Speeders Limited Speeders. Snel & Simpel

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Speeders Limited Speeders. Snel & Simpel"

Transcriptie

1 Speeders Limited Speeders Speeders en Limited Speeders Snel & Simpel

2 2 SPEEDERS EN LIMITED SPEEDERS SPEEDERS EN LIMITED SPEEDERS 3 Over Citi Citi is een van de grootste financiële dienstverleners ter wereld. Haar ruim werknemers zorgen dagelijks voor meer dan 200 miljoen klanten in meer dan 100 landen wereldwijd. Citi staat voor eersteklas doordachte beleggingproducten die optimaal aan de behoefte van beleggers voldoen. Onze getalenteerde professionals zijn toegewijd in het bieden van innovatieve oplossingen en diensten met toegevoegde waarde aan onze klanten over de hele wereld. Citi zet s werelds grootste financiële netwerk voor u aan het werk. Beleggen in Speeders en Limited Speeders Als een leidende uitgever van derivaten heeft Citi in 2006 Speeders en Limited Speeders gelanceerd. Speeders en Limited Speeders zijn financiële producten gekenmerkt door hun transparantie, toegankelijkheid en de hefboomwerking welke zowel door particulieren als zakelijke beleggers worden gebruikt. Als gevolg van de hefboomwerking kan de belegger een hoger rendement behalen dan met een directe investering in de onderliggende waarde, de belegger heeft echter wel een hoger risico. Met Speeders en Limited Speeders, kunt u inspelen op een stijging (Long) of een daling (Short) van een onderliggende waarde (OW) zoals een aandeel, index, valuta of grondstoffen. Omdat u slechts een klein deel belegt maar volledig de stijging/daling ontvangt, belegt u met een versnelling (hefboomeffect). Deze beleggingsproducten zijn bruikbaar tijdens een positief of negatief beursklimaat. U kunt de (Limited) Speeders ook gebruiken om uw portefeuille te beschermen tegen een daling, bijvoorbeeld als u een korf van de Nederlandse aandelen bezit, kunt u door een (Limited) Speeders Short uw positie dekken tegen een (verwachte) beursdaling. Voor wie zijn (Limited) Speeders? De Speeders en Limited Speeders zijn geschikt voor beleggers die: een agressief risicoprofiel hebben op zoek zijn naar producten met hoge hefboomwerking de evolutie van de financiële markten op de voet volgen ervaring hebben met beleggingen en korte termijn producten Onderliggende waarde Speeders en Limited Speeders zijn derivaten die gekoppeld zijn aan een onderliggende waarde. Onderstaand treft u een overzicht aan van een aantal onderliggende waarden, geclassificeerd in verschillende onderdelen. Hierdoor krijgt u een indruk van het uitgebreide assortiment van Citi: Indices Valuta Grondstoffen AEX EUR/USD Goud DAX Dow Jones Aandelen Aegon Delta Lloyd Randstad Ahold DSM Reed Elsevier Akzo Nobel Fugro Royal Dutch Shell Anheuser Busch Heineken SBM Offshore Apple ING TNT Arcelor Mittal KPN Tomtom ASML Philips Unilever Speeders en Limited Speeders zijn elke beursdag van 9:05 tot en met 17:30 verhandelbaar op de NYSE- Eurnonext Amsterdam.

3 4 SPEEDERS EN LIMITED SPEEDERS SPEEDERS EN LIMITED SPEEDERS 5 Speeders in detail Om Speeders makkelijk te begrijpen, zouden we kunnen veronderstellen dat u samen met Citi belegt in een onderliggende waarde. Citi financiert het grootste deel en u betaalt de rest. Echter, u bent degene die de volledig winst of het verlies ontvangt. Hierdoor beweegt uw Speeder dus sneller dan de onderliggende waarde zelf. Dit wordt ook wel de hefboom genoemd. Een hefboom van 8 betekent dat uw Speeder 8 maal sneller beweegt dan de onderliggende waarde. Omdat Speeders geen vervaldatum hebben, kunt u zelf uw beleggingshorizon bepalen. Stop Loss-niveau Om te voorkomen dat u meer verliest dan het door u ingelegde bedrag, heeft iedere Speeder een Stop Lossniveau (SL). Indien dit niveau wordt bereikt, wordt de Speeder beëindigd en van de beurs verwijderd. U ontvangt dan een eventuele restwaarde. Er is een risico dat u uw gehele inleg verliest omdat de restwaarde nul kan zijn. Het Stop Loss-niveau wordt iedere tweede beursdag van de maand aangepast, om te voorkomen dat door stijgingen/dalingen van het financieringsniveau het Stop Loss-niveau wordt bereikt. Afbeelding 1: Hefboomwerking Afbeelding 2: Verloop van Speeders 300% 50% 250% 200% 40% 30% maandelijkse aanpassing van het financieringsneiveau 150% 100% 20% 10% dagelijkse aanpassing van het financieringsneiveau 50% 50% financierungskosten/ 0% Speeder Long Onderliggende waarde Bron: Citi 0% Stop Loss opbrengsten voor één maand maand 1 maand 2 Financieringsniveau Bron: Citi Financieringsniveau Het gedeelte dat Citi voor u financiert heet het financieringsniveau. Hierover betaalt u rente, oftewel financieringskosten. Een Speeder Short genereert in het algemeen financieringsopbrengsten. Deze worden iedere dag in het financieringsniveau en daarmee in de prijs van uw Speeder verwerkt. Door aanpassing van het financieringsniveau worden dividenden aan de belegger uitgekeerd. Op alle onderliggende waarden die in EUR zijn genoteerd, hanteert Citi het eenmaandse Euribor tarief plus een marge van Citi. Voor in USD genoteerde onderliggende waarden wordt het eenmaandse USD Libor tarief gebruikt. Ratio Iedere Speeder heeft een ratio waardoor u met een klein bedrag kunt beleggen in een grotere onderliggende waarde. Een ratio van 10 betekent dat u met 10 Speeders 1 maal in de onderliggende waarde belegt. Hefboom Door de hefboom vertaalt elke variatie in de onderliggende waarde zich in een grotere variatie in de (Limited) Speeders. Hierdoor profiteert u volledig van de stijging of daling van de onderliggende waarde met slechts een gedeelte van de inleg.

4 6 SPEEDERS EN LIMITED SPEEDERS SPEEDERS EN LIMITED SPEEDERS 7 Dividend Bij een dividenduitkering worden het Stop Loss-niveau en het financieringsniveau aangepast op de dag van de dividenduitkering. Bij Citi wordt de minimale restwaarde bij een Speeder Long (Short) binnen 120 minuten bepaald nadat het Stop Loss-niveau wordt bereikt en is gebaseerd op de koers van de onderliggende waarde. 200% Voorbeeld De AEX-Index noteert 400 punten en u denkt dat de index zal stijgen. U wilt hierop versneld inspelen en koopt een Speeder Long met een financieringsniveau van 350, een Stop Loss van 355 en een ratio van 10. De prijs van de Speeder bedraagt 5,00. Wanneer de AEX stijgt van 400 naar 420 (+5 %), dan stijgt de waarde van uw Speeder van 5,00 naar 7,00 (+40 %). Echter, wanneer de AEX daalt van 400 naar 380 ( 5 %), dan daalt uw Speeder van 5,00 naar 3,00 ( 40 %). winst/verlies 150% 100% 50% Stop Loss-niveau 355 0% % 100% 150% Speeder Long directe belegging op de AEX Investering op AEX Investering op Speeder Long AEX Zie hieronder de formules waarmee u de belangrijkste gegevens zelf kunt berekenen. Koopprijs 400 EUR 5,00 EUR (1) Aantal 1 10 Verkoopprijs 420 EUR 7,00 EUR per Speeder Winst 20 EUR 2,00 EUR Rendement op investering % 5 % 40 % Hefboom 1 8 (2) 1 Uitgaande van een delta van 100 %, 2 40 % 5 % Deze Speeder heeft een hefboom van 8. Dit betekent dat wanneer de index met 1 % beweegt, de Speeder met 8 % zal variëren. Als de AEX daalt tot 355 punten, dan wordt de Speeder beëindigd en van de beurs gehaald. Citi wikkelt de Speeder af en u krijgt de restwaarde uitbetaald. In dit voorbeeld zou dat maximaal 0,50 zijn ( )/10. Indien de onderliggende waarde zeer snel door het Stop Loss-niveau breekt, kan het ook voorkomen dat de restwaarde nul bedraagt. U verliest dan uw gehele inleg. Waarde Speeder Long = koers onderliggende waarde financieringsniveau ratio x wisselkoers 1 Waarde Speeder Short = financieringsniveau koers onderliggende waarde ratio x wisselkoers 1 Hefboom Long = koers onderliggende waarde koers onderliggende waarde financieringsniveau Hefboom Short = koers onderliggende waarde financieringsniveau koers onderliggende waarde 1 1 Indien de onderliggende waarde in een andere valuta dan Euro is genoteerd. Citi heeft het grootste financiële netwerk ter wereld en is regelmatig op zoek naar innovatieve oplossingen die voldoen aan de behoeftes van zowel particulieren als professionele beleggers. Limited Speeder is een ander transparant hefboomproduct van Citi waarbij het financieringsniveau gelijk is aan het Stop Lossniveau en deze worden niet veranderd.

5 8 SPEEDERS EN LIMITED SPEEDERS SPEEDERS EN LIMITED SPEEDERS 9 Limited Speeders in detail Ook met Limited Speeders belegt u met een klein bedrag en een hefboomwerking. Er zijn echter enkele verschillen tussen Limited Speeders en Speeders: 1. In plaats van een financieringsniveau hebben Limited Speeders een uitoefenprijs die gedurende de looptijd van het product onveranderd blijft. Dit is mogelijk omdat bij Limited Speeders de dagelijkse finanzieringskosten in het financieringsniveau worden verwerkt (zie ook de prijsbepaling van Limited Speeders). 2. In plaats van een Stop Loss-niveau hebben Limited Speeders een Knock Out-niveau (KO) dat gelijk is aan de uitoefenprijs. Zodra het KO-niveau wordt bereikt, wordt het product beëindigd. Bij Limited Speeders is het Knock Out-niveau gelijk aan de uitoefenprijs. Dit wil zeggen dat uw Limited Speeder pas Knocked Out raakt als de intrinsieke waarde nul is, oftewel wanneer de onderliggende waarde het Knock Out-niveau ofwel de uitoefenprijs raakt. Hierdoor is er geen restwaarde. Er is dus een risico dat u uw gehele inleg verliest. Let op: dit kan ook gebeuren wanneer NYSE-Euronext Amsterdam gesloten is, maar de donderliggende waarde nog noteert. Dit betekent dat de hefboom op Limited Speeders nóg sterker is dan op Speeders. Limited Speeder Long Met een Limited Speeder Long kan de belegger profiteren van de stijgende koers van de onderliggende waarde met een hefboom. Op de vervaldatum en zolang het Knock Out-Niveau niet is bereikt, ontvangt de houder van de Limited Speeder Long het verschil tussen de sluitingkoers van de onderliggende waarde en de uitoefenprijs, gedeeld door de ratio, vermenigvuldigd met aantal Limited Speeders Long (in Euro). Echter als het Knock Out- Niveau is bereikt of overschreden, wordt de Limited Speeder Long waardeloos beëindigd. Limited Speeder Short Met een Limited Speeder Short kan de belegger profiteren van de dalende koers van de onderliggende waarde met hefboom. Op de vervaldatum en zolang het Knock Out-Niveau niet bereikt is, ontvangt de houder van de Limited Speeder Long het verschil tussen de uitoefenprijs en de sluitingkoers van de onderliggende waarde, gedeeld door de ratio, vermenigvuldigd met aantal Limited Speeders Short. Echter als het Knock Out-Niveau is bereikt of overschreden, wordt de Limited Speeder Short waardeloos beëindigd. Zoals de naam het aangeeft, hebben Limited Speeders een vervaldatum en zijn dus beperkt in tijd. Zolang de KO niet is bereikt, kunt u de Limited Speeders tot en met de vervaldatum verhandelen. Op de vervaldatum wordt de intrinsieke waarde van de Limited Speeder berekend en krijgt u deze uitgekeerd. Dit gebeurt automatisch, hier hoeft u niets voor te doen.

6 10 SPEEDERS EN LIMITED SPEEDERS SPEEDERS EN LIMITED SPEEDERS 11 Voorbeeld De AEX-Index noteert 400 punten en u denkt dat de index zal stijgen. U wilt hierop versneld inspelen en koopt een Limited Speeder Long met een Knock Outniveau van 380, en een ratio van 10. De prijs van de Speeder bedraagt 2,15. Wanneer de AEX stijgt van 400 naar 410 (+2,5 %), dan stijgt de waarde van uw Limited Speeder van 2,15 naar 3,15 (+47 %). Echter, wanneer de AEX daalt van 400 naar 390, daalt de prijs de Limited Speeder van 2,15 naar 1,15 ( 47 %). winst/verlies 200% 150% 100% 50% 0% % 100% Knock Out-niveau % Investering op AEX Investering op Limited Speeder Long AEX Long Limited Speeder directe belegging op de AEX Koopprijs 400 EUR 2,15 EUR Aantal 1 10 Verkoopprijs 410 EUR 3,15 EUR (1) Winst 10 EUR 1,00 EUR Rendement op investering % 2,5 % 47 % Hefboom 1 19 (2) 1 Uitgaande van een delta van 100%, 2 47% 2,5% Deze Limited Speeder heeft een hefboom van 19. Dit betekent dat wanneer de index met 1 % beweegt, de Speeder met 19 % zal variëren. Als de AEX daalt tot 380 punten, dan wordt de Limited Speeder waardeloos beëindigd en van de beurs gehaald.

7 12 SPEEDERS EN LIMITED SPEEDERS SPEEDERS EN LIMITED SPEEDERS 13 De prijsbepaling De prijsbepaling van Limited Speeders verschilt met die van Speeders. Bij Limited Speeders blijft de uitoefenprijs gedurende de looptijd op hetzelfde niveau. Dit is mogelijk omdat de waarde van een Limited Speeder gebaseerd is op de forward prijs (prijs op vervaldatum) van de onderliggende waarde. Het berekeningsprincipe is vergelijkbaar met die van een future contract, waarbij de volgende variabelen een rol spelen: de dividenden van de onderliggende waarde de rentestand het verschil tussen de future en de prijs van de onderliggende waarde de Gap Risk Waarde Prijs van een Limited Speeder Long (ratio 1:1) Prijs van een Limited Speeder Short (ratio 1:1) koers onderliggende waarde + rente dividend + Gap Risk Waarde uitoefenprijs uitoefenprijs koers onderliggende waarde + rente dividend + Gap Risk Waarde Bij Limited Speeders zijn de rente en dividenden al verrekend in de prijsberekening van het product. Dit betekent ook dat een dividenduitkering geen invloed heeft op de prijs van de Limited Speeder. Uiteraard oefenen alle prijsvariaties van de onderliggende waarde voor en na de dividenduitkering wel invloed uit op de prijs van de Limited Speeders. Als het dividendbedrag door het onderliggende bedrijf wordt gewijzigd, wordt de prijs van de Limited Speeder ook beïnvloed. Het Knock Out-niveau van Limited Speeders is echter vast en wordt bij een dividenduitkering niet aangepast. De betaling van het dividend kan eventueel leiden tot beëindiging van een Limited Speeder Long, indien de koers van de onderliggende waarde onder het Knock Out-niveau daalt. Gap Risk Waarde Aan de waarde van de Limited Speeder is de zogenaamde Gap Risk Waarde toegevoegd. Dit is een waarde voor het risico dat de koers van de onderliggende waarde scherp door het Knock Out-niveau breekt, vooral buiten de Amsterdamse beurstijden. Voorbeeld U hebt een Limited Speeder Long op de AEX-Index met een uitoefenprijs ofwel een Knock Out-niveau van 400. De AEX-Index sluit op 402 en opent de volgende dag op 395. Uw Limited Speeder is Knocked Out. Terwijl uw verlies onmiddellijk stopt bij 400 punten en altijd ongeacht de gap tot het geïnvesteerde bedrag beperkt zal zijn, verdwijnt het risico voor Citi alleen wanneer de hedgepositie van Citi is gesloten; in dit voorbeeld op 395. Daarom berekent Citi in de prijs van de Limited Speeder een gap risicopremie, die een deel van het gemiddelde risico dekt. Deze Gap Risk Waarde betaalt u wanneer u een Limited Speeder koopt en ontvangt u terug wanneer u de Limited Speeder verkoopt. Vergeleken met opties zijn bij Limited Speeders de tijds- en volatiliteitswaarde te verwaarlozen.

8 14 SPEEDERS EN LIMITED SPEEDERS SPEEDERS EN LIMITED SPEEDERS 15 Delta 1 (Limited) Speeders worden ook wel delta 1 producten genoemd. De delta geeft aan hoeveel de (Limited) Speeder zal variëren bij een verandering van de onderliggende waarde met 1 eenheid. De delta van een Speeder is altijd 1 (of 100 %). De delta van een Limited Speeder ligt altijd rond de 100 %, maar kan ook iets meer of minder dan 100 % bedragen. U kunt de delta gebruiken om de waardeverandering van uw (Limited) Speeder ten opzichte van de onderliggende waarde eenvoudig te berekenen. Hiervoor kunt u de volgende formule gebruiken: Theoretische verandering van een (Limited)Speeder: Verandering OW x Delta Ratio Voorbeeld Een verandering van de AEX-Index van 20 punten op een (Limited) Speeder met een delta van 1 (100 %) en een ratio van 10: Verandering OW x Delta = Verandering (Limited) speeder Ratio 20 x 100 % = 2,00 10 Oftewel, voor iedere 20 punten verandering van de AEX-Index, zal de (Limited) Speeder met 2,00 variëren. Speeders, Limited Speeders en opties vergeleken Looptijd Speeders Unlimited (open end) Limited Speeders Limited (vervaldatum) SL/KO SL = Fin. niv. KO = Uitoefenprijs Restwaarde Financieringskosten Gap Risk Waarde Verschil afgewikkelde prijs OW en SL Dagelijks verrekend door aanpassing fin.niv. Geen want KO = Uitoefenprijs Geen Opties Limited (vervaldatum) Geen n.v.t. Geen Geen Wel Geen Tijdswaarde Geen Te verwaarlozen Volatiliteitswaarde Voordelen Risico s Geen Transparante prijsberekening, eventuele restwaarde bij SL Stop Lossrisico bij positieve waarde product, verlies volledige inleg mogelijk Te verwaarlozen Sterker hefboomeffect geen verandering uitoefenprijs = KO Geen restwaarde, verlies volledige inleg mogelijk Wel Wel Geen SL/KO Verlies aan tijdswaarde, verlies volledige inleg mogelijk

9 16 SPEEDERS EN LIMITED SPEEDERS SPEEDERS EN LIMITED SPEEDERS 17 Voordelen Vergeleken met conventionele opties bieden Limited Speeders de volgende voordelen: Hogere hefboomwerking Delta zo goed als 100 % Marginale tijdswaarde Impact van impliciete volatiliteit zeer beperkt Prijsveranderingen makkelijk te begrijpen Hoge prijsvariaties voor kleine veranderingen van de onderliggende waarde Let op De kans op hoger rendement gaat gepaard met een hoger risico. Speeders en Limited Speeders bevatten een Stop Loss-niveau of een Knock Out-niveau hetgeen kan leiden tot een vroegtijdige beëindiging (dat wil zeggen vóór de afloopdatum waardoor de belegger zijn of haar volledige inleg kan verliezen). Beleggers moeten zich bewust zijn van de risico s verbonden aan het Stop Loss-niveau of Knock Outniveau en het hogere risico vergeleken met de gewone opties met vergelijkbare eigenschappen. Alvorens in deze producten te beleggen, dient de belegger te bepalen of deze producten binnen zijn of haar risicoprofiel passen. Daarbij dient de belegger de marktontwikkelingen aandachtig te volgen en te beoordelen of zijn of haar kennisniveau met betrekking tot dit soort producten voldoende is. Valutarisico: Speeders en Limited Speeders noteren in Euro, terwijl bepaalde onderliggende waarden zoals goud, EUR/USD of de Dow Jones Index noteren in USD. Als gevolg hiervan hebben Speeders en Limited Speeders op deze onderliggende waarden een valutarisico en kunnen de prijzen op een ongecorreleerde manier evolueren. De grondstoffen en valuta worden OTC gehandeld en noteren dus ook buiten de uren van de beurs van Amsterdam. Buitenlandse onderliggende waarden zoals de Dow Jones Index noteren met een tijdverschil. Dus het is mogelijk dat (Limited) Speeders op deze onderliggende waarden beëindigd worden buiten de handelsuren van NYSE-Euronext Amsterdam. Goud noteert op de London Bullion Market Association. De sluiting is om 16:00 uur wat betekent dat om 16:00 uur op de afloopdatum de Limited Speeders op goud, stoppen te noteren en worden geëxpireerd. Hoe kan ik in Speeders en Limited Speeders beleggen? Wilt u beleggen met een klein bedrag en een hefboomwerking? Bent u bereid meer risico te nemen om versneld te beleggen in een stijging of een daling op de markt? Dan zijn Speeders en Limited Speeders een mogelijkheid voor u. Alle Speeders en Limited Speeders van Citi zijn genoteerd op de beurs NYSE Euronext Amsterdam. U kunt de (Limited) Speeders kopen en verkopen via uw eigen bank of broker. U hebt geen rekening nodig bij Citi. Met de fondscode of ISIN-code van het product kunt u iedere beursdag tussen 9:05 en 17:30 uur uw (Limited) Speeder verhandelen. Er is geen minimale hoeveelheid, u kunt (Limited) Speeders verhandelen vanaf 1 stuk. Houd wel rekening met de door uw bank/broker gehanteerde transactiekosten. Kijk voor alle informatie op onze website:

10 18 SPEEDERS EN LIMITED SPEEDERS SPEEDERS EN LIMITED SPEEDERS 19 Hoe kan ik meer informatie krijgen? U kunt beleggersdagen/seminars bijwonen die wij organiseren om u op een persoonlijke manier kennis te laten maken met onze producten. Ook kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief. Meer informatie hierover vindt u op onze website. Internet Telefoon (gratis) SPEEDERS ( ) Reuters CODE.AS Bloomberg CODE NA CORP Postadres Citi Speeders Team 1-5 rue Paul Cézanne Parijs, Frankrijk Disclaimer De prospectus (zijnde de base prospectus en de daarbij behorende aanvullende aantekening(en) en definitieve voorwaarden) van Speeders en Limited Speeders is verkrijgbaar bij: Citigroup Global Markets Deutschland AG, New Issues and Structuring, Frankfurter Welle Reuterweg Frankfurt am Main, Germany en is tevens te raadplegen via (www.citifirst.com). Het aanbod van Speeders en/of Limited Speeders vindt uitsluitend plaats op basis van de desbetreffende prospectus. De beslissing om Speeders en/of Limited Speeders te kopen, dient uitsluitend op basis van het desbetreffende prospectus te worden genomen. Potentiële beleggers moeten zich bewust zijn van de risico s verbonden aan deze producten en moeten alleen na voldoende beraad, in overleg met hun eigen terzake deskundige adviseurs tot een investeringsbeslissing met betrekking tot deze producten overgaan, waarbij ze in overweging moeten nemen of deze producten binnen hun eigen beleggingsbeleid passen. Elk voorbeeld gegeven in deze brochure geldt enkel ter nadere uitleg van het onderhavige product en niet als beleggingsadvies of beleggingsaanbeveling. Aan deze voorbeelden kunnen geen rechten worden ontleend. Niets uit deze brochure van Citi kan worden beschouwd als een juridisch, fiscaal of enig ander advies of een aanbieding tot het aangaan van enige transactie. Citi en/of aan haar gelieerde ondernemingen kunnen een long- of shortpositie aanhouden, aan- of verkopen verrichten als agent of opdrachtgever, een markt onderhouden of betrokken zijn bij overige transacties, diensten verlenen op het gebied van investment banking, alsmede commerciële krediet- of overige bankactiviteiten met de aanbieder van enig waardepapier of financieel instrument van of gerelateerd aan onderliggende waarden. De emittent wijst er uitdrukkelijk op dat in het verleden behaalde resultaten op de onderliggende waarden geen garantie bieden voor de te verwachten rendementen. Gegeven de eigenschappen en aard van het product (onder andere opties met een Stop Loss-/Knock Out-niveau ) kan de prijs van een Speeder en/of Limited Speeder, op korte termijn, grote verschillen vertonen. De belegger in de Speeder en/of Limited Speeder draagt het risico van een negatief rendement op de onderliggende waarden, welk resultaat kan leiden tot een gedeeltelijke of geheel verlies vande investering. De brochure bevat voorbeelden welke gebaseerd zijn op een scenarioanalyse. Dit betekent dat de gegeven voorbeelden gebaseerd zijn op hypothetische aannames en niet indicatief zijn voor toekomstige resultaten van het product. Deze brochure of kopieën hiervan mogen niet worden verspreid in de VS of aan personen in de VS. Ook in andere jurisdicties kunnen verkoop restricties van toepassing zijn. Deze brochure is samengesteld door Citi. AEX-Index is een geregistreerde merknaam van Euronext Indices B.V.

11 Op de website van Citi vindt u al onze producten met real-time koersen. U kunt simulaties uitvoeren met behulp van de (Limited) Speeder Calculator, gratis diverse technische analyses raadpelegen, uw eigen virtuele portefeuille samenstellen en veel meer!

Speeders, BEST Speeders en Limited Speeders

Speeders, BEST Speeders en Limited Speeders SPEEDERS, best spedeers EN limited speeders 2 Speeders, BEST Speeders en Limited Speeders Over Citi Citi is met haar aanwezigheid in meer dan 160 landen in alle werelddelen de grootste financiële instelling

Nadere informatie

Turbo s, Best Turbo's en Limited Turbo s

Turbo s, Best Turbo's en Limited Turbo s Turbo s, Best Turbo's en Limited Turbo s Productbrochure Turbo s, BEST Turbo's en Limited Turbo s 2 Turbo's, BEST Turbo's en Limited Turbo's Over Citi Citi is met haar aanwezigheid in meer dan 160 landen

Nadere informatie

speeders best speeders limited speeders Speeders, BEST Speeders en Limited Speeders Productbrochure

speeders best speeders limited speeders Speeders, BEST Speeders en Limited Speeders Productbrochure speeders best speeders limited speeders Speeders, BEST Speeders en Limited Speeders Productbrochure SPEEDERS, best spedeers EN limited speeders 2 Speeders, BEST Speeders en Limited Speeders Over Citi Citi

Nadere informatie

Limited Speeders zijn nieuwe beleggingsproducten waarmee u met een nog grotere hefboom kunt beleggen. Doordat het financieringsniveau gelijk is aan

Limited Speeders zijn nieuwe beleggingsproducten waarmee u met een nog grotere hefboom kunt beleggen. Doordat het financieringsniveau gelijk is aan Limited Speeders Limited Speeders zijn nieuwe beleggingsproducten waarmee u met een nog grotere hefboom kunt beleggen. Doordat het financieringsniveau gelijk is aan het stop loss-niveau, en deze niveaus

Nadere informatie

Unlimited Speeders. Achieving more together

Unlimited Speeders. Achieving more together Unlimited Speeders Achieving more together Unlimited Speeders: Beleg met een hefboom 3 Unlimited Speeders: Beleg met een hefboom Snel en eenvoudig beleggen met een geringe investering? Inspelen op een

Nadere informatie

commerzbank Speeders PRODUCTINFORMATIE

commerzbank Speeders PRODUCTINFORMATIE commerzbank Speeders PRODUCTINFORMATIE Speeder long Speeder short / www.speeders.commerzbank.com / Waarom Speeders? Het type beleggingsproduct waar de Speeder in thuis hoort is recent in Nederland. In

Nadere informatie

Limited Speeders. Achieving more together

Limited Speeders. Achieving more together Limited Speeders Achieving more together Limited Speeders: Beleg met een nog grotere hefboom! 3 Limited Speeders: Beleg met een nog grotere hefboom! Werking Limited Speeders Limited Speeders behoren,

Nadere informatie

Hoe profiteert u optimaal van hefboomproducten in de huidige volatiele markten? Neelie Verlinden Commerzbank AG

Hoe profiteert u optimaal van hefboomproducten in de huidige volatiele markten? Neelie Verlinden Commerzbank AG Hoe profiteert u optimaal van hefboomproducten in de huidige volatiele markten? Neelie Verlinden Commerzbank AG Overzicht - Hefboomeffect : definitie - Kies een product passend bij uw profiel - Speeders

Nadere informatie

High Risk. Equity Interest Other. ING Dutch Plus Note

High Risk. Equity Interest Other. ING Dutch Plus Note High Risk Equity Interest Other ING Dutch Plus Note Minimaal 155%* aflossing bij stijgende of beperkt dalende beurzen Bescherming tot 35% koersdaling t.o.v. de startwaarde Profiteer van een mogelijke stijging

Nadere informatie

Inhoud. Commerzbank Turbos s 04. Hoe werkt een Turbo? 05. BEST Turbo s 12. Limited Turbo s 14. Hoe koopt en verkoopt u een Turbo? 16.

Inhoud. Commerzbank Turbos s 04. Hoe werkt een Turbo? 05. BEST Turbo s 12. Limited Turbo s 14. Hoe koopt en verkoopt u een Turbo? 16. Commerzbank Turbo s Inhoud 3 Inhoud Commerzbank Turbos s 04 Hoe werkt een Turbo? 05 BEST Turbo s 12 Limited Turbo s 14 Hoe koopt en verkoopt u een Turbo? 16 Risico s 18 Kosten 20 4 Commerzbank Turbo s

Nadere informatie

Turbo Thema: de basis van Turbo s

Turbo Thema: de basis van Turbo s februari 2012 Turbo Thema: de basis van Turbo s Beleg slim, beleg Turbo RBS, februari 2012 Introductie Seminars in 2012 Eerste maandag: seminar 'Ontmoet RBS' Webinars in 2012 Eerste dinsdag: de gouden

Nadere informatie

Turbo s Beleggen in de hoogste versnelling

Turbo s Beleggen in de hoogste versnelling Turbo s Beleggen in de hoogste versnelling Beleggen in aandelen, beleggingsfondsen, grondstoffen, indices, obligaties en valuta Eenvoudig verhandelbaar via Euronext Amsterdam Versneld profiteren van koersstijgingen

Nadere informatie

Productoverzicht Rabo AEX Garant september-08

Productoverzicht Rabo AEX Garant september-08 Dit prospectus is gemaakt voor de uitgifte van dit product en wordt daarna niet meer geactualiseerd. Als u in dit product wilt beleggen is het daarom belangrijk dat u ook alle informatie over dit product

Nadere informatie

Binck turbo s. Versneld beleggen op de meest liquide markten

Binck turbo s. Versneld beleggen op de meest liquide markten Binck turbo s Versneld beleggen op de meest liquide markten Binck turbo s De turbo is een populair product onder ervaren en actieve beleggers. Het hoge winstpotentieel gecombineerd met een transparante

Nadere informatie

Factor Certificaten op Indices

Factor Certificaten op Indices Factor Certificaten op Indices Deze producten bieden geen kapitaalgarantie Het basisprospectus betreffende de Factor Certificaten is goedgekeurd door het BaFin, de Duitse regulerende instantie. De producten

Nadere informatie

Binck turboxl. Versneld beleggen op de meest liquide markten

Binck turboxl. Versneld beleggen op de meest liquide markten Binck turboxl Versneld beleggen op de meest liquide markten Binck turboxl De turboxl is een populair product onder ervaren en actieve beleggers. Het hoge winstpotentieel gecombineerd met een transparante

Nadere informatie

Turbo s. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Member of the KBC group

Turbo s. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Member of the KBC group Brochure bestemd voor particuliere beleggers p. 2 Index 1. Hoe werken ze? 3 2. Welke kosten zijn er bij een belegging in Turbo s, Speeders, Sprinters,? 5 3. Wat zijn de voordelen van Turbo s? 5 4. Welke

Nadere informatie

JANUARI 2018 BINCK TURBO S

JANUARI 2018 BINCK TURBO S JANUARI 2018 BINCK TURBO S BINCK TURBO S De turbo is een populair product onder ervaren en actieve beleggers. Het hoge winstpotentieel gecombineerd met een transparante prijsvorming dragen in hoge mate

Nadere informatie

AEX Coupon Extra Note

AEX Coupon Extra Note AEX Coupon Extra Note Altijd 5% coupon met kans op 9% 1 In ieder geval een coupon van 5,0% per jaar Kans op een coupon van maar liefst 9,0% 1 per jaar Beschermd tot en met een daling van de Index van 40%

Nadere informatie

ING Sprinters XL. Met een nog grotere hefboom inspelen. 2op een koersstijging of -daling @

ING Sprinters XL. Met een nog grotere hefboom inspelen. 2op een koersstijging of -daling @ ING Sprinters XL Met een nog grotere hefboom inspelen 2op een koersstijging of -daling @ ING Sprinters XL Eind 2008 heeft de ING Sprinters geïntroduceerd. Hiermee kunt u inspelen op wereldwijde marktontwikkelingen.

Nadere informatie

JANUARI 2018 BINCK TURBOXL

JANUARI 2018 BINCK TURBOXL JANUARI 2018 BINCK TURBOXL BINCK TURBOXL De turboxl is een populair product onder ervaren en actieve beleggers. Het hoge winstpotentieel gecombineerd met een transparante prijsvorming dragen in hoge mate

Nadere informatie

Turbo s. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Een onderneming van de KBC-groep

Turbo s. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Een onderneming van de KBC-groep Brochure bestemd voor particuliere beleggers p. 2 Index 1. Hoe werken ze? 3 2. Welke kosten zijn er bij een belegging in Turbo s, Speeders, Sprinters,? 5 3. Wat zijn de voordelen van Turbo s? 5 4. Welke

Nadere informatie

Beleggen met Boosters

Beleggen met Boosters Beleggen met Boosters Rogier San Giorgi Amsterdam, 26 januari 2015 BNP Paribas Markets: een warm bad Team dat Turbo heeft gelanceerd naar BNP Paribas Nico Bakker en andere partners Actief in Nederland

Nadere informatie

Euro Garant Note. Profiteer van de 50 belangrijkste aandelen uit de Eurozone Met een garantie op einddatum Dagelijks verhandelbaar.

Euro Garant Note. Profiteer van de 50 belangrijkste aandelen uit de Eurozone Met een garantie op einddatum Dagelijks verhandelbaar. Protection Equity Interest Other Euro Garant Note Profiteer van de 50 belangrijkste aandelen uit de Eurozone Met een garantie op einddatum Dagelijks verhandelbaar Beleg in de 50 belangrijkste aandelen

Nadere informatie

Turbo s. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Een onderneming van de KBC-groep. Gepubliceerd door KBC Securities

Turbo s. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Een onderneming van de KBC-groep. Gepubliceerd door KBC Securities Brochure bestemd voor particuliere beleggers Gepubliceerd door KBC Securities p. 2 Index 1. Hoe werken ze? 3 2. Welke kosten zijn er bij een belegging in Turbo s, Speeders, Sprinters,? 5 3. Wat zijn de

Nadere informatie

Dow Jones EURO STOXX 50 Klik Note

Dow Jones EURO STOXX 50 Klik Note Dow Jones EURO STOXX 50 Klik Note Profiteren van een stijging en automatisch winst veilig stellen Profiteren van een stijging van de DJ EURO STOXX 50 Index tot en met een maximum van 175% 1 De mogelijkheid

Nadere informatie

ABN AMRO Bank N.V. The Royal Bank of Scotland N.V. ABN AMRO Holding N.V. RBS Holdings N.V. ABN AMRO Bank N.V.

ABN AMRO Bank N.V. The Royal Bank of Scotland N.V. ABN AMRO Holding N.V. RBS Holdings N.V. ABN AMRO Bank N.V. De informatie opgenomen in dit document is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en dient als naslagwerk voor beleggers in het in dit document beschreven product. Dit document is niet bedoeld

Nadere informatie

Klik & Klaar Note Basismaterialen

Klik & Klaar Note Basismaterialen Klik & Klaar Note Basismaterialen Hoog rendement, zelfs bij licht dalende aandelen Uitzicht op een coupon van mogelijk 18% 1 per ar Beschermd tegen koersdalingen tot en met 50% op de afloopdatum Goed alternatief

Nadere informatie

Het is tijd voor de Rabobank.

Het is tijd voor de Rabobank. Dit prospectus is gemaakt voor de uitgifte van dit product en wordt daarna niet meer geactualiseerd. Als u in dit product wilt beleggen is het daarom belangrijk dat u ook alle informatie over dit product

Nadere informatie

ING Sprinters. Versneld inspelen op een koersstijging of -daling. 2van aandelen, indices, obligaties, grondstoffen of valuta s@

ING Sprinters. Versneld inspelen op een koersstijging of -daling. 2van aandelen, indices, obligaties, grondstoffen of valuta s@ ING Sprinters Versneld inspelen op een koersstijging of -daling 2van aandelen, indices, obligaties, grondstoffen of valuta s@ ING Sprinters De ING heeft eind 2008 de ING Sprinters geïntroduceerd. Hiermee

Nadere informatie

Klik & Klaar Note AEX V

Klik & Klaar Note AEX V Klik & Klaar Note AEX V Hoog rendement, zelfs bij een gelijkblijvende index Uitzicht op een coupon van 15,0% 1 per jaar Zelfs bij een gelijkblijvende index een hoog rendement Beschermd tegen koersdalingen

Nadere informatie

ABN AMRO 10,5% Knock-In Reverse Exchangeable op Royal Dutch Shell PLC-A en Total SA

ABN AMRO 10,5% Knock-In Reverse Exchangeable op Royal Dutch Shell PLC-A en Total SA ABN AMRO 10,5% Knock-In Reverse Exchangeable op Royal Dutch Shell PLC-A en Total SA De ABN AMRO 10,5% Knock-In Reverse Exchangeable op aandelen Royal Dutch Shell PLC-A ( Royal Dutch ) of Total SA ( Total

Nadere informatie

High Risk. Equity Interest Other. ING Metal Index Note

High Risk. Equity Interest Other. ING Metal Index Note High Risk Equity Interest Other ING Metal Index Note 175% participatie in de mogelijke stijging van een metalen-index 60% garantie van de nominale waarde op einddatum Maximum aflossing: 187,50% van de

Nadere informatie

MASTERCLASS LYNX Meer halen uit Turbo s

MASTERCLASS LYNX Meer halen uit Turbo s MASTERCLASS LYNX Meer halen uit Turbo s Tycho Schaaf, LYNX Christophe Cox, Commerzbank Beursproducten Turbo s & opties: de karakteristieken Handelsstrategieën: opties versus Turbo s Optie en Turbo combinaties

Nadere informatie

Klik & Klaar Note AEX IV

Klik & Klaar Note AEX IV Klik & Klaar Note AEX IV Hoog rendement, zelfs bij een gelijkblijvende index Uitzicht op een coupon van mogelijk 17,5% 1 per jaar Zelfs bij een gelijkblijvende index een hoog rendement Beschermd tegen

Nadere informatie

MASTERCLASS LYNX Turbo s

MASTERCLASS LYNX Turbo s MASTERCLASS LYNX Turbo s Tycho Schaaf, LYNX Christophe Cox, Commerzbank Beursproducten Eigenschappen Turbo s Verschillende soorten Turbo s Turbo s in uw beleggingsportefeuille Praktijkvoorbeelden Het onderhavige

Nadere informatie

Rabo AEX Click Note. Van 24 januari tot 11 februari, 15.00 uur kunt u inschrijven op dit aantrekkelijke beleggingsproduct.

Rabo AEX Click Note. Van 24 januari tot 11 februari, 15.00 uur kunt u inschrijven op dit aantrekkelijke beleggingsproduct. Rabo AEX Click Note Rabo AEX Click Note De AEX-index heeft het afgelopen jaar per saldo weinig beweging laten zien. Voor de belegger die denkt dat de AEX-index de komende jaren een stijgende lijn zal laten

Nadere informatie

Commerzbank AG Factors

Commerzbank AG Factors Commerzbank AG Factors Corporates & Markets Ontdek de voordelen van de Factor, het populairste hefboomproduct in Europa! Deze producten zijn bestemd voor actieve en ervaren beleggers. Deze producten zijn

Nadere informatie

Klik & Klaar Performance Note Uitzendbureau s Kans op hoge coupon of koersstijging

Klik & Klaar Performance Note Uitzendbureau s Kans op hoge coupon of koersstijging Klik & Klaar Performance Note Uitzendbureau s Kans op hoge coupon of koersstijging Uitzicht op een coupon van mogelijk 19% 1 per jaar Het Performance principe: profiteren van de procentuele stijging van

Nadere informatie

ABN AMRO TRADER. Goed voorbereid actief beleggen. Nederland

ABN AMRO TRADER. Goed voorbereid actief beleggen. Nederland ABN AMRO TRADER Goed voorbereid actief beleggen. Nederland Wilt u beleggen met een versnelling? Maar wilt u niet het risico lopen om meer dan uw inleg te verliezen? Dan is de Trader het nieuwste hefboomproduct

Nadere informatie

ABN AMRO TRADER. Goed voorbereid actief beleggen. Nederland

ABN AMRO TRADER. Goed voorbereid actief beleggen. Nederland ABN AMRO TRADER Goed voorbereid actief beleggen. Nederland Wilt u beleggen met een versnelling? Maar wilt u niet het risico lopen om meer dan uw inleg te verliezen? Dan is de Trader het nieuwste hefboomproduct

Nadere informatie

International Income Note

International Income Note International Income Note Gegarandeerd inkomen uit uw internationale belegging 3% inkomen per jaar Profiteren van een mogelijke stijging van Europese en Aziatische beurzen 100% hoofdsomgarantie op de afloopdatum

Nadere informatie

Lees in ieder geval de volgende op deze website geplaatste informatie:

Lees in ieder geval de volgende op deze website geplaatste informatie: Deze brochure is gemaakt voor de uitgifte van dit product en wordt daarna niet meer geactualiseerd. Als u in dit product wilt beleggen is het daarom belangrijk dat u ook alle informatie over dit product

Nadere informatie

ABN AMRO TURBO S. Goed voorbereid actief beleggen

ABN AMRO TURBO S. Goed voorbereid actief beleggen ABN AMRO TURBO S Goed voorbereid actief beleggen ABN AMRO Turbo s zijn inmiddels een bekend begrip in de financiële wereld. En nog altijd is de populariteit van Turbo s groeiende. De Turbo dankt dit succes

Nadere informatie

Commerzbank AG Factor Certificaten

Commerzbank AG Factor Certificaten Commerzbank AG Factor Certificaten Corporates & Markets Deze producten bevatten het risico op kapitaalverlies. De producten in deze brochure zijn onderhevig aan risico s (voor risicofactoren zie pagina

Nadere informatie

Wanneer koopt u een Turbo?

Wanneer koopt u een Turbo? Turbo s zijn complexe en risicovolle financiële producten en kennen geen gegarandeerde waarde of vooraf bepaalde looptijd. Aan een belegging in deze financiële producten zijn financiële risico s verbonden

Nadere informatie

ING Sprinters BEST. Met een nog grotere hefboom inspelen. 2op een koers stijging of -daling @

ING Sprinters BEST. Met een nog grotere hefboom inspelen. 2op een koers stijging of -daling @ ING Sprinters BEST Met een nog grotere hefboom inspelen 2op een koers stijging of -daling @ ING Sprinters BEST Eind 2008 heeft de ING Sprinters geïntroduceerd. Hiermee kunt u inspelen op wereldwijde marktontwikkelingen.

Nadere informatie

ING Soft Commodities Coupon Note

ING Soft Commodities Coupon Note Limited Risk Equity Interest Other ING Soft Commodities Coupon Note Profiteer van een gelijkblijvende of (licht) stijgende prijs van landbouwgrondstoffen Mogelijk coupon per jaar 97% garantie van de nominale

Nadere informatie

Rabo AEX Note mei 2016. Het is tijd voor de Rabobank.

Rabo AEX Note mei 2016. Het is tijd voor de Rabobank. Rabo AEX Note mei 2016 Het is tijd voor de Rabobank. Rabo AEX Note mei 2016 Het afgelopen jaar hebben de aandelenbeurzen extreme dalingen vertoond. De economische crisis die hieraan ten grondslag ligt,

Nadere informatie

ING Sprinters. Versneld inspelen op een koersstijging of -daling van aandelen, indices, obligaties, grondstoffen of valuta s

ING Sprinters. Versneld inspelen op een koersstijging of -daling van aandelen, indices, obligaties, grondstoffen of valuta s ING Sprinters Versneld inspelen op een koersstijging of -daling van aandelen, indices, obligaties, grondstoffen of valuta s ING Sprinters ING heeft eind 2008 de ING Sprinters geïntroduceerd. Hiermee kunt

Nadere informatie

ING Soft Commodities Clicker. Profiteer van de mogelijke stijging van de prijs van landbouwgrondstoffen. Ieder halfjaar uw rendement vastclicken

ING Soft Commodities Clicker. Profiteer van de mogelijke stijging van de prijs van landbouwgrondstoffen. Ieder halfjaar uw rendement vastclicken Protection Equity Interest Other Deze brochure is opgesteld voor de aanbieding van deze Note en is na sluiting van de inschrijvingsperiode niet meer geactualiseerd. Voor actuele informatie met betrekking

Nadere informatie

ABN AMRO TURBO S. Goed voorbereid actief beleggen. België

ABN AMRO TURBO S. Goed voorbereid actief beleggen. België ABN AMRO TURBO S Goed voorbereid actief beleggen België ABN AMRO Turbo s zijn inmiddels een bekend begrip in de financiële wereld. En nog altijd is de populariteit van Turbo s groeiende. De Turbo dankt

Nadere informatie

ABN AMRO TURBO S. Goed voorbereid actief beleggen. België

ABN AMRO TURBO S. Goed voorbereid actief beleggen. België ABN AMRO TURBO S Goed voorbereid actief beleggen België ABN AMRO Turbo s zijn inmiddels een bekend begrip in de financiële wereld. En nog altijd is de populariteit van Turbo s groeiende. De Turbo dankt

Nadere informatie

Rendement Certificaten

Rendement Certificaten Rendement Certificaten Een alternatief voor een rechtstreekse belegging in aandelen!* Aantrekkelijk vast rendement, indien de onderliggende waarde boven de rendementgrens blijft handelen Ook kans op een

Nadere informatie

ING Olie Clicker. Profiteer van de mogelijke stijging van de olieprijs. Ieder halfjaar uw rendement vastclicken

ING Olie Clicker. Profiteer van de mogelijke stijging van de olieprijs. Ieder halfjaar uw rendement vastclicken Protection Equity Interest Other Deze brochure is opgesteld voor de aanbieding van deze Note en is na sluiting van de inschrijvingsperiode niet meer geactualiseerd. Voor actuele informatie met betrekking

Nadere informatie

MASTERCLASS LYNX Factors

MASTERCLASS LYNX Factors MASTERCLASS LYNX Factors Tycho Schaaf, LYNX Christophe Cox, Commerzbank Beursproducten Factors Eigenschappen Factors Factors in de praktijk Handelsstrategieën Het onderhavige document is geredigeerd uitsluitend

Nadere informatie

Goldman Sachs Turbo s

Goldman Sachs Turbo s Goldman Sachs Turbo s Met ingang van: Maart 2015 Advertentiebericht 4 Goldman Sachs Turbo s Inhoudsopgave 1. Turbo s nader bekeken 8 2. Turbo s op aandelen en indexen 18 3. Turbo s op valuta s 22 4.

Nadere informatie

Goldman Sachs Turbo s

Goldman Sachs Turbo s Goldman Sachs Turbo s Met ingang van: Juli 2015 Advertentiebericht 4 Goldman Sachs Turbo s Inhoudsopgave 1. Turbo s nader bekeken 8 2. Turbo s op aandelen en indexen 18 3. Turbo s op valuta s 22 4. Turbo

Nadere informatie

ING Sprinters BEST. Met een nog grotere hefboom inspelen op een koersstijging of -daling

ING Sprinters BEST. Met een nog grotere hefboom inspelen op een koersstijging of -daling ING Sprinters BEST Met een nog grotere hefboom inspelen op een koersstijging of -daling ING Sprinters BEST Wat is een Sprinter BEST? Een Sprinter BEST is een beleggingsproduct van ING waarmee u versneld

Nadere informatie

2 >> ABN AMRO Turbo s. 22 >> ABN AMRO Turbo s op aandelen en indices. 29 >> ABN AMRO Turbo s op valuta s. 35 >> ABN AMRO Turbo s op obligaties

2 >> ABN AMRO Turbo s. 22 >> ABN AMRO Turbo s op aandelen en indices. 29 >> ABN AMRO Turbo s op valuta s. 35 >> ABN AMRO Turbo s op obligaties 2 >> ABN AMRO Turbo s 22 >> ABN AMRO Turbo s op aandelen en indices 29 >> ABN AMRO Turbo s op valuta s 35 >> ABN AMRO Turbo s op obligaties 42 >> ABN AMRO Turbo s op grondstoffen ABN AMRO TURBO S Goed

Nadere informatie

Goldman Sachs Turbo s

Goldman Sachs Turbo s Goldman Sachs Turbo s Met ingang van: Maart 2015 Advertentiebericht 4 Goldman Sachs Turbo s Inhoudsopgave 1. Turbo s nader bekeken 8 2. Turbo s op aandelen en indexen 18 3. Turbo s op valuta s 22 4.

Nadere informatie

Opties. Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE. Een onderneming van de KBC-groep

Opties. Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE. Een onderneming van de KBC-groep Brochure bestemd voor particuliere beleggers Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext. p. 2 Index 1. Inleiding 3 2. Valutaopties 4 Drie valutaoptiecontracten 4 Waarom valutaopties

Nadere informatie

13492-11-2006. Rabo AEX Top Note. Het is tijd voor de Rabobank. www.rabobank.nl

13492-11-2006. Rabo AEX Top Note. Het is tijd voor de Rabobank. www.rabobank.nl Dit prospectus is gemaakt voor de uitgifte van dit product en wordt daarna niet meer geactualiseerd. Als u in dit product wilt beleggen is het daarom belangrijk dat u ook alle informatie over dit product

Nadere informatie

The good, the bad and the ugly

The good, the bad and the ugly The good, the bad and the ugly Rendement, risico en domheid Eelco Hessling Manager Retail Investor Services NYSE Euronext 2007 NYSE Euronext. All Rights Reserved. Vecon dag Amsterdam 3 april 2008 2007

Nadere informatie

De unieke AutoStop CFD s

De unieke AutoStop CFD s De unieke AutoStop CFD s Een mooi alternatief voor certificaten zoals turbo s enz. Waarschuwing : CFD's zijn speculatieve producten met een hefboomeffect. Dit kan zorgen voor verliezen die hoger oplopen

Nadere informatie

D E G R O O F & C I E I N T R O D U C E E R T : Degroof VIPp Eurostoxx 50 Garantienotes

D E G R O O F & C I E I N T R O D U C E E R T : Degroof VIPp Eurostoxx 50 Garantienotes D E G R O O F & C I E I N T R O D U C E E R T : Degroof VIPp Eurostoxx 50 Garantienotes Aantr ekkelijke note voor zowel obligatie- als aandelenbeleggers: 100% Inleggarantie op de einddatum (looptijd 8

Nadere informatie

Rabo Performance Plus Note

Rabo Performance Plus Note Rabo Performance Plus Note Rabo Performance Plus Note Wie een voorsprong krijgt, maakt meer kans op een overwinning. Wilt u die voorsprong? Stap dan nu in de Rabo Performance Plus Note en beleg in een

Nadere informatie

Opties. Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE. Member of the KBC group

Opties. Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE. Member of the KBC group Brochure bestemd voor particuliere beleggers Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext. p. 2 Index 1. Inleiding 3 2. Valutaopties 4 Twee valutaoptiecontracten 4 Waarom valutaopties

Nadere informatie

Beursproducten op Futures

Beursproducten op Futures Beursproducten op Futures Inhoud Wat is een future? 05 Beursproducten op futures 06 Waar kan ik de koersen van futures terugvinden? 14 Meer informatie? 14 Disclaimer 15 3 Beursproducten op futures Commerzbank

Nadere informatie

Overdracht van effecten aan RBS plc krachtens Deel VII van de Britse Financial Services and Markets Act 2000 RBS plc Regeling krachtens Deel VII

Overdracht van effecten aan RBS plc krachtens Deel VII van de Britse Financial Services and Markets Act 2000 RBS plc Regeling krachtens Deel VII De informatie opgenomen in dit document is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en dient als naslagwerk voor beleggers in het in dit document beschreven product. Dit document geeft geen uitputtende

Nadere informatie

markets.bnpparibas.nl

markets.bnpparibas.nl markets.bnpparibas.nl Boosters zijn complexe en risicovolle financiële producten en kennen geen gegarandeerde waarde of vooraf bepaalde looptijd. Aan een belegging in deze financiële producten zijn financiële

Nadere informatie

Eurozone Premie Note. High Risk

Eurozone Premie Note. High Risk Deze brochure is opgesteld voor de aanbieding van deze Note en is na sluiting van de inschrijvingsperiode niet meer geactualiseerd. Voor actuele informatie met betrekking tot deze Note verwijzen wij u

Nadere informatie

Rendement Certificaten

Rendement Certificaten Rendement Certificaten Een alternatief voor een rechtstreekse belegging in aandelen!* Aantrekkelijk vast rendement, indien de onderliggende waarde boven de rendementgrens blijft handelen Ook kans op een

Nadere informatie

ING Click Out Olie II. Hoog rendement bij (licht) stijgende olieprijs. Kans op 12%* coupon per jaar

ING Click Out Olie II. Hoog rendement bij (licht) stijgende olieprijs. Kans op 12%* coupon per jaar High Risk Equity Interest Other Deze brochure is opgesteld voor de aanbieding van deze Note en is na sluiting van de inschrijvingsperiode niet meer geactualiseerd. Voor actuele informatie met betrekking

Nadere informatie

Technische analyse voor gevorderden: vooruitblik 2012 Door René van Mourik & Pieter Kort

Technische analyse voor gevorderden: vooruitblik 2012 Door René van Mourik & Pieter Kort Technische analyse voor gevorderden: vooruitblik 2012 Door René van Mourik & Pieter Kort 17 januari 2012 Uw presentatoren René van Mourik Eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy Pieter Kort

Nadere informatie

Turbo Daily Commerzbank 10 April 2015 Nummer 1147 Pagina 2 MIDDELLANGE TERMIJN TREND. Steun : 459.1 Weerstand : 516.8

Turbo Daily Commerzbank 10 April 2015 Nummer 1147 Pagina 2 MIDDELLANGE TERMIJN TREND. Steun : 459.1 Weerstand : 516.8 Turbo Daily Turbo Daily Commerzbank 10 April 2015 Nummer 1147 INDICES SLOTKOERS VERSCHIL AEX 501,97 0,97% DOW JONES 17958,73 0,31% NASDAQ CMP 4974,565 0,48% NASDAQ -100 4403,953 0,64% NIKKEI 225 19907,63-0,15%

Nadere informatie

Overdracht van effecten aan RBS plc krachtens Deel VII van de Britse Financial Services and Markets Act 2000 RBS plc Regeling krachtens Deel VII

Overdracht van effecten aan RBS plc krachtens Deel VII van de Britse Financial Services and Markets Act 2000 RBS plc Regeling krachtens Deel VII De informatie opgenomen in dit document is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en dient als naslagwerk voor beleggers in het in dit document beschreven product. Dit document geeft geen uitputtende

Nadere informatie

ABN AMRO Garantie Beleggen: ABN AMRO Wereld Garantie Notes

ABN AMRO Garantie Beleggen: ABN AMRO Wereld Garantie Notes ABN AMRO Garantie Beleggen: ABN AMRO Wereld Garantie Notes Wereldwijd beleggen met een veilig gevoel Eenvoudig beleggen in wereldwijde aandelenmarkten Gegarandeerd uw nominale inleg terug op de afloopdatum

Nadere informatie

Optie strategieën. Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE. Member of the KBC group

Optie strategieën. Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE. Member of the KBC group Optie strategieën Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext. p. 2 Index 1. Grafische voorstelling 4 2. Bull strategieën 5

Nadere informatie

Groenbank Groen Discovery Note Een groen concept met garantie én fiscaal voordeel.

Groenbank Groen Discovery Note Een groen concept met garantie én fiscaal voordeel. Groenbank Groen Discovery Note Een groen concept met garantie én fiscaal voordeel. Jaarlijks kans op een hoge coupon van maximaal 5,7% Fiscale groenregeling van toepassing mogelijk voordeel momenteel 2,5%

Nadere informatie

Beleg slim, beleg Turbo

Beleg slim, beleg Turbo Beleg slim, beleg Turbo Turbo s zijn complexe en risicovolle financiële producten en kennen geen gegarandeerde waarde of vooraf bepaalde looptijd. Aan een belegging in deze financiële producten zijn financiële

Nadere informatie

Reverse Exchangeable Notes. Het basisprospectus (d.d. 13 maart 2013) is goedgekeurd door het Bafin, de Duitse regelgever.

Reverse Exchangeable Notes. Het basisprospectus (d.d. 13 maart 2013) is goedgekeurd door het Bafin, de Duitse regelgever. Reverse Exchangeable Notes Het basisprospectus (d.d. 13 maart 2013) is goedgekeurd door het Bafin, de Duitse regelgever. 02 Reverse Exchangeable Notes Reverse Exchangeable Notes Profiteer van een vaste

Nadere informatie

Rabo Europe Triple Tracker

Rabo Europe Triple Tracker Dit prospectus is gemaakt voor de uitgifte van dit product en wordt daarna niet meer geactualiseerd. Als u in dit product wilt beleggen is het daarom belangrijk dat u ook alle informatie over dit product

Nadere informatie

Rabo Variabele Coupon Obligatie

Rabo Variabele Coupon Obligatie Dit prospectus is gemaakt voor de uitgifte van dit product en wordt daarna niet meer geactualiseerd. Als u in dit product wilt beleggen is het daarom belangrijk dat u ook alle informatie over dit product

Nadere informatie

Opties. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Member of the KBC group. Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext.

Opties. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Member of the KBC group. Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext. Brochure bestemd voor particuliere beleggers Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext. p. 2 Index 1. Call en put opties 3 2. Koper en schrijver 4 3. Standaardisatie 5 Onderliggende

Nadere informatie

Rapport hefboomproducten. Resultaten onderzoek

Rapport hefboomproducten. Resultaten onderzoek Rapport hefboomproducten Resultaten onderzoek Autoriteit Financiële Markten De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten

Nadere informatie

Klik & Klaar Note Telecom 3

Klik & Klaar Note Telecom 3 Klik & Klaar Note Telecom 3 (Uitgevende instelling The Royal Bank of Scotland N.V.) Kans op hoog rendement, zelfs als de onderliggende aandelen licht dalen Kans op 9,5% 1 coupon voor ieder half jaar dat

Nadere informatie

Rapport hefboomproducten. Resultaten onderzoek

Rapport hefboomproducten. Resultaten onderzoek Rapport hefboomproducten Resultaten onderzoek Autoriteit Financiële Markten De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten

Nadere informatie

Lees in ieder geval de volgende op deze website geplaatste informatie:

Lees in ieder geval de volgende op deze website geplaatste informatie: Deze brochure is gemaakt voor de uitgifte van dit product en wordt daarna niet meer geactualiseerd. Als u in dit product wilt beleggen is het daarom belangrijk dat u ook alle informatie over dit product

Nadere informatie

ABN AMRO TURBO S. Goed voorbereid actief beleggen. Nederland

ABN AMRO TURBO S. Goed voorbereid actief beleggen. Nederland ABN AMRO TURBO S Goed voorbereid actief beleggen. Nederland 3 ABN AMRO Turbo s 20 ABN AMRO Turbo s op aandelen en indices 27 ABN AMRO Turbo s op valuta s 34 ABN AMRO Turbo s op obligaties 41 ABN AMRO Turbo

Nadere informatie

Hollandse guru s over Hollandse aandelen. Erik Mauritz 30 Mei 2011

Hollandse guru s over Hollandse aandelen. Erik Mauritz 30 Mei 2011 Hollandse guru s over Hollandse aandelen Erik Mauritz 30 Mei 2011 Programma Introductie Fundamentele paneldiscussie Corné van Zeijl, Willem Burgers en Wim Gille Pauze Technische Analyse Royce Tostrams

Nadere informatie

ING Inflatie Protectie Note

ING Inflatie Protectie Note Protection Equity Interest Other Deze brochure is opgesteld voor de aanbieding van deze Note en is na sluiting van de inschrijvingsperiode niet meer geactualiseerd. Voor actuele informatie met betrekking

Nadere informatie

Dow Jones EURO STOXX 50 Lock-In Coupon Note

Dow Jones EURO STOXX 50 Lock-In Coupon Note Dow Jones EURO STOXX 50 Lock-In Coupon Note In zowel een stijgende als dalende markt kans op per ar 8,5% rendement per ar als de DJ EURO STOXX 50 niet meer dan 40% daalt Een vaste coupon van 8,5% in het

Nadere informatie

Turbo Daily Commerzbank 04 September 2015 Nummer 1252 Pagina 2 MIDDELLANGE TERMIJN TREND. Steun : 419.7 Weerstand : 509.2

Turbo Daily Commerzbank 04 September 2015 Nummer 1252 Pagina 2 MIDDELLANGE TERMIJN TREND. Steun : 419.7 Weerstand : 509.2 Turbo Daily Turbo Daily Commerzbank 04 September 2015 Nummer 1252 INDICES SLOTKOERS VERSCHIL AEX 444,55 2,53% DOW JONES 16374,76 0,14% NASDAQ CMP 4733,497-0,35% NASDAQ -100 4234,654-0,51% NIKKEI 225 17792,16-2,15%

Nadere informatie

DCA-Finance Agri Note. 115% garantie van de nominale waarde op einddatum. Profiteer van de mogelijke prijsstijging van landbouwgrondstoffen

DCA-Finance Agri Note. 115% garantie van de nominale waarde op einddatum. Profiteer van de mogelijke prijsstijging van landbouwgrondstoffen Protection Equity Interest Other Deze brochure is opgesteld voor de aanbieding van deze Note en is na sluiting van de inschrijvingsperiode niet meer geactualiseerd. Voor actuele informatie met betrekking

Nadere informatie

Beleggen en financiële markten Hoofdstuk 5 Derivaten

Beleggen en financiële markten Hoofdstuk 5 Derivaten Beleggen en financiële markten Hoofdstuk 5 Derivaten 5.1 Opties, termijncontracten en andere titels Opties en warrants Termijncontracten Swaps en gestructureerde producten 5.2 De markt voor derivaten Handelsplaatsen

Nadere informatie

ABN AMRO Bank N.V. The Royal Bank of Scotland N.V. ABN AMRO Holding N.V. RBS Holdings N.V. ABN AMRO Bank N.V.

ABN AMRO Bank N.V. The Royal Bank of Scotland N.V. ABN AMRO Holding N.V. RBS Holdings N.V. ABN AMRO Bank N.V. De informatie opgenomen in dit document is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en dient als naslagwerk voor beleggers in het in dit document beschreven product. Dit document is niet bedoeld

Nadere informatie

ING Liric Grondstoffen oktober 2015

ING Liric Grondstoffen oktober 2015 ING Liric Grondstoffen oktober 2015 95% garantie van de nominale waarde op de einddatum Voor 71% participeren in de mogelijke stijging van een toonaangevende grondstoffenindex Aflossingsdatum: 2 oktober

Nadere informatie

Twin Win Certificaat

Twin Win Certificaat Twin Win Certificaat Inhoud 05 Wat is een Twin Win Certificaat? 06 De werking van een Twin Win Certificaat 09 Uitbetaling 10 Scenario analyse 12 De koersvorming gedurende de looptijd 13 Handelen in Twin

Nadere informatie