Systemisch Werken, wat is dat? Auteur: Emmely Faessen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Systemisch Werken, wat is dat? Auteur: Emmely Faessen"

Transcriptie

1 Systemisch Werken, wat is dat? Auteur: Emmely Faessen

2 Introductie Soms zijn er vragen waar je geen antwoord op hebt. Soms zijn er zaken waar je tegenaan loopt, waarvan je niet begrijpt waarom ze jou overkomen. Soms wil je zeker niet op je vader of moeder lijken, maar heb je meer gedrag gekopieerd dan je zou wensen. Soms is het gewoon goed voor je eigen ontwikkeling om te kijken waar je vandaan komt, hoe en hoeveel invloed dat heeft op jou en je gedrag vandaag. Zodat je, door het verleden eens goed te bekijken, een nieuw perspectief krijgt, zaken op hun juiste plek kunt zetten en daarmee meer keuzevrijheid voor jezelf creëert. Deel van een systeem Iedereen maakt deel uit van een systeem. Je kunt daarbij denken aan je eigen gezin, dat is een systeem op zich. Maar ook het gezin van herkomst: jij, de ouders en eventuele broers en zussen, vormen een systeem. De klas op school en ook de school in totaliteit is een systeem. Net zoals een sportteam en de hele vereniging. Een buurtvereniging, een afdeling, een bedrijf. Maar ook een dorp een stad, een land. Allemaal systemen.

3 Groei en ontwikkeling Het één beïnvloedt het ander Iedereen leert op basis van zijn/haar capaciteiten. Dat is het deel dat je genetisch hebt meegekregen. Daarnaast leer je aan de hand van de voorbeelden om je heen. Een belangrijk deel van je eigen gedrag heb je geleerd door het letterlijk te kopiëren van de mensen om je heen. Leren is belangrijk, want door te leren ontdek je wat veilig is en wat niet. Je ontdekt wat je stimuleert in je eigen groei- en ontwikkelingsproces en wat je daarin belemmert. Vanaf het moment dat je geboren wordt, maak je deel uit van een systeem, je eigen familiesysteem. Een belangrijke voorwaarde om daar deel van te mogen blijven uitmaken, is dat je zorgt dat je bij het systeem past. Daarom volg je de geschreven en ongeschreven wetten van dat systeem. Zeker als je jong bent en afhankelijk bent van dat systeem.

4 Overtuigingen Pas als je ouder wordt (in je puberteit) en je jezelf gaat voorbereiden op je eigen zelfstandige leven, ga je je eigen mening ontwikkelen, je eigen weg ontdekken en die volgen. Tegen die tijd heb je je echter al de meeste van de normen, waarden en overtuigingen van je ouders en directe opvoeders eigen gemaakt. Deze waarden en de daarbij behorende overtuigingen (wat jij denkt dat waar is) kunnen je in je leven als zelfstandige volwassene steunen, maar in sommige gevallen ook beperken. Als je leven dus niet zo gaat als je het zou willen en je hebt niet echt een idee wat je zou kunnen doen om verandering te bewerkstelligen, dan is het zinvol om eens te ontdekken wat je precies hebt meegenomen uit je systeem van herkomst, je familiesysteem.

5 Inzicht in dynamiek Systemisch werk is een methodiek waarbij verborgen dynamieken, met hun bijbehorende overtuigingen, zichtbaar worden gemaakt. Je ziet jezelf niet alleen als individu, maar ook als onderdeel van het systeem, of het familieverband. Je komt erachter dat iedereen een plek heeft binnen dit verband, dit familiesysteem. Je ontdekt dat er een ordening is, en dat wanneer iedereen op de voor hem juiste plek staat, in een goede relatie/verhouding met zijn familieleden, dit zorgt voor ruimte, rust en vrijheid. Je bent dan in staat om je leven vorm te geven volgens je eigen inzichten.

6 Een manier om inzichten te verzamelen Soms kun je met verschillende vragen rondlopen of last hebben van emoties die met regelmaat zo maar naar boven komen. Je kunt dan het gevoel krijgen dat je ergens in verstrikt raakt. Van verstrikkingen in een systeem spreken we als er zaken niet juist zijn op het gebied van orde, binding en balans. Als er binnen jouw systeem verstrikkingen zijn, dan kun je onder andere last hebben van: angstig zijn; doelen niet halen; niet weten wat je wilt; onduidelijke fysieke klachten hebben. Door jouw systeem op te stellen, ontdek je wat er ontbreekt, onjuist of uit balans is. Je verzamelt inzichten en je hebt de mogelijkheid om een opstelling zodanig in te richten dat het meer ondersteunend voor je werkt. Je vindt mogelijkheden voor vergeving, acceptatie en heling, zodat er liefde kan stromen in jouw systeem.

7 Eerste kennismaking Om je een idee te geven wat systemisch werken voor inzicht kan geven, vind je hieronder een oefening die je thuis kunt doen. Het is een algemene oefening die je in je eentje kunt doen. Deze oefening is gebaseerd op een familieopstelling. Er zijn verschillende soorten opstellingen. Naast de familieopstelling zijn er bijvoorbeeld een organisatieopstelling, een tafelopstelling, een themaopstelling, een zielsopstelling. Er zijn opstellingen die je met meerdere mensen doet, maar er zijn ook oefeningen die je met behulp van substituten alleen kunt doen. Je doet een opstelling veelal met meerdere mensen, zodat je voor iedereen die betrokken is bij jouw familiesysteem en die te maken heeft met jouw vraag of thema iemand kunt vragen om een rol op zich te nemen. We hebben het dan over representanten: iemand waarvan je vindt dat die dezelfde houding of blik heeft als bijvoorbeeld jouw moeder, vraag je dan bijvoorbeeld om de rol van jouw moeder op zich te nemen.

8 De oefening In de oefening hieronder werk je met substituten: je zoekt een voorwerp dat je doet denken aan de betrokkenen bij je vraag. Zo n voorwerp kan een afbeelding zijn, maar ook een steentje, een poppetje of iets anders dat je aan die persoon laat denken. Kijk welke inzichten je krijgt door de volgende oefening te doen. Deze oefening is gebaseerd op het ontdekken van jouw persoonlijke systeem van herkomst.

9 Beantwoord vragen 1. Beschrijf jezelf op dit moment met drie woorden: A... B... C Beschrijf kort per bovengenoemd woord de betekenis die dit woord voor jou heeft: A B C

10 Positief? Belemmering? 3. Welke positieve impuls en welke belemmering/valkuil geeft elk van de woorden van de vorige vraag jou in je dagelijkse leven: A Positief... Belemmering... B Positief... Belemmering... C Positief... Belemmering...

11 Patroon 4. Wat vond je makkelijker om in te vullen, de positieve aspecten van elk woord, of de belemmering die gepaard gaat met elk woord? Hoe kijk je over het algemeen tegen zaken aan? Zie je eerder het positieve kanten van iets, of eerder de belemmering? En kun je dit herkennen als een patroon in je dagelijkse leven?

12 Verwijten, krijgen, leven 5. Onderzoek hoe de manier waarop jij jezelf nu bekijkt in verband staat met je systeem van herkomst door de onderstaande vragen te beantwoorden: Ga na wat je je ouders en je grootouders: A. Verwijt = wat je niet van ze kreeg, maar wat je wel wilde. B. Wat je van ze kreeg en ook graag ontving. C. Wat je in potentie in hen zag, maar wat zij niet zelf geleefd hebben. Voor het invullen kun je het onderstaande schema gebruiken. Moeder: Vader: Verwijt: Verwijt: Ontving: Ontving: Potentie: Potentie:......

13 Verwijten, krijgen, leven 5. Vervolg: Oma Moeder: Opa Moeder: Verwijt: Verwijt: Ontving: Ontving: Potentie: Potentie: Oma vader: Opa Vader: Verwijt: Verwijt: Ontving: Ontving: Potentie: Potentie:......

14 Voor jou 6. Je zou jezelf ook de vraag kunnen stellen hoe jouw leven eruit zou hebben gezien als jouw ouders hun leven tot hun volle potentie zouden hebben geleefd/leven: Als jouw moeder haar leven tot in haar volle potentie zou leven, dan zou dat voor jou nu betekenen: Als jouw vader zijn leven tot in zijn volle potentie zou leven, dan zou dat voor jou nu betekenen:

15 Inzicht 7. Welk inzicht heb je gekregen? 8. Is er een vraag ontstaan die je nader zou willen onderzoeken in een familieopstelling?

16 Extra oefening Wil je op een eenvoudige manier een eerste indruk krijgen wat een familieopstelling voor je kan doen? Doe dan onderstaande oefening. 1. Welke twee meest belangrijke personen zijn betrokken bij de vraag die je hebt? 2. Houd de vraag in gedachten en vindt voor elk van deze twee personen een voorwerp dat hen kan vertegenwoordigen. 3. Ga zelf in een rustige omgeving staan en overdenk je vraag. Loop dan naar het voorwerp dat de ene persoon vertegenwoordigt en leg dat op een plek die voor jou correct is in de ruimte ten opzichte van jezelf. Maak duidelijk voor jezelf dat die plek voor die persoon is. Doe dat ook met het andere voorwerp, dat de andere persoon vertegenwoordigt. Je hebt nu drie plekken in de ruimte: 1 voor jezelf; 1 voor de ene persoon; 1 voor de andere persoon. 4. Ga nu met je vraag in gedachten bij het eerste voorwerp staan. Realiseer je, dat je nu in de energie staat van die persoon. Ga na hoe zijn of haar lijf voelt, hoe groot of hoe klein het is. Ga na hoe de gezichtsuitdrukking van die persoon voelt. Voel ook hoe zijn of haar houding is. Ga na wat het antwoord is op de vraag die gesteld is: let op wat je voelt, ervaart, weet. 5. Ga nu terug naar je eigen plek en ga na wat de ervaring van zonet je opgeleverd heeft. 6. Ga in gedachten weer terug naar je oorspronkelijk vraag. En ga met die vraag in gedachten op de plek staan van het voorwerp dat de andere persoon representeert. Realiseer je, dat je nu in de energie staat van die persoon. Ga na hoe zijn of haar lijf voelt, hoe groot of hoe klein het is. Ga na hoe de gezichtsuitdrukking van die persoon voelt. Voel ook hoe zijn of haar houding is. Ga na wat het antwoord is op de vraag die gesteld is: let op wat je voelt, ervaart, weet. 7. Ga terug naar je eigen plek en ga na wat de ervaring van zonet je opgeleverd heeft. Schrijf de inzichten voor jezelf op. Ga na welke stappen je kunt nemen in de richting die jij wilt opgaan in je leven.

17 Let wel De oefeningen die je eerder hebt kunnen doen, zijn een eenvoudige kennismaking om te ontdekken wat onder andere een systemische manier is om inzicht te krijgen in een vraag die speelt. Als je echt wilt leren hoe systemisch werken in elkaar zit en als je het voor jezelf of in je werk wilt kunnen uitvoeren, kijk dan voor meer informatie op de site van heartsystems.nl of op emcoachingcom.nl

18 Opties Als je je eigen systeem van herkomst wilt ontdekken of leren om systemisch te werken, dan kunnen wij je twee opties bieden: 1. SYSTEMISCH KIJKEN NAAR JEZELF 2. TRAINING SYSTEMISCH WERKEN In de driedaagse workshop Systemisch kijken naar jezelf, ga je precies dat doen. Je gaat ontdekken wat jou mede gevormd heeft en je gaat op onderzoek uit naar wat je stimuleert en wat je belemmert in je leven van alledag. De inzichten zijn veelal eye-openers. Je krijgt de kans om zaken systemisch te helen en uiteindelijk doen we ook nog een interventie. De dagen zijn heel praktisch en geven je de kans opruiming te houden binnen je eigen overtuigingen. Je hoeft geen kennis te hebben van systemisch werken. Wel een positieve houding in de omgang met anderen. Als je de smaak te pakken hebt, dan wil je wellicht meer weten over systemisch werken. De training Systemisch werken leert je hoe je zelf kunt werken met opstellingen en hoe je die kunt begeleiden. Na het volgen van de 3-daagse workshop Systemisch kijken naar jezelf duurt de training Systemisch Werken nog eens 12 dagen. Je leert over het familiesysteem, over opstellingen en over wat erbij komt kijken als je zelf aan de slag gaat als begeleider van opstellingen. Informatie over deze workshop is reeds te vinden op de website: Informatie over deze training volgt binnenkort!

19 De ontdekkingsreis naar jouw potentieel Heart Systems biedt activiteiten aan op het gebied van persoonlijke effectiviteit, verandering en groei, voor mensen die vastgelopen zijn in hun carrière of relatie, steeds tegen dezelfde patronen aanlopen of een laag zelfbeeld hebben vanwege beperkende overtuigingen. Doe bij ons een ontdekkingsreis naar jouw potentieel en wij leren je hoe je meer vrijheid, succes, geluk en balans vindt. Aanbod Ons opleidingen aanbod bestaat uit Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Mindfulness, Integral Eye Movement Therapie (IEMT) en Systemisch werken. Daarnaast geven we je via Masterclasses de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen. Onze opleidingen zijn gecertificeerd en kleinschalig (maximaal 12 deelnemers) en zijn bedoeld voor zowel trainers/coaches als particulieren. Locatie In Geulle, tussen de Limburgse heuvels, heeft Heart Systems haar eigen bijzondere locatie met trainingsruimtes voorzien van een sterke persoonlijke 'touch. Chantal Bieshaar is eigenaar en hoofdtrainer van Heart Systems Nederland. Contactinformatie W: F: E: Locatie en de trainer De trainer: Emmely Faessen Al ruim 20 jaar houdt Emmely zich bezig met communicatie, coaching en training. Haar achtergrond vanuit het bedrijfsleven, waarin zij vanuit verschillende adviserende en begeleidende functies betekenis heeft gegeven aan communicatie met en voor bedrijven, heeft een eerste basis gelegd voor het werken vanuit een mensgerichte verbinding. Vervolgens heeft zij daar vanaf 2007 in haar eigen bedrijf EM Coaching & Training verder vorm aan gegeven door als coach en begeleider op zoek te gaan naar de intermenselijke verbindingen en van daaruit ondersteuning te bieden aan cliënten die gedragsverandering nastreven. Als hoog-sensitief persoon met een paranormaal talent, weet zij als geen ander hoe het is om een leven met gezonde grenzen te koppelen aan een leven vanuit hoofd, hart en gevoel. Haar begeleiding is warm en invoelend, daagt je uit en stimuleert je om jouw leven te leiden op de voor jouw beste manier.

BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP

BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP Heart Systems Nederland Geen betere plek om te ontsnappen aan alle hectiek dan in het sfeervolle pand van Heart Systems Nederland, gevestigd in een voormalige schuurkerk

Nadere informatie

NLP & ENERGETISCH WERKEN, hoe werkt dat? Auteur: Emmely Faessen

NLP & ENERGETISCH WERKEN, hoe werkt dat? Auteur: Emmely Faessen NLP & ENERGETISCH WERKEN, hoe werkt dat? Auteur: Emmely Faessen Introductie Energetisch werken is een methodiek die ontwikkeld is voor coaches en begeleiders om hun cliënten te helpen tot inzichten te

Nadere informatie

BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP

BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP Heart Systems Nederland Geen betere plek om te ontsnappen aan alle hectiek dan in het sfeervolle pand van Heart Systems Nederland, gevestigd in een voormalige schuurkerk

Nadere informatie

NLP FIT BEWUSTWORDING MINDFULNESS NLP

NLP FIT BEWUSTWORDING MINDFULNESS NLP NLP FIT BEWUSTWORDING MINDFULNESS NLP BEN JIJ OP ZOEK NAAR BALANS? Ontdek je innerlijke kracht met deze combinatie van NLP & Mindfulness NLP & MINDFULNESS IN BALANS MET NLP EN MINDFULNESS DE PERFECTE COMBINATIE

Nadere informatie

HAND-OUT. Training Systemisch kijken naar kinderen, KIKI Training & Coaching

HAND-OUT. Training Systemisch kijken naar kinderen, KIKI Training & Coaching HAND-OUT Training Systemisch kijken naar kinderen, KIKI Training & Coaching Als je je kast niet zelf opruimt, zullen je kinderen het voor je moeten doen. Training Systemisch kijken naar kinderen, KIKI

Nadere informatie

NLP FIT BEWUSTWORDING - MINDFULNESS - NLP

NLP FIT BEWUSTWORDING - MINDFULNESS - NLP NLP FIT BEWUSTWORDING - MINDFULNESS - NLP Heart Systems Nederland Geen betere plek om te ontsnappen aan alle hectiek dan in het sfeervolle pand van Heart Systems Nederland, gevestigd in een voormalige

Nadere informatie

Hoe veel wil jij ervaren en kennen van familieopstellingen? Bij de Verheldering zijn er verschillende mogelijkheden: Opstellingenworkshop

Hoe veel wil jij ervaren en kennen van familieopstellingen? Bij de Verheldering zijn er verschillende mogelijkheden: Opstellingenworkshop Hoe veel wil jij ervaren en kennen van familieopstellingen? Bij de Verheldering zijn er verschillende mogelijkheden: Opstellingenworkshop 'Meer weten over familieopstellingen' dag Basisopleiding Systemisch

Nadere informatie

Een andere kijk, dezelfde persoon

Een andere kijk, dezelfde persoon Een andere kijk, dezelfde persoon Petra Zijderveld Systemisch Coach Internationaal gecertificeerd NLP trainer MfN Register Mediator De leraar Hij handelt door niets te doen Hij onderwijst door niet te

Nadere informatie

Familie- en organisatie opstellingen

Familie- en organisatie opstellingen Familie- en organisatie opstellingen April 2019 ontspanning en bewustwording Wendy Bruinsma RBL Gooi en Vechtstreek administratie, leerplicht, RMC, jongerenteam Eigen praktijk Wensenergie therapeut familie-

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden

Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden Inleiding Kinderen zijn volop in ontwikkeling. Coaching met behulp van paarden geeft op het terrein van denken, doen en voelen veel beweging.om al die veranderingen

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

Jij bent altijd de baas en je gaat zo ver als jij wilt. Duik in jezelf en geniet van het proces.

Jij bent altijd de baas en je gaat zo ver als jij wilt. Duik in jezelf en geniet van het proces. Hallo dapper mens, Dit is deel 1 van het (zelf)onderzoek. Totaal zijn er twintig vragen voorafgaand aan het Levend Water Ritueel. Mijn advies is om dit werkboek uit te printen en in te vullen. Door gedachten

Nadere informatie

De kracht van jouw gedachten en hoe jij daar invloed op hebt

De kracht van jouw gedachten en hoe jij daar invloed op hebt De kracht van jouw gedachten en hoe jij daar invloed op hebt Tijd: 1 uur De kracht van jouw gedachten Doel: Inzicht in de kracht van jouw gedachten. Inzicht in de effectiviteit van jouw gedachten, gevoel

Nadere informatie

Wekelijkse inloopavonden familieopstellingen

Wekelijkse inloopavonden familieopstellingen Subscribe Nieuwsbrief Transparant Juli 2014 View this email in your browser Beste lezer, Vol trots presenteren wij de vernieuwde nieuwsbrief van Transparant. Transparant maakt op dit ogenblik een positieve

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

OPLEIDINGSINSTITUUT VOOR INTEGRALE COACHING & THERAPIE

OPLEIDINGSINSTITUUT VOOR INTEGRALE COACHING & THERAPIE 2 0 1 4 OPLEIDINGSINSTITUUT VOOR INTEGRALE COACHING & THERAPIE Beste NEI-ers, NLP-ers, Collega s en geïnteresseerden. Trots kunnen we weer een nieuwsbrief vol met workshops en opleidingen laten zien. Het

Nadere informatie

Coaching Loopbaanbegeleiding Familie- en organisatieopstellingen Teambuilding P&O-advies

Coaching Loopbaanbegeleiding Familie- en organisatieopstellingen Teambuilding P&O-advies Algemeen Kerntalent is opgericht door mij (Albertien Zeinstra) en gevestigd te Hempens (nabij Leeuwarden). Ik werk voor particulieren en organisaties. Mijn ervaring ligt in de branches Welzijn, Kinderopvang,

Nadere informatie

3 e editie 10 daagse training zelfrealisatie.

3 e editie 10 daagse training zelfrealisatie. 3 e editie 10 daagse training zelfrealisatie. Op verzoek van een aantal belangstellenden start de volgende 10 daagse groepen. Naast onze eigen locatie in Ermelo, starten we op verzoek ook in Nieuw-Amsterdam

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Secure Base Systemisch Coachen. Professioneel begeleiden in het perspectief van het systeem

Secure Base Systemisch Coachen. Professioneel begeleiden in het perspectief van het systeem Professioneel begeleiden in het perspectief van het systeem 2016-2017 Huissen Ik ben wie ik ben. Een toeval onbevattelijk als elk toeval. Ik had toch andere voorouders kunnen hebben. en dan was ik van

Nadere informatie

E-book Coachpraktijk Irene Bex

E-book Coachpraktijk Irene Bex E-book Coachpraktijk Irene Bex In dit e-book krijg je een vier tips die onmisbaar zijn de om de dingen te doen waar jij gelukkig van wordt. Mijn naam is Irene Bex en ik ben stresscoach, NLP coach en trainer.

Nadere informatie

Systemisch werken voor onderwijsprofessionals

Systemisch werken voor onderwijsprofessionals Systemisch werken voor onderwijsprofessionals Ze tje n o d ig? Nie u we in zich ten in je zelf? Waard e to evo e ge n aan gro ep sp ro ce ssen? Sy ste m isch werke n vo or o n d e rwijsp ro fe ssio n als

Nadere informatie

Module 7 : Zet een stap

Module 7 : Zet een stap Module 7 : Zet een stap Actieve rol Doelgericht Mindset: Moed Moment voor jezelf en jouw verhaal Opdrachten Inleiding Als je betekenis geeft aan hetgeen je is overkomen, komt er veelal ook energie vrij

Nadere informatie

Onbewuste Verbindingen

Onbewuste Verbindingen Onbewuste Verbindingen Driedaagse bijscholing Systemisch Werken voor coaches, mediators en therapeuten De bijscholing wordt twee keer per jaar gegeven. Data vind je op www.andrefun.nl/agenda Zoek je iets

Nadere informatie

C O A C H I N G & S Y S T E M I S C H W E R K. Naar de kern van je eigen leven om je talent tot bloei te laten komen!

C O A C H I N G & S Y S T E M I S C H W E R K. Naar de kern van je eigen leven om je talent tot bloei te laten komen! Naar de kern van je eigen leven om je talent tot Algemeen Kerntalent Coaching & Systemisch werk is de praktijk van Albertien Zeinstra en gevestigd te Hempens (nabij Leeuwarden). Ik werk voor particulieren

Nadere informatie

Introductie. Vrijheid. Moed. Verbinding. Hoi dapper mens!

Introductie. Vrijheid. Moed. Verbinding. Hoi dapper mens! Introductie Hoi dapper mens! Hoe tof dat je de gratis tips hebt gedownload! In dit document geef ik een aantal tips die mij persoonlijk veel geholpen hebben. Ik ben af gaat over jezelf accepteren en dat

Nadere informatie

Bezieling in je loopbaan. Op zoek naar werk dat echt bij jou past

Bezieling in je loopbaan. Op zoek naar werk dat echt bij jou past Bezieling in je loopbaan Op zoek naar werk dat echt bij jou past 1 Achtergrond en inhoud Dit groepstraject is bedoeld voor mensen die op een keerpunt staan in hun loopbaan of in een situatie van arbeidsongeschiktheid

Nadere informatie

Worksheet EFT bij Negatieve Overtuigingen

Worksheet EFT bij Negatieve Overtuigingen Worksheet EFT bij Negatieve Overtuigingen Inleiding Wat zijn overtuigingen eigenlijk? De meest eenvoudige omschrijving die voor mij werkt is: een overtuiging is een gedachte die vaak gedacht is en daardoor

Nadere informatie

POSITIEVE INTERVENTIE BRENGT GEDRAGSVERANDERING

POSITIEVE INTERVENTIE BRENGT GEDRAGSVERANDERING POSITIEVE INTERVENTIE BRENGT GEDRAGSVERANDERING in dit geval innovatiekracht Februari 2016 Involve Sophiaweg 89 6523 NH NIJMEGEN www.involve.eu contact met ons op voor afspraken over het gebruik 1 Veranderen

Nadere informatie

MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN

MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie

In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie Hallo! Je houdt van je partner. Jullie zijn al geruime tijd samen en hebben misschien samen kinderen. Jullie leiden een druk bestaan en tijd

Nadere informatie

Retraite in Frankrijk

Retraite in Frankrijk Retraite in Frankrijk Naar een Liefdevolle Volwassen Relatie! Van strijd naar helen Waarom systemische Relatie Retraite? Van 03 t/m 10 juli 2015 Relaties lijken onze levens te beheersen. Als we "alleen"

Nadere informatie

Opleiding Systemisch Werken met Paarden; in het open veld.

Opleiding Systemisch Werken met Paarden; in het open veld. Opleiding Systemisch Werken met Paarden; in het open veld. Inleiding Wat is systemisch werken? We leven allemaal in systemen waarvan het belangrijkste systeem ons systeem van herkomst; ons gezin. Maar

Nadere informatie

Dialectische Gedrags Therapie Bij volwassenen met een lichte verstandelijke beperkingen

Dialectische Gedrags Therapie Bij volwassenen met een lichte verstandelijke beperkingen Dialectische Gedrags Therapie Bij volwassenen met een lichte verstandelijke beperkingen Dialectische Gedrags Therapie 2 1. Voor wie? Deze brochure geeft informatie over Dialectische Gedragstherapie (DGT).

Nadere informatie

Systemisch werken dynamiek van het geheel

Systemisch werken dynamiek van het geheel Systemisch werken dynamiek van het geheel Margriet Schut, Anne Marie van de Wiel I 84 En als het dan zo is leg ik mijn pad naast het jouwe en loop ik met je mee. Uit Ik ben er van Gerdine Smit Systemisch

Nadere informatie

Iedereen sterk. Zo stimuleer je innovatief gedrag en eigenaarschap van medewerkers

Iedereen sterk. Zo stimuleer je innovatief gedrag en eigenaarschap van medewerkers Iedereen sterk Zo stimuleer je innovatief gedrag en eigenaarschap van medewerkers JANUARI 2016 Veranderen moet veranderen Verandering is in veel gevallen een top-down proces. Bestuur en management signaleren

Nadere informatie

NLP PRACTITIONER 2015

NLP PRACTITIONER 2015 2015 ERKEND, PRAKTIJKGERICHT EN VERBREDEND De erkende NLP Practitioner opleiding van the Sphere is praktijkgericht en verbredend. Het biedt een uitstekende structuur voor effectieve communicatie, persoonlijke

Nadere informatie

Secure Base Systemisch Coachen. Professioneel begeleiden in het perspectief van het systeem. Voorjaar 2016

Secure Base Systemisch Coachen. Professioneel begeleiden in het perspectief van het systeem. Voorjaar 2016 Secure Base Systemisch Coachen Professioneel begeleiden in het perspectief van het systeem Voorjaar 2016 Huissen Ik ben wie ik ben. Een toeval onbevattelijk als elk toeval. Ik had toch andere voorouders

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

Systemisch Dynamisch Werken voor mensen die met mensen werken

Systemisch Dynamisch Werken voor mensen die met mensen werken Systemisch Dynamisch Werken voor mensen die met mensen werken - intensieve, verrijkende en praktische leerervaring in systeemdynamisch werken - ervaringsgericht leertraject in vijf workshops met opdrachten

Nadere informatie

DE 5 STAPPEN DIE JE HELPEN EEN SUCCES- VOLLER LEVEN TE CREËREN!

DE 5 STAPPEN DIE JE HELPEN EEN SUCCES- VOLLER LEVEN TE CREËREN! DE 5 STAPPEN DIE JE HELPEN EEN SUCCES- VOLLER LEVEN TE CREËREN! Zou je meer voldoening uit je leven willen halen? Hoe sta je er sowieso op dit moment in? Hoe voel jij je? Waar zou je naartoe willen? Waarom

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Inhoudsopgave 5

INHOUDSOPGAVE. Inhoudsopgave 5 INHOUDSOPGAVE INLEIDING 7 WAT IS ACCEPTATIE? 15 WAT MAAKT ACCEPTEREN ZO LASTIG? 29 ACCEPTEREN, HOE DOE JE DAT? 45 1. GEDACHTEN 52 2. LICHAMELIJKE ERVARINGEN 55 3. GEVOELENS 58 4. HERINNERINGEN 61 WAT BRENGT

Nadere informatie

Mocht je na het lezen van deze brochure nog vragen hebben, aarzel dan niet om mij te bellen of te mailen! Ik help je graag.

Mocht je na het lezen van deze brochure nog vragen hebben, aarzel dan niet om mij te bellen of te mailen! Ik help je graag. Lieve dame, Wat fijn dat ik je deze brochure mocht toesturen. Het zegt me dat je graag inzicht zou willen krijgen in wie je bent. Dat je in balans wil komen. En dat je er klaar voor bent om dit te gaan

Nadere informatie

Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden

Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden Inleiding Kinderen zijn volop in ontwikkeling. Coaching met behulp van paarden geeft op het terrein van denken, doen en voelen veel beweging.om al die veranderingen

Nadere informatie

NLP MASTER PRACTITIONER

NLP MASTER PRACTITIONER 2016 ERKEND, PRAKTIJKGERICHT EN VERDIEPEND De NLP Master Practitioner opleiding is een verdieping in je professionele ontwikkeling. In deze opleiding wordt je meester in communicatie- en gedragsverandering.

Nadere informatie

Cosis Begeleid Leren

Cosis Begeleid Leren Vaardigheidslessen: Hulp op school Om met succes je opleiding te kunnen volgen kan het voor jongeren met een psychische beperking belangrijk zijn om over een aantal specifieke vaardigheden te beschikken.

Nadere informatie

NLP: communicatie & coaching

NLP: communicatie & coaching NLP: communicatie & coaching NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) wordt als communicatietechniek gebruikt in verschillende vakgebieden: verandermanagement, educatie, training, sales, persoonlijk leiderschap,

Nadere informatie

Cursus DE MACHTIGE MINDSET

Cursus DE MACHTIGE MINDSET Cursus DE MACHTIGE MINDSET Gelukkig worden, begint met de vraag: Wat houdt mij tegen? Neale D. Walsch Inleiding Je mag nu al trots op jezelf zijn. Trots, omdat je de eerste stap hebt gezet om gelukkiger

Nadere informatie

Coaching met de Zelfkonfrontatie Methode

Coaching met de Zelfkonfrontatie Methode Coaching met de Zelfkonfrontatie Methode (ZKM) Een wijze van coaching die je helpt te onderzoeken wat je inspireert en wat je belemmert. Het leidt tot een ander perspectief, duurzame keuzes en effectief

Nadere informatie

Carefulness AANDACHT VOOR ZORG ZORG VOOR AANDACHT

Carefulness AANDACHT VOOR ZORG ZORG VOOR AANDACHT Carefulness AANDACHT VOOR ZORG ZORG VOOR AANDACHT Inleiding Aandacht is een essentieel onderdeel in de zorg. Aandacht voor de patiënt en de zorgverlener vergroot de vitaliteit, de effectiviteit en de kwaliteit

Nadere informatie

Workshopbegeleider: Joanke Sierksma

Workshopbegeleider: Joanke Sierksma Workshopbegeleider: Joanke Sierksma Sinds 2004 werk ik in mijn eigen praktijk De Essentie te Leeuwarden als coach en stressconsultant. Mijn visie is dat ieder mens alles in zich heeft om zelf de regie

Nadere informatie

MEDIATION EN FAMILIEOPSTELLINGEN. Verdiepingstraining

MEDIATION EN FAMILIEOPSTELLINGEN. Verdiepingstraining MEDIATION EN FAMILIEOPSTELLINGEN Verdiepingstraining Mediation en familieopstellingen Introductie Een effectieve mogelijkheid om helderheid en oplossingen te vinden voor vragen en problemen die u in uw

Nadere informatie

Thema: Leegte en zinloosheid moed

Thema: Leegte en zinloosheid moed Human BEing Thema: Leegte en zinloosheid moed Heb je dat ook wel eens? Dat je je afvraagt: waar doe ik het allemaal voor? Wat is de zin van mijn leven? Ik weet het niet meer. Of is dat alleen voorbehouden

Nadere informatie

ENERGIE LATEN STROMEN NAAR DE DINGEN DIE ER WERKELIJK TOE DOEN

ENERGIE LATEN STROMEN NAAR DE DINGEN DIE ER WERKELIJK TOE DOEN ENERGIE LATEN STROMEN NAAR DE DINGEN DIE ER WERKELIJK TOE DOEN IK WIL MENSEN IN BEWEGING BRENGEN HANNEKE MOUW Ik stel me graag aan je voor Ik ben geboren in 1970. Ik vind vertrouwen, authenticiteit en

Nadere informatie

Studiekeuzedag CMD voorbereidingswerkboek

Studiekeuzedag CMD voorbereidingswerkboek Studiekeuzedag CMD voorbereidingswerkboek Hallo! Je hebt je aangemeld voor de opleiding CMD en je bent uitgenodigd voor een studiekeuzedag om te kijken of jij bij de opleiding past en of de opleiding bij

Nadere informatie

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Training Coachvaardigheden Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Veel professionals doen tijdens hun carrière een beroep op een coach. Soms omdat ze vastgelopen zijn en niet weten welke

Nadere informatie

NLP-practitioner. Mindable instituut voor bewustwording en mentale detox.

NLP-practitioner. Mindable instituut voor bewustwording en mentale detox. NLP-practitioner Mindable instituut voor bewustwording en mentale detox. Geef vorm aan jou mooiste wereld Mindable is een begrip als het gaat om bewustzijnsontwikkelingstrainingen en effectieve communicatie.

Nadere informatie

5. Waarin onderscheid deze organisatie zich van vergelijkbare organisaties? 9. Wat vinden die zorgvragers/klanten/cliënten belangrijk denk je?

5. Waarin onderscheid deze organisatie zich van vergelijkbare organisaties? 9. Wat vinden die zorgvragers/klanten/cliënten belangrijk denk je? Stagedossier Leerjaar 2 Verpleegkunde Naam: Klas: Leerjaar: PS-nummer: SLB er BPV-docent: Stage organisatie: evt. afdeling: Stage adres: Stageperiode: Naam werkbegeleider: Functie werkbegeleider: Van..

Nadere informatie

DURVEN ZIEN ERVAREN DELEN HET CREATIEF PROCES IN 5 DISCIPLINES

DURVEN ZIEN ERVAREN DELEN HET CREATIEF PROCES IN 5 DISCIPLINES DURVEN ZIEN ERVAREN DELEN HET CREATIEF PROCES IN 5 DISCIPLINES WENSEN / VERWACHTINGEN Deel met je buurman/buurvrouw Wie ben je? Waar kom je vandaan? Wat kom je halen? Wat wil je delen? WENSEN / VERWACHTINGEN

Nadere informatie

EFFECTIEF COMMUNICEREN MET NLP. Compacte introductie van NLP met focus op praktische toepassing in gespreksvoering en samenwerken

EFFECTIEF COMMUNICEREN MET NLP. Compacte introductie van NLP met focus op praktische toepassing in gespreksvoering en samenwerken EFFECTIEF COMMUNICEREN MET NLP Compacte introductie van NLP met focus op praktische toepassing in gespreksvoering en samenwerken Effectief Communiceren met NLP Effectief communiceren is niet zo moeilijk,

Nadere informatie

Definitie Huiselijk Geweld. Het raakt ons allemaal. Huiselijk Geweld categorieën. Wat is ouderenmishandeling?

Definitie Huiselijk Geweld. Het raakt ons allemaal. Huiselijk Geweld categorieën. Wat is ouderenmishandeling? Het raakt ons allemaal 45% van de mensen in Nederland is slachtoffer geweest van huiselijk geweld en/of kindermishandeling: Ook getuige van huiselijk geweld Wisselend slachtoffer/plegergedrag Definitie

Nadere informatie

Van huidige situatie ------------ naar --------------------------------- gewenste situatie

Van huidige situatie ------------ naar --------------------------------- gewenste situatie Doelen stellen NLP is een doelgerichte, praktische en mensvriendelijke techniek. NLP = ervaren, ervaren in denken, voelen en doen. Middels een praktisch toepasbaar model leren we om de eigen hulpmiddelen,

Nadere informatie

Wilt u mijn moeder even zijn?

Wilt u mijn moeder even zijn? Nieuwsbrief Winter 2018 / Voorjaar 2019 Wilt u mijn moeder even zijn? Ik was een beetje zenuwachtig. Zou ik het wel kunnen? De mevrouw, waar ik net kennis mee gemaakt had toen ik binnenkwam, was naast

Nadere informatie

Eerste hulp bij overgevoeligheid - Energie in balans

Eerste hulp bij overgevoeligheid - Energie in balans Eerste hulp bij overgevoeligheid - Energie in balans Voor meer rust en vertrouwen bij hooggevoelige mensen Dank je wel voor het downloaden van mijn E-book voor hooggevoelige mensen. Als je eenmaal ontdekt

Nadere informatie

Succesvol in Balans, Voltastraat 29-5, 6902 PT Zevenaar Tel: ,

Succesvol in Balans, Voltastraat 29-5, 6902 PT Zevenaar Tel: , Een leven vol geluk en balans Stress, piekeren... het vreet energie Neem je geluk NU in eigen hand Balans lijkt lastiger dan ooit Ø 69% van de vrouwen heeft moeite om alle ballen in de lucht te houden

Nadere informatie

14 Stappen om jouw droom waar te maken

14 Stappen om jouw droom waar te maken 14 Stappen om jouw droom waar te maken Stap 1 Uitstelgedrag overwinnen Uitstelgedrag overwinnen Waarschijnlijk stel je het waarmaken van jouw dromen en doelen uit. Anders had je dit stappenplan niet gedownload.

Nadere informatie

een nieuwe loopbaanstap

een nieuwe loopbaanstap een nieuwe loopbaanstap Veranderen en vorm geven in verbinding met jezelf! 2018 Klooster Nieuwkerk Goirle Van je hoofd naar je hart 'Je moet meer leren vertrouwen op je eigen ervaringen en waarnemingen

Nadere informatie

In je kracht. Werkboek voor deelnemers

In je kracht. Werkboek voor deelnemers In je kracht Werkboek voor deelnemers Uitleg Mijn toekomst! Benodigdheden: Werkblad Mijn toekomst! (je kunt het Werkblad meegeven om thuis na te lezen, maar dit is niet noodzakelijk) Voor iedere deelnemers

Nadere informatie

We DOP. School. school voor intuïtieve ontwikkeling

We DOP. School. school voor intuïtieve ontwikkeling We DOP School school voor intuïtieve ontwikkeling We DOP School school voor intuïtieve ontwikkeling Trainingsprogramma We DOP School Wat leuk dat ik jou mag verwelkomen! Ik ben Eefje de Wind, 31 jaar jong

Nadere informatie

FAMILIEOPSTELLINGEN. Hoe werkt ieders eigen familiesysteem door in het dagelijks leven privé en zakelijk?

FAMILIEOPSTELLINGEN. Hoe werkt ieders eigen familiesysteem door in het dagelijks leven privé en zakelijk? FAMILIEOPSTELLINGEN Hoe werkt ieders eigen familiesysteem door in het dagelijks leven privé en zakelijk? Familieopstellingen Introductie. We hebben allemaal ouders en een familie waaruit we voortkomen

Nadere informatie

Tekstboek Module 1. Bewustwording

Tekstboek Module 1. Bewustwording Tekstboek Module 1. Bewustwording Dag 1. Doe Het Zelf Werkelijkheid. Daar gaan we! Vandaag start je met dag 1 van module 1: bewustwording. Deze module vormt het fundament van de cursus. Je ontdekt tijdens

Nadere informatie

Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN

Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN HERKEN JE DIT? Heb je steeds het gevoel het net niet goed genoeg te doen voor iedereen? Zijn de dagen te kort voor

Nadere informatie

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn.

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn. RITUEEL schrijven d a g b o e k Word de persoon die je altijd al had willen zijn. Welkom De persoon worden die je altijd al had willen zijn. Daarom schrijf ik. Door ritueel te schrijven kom je in verbinding

Nadere informatie

Brave decisions. Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid.

Brave decisions. Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid. Brave decisions Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Het FemaleTopTalent programma Brave decisions voor de vrouwelijke professional: met een HBO- of academische

Nadere informatie

Positief in het leven staan

Positief in het leven staan Positief in het leven staan In dit e-book krijg je een vier tips die onmisbaar zijn de om de dingen te doen waar jij gelukkig van wordt. Mijn naam is Irene Bex en ik ben stress- en burnoutspecialist, NLP

Nadere informatie

In 3 maanden regie op je leven

In 3 maanden regie op je leven In 3 maanden regie op je leven In 3 maanden regie op je leven? Ons leven verandert voortdurend. Soms door onszelf ingegeven, in andere gevallen door keuzes van anderen of door onvoorziene omstandigheden.

Nadere informatie

Systeemdynamiek in organisaties Bert Hellinger Instituut, Nederland

Systeemdynamiek in organisaties Bert Hellinger Instituut, Nederland Systeemdynamiek in organisaties Bert Hellinger Instituut, Nederland Systeemdynamiek in organisaties In zes blokken van twee dagen en een blok van drie dagen kunnen deelnemers leren om zelfstandig organisatieopstellingen

Nadere informatie

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Voor wie? Waarom? Wat? Hoe? Voor Omdat leiding Ervaringsgerichte Door middel van leidinggevenden, geven, adviseren en coaching en werkvormen waarbij het adviseurs

Nadere informatie

PERSOONLIJK PROFIEL. Concept Rapport TheTrueTalentTeam 1

PERSOONLIJK PROFIEL. Concept Rapport TheTrueTalentTeam 1 PERSOONLIJK PROFIEL Concept Rapport TheTrueTalentTeam 1 Me. persoonlijk profiel Concept Rapport TheTrueTalentTeam 1 0.1 26-10-2016 TheTrueTalentTeam pagina 1 Natuurlijke Kracht en Natuurlijk Potentieel

Nadere informatie

Improving peoples lives!

Improving peoples lives! Improving peoples lives! Opdrachtomschrijving zie ook http://philips.braintrigger.nl Improving peoples lives betekent verbeter het leven van mensen. Daar gaat deze opdracht ook over. Maar meer specifiek:

Nadere informatie

Systemisch perspectief

Systemisch perspectief Systemisch perspectief Elk mens is deel van een systeem: gezin, familie, vrienden, werk, maatschappij. Ook de mensen die er niet meer zijn, hebben hierin hun plek. In ons thuisgezin vinden we de oorsprong

Nadere informatie

Hoe je met vertrouwen een volgende carrière stap maakt

Hoe je met vertrouwen een volgende carrière stap maakt Hoe je met vertrouwen een volgende carrière stap maakt Dit is de applicatie van de blog Hoe je met vertrouwen een volgende carrière stap maakt zoals gepubliceerd op careerandlifecoaching.eu Wij bieden

Nadere informatie

De Online Life Coaching Opleiding

De Online Life Coaching Opleiding De Online Life Coaching Opleiding Het beste uit jezelf en anderen naar boven halen Wat vliegt de tijd voorbij en wat kun je veel creëren, c.q. beleven in 25 jaar. Trots ben ik om 25 jaar actief te zijn

Nadere informatie

THEMAONTMOETINGEN. Er zijn ontmoetingen rondom vier thema s: Waardevol opvoeden Zelfbewust zijn Investeren in je relatie Leven met verlies

THEMAONTMOETINGEN. Er zijn ontmoetingen rondom vier thema s: Waardevol opvoeden Zelfbewust zijn Investeren in je relatie Leven met verlies THEMAONTMOETINGEN Ieder mens heeft weleens vragen die hij niet zomaar kan beantwoorden. Bijvoorbeeld over wie je bent of wilt zijn, hoe je je relatie kunt versterken, hoe je omgaat met verlies of over

Nadere informatie

SAMEN-WERKEN MET DE MENSEN OM JOU HEEN

SAMEN-WERKEN MET DE MENSEN OM JOU HEEN cursus SAMEN-WERKEN MET DE MENSEN OM JOU HEEN Samen-Werk-Boek.. www.zozijn.nl/zozijnschool Inhoudsopgave Samen-werken met de mensen om jou heen.... 3 Wat gaan we doen in deze cursus?... 4 Jezelf voorstellen...

Nadere informatie

Caroline Penninga-de Lange Je kind in balans

Caroline Penninga-de Lange Je kind in balans Je kind in balans Caroline Penninga-de Lange Je kind in balans Op weg naar emotionele stabiliteit UITGEVERIJ BOEKENCENTRUM ZOETERMEER Van Caroline Penninga-de Lange verschenen eerder bij Uitgeverij Boekencentrum:

Nadere informatie

Workshop Communicatie vaardigheden

Workshop Communicatie vaardigheden Workshop Communicatie vaardigheden Communicatie vaardigheden, effectief communiceren kun je leren De manier waarop wij met elkaar communiceren is cruciaal voor een goede relatie. Je boodschap kan nog zo

Nadere informatie

Business as Usual vanuit Systemisch Perspectief

Business as Usual vanuit Systemisch Perspectief Business as Usual vanuit Best Practice Academy De Best Practice Academy maakt van projectmanagement trainingen haar specialiteit en richt zich daarmee op het ontwikkelen van organisaties en professionals

Nadere informatie

DE BURN-OUT SPECIALIST

DE BURN-OUT SPECIALIST DE BURN-OUT SPECIALIST Naar de wortels van het probleem voor een snel en duurzaam herstel BROCHURE bestemd voor MEDEWERKERS MET EEN BURN-OUT De Burn-out Specialist Marne 55-1186 PC AMSTELVEEN E. info@deburnoutspecialist.nl

Nadere informatie

Persoonlijke Effectiviteit Info driedaagse training inside

Persoonlijke Effectiviteit Info driedaagse training inside Persoonlijke Effectiviteit Info driedaagse training inside AAN HET WERKBOEK! Sommige situaties doen je wankelen. Je schrikt van de reactie van jezelf of de ander. Soms op je werk, soms privé. Hoe kan dat?

Nadere informatie

Emilie Depuydt. Goed gezien. Stel jezelf zichtbaarder op en word wie je werkelijk bent. Witsand Uitgevers

Emilie Depuydt. Goed gezien. Stel jezelf zichtbaarder op en word wie je werkelijk bent. Witsand Uitgevers Goed gezien Emilie Depuydt Goed gezien Stel jezelf zichtbaarder op en word wie je werkelijk bent Witsand Uitgevers Voor Jules en Jeanne, twee grote voorbeelden in zichtbaar zijn. Alle voorbeelden in dit

Nadere informatie

Assertiviteit. e-book

Assertiviteit. e-book Assertiviteit e-book Opkomen voor jezelf Welkom in dit E-book. We willen je informeren over het onderwerp: opkomen voor jezelf. Hierin komt naar voren hoe je dat makkelijker kunt maken voor jezelf. Hoe

Nadere informatie

NLP & INKOOP. Dam Inkoopadvies & Training 2018

NLP & INKOOP. Dam Inkoopadvies & Training 2018 NLP & INKOOP Dam Inkoopadvies & Training 2018 Stelling Als iemand anders het kan, kan ik het ook. Gewetensvraag Doe jij wat je zegt EN Zeg jij wat je doet? Jolanda Dam VERTROUWEN OPENHEID ONTWIKKELEN Sinds

Nadere informatie

Vertrouwen in je klas

Vertrouwen in je klas Vertrouwen in je klas training en begeleiding vanuit TA Daniëlle van der Heijden Tamar Kopmels Een training die je uitnodigt mild en soms kwetsbaar te kijken naar persoonlijke processen, en die een verrijking

Nadere informatie

FemaleTOPTalent. Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid.

FemaleTOPTalent. Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid. FemaleTOPTalent Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Het FemaleTopTalent programma voor de vrouwelijke professional: Met een HBO- of academische opleiding;

Nadere informatie

111 super waardevolle quotes

111 super waardevolle quotes Stel jezelf eens een doel waar je zowel zenuwachtig als enorm enthousiast van wordt. Je mag er natuurlijk even over nadenken, maar deel wel hieronder welk doel jij jezelf hebt gesteld! Je leert het meeste

Nadere informatie