Aan de slag De begeleider

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aan de slag De begeleider"

Transcriptie

1 1 Aan de slag De begeleider Nadat u heeft ingelogd in Studyspace, komt u op de openingspagina van uw locatie, het zogenoemde dashboard. U ziet hier alle belangrijke functies op 1 overzichtelijke pagina. U ziet hier het bovenste gedeelte van de pagina. Verjaardagen deze week Een overzicht van de leerlingen die deze week jarig zijn. Locatie informatie (voor alle gebruikers zichtbaar) Hier kunt u informatie vermelden die te zien is op de dashboards van alle gebruikers, dus alle begeleiders, leerlingen en ouders. Bijvoorbeeld bij roosterwijzigingen. (de locatiemanager kan de inhoud van deze tekst wijzigen door op het potloodje te klikken) Berichten (alleen intern zichtbaar voor alle begeleiders) De locatiemanager en begeleiders kunnen aan de rechterzijde eenvoudig een dagbericht plaatsen. Deze kan op datum worden gepresenteerd. Deze berichten zijn alleen zichtbaar voor alle begeleiders. Deze berichten zijn eenvoudig te verwijderen door de locatiemanager via het prullenbak icoontje aan de rechterzijde van het bericht.

2 2 Het tweede gedeelte op dezelfde pagina bestaat uit de dagnotatie, 2 navigatiemogelijkheden en 3 tabbladen. Via de navigatiemogelijkheden <<terug en vooruit>> kunt u eenvoudig naar een andere dag navigeren die dichtbij de huidige dag ligt. Ligt de dag verder weg, gebruik dan de kalender. U klikt dan op de dagnotatie en de kalender zal verschijnen. De dagnotatie/kalender Indien u klikt op de datum, verschijnt er een kalender. Via deze kalender kunt u handig naar een andere datum navigeren. De huidige dag wordt in het goudgeel weergegeven en de dag waar u in werkt in het blauw. U kunt altijd eenvoudig terug via Vandaag.

3 3 Het eerste tabblad: Leerlingen Dit tabblad staat standaard open en is dus bij inloggen direct zichtbaar. U vindt hier het overzicht van de leerlingen die op de gekozen dag aanwezig zijn. Soort abonnement naam leerling tijd naam begeleider lokaal status acties Als de leerling aanwezig is, kunt u dit aangeven via het meest rechtse vakje. U klikt op het keuzevakje en klikt op aanwezig. Als een leerling door bijvoorbeeld ziekte wordt afgemeld, dan kunt u dat hier ook aangeven. Nadat u de leerling als aanwezig heeft gemeld, zal de reële aankomsttijd (in het groen) worden vermeld. Indien de leerling klaar is, zal hiervan ook de reële tijd worden vermeld. De leerling komt nu automatisch onderaan de lijst terecht bij alle andere leerlingen met dezelfde status, zoals u hieronder op de afbeelding kunt zien. De status van de leerling is op dezelfde wijze op elke tijdstip weer opnieuw aan te passen. Handig zijn de kleurtjes die voor elke naam staan: hiermee kunt u de verschillende abonnementen aflezen. Vervolgens klikt u op de naam van de leerling en u komt in het Leerlingenscherm terecht. Daarover later meer.

4 4 Tweede tabblad: Begeleiders Hier treft u een overzicht van de begeleiders die op deze dag aanwezig zullen zijn. Met daarbij het tijdstip, het aantal leerlingen waaraan ze deze dag gekoppeld zijn (niet verplicht), het lokaal waarin ze zijn ingeroosterd vandaag, de huidige status en de keuzelijst waarin de status kan worden gewijzigd in aanwezig of afgemeld.

5 5 Derde tabblad: Grafische weergave Deze functie is handig om in 1 oogopslag te zien waar de kwantitatieve hoogte- en dieptepunten liggen met betrekking tot de aanwezigheid van leerlingen en begeleiders. Via deze functie kunt u ook eenvoudig als locatiemanager zien hoeveel begeleiders u wilt inroosteren voor een bepaalde dag. Indien de module Begeleiders in planning is ingeschakeld ziet u hier nog 2 tabbladen. Daarover meer info in de gelijknamige handleiding.

6 6 Leerlingenscherm We gaan terug naar het dagoverzicht en van daaruit klikken we op de naam van een leerling die op dat moment wordt begeleid. Hieronder ziet u een voorbeeld: De verschillende tabbladen uitgelegd.

7 7 Hier kunt u kiezen uit 3 opties: Overzicht: u gaat terug naar het leerlingenoverzicht Bewerken: de gegevens van de leerling bewerken Verwijderen: u verwijdert de leerling definitief uit het systeem. Stapsgewijs gaan we de tabbladen langs. We beginnen met de uitleg van de eerste tabblad. 1. Tabblad Planner Dit tabblad is automatisch het beginscherm nadat u op de naam van een leerling heeft geklikt. U ziet nu bovenstaande tabbladen en de planner. De planner is het centrale gedeelte van Studyspace. Het is een moderne planner waarmee u eenvoudig de inhoud van de ene plek naar een andere plek kunt slepen. Het is zelf mogelijk om inhoud naar een andere week te slepen. Lay-out van de planner Aan de linkerzijde ziet u 9 rijen (van links naar rechts); dit zijn de lesuren van de dag. De kolomnamen ( van boven naar beneden) zijn de dagen en de tijden. De dagen dat de leerling bij het huiswerkinstituut is ingedeeld hebben een andere kleur en de tijden zijn daarvan zichtbaar. Deze tijden zijn eenvoudig te veranderen door erop te klikken. Tussen de dagen en de tijden ziet u bij elke dag een potlood. Deze ruimte wordt gebruikt voor 2 functies van Studyspace, te weten: - Automatische toetsplanner - Notities voor deze dag Deze functies leggen we later uit. U ziet hier overzichtelijk het lesrooster van de leerling. Op de afbeelding ziet u ook verschillende kleuren. Dit komt doordat u met Studyspace verschillende kleuren kunt instellen voor elk soort/type huiswerk. In dit voorbeeld is blauw maakwerk en de rode kleur staat voor een toets, proefwerk of schriftelijke overhoring. De tekst in een gekleurd vak is het huiswerk. Indien deze is doorgestreept dan heeft een begeleider het huiswerk afgetekend. Als u met de muisaanwijzer op het huiswerk gaat staat, dan verschijnt er een tooltip met de naam van de begeleider die verantwoordelijk is geweest voor het aftekenen van het huiswerk. Het is ook mogelijk om in het weekend huiswerk op te geven of om opmerkingen te maken. Daarom ziet u de zaterdag en de zondag ook in de planner. Rechtsonder ziet u onder het kopje Aandacht de aandachtspunten van de leerling waar het huiswerkinstituut extra rekening mee moet houden (dit is zichtbaar voor alle gebruikers), en bij Extra Informatie (alleen zichtbaar voor het huiswerkinstituut) heeft u de mogelijkheid om specifieke informatie over de leerling te plaatsen.

8 8 Het invoeren van huiswerk of een toets U klikt op een vak en u heeft 3 mogelijkheden; bekijken, huiswerk of toets invoeren. Hier ziet u een voorbeeld van het vak wiskunde. U kunt bij Maakwerk en/of Leerwerk tekst invoeren. Klik op Opslaan. Vervolgens komt de tekst in het lesvakje terecht en krijgt het een blauwe kleur. De andere mogelijkheid is om een toets in te voeren. Indien u klikt op toets invoeren verschijnt het volgende scherm: Naam: geef de toets hier een herkenbare naam

9 9 Toetstype: u heeft hier de mogelijkheid om te kiezen uit: Proefwerk, Schriftelijke Overhoring, Mondeling en een Praktische Opdracht en Presentatie. De verschillende soorten toetstypen waaruit u kunt kiezen in deze keuzelijst kunt u zelf bepalen door deze in te voeren bij instellingen. Leerstof: vul hier wat de leerling moet bestuderen Indien u een toetstype inplant voor een leerling, dan zal deze toets niet alleen verschijnen in de planner, maar deze zal ook te zien zijn onder het tabblad Cijfers. (de kleur van het tabblad zal goudkleurig worden, zodat de begeleider weet dat er een toets is ingepland en dat er binnenkort een cijfer moet worden ingevoerd) Inplannen met de automatische toetsplanner Met deze functie worden er automatisch een aantal dagen voor de toets leerwerk ingevoerd in de planner. Geeft u aan dat er 3 dagen voor de toets moet worden ingepland, dan plaatst Studyspace het leerwerk op 3 dagen (op de dagen dat de leerling bij het instituut aanwezig is) voordat de toets wordt afgenomen bij de notities. Uiteraard kunt u nu de inhoud van deze toets wijzigen of eenvoudig naar een andere dag slepen. Hieronder ziet u een voorbeeld bij het vak Duits.

10 10 Het aftekenen van het huiswerk Als de leerling aangeeft als huiswerk klaar is, gaat de begeleider dit controleren. Na goedkeuring kan de begeleider het huiswerk aftekenen door met de muisaanwijzer op het groene vinkje te klikken. Via een tooltip (indien je met de muisaanwijzer op het huiswerk gaat staan) is te zien welke begeleider verantwoordelijk is geweest voor het aftekenen. 2. Tabblad Algemene Info Via dit tabblad is de algemene info van de leerling af te lezen. Indien u gegevens in dit tabblad wilt wijzigen, klik dan op bewerken erboven. 3. Tabblad Notities (interne en externe) Hier komen de notities te staan die te maken hebben met de voortgang van de leerling. U kunt hier op elke plek willekeurig beginnen te typen. De interne notities zijn niet zichtbaar voor ouders, deze zijn dus voor intern gebruik. De externe notities zijn wel zichtbaar voor ouders in het ouderportaal, maar niet zichtbaar voor de leerling op het leerling-dashboard.

11 11 4. Tabblad Logboek Via dit tabblad is te lezen wat het systeem allemaal logt, ofwel bijhoudt. Het is een opsomming van de activiteiten die zijn ingevoerd. Via dit logboek is de geschiedenis van de leerling dus in te zien. Het logboek is te zien op zowel het dashboard van de ouders als van de leerling. 5. Tabblad Aanwezigheid Hier is de aanwezigheid van de leerling te zien. Indien u teruggaat in de tijd, dan ziet u de tijden dat de leerling reëel aanwezig is geweest in het huiswerkinstituut. Klikt u verder in de tijd dat gaat het om de ingeplande tijd.

12 12 6. Tabblad Cijfers Hier zijn de cijfers te zien van de vakken die als toets in de planner zijn geplaatst. Het tabblad krijgt een gele kleur indien er een toets is gepland via de planner, maar waarvan het cijfer nog niet is ingevoerd. Hierdoor worden de begeleiders gestimuleerd om cijfers na te vragen en om deze met de leerling te evalueren. De cijfers moeten handmatig door een begeleider worden ingevoerd. Indien alle cijfers zijn ingevoerd, verdwijnt de gele kleur in het tabblad.

13 13 Via het Profiel kunt u uw wachtwoord wijzigen en een profielafbeelding uploaden.

14 14 Via beheer > Leerlingen heeft u een aantal opties die betrekking heeft op het beheer van de leerlingen en de mailfunctie.

15 15 Invoer- wijzigings en mogelijkheden U ziet hier een overzicht van alle leerlingen met de verschillende invoer- en wijzigingsmogelijkheden Selectievakje nr naam schoolnaam startdatum aandachtsvakken bekijk wijzig verwijder Selectievakje Indien u het bovenste selectievakje aanklikt, dan zullen automatisch de selectievakjes van alle leerlingen worden aangeklikt. De hierondergenoemde acties worden dan uitgevoerd voor alle leerlingen. Na het klikken op het selectievakje (voor de naam van de leerling) verschijnen de volgende mogelijkheden: geselecteerde items verwijderen en bericht sturen. Geselecteerde items verwijderen Indien u hierop klikt, zal de leerling worden compleet worden verwijderd. Ditzelfde gebeurt als u klikt op het laatste rode verwijder icoontje. Bericht sturen Via dit systeem kunt u ook berichten versturen naar: - De leerling(en) - Leerlingen en ouders - De ouders van de leerling(en) Allereerst klik u de juiste selectievakjes aan van de leerlingen. In dit voorbeeld zijn er 3 vakjes aangevinkt.

16 16 Vervolgens verschijnt de editor die u met informatie kunt vullen. Onderin heeft u de mogelijkheid om het bericht te versturen naar de 3 eerder genoemde mogelijkheden.

17 17 Het aanmaken van een leerling Via deze optie kunt u handmatig een leerling toevoegen. Nadat u op de knop Aanmaken heeft geklikt verschijnt het invulscherm. We gaan de mogelijkheden bespreken. Status Indien de leerling een actieve status heeft, doet hij/zij mee met alle functies van Studyspace. Als u een leerling inactief maakt, dan blijven alleen de gegevens van de leerling behouden. De leerling en ouders kan/kunnen niet meer inloggen en de leerling verschijnt niet meer in het dagoverzicht. Persoonsgegevens De invoervelden spreken voor zich. Om een leerling- en ouderaccount aan te maken is het verplicht om deze beide adressen in te vullen. Indien u meer dan 2 adressen wilt gebruiken, kunt u eenvoudig één of meerdere velden toevoegen. Telefoonnummer Er zijn 3 typen telefoonnummers in te voeren: Vast, mobiel ouders, mobiel leerling. School Kies hier de school en de klas van de leerling. Indien de school van de leerling er niet bij staat, kunt u deze toevoegen bij Scholen in het beheermenu. Huiswerkbegeleiding Noteer hier de juiste startdatum, opdat deze ook in de financiële administratie klopt. Aandachtsvakken zijn die vakken waar de leerling moeite mee heeft. Deze zullen verschijnen op het leerlingenscherm (onder de planner) zodat de begeleiders hier rekenging mee kunnen houden. Deze is alleen te zien voor de manager en begeleiders, dus niet door de leerling en ouders. Selecteer meerdere vakken door de Ctrl-toets in te houden. In het gewenste vak er niet bij staat, kunt u deze in het beheermenu via Vakken toevoegen.

18 18 Abonnement Selecteer bij Abonnement de juiste keuze, omdat er hier een koppeling wordt gemaakt met de financiële administratie van de huiswerkinstituut manager. Extra informatie (intern) De informatie die u hier plaatst is alleen te zien voor de managers en begeleiders, dus niet voor de ouders en leerlingen. Deze informatie verschijnt onder de planner op het leerlingenscherm. Leerlingaccount Dit zijn de gegevens waarmee de leerling kan inloggen. Het adres en wachtwoord zijn al ingevuld. U hebt de mogelijkheid om een eigen gemaakt wachtwoord te maken. Via het oogje aan de rechterkant van het invulveld is het wachtwoord zichtbaar te maken. Na verzending van dit formulier ontvangt de leerling automatisch een bericht met de inloggegevens. Ouderaccount Dit zijn de gegevens waarmee de ouder kan inloggen. Het adres en wachtwoord zijn al ingevuld. U hebt de mogelijkheid om een eigen gemaakt wachtwoord te maken. Via het oogje aan de rechterkant van het invulveld is het wachtwoord zichtbaar te maken. Na verzending van dit formulier ontvangt de ouder automatisch een bericht met de inloggegevens. Bijles Indien de leerling bijles volgt, kunt u dat hier aangeven. In Studyspace zit een bijlesmodule waarmee u de leerling kunt begeleiden en de administratie wordt bijgehouden. Aantal bijlessen resterend Hier kunt u aflezen hoeveel bijlessen de leerling nog tegoed heeft. Via het ouderportaal kan dit worden opgewaardeerd en kunnen de ouders via ideal betalen. Bijlesbegeleider U kunt hier de leerling koppelen met een begeleider die de bijlessen geeft.

19 19 Bijlessen U kunt hier de bijlessen plannen en notities bij elke bijles maken. Deze notities hebben betrekking op de begeleiding van de leerling. Deze gegevens kunnen de ouders en leerlingen aflezen via het eigen dashboard. Informeer: indien u dit aanvinkt, dan zullen de ouders en leerling via een bericht worden geïnformeerd. Klaar: indien u dit selectievakje aanvinkt, wordt de bijles administratief verwerkt. U kunt zelf bijlessen toevoegen en verwijderen via de knoppen. Leerlingrooster Met dit leerlingrooster wordt de planner gemaakt waarmee de leerling tijdens de begeleidingsperiode wordt begeleid. Het bevat een aantal handige functies die maken van de planner tot een fluitje van een cent maakt. - Rooster kopiëren vanuit Via deze functie kan het rooster van een andere leerling worde gekopieerd, zodat u de vakken niet zelf op de juiste plaats hoeft te slepen. Indien u een vinkje zet in het keuzevakje, dan worden de gegevens van deze leerling ook automatisch meegenomen. - Agenda vullen door te slepen U kunt het rooster van de leerling eenvoudig vullen door de vakken aan de rechterkant te slepen naar het juiste moment in de agenda van de leerling. Staat het juiste vak er niet bij? Dan kunt u deze in het beheermenu via Vakken toevoegen.

20 20 - Aanwezigheid De wekelijkse aanwezigheid kunt u in de juiste vakken aangeven. Er verschijnt een handige klok waarmee u eenvoudig de juiste tijden kunt aanklikken. De aanwezigheid die hier wordt ingevoerd zal vervolgens automatisch naar de volgende weken worden gekopieerd. Het aantal weken kan door de manager worden ingesteld. Wijziging aanwezigheid van de leerling Ook is het mogelijk om hier een aanwezigheidswijziging in te voeren. Zorg er wel voor dat u dit in de juiste week doet.

Aan de slag. De begeleider. Inhoud van deze handleiding. Dagoverzicht. 2. Leerlingen:. 9. Profiel:. 17. Leerlingen:. 18. Bladzijde

Aan de slag. De begeleider. Inhoud van deze handleiding. Dagoverzicht. 2. Leerlingen:. 9. Profiel:. 17. Leerlingen:. 18. Bladzijde 1 Aan de slag Inhoud van deze handleiding De begeleider Bladzijde Dagoverzicht. 2 Tabbladen Leerlingen:.. 4 Tabblad Begeleiders:.. 5 Tabblad Grafische weergave.. 5 Tabblad Aanwezigheid:.. 6 Tabblad Beschikbaarheid:..

Nadere informatie

Aan de slag Het dashboard voor ouders

Aan de slag Het dashboard voor ouders 1 Aan de slag Het dashboard voor ouders Uw huiswerkinstituut gebruikt Studyspace als huiswerkbegeleidingssysteem. Hierdoor ben u in staat om eenvoudig en overzichtelijk de vorderingen van uw kind te volgen.

Nadere informatie

Aan de slag Het dashboard voor de leerling

Aan de slag Het dashboard voor de leerling 1 Aan de slag Het dashboard voor de leerling Jouw huiswerkinstituut gebruikt Studyspace als huiswerkbegeleidingssysteem. Hierdoor ben je in staat om eenvoudig en overzichtelijk je eigen planner te bekijken.

Nadere informatie

Aan de slag De locatiemanager

Aan de slag De locatiemanager Aan de slag De locatiemanager Dagoverzicht De locatiemanager heeft meer rechten dan de begeleider. Deze meerrechten staan in deze handleiding beschreven. We adviseren de locatiemanagers om eerst de handleiding

Nadere informatie

Inrichten van uw omgeving

Inrichten van uw omgeving Inrichten van uw omgeving Nadat u de inloggegevens via de e-mail heeft ontvangen kunt u beginnen om uw eigen Studyspace omgeving in te stellen. Met volgende overzicht loodsen we u door de diverse stappen

Nadere informatie

!"#$%&'()*+,+&-./+0+&'-)*/ !"#$%"++3&'"%&(

!#$%&'()*+,+&-./+0+&'-)*/ !#$%++3&'%&( !"#$%&'()*+,+&-./+0+&'-)*/++++++++++!"#$%"++&'"%&( !"#$%&'()*+,+&-./+0+&'-)*/+ Algemeen Er zijn onderdelen binnen StudyTrack: Vandaag, Planning, Leerlingen, Mijn Studytrack en Beheer. Gebruikers van het

Nadere informatie

Handleiding Finaciële Module

Handleiding Finaciële Module Handleiding Financiële Module 1 Inhoudsopgave Abonnementen en diensten factureren... 2 Een losse factuur maken... 5 Factuuroverzicht bekijken en facturen verzenden... 6 De factuur... 7 SEPA exporteren...

Nadere informatie

Inhoud 1. Introductie 2. Bellen naar TeamTelefoon 2.1. Bellen als teamlid 2.2. Bellen als cliënt (of huisarts, etc.) 2.3. Openingstijden 3.

Inhoud 1. Introductie 2. Bellen naar TeamTelefoon 2.1. Bellen als teamlid 2.2. Bellen als cliënt (of huisarts, etc.) 2.3. Openingstijden 3. Inhoud 1. Introductie 2. Bellen naar TeamTelefoon 2.1. Bellen als teamlid 2.2. Bellen als cliënt (of huisarts, etc.) 2.3. Openingstijden 3. Inloggen 3.1. Wachtwoord vergeten 4. Onderdeel: Teams 4.1.Teams

Nadere informatie

Module 3 Personeel (werkplanning en salarisberekening)

Module 3 Personeel (werkplanning en salarisberekening) Module 3 Personeel (werkplanning en salarisberekening) De link naar deze module is handig te benaderen via het beheerscherm. De module is opgezet via een drietal tabbladen. Met behulp van deze module kunt

Nadere informatie

Huiswerk plannen in Magister

Huiswerk plannen in Magister Huiswerk plannen in Magister Op het Montessori College Twente werken we met de digitale agenda in Magister. Je kan de digitale agenda van Magister op twee manieren benaderen: 1. Via het internet en dan

Nadere informatie

Agenda-items maken Auteur : Reint Endendijk Versie : 1.0 Datum : 22 juni 2010

Agenda-items maken Auteur : Reint Endendijk Versie : 1.0 Datum : 22 juni 2010 Auteur : Reint Endendijk Versie : 1.0 Datum : 22 juni 2010 2 In de module Agenda & Planning onderscheiden we drie typen agenda-items. Algemene agenda-items Planning-items Afspraak-items In de maandagenda

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. mijncaress Cliëntportaal. Versie: 3.0

Gebruikershandleiding. mijncaress Cliëntportaal. Versie: 3.0 Gebruikershandleiding mijncaress Cliëntportaal Versie: 3.0 Gebruikershandleiding mijncaress Cliëntportaal Versie 2.0 Pagina 1 van 19 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen in het Cliëntportaal...

Nadere informatie

KIDSADMIN OUDERPORTAAL & OUDERAPP

KIDSADMIN OUDERPORTAAL & OUDERAPP KIDSADMIN OUDERPORTAAL & OUDERAPP HANDLEIDING OKTOBER 2018 INHOUD INLEIDING... 2 OUDERPORTAAL... 3 DE EERSTE KEER INLOGGEN... 3 DASHBOARD... 5 LOGBOEK... 5 PLANNING... 5 Extra opvang aanvragen via planning...

Nadere informatie

Handleiding Internet Zwemscore Module Module Personeelsplanning

Handleiding Internet Zwemscore Module Module Personeelsplanning Handleiding Internet Zwemscore Module Module Personeelsplanning 1 Inhoud Handleiding Internet Zwemscore Module Module Personeelsplanning... 1 Inhoud... 2 Voorwoord... 3 Menu Personeelsplanning... 4 Instellingen...

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

Docentenhandleiding Portfolio-site.nl

Docentenhandleiding Portfolio-site.nl Docentenhandleiding Portfolio-site.nl Met Portfolio-site.nl kunnen leerlingen aan de slag met hun persoonlijke ontwikkeling. Door het uitvoeren van taken verzamelen ze bewijsmaterialen en laten ze zien

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Handleiding voor de Communicatie Cockpit

Handleiding voor de Communicatie Cockpit Handleiding voor de Communicatie Cockpit 2017 1 Beste deelnemer, Leuk dat u aan de slag gaat met de Communicatie Cockpit. Hierbij een handleiding om tot mooie resultaten te komen. U kunt behalve berichten

Nadere informatie

1. Inloggen Algemeen Instellingen Keuzemenu In-/uitschakelen Call back Handmatig...

1. Inloggen Algemeen Instellingen Keuzemenu In-/uitschakelen Call back Handmatig... Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Algemeen... 5 2.1 Instellingen... 5 2.2 Keuzemenu... 5 3. In-/uitschakelen Call back... 6 3.1 Handmatig... 6 3.2 Automatisch... 6 4. Werking Call back... 7 4.1 Planning...

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Handleiding website Rijnland Geschiedenis

Handleiding website Rijnland Geschiedenis Handleiding website Rijnland Geschiedenis De website Rijnlandgeschiedenis.nl biedt ruimte aan verenigingen om zelf informatie over hun vereniging toe te voegen en te beheren, waaronder een profiel van

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Handleiding Agenda. Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V.

Handleiding Agenda. Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V. Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V. Inhoudsopgave 1 Afspraken maken...3 1.1 Agenda...3 1.1.1 Het begin...3 1.1.2 Opmerkingen...3 1.1.3 Nabellen...3 1.1.4 Condoleances...4 1.1.5 Andere weergave...4

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Agenda. Hoofdstuk 2 Lesdashboard. Index. 2.1 Algemeen. 2.2 Huiswerk. 2.3 Aantekening. 2.4 Aanwezigheid. 2.5 Opdracht. 2.

Hoofdstuk 1 Agenda. Hoofdstuk 2 Lesdashboard. Index. 2.1 Algemeen. 2.2 Huiswerk. 2.3 Aantekening. 2.4 Aanwezigheid. 2.5 Opdracht. 2. Hoofdstuk 1 Agenda Hoofdstuk 2 3 9 2.1 Algemeen 10 2.2 Huiswerk 10 2.3 Aantekening 14 2.4 Aanwezigheid 14 2.5 Opdracht 17 2.6 Studiewijzer 17 2.7 Historie 18 2.8 Opgaven 18 Index 19 Hoofdstuk I Agenda

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 april 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 6 Mijn afspraken 7 Mijn dossier

Nadere informatie

Handleiding Magister 6 Ouders

Handleiding Magister 6 Ouders Handleiding Magister 6 Ouders Deze handleiding is geschikt voor het gebruik van Magister op een computer. De weergave en werking op een ander apparaat (bv. smartphone/tablet) kan afwijken. Het kan zijn

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015 Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL Handleiding mijnklas.nl Maart 2015 Inhoud 1 Voorbereiding ICT-coördinator 2 1.1 Inloggen 2 1.2 Toevoegen leerkrachten en leerlingen 3 1.3 Leerstofaanbod

Nadere informatie

Piketsysteem handleiding Raad voor Rechtsbijstand. Symagic Resource Manager

Piketsysteem handleiding Raad voor Rechtsbijstand. Symagic Resource Manager Piketsysteem handleiding Raad voor Rechtsbijstand Symagic Resource Manager Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1. Toegang... 4 2. Beschikbaarheid... 5 2.1 Beschikbaarheidpatroon aanmaken...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Versie 1 september 2016 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op Cliëntportaal TMZ... 4 3. Voorbeeld Cliëntportaal TMZ... 7 4. Mijn afspraken... 8 5. Mijn Dossier...

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR MEDEWERKERS

HANDLEIDING VOOR MEDEWERKERS HANDLEIDING VOOR MEDEWERKERS Bent u een nieuwe gebruiker? Als u surft naar medewerker.mydranouter.be komt u op deze pagina. Als u zich al eens eerder hebt ingeschreven op MyDranouter, kan u met die gegevens

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

5.2 Gewerkte diensten wijzigen Medewerkers Mobiele iphone & Android app Nieuwsberichten bekijken en reactie plaatsen...

5.2 Gewerkte diensten wijzigen Medewerkers Mobiele iphone & Android app Nieuwsberichten bekijken en reactie plaatsen... Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl) en HorecaSysteem (www.horecasysteem.nl). Mocht u vragen hebben

Nadere informatie

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Medewerker handleiding PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Voorwoord Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl),

Nadere informatie

Simply Free handleiding

Simply Free handleiding Simply Free handleiding Versie 20-12-2017 1 Om gebruik te kunnen maken van dit systeem, is het belangrijk om bij het eerste gebruik het hoofdstuk Eerste gebruik door te nemen en uit te voeren! Onderwerp

Nadere informatie

Handleiding Studieplanner. versie 2.0

Handleiding Studieplanner. versie 2.0 Handleiding Studieplanner versie 2.0 Versie historie Door Datum Beschrijving Versie Michiel Kodde 28-08-2013 Eerste opzet gemaakt concept Michiel Kodde 02-09-2013 Versie 1 draft concept Michiel Kodde 23-09-2013

Nadere informatie

Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen

Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen Handleiding Admin account Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen Admin- & leerkrachtaccount Leerlingen toevoegen/wijzigen

Nadere informatie

Module 3 Personeel (werkplanning en salarisberekening)

Module 3 Personeel (werkplanning en salarisberekening) Module 3 Personeel (werkplanning en salarisberekening) De link naar deze module is handig te benaderen via het beheerscherm. De module is opgezet via een drietal tabbladen. Met behulp van deze module kunt

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

Hand-out OuderCommunicatieSysteem

Hand-out OuderCommunicatieSysteem Hand-out OuderCommunicatieSysteem Publicatiedatum 13-09-2016 Inhoudsopgave Fase 1: starten met het OuderCommunicatieSysteem 3 Inloggen 3 Naar de achterkant van de website 4 Naar modulebeheer 4-5 Configuratie

Nadere informatie

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 Pagina 1 van 27 Inhoud Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 1. Beheerpagina... 3 2. Invoeren of aanpassen van gegevens op de website... 4 2.1 Inloggen... 4 2.2 Help... 4 3. Hoofdmenu... 5 4.

Nadere informatie

Handleiding P&S Xtra Online

Handleiding P&S Xtra Online Handleiding P&S Xtra Online Versie 2016 2 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2. Selecties... 5 2.1 Selecteer werkgever... 5 2.2 Menu opties...

Nadere informatie

Handleiding Internet bestel Horesca Smulders

Handleiding Internet bestel Horesca Smulders Handleiding Internet bestel Horesca Smulders 1 Inloggen: Om in te kunnen loggen hebt u een inlogcode nodig. Deze kunt u aanvragen/wordt verstrekt door Horesca Smulders. Toets in de adresbalk van uw internetbrowser

Nadere informatie

MIJN WERKTIJDEN Mijnwerktijden.nl is een personeels planningsprogramma die gekoppeld is met de salarisprogramma s van Loonstrookgigant.

MIJN WERKTIJDEN Mijnwerktijden.nl is een personeels planningsprogramma die gekoppeld is met de salarisprogramma s van Loonstrookgigant. MIJN WERKTIJDEN Mijnwerktijden.nl is een personeels planningsprogramma die gekoppeld is met de salarisprogramma s van Loonstrookgigant.nl Mijn Werktijden is een planningsprogramma om eenvoudig en snel

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. mijncaress Cliëntportaal. Versie: 3.1

Gebruikershandleiding. mijncaress Cliëntportaal. Versie: 3.1 Gebruikershandleiding mijncaress Cliëntportaal Versie: 3.1 Gebruikershandleiding mijncaress Cliëntportaal Versie 3.1 Pagina 1 van 21 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen in het Cliëntportaal...

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Handleiding Intranet. Afbeelding 1. Afbeelding 2

Handleiding Intranet. Afbeelding 1. Afbeelding 2 Handleiding Intranet Inloggen TMI heeft een Intranet. Je kan het Intranet op twee manieren bereiken, namelijk direct via http://intranet.tmi-interim.nl of door op de knop Mijn TMI te klikken op de website

Nadere informatie

1. Inloggen op de Virtuele Vestiging... 3. 2. Declaraties... 4. 3. Facturen... 5. 5. Declaratiematrix... 5. 6. DeclaratieGoedkeuren...

1. Inloggen op de Virtuele Vestiging... 3. 2. Declaraties... 4. 3. Facturen... 5. 5. Declaratiematrix... 5. 6. DeclaratieGoedkeuren... Inhoudsopgave Inleiding...2 1. Inloggen op de Virtuele Vestiging... 3 2. Declaraties... 4 3. Facturen... 5 4. Loonafrekeningen...5 5. Declaratiematrix... 5 6. DeclaratieGoedkeuren... 7 7. DeclaratieStappen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BrabantZorg cliëntportaal

Gebruikershandleiding BrabantZorg cliëntportaal Gebruikershandleiding BrabantZorg cliëntportaal Versie 2.4 oktober 2017 Inloggen op het cliëntportaal Ga naar de website www.brabantzorg.eu en klik op de knop Direct inloggen cliëntportaal. U krijgt het

Nadere informatie

KidsAdmin ouderportaal & ouderapp. Handleiding versie 2 (april 2019) Handleiding KidsAdmin ouderportaal - pagina 1

KidsAdmin ouderportaal & ouderapp. Handleiding versie 2 (april 2019) Handleiding KidsAdmin ouderportaal - pagina 1 KidsAdmin ouderportaal & ouderapp Handleiding versie 2 (april 2019) Handleiding KidsAdmin ouderportaal - pagina 1 Inhoud INLEIDING... 3 OUDERPORTAAL... 3 DE EERSTE KEER INLOGGEN... 3 DASHBOARD... 4 PLANNING...

Nadere informatie

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 3 Loonstroken inzien 5 4 Verlof 6 5 Verlofoverzicht afdeling / bedrijf 8 6 Verjaardagen 9 7 Declaraties en mutaties

Nadere informatie

Handleiding Blink Studio

Handleiding Blink Studio Handleiding Blink Studio Versie 1.2 Algemene functies Blink Studio Introductie Blink Studio biedt verschillende mogelijkheden aan leerkrachten. Blink Studio is de startpagina voor alle Blink lesmethodes.

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 3 Loonstroken inzien 5 4 Verlof 6 5 Verlofoverzicht afdeling / bedrijf 8 6 Verjaardagen 9 7 Declaraties en mutaties

Nadere informatie

Handleiding administrator

Handleiding administrator Handleiding administrator september 2016 Handleiding Administrator Als administrator van uw bedrijf, kunt u in de Administrator omgeving de accounts van uw kantoor beheren en rapporten uitdraaien. U vindt

Nadere informatie

HANDLEIDING Scheduler

HANDLEIDING Scheduler HANDLEIDING Scheduler Planning van uw telefonische bereikbaarheid Scheduler Inloggen Om gebruik te kunnen maken van de Scheduler dient u eerst in te loggen in het Vtel Dashboard. Middels een veilige login

Nadere informatie

HANDLEIDING MAGISTER VOOR: Naam KLAS

HANDLEIDING MAGISTER VOOR: Naam KLAS HANDLEIDING MAGISTER VOOR: Naam KLAS Open de Internet browser en ga naar het volgende adres: http://www.metzocollege.nl/ Klik op het volgende logo: Bij de eerste keer inloggen word je gevraagd om een Silverlight

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Cliëntportaal

Gebruikershandleiding. Cliëntportaal Cliëntportaal Versie 2.0 februari 2017 Inloggen op het cliëntportaal Ga naar de website www.mijnsevagram.nl Klik op de knop Cliënten Login. U krijgt nu het volgende scherm te zien. Vul bij het eerste veld

Nadere informatie

Handleiding Abakus compleet

Handleiding Abakus compleet Handleiding Abakus compleet SMS- en E-mail-Service Abakus Compleet Pagina 1 / 13 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Instellingen... 4 Globale instellingen... 4 Praktijk instellingen... 7 E-mail- en SMS-Service

Nadere informatie

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten)

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Basisschoolnet Apeldoorn Inhoudsopgave: Aanmelden (voor ouders) pag. 2 Profiel pag. 9 Groepen pag. 14 Contacten pag. 20 Berichten pag. 23 Foto

Nadere informatie

HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG

HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen 4 Wachtwoord vergeten 4 Wachtwoord wijzigen 5 Uw persoonlijke gegevens 7 Gegevens kind aanpassen 7 Groepsinformatie 8 Uitleg

Nadere informatie

Handleiding docenten. Online SVA-examenportal

Handleiding docenten. Online SVA-examenportal Handleiding docenten Online SVA-examenportal Inhoud Inleiding... 3 Inloggen... 4 Homepagina... 4 Mijn account... 4 Examenaanvraag... 5 Certificeringen... 7 Leerlingen... 7 Stagebedrijven... 7 2 Inleiding

Nadere informatie

(Toegangsbeheer) Gebruiker toevoegen

(Toegangsbeheer) Gebruiker toevoegen Toegangsbeheer en instellingen (Toegangsbeheer) Gebruiker toevoegen Het grote voordeel van online werken is dat er meerdere gebruikers, tegelijk, in het programma kunnen werken. De beheerder van Scipio

Nadere informatie

Handleiding Magister 6

Handleiding Magister 6 Handleiding Magister 6 Inhoudsopgave Inloggen 3 Instellen wachtwoord 5 Invoeren e-mail adres 5 Beginscherm Magister 6 Aanwezigheid 7 Cijfers 7 Ouderavond 7 Vakkenpakketkeuze leerjaar 2 10 Magister en Meta

Nadere informatie

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties Handleiding Verenigingen en Organisaties Wij heten u hartelijk welkom bij, het platform waar de verbinding wordt gelegd tussen burgers, instellingen, bedrijven en verenigingen op een eenvoudige en gebruikersvriendelijke

Nadere informatie

e-boekhouden.nl Handleiding voor accountants

e-boekhouden.nl Handleiding voor accountants e-boekhouden.nl Handleiding voor accountants Deze handleiding is bedoeld voor accountants met een abonnement op e-boekhouden.nl. Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Boekhouden Factureren Ledenadministratie

Nadere informatie

HaNDleiDiNG. portal. Versie Timebutler B.V. Kerkstraat HH Bussum

HaNDleiDiNG. portal. Versie Timebutler B.V. Kerkstraat HH Bussum HaNDleiDiNG portal Versie 1.00.1 Timebutler B.V. Kerkstraat 10 1404 HH Bussum portal timebutler Door een eenvoudig en overzichtelijk managerportal beheert u eenvoudig alle functionaliteiten van Timebutler.

Nadere informatie

1 Inleiding. WIND Internet / www.windinternet.nl 1

1 Inleiding. WIND Internet / www.windinternet.nl 1 1 Inleiding Om de Webshop goed te kunnen beheren is het noodzakelijk dat u kennis heeft van een aantal componenten. Door alle handelingen die nodig zijn te beschrijven wordt u in staat gesteld het beheer

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Inhoud 1. Voorwoord... 2 2. Inloggen op het cliëntportaal... 2 3. Mijn Afspraken... 4 4. Mijn Dossier... 6 5. Mijn Berichten... 8 6. Mijn Gegevens... 10

Nadere informatie

Gebruikers en groepen

Gebruikers en groepen Gebruikers en groepen Deze handleiding beschrijft de functionaliteit gebruikers en groepen. U vindt deze functionaliteit in het SchoolWapps dashboard onder de menuoptie Algemeen. Met de module gebruikers

Nadere informatie

Symbol for Windows Planner Versie 0.8

Symbol for Windows Planner Versie 0.8 Symbol for Windows Planner Versie 0.8 Inhoud Inleiding... 3 1. Weergaven... 4 2. RealTime modus (de agenda raadplegen)... 6 2.1. Wat is een modus... 6 2.2. Eenvoudigste weergave... 6 2.3. Uitgebreidere

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

KidsAdmin ouderportaal & ouderapp. Handleiding versie 1 (maart 2019) Handleiding KidsAdmin ouderportaal - pagina 1

KidsAdmin ouderportaal & ouderapp. Handleiding versie 1 (maart 2019) Handleiding KidsAdmin ouderportaal - pagina 1 KidsAdmin ouderportaal & ouderapp Handleiding versie 1 (maart 2019) Handleiding KidsAdmin ouderportaal - pagina 1 Inhoud INLEIDING... 3 OUDERPORTAAL... 3 DE EERSTE KEER INLOGGEN... 3 DASHBOARD... 4 PLANNING...

Nadere informatie

Handleiding. Online database met duizenden activiteiten.

Handleiding. Online database met duizenden activiteiten. Handleiding Online database met duizenden activiteiten www.doenkids.nl /DoenKids @DoenKids @doenkids Inhoudsopgave Samenvatting 3 Inloggen in DoenKids 4 Activiteiten kiezen 5 Activiteiten zoeken 5 Activiteit

Nadere informatie

Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten

Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten 2014 Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten Gerben Teeler Staff Support B.V. 14-7-2014 Deze handleiding geeft een complete beschrijving van alle onderdelen inzake het roosteren

Nadere informatie

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Inhoudsopgave Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid... 3 Account aanmaken... 4 Gegevens invullen... 5 Home pagina... 6 Mijn

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces)

Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces) Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces) Versie 2.1 19-02-2013 1 Index 1. Inleiding 3 2. Opstarten Worklist 4 a. Start goedkeurproces 4 b. Inloggen 5 c. Overzicht 6 3. Aanstelling goedkeuren/afwijzen

Nadere informatie

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013 Handleiding Berichten maken in WordPress juni 0 Inloggen. Ga naar: www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin. Log hier in met je gebruiksnaam en je wachtwoord. Het dashboard Na het inloggen krijg je eerst het Dashboard

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren OZO Handleiding 2 Voor organisatoren Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als organisator gebruik kunt maken van de functies die u alleen als organisator hebt. Wilt u als organisator voor uzelf

Nadere informatie

Handleiding Voor Bedrijven

Handleiding Voor Bedrijven Handleiding Voor Bedrijven Versie 1-2017 INHOUDSOPGAVE Inhoud 1. account 3 - Nieuw account aanmaken 2. Inloggen 5 - Op het beheersysteem 3. project 8 - Het aanmaken van een project 3b. project 14 - Biedingen

Nadere informatie

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten Alles telt handleiding * baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. baopass* voor leerkrachten 1 Alles telt handleiding Inhoud Inleiding 3 Opstarten 3 Groepen 4 Leerling aanpassen 5 Leerling

Nadere informatie

PLANNINGSMODULE HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

PLANNINGSMODULE HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology PLANNINGSMODULE HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 24-5-2018 Versie 1.1 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over de planningsmodule in OTYS Go!... 4 1.2 Doel instructie...

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows Gold. Pl@nner. Handicom, 2010, Nederland

Handicom. Symbol for Windows Gold. Pl@nner. Handicom, 2010, Nederland Handicom Symbol for Windows Gold Pl@nner Handicom, 2010, Nederland Inhoud 1 Weergaven... 4 1.1 Wisselen tussen RealTime en Plan-modus... 4 1.2 Dag-, Week- en eenvoudige weergave... 4 2 RealTime modus (de

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal. Jaamo Jaamo - Handleiding ouderportaal - 0 -

Handleiding Ouderportaal. Jaamo Jaamo - Handleiding ouderportaal - 0 - Handleiding Ouderportaal Jaamo 02-2019 WWW.JAAMO.NL Jaamo - Handleiding ouderportaal - 0 - Inhoudsopgave Nr. Onderwerp Blz. - Introductie 2 1 Inloggen en gebruikersgegevens 3 2 Contracten tijdens het inschrijven

Nadere informatie

Instructie-gebruik van Magister 6 door Ouders

Instructie-gebruik van Magister 6 door Ouders Instructie-gebruik van Magister 6 door Ouders Om de vorderingen van uw zoon/dochter op het Ichthus College te volgen, kunt u het programma Magister gebruiken. U logt in via de internetbrowser op uw computer,

Nadere informatie

INSTRUCTIE SOMTODAY WEBSITE OUDER APP HELP IK KAN NIET INLOGGEN WACHTWOORD VERGETEN

INSTRUCTIE SOMTODAY WEBSITE OUDER APP HELP IK KAN NIET INLOGGEN WACHTWOORD VERGETEN INSTRUCTIE SOMTODAY WEBSITE OUDER APP HELP IK KAN NIET INLOGGEN WACHTWOORD VERGETEN Bent u uw wachtwoord vergeten, dan kunt u een nieuw wachtwoord aanvragen door op Wachtwoord vergeten? op het inlogscherm

Nadere informatie

WIS Academie Manager -Handboek teamleider- Versie 19 december 2012

WIS Academie Manager -Handboek teamleider- Versie 19 december 2012 WIS Academie Manager -Handboek teamleider- Versie 19 december 2012 1. Inloggen Surf naar de website van de Academie Manager via: Kies rechts op de pagina voor het veld inloggen: Inlognaam:

Nadere informatie

Handleiding P&S Xtra Online

Handleiding P&S Xtra Online Handleiding P&S Xtra Online Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2. Selecties... 5 2.1 Selecteer werkgever... 5 2.2 Selecteer werknemer...

Nadere informatie

Wanneer de aanmelding goed is verlopen verschijnt het volgende scherm:

Wanneer de aanmelding goed is verlopen verschijnt het volgende scherm: Wanneer u wilt werken met het Digitaal Veiligheidsplan kunt u zich intuïtief laten leiden door de tool. Wanneer u er niet helemaal uitkomt vindt u in deze handleiding antwoord op al uw vragen. We loodsen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Scholen januari 2012 Invalpool 2.5 Pagina: 3

Inhoudsopgave. Scholen januari 2012 Invalpool 2.5 Pagina: 3 Inhoudsopgave 1.! Inloggen en uitloggen... 4! o! Helpfunctie... 4! 2.! Hoofdmenu... 5! o! Home... 5! o! Besturen... 5! o! Scholen... 6!! Wijzig... 6!! Inlogcodes... 6!! Medewerkers... 7!! Vakanties...

Nadere informatie

Salon account informatie

Salon account informatie Salon account informatie Salons@BeautyBookers.nl WWW.BEAUTYBOOKERS.NL 010-717 17 55 Inhoudsopgave Inloggen in uw account o Inloggen in uw BeautyBookers salon account 4 o Menu van uw salon account 5 De

Nadere informatie

Ouderportaal. Auteur: Functioneel Beheer Datum: Versie: 1.1 Status: Definitief

Ouderportaal. Auteur: Functioneel Beheer Datum: Versie: 1.1 Status: Definitief Ouderportaal Auteur: Functioneel Beheer Datum: 16-11-2017 Versie: 1.1 Status: Definitief 1.0 INHOUD 1.0 INHOUD... 2 1.0 INLEIDING... 3 2.0 Toegang tot ouderportaal... 4 2.1 Inlogscherm... 4 2.2 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging Handleiding Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging april 2014 Inhoud Inleiding... 3 Algemeen... 3 Hulpmiddelen... 4 Verkort stappenplan... 4 1 Andere gebruikers van FRS uitnodigen tot

Nadere informatie

Handleiding Dienstroosters

Handleiding Dienstroosters Handleiding Dienstroosters In deze handleiding leer je een rooster maken met behulp van de functionaliteit Dienstroosters. Bij het reguliere personen roosteren wijs je diensten toe aan een persoon terwijl

Nadere informatie

Om bij Magister in te loggen ga je naar de website (www.metzocollege.nl) en klik je op ELO.

Om bij Magister in te loggen ga je naar de website (www.metzocollege.nl) en klik je op ELO. Magister 6 Om bij Magister in te loggen ga je naar de website (www.metzocollege.nl) en klik je op ELO. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in. En klik op Inloggen Hierna verschijnt het volgende scherm.

Nadere informatie

Coach. De docentomgeving bij Praktijkschool à la Carte. Handleiding voor docenten

Coach. De docentomgeving bij Praktijkschool à la Carte. Handleiding voor docenten Coach De docentomgeving bij Praktijkschool à la Carte Handleiding voor docenten Inhoudsopgave Inleiding...3 1. Aanmelden bij coach...4 1.1 Start...4 1.2 Licentie activeren voor docenten...4 1.3 Licentie

Nadere informatie

Handleiding leerkrachten

Handleiding leerkrachten Handleiding leerkrachten IPPON - InvalPool Inhoud Handleiding voor Invallers...3 In- en uitloggen...4 Inloggen...4 Wachtwoord wijzigen...4 Wat als inloggen niet lukt?...4 Uitloggen...4 Home...4 Besturen...5

Nadere informatie