- De doelgroep wordt omschreven als zijnde werkzoekenden die geconfronteerd worden met een niet arbeidsmarktgerelateerde problematiek.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "- De doelgroep wordt omschreven als zijnde werkzoekenden die geconfronteerd worden met een niet arbeidsmarktgerelateerde problematiek."

Transcriptie

1 1 SST Nota betreffende invulling meerbanenplan arbeidszorg en trajecten. 1. Algemene visie arbeidszorg SST SST is de koepel voor sociale werkplaatsen en Arbeidszorginitiatieven in Vlaanderen en staat voor een arbeidszorgwerking over verschillende sectoren heen. SST verwijst hiervoor naar de visietekst arbeidszorg (Rondetafel Arbeidszorg) en het onderzoek in de provincie Limburg, dat recent verscheen 1. In de praktijk vertonen de arbeidszorginitiatieven (in verschillende sectoren) veel diversiteit wat betreft de concrete invulling van een aantal gemeenschappelijke doelstellingen. Deze gemeenschappelijke doelstellingen zijn: - Aanbod van arbeid op maat (vraaggestuurd) - Aanbod van zorgondersteuning - Niet-categoriaal werken - Arbeidszorg binnen een beschermde setting. SST is van mening dat deze diversiteit wat betreft de concrete invulling van de vernoemde doelstellingen een van de sterke punten in het huidige werkveld is. Er zijn enerzijds arbeidszorginitiatieven die wat betreft hun setting en begeleidingsaanbod minder sterk aanleunen bij een reële werksetting (voornamelijk in de sectoren GGZ en de gehandicaptensector). De vraag naar zorgondersteuning van arbeidszorgmedewerkers in deze initiatieven is betrekkelijk groot. Anderzijds zijn er arbeidszorginitiatieven die sterker aansluiten bij een reële werksetting (voornamelijk de arbeidszorginitiatieven in sociale werkplaatsen). 2. De doelgroep - De doelgroep wordt omschreven als zijnde werkzoekenden die geconfronteerd worden met een niet arbeidsmarktgerelateerde problematiek. - Deze doelgroepomschrijving geeft geen uitsluitsel over het statuut en de aard van het vervangingsinkomen van de doelgroep die men wil bereiken. o Kunnen enkel personen met een werkloosheidsuitkering (RVA) in deze regeling? Navraag bij de verschillende provincies wijst uit dat ongeveer 20% van de huidige doelgroep arbeidszorg een werkloosheidsuitkering (RVA) ontvangt. SST pleit daarom voor een regeling onafhankelijk van de aard van het vervangingsinkomen. 1 Het onderzoek kan u raadplegen op

2 2 o Betreffende de deelname aan arbeidszorg of een activeringstraject : welke garantie krijgt de doelgroep (werkzoekenden) betreffende het behoud van uitkering indien deze geen gepast aanbod vindt in de voorgestelde mogelijkheden? o De arbeidszorginitiatieven werken momenteel steeds met vrijwillige, maar geen vrijblijvende deelname in arbeidszorg. Een vorm van disciplinering met sanctionering is voor de bestaande arbeidszorginitiatieven niet bespreekbaar. 3. Screening - Observatieperiodes: Wie doet de evaluatie en observatie? Gebeurt dit door ATB, of door de werkvloerbegeleiding (arbeidszorginitiatief)? Een observatie op korte termijn vraag een andere en intensieve aanpak van de werkvloerbegeleider, met striktere opvolging, evaluatie, observaties,, dan een structurele (= gewone ) begeleiding in het arbeidszorginitiatief. Hiervoor dienen voldoende middelen per observatieperiode voorzien te worden. Financiering: De sector vraagt uitdrukkelijk naar een structurele financiering van een vooraf bepaald aantal observatieplaatsen. De toeleidende screeningsinstantie zou dan voor de invulling van deze plaatsen verantwoordelijk zijn. Een steeds wisselend budget, strikt afhankelijk van het aantal begeleide personen in een bepaalde periode biedt te weinig werkzekerheid voor de begeleiding en staat in die zin een kwaliteitsvolle observatie en begeleiding van de doelgroep in de weg. 4. Activeringstrajecten - De actor professionele integratie geeft in samenwerking met de zorgpartners uitvoering aan het activeringstraject. - Wie wordt juist bedoeld met de actor professionele integratie? Uit onderzoek in Limburg blijkt dat de diversiteit in de huidige arbeidszorgwerking het mogelijk maakt om voor elke kandidaat arbeidszorg een plaats op maat aan te bieden, afhankelijk van zijn/haar vraag naar zorgondersteuning en zijn/haar arbeidsmatige mogelijkheden en beperkingen. De bestaande arbeidszorginitiatieven

3 3 zijn ingebed in een netwerk van zorgpartners waarmee wordt samengewerkt om de vraag naar zorgondersteuning van arbeidszorgmedewerkers op te vangen. De bestaande initiatieven in de sector sociale tewerkstelling, GGZ, AWW en gehandicaptensector zijn daarom volgens SST de aangewezen actor voor het uitvoeren en ondersteunen van de activeringstrajecten. - De (1) opvolging van de zorgnoden van de doelgroep en (2) het overleg met zorgactoren vergen tijd die niet aan de concrete werkvloerbegeleiding besteed kan worden. De regeling dient daarom voldoende financiële ruimte te voorzien voor deze bijkomende aspecten van de activeringstrajecten. Ook hier dient een voorafgaande inschatting te gebeuren van het aantal activeringstrajecten in een bepaalde periode. - Het activeringstraject is altijd tijdelijk, maximaal 1 jaar ( ) Na deze periode heeft de werkzoekende minimaal het profiel arbeidszorg bereikt. Uit de tekst blijkt niet eenduidig of elke persoon na afloop van dit traject per definitie een attest arbeidszorg krijgt. In deze context dient duidelijkheid te komen over de mogelijke begeleiding na afloop van dit jaar. We verwijzen opnieuw naar het belang van behoud van uitkering voor personen die na afloop van dit activeringstraject geen gepast aanbod vinden in de voorgestelde mogelijkheden. 5. Arbeidszorg: - Wat betreft de partnerschappen arbeidszorg: Ook andere arbeidszorginitiatieven met een sterke en aantoonbare focus op tewerkstelling kunnen aansluiten. Welke zijn de criteria voor andere arbeidszorginitiatieven? In de huidige niet erkende arbeidszorginitiatieven (GGZ, Gehandicaptensector en AWW) is de grens tussen arbeidszorg en niet-arbeidsmatige activiteiten niet altijd even duidelijk (dit blijkt uit een onderzoek in de provincie Limburg, raadpleegbaar via Volgens SST kunnen de volgende voorwaarden duidelijkheid scheppen wat betreft de ondergrens van arbeidszorg 2 : Een minimaal aanbod van 20u arbeidsmatige activiteiten per week in de organisatie. De arbeidszorgsetting wordt in ruimte afgescheiden van andere nietarbeidsmatige activiteiten die eventueel in dezelfde organisatie worden 2 Een volledig voorstel tot definiëring en afbakening van de doelgroep en het arbeidszorginitiatief in bijlage.

4 4 aangeboden. De setting is arbeidsgericht en sluit in die zin in de mate van het mogelijke aan bij een reële werkplek. Organisaties die voldoen aan de voorwaarden opgenomen in bijlage (zie voetnoot 2) kunnen, volgens SST, als arbeidszorginitiatief deelnemen aan een partnerschap arbeidszorg. - De personen in arbeidszorg beschikken over een duidelijk profiel arbeidszorg ( ) o Uit de nota blijkt dat dit wil zeggen dat: 1) De persoon wil werken (arbeidsvraag). 2) Er is een minimaal kunnen aanwezig. 3) De persoon werkt volgens een zekere regelmaat en werkt een aantal aaneengesloten uren. 4) De persoon haalt een minimaal rendement. - De huidige arbeidszorgwerking werkt steeds op maat met individueel gedifferentieerde verwachtingen wat betreft het rendement van een arbeidszorgmedewerker. SST pleit ervoor deze werkwijze te behouden. De rendementseis moet dus minimaal zijn en men kan geen algemene lijn trekken voor de doelgroep arbeidszorg. Het werken met een algemene rendementseis houdt in zich ook het risico op een arbeidszorg-bis, waarbij opnieuw andere opvangnetten worden voorzien. Daarenboven blijft arbeidszorg een vorm van onbezoldigde arbeid, hetgeen een strikte rendementseis niet kan verantwoorden. SST stelt voor om de verwijzing naar een rendement om te zetten in beperkte vaardigheden en arbeidsattitudes (zie formulering VDAB doelgroep AZ). - In bijlage een voorstel tot afbakening van de doelgroep arbeidszorg ( Beslissingsboom arbeidszorg ). Deze afbakening voorziet in een lage instap in arbeidszorg (minimaal 1 dagdeel op wekelijkse basis). In die zin kunnen alle personen met een arbeidsvraag terecht in arbeidszorg, indien ze aan de ene kant niet in een vorm van bezoldigde arbeid terechtkunnen, en indien zij aan de andere kant geen zorgbegeleiding in de strikte zin (Psychiatrisch ziekenhuis, Dagcentrum, ) behoeven. Deze visie op arbeidszorg maakt daarenboven een integratie van de activeringstrajecten in arbeidszorg enerzijds, en een vlotte overstap van het activeringstraject naar arbeidszorg anderzijds mogelijk.

5 5 6. Algemeen: - De acties worden gekoppeld aan een gesloten budget en een evaluatie (na één respectievelijk twee jaar). Op dit ogenblik moet blijken of het partnerschap tussen werk, sociale economie en zorg vruchten afwerpt. - Hierbij de vraag naar de formulering van een concrete doelstelling. Op welke basis zal men bij evaluatie het project al dan niet als geslaagd beschouwen?

6 6 BIJLAGE I Beslissingsboom arbeidszorg 1. Heeft de persoon een vraag naar arbeid? Het gaat op de eerste plaats om mensen die willen werken 2. Heeft de persoon een vraag naar of nood aan ondersteuning of zorg? In dit criterium wordt de afbakening gemaakt met b.v. vrijwilligerswerk. De ondersteuningsnood kan te maken hebben met een psychische of psychiatrische problematiek, een lichamelijke of mentale handicap, een meervoudige achterstellingproblematiek (verslaving, kansarmoede, justitieel verleden, problematische sociale relaties enz.) 3. De persoon is niet, nog niet of niet meer in staat te werken onder een arbeidsovereenkomst, ook niet in het beschermde arbeidscircuit. Met beschermde arbeidscircuit wordt bedoeld: beschermde of sociale werkplaats, CAO 26, VIP, Het gaat dus om personen die niet zelfstandig kunnen werken, met een te laag arbeidstempo (bv. niet in staat een rendement van 50 % te halen), die niet voldoende stressbestendig zijn of niet over de nodige arbeidsattitudes beschikken. 4. De persoon is niet meer leerplichtig 5. De persoon heeft de pensioengerechtigde leeftijd niet bereikt. Een uitzondering wordt gemaakt voor mensen die voor deze leeftijd reeds arbeidszorgmedewerker waren. Dit criterium wil een toestroom naar arbeidszorg vermijden van mensen die op pensioen gaan en een zinvolle daginvulling zoeken. Uitzonderingen kunnen eventueel gemaakt worden voor mensen voor wie de arbeidszorgmethodiek het enige geschikte antwoord is op een specifieke zorgvraag.

7 7 6. De persoon wil arbeidsmatige activiteiten verrichten in samenwerking met een arbeidszorginitiatief Met arbeidszorginitiatief wordt bedoeld: een beschermde werksituatie of een beschermde werkplek. Het arbeidszorginitiatief kan coaching en begeleiding organiseren, binnen een eigen atelier of op een externe werklocatie. Dit criterium wil arbeidszorg afbakenen tegenover b.v. mantelzorg, familiale of persoonlijke initiatieven waarbij geen beroep wordt gedaan op een externe organisatie. 7. De persoon wil en kan minimum 1 dagdeel (of 3 uren) op wekelijkse basis arbeid verrichten. Belangrijk hier is niet alleen de tijdsduur van arbeid, maar vooral het regelmatige karakter ervan. Dit criterium lijkt ons het strikte minimum om nog van arbeid te kunnen spreken. Wat daaronder ligt hoort dan eerder thuis onder zorg zonder meer. 8. De persoon is bereid zijn vrijwillige deelname aan arbeidszorg te bekrachtigen in een arbeidszorgovereenkomst. Er wordt van de arbeidszorgmedewerker een minimaal engagement verwacht. De deelname aan arbeidszorg is vrijwillig maar niet vrijblijvend. 9. De persoon betaalt geen persoonlijke bijdrage om te kunnen deelnemen aan arbeidszorg. Dit criterium is niet strikt persoonsgebonden: het vormt de overgang naar de organisatiegebonden criteria voor arbeidszorg. Dit criterium maakt duidelijk dat in arbeidszorg het niet kan dat iemand betaalt om te mogen werken. Het maakt een afbakening tegenover b.v. de doelgroep in de dagcentra in de gehandicaptensector die ook arbeidsmatige activiteiten verrichten en wèl een persoonlijke bijdrage op de dagprijs betalen. 10. Het arbeidszorginitiatief werkt met de methodiek arbeidszorg Dat wil zeggen: het biedt arbeid op maat en zorg op maat aan (dit wordt verder uitgewerkt in volgende hoofdstukken).

8 8 Bij die arbeid gaat het om producten of diensten die in het reguliere circuit worden aangeboden en/of verkocht. Dat onderscheidt arbeidszorg van louter creatieve activiteiten of bezigheid. 11. Het arbeidszorginitiatief biedt minimaal 20 uren arbeidsmatige activiteiten per week aan. Dit criterium wil vermijden dat wie b.v. slechts een halve dag per week arbeidsmatige activiteiten organiseert zich arbeidsinitiatief zou noemen. Een minimaal aanbod garandeert de mogelijkheid om optimaal in te spelen op de vraag en de nood van de medewerker(s). Dit criterium is van toepassing op de atelierwerking. Maar ook bij individueel begeleid werken moet een minimaal aanbod van ondersteuning gegarandeerd worden. 12. Het arbeidszorginitiatief is gericht op de maatschappelijke integratie van de arbeidszorgmedewerker. Het werkt inclusief en trajectmatig. Dit criterium maakt een afbakening met eerder gesloten settings zoals penitentiaire instellingen of intramurale psychiatrische afdelingen waar ook eventueel arbeidsmatige activiteiten worden aangeboden. Arbeidszorg gebeurt altijd op vrijwillige basis en streeft na dat mensen zo goed als mogelijk in de gewone samenleving worden opgenomen. Daarvoor worden ook trajecten aangeboden aan de medewerkers (zie volgende hoofdstukken) 13. Het arbeidszorginitiatief vraagt geen persoonlijke bijdrage aan de deelnemers. Onkosten van de medewerker worden vergoed. Dit criterium werd reeds besproken in vraag 9. Het minimale scenario is dat een financiële vergoeding of compensatie in natura wordt betaald voor de gepresteerde arbeid. Het instappen in arbeidszorg moet aantrekkelijker zijn dan niet instappen. Bijkomende kosten die de medewerker heeft moeten gedekt worden. Ook moet het arbeidszorginitiatief erover waken dat met het instappen in arbeidszorg de uitkering van de medewerker niet dreigt te verminderen of weg te vallen. 14. Het arbeidszorginitiatief werkt niet-categoriaal Elk arbeidszorginitiatief richt zich op een publiek dat zo divers mogelijk is. Het kan zich niet afsluiten voor arbeidszorgmedewerkers die niet strikt tot de vertrouwde doelgroep van de eventuele

9 9 moederorganisatie of de eigen sector behoren. Enkel in uitzonderlijke omstandigheden kan soms een homogenere doelgroep wenselijker zijn: Dus zo breed als het kan, enkel specialistisch als het moet.

o Het arbeidszorginitiatief biedt arbeid op maat aan voor wie een vraag heeft naar arbeid maar momenteel niet op de arbeidsmarkt terecht kan of mag.

o Het arbeidszorginitiatief biedt arbeid op maat aan voor wie een vraag heeft naar arbeid maar momenteel niet op de arbeidsmarkt terecht kan of mag. De criteria van arbeidszorg Het arbeidszorginitiatief : Criteria Biedt arbeid op maat o Het arbeidszorginitiatief biedt arbeid op maat aan voor wie een vraag heeft naar arbeid maar momenteel niet op de

Nadere informatie

EENHEID IN VERSCHEIDENHEID

EENHEID IN VERSCHEIDENHEID EENHEID IN VERSCHEIDENHEID Een kwalitatieve beschrijving van arbeidszorg in de provincie Limburg Besluit en samenvatting van de onderzoeksresultaten Filip De Meyst Wetenschappelijk Medewerker Provinciaal

Nadere informatie

Kwaliteitsvoorwaarden aanbod 'Arbeidsmatige activiteiten /arbeidszorg'

Kwaliteitsvoorwaarden aanbod 'Arbeidsmatige activiteiten /arbeidszorg' Kwaliteitsvoorwaarden aanbod 'Arbeidsmatige activiteiten /arbeidszorg' Voorstel vanuit de Ronde Tafel Arbeidszorg 1 Achtergrond Het decreet 'Werk- en zorgtrajecten' van 23 april 2014 wil een structureel

Nadere informatie

Provinciale opdracht GTB vzw in het kader van Arbeidszorg budgetjaar 2012

Provinciale opdracht GTB vzw in het kader van Arbeidszorg budgetjaar 2012 Bijlage 10: Provinciale opdracht GTB vzw in het kader van Arbeidszorg budgetjaar 2012 BEPALINGLEN AAN HET PROVINCIEBESTUUR INZAKE DE PROVINCIALE OPDRACHT VAN GTB IN HET KADER VAN ARBEIDSZORG Bepaling 1

Nadere informatie

De West-Vlaamse Arbeidszorgmedewerker in beeld. Rapport Steunpunt Arbeidszorg betreffende het werkingsjaar 2012

De West-Vlaamse Arbeidszorgmedewerker in beeld. Rapport Steunpunt Arbeidszorg betreffende het werkingsjaar 2012 De West-Vlaamse Arbeidszorgmedewerker in beeld Rapport Steunpunt Arbeidszorg betreffende het werkingsjaar 2012 Inhoud 1. Registratiesysteem en gegevensverzameling... 3 1.1 Waarom een Vlaams registratiesysteem?...

Nadere informatie

SOCIALE ECONOMIE Cijfergegevens Zuid-West-Vlaanderen. Ilse Van Houtteghem 20/11/2014

SOCIALE ECONOMIE Cijfergegevens Zuid-West-Vlaanderen. Ilse Van Houtteghem 20/11/2014 SOCIALE ECONOMIE Cijfergegevens Zuid-West-Vlaanderen Ilse Van Houtteghem 20/11/2014 Inhoud - Aantal niet-werkende werkzoekenden - Tewerkstelling (koppen) binnen zes werkvormen sociale economie - Beschutte

Nadere informatie

ADVIES BETREFFENDE DE PROVINCIALE GTB- DIENSTVERLENING IN HET KADER VAN ARBEIDSZORG periode 1 januari december 2012

ADVIES BETREFFENDE DE PROVINCIALE GTB- DIENSTVERLENING IN HET KADER VAN ARBEIDSZORG periode 1 januari december 2012 ADVIES BETREFFENDE DE PROVINCIALE GTB- DIENSTVERLENING IN HET KADER VAN ARBEIDSZORG periode 1 januari 2012 31 december 2012 1 ALGEMENE BEPALINGEN Het Platform Arbeidszorg Oost-Vlaanderen met zetel W. Wilsonplein

Nadere informatie

Omgerekend staan de volgende verplichtingen ten aanzien van de volgende subsidiebedragen:

Omgerekend staan de volgende verplichtingen ten aanzien van de volgende subsidiebedragen: Toelichting bij provinciale subsidies aan arbeidszorginitiatieven in Vlaams-Brabant BIJLAGE 1. Voorwaarden met betrekking de niet-categoriale werking De provinciale subsidies kunnen aangevraagd worden

Nadere informatie

(Aanzet tot) een nieuw decretaal beleidskader voor de samenwerking tussen werk en zorg

(Aanzet tot) een nieuw decretaal beleidskader voor de samenwerking tussen werk en zorg (Aanzet tot) een nieuw decretaal beleidskader voor de samenwerking tussen werk en zorg Studiedag Werk Werkt 27 maart 2014 Een momentopname Tussen een zoekende voorgeschiedenis... Decreet Werk en Zorg als

Nadere informatie

De Oost-Vlaamse arbeidszorgmedewerker in beeld September Data & Analyse, Provincie Oost-Vlaanderen

De Oost-Vlaamse arbeidszorgmedewerker in beeld September Data & Analyse, Provincie Oost-Vlaanderen De Oost-Vlaamse arbeidszorgmedewerker in beeld 2010-2017 September 2018 Data & Analyse, Provincie Oost-Vlaanderen 2 INHOUDSTAFEL INLEIDING... 5 1. ARBEIDSZORG IN OOST-VLAANDEREN: ALGEMEEN OVERZICHT...

Nadere informatie

CONSULTATIEBUREAU DE VEST. Deelwerking vzw Centrum Ambulante Diensten

CONSULTATIEBUREAU DE VEST. Deelwerking vzw Centrum Ambulante Diensten CONSULTATIEBUREAU DE VEST Deelwerking vzw Centrum Ambulante Diensten OPBOUW PRESENTATIE 1. Wat is het consultatiebureau De Vest? 2. Gespecialiseerde arbeidsonderzoeksdienst (GA): Werkvragen Aanbod GA 3.

Nadere informatie

Toepassing reglement Arbeidszorg van 29 september 2009 aangepast op 5 december 2012 Evaluatie resultaten

Toepassing reglement Arbeidszorg van 29 september 2009 aangepast op 5 december 2012 Evaluatie resultaten Bijlage bij provincieraadsbesluit aanpassing reglement arbeidszorg Toepassing reglement Arbeidszorg van 29 september 29 aangepast op 5 december 212 Evaluatie resultaten INHOUDSTAFEL Toepassing reglement

Nadere informatie

Reglement impulssubsidies arbeidszorg

Reglement impulssubsidies arbeidszorg Dienst Welzijn en Gezondheid Boomgaardstraat 22 te 2600 Berchem T 03 240 57 95 E-mail: samenleven@provincieantwerpen.be Reglement impulssubsidies arbeidszorg Goedgekeurd door de provincieraad op 30/04/2014

Nadere informatie

Arbeidszorg in Limburg Kwantitatieve analyse van de doelgroep arbeidszorg. Provinciaal Steunpunt Arbeidszorg vzw

Arbeidszorg in Limburg Kwantitatieve analyse van de doelgroep arbeidszorg. Provinciaal Steunpunt Arbeidszorg vzw Kwantitatieve analyse van de doelgroep arbeidszorg Provinciaal Steunpunt Arbeidszorg vzw MAART 2009 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Historiek: Arbeidszorg in Limburg... 3 1.2 Probleemstelling...

Nadere informatie

decreet Werk- en zorgtrajecten Goedgekeurd in plenaire zitting Vlaams parlement 23 april 2014

decreet Werk- en zorgtrajecten Goedgekeurd in plenaire zitting Vlaams parlement 23 april 2014 decreet Werk- en zorgtrajecten Goedgekeurd in plenaire zitting Vlaams parlement 23 april 2014 Basis = participatieladder Kader: Trede 5 = maatwerkdecreet Trede 3 en 4= decreet Werk- en zorgtrajecten Trede

Nadere informatie

ORGANISATIE GTB-West-Vlaanderen (gespecialiseerde trajectbegeleiding en bepaling voor mensen met arbeidshandicap)

ORGANISATIE GTB-West-Vlaanderen (gespecialiseerde trajectbegeleiding en bepaling voor mensen met arbeidshandicap) GTB-West-Vlaanderen (gespecialiseerde trajectbegeleiding en bepaling voor mensen met arbeidshandicap) Mensen (werkzoekenden) met arbeidsbeperking, op: - medisch - fysiek - psychisch - mentaal - Trajectbegeleiding

Nadere informatie

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg 917 WELZIJN Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg De provincieraad van Antwerpen, Gelet op de bepalingen van het provinciedecreet;

Nadere informatie

Verplicht!? vrijwilligerswerk - Standpunt van het Vlaams Welzijnsverbond [1]

Verplicht!? vrijwilligerswerk - Standpunt van het Vlaams Welzijnsverbond [1] Verplicht!? vrijwilligerswerk - Standpunt van het Vlaams Welzijnsverbond [1] 1 1. Inleiding In het Vlaams Welzijnsverbond zijn heel wat vrijwilligers actief, zowel in organisaties die erkend zijn als autonoom

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 30 april 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 9/2 Welzijn, Arbeidszorg. Reglement impulssubsidie

Nadere informatie

Registratie arbeidszorg

Registratie arbeidszorg Registratie arbeidszorg 2010-2014 Redactie: Marc Boons, Jo Bellens Toelichting Dit rapport bevat de belangrijkste bevindingen van de cijfers uit het registratiesysteem dat de Ronde Tafel Arbeidszorg heeft

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot erkenning en subsidiëring arbeidszorginitiatieven

Reglement met betrekking tot erkenning en subsidiëring arbeidszorginitiatieven directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie Reglement met betrekking tot erkenning en subsidiëring arbeidszorginitiatieven Hoofdstuk I Begrippenkader

Nadere informatie

TEAM ACTIVERING. Ontmoetingscentrum Activiteitencentrum Arbeidscentrum Herstelwijzer. Team Activering

TEAM ACTIVERING. Ontmoetingscentrum Activiteitencentrum Arbeidscentrum Herstelwijzer. Team Activering TEAM ACTIVERING Ontmoetingscentrum Activiteitencentrum Arbeidscentrum Herstelwijzer Team Activering WIE ZIJN WIJ? Het Team Activering van VZW Hestia ( Alexianen Zorggroep Tienen) is al sinds 1994 actief

Nadere informatie

Het maatwerkbedrijf van de toekomst Terugblikken op begeleiding van sociale en beschutte werkplaatsen

Het maatwerkbedrijf van de toekomst Terugblikken op begeleiding van sociale en beschutte werkplaatsen Het maatwerkbedrijf van de toekomst Terugblikken op begeleiding van sociale en beschutte werkplaatsen Focussessie Het nieuwe werkgelegenheidsbeleid Impact op uw bedrijfsvoering Peter Bosmans VAC Gent,

Nadere informatie

Wuyts Nadia, Jobcoach MAGDA-LEUVEN

Wuyts Nadia, Jobcoach MAGDA-LEUVEN Wuyts Nadia, Jobcoach MAGDA-LEUVEN BEGELEID WERKEN Wat is begeleid werken? Voor wie is begeleid werken? Wie organiseert begeleid werken? DE PRAKTIJK: SUPPORTED EMPLOYMENT BEGELEID WERKEN Enkele praktijkvoorbeelden.

Nadere informatie

GTB afdeling Limburg Welzijnscampus 23 bus Genk (Tel) 089/

GTB afdeling Limburg Welzijnscampus 23 bus Genk (Tel) 089/ GTB afdeling Limburg Welzijnscampus 23 bus 41 3600 Genk (Tel) 089/32 10 50 Info.lim@gtb-vlaanderen.be www.gtb-vlaanderen.be 1. Wat is de opdracht van GTB? De opdracht van GTB is opgedeeld is drie luiken:

Nadere informatie

OC St. FERDINAND A R B E I D S Z O R G C E N T R U M D E O O G S T. B O U W S T E N E N t o t W E L Z I J N. BOUWSTENEN tot WELZIJN

OC St. FERDINAND A R B E I D S Z O R G C E N T R U M D E O O G S T. B O U W S T E N E N t o t W E L Z I J N. BOUWSTENEN tot WELZIJN OC St. FERDINAND A R B E I D S Z O R G C E N T R U M D E O O G S T B O U W S T E N E N t o t W E L Z I J N Heel wat personen krijgen niet altijd de mogelijkheid om te participeren aan de verschillende

Nadere informatie

Mensen met arbeidsbeperking of gezondheidsproblemen - Trajectbepaling en - begeleiding

Mensen met arbeidsbeperking of gezondheidsproblemen - Trajectbepaling en - begeleiding SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 649 van SABINE VERMEULEN datum: 14 juni 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Mensen met arbeidsbeperking of gezondheidsproblemen - Trajectbepaling

Nadere informatie

Activeringsbeleid cliënten sociale dienst OCMW Geraardsbergen

Activeringsbeleid cliënten sociale dienst OCMW Geraardsbergen Activeringsbeleid cliënten sociale dienst OCMW Geraardsbergen Stand van zaken op 27 november 2015 Een basisvoorwaarde om het recht op maatschappelijke integratie te openen, is het aantonen van werkbereidheid.

Nadere informatie

VDAB Beleid t.a.v. werkzoekenden met een alcohol- en/of drugsprobleem

VDAB Beleid t.a.v. werkzoekenden met een alcohol- en/of drugsprobleem SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 69 van FREYA SAEYS datum: 21 oktober 2014 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB Beleid t.a.v. werkzoekenden met een alcohol- en/of drugsprobleem

Nadere informatie

TEWERKSTELLING EN PARTICIPATIE VAN PERSONEN UIT DE KANSENGROEPEN Editie 2018 (data 2017)

TEWERKSTELLING EN PARTICIPATIE VAN PERSONEN UIT DE KANSENGROEPEN Editie 2018 (data 2017) TEWERKSTELLING EN PARTICIPATIE VAN PERSONEN UIT DE KANSENGROEPEN Editie 2018 (data 2017) Tewerkstelling en participatie van kansengroepen Hoe en waar worden personen uit de kansengroepen (her)ingeschakeld

Nadere informatie

DOSSIER ARBEIDSZORG IN VLAANDEREN. een stand van zaken. voorstellen voor de Vlaamse legislatuur

DOSSIER ARBEIDSZORG IN VLAANDEREN. een stand van zaken. voorstellen voor de Vlaamse legislatuur Ronde Tafel Arbeidszorg DOSSIER ARBEIDSZORG IN VLAANDEREN een stand van zaken en voorstellen voor de Vlaamse legislatuur 2009-2012 INHOUDSTAFEL Inleiding Deel 1 : Wat is arbeidszorg? o De definitie van

Nadere informatie

WELZIJN: Provincieraadsbesluit van 26 januari 2017 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging reglement impulssubsidie arbeidszorg.

WELZIJN: Provincieraadsbesluit van 26 januari 2017 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging reglement impulssubsidie arbeidszorg. 216 WELZIJN: Provincieraadsbesluit van 26 januari 2017 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging reglement impulssubsidie arbeidszorg. De provincieraad van Antwerpen, Gelet op de bepalingen

Nadere informatie

Visie- en afsprakennota bij de samenwerkingsovereenkomst tussen de Vlaamse VI (via het NIC), het RIZIV, GTB en de VDAB

Visie- en afsprakennota bij de samenwerkingsovereenkomst tussen de Vlaamse VI (via het NIC), het RIZIV, GTB en de VDAB Samen werken aan werk Visie- en afsprakennota bij de samenwerkingsovereenkomst tussen de Vlaamse VI (via het NIC), het RIZIV, GTB en de VDAB Deze nota bevat de operationele visie en concrete afspraken

Nadere informatie

Verleden, heden en toekomst van W²-trajecten (werk/welzijn)

Verleden, heden en toekomst van W²-trajecten (werk/welzijn) WELKOM Verleden, heden en toekomst van W²-trajecten (werk/welzijn) VERLEDEN - Van ATB naar GTB. - Arbeidstrajectbegeleiding van werkzoekende met een arbeidsbeperking. - Van VAPH en projectsubsidie naar

Nadere informatie

ORIENTERENDE STAGES BEROEPSVERKENNENDE STAGE. Stand van zaken mei 2008

ORIENTERENDE STAGES BEROEPSVERKENNENDE STAGE. Stand van zaken mei 2008 ORIENTERENDE STAGES Stand van zaken mei 2008 BEROEPSVERKENNENDE STAGE De beroepsverkennende stage is bedoeld voor een werkzoekende die - misschien geïnteresseerd is in een beroep, maar zich geen concreet

Nadere informatie

De Vlaamse arbeidszorgmedewerker in beeld

De Vlaamse arbeidszorgmedewerker in beeld De Vlaamse arbeidszorgmedewerker in beeld Ronde Tafel Arbeidszorg, rapport betreffende het werkingsjaar 2011 1 Inhoudstafel Inhoudstafel...3 Figuren...5 Tabellen...6 Lijst van afkortingen...7 Inleiding...8

Nadere informatie

Reactie op conceptnota Van arbeidszorg naar een nieuw geïntegreerd beleidskader W². 03 oktober 2011

Reactie op conceptnota Van arbeidszorg naar een nieuw geïntegreerd beleidskader W². 03 oktober 2011 Vlaams Netwerk van verenigingen waar armen het woord nemen vzw Aromagebouw / Vooruitgangstraat 323 bus 6 (3 de verdieping) / 1030 Brussel / tel. 02-204 06 50 / fax : 02-204 06 59 info@vlaams-netwerk-armoede.be

Nadere informatie

Netwerkcomité 20/06/2018

Netwerkcomité 20/06/2018 Netwerkcomité 20/06/2018 INHOUD 1. Strategisch plan 2. W² en AMA (activeringstrajecten) 3. Crisiskaart 4. Bemerkingen en discussie 1. Strategisch plan toekomst Crisisplan- uitbreiding 2A Intensifiëring

Nadere informatie

Maatwerk en W². 2 decreten in de maak

Maatwerk en W². 2 decreten in de maak Maatwerk en W² 2 decreten in de maak 3 2 decreten in de maak Maatwerk: voorontwerp decreet goedgekeurd door de Vlaamse regering W²: werkdocument: wordt binnenkort voorgelegd op de Vlaamse regering wordt

Nadere informatie

Vragen en antwoorden in verband met de algemene offerteaanvraag 06/1022:

Vragen en antwoorden in verband met de algemene offerteaanvraag 06/1022: Vragen en antwoorden in verband met de algemene offerteaanvraag 06/1022: Volgens de offerteaanvraag konden geïnteresseerden tot 18 december 2006 per mail vragen overmaken aangaande het bestek en de toekomstige

Nadere informatie

De Verzamelde Werken. van de Ronde Tafel Arbeidszorg

De Verzamelde Werken. van de Ronde Tafel Arbeidszorg De Verzamelde Werken van de Ronde Tafel Arbeidszorg Bevat zes consensusteksten: 1. Financiering 2. Consensustekst arbeidszorg: doelgroep en doelstelling 3. Regionale netwerkvorming 4. Toeleiding, begeleiding

Nadere informatie

Sociale economie. 1 Tewerkstellingsgroei varieert van sociale economie initiatief. Streekpact Cijferanalyse

Sociale economie. 1 Tewerkstellingsgroei varieert van sociale economie initiatief. Streekpact Cijferanalyse Streekpact 2013-2018 Cijferanalyse Publicatiedatum: 30 september 2013 Contactpersoon: Kim Nevelsteen Sociale economie De sociale economie bestaat uit een verscheidenheid van bedrijven en initiatieven die

Nadere informatie

Het federaal normatief kader van de controle van de beschikbaarheid, uitgeoefend door de gewesten

Het federaal normatief kader van de controle van de beschikbaarheid, uitgeoefend door de gewesten Het federaal normatief kader van de controle van de beschikbaarheid, uitgeoefend door de gewesten 1 Algemeen Als gevolg van de Zesde Staatshervorming werd de bevoegdheid van de controle van de beschikbaarheid

Nadere informatie

Combinatiefunctie Wijkwerk-coach (Wijkwerken Zuid-West-Vlaanderen) & Trajectbegeleider Anzegem/Deerlijk Functiebeschrijving en competentieprofiel

Combinatiefunctie Wijkwerk-coach (Wijkwerken Zuid-West-Vlaanderen) & Trajectbegeleider Anzegem/Deerlijk Functiebeschrijving en competentieprofiel Combinatiefunctie Wijkwerk-coach (Wijkwerken Zuid-West-Vlaanderen) & Trajectbegeleider Anzegem/Deerlijk Functiebeschrijving en competentieprofiel 1. Identificatiegegevens Functietitel Juridische werkgever

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1204964 Provincieraadsbesluit betreft Sociale tewerkstelling - Arbeidszorg Aanpassing

Nadere informatie

1. Kenmerken Wijk-werk - Algemeen

1. Kenmerken Wijk-werk - Algemeen Van PWA naar Wijkwerk Lize Hermans Stafmedewerker Werk & MI VVSG - Algemeen Conceptnota wijk-werk : begin maart 2016 Nadruk op werkervaring Extra instrument Enkel in/voor TWE Traject Werkervaring Traject

Nadere informatie

1. We maken manifest wat latent is 3. 2. We waarborgen het recht op arbeid 3. 3. voor een specifieke doelgroep 4

1. We maken manifest wat latent is 3. 2. We waarborgen het recht op arbeid 3. 3. voor een specifieke doelgroep 4 VAN A TOT Z EEN VISIE OP ARBEIDSZORG De arbeidszorg evolueert. Deze visietekst wil de nieuwe inzichten integreren en richtinggevend zijn voor de verdere ontwikkeling van de arbeidszorg in Vlaanderen. Deze

Nadere informatie

Op-Stap Een oriëntatie- en activeringsmodule voor personen met een psychische kwetsbaarheid

Op-Stap Een oriëntatie- en activeringsmodule voor personen met een psychische kwetsbaarheid Op-Stap Een oriëntatie- en activeringsmodule voor personen met een psychische kwetsbaarheid Ontstaan Doorheen de jaren een stijging van het aantal aanmeldingen van personen met een psychische kwetsbaarheid.

Nadere informatie

nr. 631 van DANIËLLE VANWESENBEECK datum: 6 juni 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Springplank naar zelfstandige - Resultaten

nr. 631 van DANIËLLE VANWESENBEECK datum: 6 juni 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Springplank naar zelfstandige - Resultaten SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 631 van DANIËLLE VANWESENBEECK datum: 6 juni 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Springplank naar zelfstandige - Resultaten Sinds 1

Nadere informatie

Warme overdracht tussen leren en werken en de VDAB: visietekst

Warme overdracht tussen leren en werken en de VDAB: visietekst Raad Secundair Onderwijs 2 april 2015 RSO-RSO-END-1415-001 Warme overdracht tussen leren en werken en de VDAB: visietekst Vlaamse Onderwijsraad Kunstlaan 6 bus 6 BE-1210 Brussel T +32 2 219 42 99 F +32

Nadere informatie

Advies. Arbeidszorg. Brussel, 14 maart 2011

Advies. Arbeidszorg. Brussel, 14 maart 2011 Advies Arbeidszorg Brussel, 14 maart 2011 COMD_ADV_20110314_arbeidszorg Commissie Diversiteit Wetstraat 34-36, 1040 Brussel T +32 2 209 01 11 F +32 2 217 70 08 info@serv.be www.serv.be Advies op eigen

Nadere informatie

Departement Onderwijs & Vorming

Departement Onderwijs & Vorming Leren en werken Departement Onderwijs & Vorming Inhoud Huidig stelsel leren en werken Stand van zaken: Duaal Leren. Een volwaardig kwalificerende leerweg. Stelsel leren en werken Deeltijds leerplichtige

Nadere informatie

Uitvoering decreet werk- en zorgtrajecten

Uitvoering decreet werk- en zorgtrajecten Uitvoering decreet werk- en zorgtrajecten Decreet werk- en zorgtrajecten Decreet houdende de werk- en zorgtrajecten Op 25 april 2014 bekrachtigd door de Vlaamse Regering Vlaams regeerakkoord 2014-2019:

Nadere informatie

Naam van het dagbestedingsinitiatief: Bakermat. 1) Inhoud van de dagbesteding Algemeen kader: Ontstaansgeschiedenis 1

Naam van het dagbestedingsinitiatief: Bakermat. 1) Inhoud van de dagbesteding Algemeen kader: Ontstaansgeschiedenis 1 Naam van het dagbestedingsinitiatief: Bakermat 1) Inhoud van de dagbesteding Algemeen kader: Ontstaansgeschiedenis 1 Doelstelling(en) De Bakermat biedt de module dagbesteding aan binnen het MFC Levenslust.

Nadere informatie

EENHEID IN VERSCHEIDENHEID

EENHEID IN VERSCHEIDENHEID EENHEID IN VERSCHEIDENHEID Een kwalitatieve beschrijving van arbeidszorg in de provincie Limburg Filip De Meyst Wetenschappelijk Medewerker Provinciaal Steunpunt Arbeidszorg vzw MEI 2006 Inhoudstafel

Nadere informatie

Tijdelijke Werkervaring (TWE)

Tijdelijke Werkervaring (TWE) Tijdelijke Werkervaring (TWE) 31-10-2017 Even kort kaderen HOE IS TWE TOT STAND GEKOMEN? 6 e Staatshervorming: uitbreiding bevoegdheden Gewesten. Alles start met het Vlaams Regeerakkoord van 23 juli 2014

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Koning Albert II-laan 35 bus Brussel T F

Veelgestelde vragen. Koning Albert II-laan 35 bus Brussel T F Koning Albert II-laan 35 bus 30 1030 Brussel T 02 553 33 30 F 02 553 31 40 www.departementwvg.be/werk-enzorgdecreet //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Detectie instrument arbeidshandicap

Detectie instrument arbeidshandicap P a g i n a 1 Detectie instrument Doelstelling: Gevangenen die recht hebben op een specifiek aanbod m.b.t. arbeidstoeleiding detecteren in de gevangenis populatie. Deze detectie gebeurt in functie van

Nadere informatie

Takenpakketprofiel ( )

Takenpakketprofiel ( ) Takenpakketprofiel (3-2-2017) Bemiddelaar Algemene informatie Nummer profiel Omschrijving profiel C10N Bemiddelaar Doel van de functie Vanuit een specialisatie professioneel advies of begeleiding geven

Nadere informatie

Handleiding Mijn Loopbaan voor partners voor registratie van de begeleiding van personen met een arbeidsbeperking

Handleiding Mijn Loopbaan voor partners voor registratie van de begeleiding van personen met een arbeidsbeperking Handleiding Mijn Loopbaan voor partners voor registratie van de begeleiding van personen met een arbeidsbeperking Deze handleiding is bestemd voor de externe partners van de VDAB die personen met een (vermoeden

Nadere informatie

Advies. Aanloopfase. Brussel, 23 april 2018

Advies. Aanloopfase. Brussel, 23 april 2018 Advies Aanloopfase Brussel, 23 april 2018 SERV_20180423_Aanloopfase_ADV.docx Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen Wetstraat 34-36, 1040 Brussel T +32 2 209 01 11 info@serv.be www.serv.be Aanloopfase

Nadere informatie

Bijlage 11: Stellingen voor focusgroepen activering. Thema s voor de focusgroepen activering

Bijlage 11: Stellingen voor focusgroepen activering. Thema s voor de focusgroepen activering Bijlage 11: Stellingen voor focusgroepen activering Thema s voor de focusgroepen activering Tekst door inleider : De thema s waarover in de focusgroep gediscussieerd wordt, zijn weergegeven in een overzicht.

Nadere informatie

Inwoners Eindhoven en 14 regiogemeenten, die begeleiding nodig hebben waarbij sprake is van voornamelijk planbare ondersteuning.

Inwoners Eindhoven en 14 regiogemeenten, die begeleiding nodig hebben waarbij sprake is van voornamelijk planbare ondersteuning. OZL Plus Zelfstandig wonen Gericht op doorstroom naar OZL Zwaar Criteria Inhoudelijke criteria (doelgroep) Specifieke eisen Omschrijving Inwoners Eindhoven en 14 regiogemeenten, die begeleiding nodig hebben

Nadere informatie

Activerend werk: Arrangementen

Activerend werk: Arrangementen Activerend werk: Arrangementen 0. Inleiding Deze notitie is bedoeld om tot een set van arrangementen inclusief prijzen te komen voor het perceel activerend werk. Activerend werk is de integrale benadering

Nadere informatie

De Vlaamse arbeidszorgmedewerker in beeld

De Vlaamse arbeidszorgmedewerker in beeld Boudewijnlaan 20-21 B-1000 Brussel tel. 02-512 11 52 fax 02-502 46 80 e-mail: sofie.vandermarliere@vlaamseprovincies.be www.vlaamseprovincies.be De Vlaamse arbeidszorgmedewerker in beeld Ronde Tafel Arbeidszorg,

Nadere informatie

Van twee naar één netwerk Een nieuw netwerk Een nieuwe naam

Van twee naar één netwerk Een nieuw netwerk Een nieuwe naam Van twee naar één netwerk Een nieuw netwerk Een nieuwe naam Kwadraat staat voor. kwaliteit, want kwaliteitsvolle zorg vermenigvuldigt als je ze deelt.. het bundelen van de krachten om mensen met een psychische

Nadere informatie

Regeling tegemoetkoming bij hoge zorgkosten WIHW 2016 gemeente Oud-Beijerland

Regeling tegemoetkoming bij hoge zorgkosten WIHW 2016 gemeente Oud-Beijerland GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Oud-Beijerland. Nr. 162135 21 november 2016 Regeling tegemoetkoming bij hoge zorgkosten WIHW 2016 gemeente Oud-Beijerland 1. Inleiding Met de Wtcg (Wet tegemoetkoming

Nadere informatie

IN KAART GEBRACHT: Profiel van de doelgroep arbeidszorg in Limburg. Meting Filip De Meyst

IN KAART GEBRACHT: Profiel van de doelgroep arbeidszorg in Limburg. Meting Filip De Meyst IN KAART GEBRACHT: Profiel van de doelgroep arbeidszorg in Limburg Meting 2004-2005 Filip De Meyst Wetenschappelijk Medewerker Provinciaal Steunpunt Arbeidszorg vzw MEI 2006 Inhoudstafel Tabellenlijst...6

Nadere informatie

Beleidsregels Reïntegratie WWB. Met intrekking van de bepalingen 2.2. en 2.3. per 1 juli 2008

Beleidsregels Reïntegratie WWB. Met intrekking van de bepalingen 2.2. en 2.3. per 1 juli 2008 Beleidsregels Reïntegratie WWB Met intrekking van de bepalingen 2.2. en 2.3. per 1 juli 2008 Beleidsregels Reïntegratie WWB van de gemeente Hulst Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Wenselijkheid, haalbaarheid en vormgeving van een nieuw instrument ten behoeve van het Vlaams arbeidsmarktbeleid - Samenvatting

Wenselijkheid, haalbaarheid en vormgeving van een nieuw instrument ten behoeve van het Vlaams arbeidsmarktbeleid - Samenvatting KATHOLIEKE UNIVERSITEIT LEUVEN Supported employment Wenselijkheid, haalbaarheid en vormgeving van een nieuw instrument ten behoeve van het Vlaams arbeidsmarktbeleid - Samenvatting Vicky Heylen Joost Bollens

Nadere informatie

Arbeidszorg. De structurele begeleiding

Arbeidszorg. De structurele begeleiding 1 Hogeschool Gent Sociaal Agogisch Werk Voskenslaan 362 9000 Gent Arbeidszorg De structurele begeleiding Student: Lies Decaestecker Stageplaats: Ateljee vzw Sriptiebegeleider: Erik Van den Broeck Afstudeerrichting:

Nadere informatie

RVA. de degressiviteit van de uitkeringen voor mensen in arbeidszorg

RVA. de degressiviteit van de uitkeringen voor mensen in arbeidszorg RVA In het najaar 2013 stond een infosessie met de RVA gepland. Deze kon jammer genoeg door dienstnoodwendbaarheden niet doorgaan. Daarom ging het Steunpunt op een andere manier op zoek naar info. Alle

Nadere informatie

Doel. 1 Gemeenten kunnen met de voorziening beschut werken mensen in een dienstbetrekking laten werken. Het

Doel. 1 Gemeenten kunnen met de voorziening beschut werken mensen in een dienstbetrekking laten werken. Het Naam De ontwikkeling van arbeidsmatige dagbesteding Opdrachtgever Raad/college Trekker Sanne Bloemen Datum 13 januari 2015 Inleiding Vanuit de Wmo 2015 is de opdracht voor de gemeente het bieden van ondersteuning

Nadere informatie

Vrijwilligers en PAB

Vrijwilligers en PAB Vrijwilligers en PAB 1 Inhoud 1. Vrijwilligerswerk: wat en voor wie?... 3 1.1 Wat is vrijwilligerswerk?... 3 1.2 Wat mag een vrijwilliger doen?... 4 1.3 Wie kan vrijwillige assistent worden?... 4 2. Vrijwillige

Nadere informatie

Zorgstrategisch plan ouderenzorg Zuid-West-Vlaanderen. Woonzorg op mensenmaat 7 mei 2015

Zorgstrategisch plan ouderenzorg Zuid-West-Vlaanderen. Woonzorg op mensenmaat 7 mei 2015 Zorgstrategisch plan ouderenzorg Zuid-West-Vlaanderen Woonzorg op mensenmaat 7 mei 2015 Opdracht vanuit Streekforum Zorg Leden van het Streekforum Zorg Zuid-West-Vlaanderen doen oproep tot opmaak van een

Nadere informatie

1. Pedagogisch project - visie

1. Pedagogisch project - visie 1. Pedagogisch project - visie 1.1. Inleiding 1.1.1. Een pedagogisch project - algemeen Een pedagogisch project is een geheel van fundamentele uitgangspunten dat door een school wordt vastgelegd. Met andere

Nadere informatie

Studiedag Sociale Economie Zie je nog mee? Gits, 19 februari 2019

Studiedag Sociale Economie Zie je nog mee? Gits, 19 februari 2019 Studiedag Sociale Economie Zie je nog mee? Gits, 19 februari 2019 Beslissing van Vlaamse regering in 2014. Behouden wat goed is en verbeteren waar kan. VDAB is verantwoordelijk en steden en gemeenten vullen

Nadere informatie

Eén gezin één plan. Meer capaciteit en samenwerking in de rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp

Eén gezin één plan. Meer capaciteit en samenwerking in de rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp Eén gezin één plan Meer capaciteit en samenwerking in de rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp Inhoud De oproep Context en beleidskeuzes Finaliteit van de oproep: één gezin, één plan Samenstelling en uitbouw

Nadere informatie

Arbeid biedt een maatschappelijke meerwaarde ten opzichte van inactiviteit. 3

Arbeid biedt een maatschappelijke meerwaarde ten opzichte van inactiviteit. 3 17 SOCIALE ECONOMIE 18 Sociale economie Iedereen heeft recht op een job, ook de mensen die steeds weer door de mazen van het net vallen. De groep werkzoekenden die vaak om persoonlijke en/of maatschappelijke

Nadere informatie

Naam van de schoolexterne interventie: ipot Groep INTRO Brussel

Naam van de schoolexterne interventie: ipot Groep INTRO Brussel Naam van de schoolexterne : ipot Groep INTRO Brussel 1. Inhoud vd schoolexterne Algemeen kader 1 : Ontstaansgeschiedenis 2 Visie Belangrijke uitgangspunten Doelstelling(en) Doelgroep(en) 3 Duur van het

Nadere informatie

Toelichting Wijk-werken

Toelichting Wijk-werken Toelichting Wijk-werken Situering Vlaams Regeerakkoord Conceptnota Naar een nieuw stelsel van Tijdelijke werkervaring (30/10/2015) Conceptnota hervorming PWAstelsel (04/03/2016) Decreet Wijk-werken (28/04/2017)

Nadere informatie

3. Start traject TWE = registratie van de werkervaringsovereenkomst (WEO) in MLP

3. Start traject TWE = registratie van de werkervaringsovereenkomst (WEO) in MLP Stappen in het traject TWE-OCMW Onderstaand stappenplan gaat uit van: - een art60 7-tewerkstelling met een duurtijd van 1 jaar - en een TWE-traject met maximale duurtijd van 2 jaar - het OCMW van de verblijfplaats

Nadere informatie

Voorstel tot decreet Werk- en Zorgtrajecten Reacties van Zorgnet Vlaanderen en het Vlaams Welzijnsverbond

Voorstel tot decreet Werk- en Zorgtrajecten Reacties van Zorgnet Vlaanderen en het Vlaams Welzijnsverbond Voorstel tot decreet Werk- en Zorgtrajecten Reacties van Zorgnet Vlaanderen en het Vlaams Welzijnsverbond 0. Korte situering Zorgnet Vlaanderen en Vlaams Welzijnsverbond Zorgnet Vlaanderen en het Vlaams

Nadere informatie

De Vlaamse arbeidszorgmedewerker in beeld. Ronde Tafel Arbeidszorg, rapport betreffende het werkingsjaar 201 2

De Vlaamse arbeidszorgmedewerker in beeld. Ronde Tafel Arbeidszorg, rapport betreffende het werkingsjaar 201 2 De Vlaamse arbeidszorgmedewerker in beeld Ronde Tafel Arbeidszorg, rapport betreffende het werkingsjaar 201 2 1 Inhoudstafel Lijst van afkortingen... 3 Inleiding... 4 1 Opbouw registratiesysteem... 5 1.1

Nadere informatie

Met een GOB naar werk

Met een GOB naar werk Met een GOB naar werk Katherine Smith Universitair Centrum voor Begeleiding en Opleiding (UCBO) 2009 www.ucbo.be GOB Dienst voor Gespecialiseerde Opleiding, Begeleiding en Bemiddeling doelgroep: personen

Nadere informatie

Voorstelling arbeidscoaching SaRA en het ZoWeZo-team

Voorstelling arbeidscoaching SaRA en het ZoWeZo-team Voorstelling arbeidscoaching SaRA en het ZoWeZo-team Kader Veel vraag naar samenwerking tussen gezondheidszorg en VDAB/GTB Past binnen functie 3: rehabilitatieteams die werken rond herstel en sociale inclusie,

Nadere informatie

Overzichtstabel werkplekleervormen

Overzichtstabel werkplekleervormen Overzichtstabel werkplekleervormen 1. Focus op oriëntering Alle niet-werkende werkzoekenden die interesse hebben voor een beroep maar zich geen concreet beeld kunnen vormen van dit beroep en/of twijfelen

Nadere informatie

Naam van het dagbestedingsinitiatief: Intermezzo

Naam van het dagbestedingsinitiatief: Intermezzo Naam van het dagbestedingsinitiatief: Intermezzo 1) Inhoud van de dagbesteding Algemeen kader: Ontstaansgeschiedenis 1 Naar aanleiding van de overgang naar MFC op 1 januari 2015, werd in Huize Terloo resoluut

Nadere informatie

2 Doelstelling: tewerkstelling in een onderneming: wat wil dat zeggen?

2 Doelstelling: tewerkstelling in een onderneming: wat wil dat zeggen? K.B. 500 euro Surf ook naar http://trinicom.miis.be/(s(fuqgcyfn0d2va345xuvefvmg))/direct.aspx?t=nl&cl=0 voor de faq van de POD MI over K.B. 500 euro. 1 Cumulmogelijkheden - ESF federaal - Art.60 7 OCMW-wet

Nadere informatie

Wmo begeleiding WF6 2017

Wmo begeleiding WF6 2017 Wmo begeleiding WF6 2017 Perceelbeschrijving Dagbesteding - Arbeidsmatig & Belevingsgericht Drechterland, Enkhuizen, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Stede Broec. Perceelbeschrijving dagbesteding arbeidsmatig

Nadere informatie

Activering. Dagactiviteitencentrum Kameleon. re-actief. Buurthuis de Honk. Buurthuis/Dagactiviteitencentrum. t SAS SOCIAAL ACTIEF SAMENWERKEN

Activering. Dagactiviteitencentrum Kameleon. re-actief. Buurthuis de Honk. Buurthuis/Dagactiviteitencentrum. t SAS SOCIAAL ACTIEF SAMENWERKEN t SAS SOCIAAL ACTIEF SAMENWERKEN Activering Deze zorgvoorziening maakt deel uit van de vzw Emmaüs. Maatschappelijke zetel: Edgard Tinellaan 1c - 2800 MECHELEN Dagactiviteitencentrum Kameleon re-actief

Nadere informatie

Dienstverleningsmodel 2020: naar een futureproof Serr inn VDAB

Dienstverleningsmodel 2020: naar een futureproof Serr inn VDAB Dienstverleningsmodel 2020: naar een futureproof Serr inn VDAB 30 11 2018 DVL2020, onze ambities... 1 meer klanten bereiken: van 240.000 werkzoekenden naar 4 miljoen Vlamingen. Ons klantenbereik wordt

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1600163 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Sociale tewerkstelling

Nadere informatie

VLAAMS VRIJWILLIGERSBELEID

VLAAMS VRIJWILLIGERSBELEID VLAAMS VRIJWILLIGERSBELEID Advies 2016-17 / 29.09.2016 www.vlaamsewoonraad.be INHOUD 1 Situering... 3 2 Beknopte inhoud... 3 3 Bespreking... 3 3.1 algemeen 3 3.2 geringe traditie 4 3.3 aanvullende werking

Nadere informatie

Verordening Tegenprestatie WerkSaam Westfriesland 2015

Verordening Tegenprestatie WerkSaam Westfriesland 2015 Verordening Tegenprestatie WerkSaam Westfriesland 2015 Het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling WerkSaam Westfriesland, gevestigd te Hoorn; Gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur

Nadere informatie

Route 11 Psychosociaal Revalidatiecentrum Kempen

Route 11 Psychosociaal Revalidatiecentrum Kempen Route Psychosociaal revalidatiecentrum Kempen Gasthuisstraat 22/2 - Turnhout (zomer 208: Merodelei 88-90) 04/44 29 9 info@route.be (mei juni 208: www.route.be) Route Psychosociaal revalidatiecentrum Kempen

Nadere informatie

De staatshervorming in vogelvlucht: stand van zaken. (West4work 3/11/2015)

De staatshervorming in vogelvlucht: stand van zaken. (West4work 3/11/2015) De staatshervorming in vogelvlucht: stand van zaken (West4work 3/11/2015) Controle en sanctionering Visie activeringsbeleid en inkanteling controle Bemiddelen(*) = dé centrale opdracht voor VDAB (en partners)

Nadere informatie

De rol en opdrachten van de adviserend-arts in de re-integratie

De rol en opdrachten van de adviserend-arts in de re-integratie De rol en opdrachten van de adviserend-arts in de re-integratie Postgraduaat UGent 14/03/2019 Dr. Philiep Berkein Arts-directeur NVSM Wetgevend Wetgevend het wettelijke statuut van de adviserend-arts de

Nadere informatie

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 14 juli

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 14 juli A D V I E S Nr. 1.953 ------------------------------- Zitting van dinsdag 14 juli 2015 ------------------------------------------- Verplichting tot inschrijving als werkzoekende Kennisgeving van deze verplichting

Nadere informatie

Het klassieke antwoord

Het klassieke antwoord 2012-04-20 studiedag Vraaggestuurde zorg - Workshop 2 Intersectorale samenwerking als antwoord op vraaggestuurde zorg NAH Woonproject Huis Ten Bosse 120 WZC Sint Vincentius Deinze De Heide vzw Merelbeke

Nadere informatie