Procedure Arbeidszorg:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Procedure Arbeidszorg:"

Transcriptie

1 - Procedure Arbeidszorg 1 Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding Datum: 10/4/03 VAN : AAN : CC : Michael De Blauwe Begeleiding Werkzoekendenlijn Maryse Van Hal (A.E.W.), Katrien Van den Broucke (SST), Patrick Laga (ATB), Jan Dewandel (ATB), Veerle Hulsbosch (ATB), Jo uytterhoeven (ATB), Nele Dewever (ATB), André Bervoets (VDAB) Jean-pierre lossy Uw nota van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: 433/MDB Procedure Arbeidszorg: I. INLEIDING Op de vergadering rond arbeidszorg van 21/02/03 werd de opdracht gegeven om een nieuwe procedure (na de regularisatieperiode) inzake arbeidszorg uit te schrijven. Deze procedure zou vervolgens voorgelegd worden aan een werkgroep met leden van ATB, AEW, SST en de VDAB voor ze verspreid wordt. De werkgroep kwam samen op 17 maart en 1 april 2003 Dit werkdocument beschrijft de nieuwe procedure zoals deze door de werkgroep is besproken en goedgekeurd. De opmerkingen en bekommernissen van de werkgroep zijn opgenomen in kaders binnen de tekst. Over de opmerkingen die in het cursief staan vraagt de werkgroep snel een beslissing van het kabinet. Voorafgaandelijke opmerkingen werkgroep?? ATB is bezorgd over de VESOC-middele: zullen deze toenemen nu binnen deze middelen ook de opdracht van Arbeidszorg opgenomen moet worden??? De werkgroep merkt ook op dat de VESOC-middelen voor arbeidsgehandicapten eigelijk dienen om personen toe te leiden naar het NEC. Vermits arbeidszorg in 99% van de gevallen bedoelt is als een finaliteit dient de opdracht van de Vesocmiddelen uitgebreid te worden.?? SST is bezorgd over de wachtlijsten die er bij bepaalde ATB-diensten zijn voor de afname van de intakes, waardoor de instroom de instroom van kandidaten arbeidszorg in de toekomst kan vertragen

2 - Procedure Arbeidszorg 2 INHOUDSTAFEL: I. INLEIDING...pg 1 II. DOELGROEP...pg 2 II.1. Algemeen II.2. Concreet: criteria voor het afleveren van een ticket II.3. Uitsluitingen III. PROCEDURE......pg 4 III.1. Vacatures voor Arbeidszorgmedewerkers: III.2. Instroom kandidaten Arbeidszorg III.3. Duurtijd tickets III.3.1. Nieuwe tickets (na regularisatieperiode): III.3.1.Verlenging tickets van de regularisatieperiode III.4. Begeleiding IV. REGISTRATIE.. pg 10 V. OVERZICHT VAN DE KNELPUNTEN pg 13 VII. BIJLAGEN..pg14 II. DOELGROEP Elke trajectbegleider (TB) 1 in de lokale werkwinkel kan een ticket arbeidszorg aanvragen bij de trajecttoewijzer (TTW) op basis van een trajectvoorstel (partnerconsulent) of trajectplan (VDAB-TB). Zonodig vraagt de TB een gespecialiseerde screening aan. (zie ook verder in de tekst bij II procedure) De TB heeft nood aan een duidelijke doelgroepafbakening aan de hand van concreter criteria aan de hand waarvan de doelgroep kan herkend worden. II.1. Algemeen Het aanbieden van arbeidsmatige activiteiten en individuele begeleiding met het oog op het bevorderen van de kansen tot (re)integratie in de maatschappij van personen die omwille van persoonsgebonden redenen geen toegang (meer) hebben tot het arbeidscircuit en als gevolg hiervan zich in een situatie van sociale uitsluiting bevinden of er dreigen in terecht te komen. II.2. Concreet: criteria voor het afleveren van een ticket 1. Cliënt moet zelf in arbeidszorg willen 2. Personen die in aanmerking komen voor arbeidszorg beschikken over onvoldoende arbeidsattitudes en/of arbeidsvaardigheden om tewerkgesteld te kunnen worden in het normaal economisch circuit of in een beschermde tewerkstelling 1 ATB is eerder voorstander van de term trajectadviseur.

3 - Procedure Arbeidszorg 3 Onder onvoldoende arbeidsattitudes en -vaardigheden wordt verstaan: - niet beschikken over een dagstructuur - hebben het moeilijk om afspraken na te leven - een opdracht gedurende een vooropgestelde periode niet kunnen volhouden - niet zelfstandig kunnen werken - geen 50% rendement halen - een betaalde tewerkstelling van meer dan 13 uur niet aankunnen - niet stressbestendig zijn - een laag arbeidsritme tempo hebben - veelvuldig afwezig zijn - niet zelfstandig kunnen werken - nood aan structuur en begeleiding - onvoldoende nauwkeurig opdrachten kunnen uitvoeren - geen arbeidsattitudes hebben - onvoldoende nauwkeurig opdrachten kunnen uitvoeren - 3. Oorzaken voor het hebben van onvoldoende arbeidsattitudes en/of vaardigheden kunnen te wijten zijn aan één of een cumulatie van persoonsgebonden redenen: - Gedragsstoornissen - Psychische problemen (depressie, angstaanvallen, concentratiestoornissen, schizofrenie, psychose, manisch depressief, licht autisme, ) - Verslaving (alcohol, drugs, medicatie, ) - Fysieke beperkingen - Gebrek aan draagkracht - Licht mentale handicap - Problematische sociale context (familiale en sociale relaties, instellingsverleden, financiële situatie, ) -?? De oorzaken mogen niet opgenomen worden in het trajectvoorstel (wet op de privacy). Alleen de beschrijvingen onder 2 worden hier vermeld. II.3. Uitsluitingen - Bruggepensiorden en gepensiorden - Mensen die niet legaal in België mogen werken ( o.a. cat. wz 94 )?? De RVA heeft centraal besloten om mensen in arbeidszorg vrij te stellen van inschrijving voor een periode van maximum twee ar. Deze vrijstelling is telkens voor elk individu apart aan te vragen (Bron Katrien Van de Broucke SST,) De werkgroep stelt zich de vraag hoe een periode van maximum twee ar zich verhoud tegenover arbeidszorg als finaliteit. De werkgroep vraagt het Kabinet om dit op te nemen met de RVA.

4 - Procedure Arbeidszorg 4 III. PROCEDURE - Ook de doorverwijzers moeten de kandidaten arbeidszorg naar de werkwinkel sturen. - kandidaten kunnen niet meer starten in Arbeidszorg voor ze een ticket arbeidszorg hebben. Gevolg: 1. Het is de klant die voor zichzelf een ticket arbeidszorg aanvraagt of krijgt, en niet langer de sociale werkplaats: dwz klanten stromen in via de LWW (spontaan,na doorverwzijzing of via labeling) 2. Sociale Werkplaatsen hebben geen zicht meer over alle arbeidszorgzoekenden met Ticket die in hun buurt wonen. Dit heeft voor gevolg dat er een matching moet komen tussen kandidaten met een ticket arbeidszorg en Sociale Werkplaatsen die arbeidszorgmedewerkers zoeken. De toeleiding van kandidaten arbeidszorg met ticket gebeurt vanuit de LWW. III.1. Vacatures voor Arbeidszorgmedewerkers: Sociale werkplaatsen melden dat ze: 1. een vacature hebben voor een arbeidszorgmedewerker 2. Dat deze ingevuld is en afgesloten kan worden. Ontvangst of afsluiting van vacatures (na invulling) gebeurt via de normale kanalen voor vacatures - via Call Center - via de vacatureconsulenten en de VDAB-werkwinkelconsulent - via partnerconsulenten (zie bijlage 1 ) zie standaard procedures intranet Opm: de vacature wordt niet gepubliceerd/ er moet een arbeidscircuit arbeidszorg aangemaakt worden Opvolging/beheer van de vacature gebeurt door een VDAB-vacatureconsulent De toeleiding van kandidaten arbeidszorg met ticket naar de sociale werkplaats gebeurt door de trajectbegeleider (TB) van de kandidaat arbeidszorg. Deze zoekt een geschikte sociale werkplaats in samenspraak met de werkzoekende. (invulling van de vacatures gebeurt dus via de TB en niet via de vacaturelijn) De VDAB-TB : Selecteert vacatures in AMI De partner- TB: vraagt een VDAB-collega om een selectie in AMI te maken. (de vacatures zullen immers niet gepubliceerd worden in Jobmanager op de VDAB-website zodat ze de vacatures niet via deze weg kunnen zoeken)

5 - Procedure Arbeidszorg 5?? PROBLEEM: ATB-trajectbegeleiders doen zelf niet aan bemiddeling. Dit gaat in tegen de trajectbegeleidingsmethodiek van ATB.. - Bemiddeling gebeurt door actoren uit hun netwerk. - ATB kan dus screenen en trajectvoorstellen afleveren MAAR niet matchen. Mits een expliciete opdracht en bijkomende middelen zou ATB bereid zijn om deze opdracht op te nemen.?? Wat moet gebeuren met arbeidszorgmedewerkers met ticket arbeidszorg waarvoor geen Sociale Werkplaats gevonden wordt (alle plaatsen zijn volzet, geen geschikt arbeidzzorgproject in zijn regio, ): - Moeten zij opgevolgd worden? - Wat betekent opvolging dan? III.2. Instroom kandidaten Arbeidszorg Twee mogelijke kanalen: 1. Via doorverwijzers (Sociale instellingen en Sociale werkplaatsen zelf) of spontaan via het onthaal van de LWW zie flow INSTROOM KANDIDATEN ARBEIDZORG VIA DOORVERWIJZERS (BijlageII) Doorverwijzing vanuit onthaal gebeurt op basis van de doelgroep waartoe de kandidaat arbeidszorg behoort:?? OCMW-klant: naar TB van OCMW?? klant met Vlaams Fondserkenning/VESOC-gesubsidieerden: naar TB van ATB?? Anderen: naar TB-VDAB?? RIZIV-klanten zijn een probleem. Er moet nog uitgeklaard worden op het kabinet wie deze groep zal begeleiden/screenen. ATB kan deze doelgroep slechts begeleiden/screenen mits hiervoor middelen worden vijgemaakt. In de dotatie van de VDAB zijn voor de begeleiding van deze mensen geen middelen voorzien. RIZIV-klanten zijn geen werkzoekenden, maar louter arbeidszorgzoekenden. 2. Vanuit Trajectbegeleiding in de LWW zie flow INSTROOM KANDIDATEN ARBEIDZORG VIA TRAJECTWERKING (bijlageiii)

6 - Procedure Arbeidszorg 6 III.3. Duurtijd tickets De trajecttoewijzer (TTW) levert binnen de drie werkdagen na ontvangst van het trajectvoorstel of trajectplan de tickets arbeidszorg af in het Cliëntvolgsysteem (via een specifieke registratiecode (zie verder bij registratie) en verwittigt: - de kandidaat arbeidszorg per brief. - stuurt een copie van de brief (weigering of goedkeuring) per mail naar de TB Opm: VDAB onderzoekt de technische haalbaarheid van een automatische verwitting aan de TB bij goedkeuring van het voorstel. De TB nodigt de klant uit voor een gesprek om samen een sociale werkplaats in de buurt van betrokkene te zoeken. De partner-tb kan dit nadat zijn trajectvoorstel is goedgekeurd door de TTW (= nadat deze een ticket heeft afgeleverd in CVS) De VDAB-TB doet dit nadat hij zijn trajectplan per mail opgestuurd heeft aan de TTW (die het ticket goedkeurt in CVS). Vanaf nu worden alleen nog tickets zonder tijdsvermelding afgeleverd. Arbeidszorg is in eerste instantie een FINALITEITSOPVANG MAAR, kan in sommige gevallen ook een opstap naar tewerkstelling vormen. (evaluatie en vaststelling gebeurt tijdens de opvolggesprekken). III.3.1. Nieuwe tickets (na regularisatieperiode): De TB gebruikt een nieuw attest zonder tijdsvermelding (zie bijlage IV) III.3.1.Verlenging tickets van de regularisatieperiode Alle tickets van de regularisatie moeten verlengd of stopgezet worden: Procedure verlenging:?? Alle tickets worden automatisch verlengd MET UITZONDERING van: personen die niet voldoen aan de doelgroepcriteria (bruggepensiorden, (zie uitsluitingen)). De sociale werkplaatsten geven aan de TTW door welke tickets stopgezet moeten worden - De TTW registreert de stopzetting van het ticket. (zie registratie AZOAVR-ST). - ATB zorgt voor de stopzetting van de AZOATB-lijn.?? Wie doet de opvolging/ toewijzing van de verlengde tickets van de regularisatie: op basis van de doelgroepkenmerken worden de dossiers met ticket toegewezen binnen de LWW:?? OCMW-klant: naar TB van OCMW?? klant met Vlaams Fondserkenning/VESOC-gesubsidieerden: naar TB van ATB?? Anderen: naar TB-VDAB

7 - Procedure Arbeidszorg 7 III.4. Begeleiding De trajectbegeleider (TB) die het advies voor arbeidszorg verstrekt staat ook in voor de verdere opvolging van de kandidaat arbeidszorg met ticket. Het basisprincipe van trajectbegeleiding is immers dat de trajectbepaling en begeleiding door éénzelfde consulent gebeurt. Het is echter mogelijk dat de trajecbegeleider tijdens de de opmaak van het advies of tijdens de opvolgingsfase in het traject constateert dat de werkzoekende beter kan begeleid worden door een andere partner in de LWW.?? ATB mt de verdere begeleiding niet op zonder voldoende bijkomende middelen. De TB van de (kandidaat) arbeidszorgmedewerker kan in dat geval het traject overdragen naar die andere TB, mits toestemming van de werkzoekende, deze andere TB en de trajecttoewijzer. A. Inhoud opvolging/begeleiding De TB voorziet in een opvolging naar analogie van deze van doelgroepwerknemers in de sociale werkplaatsen. Concreet betekent dit het volgende:?? Individueel Begeleidingsplan Binnen de drie maanden stelt de Sociale werkplaats een individueel begeleidingsplan op met ondersteuning van de TB. Concreet wil dit zeggen dat de indivuele fiche en het actieplan binnen de drie maanden (per mail) opgestuurd worden naar de TB De TB copieert de belangrijkste punten/stappen van het actieplan in de trajectlijn. De TB stuurt een ondertekende versie van het actieplan per post terug naar de Sociale werkplaats het actieplan wordt door alle partijen (Soc Wplts, Azo medewerker, TB) ondertekend.?? Het SST zal op zeer korte termijn een individueel begeleidingsplan klaar hebben voor arbeidszorgmedewerkers.?? Katrien Vandenbroucke stuurt dit naar de leden van de werkgroep. In dit plan worden ook de opvolggesprekken tussen de TB en de arbeidszorgmedewerker en/of de sociale werkplaats vastgelegd.

8 - Procedure Arbeidszorg 8?? Begeleiding tijdens de arbeidszorgactiviteiten.(voorstel gebaseerd op de begeleiding van doelgroepwerknemers) Tijdens de uitvoering van de arbeidszorgactiviteiten wordt de arbeidszorgmedewerker begeleid en opgevolgd :?? er is permanent begeleiding op de werkvloer door de werkgever?? bij aanwerving van de arbeidszorgmedewerker stelt de werkgever een individueel begeleidingsplan op in overleg met de TB.?? de begeleidingsacties zijn individueel gericht en structureel voorzien : o een eerste gesprek bij aanwerving (onthaalgesprek) o In het eerste ar vindt één opvolgingsgepsrek plaats tussen de arbeidszorgmedewerker en de TB wanr: tussen de 9 de en de 12 de maand na de ondertekening van de arbeidszorgovereenkomst o De Sociale werkplaats heeft arlijks één functioneringsgesprek en één evaluatiegesprek. o er is een arlijks overleg tussen de Sociale Werkplaats en de TB uit de LWW. wanr: op het ogenblijk van het opvolggesprek of tussen de 9 de en de 12 de maand na de ondertekening van de arbeidszorgovereenkomst of na het vorige opvolggesprek Bij vaststelling dat betrokkene arbeidsrijp is: De arbeidszorgovereenkomst wordt stopgezet. De TB registreert dit in CVS (AZOMED-ST) TB zet de klant op de juiste categorie in het geval van effectieve doorstroming: - bij tewerkstelling in Sociale werkplaats: categorie wz 90 of 93 (deeltijds) - bij tewerkstelling in het NEC: categorie wz 78 - bij tewerkstelling in Beschermdewerkplaats: categorie wz 88 - (zie categorieën wz op intranet) Ticket wordt stopgezet na 3 maanden betaalde arbeid van minimaal 13u/maand (de sociale werkplaats geeft dit door aan de TB) Bij vaststelling dat betrokkene arbeidszorg (tijdelijk) niet meer aankan: Twee situaties: De arbeidszorgovereenkomst wordt stopgezet door de Soc Werkplaats - De sociale werkplaats geeft dit door aan de TB - TB registreert dit in CVS (AZOMED-ST) De arbeidszorgovereenkomst wordt niet stopgezet door de sociale werkplaats (bvb: bij tijdelijk ziekte arbeidszorgmedewerker) - De Soc. wplts brengt de TB op de hoogte ( er is geen wijziging in de registratie: het ticket blijft, de ). o Bij tussentijdse conflicten tussen Sociale werkplaats en arbeidszorgmedewerker bemiddelt de TB

9 - Procedure Arbeidszorg 9 Schematische voorstelling Tijdens het eerste ar Sociale werkplaats TB. in de LWW de arbeidszorgmedewerker Onthaalgesprek 1 functioneringsgesprek 1 evaluatiegsprek Opvolgingsgesprek binnen de 12 mnden (vastlegging opvolgingsgepsrek van volgend ar indien duidelijk is dat Sociale Werkplaats Jaarlijks overleg op ogenblik van de opvolging Vanaf het tweede ar Sociale werkplaats TB. in de LWW de arbeidszorgmedewerker Sociale Werkplaats Onthaalgesprek 1 functioneringsgesprek 1 evaluatiegsprek Opvolgingsgesprek nrgelang de noodwendigheid: = op vraag - Sociale werkplaats - Arbeidszorgmedewerker TB Jaarlijks overleg op ogenblik van de opvolging of in telefonisch tussen de 9 de en 12 de maand na het eerste overleg?? Probleem: cumulering van aantal opvolg of overleggesprekken van ar op ar. ATB kan geen arlijkse opvolging blijven doen zonder voldoende bijkomende middelen.?? ATB stelt zich de vraag hoe lang de arlijkse overlegmomgenten tussen TB en Soc Werkplaast nog zinvol is eenmaal duidelijk is dat het arbeidszorg een finaliteit zal zijn. Het arlijks overleg tussen de TB en de Sociale werkplaats dient vanaf het tweede ar arbeidszorg volgens hen alleen plaast te vinden op vraag van één van de partijden. Bij het einde van de arbeidszorgovereenkomst of eventuele doorstroming?? Nabespreking met alle betrokken partijen?? Bij stopzetting verwittigt de werkgever van de SWP de TB die instaat voor verdere begeleiding van de arbeidszorgmedewerker C. Stopzetting van het ticket In twee gevallen:

10 - Procedure Arbeidszorg 10 Wanr tijdens de opvolging wordt vastgesteld dat de betrokkene wel terecht kan in de beschermde tewerkstelling of het NEC. Maar, het ticket wordt pas stopgezet nadat het equivalent van drie maanden betaalde arbeid (van minimaal 13uur/maand) Binnen de drie maanden na de ondertekening van de arbeidszorgovereenkomst werd geen individueel begeleidingsplan opgesteld of heeft de TB geen actieplan en individuele fiche ontvangen. De Sociale werkplaats is verplicht om de stopzetting te melden aan de TB (deze verplichting dient opgenomen in het actieplan dat door alle partijen ondertekent wordt) De TB verwittigt de TTW die het ticket in CVS opheft. (AZOAVR-ST). Bij herintrede in arbeidszorg na stopzetting van het ticket kan betrokkene alleen starten na: nieuw onderzoek nieuw trajectvoorstel en ticket Arbeidszorg door Trajecttoewijzer (TTW) IV. REGISTRATIE (voorstel te valideren op het Registratieforum van eind april) 1. Kandidaten arbeidszorg krijgen een intake met de intakeleidraad en worden opgenomen in traject. De registraties moeten gebeuren met een BGLTRA-lijn: - BGLTRA-B0: Trajectvoorstel (advies ticket) is goedgekeurd door TTW de trajectovereenkomst is opgemaakt en getekend door de trajectbegeleider en de arbeidszorgzoekende (inhoud = toeleiding naar een geschikt arbeidszorgproject). - BLTRA-B1(2,3, ): bij eerste (of volgende) opvolggesprek (en) (in de sociale werkplaats) - BGLTRA-UV: bij uitstroom naar NEC - BGLTRA-VS: bij Stopzetting van de begeleiding (= bij stopzetting van het ticket) OPM: - De VDAB-afsluitregels gelden niet voor deze trajecten. - Bij de berekening van de uitstroomresultaten worden de arbeidszorgtrajecten vooraf weggefilterd (arbeidszorg is immers finaliteit en de trajecten blijven open staan zolang betrokkene in arbeidszorg zit).?? ATB vindt de intakeleidraad niet het meest geschikte instrument voor een intak. 2. Indien er geen bestaand actief dossier is, moet de arbeidszorgzoekende (her)ingeschreven worden met categorie werkzoekende 33.

11 - Procedure Arbeidszorg 11 Indien er een bestaand actief dossier is, Bij de categorie werkzoekende 76 2, 95, 96 en 97, behoudt de betrokkene zijn huidige categorie werkzoekende 3. De TB maakt AZOAVR-lijn (aanvraag voor arbeidszorgmedewerker) aan in Dossiermanager en plaatst deze op:?? AZOAVR-OD: bij opname doelgroep en screening voor arbeidszorg door de TB of consultatiebureau;?? AZOAVR-RP: als advies opgemaakt is en overgemaakt wordt aan de trajecttoewijzer (TTW).. (positief of negatief voor ticket of verlening) - De VDAB-TB stuurt per mail een trajectplan met ticket door aan de TTW, die het ticket invoert. - De partner-tb stuurt een trajectvoorstel op naar de TTW, die dit voorstel al dan niet goedkeurt. 4. De Trajecttoewijzer krijgt het advies (trajectvoorstel of trajectplan) van de TB, levert het ticket arbeidszorg al dan niet af en werkt de registratie van de AZOAVR-lijn verder af:?? AZOAVR-WG: bij weigering ticket na negatief advies;?? AZOAVR-TI: betrokkene krijgt een ticket arbeidszorg voor onbepaalde duur?? AZOAVR-VT: het ticket van de regularisatie wordt verlengd met een ticket van onbepaalde duur.?? AZOAVR-ST: het ticket van betrokkene wordt stopgezet omdat hij terug in de beschermde tewerkstelling of het NEC terecht kan, OF omdat er geen individueel begeleidingsplan werd opgesteld, geen actieplan werd opgestuurd naar de TB 5. De TB maakt een AZOMED-lijn (arbeidszorgmedewerker) aan wanr hij een geschikte sociale werkplaats gevonden heeft voor betrokkene en werkt de registratie van deze lijn verder af:?? AZOMED-VW: De TB heeft de kandidaat arbeidszorg verwezen op een vacature in een sociale werkplaats?? AZOMED-B0: betrokkene start in arbeidszorg en heeft een arbeidszorgovereenkomst ondertekent?? AZOMED-ST: Bij stopzetting arbeidszorg omdat niet (meer) haalbaar is voor betrokkene 2 RIZIV-klanten moeten apart traceerbaar zijn. Ze kunnen niet met categorie wz 32 ingeschreven worden omdat arbeidszorg geen actieve stap naar tewerkstelling is. Arbeidszorg is in 90% van de gevallen een finaliteit.

12 - Procedure Arbeidszorg 12 Tabel 1: TOESTANDSCODES AZOAVR (Aanvraag voor arbeidszorgmedewerker) TOESTANDSCODE OMSCHRIJVING STAPPEN OD (door TB) RP (door TB) Opname doelgroep Advies TB opgemaakt De TB screent de kandidaat voor arbeidszorg of laat hem screenen door het consultatiebureau Het advies van de TB omtrent arbeidszorg is opgemaakt en per mail overgemaakt aan de trajecttoewijzer (TTW). WG (door TTW!!) Weigering ticket Betrokkene heeft geen arbeidszorgticket (m.a.w. trajecttoewijzer volgt negatief advies AT B of stemt niet in met positief advies). TI (door TTW!!) Ticket arbeidszorg voor onbepaalde duur Betrokkene heeft een arbeidszorgticket vooronbepaalde duur ST (door TTW!!) stopzetting ticket Tijdens de opvolging is vastgesteld dat betrokkene terug in de beschermde tewerkstelling of het NEC terecht kan OF De arbeidszorg is niet meer haalbaar voor betrokkene Tabel 2: TOESTANDSCODES AZOSTA (Gestart in Arbeidszorg) TOESTANDSCODE OMSCHRIJVING STAPPEN VW (door TB) B0 (door TB) verwezen op vacature in sociale werkplts Arbeidzorgovereenkomst afgesloten Deze arbeidszorgzoekende met ticket is reeds doorverwezen op een vacature. (zo weten ander TB's dat deze man niet meer kan doorgestuurd worden) De Arbeidszorgovereenkomst is ondertekend door betrokkene en hij start met de Arbeidszorg in de sociale Werkplaats. ST (door TB) Stopgezet Arbeidszorg is stopgezet omdat niet haalbaar, arbeidszorgmedewerker (moest) afhaken,

13 - Procedure Arbeidszorg 13 V. OVERZICHT VAN DE KNELPUNTEN 1. De huidige Vesoc-middelen voor gehandicapten kunnen niet gebruikt worden voor arbeidszorg: - enerzijds dienen deze middelen expliciet voor de toeleiding naar het NEC; - anderzijds zou dit ten koste gaan van het aantal screeningen en trajectbegeleidignen voor arbeidsgehandicapten zonder PEC-beslissing. 2. RIZIV-klanten vormen een probleem. Er moet uitgeklaard worden wie de screening/begeleiding binnen arbeidszorg voor mensen in dit statuut opmt. Noch ATB, noch de VDAB hebben hiervoor de opdracht of de beschikbare budgetten. 3. Het is eigen aan de trajectbegeleidingsmethodiek van ATB dat de ATB-Trajectbegeleiders geen bemiddeling doen van hun klanten. ATB is alleen bereid om de bemiddeling van hun klanten met een ticket arbeidszorg naar sociale werkplaatsen op te nemen, mits zij daartoe de expliciete opdracht krijgen en mits zij hiervoor extra middelen krijgen. 4. Wat moet gebeuren met de klanten met een ticket arbeidszorg die de TB niet kan plaatsen in een Sociale werkplaats: - moeten zij opgevolgd worden?; - Wat moet deze opvolging inhouden?; - Hoe lang moet deze opvolging duren? 6. Hoe lang moeten arbeidzorgmedewerkers via een arlijks overleg tussen TB en Sociale werkplaats opgevolgd worden eenmaal duidelijk is dat het om een finaliteitsopvang gaat?

14 - Procedure Arbeidszorg Bijlage I 4. VACATUREBEHAND ELING (uittrekstel intranetonderrichting voor partnerconsulenten in de LWW) 4.1. Ontvangst van een vacature Een werkgever kan op verschillende manieren een vacature aan de VDAB doorgeven, dit kan ook in de Werkwinkel, nl. - (via de vacatureconsulent, - via de VDAB-werkwinkelconsulent - via de de partnerconsulent in de werkwinkel Wanr een werkgever aan een WW-partnerconsulent een vacature meedeelt, kan hij deze als volgt registreren: De partnerconsulent:?? verzamelt met behulp van het vacaturemeldingsdocument de noodzakelijke informatie over de openstaande vacature;?? verzamelt de nodige informatie over de werkgever. Dit om zowel de algemene activiteiten van de onderneming als de specifieke arbeidsomstandigheden binnen de bedrijfsafdeling waar de vacature zich situeert voor een werkzoekende te kunnen verduidelijken;?? maakt de nodige afspraken met de werkgever voor de behandeling en de invulling van de vacature;?? verwittigt de werkgever dat een VDAB-vacatureconsulent het beheer van de vacature overmt. Onmiddellijk na ontvangst van de vacature, voert de WW-partnerconsulent deze in via de VDAB-site ( "plaats een job geen klant registratie bedrijfsgegevens" met de duidelijke vermelding dat de vacature ingevoerd werd door een WW-partnerconsulent. Daarna verwittigt hij de dispatcher van het regionale VDAB-kantoor waar de onderneming gevestigd is via GroupWise, met het verzoek de ingevoerde vacature aan een VDABvacatureconsulent (de vacaturebeheerder) toe te wijzen. De vacaturebeheerder maakt ter bevestiging van de ontvangst het vacaturebevestigingsformulier over aan de werkgever. Het verdere beheer van de vacature is in handen van deze vacaturebeheerder Invulling van de vacature Wanr een werkzoekende erom vraagt of wanr tijdens de begeleiding blijkt dat een werkzoekende voldoende arbeidsmarktrijp is, dan kan - naast het aanwijzen van de zogenaamde "zelfredzaamheidsmogelijkheden" - de partnerconsulent actief zoeken naar de voor de betrokken werkzoekende geschikte vacatures. Hij kan hiervoor gebruik maken van de selectiemogelijkheden op de VDAB-website. kan niet voor vacatures arbeidszorg omdat deze niet gepubliceerd worden op de VDAB-website

15 - Procedure Arbeidszorg Bijlage I 4.3. Afsluiten van een vacature De VDAB-vacaturebeheerder volgt de vacature verder actief op. Het is echter mogelijk dat een WW-partnerconsulent informatie krijgt over de invulling van een vacature via een werkzoekende of een werkgever. Belangrijk hierbij is dat hij voldoende informatie verzamelt (wie is aangeworven, vanaf wanr, nog openstaande plaatsen, enz.) om de vacature op een correcte manier af te laten sluiten of verdere acties te laten ondernemen. De WWpartnerconsulent geeft deze informatie ter afhandeling door aan een VDAB-consulent in de Werkwinkel. Een werkgever die zich wendt tot een Werkwinkel om informatie te krijgen over de ondernomen acties door de dienst en/of om een overzicht te bekomen van de verwijzingen en de te verwachten sollicitaties voor een bepaalde vacature, kan terecht bij een VDABconsulent.

16 - Procedure Arbeidszorg Bijlage II INSTROOM KANDIDATEN ARBEIDZORG VIA DOORVERWIJZERS DOORVERWIJZERS met klanten die kandidaat zijn voor arbeidszorg Onthaal LWW Betrokken zit reeds in trajectbegeleiding Naar Trajectbegeleider (VDAB of partnerconsulent) voor een screening v/d klant voor arbeidszorg Klant behoort tot Specifieke doelgroep partner Dossier met verzet Naar Gespecialiseerde partner consulent voor een screening Klant gaat akkoord dat onthaal Verzet opheft (na uitleg rond partner) Naar VDAB-consulent voor een Screening v/d klant voor arbeidszorg Afnemen intakeleidraad TB vraagt gespecialiseerde screening aan Trajectbegeleider (TB) kan zelf advies opstellen Bij CGVB Trajectbegeleider is partnerconsulent Klant moet in traject Bij ATB 1 2

17 - Procedure Arbeidszorg Bijlage II 1 2 Partnerconsulent stuurt Trajectvoorstel naar Trajecttoewijzer (TTW) Toewijzer (TTW) TB stuurt trajectplan per mail door aan Trajecttoewijzer (TTW) TTwijzer verleent Ticket Arbeidszorg TTW verstuurd brief met Ongunstige beslissing op naar betrokkene TTW stuurt brief en attest arbeidszorg naar betrokkene weigering omdat klant in NEC of beschermd circuit terecht kan TB nodigt klant uit om samen een erkende sociale werkplaats te zoeken in zijn regio TB bemiddelt klant naar een Sociale Werkplaats met Vacature(s) arbeidszorg TB begeleidt klant naar werk in beschermd of NEC TB zet traject stop TB (van advies) doet trajectbegeleiding tijdens Arbeidszorg + stelt individueel Begeleidingsplan op

18 - Procedure Arbeidszorg Bijlage III INSTROOM KANDIDATEN ARBEIDZORG VIA TRAJECTWERKING TB denkt na intake of Tijdens traject dat klant In arbeidszorg thuishoort Afnemen intakeleidraad Trajectbegeleider (TB) kan zelf advies opstellen TB vraagt gespecialiseerde screening aan Bij CGVB Trajectbegeleider is partnerconsulent Klant moet in traject Bij ATB TB-VDAB stuurt trajectplan per mail door aan de TTW Partner- TB stuurt Trajectvoorstel naar TTW 1

19 - Procedure Arbeidszorg Bijlage III 1 TTwijzer verleent Ticket Arbeidszorg TTW verstuurd brief met Ongunstige beslissing op TTW stuurt brief en attest arbeidszorg naar betrokkene weigering omdat klant in NEC of beschermd circuit terecht kan TB nodigt klant uit om samen een erkende sociale werkplaats te zoeken in zijn regio TB bemiddelt klant naar een Sociale Werkplaats met Vacature(s) arbeidszorg TB begeleidt klant naar werk in beschermd of NEC TB zet traject stop TB (van advies) doet trajectbegeleiding tijdens Arbeidszorg + stelt individueel Begeleidingsplan op

20 - Procedure Arbeidszorg Bijlage IV Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding ATTEST Object TICKET ARBEIDSZORG Ik, ondergetekende... Directeur van het lokaal klantencentrum te... Verklaar dat de genaamde... met klantnummer.. Geboren op... /... /... en wonende te Een ticket arbeidszorg heeft Vanaf... /... /... Afgeleverd te..., op Stempel van de VDAB de directeur, bij delegatie

21 - Procedure Arbeidszorg Bijlage VI Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding ATTEST Object TICKET ARBEIDSZORG (verlenging periode) Ik, ondergetekende... Directeur van het lokaal klantencentrum te... Verklaar dat de genaamde... met klantnummer.. Geboren op... /... /... en wonende te Een verlenging krijgt van zijn ticket arbeidszorg vanaf... /... /... Afgeleverd te..., op Stempel van de VDAB de directeur, bij delegatie

22 - Procedure Arbeidszorg Bijlage VI

Combinatiefunctie Wijkwerk-coach (Wijkwerken Zuid-West-Vlaanderen) & Trajectbegeleider Anzegem/Deerlijk Functiebeschrijving en competentieprofiel

Combinatiefunctie Wijkwerk-coach (Wijkwerken Zuid-West-Vlaanderen) & Trajectbegeleider Anzegem/Deerlijk Functiebeschrijving en competentieprofiel Combinatiefunctie Wijkwerk-coach (Wijkwerken Zuid-West-Vlaanderen) & Trajectbegeleider Anzegem/Deerlijk Functiebeschrijving en competentieprofiel 1. Identificatiegegevens Functietitel Juridische werkgever

Nadere informatie

Stappen in het traject TWE-OCMW. Onderstaand stappenplan gaat uit van:

Stappen in het traject TWE-OCMW. Onderstaand stappenplan gaat uit van: Stappen in het traject TWE-OCMW Onderstaand stappenplan gaat uit van: - een art60 7-tewerkstelling met een duurtijd van 1 jaar - en een TWE-traject met maximale duurtijd van 2 jaar - het OCMW van de verblijfplaats

Nadere informatie

Provinciale opdracht GTB vzw in het kader van Arbeidszorg budgetjaar 2012

Provinciale opdracht GTB vzw in het kader van Arbeidszorg budgetjaar 2012 Bijlage 10: Provinciale opdracht GTB vzw in het kader van Arbeidszorg budgetjaar 2012 BEPALINGLEN AAN HET PROVINCIEBESTUUR INZAKE DE PROVINCIALE OPDRACHT VAN GTB IN HET KADER VAN ARBEIDSZORG Bepaling 1

Nadere informatie

Activeringsbeleid cliënten sociale dienst OCMW Geraardsbergen

Activeringsbeleid cliënten sociale dienst OCMW Geraardsbergen Activeringsbeleid cliënten sociale dienst OCMW Geraardsbergen Stand van zaken op 27 november 2015 Een basisvoorwaarde om het recht op maatschappelijke integratie te openen, is het aantonen van werkbereidheid.

Nadere informatie

decreet Werk- en zorgtrajecten Goedgekeurd in plenaire zitting Vlaams parlement 23 april 2014

decreet Werk- en zorgtrajecten Goedgekeurd in plenaire zitting Vlaams parlement 23 april 2014 decreet Werk- en zorgtrajecten Goedgekeurd in plenaire zitting Vlaams parlement 23 april 2014 Basis = participatieladder Kader: Trede 5 = maatwerkdecreet Trede 3 en 4= decreet Werk- en zorgtrajecten Trede

Nadere informatie

Mensen met arbeidsbeperking of gezondheidsproblemen - Trajectbepaling en - begeleiding

Mensen met arbeidsbeperking of gezondheidsproblemen - Trajectbepaling en - begeleiding SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 649 van SABINE VERMEULEN datum: 14 juni 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Mensen met arbeidsbeperking of gezondheidsproblemen - Trajectbepaling

Nadere informatie

Takenpakketprofiel ( )

Takenpakketprofiel ( ) Takenpakketprofiel (3-2-2017) Bemiddelaar Algemene informatie Nummer profiel Omschrijving profiel C10N Bemiddelaar Doel van de functie Vanuit een specialisatie professioneel advies of begeleiding geven

Nadere informatie

3. Start traject TWE = registratie van de werkervaringsovereenkomst (WEO) in MLP

3. Start traject TWE = registratie van de werkervaringsovereenkomst (WEO) in MLP Stappen in het traject TWE-OCMW Onderstaand stappenplan gaat uit van: - een art60 7-tewerkstelling met een duurtijd van 1 jaar - en een TWE-traject met maximale duurtijd van 2 jaar - het OCMW van de verblijfplaats

Nadere informatie

ORGANISATIE GTB-West-Vlaanderen (gespecialiseerde trajectbegeleiding en bepaling voor mensen met arbeidshandicap)

ORGANISATIE GTB-West-Vlaanderen (gespecialiseerde trajectbegeleiding en bepaling voor mensen met arbeidshandicap) GTB-West-Vlaanderen (gespecialiseerde trajectbegeleiding en bepaling voor mensen met arbeidshandicap) Mensen (werkzoekenden) met arbeidsbeperking, op: - medisch - fysiek - psychisch - mentaal - Trajectbegeleiding

Nadere informatie

Omgerekend staan de volgende verplichtingen ten aanzien van de volgende subsidiebedragen:

Omgerekend staan de volgende verplichtingen ten aanzien van de volgende subsidiebedragen: Toelichting bij provinciale subsidies aan arbeidszorginitiatieven in Vlaams-Brabant BIJLAGE 1. Voorwaarden met betrekking de niet-categoriale werking De provinciale subsidies kunnen aangevraagd worden

Nadere informatie

Verslag werkgroepen traject VDAB en VVSG deel II : Het traject TWE

Verslag werkgroepen traject VDAB en VVSG deel II : Het traject TWE Verslag werkgroepen traject VDAB en VVSG deel II : Het traject TWE Uit de conceptnota : Het traject TWE heeft als doelstelling competenties en werkervaring op te bouwen binnen een reële arbeidsmarktomgeving,

Nadere informatie

Doorstroomtrajecten binnen LDE MAART 2019

Doorstroomtrajecten binnen LDE MAART 2019 Doorstroomtrajecten binnen LDE MAART 2019 Inleiding 2 Het decreet Lokale Diensteneconomie wil een antwoord bieden op de vraag naar passende arbeid voor kwetsbare werkzoekenden met een arbeidsbeperking.

Nadere informatie

GTB afdeling Limburg Welzijnscampus 23 bus Genk (Tel) 089/

GTB afdeling Limburg Welzijnscampus 23 bus Genk (Tel) 089/ GTB afdeling Limburg Welzijnscampus 23 bus 41 3600 Genk (Tel) 089/32 10 50 Info.lim@gtb-vlaanderen.be www.gtb-vlaanderen.be 1. Wat is de opdracht van GTB? De opdracht van GTB is opgedeeld is drie luiken:

Nadere informatie

Aanvraag om vrijstelling van de tewerkstellingsverplichting in het kader van de dienstencheques

Aanvraag om vrijstelling van de tewerkstellingsverplichting in het kader van de dienstencheques Aanvraag om vrijstelling van de tewerkstellingsverplichting in het kader van de dienstencheques Op 1 juli 2014 werd in het kader van de zesde staatshervorming de bevoegdheid voor de regeling van de dienstencheques

Nadere informatie

Vrijstelling van beschikbaarheid tijdens opleiding, studie of stage (VOSS)

Vrijstelling van beschikbaarheid tijdens opleiding, studie of stage (VOSS) Vrijstelling van beschikbaarheid tijdens opleiding, studie of stage (VOSS) Door de 6de Staatshervorming is VDAB vanaf 1/1/2017 bevoegd voor het verlenen van vrijstellingen voor het volgen van een opleiding,

Nadere informatie

Met een GOB naar werk

Met een GOB naar werk Met een GOB naar werk Katherine Smith Universitair Centrum voor Begeleiding en Opleiding (UCBO) 2009 www.ucbo.be GOB Dienst voor Gespecialiseerde Opleiding, Begeleiding en Bemiddeling doelgroep: personen

Nadere informatie

Op-Stap Een oriëntatie- en activeringsmodule voor personen met een psychische kwetsbaarheid

Op-Stap Een oriëntatie- en activeringsmodule voor personen met een psychische kwetsbaarheid Op-Stap Een oriëntatie- en activeringsmodule voor personen met een psychische kwetsbaarheid Ontstaan Doorheen de jaren een stijging van het aantal aanmeldingen van personen met een psychische kwetsbaarheid.

Nadere informatie

A D V I E S Nr. 1.777 ----------------------------- Zitting van woensdag 5 oktober 2011 -------------------------------------------------

A D V I E S Nr. 1.777 ----------------------------- Zitting van woensdag 5 oktober 2011 ------------------------------------------------- A D V I E S Nr. 1.777 ----------------------------- Zitting van woensdag 5 oktober 2011 ------------------------------------------------- Outplacement werknemers van beschutte en sociale werkplaatsen en

Nadere informatie

ADVIES BETREFFENDE DE PROVINCIALE GTB- DIENSTVERLENING IN HET KADER VAN ARBEIDSZORG periode 1 januari december 2012

ADVIES BETREFFENDE DE PROVINCIALE GTB- DIENSTVERLENING IN HET KADER VAN ARBEIDSZORG periode 1 januari december 2012 ADVIES BETREFFENDE DE PROVINCIALE GTB- DIENSTVERLENING IN HET KADER VAN ARBEIDSZORG periode 1 januari 2012 31 december 2012 1 ALGEMENE BEPALINGEN Het Platform Arbeidszorg Oost-Vlaanderen met zetel W. Wilsonplein

Nadere informatie

Handleiding Trajectbegeleiding bij gecertificeerde Partners

Handleiding Trajectbegeleiding bij gecertificeerde Partners Handleiding Trajectbegeleiding bij gecertificeerde Partners Deze handleiding is bedoeld voor gebruikers van partners die een begeleidingstraject moeten registreren in Mijn Loopbaan voor partners in stappen

Nadere informatie

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg 917 WELZIJN Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg De provincieraad van Antwerpen, Gelet op de bepalingen van het provinciedecreet;

Nadere informatie

Gespecialiseerde TrajectBepaling -en begeleiding naar werk (GTB)

Gespecialiseerde TrajectBepaling -en begeleiding naar werk (GTB) 1 GTB Gespecialiseerde TrajectBepaling -en begeleiding naar werk (GTB) Opdracht: werkzoekenden met een arbeidsbeperking begeleiden in hun participatie aan de arbeidsmarkt. Twee disciplines in huis: trajectbegeleiding

Nadere informatie

Aanvraag van evaluatiegesprek ifv opstart doorstroomtraject of evaluatie WOP MAART 2019

Aanvraag van evaluatiegesprek ifv opstart doorstroomtraject of evaluatie WOP MAART 2019 Aanvraag van evaluatiegesprek ifv opstart doorstroomtraject of evaluatie WOP MAART 2019 Inleiding 2 Het decreet maatwerk bij collectieve inschakeling wil ondersteunen en subsidiëren op maat van elke werknemer.

Nadere informatie

- De doelgroep wordt omschreven als zijnde werkzoekenden die geconfronteerd worden met een niet arbeidsmarktgerelateerde problematiek.

- De doelgroep wordt omschreven als zijnde werkzoekenden die geconfronteerd worden met een niet arbeidsmarktgerelateerde problematiek. 1 SST Nota betreffende invulling meerbanenplan arbeidszorg en trajecten. 1. Algemene visie arbeidszorg SST SST is de koepel voor sociale werkplaatsen en Arbeidszorginitiatieven in Vlaanderen en staat voor

Nadere informatie

Talent zoeken & vinden. Mieke Vertriest X-Trans Rachid Boumalek Jobkanaal Unizo

Talent zoeken & vinden. Mieke Vertriest X-Trans Rachid Boumalek Jobkanaal Unizo Talent zoeken & vinden Mieke Vertriest X-Trans Rachid Boumalek Jobkanaal Unizo VA C AT U R E v ÓÓr X-Trans zoekt chauffeur verwacht: Rijbewijs CE Ervaring Goede referenties Nederlandstalig Wonend in de

Nadere informatie

VR DOC.1207/1

VR DOC.1207/1 VR 2016 1011 DOC.1207/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van het besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

Onderneming - datum consulenten

Onderneming - datum consulenten Onderneming - datum consulenten Wat is Jobkanaal? Jobkanaal is een initiatief van Voka, Kamer van Koophandel, Gent Stad in Werking en de Vlaamse Overheid Sinds maart 2006 slaan Voka, Unizo en Verso de

Nadere informatie

Welkom! Je stopt met school en je hebt nog geen werk. Wat Nu? 24-4-2014. Transitietraject. Wie zijn wij? Verloop info

Welkom! Je stopt met school en je hebt nog geen werk. Wat Nu? 24-4-2014. Transitietraject. Wie zijn wij? Verloop info Welkom! Wie zijn wij? Verloop info Afgestudeerd, en nu? Info over onze dienst GTB Info over de ondersteuningsmaatregelen vanuit de VDAB Vragen? Heb je goed nagedacht over je beslissing? Je stopt met school

Nadere informatie

Afspraken nazorg werkervaring

Afspraken nazorg werkervaring Afspraken nazorg werkervaring Versie 8 september 2011 Status Besproken en goedgekeurd op de Stuurgroep Werkervaring op 7 juli 2011 en aangevuld met toelichting van WSEVSA (8 september 2011) Gevalideerd

Nadere informatie

Visie- en afsprakennota bij de samenwerkingsovereenkomst tussen de Vlaamse VI (via het NIC), het RIZIV, GTB en de VDAB

Visie- en afsprakennota bij de samenwerkingsovereenkomst tussen de Vlaamse VI (via het NIC), het RIZIV, GTB en de VDAB Samen werken aan werk Visie- en afsprakennota bij de samenwerkingsovereenkomst tussen de Vlaamse VI (via het NIC), het RIZIV, GTB en de VDAB Deze nota bevat de operationele visie en concrete afspraken

Nadere informatie

TIJDELIJKE WERKERVARING (TWE) in vogelvlucht doorheen de TWE trajecten voor leefloongerechtigden TWE trajecten voor werkzoekenden Gits 19/02 Bart

TIJDELIJKE WERKERVARING (TWE) in vogelvlucht doorheen de TWE trajecten voor leefloongerechtigden TWE trajecten voor werkzoekenden Gits 19/02 Bart TIJDELIJKE WERKERVARING (TWE) in vogelvlucht doorheen de TWE trajecten voor leefloongerechtigden TWE trajecten voor werkzoekenden Gits 19/02 Bart Pynket netwerkmanager openbare besturen VDAB West Vlaanderen

Nadere informatie

Routing toeleiding werkervaring

Routing toeleiding werkervaring Routing toeleiding werkervaring Versie 10 augustus 2011 Status Besproken en goedgekeurd op de Stuurgroep Werkervaring op 7 juli 2011 Gevalideerd door VDAB op 10 augustus 2011 Inhoud: 1. Doelstelling van

Nadere informatie

Mijn Loopbaan voor Partners-handleiding voor trajectbegeleiders bij een niet-getenderd begeleidingstraject

Mijn Loopbaan voor Partners-handleiding voor trajectbegeleiders bij een niet-getenderd begeleidingstraject Mijn Loopbaan voor Partners-handleiding voor trajectbegeleiders bij een niet-getenderd begeleidingstraject Deze handleiding is specifiek bedoeld voor gebruikers van partners die een begeleidingstraject

Nadere informatie

b) Hoeveel werkzoekenden werden in de periode 1/1/ /4/2017 geïndiceerd door VDAB met indicatie persoon met multiple problemen?

b) Hoeveel werkzoekenden werden in de periode 1/1/ /4/2017 geïndiceerd door VDAB met indicatie persoon met multiple problemen? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 664 van ROB BEENDERS datum: 31 mei 2017 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE

Nadere informatie

a) Hoeveel van deze doelgroepmedewerkers verkregen een erkenning van bepaalde duur (2 jaar)?

a) Hoeveel van deze doelgroepmedewerkers verkregen een erkenning van bepaalde duur (2 jaar)? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 221 van SABINE VERMEULEN datum: 12 januari 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Doelgroepmedewerkers sociale-economiebedrijven - Erkenning

Nadere informatie

Vraag en Antwoord. Brondocument en volgnummer. 1 Bestek 1.2.3 en 1.2.8.1 G.2

Vraag en Antwoord. Brondocument en volgnummer. 1 Bestek 1.2.3 en 1.2.8.1 G.2 1 Bestek 1.2.3 en 1.2.8.1 G.2 Het project loopt over 3 + 1 jaar. De methodiek die we moeten hanteren gedurende deze periode, is de methodiek zoals beschreven in de offerte. In onze organisaties wordt deze

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - BESLUIT

GEMEENTERAAD - BESLUIT GEMEENTERAAD - BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 27 april 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00363 Onderwerp: Overeenkomst tussen VDAB en Stad Gent (Dienst Werk) voor de gratis terbeschikkingstelling van de

Nadere informatie

DECREET. inzake sociale werkplaatsen

DECREET. inzake sociale werkplaatsen VLAAMS PARLEMENT DECREET inzake sociale werkplaatsen HOOFDSTUK I Algemene bepalingen Artikel 1 Dit decreet regelt een gewestaangelegenheid. Artikel 2 Voor de toepassing van dit decreet wordt verstaan onder

Nadere informatie

Tijdelijke Werkervaring (TWE)

Tijdelijke Werkervaring (TWE) Tijdelijke Werkervaring (TWE) 31-10-2017 Even kort kaderen HOE IS TWE TOT STAND GEKOMEN? 6 e Staatshervorming: uitbreiding bevoegdheden Gewesten. Alles start met het Vlaams Regeerakkoord van 23 juli 2014

Nadere informatie

Handleiding Mijn Loopbaan voor partners voor registratie van de begeleiding van personen met een arbeidsbeperking

Handleiding Mijn Loopbaan voor partners voor registratie van de begeleiding van personen met een arbeidsbeperking Handleiding Mijn Loopbaan voor partners voor registratie van de begeleiding van personen met een arbeidsbeperking Deze handleiding is bestemd voor de externe partners van de VDAB die personen met een (vermoeden

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 5 juni

Nadere informatie

CONSULTATIEBUREAU DE VEST. Deelwerking vzw Centrum Ambulante Diensten

CONSULTATIEBUREAU DE VEST. Deelwerking vzw Centrum Ambulante Diensten CONSULTATIEBUREAU DE VEST Deelwerking vzw Centrum Ambulante Diensten OPBOUW PRESENTATIE 1. Wat is het consultatiebureau De Vest? 2. Gespecialiseerde arbeidsonderzoeksdienst (GA): Werkvragen Aanbod GA 3.

Nadere informatie

Betreft : Maatregelen ten voordele van de vorming en opleiding van risicogroepen in 2015-2016.

Betreft : Maatregelen ten voordele van de vorming en opleiding van risicogroepen in 2015-2016. AAN ALLE LEDEN VAN HET SOCIAAL FONDS LOMPEN MVB/G/WINW/CIRCULAIRES FONDS//SOCIALES 2016/ CHIFFONS/CHIFFONS 001 NL RISICOGROEPEN Brussel, 20 januari 2016 Mijne heren, Betreft : Maatregelen ten voordele

Nadere informatie

SOCIALE ECONOMIE Cijfergegevens Zuid-West-Vlaanderen. Ilse Van Houtteghem 20/11/2014

SOCIALE ECONOMIE Cijfergegevens Zuid-West-Vlaanderen. Ilse Van Houtteghem 20/11/2014 SOCIALE ECONOMIE Cijfergegevens Zuid-West-Vlaanderen Ilse Van Houtteghem 20/11/2014 Inhoud - Aantal niet-werkende werkzoekenden - Tewerkstelling (koppen) binnen zes werkvormen sociale economie - Beschutte

Nadere informatie

Actieplan deeltijds leren & deeltijds werken in de ouderenzorg. Mevrouw Betsy Jansen, Coördinator CDO Provil

Actieplan deeltijds leren & deeltijds werken in de ouderenzorg. Mevrouw Betsy Jansen, Coördinator CDO Provil Actieplan deeltijds leren & deeltijds werken in de ouderenzorg Mevrouw Betsy Jansen, Coördinator CDO Provil Campus Provil Duinenstraat 1 3920 Lommel DEELTIJDS BEROEPSSECUNDAIR ONDERWIJS Welkom in het deeltijds

Nadere informatie

Individuele Beroepsopleiding (IBO)

Individuele Beroepsopleiding (IBO) Individuele Beroepsopleiding (IBO) Studiedag Werkgelegenheidsmaatregelen Donderdag 29 september Vilvoorde Wat? Opleiding op de werkvloer contract na afloop Opleidingsprogramma: in samenspraak met VDAB

Nadere informatie

DRAAIBOEK SAMENWERKING TUSSEN WERKWINKEL EN AMBULANTE ZORGSETTING

DRAAIBOEK SAMENWERKING TUSSEN WERKWINKEL EN AMBULANTE ZORGSETTING DRAAIBOEK SAMENWERKING TUSSEN WERKWINKEL EN AMBULANTE ZORGSETTING BEGELEIDER VOORBEREIDING OP DE VERWIJZING NAAR DE WERKWINKEL De begeleider gaat in gesprek met de klant om te horen waar hij werkt(e).

Nadere informatie

Werkplekleren P r o v i n ciale N e t werkdag 2 oktober 2 0 1 4

Werkplekleren P r o v i n ciale N e t werkdag 2 oktober 2 0 1 4 Werkplekleren P r o v i n ciale N e t werkdag 2 oktober 2 0 1 4 1. Wat is werkplekleren? 2 Werkplekleren Organiseren van leeractiviteiten die gericht zijn op het aanleren en toepassen van algemene, arbeids-

Nadere informatie

DEEL 2: Re-integratie langdurige zieken: Procedure

DEEL 2: Re-integratie langdurige zieken: Procedure DEEL 2: Re-integratie langdurige zieken: Procedure 1. Wat te doen vanaf de aangifte van de arbeidsongeschiktheid? Ten laatste twee maanden na de aangifte van je arbeidsongeschiktheid maakt de arts van

Nadere informatie

Getenderd begeleidingstraject in kader van TIW

Getenderd begeleidingstraject in kader van TIW Getenderd begeleidingstraject in kader van TIW Deze handleiding is specifiek bedoeld voor trajectbegeleiders van projecten waarbij het begeleidingstraject door de VDAB getenderd is. De functionaliteiten

Nadere informatie

Vragen infosessie werkervaring 22 november 2010

Vragen infosessie werkervaring 22 november 2010 Vragen infosessie werkervaring 22 november 2010 Hieronder vindt u alle vragen die gesteld zijn tijdens de infosessie van 22/11/2010. In het eerste gedeelte worden vragen vermeld die betrekking hebben op

Nadere informatie

Een begeleiding i.k.v. uitstroom sociale economie registreren in Mijn Loopbaan voor partners

Een begeleiding i.k.v. uitstroom sociale economie registreren in Mijn Loopbaan voor partners Een begeleiding i.k.v. uitstroom sociale economie registreren in Mijn Loopbaan voor partners 1)Het verkrijgen van inzagerechten... 1 2) De start van een begeleiding... 2 3) Het afsluiten van een begeleiding...

Nadere informatie

toepassen in rapportering & indicering van Personen met een ArbeidsBeperking

toepassen in rapportering & indicering van Personen met een ArbeidsBeperking PROVINCIALE NETWERKDAG SOCIALE ECONOMIE 18 oktober 2018 WORKSHOP 7&28 VDAB indiceringsinstrument op basis van ICF Herwig Pierre toepassen in rapportering & indicering van Personen met een ArbeidsBeperking

Nadere informatie

ORIENTERENDE STAGES BEROEPSVERKENNENDE STAGE. Stand van zaken mei 2008

ORIENTERENDE STAGES BEROEPSVERKENNENDE STAGE. Stand van zaken mei 2008 ORIENTERENDE STAGES Stand van zaken mei 2008 BEROEPSVERKENNENDE STAGE De beroepsverkennende stage is bedoeld voor een werkzoekende die - misschien geïnteresseerd is in een beroep, maar zich geen concreet

Nadere informatie

A D V I E S Nr. 1.747 ----------------------------- Zitting van woensdag 13 oktober 2010 -------------------------------------------------

A D V I E S Nr. 1.747 ----------------------------- Zitting van woensdag 13 oktober 2010 ------------------------------------------------- A D V I E S Nr. 1.747 ----------------------------- Zitting van woensdag 13 oktober 2010 ------------------------------------------------- Outplacement - werknemers van beschutte en sociale werkplaatsen

Nadere informatie

b) Hoeveel werkzoekenden werden in 2016 geïndiceerd door VDAB met indicatie persoon met multiple problemen?

b) Hoeveel werkzoekenden werden in 2016 geïndiceerd door VDAB met indicatie persoon met multiple problemen? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 315 van ROB BEENDERS datum: 20 januari 2017 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE

Nadere informatie

De intake meerderjarigen

De intake meerderjarigen De intake meerderjarigen Blijdorp vzw Visie- en Beleidsteksten Kwaliteitshandboek -: 2.. Gebruikers / 2.1 Opnames en doorverwijzingen / 2.1.1 Visie en Beleid Beoordeeld en goedgekeurd: SA 18/11/2013 Geldigheidsdatum:

Nadere informatie

VDAB Beleid t.a.v. werkzoekenden met een alcohol- en/of drugsprobleem

VDAB Beleid t.a.v. werkzoekenden met een alcohol- en/of drugsprobleem SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 69 van FREYA SAEYS datum: 21 oktober 2014 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB Beleid t.a.v. werkzoekenden met een alcohol- en/of drugsprobleem

Nadere informatie

Reglement: Opnamereglement assistentiewoning. Woonzorg

Reglement: Opnamereglement assistentiewoning. Woonzorg Reglement: Opnamereglement assistentiewoning 14.10.2014 Woonzorg pagina 1 van 5 OPNAMEREGLEMENT ASSISTENTIEWONINGEN TEN HOVE & CENTRUM VAN KOEKENBEEK Dit reglement werd goedgekeurd door de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

Vragen en antwoorden in verband met de algemene offerteaanvraag 06/1022:

Vragen en antwoorden in verband met de algemene offerteaanvraag 06/1022: Vragen en antwoorden in verband met de algemene offerteaanvraag 06/1022: Volgens de offerteaanvraag konden geïnteresseerden tot 18 december 2006 per mail vragen overmaken aangaande het bestek en de toekomstige

Nadere informatie

Het selecteren en aanwerven van het personeel

Het selecteren en aanwerven van het personeel Het selecteren en aanwerven van het personeel Blijdorp vzw Visie- en Beleidsteksten - Kwaliteitshandboek -: 3. Medewerkers / 3.1 Inzet personeelsmiddelen/ 3.1.1 Visie en Beleid Beoordeeld en goedgekeurd:

Nadere informatie

Oriëntatie naar ondernemerschap

Oriëntatie naar ondernemerschap Oriëntatie naar ondernemerschap Inhoudstafel 1. De start van een oriëntatie naar ondernemerschap... 2 2. Het verloop van de oriëntatie naar ondernemerschap... 5 3. Het einde van een oriëntatie naar ondernemerschap...

Nadere informatie

2 Doelstelling: tewerkstelling in een onderneming: wat wil dat zeggen?

2 Doelstelling: tewerkstelling in een onderneming: wat wil dat zeggen? K.B. 500 euro Surf ook naar http://trinicom.miis.be/(s(fuqgcyfn0d2va345xuvefvmg))/direct.aspx?t=nl&cl=0 voor de faq van de POD MI over K.B. 500 euro. 1 Cumulmogelijkheden - ESF federaal - Art.60 7 OCMW-wet

Nadere informatie

Tijdelijke werkervaring (TWE): VDAB & OCMW samen sterk voor werk. v.u. F. Leroy, Keizerslaan 11, 1000 Brussel - 04/2017

Tijdelijke werkervaring (TWE): VDAB & OCMW samen sterk voor werk. v.u. F. Leroy, Keizerslaan 11, 1000 Brussel - 04/2017 Tijdelijke werkervaring (TWE): VDAB & OCMW samen sterk voor werk v.u. F. Leroy, Keizerslaan 11, 1000 Brussel - 04/2017 Stap 1: Voor de start van het traject TWE-OCMW ➊ EEN KLANT MELDT ZICH AAN BIJ HET

Nadere informatie

Interventiedienst Limburg Sociale interventieadviseurs

Interventiedienst Limburg Sociale interventieadviseurs Info VDAB diensten 3 Inhoud De sociale interventiedienst Verschil VDAB/RVA Inschrijving bij de VDAB Taken en werking VDAB Cv-databank werkgevers Knelpuntberoepen (VDAB) Opleidingen Website VDAB 3 Interventiedienst

Nadere informatie

Werkplekarchitect (Tot Uw Dienst vzw) = Bio- promotor Wat: werknemers in een BIO-statuut aanwerven en outsourcen aan BIOwerkplek

Werkplekarchitect (Tot Uw Dienst vzw) = Bio- promotor Wat: werknemers in een BIO-statuut aanwerven en outsourcen aan BIOwerkplek Werkplekarchitect (Tot Uw Dienst vzw) = Bio- promotor Wat: werknemers in een BIO-statuut aanwerven en outsourcen aan BIOwerkplek Doel: ontzorgen werkgever op vlak van administratie en werkgeversverplichtingen

Nadere informatie

Wuyts Nadia, Jobcoach MAGDA-LEUVEN

Wuyts Nadia, Jobcoach MAGDA-LEUVEN Wuyts Nadia, Jobcoach MAGDA-LEUVEN BEGELEID WERKEN Wat is begeleid werken? Voor wie is begeleid werken? Wie organiseert begeleid werken? DE PRAKTIJK: SUPPORTED EMPLOYMENT BEGELEID WERKEN Enkele praktijkvoorbeelden.

Nadere informatie

Leren. Werkervaring & Werkplekleren. 27 november 2012 29-5-2013. Wat is werkplekleren?

Leren. Werkervaring & Werkplekleren. 27 november 2012 29-5-2013. Wat is werkplekleren? Werkervaring & Werkplekleren 27 november 2012 Wat is werkplekleren? Leren Op de werkplek (productieomgeving) Gestructureerd en systematisch (met opleidingsplan) Situatiegebonden maar leidt naar overdraagbare

Nadere informatie

TWE OCMW : FAQ. Ik wil een traject TWE laten starten op 1/1. Hoe zorg ik ervoor dat de registratie vlot verloopt?

TWE OCMW : FAQ. Ik wil een traject TWE laten starten op 1/1. Hoe zorg ik ervoor dat de registratie vlot verloopt? TWE OCMW : FAQ vraag antwoord 1 2 3 4 5 6 Wordt - net zoals na afsluiting van een nu bestaand art60 7 traject - warme overdracht tussen het OCMW en VDABvoorzien na een traject TWE? Ik wil een traject TWE

Nadere informatie

Het Vlaams model "trajectwerking" voor arbeidstoeleiding

Het Vlaams model trajectwerking voor arbeidstoeleiding Het Vlaams model "trajectwerking" voor arbeidstoeleiding In 1998 voerde de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) het trajectbegeleidingsmodel in als algemene methodiek voor

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bestek 09/10127 na infovergadering van 06/02/2009

Vragen en antwoorden bestek 09/10127 na infovergadering van 06/02/2009 nr verwijzing 1 1.2.5. VDAB geeft aan dat een eis tot het openen van een tweede vestiging per centrumstad tot de mogelijkheden behoort. a) Welke criteria zullen gebruikt worden om deze eis ook effectief

Nadere informatie

1. VDAB heeft gedurende drie jaar een indiceringsinstrument ontwikkeld en daardoor 43 categorieën geselecteerd uit een totaal van categorieën.

1. VDAB heeft gedurende drie jaar een indiceringsinstrument ontwikkeld en daardoor 43 categorieën geselecteerd uit een totaal van categorieën. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 451 van EMMILY TALPE datum: 20 maart 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT ICF-screening werkzoekenden - Duurtijd indicering 1. VDAB heeft

Nadere informatie

DE OVEREENKOMST. en mediarte.be,...vertegenwoordigd door...

DE OVEREENKOMST. en mediarte.be,...vertegenwoordigd door... Samenwerkingsovereenkomst VDAB mediarte.be 2013-2014 DE OVEREENKOMST Tussen De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap

Nadere informatie

Kwaliteitsvoorwaarden aanbod 'Arbeidsmatige activiteiten /arbeidszorg'

Kwaliteitsvoorwaarden aanbod 'Arbeidsmatige activiteiten /arbeidszorg' Kwaliteitsvoorwaarden aanbod 'Arbeidsmatige activiteiten /arbeidszorg' Voorstel vanuit de Ronde Tafel Arbeidszorg 1 Achtergrond Het decreet 'Werk- en zorgtrajecten' van 23 april 2014 wil een structureel

Nadere informatie

Draaiboek gebruik rapporteringsdocument outplacementbegeleiding (versie 07/2015)

Draaiboek gebruik rapporteringsdocument outplacementbegeleiding (versie 07/2015) Draaiboek gebruik rapporteringsdocument outplacementbegeleiding (versie 07/2015) Het rapporteringsdocument outplacementbegeleiding wordt gebruikt om de begeleiding van het outplacementkantoor op te volgen.

Nadere informatie

Webinar werkplekleren VFU 28 NOVEMBER 2017

Webinar werkplekleren VFU 28 NOVEMBER 2017 28 NOVEMBER 2017 1 2 Op het programma 1. Wat is werkplekleren? Wat is het niet? Wat zijn kwaliteitscriteria van werkplekleren? 2. Wat bestaat er? 3. Wat is interessant voor jou als werkgever? 4. Wat is

Nadere informatie

Is dat dan geen indicatie dat wijk-werkers sowieso geen mensen uit de sociale economie verdringen?

Is dat dan geen indicatie dat wijk-werkers sowieso geen mensen uit de sociale economie verdringen? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 704 van EMMILY TALPE datum: 6 juli 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Wijk-werken - Modaliteiten 1. Artikel 6 van het decreet betreffende

Nadere informatie

Project Divers-city G O B

Project Divers-city G O B Project Divers-city G O B 09-02-2010 Job & Co Ann Bodyn Job & Co CBW project Divers-city 09-02-2010 1 G O B = Gespecialiseerde Opleidings- Begeleidings- en Bemiddelingsdienst 12 diensten erkend door VDAB

Nadere informatie

LEERRECHT in het SBSO

LEERRECHT in het SBSO LEERRECHT in het SBSO Alle jongeren vanaf 13 jaar tot 21 jaar kunnen als regelmatige leerling in het buitengewoon secundair onderwijs worden toegelaten op basis van een inschrijvingsverslag. streeft ernaar

Nadere informatie

Studiedag Sociale Economie Zie je nog mee? Gits, 19 februari 2019

Studiedag Sociale Economie Zie je nog mee? Gits, 19 februari 2019 Studiedag Sociale Economie Zie je nog mee? Gits, 19 februari 2019 Beslissing van Vlaamse regering in 2014. Behouden wat goed is en verbeteren waar kan. VDAB is verantwoordelijk en steden en gemeenten vullen

Nadere informatie

Introductiedag: Aan de slag met een handicap 1 december 2011

Introductiedag: Aan de slag met een handicap 1 december 2011 Introductiedag: Aan de slag met een handicap 1 december 2011 Voorstelling De Werklijn Samenwerking met Actiris Samenwerking met GTB Bijzondere Tewerkstellings-Ondersteunende Maatregelen (BTOM) Voorkomende

Nadere informatie

evaluaties doorstroom en WOP binnen SE info voor mandaathouders MAART 2019

evaluaties doorstroom en WOP binnen SE info voor mandaathouders MAART 2019 evaluaties doorstroom en WOP binnen SE info voor mandaathouders MAART 2019 Inleiding 2 Het decreet maatwerk bij collectieve inschakeling wil doorstroom aanmoedigen voor werknemers die niet langer ondersteuning

Nadere informatie

Warme overdracht tussen leren en werken en de VDAB: visietekst

Warme overdracht tussen leren en werken en de VDAB: visietekst Raad Secundair Onderwijs 2 april 2015 RSO-RSO-END-1415-001 Warme overdracht tussen leren en werken en de VDAB: visietekst Vlaamse Onderwijsraad Kunstlaan 6 bus 6 BE-1210 Brussel T +32 2 219 42 99 F +32

Nadere informatie

WELZIJN: Provincieraadsbesluit van 26 januari 2017 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging reglement impulssubsidie arbeidszorg.

WELZIJN: Provincieraadsbesluit van 26 januari 2017 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging reglement impulssubsidie arbeidszorg. 216 WELZIJN: Provincieraadsbesluit van 26 januari 2017 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging reglement impulssubsidie arbeidszorg. De provincieraad van Antwerpen, Gelet op de bepalingen

Nadere informatie

Handleiding aanvraag Vlaamse Ondersteuningspremie (VOP)

Handleiding aanvraag Vlaamse Ondersteuningspremie (VOP) Handleiding aanvraag Vlaamse Ondersteuningspremie (VOP) Dossier steunpunt handicap & arbeid: Aanvraag Vlaamse OndersteuningsPremie (VOP) INHOUD 1 VOP in het kort 2 De aanvraagprocedure 3 Verlenging/verhoging

Nadere informatie

WOORDZOEKER. ABVV Socialistische vakbond. ACV Christelijke vakbond. ACLVB Liberale vakbond

WOORDZOEKER. ABVV Socialistische vakbond. ACV Christelijke vakbond. ACLVB Liberale vakbond WOORDZOEKER Spel Alle kaarten worden omgekeerd op de tafel gelegd. De leerlingen mogen beurtelings twee kaartjes omdraaien. Als ze twee kaarten hebben die bij elkaar horen mogen ze deze kaarten houden.

Nadere informatie

nr. 674 van FRANCESCO VANDERJEUGD datum: 30 augustus 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Vacatures paardenverzorger

nr. 674 van FRANCESCO VANDERJEUGD datum: 30 augustus 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Vacatures paardenverzorger SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 674 van FRANCESCO VANDERJEUGD datum: 30 augustus 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Vacatures paardenverzorger In de paardensector

Nadere informatie

1. Hoeveel koppen en voltijds equivalenten werken in het onafhankelijk controleorgaan van VDAB?

1. Hoeveel koppen en voltijds equivalenten werken in het onafhankelijk controleorgaan van VDAB? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 85 van AXEL RONSE datum: 20 oktober 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Werklozen - Controle en sanctionering door VDAB Sinds 1 januari

Nadere informatie

Netwerkcomité 20/06/2018

Netwerkcomité 20/06/2018 Netwerkcomité 20/06/2018 INHOUD 1. Strategisch plan 2. W² en AMA (activeringstrajecten) 3. Crisiskaart 4. Bemerkingen en discussie 1. Strategisch plan toekomst Crisisplan- uitbreiding 2A Intensifiëring

Nadere informatie

1. Een IBO-begeleiding aanvragen

1. Een IBO-begeleiding aanvragen Begeleiding IBO Deze handleiding is een leidraad voor begeleiders van individuele beroepsopleidingen (IBO) die registreren in Mijn loopbaan. Inhoudstafel 1. Een IBO-begeleiding aanvragen... 1 2. De toezichtsbezoeken

Nadere informatie

25 september Werkplekleren

25 september Werkplekleren 25 september 2017 Werkplekleren Werkplekleren bij VDAB Leeractiviteiten Aanleren en toepassen van competenties algemene, arbeids- en beroepsgerichte competenties In een werksituatie die een leeromgeving

Nadere informatie

nr. 508 van GRETE REMEN datum: 13 april 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Project Maak werk van je zaak - Stand van zaken

nr. 508 van GRETE REMEN datum: 13 april 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Project Maak werk van je zaak - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 508 van GRETE REMEN datum: 13 april 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Project Maak werk van je zaak - Stand van zaken Syntra, VDAB

Nadere informatie

Overzichtstabel werkplekleervormen

Overzichtstabel werkplekleervormen Overzichtstabel werkplekleervormen 1. Focus op oriëntering Alle niet-werkende werkzoekenden die interesse hebben voor een beroep maar zich geen concreet beeld kunnen vormen van dit beroep en/of twijfelen

Nadere informatie

PROVINCIE ANTWERPEN. Projectverantwoordelijke: Sylvie Valkiers

PROVINCIE ANTWERPEN. Projectverantwoordelijke: Sylvie Valkiers PROVINCIE ANTWERPEN Projectverantwoordelijke: Sylvie Valkiers Tussentijdse evaluatie SAB II - PROVINCIE ANTWERPEN 1 Tussentijdse evaluatie SAB II - PROVINCIE ANTWERPEN 2 1.1. Doelstelling samenwerking

Nadere informatie

De VDAB ook. voor personen met een arbeidshandicap

De VDAB ook. voor personen met een arbeidshandicap De VDAB ook voor personen met een arbeidshandicap Onze dienstverlening op een rijtje Je bent werkzoekend, werknemer of zelfstandige en je hebt een langdurige beperking van fysieke, verstandelijke, psychische,

Nadere informatie

4. Kwaliteitssysteem 4.6. Procedures 4.6.9. Het selecteren en aanwerven van het personeel a. minderjarigen

4. Kwaliteitssysteem 4.6. Procedures 4.6.9. Het selecteren en aanwerven van het personeel a. minderjarigen 1 / 5 beoordeeld: jef scheurweghs Goedgekeurd: coachingsteam 07/05/2004 or:25/04/2005 Geldig vanaf: 25/04/2005 SMK 3.5. De voorziening beschrijft de wijze waarop ze het selecteert De voorziening beschrijft

Nadere informatie

nr. 471 van YASMINE KHERBACHE datum: 10 april 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Aangepast begeleidingsplan 55-plussers

nr. 471 van YASMINE KHERBACHE datum: 10 april 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Aangepast begeleidingsplan 55-plussers SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 471 van YASMINE KHERBACHE datum: 10 april 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Aangepast begeleidingsplan 55-plussers Voor werkzoekende

Nadere informatie

Arbeid biedt een maatschappelijke meerwaarde ten opzichte van inactiviteit. 3

Arbeid biedt een maatschappelijke meerwaarde ten opzichte van inactiviteit. 3 17 SOCIALE ECONOMIE 18 Sociale economie Iedereen heeft recht op een job, ook de mensen die steeds weer door de mazen van het net vallen. De groep werkzoekenden die vaak om persoonlijke en/of maatschappelijke

Nadere informatie

OP ESF Vlaanderen Projectfiche. Oproep 421 Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Vlaanderen & Brussel.

OP ESF Vlaanderen Projectfiche. Oproep 421 Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Vlaanderen & Brussel. OP ESF Vlaanderen 2014 2020 ESF Vlaanderen Projectfiche Oproep 421 Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Vlaanderen & Brussel Oproep 421: Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Turnhout

Nadere informatie

Eerste ervaringen in West-Vlaanderen Workshop POM 10 december 2013

Eerste ervaringen in West-Vlaanderen Workshop POM 10 december 2013 Eerste ervaringen in West-Vlaanderen Workshop POM 10 december 2013 Workshop Doel? Eerste ervaringen WVL delen + aanpak 3 ESF-projecten ikv Uitstroom Sociale Economie Looptijd: 2 jaar Ontwikkelen en uittesten

Nadere informatie