Gespreksverslag Klankbordgroep Veilig Verkeer Oostzaan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gespreksverslag Klankbordgroep Veilig Verkeer Oostzaan"

Transcriptie

1 Gespreksverslag Klankbordgroep Veilig Verkeer Oostzaan Datum: van 9-11 uur op gemeentehuis Oostzaan. Aanwezig: Projectgroep en leden KBG (muv Alex). Over de klankbordgroep De KBG is in het leven geroepen om te zorgen dat betrokkenen een stem hebben in het beleid dat gemeente Oostzaan ontwikkelt tav verkeersveiligheid en verkeersmaatregelen op en langs het Lint en de Kerkbuurt. De klankbordgroep bestaat momenteel uit bewoners rond het Lint en de Kerkbuurt. Om een bredere vertegenwoordiging van belangen in de KBG te hebben wil de gemeente ook ondernemers vragen plaats te nemen in de KBG. De leden van de KBG komen nog met een reactie hierop. De gemeente toetst plannen en ideeën binnen de KBG. De KBG draagt zelf ook ideeën aan. Samen met de klankbordgroep worden voorbereidingen getroffen om een inloopavond te organiseren. De klankbordgroep vergadert elke drie weken. Op 4 november 2016 is de kick off. Wethouder Klinkhamer is voorzitter van de klankbordgroep. De gemeente zorgt voor verslaglegging. De agenda wordt gezamenlijk vastgesteld. Projectgroep gemeente Oostzaan Joop Klinkhamer (wethouder): is bestuurlijk opdrachtgever en bestuurlijk eigenaar van het project, organiseert standpunt van college, rapporteert aan commissie en raad en is eerste gezicht naar buiten (klankbordgroep, participatieproces, media). Joop.klinkhamer@oostzaan.nl Jan Hartman (project- en procesmanager via bureau Sweco): is verantwoordelijk voor voortgang en realisatie (opdrachtnemer) van het project, waaronder inhoudelijke keuzes en onderzoek, voorstellen voor organisatie, processtappen en samenwerking met externe partijen, presentatie aan commissie en raad. Tevens adviseur van het aparte project Verkeer Kerkbuurt en Spoetnikstraat. Jan.Hartman@sweco.nl Desiree Dijs (communicatie): is adviseur op het gebied van communicatiestrategie en communicatie-uitvoering bij externe proces en framing van het project, onderhoudt contact met de Klankbordgroep. Desiree.dijs@over-gemeenten.nl Luuk Brouwer (wegbeheer): is adviseur op het gebied van wegaanleg en wegbeheer, zorgt vanuit de gemeente voor de inhoud en interne proceskant van het project. Luuk.brouwer@over-gemeenten.nl Ruurt (interim hoofd afdeling LOF): is ambtelijk opdrachtgever, organiseert inzet en budget, is verantwoordelijk voor het ambtelijk proces, toetst kwaliteit, legt voorstel voor besluitvorming aan wethouder voor. Ruurt.geskes@over-gemeenten.nl René (verkeerskundige adviseur/ontwerper Sweco): is specialist op het gebied van verkeer en daarmee eerste inhoudelijk ondersteuner van de projectmanager, brengt detail-expertise in, werkt samen met ontwerpers en tekenaars Sweco. rene.snijders@sweco.nl Jan, Desiree, Luuk en Ruurt vormen samen de interne projectgroep Verkeer Het Lint. De projectgroep is verantwoordelijk voor de uitvoering van het project. De projectgroep is inmiddels van start gegaan en de overlegcyclus is vastgelegd. Op specifieke momenten wordt de projectgroep aangevuld met René.

2 Klankbordgroep Het Lint Jaap Hollebeek Kim van Baaren Mark Fransen Corine Sijmonsbergen Vincent van Duijnhoven Kerkbuurt Freek Stem Bianca Kortekaas Alex Agenda Opening en mededelingen Organisatie KBG Joop als voorzitter Met agenda en verslag Samenstelling Vergaderritme en -moment Vaststellen agenda akkoord Samenstelling: gevraagd wordt aan KBG hoe zij erover denkt ondernemers een plek te geven in de KBG. Jan licht toe: kan een waardevolle toevoeging zijn om discussie binnen KBG te voeren en allerlei standpunten te horen. Afspraak: gemeente hoort binnen een week van KBG de reactie op het voornemen dat ondernemers ook in KBG plaats nemen Hoe gaan we met de klankbordgroep verder? Afspraak: Iedere 3 weken vergaderen op vrijdagochtend 9 uur en De Beerlingzaal op gemeentehuis is hiervoor gereserveerd. Melding over Projectgroep Het Lint Kim vraagt: uit wie bestaat de KBG? Bewoners of ook gemeente? KBG bestaat uit bewoners (en ondernemers) De projectgroep bestaat uit gemeente en Sweco Rollen worden toegelicht door Ruurt. Mark stipt aan dat rollen moeten goed worden toegelicht. Projectgroep verwerkt de rollen in dit verslag (zie pag 1). Jan is projectleider en procesmanager Mark: Hoe verhoudt deze rol zich tot rol van inhoudelijke adviseur (SWECO)? Joop: ook Luuk Brouwer is inhoudelijke nauw betrokken Jan voegt toe: ik doe voorstellen aan gemeente. Gemeente koppelt terug.

3 Mark: Hoe gaan we om met andere adviseurs zoals VVN en Fietsersbond? Heeft SWECO inhoudelijk alleenrecht? Verzoek inhoudelijke vragen tijdens het proces ook voor te leggen aan partijen zoals Fietsersbond en VVN. Luuk: moment goed bepalen wanneer zij mogen meepraten. PvA (met info nav Commissie dd 31 okt) Besloten wordt deze partijen al mee te nemen in het proces. KBG komt terug met een voorstel hoe zij die rol voor zich zien (voor de FB en VVN). Er komt na iedere vergadering een verslag. Joop koppelt terug: PvA is in de CIE WML goed ontvangen. Verder paar punten / vragen van de cieleden Complimenten van de meeste fracties; Is er een mogelijkheid om de KBG uit te breiden, o.a. met iemand uit de Kerkstraat? Paginanummers toevoegen aan PVA Vertegenwoordiging bewoners goed verdeeld? KBG: spreiding is redelijk goed: Zuideinde, Kerkbuurt, Dors, Noordeinde, de Haal zijn vertegenwoordigd. Een bewoner van de Kerkstraat is welkom deel te nemen. Conclusie: gemeente gaat een bewoner uit de Kerkstraat benaderen voor de volgende KBG. Mark stipt aan tav PvA: Laatste pagina, er wordt een nieuwe passage geïntroduceerd tav de scenario s, wat niet bekend was bij KBG. De scenario s gaan we gezamenlijk bespreken de 25 e Jaap: wat wordt gedaan aan de gedragskant, hoe gedragen automobilisten zich? Dit moet onderdeel zijn als we het hebben over veiligheid. Dit wordt tevens onderdeel van de uitwerking de 25 e Vincent merkt op dat in de passage ook gesproken wordt over een keuze tav 30 / 50 km en dat dit niet bekend was bij de KBG. Hij geeft aan dat dat niet wil zeggen dat de KBG het er mee oneens is.

4 Afspraak: versiebeheer. Evt in kleur wijzigingen aangeven. Paginanummers. KBG heeft zelf een opzet gemaakt voor scenario s en dit wordt de 25 e besproken. Planning: opnemen wanneer nieuwe verkeersmetingen worden gedaan (doorgaand verkeer in februari) Freek: hoe zit het met de Kerkbuurt? Is een project dat parallel loopt aan het Lint. Joop: Handhaven in de Kerkbuurt is nu niet mogelijk omdat het niet conform 30 km zone is ingericht. Verkeersmeting (voorzet van Luuk) Luuk licht de verkeerstelling toe: Op Kerkstraat 130 en bij Zuideinde ter hoogte van Presto worden meetslangen (geen lussen) geplaatst in de week van 7 november. Zowel verkeerscategorie, snelheid en aantallen worden gemeten Dit is een representatieve meting, de vorige meting van Zuideinde dateert van 11. De meting van de Kerkstraat wordt vergeleken met die van februari 2016 (2 weken): dit geeft een beeld van het doorgaand verkeer. In bijzonder tijdens de spits. In het voorjaar 2017 volgt een kentekenonderzoek om het doorgaand verkeer in geheel OZ te meten. 1 dag. Het is belangrijk dat er geen verstorende factoren zijn (zoals wegafsluitingen of vakanties) Joop: is de verkeerssituatie op de Kerkstraat wel goed te vergelijken met die van februari? Luuk: jawel, er wordt wederom bij nummer 130 op hetzelfde punt als in februari gemeten. Afspraak: toelichting in KBG Ruurt: wanneer zijn de eerste metingen klaar? Luuk: Over 3 weken zijn de metingen binnen. Resultaten worden toegelicht in de volgende vergadering met de KBG. Er wordt een plek ingericht op de website van OZ voor de KBG

5 Acties (uit PvA en planning) Is voldoende aan de orde geweest. Inloopavond eind jan / begin feb gaan we redden. Kerkbuurt komt ook aan de orde, de ontwerptekening wordt op 9 november afgestemd met de bewoners van de Kerkbuurt. Bianca Kortekaas licht de acties in de Kerkbuurt toe (flyeren, huis aan huis, toelichten tijdens gesprek). Mensen zijn blij dat er echt weer beweging zit in de gesprekken met de Kerkbuurt bewoners. De 9 e zullen meer mensen aanwezig zijn, om de vorderingen te zien. Wat verder ter tafel komt N516 Luuk: Het verkeersinfarct van afgelopen week is veroorzaakt door een proef met verkeerslichten (groene golf) van de Provincie. In combinatie met een afsluiting van het Weerpad gaf dit filevorming op het Zuideinde. Maandag 7-11 gaat de proef verder, met aangepaste instellingen. Joop: 2x2 rijstroken blijven beschikbaar tijdens de onderhoudswerkzaamheden van de N516. De Kerkstraat is geen omleidingsroute. En er is een inrij verbod in de ochtendspits. Mark licht de ontwikkelingen toe die in de toekomst risico s kunnen omvatten voor Oostzaan Hij spreekt van Oostzaan als Scharnierpunt. Amsterdam noord is snelst groeiende stadsdeel. Metropoolregio: druk op Amsterdamse woningmarkt Zaanstad gaat mee in verstedelijking (wonen en werken). Milieuzones. Cruiseterminal (Coenhavens, Noorderijplas) Achtersluispolder woongebied. Hembrugterrein (vervuild, maar industrieel erfgoed) ambitie van Zaanstad. Er komt ook een Ikea. Zaanstreek bedrijventerrein Skoon en Bombraak vol. Kortom: de N516 wordt alleen maar drukker en drukker.

6 Oproep aan wethouder: ga hier proactief mee om en bespreek dit in regioverband. Mark: Laaghangend fruit: instellen van inrijverbod tijdens de avondspits. Jan: Een samenhangende verkenning ligt inderdaad op bovengemeentelijk schaalniveau. Een goede probleemanalyse voor de toekomst kan ons tot een aantal oplossingsrichtingen brengen. Een inrijverbod in de avondspits is een mogelijkheid, maar er zullen er meer zijn. De doelmatigheid zal moeten worden vastgesteld. Joop: Dit is zeker een aandachtspunt voor Oostzaan, bij een bovengemeentelijk project zoals deze. Rondvraag en sluiting PS: KBG maakt een voorzet voor scenario s die voor de inloopavond uitgewerkt kunnen worden. Twee vergaderingen worden ingepland: Vrijdag 25 om 9-11 uur (Projectgroep vergadert aansluitend). Agenda pva analyse verkeerstellingen meetgevens opzet inrichting inloopavond Vrijdag 16 december 9-11 uur Agenda ntb

Plan van Aanpak Verkeersveiligheid op Het Lint

Plan van Aanpak Verkeersveiligheid op Het Lint Plan van Aanpak Verkeersveiligheid op Het Lint Afdeling Leefomgeving Fysiek Versie 4 november 2016 Inhoudsopgave 1. Aanleiding en doelstelling... 3 2. Organisatie... 3 3. Wie zijn betrokken en wat is hun

Nadere informatie

HET LINT OOSTZAAN. Aanleiding. Centrale doelstelling

HET LINT OOSTZAAN. Aanleiding. Centrale doelstelling PAS DIT AAN OF VERWIJDER HET 1 2 3 HET LINT OOSTZAAN Aanleiding Wens om te komen tot een integrale visie voor de verkeersveiligheid op de wegen Kerkstraat, Zuideinde, Kerkbuurt, Noordeinde en De Haal in

Nadere informatie

Aanpak Verkeersdruk Ambacht N516 Thorbeckeweg. 27 november 2018

Aanpak Verkeersdruk Ambacht N516 Thorbeckeweg. 27 november 2018 3e klankbordgroep AVANT Aanpak Verkeersdruk Ambacht N516 Thorbeckeweg 27 november 2018 Agenda Kennismaking 19.00 19.10u Korte samenvatting van het project AVANT 19.10 19.20u Stand van zaken project AVANT

Nadere informatie

M. van Baaren, S. van der Lee. Advies: In te stemmen met beantwoording in bijgaande Raadsinformatiebrief en deze naar de raad te sturen

M. van Baaren, S. van der Lee. Advies: In te stemmen met beantwoording in bijgaande Raadsinformatiebrief en deze naar de raad te sturen VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: B. van Hell Tel nr: 8914 Nummer: 17A.01246 Datum: 13 november 2017 Team: CZ Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: M.

Nadere informatie

Toon uw daadkracht 1 Algemene beschouwingen VVD begroting 2018

Toon uw daadkracht 1 Algemene beschouwingen VVD begroting 2018 1 De VVD Oostzaan is trots op haar inwoners en op het dorp. Een dorp met vele mogelijkheden. Oostzaan is een groene buffer tussen Zaanstad, Purmerend en Amsterdam. Oostzaan heeft een rijk verenigingsleven

Nadere informatie

Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan

Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan Plan van Aanpak Titel: Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan Subtitel: Plan van Aanpak Versie: Versie 1.0 Plaats: Roermond Datum: 26 mei 2015 Opgesteld door: Jan Waalen,

Nadere informatie

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede (eerste fase)

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede (eerste fase) Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede (eerste fase) 1. Inleiding In het collegeakkoord voor de periode 2014-2018 is als één van de doelstellingen geformuleerd: Het college zet zich in voor een florerende

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d.

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. Aanwezig: Afwezig: R.A. van Gelderen, I. ten Hagen, T. Hoekstra, H.J.J. Lenferink (voorzitter), G. Veninga, C. den Ouden, R. van Netten (secretaris) J. Wienen Nr.

Nadere informatie

Meldpunt verkeerslichten gemeente Utrecht

Meldpunt verkeerslichten gemeente Utrecht Meldpunt verkeerslichten gemeente Utrecht Hier Studiedag komt tekst verkeerslichten Jonathan de Vries Hier komt ook tekst Adviseur verkeersmanagement Patricia Stumpel-Vos Adviseur mobiliteitsbeleid Inhoud

Nadere informatie

Als voorzitter van de V.O.N. wil ik ook graag alle leden van de 3 werkgroepen hartelijk danken voor hun inzet.

Als voorzitter van de V.O.N. wil ik ook graag alle leden van de 3 werkgroepen hartelijk danken voor hun inzet. Geachte Raadsleden 7-09-2017 0 Dank aan de leden van de werkgroepen Als voorzitter van de V.O.N. wil ik ook graag alle leden van de 3 werkgroepen hartelijk danken voor hun inzet. Retail werkgroep 1. Allereerst

Nadere informatie

Aanleiding De raad heeft op 16 september 2014 het college gevraagd om de haalbaarheid van de volgende zaken te onderzoeken:

Aanleiding De raad heeft op 16 september 2014 het college gevraagd om de haalbaarheid van de volgende zaken te onderzoeken: Onderwerp: Vertrouwelijk: Nee Portefeuillehouder: F. Saelman Opsteller: Luuk Brouwer Registratienr.: Dubbelklik hier Datum: 17 maart 2015 Afdeling/team: GW / Naar Raad: Ja Het college besluit Gemeentesecretaris

Nadere informatie

Nr. Agendapunt 1. Opening en mededelingen Iedereen wordt welkom geheten. 1. Vaststellen agenda Agenda is vastgesteld. Er zijn geen aanvullingen

Nr. Agendapunt 1. Opening en mededelingen Iedereen wordt welkom geheten. 1. Vaststellen agenda Agenda is vastgesteld. Er zijn geen aanvullingen Klankbordgroep Nieuwbouw Over Betuwe College Elst Verslag Datum: 09-10-2017 Tijd: 19.30 21.30 uur Locatie: S5 Voorzitter: Elisabeth Stoeten Notulist: Ellen Vroegindeweij Leden klankbordgroep: Wout Eisink,

Nadere informatie

Conceptverslag klankbordgroep herziening VRM 21 november 2016, Spaceswork, Hofplein 20, 3032 AC Rotterdam

Conceptverslag klankbordgroep herziening VRM 21 november 2016, Spaceswork, Hofplein 20, 3032 AC Rotterdam Conceptverslag klankbordgroep herziening VRM 21 november 2016, Spaceswork, Hofplein 20, 3032 AC Rotterdam 1. Opening en mededelingen Rescoop, de Natuur & Milieufederatie en de Windvogel streven naar de

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Gemeenteraad Beekstraatkwartier Bestemd Gemeenteraad Periode April/mei 2013. Status Openbaar Datum 13 mei 2013

Voortgangsrapportage Gemeenteraad Beekstraatkwartier Bestemd Gemeenteraad Periode April/mei 2013. Status Openbaar Datum 13 mei 2013 Voortgangsrapportage Gemeenteraad Beekstraatkwartier Bestemd Gemeenteraad Periode April/mei 2013 voor Status Openbaar Datum 13 mei 2013 1. Organisatie Gemeente Weert a) bestuurlijk College van B&W, H.

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 10 december 2014, locatie commissiekamer Stadhuis, aanvang 16.30 uur, einde 19.15 uur.

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 10 december 2014, locatie commissiekamer Stadhuis, aanvang 16.30 uur, einde 19.15 uur. gemeente Eindhoven Concept Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Behandeld door M. Honing Telefoon (040) 238 24 88 Verzenddatum 9 januari 20143 Verslagcommissie Financiën en Bestuur (cie FB) Betreft

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 Chaam 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Vanavond 1. Welkom Maikel Veroude / wethouder Corry Janssen-Janssen 2. Inleiding Maikel Veroude/Pieter Geerts

Nadere informatie

Alternatief plan nieuwbouw Theater Aan de Parade.

Alternatief plan nieuwbouw Theater Aan de Parade. 1. PROJECTPLAN Naam project Alternatief plan nieuwbouw Theater Aan de Parade. Bestuurlijk Opdrachtgever Wethouder Huib van Olden Ambtelijk Opdrachtgever Gertjan Arts, directeur Stadsbeheer Gedelegeerd

Nadere informatie

Jacqueline Verbeek-Nijhof:

Jacqueline Verbeek-Nijhof: 1 Wethouder Hans Keuken: welkom en doel Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof: toelichting project Tidal Flow Rijnbrug Harry Bruger: Toelichting deelprojecten Tidal Flow Rijnbrug Wethouder Hans Keuken:

Nadere informatie

Spoorboekje. Beeldvorming. Oriëntatie op de bestuurlijke toekomst van de gemeente Landsmeer. Oordeelsvorming Besluitvorming

Spoorboekje. Beeldvorming. Oriëntatie op de bestuurlijke toekomst van de gemeente Landsmeer. Oordeelsvorming Besluitvorming Spoorboekje Oriëntatie op de bestuurlijke toekomst van de gemeente Landsmeer Beeldvorming Oordeelsvorming Besluitvorming maart 2014 november 2014 Inleiding De gemeenteraad heeft op 29 oktober 2013 het

Nadere informatie

Verkeerswerkgroep. Agenda

Verkeerswerkgroep. Agenda Verkeerswerkgroep Achtergrond Agenda Verslag werkzaamheden Groep van acht (negen) Verkeersatlas Input op vragen Hoe nu verder? Aan de slag! 1 Raadsbesluit Verkeerswerkgroep ewoners aan Zet : brede vertegenwoordiging

Nadere informatie

Agenda. Traject tot vandaag Kaders Werkstructuur Samenstelling Werkgroep Tijdlijn traject Tot slot (Vragen etc.)

Agenda. Traject tot vandaag Kaders Werkstructuur Samenstelling Werkgroep Tijdlijn traject Tot slot (Vragen etc.) 1 Agenda Traject tot vandaag Kaders Werkstructuur Samenstelling Werkgroep Tijdlijn traject Tot slot (Vragen etc.) 2 Traject tot vandaag Medio 2016 voorbereiding renovatie loswal door gemeente Peel en Maas

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Toekomst regionale samenwerking. Bestuur Besluitvorming Toekomst regionale samenwerking. Beleid en regie W. Hilboezen P.J.

Raadsvoorstel. Toekomst regionale samenwerking. Bestuur Besluitvorming Toekomst regionale samenwerking. Beleid en regie W. Hilboezen P.J. Titel Nummer 13/73 Toekomst regionale samenwerking Datum 30 oktober 2013 Programma Fase Onderwerp Bestuur Besluitvorming Toekomst regionale samenwerking Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan

Nadere informatie

Kruispunt Maliebaan-Burg. Reigerstraat/Nachtegaalstraat

Kruispunt Maliebaan-Burg. Reigerstraat/Nachtegaalstraat Hier komt tekst Maliebaan Klankbordgroep Hier komt ook tekst 12 januari 2016 Kruispunt Maliebaan-Burg. Reigerstraat/Nachtegaalstraat Klankbordgroep 12 januari 2016 1 Doel van het project. Een kwaliteitsslag

Nadere informatie

Betrokken Erik Donkers burgers voor een veilige verkeersomgeving. Directeur VIA

Betrokken Erik Donkers burgers voor een veilige verkeersomgeving. Directeur VIA 1 Betrokken Erik Donkers burgers voor een veilige verkeersomgeving Directeur VIA 2 Verkeersveiligheid raakt iedereen VVN staat achter het motto van de Beleidsimpuls Verkeersveiligheid verkeersveiligheid:

Nadere informatie

Het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Groenalliantie Midden-Holland e.o.;

Het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Groenalliantie Midden-Holland e.o.; GROENALLIANTIE MIDDEN-HOLLAND e.o. Instructie voor de secretaris voor de Groenalliantie Midden-Holland e.o. Het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Groenalliantie Midden-Holland e.o.; in

Nadere informatie

Verslag wijkbijeenkomst verkeersveiligheid Keijzershof/rotonde N470

Verslag wijkbijeenkomst verkeersveiligheid Keijzershof/rotonde N470 Verslag wijkbijeenkomst verkeersveiligheid Keijzershof/rotonde N470 Sprekers: Marianne van Baaren (Secretaris Bewonersvereniging Oude Leede) MB Joe Soedirman (Coördinator Veilig Verkeer Nederland werkgroep

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 21-09-2017 Datum verslaglegging 23-09-2017 Inhoud Agenda MR vergadering...2 MR besluiten...2 Actiepuntenlijst MR...5 Acties doorgezet

Nadere informatie

M E M O. We zien de oplossing niet in grote schaalvergroting naar 1 of 2 gemeenten. We zoeken het in de samenwerking vanuit de inhoud.

M E M O. We zien de oplossing niet in grote schaalvergroting naar 1 of 2 gemeenten. We zoeken het in de samenwerking vanuit de inhoud. M E M O Aan : gemeenteraad Wormerland Van : college van burgemeester en wethouders Datum : 5 februari 2015 Onderwerp : Gezamenlijke reactie Colleges Beemster, Edam- Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Waterland,

Nadere informatie

Beoordeling Bevindingen

Beoordeling Bevindingen Rapport 2 h2>klacht De heer E. klaagt erover dat de gemeente Bergen niets doet aan de overlast die hij ondervindt als gevolg van de situatie op de weg vóór zijn woning, waardoor het hem nagenoeg onmogelijk

Nadere informatie

Inloopbijeenkomst. Herinrichting kruispunt Rijksweg-Visweg 23 mei 2018

Inloopbijeenkomst. Herinrichting kruispunt Rijksweg-Visweg 23 mei 2018 Inloopbijeenkomst Herinrichting kruispunt Rijksweg-Visweg 23 mei 2018 Welkom Plenair (19.30 20.10 uur) Welkomstwoord wethouder Steeman Presentatie Nico Veenstra en Julius van Manen (Antea Group) Vragen

Nadere informatie

BESTUURSOPDRACHT 2 : AMBTELIJK SAMENVOEGEN & SAMEN DOEN IN DE DUINSTREEK; TWEE SPOREN

BESTUURSOPDRACHT 2 : AMBTELIJK SAMENVOEGEN & SAMEN DOEN IN DE DUINSTREEK; TWEE SPOREN Samenwerken in de Duinstreek BESTUURSOPDRACHT 2 : AMBTELIJK SAMENVOEGEN & SAMEN DOEN IN DE DUINSTREEK; TWEE SPOREN 1) ONDERZOEK SAMENVOEGEN GEMEENTELIJKE ORGANISATIES BERGEN, UITGEEST, CASTRICUM EN HEILOO

Nadere informatie

PROJECTORGANISATIE EN OVERLEGSTRUCTUUR

PROJECTORGANISATIE EN OVERLEGSTRUCTUUR BIJLAGE 3: PROJECTORGANISATIE EN OVERLEGSTRUCTUUR 1. Organisatiemodel Partijen en de publiekrechtelijke rechtspersoon Stadsregio Parkstad Limburg (gevestigd te 6412 CN Heerlen aan de Kloosterweg 1, Carbon

Nadere informatie

Startoverleg klankbordgroep structuurvisie Weurt. 5 april 2006

Startoverleg klankbordgroep structuurvisie Weurt. 5 april 2006 Startoverleg klankbordgroep structuurvisie Weurt 5 april 2006 Inhoud presentatie SAB wie zijn wij toelichting plan van aanpak structuurvisie Weurt werkwijze eerste stap verkenning en analyse input vanuit

Nadere informatie

Agenda Aan de agenda wordt toegevoegd het verslag van de vergadering van 2 november.

Agenda Aan de agenda wordt toegevoegd het verslag van de vergadering van 2 november. Verslag vergadering Platform Nuenen-zuid Datum : 4 januari 2010 Plaats : basisschool De Wentelwiek Aanwezigen : Zie deelnemerslijst in de bijlage Gastsprekers: Michiel van Rooij afdeling Verkeer, Fer Engelen

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

WELKOM Agenda van de avond

WELKOM Agenda van de avond WELKOM WELKOM Agenda van de avond Welkom Wat is de bedoeling Wat is een Open Club Maatschappelijke opbrengst Gebiedsontwikkeling Toekomst Open Club Klimmen Vragen / discussie DOELSTELLING 8 november 2016

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2016

Nieuwsbrief oktober 2016 Beerendonk van, André (PJA) Van: Gemeente Verzonden: donderdag 13 oktober 2016 8:44 Aan: Wolfs, Madeleine (M); Otten, Paul (P) Onderwerp: FW: MIRTA2WE Nieuwsbrief oktober 2016 Van: MIRT A2 Weert Eindhoven

Nadere informatie

Datum: 28-10-2010 L.Bongarts J.Wauben, JP Spelthan, S.Niekamp Mariena van der Slot, Ineke van der Laan, Alf Schösser

Datum: 28-10-2010 L.Bongarts J.Wauben, JP Spelthan, S.Niekamp Mariena van der Slot, Ineke van der Laan, Alf Schösser Projectplan samenwerking Onderdeel Week van de Jeugd Opdrachtnemers Werkgroep Datum: 28-10-2010 L.Bongarts J.Wauben, JP Spelthan, S.Niekamp Mariena van der Slot, Ineke van der Laan, Alf Schösser 1. Projectomschrijving

Nadere informatie

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede- fase 2

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede- fase 2 Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede- fase 2 1. Inleiding In het collegeakkoord voor de periode 2014-2018 is als één van de doelstellingen geformuleerd: Het college zet zich in voor een florerende

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Project Herinrichting Herenweg, Oranje Nassaulaan Warmond. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen

Raadsvoorstel. Project Herinrichting Herenweg, Oranje Nassaulaan Warmond. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen Raadsvoorstel Project Herinrichting Herenweg, Oranje Nassaulaan Warmond doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: 168639 datum voorstel: 7 september 2016 datum collegevergadering:

Nadere informatie

Melvin Helderman, Mark Goossens. Advies: Stem in met de beantwoording van de art.40-vragen in bijgaande RIB en zend deze aan de raad

Melvin Helderman, Mark Goossens. Advies: Stem in met de beantwoording van de art.40-vragen in bijgaande RIB en zend deze aan de raad VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 16A.00919 Datum: 19 september 2016 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Omgevingsvisie Giessenlanden. Plan van aanpak V1.3. Inleiding

Omgevingsvisie Giessenlanden. Plan van aanpak V1.3. Inleiding Omgevingsvisie Giessenlanden Plan van aanpak V1.3 Inleiding De omgevingsvisie van de gemeente Giessenlanden moet inspireren, ruimte bieden en uitnodigen. Een uitnodiging aan burgers, bedrijven en instellingen

Nadere informatie

Bijgaande brief aan wethouder Van Doorn sturen wij ter kennisname aan de Raad. Wilt u deze brief onder de raadsleden verspreiden?

Bijgaande brief aan wethouder Van Doorn sturen wij ter kennisname aan de Raad. Wilt u deze brief onder de raadsleden verspreiden? Gemeenteraad Haarlem t.a.v. de Raadsgriffier 2003 PB Haarlem Betreft: brief aan de wethouder verkeer gemeente Haarlem Geachte mevrouw, mijnheer. Bijgaande brief aan wethouder Van Doorn sturen wij ter kennisname

Nadere informatie

Informatieavond Westerbaan Gemeente Katwijk

Informatieavond Westerbaan Gemeente Katwijk Informatieavond Westerbaan Gemeente Katwijk 14 maart 2017 Programma 19:30 uur Opening Doel van de avond Proces 19:45 uur Oplossingsrichtingen Varianten Voorkeursvariant Vervolg 20.15 uur Vragen Plenair

Nadere informatie

Wethouder Financiën, ruimtelijke ordening en gemeentelijke organisatie

Wethouder Financiën, ruimtelijke ordening en gemeentelijke organisatie Voorstel aan de raad Nummer: 131023210 Portefeuille: Programma: Programma onderdeel: Steller: I.C. From Afdeling: BLD Ruimtelijk Economisch Beleid Telefoon: 0320-278892 E-mail: ic.from@lelystad.nl Wethouder

Nadere informatie

Veel belangstelling voor startbijeenkomst ontwerp omgevingsplan Hembrugterrein

Veel belangstelling voor startbijeenkomst ontwerp omgevingsplan Hembrugterrein Veel belangstelling voor startbijeenkomst ontwerp omgevingsplan Hembrugterrein 14 februari 2017 Ongeveer 70 omwonenden en huidige ondernemers van het Hembrugterrein namen op dinsdag 14 februari deel aan

Nadere informatie

Zuidelijke stationsomgeving GSP. Mobiliteitsstudie - stand van zaken

Zuidelijke stationsomgeving GSP. Mobiliteitsstudie - stand van zaken Zuidelijke stationsomgeving GSP Mobiliteitsstudie - stand van zaken AGENDA Afbakening studiegebied Deelgebied A Deelgebied B Deelgebied C 2 3 AGENDA Afbakening studiegebied Deelgebied A Deelgebied B Deelgebied

Nadere informatie

Ambtelijk advies over het verkeersbeleid. Speerpunten: veiligheid, leefbaarheid, en bereikbaarheid

Ambtelijk advies over het verkeersbeleid. Speerpunten: veiligheid, leefbaarheid, en bereikbaarheid Ambtelijk advies over het verkeersbeleid Speerpunten: veiligheid, leefbaarheid, en bereikbaarheid 1 Programma 20:00 uur Welkom Gerard Abrahamse, wethouder Verkeer Toelichting op stappen in besluitvorming

Nadere informatie

Startbijeenkomst Toekomstbeeld Utrechtseweg Noord. 22 mei 2017

Startbijeenkomst Toekomstbeeld Utrechtseweg Noord. 22 mei 2017 Startbijeenkomst Toekomstbeeld Utrechtseweg Noord 22 mei 2017 Programma Welkom door wethouder Sander Jansen Voorstellen projectgroep door voorzitter Toelichting op de gebiedsvisie Utrechtseweg Noord door

Nadere informatie

Beter Bereikbaar Wageningen. Presentatie in de Commissie B.O.C.

Beter Bereikbaar Wageningen. Presentatie in de Commissie B.O.C. Beter Bereikbaar Wageningen Presentatie in de Commissie B.O.C. Beter Bereikbaar Wageningen Agenda: - Voorstelronde - Gespreksonderwerpen: 1. Projecthistorie (Peter Nijhout) 2. Samenwerking met de gemeente

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst

Informatiebijeenkomst Informatiebijeenkomst Aanbesteding Telplan 2016 e.v. 15 april 2015 Agenda 1. Achtergrond bij deze aanbesteding 2. Opdracht aanbesteding 3. Korte toelichting Best Value Procurement 4. Gelegenheid tot het

Nadere informatie

Nieuw Kraaiennest K-Midden (blok E t/m I) Bewonersavond 17 november 2016 in De Bonte Kraai

Nieuw Kraaiennest K-Midden (blok E t/m I) Bewonersavond 17 november 2016 in De Bonte Kraai Nieuw Kraaiennest K-Midden (blok E t/m I) Bewonersavond 17 november 2016 in De Bonte Kraai Agenda 1 Opening (19.30) - Welkom door Frank Ratelband (voorzitter) 2 Ontwikkeling Nieuw Kraaiennest - Introductie

Nadere informatie

Aanpak overlast wijkvreemde parkeerders in Den Hoorn

Aanpak overlast wijkvreemde parkeerders in Den Hoorn Gemeente Midden-Delfland Aanpak overlast wijkvreemde parkeerders in Den Hoorn Offerte Datum 16 mei 2008 MDD021/Rta/0097 Kenmerk Naar aanleiding van ons overleg d.d. 21 april jongstleden, brengen wij hiermee

Nadere informatie

1. Opening 14.00 uur. 2. Mededelingen/ stukken ter kennisname 14.05 uur. 3. Conceptverslag d.d. 22 november 2012 14.10 uur

1. Opening 14.00 uur. 2. Mededelingen/ stukken ter kennisname 14.05 uur. 3. Conceptverslag d.d. 22 november 2012 14.10 uur Agenda Aan Bestuurders GGA Breda Mobiliteit Betreft Bestuurlijk overleg GGA Breda Datum Woensdag 17 april 2013 Locatie Vergaderzaal gemeente Etten-Leur Markt 1, kamer 1.09 Tijdstip 14.00 t/m 15.15 uur

Nadere informatie

HERINRICHTING N257 STEENBERGEN EVALUATIE

HERINRICHTING N257 STEENBERGEN EVALUATIE HERINRICHTING N257 STEENBERGEN EVALUATIE 1 AGENDA 2 Opening wethouder Zijlmans Terugblik op doelstellingen Objectieve bevindingen Subjectieve bevindingen Vervolgstappen Vragen Sluiting TERUGBLIK OP DOELSTELLINGEN

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek Waterland. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie M. Boutsma T. Schaafsma

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek Waterland. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie M. Boutsma T. Schaafsma Titel Nummer 14/47 Jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek Waterland Datum 22 mei 2014 Programma Fase Onderwerp Maatschappelijke participatie Zienswijze over de jaarrekening 2013 van de GGD Zaanstreek Waterland

Nadere informatie

Havenplein ; in Naaldwijk. extra bewonersavond van 10 april 2017

Havenplein ; in Naaldwijk. extra bewonersavond van 10 april 2017 Havenplein ; in Naaldwijk extra bewonersavond van 10 april 2017 2 Inhoud presentatie Welkom (Astrid Feiter); Even kort voorstellen (o.a. nieuwe pleinmanager); Doel van vanavond (Henri Jansen); Korte terugblik

Nadere informatie

PRESENTATIE RESULTATEN ENQUÊTE KNIP T ZAND. Maandag 27 mei 2013

PRESENTATIE RESULTATEN ENQUÊTE KNIP T ZAND. Maandag 27 mei 2013 PRESENTATIE RESULTATEN ENQUÊTE KNIP T ZAND DOELSTELLING DEZE AVOND : Informatieavond over: doelstelling opzet analyse Geen discussieavond DOELSTELLING ENQUÊTE KNIP T ZAND Zolang de bussluis er ligt, is

Nadere informatie

1 0+ MAATREGELEN 2015

1 0+ MAATREGELEN 2015 0+ MAATREGELEN 2015 1 OPENING 2 Introductie wethouder Wijnen Projectteam Gemeente Valkenswaard Angela de Vries projectleider Hans Oostelbos verkeerskundige Kragten Gard van Hulzen projectmanager Kevin

Nadere informatie

Agenda. tweede openbare bijeenkomst formatieproces. 3. Uitleg De Lokale Partij tav benoeming formateurs Ab Krook en Arjan Dros

Agenda. tweede openbare bijeenkomst formatieproces. 3. Uitleg De Lokale Partij tav benoeming formateurs Ab Krook en Arjan Dros Agenda tweede openbare bijeenkomst formatieproces Datum: 3 april 2018 Aanvang: 20.00 uur Locatie: raadzaal Voorzitters: Arjan Dros en Ab Krook 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3. Uitleg De Lokale Partij

Nadere informatie

GESCAND OP. Gemeente Oostzaan. Geacht College van B&W, Geachte leden van de Gemeenteraad,

GESCAND OP. Gemeente Oostzaan. Geacht College van B&W, Geachte leden van de Gemeenteraad, Page 1 of2 Riet, Arno den GESCAND OP Van: Desiree van Boxtel [desireevanboxtel@chello.nl] ^ ' " " 2015 Verzonden: dinsdag 21 april 2015 22:15 o«i r«^ ^ * ^ ^ Aan: 1 Postbus BV SEC OZ; 1 Postbus Griffie

Nadere informatie

COMMUNICATIEPLAN INTEGRAAL ACCOMODATIEPLAN WOENSDRECHT

COMMUNICATIEPLAN INTEGRAAL ACCOMODATIEPLAN WOENSDRECHT COMMUNICATIEPLAN INTEGRAAL ACCOMODATIEPLAN WOENSDRECHT 1. Algemeen Inleiding De gemeente Woensdrecht heeft ICS adviseurs opdracht gegeven om een integraal accommodatieplan te ontwikkelen in twee fasen.

Nadere informatie

Verslag. Gebiedsschouw De Slinger

Verslag. Gebiedsschouw De Slinger Verslag Gebiedsschouw De Slinger Dat um /tij d Pl aats Re ferentie Projec tnum mer 90934 16 januari 2010/10.00 uur-12.30 uur Houten kmu/nkl/v/09.295 Aanleiding van de wijkschouw: De heer Mulder heet als

Nadere informatie

Lijst van toezeggingen (inclusief moties)

Lijst van toezeggingen (inclusief moties) Toezeggingen 29 apr 2008 Raad MEAS een half jaar na gereedkomen en bewoning regelt het college i.o.m. bewoners een verkeerstelling en doet daarvan verslag aan raad P.M. 31 jan 2010 BSOD verkeerssituatie

Nadere informatie

Informatieavond 3 juni Informatieavond Dorpshart Schaijk

Informatieavond 3 juni Informatieavond Dorpshart Schaijk 1 Informatieavond Dorpshart Schaijk 2 Agenda 1. Inleiding (wethouder Hans Vereijken) Voorstellen Opzet van de informatieavond 2. Stand van zaken Dorpshart Terugblik Ontwikkelvisie (bouwmeester Hans de

Nadere informatie

VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015

VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015 VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015 Aanwezig: burgemeester Hans Janssen, wethouders Ina Batenburg, Sjef Verhoeven en Peter Smit en gemeentesecretaris Ineke Depmann BESPREEKPUNTEN Vaststelling

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 5 september 2013

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 5 september 2013 BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 5 september 2013 Aanwezig: Afwezig: J.B Uit den Boogaard, M. Vissers, C.J.M.W. Wassenaar, J. Wienen, R. van Netten (secretaris), C.E.D. van Schayk (teamleider Stafbureau)

Nadere informatie

Varsselder-Veldhunten, 4 november 2017 Onderwerp: aanpassingen N817 Ulft - Gendringen. Geachte gemeenteraad en college van B&W,

Varsselder-Veldhunten, 4 november 2017 Onderwerp: aanpassingen N817 Ulft - Gendringen. Geachte gemeenteraad en college van B&W, Varsselder-Veldhunten, 4 november 2017 Onderwerp: aanpassingen N817 Ulft - Gendringen Geachte gemeenteraad en college van B&W, Als Vereniging Dorpsbelangen Varsselder Veldhunten (VDVV) hebben we de brief

Nadere informatie

Welkom! Bewonersavond Haalbaarheid woningbouw Haanwijk. Maandag 18 mei 2015

Welkom! Bewonersavond Haalbaarheid woningbouw Haanwijk. Maandag 18 mei 2015 Welkom! Bewonersavond aalbaarheid woningbouw aanwijk Maandag 18 mei 2015 Agenda 1. Opening 2. Formaliteiten 3. Interview wethouder M. Schreurs 4. Toetsing aalbaarheid 5. Burgerinitiatief 6. Klankbordgroep

Nadere informatie

verslag 1 Opening 19 november 2018 aanwezig ondersteuning en verslag

verslag 1 Opening 19 november 2018 aanwezig ondersteuning en verslag verslag 19 november 2018 aanwezig Harry Beekman Lara Margaret Anita Wouter Schoemaker Roozendaal Randolph Schra Jos Verkooijen Wilma van Leyen Jaap Krikke Vincent Vodde Alexandre Cevat gast ondersteuning

Nadere informatie

Plaats en datum Referentienummer Kenmerk De Bilt, 9 februari 2012 T&M FdJ/jj

Plaats en datum Referentienummer Kenmerk De Bilt, 9 februari 2012 T&M FdJ/jj Memo Plaats en datum Referentienummer Kenmerk De Bilt, 9 februari 2012 T&M-1034502-FdJ/jj 307175 Aan Gerdien Priester Kopie aan Rob Meijer Mark Aarts Arie van der Spoel Van Jan Janssen Betreft Rijtijden

Nadere informatie

Eerste werksessie klankbordgroep

Eerste werksessie klankbordgroep Eerste werksessie klankbordgroep Rijndijk-West, Hazerswoude-Rijndijk 3 juli 2017 Natalie Veenkamp Hans Godefrooij Paul van Loon (R&L Consultants) fietsen en lopen innovatie internationaal milieu mobiliteits-

Nadere informatie

Notulen Werkgroep Eerbeek

Notulen Werkgroep Eerbeek Notulen Werkgroep Eerbeek Datum: 19 maart 2009 Locatie: Café Spoorzicht, Eerbeek Vergadering: 2 Aanwezig: Rudi Theunissen, Bas Assink, Marina Propadalo (Kuiper Compagnons), Hein Reusken, Casper Heine,

Nadere informatie

Lijst van toezeggingen (inclusief moties)

Lijst van toezeggingen (inclusief moties) Toezeggingen 29 apr 2008 MEAS een half jaar na gereedkomen en bewoning regelt het college i.o.m. bewoners een verkeerstelling en verslag aan raad P.M. 31 jan 2010 BSOD verkeerssituatie komt terug in csie

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst 5 februari Herinrichting Westertuinen (ventweg)

Informatiebijeenkomst 5 februari Herinrichting Westertuinen (ventweg) Informatiebijeenkomst 5 februari 2018 Herinrichting Westertuinen (ventweg) Agenda 1. Presentatie Opening, welkom, voorstellen, doel van de avond Marc Kouwenhoven (voorzitter) Aanleiding en terugblik informatieavond

Nadere informatie

Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 De Gemeenteraad Verzenddatum: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark

Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 De Gemeenteraad Verzenddatum: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 Aan: De Gemeenteraad Verzenddatum: Betreft: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark Inleiding In het kader van het coalitieprogramma van

Nadere informatie

Advies: 1. In te stemmen met bijgaande opdracht voor externe evaluatie van de Koeiemart De raad hierover te informeren met bijgaande RIB

Advies: 1. In te stemmen met bijgaande opdracht voor externe evaluatie van de Koeiemart De raad hierover te informeren met bijgaande RIB VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: A. van der Werf Tel nr: 8956 Nummer: 17A.01254 Datum: 14 november 2017 Team: Directie Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: A.

Nadere informatie

Door: Annemieke de Haan Onderwerp: Verslaglegging bijeenkomst Oranje Nassaulaan 24 mei 2016 Datum: vrijdag 17 juni 2016

Door: Annemieke de Haan Onderwerp: Verslaglegging bijeenkomst Oranje Nassaulaan 24 mei 2016 Datum: vrijdag 17 juni 2016 Verslag bewonersbijeenkomst 24 mei 2016 Door: Annemieke de Haan Onderwerp: Verslaglegging bijeenkomst Oranje Nassaulaan 24 mei 2016 Datum: vrijdag 17 juni 2016 Aanleiding Rekenmodellen geven aan dat er

Nadere informatie

CONCEPT VERSLAG van de DIALOOG 20 december woningen Moergestel Schoolstraat - Korenschuur

CONCEPT VERSLAG van de DIALOOG 20 december woningen Moergestel Schoolstraat - Korenschuur CONCEPT VERSLAG van de DIALOOG 20 december 2017 12 woningen Moergestel Schoolstraat - Korenschuur Inleiding Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft het initiatief genomen om een plan te maken voor de

Nadere informatie

Herinrichting N972 Zuiderveen

Herinrichting N972 Zuiderveen Zuiderveen Welkom - Informatieavond 18 november 2010 - Gemeentehuis Oldambt, Winschoten Provincie Groningen, gemeente Oldambt Doel van de bijeenkomst Informatie geven over het verkeerskundig onderzoek

Nadere informatie

Vervolg platform bewoners Aanpak Ring Zuid Projectbureau Aanpak Ring Zuid te Groningen 16 april 2012, 20.00 22.00 uur

Vervolg platform bewoners Aanpak Ring Zuid Projectbureau Aanpak Ring Zuid te Groningen 16 april 2012, 20.00 22.00 uur Verslag Overleg: Locatie: Datum: Vervolg platform bewoners Aanpak Ring Zuid Projectbureau Aanpak Ring Zuid te Groningen 16 april 2012, 20.00 22.00 uur Aanwezig Bewonersplatform: Mw. Welp, dhr. Dijkhuis,

Nadere informatie

Jan Jaap van Dijke en Aart van Bree zijn de projectleiders N237. Jan Jaap van Dijke is verantwoordelijk

Jan Jaap van Dijke en Aart van Bree zijn de projectleiders N237. Jan Jaap van Dijke is verantwoordelijk Aanleiding De N237 tussen Utrecht en Amersfoort is een oude rijksweg. Na de aanleg van de A28 in 1986, verplaatste het verkeer zich van de N237 naar de A28. In de loop van de tijd is het op de A28 zo druk

Nadere informatie

Delfts Doen! Delftenaren maken de stad

Delfts Doen! Delftenaren maken de stad Inhoud A Delfts Doen! Delftenaren maken de stad 1 Delfts Doen! Delftenaren maken de stad P lannen maken in de stad doe je niet alleen. Een goed initiatief vraagt samenwerking en afstemming met bewoners,

Nadere informatie

b e s l u i t e n vast te stellen het volgende Reglement voor de Verkeerscommissie 2009 Artikel 1 De Verkeerscommissie

b e s l u i t e n vast te stellen het volgende Reglement voor de Verkeerscommissie 2009 Artikel 1 De Verkeerscommissie h gemeente Hardinxveld-Giessendam Burgemeester en wethouders Hardinxveld-Giessendam; gelet op het bepaalde in artikel 84 van de Gemeentewet; b e s l u i t e n vast te stellen het volgende Reglement voor

Nadere informatie

PERSBERICHT 23 maart 2017

PERSBERICHT 23 maart 2017 PERSBERICHT 23 maart 2017 Bij actiegroep DoeNietZoMall bestaat de indruk dat de media door de gemeente Zoetermeer niet zijn geïnformeerd over de verzonden uitnodiging voor verkeer- en parkeerschouw die

Nadere informatie

De heer Chaudron van gemeente Leiden opent het overleg met een korte inleiding. De agenda wordt toegelicht en met algemene instemming vastgesteld.

De heer Chaudron van gemeente Leiden opent het overleg met een korte inleiding. De agenda wordt toegelicht en met algemene instemming vastgesteld. Notulen HASKONINGDHV NEDERLAND B.V. WATER TECHNOLOGY Aanwezig : Zie presentielijst (bijgevoegd) Afwezig : -- Verslag : Mark van Dijk Royal HaskoningDHV Datum overleg : 6 januari 2015 Duur v/h overleg :

Nadere informatie

WELKOM. Stuurgroep Leirekensroute van 27 oktober 2015 te Opwijk. Leirekensroute Dossier 2015 Stuurgroep 27 oktober 2015 te Opwijk

WELKOM. Stuurgroep Leirekensroute van 27 oktober 2015 te Opwijk. Leirekensroute Dossier 2015 Stuurgroep 27 oktober 2015 te Opwijk WELKOM Stuurgroep Leirekensroute van 27 oktober 2015 te Opwijk AGENDA Welkom Overzicht van de actoren Alle stappen sinds de laatste stuurgroep van 20 mei 2015 Project Fietsberaad Vlaanderen De tellingen

Nadere informatie

Plan van aanpak Centrum Jeugd en Gezin BMWE-gemeenten Februari 2010

Plan van aanpak Centrum Jeugd en Gezin BMWE-gemeenten Februari 2010 Plan van aanpak Centrum Jeugd en Gezin BMWE-gemeenten Februari 2010 1. Aanleiding De BMWE-gemeenten willen zoveel mogelijk gezamenlijk het Centrum Jeugd en Gezin realiseren. Dit plan van aanpak is hierop

Nadere informatie

Doel: In samenwerking met maatschappelijke partners organiseren van een proces dat leidt tot een herijkte visie op Borne in 2030

Doel: In samenwerking met maatschappelijke partners organiseren van een proces dat leidt tot een herijkte visie op Borne in 2030 Projectvoorstel Projectopdracht / -voorstel Datum: 8 juli 2010 Versie: definitief t.b.v. definitiefase en ontwerpfase Pagina: 1 / 9 Soort project Extern/Lijn Projectnaam MijnBorne2030 (Herijking Toekomstvisie)

Nadere informatie

WIJKRAAD VLEUTEN DE MEERN (thema-avond Verkeer, 17 november 2014) Utrecht.nl

WIJKRAAD VLEUTEN DE MEERN (thema-avond Verkeer, 17 november 2014) Utrecht.nl WIJKRAAD VLEUTEN DE MEERN (thema-avond Verkeer, 17 november 2014) 1 Inhoud 1) Kruispunt Schoolstraat Thematerweg 2) Fietspad Ockhuizerweg Polderweg 3) Herinrichting Meernbrug 4) Aansluiting fietspad kleine

Nadere informatie

Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen

Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen Afdeling grondgebied 26-0-205 INLEIDING Voor u ligt het projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen. 2 AANLEIDING PROJECT

Nadere informatie

4. Ondersteuning van het Plan van Aanpak Europese Cultuurregio Randstad.

4. Ondersteuning van het Plan van Aanpak Europese Cultuurregio Randstad. Ruimte voor kunst en cultuur in de Randstad Doel De Minister van OCW en de wethouders Kunst en Cultuur van Amsterdam/Rotterdam/Den Haag en Utrecht stellen zich ten doel de internationale betekenis en concurrentiepositie

Nadere informatie

BESTUURSVERGADERING VNG AFDELING GELDERLAND

BESTUURSVERGADERING VNG AFDELING GELDERLAND BESTUURSVERGADERING VNG AFDELING GELDERLAND Plaats: Gemeentehuis Apeldoorn. Marktplein1, 7311 LG Tijdstip: 10.00 tot 12.30 uur, vrijdag 20-01-2017 Agenda voor de Bestuursvergadering van 20-01-2017 1. Opening

Nadere informatie

DATUM 01 februari 2016 5 (inclusief bijlagen) Evaluatie Fysiek Carré

DATUM 01 februari 2016 5 (inclusief bijlagen) Evaluatie Fysiek Carré Notitie gemeente Zaanstad Raadsgriffie AAN Presidium KOPIE AAN VAN Raadsgriffie DOORKIESNUMMER 075-655 2184 DATUM 01 februari 2016 5 (inclusief bijlagen) AANTAL PAGINA S ONDERWERP Evaluatie Fysiek Carré

Nadere informatie

Herinrichting N257 Steenbergen

Herinrichting N257 Steenbergen Herinrichting N257 Steenbergen Raadscommissie: Toelichting herinrichtingsvoorstel Agenda Aanleiding Uitgangspunten N257 Aandachtspunten bewoners Toelichting uitgewerkte variant Vervolgproces Vragen Aanleiding

Nadere informatie

Bespreking ter voorbereiding op debat en/of besluitvorming.

Bespreking ter voorbereiding op debat en/of besluitvorming. BEHANDELMEMO Van: Aan: agendacommissie raadsleden en steunfractieleden Huis van de Stad Status: Deelnemers: Doel: Toelichting: Bespreking ter voorbereiding op debat en/of besluitvorming. Raadsleden/steunfractieleden

Nadere informatie

Ontwikkelingen Centrum

Ontwikkelingen Centrum Informatiebrief Ontwikkelingen Centrum 21 juli 2015 Jong en oud, ondernemers, inwoners, toeristen, werknemers: alles komt samen in het Centrum van Boxtel. Dit betekent ook dat het Centrum een onderwerp

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

De raad van de gemeente Moerdijk, in zijn vergadering van 21 augustus 2007, VERORDENING VOOR DE REKENINGCOMMISSIE VAN DE GEMEENTE MOERDIJK

De raad van de gemeente Moerdijk, in zijn vergadering van 21 augustus 2007, VERORDENING VOOR DE REKENINGCOMMISSIE VAN DE GEMEENTE MOERDIJK De raad van de gemeente Moerdijk, in zijn vergadering van 21 augustus 2007, gelet op artikel 84 van de Gemeentewet, BESLUIT vast te stellen de volgende verordening: VERORDENING VOOR DE REKENINGCOMMISSIE

Nadere informatie

Agenda bijeenkomst werkgroepen Stedenbouw & Groen en Verkeer

Agenda bijeenkomst werkgroepen Stedenbouw & Groen en Verkeer Agenda bijeenkomst werkgroepen Stedenbouw & Groen en Verkeer 1. Welkom 2. Beknopte toelichting op historie 3. Planning 4. Toelichting rol gemeente en rol VOF 5. Doelstelling van werkgroepen 6. Toelichting

Nadere informatie