draadswijzer week 14 Zwolle

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "draadswijzer week 14 Zwolle"

Transcriptie

1 draadswijzer week 14 Zwolle

2 Agenda Raadsplein Maandag 11 april 2016 Raadzaal Debatronde uur Start debatronde met aan het begin de mogelijkheid voor inwoners om in te spreken over onderwerpen die niet op de agenda staan uur Architectuurmanifest Zwolle uur Pauze uur Stand van zaken Broerenkwartier uur Einde Inspreken Let op: u kunt inspreken over geagendeerde onderwerpen als ze voor het eerst op het Raadsplein behandeld worden. Bij onderwerpen met een *erachter kan niet meer worden ingesproken. Meld u van tevoren wel aan bij de raadsgriffie, tel. (038) of raadsgriffie@zwolle.nl, als u de raad wilt toespreken. Welkom Alle Raadspleinen zijn openbaar. U bent van harte welkom om de raadsvergadering op maandagavond bij te wonen. Dinsdag 12 april 2016 Informatiemarkt over definitief voorstel asielzoekerscentrum Deze avond kunt u vanaf uur (inloop vanaf uur) informeel in gesprek met Zwolse fracties/individuele raadsleden over het definitieve voorstel. Ook kunt u deze avond inspreken (formeel inspraakrecht). Locatie: centrale hal van onderwijsinstelling Landstede, Dokterspad 2, Zwolle Aanmelden Om te weten hoeveel mensen er naar de informatiemarkt op 12 april komen, kunt u zich vóór vrijdag 8 april uur aanmelden via azc@zwolle.nl onder vermelding van naam, adres, adres en telefoonnummer. Wilt u de hele raad toespreken (formeel inspraakrecht) dan moet u bij het aanmelden ook aangeven namens wie u komt inspreken. Bekijk meer informatie over de informatiemarkt, aanmelden, inspreken en besluitvorming op

3 Uitgelicht Stand van zaken Broerenkwartier De gemeenteraad praat maandag 11 april 2016 over de maatregelen die zijn genomen om de leegstand aan te pakken in het gebied het Eiland, het overdekte winkelcentrum bij de Weeshuispassage en het Meerminnenplein. Inspirator en pilot In het Broerenkwartier is een inspirator ingezet die namens de stakeholders in het gebied de opdracht heeft gekregen om in het Broerenkwartier een netwerk te vormen tussen ondernemers, eigenaren en bewoners in het gebied zodat de samenwerking en samenhang verbetert en om ideeën en activiteiten aan te jagen die de aantrekkelijkheid van het gebied vergroten. Er loopt nu een pilot Verlichte Regels die belemmeringen op het gebied van gemeentelijke regelgeving weg moet nemen. Deze maatregelen blijken effect te hebben. Draagvlak voor pilot Dit onderwerp is op verzoek van D66 en de VVD geagendeerd. Deze fracties vinden dat investeringen en keuzes die gemaakt worden in de binnenstad elkaar op korte en lange termijn beïnvloeden en dus integraal afgewogen moeten worden. Daarnaast willen zij weten of er draagvlak is voor uitbreiding van de pilot regelluw naar de hele binnenstad. Debatvraag De fracties willen weten welke lange termijn mogelijkheden er zijn in het Broerenkwartier in relatie tot de visie binnenstad en het afnemende aantal winkelmeters. Ook willen ze weten hoe deze bijdragen aan de kwaliteit van het gebied en de binnenstad in zijn geheel. Het debat is maandag 11 april live te volgen via of vanaf de publieke tribune in de Raadzaal.

4 Terugblik Raadsplein Iedere maandagavond vergadert de gemeenteraad. In de terugblik leest u een kort verslag. Wilt u de volledige vergadering terugkijken, kijk dan op het videoverslag terug. Maandag 4 april 2016 Besluitvormingsronde Diverse hamerstukken en mondelinge vragen. Zie hiervoor de volgende pagina s. Debatronde In de Raadzaal was een debatronde over het voorstel Monitoring armoededoelgroep en regelingen chronisch zieken.

5 Actuele vragen Tijdens de besluitvormingsronde kunnen raadsleden mondelinge vragen stellen. Op het Raadsplein van maandag 4 april 2016 zijn onder meer de volgende vragen gesteld: Afspraken over straatverkoop Vraag Straatverkopers in de Diezerstraat zijn een terugkerende ergernis voor winkelend publiek in de binnenstad van Zwolle. De vereniging Direct Dialogue Donateurwervers Nederland herkent de klachten van bezoekers en ondernemers en is bereid om afspraken te maken om ergernis zoveel te voorkomen. De ChristenUnie wil graag weten van de wethouder of hij bereid is om het initiatief te nemen tot een gesprek met de Vereniging Direct Dialogue Donateurwervers Nederland, het Citycentrum en enkele bezoekers van de binnenstad om na te gaan welke afspraken kunnen worden gemaakt. Om enerzijds de klachten over straatverkoop te laten verminderen en anderzijds toch de ruimte te bieden aan coöperatieve colporteurs, zoals bijvoorbeeld fondsenwervers. Antwoord Wethouder De Heer meldt dat hij voornemens is eerst bij collega gemeenten te informeren naar hun bevindingen en aanpak en die uitkomst te bespreken met het CityCentrum en de Vereniging Direct Dialogue Donateurwervers Nederland.

6 Besluiten Tijdens het Raadsplein van maandag 4 april zijn de onderstaande hamerstukken aangenomen. Bij ieder onderwerp ziet u de stemverhouding staan. Subsidieverordening beschermd wonen en maatschappelijke opvang Beleid t.a.v. dieren en huiselijk geweld Initiatiefvoorstel Bruisend Zwolle (pilot horecasluitingstijden) Aanwezig 38 Voor 27 Tegen 11 (ChristenUnie en CDA) Vaststelling bestemmingsplan Diezerpoort, Geert Grootestraat Wijziging regelgeving digitalisering parkeervergunningen Wijziging van en toetreding van Deventer tot de gemeenschappelijke regeling HCO Ruimte voor de Vecht Koningsdagverordening en aanwijzing veiligheidsrisicogebied

7 Debat Armoedebeleid Maandag 4 april ging de gemeenteraad in debat over de vraag of de voorgestelde regelingen voor huishoudens met een laag inkomen en chronisch zieken en gehandicapten voldoende zijn. Armoede in Zwolle toegenomen In 2015 zijn veel veranderingen doorgevoerd in rijksregelingen die effect hebben op huishoudens met een laag inkomen en op chronisch zieken en gehandicapten. Uit recent onderzoek blijkt dat de groep mensen die moet rondkomen van een laag inkomen is gegroeid. Ook het gebruik van de gemeentelijke armoederegelingen voor kinderen is toegenomen. De gemeenteraad houdt een vinger aan de pols om te voorkomen dat inwoners door een minimum inkomen of chronische ziekte of handicap niet mee kunnen doen in de samenleving. Extra geld voor kinderparticipatie Het college wil nu jaarlijks extra beschikbaar stellen als subsidie voor kinderparticipatie. Zo kunnen fondsen, zoals Jeugdsportfonds Zwolle, Stichting Meedoen en het Jeugdcultuurfonds het stijgend aantal aanvragen voor sport, cultuuren schoolactiviteiten blijven honoreren. Ook wil het college de toegang van de scholierenregeling van 110% naar 130% verruimen om zo participatie van oudere kinderen uit minimahuishoudens mogelijk te maken. Reactie fracties De fracties kunnen zich vinden in de voorgestelde maatregelen, omdat de middelen daar waar dit het meest nodig is worden ingezet. Een aantal fracties zou echter willen zien dat nog meer inzet gepleegd wordt en dat het armoedebudget en de inkomensgrens voor de armoederegelingen verhoogd worden. Ook wordt door enkele fracties gesteld dat meer ruimte zou moeten zijn voor maatwerk en de rol die de medewerkers van sociale wijkteams hierin kunnen vervullen. Daarbij is het soms nodig om minder strikt om te gaan met regelgeving (kostendelersnorm en bijverdiensten), zonder dat direct een beroep gedaan hoeft te worden op een hardheidsclausule. Begeleiding en communicatie Verder wordt, conform het Nibud advies, gepleit voor het vergroten van het bereik van regelingen, door deze actiever te communiceren en de doelgroep in het gebruik ervan wegwijs te maken en te begeleiden. Ook benoemen enkele fracties dat het goed zou zijn om te kijken naar de hoge kosten en kwalificering van bewindvoering. Nadat alle fracties hun inbreng hebben gegeven, wordt gezien de tijd besloten om de reactie van de wethouder en het debat op een later moment (vóór de meivakantie) verder te voeren en af te ronden.

8 Digitaal abonnement agenda Raadsplein Wilt u weten over welke onderwerpen de gemeenteraad vergadert? Stuur een met daarin het woord Agenda naar raadsgriffie@zwolle.nl. U krijgt dan telkens een week voor de vergadering van de gemeenteraad een met daarin een link naar de agenda en bijbehorende stukken.

9 Uw invloed Waarom is een bepaald onderwerp voor u belangrijk? Welke invalshoek moeten raadsleden vooral ook bekijken? U kunt het de gemeenteraad laten weten. Spreek in tijdens het Raadsplein, stuur een of brief of start een e-petitie/ burgerinitiatief. Mail/tweet De snelste manier om iets onder de aandacht te krijgen is door een te sturen. Als u de of brief naar raadsgriffie@zwolle.nl stuurt, zorgt de raadsgriffie voor verspreiding onder de fracties. Maar u kunt ook alleen een korte tweet sturen om aandacht te vragen voor een bepaald onderwerp. Gebruik #zgr (Zwolse gemeenteraad) in uw tweet. E-petitie Iedereen van twaalf jaar en ouder kan een E-petitie/ burgerinitiatief starten. Zo kunt u zélf onderwerpen op de agenda van de gemeenteraad zetten. Het onderwerp dat u op de agenda wilt krijgen, moet iets zijn waar de gemeenteraad over gaat. Hiervoor moet u adressen/handtekeningen verzamelen van mensen die het met u eens zijn. Neem vooraf eerst even contact op met de raadsgriffie voor advies. Vijf minuten Over onderwerpen die (nog) niet op de agenda staan, kunt u, als burger, in maximaal vijf minuten iets zeggen aan het begin van het Raadsplein. Dit heet inspreken over een niet-geagendeerd onderwerp. Wilt u iets zeggen over een onderwerp dat wel op de agenda staat? Dan kan dat op het moment dat het onderwerp voor het eerst geagendeerd wordt. Dit kan zijn in de informatieronde, debatronde of besluitvormende ronde van het Raadsplein. Meld u dan vooraf aan bij de raadsgriffie via (038) of raadsgriffie@zwolle.nl. Kijk voor meer informatie en alle spelregels op

10 Contact Vragen over de gemeenteraad? Bel of mail de raadsgriffie. Tijdens kantooruren bereikbaar via (038) of Op vindt u een foto- overzicht met contactgegevens van alle 39 raadsleden.

draadswijzer week 14 Zwolle

draadswijzer week 14 Zwolle draadswijzer week 14 Zwolle Agenda Raadsplein Maandag 11 april 2016 Raadzaal Debatronde 19.30 uur Start debatronde met aan het begin de mogelijkheid voor inwoners om in te spreken over onderwerpen die

Nadere informatie

draadswijzer week 16 Zwolle

draadswijzer week 16 Zwolle draadswijzer week 16 Zwolle Agenda Raadsplein Maandag 25 april 2016 Raadzaal Besluitvormingsronde 19.30 uur Besluitvormingsronde met diverse hamerstukken: - Kredietaanvraag ontwikkeling Eemlaan deel voormalige

Nadere informatie

draadswijzer week 07 Zwolle

draadswijzer week 07 Zwolle draadswijzer week 07 Zwolle Agenda Raadsplein Maandag 22 februari 2016 Raadzaal Debatronde 19.30 uur Start debatronde met aan het begin de mogelijkheid voor inwoners om in te spreken over onderwerpen die

Nadere informatie

draadswijzer week 03 Zwolle

draadswijzer week 03 Zwolle draadswijzer week 03 Zwolle Agenda Raadsplein Maandag 25 januari 2016 Raadzaal Besluitvormingsronde 19.30 uur Start besluitvormingsronde met de volgende hamerstukken: - Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied,

Nadere informatie

draadswijzer week 12 Zwolle

draadswijzer week 12 Zwolle draadswijzer week 12 Zwolle Agenda Raadsplein Maandag 28 maart 2016 Er is geen Raadsplein in verband met Tweede Paasdag. De eerstvolgende raadsvergadering is maandag 4 april. De agenda hiervoor vindt u

Nadere informatie

draadswijzer week 04 Zwolle

draadswijzer week 04 Zwolle draadswijzer week 04 Zwolle Agenda Raadsplein Maandag 1 februari 2016 Raadzaal Informatieronde 19.30 uur Start informatieronde met aan het begin de mogelijkheid voor inwoners om in te spreken over onderwerpen

Nadere informatie

draadswijzer week 02 Zwolle

draadswijzer week 02 Zwolle draadswijzer week 02 Zwolle Agenda Raadsplein Maandag 18 januari 2016 Er is geen Raadsplein. De gemeenteraad is vrij geroosterd om aanwezig te zijn bij de presentatie van conceptvisie Binnenstad2030. De

Nadere informatie

draadswijzer week 01 Zwolle

draadswijzer week 01 Zwolle draadswijzer week 01 Zwolle Agenda Raadsplein Maandag 11 januari 2016 Raadzaal Besluitvormingsronde 19.30 uur Start besluitvormingsronde met de volgende hamerstukken: - Nota van Uitgangspunten MPV 2016*

Nadere informatie

Welkom. bij de. gemeenteraad

Welkom. bij de. gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Aan het hoofd van de gemeente staat de gemeenteraad. De raad neemt beslissingen over allerlei belangrijke zaken in de gemeente. Of het nu gaat om toeristenbelasting

Nadere informatie

HET WAALWIJKS VERGADERMODEL

HET WAALWIJKS VERGADERMODEL De Raad Gemeente Waalwijk PRAAT MET DE RAAD HET WAALWIJKS VERGADERMODEL Het Waalwijks vergadermodel 1 Het vergadermodel in het kort Om alle inwoners van de gemeente Waalwijk goed te kunnen vertegenwoordigen,

Nadere informatie

Registratienummer: GF Datum: 12 november 2010 Agendapunt: 7

Registratienummer: GF Datum: 12 november 2010 Agendapunt: 7 Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF10.20105 Datum: 12 november 2010 Agendapunt: 7 Portefeuillehouder: L. Buwalda Behandelend ambtenaar: Wike Swart Onderwerp: Kostenbeheersing open einde regelingen

Nadere informatie

De gemeenteraad is er voor u!

De gemeenteraad is er voor u! A M S T E LV E E N. N L / G E M E E N T E R A A D De gemeenteraad is er voor u! Gemeentebestuur De gemeente Amstelveen wordt net als iedere gemeente in Nederland - bestuurd door een gemeenteraad en een

Nadere informatie

Praat met de Gemeenteraad Zakboekje voor inwoners en instellingen

Praat met de Gemeenteraad Zakboekje voor inwoners en instellingen Praat met de Gemeenteraad Zakboekje voor inwoners en instellingen Inhoudsopgave Voorwoord...3 Gemeenteraad...5 De werkwijze...6 Het vergaderschema...8 Het rondetafelgesprek...10 Het doel van het rondetafelgesprek...11

Nadere informatie

De leden van de Gemeenteraad; Postbus 250 Het college van Burgemeester en Wethouders;

De leden van de Gemeenteraad; Postbus 250 Het college van Burgemeester en Wethouders; Raadsgriffie De leden van de Gemeenteraad; Postbus 250 Het college van Burgemeester en Wethouders; 1 3 0 A G H fddor P 2 De gemeentesecretaris; _.... Bezoekadres: De directie; Raadhuisplein 1 De clustermanagers;

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Besluitvormend. Aan de Raad Agenda nr. 12 Extra middelen voor armoedebestrijding. Datum 20 november 2013

RAADSVOORSTEL Besluitvormend. Aan de Raad Agenda nr. 12 Extra middelen voor armoedebestrijding. Datum 20 november 2013 RAADSVOORSTEL Besluitvormend Aan de Raad Agenda nr. 12 Extra middelen voor armoedebestrijding Datum 20 november 2013 1. Samenvatting Aan gemeenten worden extra middelen armoedebestrijding ter beschikking

Nadere informatie

Ontwikkelprogramma armoede gemeente Leeuwarden 2014

Ontwikkelprogramma armoede gemeente Leeuwarden 2014 Ontwikkelprogramma armoede gemeente Leeuwarden 2014 Inleiding Uit onze gemeentelijke armoedemonitor 1 blijkt dat Leeuwarden een stad is met een relatief groot armoedeprobleem. Een probleem dat nog steeds

Nadere informatie

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Gemeente Utrechtse Heuvelrug Agenda Raadscommissie Samenleving Hierbij nodig ik u namens de commissievoorzitter, de heer P.C. (Peter) van der Zee, uit tot het bijwonen van de openbare vergadering van de raadscommissie Samenleving

Nadere informatie

Raadsplein info/debat. Voorgesteld besluit raad

Raadsplein info/debat. Voorgesteld besluit raad Raadsplein info/debat Datum 25 april 2016 onderwerp Stand van zaken Broerenkwartier (20.25-21.20 uur) portefeuillehouder Rene de Heer informant Fleer, JE (Jeroen) 3266 eenheid/afdeling Ontwikkeling OWA

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 mei 2016.

Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Omschrijving van het voorstel 1 Opening en mededelingen. Besluit De heer van Ooijen (SGP)heeft zich afgemeld voor deze vergadering(20). Mevr. Rachak (PvdA)is vanaf agendapunt

Nadere informatie

Praat met de Gemeenteraad

Praat met de Gemeenteraad Praat met de Gemeenteraad Griffie, januari 2016 Zakboekje voor inwoners en instellingen Inhoudsopgave Voorwoord...3 De gemeenteraad...4 De werkwijze...4 Het Beeld - rondetafelgesprekken...5 Het Debat debatraad...5

Nadere informatie

Armoedebeleid en (voorgenomen) maatregelen Rijk. Presentatie Cie. MC 28 januari 2014

Armoedebeleid en (voorgenomen) maatregelen Rijk. Presentatie Cie. MC 28 januari 2014 Armoedebeleid en (voorgenomen) maatregelen Rijk Presentatie Cie. MC 28 januari 2014 Programma Cijfers, regelingen en maatregelen Eindhoven Landelijk kader en wetsvoorstellen Voorgenomen maatregelen Overige

Nadere informatie

Raadsvergadering : 17 mei 2010 Agendanr. 15

Raadsvergadering : 17 mei 2010 Agendanr. 15 Raadsvergadering : 17 mei 2010 Agendanr. 15 Voorstelnr. : R 6769 Onderwerp : subsidie Stichting Leergeld Stadskanaal, Veendam, Winschoten (SLS) Stadskanaal, 29 april 2010 Beslispunten De SLS vanaf het

Nadere informatie

Maatschappelijke participatie en zorg

Maatschappelijke participatie en zorg initiatiefvoorstel datum vergadering 9 november 2015 agendapunt 12 volgnummer 15-166 onderwerp De gemeenteraad op zoek naar het verhaal achter de cijfers van Wmo en Jeugdhulp behandelen in raadscommissie

Nadere informatie

Verordening op de Burgeragendering en het Burgerinitiatief gemeente Utrecht 2018

Verordening op de Burgeragendering en het Burgerinitiatief gemeente Utrecht 2018 Initiatiefvoorstel Opgesteld door Kenmerk Vergaderdatum Portefeuille Geheim Has Bakker (raadslid D66) 0000 27 september (aanbieding) Wijkgericht werken en participatie Nee Verordening op de Burgeragendering

Nadere informatie

Gemeente Leerdam. Agenda Gemeenteraad 1 / 6. Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 13 oktober 2016

Gemeente Leerdam. Agenda Gemeenteraad 1 / 6. Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 13 oktober 2016 Agenda Gemeenteraad Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 13 oktober 2016 19:30-23:00 uur, locatie Hofje van mevrouw Van Aerden Voorzitter : André van der Leest 1 Opening 19.30 2 Vaststellen agenda

Nadere informatie

Communicatieplan opvang vluchtelingen in Eijsden-Margraten (versie 10 mei 2016)

Communicatieplan opvang vluchtelingen in Eijsden-Margraten (versie 10 mei 2016) Stappenplan Doel Rol betrokken Communicatie activiteiten Tijdschema 1 Proces, Afspraken over heldere College: Stelt Opstellen persbericht en persmoment beleggen Rond 11 mei randvoorwaard randvoorwaarden

Nadere informatie

Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Maassluis. Geacht college van Burgemeester en Wethouders,

Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Maassluis. Geacht college van Burgemeester en Wethouders, Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Maassluis Postbus 55 3140 AB Maassluis T 010 5919243 E info@adviesraadsamenlevingszakenmaassluis.nl I www.adviesraadsamenlevingszakenmaassluis.nl

Nadere informatie

Datum Agendapunt Documentnummer. 23 mei R06S013/z Verslag werkgroep Participatie en Digitalisering over Raad op Straat 12 april 2017

Datum Agendapunt Documentnummer. 23 mei R06S013/z Verslag werkgroep Participatie en Digitalisering over Raad op Straat 12 april 2017 Datum Agendapunt Documentnummer 13 R06S013/z170025597 Onderwerp Verslag werkgroep Participatie en Digitalisering over Raad op Straat 12 april 2017 Raadsvoorstel Zeewolde Beoogd effect Kennisnemen van de

Nadere informatie

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Gemeente Utrechtse Heuvelrug Agenda Gemeenteraad Naar verwachting worden de volgende onderwerpen behandeld. Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 12 oktober 2017 19:30 uur, locatie Raadzaal Cultuurhuis Doorn Voorzitter : Jasper

Nadere informatie

Besluitenlijst Commissie Bestuur

Besluitenlijst Commissie Bestuur Datum 25-06-2019 Tijd 19:30-22:30 enlijst Commissie Bestuur Locatie Voorzitter Gemeentehuis Barneveld, Raadzaal De heer H.W. Wiesenekker 01 19:30 02 19:30 Opening Motie Afspraken Luilakken Deze motie is

Nadere informatie

Geachte leden van de Raad,

Geachte leden van de Raad, POSTADRES Postbus 20 7500 AA Enschede BEZOEKADRES Langestraat 24 Aan de Gemeenteraad TELEFOON DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR 15 december 2015 1500125409 J.E.M. Bannenberg UW BRIEF VAN UW KENMERK DOORKIESNUMMER

Nadere informatie

Stand van zaken Minimabeleid Maart 2016

Stand van zaken Minimabeleid Maart 2016 Minimabeleid Maart 2016 Meer voor wie minder heeft! Minimabeleid 2015-2018 Op 7 juli 2015 heeft de gemeenteraad de nota Meer voor wie minder heeft vastgesteld. De nota richt zich op zes thema s: taboe

Nadere informatie

En wat kunnen wij voor u doen?

En wat kunnen wij voor u doen? En wat kunnen wij voor u doen? Afspraken over de Brummense dienstverlening En wat kunnen wij voor u doen? Servicenormen Gemeente Brummen "En wat kunnen wij voor u doen"? Kenmerk : INT14.2537 Versiedatum

Nadere informatie

ONDERWERP: Detailhandelsvisie Arnhem

ONDERWERP: Detailhandelsvisie Arnhem Aan de gemeenteraad Documentnummer Zaaknummer ONDERWERP: Detailhandelsvisie Arnhem 2016-2021 Voorstel 1. richtinggevende kaders en concrete ambities voor de ontwikkeling van de detailhandel vast te stellen,

Nadere informatie

Raadsplein info/debat. Voorgesteld besluit raad

Raadsplein info/debat. Voorgesteld besluit raad Raadsplein info/debat Datum 21 maart 2016 onderwerp Collegereactie op initiatiefvoorstel pilot vrije horecasluitingstijden portefeuillehouder Henk Jan Meijer informant Ivens, MJ (Maarten) 2427 eenheid/afdeling

Nadere informatie

Aan de bewoners van. Geachte mevrouw, heer,

Aan de bewoners van. Geachte mevrouw, heer, Aan de bewoners van Datum: 26 februari 2015 Zaaknummer: Afdeling: Contactpersoon: Uw brief van: Onderwerp: Ontwikkeling Prinsessenflats Geachte mevrouw, heer, Door middel van deze brief wil ik u graag

Nadere informatie

Nummer : 37 Onderwerp : Vernieuwen vergaderstructuur gemeenteraad Bijlage(n) : 3

Nummer : 37 Onderwerp : Vernieuwen vergaderstructuur gemeenteraad Bijlage(n) : 3 Voorstel aan : Gemeenteraad van 18 december 2006 Behandeling in : Commissies Grondgebiedszaken en Algemeen Bestuursbeleid en Samenlevingszaken en Middelen van 6 december 2006 Nummer : 37 Onderwerp : Vernieuwen

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein. Postbus BA Oss S. Dohmen Advies Nibud MER

Adviesraad Sociaal Domein. Postbus BA Oss S. Dohmen Advies Nibud MER Adviesraad Sociaal Domein Postbus 5 5340 BA Oss E-mail gemeente@oss.nl www.oss.nl Postbus 5 5340 BA Oss Wilt u bij uw reactie de datum van deze brief en ons kenmerk vermelden? Datum Behandeld door Doorkiesnummer

Nadere informatie

10% 23% 40% 20% 7% 0% 20% 40% 60% 80% 100% Figuur 2 Bent u bekend met het werk van de gemeenteraad van Zeewolde? (n=547) in grote lijnen.

10% 23% 40% 20% 7% 0% 20% 40% 60% 80% 100% Figuur 2 Bent u bekend met het werk van de gemeenteraad van Zeewolde? (n=547) in grote lijnen. Burgerpanel Zeewolde Resultaten peiling 6: gemeenteraad juni 2013 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de 6 e peiling met het burgerpanel van Zeewolde. De vragen gingen deze keer over

Nadere informatie

Raadsvoorstel. : Voorstel integraal minimabeleid inclusief Klijnsma middelen Datum college : 11 juli 2017

Raadsvoorstel. : Voorstel integraal minimabeleid inclusief Klijnsma middelen Datum college : 11 juli 2017 *Z022867205E* documentnr.: ADV/RC/17/00341 zaaknr.: Z/C/17/43987 Raadsvoorstel Onderwerp : Voorstel integraal minimabeleid inclusief Klijnsma middelen Datum college : 11 juli 2017 Portefeuillehouder :

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer:

Collegevoorstel. Zaaknummer: Collegevoorstel Inleiding Tijdens de informatievergadering op 25 november 2014 was er een opiniërende discussie over. De discussie was bedoeld om input te verzamelen voor het vervolg en een idee te krijgen

Nadere informatie

Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. Voorstel tot aanpassen van het Armoedebeleid. AAN DE RAAD. Samenvatting

Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. Voorstel tot aanpassen van het Armoedebeleid. AAN DE RAAD. Samenvatting Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. Voorstel tot aanpassen van het Armoedebeleid. AAN DE RAAD Samenvatting Met ingang van 1 januari 2017 heeft het kabinet structureel 100 miljoen (waarvan 85 miljoen voor gemeenten)

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

Kinderen vooruit! Verschillende gemeenten

Kinderen vooruit! Verschillende gemeenten Kinderen vooruit! Wat doet jouw gemeente en wat kan jij doen om kinderen in armoede te helpen? Een groot aantal kinderen wordt dagelijks geconfronteerd met armoede. Zij kunnen niet meedoen doordat materiele

Nadere informatie

De Raad Aanvang: 19:00

De Raad Aanvang: 19:00 De Raad 06-12-2016 Aanvang: 19:00 Tijd Collegekamer 1.25 17:30 Presidium 18:30 Tijd Raadzaal 1.02 Molendijkzaal 0.01 Vermeerzaal 1.03 19:00 Parkeerverordening 2017 en Verordening Parkeerbelastingen 2017:

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 15 november 2017 / 104/217. Fatale termijn: besluitvorming vóór:

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 15 november 2017 / 104/217. Fatale termijn: besluitvorming vóór: Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 15 november 2017 / 104/217 Fatale termijn: besluitvorming vóór: Onderwerp Transformatieaanpak Binnenstad Programma Economie & Werk Portefeuillehouder B. van

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD. Behandelend ambtenaar: B. de Looff Afdeling/cluster: MO/SEM Telefoonnr.: Portefeuillehouder: J.F.A.

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD. Behandelend ambtenaar: B. de Looff Afdeling/cluster: MO/SEM Telefoonnr.: Portefeuillehouder: J.F.A. *15.23236* VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Behandelend ambtenaar: B. de Looff Afdeling/cluster: MO/SEM Telefoonnr.: 35218 Portefeuillehouder: J.F.A. Alberts Onderwerp: Hervorming minimabeleid 2016-2020 Registratienummer:

Nadere informatie

In de maanden augustus, september en oktober vinden er in verschillende delen van Oosterhout werkzaamheden plaats aan de riolering.

In de maanden augustus, september en oktober vinden er in verschillende delen van Oosterhout werkzaamheden plaats aan de riolering. Werkzaamheden riolering In de maanden augustus, september en oktober vinden er in verschillende delen van Oosterhout werkzaamheden plaats aan de riolering. Reiniging riolen Slotjes In de maanden september

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - DIGITAAL AFSCHRIFT 2013_BW_00203

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - DIGITAAL AFSCHRIFT 2013_BW_00203 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - DIGITAAL AFSCHRIFT 2013_BW_00203 OPSCHRIFT Vergadering van 2 april 2013 Bevoegde portefeuillehouder: Karin Lambrechts Onderwerp Beantwoording raadsvragen in zake:

Nadere informatie

Wederom doen wij het verzoek de kadernota te voorzien van een financiële paragraaf rond het VN- Verdrag / Inclusieve Samenleving.

Wederom doen wij het verzoek de kadernota te voorzien van een financiële paragraaf rond het VN- Verdrag / Inclusieve Samenleving. Advies WMO Advies Raad De Bilt ten aanzien van Kadernota 2018-2021 gemeente De Bilt, betreffende financiële implicaties VN -Verdrag inzake de rechten van mensen met een beperking. Of te wel de inclusieve

Nadere informatie

Armoedemonitor Zwolle 2017

Armoedemonitor Zwolle 2017 Armoedemonitor Zwolle 2017 Zwolse minima in beeld Opdrachtnemer Versie Onderzoek & Informatie definitief Colofon Armoedemonitor 2017 Onderzoek & Informatie, Gemeente Zwolle Oktober 2017 Opdrachtgever Maatschappelijke

Nadere informatie

Heemstede is een mooie kern van de Metropool Amsterdam met een eigen identiteit

Heemstede is een mooie kern van de Metropool Amsterdam met een eigen identiteit Algemene Beschouwingen begrotingsraad, 8 november 2018 Heemstede is een mooie kern van de Metropool Amsterdam met een eigen identiteit Voorzitter, Voor de eerste keer ooit een algemene beschouwing van

Nadere informatie

Gorinchem, 4 november Geachte heer, mevrouw,

Gorinchem, 4 november Geachte heer, mevrouw, Gorinchem, 4 november 2014 Geachte heer, mevrouw, Langs deze weg vragen wij uw aandacht voor het volgende: Onlangs is er een bijeenkomst geweest van de Cliëntenraad van de RSD KB AV met een afvaardiging

Nadere informatie

postbusŵgemëeñfeňoořdëľnveldľnl- uèťheenïe NOORDENVELD

postbusŵgemëeñfeňoořdëľnveldľnl- uèťheenïe NOORDENVELD G E M E E N T E R15.00047 III N O O R D E N V E L D B E Z O E K A D R E S t Raadhuisstraat 1 9301 AA Roden P O S T A D R E S Ť Postbus 109 9300 AC Roden î W E B S I T E / E - M A I L t www.gemeentenoordenveld.nl

Nadere informatie

Geachte heer, mevrouw,

Geachte heer, mevrouw, CDA Fractie T.a.v. de heer A.J. de Leeuw Kerkdreef 40 2922 BH KRIMPEN AAN DEN IJSSEL Datum: 06/02/2014 Zaaknummer: ZK14000207 D Afdeling: Samenleving Contactpersoon: Z I. Remeeus Uw brief van: 08-01-2014

Nadere informatie

Voor wat deze agenda betreft komen de agendapunten 3 en 13 voor het spreekrecht in aanmerking.

Voor wat deze agenda betreft komen de agendapunten 3 en 13 voor het spreekrecht in aanmerking. Vergadering Besluitvormende raadsbijeenkomst 23-06-2016 Plaats: Raadzaal Tijd: 19:30-23:00 Voorzitter: dhr. E.R. Jaensch Griffier: dhr. F. Kromhout 1 Opening en mededelingen omtrent de vergadering. tijd:

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

Sector/stafafdeling: Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019

Sector/stafafdeling: Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019 Gt:MH NHJ ïl I. Sector/stafafdeling: Portefeuillehouder: Wethouder Van der Kooi Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019 Onderwerp: Uitvoeringsnotitie

Nadere informatie

STATENCOMMISSIES SPREEKRECHT VOOR BURGERS. Uw stem in vergaderingen van Statencommissies

STATENCOMMISSIES SPREEKRECHT VOOR BURGERS. Uw stem in vergaderingen van Statencommissies STATENCOMMISSIES SPREEKRECHT VOOR BURGERS Uw stem in vergaderingen van Statencommissies Uw stem in vergaderingen van Statencommissies Provinciale Staten vertegenwoordigen als volksvertegenwoordigers het

Nadere informatie

Vergadering van B en W

Vergadering van B en W Vergadering van B en W DATUM TIJD PLAATS SECRETARIS NOTULIST AANWEZIG 04/02/2014 9:00 uur kamer 3 Mr. A.S. Meijer B. Lammers voltallige college BESLUITENLIJST - OPENBAAR 001 Besluiten van de vergadering

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van september 2015. Onderwerp: Uitgangspunten Noodfonds Teylingen - Besluitvormend

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van september 2015. Onderwerp: Uitgangspunten Noodfonds Teylingen - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van september 2015 Besluit nummer: 2015_Raad_00070 Onderwerp: - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Naar aanleiding van de raadsmotie van 25 juni 2015 volgt er een nieuw

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER VAN HET BESTUUR Het zomerreces is weer voorbij. Als u deze nieuwsbrief leest zijn de eerste commissievergaderingen en raadsvergaderingen al weer achter de rug. Er is veel wat aandacht vraagt, de zondagsontheiliging

Nadere informatie

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis Aan de leden, Leiden, 6 maart 2007 Namens het Presidium nodig ik u uit voor een vergadering van de raadscommissie Bestuur & Leefbaarheid op Dinsdag 13 maart 2007 om 19.30 uur in de raadzaal van het Stadhuis

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Samen actief tegen armoede BBV nr: 2015/488128

Raadsstuk. Onderwerp: Samen actief tegen armoede BBV nr: 2015/488128 Raadsstuk Onderwerp: Samen actief tegen armoede BBV nr: 2015/488128 In het coalitieprogramma is afgesproken dat gedurende deze collegeperiode extra wordt geïnvesteerd in het minimabeleid, waarbij speciale

Nadere informatie

Mededeling van het college aan de gemeenteraad ( )

Mededeling van het college aan de gemeenteraad ( ) Onderwerp: Reactie op onderzoek rekenkamercommissie Portefeuillehouder: Wethouder Telder Datum: 4 mei 2016 Kennis te nemen van - Onze reactie op het rapport Armoede een voortdurende zorg van de Rekenkamercommissie.

Nadere informatie

Initiatievenmarkt Kaag en Braassem Perspectiefmemo 2017

Initiatievenmarkt Kaag en Braassem Perspectiefmemo 2017 Initiatievenmarkt Kaag en Braassem Perspectiefmemo 2017 Meldt u zich aan voor de eerste initiatievenmarkt in Kaag en Braassem? Heeft u een idee of een plan om Kaag en Braassem mooier, groener, socialer

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 575 452 Agendapunt: 8 ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) 575 452 Agendapunt: 8 ONDERWERP Bulk, Petra PUZA S2 RAD: RAD130130 2013-01-30T00:00:00+01:00 BW: BW121218 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 30 januari 2013 Portefeuillehouder : A.A.M.M. Heijmans Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

Experiment Motiemarkt versie Opzet en Ervaringen van Enschede. Aanleiding / doel

Experiment Motiemarkt versie Opzet en Ervaringen van Enschede. Aanleiding / doel Experiment Motiemarkt versie 27-03-2012 Opzet en Ervaringen van Enschede Aanleiding / doel De gemeenteraad van Hengelo heeft in de begrotingsvergadering van 9 november 2011 een motie aangenomen over het

Nadere informatie

Bijeenkomst voor burgers van de gemeente Smallingerland

Bijeenkomst voor burgers van de gemeente Smallingerland Bijeenkomst voor burgers van de gemeente Smallingerland Programma 1. Opening en kennismaken 2. Inleiding door wethouder E. Berenst 3. De ambities voor 2012-2015 in vogelvlucht 4. Stellingen debat 1 5.

Nadere informatie

DIGITAAL AFSCHRIFT 2014_BW_00042

DIGITAAL AFSCHRIFT 2014_BW_00042 DIGITAAL AFSCHRIFT 2014_BW_00042 OPSCHRIFT Vergadering van 28 januari 2014 Bevoegde portefeuillehouder: Karin Lambrechts Onderwerp Beantwoording raadsvragen over: Compensatie voor chronisch zieken en gehandicapten

Nadere informatie

Armoedemonitor gemeente Menterwolde 2014

Armoedemonitor gemeente Menterwolde 2014 Armoedemonitor gemeente Menterwolde 2014 Twee onderdelen Onderzoek naar de omvang en samenstelling van de doelgroepen voor het gemeentelijke armoedebeleid en het gebruik van inkomensondersteunende regelingen

Nadere informatie

17R071. Initiatief voorstel. Zeist toegankelijk voor iedereen Niets over ons zonder ons

17R071. Initiatief voorstel. Zeist toegankelijk voor iedereen Niets over ons zonder ons Initiatief voorstel 17R071 Zeist toegankelijk voor iedereen Niets over ons zonder ons Ronde Tafel : Nog in te plannen Debat : Nog in te plannen Raadsvergadering : Nog in te plannen Informatie bij : Ans

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft: Openbare vergadering van dinsdag 18 november 2014, locatie Raadzaal, aanvang 20:15 uur, einde 22:00 uur.

gemeente Eindhoven Betreft: Openbare vergadering van dinsdag 18 november 2014, locatie Raadzaal, aanvang 20:15 uur, einde 22:00 uur. gemeente Eindhoven Griffie Gemeenteraad, Behandeld door mw. I. van Dijk Telefoon (040) 238 24 07 Verzenddatum 11 december 2014 Verslag Commissie Economie en Mobiliteit Betreft: Openbare vergadering van

Nadere informatie

VERGADERING. van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. Datum: woensdag 1 februari Raadzaal, Stadhuis, Vianen

VERGADERING. van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. Datum: woensdag 1 februari Raadzaal, Stadhuis, Vianen VERGADERING van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD Datum: woensdag 1 februari 2017 Tijdstip: Locatie: 19.30 uur Raadzaal, Stadhuis, Vianen Voorzitter: A.F. (André) Bonthuis, waarnemend burgemeester gemeente Zederik

Nadere informatie

De integrale aanpak van Zaanstad. Fian van Vlokhoven

De integrale aanpak van Zaanstad. Fian van Vlokhoven De integrale aanpak van Zaanstad Fian van Vlokhoven Inhoud I. Ontstaan van het Integraal Vluchtelingen Programma II. Opdracht vaststellen III. Input voor de integrale aanpak ophalen IV. De integrale aanpak

Nadere informatie

Vaststellen besluitenlijst ( ) De besluitenlijst van de besluitvormende raadsvergadering van 15 november 2018.

Vaststellen besluitenlijst ( ) De besluitenlijst van de besluitvormende raadsvergadering van 15 november 2018. nieuwkoop Agenda Besluitvormende raadsvergadering Datum Tijd 13 december 2018 20:00 uur Locatie Voorzitter Raadszaal Nieuwveen Frans Buijserd IIIIIIIIIIIIIIIIHIIIIIIII G181230 1 Opening 2 Vaststellen agenda

Nadere informatie

Wijzigen Verordening Winkeltijden Veenendaal

Wijzigen Verordening Winkeltijden Veenendaal INITIATIEFVOORSTEL VAN LOKAAL VEENENDAAL Lokaal Veenendaal Raad Nummer Onderwerp 17 april 2019 2019.004 Wijzigen Verordening Winkeltijden Veenendaal Aan de leden van de raad, Beslispunten 1. De Verordening

Nadere informatie

Lange Termijn Agenda Gemeenteraad van Brummen

Lange Termijn Agenda Gemeenteraad van Brummen Lange Termijn Agenda Gemeenteraad van Brummen Programma 1: Bestuur en Veiligheid Programma 4: Samenleving Programma 2: Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer Programma 5: Bedrijfsvoering en Financiering Programma

Nadere informatie

Raadsplein besluitvormend. Voorgesteld besluit raad. Besteding extra gelden kinderparticipatie. portefeuillehouder Nelleke Vedelaar

Raadsplein besluitvormend. Voorgesteld besluit raad. Besteding extra gelden kinderparticipatie. portefeuillehouder Nelleke Vedelaar Raadsplein besluitvormend Datum 30 oktober 201 onderwerp portefeuillehouder Nelleke Vedelaar Besteding extra gelden kinderparticipatie informant Dekker, Astrid (3268) medeopstellers afdeling bijlagen Maatschappelijke

Nadere informatie

Raadsvoorstel 99 Vergadering 28 november Gemeenteraad

Raadsvoorstel 99 Vergadering 28 november Gemeenteraad Vergadering 28 november 2017 Gemeenteraad Onderwerp : Vergaderstructuur raad en commissies en vergaderschema 2018 : Dienst / afdeling : Griffie Aan de gemeenteraad, Vanuit de raad bestaat de wens om de

Nadere informatie

Wijkcentrum De Weijenbelt. Schelto Bus (VVD)

Wijkcentrum De Weijenbelt. Schelto Bus (VVD) Verslag U bent aan de buurt Berkum 29 mei 2013 Aanvang Locatie Aanwezige functionarissen Aanwezig vanuit de politiek 20.00 uur Wijkcentrum De Weijenbelt Hans Kempenaar (voorzitter) Erik Dannenberg (wijkwethouder)

Nadere informatie

Aanleiding en probleemstelling

Aanleiding en probleemstelling No.: Portefeuillehouder: Wethouder Harmsen Afdeling: Welzijn en Onderwijs Behandelaar: C.H.A.M. Weterings De raad van de gemeente Tholen Tholen, 16 juni 2015 Onderwerp: voorstel om in te stemmen met de

Nadere informatie

Besluiten Provinciale Staten 24 juni 2015 Algemene Beschouwingen bij de Voorjaarsnota 2015

Besluiten Provinciale Staten 24 juni 2015 Algemene Beschouwingen bij de Voorjaarsnota 2015 p e r s b e r i c h t e-mail: website: statengriffie@provinciegroningen.nl www.provinciegroningen.nl PS-besluitenlijst, nr. 123, 25 juni 2015 Besluiten Provinciale Staten 24 juni 2015 Algemene Beschouwingen

Nadere informatie

Startnotitie Integraal armoedebeleid

Startnotitie Integraal armoedebeleid Startnotitie Integraal armoedebeleid Doel presentatie: o Raad informeren over onderzoek armoedebeleid o Voorlopige planning om te komen tot kadernota armoedebeleid o Rol van de gemeenteraad Aanleiding

Nadere informatie

Aanpassingen vergaderstructuur. Voorstel. Inleiding. Toelichting vergaderstructuur

Aanpassingen vergaderstructuur. Voorstel. Inleiding. Toelichting vergaderstructuur Aanpassingen vergaderstructuur Voorstel 1. kennis nemen van de concept jaaragenda 2. vaststellen thematische indeling commissies 3. toevoegen beeldvormend deel, voorafgaand aan de reguliere commissievergadering

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 23 december 2004 Nr.: 04/47 Commissie Onderwerp : Samenleving : Verordening cliëntenparticipatie Wet werk en bijstand Samenvatting In 1997 heeft de cliëntenparticipatie in het

Nadere informatie

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt.

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt. Vergadering Gemeenteraad 06-11-2008 Plaats: Raadszaal Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 6 NOVEMBER 2008 1 Opening De vergadering is op 6 november na agendapunt

Nadere informatie

Kort verslag. Benoemingen: Mevr. V.d. Smagt wordt benoemd als lid van alle commissies. Dhr. Rutten wordt benoemd als lid van de commissie Samenleving.

Kort verslag. Benoemingen: Mevr. V.d. Smagt wordt benoemd als lid van alle commissies. Dhr. Rutten wordt benoemd als lid van de commissie Samenleving. Kort verslag Datum raadsvergadering: donderdag 6 april 2017 1. Vragenuur De vragen gesteld door de fractie PvdA over huisuitzetting van een gezin met kinderen na het aantreffen van een wietplantage worden

Nadere informatie

Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR

Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR 1387874 Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp Integrale aanpak Actief uit armoede en schulden raadsnummer 2018 72 collegevergadering d.d. 20 november 2018 raadsvergadering d.d. 19 december 2018 fatale

Nadere informatie

Anders vergaderen in Landsmeer. Doel van de avond Waarom anders vergaderen Wat willen we bereiken Het BOB model Vergaderschema Hoe gaan we verder

Anders vergaderen in Landsmeer. Doel van de avond Waarom anders vergaderen Wat willen we bereiken Het BOB model Vergaderschema Hoe gaan we verder Doel van de avond Waarom anders vergaderen Wat willen we bereiken Het BOB model Vergaderschema Hoe gaan we verder Een duidelijk beeld krijgen van het waarom en hoe anders vergaderen een nieuwe vergaderschema

Nadere informatie

Fijnaart, 12 september 2005 t.a.v. Raadsgriffie. Ons kenmerk: pvda2005_196 Postbus AA ZEVENBERGEN Betreft: Initiatiefvoorstel

Fijnaart, 12 september 2005 t.a.v. Raadsgriffie. Ons kenmerk: pvda2005_196 Postbus AA ZEVENBERGEN Betreft: Initiatiefvoorstel Moerdijk Telefoon (0168) 46 20 71 Fax (0168) 46 20 71 Specht 30 moerdijk@pvda.nl 4793 HN Fijnaart www.moerdijk.pvda.nl Gemeente Moerdijk Fijnaart, 12 september 2005 t.a.v. Raadsgriffie Ons kenmerk: pvda2005_196

Nadere informatie

Voorstel raad. 28 juni juni Onderwerp Vluchtelingenvraagstuk

Voorstel raad. 28 juni juni Onderwerp Vluchtelingenvraagstuk Nummer Contact en vragen via 5 Technischevragen@hollandskroon.nl Portefeuillehouder J.R.A. Nawijn Datum raadsvergadering Datum B&W-besluit 28 juni 2016 6 juni 2016 Onderwerp Vluchtelingenvraagstuk Voorgesteld

Nadere informatie

Polderen voor beginners

Polderen voor beginners Jongerenkamer Polderen voor beginners Voorwoord De Tweede Kamer is het hart van de Nederlandse democratie. De 150 gekozen Kamerleden gaan met elkaar en de regering in debat over de toekomst van Nederland.

Nadere informatie

15 september 2014 8 2014/ n.v.t. wethouder H.G. Engberink

15 september 2014 8 2014/ n.v.t. wethouder H.G. Engberink Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Voorstelnummer Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 15 september 2014 8 2014/ n.v.t. wethouder H.G. Engberink Kenmerk 14.405692

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Ill. Onderwerp: Herijking armoedebeleid

Raadsvoorstel. Ill. Onderwerp: Herijking armoedebeleid Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2017-056 Houten, 30 mei 2017 Onderwerp: Herijking armoedebeleid Beslispunten: 1. De raad voor te stellen de beleidsnota herijking armoedebeleid 2017-2020 -als integraal onderdeel

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel Beter debatteren in commissie en raad

Initiatiefvoorstel Beter debatteren in commissie en raad 1 gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Raadsnummer O4.RZOP8.OOZ Initiatiefvoorstel Beter debatteren in commissie en raad Samenvatting Door GroenLinks is in een motie aan de deelnemers van de debattraining

Nadere informatie

Nieuwe raad met een open blik! Anders vergaderen, anders omgaan met elkaar en met onze inwoners

Nieuwe raad met een open blik! Anders vergaderen, anders omgaan met elkaar en met onze inwoners Nieuwe raad met een open blik! Anders vergaderen, anders omgaan met elkaar en met onze inwoners 1 Waarom veranderen? We willen dualer debatteren We willen korter/ efficiënter vergaderen We willen meer

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer Plan van aanpak Alle kinderen doen mee

Collegevoorstel. Zaaknummer Plan van aanpak Alle kinderen doen mee Zaaknummer 00515143 Onderwerp Plan van aanpak Alle kinderen doen mee Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis Staatssecretaris Klijnsma heeft voor 2017 en verder structureel extra middelen beschikbaar

Nadere informatie

Kansen pakken als partner van de gemeente

Kansen pakken als partner van de gemeente Kansen pakken als partner van de gemeente Zwolle 3 april 2018 i www.kbo-pcob.nl e info@kbo-pcob.nl t 030 3 400 600 Vandaag antwoorden op vragen zoals: Wat brengt een relatie met de gemeente? Waar staan

Nadere informatie

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsvoorstel U C H( C C» I. 6 IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer Programma Commissie Portefeuillehouder: Informatie bij : E-mail/tel.nr. : Evaluatiedatum : 358639

Nadere informatie