Ranitidine wordt niet aanbevolen voor de behandeling van milde maag- of darmstoornissen, zoals een geirriteerde maag als gevolg van spanningen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ranitidine wordt niet aanbevolen voor de behandeling van milde maag- of darmstoornissen, zoals een geirriteerde maag als gevolg van spanningen."

Transcriptie

1 1.3.1 Samenvatting van de productkenmerken Rev.nr Pag. 1 van 9 1. NAAM VAN HET PRODUCT Ranitidine Aurobindo Bruis 150 mg, bruistabletten Ranitidine Aurobindo Bruis 300 mg, bruistabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Ranitidine Aurobindo Bruis 150 mg: Elke tablet bevat 168 mg ranitidinehydrochloride, overeenkomend met 150 mg ranitidine. Ranitidine Aurobindo Bruis 300 mg: Elke tablet bevat 336 mg ranitidinehydrochloride, overeenkomend met 300 mg ranitidine. Hulpstoffen met bekend effect: Een tablet Ranitidine Bruis 150 mg bevat 120 mg natrium en 416 mg lactose. Een tablet Ranitidine Bruis 300 mg bevat 240 mg natrium en 832 mg lactose. Voor een volledige lijst met hulpstoffen zie rubriek FARMACEUTISCHE VORM Bruistablet Geel-witte tot lichtgele cylindrische tabletten met afgeplatte randen. 4. KLINISCHE GEGEVENS 4.1 Therapeutische indicaties Ter behandeling van aandoeningen van het bovenste deel van het maagdarmkanaal, waarbij een verminderde maagzuursecretie geïndiceerd is: - ulcus duodeni; - benigne ulcus ventriculi; - langdurige behandeling ter preventie van een herhaling van ulcus duodeni. Langdurige behandeling is geïndiceerd bij patiënten met herhaaldelijk ulcera in hun medische voorgeschiedenis; - reflux oesofagitis; - Zollinger-Ellison syndroom. Ranitidine wordt niet aanbevolen voor de behandeling van milde maag- of darmstoornissen, zoals een geirriteerde maag als gevolg van spanningen. Kinderen (3 tot 18 jaar) - Kortdurende behandeling van ulcus pepticum - Behandeling van gastro-oesofageale reflux, inclusief refluxoesofagitis en symptomatische verlichting van gastro-oesofageale refluxziekte. 4.2 Dosering en wijze van toediening Dosering:

2 1.3.1 Samenvatting van de productkenmerken Rev.nr Pag. 2 van 9 Volwassenen/jongeren (12 jaar en ouder) Bij ulcus duodeni en benigne ulcus ventriculi 300 mg ranitidine na het avondeten of voor het slapen gaan. Eventueel 150 mg ranitidine tweemaal daags, 1 maal s morgens en 1 maal s avonds. De duur van de behandeling is 4 weken. Bij patiënten waarbij de zweer na 4 weken nog niet volledig genezen is, kan de duur van de behandeling verlengd worden tot 8 weken met dezelfde dosering. Bij langdurige behandeling van ulcus duodeni Patiënten die gereageerd hebben op een korte termijn behandeling en een historie hebben met recidiverende ulcera, kunnen als dat nodig is de behandeling voortzetten tot 12 maanden met 150 mg ranitidine per dag voor het slapen gaan, ter preventie van recidieven. Deze patiënten zullen regelmatig een endoscopisch onderzoek moeten ondergaan. Bij patiënten met reflux-oesophagitis 300 mg ranitidine na het avondeten of voor het slapen gaan. Eventueel 150 mg ranitidine tweemaal daags (of indien nodig viermaal daags = 600 mg ranitidine per dag), s morgens en s avonds, gedurende 8 weken (indien nodig 12 weken). Bij patiënten met zeer sterke maagzuursecretie, o.a. het Zollinger-Ellison-syndroom Bij aanvang, 150 mg ranitidine 3 maal daags (450 mg ranitidine /dag). Indien nodig kan de dosering worden verhoogd tot mg ranitidine per dag. Indien de meting van de maagzuursecretie hogere doseringen verlangt, kan een hogere dosering gegeven worden. Dagelijkse doseringen tot 6 gram ranitidine zijn toegepast. Met Ranitidine Aurobindo Bruis 300 mg kan een dosis van 150 mg niet verkregen worden. Bij deze dosering zullen Ranitidine Aurobindo Bruis 150 mg bruistabletten gebruikt moeten worden. Pediatrische patiënten: Kinderen van 12 jaar en ouder Voor kinderen van 12 jaar en ouder dient de volwassen dosering gegeven te worden. Kinderen van 3 tot 11 jaar en boven 30 kg lichaamsgewicht Zie sectie 5.2 Farmacokinetische eigenschappen - Speciale patiënt populaties. Behandeling van ulcus pepticum De aanbevolen orale dosering voor de behandeling van ulcus pepticum bij kinderen is 4 mg/kg/dag tot 8 mg/kg/dag, verdeeld over 2 aparte doses tot een maximum van 300 mg ranitidine per dag voor de duur van 4 weken. Bij patiënten met onvolledige genezing is velenging van de therapie met 4 weken geïndiceerd, genezing treedt gewoonlijk op na 8 weken behandeling. Gastro-oesofageale reflux De aanbevolen orale dosering voor de behandeling van gastro-oesofageale reflux bij kinderen is 5 mg/kg/dag tot 10 mg/kg/dag verdeeld over 2 aparte doses tot een maximum van 600 mg (de maximale dosering zal waarschijnlijk van toepassing zijn op zwaardere kinderen of adolescenten met ernstige symptomen).

3 1.3.1 Samenvatting van de productkenmerken Rev.nr Pag. 3 van 9 Pasgeboren patiënten De veiligheid en werkzaamheid in pasgeboren patiënten is niet vastgesteld. Patiënten met nierfunctiestoornissen: Afhankelijk van de creatinineklaring (ml/min) of serumcreatininespiegel (mg/ 100 ml), worden de volgende doseringen aanbevolen: Creatinineklaring (ml/min) Creatininespiegel (ongeveer* ) (mg/100ml) Dosis per dag tot 30 > 2,6 150 mg ranitidine > 30 < 2,6 300 mg ranitidine *De serumcreatininespiegels zijn richtlijnen, deze stelt niet voor iedere patiënt met een verminderde nierfunctie dezelfde mate van nierfunctiestoornissen voor. Dit is zeker het geval bij oudere patiënten waarbij de serumcreatininespiegel leidt tot een overschatting van de nierfunctie. De volgende formule kan gebruikt worden om een schatting te maken van de creatinineklaring met behulp van het gemeten serumcreatinine (mg/100ml), de leeftijd (jaren) en het lichaamsgewicht (kg). Voor vrouwen dient de uitkomst vermenigvuldigd te worden met een factor 0,85. Creatinineklaring (ml/min) = (140 - leeftijd) x lichaamsgewicht / 72 x serumcreatinine Ranitidine is dialyseerbaar. Hemodialyse vermindert de bloedspiegels van ranitidine. Daarom dient bij dialysepatiënten de dosis ranitidine na dialyse toegediend te worden. Wijze van toediening Doseringen kunnen onafhankelijk van de maaltijden worden ingenomen. Los een bruistablet op in een glas water. De tablet niet breken. Wacht tot de tablet volledig is opgelost en drink de oplossing onmiddellijk op. 4.3 Contra-indicaties Overgevoeligheid voor de werkzame stof of voor (één van) de in rubriek 6.1 vermelde hulpstof(fen). Enkele op zichzelf staande meldingen hebben gewezen op een relatie tussen het ontstaan van acute intermitterende porfyrie en de toediening van ranitidinehydrochloride. Patiënten met een voorgeschiedenis van acute intermitterende porfyrie dienen dan ook niet behandeld te worden met ranitidine. 4.4 Bijzondere waarschuwingen en voorzorgen bij gebruik De aanwezigheid van een maligniteit dient voorafgaand aan de behandeling van patiënten met maagulcera te worden uitgesloten, omdat de behandeling met ranitidine de symptomen van een maagcarcinoom kan maskeren Omdat ranitidine renaal wordt uitgescheiden stijgen de plasmaspiegels bij patiënten met ernstige nierinsufficiëntie. Aanpassing van de dosering is nodig bij patiënten met verminderde nierfunctie, zoals aangegeven in rubriek 4.2.

4 1.3.1 Samenvatting van de productkenmerken Rev.nr Pag. 4 van 9 Zeer incidentele meldingen duiden er op, dat ranitidine acute aanvallen van porfyrie kan uitlokken. Daarom moet ranitidine niet worden gegeven aan patiënten met een historie van acute porfyrie. Bij ouderen, patiënten met chronische longziekten, patiënten met diabetes en bij patiënten met een immunologische aandoening, kan er een verhoogd risico zijn op het ontwikkelen van een longontsteking. Een grote epidemiologische studie heeft aangetoond dat er een verhoogd risico is op het ontwikkelen van een longontsteking bij huidige gebruikers van H 2 -receptorantagonisten in vergelijking met patiënten die de behandeling gestaakt hebben; met een waargenomen relatieve risico toename van 1,82 (95% CI, 1,26 2,64). Patiënten met ulcus pepticum moeten getest worden op de aanwezigheid van H. Pylori. Als ze positief bevonden worden dient er een adequate eradicatietherapie toegediend te worden. Voorzichtigheid is geboden bij patiënten met ernstige leverfunctiestoornis, daar ranitidine in de lever wordt gemetaboliseerd..het verdient aanbeveling om patiënten die tegelijkertijd niet-steroïdale anti-inflammatoire middelen (NSAID) en ranitidine gebruiken, regelmatig te controleren. Dit geldt met name voor oudere patiënten en patiënten met een ulcus pepticum in de anamnese. Patiënten met de zeldzame aangeboren afwijking galactose intolerantie, Lapp-lactase indeficiëntie of glucose-galactose malabsorptie dienen ranitidine niet te gebruiken Ranitidine Aurobindo Bruis 150 mg and Ranitidine Aurobindo Bruis 300 mg bevatten respectievelijk 120 mg en 240 mg natrium. Voorzichtigheid is geboden bij de behandeling van patiënten met een zout beperkend dieet. 4.5 Interacties met andere geneesmiddelen en andere vormen van interactie Ranitidine kan de absorptie, het metabolisme of de renale excretie van andere geneesmiddelen beïnvloeden. Door deze veranderde farmacokinetiek kan het nodig zijn de dosering van het andere geneesmiddel aan te passen, of de behandeling te staken. Interacties kunnen ontstaan door diverse mechanismen, waaronder: 1. Remming van het cytochroom-p450-oxygenase systeem In de gebruikelijke therapeutische doseringen versterkt ranitidine niet de werking van geneesmiddelen die door dit enzymsysteem worden geïnactiveerd, zoals diazepam, lidocaine, phenytoïne, propranolol en theofylline. Er zijn veranderde protrombine tijden gerapporteerd bij gebruik van coumarine anticoagulantia (b.v. warfarine). Door de smalle therapeutische breedte wordt aanbevolen de toegenomen of afgenomen protrombine-tijd regelmatig te controleren bij gelijktijdige behandeling met ranitidine. 2. Rivaliserende renale tubulaire secretie Aangezien ranitidine gedeeltelijk wordt geëlimineerd door het kationische systeem, kan dit de klaring beinvloeden van andere geneesmiddelen die via deze weg geëlimineerd worden. Hoge doses ranitidine (zoals o.a. gebruikt bij de behandeling van het Zollinger-Ellison syndroom) kan de excretie van procaïnami-

5 1.3.1 Samenvatting van de productkenmerken Rev.nr Pag. 5 van 9 de en N-acetylprocaïnamide verminderen, resulterend in verhoogde plasmaspiegels van deze geneesmiddelen. 3. Wijziging in ph waarde van de maag De biologische beschikbaarheid van bepaalde geneesmiddelen kan beïnvloed worden. Dit kan resulteren in een verhoogde absorptie (b.v. triazolam, midazolam, glipizide) of in een verlaagde absorptie (b.v. ketaconazol, atazanavir, delaviridine, gefitnib). Er is geen bewijs van een interactie tussen ranitidine en amoxicilline en metronidazol. Als tegelijkertijd hoge doses sucralfaat (2 g) met ranitidine worden toegediend kan de absorptie van ranitidine verminderd zijn. Dit effect wordt niet gezien als sucralfaat na een interval van 2 uur ingenomen wordt. 4.6 Vruchtbaarheid, zwangerschap en borstvoeding Zwangerschap Ranitidine passeert de placenta. Zoals andere geneesmiddelen moet dit geneesmiddel tijdens de zwangerschap uitsluitend gebruikt worden indien dit noodzakelijk wordt geacht. Borstvoeding Ranitidine wordt uitgescheiden via de moedermelk. Zoals andere geneesmiddelen moet dit geneesmiddel tijdens de periode van borstvoeding uitsluitend gebruikt worden indien dit noodzakelijk wordt geacht. 4.7 Beïnvloeding van de rijvaardigheid en het vermogen om machines te bedienen Over de invloed van ranitidine op de rijvaardigheid bestaan onvoldoende gegevens. 4.8 Bijwerkingen De volgende classificatie voor bijwerkingen wordt gehanteerd: zeer vaak (>1/10), vaak (>1/100 tot <1/10), soms (>1/1000 tot <1/100), zelden (>1/10,000 tot <1/1000), zeer zelden (<1/10,000). De frequenties van bijwerkingen zijn geschat aan de hand van spontane meldingen uit post-marketing data. Bloed- en lymfestelselaandoeningen Zeer zelden: veranderingen in bloedbeeld (leucopenie, thrombocytopenie). Deze zijn gewoonlijk reversibel. Agranulocytose of pancytopenie, soms met beenmerghypoplasie of beenmergaplasie. Immunsysteemaandoeningen Zelden: overgevoeligheidsreacties (urticaria, angioneurotisch oedeem, koorts, bronchospasmen, hypotensie en pijn op de borst). Zeer zelden: anafylactische shock. Deze verschijnselen zijn gemeld na een enkelvoudige dosis. Onbekend: dyspnoe Psychische stoornissen Zeer zelden: reversibele mentale verwardheid, depressie en hallucinaties. Deze bijwerkingen zijn vooral gemeld bij ernstig zieke patiënten, bij ouderen en bij nefropathische patiënten.

6 1.3.1 Samenvatting van de productkenmerken Rev.nr Pag. 6 van 9 Zenuwstelselaandoeningen Zeer zelden: hoofdpijn (soms ernstig), duizeligheid en reversibele onwillekeurige bewegingsstoornissen. Oogaandoeningen Zeer zelden: reversibele verslechtering van het zien Er zijn meldingen van slecht zien, welke wijzen op accomodatiestoornissen. Hartaandoeningen Zeer zelden: zoals bij andere H2 receptorant agonisten bradycardie, AV-block, tachycardie. Bloedvataandoeningen Zeer zelden: vasculitis. Maagdarmstelselaandoeningen Soms: buikpijn, diarree, constipatie, misselijkheid (deze symptomen verbeteren meestal tijdens de behandeling). Zeer zelden: acute pancreatitis. Lever- en galaandoeningen Zelden: voorbijgaande en reversibele veranderingen in leverfunctietesten. Zeer zelden: hepatitis (hepatocellulair, hepatocannulair of beiden) met of zonder geelzucht, deze waren gewoonlijk reversibel. Huid- en onderhuidaandoeningen Zelden: roodheid, jeuk. Zeer zelden: erythema multiforme, alopecia. Skeletspierstelsel- en bindweefselaandoeningen Zeer zelden: skeletspierproblemen als arthralgie en myalgie Nier- en urinewegaandoeningen: Zelden: stijging van het plasma creatinine (meestal lichte stijging en bereikte weer normale waardes tijdens voortgezette behandeling). Zeer zelden: acute interstitiële nefritis. Voorplantingsstelsel- en borstaandoeningen Zeer zelden: reversibele impotentie, borstvorming bij mannen en andere borstaandoeningen (such as gynaecomastie en galactorroe). Pediatrische patiënten De veiligheid van ranitidine is geëvalueerd bij kinderen tussen 0 en 16 jaar met zuur-gerelateerde ziekten en ranitidine werd over het algemeen goed getolereerd met een bijwerkingenprofiel vergelijkbaar met die van volwassenen. Er zijn beperkte gegevens voor de lange termijn bekend, in het bijzonder betreffende de groei en ontwikkeling. Melding van vermoedelijke bijwerkingen

7 1.3.1 Samenvatting van de productkenmerken Rev.nr Pag. 7 van 9 Het is belangrijk om na toelating van het geneesmiddel vermoedelijke bijwerkingen te melden. Op deze wijze kan de verhouding tussen voordelen en risico s van het geneesmiddel voortdurend worden gevolgd. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg wordt verzocht alle vermoedelijke bijwerkingen te melden via het Nederlands bijwerkingen centrum Lareb, website: Overdosering Symptomen Ranitidine werkt erg specifiek en er worden geen bijzondere problemen verwacht bij een overdosering van ranitidine. Behandeling In geval van overdosering wordt een symptomatische en ondersteunende behandeling aanbevolen. 5. FARMACOLOGISCHE EIGENSCHAPPEN 5.1 Farmacodynamische eigenschappen Farmacotherapeutische categorie: H 2 -receptor antagonist, ATC-code: A02B A02 Ranitidine is een competitieve histamine H 2 -receptor antagonist. Het remt de basale maagzuursecretie en de maagzuursecretie die gestimuleerd wordt door bijvoorbeeld histamine, pentagastrine en voedsel. Ranitidine vermindert zowel de hoeveelheid zuur en in mindere mate het pepsinegehalte en het volume van het maagsap. In twee onderzoeken waarbij therapeutische doses van ranitidine 150 mg twee maal per dag gebruikt werden, was de maagzuursecretie gereduceerd met een gemiddelde van 63% resp. 69% in 24 uur, met reducties van 73% resp. 90% in de nachtelijke zuursecretie. De maagzuursecretie was gereduceerd met een gemiddelde van 50 tot 60% in 24 uur na inname van de therapeutische dosis van 300 mg ranitidine s nachts, terwijl de nachtelijke zuursecretie was gereduceerd met ongeveer 90%. In twee studies waarbij de aanbevolen dosering ter profylaxe van recidieven (150 mg s nachts) gebruikt werden, geeft ranitidine een gemiddelde reductie in maagzuursecretie van 42% resp. 69% in 24 uur Farmacokinetische eigenschappen Absorptie: Ranitidine wordt na orale toediening snel geabsorbeerd en de maximale bloedconcentraties worden bereikt na gemiddeld 1,25-3 uur. De gemiddelde biologische beschikbaarheid van ranitidine in tablet vorm is ca. 50% maar inter-individuele variatie in de biologische beschikbaarheid is groot; 28-76% zoals wordt beschreven in een onderzoek. Distributie: Plasma eiwitbinding is ca. 15%. Het schijnbare verdelingsvolume in volwassenen is 1,2-1,8 l/kg en in kinderen 2,5 l/kg. Na orale inname van 150 mg ranitidine in tabletvorm, werden maximale plasmaspiegels van ongeveer 400 ng/ml bereikt, met een grote individuele variatie. Na twaalf uur waren de gemiddelde plasmaspiegels nog ca. 40 ng/ml. Na inname van 300 mg ranitidine werden maximale plasmaspiegels van ca ng/ml bereikt. De plasmaconcentratie die nodig is voor 50% remming van de zuursecretie in volwassen is over een aantal studies gemiddeld ng/ml.

8 1.3.1 Samenvatting van de productkenmerken Rev.nr Pag. 8 van 9 In een zeer geringe hoeveelheid komt ranitidine in de cerebrospinale vloeistof. Biotransformatie: Ranitidine wordt in de lever gemetaboliseerd tot ranitidine-n-oxide, N-desmethylranitidine, ranitidine-soxide en furaanzuur analoog. Eliminatie: Metingen van de totale klaring geven gemiddelde waarden van ml/min in volwassenen. In kinderen en adolescenten is een totale klaring van bijna 800 ml/min/1,73 m 2 gevonden, met een grote mate van spreiding. Na orale inname wordt ranitidine binnen 24 uur uitgescheiden via de nieren, waarvan ca. 30% als onveranderde ranitidine, tot circa 6% als N-oxide, en in geringe mate in de gedemethyleerde en de S-oxide vorm en als furaanzuur analoog. Bij patiënten met normale nierfunctie wordt de renale excretie overwegend bewerkstelligd door de tubulaire secretie met een renale klaring van ongeveer ml/min. Daarnaast wordt ranitidine uitgescheiden via de gal. Kenmerken in speciale patiëntengroepen: Na orale inname is de gemiddelde half-waarde tijd in patiënten met normale nierfunctie 2,3-3 uur. Bij patiënten met nierinsufficiëntie is de half-waarde tijd twee tot drie maal verlengd. Speciale patiëntgroepen Kinderen (vanaf 3 jaar en ouder) Beperkte farmacokinetische gegevens hebben aangetoond dat, na correctie voor het lichaamsgewicht, er geen significant verschil is in de halfwaardetijd (de range voor kinderen van 3 jaar en ouder is: h) en de plasmaklaring (de range voor kinderen van 3 jaar en ouder is 9-22 ml/min/kg) tussen kinderen en gezonde volwassenen die oraal ranitidine toegediend kregen. 5.3 Gegevens uit het preklinisch veiligheidsonderzoek Bij proefdieren zijn geen aanwijzingen gevonden voor een veiligheidsrisico voor de mens. Dit is gebaseerd op gegevens uit farmacologische studies met betrekking tot de veiligheid, gegevens over toxiciteit na herhaalde toediening, genotoxiciteit, carcinogene effecten en reproductietoxiciteit. 6. FARMACEUTISCHE GEGEVENS 6.1 Lijst van hulpstoffen: Wijnsteenzuur, natriumwaterstofcarbonaat, lactosemonohydraat, povidon, riboflavinenatriumfosfaat (E101), simethicon-emulsie (bevat simethicon, methylcellulose, sorbinezuur en aqua purificata), natriumcyclamaat, saccharinenatrium, citroenaroma (bevat citral, citronella-olie, korianderolie, limoen en arabische gom), macrogol 6000 en natriumhydroxide. 6.2 Gevallen van onverenigbaarheid Geen bijzonderheden. 6.3 Houdbaarheid 3 jaar 6.4 Speciale voorzorgsmaatregelen bij bewaren Bewaren beneden 30 C. Houd de verpakking zorgvuldig gesloten.

9 1.3.1 Samenvatting van de productkenmerken Rev.nr Pag. 9 van Aard en inhoud van de verpakking Polypropyleen buisje met LDPE-dop. Een hoeveelheid droogmiddel (silicagel) is opgenomen in de dop. Verpakkingsgrootte: 15, 30 of 60 bruistabletten. Niet alle genoemde verpakkingsgrootten worden in Nederland in de handel gebracht. 6.6 Speciale voorzorgsmaatregelen voor het verwijderen en andere instructies Geen bijzonderheden. 7. HOUDER VAN DE VERGUNNING VOOR HET IN DE HANDEL BRENGEN Aurobindo Pharma B.V. Baarnsche Dijk LN Baarn NUMMER VAN DE VERGUNNING VOOR HET IN DE HANDEL BRENGEN Ranitidine Aurobindo Bruis 150 mg, bruistabletten is geregistreerd onder RVG Ranitidine Aurobindo Bruis 300 mg, bruistabletten is geregistreerd onder RVG DATUM VAN EERSTE VERLENGING VAN DE VERGUNNING/HERNIEUWING VAN DE VERGUNNING Datum van eerste inschrijving: 20 december 1999 Datum van de laatste vernieuwing: 10 oktober DATUM VAN HERZIENING VAN DE TEKST Laatste gedeeltelijke wijziging betreft rubriek 1: 13 december 2017

RANITIDINE-RATIOPHARM BRUIS 150 MG RANITIDINE-RATIOPHARM BRUIS 300 MG bruistabletten

RANITIDINE-RATIOPHARM BRUIS 150 MG RANITIDINE-RATIOPHARM BRUIS 300 MG bruistabletten 1.3.1: Productinformatie Bladzijde: 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Ranitidine-ratiopharm Bruis 150 mg, Ranitidine-ratiopharm Bruis 300 mg, 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Ranitidine-ratiopharm

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCT KENMERKEN RANITIDINE150 MG EN 300 MG TABLETTEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCT KENMERKEN RANITIDINE150 MG EN 300 MG TABLETTEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCT KENMERKEN RANITIDINE150 MG EN 300 MG TABLETTEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Ranitidine 150 mg en Ranitidine 300 mg. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke tablet

Nadere informatie

Ranitidine Sandoz bruis 300, bruistabletten 300 mg

Ranitidine Sandoz bruis 300, bruistabletten 300 mg Sandoz B.V. Page 1/10 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Ranitidine Sandoz bruis 300, bruistabletten 300 mg 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke bruistablet bevat 300 mg ranitidine (als hydrochloride).

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCT KENMERKEN RANITIDINE 75 MG OMHULDE TABLETTEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCT KENMERKEN RANITIDINE 75 MG OMHULDE TABLETTEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCT KENMERKEN RANITIDINE 75 MG OMHULDE TABLETTEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Ranitidine 75 mg. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke tablet bevat als werkzaam bestanddeel

Nadere informatie

Ranitidine bruistabletten

Ranitidine bruistabletten 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Ranitidine Accord 150 mg bruistabletten Ranitidine Accord 300 mg bruistabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke bruistablet bevat 168 mg ranitidinehydrochloride,

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Ranitidine Apotex 75 mg bevat per tablet 83,7 mg ranitidinehydrochloride, overeenkomend met 75 mg ranitidine

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Ranitidine Apotex 75 mg bevat per tablet 83,7 mg ranitidinehydrochloride, overeenkomend met 75 mg ranitidine Version 2017_06 Page 1 of 7 SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Ranitidine Apotex 75 mg, omhulde tabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Ranitidine Apotex

Nadere informatie

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING. Ranitidinehydrochloride, overeenkomend met ranitidine 150 mg resp. 300 mg per tablet.

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING. Ranitidinehydrochloride, overeenkomend met ranitidine 150 mg resp. 300 mg per tablet. 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Ranitidine Mylan 150 mg. Ranitidine Mylan 300 mg. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Ranitidinehydrochloride, overeenkomend met ranitidine 150 mg resp. 300 mg per

Nadere informatie

Elke tablet bevat 167,5 mg ranitidinehydrochloride overeenkomend met 150 mg ranitidine.

Elke tablet bevat 167,5 mg ranitidinehydrochloride overeenkomend met 150 mg ranitidine. 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Ranitidine Accord 150 mg, filmomhulde tabletten. Ranitidine Accord 300 mg, filmomhulde tabletten. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Ranitidine Accord 150 mg, filmomhulde

Nadere informatie

Sandoz B.V. Page 1/7 Ranitidine Sandoz 150/300 mg, tabletten RVG Summary of Product Characteristics juni 2015

Sandoz B.V. Page 1/7 Ranitidine Sandoz 150/300 mg, tabletten RVG Summary of Product Characteristics juni 2015 Sandoz B.V. Page 1/7 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Ranitidine Sandoz 150 mg, tabletten Ranitidine Sandoz 300 mg, tabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Ranitidine Sandoz 150 mg tabletten

Nadere informatie

SmPC Zantac 75, tabletten juni 2016 Blz.1/6 RVG NL

SmPC Zantac 75, tabletten juni 2016 Blz.1/6 RVG NL Blz.1/6 RVG 18864 NL 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL ZANTAC 75, tabletten 75 mg 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Zantac 75 bevat als actieve stof ranitidinehydrochloride, overeenkomend met 75

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL 1.3.1 Samenvatting van de productkenmerken Rev.nr. 1903 Pag. 1 van 9 SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Ranitidine Aurobindo 150 mg, filmomhulde tabletten Ranitidine Aurobindo

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Ranitidine Apotex 150 mg bevat per tablet 167,4 mg ranitidinehydrochloride, overeenkomend met 150 mg ranitidine.

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Ranitidine Apotex 150 mg bevat per tablet 167,4 mg ranitidinehydrochloride, overeenkomend met 150 mg ranitidine. Version 2017-10 Page 1 of 9 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN Ranitidine Apotex 150 mg, omhulde tabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Ranitidine Apotex

Nadere informatie

Ranitidine bruistabletten

Ranitidine bruistabletten 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Ranitidine Accord 150 mg bruistabletten Ranitidine Accord 300 mg bruistabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke bruistablet bevat 168 mg ranitidinehydrochloride,

Nadere informatie

Elke tablet bevat 150 mg respectievelijk 300 mg ranitidine (als ranitidinehydrochloride). Voor de volledige lijst van hulpstoffen, zie rubriek 6.1.

Elke tablet bevat 150 mg respectievelijk 300 mg ranitidine (als ranitidinehydrochloride). Voor de volledige lijst van hulpstoffen, zie rubriek 6.1. 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Ranitidine Mylan 150 mg. Ranitidine Mylan 300 mg. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke tablet bevat 150 mg respectievelijk 300 mg ranitidine (als ranitidinehydrochloride).

Nadere informatie

RVG 18080/17856/ Version 2017_06 Page 1 of 6

RVG 18080/17856/ Version 2017_06 Page 1 of 6 Version 2017_06 Page 1 of 6 1.3.1.1 SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Cimetidine Apotex 200 mg, filmomhulde tabletten. Cimetidine Apotex 400 mg, filmomhulde tabletten. Cimetidine

Nadere informatie

VITAMINE C TEVA 250 MG VITAMINE C TEVA 100 MG. VITAMINE C TEVA 500 MG tabletten

VITAMINE C TEVA 250 MG VITAMINE C TEVA 100 MG. VITAMINE C TEVA 500 MG tabletten 1.3.1 : Productinformatie Bladzijde : 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Vitamine C Teva 50 mg, Vitamine C Teva 100 mg, Vitamine C Teva 250 mg, Vitamine C Teva 500 mg, 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

Nadere informatie

THIAMINE HCL TEVA 25 MG THIAMINE HCL TEVA 50 MG THIAMINE HCL TEVA 100 MG tabletten

THIAMINE HCL TEVA 25 MG THIAMINE HCL TEVA 50 MG THIAMINE HCL TEVA 100 MG tabletten 1.3.1 : Productinformatie Blz. : 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Thiamine HCl Teva 25 mg,. Thiamine HCl Teva 50 mg, Thiamine HCl Teva 100 mg, 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Thiamine HCl

Nadere informatie

Zantac 150 en 300: Elke tablet bevat 150 mg respectievelijk 300 mg ranitidine (als ranitidinehydrochloride).

Zantac 150 en 300: Elke tablet bevat 150 mg respectievelijk 300 mg ranitidine (als ranitidinehydrochloride). 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Zantac 150, tabletten 150 mg Zantac 300, tabletten 300 mg 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Zantac 150 en 300: Elke tablet bevat 150 mg respectievelijk 300 mg

Nadere informatie

Summary of the Product Characteristics

Summary of the Product Characteristics 1.3.1.1 Summary of the Product Characteristics 1.3.1.1-1 SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Bevat dinatriumcromoglicaat overeenkomend

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Kruidvat Amylmetacresol Plus Dichloorbenzylalcohol honing & citroen zuigtabletten

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Kruidvat Amylmetacresol Plus Dichloorbenzylalcohol honing & citroen zuigtabletten SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Kruidvat Amylmetacresol Plus Dichloorbenzylalcohol honing & citroen zuigtabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke zuigtablet

Nadere informatie

ETOS AMYLMETACRESOL PLUS DICHLOORBENZYLALCOHOL HONING & CITROEN zuigtabletten

ETOS AMYLMETACRESOL PLUS DICHLOORBENZYLALCOHOL HONING & CITROEN zuigtabletten 1.3.1 : Productinformatie Bladzijde: 1 SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke zuigtablet bevat: Amylmetacresol 0,60 mg 2,

Nadere informatie

Bevat dinatriumcromoglicaat overeenkomend met 20 mg natriumcromoglicaat per ml.

Bevat dinatriumcromoglicaat overeenkomend met 20 mg natriumcromoglicaat per ml. 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Natriumcromoglicaat oogdruppels 20 mg/ml, oogdruppels, oplossing 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Bevat dinatriumcromoglicaat overeenkomend met 20 mg natriumcromoglicaat

Nadere informatie

MODULE I: ALGEMENE GEGEVENS Datum : 17 oktober : Productinformatie Bladzijde : 1

MODULE I: ALGEMENE GEGEVENS Datum : 17 oktober : Productinformatie Bladzijde : 1 1.3.1 : Productinformatie Bladzijde : 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Ranitidine Teva 150 mg,. Ranitidine Teva 300 mg,. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Ranitidine Teva 150 mg bevat ranitidinehydrochloride

Nadere informatie

Hulpstof met bekend effect: Opticrom, oogdruppels bevat benzalkoniumchloride. Voor de volledige lijst van hulpstoffen, zie rubriek 6.1.

Hulpstof met bekend effect: Opticrom, oogdruppels bevat benzalkoniumchloride. Voor de volledige lijst van hulpstoffen, zie rubriek 6.1. SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Opticrom, oogdruppels, oplossing 20 mg/ml Opticrom Unit Dose, oogdruppels, oplossing 20 mg/ml 2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

Nadere informatie

NOSCAPINE HCl TEVA 1 MG/ML stroop. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 13 november : Productinformatie Bladzijde : 1

NOSCAPINE HCl TEVA 1 MG/ML stroop. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 13 november : Productinformatie Bladzijde : 1 1.3.1 : Productinformatie Bladzijde : 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Noscapine HCl Teva 1 mg/ml bevat 1 mg noscapinehydrochloride

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 / 6 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Pulmocap Hedera, stroop 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1 ml siroop (overeenkomend met 1,1 g) bevat 5,4 mg extract

Nadere informatie

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL GRANUFINK Prosta, capsule, hard 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 400 mg poeder van de zaden van Cucurbita pepo L. convar. citrullina I. Greb. var. styriaca I.

Nadere informatie

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN Januari 2013 1 of 16 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL De-Nol, tabletten 120 mg 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING De-Nol tabletten bevatten als actief

Nadere informatie

1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL. Zantac, drank 150 mg/10 ml 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL. Zantac, drank 150 mg/10 ml 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Zantac, drank 150 mg/10 ml 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Zantac, drank 150 mg/10 ml bevat ranitidinehydrochloride, overeenkomend met 150 mg ranitidine per

Nadere informatie

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Transipeg 5,9 g, poeder voor drank. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Dit product bevat per sachet van 6,9 gram.

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Acidine 75 mg bruistabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Het actief bestanddeel is ranitidine. Dit is aanwezig als ranitidinehydrochloride,

Nadere informatie

SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS

SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS 1 NAAM VAN HET GENEESMIDDEL A.Vogel Atrosan tabletten 2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Een filmomhulde tablet ( 855 mg) bevat: 480 mg extract (als droogextract)

Nadere informatie

Kruidvat Paracetamol 120, 240, 500 en 1000 mg, zetpillen bevatten als werkzaam bestanddeel per zetpil 120, 240, 500 resp. 1000 mg paracetamol.

Kruidvat Paracetamol 120, 240, 500 en 1000 mg, zetpillen bevatten als werkzaam bestanddeel per zetpil 120, 240, 500 resp. 1000 mg paracetamol. 1.3.1.1 SmPC Page 1 of 5 1.3.1.1 SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS Samenvatting van de productkenmerken 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Kruidvat Paracetamol 120 mg, zetpillen. Kruidvat Paracetamol 240 mg,

Nadere informatie

Cimetidine Sandoz 200 mg bruistabletten Cimetidine Sandoz 400 mg bruistabletten Cimetidine Sandoz 800 mg bruistabletten

Cimetidine Sandoz 200 mg bruistabletten Cimetidine Sandoz 400 mg bruistabletten Cimetidine Sandoz 800 mg bruistabletten SKP - 1/6-1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Cimetidine Sandoz 200 mg bruistabletten Cimetidine Sandoz 400 mg bruistabletten Cimetidine Sandoz 800 mg bruistabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Pulmocap Thymus, stroop 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1 ml stroop (overeenkomend met 1,1 g) bevat 110 mg (0,11 ml) vloeibaar

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Sedistress 100 harde capsules. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Iedere capsule bevat 100 mg zuiver droog extract van de bovengrondse delen van Passiflora incarnata

Nadere informatie

MAGNESIUMHYDROXIDE TEVA 724 MG kauwtabletten. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 31 mei : Productinformatie Bladzijde : 1

MAGNESIUMHYDROXIDE TEVA 724 MG kauwtabletten. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 31 mei : Productinformatie Bladzijde : 1 1.3.1 : Productinformatie Bladzijde : 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Magnesiumhydroxide Teva 724 mg, 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Magnesiumhydroxide Teva 724 mg bevat 724 mg magnesiumhydroxide,

Nadere informatie

SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS

SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL A.Vogel ProstaforceMed, capsules 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Een capsule ( 480 mg) bevat: 320 mg ethanolextract van de

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Lactulose 680 mg/ml drank 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke ml drank bevat 0,68 g lactulose. Voor de volledige lijst

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Duspatal 135 mg, omhulde tabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Eén omhulde tablet bevat 135 mg mebeverinehydrochloride.

Nadere informatie

1 sachet à 5 gram bevat 3,25 gram psylliumvezels (fijngemalen en gegranuleerde vezels van de Plantago ovata).

1 sachet à 5 gram bevat 3,25 gram psylliumvezels (fijngemalen en gegranuleerde vezels van de Plantago ovata). Sandoz B.V. Page 1/5 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1 sachet à 5 gram bevat 3,25 gram psylliumvezels (fijngemalen en gegranuleerde vezels van de Plantago ovata).

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Capsules Axid capsules van 150 mg zijn lichtgeel/donkergeel gekleurd.

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Capsules Axid capsules van 150 mg zijn lichtgeel/donkergeel gekleurd. SPC p. 1/7 SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL 150 mg 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Axid 150 bevat 150 mg nizatidine. Voor de volledige lijst van hulpstoffen,

Nadere informatie

Ranitidine-ratiopharm Bruis 150 mg, bruistabletten Ranitidine-ratiopharm Bruis 300 mg, bruistabletten ranitidine

Ranitidine-ratiopharm Bruis 150 mg, bruistabletten Ranitidine-ratiopharm Bruis 300 mg, bruistabletten ranitidine 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Ranitidine-ratiopharm Bruis 150 mg, Ranitidine-ratiopharm Bruis 300 mg, ranitidine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. NORGALAX, 0,12 g / 10 g, gel voor rectaal gebruik. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. NORGALAX, 0,12 g / 10 g, gel voor rectaal gebruik. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL NORGALAX, 0,12 g / 10 g, gel voor rectaal gebruik. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Actief bestanddeel: Natriumdocusaat 0,12

Nadere informatie

Elke filmomhulde tablet bevat 83,75 mg ranitidinehydrochloride, overeenkomend met 75 mg ranitidine.

Elke filmomhulde tablet bevat 83,75 mg ranitidinehydrochloride, overeenkomend met 75 mg ranitidine. 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Ranitidine Mylan 75 mg filmomhulde tabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke filmomhulde tablet bevat 83,75 mg ranitidinehydrochloride, overeenkomend met

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1709 Pag. 1 van 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Ranitidine Aurobindo Bruis 150 mg, bruistabletten Ranitidine Aurobindo Bruis 300 mg, bruistabletten ranitidine hydrochloride

Nadere informatie

Elke filmomhulde tablet bevat 300 mg ranitidine, in de vorm van ranitidinehydrochloride.

Elke filmomhulde tablet bevat 300 mg ranitidine, in de vorm van ranitidinehydrochloride. 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Ranitidine Mylan 300 mg filmomhulde tabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke filmomhulde tablet bevat 300 mg ranitidine, in de vorm van ranitidinehydrochloride.

Nadere informatie

1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL. Cimetidine Sandoz 200 mg bruistabletten Cimetidine Sandoz 400 mg bruistabletten Cimetidine Sandoz 800 mg bruistabletten

1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL. Cimetidine Sandoz 200 mg bruistabletten Cimetidine Sandoz 400 mg bruistabletten Cimetidine Sandoz 800 mg bruistabletten SKP - 1/6-1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Cimetidine Sandoz 200 mg bruistabletten Cimetidine Sandoz 400 mg bruistabletten Cimetidine Sandoz 800 mg bruistabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Ranitidine Teva 150 mg bruistabletten Ranitidine Teva 300 mg bruistabletten ranitidine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Ranitidine Teva 150 mg bruistabletten Ranitidine Teva 300 mg bruistabletten ranitidine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Ranitidine Teva 150 mg bruistabletten Ranitidine Teva 300 mg bruistabletten ranitidine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. BRONCHOSTOP Duo Hoestpastilles tijm- en heemstwortelextract

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. BRONCHOSTOP Duo Hoestpastilles tijm- en heemstwortelextract SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET MEDISCH PRODUCT BRONCHOSTOP Duo Hoestpastilles tijm- en heemstwortelextract 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1 pastille bevat: 51,1 mg

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL trianal vitis caps harde capsules 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke harde capsule bevat 300 mg Vitis vinifera L., folium

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. PROTAGENS MONO 2 %, oogdruppels, oplossing, voor éénmalig gebruik

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. PROTAGENS MONO 2 %, oogdruppels, oplossing, voor éénmalig gebruik SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL PROTAGENS MONO 2 %, oogdruppels, oplossing, voor éénmalig gebruik 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1 ml oplossing bevat 20

Nadere informatie

SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS

SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL A.Vogel Cystoforce blaasformule 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1 ml [ 0,955 g] A.Vogel Cystoforce blaasformule bevat: 715

Nadere informatie

MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 26 oktober : Productinformatie Bladzijde : 1

MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 26 oktober : Productinformatie Bladzijde : 1 1.3.1 : Productinformatie Bladzijde : 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Livsane reis Cinnarizine 25 mg,. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Livsane reis Cinnarizine 25 mg bevat 25 gram cinnarizine

Nadere informatie

Summary of product characteristics

Summary of product characteristics 1 Summary of product characteristics 1 NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Lamberts Valeriaan tabletten. 2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Eén filmomhulde tablet bevat 300 mg droog extract van de wortel

Nadere informatie

Thymoseptine is een traditioneel geneesmiddel op basis van planten; het gebruik bij deze specifieke indicatie is uitsluitend gebaseerd op traditie.

Thymoseptine is een traditioneel geneesmiddel op basis van planten; het gebruik bij deze specifieke indicatie is uitsluitend gebaseerd op traditie. Thymoseptine 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Thymoseptine siroop 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 5 ml siroop bevat 750 mg vloeibaar extract (1:1) van Thymus vulgaris L., herba (tijm). Oplosmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Ranitidine Sandoz bruis 150, bruistabletten 150 mg. ranitidine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Ranitidine Sandoz bruis 150, bruistabletten 150 mg. ranitidine Sandoz B.V. Page 1/6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Ranitidine Sandoz bruis 150, bruistabletten 150 mg ranitidine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want

Nadere informatie

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Nux vomica-homaccord; Druppels voor oraal gebruik, oplossing. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 100 g oplossing

Nadere informatie

Dit geneesmiddel is een traditioneel kruidengeneesmiddel. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op het langdurige gebruik.

Dit geneesmiddel is een traditioneel kruidengeneesmiddel. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op het langdurige gebruik. SEDISTRESS 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Sedistress 200 omhulde tabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke omhulde tablet bevat 200 mg droogextract van de bovengrondse delen van passiebloem

Nadere informatie

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Hepeel; Tabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1 tablet (301,5 mg) bevat: Colocynthis D6 90 mg Veratrum album

Nadere informatie

SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS

SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS 1 NAAM VAN HET GENEESMIDDEL A.Vogel Echinaforce tabletten 400 mg 2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Een tablet ( 250 mg) bevat: Gedroogde extracten van de

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL PROTAGENS 2%, oogdruppels, oplossing 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1 ml oplossing bevat 20 mg povidon (polyvinylpyrrolidon).

Nadere informatie

RVG Version 2017_06 Page 1 of 5

RVG Version 2017_06 Page 1 of 5 Version 2017_06 Page 1 of 5 1.3.1.1 SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Propylthiouracil Apotex 50 mg, tabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke tablet bevat

Nadere informatie

Version 7.3.1, 03/2010 BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

Version 7.3.1, 03/2010 BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN Version 7.3.1, 03/2010 BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Norit 200, capsules 200 mg, hard 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING De capsule bevat 200

Nadere informatie

MAGNESIUMHYDROXIDE TEVA 724 MG kauwtabletten

MAGNESIUMHYDROXIDE TEVA 724 MG kauwtabletten 1.3.1 : Productinformatie Bladzijde : 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Magnesiumhydroxide Teva 724 mg, 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Magnesiumhydroxide Teva 724 mg bevat 724 mg magnesiumhydroxide,

Nadere informatie

Summary of Product Characteristics

Summary of Product Characteristics Modul 1 1.3.1 SPC Page 1 of 5 Summary of Product Characteristics 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 100 ml stroop bevat 0.7 gram droogextract (DER 5-7,5 : 1) van

Nadere informatie

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Neurexan; Tabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1 tablet (301,5 mg) bevat: Avena sativa D2 0,6 mg Coffea cruda

Nadere informatie

BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Trekpleister Maagzuurremmer Ranitidine 75 mg, omhulde tabletten Ranitidine

BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Trekpleister Maagzuurremmer Ranitidine 75 mg, omhulde tabletten Ranitidine 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Trekpleister Maagzuurremmer Ranitidine 75 mg, omhulde tabletten Ranitidine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Ranitidine EG 150 mg: 1 filmomhulde tablet bevat 150 mg ranitidine (als hydrochloride)

VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Ranitidine EG 150 mg: 1 filmomhulde tablet bevat 150 mg ranitidine (als hydrochloride) VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Ranitidine EG 150 mg filmomhulde tabletten Ranitidine EG 300 mg filmomhulde tabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Ranitidine EG 150

Nadere informatie

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Ferrum-Homaccord; Druppels voor oraal gebruik, oplossing 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 100 g oplossing bevat:

Nadere informatie

Hulpstoffen met bekend effect: 0,5 g vloeibare maltitol (E965) en 1,8 g isomaltitol (E953).

Hulpstoffen met bekend effect: 0,5 g vloeibare maltitol (E965) en 1,8 g isomaltitol (E953). 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Strepsils Aardbei Suikervrij bij beginnende keelpijn, zuigtabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Amylmetacresol 0,6 mg en 2,4-dichloorbenzylalcohol 1,2 mg

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN Pagina 1 van 6 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Semprex 8 mg, capsules, hard 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke Semprex capsule bevat 8 mg acrivastine.

Nadere informatie

LACTULOSE KELA 500ML FLES

LACTULOSE KELA 500ML FLES LACTULOSE KELA 500ML FLES LACTULOSE KELA NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Lactulose Kela vloeistof voor oraal gebruik (KELA PHARMA) ATC5 Rangschikking Klasse Omschrijving MAAGDARMKANAAL EN STOFWISSELING LAXANTIA

Nadere informatie

RVG Version 2017_06 Page 1 of 6 BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Ranitidine Apotex 75 mg, omhulde tabletten.

RVG Version 2017_06 Page 1 of 6 BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Ranitidine Apotex 75 mg, omhulde tabletten. Version 2017_06 Page 1 of 6 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Ranitidine Apotex 75 mg, omhulde tabletten Ranitidine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

Hulpstoffen met bekend effect: 8,8 mg propyleenglycol, 1,1 g glucose en 1,4 g sucrose.

Hulpstoffen met bekend effect: 8,8 mg propyleenglycol, 1,1 g glucose en 1,4 g sucrose. 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Strepsils Gember en Pruim bij beginnende keelpijn, zuigtabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Amylmetacresol 0,6 mg en 2,4-dichloorbenzylalcohol 1,2 mg Hulpstoffen

Nadere informatie

1.3. PRODUCT INFORMATION

1.3. PRODUCT INFORMATION 1.3. PRODUCT INFORMATION 1.3.1. SPC, LABELLING AND PACKAGE LEAFLET 1.3.1.1. SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN STODAL, stroop 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL STODAL, stroop

Nadere informatie

De tabletten zijn geel, rond, vlak met een breukstreep en de inscriptie Ac. Fol. 5.

De tabletten zijn geel, rond, vlak met een breukstreep en de inscriptie Ac. Fol. 5. 1.3.1 : productinformatie Bladzijde : 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Foliumzuur TEVA 5 mg, 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Foliumzuur TEVA 5 mg bevat 5 mg foliumzuur per tablet. Hulpstoffen

Nadere informatie

Samenvatting van de Productkenmerken

Samenvatting van de Productkenmerken Samenvatting van de Productkenmerken 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL XT Luis 4% g/g oplossing voor cutaan gebruik 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Dimeticon 4% g/g Voor een volledige lijst van

Nadere informatie

CINNARIZINE TEVA 25 MG tabletten. Cinnarizine Teva 25 mg bevat 25 gram cinnarizine per tablet.

CINNARIZINE TEVA 25 MG tabletten. Cinnarizine Teva 25 mg bevat 25 gram cinnarizine per tablet. 1.3.1 : Productinformatie Bladzijde : 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Cinnarizine Teva 25 mg, 25 mg. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Cinnarizine Teva 25 mg bevat 25 gram cinnarizine per tablet.

Nadere informatie

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Engystol; Tabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1 tablet (301,5 mg) bevat: Vincetoxicum officinale D6 75 mg

Nadere informatie

4.2 Dosering en wijze van toediening Dosering Voor volwassen vrouwen bij het optreden van milde menstruatiepijn: 2 maal per dag 3 capsules.

4.2 Dosering en wijze van toediening Dosering Voor volwassen vrouwen bij het optreden van milde menstruatiepijn: 2 maal per dag 3 capsules. SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Danshen Capsule. 2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Een capsule bevat 325 mg extract (als droog extract) van de Salvia miltiorrhiza

Nadere informatie

Zantac Injectie bevat 25 mg ranitidine (als ranitidinehydrochloride) per ml oplossing voor injectie.

Zantac Injectie bevat 25 mg ranitidine (als ranitidinehydrochloride) per ml oplossing voor injectie. 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Zantac Injectie, oplossing voor injectie 50 mg/2 ml 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Zantac Injectie bevat 25 mg ranitidine (als ranitidinehydrochloride) per

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCT KENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCT KENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCT KENMERKEN 20141114 Pagina 1 van 6 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL GAVISCON ADVANCE Muntsmaak Unidose suspensie voor oraal gebruik 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN Bromhexine HCl, tablets, 8 mg Page 1/ 6 SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Broomhexine HCl 8 mg, tabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Bevat per tablet

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Gaviscon Extra Sterk liquid sticks pepermunt, suspensie voor oraal gebruik

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Gaviscon Extra Sterk liquid sticks pepermunt, suspensie voor oraal gebruik SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Gaviscon Extra Sterk liquid sticks pepermunt, suspensie voor oraal gebruik 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke dosis van

Nadere informatie

Summary of product characteristics / 1 van 5

Summary of product characteristics / 1 van 5 1.3.1.1 Summary of product characteristics 1.3.1.1 / 1 van 5 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Isosorbidemononitraat CF 20 mg, tabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Isosorbidemononitraat

Nadere informatie

Volwassenen 1-2 tabletten per keer, maximaal 6 tabletten per dag.

Volwassenen 1-2 tabletten per keer, maximaal 6 tabletten per dag. 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Propyfenazon comp. MAE, tabletten. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Per tablet: 150 mg propyfenazon, 250 mg paracetamol en 50 mg coffeïne. Voor hulpstoffen zie

Nadere informatie

Kruidengeneesmiddel dat wordt gebruikt voor de korte-termijn preventie en behandeling van een verkoudheid.

Kruidengeneesmiddel dat wordt gebruikt voor de korte-termijn preventie en behandeling van een verkoudheid. ANTICOLD 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Anticold filmomhulde tabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke tablet bevat 180 mg gedroogd geperst sap van Echinacea purpurea (L.) Moench, herba

Nadere informatie

BOOTS PHARMACEUTICALS PARACETAMOL 500 MG tabletten. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 2 juni : Productinformatie Bladzijde : 1

BOOTS PHARMACEUTICALS PARACETAMOL 500 MG tabletten. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 2 juni : Productinformatie Bladzijde : 1 1.3.1 : Productinformatie Bladzijde : 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Boots Pharmaceuticals Paracetamol 500 mg,. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Per tablet 500 mg paracetamol. Voor hulpstoffen,

Nadere informatie

Licht blauwe, ronde, biconvexe omhulde tablet. Diameter van de tablet ongeveer 12,4 mm, hoogte van de tablet ongeveer 7,5 mm.

Licht blauwe, ronde, biconvexe omhulde tablet. Diameter van de tablet ongeveer 12,4 mm, hoogte van de tablet ongeveer 7,5 mm. SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Valeriamed Night, omhulde tabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke filmomhulde tablet bevat 441,35 mg extract (als

Nadere informatie

LAXEERSTROOP TEVA 667 mg/ml, stroop. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 9 februari : Productinformatie Bladzijde : 1

LAXEERSTROOP TEVA 667 mg/ml, stroop. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 9 februari : Productinformatie Bladzijde : 1 1.3.1 : Productinformatie Bladzijde : 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Laxeerstroop Teva. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Laxeerstroop Teva is een waterige oplossing van 667 mg lactulose per

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL GAVISCON anijs, suspensie GAVISCON pepermunt, suspensie 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Natriumalginaat 500 mg/10 ml Natriumbicarbonaat

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN (Ref )

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN (Ref ) SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN (Ref. 14.03.2014) 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Antistax Forte filmomhulde tabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Een filmomhulde tablet bevat 360

Nadere informatie

16024 GHRH SPC SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

16024 GHRH SPC SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL GHRH Ferring 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Een ampul poeder voor injectievloeistof bevat 66,7 µg somatorelineacetaat,

Nadere informatie

Elke filmomhulde tablet bevat 83,75 mg ranitidinehydrochloride, overeenkomend met 75 mg ranitidine.

Elke filmomhulde tablet bevat 83,75 mg ranitidinehydrochloride, overeenkomend met 75 mg ranitidine. 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Ranitidine Mylan 75 mg filmomhulde tabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke filmomhulde tablet bevat 83,75 mg ranitidinehydrochloride, overeenkomend met

Nadere informatie

Albert Heijn Paracetamol 120, 240, 500 en 1000 mg, zetpillen bevatten als werkzaam bestanddeel per zetpil 120, 240, 500 resp mg paracetamol.

Albert Heijn Paracetamol 120, 240, 500 en 1000 mg, zetpillen bevatten als werkzaam bestanddeel per zetpil 120, 240, 500 resp mg paracetamol. 1.3.1.1 SmPC Page 1 of 5 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Albert Heijn Paracetamol 120 mg, zetpillen. Albert Heijn Paracetamol 240 mg, zetpillen. Albert Heijn Paracetamol 500 mg, zetpillen. Albert Heijn Paracetamol

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Water voor Injecties B. Braun, oplosmiddel voor parenteraal gebruik

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Water voor Injecties B. Braun, oplosmiddel voor parenteraal gebruik SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Water voor Injecties B. Braun, oplosmiddel voor parenteraal gebruik 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1000 ml oplosmiddel

Nadere informatie

Beclometason Sandoz Nevel 50, neusspray suspensie 50 microgram/dosis

Beclometason Sandoz Nevel 50, neusspray suspensie 50 microgram/dosis Sandoz B.V. Page 1/5 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Beclometason Sandoz Nevel 50, neusspray suspensie 50 microgram/dosis 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Beclometason Sandoz Nevel 50 levert

Nadere informatie

SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS

SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS 1 NAAM VAN HET GENEESMIDDEL A.Vogel Aesculaforce tabletten 2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Een filmomhulde tablet ( 698 mg) bevat 157,5-225,0 mg gedroogd

Nadere informatie