NLP & ENERGETISCH WERKEN, hoe werkt dat? Auteur: Emmely Faessen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NLP & ENERGETISCH WERKEN, hoe werkt dat? Auteur: Emmely Faessen"

Transcriptie

1 NLP & ENERGETISCH WERKEN, hoe werkt dat? Auteur: Emmely Faessen

2 Introductie Energetisch werken is een methodiek die ontwikkeld is voor coaches en begeleiders om hun cliënten te helpen tot inzichten te komen die leiden tot gedragsverandering. Daarnaast is energetisch werken waardevol voor mensen die persoonlijke groei en ontwikkeling belangrijk vinden en die minimaal basiskennis hebben van coachtechnieken. Het komt nogal eens voor dat mensen merken dat zij in hun privéleven of in hun werk niet de resultaten behalen die hun voor ogen staan. Zij lopen vast in hun relatie, vinden communiceren met hun kinderen lastig, of zijn minder gelukkig zonder precies te weten waarom of waardoor. Ook werk kan leiden tot zorgen. Waardoor loopt het werk niet zoals gepland, wat is de oorzaak dat een promotie niet gegund wordt, hoe kan het dat contact met collega s of leidinggevenden niet altijd soepel verloopt. Natuurlijk zijn dit maar enkele voorbeelden waar cliënten tegenaan kunnen lopen. Het kan zelfs zo zijn dat iemand helemaal niet meer weet wat ervoor nodig is om zich prettig of gelukkig te voelen, of tevreden te zijn. Waar het om gaat, is dat niet iedereen het even makkelijk vindt om te achterhalen wat er nu precies aan een vraag of problematiek ten grondslag ligt. Welke overtuiging ervoor zorgt dat gestelde doelen niet bereikt worden. Als je nagaat, dat de meeste overtuigingen waarop ons huidige gedrag gebaseerd is, zijn ontstaan in de eerste 7 jaar van ons leven, dan kun je je voorstellen dat het lastig is om direct te bedenken van welke overtuiging je last hebt.

3 Logica en creativiteit Denken levert niet altijd de benodigde inzichten. We zijn er zo aan gewend om te bedenken waardoor iets niet lukt. En dat is ook logisch, want we zijn opgevoed om in eerste instantie ons verstand, onze logica, te gebruiken. Goed ook natuurlijk, maar daar ligt niet altijd primair de oplossing. Met energetisch werken spreek je je hele zijn aan. In je persoonlijke energie is alles opgeslagen dat bij jou hoort: je fysieke zijn, je mentale, emotionele, energetische en spirituele zijn. Met een op de vorm gerichte vraagstijl ga je aan de slag met de persoonlijke ruimte en energie van jezelf en anderen. De opgevraagde kleuren en vormen link je vervolgens aan de kleuren van de chakra's (energiepunten in ons lichaam). Je ontdekt hoe je met deze methode verrassend doelgericht aan de slag kunt. De werkwijze is bijzonder vriendelijk en zachtaardig, maar wel heel snel en heel diepgaand, zodat je zeker bent van mooie inzichten en bewustwording. Vooral bij mensen die het niet meer weten, die een burn-out hebben of anderzijds aan stress onderhevig zijn, is energetisch werken een fantastische manier van begeleiding.

4 Het creatieve deel Het creatieve deel van ons brein geeft ons onder andere de mogelijkheid om te associëren, verbanden te leggen en onze intuïtie te gebruiken. Als we dit deel aanspreken, dan is het belangrijk om de vraagstijl hierop aan te passen. Het creatieve deel gebruiken we als ingang voor het vergaren van inzichten. Vraag daarom naar: waarom gekozen is voor een vorm; waarmee kun je deze associëren; welk gevoel hoort bij de vorm, en welk bij de associatie; uiteindelijk leg je verband tussen creativiteit en logica en ga je na waaraan een vorm, associatie of gevoel doet denken.

5 Persoonlijk energetisch veld Bij energetisch werken benaderen we de mens vanuit een holistische gedachte: we zien de mens als een totaal van een fysiek deel, een mentaal deel, een emotioneel deel, een energetisch deel en een spiritueel deel. De meeste coaching technieken zijn bekend met de eerste drie delen. We gaan nu het energetische deel verder verkennen. We beginnen met het ontdekken van het persoonlijke energetische veld. Aan de hand van het uitvragen en associëren met vorm, positie, samenstelling en kleur ontdekken we de inzichten op diverse niveaus. Uiteindelijk maken we ook gebruik van de chakrakleuren en hun betekenissen. Nadat alle inzichten verkregen zijn, gebruiken we de vorm en positie van de chakrakleuren voor het herstellen van het persoonlijk energetische veld waar nodig, zodat een basis voor gewenste gedragsverandering wordt gevormd. Nadat alle inzichten verkregen zijn, gebruiken we de vorm en positie van de chakrakleuren voor het herstellen van het persoonlijk energetische veld waar nodig, zodat een basis voor gewenste gedragsverandering wordt gevormd. Ontdek het persoonlijk energetisch veld Als je gaat werken met persoonlijke energie, dan zul je ontdekken dat die per situatie en omstandigheid kan verschillen. In rust zal het energetische veld er anders uitzien dan in een stressvolle situatie. In contact met de ene persoon kan het veld verschillen van het veld in contact met een andere persoon. Maar in welke situatie ook, het energetisch veld geeft altijd inzicht in wat is.

6 Oefening: ontdek je persoonlijk ruimte & energie Neem een bol wol, een stuk draad of iets anders waarmee je een ruimte om je heen kunt afbakenen. Stap 1 Creëer een ruimte waarin je op je gemak aan het werk kunt. Stel voor jezelf vast met welke vraag of thema je aan de slag wilt. Ga in het midden van de ruimte staan en ga in die ruimte vaststellen welke plek je daarin in neemt. Steek je armen uit en ga na tot hoever om jou heen jouw energie stroomt of loopt. Neem een bol wol en leg op de vloer de draad neer zoals jouw persoonlijke ruimte aanvoelt. Ofwel, zoals de wol jouw persoonlijke energie begrenst. Stap 2: Wat gebeurt er? Leg je een cirkel om je heen? Leg je een andere vorm om je heen? Is er een grens? Of is de grens heel ver weg? Is de grens heel dichtbij? Is de vorm die je gelegd hebt open of dicht? Loopt de draad strak, is die kronkelig, of zitten er bochten of hoeken in de vorm? Waar sta jij in de vorm? In het midden, aan de rand, aan de voorkant, de achterkant, op de grens?

7 Persoonlijke ruimte Iedereen heeft een persoonlijke ruimte, een persoonlijk energetisch veld. De één ontdekt hem makkelijker of sneller dan de ander. Neem in elk geval de tijd voor het leggen van de vorm. In de praktijk zien we dat mensen die het gevoel hebben dat de grens van hun cirkel (of andere vorm) erg ver weg ligt, veelal in eerste instantie het idee hebben dat zij geen grens hebben aan hun persoonlijke energetische veld. Maar ben gerust, iedereen heeft een energetisch veld, alleen voelt de één direct waar die loopt en kan het zijn dat een ander iets meer tijd nodig heeft om zijn grens te ontdekken.

8 In balans uit balans Als de vorm gelegd is, kunnen er vragen worden gesteld. Er is namelijk een reden waarom juist die vorm zo gelegd is. Door de jaren heen is ontdekt dat een persoon het meest in balans is als de persoonlijke ruimte, zijn energetische veld, op gespreide armen niveau om hem heen loopt in de rondte. Van boven naar beneden loopt het veld beneden zo n 30 centimeter onder de voeten door en boven het hoofd zover als de armen uitgestrekt reiken. Zoals op onderstaande tekening.

9 stel vragen Is jouw vorm, of de door jouw cliënt gelegde vorm anders dan de als meest in balans zijnde vorm, dan kun je daar vragen over stellen. Is de ruimte rond, ovaal, gekronkeld, verbogen of een andere niet-egaal-ronde vorm? Wat betekent het dat de ruimte niet mooi rond is, welke betekenis wordt daaraan gegeven? Hoort daar een associatie bij? Welke betekenis kan gegeven worden aan die associatie? Welk gevoel geeft deze ruimte? Is klein veilig? Zijn er grenzen als de ruimte groot is? Neemt iemand zijn plek wel in, of claimt hij te veel plek en gaat hij over andermans grenzen heen? Kan hij het gevoel ergens mee associëren? Zo ja, wat zegt die associatie? Als de ruimte open of dicht is: Welk gevoel geeft dat? Welk gevoel is er als dat veranderd wordt? (Maak open of dicht) Kan hij dat gevoel ergens mee associëren en zo ja, wat zegt dat? Wat vertelt zijn eigen plek in de ruimte? Wat doet het voor zijn gevoel om in het midden te staan, aan de grens, voorin, achterin? Hoort er een kleur bij dit energetische veld? Waarom die kleur, wat heeft deze persoon met deze kleur? Waar associeert hij/zij deze kleur mee? Welk gevoel hoort hierbij? Je kunt zoveel (laten) associëren met de cirkel als mogelijk en wenselijk is. De inzichten ontstaan spelenderwijs. Belangrijk is om eerst het associatieve deel van het brein aan te spreken en daarna pas de verbinding te maken met het logische deel van het brein. N.B. Als de vorm overeenkomt met de als meest in balans zijnde vorm, dan kun je natuurlijk nagaan of dit klopt en vragen of de cliënt zich over het algemeen comfortabel voelt met de situatie zoals die is. Is dat niet het geval, dan is het zaak om alert te zijn op de kleinere afwijkingen van de meest in balans zijnde vorm en daarover vragen te stellen.

10 Masterclass: NLP ontmoet Energetisch werken Binnen de Masterclass gaan we verder. Dag 1 Leren over en stoeien met een energetisch veld. Info over de do s en don ts met betrekking tot het werken met een energetisch veld. De representatie van een energetisch veld leren kennen en ermee leren werken. Kennismaken met een andere manier van vragen stellen en hiermee leren werken. Dag 2 Introductie van het werken met kleuren in een energetisch veld. Ervaren en leren werken met chakrakleuren binnen een energetisch veld en hier betekenis aan kunnen geven. Combineren van en werken met vormaspecten om te komen tot gedragsverandering. Dag 3 Bespreken van opgedane praktijkervaring inclusief 1 oefenverslag. Het maken van een korte toets. Spelen met je eigen intuïtie en ontdekken hoe je die kunt inzetten in de begeleiding van je klanten of voor jezelf. Jouw investering De investering voor deze training is 525,- (BTW vrijgesteld). Dit is inclusief locatie, documentatie/ schrijfmateriaal, koffie, thee en lunch. In overleg is betaling van het totale factuurbedrag in termijnen mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op. E: info@heartsystems.nl T:

11 Locatie en de trainer De ontdekkingsreis naar jouw potentieel Heart Systems biedt activiteiten aan op het gebied van persoonlijke effectiviteit, verandering en groei, voor mensen die vastgelopen zijn in hun carrière of relatie, steeds tegen dezelfde patronen aanlopen of een laag zelfbeeld hebben vanwege beperkende overtuigingen. Doe bij ons een ontdekkingsreis naar jouw potentieel en wij leren je hoe je meer vrijheid, succes, geluk en balans vindt. Aanbod Ons opleidingen aanbod bestaat uit Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Mindfulness en Integral Eye Movement Therapie (IEMT). Daarnaast geven we je via Masterclasses de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen. Onze opleidingen zijn gecertificeerd en kleinschalig (maximaal 12 deelnemers) en zijn bedoeld voor zowel trainers/coaches als particulieren. De trainer: Emmely Faessen Al ruim 20 jaar houdt Emmely zich bezig met communicatie, coaching en training. Haar achtergrond vanuit het bedrijfsleven, waarin zij vanuit verschillende adviserende en begeleidende functies betekenis heeft gegeven aan communicatie met en voor bedrijven, heeft een eerste basis gelegd voor het werken vanuit een mensgerichte verbinding. Vervolgens heeft zij daar vanaf 2007 in haar eigen bedrijf EM Coaching & Training verder vorm aan gegeven door als coach en begeleider op zoek te gaan naar de intermenselijke verbindingen en van daaruit ondersteuning te bieden aan cliënten die gedragsverandering nastreven. Locatie In Geulle, tussen de Limburgse heuvels, heeft Heart Systems haar eigen bijzondere locatie met trainingsruimtes voorzien van een sterke persoonlijke 'touch. Chantal Bieshaar is eigenaar en hoofdtrainer van Heart Systems Nederland. Als hoog-sensitief persoon met een paranormaal talent, weet zij als geen ander hoe het is om een leven met gezonde grenzen te koppelen aan een leven vanuit hoofd, hart en gevoel. Haar begeleiding is warm en invoelend, daagt je uit en stimuleert je om jouw leven te leiden op de voor jouw beste manier. Contactinformatie W: F: E: T: Chantal Bieshaar: Emmely Faessen:

Systemisch Werken, wat is dat? Auteur: Emmely Faessen

Systemisch Werken, wat is dat? Auteur: Emmely Faessen Systemisch Werken, wat is dat? Auteur: Emmely Faessen Introductie Soms zijn er vragen waar je geen antwoord op hebt. Soms zijn er zaken waar je tegenaan loopt, waarvan je niet begrijpt waarom ze jou overkomen.

Nadere informatie

BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP

BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP Heart Systems Nederland Geen betere plek om te ontsnappen aan alle hectiek dan in het sfeervolle pand van Heart Systems Nederland, gevestigd in een voormalige schuurkerk

Nadere informatie

BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP

BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP Heart Systems Nederland Geen betere plek om te ontsnappen aan alle hectiek dan in het sfeervolle pand van Heart Systems Nederland, gevestigd in een voormalige schuurkerk

Nadere informatie

NLP FIT BEWUSTWORDING MINDFULNESS NLP

NLP FIT BEWUSTWORDING MINDFULNESS NLP NLP FIT BEWUSTWORDING MINDFULNESS NLP BEN JIJ OP ZOEK NAAR BALANS? Ontdek je innerlijke kracht met deze combinatie van NLP & Mindfulness NLP & MINDFULNESS IN BALANS MET NLP EN MINDFULNESS DE PERFECTE COMBINATIE

Nadere informatie

NLP FIT BEWUSTWORDING - MINDFULNESS - NLP

NLP FIT BEWUSTWORDING - MINDFULNESS - NLP NLP FIT BEWUSTWORDING - MINDFULNESS - NLP Heart Systems Nederland Geen betere plek om te ontsnappen aan alle hectiek dan in het sfeervolle pand van Heart Systems Nederland, gevestigd in een voormalige

Nadere informatie

NLP: communicatie & coaching

NLP: communicatie & coaching NLP: communicatie & coaching NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) wordt als communicatietechniek gebruikt in verschillende vakgebieden: verandermanagement, educatie, training, sales, persoonlijk leiderschap,

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden

Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden Inleiding Kinderen zijn volop in ontwikkeling. Coaching met behulp van paarden geeft op het terrein van denken, doen en voelen veel beweging.om al die veranderingen

Nadere informatie

Training Passie en missie

Training Passie en missie Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

Voorbeeld antwoordblad Logische niveaus

Voorbeeld antwoordblad Logische niveaus Voorbeeld antwoordblad Logische niveaus Datum: 10 november 2016 We doorlopen de stappen in twee richtingen. Eerst van buiten naar binnen en daarna omgekeerd, van binnen naar buiten. Gebruik zowel je hoofd

Nadere informatie

NLP Practitioner Opleiding. Communiceer en coach met impact!

NLP Practitioner Opleiding. Communiceer en coach met impact! NLP Practitioner Opleiding Communiceer en coach met impact! Wat een dag, DE goeroe Richard Bandler heeft mijn papiertje getekend, en DE beste docente ever genaamd Tara heeft deze overhandigd. En DE leukste

Nadere informatie

NLP Practitioner Opleiding. Communiceer en coach met impact!

NLP Practitioner Opleiding. Communiceer en coach met impact! NLP Practitioner Opleiding Communiceer en coach met impact! Wat een dag, DE goeroe Richard Bandler heeft mijn papiertje getekend, en DE beste docente ever genaamd Tara heeft deze overhandigd. En DE leukste

Nadere informatie

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

M-power jezelf in 5 dagen

M-power jezelf in 5 dagen M-power jezelf in 5 dagen Masterclass Persoonlijk Leiderschap met Management Drives als solide basis m-power jezelf in 5 dagen Succesvol werken begint bij jezelf goed kennen. Dan ben je je bewust van je

Nadere informatie

Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken. De workshop Persoonlijke effectiviteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken. De workshop Persoonlijke effectiviteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijke effectiviteit Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken Hoe vaak gebeurt het dat een collega vraagt of je op het laatste moment nog even wilt meelezen met een

Nadere informatie

PRETTIG HERSTELLEN VAN EEN BURN OUT B R O CHURE VOOR WERKNEMERS W W W. V A L E O M E D I CA.NL

PRETTIG HERSTELLEN VAN EEN BURN OUT B R O CHURE VOOR WERKNEMERS W W W. V A L E O M E D I CA.NL PRETTIG HERSTELLEN VAN EEN BURN OUT B R O CHURE VOOR WERKNEMERS W W W. V A L E O M E D I CA.NL INDEX 0 1. H o o f d p a g i n a. 0 2. I n d e x. 0 3. F i j n o m kennis te maken. 0 4. F o c u s n i e t

Nadere informatie

Succesvol in Balans, Voltastraat 29-5, 6902 PT Zevenaar Tel: ,

Succesvol in Balans, Voltastraat 29-5, 6902 PT Zevenaar Tel: , Een leven vol geluk en balans Stress, piekeren... het vreet energie Neem je geluk NU in eigen hand Balans lijkt lastiger dan ooit Ø 69% van de vrouwen heeft moeite om alle ballen in de lucht te houden

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

5 tips om te ontspannen

5 tips om te ontspannen 5 tips om te ontspannen Yin in Yang Sommige foto s zijn gevonden op internet. Meen je rechten te hebben op een daarvan neem dan contact op met Yin in Yang. Het belang van ontspannen Ontspannen is een van

Nadere informatie

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijk leiderschap Persoonlijk leiderschap, je leven leiden vanuit je kracht Hoe geef je leiding aan jezelf? En wat is daar eigenlijk het belang van? Het is heel verstandig om eens in de

Nadere informatie

NLP Practitioner Opleiding. Communiceer en coach met impact!

NLP Practitioner Opleiding. Communiceer en coach met impact! NLP Practitioner Opleiding Communiceer en coach met impact! Wat een dag, DE goeroe Richard Bandler heeft mijn papiertje getekend, en DE beste docente ever genaamd Tara heeft deze overhandigd. En DE leukste

Nadere informatie

Training Communicatieve vaardigheden

Training Communicatieve vaardigheden Training Communicatieve vaardigheden Training Communicatie vaardigheden, contact maken en verbinden In het dagelijks leven communiceren we best veel. Denk maar eens na, tijdens een vergadering, maar ook

Nadere informatie

Training Passie en missie

Training Passie en missie Training Passie en missie Training Passie en missie, maak gebruik van elkaars unieke bijdrage Iedereen heeft een unieke bijdrage, maar niet iedereen weet welke dat is. Weet jij het wel? Wanneer je dit

Nadere informatie

Succescirkel van Werkgeluk

Succescirkel van Werkgeluk Succescirkel van Werkgeluk Ken jezelf en je succesfactoren! Zodat je je eigen werkgeluk en dat van anderen positief kunt beïnvloeden www.kristadewolff.nl Over Goed dat je het ebook hebt gedownload. Wat

Nadere informatie

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden.

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden. Workshop Leiderschap Leiderschap, krachtig in elke situatie Wat maakt iemand tot een goede leidinggevende? Natuurlijk moeten er doelen gehaald worden en het liefst binnen een bepaald budget. Maar zonder

Nadere informatie

Kiezen voor coaching als managementstijl

Kiezen voor coaching als managementstijl Kiezen voor coaching als managementstijl Druk, druk druk! Bijna iedere manager kent wel dit gevoel. Beter leren delegeren dus! Om te kunnen delegeren heb je echter verantwoordelijke en zelfsturende medewerkers

Nadere informatie

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced Leiderschap trainingen Coachend Leidinggeven Leiderschap van Nu Leiderschap van Nu - Advanced Persoonlijke Effectiviteit trainingen Optimaal Omgaan met Tijd en Werkdruk Vergroot je Assertiviteit en Zelfvertrouwen

Nadere informatie

NLP-practitioner. Mindable instituut voor bewustwording en mentale detox.

NLP-practitioner. Mindable instituut voor bewustwording en mentale detox. NLP-practitioner Mindable instituut voor bewustwording en mentale detox. Geef vorm aan jou mooiste wereld Mindable is een begrip als het gaat om bewustzijnsontwikkelingstrainingen en effectieve communicatie.

Nadere informatie

De workshop Personal branding wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Personal branding wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Personal branding Personal branding, waar sta jij voor? Wat vind je belangrijk? Wat maakt jou uniek? Tijdens de workshop Personal branding ga je op ontdekkingstocht naar jouw waarden en kwaliteiten.

Nadere informatie

Veerkracht. Vitaliteit en levenskunst. werken aan vitaliteit

Veerkracht. Vitaliteit en levenskunst. werken aan vitaliteit Veerkracht Vitaliteit en levenskunst Welkom Wat is veerkracht? Vertel een eigen positieve ervaring van veerkracht aan je buurman/-vrouw Wat is veerkracht? Terugveren na tegenslag, weerbaar, minder last

Nadere informatie

Eindelijk heeft mijn hoofd een goed gesprek met mijn lijf

Eindelijk heeft mijn hoofd een goed gesprek met mijn lijf Het Lijf Lab www.hetlijflab.nl Marianne Landman Coach & Trainer M: 06 55717163 marianne@hetlijflab.nl Berna van der Heide Coach & Trainer M: 06 57215632 berna@hetlijflab.nl Werken: Levenslang of Lang Leve

Nadere informatie

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk!

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Ontdek en gebruik je talenten en competenties: Maak stappen in je loopbaan

Nadere informatie

Masterclass Ik doe wat ik geloof

Masterclass Ik doe wat ik geloof Waarom doe ik wat ik doe Als mensen zijn we veel meer verantwoordelijk voor onze gevoelens en gedragingen dan we geneigd zijn te aanvaarden. Gevoel en gedrag worden in belangrijke mate bepaald door onze

Nadere informatie

Ik kreeg veel inzicht in de begeleiding van kinderen in het algemeen, de informatie is heel goed over te dragen naar andere manieren van werken.

Ik kreeg veel inzicht in de begeleiding van kinderen in het algemeen, de informatie is heel goed over te dragen naar andere manieren van werken. STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE LICHAAMSBEWUSTZIJN Verbinden van het mentale, het fysieke en het emotionele Toegankelijk, bruikbaar, leerzaam en nuttig! Ik kreeg veel inzicht in de begeleiding

Nadere informatie

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Training Coachvaardigheden Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Veel professionals doen tijdens hun carrière een beroep op een coach. Soms omdat ze vastgelopen zijn en niet weten welke

Nadere informatie

Opleiding coaching en procesbegeleiding in organisaties Individuele coaching en basiskennis groepsinterventies in organisaties.

Opleiding coaching en procesbegeleiding in organisaties Individuele coaching en basiskennis groepsinterventies in organisaties. Opleiding coaching en procesbegeleiding in organisaties 2018 Individuele coaching en basiskennis groepsinterventies in organisaties. In organisaties. Een ervaringsgerichte opleiding met de nadruk op organisaties.

Nadere informatie

2010 Marco Honkoop NLP coaching & training

2010 Marco Honkoop NLP coaching & training 2010 Marco Honkoop NLP coaching & training Introductie Dit ebook is gemaakt voor mensen die meer geluk in hun leven kunnen gebruiken. We kennen allemaal wel van die momenten dat het even tegen zit. Voor

Nadere informatie

Werkbeleving 21 maart Bea Voorbeeld

Werkbeleving 21 maart Bea Voorbeeld Werkbeleving 21 maart 2018 Bea Voorbeeld Hoe beleef je je werk? De meeste mensen functioneren het best en beleven het meeste plezier aan hun werk wanneer er evenwicht is tussen de eisen die aan hen gesteld

Nadere informatie

Ontdek je managementsupport.nl/event

Ontdek je managementsupport.nl/event e-pocket Ontdek je managementsupport.nl/event Beste talentvolle professional, Bedankt dat je de e-pocket Ontdek je talent hebt gedownload! Met deze e-pocket kun je een eerste stap zetten om je persoonlijke

Nadere informatie

Beter leven, meer plezier

Beter leven, meer plezier Rob van Ginkel Training en Coaching Beter leven, meer plezier NLP strategieën voor een leven met plezier Inhoudsopgave Wat is NLP...3 De logica van angst...3 Vrijkomen van angst...3 Negatieve gevoelens

Nadere informatie

Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden

Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden Inleiding Kinderen zijn volop in ontwikkeling. Coaching met behulp van paarden geeft op het terrein van denken, doen en voelen veel beweging.om al die veranderingen

Nadere informatie

Persoonlijke Effectiviteit Info driedaagse training inside

Persoonlijke Effectiviteit Info driedaagse training inside Persoonlijke Effectiviteit Info driedaagse training inside AAN HET WERKBOEK! Sommige situaties doen je wankelen. Je schrikt van de reactie van jezelf of de ander. Soms op je werk, soms privé. Hoe kan dat?

Nadere informatie

We DOP. School. school voor intuïtieve ontwikkeling

We DOP. School. school voor intuïtieve ontwikkeling We DOP School school voor intuïtieve ontwikkeling We DOP School school voor intuïtieve ontwikkeling Trainingsprogramma We DOP School Wat leuk dat ik jou mag verwelkomen! Ik ben Eefje de Wind, 31 jaar jong

Nadere informatie

M-power jezelf in 5 dagen

M-power jezelf in 5 dagen M-power jezelf in 5 dagen Masterclass Persoonlijk Leiderschap met Management Drives als solide basis m-power jezelf in 5 dagen Een investering voor zowel jezelf als voor je werkgever dat zich gegarandeerd

Nadere informatie

Eerste hulp bij overgevoeligheid - Energie in balans

Eerste hulp bij overgevoeligheid - Energie in balans Eerste hulp bij overgevoeligheid - Energie in balans Voor meer rust en vertrouwen bij hooggevoelige mensen Dank je wel voor het downloaden van mijn E-book voor hooggevoelige mensen. Als je eenmaal ontdekt

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Imagination is more important than knowledge

Nadere informatie

De workshop Passie en missie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Passie en missie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Passie en missie Workshop passie en missie, meer energie en motivatie Iedereen heeft iets, of meerdere dingen, waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Wanneer jij weet wat jouw passie en missie

Nadere informatie

Masterclass Faciliterend Leiderschap

Masterclass Faciliterend Leiderschap KLANTF CUS ORGANISATIE- & MENSONTWIKKELING Masterclass Faciliterend Leiderschap Voor organisaties die echt klantgericht willen zijn, is de keuze voor faciliterend leiderschap evident. De basis van deze

Nadere informatie

ENERGIE LATEN STROMEN NAAR DE DINGEN DIE ER WERKELIJK TOE DOEN

ENERGIE LATEN STROMEN NAAR DE DINGEN DIE ER WERKELIJK TOE DOEN ENERGIE LATEN STROMEN NAAR DE DINGEN DIE ER WERKELIJK TOE DOEN IK WIL MENSEN IN BEWEGING BRENGEN HANNEKE MOUW Ik stel me graag aan je voor Ik ben geboren in 1970. Ik vind vertrouwen, authenticiteit en

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

Training Communicatievaardigheden

Training Communicatievaardigheden Training Communicatievaardigheden Communicatie vaardigheden: succesvol en verbindend communiceren Wat zou het fijn zijn als Jan een keer normaal zou communiceren. Mijn leidinggevende communiceert ook nooit

Nadere informatie

DE BURN-OUT SPECIALIST

DE BURN-OUT SPECIALIST DE BURN-OUT SPECIALIST Naar de wortels van het probleem voor een snel en duurzaam herstel BROCHURE bestemd voor MEDEWERKERS MET EEN BURN-OUT De Burn-out Specialist Marne 55-1186 PC AMSTELVEEN E. info@deburnoutspecialist.nl

Nadere informatie

Workshop Lichaamstaal. Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel

Workshop Lichaamstaal. Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel Workshop Lichaamstaal Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel Lichaamstaal is belangrijker dan veel mensen beseffen. Het is een cruciaal onderdeel van onze communicatie. Hoe kom je over op een ander?

Nadere informatie

COACHEN EN TRAINEN Korte weergave

COACHEN EN TRAINEN Korte weergave COACHEN EN TRAINEN Korte weergave Geschreven door: Freek Verbeet Body2Coach 1. Wat is coaching? In mijn eigen nieuwe boek, waar ik nog mee bezig ben, schrijf ik over coaching. Door middel van verschillende

Nadere informatie

GEWOON HOOGGEVOELIG BEN JE HSP? TRAINING

GEWOON HOOGGEVOELIG BEN JE HSP? TRAINING TRAINING GEWOON BEN JE HSP? Elaine Aron zei daarover in haar 1e boek: De HSP is als een plantje. Het soort zaad dat de grond ingaat je aangeboren karakter is maar een deel van het verhaal. De kwaliteit

Nadere informatie

EFFECTIEF COMMUNICEREN MET NLP. Compacte introductie van NLP met focus op praktische toepassing in gespreksvoering en samenwerken

EFFECTIEF COMMUNICEREN MET NLP. Compacte introductie van NLP met focus op praktische toepassing in gespreksvoering en samenwerken EFFECTIEF COMMUNICEREN MET NLP Compacte introductie van NLP met focus op praktische toepassing in gespreksvoering en samenwerken Effectief Communiceren met NLP Effectief communiceren is niet zo moeilijk,

Nadere informatie

Workshop Man/vrouw energie, maak gebruik van de diversiteit binnen jullie team

Workshop Man/vrouw energie, maak gebruik van de diversiteit binnen jullie team Workshop Man/vrouw energie Workshop Man/vrouw energie, maak gebruik van de diversiteit binnen jullie team Vrouwen zijn gevoelig, snel emotioneel. Mannen zijn zakelijk, hard en direct. Klopt dit? Hoe is

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

NLP & INKOOP. Dam Inkoopadvies & Training 2018

NLP & INKOOP. Dam Inkoopadvies & Training 2018 NLP & INKOOP Dam Inkoopadvies & Training 2018 Stelling Als iemand anders het kan, kan ik het ook. Gewetensvraag Doe jij wat je zegt EN Zeg jij wat je doet? Jolanda Dam VERTROUWEN OPENHEID ONTWIKKELEN Sinds

Nadere informatie

Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie.

Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie. Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie. De cliënt krijgt een groot vel papier en kleurkrijt. De opdracht is: Teken je gezin van herkomst rond de etenstafel. Een werkvorm

Nadere informatie

Verantwoording 1.1 Keuze van de titel

Verantwoording 1.1 Keuze van de titel 1 13 Verantwoording 1.1 Keuze van de titel Voor je ligt het handboek Training sociale vaardigheden. Dit boek is geschreven voor iedereen die te maken heeft met kinderen tussen de tien en vijftien jaar

Nadere informatie

De workshop Passie en missie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Passie en missie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Passie en missie Passie en missie, jouw unieke bijdrage Weet jij wat jouw passie is? Waar jouw hart harder van gaat kloppen? Door de hectiek van de dag vergeet je hierbij stil te staan. Logisch

Nadere informatie

E-book. 5 werkvormen voor een krachtig actieplan. Mastering Change

E-book. 5 werkvormen voor een krachtig actieplan. Mastering Change E-book 5 werkvormen voor een krachtig actieplan Mastering Change 5 werkvormen voor een krachtig actieplan Door Stefan op de Woerd en Jochem Aubel Het is een grote uitdaging voor veel trainers is om ervoor

Nadere informatie

Female Leadership Journey. De kracht van de ontmoeting.

Female Leadership Journey. De kracht van de ontmoeting. Female Leadership Journey De kracht van de ontmoeting. De Female Leadership Journey was een fantastische ervaring. Tien dagen op pad in een prachtig land met een groep heel verschillende en prachtige vrouwen.

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

14 Stappen om jouw droom waar te maken

14 Stappen om jouw droom waar te maken 14 Stappen om jouw droom waar te maken Stap 1 Uitstelgedrag overwinnen Uitstelgedrag overwinnen Waarschijnlijk stel je het waarmaken van jouw dromen en doelen uit. Anders had je dit stappenplan niet gedownload.

Nadere informatie

In 7 stappen terug in je kracht na een Relatie breuk!

In 7 stappen terug in je kracht na een Relatie breuk! E-Book wordt aangeboden door CatharinaSmeding.com! In 7 stappen terug in je kracht na een Relatie breuk! Catharina Smeding Tip: print dit e-book uit voor optimaal resultaat! Let op! Je mag niets aan dit

Nadere informatie

De workshop Creatief denken wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Creatief denken wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Creatief denken Creatief denken, vergroot je oplossend vermogen Hoe creatief ben jij? Hoe creatief is jouw organisatie? Creativiteit is het creëren van iets nieuws dat nuttig en verrassend is.

Nadere informatie

Ik-Wijzer Naam: Sander Geleynse Datum: 27 januari 2016

Ik-Wijzer Naam: Sander Geleynse Datum: 27 januari 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Pagina 2 van 8 1. Inleiding Hallo Sander, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer. Hierin staat wat jij belangrijk vindt en wat je minder belangrijk vindt.

Nadere informatie

Oefeningen. Coaching met paarden

Oefeningen. Coaching met paarden Oefeningen Coaching met paarden Oefeningen Coaching met paarden Eric Van Poucke Schrijver: Eric Van Poucke Coverontwerp: Eric Van Poucke ISBN: Eric Van Poucke Eric Van Poucke Inleiding De impact op de

Nadere informatie

Ontdek-je-zelf toolkit. Plané Training & Coaching Persoonlijke- en Loopbaanontwikkeling

Ontdek-je-zelf toolkit. Plané Training & Coaching Persoonlijke- en Loopbaanontwikkeling Ontdek-je-zelf toolkit Ontdekken wat voor werk echt bij je past dat is nog zo gemakkelijk niet! Om je op weg te helpen, geef ik je 4 tools waarmee je je eerste stappen kunt zetten om te ontdekken waar

Nadere informatie

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben IK WIJZER Ik wil graag weten wie ik ben Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Copyright DilemmaManager B.V. Pagina 2 van 8 1 Inleiding Hallo Ruben, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer.

Nadere informatie

Meditatietechnieken Coaching en Energetische therapie

Meditatietechnieken Coaching en Energetische therapie Het Sandelhout Meditatietechnieken, Coaching en Training Meditatietechnieken Coaching en Energetische therapie Individuele consulten voor particulieren Locatie: Het Beekse Boshuis Goirlesedijk ongenummerd

Nadere informatie

Jouw hond leren alleen thuis te blijven

Jouw hond leren alleen thuis te blijven Jouw hond leren alleen thuis te blijven Honden zijn roedeldieren, dit betekent dat zij altijd in groepen leven en van nature niet gewend zijn om alleen te zijn. Dit moeten ze dus nog leren. Meestal laten

Nadere informatie

boeien stoeien groeien

boeien stoeien groeien Opgesteld door: S. van Rooijen STUDIEDAG 110915 - HIPPE JIPPE KINDERDAGVERBLIJF 1 SAMENWERKEN Werkplezier maak je voor een groot deel samen en voor een groot deel zelf. Een goed draaiend team en een prettige

Nadere informatie

Training Leer Balans Leven

Training Leer Balans Leven Training Leer Balans Leven In 5 maanden meer balans in je leven Wil je minder stress? Wil je meer werkplezier? Wil je jouw doelen effectiever bereiken? Wil je handiger communiceren? Wil je efficiënter

Nadere informatie

Naam: Datum: Ik-Wijzer

Naam: Datum: Ik-Wijzer Ik-Wijzer Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Pagina 2 van 8 1. Inleiding Hallo, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer. Hierin staat wat jij belangrijk vindt en wat je minder belangrijk

Nadere informatie

Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen

Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen Workshop Coachend leidinggeven Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen Als leidinggevende wil je het beste uit je personeel halen. Jij wilt dat ze werken conform de missie en

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. Lichaamsbewustzijn

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. Lichaamsbewustzijn STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE Lichaamsbewustzijn Verbinden van het mentale, het fysieke en het emotionele Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule

Nadere informatie

Versterk je persoonlijke kracht. Wil je je persoonlijke kracht ontdekken en jezelf verder ontwikkelen?

Versterk je persoonlijke kracht. Wil je je persoonlijke kracht ontdekken en jezelf verder ontwikkelen? Versterk je persoonlijke kracht Wil je je persoonlijke kracht ontdekken en jezelf verder ontwikkelen? Versterk je persoonlijke kracht (5 dagen) In dit programma sta jij en je persoonlijke ontwikkeling

Nadere informatie

Intervisie. Helpende Z&W versnelde leerroute. ROC Mondriaan, School voor Zorg en Welzijn, Leiden

Intervisie. Helpende Z&W versnelde leerroute. ROC Mondriaan, School voor Zorg en Welzijn, Leiden Intervisie Helpende Z&W versnelde leerroute ROC Mondriaan, School voor Zorg en Welzijn, Leiden Reflecteren Eén van de definities van reflecteren: Reflecteren is het terugblikken op je handelen, nadenken

Nadere informatie

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Coachend leidinggeven Coachend leidinggeven, motiveren en inspireren Wil jij het optimale uit jouw medewerkers halen, dan moet je ze motiveren en inspireren. Naast hun leidinggevende ben je ook

Nadere informatie

COACHEND LEIDERSCHAP. vierdaagse training. Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer:

COACHEND LEIDERSCHAP. vierdaagse training. Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: COACHEND LEIDERSCHAP vierdaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Als leidinggevende heb je te maken met verschillende medewerkers met ieder

Nadere informatie

ken jezelf en en verbeter je relaties met anderen

ken jezelf en en verbeter je relaties met anderen DISC KLEURENTRAININGEN: ken jezelf en en verbeter je relaties verbeter met anderen je relaties met anderen Waarom klikt het met de ene persoon direct en verloopt het contact met andere altijd moeizaam?

Nadere informatie

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Zesdaagse, geaccrediteerde Masterclass o.l.v. Annet van Laar, voor psychologen, trainers, coaches en therapeuten. Start: 14 februari 2014 Introductieworkshop:

Nadere informatie

Trainingen Coaching Intervisie Supervisie. Voor de zorg

Trainingen Coaching Intervisie Supervisie. Voor de zorg Trainingen Coaching Intervisie Supervisie Voor de zorg Professioneel communiceren met 2013 Training Professioneel communiceren met Voor wie? De training is bedoeld voor mensen in de zorg die hun communicatie

Nadere informatie

Workshop Verbindend communiceren, met gevoel en zonder conflict

Workshop Verbindend communiceren, met gevoel en zonder conflict Workshop Verbindend communiceren Workshop Verbindend communiceren, met gevoel en zonder conflict Tijdens werkrelaties is eenrichting communiceren een veel voorkomende valkuil; we zenden te veel en ontvangen

Nadere informatie

EHBOnrust in. EHBOnrust in een (werk)relatie. EHBOnrust als leidinggevende. EHBOnrust in teams

EHBOnrust in. EHBOnrust in een (werk)relatie. EHBOnrust als leidinggevende. EHBOnrust in teams EHBOnrust in Er zijn nog 3 brieven die wellicht interessant voor je zijn of voor iemand die je kent: EHBOnrust in een (werk)relatie EHBOnrust als leidinggevende EHBOnrust in teams Briska Smit Briska ontspant

Nadere informatie

In 3 maanden regie op je leven

In 3 maanden regie op je leven In 3 maanden regie op je leven In 3 maanden regie op je leven? Ons leven verandert voortdurend. Soms door onszelf ingegeven, in andere gevallen door keuzes van anderen of door onvoorziene omstandigheden.

Nadere informatie

Verbinding voelen met je omgeving

Verbinding voelen met je omgeving 2 Verbinding voelen met je omgeving Doel: We horen allemaal bij elkaar We zijn met heel veel mensen op deze wereld. Daar ben je jezelf niet van bewust. Meestal zie je alleen de mensen waarbij je woont

Nadere informatie

FemaleTOPTalent. Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid.

FemaleTOPTalent. Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid. FemaleTOPTalent Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Het FemaleTopTalent programma voor de vrouwelijke professional: Met een HBO- of academische opleiding;

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS

NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS Dag allemaal, Eindelijk is het zover!!! De eerste nieuwsbrief van Centrum KINDERKRIEBELS is er!! Vele van jullie zullen zich afvragen Centrum KINDERKRIEBELS wat is dat???? Hieronder

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 1. Inleiding en leeswijzer 2. Energie Psychologie 3. Gedachten jouw jouw 4. Verantwoordelijkheid

Inhoudsopgave Voorwoord 1. Inleiding en leeswijzer 2. Energie Psychologie 3. Gedachten jouw jouw 4. Verantwoordelijkheid Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Inleiding en leeswijzer 3 2. Energie Psychologie 7 3. Gedachten 10 Het zijn jouw gedachten die jouw wereld creëren 11 4. Verantwoordelijkheid 13 5. Persoonlijk Plan, jouw blauwdruk

Nadere informatie

De opleiding tot NLP Practitioner

De opleiding tot NLP Practitioner De opleiding tot NLP Practitioner Wat is Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP)? Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP ) wordt gedefinieerd als: de structuur van de subjectieve ervaring en wat daaruit verwacht

Nadere informatie

Je Ontwikkelingsthema

Je Ontwikkelingsthema [Geef tekst op] Je Ontwikkelingsthema uit Persoonlijke Doorbraak Wees de verandering die je wilt zien Zet zelf de eerste stappen naar jouw persoonlijke doorbraak WOORD VOORAF Gefeliciteerd! De vragenlijst

Nadere informatie

Stap 1 Zorg Voor Goede Stemming

Stap 1 Zorg Voor Goede Stemming Stap 1 Zorg Voor Goede Stemming Klinkt simpel natuurlijk! Maar het is echt heel lastig om je passie te ontdekken en er achter te komen wat echt bij je past wanneer je je leeg of ongelukkig voelt. Je wilt

Nadere informatie

Sleutel 8: Je gevoel volgen, hoe doe je dat?

Sleutel 8: Je gevoel volgen, hoe doe je dat? Sleutel 8: Je gevoel volgen, hoe doe je dat? Succesvol in Balans van Stress naar Rust Pagina 1 van 6 Disclaimer Niets uit deze training / dit werkboek mag zonder schriftelijke toestemming vooraf gereproduceerd

Nadere informatie

Modern Leiderschap. Verstand van Verbinden. T W E

Modern Leiderschap. Verstand van Verbinden. T W   E Modern Leiderschap Verstand van Verbinden Waarom? Waarom zou je leidinggevende willen worden? Hoe is uw verhaal? Maatschappelijke ontwikkelingen Maatsschappelijke ontwikkelingen: Onderzoek (The How report,

Nadere informatie

De workshop Stressmanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Stressmanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Stressmanagement Stressmanagement, hoe word jij stress de baas? Stress. daar kunnen we allemaal over meepraten. Een beetje stress kan geen kwaad. Somt helpt het ons optimaal te presteren. Maar

Nadere informatie