Aanwezig Werkt bij Afgevaardigd door / rol

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanwezig Werkt bij Afgevaardigd door / rol"

Transcriptie

1 telefoon fax VERSLAG Centraal College van Deskundigen Archeologie Datum : 22 mei 2008 Tijd : uur Plaats : Vergadercentrum Hoog Brabant te Utrecht Kenmerk : SIKB-CCvD Archeo_N_29777 Aanwezig Werkt bij Afgevaardigd door / rol Dhr. J. Klepper voorzitter Drs. N. Arts Gemeente Eindhoven CGA Drs. J. Deeben RACM Rijk Drs. J. Fix Stadregio Rotterdam VNG Dr. E.F. Gehasse RWS/DVS RWS Drs. T. Hazenberg Hazenberg Archeologie VOiA D. de Jager Erfgoedinspectie Rijk Drs. N. Mulder HBS Brunsting Stichting ACVU VOiA Prof. N.G.A.M. Roymans VU Amsterdam Archon Drs. E.N. Wieringa SIKB Secretaris Dr. J. Zeiler ArcheoBone VOiA Afwezig Drs. P. Deunhouwer Gemeente Delft NVvA Prof. H. Fokkens Universiteit Leiden Archon Ing. J. Keijzer KIWA VOC Drs. Tj.J. Smit Bouwfonds NEPROM Drs. A. Mars Provincie Drenthe PA Gasten Mr. drs. W. de Koning Notulist Jolanda Claassen SIKB SIKB Actie 1. Opening, vaststelling agenda Hans Klepper opent de vergadering, heet iedereen welkom en meldt dat er enkele afmeldingen zijn. Dick de Jager meldt dat hij Guido van den Eynde voortaan vervangt als afgevaardigde vanuit Erfgoedinspectie. Zijn vaste vervanger zal Nico Aten zijn. 2. Praktijkpunten toepassing en toezicht KNA 2a. Bericht H. Oude Rengerink toepassing KNA Het V&G-plan uit de Arbo-wetgeving is nooit gelijk gesteld aan het veiligheidsplan zoals opgenomen in de KNA. Het zou kort door de bocht zijn om de risicoanalyse en het veiligheidsplan zomaar te schrappen. Allereerst moet men nagaan of de eisen in de Arbo-versie niet zwaarder wegen, waardoor schrappen wellicht geen optie is. Daarnaast moet men formeel bekijken waar de verantwoordelijkheid ligt én hoe veiligheidsvoorschriften kunnen worden voorgeschreven.

2 telefoon fax De vergadering besluit derhalve het voorstel niet over te nemen, maar mee te nemen in de eerstvolgende wijziging van de KNA. 2b. Brief Archeologische werkgroep Oer-IJ m.b.t. KNA-selectieprocedures De Jager licht toe dat Erfgoedinspectie de brief destijds eerst doorgestuurd heeft naar DCE, en aangeraden heeft het over methoden en technieken op te nemen met SIKB. De Erfgoedinspectie beschouwt de klacht van de groep als niet ernstig genoeg en te vaag. Wel benadrukt men de huidige onduidelijkheid bij uitvoerende partijen en overheden wanneer RACM of wanneer Erfgoedinspectie te benaderen voor een probleem. De vergadering constateert dat het voor buitenstaanders niet zonder meer duidelijk is bij wie men met een opmerking of klacht terecht kan. Het is gewenst dit te verduidelijken. Een aparte notitie van diverse partijen gezamenlijk (RACM, Erfgoedinspectie, SIKB, ) is gewenst. De vergadering besluit tot beantwoording aan de werkgroep Oer-IJ met de volgende onderwerpen/opmerkingen: - meenemen voorstel bij eerstvolgende wijziging KNA, onderdeel selectie en waarderen; - het aanpassen van de Leidraad Proefsleuven; - duidelijk communiceren voor welke vragen c.q. problemen RACM of Erfgoedinspectie in te schakelen, meenemen in de op stapel staande gesprekken met beide organisaties; - reactie CCvD in afschrift naar het rijk en provincies. 2c. Brief n.a.v. afwijziging senior-archeologen vergunningverlening De vergadering besluit deze brief bij agendapunt 5 Belangenafweging te behandelen. 2d. Attenderend bericht EGI afwijkende versies PvE Erfgoedinspectie benadrukt dat het in omloop zijn van een tweetal versies onwenselijk is. In de voorschriften van de vergunning wordt verwezen naar de KNA-versie, hoewel duidelijk is dat op de website van RACM een verbeterde versie beschikbaar is. Hierin zijn aanvullingen en opmerkingen die eerder naar SIKB zijn gestuurd, verwerkt. De vergadering besluit het voorstel om de Leidraad PvE tussentijds te updaten te honoreren, en de wijzigingen mee te nemen in de eerstvolgende wijziging van de KNA. JD 3. Leidraad ASB en Leidraad Beekdalen Leidraad ASB Jos Deeben geeft aan dat de Leidraad nog enige foutjes bevat. Op verzoek van Esther Wieringa zal hij deze opmerkingen doorsturen naar de werkgroep, zodat deze nog verwerkt kunnen worden. De vergadering machtigt de secretaris tot doorvoeren van de wijzigingen en stelt met in achtneming hiervan de gewijzigde Leidraad ASB vast. Leidraad Beekdalen Ook hier zijn enige opmerkingen, deze doorgeven aan Eelco Rensink. De vergadering machtigt de secretaris tot doorvoeren van de wijzigingen en stelt met in achtneming hiervan de Leidraad Beekdalen vast.

3 telefoon fax Protocol Fysiek Beschermen Waterbodems Het protocol valt binnen de KNA Waterbodems, is een afgeleide van het protocol Fysiek Beschermen Landbodems, en bestemd voor adviesbureaus, daar het gaat over het opstellen van richtlijnen e.d. Heeft 8 weken ter kritiek gelegen, maar er is geen commentaar opgekomen. Het onderwerp is wellicht nog te nieuw. Nicole Mulder vraagt wie het beheer van waterbodems gaat doen; uit oogpunt van kwaliteitsborging en behoud lijkt het protocol nu een leeg omhulsel. Wieringa en Gehasse geven aan dat fysieke bescherming een duidelijke overheidstaak is. De bevoegdheidsaspecten zullen in de toelichting worden opgenomen. De vergadering benadrukt dat het protocol moet landen bij de juiste (en dus ook niet archeologische) partijen om de implementatie te waarborgen. RACM (Stassen) is reeds bezig met een brochure; deze kan gebruikt worden om het protocol onder de aandacht te brengen. Het onderwerp zal ook aan de orde zijn bij het jaarcongres van SIKB. Na enige discussie over het wel of niet schrappen van de toevoeging waterbodems bij de eisen van werkervaring (blz. 4/5) besluit men de toevoeging te handhaven, daar het hier gaat om een duidelijke verfijning van een vereiste kenniscompetentie. De vergadering stelt hiermee het protocol vast en geeft deze vrij voor gebruik. 5. Belangenafweging Bij dit agendapunt zullen naast de aangeleverde documenten ook de brief over de afwijzingen senior-archeologen vergunningverlening (zie 2c) en het bericht van Nico Roymans in behandeling genomen worden. De vergadering heeft waardering voor het advies van de commissie Belangenafweging. Ook de discussiebijeenkomst op 13 mei is goed bevallen. De vergadering stemt in met de oplossingsrichting om een EVC-regeling mogelijk te maken. De vergadering behandelt het voorstel per punt. 1. Akkoord gaan met instellen overgangsregeling voor personen die beroepshalve werkzaam zijn in de Nederlandse archeologie zonder academisch diploma. De vergadering gaat akkoord, en stelt als startdatum van de overgangsregeling 1 januari Dit geeft de voorbereidende werkgroep 6 maanden om een regeling uit te werken. 2. Akkoord gaan met het op termijn aanpassen van de eisen van de KNA voor wat betreft het laten functioneren van de bachelor als prospector en/of KNA Archeoloog. De KNA is nu 2 jaar van kracht, de eerstvolgende technische herziening zal in januari 2009 starten en naar verwachting januari 2010 in werking treden. De vergadering uit de wens nu geen besluit te nemen, maar deze vraag te parkeren en op termijn uit te werken. 3. Akkoord gaan overgangsregeling vorm te geven op basis van de volgende oplossingsrichting en uitgangspunten: vrijstelling van de opleidingseis op basis van elders verworven competenties (EVC).

4 telefoon fax De vergadering besluit tot de volgende aanpassing, namelijk de toevoeging (een deel) voor de woorden de opleidingseis. 3b. De volgende opmerkingen worden door de CCvD-leden gemaakt: - VOiA pleit voor persoonscertificatie voor alle betrokkenen uit het veld, het opstellen van één toetsbaar systeem middels een simpele vragenlijst gebaseerd op het aloude belastingformulier. Fix werpt op dat het belastingformulier slechts een vorm is, maar dat de onderliggende criteria eerst geformuleerd moeten worden. De Koning benadrukt dat het in dit stadium gaat om persoonskwalificatie, niet certificatie. Het opzetten van persoonscertificatie vergt een apart traject. - VOiA ziet niets in het toetsen door NVVA. SIKB moet (zeker na de positieve stap als gevolg van de discussiebijeenkomst op 13 mei) de regie in handen houden, vormt veel neutraler terrein. De vergadering besluit NVVA te vragen met een voorstel te komen; het verzoek is om dit voorstel beschikbaar te hebben tijdens de CCvD-vergadering in september Mocht dit niet kunnen of niet aan de verwachtingen voldoen, kan SIKB alsnog besluiten de uitvoering op zich te nemen. 4. Akkoord gaan met opnemen volgende criteria in de overgangsregeling: 4b/c. De data moeten aangepast worden, daar de KNA niet op 1 januari 2001 ingevoerd is, maar op 1 oktober d. Niet het beroepsregister, maar de toelatingscommissie bepaalt wie in aanmerking komt voor de regeling. Dus beroepsregister vervangen door toelatingscommissie. 4g. Roymans geeft hier aan dat door tijdsverloop een bma nooit kan doorgroeien tot senior-kna Archeoloog, daar de kennislacune niet ingevuld mag worden door ervaring. Terwijl het behalen van seniorschap puur gebaseerd is op de productie in jaren. Mulder geeft aan dat een persoon eenmaal toegelaten binnen de overgangsregeling op basis van diens portfolio al op het niveau van master fungeert, en derhalve al over academisch werk- en denkniveau beschikt. De vergadering besluit het argument van Mulder aan het criterium toe te voegen. 5. In de overgangsregeling moeten de volgende zaken nog helder gedefinieerd worden c.q. vormen cruciale aandachtspunten bij de concrete uitwerking: De vergadering besluit het laatste gedachtestreepje te laten vervallen. Deze vraag is niet meer van toepassing, daar de regeling voor iedereen opengesteld wordt. Ook niet-afgestudeerden mogen gebruik maken van de regeling. De vragen zullen worden voorgelegd aan de voorbereidende werkgroep. 6. Akkoord gaan met het z.s.m. zetten van stappen richting het ministerie ten aanzien van de relatie met de wetgeving. De vergadering gaat akkoord. Hierbij neemt de vergadering de brief zoals opgenomen in de stukken onder agendapunt 1c mee. Hiermee is er gelijk een antwoord voor de groep personen (zie brief 7 april). Daarnaast besluit de vergadering tot tekstuele

5 telefoon fax wijzigingen. Met in achtneming van het bovenstaande stelt de vergadering de regeling vast en legt deze ter bekrachtiging voor aan het SIKB-bestuur. Het programmabureau zal het voorstel zo snel en duidelijk mogelijk communiceren naar de achterban. De eisers worden eveneens geïnformeerd. De uitwerking van de regeling zal nog tot 1 januari vergen. De voorbereidende werkgroep zal de gemaakte opmerkingen en wijzigingen uitwerken. Een voortgangsrapportage zal voorliggen tijdens vergadering in september Vaststelling tijdens de vergadering in december. In de voorbereidende werkgroep zal onderwijskundige ervaring betrokken worden. WdK/ DdJ 6. Terugkoppeling notitie Verkenning Deze notitie geeft de voortgang en resultaten van de gesprekken aan. Na de gesprekkenronde zal aan de vergadering een communicatieschema worden voorgelegd (in september 2008). Met de Erfgoedinspectie vindt een vervolggesprek plaats. 7. Mededelingen en verslag 13 maart 2008 Mededelingen Mulder meldt dat haar termijn in het CCvD Archeo volgens het rooster van aftreden ten einde is. Besluitvorming over vervanging of verlenging van de termijn heeft nog niet plaatsgevonden. Klepper bedankt haar voor haar inzet, en geeft aan dat de vergadering haar graag terugziet als afgevaardigde vanuit VOiA. WdK Verslag CCvD Archeo, 13 maart 2008 Per abuis is een onvolledig verslag meegestuurd. De Koning zegt toe per alsnog de juiste versie toe te zenden. 8. Rondvraag en sluiting De vergadering complimenteert Esther Wieringa en Walter de Koning voor hun inzet en uitvoering van de discussiebijeenkomst van 13 mei. Er wordt verder geen gebruik gemaakt van de rondvraag. De voorzitter sluit de vergadering.

Aanwezig Werkt bij Afgevaardigd door / rol

Aanwezig Werkt bij Afgevaardigd door / rol Stichting Infrastructuur Kwaliteitsborging Bodembeheer Büchnerweg 1 Postbus 420 2800 AK Gouda telefoon 0182-540675 fax 0182-540676 VERSLAG Centraal College van Deskundigen Archeologie Datum : 29 maart

Nadere informatie

Aanwezig Werkt bij Afgevaardigd door / rol

Aanwezig Werkt bij Afgevaardigd door / rol telefoon 0182-540675 fax 0182-540676 VERSLAG Centraal College van Deskundigen Archeologie Datum : 8 september 2008 Tijd : 13.30 17.00 uur Plaats : Vergadercentrum Hoog Brabant te Utrecht Kenmerk : -CCvD

Nadere informatie

Aanwezig Werkt bij Afgevaardigd door / rol. Archeologisch Onderzoek Leiden VOiA

Aanwezig Werkt bij Afgevaardigd door / rol. Archeologisch Onderzoek Leiden VOiA Stichting Infrastructuur Kwaliteitsborging Bodembeheer Büchnerweg 1 Postbus 420 2800 AK Gouda telefoon 0182-540675 fax 0182-540676 VERSLAG Centraal College van Deskundigen Archeologie Datum : 5 februari

Nadere informatie

VERSLAG. Centraal College van Deskundigen Archeologie

VERSLAG. Centraal College van Deskundigen Archeologie Stichting Infrastructuur Kwaliteitsborging Bodembeheer Groningenweg 10 Postbus 420 2800 AK Gouda telefoon 0182-540675 fax 0182-540676 VERSLAG Centraal College van Deskundigen Archeologie Datum : 10 december

Nadere informatie

Aanwezig Werkt bij Afgevaardigd door / rol

Aanwezig Werkt bij Afgevaardigd door / rol telefoon 0182-540675 fax 0182-540676 VERSLAG Centraal College van Deskundigen Archeologie Datum : 8 december 2008 Tijd : 13.30 17.00 uur Plaats : Vergadercentrum Hoog Brabant te Utrecht Kenmerk : -CCvD

Nadere informatie

VERSLAG EXTRA VERGADERING CCvD ARCHEOLOGIE

VERSLAG EXTRA VERGADERING CCvD ARCHEOLOGIE telefoon 0182-540675 fax 0182-540676 VERSLAG EXTRA VERGADERING CCvD ARCHEOLOGIE Centraal College van Deskundigen Archeologie Datum : 2 februari 2009 Tijd : 13.30 17.00 uur Plaats : Vergadercentrum Hoog

Nadere informatie

Aanwezig Werkt bij Afgevaardigd door / rol

Aanwezig Werkt bij Afgevaardigd door / rol Stichting Infrastructuur Kwaliteitsborging Bodembeheer Büchnerweg 1 Postbus 420 2800 AK Gouda telefoon 0182-540675 fax 0182-540676 CONCEPT VERSLAG CCvD Archeologie Datum : 11 december 2006 Tijd : 10.00

Nadere informatie

Aanwezig Werkt bij Afgevaardigd door / rol

Aanwezig Werkt bij Afgevaardigd door / rol Stichting Infrastructuur Kwaliteitsborging Bodembeheer Büchnerweg 1 Postbus 420 2800 AK Gouda telefoon 0182-540675 fax 0182-540676 VERSLAG (definitief) Centraal College van Deskundigen Archeologie Datum

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING CCvD ARCHEOLOGIE

VERSLAG VERGADERING CCvD ARCHEOLOGIE telefoon 0182-540675 fax 0182-540676 VERSLAG VERGADERING CCvD ARCHEOLOGIE Centraal College van Deskundigen Archeologie Datum : 22 juni 2009 Tijd : 13.30 17.00 uur Plaats : Vergadercentrum Hoog Brabant

Nadere informatie

VU Amsterdam. RAAP Archeologisch Adviesbureau. Jacobs & Burnier

VU Amsterdam. RAAP Archeologisch Adviesbureau. Jacobs & Burnier Stichting Infrastructuur Kwaliteitsborging Bodembeheer Büchnerweg 1 Postbus 420 2800 AK Gouda telefoon 0182-540675 fax 0182-540676 VERSLAG Centraal College van Deskundigen Archeologie Datum : 30 maart

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING CCvD ARCHEOLOGIE

VERSLAG VERGADERING CCvD ARCHEOLOGIE telefoon 0182-540675 fax 0182-540676 VERSLAG VERGADERING CCvD ARCHEOLOGIE Centraal College van Deskundigen Archeologie Datum : 13 september 2010 Tijd : 13.30 17.00 uur Plaats : Rijksdienst voor het Cultureel

Nadere informatie

VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie

VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Groningenweg 10 Postbus 420 2800 AK Gouda telefoon 0182-540675 www.sikb.nl VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Datum : Maandag 12 december 2011 Plaats : Rijksdienst

Nadere informatie

Aanwezig: werkt bij: Afgevaardigd door/rol: Drs. N. Arts Gemeente Eindhoven Gemeenten / CGA

Aanwezig: werkt bij: Afgevaardigd door/rol: Drs. N. Arts Gemeente Eindhoven Gemeenten / CGA Stichting Infrastructuur Kwaliteitsborging Bodembeheer Büchnerweg 1 Postbus 420 2800 AK Gouda telefoon 0182-540675 fax 0182-540676 VERSLAG CCvD Archeologie Datum : 14 november 2005 Tijd : 9.30 15.00 uur

Nadere informatie

Aanwezig Werkt bij Afgevaardigd door / rol

Aanwezig Werkt bij Afgevaardigd door / rol Stichting Infrastructuur Kwaliteitsborging Bodembeheer Büchnerweg 1 Postbus 420 2800 AK Gouda telefoon 0182-540675 fax 0182-540676 CONCEPT - VERSLAG SIKB CCvD Archeologie Datum : 6 februari 2006 Tijd :

Nadere informatie

Besluit CCvD Archeologie Diploma Archeologie en Aardwetenschappen

Besluit CCvD Archeologie Diploma Archeologie en Aardwetenschappen Besluit CCvD Archeologie Diploma Archeologie en Aardwetenschappen 1 Toelichting In het Besluit CCvD Archeologie m.b.t. Belangenafweging, 22 mei 2008 is vastgelegd dat de EVC werkgroep de volgende aandachtspunten

Nadere informatie

Reglement van het Centraal College van Deskundigen Archeologie

Reglement van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Reglement van het Centraal College van Deskundigen Archeologie bestuursbesluitl april 2014 bekrachtigd, na vaststelling door het, door het bestuur van de Stichting Infrastructuur kwaliteitsborging bodembeheer

Nadere informatie

Afwezig Prof. N.G.A.M. Roymans VU Amsterdam Archon Drs. N. Arts Gemeente Eindhoven Gemeenten / CGA

Afwezig Prof. N.G.A.M. Roymans VU Amsterdam Archon Drs. N. Arts Gemeente Eindhoven Gemeenten / CGA Stichting Infrastructuur Kwaliteitsborging Bodembeheer Büchnerweg 1 Postbus 420 2800 AK Gouda telefoon 0182-540675 fax 0182-540676 VRSLAG SIKB CCvD Archeologie Datum : 19 september 2005 Tijd : 10.00 14.30

Nadere informatie

Mr. drs. W. de Koning SIKB Programmadirecteur Drs. E.N. Wieringa SIKB Secretaris

Mr. drs. W. de Koning SIKB Programmadirecteur Drs. E.N. Wieringa SIKB Secretaris Groningenweg 10 Postbus 420 2800 AK Gouda telefoon 085 486 24 50 www.sikb.nl CONCEPT (aangepast op 3 maart 2015) VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Datum : Maandag

Nadere informatie

VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie

VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Groningenweg 10 Postbus 420 2800 AK Gouda telefoon 085 486 24 50 www.sikb.nl VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Datum : Maandag 8 december 2014 Plaats : Rijksdienst

Nadere informatie

CONCEPT VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie

CONCEPT VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Groningenweg 10 telefoon 0182-540675 www.sikb.nl CONCEPT VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Datum : Maandag 15 september 2014 Plaats : Rijksdienst voor het Cultureel

Nadere informatie

VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie

VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Groningenweg 10 Postbus 420 2800 AK Gouda telefoon 0182-540675 www.sikb.nl VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Datum : Maandag 2 juni 2014 Plaats : Rijksdienst voor

Nadere informatie

CCvD Archeologie Opening, vaststellen van de agenda. Gasten/toehoorders CCvD Archeologie

CCvD Archeologie Opening, vaststellen van de agenda. Gasten/toehoorders CCvD Archeologie Verslag (AANGEPAST CONCEPTVERSLAG) CCvD Archeologie Datum : 25 september 2017 Tijd : 13.30 16.30 u Plaats : Amersfoort, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed Kenmerk : Aanwezig: IPO Alexandra Mars (Provincie

Nadere informatie

Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie

Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Groningenweg 10 Postbus 420 2800 AK Gouda Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Datum : Maandag 6 december 2010 Plaats : Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort Tijd

Nadere informatie

VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie

VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Datum : Maandag 3 juni 2013 Plaats : SIKB, Gouda Tijd : 13.30 16.30 uur Kenmerk : SIKB-CCvD Archeo_N_13_54691 Aanwezig Werkt bij

Nadere informatie

VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie

VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Groningenweg 10 Postbus 420 2800 AK Gouda telefoon 0182-540675 www.sikb.nl VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Datum : Maandag 12 september 2011 Plaats : Rijksdienst

Nadere informatie

De agendapunten 1 t/m 10 zijn behandeld door alleen het CCvD Bodembeheer. GEDEELTE MET CCVD EN ACCREDITATIECOLLEGE BODEMBEHEER SAMEN

De agendapunten 1 t/m 10 zijn behandeld door alleen het CCvD Bodembeheer. GEDEELTE MET CCVD EN ACCREDITATIECOLLEGE BODEMBEHEER SAMEN Stichting Infrastructuur Kwaliteitsborging Bodembeheer Groningenweg 10 Postbus 420 2800 AK Gouda telefoon 0182-540675 fax 0182-540676 VERSLAG Accreditatiecollege Bodembeheer Datum : 25 juni 2008 Tijd :

Nadere informatie

SIKB Prj 192 Operationaliseren kwaliteitssysteem Nederlandse archeologie

SIKB Prj 192 Operationaliseren kwaliteitssysteem Nederlandse archeologie Werkdocument SIKB Prj 192 Operationaliseren kwaliteitssysteem Nederlandse archeologie Fase 1 nadere uitwerking van de werkzaamheden en de werkwijze en samenstelling van de voorbereidingscommissies De volledige

Nadere informatie

VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie

VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Datum : Maandag 30 maart 2015 Plaats : RCE Amersfoort Tijd : 13.30 17.00 uur Kenmerk : SIKB-CCvD Archeo_N_15_30 maart 2015 Aanwezig

Nadere informatie

VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie

VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Datum : Maandag 24 maart 2014 Plaats : Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort Tijd : 13.30 16.40 uur Kenmerk : SIKB-CCvD

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Tevens aanwezig Mw. J.

Nadere informatie

Verslag (conceptverslag)

Verslag (conceptverslag) Verslag (conceptverslag) Omschrijving groep/vergadering Datum: 18 juni 2018 Tijd: 13.00-17.00 uur Plaats: Te gast bij Rijkswaterstaat, Utrecht Kenmerk: Aanwezig: Werkt bij Afgevaardigd door Alexandra Mars

Nadere informatie

Onderwerp: Tijdelijke regeling Registratie van KNA Materiaalspecialisten zonder Ma diploma

Onderwerp: Tijdelijke regeling Registratie van KNA Materiaalspecialisten zonder Ma diploma Onderwerp: Tijdelijke regeling Registratie van KNA Materiaalspecialisten zonder Ma diploma 18 december 2017 Versie 1.1 definitief Deze versie is op 11 december 2017 vastgesteld door het CCvD Archeologie

Nadere informatie

EVALUATIE OVERGANGSREGELING

EVALUATIE OVERGANGSREGELING EVALUATIE OVERGANGSREGELING Uitgebracht aan het Centraal College van Deskundigen Archeologie Door PRO-Erfgoed Colofon Opdrachtgever: Stichting Infrastructuur Kwaliteitsborging Bodembeheer (SIKB) Centraal

Nadere informatie

Afspraken tussen EVC aanbieder en EVC kandidaat. EVC-procedure Masteropleiding Archeologie. 1 v-3

Afspraken tussen EVC aanbieder en EVC kandidaat. EVC-procedure Masteropleiding Archeologie. 1 v-3 Afspraken tussen EVC aanbieder en EVC kandidaat EVC-procedure Masteropleiding Archeologie 1 v-3 Versiebeheer Titel Afspraken tussen EVC aanbieder en EVC kandidaat Versie Datum publicatie Auteur 1 19 december

Nadere informatie

VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie

VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Groningenweg 10 Postbus 420 2800 AK Gouda telefoon 0182-540675 www.sikb.nl VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Datum : Maandag 19 maart 2012 Plaats : Rijksdienst voor

Nadere informatie

Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie

Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Aangepast CONCEPTVERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Datum : Maandag 7 december 2015 Plaats : Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort Tijd : 12.30 17.00

Nadere informatie

Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie

Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie AANGEPAST CONCEPTVERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Datum : Maandag 13 maart 2017 Plaats : RCE, Amersfoort Tijd : 13.30 16.30 Aanwezig Werkt bij Afgevaardigd door

Nadere informatie

EVC rapport - Ervaringscertificaat. EVC procedure Master opleiding Archeologie

EVC rapport - Ervaringscertificaat. EVC procedure Master opleiding Archeologie EVC rapport - Ervaringscertificaat EVC procedure Master opleiding Archeologie V1 febr. 2010 Pagina 1 van 9 Versiebeheer Titel Ervaringscertificaat Versie Datum publicatie Auteur 1 04 februari 2010 MH/CNe

Nadere informatie

Aanwezig: Werkt bij Afgevaardigd door. De Ondergrondse/Archeoreporter

Aanwezig: Werkt bij Afgevaardigd door. De Ondergrondse/Archeoreporter Verslag (concept) CCvD Archeologie Datum: 18 juni 2018 Tijd: 13.00-17.00 uur Plaats: Te gast bij Rijkswaterstaat, Utrecht Kenmerk: Aanwezig: Werkt bij Afgevaardigd door Alexandra Mars Provincie Drenthe

Nadere informatie

Monumentenwet. Daarbij is onder meer overwogen dat het College voor de Archeologische Kwaliteit (CvAK) in het nieuwe bestel niet meer

Monumentenwet. Daarbij is onder meer overwogen dat het College voor de Archeologische Kwaliteit (CvAK) in het nieuwe bestel niet meer APRIL 2005, NUMMER 1 WATERBODEM SPECIAL ARCHEOLOGIE@ In de afgelopen jaren is door diverse direct betrokkenen in de archeologie gesproken over de vormgeving van het bestel dat ontstaat na de aanvaarding

Nadere informatie

Kennis- en discussiebijeenkomst Deponeren 1 juli 2010 te Amersfoort.

Kennis- en discussiebijeenkomst Deponeren 1 juli 2010 te Amersfoort. Kennis- en discussiebijeenkomst Deponeren 1 juli 2010 te Amersfoort. Op 1 juli 2010 is het tussenresultaat van het werk van de diverse begeleidingscommissies en werkgroepen gepresenteerd aan het archeologische

Nadere informatie

Verslag Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie

Verslag Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Verslag Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Datum : Maandag 1 juni 2015 Plaats : Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort Tijd : 12.30 17.00 uur Kenmerk : SIKB-CCvD

Nadere informatie

Certificering op basis van de nieuwe Kwaliteitsnorm Nederlandse Archeologie (KNA) Esther Wieringa

Certificering op basis van de nieuwe Kwaliteitsnorm Nederlandse Archeologie (KNA) Esther Wieringa Certificering op basis van de nieuwe Kwaliteitsnorm Nederlandse Archeologie (KNA) Esther Wieringa Wat is certificering op basis van de Beoordelingsrichtlijn (BRL) archeologie? Toelichting op de herziene

Nadere informatie

VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie

VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie telefoon 0182-540675 www.sikb.nl VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Datum : Maandag 18 maart 2013 Plaats : SIKB, Gouda Tijd : 13.00 17.00 uur Kenmerk : SIKB-CCvD Archeo_N_13_54139

Nadere informatie

VERSLAG. Programmaraad Bodem. Datum : 13 september 2007 : uur Plaats : Utrecht Kenmerk : SIKB-PR_N_07_ Aanwezig : Afwezig :

VERSLAG. Programmaraad Bodem. Datum : 13 september 2007 : uur Plaats : Utrecht Kenmerk : SIKB-PR_N_07_ Aanwezig : Afwezig : Stichting Infrastructuur Kwaliteitsborging Bodembeheer Büchnerweg 1 Postbus 420 2800 AK Gouda telefoon 0182-540675 fax 0182-540676 VERSLAG Programmaraad Bodem Datum : 13 september 2007 Tijd : 13.30 16.00

Nadere informatie

Overleg Begeleidingscommissies BRL, KNA en Register

Overleg Begeleidingscommissies BRL, KNA en Register Overleg Begeleidingscommissies BRL, KNA en Register Datum : 01-02-2016 Aanwezigen : - Voorzitter: Renée Magendans - CGA: Erik Peters, Timo d Hollosy, Bernard Meijlink - IPO: Suzanne Wentink - VOiA: Chris

Nadere informatie

Plan van Aanpak Operationaliseren kwaliteitssysteem Nederlandse archeologie

Plan van Aanpak Operationaliseren kwaliteitssysteem Nederlandse archeologie Plan van Aanpak Operationaliseren kwaliteitssysteem Nederlandse archeologie Besproken in het CCvD van 2 juni 2014 Versie 1.0 definitief 17072014 EW/WdK 1 Schema 1 Het PvA in de vorm van een schema op hoofdlijnen

Nadere informatie

Assessmentprocedure. EVC procedure Master opleiding Archeologie. 1 v-3

Assessmentprocedure. EVC procedure Master opleiding Archeologie. 1 v-3 Assessmentprocedure EVC procedure Master opleiding Archeologie 1 Versiebeheer Titel Assessmentprocedure Versie Datum publicatie Auteur 1 19 december 2009 MH/CNe 2 22 januari 2010 MH/CNe 3 04 februari 2010

Nadere informatie

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00 NOTULEN 19 APRIL 2018 19:30 21:00 19:30 VOORZITTER OPENT DE VERGADERING AANWEZIG Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter (notulist), Martin Romeijn, Perre v. Beek, Hans Nuhn, Jeroen Verhoeven, Sander

Nadere informatie

Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie

Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Vastgesteld verslag Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Datum : Maandag 9 mei 2016 Plaats : Het Waterschapshuis, Amersfoort Tijd : 12.30 17.00 uur Kenmerk : SIKB-CCvD Archeo_N_16_9

Nadere informatie

Notulen van de 19 e vergadering van de Adviesraad WMO van Haren gehouden op 9 september 2009

Notulen van de 19 e vergadering van de Adviesraad WMO van Haren gehouden op 9 september 2009 Notulen van de 19 e vergadering van de Adviesraad WMO van Haren gehouden op 9 september 2009 Aanwezig: dhr.p.k.blanksma (secretaris), dhr.b.boersma, mw.p.van Driesum, M. Folkerts (voorzitter), dhr.t.a.m.louwe,

Nadere informatie

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld Notulen: 21-1-2019 Status: Vastgesteld. Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg:

Nadere informatie

CONCEPT VERSLAG. Prj 235 Uitwerking certificering 1 e Bijeenkomst van voorbereidingscommissie II Fase 1 uitwerking certificering archeologie

CONCEPT VERSLAG. Prj 235 Uitwerking certificering 1 e Bijeenkomst van voorbereidingscommissie II Fase 1 uitwerking certificering archeologie Groningenweg 10 Postbus 420 2800 AK Gouda telefoon 085 486 24 50 www.sikb.nl CONCEPT VERSLAG Prj 235 Uitwerking certificering 1 e Bijeenkomst van voorbereidingscommissie II Fase 1 uitwerking certificering

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

Planning: de praktijkproeven worden uitgevoerd in de periode medio juli tot eind augustus 2015

Planning: de praktijkproeven worden uitgevoerd in de periode medio juli tot eind augustus 2015 Indeling praktijkproeven prj 235 archeologie certificering en register In de bijlage: en stellen zich voor SIKB, Gouda 8 juli 2015 Planning: de praktijkproeven worden uitgevoerd in de periode medio juli

Nadere informatie

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan.

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan. Notulen MR vergadering Datum: 12 september 2016 Aanwezig André Baardwijk a.w.baardwijk@delagewaard.nl Karin van den Berg k.vandenberg@csgdewaard.nl Esther van Efferen e.vanefferen@cedgroep.nl Helma Heesterman

Nadere informatie

Algemene toelichting. EVC procedure Master opleiding Archeologie. 1 v-3

Algemene toelichting. EVC procedure Master opleiding Archeologie. 1 v-3 Algemene toelichting EVC procedure Master opleiding Archeologie Versiebeheer Titel Algemene toelichting Versie Datum publicatie Auteur 9 december 2009 MH/CNe 2 22 januari 200 MH/CNe 3 04 februari 200 MH/CNe

Nadere informatie

Notulen vergadering MR

Notulen vergadering MR Notulen MR Vergaderdatum: 21-11-2017 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Secretaris: Bas Notulist: Aanwezig Afwezig Ad Buckens Ad Buckens, Arianne Thijssen, Bas van Dijck, Femke

Nadere informatie

Kenmerk. Aanwezig: Afwezig: Het voorstel is om. -Vooraanmelders: maart agenda. Afgehandeld. 99: Brieven over 100: Mail voor de 101: 102: 103:

Kenmerk. Aanwezig: Afwezig: Het voorstel is om. -Vooraanmelders: maart agenda. Afgehandeld. 99: Brieven over 100: Mail voor de 101: 102: 103: Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica Bureau onderwijszaken Kenmerk S&OA/2013/1817 datum 14-05-2013 Verslag van de 82e OLC- IT vergadering d.d. 23 april 2013 Aanwezig: Havinga (vz),boersma,

Nadere informatie

ARCHEOLOGIE@ EVC kandidaten aan het woord. In dit nummer van Archeologie@SIKB archeologie besteden we

ARCHEOLOGIE@ EVC kandidaten aan het woord. In dit nummer van Archeologie@SIKB archeologie besteden we mei 2010, nummer 10 ARCHEOLOGIE@ In dit nummer van Archeologie@SIKB archeologie besteden we bijzondere aandacht aan het EVC-traject voor archeologie, waarbij kennis en ervaring worden gehonoreerd voor

Nadere informatie

Elly Tang, Marjan de Jong, Ellen Bosma, Rens Arts, Kees van Langen, Elwin Houwen en Amanda Schouten Ruurd Bijlsma, College van Bestuur

Elly Tang, Marjan de Jong, Ellen Bosma, Rens Arts, Kees van Langen, Elwin Houwen en Amanda Schouten Ruurd Bijlsma, College van Bestuur NOTULEN GMR-VERGADERING d.d. 18 november 2015 Aanvangstijd: Voorzitter: Secretaris: Aanwezig: Afwezig mk: Notulist: 17:00 uur Elly Tang (info@etng.nl) Marjan de Jong Elly Tang, Marjan de Jong, Ellen Bosma,

Nadere informatie

GEDEELTE MET CCVD EN ACCREDITATIECOLLEGE BODEMBEHEER SAMEN

GEDEELTE MET CCVD EN ACCREDITATIECOLLEGE BODEMBEHEER SAMEN Stichting Infrastructuur Kwaliteitsborging Bodembeheer Groningenweg 10 Postbus 420 2800 AK Gouda telefoon 0182-540675 fax 0182-540676 VERSLAG Accreditatiecollege Bodembeheer Datum : 16 april 2008 Tijd

Nadere informatie

VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie

VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Datum : Maandag 27 januari 2014 Plaats : De Observant, Amersfoort Tijd : 13.30 17.00 uur Kenmerk : SIKB-CCvD Archeo_N_14_27 januari

Nadere informatie

Aanwezig Werkt bij Afgevaardigd door of rol

Aanwezig Werkt bij Afgevaardigd door of rol Stichting Infrastructuur Kwaliteitsborging Bodembeheer Groningenweg 10 Postbus 420 2800 AK Gouda telefoon 0182-540675 fax 0182-540676 VERSLAG Centraal College van Deskundigen Bodembeheer Datum : 3 september

Nadere informatie

concept Centraal College van Deskundigen Bodembeheer

concept Centraal College van Deskundigen Bodembeheer Stichting Infrastructuur Kwaliteitsborging Bodembeheer Büchnerweg 1 Postbus 420 2800 AK Gouda telefoon 0182-540675 fax 0182-540676 concept Centraal College van Deskundigen Bodembeheer Datum : 6 december

Nadere informatie

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0 VERSLAG vergadering Constituerende vergadering Algemeen Bestuur RUD Utrecht 2.0 vergaderdatum 8 januari 2014 Aanwezig : J. Baerends (gemeente Baarn), mw. A.J.M. van Beek (gemeente Leusden), C. van Eijk

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum: 16 november 2010 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum: 16 november 2010 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Jellie van Houten (Vice Vz/ personeel), Jannes Hofstra (secr/ personeel), Lottie Kramer- Haarsma (lid/ ouder), Bianca Visser (lid/ personeel), Annie Jaasma Minnema

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 30 januari 2012 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Bert van Beek Janneke Hilbrands later Paul

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 31-05-2018 Datum verslaglegging 03-06-2018 Inhoud Agenda MR vergadering... 2 MR besluiten... 2 Actiepuntenlijst MR... 4 Acties doorgezet

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering Algemeen bestuur MidZuid 28 februari 2019

Notulen bestuursvergadering Algemeen bestuur MidZuid 28 februari 2019 Notulen bestuursvergadering Algemeen bestuur MidZuid 28 februari 2019 Aanwezig: De heer A.H.M. de Jongh, gemeente Geertruidenberg, vicevoorzitter De heer M. van Oosten, gemeente Altena, plv. lid Mevr.

Nadere informatie

Yvette van den Broek, Petra Wouters Wijs, Stephanie Bol Thea Zuiderduin en Saskia de Vos (tot en met agenda punt 11)

Yvette van den Broek, Petra Wouters Wijs, Stephanie Bol Thea Zuiderduin en Saskia de Vos (tot en met agenda punt 11) Aanwezig: Cc:, Petra Wouters Wijs, Stephanie Bol Thea Zuiderduin en Saskia de Vos (tot en met agenda punt 11) Archief Notulen MR-vergadering op 25-01-2016 1. Opening Twee extra agendapunten worden door

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Aanwezig: Dhr. H. Vrieze Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Fikry Mw. J. Honselaar Mw. F. Troost Mw. E. Singer Dhr. F. Kummer Dhr.

Nadere informatie

Aanwezig Werkt bij Afgevaardigd door of rol

Aanwezig Werkt bij Afgevaardigd door of rol Stichting Infrastructuur Kwaliteitsborging Bodembeheer Groningenweg 10 Postbus 420 2800 AK Gouda telefoon 0182-540675 fax 0182-540676 VERSLAG Accreditatiecollege Bodembeheer Datum : 17 december 2009 Tijd

Nadere informatie

Pagina 1 van 5. Vastgesteld

Pagina 1 van 5. Vastgesteld Pagina 1 van 5 Vastgesteld Dunamare Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Locatie Ichthus Lyceum Driehuis Aanwezig GMR J. Kuin (voorzitter), J. Galesloot (secr.), R. de Groot, K. de Schipper, U. Wyder,

Nadere informatie

Notulen van de 17 e vergadering van de Adviesraad WMO van Haren gehouden op 13 mei 2009

Notulen van de 17 e vergadering van de Adviesraad WMO van Haren gehouden op 13 mei 2009 Notulen van de 17 e vergadering van de Adviesraad WMO van Haren gehouden op 13 mei 2009 Aanwezig:, dhr.p.k.blanksma (secretaris), mw.p.van Driesum, dhr.t.a.m.louwe, dhr.h.morshuis, mw.j.kamminga-van Wijk

Nadere informatie

Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie

Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie VASTGESTELD VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Datum : Maandag 26 september 2016 Plaats : Amersfoort, Het Waterschapshuis Tijd : 13.30 17.00 Kenmerk : SIKB-CCvD Archeo_A_16_26

Nadere informatie

Van: STICHTING ONTWIKKELINGSMAATSCHAPIJ ENCI-GEBIED - BESTUUR CONCEPT Verslag. EXTRA Vergadering dd om uur bij ENCI-Maastricht

Van: STICHTING ONTWIKKELINGSMAATSCHAPIJ ENCI-GEBIED - BESTUUR CONCEPT Verslag. EXTRA Vergadering dd om uur bij ENCI-Maastricht Memo Stichting Ontwikkelingsmaatschappij ENCI-gebied SOME - Verslag 27/2015 Aan: J. Mans, G. van der Bijl (afw), W. Gerardu (afw), J. de Jong, F. de Schepper, P. Mergelsberg Van: M. Meertens C.c.: W. Hazeu,

Nadere informatie

Aangepast CONCEPTVERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie

Aangepast CONCEPTVERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Aangepast CONCEPTVERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Datum : Maandag 9 november 2015 Plaats : Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort Tijd : 12.30 17.00

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 01 02 2018 Datum verslaglegging Inhoud Agenda MR vergadering... 2 MR besluiten... 2 Actiepuntenlijst MR... 4 Acties doorgezet naar

Nadere informatie

Onderwerp Discussie Uitkomst

Onderwerp Discussie Uitkomst Betreft 20180313_Verslag_ALV_GV_Sportuna_concept.docx Agenda [Allen Besluitvormend] Aanvullen & vaststellen Mededelingen Actuele & relevante mededelingen Verslag & actiepunten Vastellen verslag ALV 05-08-2017

Nadere informatie

Vergadering Stuurgroep Juriconnect op vrijdag 25 november 2011 bij de Belastingdienst te Utrecht

Vergadering Stuurgroep Juriconnect op vrijdag 25 november 2011 bij de Belastingdienst te Utrecht Vergadering Stuurgroep Juriconnect op vrijdag 25 november 2011 bij de Belastingdienst te Utrecht Aanwezig: Afwezig: Frans Rikhof (E&Y, voorzitter), Bart Sonneville (BD/CKC), Jacques Snel (vtspn) Simon

Nadere informatie

Verslag Discussiemiddag Herziene KNA Dinsdag 14 februari 2006 Congrescentrum De Eenhoorn in Amersfoort

Verslag Discussiemiddag Herziene KNA Dinsdag 14 februari 2006 Congrescentrum De Eenhoorn in Amersfoort Verslag Discussiemiddag Herziene KNA Dinsdag 14 februari 2006 Congrescentrum De Eenhoorn in Amersfoort Het ontwerp van de herziene Kwaliteitsnorm Nederlandse Archeologie (KNA 3.0) wordt op deze dag gepresenteerd,

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Peter Kingma (Plv.vz/ ouder), Margriet Reatch, en Titia Woudwijk (lid/ ouder), Alfred Slöetjes (lid/ personeel) Astrid Schoonhoven (lid/personeel),

Nadere informatie

01. Opening / Welkom Chantal opent de vergadering en heet iedereen welkom.

01. Opening / Welkom Chantal opent de vergadering en heet iedereen welkom. Actie en besluitenlijst GMR-vergadering Datum: 25 juni 2018 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Chantal Pijls (voorzitter), Melanie Verbeek, Richard de Wilde, Angèle Gubbels, Marc van der Meulen en Stephan Gerards

Nadere informatie

VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie

VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Groningenweg 10 telefoon 0182-540675 www.sikb.nl VERSLAG Vergadering van het Centraal College van Deskundigen Archeologie Datum : Maandag 16 september 2013 Plaats : SIKB, Gouda Tijd : 13.30 17.30 uur Kenmerk

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Máximaschool Notulen 2 oktober 2017

Medezeggenschapsraad Máximaschool Notulen 2 oktober 2017 Medezeggenschapsraad Máximaschool Notulen 2 oktober 2017 Datum: 2 oktober 2017 Locatie: Máximaschool Aanwezig: Ellen Demes, Jellien Huisman, Karin Mast, Selma Steenwelle (vz), Mieke Voerman, Patrick Westerdijk

Nadere informatie

Actiepunten-/besluitenlijst Overlegvergadering Medezeggenschap de Zorgboog

Actiepunten-/besluitenlijst Overlegvergadering Medezeggenschap de Zorgboog Naam: Overleg Ledenraad medezeggenschap de Zorgboog Datum, tijdstip: Donderdag 1 februari 2018 Locatie: Vergaderruimte Gezondheidscentrum Brandevoort, de Plaetse 88 - Helmond Deelnemers De heer J. Brouwers,

Nadere informatie

Certificeren KNA Uitwerking fase 2

Certificeren KNA Uitwerking fase 2 Certificeren KNA Uitwerking fase 2 Presentatie t.b.v. startbijeenkomst fase 2 SIKB, Jelle de Boer 5 februari 2015 Inhoud Korte introductie op certificering Archeologisch proces Onderlinge relatie BRL en

Nadere informatie

CBE-1166 (030)

CBE-1166 (030) CBE-1166 (030) 253 1745 16 januari 2004 beroep A. UITSPRAAK Het College van beroep voor de examens aan de Universiteit Utrecht (hierna: het College) heeft de volgende uitspraak gedaan op het beroep van:

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Datum: 16-Juni-2015 Tijd: 20:00 22:30 Onderwerp: MR Vergadering obs De Vuurtoren Locatie West Aanwezig: Naam Aanwezig Afwezig

Nadere informatie

1 Opening De voorzitter heet de leden en de gasten van harte welkom. 2. Concept verslag van 17 december 2019 Het verslag wordt vastgesteld,

1 Opening De voorzitter heet de leden en de gasten van harte welkom. 2. Concept verslag van 17 december 2019 Het verslag wordt vastgesteld, Concept Verslag Maatschappelijke Ondersteuning en Zorg Verslag van Participatieraad Haarlemmermeer (combi) Vergaderdatum 11 februari 2019 Aanwezig 13 leden Afwezig met kennisgeving Afwezig zonder kennisgeving

Nadere informatie

Notulen van de vergadering Aanvang: uur. Eindtijd: uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona:

Notulen van de vergadering Aanvang: uur. Eindtijd: uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona: Notulen van de vergadering 11-06-2018 Aanvang: 19.45 uur. Eindtijd: 22.20 uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona: 18-12 12-03 Will: 07-05 11-06 Joris: 09-10 Postmap voorbereiden:

Nadere informatie

Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen

Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen Vergadering / project Gemeentelijke Rekenkamer Vergaderstuk nummer 76/ 17 januari 2007 Aanwezig Dhr. P. Breukers (lid Rekenkamer) Dhr. L. Dolmans (voorzitter Rekenkamer)

Nadere informatie

Concept verslag COVM-vergadering van 11 september Opening en mededelingen

Concept verslag COVM-vergadering van 11 september Opening en mededelingen Concept verslag COVM-vergadering van 11 september 2014. 1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heeft geen mededelingen. Secretaris vermeldt dat er naast een aantal afmeldingen,

Nadere informatie

JAARVERSLAG. GMR STICHTING AKKOORD!-po. Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo. Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo

JAARVERSLAG. GMR STICHTING AKKOORD!-po. Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo. Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo T (077) 4778239 E info@omnibus.akkoord-po.nl JAARVERSLAG GMR STICHTING AKKOORD!-po Inhoud Inleiding Samenstelling

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 13 april 2010

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 13 april 2010 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAADVERGADERING 13 april 2010 Aanwezig Rol Ingrid Nauta Y Team Joost Stekelenburg N Team Edward Kleinjan Y Secretaris Michel v.d. Meulen Y Ouder Anja Brugman Y Ouder Wim Boog Y

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d. 11-01-2017 Aanwezig: Monic Graat (voorzitter), Spoelstra, Alie Seine, Kim Golsteijn en Cecile op het Veld Notulist:

Nadere informatie

Vergadering Medezeggenschapraad/OR BS De Veste Nummer Not Vergaderdatum Bladzijde 1

Vergadering Medezeggenschapraad/OR BS De Veste Nummer Not Vergaderdatum Bladzijde 1 Notulen Vergadering Medezeggenschapraad/OR BS De Veste Nummer Not301018 Bladzijde 1 Vergaderlocatie Aanwezig: BS De Veste Janneke Kemmeren Gerry Biemans Simone de Vos Jadine Spierings Ellen Boonman Eric

Nadere informatie

Aanwezig Werkt bij Afgevaardigd door of rol

Aanwezig Werkt bij Afgevaardigd door of rol Stichting Infrastructuur Kwaliteitsborging Bodembeheer Groningenweg 10 Postbus 420 2800 AK Gouda telefoon 0182-540675 fax 0182-540676 VERSLAG Accreditatiecollege Bodembeheer Datum : 5 maart 2009 Tijd :

Nadere informatie

WIJZIGINGSBLAD BRL 4000 en KNA vastgesteld door het CCvD Archeologie

WIJZIGINGSBLAD BRL 4000 en KNA vastgesteld door het CCvD Archeologie - 1 - WIJZIGINGSBLAD BRL 4000 en KNA vastgesteld door het CCvD Archeologie NB Wijzigingen 1 t/m 4 zijn vastgesteld door het CCvD op 26 september 2016. Wijzigingen 5 t/m 9 zijn vastgesteld door het CCvD

Nadere informatie