Gemeenteraad van 26 maart 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeenteraad van 26 maart 2012"

Transcriptie

1 Gemeenteraad van 26 maart Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 27 februari Overheidsopdrachten. Openbare verlichting. Goedkeuring voorstel Iveka tot uitbreiden openbare verlichting in Grote Markt en aanstralen kerk. 003 Overheidsopdrachten. Kinderclub Tongerlo: leveren en plaatsen vloerbekleding en uitvoeren schilderwerken. Goedkeuring lastvoorwaarden en wijze van gunning. 004 Ruimtelijke Ordening. Kempens Woonplatform. Verdere deelname: beslissing. 005 Verkeersonveiligheid in de Jaak Lemmenslaan, omgeving Lagere School Zoerle- Parwijs. Bespreking en beslissing. Agendapunt van raadslid Frans De Cock 006 Fietspad Kempen - Hageland op de vroegere spoorbedding Herentals - Aarschot. Aanbrengen van openbare verlichting op het gedeelte gelegen op het grondgebied Westerlo. Voorzien van de nodige budgetten bij de begrotingswijziging Bespreking en beslissing. Agendapunt van raadslid Frans De Cock 007 Personeel. Brandweer. René Meylemans. Eervol ontslag als korporaal-vrijwilliger. 008 Personeel. Vrijwillige brandweer. Rob Verstrepen. Aanstelling als effectief brandweerman-vrijwilliger. Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Guy Van Hirtum - burgemeester-voorzitter Filip Verrezen, Jan Michiels, Roger Vrindts, Maurice Van Hemelen, Kelly Verboven, Carine Van de Sande - schepenen Frans De Cock, Harri Verbraecken, René Verachtert, Louis Thys, Assunta Geens, Fik Voorspoels, Louis Caers, Kathleen Theys, Jan Theeuwes, Frank Verlooy, Ludo Melis, Kristof Welters, Tinne Wuyts, Esther Engels, Isabel Van Leuffelen, Jef Van den Eynde, Kim Vetters, Kris Van Dael, Marc Van den Bruel - raadsleden Leon Gielis - gemeentesecretaris Harry Plettinx - OCMW-voorzitter - schepen Nancy Ceuppens - raadslid Om 20 uur opent de burgemeester-voorzitter de vergadering. OPENBARE ZITTING Bij de aanvang van de zitting wordt op voorstel van de burgemeester - voorzitter één minuut stilte gehouden voor Jan Van Kerckhoven, een gesco-arbeider die o.m. als schilder was tewerkgesteld bij de gemeente. Jan, geboren in 1965, overleed na een verkeersongeval in Wezemaal op 13 maart Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 27 februari De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd met twintig ja-stemmen en zes onthoudingen.

2 Stemden voor: Filip Verrezen, Jan Michiels, Roger Vrindts, Maurice Van Hemelen, Kelly Verboven, Frank Verlooy, Harri Verbraecken, René Verachtert, Lowie Thys, Assunta Geens, Fik Voorspoels, Kathleen Theys, Carine Van de Sande, Kristof Welters, Tinne Wuyts, Esther Engels, Isabel Van Leuffelen, Kim Vetters, Kris Van Dael en Guy Van Hirtum. Onthielden zich: Frans De Cock, Louis Caers, Jan Theeuwes, Ludo Melis, Jef Van den Eynde en Marc Van den Bruel. 002 Overheidsopdrachten. Openbare verlichting. Goedkeuring voorstel Iveka tot uitbreiden openbare verlichting in Grote Markt en aanstralen kerk. Na de algemene toelichting, verstrekt door schepen Jan Michiels, wijst raadslid Ludo Melis op het feit dat in de kerktoren uilen zitten die allicht zullen verstoord worden door het licht van de schijnwerper Samenvatting Iveka werkte een voorstel uit om de openbare verlichting in de Grote Markt in de omgeving van woningen 45 en 47 te verbeteren en om het aanstralen van de voorgevel van de kerk mogelijk te maken. De kosten worden geraamd op 8.710,80 euro incl. 21 % btw. Feiten en context Het voorstel van Iveka van 26 januari 2012 voorziet het plaatsen van 2 palen met een lichtpunthoogte van 8,5 m met armaturen van 100W, het plaatsen van 1 paal met een lichtpunthoogte van 6,3 m met een armatuur van 70W en het voorzien van een schijnwerper van 150W. De kosten worden geraamd op 8.710,80 euro incl. 21 % btw. Er worden geen kosten aangerekend voor kabels en kabelwerken voor het openbare verlichtingsdistributienet omdat deze eigendom blijven van de distributienetbeheerder. Argumentatie Het college stemde op 20 februari 2012 principieel in met het voorstel van Iveka. Als gevolg van een bouwproject ter hoogte van de kerk, kan 1 verlichtingspaal van waarop de voorgevel van de kerk wordt aangestraald, nog niet geplaatst worden. Bijkomende verlichting dient te worden geplaatst ter hoogte van de woningen 45 en 47 omwille van de slechte zichtbaarheid. Juridische grond De wet van 24 december 1993 op de overheidsopdrachten is van toepassing samen met de koninklijke besluiten van 8 januari 1996, 26 september 1996, de algemene aannemingsvoorwaarden opgenomen in de bijlage bij voormeld besluit van 26 september 1996 en alle latere wijzigingen en aanvullingen. Adviezen De gemeenteontvanger verleende op 15 februari 2012 haar goedkeuring op het ontwerp collegebesluit. Financiële weerslag Op artikel 42103/ van de buitengewone begroting 2012 is een totaal budget voorzien van euro voor de afwerking van Westerlo-centrum.

3 Stemming Met tweeëntwintig ja-stemmen, één neenstem en drie onthoudingen. BESLUIT Artikel 1 Artikel 2 De gemeenteraad bekrachtigt het collegebesluit van 20 februari 2012 en keurt het voorstel van Iveka goed voor het uitbreiden van de openbare verlichting in de Grote Markt en het aanstralen van de voorgevel van de kerk. De kosten worden geraamd op 8.710,80 euro incl. 21 % btw. De kosten verbonden aan de uitvoering van de opdracht moeten verrekend worden op de functioneel-economische code 42103/ van de buitengewone begroting Stemden voor: Filip Verrezen, Jan Michiels, Roger Vrindts, Maurice Van Hemelen, Kelly Verboven, Carine Van de Sande, Frans De Cock, Harri Verbraecken, René Verachtert, Lowie Thys, Assunta Geens, Fik Voorspoels, Kathleen Theys, Frank Verlooy, Kristof Welters, Tinne Wuyts, Esther Engels, Isabel Van Leuffelen, Kim Vetters, Kris Van Dael, Marc Van den Bruel en Guy Van Hirtum. Onthielden zich: Louis Caers, Jan Theeuwes en Jef Van den Eynde. Stemde tegen: Ludo Melis. 003 Overheidsopdrachten. Kinderclub Tongerlo: leveren en plaatsen vloerbekleding en uitvoeren schilderwerken. Goedkeuring lastvoorwaarden en wijze van gunning. Samenvatting De bovenverdieping van de buitenschoolse kinderopvang Tongerlo wordt momenteel ingericht als secretariaatsruimte voor de kinderopvang. Deze overheidsopdracht behelst het plaatsen van vloerbekleding en uitvoeren schilderwerken in de kinderclub Tongerlo, Meulemanslaan 10. De opdracht is opgedeeld in 2 percelen: Perceel 1 - Plaatsen vloerbekleding kinderclub Tongerlo - raming 7.337,44 euro incl. btw Perceel 2 - Schilderwerken kinderclub Tongerlo - raming 6.955,08 euro incl. btw. Argumentatie De technische dienst stelde een bestek en meetstaat op voor het leveren en plaatsen van vloerbekleding en het uitvoeren van schilderen in de secretariaatsruimte op de bovenverdieping van de kinderclub Tongerlo. Deze overheidsopdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking, rekening houdend met de gunningscriteria prijs (80%) en waarborg (20%). Financiële weerslag In de begroting 2012 is een budget beschikbaar op de functioneel-economische code 84402/ van de buitengewone dienst. Juridische grond De wet van 24 december 1993 op de overheidsopdrachten is van toepassing samen met de koninklijke besluiten van 8 januari 1996, 26 september 1996, de algemene aannemingsvoorwaarden opgenomen in de bijlage bij voormeld besluit van 26 september 1996 en alle latere

4 wijzigingen en aanvullingen, meer bepaald de artikelen die betrekking hebben op de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Stemming Met tweeëntwintig ja-stemmen en vier onthoudingen BESLUIT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 De gemeenteraad keurt het bestek goed met nr en de raming voor de opdracht Leveren en plaatsen vloerbekleding en uitvoeren schilderwerken kinderclub Tongerlo. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming bedraagt: Perceel 1 - Plaatsen vloerbekleding kinderclub Tongerlo ,44 euro incl. btw Perceel 2 - Schilderwerken kinderclub Tongerlo ,08 euro incl. btw. Deze opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking, rekening houdend met de gunningscriteria prijs (80%) en waarborg (20%). De kosten verbonden aan de uitvoering van de opdracht moeten verrekend worden op de functioneel-economische code 84402/ van de buitengewone begroting Stemden voor: Filip Verrezen, Jan Michiels, Roger Vrindts, Maurice Van Hemelen, Kelly Verboven, Carine Van de Sande, Frans De Cock, Harri Verbraecken, René Verachtert, Lowie Thys, Assunta Geens, Fik Voorspoels, Kathleen Theys, Frank Verlooy, Kristof Welters, Tinne Wuyts, Esther Engels, Isabel Van Leuffelen, Kim Vetters, Kris Van Dael, Marc Van den Bruel en Guy Van Hirtum. Onthielden zich: Louis Caers, Jan Theeuwes, Ludo Melis en Jef Van den Eynde. 004 Ruimtelijke Ordening. Kempens Woonplatform. Verdere deelname: beslissing. Samenvatting Het Kempens Woonplatform werd opgericht om ondersteuning te bieden aan 25 Kempense gemeenten bij hun woonbeleid. De gemeente Westerlo neemt deel aan het Kempens Woonplatform. Op regelmatige tijdstippen wordt een lokaal woonoverleg georganiseerd zodat een forum wordt geboden waarop alle facetten, die verband houden met wonen, kunnen worden besproken. Na een periode van drie jaar moet beslist worden over de verdere deelname aan het Kempens Woonplatform en moet een facultatieve activiteit gekozen worden. Voorgeschiedenis - Op 25 februari 2008 heeft de gemeenteraad beslist om deel te nemen aan het Kempens Woonplatform, dat werd opgestart door I.O.K. in het kader van het besluit van de Vlaamse Regering van 21 september 2007, ter ondersteuning van het lokaal woonbeleid. - Op basis van dat besluit wordt op regelmatige tijdstippen een lokaal woonoverleg georganiseerd zodat een forum wordt geboden waarop alle facetten, die verband houden met wonen, kunnen worden besproken.

5 - Op 30 januari 2012 heeft het schepencollege principieel beslist over de verdere deelname van de gemeente Westerlo aan het Kempens Woonplatform en over de facultatieve activiteit 'initiatieven gericht op zorgbehoevenden en/of senioren'. Argumentatie - Het project Kempens Woonplatform verenigt 25 Kempense gemeenten, waaronder Westerlo, met het doel ondersteuning te bieden in het kader van het uitwerken van een lokaal woonbeleid. - De werking van het project Kempens Woonplatform concentreert zich op een aantal pijlers zoals onder meer het ontwikkelen van een gemeentelijke woonbeleidsvisie. In dit kader is gestart met de opmaak van een woonbeleidsplan waarin de krachtlijnen en beleidskeuzes zijn opgenomen van het lokaal woonbeleid voor de beleidsperiode Op 12 juni 2009 beslist de minister om de gevraagde subsidies toe te kennen aan het project 'Kempens Woonplatform' voor een periode van 3 jaar, zijnde 1 november 2009 tot en met 30 oktober De subsidiëringsperiode kan hernieuwd worden voor een periode van 3 jaar, op voorwaarde dat uiterlijk 6 maanden voor het einde van de huidige subsidiëringsperiode een nieuwe subsidieaanvraag wordt ingediend, zijnde uiterlijk 30 april Op 18 januari 2012 werden tijdens een vergadering met het IOK met betrekking tot de verlenging van het subsidiedossier de krijtlijnen van het project besproken. - Op 30 januari 2012 heeft het schepencollege principieel beslist om verder deel te nemen aan het project Kempens Woonplatform en waarbij geopteerd werd voor de volgende facultatieve activiteit 'initiatieven gericht op zorgbehoevenden en/of senioren' omwille van het feit dat die activiteit inspeelt op de huidige maatschappelijke noden. De doelgroep senioren ondervindt moeilijkheden op de huisvestingsmarkt in Westerlo en het OCMW Westerlo is eveneens vragende partij om de zorgbehoevenden te huisvesten in de buurt van het woonzorgcentrum van het OCMW. - Op 21 februari 2012 besprak de stuurgroep van het Kempens Woonplatform het ontwerpdossier voor de verlenging van het project inhoudelijk, nadat het voorafgaandelijk werd bezorgd aan de leden van de stuurgroep, de voorzitters van het OCMW en de betrokken ambtenaren. - IOK wenst, in samenwerking met gemeenten, OCMW's en andere woonactoren, met het projectvoorstel 'Kempens Woonplatform' het woonbeleid op maat van elk van de deelnemende gemeenten verder uit te werken, waarbij centraal een kenniscel rond wonen wordt uitgebouwd welke lokaal verankerd zal worden, in het bijzonder door een goede informatiedoorstroming naar de burger en een beleid inzake woningkwaliteit. Juridische grond - Decreet van 15 juli 1997 houdende de Vlaamse Wooncode, en wijzigingen (hierna Vlaamse Wooncode) en meer bepaald artikel 28 van de Vlaamse Wooncode waarin de gemeente staat ingeschreven als regisseur van het lokaal woonbeleid. - Besluit van de Vlaamse Regering van 21 september 2007 houdende subsidiëring van projecten ter ondersteuning van het lokaal woonbeleid en wijzigingen. - Decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking. - Gemeentedecreet. - Gemeenteraadsbeslissing van 25 februari 2008 en 27 april 2009 om toe te treden tot het project 'Kempens Woonplatform', ter ondersteuning van het lokaal woonbeleid. - Ministerieel Besluit van 12 juni 2009 om de gevraagde subsidies toe te kennen aan het project Kempens Woonplatform voor een periode van 3 jaar, zijnde 1 november 2009 tot en met 30 oktober Financiële weerslag

6 Er wordt geen effectieve financiële bijdrage gevraagd aan de gemeente zolang het project kan rekenen op toelagen, maar wel de inzet van de reeds beschikbare huisvestingsambtenaren en/of ambtenaren van de dienst ruimtelijke ordening. Stemming Met twintig ja-stemmen en zes onthoudingen. BESLUIT Artikel 1 Artikel 2 De gemeenteraad beslist om verder deel te nemen aan het project Kempens Woonplatform. Vanuit het Kempens Woonplatform werd een dossier uitgewerkt in functie van de verlenging van het project rekening houdend met de 5 verplichte activiteiten en een facultatieve activiteit voor elk van de deelnemende gemeenten. De 5 verplichte activiteiten zijn: - de ontwikkeling van een gemeentelijke beleidsvisie op het vlak van wonen; - het faciliteren of uitbreiden van het lokaal woonoverleg; - het aanbieden van gestructureerde basisinformatie aan de inwoners; - het uitvoeren van taken die gericht zijn op de verbetering van de kwaliteit van het volledige woningpatrimonium; - het nemen van initiatieven in het kader van het grond- en pandenbeleid met het oog op betaalbaar wonen. De gemeenteraad gaat akkoord om de voorgestelde facultatieve activiteit 'nieuwe woonvormen - zorgwonen' verder uit te bouwen zoals opgenomen in het dossier en zich hierbij te laten ondersteunen door het Kempens Woonplatform. De gemeenteraad keurt het dossier met betrekking tot de verlenging van de werking van het Kempens Woonplatform goed. De deelnemende gemeenten dienen samen minstens 25 % van de totale kosten te dragen (artikel 4 van het Besluit van de Vlaamse Regering van 21 september 2007, houdende de subsidiëring van projecten ter ondersteuning van het lokaal woonbeleid). Conform de 1ste subsidiëringsperiode zal ook in dit dossier de gemeentelijke bijdrage voorzien worden onder de vorm van een bijdrage in natura, zijnde de personeelsinzet vanuit gemeente en OCMW. Concreet voor de gemeente Westerlo zullen volgende personeelsleden in de periode van 1 november 2012 tot en met 31 oktober 2015 gedeeltelijk belast worden/blijven met woongerelateerde taken: Naam Functie Nivea u Leen Mermans Io Pateet adjunct stedenbouwkundig ambtenaar duurzaamheidsambtena ar Griet Van de Put administratief medewerker Dirk Verstrepen Katrien Van Gemert technisch hoofdmedewerker stafmedewerker niveau B niveau B niveau C niveau B niveau A Taak beleidsvisie - woonoverleg informeren burgers - acties informeren burgers technische controles beleidsvisie - woonoverleg

7 Artikel 3 Henri Van Roey jurist niveau A informeren burgers Het project wordt verder begeleid en ondersteund door de stuurgroep waarin minstens elke deelnemende gemeente vertegenwoordigd is (artikel 18 van het Besluit van de Vlaamse Regering van 21 september 2007, houdende de subsidiëring van projecten ter ondersteuning van het lokaal woonbeleid). De heer Maurice Van Hemelen, schepen van huisvesting wordt aangewezen als gemeentelijke afgevaardigde in de stuurgroep. De heer Harry Plettinx, voorzitter van het OCMW, wordt aangewezen als plaatsvervanger. Stemden voor: Filip Verrezen, Jan Michiels, Roger Vrindts, Maurice Van Hemelen, Kelly Verboven, Carine Van de Sande, Harri Verbraecken, René Verachtert, Lowie Thys, Assunta Geens, Fik Voorspoels, Kathleen Theys, Frank Verlooy, Kristof Welters, Tinne Wuyts, Esther Engels, Isabel Van Leuffelen, Kim Vetters, Kris Van Dael en Guy Van Hirtum. Onthielden zich: Frans De Cock, Louis Caers, Jan Theeuwes, Ludo Melis, Jef Van den Eynde en Marc Van den Bruel. 005 Verkeersonveiligheid in de Jaak Lemmenslaan, omgeving Lagere School Zoerle-Parwijs. Bespreking en beslissing. Agendapunt van raadslid Frans De Cock Raadslid Frans De Cock stelt het volgende: Reeds enkele jaren wordt vanuit diverse instanties gewezen op de verkeersonveiligheid in deze zone van de Jaak Lemmenslaan. Diverse snelheidsmetingen (door het BIVV en door de politiezone Zuiderkempen) bevestigen het te snelle verkeer aan de schoolomgeving (een permanente zone 30). Vooraleer de noodzakelijke, ingrijpende structurele aanpassingen worden uitgevoerd aan de bestaande wegsituatie en verkeerssituatie, dient een publieke infovergadering en vooral inspraakvergadering te worden gehouden in Zoerle-Centrum. Ook een bespreking ten gronde in de gemeenteraad is noodzakelijk. De huidig geplaatste paaltjes (tussen voetpad en rijweg en tussen fietspad en rijweg) en het verbod op doorgaand zwaar vrachtvervoer, voldoen duidelijk niet om de verkeersveiligheid (voor zwakke en andere weggebruikers) permanent te garanderen! Ook buiten de schooluren ligt de snelheid te hoog in dit deel van de Jaak Lemmenslaan. Er werden door het Verkeerscomité ter plaatse ook 4 proefopstellingen meet mogelijke wegversmallingen uitgetekend, waarbij het schepencollege nog een keuze moet maken. Anderzijds kan gedacht worden aan de plaatsing van verkeerslichten met drukknoppen voor de voetgangers of aan slimme verkeerslichten die rood oplichten in functie van de (te hoge) snelheid van het aankomende verkeer. Ook andere snelheidsremmende maatregelen zoals een flitspaal of de inzet van extra gemachtigde opzichters kunnen overwogen worden. Het is zonder meer duidelijk dat een grotere verkeersveiligheid aan de schoolbuurt van groot maatschappelijk belang is voor de snelgroeiende en jonge dorpsgemeenschap in Zoerle Parwijs. Ruim overleg is dus nodig!

8 Schepen Jan Michiels antwoordt daar op dat de verkeerssituatie in de omgeving van een school terech veel aandacht krijgt van het schepencollege. Door het plaatsen van paaltjes langsheen het voetpad en het fietspad werd een poorteffect gecreëerd dat snelheidsremmend werkt. Een zone 30 zoals daar werd voorzien is specifiek geschikt voor een schoolomgeving. De directie en de schoolraad zijn alleszins niet mistevreden met de reeds genomen maatregelen. Zij vragen nog wel om een verkeersbrigadier tijdens de middagen. Kortelings zal er ook nog een proefopstelling gebeuren in de Jaak Lemmenslaan teneinde de verkeersveiligheid nog te verhogen. Raadslid Frans De Cock dringt dan aan op een terugkoppeling naar de inwoners over de voorstellen die nog op tafel liggen. Schepen Jan Michiels antwoordt daar op dat het niet realistisch is om over elk voorstel tot aanpassing van een uitgevoerd werk een publieke infovergadering of inspraakvergadering te houden. Het voorstel van raadslid Frans De Cock wordt dan niet goedgekeurd met achttien neen-stemmen en acht ja-stemmen. Stemden tegen: Stemden voor: Filip Verrezen, Jan Michiels, Roger Vrindts, Maurice Van Hemelen, Kelly Verboven, Carine Van de Sande, Harri Verbraecken, René Verachtert, Lowie Thys, Assunta Geens, Kathleen Theys, Frank Verlooy, Kristof Welters, Tinne Wuyts, Esther Engels, Isabel Van Leuffelen, Kris Van Dael en Guy Van Hirtum. Frans De Cock, Fik Voorspoels, Louis Caers, Jan Theeuwes, Ludo Melis, Jef Van den Eynde, Kim Vetters en Marc Van den Bruel. 006 Fietspad Kempen - Hageland op de vroegere spoorbedding Herentals - Aarschot. Aanbrengen van openbare verlichting op het gedeelte gelegen op het grondgebied Westerlo. Voorzien van de nodige budgetten bij de begrotingswijziging Bespreking en beslissing. Agendapunt van raadslid Frans De Cock Raadslid Frans De Cock stelt het volgende: Ik stel voor om het fietspad Kempen - Hagelandroute op de vroegere spoorwegbedding Herentals - Aarschot te voorzien van een aangepaste openbare verlichting op het gedeelte gelegen op het grondgebied Westerlo (exact 3006 meter lang). De gemeenten Hulshout en Herselt hebben deze verlichting reeds uitgevoerd op hun grondgebied, zodat Westerlo niet kan achterblijven. Uiteraard dienen hiervoor de nodige budgetten te worden voorzien bij de begrotingswijziging Het leveren en plaatsen van de palen met de gepaste armaturen (lage belichting) kan geraamd worden op euro + BTW. De 3 km bekabeling en graafwerk kan mogelijk ten laste komen van de energie-intercommunale. Uit veiligheidsoverwegingen is de verderzetting van de openbare verlichting op dit drukke recreatieve fietspad erg noodzakelijk. Raadslid Jef Van den Eynde stelt dat het absurd is om een stuk van het fietspad te verlichten en andere plaatsen niet. Schepen Jan Michiels stelt het volgende: Momenteel is ter hoogte van het aanvangspunt van het fietspad in Aarschot een stukje verlicht, in Herselt is het fietspad deels verlicht, in Hulshout is er een verlichting ter hoogte van het woongebied. Herentals stelt dat het gaat om een recreatief fietspad. Zij zullen er alleszins geen verlichting voorzien. Door het verlichten alleen van het fietspad is de veiligheid er nog niet gegarandeerd. Bovendien heeft het plaatsen van een openbare verlichtingspaal om de 50m enkel tot gevolg dat het tracé duidelijk wordt aangegeven, doch dan heb je absoluut nog

9 geen volwaardig verlicht fietspad. Een verlichtingspaal kost +/ euro, indien er om de 20 à 25 m een paal moet geplaatst worden kost dat +/ euro, wat veel geld is voor de veiligheid van een fietspad dat hoofdzakelijk overdag gebruikt wordt. Bovendien kan men terecht vragen stellen over het verantwoord zijn van openbare verlichting in groengebieden. Raadslid René Verachtert wijst op het feit dat er in Westerlo nog openbare wegen zijn die niet verlicht zijn, bv. de baan van Oosterwijk naar Oevel. Raadslid Kristof Welters wijst op het feit dat Hulshout ook maar openbare verlichting aanbracht op plaatsen waar het fietspad aansluit bij tuinen van bewoners. Raadslid Jef Van den Eynde stelt de vraag of er geen subsidies kunnen bekomen worden voor het verlichten van dit bovenlokaal fietspad. De burgemeester belooft hem om dat na te vragen en wijst op het feit dat de Beeltjensdreef, die veel gebruikt wordt door fietsers, ook niet verlicht is, en dat het ook niet aangewezen is om in de bossen verlichting te gaan plaatsen. Raadslid Marc Van den Bruel wijst nog op het feit dat de gemeente de spoorwegbedding slechts in huur heeft. Het voorstel van raadslid Frans De Cock om een openbare verlichting aan te brengen langs het fietspad op de spoorwegbedding wordt dan niet goedgekeurd met negentien neen-stemmen, drie jastemmen en vier onthoudingen. Stemden tegen: Filip Verrezen, Jan Michiels, Roger Vrindts, Maurice Van Hemelen, Kelly Verboven, Carine Van de Sande, Harri Verbraecken, René Verachtert, Lowie Thys, Assunta Geens, Kathleen Theys, Frank Verlooy, Ludo Melis, Kristof Welters, Tinne Wuyts, Esther Engels, Isabel Van Leuffelen, Kris Van Dael en Guy Van Hirtum. Stemden voor: Frans De Cock, Fik Voorspoels en Kim Vetters.. Onthielden zich: Louis Caers, Jan Theeuwes, Jef Van den Eynde en Marc Van den Bruel. ZITTING MET GESLOTEN DEUREN 007 Personeel. Brandweer. René Meylemans. Eervol ontslag als korporaalvrijwilliger. Voorgeschiedenis - De gemeenteraad van 19 december 1977 keurde het grondreglement van de vrijwillige brandweer goed. - De gemeenteraad van 16 april 1974 stelde René Meylemans aan als stagedoend brandweerman-vrijwilliger vanaf 1 april De gemeenteraad van 26 juni 1975 stelde René Meylemans aan als effectief brandweerman-vrijwilliger vanaf 1 april De gemeenteraad van 16 december 1996 bevorderde René Meylemans tot korporaalvrijwilliger vanaf 1 januari Op 6 februari 2012 bood René Meylemans zijn ontslag aan als korporaal-vrijwilliger vanaf 1 mei 2012 wegens het bereiken van de leeftijd van 60 jaar. Feiten en context René Meylemans bereikt op 27 april 2012 de leeftijd van 60 jaar.

10 Argumentatie Volgens artikel 23 van het grondreglement, goedgekeurd door de gemeenteraad van 19 december 1977, verleent de gemeenteraad eervol ontslag aan een lid van het brandweerkorps bij het verstrijken van de maand waarin hij/zij de leeftijd van zestig jaar bereikt. Aan René Meylemans kan eervol ontslag verleend worden met ingang van 1 mei Stemming Eenparig. BESLUIT Artikel 1 De gemeenteraad verleent eervol ontslag vanaf 1 mei 2012 aan René Meylemans 1 korporaal-vrijwilliger bij het gemeentelijk brandweerkorps. 008 Personeel. Vrijwillige brandweer. Rob Verstrepen. Aanstelling als effectief brandweerman-vrijwilliger. Voorgeschiedenis - De gemeenteraad van 19 december 1977 keurde het grondreglement van de gemeentelijke brandweer goed. - De gemeenteraad van 14 december 2009 stelde Rob Verstrepen aan als stagiairbrandweerman-vrijwilliger vanaf 1 januari 2010 voor een periode van 1 jaar. - De gemeenteraad van 13 december 2010 besloot de aanstelling van Rob Verstrepen als stagiair-brandweerman te verlengen met 6 maanden vanaf 1 januari De gemeenteraad van 27 juni 2011 besloot de aanstelling van Rob Verstrepen, als stagiairbrandweerman te verlengen met 6 maanden vanaf 1 juli De gemeenteraad van 5 september 2011 besloot de stageperiode van Rob Verstrepen op te schorten vanaf 1 juli 2011 tot einde ziekteperiode. - De gemeenteraad van 12 december 2011 besloot om de stageperiode van Rob Verstrepen als stagiair-brandweerman-vrijwilliger te verlengen tot en met 5 april Feiten en context Rob Verstrepen voldoet aan alle voorwaarden om een effectieve aanstelling te bekomen. Op 27 juni 2011 besloot de gemeenteraad om zijn stageperiode te verlengen met zes maanden om zich verder te integreren en de vergaarde kennis om te zetten naar praktijkervaring. Op 24 juni 2011 kreeg Rob Verstrepen een ongeval. De gemeenteraad van 5 september 2011 besloot om zijn stageperiode te verlengen voor de duur van de arbeidsongeschiktheid. Op 4 oktober 2011 verklaarde de arbeidsgeneesheer Rob Verstrepen voldoende geschikt om zijn brandweeractiviteiten te hervatten. De gemeenteraad van 12 december besloot de stageperiode van Rob Verstrepen, stagiairbrandweerman-vrijwilliger te verlengen tot en met 5 april Adviezen Op 24 maart 2012 stelde de stagecommissie voor om Rob Verstrepen aan te stellen als effectief brandweerman-vrijwilliger vanaf 6 april persoonlijke gegevens verwijderd

11 Jaarlijks zullen de geleverde prestaties voor brandweer- en ambulancepermanentie van Rob Verstrepen besproken worden door de officieren en onderofficieren. Bij vaststelling van het niet uitvoeren van deze opdrachten, kan het dienstnemingscontract beëindigd worden. Argumentatie Artikel 12 van het grondreglement van de vrijwillige brandweer van 19 december 1977 bepaalt dat de stagiairs een opleiding voor brandweerdiensten moeten volgen in een provinciaal centrum. Om een aanstelling als effectief brandweerman-vrijwilliger te krijgen moeten de stagiairbrandweerman het brevet van brandweerman en het getuigschrift dringende geneeskundige hulpverlening bekomen. Rob Verstrepen behaalde het brevet van brandweerman en het getuigschrift dringende geneeskundige hulpverlening. Hij kan een aanstelling als effectief brandweerman-vrijwilliger bekomen vanaf 6 april Stemming Met eenparigheid van stemmen. BESLUIT Artikel 1 De gemeenteraad besluit Rob Verstrepen 2 aan te stellen als effectief brandweerman-vrijwilliger vanaf 6 april De agenda uitgeput wordt de zitting gesloten om uur. Leon Gielis gemeentesecretaris Guy Van Hirtum burgemeester-voorzitter 2 persoonlijke gegevens verwijderd

VERSLAG GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO 30 NOVEMBER 2009

VERSLAG GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO 30 NOVEMBER 2009 VERSLAG GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO 30 NOVEMBER 2009 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 9 november 2009. 002 Sport. Bouwen van een zwembad. Goedkeuring selectieleidraad met projectfiche.

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 001 Milieu. Niet-ingedeelde muziekactiviteit. Reünieparty jeugdhuis Phoenix op 30 november 2012. Toelating. 002 Overheidsopdrachten. Kleine werken

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 3 oktober 2011

GEMEENTERAAD VAN 3 oktober 2011 GEMEENTERAAD VAN 3 oktober 2011 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 september 2011. 002 Patrimonium. Ingebruikneming van perceel grond gelegen Polderstraat. Goedkeuring gebruiksovereenkomst.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2010

GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2010 GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2010 001 Art. 20. 1. Bespreking van het arrest van het Hof van Beroep te Antwerpen (dd. 5 mei 2010) met betrekking tot waarnemend burgemeester G.Van Hirtum, de 1e schepen F. Verrezen

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 31 MEI 2010

GEMEENTERAAD VAN 31 MEI 2010 GEMEENTERAAD VAN 31 MEI 2010 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 26 april 2010. 002 Overheidsopdrachten. Ereloonovereenkomst Diverse wegenwerken: 'Vernieuwen voet- en/of fietspaden in de Boerenkrijglaan

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 1 september 2014.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 1 september 2014. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 6 oktober 2014 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 1 september 2014. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 2 mei 2011 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Overheidsopdrachten.

Nadere informatie

Gemeenteraad van 5 september 2011

Gemeenteraad van 5 september 2011 Gemeenteraad van 5 september 2011-171 - 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 27 juni 2011. 002 Overheidsopdrachten. Renovatie dak Heemmuseum, Sint-Michielsstraat 2 Oevel. Goedkeuring lastvoorwaarden

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 28 januari 2013

Gemeenteraad van maandag 28 januari 2013 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 28 januari 2013 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 17 december 2012 en 2 januari 2013. De raad hecht zijn goedkeuring aan de notulen van

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 3 november 2008 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 3 november 2008 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 3 november 2008 Openbare zitting 1 Financiën. Budgetwijziging 12/2008 van de buitengewone dienst. Vaststelling. De raad hechtte zijn goedkeuring

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 26 mei 2014 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Secretariaat. CIPAL

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad van 2 mei 2011

Verslag gemeenteraad van 2 mei 2011 Verslag gemeenteraad van 2 mei 2011 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. 002 Overheidsopdrachten. Aankoop en installatie digitale schoolborden voor gemeentelijke scholen. Goedkeuring

Nadere informatie

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO 25 MEI 2009

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO 25 MEI 2009 GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO 25 MEI 2009 000 Overlijden Frans Michiels, gewezen schepen en gemeenteraadslid. 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 27 april 2009. 002 ICT. Project bekabeling

Nadere informatie

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 2 MAART 2009

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 2 MAART 2009 GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 2 MAART 2009 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 02 februari 2009. 002 Financiën. Belasting op het afleveren van administratieve stukken voor het aanslagjaar

Nadere informatie

Gemeenteraad van 6 september 2010

Gemeenteraad van 6 september 2010 Gemeenteraad van 6 september 2010 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 juni 2010. 002 Overheidsopdrachten. Asfalteringswerken 2010. Goedkeuring lastvoorwaarden en wijze van gunning. 003 Overheidsopdrachten.

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 oktober 2015. De notulen van de vorige zitting worden unaniem goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

Gemeenteraad van 30 mei 2011

Gemeenteraad van 30 mei 2011 - 117 - Gemeenteraad van 30 mei 2011 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 02 mei 2011. 002 Brandweer. Oprichting van de hulpverleningszones voor de brandweer. 003 Brandweer. Goedkeuring van de

Nadere informatie

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO 1 FEBRUARI 2010

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO 1 FEBRUARI 2010 GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO 1 FEBRUARI 2010 000 Overlijden Jos Van Kerckhoven. Ereburgemeester, gewezen schepen en gewezen gemeenteraadslid. 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 14 december

Nadere informatie

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 25 juni 2012 Openbare zitting

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 25 juni 2012 Openbare zitting gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 25 juni 2012 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 25 juni 2012. De raad hecht zijn goedkeuring aan de notulen van de vorige zitting. 2 Melding:

Nadere informatie

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 27 APRIL 2009

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 27 APRIL 2009 - 66 - GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 27 APRIL 2009 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. 002a Artikel 22. Denis Smets. Gemeenteraad. Kennisneming van het ontslag van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 28 JUNI 2010

GEMEENTERAAD VAN 28 JUNI 2010 GEMEENTERAAD VAN 28 JUNI 2010 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslagen 26 en 31 mei 2010. 002 Financiën. OCMW-rekening 2009 en bijhorend verslag. Kennisname en bespreking. 003 Financiën. Begrotingsrekening

Nadere informatie

Gemeenteraad van 26 april 2010

Gemeenteraad van 26 april 2010 Gemeenteraad van 26 april 2010 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 29 maart 2010. 002 Overheidsopdrachten. Vernieuwen voetpaden - 2008. Goedkeuring meerwerken en gedetailleerde eindafrekening.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 28 februari 2011

GEMEENTERAAD VAN 28 februari 2011 GEMEENTERAAD VAN 28 februari 2011-29 - 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 31 januari 2011. 002 Ruimtelijke Ordening. Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Beeltjenspark: definitieve vaststelling.

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN :

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12.03.2012 Aanwezig : MM. uijs E., burgemeester-voorzitter Hendrickx W. ouwen L., Lenders F., Vosters.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 12 OKTOBER 2009

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 12 OKTOBER 2009 GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 12 OKTOBER 2009 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 7 september 2009. 002 Overheidsopdrachten. Weg- en rioleringswerken in de Renderstraat/deel Zoerle-Parwijs.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 2 JUNI 2008

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 2 JUNI 2008 GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 2 JUNI 2008 0001. Het "de Merodeproject": toelichting door de betrokken partijen over de stand van zaken, ondermeer in verband met het landinrichtingsproject

Nadere informatie

Beslissingen OCMW-raad van woensdag 27 januari 2016

Beslissingen OCMW-raad van woensdag 27 januari 2016 Beslissingen OCMW-raad van woensdag 27 januari 2016 Aanwezig Verontschuldigd ocmw-voorzitter Clyde Tai-Apin, ocmw-raadsleden Pascal Kwanten, Harry Plettinx, Harri Verbraecken, Louis Caers, Dora Weckhuysen,

Nadere informatie

College van burgemeester en schepen van 2 januari 2013

College van burgemeester en schepen van 2 januari 2013 College van burgemeester en schepen van 2 januari 2013 001 Schepencollege. Taakverdeling. 002 Schepencollege. Vergadermomenten schepencollege. 003 Schepencollege. Zitdagen van de leden van het schepencollege.

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 maart 2011

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 maart 2011 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 maart 2011 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter S. Surkyn en A. Op t eynde, schepenen D. Steyaert, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans,

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting 1 Financiën. Begrotingsrekening 2007, resultatenrekening over het dienstjaar 2007 en balans per 31 december

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 31 januari 2011

GEMEENTERAAD VAN 31 januari 2011 GEMEENTERAAD VAN 31 januari 2011 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 13 december 2010. 002 Gemeentesecretaris. Politiecodex. Goedkeuring. 003 GAS. Samenwerkingsovereenkomst tussen Stad Turnhout

Nadere informatie

Maandag 28 januari 2008

Maandag 28 januari 2008 BEKNOPTE LIJST GEMEENTERAAD Maandag 28 januari 2008 a a n w e z i g burgemeester-voorzitter: Harry Hendrickx schepenen: Thierry van der Straten Waillet, Jules Mintjens, Wim Jordens, Jan Van Roey, Katleen

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Definitieve notulen Zitting van 25 maart 2019 EXTRA PUNTEN HD1 Bij hoogdringendheid. Rechtzetting en correcte weergave stemverrichtingen bij aanduiding vertegenwoordigers

Nadere informatie

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 21 november 2016 Openbare zitting

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 21 november 2016 Openbare zitting gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 21 november 2016 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 24 oktober 2016. De notulen werden unaniem goedgekeurd. 2 Eredienst. Kerkfabriek Onze

Nadere informatie

ZITTING VAN 2 FEBRUARI nr. 2

ZITTING VAN 2 FEBRUARI nr. 2 - 1 - ZITTING VAN 2 FEBRUARI 2009 - nr. 2 0001. Milieu. Ontwerp- zoneringsplan Westerlo. Vaststelling. 0002. Personeel. Arbeidsreglement-rechtspositieregeling gemeentepersoneel. Goedkeuring. 0003. Ruimtelijke

Nadere informatie

Gemeenteraad van 27 juni 2011

Gemeenteraad van 27 juni 2011 Gemeenteraad van 27 juni 2011-141 - 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 mei 2011. 002 Financiën. Rekeningen dienstjaar 2010, tevens eindrekening uittredend gemeenteontvanger. Vaststelling

Nadere informatie

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO 29 JUNI 2009

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO 29 JUNI 2009 GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO 29 JUNI 2009-116 - 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 25 mei 2009. 002 Financiën. Budgetwijziging 11/2009 van de buitengewone dienst. Vaststelling. 003 Financiën.

Nadere informatie

Gemeenteraad van 19 november 2012

Gemeenteraad van 19 november 2012 Gemeenteraad van 19 november 2012 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 29 oktober 2012. 002 Personeel. Aanduiding waarnemend gemeentesecretaris - financieel beheerder. Wijziging principebesluit

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 25 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 25 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 25 FEBRUARI 2008 0001. Ruimtelijke Ordening. Huisvesting. Kempens Woonplatform: deelname. 0002. Overheidsopdrachten. Vernieuwen vloer evenementenhal De Zoerla.

Nadere informatie

Zitting van 5 maart 2008

Zitting van 5 maart 2008 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 5 maart 2008 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie, RICOUR

Nadere informatie

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 1 SEPTEMBER 2008

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 1 SEPTEMBER 2008 GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 1 SEPTEMBER 2008 0001. Financiën. OCMW-rekening 2007 en bijkomend verslag. Kennisname en bespreking. 0002. Technische dienst - watersector. Decretale saneringsverplichting.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 3 NOVEMBER 2008

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 3 NOVEMBER 2008 GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 3 NOVEMBER 2008 0001. Financiën. Budgetwijziging 12/2008 van de buitengewone dienst. Vaststelling. 0002. Financiën. Budgetwijziging 2/2008 van de gewone dienst.

Nadere informatie

Gemeenteraad van 14 november 2011

Gemeenteraad van 14 november 2011 Gemeenteraad van 14 november 2011 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 3 oktober 2011. 002 Financiën. Budgetwijziging 12/2011 van de buitengewone dienst. Vaststelling. 003 Financiën. Budgetwijziging

Nadere informatie

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 1 MAART 2010

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 1 MAART 2010 GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 1 MAART 2010 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 1 februari 2010. 002 Secretariaat. Politieraad. Ontslag als politieraadslid Carine Van de Sande -

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting 1. Milieu. Ontwerp- zoneringsplan Westerlo. Vaststelling. De raad hechtte zijn goedkeuring aan het aangepaste

Nadere informatie

Gemeenteraad van 28 maart 2011

Gemeenteraad van 28 maart 2011 Gemeenteraad van 28 maart 2011-49 - 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 februari 2011. 002 Gemeentesecretaris. Inning van geringe dagontvangsten door personeelsleden. Goedkeuring voorwaarden.

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad Maandag 23 april 2018 aanwezig Johan Vermeeren, voorzitter gemeenteraad Tinne Rombouts, burgemeester Michel Jansen, Marc Haseldonckx, Roger Van Aperen, Ward Baets, Jef Vissers,

Nadere informatie

BEKNOPTE LIJST Gemeenteraad

BEKNOPTE LIJST Gemeenteraad BEKNOPTE LIJST Gemeenteraad Maandag 25 juni 2007 a a n w e z i g Harry Hendrickx voorzitter Thierry van der Straten Waillet, Jules Mintjens, Wim Jordens, Jan Van Roey, Katleen Mintjens, Maria Lauryssen,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 7 SEPTEMBER 2009

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 7 SEPTEMBER 2009 GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 7 SEPTEMBER 2009 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 29 juni 2009. 002 Secretariaat. Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad. Goedkeuring. 003

Nadere informatie

Gemeenteraad van 30 januari 2012

Gemeenteraad van 30 januari 2012 Gemeenteraad van 30 januari 2012 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 12 december 2011. 002 Financiën. Schepencollegebesluit van 30 december 2011 betreffende interne kredietaanpassing in budget

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 13 december 2010

GEMEENTERAAD VAN 13 december 2010 GEMEENTERAAD VAN 13 december 2010 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 22 november 2010. 002 Financiën. Meerjarenplan 2011-2013 van het OCMW. Goedkeuring. 003 Financiën. OCMW-budget 2011. Kennisneming.

Nadere informatie

Gemeenteraad van 29 oktober 2012

Gemeenteraad van 29 oktober 2012 Gemeenteraad van 29 oktober 2012 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 3 september 2012. 002 Financiën. Budgetwijziging 3/2012 van de gewone dienst. Vaststelling. 003 Financiën. Budgetwijziging

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009.

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. Aanwezig: MM. K. Van Herck, Voorzitter; J. Vanschoubroek, Burgemeester; A. Debecker, J. Vicca, G. Holsbeek en M. Saelmaekers, Schepenen

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009 PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK Aanwezig : Afwezig: Verontschuldigd: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009 MM. Buijs E., burgemeester-voorzitter Hendrickx Wim,

Nadere informatie

Vergadering van 20 januari 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Kerremans Leen, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Thoné Godelieve,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 24 JUNI 2019

NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 24 JUNI 2019 NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 24 JUNI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, voorzitter van het vast bureau; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Raf Deprez, Marc Desloovere, Marc Claeys,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 30 MAART 2009

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 30 MAART 2009 GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 30 MAART 2009 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 02 maart 2009. 002 Overheidsopdrachten. Renovatie en herinrichting Grote Markt en omgeving Westerlo

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo agenda maandag 6 oktober 2008 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo agenda maandag 6 oktober 2008 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo agenda maandag 6 oktober 2008 Openbare zitting 1. Overheidsopdrachten. Herstellen klinkerwegen. Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningwijze. Bestek wordt ter goedkeuring

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 22 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 22 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 22 maart 2017 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? 1 Openbaar Algemeen

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Definitieve notulen Zitting van 2 januari 2019

Definitieve notulen Zitting van 2 januari 2019 Gemeenteraad Definitieve notulen Zitting van 2 januari 2019 OPENBARE ZITTING Secretariaat 1 Installatie. Kennisneming geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. 2 Installatie.

Nadere informatie

WESTERLO Parel van de l(erirpen

WESTERLO Parel van de l(erirpen WESTERLO Parel van de l(erirpen college yan burgemeester en schepenen gesloten Yergadering ó juli 201 5 Aanwezig Afwezig Guy Van Hirtum - burgemeester-voorzitter Filip Verrezen, Kelly Verboven, Lowie Thys,

Nadere informatie

Gemeenteraad van 2 januari 2013

Gemeenteraad van 2 januari 2013 Gemeenteraad van 2 januari 2013 001 Installatie. Geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezing van 14 oktober 2012. Kennisname. 002 Installatie. Mededeling benoeming en eedaflegging burgemeester. 003

Nadere informatie

Gemeenteraad van 27 februari 2012

Gemeenteraad van 27 februari 2012 Gemeenteraad van 27 februari 2012 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 januari 2012. 002 Ruimtelijke Ordening. RUP Delhaize Heultje. Voorlopige vaststelling. 003 Overheidsopdrachten. Vernieuwen

Nadere informatie

BEKNOPTE LIJST GEMEENTERAAD

BEKNOPTE LIJST GEMEENTERAAD BEKNOPTE LIJST GEMEENTERAAD Maandag 29 september 2008 aanwezig burgemeester-voorzitter: Harry Hendrickx schepenen: Thierry van der Straten Waillet, Jules Mintjens, Wim Jordens, Jan Van Roey, Maria Lauryssen

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 22 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Els Van Gucht;

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad Maandag 25 juni 2018 aanwezig Johan Vermeeren, voorzitter gemeenteraad Tinne Rombouts, burgemeester Michel Jansen, Marc Haseldonckx, Ward Baets, Jef Vissers en Lieve Janssen

Nadere informatie

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 28 JANUARI 2008

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 28 JANUARI 2008 - 1 - GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 28 JANUARI 2008 Tegenwoordig: Guy Van Hirtum, burgemeester-voorzitter, Filip Verrezen, Jan Michiels, Roger Vrindts, Maurice Van Hemelen, Kelly Verboven,

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 5 mei 2008 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 5 mei 2008 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 5 mei 2008 Openbare zitting 1 Milieu. Diftar huis - aan - huis. Overdracht ophalen restafval aan de IOK-afvalbeheer. Goedkeuring. De raad

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 4 schepen E. Gryson Dienst secretariaat Volgnummer dossier 9 Onderwerp Overheidsopdrachten. Samenaankoop van elektriciteit en

Nadere informatie

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP STAD BRUGGE MAATSCHAPPELIJKE BEGELEIDING STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP ARTIKEL 1: De Stedelijke Raad voor Personen met een Handicap heeft als doel: 1. A. op te treden als volwaardig

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

MOTIVERING Context, relevante voorgeschiedenis en fasen Juridische grond Argumentatie BESLUIT Juridische grond

MOTIVERING Context, relevante voorgeschiedenis en fasen Juridische grond Argumentatie BESLUIT Juridische grond MOTIVERING Context, relevante voorgeschiedenis en fasen Voorgeschiedenis De gemeenteraad heeft op 07/05/2013 de maatschappelijke geledingen voor de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening (Gecoro)

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

Afwezig: de heer Pascal Kwanten, raadslid; mevrouw Nancy Van Hoof, raadslid; de heer Flor Celen, raadslid

Afwezig: de heer Pascal Kwanten, raadslid; mevrouw Nancy Van Hoof, raadslid; de heer Flor Celen, raadslid Gemeenteraad Notulen Zitting van 3 september 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Guy Van Hirtum, burgemeester; de heer Herman Wynants, schepen; de heer Filip Verrezen, schepen; mevrouw Kelly Verboven,

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 3 november 2014

Gemeenteraad van maandag 3 november 2014 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 3 november 2014 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 1 september 2014. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Sport. AGB Westerlo.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO 14 DECEMBER 2009

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO 14 DECEMBER 2009 GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO 14 DECEMBER 2009 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 november 2009. 002 Secretariaat. Gemeenteraad. Eedaflegging als 6e schepen van Carine Van de Sande. 003

Nadere informatie

NOTULEN ZITTING VAN 22 FEBRUARI 2018

NOTULEN ZITTING VAN 22 FEBRUARI 2018 NOTULEN ZITTING VAN 22 FEBRUARI 2018 Aanwezig: Walter Van Baelen, voorzitter; Bob Aerts, Peggy De Busser, Sylvia van Hasselt, Elvira Bellens, Fons Brosius, Monique Hens, Pascale Puts, Eric Van Beurden,

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Maes Dienst secretariaat Volgnummer dossier Onderwerp Overheidsopdrachten. Gezamenlijke aankoop elektriciteit 2012-2014.

Nadere informatie

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00186 Notulen gemeenteraad 7 mei 2019: goedkeuring De gemeenteraad keurt de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 27 juni 2013 om uur

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 27 juni 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 Mededeling ter kennisgeving van OCMW-raadsbesluiten, in uitvoering van artikel 254 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 30 JUNI 2008

GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 30 JUNI 2008 GEMEENTERAAD GEMEENTE WESTERLO ZITTING VAN 30 JUNI 2008 0001. Financiën. Begrotingsrekening 2007, resultatenrekening over het dienstjaar 2007 en balans per 31 december 2007. Vaststelling. 0002. Financiën.

Nadere informatie

Gemeenteraad van 23 april 2012

Gemeenteraad van 23 april 2012 Gemeenteraad van 23 april 2012 001 Melding: zetelen als onafhankelijk raadslid. Agendapunt van raadslid Assunta Geens 002 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 26 maart 2012. 003 Financiën. Budgetwijziging

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 1 september 2014

Gemeenteraad van maandag 1 september 2014 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 1 september 2014 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 23 juni 2014. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Financiën. OCMW-rekening

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 26 februari 2015 Herwig Beckers, voorzitter Luc Ponsaerts, Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. Besluitenlijst gemeenteraad 4 september 2017 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. 02. Kennisname verslagen intercommunales Neemt

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 10.10.2011

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 10.10.2011 PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 10.10.2011 Aanwezig : MM. Buijs E., burgemeester-voorzitter Hendrickx W. Bouwen L.,Vosters B. en Hermans

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 18 december 2014 Erik Vanderheiden, voorzitter Luc Ponsaerts, Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 11 oktober 2010

GEMEENTERAAD VAN 11 oktober 2010 GEMEENTERAAD VAN 11 oktober 2010 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 6 september 2010. 002 Secretariaat. Installatie. Mededeling benoeming en eedaflegging burgemeester. 003 Brandweer. Operationele

Nadere informatie

Gemeenteraad van 27 juni 2016

Gemeenteraad van 27 juni 2016 Gemeenteraad van 27 juni 2016 001 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 23 mei 2016. 002 ICT. Goedkeuring informatieveiligheidsbeleid. 003 Kerkfabrieken. Jaarrekeningen. Advies rekening dienstjaar

Nadere informatie