Beleidsnotitie Gegevensdeling en Privacy in het Sociaal Domein Fryslân

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beleidsnotitie Gegevensdeling en Privacy in het Sociaal Domein Fryslân"

Transcriptie

1 Beleidsnotitie Gegevensdeling en Privacy in het Sociaal Domein Fryslân 1. Inleiding Deze notitie geeft handvatten voor gemeenten om hun beleid ten aanzien van gegevensdeling en privacy in het sociaal domein te beschrijven. Er is zeer veel over dit onderwerp te vinden; in dit stuk is een keuze gemaakt om een aantal principes te beschrijven die in samenhang leiden tot die handvatten. Met deze notitie wordt beoogd een uniform kader op hoofdlijnen vast te leggen voor gegevensdeling en privacy, niet alleen voor de gemeenten intern, maar ook voor de onderdelen/ organisaties die rechtstreeks onder aansturing van de gemeenten staan en waar de gemeenten een inkoop- of subsidierelatie mee hebben. Daarbij is het belangrijk om te onderkennen dat er samenwerkingspartners zijn die eigenstandige verantwoordelijkheden, taken en wetgeving ten aanzien van gegevensdeling en privacy hebben. Gemeenten kunnen stimuleren dat er zoveel mogelijk op een eenduidige wijze gewerkt wordt op het terrein van gegevensdeling en privacy, maar op basis van respect voor die andere kaders (bijv. medisch beroepsgeheim, justitiële gegevens). 2. Het leidend principe in het sociaal domein, 1 kind-1 gezin-1 plan In het sociaal domein wordt gewerkt volgens het principe van 1 kind / 1 gezin, 1 plan, 1 regisseur / contactpersoon. Toegang tot ondersteuning en hulpverlening waarvoor de gemeenten verantwoordelijk zijn, verloopt in principe via het gebiedsteam. De nadruk ligt op vroegsignalering, preventie en eigen kracht met als doel waar mogelijk het voorkomen van zwaardere problematiek. En uiteraard, indien aan de orde, een efficiënte en resultaatgerichte aanpak van complexe (multi-) problematiek. Daartoe moeten professionals samenwerken en gegevens delen en verwerken. Het gebiedsteam is niet het enige samenwerkingsverband dat zich bezighoudt met de aanpak van de hulpvraag van de burger, maar in principe wel de eerste en de meest laagdrempelige. 3. Grondrechten Het sociaal domein is het speelveld van diverse grondrechten: het klassieke grondrecht 'recht op bescherming van de persoonlijke levenssfeer' en de sociale grondrechten 'recht op zorg, recht op een menswaardig bestaan'. Kinderen hebben een extra beschermde positie; de overheid moet waken over de belangen van het kind. De overheid in het algemeen en de gemeente in het bijzonder hebben de opdracht om beide typen grondrechten te borgen en tegelijk te zoeken naar die mogelijkheden om een integrale manier van werken mogelijk te maken. 4. Beleidsvisie 'Zorgvuldig en bewust; Gegevensverwerking en Privacy in een gedecentraliseerd sociaal domein' Vanwege de veranderende maatschappelijke context, de nieuwe opgaven die bij de gemeenten liggen, en de verschillen in interpretaties van de privacyregels heeft een interdepartementale werkgroep de beleidsvisie 'Zorgvuldig en bewust; Gegevensverwerking en Privacy in een gedecentraliseerd sociaal domein' (verder te noemen: beleidsvisie) opgesteld. Deze is 27 mei 2014 aan de Tweede Kamer aangeboden. De beleidsvisie geeft een waardevolle en bruikbare benadering in aanvulling op de wet- en regelgeving en de toepassing daarvan in deze fase van ontwikkelingen Notitie Gegevensdeling en privacy in het Sociaal Domein Fryslân 20 november 2014 Pagina 1

2 en veranderingen. Nadrukkelijk wordt aangegeven dat gemeenten de ruimte moeten krijgen voor een 'lerende praktijk'. De beleidsvisie benadert het vraagstuk van gegevensdeling en privacy vanuit een systeem van check en balances en vanuit de volgende aspecten: 1. balans tussen noodzakelijke gegevensverwerking vanuit de maatschappelijke opgave in het sociaal domein en borging van de privacy; 2. versterking van de positie van de burger; 3. versterken van de democratische verantwoording over gegevensverwerking en privacy op lokaal niveau. 4. Noodzakelijke gegevensdeling is sterk situationeel. 5. Opdracht aan gemeenten: beleid vastleggen Er moet zorgvuldig en bewust worden omgegaan met gegevens; de gemeente moet beleid vaststellen ten aanzien van deze aspecten, niet alleen voor de eigen organisatie, maar ook in geval van uitbesteding, inkoop en samenwerking. De volgende onderdelen zijn hierbij van belang. Wetgeving De wetten in het sociaal domein (daaronder vatten wij de Jeugdwet, de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015, de Participatiewet) bevatten regels met betrekking tot gegevensverwerking. Voor aspecten met betrekking tot de gegevensdeling die niet in deze wetten geregeld zijn, is de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) van toepassing. Inhoudelijk Dit gaat over de vraag vanuit welke grondgedachte wordt omgegaan met gegevensdeling en privacy. Daarmee zijn de volgende uitgangspunten annex: De hulpvraag van de burger is leidend. Met de burger, niet over de burger. De aanpak van de hulpvraag (ondersteuningsplan) wordt in overleg bepaald. Transparantie. De professional bespreekt met de burger of er informatie ingewonnen / gedeeld moet worden, wat er met welke gegevens gebeurt en wat er waar wordt vastgelegd. De professional wijst de burger op zijn rechten (zie hierna onder 'toestemming'). Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met 'dat' informatie in plaats van met 'wat' informatie. De 'wat' informatie blijft bij de betreffende hulpverleners. In de werkprocessen van de gebiedsteams moet bovenstaande herkenbaar en zichtbaar zijn. Toestemming? Een aparte plek verdient het onderwerp 'toestemming'. De wetgeving gaat veelal uit van het toestemmingsvereiste voor het verwerken van gegevens. In de ideale situatie levert dit geen probleem op; de dienst- of hulpverlening (inclusief de bepaling of en met wie gegevens moeten worden gedeeld) wordt uitgevoerd in samenspraak met de burger. De professional zal met de burger bespreken welke informatie noodzakelijk is om vast te leggen met het oog op de vervolgstappen, op welke punten nadere informatie noodzakelijk is en op welke manier die verkregen kan worden: door de burger zelf, door de gemeente op te vragen uit gemeentelijke bestanden, of door de burger of gemeente op te vragen bij andere instanties. Met de burger wordt besproken welke waarborgen er zijn en welke rechten de burger heeft. Het kan noodzakelijk zijn dat een onderscheid wordt gemaakt tussen gegevens die essentieel zijn om een beslissing te kunnen nemen ten aanzien van bepaalde voorzieningen (toetsing aan criteria) Notitie Gegevensdeling en privacy in het Sociaal Domein Fryslân 20 november 2014 Pagina 2

3 en gegevens die nodig zijn om iemand beter te kunnen helpen of een beter beeld te krijgen van de situatie (vraagverheldering). In de eerste situatie gaat het om voorwaarden die de gemeente wettelijk mag stellen aan een bepaalde voorziening. De burger heeft geen keuze, of hij of zij moet afzien van de aanvraag voor de betreffende voorziening. In het tweede geval kan de burger wel weigeren en aangeven dat hij of zij graag heeft dat de gemeente zich beperkt tot de specifieke hulpvraag. Expliciet toestemming vastleggen in een formulier zal in het algemeen niet aan de orde zijn: instemming van de burger met de totale aanpak blijkt uit het verslag of plan van aanpak. Niet alle zaken die bij de gebiedsteams terecht komen, zullen verlopen als hiervoor geschetst. Er kunnen meldingen door anderen gedaan worden; er kan sprake zijn van zorgmijders; burgers die niet in staat zijn hun situatie en de noodzaak om daar iets aan te veranderen objectief in te schatten of waar een te complexe, meervoudige problematiek speelt. Als zich de situaties voordoen waarbij de veiligheid of gezondheid van betrokkenen in gevaar zijn, is het aan de professional om de afweging te maken om zonder toestemming of informatie vooraf gegevens te delen. De afweging of er een signaal in de Verwijsindex Risicojongeren moet worden geregistreerd, maakt integraal onderdeel uit van de werkwijze. Uiteraard moeten deze afwegingen worden vastgelegd in het dossier complexe problematiek. De in de beleidsvisie genoemde lerende praktijk moet hier meer duidelijkheid over gaan verschaffen. Kortom: het gesprek tussen burger en medewerker gebiedsteam zal veel meer ingestoken moeten worden conform het transparantiebeginsel: de professional vertelt dat hij gegevens gaat delen, met wie, legt uit waarom. Als de burger aangeeft daar bezwaar tegen te hebben, zal de professional die bezwaren moeten wegen langs de eisen van proportionaliteit, subsidiariteit en doelmatigheid en tot een besluit komen. De beslissing, de argumenten en de weging moeten worden vastgelegd in het dossier. Dus op deze manier, met inachtneming van de eisen van professionele zorgvuldigheid, een goed uitgevoerde triage (zie hierna) en een correcte vastlegging in het dossier, moet dit ondervangen worden. Zie verder onder 'werkprocessen gebiedsteams en triage'. Instrumenteel Een belangrijke vraag die gemeenten zichzelf moeten stellen is: voldoet onze organisatie aan de eisen met betrekking tot vertrouwelijkheid (persoonsgegevens kunnen alleen worden verwerkt door daartoe gemachtigde personen), transparantie (kan aangetoond worden dat de geleverde diensten voorzien zijn van effectieve beveiligingsmaatregelen), juistheid, nauwkeurigheid en noodzakelijkheid? Om de informatieveiligheid goed te richten dan wel naar een hoger niveau te tillen stelt de Informatiebeveiligingsdienst (IBD )voor gemeenten een toolkit ter beschikking. Deze toolkit bevat onder meer de Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten (BIG) en operationele producten behorend bij de BIG. Met behulp hiervan kan iedere gemeente tot implementatie van de BIG overgaan. De BIG wordt als leidraad voor het gemeentelijke beleid gezien; daar zal uitvoering aan worden gegeven. Daarmee wordt een basis voor de informatiebeveiliging gelegd, ook voor de nieuwe taken in het kader van de decentralisaties. Samenwerking, uitbesteding, inkoop Het beleid zal worden vertaald in aanbestedingsdocumenten en subsidievoorwaarden. Van partijen wordt verwacht dat zij zich actief opstellen in wijze van werken en (mede) zorg dragen voor de borging daarvan, o.a. door middel van het regelmatig trainen van de teams en de teamleden. Het is een belangrijk kwaliteitscriterium. 6. Werkprocessen gebiedsteams en triage Notitie Gegevensdeling en privacy in het Sociaal Domein Fryslân 20 november 2014 Pagina 3

4 Zoals hiervoor aangegeven moet het onderwerp gegevensdeling en privacy een duidelijke en vanzelfsprekende plek in de werkprocessen van de gebiedsteams. De professional heeft de taak om ten aanzien van alle casussen met een meer dan enkelvoudige vraag de volgende stappen te doorlopen bij de afweging om gegevens te delen: Wat is de wettelijke grondslag op basis waarvan de gegevens worden verwerkt o Is er een wettelijke verplichting o Is er een publiekrechtelijke taak o Zijn er andere grondslagen, zoals toestemming, vitaal belang of verenigbaar belang Wat is doel van de uitwisseling (doelbinding); Is er een minder ingrijpende maatregel mogelijk (subsidiariteit) Zijn doel en maatregel met elkaar in verhouding (proportionaliteit Welke gegevens zijn noodzakelijk (alleen need to know en niet nice to know); Kan en mag het: zijn er beperkingen waardoor er alleen in geval van toestemming of een vitaal belang gegevens kunnen worden uitgewisseld, zijn er specifieke privacyregels die gelden voor betrokken partijen? De uitkomsten van deze afwegingen moeten in het dossier worden vastgelegd. Er moet uitgegaan worden van het transparantiebeginsel: de burger heeft recht op te weten wat waar met welk doel over hem wordt vastgelegd. Belangrijk in de werkprocessen van de gebiedsteams is het proces van triage: triage is een hulpmiddel bij het goed inregelen van privacy in de werkprocessen van de gemeenten voor de decentralisaties. Het is het proces van verhelderen, routeren en escaleren van vragen en casussen waarbij tevens bepaald wordt welke informatie daarbij nodig is. Wanneer men besluit over de route van een vraag/casus maakt men meteen de afweging wat de noodzakelijke gegevensverwerking is die daarbij hoort. Deze afweging dient te worden vastgelegd. Zo is het voor de burger voor, tijdens en na het contact, goed inzichtelijk te maken wat er met zijn/haar gegevens gebeurt en waarom. Training en borging Het is goed om ook op deze plek te onderkennen dat er wel heel veel in verandering is. Nieuwe teams, nieuwe werkwijzen, nieuwe aansturing, nieuwe kaders. Nu alles in de startblokken staat, is er veel aandacht voor training. Voor het onderwerp gegevensdeling en privacy is dat ook zeer belangrijk; niet alleen bij de start, maar doorlopend. De lerende praktijk kan alleen tot stand komen als er regelmatig reflectie plaatsvindt en als de daaruit verkregen inzichten getoetst worden en weer terugkomen bij de teams. 7. Gebiedsteams, andere samenwerkingsverbanden en overige samenwerkingspartners Binnen een samenwerkingsverband is gegevensdeling goed te regelen door het vastleggen van de werkwijze en afspraken, het toepassen hiervan, het werken in een goed functionerend informatiesysteem en het regelen van de toegang tot dit systeem. Ingewikkelder wordt het als er tussen of met organisaties buiten de samenwerkingsverbanden informatie gedeeld moet gaan worden, bijvoorbeeld in geval van opschaling en afschaling. Daarvoor zijn/ komen specifieke methoden beschikbaar (o.a. de escalatiematrix). Zie hiervoor onderstaande afbeelding. Het schakelen / overdragen / informatie-uitwisseling tussen de samenwerkingsverbanden moet geregeld worden in samenwerkingsconvenanten. Notitie Gegevensdeling en privacy in het Sociaal Domein Fryslân 20 november 2014 Pagina 4

5 N.b. het is goed om te bedenken dat slechts een klein deel van de problematiek uitkomt in het bovenste deel van de piramide. multiproblem situaties meervoudige vragen enkelvoudige vragen afschaling opschaling 8. Tot slot Deze notitie gaat in op de ontwikkelingen op het gebied van gegevensdeling en privacy in relatie tot het sociaal domein. Gemeenten hebben voor een belangrijk deel de regie in het sociaal domein, maar moeten ook samenwerken met partners die onder aanpalende domeinen vallen en andere wettelijke kaders hebben. Bij gemeenten ligt de opdracht om een goede balans te vinden tussen gegevensdeling en privacy, de positie van de burger te versterken en de mogelijkheid tot democratische verantwoording daarover te faciliteren en te versterken. De uitvoering ligt grotendeels in handen van de samenwerkwerkende professionals; die moeten gefaciliteerd worden door het stellen van de kaders, deskundigheidsbevordering en evaluaties. De basis hiervoor is in deze Friese notitie gelegd. Er moeten nog zaken lokaal worden uitgewerkt: - Werkprocessen met de triagemomenten, zowel voor het betreffende team als de doorgeleiding naar andere samenwerkingsverbanden / domeinen (opschaling en afschaling); - Opstellen kwaliteits- en evaluatie instrumentarium, ook ten behoeve van rapportage aan de raad; - Informatiesystemen en koppelingen; - Convenanten opstellen cq aanpassen; - Teams in de gelegenheid stellen om de trainingen te volgen (er komt een provinciaal aanbod) en de borging daarvan; - Communicatie naar de burger (hoe wordt er omgegaan met gegevensdeling en privacy, inzagerecht, wijzigingsrecht, klachtrecht, etc). Notitie Gegevensdeling en privacy in het Sociaal Domein Fryslân 20 november 2014 Pagina 5

Workshop Privacy en Triage

Workshop Privacy en Triage Workshop Privacy en Triage Programma 1. Over de streep 2. Introductie Privacy & Triage 3. Triage in casus Privacy staat integraal werken in sociaal domein in de weg Gemeenten krijgen een grotere verantwoordelijkheid

Nadere informatie

De Leeuwarder privacyaanpak: doen wat nodig is. Tea Bouma

De Leeuwarder privacyaanpak: doen wat nodig is. Tea Bouma De Leeuwarder privacyaanpak: doen wat nodig is Tea Bouma Wijkaanpak Leeuwarden Eerste frontlijnteam in 2008 In 2014 naar 7 wijkteams, 2 pilots jeugd- en gezinsteam, 1 scholenteam en 1 dorpenteam Doorontwikkeling

Nadere informatie

Privacy Scan VISD juni 2014. Antwoordcategorie Ja/Nee/ Onbekend

Privacy Scan VISD juni 2014. Antwoordcategorie Ja/Nee/ Onbekend 1 Governance Deze vragen geven inzicht in de te ondernemen acties met betrekking tot de governance en organisatie van privacy. Dit is afhankelijk van de lokale situatie vanaf 2015. Elke gemeente moet nadenken

Nadere informatie

Triagekader en instrument privacy in het sociaal domein

Triagekader en instrument privacy in het sociaal domein Triagekader en instrument privacy in het sociaal domein Versie oktober 2015 Inhoud Triagekader en instrument... 1 1. Inleiding... 2 1.1 Aanleiding... 2 1.2 Doel van het triagekader... 3 1.3 Voor wie is

Nadere informatie

Gegevensverwerking en privacy in het sociaal domein

Gegevensverwerking en privacy in het sociaal domein Gegevensverwerking en privacy in het sociaal domein Een visiedocument om richting te geven aan de lerende praktijk Colofon: Versie Auteurs/initiatief Actie V2014-12-17 CIO Office Enschede, Juridische Zaken

Nadere informatie

De Leeuwarder privacyaanpak: doen wat nodig is. Tea Bouma Fettje Nolles

De Leeuwarder privacyaanpak: doen wat nodig is. Tea Bouma Fettje Nolles De Leeuwarder privacyaanpak: doen wat nodig is Tea Bouma Fettje Nolles Wijkaanpak Leeuwarden Eerste frontlijnteam in 2008 In 2014 naar 7 wijkteams, 2 pilots jeugd- en gezinsteam, 1 scholenteam en 1 dorpenteam

Nadere informatie

VNG: Referentiemodellen Gegevensuitwisseling Jeugddomein. Concept, 30 september 2014.

VNG: Referentiemodellen Gegevensuitwisseling Jeugddomein. Concept, 30 september 2014. POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 INTERNET www.cbpweb.nl www.mijnprivacy.nl AAN De Staatssecretaris van Volksgezondheid,

Nadere informatie

Privacy charter Buurtteams Utrecht

Privacy charter Buurtteams Utrecht Privacy charter Buurtteams Utrecht Gemeente Utrecht biedt haar burgers sociale basiszorg via buurtteams. Hiertoe heeft zij twee buurtteamorganisaties gemandateerd; Buurtteamorganisatie Sociaal Utrecht

Nadere informatie

Implementatieplan privacy sociaal domein

Implementatieplan privacy sociaal domein Implementatieplan privacy sociaal domein Inleiding Doel document Dit document heeft tot doel om gemeenten een handvat te bieden om met behulp van alle handreikingen die door de VNG zijn opgesteld 1 de

Nadere informatie

MinVWS_instrument_jeugdzorg_wt 19-4-2011 16:33 Pagina 1. Samenwerken in de jeugdketen Een instrument voor gegevensuitwisseling

MinVWS_instrument_jeugdzorg_wt 19-4-2011 16:33 Pagina 1. Samenwerken in de jeugdketen Een instrument voor gegevensuitwisseling MinVWS_instrument_jeugdzorg_wt 19-4-2011 16:33 Pagina 1 Samenwerken in de jeugdketen Een instrument voor gegevensuitwisseling Versie 1.0 voorjaar 2011 MinVWS_instrument_jeugdzorg_wt 19-4-2011 16:33 Pagina

Nadere informatie

Verslag masterclass Juridisch advies Utrecht, 15 oktober 2013

Verslag masterclass Juridisch advies Utrecht, 15 oktober 2013 Verslag masterclass Juridisch advies Utrecht, 15 oktober 2013 In het kader van het project Waarom moeilijk doen, als het samen kan? vond op dinsdag 15 oktober 2013 de tweede masterclass plaats. Deze bijeenkomst

Nadere informatie

Samenwerken in de jeugdketen Een instrument voor gegevensuitwisseling

Samenwerken in de jeugdketen Een instrument voor gegevensuitwisseling Samenwerken in de jeugdketen Een instrument voor gegevensuitwisseling Uitgave van het Centrum voor Jeugd en Gezin Opsterland. Bij het samenstellen van deze uitgave is gebruik gemaakt van Samenwerken in

Nadere informatie

Convenant privacy en gegevensuitwisseling

Convenant privacy en gegevensuitwisseling Convenant privacy en gegevensuitwisseling Inleiding Met het oog op de omgang met privacy van alle partijen die samenwerken in/met de KrimpenWijzer en het Krimpen Sociaal Team, wordt dit convenant/reglement

Nadere informatie

Privacy sociaal domein

Privacy sociaal domein Privacy sociaal domein December 2014 Intern Advies Juridisch Advies en Control Jacco Beks Gwen Paling 1 Inleiding Met de decentralisaties in het sociale domein krijgen de gemeenten er een fors aantal taken

Nadere informatie

PRIVACY BELEID SOCIAAL DOMEIN GEMEENTE HEERHUGOWAARD

PRIVACY BELEID SOCIAAL DOMEIN GEMEENTE HEERHUGOWAARD PRIVACY BELEID SOCIAAL DOMEIN GEMEENTE HEERHUGOWAARD 1. Inleiding De komende decentralisaties dwingen tot en maken het voor gemeenten mogelijk om dienstverlening in het sociaal domein aan burgers beter

Nadere informatie

Onderzoeksrapport op basis van inlichtingen van 41 gemeenten

Onderzoeksrapport op basis van inlichtingen van 41 gemeenten Onderzoeksrapport Verwerking van persoonsgegevens in het sociaal domein: De rol van toestemming Onderzoeksrapport op basis van inlichtingen van 41 gemeenten Rapport De rol van toestemming in het sociaal

Nadere informatie

Privacy protocol gemeente Hardenberg. de activiteiten van de gebiedsteams "Samen Doen" worden uitgevoerd in opdracht van het

Privacy protocol gemeente Hardenberg. de activiteiten van de gebiedsteams Samen Doen worden uitgevoerd in opdracht van het O0SOPo 01-04-15 Hardenberg Privacy protocol gemeente Hardenberg Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg; Gelet op de: Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Samenwerken in de jeugdketen Een instrument voor gegevensuitwisseling

Samenwerken in de jeugdketen Een instrument voor gegevensuitwisseling Samenwerken in de jeugdketen Een instrument voor gegevensuitwisseling Versie 1.0 voorjaar 2011 Een betere balans tussen hulpverlening en papierwerk. Dat is wat professionals nodig hebben om kinderen, jongeren

Nadere informatie

Niets doen is geen optie

Niets doen is geen optie Niets doen is geen optie Handelen volgens de meldcode, handreiking voor gemeenten en wijkteams Handelen volgens de meldcode, handreiking voor gemeenten en wijkteams Alle soorten Sociale Wijkteams en Jeugd

Nadere informatie

dat MENS De Bilt in deze code ook vastlegt op welke wijze zij de beroepskrachten en vrijwilligers bij deze stappen ondersteunt;

dat MENS De Bilt in deze code ook vastlegt op welke wijze zij de beroepskrachten en vrijwilligers bij deze stappen ondersteunt; Inleiding Een Meldcode voor huiselijk geweld en kindermishandeling helpt professionals goed te reageren bij signalen van dit soort geweld. Sinds 1 juli 2013 zijn beroepskrachten verplicht zo'n Meldcode

Nadere informatie

Zorgvuldig en bewust. Gegevensverwerking en Privacy in een gedecentraliseerd sociaal domein

Zorgvuldig en bewust. Gegevensverwerking en Privacy in een gedecentraliseerd sociaal domein Zorgvuldig en bewust Gegevensverwerking en Privacy in een gedecentraliseerd sociaal domein 1 Inhoudsopgave Managementsamenvatting 3 Inleiding 7 Hoofdstuk 1 De Maatschappelijke opgave voor gemeenten en

Nadere informatie

PRIVACYBELEID STICHTING SECTORINSITUUT TRANSPORT EN LOGISTIEK, EN SECTORINSTITUUT TRANSPORT EN LOGISTIEK B.V. EN STL WERK B.V.

PRIVACYBELEID STICHTING SECTORINSITUUT TRANSPORT EN LOGISTIEK, EN SECTORINSTITUUT TRANSPORT EN LOGISTIEK B.V. EN STL WERK B.V. PRIVACYBELEID STICHTING SECTORINSITUUT TRANSPORT EN LOGISTIEK, EN SECTORINSTITUUT TRANSPORT EN LOGISTIEK B.V. EN STL WERK B.V. Beleid over de bescherming van persoonsgegevens en waarborgen voor de zorgvuldige

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel SP Leeuwarden. De Jeugdzorg wordt beter. Maart 2011. Uitgangspunten en voorbereidingen op de overheveling van verantwoordelijkheid

Initiatiefvoorstel SP Leeuwarden. De Jeugdzorg wordt beter. Maart 2011. Uitgangspunten en voorbereidingen op de overheveling van verantwoordelijkheid Initiatiefvoorstel SP Leeuwarden De Jeugdzorg wordt beter Uitgangspunten en voorbereidingen op de overheveling van verantwoordelijkheid Maart 2011 2 Aanleiding De door de centrale overheid voorgenomen

Nadere informatie

Samenwerkingsverklaring. In Rivierenland werken gemeenten en Aanbieders samen

Samenwerkingsverklaring. In Rivierenland werken gemeenten en Aanbieders samen Samenwerkingsverklaring In Rivierenland werken gemeenten en Aanbieders samen Versie 15 september 2015 Uitgangspunt Gemeenten als formeel verantwoordelijke partij en Opdrachtgever, en Aanbieders als uitvoerende

Nadere informatie

De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Postbus 20350 2500 EJ DEN HAAG. Advisering Besluit langdurige zorg.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Postbus 20350 2500 EJ DEN HAAG. Advisering Besluit langdurige zorg. POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 INTERNET www.cbpweb.nl www.mijnprivacy.nl AAN De Staatssecretaris van Volksgezondheid,

Nadere informatie

Informatievoorziening voor Raadsleden

Informatievoorziening voor Raadsleden Informatievoorziening voor Raadsleden Raad op Zaterdag 22 november Den Bosch Hans Versteeg, VNG Informatie is overal Informatie is geld Informatie is lastig Informatie is belangrijk Drie voorbeelden:

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET. voor dienstverleners met betrekking tot de marktverkenning van de gemeente Leeuwarden binnen het Sociaal Domein

INFORMATIEPAKKET. voor dienstverleners met betrekking tot de marktverkenning van de gemeente Leeuwarden binnen het Sociaal Domein INFORMATIEPAKKET voor dienstverleners met betrekking tot de marktverkenning van de gemeente Leeuwarden binnen het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden Maart 2014 Blad 2 Blad 3 Algemene informatie Deze informatie

Nadere informatie

Beleidsvisie zorgvuldige gegevensuitwisseling over sectoren heen in het kader van de decentralisaties

Beleidsvisie zorgvuldige gegevensuitwisseling over sectoren heen in het kader van de decentralisaties Beleidsvisie zorgvuldige gegevensuitwisseling over sectoren heen in het kader van de decentralisaties 1 Inhoud: Managementsamenvatting 3 Inleiding/probleemstelling 6 Hoofdstuk 1 De maatschappelijke opgave

Nadere informatie

Privacy Impact Assessment Gemeentelijke 3D informatiehuishouding

Privacy Impact Assessment Gemeentelijke 3D informatiehuishouding Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Privacy Impact Assessment Gemeentelijke 3D informatiehuishouding Aandachtspunten, risico s en suggesties voor gegevensverwerking bij de uitvoering

Nadere informatie

Privacy Impact Assessment Gemeentelijke 3D informatiehuishouding

Privacy Impact Assessment Gemeentelijke 3D informatiehuishouding Privacy Impact Assessment Gemeentelijke 3D informatiehuishouding Aandachtspunten, risico s en suggesties voor gegevensverwerking bij de uitvoering van de gemeentelijke taken en werkzaamheden in een gedecentraliseerd

Nadere informatie

De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport 070-8888500

De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport 070-8888500 POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN De Staatssecretaris van Volksgezondheid,

Nadere informatie

PRIVACY GOVERNANCE BINNEN HET SOCIAAL DOMEIN

PRIVACY GOVERNANCE BINNEN HET SOCIAAL DOMEIN PRIVACY GOVERNANCE BINNEN HET SOCIAAL DOMEIN 1 Inhoudsopgave Privacy Governance binnen het Sociaal Domein... 1 HOOFDSTUK 1 doel en opzet van dit document... 3 1.1 Doel... 3 1.2 Opzet document... 3 HOOFDSTUK

Nadere informatie

Artikel 39 vragen van de fractie van D66 over privacy decentralisaties

Artikel 39 vragen van de fractie van D66 over privacy decentralisaties Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Artikel 39 vragen van de fractie van D66 over privacy decentralisaties Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting De

Nadere informatie

Privacy aspecten van apps

Privacy aspecten van apps Privacy aspecten van apps mr. Peter van der Veen Senior juridisch adviseur e: vanderveen@considerati.com t : @pvdveee Over Considerati Considerati is een juridisch adviesbureau gespecialiseerd in ICT-recht

Nadere informatie

STARTNOTITIE GEGEVENSUITWISSELING & PRIVACYBESCHERMING 1-GEZIN, 1-PLAN, 1-REGISSEUR

STARTNOTITIE GEGEVENSUITWISSELING & PRIVACYBESCHERMING 1-GEZIN, 1-PLAN, 1-REGISSEUR STARTNOTITIE GEGEVENSUITWISSELING & PRIVACYBESCHERMING 1-GEZIN, 1-PLAN, 1-REGISSEUR Deeladvies als onderdeel eindadvies Verkenning Informatievoorziening Sociaal domein Versie 1.5 Datum 29 juli 2013 2 1

Nadere informatie

De kunst van samen leven in de gemeente Renkum, de transformatie. Kadernota Sociaal Domein

De kunst van samen leven in de gemeente Renkum, de transformatie. Kadernota Sociaal Domein De kunst van samen leven in de gemeente Renkum, de transformatie Kadernota Sociaal Domein Vastgesteld d.d. 21 oktober 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding De kunst van samen leven, de transformatie...

Nadere informatie

Verwerking van persoonsgegevens in het kader van de gemeentelijke taken ingevolge Jeugdwet en Wmo. Een privacynotitie voor de regio Nijmegen

Verwerking van persoonsgegevens in het kader van de gemeentelijke taken ingevolge Jeugdwet en Wmo. Een privacynotitie voor de regio Nijmegen Verwerking van persoonsgegevens in het kader van de gemeentelijke taken ingevolge Jeugdwet en Wmo Een privacynotitie voor de regio Nijmegen 1 Verwerking van persoonsgegevens in het kader van de Jeugdwet

Nadere informatie

Cameratoezicht in Nederland. Een schets van het Nederlandse cameralandschap. Sander Flight. Samenvatting RAPPORT

Cameratoezicht in Nederland. Een schets van het Nederlandse cameralandschap. Sander Flight. Samenvatting RAPPORT Cameratoezicht in Nederland Een schets van het Nederlandse cameralandschap Sander Flight Samenvatting RAPPORT Cameratoezicht in Nederland Een schets van het Nederlandse cameralandschap Sander Flight Samenvatting

Nadere informatie

Aantoonbaar in control op informatiebeveiliging

Aantoonbaar in control op informatiebeveiliging Aantoonbaar in control op informatiebeveiliging Agenda 1. Introductie key2control 2. Integrale interne beheersing 3. Informatiebeveiliging 4. Baseline Informatiebeveiliging Gemeenten 5. Demonstratie ISMS

Nadere informatie

Privacy protocol Sociaal domein gemeente Waterland 2015

Privacy protocol Sociaal domein gemeente Waterland 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Waterland. Nr. 6717 29 januari 2015 Privacy protocol Sociaal domein gemeente Waterland 2015 Het college van burgemeester en wethouders van Waterland, overwegende

Nadere informatie

Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL Rv. nr.: 13.0014 B&W-besluit d.d.: 5-2-2013 B&W-besluit nr.: 13.0048 Naam programma +onderdeel: Jeugd en onderwijs Onderwerp: Transitie zorg voor de jeugd: visie jeugdhulp en informatie Aanleiding:

Nadere informatie

Gemeente Assen WERKCOLLEGE 18 MAART

Gemeente Assen WERKCOLLEGE 18 MAART VERSLAG WERKCOLLEGE L EERTUIN PRIVACY EN GEGEVENSDELING Gemeente Assen WERKCOLLEGE 18 MAART Tijdens het eerste werkcollege op 18 maart is een aantal vraagstukken met betrekking tot privacy in het jeugddomein

Nadere informatie

Parlan past goed op uw persoonlijke gegevens

Parlan past goed op uw persoonlijke gegevens Parlan past goed op uw persoonlijke gegevens Uw gegevens ons 'n zorg Tijdens de hulpverlening werken wij met persoonlijke gegevens. Zowel van uw gezin als van uw kind, kinderen, pleegouders en pleegkinderen.

Nadere informatie

CliC t.a.v. Dhr. Grommen, Mercator 1. Sittard. Geachte heer Grommen,

CliC t.a.v. Dhr. Grommen, Mercator 1. Sittard. Geachte heer Grommen, CliC t.a.v. Dhr. Grommen, Mercator 1. Sittard. Geachte heer Grommen, Naar aanleiding van uw mail d.d. 15 december wil ik graag vanuit de gemeente Beesel reageren op uw vragen. Wij hebben elkaar donderdag

Nadere informatie

de minister van Economische Zaken, de heer mr L.J. Brinkhorst Postbus 20101 2500 EC Den Haag Ministeriële regeling afsluitingen

de minister van Economische Zaken, de heer mr L.J. Brinkhorst Postbus 20101 2500 EC Den Haag Ministeriële regeling afsluitingen POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN de minister van Economische Zaken,

Nadere informatie

Programma doorontwikkeling veiligheidshuizen. Informatiemanagement en privacy 21 november 2011

Programma doorontwikkeling veiligheidshuizen. Informatiemanagement en privacy 21 november 2011 Programma doorontwikkeling veiligheidshuizen Informatiemanagement en privacy 21 november 2011 Presentatie Privacy Binnen het programma doorontwikkeling veiligheidshuizen is Privacy een belangrijk onderwerp.

Nadere informatie

Privacyprotocol Verwijsindex risicojongeren

Privacyprotocol Verwijsindex risicojongeren Privacyprotocol Verwijsindex risicojongeren Versie 1.0 Datum 20 september 2007 Inleiding Dit protocol strekt ertoe regels te stellen die een zorgvuldige omgang met de landelijke Verwijsindex Risicojongeren

Nadere informatie

Kadernota Sociaal Domein. Managementsamenvatting. Kadernota Sociaal Domein. Managementsamenvatting DOEN. wat nodig is. Managementsamenvatting -

Kadernota Sociaal Domein. Managementsamenvatting. Kadernota Sociaal Domein. Managementsamenvatting DOEN. wat nodig is. Managementsamenvatting - Kadernota Sociaal Domein Managementsamenvatting Kadernota Sociaal Domein Managementsamenvatting DOEN wat nodig is Managementsamenvatting - 1 - Kadernota sociaal domein 2 Doen wat nodig is De gemeente Almere

Nadere informatie

Logopedie en Kindermishandeling. Toelichting op de Meldcode en het Stappenplan

Logopedie en Kindermishandeling. Toelichting op de Meldcode en het Stappenplan Logopedie en Kindermishandeling Toelichting op de Meldcode en het Stappenplan Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) Juni 2009 Inleiding Omgaan met (vermoedens van) kindermishandeling

Nadere informatie

DE MELDCODE IN UW PRAKTIJK

DE MELDCODE IN UW PRAKTIJK DE MELDCODE IN UW PRAKTIJK Een onmisbare handleiding voor eerstelijnspraktijken die de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling gaan implementeren. 4 INTRODUCTIE DE MELDCODE IN UW PRAKTIJK 6 8 12

Nadere informatie

Werkwijze Commissie voor de Begeleiding (CvB)

Werkwijze Commissie voor de Begeleiding (CvB) Werkwijze Commissie voor de Begeleiding (CvB) www.zat.nl Over dit instrument 1 Commissies voor de Begeleiding (CvB s) hebben de taak om er met het team voor te zorgen dat iedere leerling optimaal gebruik

Nadere informatie

Gedragscode Persoonlijk Onderzoek

Gedragscode Persoonlijk Onderzoek Gedragscode Persoonlijk Onderzoek Bijlage 1.C Januari 2004 Deze gedragscode is opgesteld door het Verbond van Verzekeraars en is bestemd voor verzekeraars, lid van het Verbond, onderzoeksbureaus die werken

Nadere informatie

Aanknopingspunten voor elk recht in het decreet rechtspositie van de minderjarige met het kwaliteitsdecreet en de SMK s. CKG s

Aanknopingspunten voor elk recht in het decreet rechtspositie van de minderjarige met het kwaliteitsdecreet en de SMK s. CKG s Aanknopingspunten voor elk recht in het decreet rechtspositie van de minderjarige met het kwaliteitsdecreet en de SMK s Decreet rechtspositie van de minderjarige CKG s MB 10 juni 2003 betreffende de kwaliteitszorg

Nadere informatie

Stadskanaal: Samen met de burger Integraal beleidskader Sociaal Domein

Stadskanaal: Samen met de burger Integraal beleidskader Sociaal Domein Stadskanaal: Samen met de burger Integraal beleidskader Sociaal Domein Versie: 31 maart 2014 1. Inleiding: Wij kunnen ons in Nederland gelukkig prijzen met een van de sterkste sociale stelsels ter wereld.

Nadere informatie

Factsheet Omgaan met persoonsgegevens met oog op Wpb, Wmo 2015 en Jeugdwet

Factsheet Omgaan met persoonsgegevens met oog op Wpb, Wmo 2015 en Jeugdwet Factsheet Omgaan met persoonsgegevens met oog op Wpb, Wmo 2015 en Jeugdwet Vanaf januari 2015 krijgt u als zorgaanbieder te maken met nieuwe regelgeving met het oog op uitwisseling van uw cliëntgegevens

Nadere informatie

Beleid Gegevensbescherming. Privacy en veiligheid verwerking persoonsgegevens Gemeente Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest & Zoeterwoude

Beleid Gegevensbescherming. Privacy en veiligheid verwerking persoonsgegevens Gemeente Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest & Zoeterwoude Beleid Gegevensbescherming Privacy en veiligheid verwerking persoonsgegevens Gemeente Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest & Zoeterwoude Versie 1.1 20-8-2015 Versiebeheer Datum: 17-9-2015 Tekstuele aanpassingen:

Nadere informatie

BABVI/U201300696 Lbr. 13/057

BABVI/U201300696 Lbr. 13/057 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Informatiebeveiliging uw kenmerk ons kenmerk BABVI/U201300696 Lbr. 13/057 bijlage(n) datum 6 juni 2013 Samenvatting

Nadere informatie

Bijlage 1 Uitwerking per subgroep

Bijlage 1 Uitwerking per subgroep Bijlage 1 Uitwerking per subgroep Subthema 1: Zelf zoeken naar informatie en oplossingen Bij dit thema gaat het om het optimaal faciliteren van inwoners om de vragen die zij hebben op het gebied van het

Nadere informatie

Registratie in het AMHK

Registratie in het AMHK Registratie in het AMHK Congres Huiselijk Geweld 18 november Hans Versteeg VNG Gegevensuitwisseling en Privacy 1. In en romdom het AHMK 2. In en rondom het sociaal domein gemeenten Gegevensuitwisseling

Nadere informatie

Locatie Leeuwarden. E-mail: noord.leeuwarden@rvdk.minjus.nl. 1 van 5. Ministerie van Justitie. Locatie Leeuwarden

Locatie Leeuwarden. E-mail: noord.leeuwarden@rvdk.minjus.nl. 1 van 5. Ministerie van Justitie. Locatie Leeuwarden Ministerie van Justitie Raad voor de Kinderbescherming Locatie Leeuwarden E-mail: noord.leeuwarden@rvdk.minjus.nl Locatie Leeuwarden Lange Marktstraat 5 Postbus 2203 8901 JE Leeuwarden Telefoon: 058-2343333

Nadere informatie

Impressieverslag. Netwerkbijeenkomst Samenspel tussen formele- en informele zorg

Impressieverslag. Netwerkbijeenkomst Samenspel tussen formele- en informele zorg Impressieverslag Netwerkbijeenkomst Samenspel tussen formele- en informele zorg Datum: maandag 23 november 2015 Locatie: MFC De Schans Verslaglegging: Démiencke Brinkman 1. Opening en welkom door wethouder

Nadere informatie

onderzoek en privacy WAT ZEGT DE WET

onderzoek en privacy WAT ZEGT DE WET onderzoek en privacy WAT ZEGT DE WET masterclass research data management Maastricht 4 april 2014 presentatie van vandaag uitleg begrippenkader - privacy - juridisch huidige en toekomstige wet- en regelgeving

Nadere informatie

Meldcode bij signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling

Meldcode bij signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling Meldcode bij signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling Het bevoegd gezag van Virenze 1 Overwegende dat de Virenze verantwoordelijk is voor een goede kwaliteit van de dienstverlening aan zijn

Nadere informatie

11 Stiens, 21 oktober 2014

11 Stiens, 21 oktober 2014 11 Stiens, 21 oktober 2014 Raadsvergadering: 13 november 2014 Voorstelnummer: 2014/ 74 Portefeuillehouder: Cees Vos Behandelend ambtenaar: Jitske Bosch E-mail: j.bosch@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr. :

Nadere informatie

Medische gegevens zijn geclassificeerd als bijzondere persoonsgegevens en vragen extra aandacht!

Medische gegevens zijn geclassificeerd als bijzondere persoonsgegevens en vragen extra aandacht! Privacy is het recht op eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer. Privacy van informatie is de afwezigheid van informatie over onszelf bij anderen en bovendien het verbod aan anderen om zonder onze

Nadere informatie

Gedragscode Persoonlijk Onderzoek. 21 december 2011

Gedragscode Persoonlijk Onderzoek. 21 december 2011 Gedragscode Persoonlijk Onderzoek 21 december 2011 Inleiding Verzekeraars leggen gegevens vast die nodig zijn voor het sluiten van de verzekeringsovereenkomst en die van belang zijn voor het nakomen van

Nadere informatie

Uitwisseling persoonsgegevens in een multidisciplinair casusoverleg

Uitwisseling persoonsgegevens in een multidisciplinair casusoverleg Uitwisseling persoonsgegevens in een multidisciplinair casusoverleg Inleiding Ten behoeve van multidisciplinair casusoverleg zijn er spelregels nodig. Uitgangspunten zijn: - Iedere discipline/organisatie

Nadere informatie

Inkoopstrategie jeugdhulp Rotterdam

Inkoopstrategie jeugdhulp Rotterdam Inkoopstrategie jeugdhulp Rotterdam 1 Inhoud Opgave Visie op inkoop Organisatie Budgettering Sturing en control Informatievoorziening Besparing Marktordening Subsidiëren/contracteren Bekostiging Verhouding

Nadere informatie

Gefaseerde invulling congruent samenwerkingsverband 3 decentralisaties sociaal domein

Gefaseerde invulling congruent samenwerkingsverband 3 decentralisaties sociaal domein Gefaseerde invulling congruent samenwerkingsverband 3 decentralisaties sociaal domein Inleiding Op 1 januari 2015 krijgen gemeenten de verantwoordelijkheid voor een aantal nieuwe taken in het sociale domein

Nadere informatie

INFORMATIEVEILIGHEID. een uitdaging van ons allemaal. ICT Noord, Harro Spanninga

INFORMATIEVEILIGHEID. een uitdaging van ons allemaal. ICT Noord, Harro Spanninga INFORMATIEVEILIGHEID een uitdaging van ons allemaal ICT Noord, Harro Spanninga Agenda Toelichting op de Taskforce BID Introductie thema Informatieveiligheid Technisch perspectief Perspectief van de overheid

Nadere informatie

Opening WijkInformatiePunt Wielwijk

Opening WijkInformatiePunt Wielwijk Opening WijkInformatiePunt Wielwijk Pamela van der Kruk Interim manager WijkInformatiePunt en Sociaal Wijkteam Wielwijk WIJKINFORMATIEPUNT WIELWIJK: GASTVRIJ WELKOM WIJKINFORMATIEPUNT WIELWIJK 1. Laagdrempelig

Nadere informatie

Wat moet de gemeente aanvullend regelen om het AMHK te laten functioneren?

Wat moet de gemeente aanvullend regelen om het AMHK te laten functioneren? Wat moet de gemeente aanvullend regelen om het AMHK te laten functioneren? Introductie In 26 regio s wordt momenteel heel hard gewerkt aan de AMHK-vorming. In het eerder gepubliceerde stappenplan wordt

Nadere informatie

Aanpak: Bijzondere Zorg Team. Beschrijving

Aanpak: Bijzondere Zorg Team. Beschrijving Aanpak: Bijzondere Zorg Team Namens de gemeente Deventer hebben drie netwerkpartners de vragenlijst gezamenlijk ingevuld. Dit zijn Dimence GGZ, Tactus verslavingszorg, en Iriszorg maatschappelijke opvang.

Nadere informatie

Veel gestelde vragen gezinsfunctionaliteit verwijsindex

Veel gestelde vragen gezinsfunctionaliteit verwijsindex Veel gestelde vragen gezinsfunctionaliteit verwijsindex Algemene informatie 1. Wat is de gezinsfunctionaliteit van de verwijsindex? De gezinsfunctionaliteit brengt professionals 1 van elkaars betrokkenheid

Nadere informatie

CONCEPT Privacy Governance binnen het Sociaal Domein. Organisatiemodel privacy-inrichting in een gedecentraliseerd sociaal domein

CONCEPT Privacy Governance binnen het Sociaal Domein. Organisatiemodel privacy-inrichting in een gedecentraliseerd sociaal domein CONCEPT Privacy Governance binnen het Sociaal Domein Organisatiemodel privacy-inrichting in een gedecentraliseerd sociaal domein 1 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 Doel van dit document... 3 1.1 Doel... 3 HOOFDSTUK

Nadere informatie

Een haarscherp beeld? Of een blinde vlek? Weet u welke jongeren. risico lopen?

Een haarscherp beeld? Of een blinde vlek? Weet u welke jongeren. risico lopen? SIGNALEREN & SAMENWERKEN Een haarscherp beeld? Of een blinde vlek? Weet u welke jongeren risico lopen? Een sluitende aanpak van risicojongeren begint met vroegtijdige signalering Een goed begin Voorkomen

Nadere informatie

Digitale leerlingdossiers en omgaan met privacy/de Wbp. Waar moet ik rekening mee houden?

Digitale leerlingdossiers en omgaan met privacy/de Wbp. Waar moet ik rekening mee houden? Digitale leerlingdossiers en omgaan met privacy/de Wbp. Waar moet ik rekening mee houden? De Wbp De wet bepaalt wat wel en wat niet mag worden geregistreerd etc.: de wet biedt dus houvast; In complexe

Nadere informatie

Van theorie naar de dagelijkse praktijk van de Wmo, De Kanteling en Welzijn Nieuwe Stijl in Wielwijk

Van theorie naar de dagelijkse praktijk van de Wmo, De Kanteling en Welzijn Nieuwe Stijl in Wielwijk Van theorie naar de dagelijkse praktijk van de Wmo, De Kanteling en Welzijn Nieuwe Stijl in Wielwijk Pamela van der Kruk Interim manager WijkInformatiePunt en Sociaal Wijkteam Wielwijk INDELING PRESENTATIE

Nadere informatie

Persoonsgebonden budget (pgb) Informatiebijeenkomst Gemeente Houten

Persoonsgebonden budget (pgb) Informatiebijeenkomst Gemeente Houten Persoonsgebonden budget (pgb) Informatiebijeenkomst Gemeente Houten Welkomstwoord door Michiel van Liere, wethouder Jeugd Toelichting op het persoonsgebonden budget (pgb) Jeugd door Aagje Meijer, projectleider

Nadere informatie

Als de Raad u om informatie vraagt

Als de Raad u om informatie vraagt Als de Raad u om informatie vraagt Inhoud 3 > Als de Raad u om informatie vraagt 5 > De Raad voor de Kinderbescherming 6 > Onderzoek door de Raad 7 > Uw medewerking is belangrijk 8 > Uw medewerking bij

Nadere informatie

Stichting Sociaal Cultureel Werk Bodegraven

Stichting Sociaal Cultureel Werk Bodegraven Privacyreglement Stichting Sociaal Cultureel Werk Bodegraven Reglement met betrekking tot de omgang met persoonsgegevens van klanten en andere betrokkenen door medewerkers, vrijwilligers en stagiairs werkzaam

Nadere informatie

VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR

VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR datum vergadering 17 juni 2010 auteur Daniëlle Vollering telefoon 033-43 46 133 e-mail dvollering@wve.nl afdeling Staf behandelend bestuurder drs. J.M.P. Moons onderwerp agendapunt Uitkomst en benutting

Nadere informatie

1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon.

1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon. Vastgesteld door de Raad van Bestuur, november 2010 Artikel 1 Begripsbepalingen 1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon. 1.2 verwerking van persoonsgegevens:

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 30 oktober 2014 14-101 Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015 Aan de raad, Onderwerp

Nadere informatie

Het Signalerend. Toegankelijke. Activerende. Netwerk

Het Signalerend. Toegankelijke. Activerende. Netwerk Stean foar Stipe Visie op cliëntondersteuning zorg, welzijn en aangepast wonen Het Signalerend ignalerende Toegankelijke Effectieve Activerende Netwerk (dat stiet as in hûs!) Inleiding Sinds januari 2007

Nadere informatie

1. Inleiding. Waddinxveen, 13-05-2015. Roel van der Vet & Bob Visser

1. Inleiding. Waddinxveen, 13-05-2015. Roel van der Vet & Bob Visser PRIVACYPROTOCOL 1. Inleiding Het jongerenwerk beweegt en verandert. We zijn actief binnen het sociaal domein en werken met verschillende partijen samen. Onze samenwerkingspartners hebben verwachtingen

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING ThiemeMeulenhoff - Verwerking persoonsgegevens digitale leermiddelen in het voortgezet onderwijs

PRIVACYVERKLARING ThiemeMeulenhoff - Verwerking persoonsgegevens digitale leermiddelen in het voortgezet onderwijs PRIVACYVERKLARING ThiemeMeulenhoff - Verwerking persoonsgegevens digitale leermiddelen in het voortgezet onderwijs Welkom bij ThiemeMeulenhoff, gevestigd aan het Smallepad 30, 3811 MG Amersfoort, (hierna:

Nadere informatie

Plan 5 6-11 7 - 41-43 76-78

Plan 5 6-11 7 - 41-43 76-78 Plan Gegevens mag het? Rechtmatig verkregen gegevens grondslagen voor rechtmatige verwerking: Ondubbelzinnige toestemming, noodzakelijk voor uitvoeren overeenkomst, wettelijke plicht, bescherming vitale

Nadere informatie

Position Paper. Voorstel van Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (kamerstukken 33 841) Ingebracht door de KNMG en GGZ Nederland

Position Paper. Voorstel van Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (kamerstukken 33 841) Ingebracht door de KNMG en GGZ Nederland DE KONINKLIJKE NEDERLANDSCHE MAATSCHAPPIJ TOT BEVORDERING DER GENEESKUNST IS DE ORGANISATIE VAN EN VOOR ARTSEN IN NEDERLAND Position Paper AAN Woordvoerders Eerste Kamer commissie VWS Voorstel van Wet

Nadere informatie

Verwerking van persoonsgegevens in het sociaal domein Gemeente Bronckhorst. Visiedocument als kader voor de gemeentelijke organisatie

Verwerking van persoonsgegevens in het sociaal domein Gemeente Bronckhorst. Visiedocument als kader voor de gemeentelijke organisatie Verwerking van persoonsgegevens in het sociaal domein Gemeente Bronckhorst Visiedocument als kader voor de gemeentelijke organisatie Inhoud I. Inleiding... 3 II. Kader... 4 2.1 Wettelijk kader... 4 2.2

Nadere informatie

Informatie over privacywetgeving en het omgaan met persoonsgegevens

Informatie over privacywetgeving en het omgaan met persoonsgegevens Informatie over privacywetgeving en het omgaan met persoonsgegevens Inleiding Op 1 september 2001 is de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) in werking getreden. Hiermee werd de Europese Richtlijn over

Nadere informatie

De Registratiekamer voldoet hierbij gaarne aan uw verzoek.

De Registratiekamer voldoet hierbij gaarne aan uw verzoek. R e g i s t r a t i e k a m e r Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid..'s-Gravenhage, 19 januari 1999.. Onderwerp AMvB informatieplicht banken Bij brief van 8 oktober 1998 heeft u de Registratiekamer

Nadere informatie

Redactie M.M. Wagenaar-Fischer, N. Heerdink-Obenhuijsen, M. Kamphuis, J. de Wilde

Redactie M.M. Wagenaar-Fischer, N. Heerdink-Obenhuijsen, M. Kamphuis, J. de Wilde Samenvatting van de JGZ Richtlijn secundaire preventie kindermishandeling. Handelen bij een vermoeden van kindermishandeling Samenvatting voor het management Redactie M.M. Wagenaar-Fischer, N. Heerdink-Obenhuijsen,

Nadere informatie

Privacy Protocol Sociaal Domein 2015

Privacy Protocol Sociaal Domein 2015 Privacy Protocol Sociaal Domein 2015 Privacy Protocol Sociaal Domein NMB mei 2015 1 Inleiding Privacy Protocol Sociaal Domein De gemeenten Naarden, Muiden en Bussum willen integrale en effectieve ondersteuning

Nadere informatie

Bijlage 5: Model basisset kwaliteitseisen Wmo-ondersteuning voor zeer kwetsbare burgers

Bijlage 5: Model basisset kwaliteitseisen Wmo-ondersteuning voor zeer kwetsbare burgers Bijlage 5: Model basisset kwaliteitseisen Wmo-ondersteuning voor zeer kwetsbare burgers Samenvatting In de Wmo 2015 is geregeld dat er nieuwe taken naar gemeenten gaan. Het gaat om taken die tot 2015 vallen

Nadere informatie

De cliënt is DE schakel in de keten schulddienstverlening

De cliënt is DE schakel in de keten schulddienstverlening De cliënt is DE schakel in de keten schulddienstverlening De gemeenten Ermelo en Harderwijk werken samen met ketenpartners Westerbeek C.O.D. BV, ZorgDat, Stichting Pinel en MDVeluwe als het gaat om schulddienstverlening.

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN. Svr/006/03-11-2014/antwoord. 24 november 2014. Aan de voorzitter van de raad

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN. Svr/006/03-11-2014/antwoord. 24 november 2014. Aan de voorzitter van de raad BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN REGISTRATIENUMMER Datum Aan Onderwerp Svr/006/03-11-2014/antwoord 24 november 2014 Aan de voorzitter van de raad Privacy, Beveiliging en Datakwaliteit bij de decentralisaties.

Nadere informatie

FYSIOTHERAPIE STEENWIJK

FYSIOTHERAPIE STEENWIJK FYSIOTHERAPIE STEENWIJK Privacyreglement Introductie van dit reglement Onze praktijk houdt, om u zo goed mogelijk ten dienst te kunnen zijn en vanwege wettelijke verplichtingen een registratie bij van

Nadere informatie