GEMEENTERAAD VAN 11 oktober 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTERAAD VAN 11 oktober 2010"

Transcriptie

1 GEMEENTERAAD VAN 11 oktober Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 6 september Secretariaat. Installatie. Mededeling benoeming en eedaflegging burgemeester. 003 Brandweer. Operationele prezoneovereenkomst van hulpverleningszone "Kempen" met FOD Binnenlandse Zaken. 004 Brandweer. Financiële verdeelsleutel prezonewerking ' Kempen'. 005 Jeugd. Jeugdbeleidsplan Goedkeuring. 006 Patrimonium. Participatie intergemeentelijke dienst grondverwerving op basis van wederzijdse exclusiviteit bij IOK. Toetreding. 007 Patrimonium. Aankoop Beddermolen door Kempens Landschap. Beslissing en goedkeuring erfpachtovereenkomst. 008 Patrimonium. Aankoop van percelen grond in de Gemeentestraat. Goedkeuring. 009 Patrimonium. Verhuren van percelen grond in Truchelven. Goedkeuring nieuwe huurovereenkomst. 010 Personeel. Invoering aanvullend pensioenstelsel voor de contractuele personeelsleden en goedkeuring kaderreglement tweede pensioenpijler contractanten. 011 Personeel. Arbeidsreglement-rechtspositieregeling gemeentepersoneel. Wijziging 2 : bijlage 8 aanwervingsvoorwaarden sportinitiator en sportbegeleider. 012 Basisonderwijs. Arbeidsreglement Gemeentelijke basisscholen Westerlo. Goedkeuring. 013 Overheidsopdrachten. Plaatsen fietsenstalling in de Merodedreef aan halte 'Dorp'. Goedkeuring bestelling. 014 Overheidsopdrachten. Plaatsen schuilhuisje in de Merodedreef aan halte 'Polderstraat'. Goedkeuring bestelling. 015 Overheidsopdrachten. Plaatsen schuilhuisje in de Olenseweg aan halte 'Britselaan'. Goedkeuring bestelling. 016 Overheidsopdrachten. Plaatsen vuilbakjes aan verschillende bushaltes. Goedkeuring bestelling. 017 Overheidsopdrachten. Renovatie data- en stroombekabeling gemeentehuis. Goedkeuring eindafrekening. 018 Overheidsopdrachten. Studieopdracht voor bouwen nieuwe basisschool met kinderopvang in Oevel. Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningwijze. 019 Financiën. IKA - liquidatie toegestane leningen - kapitaalsverhoging. Wijziging raadsbesluit van 31 mei Secretariaat. IVEKA. Algemene vergadering in buitengewone zitting 21 december Artikel 22 Kristof Welters. vzw Vallei van de Grote Nete. Aanduiding gemeentelijke vertegenwoordigers algemene vergadering en Raad van Bestuur.

2 Aanwezig: Guy Van Hirtum - burgemeester-voorzitter Filip Verrezen, Jan Michiels, Roger Vrindts, Maurice Van Hemelen, Kelly Verboven, Carine Van de Sande - schepenen Harry Plettinx - OCMW-voorzitter - schepen Harri Verbraecken, René Verachtert, Louis Thys, Assunta Geens, Fik Voorspoels, Louis Caers, Jan Theeuwes, Frank Verlooy, Ludo Melis, Kristof Welters, Tinne Wuyts, Esther Engels, Isabel Van Leuffelen, Jef Van den Eynde, Kris Van Dael, Marc Van den Bruel - raadsleden Jan Gebruers - waarnemend secretaris Verontschuldigd: Frans De Cock, Kathleen Theys, Kim Vetters, Nancy Ceuppens - raadsleden Leon Gielis - gemeentesecretaris Om 20 uur opent de burgemeester-voorzitter de vergadering. OPENBARE ZITTING 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 6 september De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd met achttien ja-stemmen en vijf onthoudingen. Stemden voor: Filip Verrezen, Jan Michiels, Roger Vrindts, Maurice Van Hemelen, Kelly Verboven, Carine Van de Sande, Harri Verbraecken, René Verachtert, Lowie Thys, Assunta Geens, Fik Voorspoels, Frank Verlooy, Kristof Welters, Tinne Wuyts, Esther Engels, Isabel Van Leuffelen, Kris Van Dael en Guy Van Hirtum. Onthielden zich: Louis Caers, Jan Theeuwes, Ludo Melis, Jef Van den Eynde en Marc Van den Bruel. 002 Secretariaat. Installatie. Mededeling benoeming en eedaflegging burgemeester. Per brief van 24 november 2006 werden de resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 geldigverklaard door de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. Op 24 oktober 2006 werd de akte van voordracht van de kandidaat-burgemeester Guy Van Hirtum ingediend bij de gouverneur. De akte van voordracht van de kandidaat-burgemeester Guy Van Hirtum werd ondertekend door meer dan de helft van de verkozenen op de lijsten die aan de verkiezingen van 8 oktober 2006 deelnamen en tevens ondertekend door een meerderheid van de kandidaten die op dezelfde lijst als de voorgedragen kandidaat-burgemeester werden verkozen. De akte van voordracht van de kandidaat-burgemeester maakt geen melding van de einddatum van het mandaat en maakt ook geen melding van diegene die hem zal opvolgen voor de resterende duurtijd van het mandaat.

3 De gouverneur van de Provincie Antwerpen heeft via zijn schrijven van 24 november 2006 deze voordrachtsakte voor ontvangst afgestempeld. De akte van voordracht werd ontvankelijk verklaard. Op 31 augustus 2010 heeft de gouverneur van de Provincie Antwerpen een gunstig advies uitgebracht voor de benoeming van de heer Guy Van Hirtum tot burgemeester van de gemeente Westerlo. Op 20 september 2010 is van het Ministerie van Bestuurszaken, Agentschap voor Binnenlands Bestuur, Boudewijngebouw 2 e verdieping, Boudewijnlaan 30 bus 70 te 1000 Brussel een schrijven toegekomen over de benoeming van de heer Guy Van Hirtum tot burgemeester van de gemeente Westerlo. De heer Guy Van Hirtum voldoet aan de benoemingsvoorwaarden. Uit het ministerieel besluit van 16 september 2010 blijkt dat Guy Van Hirtum werd benoemd tot burgemeester van de gemeente Westerlo, arrondissement Turnhout, Provincie Antwerpen met ingang van 16 september Het benoemingsbesluit is op 5 oktober 2010 in het Belgische Staatsblad verschenen. Op 30 september 2010 heeft de heer Guy Van Hirtum in handen van de gouverneur de eed afgelegd als burgemeester. Juridische grond De artikelen 11 en 59 van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, houdende de benoeming van de burgemeester. De omzendbrief BA-2006/17 van 27 oktober start van de lokale bestuursperiode na de verkiezingen van 8 oktober benoeming van de burgemeester - installatie van de gemeenteraad - verkiezing van de schepenen - samenstelling en installatie van de OCMWraad. Besluit van de Vlaamse Regering van 13 juli 2009 tot bepaling van de bevoegdheden van de leden van de Vlaamse Regering, gewijzigd bij de besluiten van de Vlaamse Regering van 24 juli 2009, 4 december 2009, 6 juli 2010 en 7 juli De gemeenteraad neemt kennis van - de benoeming van de heer Guy Van Hirtum als burgemeester van de gemeente Westerlo met ingang van 16 september de eedaflegging van de heer Guy Van Hirtum als burgemeester van de gemeente Westerlo op 30 september Brandweer. Operationele prezoneovereenkomst van hulpverleningszone "Kempen" met FOD Binnenlandse Zaken. Dit punt wordt aan de hand van een power point presentatie uitvoerig toegelicht door brandweercommandant Carien Vercalsteren. Operationele prezoneovereenkomst wordt tijdelijk ingevoerd ter voorbereiding van de effectieve inwerktreding van de zone.

4 Door de wet van 15 mei 2007 wordt aan de burger het recht op snelste en meest adequate hulp, eenzelfde basisbescherming voor een gelijkwaardige bijdrage verleend en de schaalvoordeel bevorderd. Er werd overeengekomen om een brandweerstructuur op drie niveaus (uitvoerend, organisatorisch en reglementair) te creëren. Deze hervorming beoogt de ontwikkeling van een éénvormig statuut voor de beroepsbrandweer en de vrijwillige brandweer en de organisatie van de brandweerdiensten op basis van de hulpverleningszones. Het koninklijk besluit van 2 februari 209 verdeelt België in 32 hulpverleningszones die elk een bepaald aantal hulpverleningsposten beheren. De ministerraad van 20 juli 2010 heeft een verdeelsleutel voor het aanwenden van de vrijgemaakte 21,3 miljoen euro in het kader van het oprichten van operationele prezones (OPZ) goedgekeurd wat betekent dat er kan worden overgaan tot een nieuwe fase in de uitvoering van de hervorming van de Civiele Veiligheid. Het schepencollege van 20 september 2010 stemde principieel in met het voorstel van de prezoneovereenkomst van de hulpverleningszone Kempen met FOD Binnenlandse Zaken, welke goedgekeurd werd op de prezoneraad van 11 september Argumentatie Dit is een tijdelijke fase voor de effectieve inwerkingtreding van de zone en zal plaatsvinden dankzij de invoering van de operationele prezone (OPZ) op conventionele basis. De bedoeling van deze OPZ is: de gemeenten die deel uitmaken van een zone afgebakend volgens het koninklijk van 2 februari 2009, aanmoedigen om nauwer samen te werken en om de operationele coördinatie tussen hun brandweerkorpsen te versterken; de lokale initiatieven ondersteunen waardoor de operationele dekking van de risico s kan verbeteren door de herstructurering van de manschappen en van het materieel en door de rekrutering van vrijwillige en beroepsbrandweerlieden. Het is een kandidaatsdossier dat voor 15 september 2010 ingediend kan worden bij FOD Binnenlandse Zaken. Stad Geel zal als coördinerende gemeente optreden. Financiële weerslag De kosten met betrekking tot de initiatieven en doelstellingen vermeld in de overeenkomst of die hier rechtstreeks uit voortvloeien kunnen in aanmerking komen. Door de coördinerende rol van stad Geel zal mogelijke financiële steun door hen beheerd worden. Juridische grond De wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid. De ministeriële omzendbrief van 11 maart 2009 betreffende de Task Forces. De ministerraad van 3 september 2010 waar het ontwerp van koninklijk besluit goedgekeurd werd houdende de toekenning van de subsidies aan de gemeenten die een overeenkomst operationele prezone sluiten met de staat. Unaniem. De gemeenteraad keurt de operationele prezoneovereenkomst van de hulpverleningszone Kempen met FOD Binnenlandse Zaken goed.

5 Bijlage 1 Prezoneovereenkomst Kempen, goedgekeurd in de prezoneraad van 11 september Brandweer. Financiële verdeelsleutel prezonewerking ' Kempen'. Jaarlijks bedrag, volgens een overeengekomen verdeelsleutel voor de werking van de prezone Kempen. De ministeriële omzendbrief van 11 maart 2009 gaat over de Task Forces, de coördinatiestructuren voorafgaand aan de hulpverleningszones en de inwerkingtreding van de brandweerzone Kempen. De zoneraad van 25 april 2009 heeft de hulpverleningszone 5 van provincie Antwerpen Kempen genoemd. Argumentatie Binnen de zone Kempen werd een Task Force en verschillende werkgroepen opgericht. Er is noodzaak om de nodige middelen te voorzien om de werking van de prezone te financiëren. Er werd voorgesteld dat stad Geel deze bedragen zal beheren volgens de richtlijnen en de begroting die, door de prezoneraad van 11 september 2010, aan de deelnemende gemeenten werd voorgelegd. Financiële weerslag De geraamte werkings-/investeringskosten voor de zone Kempen bedraagt euro waarvan het gemeentelijke aandeel ongeveer 20 % is (volgens de overeengekomen verdeelsleutel). Juridische grond 96 van het gemeentedecreet De wet van 15 mei 2007 over de civiele veiligheid die de werking van de brandweer gronding hervormt..5 van het Koninklijk Besluit van 2 februari 2009 bepaalt de territoriale afbakening van de hulpverleningszones waarbij de gemeenten Balen, Dessel, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Hulshout, Herselt, Laakdal, Meerhout, Mol, Olen, Retie, Vorselaar en Westerlo hulpverleningszone 5 van provincie Antwerpen vormen. Met eenparigheid van stemmen. Artikel 2 De gemeenteraad hecht principieel goedkeuring aan het voorstel om jaarlijks een bedrag bepaald volgens de hierna overeengekomen verdeelsleutel, te voorzien voor de prezone werking van Kempen. Het te verdelen bedrag zal jaarlijks in een prezonebegroting vastgesteld worden. Voor 2010 zullen de werkelijk gemaakte kosten verdeeld worden. Met het oog daarop worden de nodige kredieten jaarlijks in de gemeentelijke budgetten ingeschreven (o.m. via artikel 351xx/ of een corresponderende budgetsleutel. De gemeenteraad keurt het voorstel goed dat inhoudt dat Stad Geel periodiek de gemaakte kosten voor de werking van de Task Force zal terugvorderen van de

6 Artikel 3 andere gemeenten van zone Kempen die over een brandweerdienst beschikken, zijnde Balen, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Mol en Westerlo. De verrekening van de beschermde gemeenten gebeurt via het stelsel van de provinciale pool. Er zal een jaarlijks rapport met de financiële afrekening van de prezonewerking door de Stad Geel overgemaakt worden. Eventuele saldi van de aan de prezone gestorte werkingsbijdragen worden overgeboekt naar een reservefonds voor toekomstige investeringen van de prezone of de zone De gemeenteraad hecht goedkeuring aan het voorstel dat deze betalingen zullen gebeuren volgens een verdeelsleutel, die in bijlage wordt gevoegd, voor de helft op basis van het totaal aantal inwoners per 1 januari 2009 per gemeente en voor de andere helft op basis van het werkelijke belastbaar totaal kadastraal inkomen per 1 januari 2009 per gemeente. De omslag van de kosten gebeurt per brandweerdienst in functie van het gebied dat zij beschermt. Indien naar aanleiding van de vaststelling van de definitieve verdeelsleutel er nog onderlinge verrekeningen dienen te gebeuren voor de deelnemende besturen, zullen deze geschieden in het kader van de vaststelling van het budget 2011 van de TAsk Force of van de brandweerzone. Bijlage 2 Zonale verdeelsleutel Jeugd. Jeugdbeleidsplan Goedkeuring. Het jeugdbeleidsplan is een plan dat weergeeft op welke manier het gemeentebestuur tijdens die drie jaren het jeugdbeleid vorm zal geven. Na advies van de jeugdraad en goedkeuring door de gemeenteraad wordt het plan opgestuurd naar de Vlaamse Overheid. Collegebesluit van: - 1 maart 2010 waarin de stuurgroep jeugdbeleidsplan werd erkend en kennis werd genomen van het verslag van de vergadering van 9 februari juni 2010 waarin kennis werd genomen van de verslagen van de stuurgroepvergaderingen van 17 mei en 7 juni september 2010 waarin het Jeugdbeleidsplan goedgekeurd werd om het voor te leggen aan de Gemeenteraad. Het jeugdbeleidsplan is een plan dat beschrijft op welke manier het gemeentebestuur tijdens die drie jaren werk zal maken van haar jeugdbeleid. Het plan kwam tot stand dankzij de samenwerking tussen de stuurgroep jeugdbeleidsplan, de jeugdraad en de jeugddienst. Volgende hoofdstukken komen aan bod: - particulier jeugdwerk: alle ondersteunings- en begeleidingsmaatregelen voor de particuliere jeugdverenigingen - gemeentelijk jeugdwerk: alle vormen van jeugdwerk die door het gemeentebestuur zelf georganiseerd worden

7 - prioriteit brandveilige jeugdwerkinfrastructuur: alle maatregelen die getroffen worden om de brandveiligheid van de jeugdwerkinfrastructuur te verhogen. Intekenen op deze prioriteit levert jaarlijks een bijkomende subsidie op - jeugdbeleid: alles wat inspeelt op de leefwereld van kinderen en jongeren, breder dan het jeugdwerk - prioriteit jeugd- en jongerencultuur: alle maatregelen ter verhoging van de aandacht voor jeugdcultuur in het jeugdbeleid - financieel overzicht. Juridische grond Decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en stimulering van het gemeentelijk, het intergemeentelijk en het provinciaal jeugd- en jeugdwerkbeleid, zoals gewijzigd bij de decreten van 23 december 2005 en 15 december Het besluit van de Vlaamse Regering ter uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en de stimulering van het gemeentelijk, het intergemeentelijk en het provinciaal jeugd- en jeugdwerkbeleid, inzake het voeren van een gemeentelijk en intergemeentelijk jeugd- en jeugdwerkbeleid, zoals gewijzigd bij de besluiten van de Vlaamse Regering van 11 juni 2004, 16 juni 2006 en 26 januari De prioriteit brandveilige jeugdwerkinfrastructuur zoals geregeld in het besluit van de Vlaamse Regering van 23 april 2010 tot bepaling van de voorwaarden voor de toekenning van subsidies aan gemeentebesturen die een brandveiligheidsbeleid voeren als onderdeel van hun jeugdwerkbeleid. De prioriteit jeugdcultuur zoals geregeld in het besluit van de Vlaamse Regering van 23 april 2010 tot bepaling van de voorwaarden voor de toekenning van subsidies aan gemeentebesturen die een beleid voeren ter verhoging van de aandacht voor jeugdcultuur als onderdeel van hun jeugdbeleid. Adviezen De Algemene Vergadering van de jeugdraad besprak het plan integraal tijdens de vergadering van 23 september 2010 en bracht een positief advies uit. Unaniem. De gemeenteraad hecht goedkeuring aan het Jeugdbeleidsplan Raadslid Ludo Melis verlaat de vergaderzaal. 006 Patrimonium. Participatie intergemeentelijke dienst grondverwerving op basis van wederzijdse exclusiviteit bij IOK. Toetreding. IOK heeft de nieuwe intergemeentelijke dienst grondverwerving op basis van wederzijdse exclusiviteit opgericht. Geïnteresseerde gemeenten kunnen toetreden bij gemeenteraadsbeslissing. De aangesloten gemeenten kunnen dan beroep doen op deze dienst voor de behandeling van grondverwervingsdossiers in gemeentelijke projecten en projecten in het kader van de mobiliteitsconvenant. De aangesloten gemeenten dienen geen vaste bijdrage te betalen. Er dient alleen een kostprijs betaald te worden als er effectief gebruik gemaakt wordt van deze dienst.

8 - IOK vroeg in haar brief van 18 december 2009 of de gemeente geïnteresseerd is om te participeren in de dienstverlening grondverwerving in wederzijdse exclusiviteit. - Op 1 februari 2010 stemt het college van burgemeester en schepenen principieel in met de participatie in de intergemeentelijke dienst grondverwerving op basis van wederzijdse exclusiviteit bij IOK. - IOK deelt in haar brief van 10 september 2010 mee dat haar statutenwijziging over de intergemeentelijke dienst grondverwerving bij ministerieel besluit van 20 augustus 2010 werd goedgekeurd en dat gemeenten bij gemeenteraadsbeslissing kunnen toetreden tot deze dienst. Eind vorig jaar vroeg IOK aan de gemeentebesturen of zij geïnteresseerd waren om te participeren in de intergemeentelijke dienst grondverwerving op basis van wederzijdse exclusiviteit. Dit houdt in dat, als de gemeente aangesloten is, er altijd beroep kan gedaan worden op deze dienst van IOK voor de grondverwervingsdossiers in gemeentelijke projecten en projecten in het kader van de mobiliteitsconvenant. IOK gaat dan bemiddelen met de eigenaars. Als er niet tot een minnelijke aankoop kan worden overgegaan, zorgen zij onder meer voor het onteigeningsdossier. Zij zorgen ook voor de opmaak van de noodzakelijke plannen (rooilijn- en onteigeningsplannen, opmetingsplannen.). IOK heeft wel geen notariële bevoegdheid. De IOK voert de opdracht dan uit in regie op basis van een jaarlijks geïndexeerd uurtarief (+btw). Omdat 28 gemeenten (waaronder Westerlo) geïnteresseerd zijn om zich aan te sluiten tot deze dienst, besliste de raad van bestuur van IOK op 16 februari 2010 over te gaan tot de oprichting van deze dienst. Deze oprichting gebeurde bij statutenwijziging, goedgekeurd bij ministerieel besluit van 20 augustus Adviezen - Tijdens de informatiesessie van 25 januari 2010 werd deze nieuwe dienstverlening voorgesteld. - De toetreding dient te gebeuren overeenkomstig artikel 3 en 13 van de IOK statuten. Argumentatie Nu deze nieuwe intergemeentelijke dienst grondverwerving in wederzijdse exclusiviteit is opgericht bij statutenwijziging, kunnen de geïnteresseerde gemeentebesturen toetreden bij gemeenteraadsbeslissing. Als de gemeente aangesloten is bij de intergemeentelijke dienst grondverwerving kan men altijd een beroep doen op IOK. Maar de gemeente is dan nog altijd vrij in haar keuze. Ze kan nog altijd zelf bemiddelen en zelf zorgen voor de afhandeling van de grondverwervingsdossiers. Gemeenten die niet aansluiten kunnen ook nooit gebruik maken van deze dienst van IOK. Gemeenten kunnen op elk ogenblik uitstappen. Om deze redenen is het aangewezen toe te treden tot de nieuwe intergemeentelijke dienst van IOK. Financiële weerslag Gemeenten die aansluiten moeten geen vaste bijdrage betalen. Er dient alleen een kostprijs (aan de hand van jaarlijks vastgestelde uurloontarieven bij IOK) betaald te worden als de gemeente effectief gebruik maakt van deze dienst. Met achttien ja stemmen en vier onthoudingen. De gemeenteraad beslist om toe te treden tot de intergemeentelijke dienst grondverwerving op basis van wederzijdse exclusiviteit bij IOK, overeenkomstig de modaliteiten van artikel 3 en 13 van de IOK statuten.

9 Stemden voor: Filip Verrezen, Jan Michiels, Roger Vrindts, Maurice Van Hemelen, Kelly Verboven, Carine Van de Sande, Harri Verbraecken, René Verachtert, Lowie Thys, Assunta Geens, Fik Voorspoels, Frank Verlooy, Kristof Welters, Tinne Wuyts, Esther Engels, Isabel Van Leuffelen, Kris Van Dael en Guy Van Hirtum. Onthielden zich: Louis Caers, Jan Theeuwes, Jef Van den Eynde en Marc Van den Bruel. 007 Patrimonium. Aankoop Beddermolen door Kempens Landschap. Beslissing en goedkeuring erfpachtovereenkomst. Voorafgaandelijk vraagt de burgemeester of de jaarlijkse canon van 1 euro gedurende 54 jaar mag gewijzigd worden in een éénmalige erfpacht van 54 euro, dit op vraag van de gemeentelijke financiële dienst. Alle raadsleden gaan hiermede akkoord. De vzw Kempens Landschap heeft de mogelijkheid om de Beddermolen apart aan te kopen. De vzw vraagt of de gemeente de aankoop van deze Beddermolen door hen ondersteunt, de gemeente bereid is tot het betalen van een bijdrage van 10% van de totale aankoopkost en akkoord kan gaan met het erfpachtcontract. - De vzw Kempens Landschap deelt in haar brief van 27 augustus 2010 mee dat de familie de Trannoy de mogelijkheid biedt om de Beddermolen apart aan te kopen. De vzw vraagt in deze brief dan ook of de gemeente de aankoop van deze Beddermolen door hen ondersteunt, de gemeente bereid is tot het betalen van een bijdrage van 10% van de totale aankoopkost en akkoord kan gaan met het erfpachtcontract. - Op 20 september 2010 verklaarde het college van burgemeester en schepenen zich principieel akkoord met de aankoopbijdrage van 10% van de totale aankoopkost ten laste van de gemeente en met het ontwerp van erfpachtovereenkomst. Het college ondersteunt de aankoop van de Beddermolen door vzw Kempens Landschap. De familie de Trannoy wil het molendomein in Tongerlo al enige tijd verkopen, maar de hoge prijs is al lange tijd een struikelblok. Daarom heeft de vzw Kempens Landschap nu de mogelijkheid om de Beddermolen apart aan te kopen voor de prijs van euro. De Beddermolen heeft een toeristische en landschappelijke meerwaarde voor de gemeente. Hij is een belangrijke blikvanger voor het Tongelse Landschap en behoort tot het cultureel erfgoed van de gemeente. De molen maakt deel uit van een beschermd landschap. Sinds juni is de molen opnieuw voorlopig beschermd als monument. Het dossier naar de definitieve bescherming als monument is lopende. Vzw Kempens Landschap wil dan ook, onder voorbehoud van goedkeuring/instemming door de gemeente Westerlo, overgaan tot de aankoop van de Beddermolen. Adviezen - Het kadaster heeft het kadastraal plan en de kadastrale legger van de molen met grond opgemaakt. - De bodemattesten worden door de eigenaar aangevraagd.

10 - De aankoopprijs van euro voor de molen met grond is overeenkomstig het schattingsverslag van de ontvanger van de registratie. Argumentatie De vzw Kempens Landschap koopt de Beddermolen aan. De gemeente dient 10% van de totale aankoopkost te betalen. Nadien wordt de Beddermolen in erfpacht gegeven aan de gemeente voor 54 jaar tegen de jaarlijkse canon van 1 euro (éénmalig te betalen). Als tegenprestatie voor deze erfpacht worden voorwaarden opgelegd in de erfpachtovereenkomst. De gemeente dient een restauratiedossier op te stellen en de molen volledig te restaureren. Vanaf het moment dat de Beddermolen definitief beschermd is als monument kunnen er subsidies verkregen worden. De uitgaven die niet gesubsidieerd worden, zijn ten laste van de gemeente. Financiële weerslag De gemeente dient een aankoopbijdrage van 10% op de totale aankoopkost te betalen. De aankoopprijs bedraagt euro voor de molen met grond. De gemeentelijke bijdrage van euro wordt voorzien in de gemeentebegroting Eenparig. Artikel 2 De raad ondersteunt de aankoop van de Beddermolen met grond in Molenwijk, gekadastreerd sectie E, tweede afdeling, nummers 236a en 237c/deel. De raad is akkoord met de aankoopbijdrage van 10% van de totale aankoopkost, ten laste van de gemeente. Het erfpachtrecht dat wordt verleend aan de gemeente door de vzw Kempens Landschap over de Beddermolen met grond, en met de voorwaarden over de restauratie ervan, wordt goedgekeurd. Het erfpachtrecht wordt verleend voor 54 jaar tegen een jaarlijkse canon van 1 euro. Deze betaling gebeurt éénmalig. De ontwerpakte, die wordt verleden voor een notaris, wordt eveneens goedgekeurd. Opdrachten burgemeester en gemeentesecretaris financiële dienst De gemeente Westerlo vertegenwoordigen bij het verlijden van de akte. Het krediet, ten bedrage van euro, voorzien in de gemeentebegroting Daarop keert de heer Ludo Melis, raadslid, terug in de vergaderzaal en herneemt zijn functie. 008 Patrimonium. Aankoop van percelen grond in de Gemeentestraat. Goedkeuring. In het kader van een definitieve regeling voor alle schoolgebouwen gaat het gemeentebestuur de twee percelen grond naast het bestaande schoolgebouw in de Gemeentestraat aankopen van de kerkfabriek Sint-Michiel te Oevel. Deze aankoop is noodzakelijk om de uitbreiding van het bestaande schoolgebouw te kunnen verwezenlijken.

11 - De kerkfabriek Sint-Michiel te Oevel deelt in haar brief van 8 juni 2010 mee dat de kerkraad principieel akkoord is met de verkoop aan de gemeente van de twee percelen grond naast het schoolgebouw in de Gemeentestraat. - Op 21 juni 2010 verklaarde het college van burgemeester en schepenen zich principieel akkoord met de aankoop van deze percelen grond en keurde de aankoopbelofte goed. - Het gemeentebestuur ondertekende de aankoopbelofte op 24 juni 2010, onder de opschortende voorwaarde van goedkeuring door de gemeenteraad. - Het college heeft op 16 augustus 2010 een visie gegeven over de uitbreiding, verbouwing en/of nieuwbouw van de basisschool in Oevel. - Op 16 september 2010 ging de kerkraad van de kerkfabriek Sint-Michiel te Oevel akkoord met de definitieve verkoop van deze percelen grond aan de gemeente Westerlo. De gemeente huurt de schoolgebouwen in Loofven enerzijds van het dekenaat Zuiderkempen regio Westerlo en anderzijds van de zusters Franciscanessen van Sint-Jozefsdal. In het kader van een definitieve regeling voor alle schoolgebouwen wil het gemeentebestuur de twee percelen grond naast het bestaande schoolgebouw in de Gemeentestraat (eigendom van de gemeente) aankopen van de kerkfabriek Sint-Michiel te Oevel. Adviezen - Het schattingsverslag is opgemaakt door de ontvanger a.i. van het tweede registratiekantoor te Herentals op 15 maart Het kadaster heeft het kadastraal plan en de kadastrale legger van de grond opgemaakt. - Uit de hypothecaire getuigschriften van 2 juli 2010 blijkt dat de gronden vrij en onbelast zijn. - De blanco bodemattesten zijn opgemaakt door OVAM op 2 augustus De bosbehoudsbijdrage is berekend overeenkomstig het ministerieel besluit van 26 november Argumentatie De aankoop van deze 2 percelen met nummers 302n2 en 302m2, sectie A, vierde afdeling, met een totale oppervlakte van 28a 85ca, is noodzakelijk om de uitbreiding van het bestaande schoolgebouw in de Gemeentestraat te verwezenlijken. Het is de bedoeling om, naar de toekomst toe, alle klaslokalen te huisvesten in de Gemeentestraat. Op termijn kan dan het bestaande huurcontact over het schoolgebouw in Loofven beëindigd worden. Financiële weerslag De waarde van de gronden is vastgesteld op EUR. De kerkfabriek is akkoord om de bosbehoudsbijdrage ten bedrage van 3.808,2 EUR af te trekken van de aankoopprijs. De kosten voor het rooien van het bos worden nadien eveneens verrekend aan de kerkfabriek. Het krediet is voorzien op de functioneel-economische code nr. 722/ van de buitengewone uitgaven. De aankoop van gronden voor basisonderwijs wordt niet gesubsidieerd door AGIOn. Met eenparigheid van stemmen. De onderhandse aankoop van de percelen grond naast het schoolgebouw in de Gemeentestraat, gekadastreerd sectie A, vierde afdeling, perceelnummers 302n2 en 302m2, met een totale kadastrale oppervlakte van 28a 85ca, voor de aankoopprijs van ,8 EUR (waarde schattingsverslag - bosbehoudsbijdrage), wordt goedgekeurd. De kosten voor het rooien van de bomen worden achteraf verrekend aan de kerkfabriek Sint-Michiel te Oevel.

12 Artikel 2 Artikel 3 Deze aankoop gebeurt voor openbaar nut, met name voor de uitbreiding van het schoolgebouw in de Gemeentestraat. Het dossier en de ontwerpakte, die wordt verleden voor de burgemeester, worden goedgekeurd. Opdrachten Schepen en gemeentesecretaris Financiële dienst De gemeente Westerlo vertegenwoordigen bij het verlijden van de akte. Het krediet, ten bedrage van ,8 EUR, te verrekenen op de functioneel-economische code nr. 722/ van de buitengewone uitgaven, bestemd voor de aankoop van gronden en gebouwen voor het basisonderwijs. 009 Patrimonium. Verhuren van percelen grond in Truchelven. Goedkeuring nieuwe huurovereenkomst. De huidige huurders 1 huren percelen grond in Truchelven. De helft van deze grond is onlangs verkocht aan aangelanden om te integreren in hun tuin. Daarom dient er een nieuwe huurovereenkomst opgemaakt te worden. - De huurovereenkomst van 25 augustus 2003, afgesloten tussen de kerkfabriek van Olen en de huidige huurders 2, over percelen grond in Truchelven is overge-nomen door de gemeente ingevolge de aankoop van de betrokken percelen op 9 mei Op 12 januari 2009 verkocht de gemeente een deeltje van perceelnummer 471/2a, thans nummer 471/2d, sectie B, tweede afdeling, met een oppervlakte van 2a 69ca aan de aangelanden om te integreren in hun tuin. - Op 27 september 2010 verkocht de gemeente nog een deel van perceelnummer 471/2a, thans nummer 471/2c, sectie B, tweede afdeling, met een oppervlakte van 11a 27ca aan de andere aangelanden om de groene omgeving van hun tuin uit te breiden door er fruit- en loofbomen aan te planten en kleinvee te laten rondlopen. - De huidige huurders 3 ondertekenden op 20 september 2010 een verklaring waarbij zij akkoord gaan met de beëindiging van de huurovereenkomst van 25 augustus 2003 (met onmiddellijke ingang), tegen de voorwaarde dat er een nieuwe huurovereenkomst wordt opgemaakt met de gemeente over het huren van het resterend gedeelte van de perceelnummers 471/2b en 471/2a thans nummer 471/2c. De huidige huurders 4 huren de perceelnummers 471/2b en 471/2a thans nummer 471/2c, sectie B, tweede afdeling, in Truchelven. Het huurcontract werd overge-nomen door de gemeente ingevolge de aankoop van deze percelen. Op 12 januari 2009 verkocht de gemeente 2a 69ca van perceelnummer 471/2a aan de aanpalende eigenaar om te integreren in hun tuin. Op 27 september 2010 verkocht de gemeente nog een deel van 11a 27ca aan de andere aangelanden. Adviezen - De bodemattesten zijn reeds aangevraagd door de gemeente. 1 persoonlijke gegevens verwijderd 2 persoonlijke gegevens verwijderd 3 persoonlijke gegevens verwijderd 4 persoonlijke gegevens verwijderd

13 - De huidige huurders 5 zijn akkoord met de bepalingen van de ontwerpakte. Argumentatie Van het oorspronkelijk stuk grond dat werd verhuurd, is bijna de helft verkocht aan aangelanden. Hierdoor hebben de percelen andere kadastrale nummers gekregen. Het is dan ook aangewezen om voor het resterend gedeelte een nieuwe huurovereenkomst op te maken. Financiële weerslag Voor deze huur wordt een jaarlijkse huurprijs van 25 euro gevraagd, voor de eerste maal te betalen op 1 oktober De huurder heeft tot dan al betaald naar aanleiding van het vorige huurcontract. Unaniem. Opdrachten burgemeester en secretaris De raad keurt de nieuwe huurovereenkomst goed tussen de gemeente Westerlo en de huidige huurders 6, over de percelen grond in Truchelven, gekadastreerd sectie B, tweede afdeling Tongerlo, perceelnummers 471/2b/deel en 471/2c/deel, groot +/- 12a 25ca, zoals weergegeven op desbetreffend kadasterplan. Deze overeenkomst wordt afgesloten voor onbepaalde termijn, tegen de jaarlijkse huurprijs van 25 euro, en onder de andere voorwaarden opgesomd in de ontwerpovereenkomst. De gemeente Westerlo vertegenwoordigen bij het ondertekenen van de huurovereenkomst. 010 Personeel. Invoering aanvullend pensioenstelsel voor de contractuele personeelsleden en goedkeuring kaderreglement tweede pensioenpijler contractanten. Het kaderreglement tweede pensioenpijler contractanten werd goedgekeurd in het Vlaams onderhandelingscomité van 9 december Het creëert het kader waaraan de toezeggingen op het niveau van het lokale bestuur moeten beantwoorden. Het beheerscomité van de RSZPPO heeft op 14 juni 2010 beslist om de opdracht voor het "administratieve en financiële beheer van een groepsverzekering van de tweede pijler voor de contractuele personeelsleden van de toegetreden lokale besturen" toe te wijzen aan DIB- ETHIAS Lokale contractanten. Het sectoraal akkoord voor het personeel van de lokale en provinciale besturen, afgesloten in het Vlaams onderhandelingscomité C1 van 19 november 2008 voorziet in de invoering van een aanvullend pensioenstelsel voor contractanten. Dit akkoord beveelt de besturen aan om dit pensioenreglement in te voeren met ingang vanaf 1 januari 2010, om een pensioentoelage vast te leggen op minstens 1 % werkgeversbijdrage op het pensioengerechtigde jaarloon en om te beslissen om al dan niet een inhaaltoelage voor de reeds geheel of gedeeltelijk gepresteerde diensttijd te storten. 5 persoonlijke gegevens verwijderd 6 persoonlijke gegevens verwijderd

14 Eén van de mogelijkheden is aan te sluiten bij het initiatief van de Vereniging van Vlaamse steden en gemeenten en de RSZPPO. De RSZPPO treedt op als opdrachtencentrale om een pensioeninstelling te selecteren na uitschrijven van een Europese overheidsopdracht. Deze opdracht werd intussen door RSZPPO op 29 juli 2010 toegewezen aan een samenwerking tussen DEXIA verzekeringen en Ethias die zich hiertoe verenigden in een tijdelijke handelsvennootschap. De aangeboden oplossing bestaat in een groepsverzekering met vaste bijdragen en een door de verzekeraars gewaarborgde rentevoet. De lokale besturen kennen dus vooraf de kosten van het exra-legaal pensioen. De contractuele personeelsleden genieten van de wettelijke minimumrendementsgarantie. Juridische grond - Artikel 42 en 43 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 bepaalt dat de gemeenteraad over de volheid van bevoegdheden beschikt, het beleid van de gemeente bepaalt en daartoe algemene regels en reglementen vaststelt. - De wet van 28 april 2003 regelt de aanvullende pensioenen en het belastingstelsel van die pensioenen en van sommige aanvullende voordelen inzake sociale zekerheid. - Het sectoraal akkoord voor het personeel van de lokale en provinciale besturen, afgesloten in het Vlaams onderhandelingscomité C1 van19 november 2008 voorziet in de invoering van een aanvullend pensioenstelselvoor de contractanten Adviezen Er is een akkoord (nr. 10/ 12) met de vakbonden na bespreking in het onderhandelingscomité van de gemeente Westerlo op 27 september De Raad van het OCMW verleende op 29 september 2010 positief advies aan het college van burgemeester en schepenen over de invoering van de tweede pensioenpijler voor contractanten vanaf 1 januari 2010 op basis van een pensioentoelage van 2% van het pensioengevend jaarloon. Argumentatie Op dit ogenblik ontvangen de contractuele personeelsleden een veel lager pensioen dan de statutaire personeelsleden voor het uitvoeren van hetzelfde werk. Het verschil in de pensioenen van de statutairen en de contractanten kan worden ondervangen door het aanbieden van een aanvullend pensioen aan de contractanten. Het voorstel is om samen te werken met RSZPPO. De raad moet een beslissing nemen over de startdatum, de vaststelling van de bijdragevoet en een eventuele inhaalbijdrage voor de verleden loopbaan. Het kaderpensioenreglement van de Vlaamse lokale besturen gaat in op 1 januari Samen met deze raadsbeslissing vormt het kaderpensioenreglement het lokale pensioenreglement. Het voorstel is om deze regeling te laten ingaan vanaf 1 januari 2010, de bijdragevoet vast te stellen op 2% en geen inhaalbijdrage voor de verleden loopbaan te voorzien. Tevens wordt het "kaderreglement tweede pensioenpijler contractanten" ter goedkeuring voorgelegd. Financiële weerslag Op de begroting 2010 is een krediet van euro ingeschreven. Bij begrotingswijziging zal een bijkomend krediet van euro voorzien worden voor de betaling van de werkgeversbijdrage van 2% op het pensioengevend jaarloon en 8,86% solidariteitsbijdrage op de gestorte loonmassa. De beheers- en administratiekosten aangerekend door de verzekeringsmaatschappij worden in mindering gebracht van de 2%. In de begroting 2011 zal 2,1772 % op de loonmassa contractuelen ingeschreven worden.

15 Met eenparigheid van stemmen. Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 De gemeenteraad gaat akkoord met de invoering van een aanvullend pensioenstelsel voor zijn contractuele personeelsleden vanaf 1 januari De pensioentoelage bedraagt 2 % van het pensioengevend jaarloon. De gemeenteraad keurt het " Kaderreglement tweede pensioenpijler contractanten" goed. De gemeenteraad is de inrichter van het pensioenstelsel voor zijn contractuele personeelsleden. De gemeenteraad stelt het pensioenreglement, met name dit gemeenteraadsbesluit en het kaderreglement tweede pensioenpijler contracten ter beschikking van zijn contractuele personeelsleden. De gemeenteraad beslist in te gaan op het voorstel van het beheerscomité van de RSZPPO namelijk de toewijzing van het beheer van de groepsverzekering van de tweede pijler voor de contractuele personeelsleden aan pensioenverzekeraar "DIB-ETHIAS Lokale contractanten". Ze machtigt het college om in het kader van de verdere uitvoering van het pensioenplan de groepsverzekeringsovereenkomst te ondertekenen. Bijlage 3 Kaderreglement tweede pensioenpijler contractanten 011 Personeel. Arbeidsreglement-rechtspositieregeling gemeentepersoneel. Wijziging 2 : bijlage 8 aanwervingsvoorwaarden sportinitiator en sportbegeleider. De gemeenteraad stelde het arbeidsreglement-rechtspositieregeling vast op 2 februari Het raad keurde op 29 maart 2010 de eerste wijziging van het arbeidsreglementrechtspositieregeling goed. Het artikel 190 verwijst naar de bijlage 8 van het arbeidsreglement-rechtspositieregeling waarin een opsomming van de specifieke aanwervingsvoorwaarden voor verschillende graden wordt weergegeven. Tijdens de vorige twee sollicitatierondes kwam er weinig respons van gegadigde kandidaten voor sportinitiator en sportbegeleider. Juridische grond 05 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 bepaalt dat de gemeenteraad de rechtspositieregeling van het gemeentepersoneel vastlegt. Het besluit van de Vlaamse regering van 7 december 2007 houdende minimale voorwaarden voor de personeelsformatie, rechtspositieregeling, het mandaatstelsel van het gemeentepersoneel... bepaalt in artikel 11 dat de raad aanvullende aanwervingsvoorwaarden kan vaststellen. Adviezen Er is een akkoord met de vakbonden nr. 10/08 van het onderhandelingscomité van 27 september 2010 over de aanpassing van de bestaande specifieke aanwervingsvoorwaarden voor sportinitiator en sportbegeleider.

16 Argumentatie De sportdienst vraagt om de aanwervingsvoorwaarden voor sportmonitoren te versoepelen. Het is de bedoeling om voldoende monitoren voor de sportkampen te kunnen aanwerven. Dat was in het verleden moeilijk. Vandaar is het voorstel om voor de graad van sportinitiator ook kandidaten met 1 jaar bacheloropleiding onderwijzer en kleuteronderwijzer te aanvaarden en om "aspirant-initiator in de betrokken sport" toe te voegen aan de lijst van diploma's en brevetten. Voor een sportbegeleider kan het aantal jaren ervaring in een sportclub best verminderd worden van 3 jaar naar 2 jaar. Het voorstel is om de specifieke aanwervingsvoorwaarden in die zin aan te passen. Unaniem. De raad keurt de volgende wijziging in de bijlage 8 gevoegd bij het raadsbesluit van 2 februari 2009 over de rechtspositieregeling goed : Sportinitiator (C1-C3) houder zijn van een diploma secundair onderwijs of daarmee gelijkgesteld onderwijs en 1 jaar bacheloropleiding lichamelijke opvoeding, onderwijzer of kleuteronderwijzer of secundair onderwijs of daarmee gelijkgesteld onderwijs én diploma VTS- initiator in de specifieke sport of diploma VTS trainer A in de specifieke sport of diploma VTS trainer B in de specifieke sport of recreatiesportleider of heizeltrainer KBVB of aspirant-initiator in de betrokken sport Sportbegeleider (D1-D3) ervaring van 2 jaar in een sportvereniging (bewijs van lidmaatschap) 012 Basisonderwijs. Arbeidsreglement Gemeentelijke basisscholen Westerlo. Goedkeuring. Het arbeidsreglement legt de relatie tussen het schoolbestuur en het personeel van de Gemeentelijke basisscholen van Westerlo vast. Het ontwerp arbeidsreglement ligt ter goedkeuring voor. De gemeenteraad keurde het arbeidsreglement van de gemeentelijke basisscholen van Westerlo goed op 22 maart Het schoolbestuur van de gemeentelijke basisscholen van Westerlo moet het bestaande arbeidsreglement aanpassen aan gewijzigde regelgeving. Het model van arbeidsreglement van OVSG vermeldt de verplichte onderdelen van een arbeidsreglement die de wet oplegt. Het ontwerp arbeidsreglement Gemeentelijke basisscholen Westerlo is besproken met het schoolteam en de drie directeurs formuleerden een aangepast voorstel.

17 Juridische grond - De wet van 8 april 1965, gewijzigd op 18 december 2002, tot instelling van de arbeidsreglementen bepaalt dat het schoolbestuur voor haar personeel een arbeidsreglement moet opmaken met daarin een aantal verplichte vermeldingen. - Het decreet van 27 maart 1991 regelt de rechtspositie van het personeel van het gesubsidieerd basisonderwijs en legt de rechten en de plichten vast van het gesubsidieerd personeel. Adviezen Er is een akkoord van 20 september 2010 met de vakbonden in het afzonderlijk bijzonder comité over het ontwerp arbeidsreglement Gemeentelijke basisscholen Westerlo. Ook het overleg binnen het Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk is gunstig. Argumentatie Het model van arbeidsreglement van OVSG heeft als basis gediend bij het opmaken van het ontwerp dat ter goedkeuring voorligt. Het huidige ontwerp is het resultaat van onderhandeling en overleg binnen de bevoegde comités en het schoolteam. Een goede schoolorganisatie steunt op duidelijke afspraken tussen het personeel en het schoolbestuur. Alle personeelsleden die onder gezag arbeid verrichten in het gemeentelijk onderwijs moeten geïnformeerd worden over de voorwaarden die op hun arbeidsverhouding van toepassing zijn. Het decreet rechtspositie en het decreet basisonderwijs laten voldoende ruimte om lokaal en autonoom concrete afspraken te maken rond rechten en plichten van het personeel en het schoolbestuur. Met eenparigheid van stemmen. Artikel 2 Het bestaande arbeidsreglement vastgesteld op 22 maart 2004 wordt opgeheven. De gemeenteraad keurt het arbeidsreglement Gemeentelijke basisscholen Westerlo - Heultje, Oevel en Voortkapel goed zoals aangegeven in de bijlage bij dit raadsbesluit. Opdrachten Onderwijs kennisgeving aan alle personeelsleden van de basisscholen van Westerlo en aan de arbeidsinspectie toezicht op de sociale inspectie Bijlage 4 Arbeidsreglement Gemeentelijke basisscholen Westerlo - Heultje, Oevel, Voortkapel 013 Overheidsopdrachten. Plaatsen fietsenstalling in de Merodedreef aan halte 'Dorp'. Goedkeuring bestelling. De gemeente wenst een fietsenstalling voor 12 fietsen aan te kopen bij De Lijn. De fietsenstalling zal geplaatst worden in de Merodedreef aan halte 'Dorp'. In zitting van 9 november 2009 keurde de gemeenteraad de nieuwe overeenkomst goed die geldt vanaf juni 2009 en die de wederzijdse verantwoordelijkheden beschrijft van de

18 gemeente en de VVM De Lijn in verband met de realisatie, de instandhouding en de gebruiksmodaliteiten van de gesubsidieerde halteaccommodatie op het grondgebied van de gemeente Westerlo. Deze overeenkomst is voor onbepaalde duur. De VVM De Lijn komt voor 75 % tussen in de kostprijs voor het leveren en plaatsen van de halteaccommodatie. De gemeente betaalt 25 % van de kostprijs. In zitting van 9 november 2009 keurde de gemeenteraad reeds de bestelling van een fietsenstalling voor 12 fietsen goed bij De Lijn. De fietsbeugels konden echter niet meer besteld worden omdat er geen budget meer beschikbaar bleek bij de Lijn en zij verplicht waren de lopende aanvragen stop te zetten. De gemeente heeft hiervoor een creditnota ontvangen. Intussen vond er een nieuwe aanbesteding voor fietsenrekken plaats en kan de gemeente een nieuwe bestelling plaatsen. De prijzen zijn opmerkelijk lager. Adviezen De gemeenteontvanger verleende op 27 september 2010 zijn visum op het ontwerpbesluit. Argumentatie Via een bestelformulier van De Lijn kan deze gesubsidieerde halteaccommodatie aangekocht worden. De kostprijs bedraagt: fietsenstalling voor 12 fietsen : P-vormige aanbindbeugel gecoat (voor 2 fietsen), voor een bedrag van 80 euro/st, waarvan 25 % gemeentelijk aandeel of 20 euro incl. 21 % btw/st, hetzij voor een bedrag van 480 euro, waarvan 25 % gemeentelijk aandeel of 120 euro incl. 21 % btw. Financiële weerslag De fietsenstalling wordt voor 75 % gesubsidieerd door de VVM De Lijn. Het gemeentelijk aandeel bedraagt 25 %. De kosten mogen verrekend worden op de functioneel-economische code 422/ van de buitengewone begroting In de begroting is een totaal krediet van euro beschikbaar. Het oorspronkelijke bedrag van euro werd bij begrotingswijziging 12/2010 verhoogd met euro. Juridische grond De procedure in de wet van 24 december 1993 op de overheidsopdrachten is van toepassing samen met de koninklijke besluiten van 8 januari 1996 en van 26 september Met eenparigheid van stemmen. De gemeenteraad keurt de bestelling bij De Lijn goed voor het plaatsen van een fietsenstalling aan halte nr 'Dorp', waarvan de kosten als volgt bedragen: fietsenstalling voor 12 fietsen voor een bedrag van 480 euro, waarvan 25 % gemeentelijk aandeel of 120 euro incl. 21 % btw Artikel 2 De kosten te verrekenen op de functioneel-economische code 422/ van de buitengewone begroting Overheidsopdrachten. Plaatsen schuilhuisje in de Merodedreef aan halte 'Polderstraat'. Goedkeuring bestelling. Het schuilhuisje aan halte 'Polderstraat' in de Merodedreef (aan het veiligheidscentrum) werd aangereden. Het oude schuilhuisje komt in aanmerking voor subsidies. De gemeente wenst een nieuw schuilhuisje type B aan te kopen bij de Lijn. Sinds

19 juni 2009 geldt een nieuwe overeenkomst tussen De Lijn en de gemeente betreft de realisatie, instand-houding en de gebruiksmodaliteiten van gesubsidieerde halteaccommodatie. De schuilhuisjes zijn nu voorzien van zonnepanelen. In zitting van 9 november 2009 keurde de gemeenteraad de nieuwe overeenkomst goed die geldt vanaf juni 2009 en die de wederzijdse verantwoordelijkheden beschrijft van de gemeente en de VVM De Lijn in verband met de realisatie, de instandhouding en de gebruiksmodaliteiten van de gesubsidieerde halteaccommodatie op het grondgebied van de gemeente Westerlo. Deze overeenkomst is voor onbepaalde duur. De VVM De Lijn komt voor 75 % tussen in de kostprijs voor het leveren en plaatsen van de halteaccommodatie. De gemeente betaalt 25 % van de kostprijs. Het schuilhuisje aan halte 'Polderstraat' werd onlangs aangereden. Dit schuilhuisje belemmert bovendien de zichtbaarheid aan het veiligheidscentrum. Het zal een 100-tal meter verplaatst worden richting stelplaats de Marly. Het oude schuilhuisje is ouder dan 10 jaar en het nieuwe komt in aanmerking voor subsidies. De gemeente wenst een nieuw schuilhuisje type B aan te kopen bij De Lijn. De halte 'Polderstraat' zal in de toekomst 'Stelplaats' heten. Adviezen De gemeenteontvanger verleende op 27 september 2010 zijn visum op het ontwerpbesluit. Argumentatie Via een bestelformulier van De Lijn kan deze gesubsidieerde halteaccommodatie aangekocht worden. De kostprijs bedraagt: schuilhuisje type B aan halte 'Polderstraat' (in de toekomst 'Stelplaats'): euro, waarvan 25% gemeentelijk aandeel of 1.527,50 euro incl. 21 % btw. Financiële weerslag Het schuilhuisje wordt voor 75 % gesubsidieerd door de VVM De Lijn. Het gemeentelijk aandeel bedraagt 25 %. De kosten mogen verrekend worden op de functioneel-economische code 422/ van de buitengewone begroting In de begroting is een totaal krediet van euro beschikbaar. Het oorspronkelijke bedrag van euro werd bij begrotingswijziging 12/2010 verhoogd met euro. Juridische grond De procedure in de wet van 24 december 1993 op de overheidsopdrachten is van toepassing samen met de Koninklijke besluiten van 8 januari 1996 en van 26 september Unaniem. De gemeenteraad keurt de bestelling bij De Lijn goed voor het plaatsen van een schuilhuisje aan halte nr 'Polderstraat' (in de toekomst 'Stelplaats'), waarvan de kosten als volgt bedragen: schuilhuisje type B voor een bedrag van euro, waarvan 25 % gemeentelijke aandeel of 1.527,50 euro incl. 21 % btw Artikel 2 De kosten te verrekenen op de functioneel-economische code 422/ van de buitengewone begroting 2010.

20 015 Overheidsopdrachten. Plaatsen schuilhuisje in de Olenseweg aan halte 'Britselaan'. Goedkeuring bestelling. De gemeente wenst een schuilhuisje type B aan te kopen bij De Lijn. Sinds juni 2009 geldt een nieuwe overeenkomst tussen De Lijn en de gemeente betreft realisatie, instandhouding en de gebruiksmodaliteiten van gesubsidieerde halteaccommodatie. De schuilhuisjes zijn nu voorzien van zonnepanelen. In zitting van 9 november 2009 keurde de gemeenteraad de nieuwe overeenkomst goed die geldt vanaf juni 2009 en die de wederzijdse verantwoordelijkheden beschrijft van de gemeente en de VVM De Lijn in verband met de realisatie, de instandhouding en de gebruiksmodaliteiten van de gesubsidieerde halteaccommodatie op het grondgebied van de gemeente Westerlo. Deze overeenkomst is voor onbepaalde duur. De VVM De Lijn komt voor 75 % tussen in de kostprijs voor het leveren en plaatsen van de halteaccommodatie. De gemeente betaalt 25 % van de kostprijs. Het Provinciaal Centrum voor Duurzaam Bouwen en Wonen 'Kamp C', gelegen Britselaan 20 in Westerlo, trekt veel bezoekers en schoolgaande jeugd. Met De Lijn is overeengekomen om langs het kruispunt Olenseweg-Britselaan een bijkomende halte te voorzien. Bij De Lijn is deze halte gekend onder nr 'Britselaan'. De halte zal in de toekomst 'Kamp C' heten. De gemeente wenst een nieuw schuilhuisje type B aan te kopen bij De Lijn. Adviezen De gemeenteontvanger verleende op 27 september 2010 zijn visum op het ontwerpbesluit. Argumentatie Via een bestelformulier van De Lijn kan deze gesubsidieerde halteaccommodatie aangekocht worden. De kostprijs bedraagt: schuilhuisje type B (inclusief vuilnisbak) aan halte 'Britselaan' (in de toekomst Kamp C'): euro, waarvan 25% gemeentelijk aandeel of 1.527,50 euro incl. 21 % btw. Financiële weerslag Het schuilhuisje wordt voor 75 % gesubsidieerd door de VVM De Lijn. Het gemeentelijk aandeel bedraagt 25 %. De kosten mogen verrekend worden op de functioneel-economische code 422/ van de buitengewone begroting In de begroting is een totaal krediet van euro beschikbaar. Het oorspronkelijke bedrag van euro werd bij begrotingswijziging 12/2010 verhoogd met euro. Juridische grond De procedure in de wet van 24 december 1993 op de overheidsopdrachten is van toepassing samen met de koninklijke besluiten van 8 januari 1996 en van 26 september Eenparig. De gemeenteraad keurt de bestelling bij De Lijn goed voor het plaatsen van een schuilhuisje aan halte nr 'Britselaan' (in de toekomst 'Kamp C'), waarvan de kosten als volgt bedragen: schuilhuisje type B voor een bedrag van euro, waarvan 25 % gemeentelijke aandeel of 1.527,50 euro incl. 21 % btw

Aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur

Aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur Aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur ons kenmerk [ons kenmerk] uw kenmerk [uw kenmerk] contact Katleen Janssens 02/211 55 35 en Marijke De Lange 02/211 55 34 datum 2 augustus 2010 bijlage(n) 2 onderwerp

Nadere informatie

Aan het College van Burgemeester en Schepenen. Geachte schepenen,

Aan het College van Burgemeester en Schepenen. Geachte schepenen, Aan het College van Burgemeester en Schepenen ons kenmerk [ons kenmerk] uw kenmerk [uw kenmerk] contact Katleen Janssens 02/211 55 35 en Marijke De Lange 02/211 55 34 datum 2 augustus 2010 bijlage(n) 2

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Maes Dienst financiële dienst Volgnummer dossier Onderwerp Financiën. Aanpassing van het lokaal pensioenreglement.

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 2 mei 2011 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Overheidsopdrachten.

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 1 september 2014.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 1 september 2014. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 6 oktober 2014 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 1 september 2014. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

Agenda gemeenteraad maandag 14 december 2015

Agenda gemeenteraad maandag 14 december 2015 Agenda gemeenteraad maandag 14 december 2015 openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 9 november 2015. 2 Secretariaat. Gemeenteraad. Verkiezing van de voorzitter van de Gemeenteraad-voorzitter

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 28 januari 2013

Gemeenteraad van maandag 28 januari 2013 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 28 januari 2013 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 17 december 2012 en 2 januari 2013. De raad hecht zijn goedkeuring aan de notulen van

Nadere informatie

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem 1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het onroerend goed (1 199 m²), gelegen Zwevegemstraat 9 te Otegem, aan te kopen om reden van openbaar nut.

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 10 FEBRUARI 2010.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 10 FEBRUARI 2010. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 10 FEBRUARI 2010. Aanwezig: della FAILLE d HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. NEIRINCK Rita, DE BRUYNE Patrick, BRAECKMAN Patricia, VERZELE

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting 1. Milieu. Ontwerp- zoneringsplan Westerlo. Vaststelling. De raad hechtte zijn goedkeuring aan het aangepaste

Nadere informatie

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven GEMEENTERAAD 22 DECEMBER 2005 18. DAGORDE : GOEDKEURING VAN HET REGLEMENT VOOR TOEKENNING VAN EEN ROLLEND FONDS AAN PLAATSELIJK ERKENDE JEUGDWERKINITIATIEVEN. DE RAAD, in openbare zitting Gelet op het

Nadere informatie

Gemeenteraad van 26 maart 2012

Gemeenteraad van 26 maart 2012 Gemeenteraad van 26 maart 2012 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 27 februari 2012. 002 Overheidsopdrachten. Openbare verlichting. Goedkeuring voorstel Iveka tot uitbreiden openbare verlichting

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Ontwerp van decreet ( ) Nr juni 2012 ( ) stuk ingediend op

Ontwerp van decreet ( ) Nr juni 2012 ( ) stuk ingediend op stuk ingediend op 1589 (2011-2012) Nr. 7 27 juni 2012 (2011-2012) Ontwerp van decreet houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid

Nadere informatie

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen Opschrift Datum Gewijzigd bij Decreet houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid 6 juli 2012 Decreet van 19 december 2014 houdende

Nadere informatie

FAQ : de hulpverleningszones vanaf 2014

FAQ : de hulpverleningszones vanaf 2014 FAQ : de hulpverleningszones vanaf 2014 Inhoud Algemene informatie... 2 Wat zullen de prezones in 2014 worden?... 2 Zal de wet van 31/12/1963 betreffende de civiele bescherming nog van toepassing zijn

Nadere informatie

VERSLAG GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO 30 NOVEMBER 2009

VERSLAG GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO 30 NOVEMBER 2009 VERSLAG GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO 30 NOVEMBER 2009 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 9 november 2009. 002 Sport. Bouwen van een zwembad. Goedkeuring selectieleidraad met projectfiche.

Nadere informatie

Hiermee speelt het gemeentebestuur een stimulerende rol voor het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs.

Hiermee speelt het gemeentebestuur een stimulerende rol voor het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs. REGLEMENT VOOR HET TOEKENNEN VAN EEN SUBSIDIE VOOR ONDERWIJSINFRASTRUCTUUR VOOR SCHOLEN OP GRONDGEBIED STEENOKKERZEEL HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN ARTIKEL 1. DOELSTELLING 1 Binnen de grenzen van de jaarlijks

Nadere informatie

Reglement rentearme leningen

Reglement rentearme leningen Reglement rentearme leningen Reglement van Stad Zottegem voor het toekennen van rentearme leningen voor jeugdwerkinfrastructuur bij erkende plaatselijke jeugdwerkinitiatieven en erkende sportverenigingen

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 3 november 2008 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 3 november 2008 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 3 november 2008 Openbare zitting 1 Financiën. Budgetwijziging 12/2008 van de buitengewone dienst. Vaststelling. De raad hechtte zijn goedkeuring

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting 1 Financiën. Begrotingsrekening 2007, resultatenrekening over het dienstjaar 2007 en balans per 31 december

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 2/01/2010 Punt 1: secretariaat - Kennisneming van het ontslag van Willy Vanhooren als burgemeester Eddy Gryson, voorzitter gemeenteraad ; Jacques

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 26 mei 2014 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Secretariaat. CIPAL

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 001 Milieu. Niet-ingedeelde muziekactiviteit. Reünieparty jeugdhuis Phoenix op 30 november 2012. Toelating. 002 Overheidsopdrachten. Kleine werken

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 22 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Els Van Gucht;

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten Kristel, Thans

Nadere informatie

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 19 december 2016 Openbare zitting

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 19 december 2016 Openbare zitting gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 19 december 2016 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 21 november 2016. De notulen werden unaniem goedgekeurd. 2 Eredienst. Kerkfabriek Sint-Niklaas

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad van 2 mei 2011

Verslag gemeenteraad van 2 mei 2011 Verslag gemeenteraad van 2 mei 2011 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. 002 Overheidsopdrachten. Aankoop en installatie digitale schoolborden voor gemeentelijke scholen. Goedkeuring

Nadere informatie

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO 25 MEI 2009

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO 25 MEI 2009 GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO 25 MEI 2009 000 Overlijden Frans Michiels, gewezen schepen en gemeenteraadslid. 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 27 april 2009. 002 ICT. Project bekabeling

Nadere informatie

Definitieve notulen Zitting van 2 januari 2019

Definitieve notulen Zitting van 2 januari 2019 Gemeenteraad Definitieve notulen Zitting van 2 januari 2019 OPENBARE ZITTING Secretariaat 1 Installatie. Kennisneming geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. 2 Installatie.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2010

GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2010 GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2010 001 Art. 20. 1. Bespreking van het arrest van het Hof van Beroep te Antwerpen (dd. 5 mei 2010) met betrekking tot waarnemend burgemeester G.Van Hirtum, de 1e schepen F. Verrezen

Nadere informatie

Beslissingen OCMW-raad van woensdag 27 januari 2016

Beslissingen OCMW-raad van woensdag 27 januari 2016 Beslissingen OCMW-raad van woensdag 27 januari 2016 Aanwezig Verontschuldigd ocmw-voorzitter Clyde Tai-Apin, ocmw-raadsleden Pascal Kwanten, Harry Plettinx, Harri Verbraecken, Louis Caers, Dora Weckhuysen,

Nadere informatie

College van burgemeester en schepen van 2 januari 2013

College van burgemeester en schepen van 2 januari 2013 College van burgemeester en schepen van 2 januari 2013 001 Schepencollege. Taakverdeling. 002 Schepencollege. Vergadermomenten schepencollege. 003 Schepencollege. Zitdagen van de leden van het schepencollege.

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst tussen het gemeentebestuur en

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

Gemeenteraad van 30 mei 2011

Gemeenteraad van 30 mei 2011 - 117 - Gemeenteraad van 30 mei 2011 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 02 mei 2011. 002 Brandweer. Oprichting van de hulpverleningszones voor de brandweer. 003 Brandweer. Goedkeuring van de

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 24 oktober 2016 Openbare zitting

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 24 oktober 2016 Openbare zitting gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 24 oktober 2016 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 19 september 2016. De notulen werden unaniem goedgekeurd. 2 Eredienst. Kerkfabriek Sint-Carolus

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 9 november 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00992 Onderwerp: verkoop via bemiddeling door vastgoedkantoor de Fooz van de stadseigendommen, aan de Zandvoordestraat

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 3 oktober 2011

GEMEENTERAAD VAN 3 oktober 2011 GEMEENTERAAD VAN 3 oktober 2011 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 september 2011. 002 Patrimonium. Ingebruikneming van perceel grond gelegen Polderstraat. Goedkeuring gebruiksovereenkomst.

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 oktober 2015. De notulen van de vorige zitting worden unaniem goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 21 november 2016 Openbare zitting

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 21 november 2016 Openbare zitting gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 21 november 2016 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 24 oktober 2016. De notulen werden unaniem goedgekeurd. 2 Eredienst. Kerkfabriek Onze

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017 ZITTING VAN DE RAAD VAN 23 NOVEMBER 2017 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december 2015 Dagorde 01 Verslagen 02 Aanpassing Meerjarenplan 2014-2019. Goedkeuring. 03 Budget 2016. Goedkeuring. 04 Terugbetaling lidgelden en deelname aan sportactiviteiten

Nadere informatie

Notulen Zitting van 8 januari 2019

Notulen Zitting van 8 januari 2019 Gemeenteraad Notulen Zitting van 8 januari 2019 Samenstelling Aanwezig de heer Carl De Bie, voorzitter gemeenteraad; de heer Luc Vleugels, burgemeester; de heer Jan Moons, schepen; de heer David Geerts,

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 27 september 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 27 september 2016; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 8 NOVEMBER 2011

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 8 NOVEMBER 2011 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 8 NOVEMBER 2011 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. dhr. Herman

Nadere informatie

Projectvereniging Kempens Karakter - Statuten

Projectvereniging Kempens Karakter - Statuten Projectvereniging Kempens Karakter - Statuten HOOFDSTUK 1: NAAM, ZETEL, DOELSTELLINGEN EN DUUR Artikel 1 Naam van de projectvereniging De projectvereniging werd op 16 november 2007 opgericht onder de naam

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. Besluitenlijst gemeenteraad 4 september 2017 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. 02. Kennisname verslagen intercommunales Neemt

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 31 MEI 2010

GEMEENTERAAD VAN 31 MEI 2010 GEMEENTERAAD VAN 31 MEI 2010 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 26 april 2010. 002 Overheidsopdrachten. Ereloonovereenkomst Diverse wegenwerken: 'Vernieuwen voet- en/of fietspaden in de Boerenkrijglaan

Nadere informatie

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur Vergadering van 17 december 2018 - openbaar gedeelte Aanwezig: Kerremans Leen, wnd. voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Gijsbrechts Mies, Hermans Hilde, Thoné Godelieve, Van Accom

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout.

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout. ERKENNING EN ZETEL Artikel 1. De gemeentelijke Sportraad wordt erkend als gemeentelijk adviesorgaan in uitvoering van het decreet van 6 juli 2012, zijnde het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 25 juni 2012 Openbare zitting

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 25 juni 2012 Openbare zitting gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 25 juni 2012 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 25 juni 2012. De raad hecht zijn goedkeuring aan de notulen van de vorige zitting. 2 Melding:

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 maart 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

VR DOC.0276/2BIS

VR DOC.0276/2BIS VR 2019 0103 DOC.0276/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de uitvoering van het decreet van (datum) houdende diverse bepalingen in het beleidsveld cultuur DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het

Nadere informatie

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00186 Notulen gemeenteraad 7 mei 2019: goedkeuring De gemeenteraad keurt de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 5 mei 2008 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 5 mei 2008 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 5 mei 2008 Openbare zitting 1 Milieu. Diftar huis - aan - huis. Overdracht ophalen restafval aan de IOK-afvalbeheer. Goedkeuring. De raad

Nadere informatie

Statuten gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Statuten gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Verwijzing naar wettelijke basis Het decreet van 05/04/1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid en de uitvoeringsreglementering. Doelstellingen In de gemeente is een gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

Vlaamse Regering ~~. =

Vlaamse Regering ~~. = VR 2012 0911 DOC.1119/2 Vlaamse Regering ~~. = >>J - n= Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende bepaling van de Vlaamse beleidsprioriteiten voor het gemeentelijk jeugdbeleid DE VLAAMSE REGERING,

Nadere informatie

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Hoofdstuk 1: ERKENNING - ZETEL - DOEL Artikel 1: Het gemeentebestuur van Moorslede bevestigt de erkenning van de gemeentelijke jeugdraad Moorslede in uitvoering

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Overzicht Inleiding 1. Interlokale vereniging A. Inleiding B. Oprichting C. Beheerscomité D. Beherende gemeente E. Personeel Overzicht: 2. De projectvereniging

Nadere informatie

Vergadering van 02 januari 2019

Vergadering van 02 januari 2019 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 02 januari 2019 Aanwezig: Kris Degroote, Voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, Burgemeester Carina Ricour, Lieven Vandenneucker, Lieven

Nadere informatie

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 2 MAART 2009

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 2 MAART 2009 GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 2 MAART 2009 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 02 februari 2009. 002 Financiën. Belasting op het afleveren van administratieve stukken voor het aanslagjaar

Nadere informatie

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16/12/2013 Bekendgemaakt op 19/12/2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Definities

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 4 december 2013 Besluit nummer: 2013_GR_01260 Onderwerp: Sluiten van een huurovereenkomst voor het onroerend goed gelegen te Sint-Amandsberg, Groot

Nadere informatie

Gemeenteraad van 26 april 2010

Gemeenteraad van 26 april 2010 Gemeenteraad van 26 april 2010 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 29 maart 2010. 002 Overheidsopdrachten. Vernieuwen voetpaden - 2008. Goedkeuring meerwerken en gedetailleerde eindafrekening.

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00576 Onderwerp: Addenda bij subsidieovereenkomsten tussen de Stad Gent en het SVK OCMW Gent als gevolg van enerzijds

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014

Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014 Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014 Openbare zitting Dagorde deel I 01 Gemeentebudget 2014 - Budgetwijziging 2 Voorstel besluit: De raad keurt de budgetwijziging 2 2014 goed. 02 Wijziging

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van dinsdag 3 juli 2018 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 - OCMW-decreet

Nadere informatie

De vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn vangt aan om uur.

De vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn vangt aan om uur. RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 4 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Wim Goossens, burgemeester Dirk Evenepoel, voorzitter Johan Van Lierde, Herman Claeys, Emmanuel de Béthune, An Van den Spiegel,

Nadere informatie

DC 2010_149 Persvoorstelling Tweede pensioenpijler voor contractuele personeelsleden lokale besturen van start

DC 2010_149 Persvoorstelling Tweede pensioenpijler voor contractuele personeelsleden lokale besturen van start DC 2010_149 Persvoorstelling Tweede pensioenpijler voor contractuele personeelsleden lokale besturen van start 30 augustus 2010 persteksten Meer dan 400 lokale besturen (gemeenten, OCMW's, autonome gemeentebedrijven

Nadere informatie

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel OPENBARE ZITTING Toelichtende nota Zitting van 27 november 2018 Openbare zitting Sector stadsontwikkeling Dienst omgeving 1 2018_GR_00056 Aanvraag omgevingsvergunning nummer OMV_2018093243: zaak van de

Nadere informatie

Ontwerpnotulen en toelichting zitting van de OCMW-Raad van 8 september 2010 The Club (ontmoetingsruimte serviceflats) 19u

Ontwerpnotulen en toelichting zitting van de OCMW-Raad van 8 september 2010 The Club (ontmoetingsruimte serviceflats) 19u OCMW Waasmunster RD 2010/8 Ontwerpnotulen en toelichting zitting van de OCMW-Raad van 8 september 2010 The Club (ontmoetingsruimte serviceflats) 19u 1 OPENBARE ZITTING 10.0 Vergrijzing: impact en uitdaging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. De sociale zetel en het administratief secretariaat moeten niet op hetzelfde adres gevestigd zijn.

Huishoudelijk Reglement. De sociale zetel en het administratief secretariaat moeten niet op hetzelfde adres gevestigd zijn. Huishoudelijk Reglement I Algemene Bepalingen 1. Sociale Zetel en Administratief Secretariaat De sociale zetel en het administratief secretariaat moeten niet op hetzelfde adres gevestigd zijn. 2. Logo

Nadere informatie

MINISTERIËLE OMZENDBRIEF VAN 9 MAART 2018 IMPACT VAN DE FUSIES VAN GEMEENTEN OP DE HULPVERLENINGSZONES INSTRUCTIES EN STAPPENPLAN. (B.S

MINISTERIËLE OMZENDBRIEF VAN 9 MAART 2018 IMPACT VAN DE FUSIES VAN GEMEENTEN OP DE HULPVERLENINGSZONES INSTRUCTIES EN STAPPENPLAN. (B.S MINISTERIËLE OMZENDBRIEF VAN 9 MAART 2018 IMPACT VAN DE FUSIES VAN GEMEENTEN OP DE HULPVERLENINGSZONES INSTRUCTIES EN STAPPENPLAN. (B.S. 28.03.2018) Deze omzendbrief is bestemd voor de bevoegde overheden

Nadere informatie

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties DE RAAD Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet m.b.t. de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op

Nadere informatie

Opmaak jeugdbeleidsplan algemene richtlijnen

Opmaak jeugdbeleidsplan algemene richtlijnen Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen Arenbergstraat 9 1000 Brussel T 02 553 42 45 F 02 553 42 39 www.sociaalcultureel.be sociaalcultureel@vlaanderen.be Nota aan het college van burgemeester

Nadere informatie

MELDINGSLIJST GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 NOVEMBER 2013 (overeenkomstig artikel 252 1 van het gemeentedecreet)

MELDINGSLIJST GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 NOVEMBER 2013 (overeenkomstig artikel 252 1 van het gemeentedecreet) GEMEENTE MAARKEDAL Provincie Oost-Vlaanderen MELDINGSLIJST GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 NOVEMBER 2013 (overeenkomstig artikel 252 1 van het gemeentedecreet) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring van de geloofsbrieven

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Raad 12 september 2012 60 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 12 september 2012 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen, Lodewijk

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 10 januari 2018 OPENBARE VERGADERING 101_Bestuursorganen 1 2018_OCMW_RMW_00001 Notulen vorige vergadering van de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Greta Vandeputte, Geert Dessein, Sybille Geldhof, Wally Corneillie, schepenen Geert

Nadere informatie