Opleiding Systemisch Werken met Paarden; in het open veld.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opleiding Systemisch Werken met Paarden; in het open veld."

Transcriptie

1 Opleiding Systemisch Werken met Paarden; in het open veld. Inleiding Wat is systemisch werken? We leven allemaal in systemen waarvan het belangrijkste systeem ons systeem van herkomst; ons gezin. Maar ook je werk, de voetbalclub of je vriendenclub is een systeem. De systemen functioneren door de drie basisprincipes. Deze drie basisprincipes zijn: Ordening. Alle plekken staan in een rangorde ten opzichte van elkaar De balans tussen Geven en Nemen. Binding. Iedereen heeft recht op een plek Wanneer er in een van deze principes iets schuurt merk je dat in het systeem. Je kunt je dit voorstellen als een mobile; als je er een element uit haalt zal de mobile proberen om weer in balans te komen. Zo is dat met systemen (familie- of organisatie-) ook. De oorsprong van systemisch werken ligt bij Bert Hellinger. Hij ontdekte de basisprincipes van een systeem en ontwikkelde de methode van opstellingen om de verstoring inzichtelijk te maken en het (familie)systeem te herstellen. Later ontwikkelde dit verder in organisatie opstellingen. De kudde is het systeem waarbinnen het paard leeft. Dat het met de kudde goed gaat heeft voorrang op het individu. Het is dus belangrijk dat het systeem in evenwicht is. Dat de natuurlijke ordening klopt, dat er sprake is van een balans in geven en nemen en dat iedereen erbij hoort. Net als voor mensen die in een systeem (familie, organisatie) functioneren. Paarden zijn heel gevoelig voor disbalans en zullen reageren op disbalans in het systeem. Dat is de reden waarom we paarden inzetten bij opstellingen en zij ons zuivere informatie geven. Een paard inzetten tijdens een opstelling is een meerwaarde omdat een (gezond) paard altijd afgestemd en in verbinding is, geen oordeel heeft, energie zichtbaar kan maken en interventie doet, puur op energetisch niveau.

2 Over mij. Het duurde even voordat ik ja kon zeggen op de vraag die mij zo vaak gesteld werd. Wanneer kunnen we bij jou een opleiding komen volgen om systemisch te werken met paarden? Dit jaar precies 10 jaar geleden, sloot ik mijn opleiding Systemische Paardencoaching met goed gevolg af. Het duurde echter jaren voordat ik me zeker genoeg voelde om opstellingen met paarden in te zetten in mijn werk. Ik vond het groot. Dat is het ook. Ik heb na deze opleiding nog vele trainingen en workshops gevolgd en dat doe ik nog steeds. Niet omdat ik nu nog denk dat ik het niet goed (genoeg) doe. Ik wil nu vooral leren van de verschillende opstellers in het veld, met of zonder paarden. Ik heb dit ook nodig gehad om mijn eigen weg te vinden, mijn eigen manier(en) verder te ontwikkelen. En nu is het zover. Alle puzzelstukjes lijken in elkaar te vallen, de tijd is rijp. Het werken met de paarden, systemische werken, lichaamswerk en traumawerk ; het schuift naadloos in elkaar. Al deze werkvormen hebben één ding gemeen, ze zijn oordeelvrij. Dat is waarom het mij goed past. Het menselijke oordelen waarvan ik in het dagelijks leven best last kan hebben (en anderen van mij) valt met deze werkvormen weg. Ik ben er een zachter mens van geworden en misschien soms ook wel harder, en dat is ook niet altijd slecht (dat komt in de opleiding ook aan de orde). Kortom; ik ben er klaar voor, ik wil delen wat ik geleerd heb en ook leren van jullie. Een proces dat we tijdens deze opleiding samen in gaan. Dus als jij - Een verdieping wilt als (paarden)coach of begeleider én leergierig bent; - Niet bang bent om je eigen proces in te brengen en je kwetsbaar op te stellen; - Een methode wilt leren om vragen op een systemisch niveau te onderzoeken (naast het gedrags- en intra psychisch-); - Je wilt leren te vertrouwen op je intuïtie en deze een plek te geven in je werk - Tijdens je begeleiding direct tot de essentie wilt komen, zodat echte verandering direct kan beginnen; - Houdt van ervaringsleren; - Niet vies bent van het lezen van relevante literatuur en vooral ook heel veel wil oefenen. Dan ben je bij mij en met deze opleiding op de juiste plek.

3 NB. In de opleiding staat leren voorop! Je gaat in deze opleiding niet in therapie maar doordat we oefenen met elkaar zijn er wel mogelijkheden om persoonlijke vragen aan de orde te laten komen. Dit staat altijd ten dienste van het leerproces van de groep. Dat neemt natuurlijk niet weg dat je hierdoor op verschillende niveaus iets uit je opleiding haalt. De pijlers van de Opleiding Systemisch Werken met Paarden; in het open veld. De opleiding is gebaseerd op de volgende drie pijlers: - Het systeem - De systeemenergie - De principes van ordening, balans geven en nemen en erbij horen. De daaruit logisch volgende sub-pijlers en de opkomende vragen en onderwerpen zijn dan; - De opsteller; welk gedrag laat jij als opsteller zien, waarnemen vanuit het lege midden, de kunst van het niet(s) doen, holding space, ethische aspecten. - Het paard; Hoe en wat laten de paarden tijdens een opstelling zien en hoe ga je daar mee om. Hoe zorg je voor veiligheid van je cliënt en /of representanten? - De coachee/ de vraag; Hoe zorg je voor een veilige omgeving waardoor de werkelijke vraag zichtbaar mag worden? Het inleidend interview, hoe zorg je niet verstrikt te raken? Herkennen van patronen. DOEL Doel van deze opleiding is inzicht geven in het systemische werken en de toepassing hiervan in opstellingen met paarden. Na afloop van de opleiding ben je in staat om een opstelling te begeleiden en interventies te doen. Daarnaast ben je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom het nieuwe opstellen en hoe je dit kunt toepassen met de paarden. Je hebt een gedegen basis om je verder te verdiepen in het systemisch werken met paarden en dat kan op veel verschillende manieren.

4 INHOUD & STRUCTUUR De totale opleiding duurt 11 dagen waarvan 2 opstellingendagen (waarvan de startdag er één is, de andere zelf in te plannen). De opleiding start met je aanwezigheid en mogelijke inzet als representant tijdens de opstellingendag. Opstellingendag = Introductiedag BLOK 1 Dag1 & 2: (twee dagen) Theoretisch kader, Systemisch waarnemen & Systeem energie Deze dagen wordt de basis gelegd voor de opleiding, het systemisch werken en jouw rol als opsteller. We besteden aandacht aan de volgende onderwerpen: - Systeemdynamieken - Systemisch waarnemen - Fenomenologie & Het Lege Midden - Jouw rol als opsteller; basishouding - Jouw sensitiviteit & lichaam als informatiebron - Het paard als informatiebron - Mini-opstellingen met behulp van de Leminiscaatloop (gastdocent) BLOK 2 Dag 3: Symptomen van dynamieken, voorbereiding van een opstelling & leiderschap. Symptomen duiden vaak op dynamieken in het systeem. Goed luisteren, voelen en kijken zet je soms al op een spoor en kan tegelijkertijd een valkuil van interpretatie zijn. De volgende onderwerpen komen tijdens deze dag aan de orde: - Symptomen van dynamieken - Het persoonlijk- en collectief geweten - De vragenlijst - Interventies - De logische systemische niveaus - Het inleidend gesprek naar een opstelling

5 BLOK 3 (twee dagen) Dag 4 en 5: Structuuropstellingen & Individueel Systemisch coachen Deze dagen staat in het teken van structuuropstellingen en het individueel systemisch coachen. De structuuropstellingen kunnen worden ingezet tijdens het individueel systemisch coachen. De onderwerpen die hier aan de orde komen zijn: - Probleemopstelling - Tetralemma opstelling - Waardendriehoek - Vaardigheden en kwaliteiten - 1 op 1 systemisch werken met het paard - Biografische werken als insteek - Werken met vloerankers, pionnen - Loopbaanopstellingen - Werken met vloerankers, pionnen - Creatief werken als input voor een opstelling (gastdocent) BLOK 4 Dag 6; Systemische werken met de kudde Deze dag staat in het teken van het werken met opstellingen met representanten en een of meerdere paarden. Belangrijke aspecten van deze dag zijn: - De hele opstelling - Het wetende veld - Introduceren van representanten - Gestalt - Wat mag er gezien worden - Wanneer is een opstelling klaar? - Afronden van de opstelling en zorg voor de representanten - Interactie tussen representanten - Interactie tussen de paarden, bij inzet van meerdere paarden.

6 BLOK 5 Dag 7 en 8; Het nieuwe opstellen, teams en organisaties Dag 7 gaan we aan de slag met het nieuwe opstellen. Ook het systemisch werken is onderhevig aan ontwikkelingen. Het nieuwe opstellen is een van deze ontwikkelingen die zich uitstekend leent voor het werken met paarden. Dag 8 staat in het teken van systemisch werken met teams & organisatieopstellingen. Aan de orde komen deze dagen: - De kunst van het niet(s) doen - Vertrouwen in het veld - Veiligheidsaspecten bij het werken met teams & conflicten - Mogelijkheden voor het werken met teams - Werken met organisatievragen Dag 9; De eindpresentatie De eindpresentatie bestaat uit de presentatie van een casebeschrijving en een (mini)opstelling met een klant tijdens de einddag. Na goed afronden van deze twee onderdelen volgt een certificaat. GROEPSGROOTTE De opleiding start bij inschrijving van 5 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 10 personen. LOCATIE Manege Ravensbosch, Putweg 3, 6336 PC Arensgenhout (Hulsberg) CERTIFICAAT Je krijgt een certificaat voor de opleiding Systemisch werken met paarden; in het open veld. Niet volgen van alle opleidingsdagen of het examen leidt ertoe dat er geen certificaat wordt uitgereikt. De opleiding is gecertificeerd door het CRKBO.

7 NIVEAU De opleiding vereist een HBO denkniveau. Een gezonde dosis zelfreflectie is een must! Je bent (paarden)coach/ begeleider, therapeut, mediator, of werkt op een andere manier met mensen én hebt meer dan voldoende kennis van het gedrag van een paard. Je hoeft niet on bezit van een paard te zijn. Beschikken over een plek waar je kan oefenen met (liefst) meerdere paarden, is een pré. Voor toelating van de opleiding zal een intake gesprek plaatsvinden zodat de verwachtingen aan beide zijden duidelijk zijn. STUDIEBELASTING Naast de 9 opleidingsdagen is er een tijdsinvestering van 2 dagen voor het bijwonen van opstellingendagen. Daarnaast 2 dagen voor intervisie activiteiten. Ook wordt er gemiddeld 2-4 uur per week thuisstudie verwacht. Dit zal met name literatuurstudie en oefenen zijn. Thuisstudie is ook afhankelijk van kennis van systemisch werken, het gedrag van paarden en begeleidingsvaardigheden. INVESTERING De kosten voor deze opleiding zijn 1.995,-. Deze kosten zijn inclusief syllabus en lunches tijdens de opleidings- en opstellingendagen. Kosten voor overnachtingen en studieboeken zijn niet inbegrepen. Omdat Marengo een erkend opleidingsinstituut is wordt de 0% BTW regel toegepast. Opleidingskosten zijn (gedeeltelijk) aftrekbaar van de belasting. Check voor de meest recente regels AANMELDEN Om je aan te melden voor deze opleiding vraag je een aanmeldingsformulier aan via therese@marengotrainingen.nl. Na betaling van je inschrijfgeld van 100,- is je inschrijving definitief. Het inschrijfgeld wordt verrekend met de totale opleidingskosten. Voor deze opleiding gelden de leverings- en annuleringsvoorwaarden van Marengo Trainingen.

8 DATA Introductiedag 14 of 28 februari (naar keuze) Blok 1 13 en 14 maart Optie opstellingendag 28 maart & 25 april Blok 2 11 mei Optie opstellingendag 30 mei Blok 3 6 en 7 juni Optie opstellingendag 27 juni Blok 4 31 augustus Optie opstellingendag 12 september Blok 5 26 en 27 september Blok 6 2 november

Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden

Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden Inleiding Kinderen zijn volop in ontwikkeling. Coaching met behulp van paarden geeft op het terrein van denken, doen en voelen veel beweging.om al die veranderingen

Nadere informatie

Systeemdynamiek in organisaties Bert Hellinger Instituut, Nederland

Systeemdynamiek in organisaties Bert Hellinger Instituut, Nederland Systeemdynamiek in organisaties Bert Hellinger Instituut, Nederland Systeemdynamiek in organisaties In zes blokken van twee dagen en een blok van drie dagen kunnen deelnemers leren om zelfstandig organisatieopstellingen

Nadere informatie

Systemisch Leiderschap Anders kijken, anders doen

Systemisch Leiderschap Anders kijken, anders doen Systemisch Leiderschap Anders kijken, anders doen Systemisch Leiderschap Meestal zijn we geneigd om te denken in oorzaak en gevolg. Er zijn organisatieproblemen die we niet krijgen opgelost door deze steeds

Nadere informatie

Systemische Jaaropleiding

Systemische Jaaropleiding Systemische Jaaropleiding Algemeen De Systemische Jaaropleiding is een basisopleiding voor hen die hun therapeutische kennis willen verbreden met Familie- en Organisatieopstellingen. Middels deze opleiding

Nadere informatie

Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden

Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden Inleiding Kinderen zijn volop in ontwikkeling. Coaching met behulp van paarden geeft op het terrein van denken, doen en voelen veel beweging.om al die veranderingen

Nadere informatie

Opleiding. systemische pedagogiek. Bert Hellinger Instituut Nederland

Opleiding. systemische pedagogiek. Bert Hellinger Instituut Nederland Opleiding systemische pedagogiek Bert Hellinger Instituut Nederland Inleiding Het systemisch fenomenologisch werk met opstellingen heeft in Nederland zo langzamerhand zijn plek gekregen. De opstellingen

Nadere informatie

Onbewuste Verbindingen

Onbewuste Verbindingen Onbewuste Verbindingen Driedaagse bijscholing Systemisch Werken voor coaches, mediators en therapeuten De bijscholing wordt twee keer per jaar gegeven. Data vind je op www.andrefun.nl/agenda Zoek je iets

Nadere informatie

Systeemdynamiek in organisaties. Bert Hellinger Instituut, Nederland

Systeemdynamiek in organisaties. Bert Hellinger Instituut, Nederland Systeemdynamiek in organisaties Bert Hellinger Instituut, Nederland Systeemdynamiek in organisaties In zes blokken van twee dagen en een blok van drie dagen kunnen deelnemers leren om zelfstandig organisatieopstellingen

Nadere informatie

Bijlage 0. Systemisch Werk in de Praktijk. Intensieve training inclusief intervisiebijeenkomsten

Bijlage 0. Systemisch Werk in de Praktijk. Intensieve training inclusief intervisiebijeenkomsten Intensieve training inclusief intervisiebijeenkomsten Inleiding In de afgelopen 10 jaar wordt in de wereld van de therapie, training en coaching veel onderzocht, gepubliceerd en geëxperimenteerd met allerlei

Nadere informatie

Secure Base Systemisch Coachen. Professioneel begeleiden in het perspectief van het systeem

Secure Base Systemisch Coachen. Professioneel begeleiden in het perspectief van het systeem Professioneel begeleiden in het perspectief van het systeem 2016-2017 Huissen Ik ben wie ik ben. Een toeval onbevattelijk als elk toeval. Ik had toch andere voorouders kunnen hebben. en dan was ik van

Nadere informatie

Basisopleiding Familie-opstellingen

Basisopleiding Familie-opstellingen Basisopleiding Familie-opstellingen Bert Hellinger Instituut Nederland Inleiding Het systemisch werk met opstellingen dat door Bert Hellinger in Duitsland werd ontwikkeld geniet een enorme belangstelling

Nadere informatie

Secure Base Systemisch Coachen. Professioneel begeleiden in het perspectief van het systeem. Voorjaar 2016

Secure Base Systemisch Coachen. Professioneel begeleiden in het perspectief van het systeem. Voorjaar 2016 Secure Base Systemisch Coachen Professioneel begeleiden in het perspectief van het systeem Voorjaar 2016 Huissen Ik ben wie ik ben. Een toeval onbevattelijk als elk toeval. Ik had toch andere voorouders

Nadere informatie

Master opleiding Familie-opstellingen

Master opleiding Familie-opstellingen Master opleiding Familie-opstellingen Inleiding Familie-opstellingen is een vak in ontwikkeling. Meer en meer beseffen we dat de opsteller zijn of haar eigen instrument is. Meer en meer beseffen we hoe

Nadere informatie

Familie-opstellingen Professional

Familie-opstellingen Professional Familie-opstellingen Professional Verdiepingsopleiding Familieopstellingen Drie modulen van drie dagen Door Guni Baxa Nederlands In all things there is the potential of love And maybe it is our life s

Nadere informatie

Systemisch- dialogisch werken voor hulpverleners

Systemisch- dialogisch werken voor hulpverleners Opleiding Systemisch- dialogisch werken voor hulpverleners Systemisch denken, opstellingen en dialoog in therapie en coaching Een diepgaande en praktijkgerichte opleiding in 5 modules voor mensen in hulpverlenende

Nadere informatie

Systemisch werk voor de Loopbaancoach 5 daagse

Systemisch werk voor de Loopbaancoach 5 daagse Systemisch werk voor de Loopbaancoach 5 daagse Interventies om voorbij stagnatie te komen. Je bent coach en je hebt met allerlei loopbaanvragen te maken. Je bent HRM-er en je werkt met loopbaanvragen van

Nadere informatie

Opleiding Life Practitioner Praktische informatie

Opleiding Life Practitioner Praktische informatie Doel Kennismaken met de principes en methodologie van NLP en Systemisch werk. Toepassen van NLP Practitioner technieken (combinatie van NLP bouwstenen). Verwerven van competentie binnen communicatieprocessen.

Nadere informatie

zijn wie je bent Zorg voor jezelf, voorkom burn-out! Klooster Nieuwkerk Goirle

zijn wie je bent Zorg voor jezelf, voorkom burn-out! Klooster Nieuwkerk Goirle Zorg voor jezelf, voorkom burn-out! 2017 Klooster Nieuwkerk Goirle De verbinding kwijt Een burn-out: het lijkt iets van deze tijd te zijn. Meestal wordt het geweten aan langdurige werkstress en overbelasting.

Nadere informatie

HAND-OUT. Training Systemisch kijken naar kinderen, KIKI Training & Coaching

HAND-OUT. Training Systemisch kijken naar kinderen, KIKI Training & Coaching HAND-OUT Training Systemisch kijken naar kinderen, KIKI Training & Coaching Als je je kast niet zelf opruimt, zullen je kinderen het voor je moeten doen. Training Systemisch kijken naar kinderen, KIKI

Nadere informatie

Systemisch Dynamisch Werken voor mensen die met mensen werken

Systemisch Dynamisch Werken voor mensen die met mensen werken Systemisch Dynamisch Werken voor mensen die met mensen werken - intensieve, verrijkende en praktische leerervaring in systeemdynamisch werken - ervaringsgericht leertraject in vijf workshops met opdrachten

Nadere informatie

Opleiding Trainer en coach met ziel en zakelijkheid

Opleiding Trainer en coach met ziel en zakelijkheid Opleiding Trainer en coach met ziel en zakelijkheid Krijg de kneepjes van het coach- en trainersvak in de vingers! Leer mensen begeleiden op effectief gedrag (bovenstroom) én belemmerende gewoontepatronen

Nadere informatie

Teamontwikkeling met de wijsheid van de kudde

Teamontwikkeling met de wijsheid van de kudde Teamontwikkeling met de wijsheid van de kudde Inleiding Ons werk start en eindigt met de paarden. Interventies van de begeleider komen direct uit het veld van de paarden. We laten ons leiden door de wijsheid

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

Voor meer informatie kijk je op onze website of bel je met Mincka van Houten op of met Johan de Jong op

Voor meer informatie kijk je op onze website of bel je met Mincka van Houten op of met Johan de Jong op --------- In februari 2018 start onze opleiding Systemisch Mensen-Werk in Zutphen. Deze SKB en VVH geaccrediteerde opleiding leidt je op tot zelfstandig begeleider van systemische opstellingen. Wil je

Nadere informatie

Een andere kijk, dezelfde persoon

Een andere kijk, dezelfde persoon Een andere kijk, dezelfde persoon Petra Zijderveld Systemisch Coach Internationaal gecertificeerd NLP trainer MfN Register Mediator De leraar Hij handelt door niets te doen Hij onderwijst door niet te

Nadere informatie

Masteropleiding Organisatieopstellingen

Masteropleiding Organisatieopstellingen Masteropleiding Organisatieopstellingen Systemisch Werk en Opstellingen in Bedrijf en Organisaties Nederlands Inleiding Het begeleiden van opstellingen is naast een kunst ook een vak. Afgelopen jaren werd

Nadere informatie

Systemisch- dialogisch werken voor hulpverleners

Systemisch- dialogisch werken voor hulpverleners Opleiding Systemisch- dialogisch werken voor hulpverleners Systemisch denken, opstellingen en dialoog in therapie en coaching Een diepgaande en praktijkgerichte opleiding in 5 modules voor mensen in hulpverlenende

Nadere informatie

Systemisch Werken, wat is dat? Auteur: Emmely Faessen

Systemisch Werken, wat is dat? Auteur: Emmely Faessen Systemisch Werken, wat is dat? Auteur: Emmely Faessen Introductie Soms zijn er vragen waar je geen antwoord op hebt. Soms zijn er zaken waar je tegenaan loopt, waarvan je niet begrijpt waarom ze jou overkomen.

Nadere informatie

Jaartraining System dynamics

Jaartraining System dynamics Deze jaartraining richt zich op ieder die zich wil bijscholen in de systemische manier van kijken en handelen met toepassingen in de verschillende levensdomeinen: familie, relatie, opvoeden, werk, helpen,...

Nadere informatie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie Secure Base Coachen Professioneel begeleiden bij transitie 2017 In een woud van droomgewassen, stenen wortels, stalen webben, tochtig labyrint van woorden, woont een mens op brekebenen, lelie van het veld,

Nadere informatie

Coachingsopleiding. Process Communication Model

Coachingsopleiding. Process Communication Model Coachingsopleiding Process Communication Model Coachingsopleiding Process Communication Model Zou je misschien, als je tijd hebt, hoor Je bent altijd op zoek naar die ene manier om je cliënt écht te helpen.

Nadere informatie

Vervolgopleiding Begeleiden van diepgaande verandering

Vervolgopleiding Begeleiden van diepgaande verandering Vervolgopleiding Begeleiden van diepgaande verandering Transactionele Analyse, Gestalt, Systemisch werken, Voice Dialogue Wil je transformatieprocessen resultaatgericht begeleiden op het gebied van persoonlijke

Nadere informatie

Opleiding Dieptecoaching

Opleiding Dieptecoaching Opleiding Dieptecoaching Transactionele Analyse, Gestalt, Systemisch werken, Voice Dialogue Wil je transformatieprocessen resultaatgericht begeleiden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling

Nadere informatie

een nieuwe loopbaanstap

een nieuwe loopbaanstap een nieuwe loopbaanstap Veranderen en vorm geven in verbinding met jezelf! 2017 Klooster Nieuwkerk Goirle Van je hoofd naar je hart 'Je moet meer leren vertrouwen op je eigen ervaringen en waarnemingen

Nadere informatie

VAN ORGANISATIE VRAAGSTUKKEN

VAN ORGANISATIE VRAAGSTUKKEN DE KERN VAN ORGANISATIE VRAAGSTUKKEN LEERGANG VOOR NEDERLANDSE GEMEENTEN EFFECTIEF WERKEN DOOR SYSTEMISCH TE DENKEN LEERGANG VOOR GEMEENTEN IN NOORD NEDERLAND EFFECTIEF WERKEN DOOR SYSTEMISCH TE DENKEN.

Nadere informatie

Coachen met ziel en zakelijkheid 3a Opleiding Dieptecoach

Coachen met ziel en zakelijkheid 3a Opleiding Dieptecoach Coachen met ziel en zakelijkheid 3a Opleiding Dieptecoach Leer 4 verdiepende coachingsmethodieken: Gestalt, Transactionele Analyse, Familieopstellingen, Voice Dialogue Volg een opleiding voor coaches,

Nadere informatie

Onbewuste Verbindingen

Onbewuste Verbindingen Onbewuste Verbindingen Driedaagse bijscholing Systemisch Werken voor therapeuten en coaches De bijscholing wordt twee keer per jaar gegeven. Actuele data vind je op www.andrefuntherapie.nl/agenda Zoek

Nadere informatie

Trainer en Coach met ziel en zakelijkheid

Trainer en Coach met ziel en zakelijkheid Trainer en Coach met ziel en zakelijkheid Word gediplomeerd trainer én coach Ben je op zoek naar een gedegen en inspirerende trainersopleiding én coachingsopleiding? Wil je met jouw training en coaching

Nadere informatie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie Groep 4. Winter / Voorjaar 2017

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie Groep 4. Winter / Voorjaar 2017 Professioneel begeleiden bij transitie Groep 4 Winter / Voorjaar 2017 Huissen In een woud van droomgewassen, stenen wortels, stalen webben, tochtig labyrint van woorden, woont een mens op brekebenen, lelie

Nadere informatie

workshops Systemisch Werk Familie- & Organisatie-opstellingen

workshops Systemisch Werk Familie- & Organisatie-opstellingen workshops Systemisch Werk Familie- & Organisatie-opstellingen Begeleiding: Michaël Molenaar Anne Lies Oosterbaan 1-daagse workshops: 2010: zaterdag 23 oktober en 27 november 2011: zaterdag 22 januari,

Nadere informatie

Professioneel begeleiden bij verlies. Deel 1

Professioneel begeleiden bij verlies. Deel 1 Professioneel begeleiden bij verlies Deel 1 2017 Elk begin is tenslotte niet meer dan een vervolg, en het boek der gebeurtenissen ligt altijd open in het midden. (Wyslawa Szymborska) Inhoud Bij het leven

Nadere informatie

doorgronden van menselijke systemen

doorgronden van menselijke systemen doorgronden van menselijke systemen express your inner power dagopleiding SYSTEMISCH WERKEN najaar 2017 - locatie roermond response instituut Response Instituut staat in Nederland te boek als een toonaangevend

Nadere informatie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie Secure Base Coachen Professioneel begeleiden bij transitie 2019-2020 In een woud van droomgewassen, stenen wortels, stalen webben, tochtig labyrint van woorden, woont een mens op brekebenen, lelie van

Nadere informatie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie Secure Base Coachen Professioneel begeleiden bij transitie 2019 In een woud van droomgewassen, stenen wortels, stalen webben, tochtig labyrint van woorden, woont een mens op brekebenen, lelie van het veld,

Nadere informatie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie Secure Base Coachen Professioneel begeleiden bij transitie 2018 In een woud van droomgewassen, stenen wortels, stalen webben, tochtig labyrint van woorden, woont een mens op brekebenen, lelie van het veld,

Nadere informatie

Studiegids Basisopleiding Systemisch Werk voor professionals in Diergezondheidszorg 2019 (SWD1)

Studiegids Basisopleiding Systemisch Werk voor professionals in Diergezondheidszorg 2019 (SWD1) Studiegids Basisopleiding Systemisch Werk voor professionals in Diergezondheidszorg 2019 (SWD1) 1. Inhoud & doelstellingen van de opleiding/cursus Veel oorzaken van gedragsproblemen en gezondheidsklachten

Nadere informatie

Opleiding coaching en procesbegeleiding in organisaties Individuele coaching en basiskennis groepsinterventies in organisaties.

Opleiding coaching en procesbegeleiding in organisaties Individuele coaching en basiskennis groepsinterventies in organisaties. Opleiding coaching en procesbegeleiding in organisaties 2018 Individuele coaching en basiskennis groepsinterventies in organisaties. In organisaties. Een ervaringsgerichte opleiding met de nadruk op organisaties.

Nadere informatie

Programma Instrument voor hulp 1 e jaar

Programma Instrument voor hulp 1 e jaar Programma Instrument voor hulp 1 e jaar 2017-2018 Blok 1 Instrumentschap, de basis van het werk als coach do 2 nov - vr 3 nov De basisprincipes en basishouding als coach leren kennen; aanwezig zijn in

Nadere informatie

Kind en Scheiding Trainingen.

Kind en Scheiding Trainingen. Kind en Scheiding Trainingen www.amv-opleidingen.nl AMV, de opleider voor jouw ambities Praktisch en resultaatgericht Het verschil maken, dat doen we bij AMV. Door onze praktische én persoonlijke aanpak.

Nadere informatie

De houding van de begeleider

De houding van de begeleider De houding van de begeleider Klant is koning In opstellingen zul je merken dat er heel veel gebeurt en veel speelt. De kunst voor een begeleider is om de stroming te volgen die jouw klant verder gaat helpen.

Nadere informatie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie Groep 5. Najaar 2017

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie Groep 5. Najaar 2017 Secure Base Coachen Professioneel begeleiden bij transitie Groep 5 Najaar 2017 Huissen In een woud van droomgewassen, stenen wortels, stalen webben, tochtig labyrint van woorden, woont een mens op brekebenen,

Nadere informatie

Opleiding Equine Assisted Coach

Opleiding Equine Assisted Coach Je wilt van het werken met paarden en mensen je beroep maken? Jezelf, anderen en paarden beter leren kennen? Samen met paarden, mensen helpen? Opleiding Equine Assisted Coach De intuïtief ontwikkelde coach

Nadere informatie

Organisatie: Yvonne Roosen Uitvoering: Koekkoek en co vertegenwoordigd door:

Organisatie: Yvonne Roosen Uitvoering: Koekkoek en co vertegenwoordigd door: Cursussen bij Dressuurstal (Website: www.cursustotaal.nl) Organisatie: Yvonne Roosen Uitvoering: Koekkoek en co vertegenwoordigd door: Nel Koekkoek, sportpsycholoog, GZ- psycholoog BIG Marie-José Hulsman

Nadere informatie

Opleiding mediation voor gedragsdeskundigen

Opleiding mediation voor gedragsdeskundigen mensenkennis De opleiding sluit perfect aan: sterker nog, door de theorie worden de tools die ik nu onbewust gebruik, meer bewust Opleiding mediation voor gedragsdeskundigen Opleiding mediation voor gedragsdeskundigen

Nadere informatie

Studiegids basisopleiding Systemisch MensenWerk 2019 (SMW3)

Studiegids basisopleiding Systemisch MensenWerk 2019 (SMW3) Studiegids basisopleiding Systemisch MensenWerk 2019 (SMW3) 1. Inhoud & doelstellingen van de opleiding Deze basisopleiding wil professionals inzicht geven en vaardigheden leren in het opstellingenwerk

Nadere informatie

Unieke opleiding in Arboland. Opleiding. Copla Opleiding Training Consultants Coaching

Unieke opleiding in Arboland. Opleiding. Copla Opleiding Training Consultants Coaching Unieke opleiding in Arboland Opleiding Copla Opleiding Training Consultants Coaching copla.nl Bezoek ook onze websites: www.copla.nl www.deveiligheidscoach.nl DE VEILIGHEIDSCOACH Steeds vaker buigen veiligheidskundigen

Nadere informatie

Begeleiden vanuit Systemisch/Sjamanistisch perspectief met Paarden en andere dieren Vervolgopleiding voor paardencoaches

Begeleiden vanuit Systemisch/Sjamanistisch perspectief met Paarden en andere dieren Vervolgopleiding voor paardencoaches Kifungo Opleidingen Begeleiden vanuit Systemisch/Sjamanistisch perspectief met Paarden en andere dieren Vervolgopleiding voor paardencoaches "Vele wegen kent het leven, maar van al die wegen is er één

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Mindful Coachen Rotterdam Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Zesdaagse, geaccrediteerde Masterclass voor psychologen, trainers, coaches en therapeuten. Start 30 maart 2012 Open Avond: 6 maart a.s. WAAROM EEN MASTERCLASS

Nadere informatie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden in het perspectief van hechting 2015-2016

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden in het perspectief van hechting 2015-2016 Secure Base Coachen Professioneel begeleiden in het perspectief van hechting 2015-2016 Huissen In een woud van droomgewassen, stenen wortels, stalen webben, tochtig labyrint van woorden, woont een mens

Nadere informatie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie Secure Base Coachen Professioneel begeleiden bij transitie 2018 / 2019 In een woud van droomgewassen, stenen wortels, stalen webben, tochtig labyrint van woorden, woont een mens op brekebenen, lelie van

Nadere informatie

BewustZijn & Intuïtie

BewustZijn & Intuïtie BewustZijn & Intuïtie Intuïtief coachen en adviseren in een zakelijke omgeving Intuïtie, de sleutel tot succes De succesfactor voor een topcoach, excellente adviseur of succesvolle interimmanager ligt

Nadere informatie

een nieuwe loopbaanstap

een nieuwe loopbaanstap een nieuwe loopbaanstap Veranderen en vorm geven in verbinding met jezelf! 2018 Klooster Nieuwkerk Goirle Van je hoofd naar je hart 'Je moet meer leren vertrouwen op je eigen ervaringen en waarnemingen

Nadere informatie

PROGRAMMA Een dank aan allen en wees welkom! Yvonne en Henk Wittekoek-van de Vondervoort

PROGRAMMA Een dank aan allen en wees welkom! Yvonne en Henk Wittekoek-van de Vondervoort PROGRAMMA 2017 Vanuit de wens om een Quantum Leap te maken zullen we het komende jaar, 2017 verschillende vormen van systemisch werk aanbieden zodat het Volop Leven bevorderd wordt naast het meer Grip

Nadere informatie

Systemisch- dialogisch werken

Systemisch- dialogisch werken Jaaropleiding Systemisch- dialogisch werken Systemisch denken, opstellingen begeleiden en dialogische principes en methoden integeren in therapie, onderwijs, coaching en training Een diepgaande en praktijkgerichte

Nadere informatie

Professioneel begeleiden bij verlies. Deel 1

Professioneel begeleiden bij verlies. Deel 1 Professioneel begeleiden bij verlies Deel 1 2019 Elk begin is tenslotte niet meer dan een vervolg, en het boek der gebeurtenissen ligt altijd open in het midden. (Wyslawa Szymborska) Inhoud Bij het leven

Nadere informatie

Professioneel begeleiden bij verlies. Deel 1

Professioneel begeleiden bij verlies. Deel 1 Professioneel begeleiden bij verlies Deel 1 2018 Elk begin is tenslotte niet meer dan een vervolg, en het boek der gebeurtenissen ligt altijd open in het midden. (Wyslawa Szymborska) Inhoud Bij het leven

Nadere informatie

Opleiding Professioneel en inspirerend trainen Post-HBO registeropleiding tot trainer communicatieve en managementvaardigheden

Opleiding Professioneel en inspirerend trainen Post-HBO registeropleiding tot trainer communicatieve en managementvaardigheden Opleiding Professioneel en inspirerend trainen Post-HBO registeropleiding tot trainer communicatieve en managementvaardigheden Persoonlijk leiderschap en trainersvakmanschap Zoek je een gedegen opleiding

Nadere informatie

de loopbaan reis over verbinding, betekenisvol werken en vorm geven aan verandering! Hilvaria Studio s

de loopbaan reis over verbinding, betekenisvol werken en vorm geven aan verandering! Hilvaria Studio s de loopbaan reis over verbinding, betekenisvol werken en vorm geven aan verandering! 2019 Hilvaria Studio s Ik kies voor mezelf, omdat werk geen corset mag worden waarin ik me gevangen voel en van waaruit

Nadere informatie

Praktisch werken met Belbin. Teamrollen voor Trainers TEAMROLLEN GEBRUIKEN IN JE EIGEN TRAININGEN

Praktisch werken met Belbin. Teamrollen voor Trainers TEAMROLLEN GEBRUIKEN IN JE EIGEN TRAININGEN Praktisch werken met Belbin Teamrollen voor Trainers TEAMROLLEN GEBRUIKEN IN JE EIGEN TRAININGEN Haal meer uit je (team)training met teamrollen TEAMROLLEN VOOR TRAINERS Teams waarin onderlinge verschillen

Nadere informatie

Gecertificeerde Opleidingen

Gecertificeerde Opleidingen Gecertificeerde Opleidingen TOP Class Communicatie Vaardigheden Gordon Communicatie Trainer www.gordoncommunicatie.nl Top Class Communicatie Vaardigheden Persoonlijk en professioneel communiceren In deze

Nadere informatie

Instrument voor hulp Programma 1 e jaar Blok 1 do 1 nov - vr 2 nov uur uur de Poort, Groesbeek (met overnachting)

Instrument voor hulp Programma 1 e jaar Blok 1 do 1 nov - vr 2 nov uur uur de Poort, Groesbeek (met overnachting) Instrument voor hulp Programma 1 e jaar 2018-2019 Blok 1 do 1 nov - vr 2 nov 10.00 uur - 17.30 uur (met overnachting) Instrumentschap, de basis van het werk als coach De basisprincipes en basishouding

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn studiejaar: 2016-2017 Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

DE HOGE LAT. over de diepers triggers van overbelasting en het (her)vinden van je eigen regie Klooster Nieuwkerk Goirle

DE HOGE LAT. over de diepers triggers van overbelasting en het (her)vinden van je eigen regie Klooster Nieuwkerk Goirle DE HOGE LAT over de diepers triggers van overbelasting en het (her)vinden van je eigen regie 2018-2019 Klooster Nieuwkerk Goirle Wie legt die lat? Hoge lat? Overbelasting: het lijkt iets van deze tijd

Nadere informatie

COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) IN HET KORT CONTACTGEGEVENS DE KRACHT VAN ONZE COACHOPLEIDING PERSOONLIJKE AANDACHT BLENDED LEARNING

COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) IN HET KORT CONTACTGEGEVENS DE KRACHT VAN ONZE COACHOPLEIDING PERSOONLIJKE AANDACHT BLENDED LEARNING COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) Er zijn veel redenen om een coachopleiding te volgen. Als u wilt werken als coach is een coachopleiding natuurlijk een voorwaarde. Maar ook voor optimale carrièregroei

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSYKON. Cursusaanbod

NIEUWSBRIEF PSYKON. Cursusaanbod 31 AUGUSTUS 2018 NIEUWSBRIEF PSYKON Cursusaanbod 2018-2019 1. NIEUW Persoonlijk Ontwikkelingsjaar PsyKon 2. Introductie symbooldrama 3. Opleiding symbooldrama 4. Psychopathologie in company 5. Diagnostische

Nadere informatie

Horsemanship en Rijkunst

Horsemanship en Rijkunst Horsemanship en Rijkunst Janet Bos Monique de Rijk Een solide basis voor u en uw paard begint bij een goed contact, plus de juiste fysieke ontwikkeling van uw paard. En dát leert u allemaal tijdens de

Nadere informatie

Een erkende opleiding tot gecertificeerd coach in twee delen. TAAKBEKWAAMHEID start op 12.10.2015. VAKBEKWAAMHEID start op 13.04.

Een erkende opleiding tot gecertificeerd coach in twee delen. TAAKBEKWAAMHEID start op 12.10.2015. VAKBEKWAAMHEID start op 13.04. Een erkende opleiding tot gecertificeerd coach in twee delen. CPC deel 1 Leergang 23 CPC deel 2 Leergang 21 TAAKBEKWAAMHEID start op 12.10.2015 VAKBEKWAAMHEID start op 13.04.2015 Professional coaching

Nadere informatie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden in het perspectief van hechting. Najaar 2015

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden in het perspectief van hechting. Najaar 2015 Professioneel begeleiden in het perspectief van hechting Najaar 2015 Huissen In een woud van droomgewassen, stenen wortels, stalen webben, tochtig labyrint van woorden, woont een mens op brekebenen, lelie

Nadere informatie

workshops Systemisch Werk Familie- & Organisatie-opstellingen

workshops Systemisch Werk Familie- & Organisatie-opstellingen workshops Systemisch Werk Familie- & Organisatie-opstellingen Begeleiding: Michaël Molenaar Anne Lies Oosterbaan 1-daagse workshops 2007: zaterdag 20 oktober en 24 november 2008: zaterdag 26 januari, 8

Nadere informatie

TranceArt Academie NLP opleidingen 2014/2015

TranceArt Academie NLP opleidingen 2014/2015 TranceArt Academie NLP opleidingen 2014/2015 DE opleiding voor NLP- ers Internationaal erkende trainingen: NLP Practitioner NLP Master Practitioner Fotografie: Ben Sauer Dit is een uitgave van de TranceArt

Nadere informatie

Trainersopleiding. Process Communication Model

Trainersopleiding. Process Communication Model Trainersopleiding Process Communication Model Trainersopleiding Process Communication Model Zou je misschien, als je tijd hebt, hoor Het is je passie om mensen te helpen bij hun ontwikkeling. Maar je wilt

Nadere informatie

TRAINEN MET ZIEL EN ZAKELIJKHEID Opleiding Vakinhoudelijk trainen

TRAINEN MET ZIEL EN ZAKELIJKHEID Opleiding Vakinhoudelijk trainen TRAINEN MET ZIEL EN ZAKELIJKHEID Opleiding Vakinhoudelijk trainen Van focus op inhoud naar werken met de groep Hoe kun je als trainer je theorie enthousiast overbrengen zonder dat je groep passief wordt?

Nadere informatie

Secure Base Loopbaanbegeleiding. Professioneel begeleiden bij transitie in de loopbaan

Secure Base Loopbaanbegeleiding. Professioneel begeleiden bij transitie in de loopbaan Secure Base Loopbaanbegeleiding Professioneel begeleiden bij transitie in de loopbaan 2018 Inhoud Werk je als professional op het gebied van loopbaanbegeleiding, re-integratie of HR? Begeleid en adviseer

Nadere informatie

de plek van de leider

de plek van de leider Wat komt er kijken bij succesvol leiderschap? Deze en andere vragen stellen wij tijdens de Leergang Leiderschap. We gaan samen op zoek naar de essentie van leiderschap. Zo ontwikkel je een geoefend oog

Nadere informatie

Mindful Coachen Zuid-Nederland tweejarige opleiding

Mindful Coachen Zuid-Nederland tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

OPLEIDINGSINSTITUUT VOOR INTEGRALE COACHING & THERAPIE

OPLEIDINGSINSTITUUT VOOR INTEGRALE COACHING & THERAPIE 2 0 1 4 OPLEIDINGSINSTITUUT VOOR INTEGRALE COACHING & THERAPIE Beste NEI-ers, NLP-ers, Collega s en geïnteresseerden. Trots kunnen we weer een nieuwsbrief vol met workshops en opleidingen laten zien. Het

Nadere informatie

Centrum Bergkristal Studieplan Deelopleiding Holistisch Integratief Coach en/of Counsellor

Centrum Bergkristal Studieplan Deelopleiding Holistisch Integratief Coach en/of Counsellor Centrum Bergkristal Studieplan Deelopleiding Holistisch Integratief Coach en/of Counsellor Modules Holistisch Integratief Coach en/of Counsellor 1. Psychologie en Psychopathologie 2. Sociale psychologie

Nadere informatie

Middenkaderopleiding voor beginnend leidinggevenden (MKOB)

Middenkaderopleiding voor beginnend leidinggevenden (MKOB) Middenkaderopleiding voor beginnend leidinggevenden (MKOB) Verbeter je vaardigheden en word een betere en effectievere leidinggevende Opleidingsinstituut DJI Voor wie Voor leidinggevenden met zes maanden

Nadere informatie

Opleiding Teamcoaching voor managers

Opleiding Teamcoaching voor managers Opleiding Teamcoaching voor managers Leer bouwen aan teamontwikkeling door te coachen op de bovenstroom én onderstroom Ga bewuster om met je systemische plek binnen het teamen organisatiesysteem Ontwikkel

Nadere informatie

Specialisatieopleiding arbeids- en organisatiemediation

Specialisatieopleiding arbeids- en organisatiemediation mensenkennis De partijen op één lijn te krijgen en zo het conflict ombouwen naar een goede samenwerking. Dat is een fantastische uitdaging. Specialisatieopleiding arbeids- en organisatiemediation Arbeids-

Nadere informatie

1. Wat en waarom? Veranderaars staan voor steeds grotere uitdagingen. Dat vraagt méér skills dan alleen het gebruiken van je hoofd.

1. Wat en waarom? Veranderaars staan voor steeds grotere uitdagingen. Dat vraagt méér skills dan alleen het gebruiken van je hoofd. Embodied Learning In deze leergang train je de intelligentie van het lichaam. Op die manier versterk je je leiderschap. Je onderzoekt de rol van lichaamsbewustzijn, heelheid en gelijkwaardigheid en zet

Nadere informatie

Workshop Systemisch Coachen AlumnEI, 9 april 2016

Workshop Systemisch Coachen AlumnEI, 9 april 2016 Workshop Systemisch Coachen AlumnEI, 9 april 2016 Systemisch coachen maakt deel uit van een systeembenadering die voluit de 'Systemisch Fenomenologische Benadering' heet. Een paar uitgangspunten: 1. Het

Nadere informatie

Training KleuterLab Onderzoekend Leren en Spelenderwijs Verrijken (groep 1-4)

Training KleuterLab Onderzoekend Leren en Spelenderwijs Verrijken (groep 1-4) Training KleuterLab Onderzoekend Leren en Spelenderwijs Verrijken (groep 1-4) Spel, avontuur, contextleren we onderstrepen allemaal het belang hiervan. Onderzoekend leren is een prachtig middel om kinderen

Nadere informatie

Certified Professional Coaching Een erkende opleiding tot gecertificeerd coach in twee delen.

Certified Professional Coaching Een erkende opleiding tot gecertificeerd coach in twee delen. Certified Professional Coaching Een erkende opleiding tot gecertificeerd coach in twee delen. CPC deel 1 Leergang 22 Leergang 23 CPC deel 2 Leergang 21 Leergang 22 TAAKBEKWAAMHEID start op 26.03.2015 start

Nadere informatie

Leiderschap vanuit systemisch perspectief

Leiderschap vanuit systemisch perspectief Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 4-daagse training: Leiderschap vanuit systemisch perspectief Het leven wordt voorwaarts

Nadere informatie

Training Lean Black Belt. Inclusief Black Belt certificaat

Training Lean Black Belt. Inclusief Black Belt certificaat Training Lean Black Belt Inclusief Black Belt certificaat Een Lean Black Belt certificaat van het LCS is een verrijking, een geweldige mijlpaal. Het geeft niet alleen erkenning van jouw Lean capaciteiten

Nadere informatie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie. Voorjaar 2016

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie. Voorjaar 2016 Secure Base Coachen Professioneel begeleiden bij transitie Voorjaar 2016 Huissen In een woud van droomgewassen, stenen wortels, stalen webben, tochtig labyrint van woorden, woont een mens op brekebenen,

Nadere informatie