SGB JAARVERSLAG Stichting Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrijven (in liquidatie) 43' boekjaar. Inhoud 1. PROFIEL 2 2.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SGB JAARVERSLAG Stichting Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrijven (in liquidatie) 43' boekjaar. Inhoud 1. PROFIEL 2 2."

Transcriptie

1 SGB JAARVERSLAG 2015 Stichting Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrijven (in liquidatie) 43' boekjaar Inhoud 1. PROFIEL 2 2. KERNCIJFERS 3 3. VERSLAG VAN HET BESTUUR Voorwoord 4 Ontwil<kelingen boekjaar Financiële gang van zaken 6 Statutaire functionarissen 7 4. JAARREKENING 2015 Balans per 31 december Staat van baten en lasten boekjaar Toelichting behorende tot de jaarrekening Toelichting op de balans 14 Toelichting op de staat van baten en lasten OVERIGE GEGEVENS Statutaire winstverdeling 18 Controleverklaring van de onafhankelijke accountant 18

2 PROFIEL Het Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrijven (SGB (in liquidatie)) verzorgt sinds 1973 de collectieve spaarloonregeling voor de grafimediabranche en vrijwillig aangesloten bedrijven. Sinds 1 januari 2012 is de spaarloonregeling beëindigd. Spaarloon is niet langer fiscaal vrij toegestaan. Op verzoek van de Deelnemersraad was besloten tot actieve afbouw van het fonds. Het bestuur heeft besloten om de stichting per 13 april 2016 te ontbinden.

3 KERNCIJFERS Aon het einde van resp. over de jaren 2011 t/m 2015 Aantal werkgevers 20IS Aangesloten werkgevers' Aantal werknemers Actieve werknemers'... _ Loon en spaarloon Premieloon werkgevers in Collectief spaarloon in ,016 Extra spaarloon en verlofsparen: Extra spaarloon en verlofsparen in Rente/Bonus Rentebijschrijving in Bonusuitkering in Rentevergoeding:^ -Geblokkeerde spaarrekeningen in % ,5 -vrije spaarrekeningen in % - - 0,5 4,0 1,4 Uitbetaling Spaarloon in Administratiekosten in Kosten sociaal plan SGB in Projectkosten in Beleggingen Balanswaarde beleggingen in Beleggingsopbrengsten in l.ooo' Totaalrendement in % 0,23 0,27 0,30 1,80 2,20 Vermogen Spaarsaldi in Algemene reserve in Beleggingsreserve in Totaal ' Per 1 januari 2012 is, in verband met de afschaffing van de spaarloonregeling, actieve deelname aan de spaarloonregeling niet meer mogelijk. ^ De vermelde rentepercentages zijn jaargemiddelden. De performance van de portefeuille wordt op dagbasis meetkundig berekend, waarbij cashflows beperkte impact hebben op de uitkomsten van de performance. Bij deze methode kan het zijn dat er een negatief resultaat is te zien in de rekening van baten en lasten terwijl de performance-berekening een positieve uitkomst laat zien.

4 VERSLAG VAN HET BESTUUR VOORWOORD Op 1 januari 2012 is de spaarloonregeling beëindigd. Dat komt omdat spaarloon vanaf die datum niet langer fiscaal is toegestaan. Daarom heeft het bestuur op 13 april 2016 besloten om het fonds per die zelfde datum te ontbinden. Het voltallige bestuur is tot vereffenaar benoemd. In 2015 hebben we aan 36 deelnemers hun spaarsaldo uitbetaald. In 2016 kregen nog vier deelnemers hun spaarsaldo uitbetaald. Zij hadden dit verzoek al in 2015 gedaan. Omdat de regeling op 1 januari 2016 vier jaar is beëindigd, vervalt het resterende spaartegoed aan het fonds. Een deel van het vermogen dat na ontbinding van het fonds overblijft, gaat naar uitvoeringsorganisatie Timeos. Dit is een bijdrage in de reorganisatiekosten voor de afbouw van de werkzaamheden ten behoeve van de Grafimediafondsen. Het bedrag dat overblijft, gaat naar het Algemeen Sociaal Fonds voor de Grafische bedrijven en wordt gebruikt om de rekening 'Goede doelen' te financieren. Omdat het fonds in liquidatie is, is deze jaarrekening op liquidatiebasis opgesteld. Dat houdt in dat in de jaarrekening rekening is gehouden met alle baten en lasten tot de verwachte ontbindingsdatum. Namens de vereffenaars, Wim Nak Voorzitter vereffenaars Met het jaarverslag 2015 leggen de vereffenaars van het Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrijven (SGB (in liquidatie)) aan belanghebbenden verantwoording af over het gevoerde beleid. Daarnaast wordt op een aantal voor het fonds belangrijke terreinen een vooruitblik gegeven. De jaarrekening 2015 is door KPMG Accountants N. V. gecontroleerd en van een goedkeurende controleverklaring voorzien. De controleverklaring is opgenomen op pagina 18.

5 ONTWIKKEUNGEN BOEKJAAR 2015 Algemeen Na de afschaffing van de spaarloonregeling per 1 januari 2012 is in 2012 besloten om SGB zo snel mogelijk af te bouwen. De actieve benadering van oud-spaarders is eind 2013 beëindigd. In 2015 hebben 36 oud-spaarders hun spaarsaldo, in totaal 58 duizend, opgevraagd. Kosten De kosten over 2015 bedragen ongeveer 74 duizend. Hiervan heeft 55 duizend betrekking op de reguliere doorbelasting vanuit Timeos. De overige kosten betreffen vooral bestuurskosten en de kosten voor het controleren van de jaarrekening door KPMG. Wijzigingen statuten en reglementen Er zijn geen wijzigingen in de statuten en de reglementen. Subsidie Er is door de stichting SGB geen subsidie verleend aan andere partijen Communicatie In de bestuursvergadering van 13 april 2016 is besloten tot ontbinding van de Stichting SGB. Het voltallige bestuur is benoemd tot vereffenaars. Het ontbindingsbesluit is ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel, waar evenals bij uitvoeringsorganisatie Timeos BV de Rekening en verantwoording ter inzage liggen. Het besluit en de verwijzing naar de Rekening en verantwoording is tevens via publicatie van een advertentie in Dagblad Trouw bekendgemaakt. Geschillen In het verslagjaar zijn geen geschillen voorgelegd aan de geschillencommissie. Niet opgevraagde spaartegoeden Op grond van de reglementen vervallen spaartegoeden die zijn vrijgekomen maar niet zijn opgevraagd na maximaal vier jaar aan het fonds. De laatste spaartegoeden zijn op 1 januari 2012 vrijgekomen. Dat betekent dat deelnemers tot uiterlijk 1 januari 2016 hun spaarloontegoed konden opvragen. Vanaf 1 januari 2016 zijn de tegoeden vervallen aan het SGB. Toekomst In de bestuursvergadering van 13 april 2016 is besloten om SGB per diezelfde datum te ontbinden. Het voltallige bestuur is tot vereffenaars benoemd. Het bestuur heeft besloten dat het resterende vermogen, na aftrek van een bijdrage in de reorganisatiekosten van uitvoeringsorganisatie Timeos BV, zal worden overgedragen aan het Algemeen Sociaal Fonds voor de Grafische bedrijven ter financiering van de rekening 'Goede doelen'.

6 FINANCIËLE GANG VAN ZAKEN Overzicht vrije spaarrekeningen Bedragen in duizenden euro's Aantal rekeninghouders Per 31 december 2015 bedroeg het aantal rekeninghouders met een saldo van duizend. In 2016 is er 10 duizend uitbetaald en het resterende saldo is vrijgevallen en toegevoegd aan het resultaat over Uitbetaling spaarsaldi In totaal is in 2015 aan 36 deelnemers (2014:108) 58 duizend (2014: 96 duizend) uitbetaald. In 2016 is er een bedrag van 10 duizend uitbetaald aan 4 deelnemers. Deze aanvragen werden al in 2015 gedaan, zodoende zijn deze nog gehonoreerd. Rentevergoeding De rentevergoeding over 2015 bedraagt het hele jaar nihil. Om deelnemers te stimuleren het spaarloon op te nemen heeft het bestuur de rentevergoeding vanaf 1 januari 2014 op 0% gezet. Ontwikkeling volume De ontwikkeling van het totale saldo van de spaarrekeningen gedurende dit verslagjaar is hierna vermeld: Ontwikkeling volume in duizenden euro's Saldo per 31 december Af: Uitbetaald in Uitbetaald in Vrijval wegens liquidatie Saldo per 31 december 2015 Reguliere administratiekosten De kosten voor het voeren van de administratie van SGB betreffen Timeos, onze uitvoeringsorganisatie. Het zijn kosten voor de bestuursondersteuning, het uitvoeren van de administratie, het beoordelen van de aanvragen, de uitbetaling ervan en het beheren van het belegd vermogen. De totale kosten stegen van 73 duizend in 2014 naar 74 duizend in De kosten per rekeninghouder (inclusief ex-werknemers) bedroegen ongeveer 8 per jaar (2014: 8). Voor de uitvoeringskosten tot aan de ontbinding in 2016 is een schatting opgenomen ten bedrag van 40 duizend. Beleggingen Eind 2014 bestond de SGB-portefeuille uit een bedrag van 1,7 miljoen dat werd aangehouden op een deposito rekening. Dit deposito liep in december 2015 af en de vrijgekomen gelden zijn als liquide middelen aangehouden. Over het deposito is in 2015 een positief rendement behaald van 0,23%.

7 De beleggingen waren als volgt verdeeld: In duizenden euro's Per Deposito Totaal beleggingen Waarde ,0 100,0 Per Waarde % Deposito Totaal beleggingen STATUTAIRE FUNCTIONARISSEN Per 31 december 2015 Bestuur SGB De bestuursleden worden volgens een rooster van aftreden voor vier jaar aangewezen en zijn telkens nadien terstond herbenoembaar. De samenstelling van het bestuur is ultimo 2015 als volgt: Naam functie' aanwijzende aftreden organisatie ' volgens rooster B. van Iren voorzitter FNV KIEM M.M. Jansen secretaris KVGO W.F. Nak voorzitter KVGO P.J.J. Nijenhuis lid NVJ R.W. Schets lid KVGO A. Kasper secretaris CNV Vakmensen De heren Van Iren en Jansen waren in 2015 fungerend voorzitter respectievelijk secretaris. 2. Werkgeversorganisatle: Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen (KVGO). Werknemersorganisaties: FNV KIEM; CNV Vakmensen; Nederlandse Vereniging voor Journalisten (NVJ). In de bestuursvergadering van 13 april 2016 is een besluit genomen tot ontbinding van SGB per diezelfde datum. Het voltallige bestuur is tot vereffenaars benoemd. Deelnemersraad De samenstelling van de deelnemersraad is ultimo 2015 als volgt: aangewezen door FNV Kunsten Informatie en Media: J.H. de Graaf F.P.M. Haselaar F.J. Hoefnagels C.A.M. Hoendervangers H. Jansen T.H. Oosterloo R. Veldhuizen

8 aangewezen door CNV Vakmensen: CW. van der Laken G. Poldervaart J. Rooiman Geschillencommissie De geschillencommissie oordeelt en beslist bij wijze van bindend advies over haar voorgelegde geschillen, voortvloeiende uit of rechtstreeks verband houdende met de toepassing van: de statutaire bepalingen inzake de werkingssfeer, werkgever of werknemer (behoudens het gestelde omtrent vrijwillige deelneming) en de bepalingen van het Spaarloonreglement. De samenstelling van de geschillencommissie is per ultimo 2015 als volgt: Naam functie aanwijzende organisatie T. van Veen lid KVGO R.E. van Kesteren plv. voorzitter in 2015 CNV Vakmensen J. Spaargaren lid FNV Kiem B. Wals fungerend voorzitter in 2015 KVGO Secretariaat van de Commissie: Timeos BV Bestuurssecretaris Postbus AA Amsterdam Uitvoeringsorganisatie De stichting heeft geen personeel in dienst. Het bestuur heeft de uitvoering van de administratie, het vermogensbeheer en de bestuursondersteuning gedelegeerd aan een uitvoeringsorganisatie, Timeos. Om dit nader vorm te geven is tussen Timeos en SGB een uitbestedingsovereenkomst opgesteld. Amsterdam, 8 juni 2016 Vereffenaars van de Stichting Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrijven. Voorzitters: Secretarissen: Leden: B.vaniren M.M.Jansen P.J.J. Nijenhuis W.F. Nak A. Kasper R.W. Schets

9 JAARREKENING 2015 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 In duizenden euro's ACTIVA Beleggingen Vastrentende waarden Vorderingen op korte termijn Nog te ontvangen rente rekening courant Totaal Liquide middelen TOTAAL ACTIVA PASSfVA Reserves Algemeen Spaarrekeningen Vrije spaarloonrekeningen Schulden op korte termijn Rekening courant Overige schulden TOTAAL PASSIVA

10 STAAT VAN BATEN EN LASTEN BOEKJAAR 2015 In duizenden euro's BATEN Opbrengst beleggingen Vervallen spaarloonsaldi Overige baten LASTEN Administratiekosten Mutatie voorziening vordering werkgevers Saldo van baten en lasten Aanwending saldo van baten en lasten: Algemene reserve Totaal

11 TOEUCHTING BEHORENDE TOT DE JAARREKENING 2015 (Bedragen in duizenden euro's) De doelomschrijving van de stichting Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrijven, gevestigd te Amsterdam, bestaat statutair uit "de bevordering van het duurzaam bezit resp. het bevorderen van verlof door middel van sparen van de werknemers in de grafische bedrijven." De doelomschrijving van de stichting is opgenomen in de statuten van het fonds onder artikel 2. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft voor dit fonds een algemeen verbindend verklaring afgegeven. GRONDSLAGEN VAN WAARDERING EN RESULTAATBEPALING Algemeen De jaarrekening is opgesteld in overeenstemming met de wettelijke bepalingen zoals opgenomen in Titel 9 Boek 2 BW. De grondslagen voor opstelling van de jaarrekening zijn wegens het liquidatiebesluit aangepast nu continuïteit van de Stichting niet langer het uitgangspunt is. Alle activa worden gewaardeerd tegen de (verwachte) opbrengstwaarde. Alle posten van het vreemd vermogen worden in de balans verwerkt in overeenstemming met de "reguliere" criteria voor verwerking van posten van vreemd vermogen, en worden gewaardeerd tegen (de beste schatting van) de bedragen die noodzakelijk zijn om de desbetreffende posten contractueel af te wikkelen. Voor schulden is dit veelal de nominale waarde van de te betalen bedragen. Voor geschatte kosten en opbrengsten tot de verwachte datum van afwikkeling worden in de balans overlopende posten in aanmerking genomen. Schattingen en veronderstellingen De opstelling van de jaarrekening in overeenstemming met Titel 9 Boek 2 BW vereist dat het bestuur oordelen vormt en schattingen en veronderstellingen maakt die van invloed zijn op de toepassing van grondslagen en de gerapporteerde waarde van activa en verplichtingen, en van baten en lasten. De schattingen en hiermee verbonden veronderstellingen zijn gebaseerd op ervaringen uit het verleden en verschillende andere factoren die gegeven de omstandigheden als redelijk worden beschouwd. De uitkomsten hiervan vormen de basis voor het oordeel over de boekwaarde van activa en verplichtingen die niet op eenvoudige wijze uit andere bronnen blijkt. De daadwerkelijke uitkomsten kunnen afwijken van deze schattingen. De schattingen en onderliggende veronderstellingen worden voortdurend beoordeeld. Voortschrijdend inzicht kan ertoe leiden dat de schattingen, voor zover van materieel belang, aangepast worden en daarmee ook de prognose. De financiële verwerking van deze aanpassingen vindt plaats in de huidige verslagperiode. Opname van een actief of een verplichting Een actief wordt in de balans opgenomen wanneer het waarschijnlijk is dat de toekomstige economische voordelen naar de stichting zullen toevloeien en de waarde daarvan betrouwbaar kan worden vastgesteld. Een verplichting wordt in de balans opgenomen wanneer het waarschijnlijk is dat de afwikkeling daarvan gepaard zal gaan met een uitstroom van middelen en de omvang van het bedrag daarvan betrouwbaar kan worden vastgesteld. Baten worden in de staat van baten en lasten opgenomen wanneer een vermeerdering van het economisch potentieel, samenhangend met een vermeerdering van een actief of een vermindering van een verplichting, heeft plaatsgevonden, waarvan de omvang betrouwbaar kan worden vastgesteld. Lasten worden verwerkt wanneer een vermindering van het economisch potentieel, samenhangend met een vermindering van een actief of een vermeerdering van een verplichting, heeft plaatsgevonden, waarvan de omvang betrouwbaar kan worden vastgesteld. 11

12 Indien een transactie ertoe leidt dat nagenoeg alle of alle toekomstige economische voordelen en nagenoeg alle of alle risico's met betrekking tot een actief of een verplichting aan een derde zijn overgedragen, wordt het actief of de verplichting niet langer in de balans opgenomen. Verder worden activa en verplichtingen niet meer in de balans opgenomen vanaf het tijdstip waarop niet meer wordt voldaan aan de voorwaarden van waarschijnlijkheid van de toekomstige economische voordelen en betrouwbaarheid van de bepaling van de waarde. Dit betekent dat transacties worden verwerkt op handelsdatum en niet op afwikkelingsdatum. Als gevolg hiervan kan sprake zijn van een post 'nog af te wikkelen transacties'. Deze post kan zowel een actief als een passief zijn. Saldering van een actief en een verplichting Een financieel actief en een financiële verplichting worden gesaldeerd als nettobedrag in de balans opgenomen indien sprake is van een wettelijke of contractuele bevoegdheid om het actief en de verplichting gesaldeerd en gelijktijdig af te wikkelen en bovendien de intentie bestaat om de posten op deze wijze af te wikkelen. De met de gesaldeerd opgenomen financiële activa en financiële verplichtingen samenhangende rentebaten en rentelasten worden eveneens gesaldeerd opgenomen. Baten en lasten Voor zover niet anders is aangegeven worden baten en lasten opgenomen in het resultaat van het jaar waarop zij betrekking hebben. In de 2015 cijfers zijn tevens de geschatte kosten en opbrengsten tot de verwachte datum van afwikkeling van de stichting in aanmerking genomen. ACTIVA Beleggingen Vastrentende waarden Deposito's worden gewaardeerd tegen de nominale waarde ultimo boekjaar. Vorderingen op korte termijn Overige vorderingen De overige vorderingen worden gewaardeerd op de nominale waarde verminderd met de noodzakelijk geachte voorzieningen wegens oninbaarheid. PASSIVA Reserves Algemeen De algemene reserve is het ter vrije besteding, binnen de statutair bepaalde doelstelling, van het bestuur blijvende gedeelte van de middelen, dat uitgaat boven de verplichtingen en de voorzieningen. Bepaling van het resultaat Voor zover niet anders is aangegeven worden de baten en lasten opgenomen in het jaar waarop zij betrekking hebben. Het saldo van de staat van baten en lasten muteert de Algemene Reserve. In de 2015 cijfers zijn tevens de geschatte kosten en opbrengsten tot de verwachte datum van afwikkeling van de stichting in aanmerking genomen. 12

13 Schulden op korte termijn Overige Schulden De schulden aan rekeninghouders worden gewaardeerd tegen nominale waarde. 13

14 TOELICHTING OP DE BALANS ACTIVA In duizenden euro's Beleggingen Vastrentende waarden Balanswaarde einde vorig boekjaar Aankopen Aflossingen / verkopen Balanswaarde einde boekjaar Ultimo 2014 komt de nominale waarde per jaareinde overeen met de balanswaarde van de beleggingen. De volgende tabel geeft een overzicht van de verdeling van de beleggingen, waarbij tevens de verdeling naar looptijd is weergegeven. In duizenden euro's Beleggingen Balanswaarde % Balanswaarde % Deposito's Financiële instellingen In duizenden euro's Vorderingen op korte termijn Overige vorderingen Nog te ontvangen rente rekening courant Balanswaarde einde boekjaar Liquide middelen De liquide middelen zijn terstond opeisbaar en staan vrij ter beschikking. 14

15 PASSIVA Reserves In duizenden euro's Algemeen Balanswaarde einde vorig boekjaar Saldo van baten en lasten Balanswaarde einde boekjaar Gezien het ontbindingsbesluit per 13 april 2016, kan de algemene reserve worden aangeduid als het verwachte batig saldo dat na liquidatie in overeenstemming met het ontbindingsbesluit kan worden afgewikkeld door de benoemde vereffenaars. Zoals vermeld in het ontbindingsbesluit zal het batig saldo ten gunste komen aan het Algemeen Sociaal Fonds voor de Grafische bedrijven ten behoeve van de rekening 'Goede Doelen' na aftrek van een bijdrage aan de kosten van reorganisatie bij Timeos BV ten bedrage van 717 duizend. Spaarrekeningen Vrije spaarloonrekeningen Balanswaarde einde vorig boekjaar Uitbetaald 2015 Uitbetaald 2016 Vrijval wegens liquidatie Balanswaarde einde boekjaar Overige schulden Rekening courant Timeos Overig Nog te betalen kosten 2016 Nog te betalen spaargelden Balanswaarde einde boekjaar Totaal schulden op korte termijn GEBEURTENISSEN NA BALANSDATUM Per 13 april 2016 heeft het bestuur besloten tot liquidatie van Stichting Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrijven. Naar aanleiding van dit besluit is deze jaarrekening op liquidatiebasis opgesteld. 15

16 TOELICHTING OP DE STAAT VAN BATEN EN LASTEN Baten In duizenden euro's Opbrengst beleggingen Vastrentende waarden Interest Indirect resultaat 13-7 Totaal Vastrentende waarden Totaal opbrengst beleggingen Vervallen spaarloonsaldi Betreft op- en afboekingen van reglementair vervallen spaarloonsaldi' Overige baten Liquidatie Baten Vervallen spaarsaldi na liquidatie Totaal baten inzake liquidatie Lasten Doorbelasting vanuit Timeos Overig Totaal Lasten inzake liquidatie Totaal resultaat liquidatie Lasten Administratiekosten Doorbelast Timeos BV Overige kosten Totaal administratiekosten Risicobeheer Het fonds heeft in 2015 de gelden op een deposito aangehouden. Eind 2015 zijn de vrijgekomen middelen liquide aangehouden bij solvabele banken (KAS Bank en SNS Bank). Hiermee is zowel het kredietrisico als het liquiditeitsrisico tot een minimum beperkt. De reglementaire termijn waarop spaartegoeden op de vrije rekening aangehouden worden, is vier jaar, zie het spaarloonreglement artikel 11 lid 1. Daarna vervalt het tegoed aan het fonds. 16

17 Concentratierisico Het spaarloonfonds heeft ultimo 2015 voor een bedrag van 800 duizend uitstaan bij de SNS Bank en voor duizend bij de KAS Bank. Bezoldiging bestuurders De bezoldiging van de bestuurders, en de deelnemersraad bedroeg in het verslagjaar 6 duizend (2014: 7 duizend). Amsterdam, 8 juni 2016 Vereffenaars van de Stichting Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrijven. Voorzitters: Secretarissen: Leden: B.vaniren M.M.Jansen P.J.J. Nijenhuis W.F. Nak A. Kasper R.W. Schets 17

SGB JAARVERSLAG 2014. stichting Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrij'ven 42^ boelijaar. Inhoud 1. PROFIEL 2. KERNCIJFERS

SGB JAARVERSLAG 2014. stichting Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrij'ven 42^ boelijaar. Inhoud 1. PROFIEL 2. KERNCIJFERS SGB JAARVERSLAG 2014 stichting Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrij'ven 42^ boelijaar Inhoud 1. PROFIEL 2. KERNCIJFERS VERSLAG VAN HET BESTUUR Voorwoord Ontwikkelingen boekjaar 2014 Financiële gang

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING SPAARLOONFONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN

JAARVERSLAG 2014 STICHTING SPAARLOONFONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN JAARVERSLAG 2014 STICHTING SPAARLOONFONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN Stichting Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrijven Jaarverslag 2014 42e boekjaar ZWAANSVLIET 3 1081 AP AMSTERDAM TELEFOON 020 541

Nadere informatie

A F s SF GB .*;"V''. STICHTING SPAARLOÜNFOIMDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN. (OVER DE PERIODE VAN 1 JANÜARl'2016 TÓTi FN MET IIJULI 2016)

A F s SF GB .*;V''. STICHTING SPAARLOÜNFOIMDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN. (OVER DE PERIODE VAN 1 JANÜARl'2016 TÓTi FN MET IIJULI 2016) Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrijven A F s SF GB G R A F I M E D I A F O N D S E N.*;"V''. STICHTING SPAARLOÜNFOIMDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN (OVER DE PERIODE VAN 1 JANÜARl'2016 TÓTi FN MET IIJULI

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 STICHTING SPAARLOONFONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN

JAARVERSLAG 2012 STICHTING SPAARLOONFONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN JAARVERSLAG 2012 STICHTING SPAARLOONFONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN Stichting Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrijven Jaarverslag 2012 40e boekjaar ZWAANSVLIET 3 1081 AP AMSTERDAM TELEFOON 020 5418418

Nadere informatie

LIQUIDATIEVERSLAG F WG S GB

LIQUIDATIEVERSLAG F WG S GB Fonds Werktijdvermindering Oudere Werknemers in de Grafische Bedrijven A SF F WG S GB G R A F I M E D I A F O N D S E N LIQUIDATIEVERSLAG STICHTING FONDS WERKTIJDVERMINDERING OUDERE WERKNEMERS IN DE GRAFISCHE

Nadere informatie

Stichting Fonds Werl(tijdvermindering Oudere Wericnemers in de Grafisclie Bedrijven (in liquidatie) 41^ boekjaar

Stichting Fonds Werl(tijdvermindering Oudere Wericnemers in de Grafisclie Bedrijven (in liquidatie) 41^ boekjaar FWG JAARVERSLAG 2015 Stichting Fonds Werl(tijdvermindering Oudere Wericnemers in de Grafisclie Bedrijven (in liquidatie) 41^ boekjaar Inhoud 1. PROFIEL 2 2. KERNCIJFERS 3 3. VERSLAG VAN HET BESTUUR Voorwoord

Nadere informatie

Stichting Fonds Werktijdvermindering Oudere Werknemers in de Grafische Bedrijven 4(f boekjaar

Stichting Fonds Werktijdvermindering Oudere Werknemers in de Grafische Bedrijven 4(f boekjaar FWG JAARVERSLAG 2014 Stichting Fonds Werktijdvermindering Oudere Werknemers in de Grafische Bedrijven 4(f boekjaar Inhoud 1. PROFIEL 2 2. KERNCIJFERS 3 3. VERSU\G VAN HET BESTUUR Voorwoord 4 Ontwikkelingen

Nadere informatie

fontds afdeling contactpersoon doorkiesnr datum SGB F & C Drs. M.A. van juni 2013

fontds afdeling contactpersoon doorkiesnr datum SGB F & C Drs. M.A. van juni 2013 TimeosW^ pensioendiensten Zwaansvliet 3 Postbus 7855 KvK: 411 98 536 1081 AP Amsterdam 1008 CA Amsterdam Bank: 22.37.40.098 PER KOERIER Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenlieitd Directie UAW: afdeling

Nadere informatie

Stichting Bewaarder Holland Immo Group XI/ Retail Residential Fund te Eindhoven

Stichting Bewaarder Holland Immo Group XI/ Retail Residential Fund te Eindhoven Stichting Bewaarder Holland Immo Group XI/ Retail Residential Fund te Eindhoven Jaarrekening 2012 Stichting Bewaarder Holland Immo Group XI/ Retail Residential Fund Jaarrekening 2012 Inhoudsopgave Jaarstukken

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2011 STICHTING SPAARLOONFONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN

JAARVERSLAG 2011 STICHTING SPAARLOONFONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN JAARVERSLAG 2011 STICHTING SPAARLOONFONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN Stichting Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrijven Jaarverslag 2011 39e boekjaar ZWAANSVLIET 3 1081 AP AMSTERDAM TELEFOON 020 5418418

Nadere informatie

Trustee VermogensParaplu B.V. Amsterdam, Nederland JAARREKENING 2013

Trustee VermogensParaplu B.V. Amsterdam, Nederland JAARREKENING 2013 Trustee VermogensParaplu B.V. Amsterdam, Nederland JAARREKENING 2013 ADRES: Amstelplein 1 Rembrandttoren 30 etage 1096 HA Amsterdam Kamer van Koophandel Inschrijvingsnummer: 34237112 Inhoudsopgave Bestuursverslag

Nadere informatie

Financiële verantwoording Vereniging het Verschil

Financiële verantwoording Vereniging het Verschil Financiële verantwoording 2014 Vereniging het Verschil Financiële verantwoording Inhoud Balans per 31 december 2014... 3 Staat van Baten en Lasten... 4 Toelichting behorende tot de jaarrekening... 5 Algemeen...

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING FONDS WERKTIJDVERMINDERING OUDERE WERKNEMERS IN DE GRAFISCHE BEDRIJVEN

JAARVERSLAG 2014 STICHTING FONDS WERKTIJDVERMINDERING OUDERE WERKNEMERS IN DE GRAFISCHE BEDRIJVEN JAARVERSLAG 2014 STICHTING FONDS WERKTIJDVERMINDERING OUDERE WERKNEMERS IN DE GRAFISCHE BEDRIJVEN Stichting Fonds Werktijdvermindering Oudere Werknemers in de Grafische Bedrijven Jaarverslag 2014 40e

Nadere informatie

Trustee VermogensParaplu B.V. Amsterdam, Nederland JAARREKENING 2014

Trustee VermogensParaplu B.V. Amsterdam, Nederland JAARREKENING 2014 Trustee VermogensParaplu B.V. Amsterdam, Nederland JAARREKENING 2014 ADRES: Amstelplein 1 Rembrandttoren 30 etage 1096 HA Amsterdam Kamer van Koophandel Inschrijvingsnummer: 34237112 Inhoudsopgave Bestuursverslag

Nadere informatie

Balans per 31 december 2017

Balans per 31 december 2017 Balans per 31 december 2017 (na resultaatbestemming) 2017 2016 EUR EUR EUR EUR Activa Vlottende activa Vorderingen 1 18.409 8.262 Liquide middelen 2 680.162 900.883 Totaal activa 698.571 909.145 Passiva

Nadere informatie

STICHTING DEPOSITARY QUANTRUST MACRO FUND AMERSFOORT JAARREKENING 2013

STICHTING DEPOSITARY QUANTRUST MACRO FUND AMERSFOORT JAARREKENING 2013 JAARREKENING 2013 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag Balans Winst- en verliesrekening Toelichting behorende tot de jaarrekening Overige gegevens Controleverklaring van de onafhankelijke accountant Algemeen

Nadere informatie

STICHTING BEWAARDER COMMODITY DISCOVERY FUND AMERSFOORT JAARREKENING 2014

STICHTING BEWAARDER COMMODITY DISCOVERY FUND AMERSFOORT JAARREKENING 2014 JAARREKENING 2014 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag Balans Winst- en verliesrekening Toelichting behorende tot de jaarrekening Overige gegevens Controleverklaring van de onafhankelijke accountant Algemeen

Nadere informatie

HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni Geen accountantscontrole toegepast

HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni Geen accountantscontrole toegepast HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN Halfjaarcijfers per 30 juni 2016 Balans per 30 juni 2016 Vóór resultaatbestemming ACTIVA 30 juni 2016 31 december 2015 Vaste activa Immateriële vaste activa

Nadere informatie

STICHTING VUT FONDS ECI IN LIQUIDATIE

STICHTING VUT FONDS ECI IN LIQUIDATIE STICHTING VUT FONDS ECI IN LIQUIDATIE LIQUIDATIERAPPORT 2014 INHOUD A. Kerncijfers 2 B. Vereffenaar en functionarissen 4 C. Liquidatieverslag 6 D. Liquidatierekening 9 E. Overige gegevens 17 STICHTING

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Mauritshuis te s-gravenhage

Stichting Vrienden van het Mauritshuis te s-gravenhage BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na verwerking van het resultaat) ACTIEF 31.12.2015 31.12.2014 VASTE ACTIVA MATERIËLE VASTE ACTIVA Kunstvoorwerpen en schilderijen 4.020.706 3.573.155 Antieke meubelen 66.522

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van de Schouwburg Hengelo

Jaarrekening Stichting Vrienden van de Schouwburg Hengelo Jaarrekening 2013-2014 Stichting Vrienden van de Schouwburg Hengelo Inhoud 1 Jaarverslag 3 1.1 Algemene gegevens 3 1.2 Sponsorcontracten 3 1.3 Sponsorbijeenkomsten 3 1.4 Samenstelling bestuur en directie

Nadere informatie

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen 3. Jaarrekening Stichting Vrienden van Heliomare 3.1 Balans per 31 december 2017 31-12-2017 31-12-2016 Activa Vlottende activa Vorderingen en overlopende activa 22.670 14.369 Liquide middelen 329.699 322.956

Nadere informatie

HOLLAND IMMO GROUP INSINGER DE BEAUFORT BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni 2014. Geen accountantscontrole toegepast

HOLLAND IMMO GROUP INSINGER DE BEAUFORT BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni 2014. Geen accountantscontrole toegepast HOLLAND IMMO GROUP INSINGER DE BEAUFORT BEHEER B.V. TE EINDHOVEN Halfjaarcijfers per 30 juni 2014 Balans per 30 juni 2014 Vóór resultaatbestemming ACTIVA 30 juni 2014 31 december 2013 Vlottende activa

Nadere informatie

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf in liquidatie (i.l.) Liquidatieverslag tot en met

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf in liquidatie (i.l.) Liquidatieverslag tot en met stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf in liquidatie (i.l.) Liquidatieverslag 1-1-2015 tot en met 31-8-2015 Inhoud Liquidatieverslag 2015 Verslag van de vereffenaars 2 Liquidatieverslag

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum gevestigd te Den Haag

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum gevestigd te Den Haag Accountantsrapport 2014 22 mei 2015 Nummer Kamer van Koophandel: 27274471 Datum: Opgesteld door: 22 mei 2015 J.J. Spaans Aantal exemplaren: 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Accountantsrapport Opdracht

Nadere informatie

HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni 2015. Geen accountantscontrole toegepast

HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni 2015. Geen accountantscontrole toegepast HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN Halfjaarcijfers per 30 juni 2015 Balans per 30 juni 2015 Vóór resultaatbestemming ACTIVA 30 juni 2015 31 december 2014 Vaste activa Immateriële vaste activa

Nadere informatie

Stichting Benedictus Labre

Stichting Benedictus Labre Stichting Benedictus Labre Boekjaar 2015 Stichting Benedictus Labre Utrecht 6 april 2016 Inhoud Blad Inhoud 2 Contactgegevens 2 Jaarverslag over boekjaar 2015 3 Jaarrekening 2015 4 Toelichting op de jaarrekening

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS HAAGS HISTORISCH MUSEUM DEN HAAG Rapport inzake jaarstukken 2012

STICHTING STEUNFONDS HAAGS HISTORISCH MUSEUM DEN HAAG Rapport inzake jaarstukken 2012 STICHTING STEUNFONDS HAAGS HISTORISCH MUSEUM DEN HAAG Rapport inzake jaarstukken 2012 De financiële verantwoording van de Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum bestaat uit de volgende onderdelen:

Nadere informatie

HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni 2014. Geen accountantscontrole toegepast

HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni 2014. Geen accountantscontrole toegepast HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN Halfjaarcijfers per 30 juni 2014 Balans per 30 juni 2014 Vóór resultaatbestemming ACTIVA 30 juni 2014 31 december 2013 Vlottende activa Handelsdebiteuren 1.624

Nadere informatie

Kingdom Ministries De heer A. van der Laak Klaproosstraat WD OMMEN Publicatiebalans 2014

Kingdom Ministries De heer A. van der Laak Klaproosstraat WD OMMEN Publicatiebalans 2014 Kingdom Ministries De heer A. van der Laak Klaproosstraat 49 7731 WD OMMEN Publicatiebalans 2014 Vastgesteld op de bestuursvergadering d.d. 30 december 2016. Kingdom Ministries De heer A. van der Laak

Nadere informatie

sgb JAARVERSLAG 2010 STICHTING SPAARLOONFONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN

sgb JAARVERSLAG 2010 STICHTING SPAARLOONFONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN sgb JAARVERSLAG 2010 STICHTING SPAARLOONFONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN sgb Stichting Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrijven Jaarverslag 2010 38e boekjaar ZWAANSVLIET 3 1081 AP AMSTERDAM TELEFOON

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Basisbibliotheek Oostland

Jaarrekening Stichting Basisbibliotheek Oostland Jaarrekening 2015 Bleiswijk, juni 2016 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2015 Staat van baten en lasten 2015 Toelichting op de jaarrekening 1 2 3 Opgesteld door ProBiblio Financiële

Nadere informatie

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Totaal vlottende activa

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Totaal vlottende activa 3. Jaarrekening Stichting Vrienden van Heliomare 3.1 Balans per 31 december 2016 31-12-2016 31-12-2015 Activa Vlottende activa Vorderingen en overlopende activa 14.369 8.975 Liquide middelen 322.956 342.758

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 STICHTING PARKING FUND NEDERLAND V

JAARVERSLAG 2017 STICHTING PARKING FUND NEDERLAND V JAARVERSLAG 2017 STICHTING PARKING FUND NEDERLAND V Stichting Parking Fund Nederland V Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2017 Stichting Parking Fund Nederland V Jaarverslag 2017 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Stichting GIST / GIST Foundation. Jan van Goyenkade HR AMSTERDAM. Jaarrekening 2015

Stichting GIST / GIST Foundation. Jan van Goyenkade HR AMSTERDAM. Jaarrekening 2015 Stichting GIST / GIST Foundation Jan van Goyenkade 6 1075 HR AMSTERDAM Jaarrekening 2015 30 juni 2016 Stichting GIST / GIST Foundation Jan van Goyenkade 6 1075 HR AMSTERDAM Jaarrekening 2015 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

sgb STICHTING SPAARLOONFONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN

sgb STICHTING SPAARLOONFONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN sgb 2009 STICHTING SPAARLOONFONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN sgbstichting Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrijven Jaarverslag 2009 37e boekjaar ZWAANSVLIET 3 1081 AP AMSTERDAM TELEFOON (020) 5 418

Nadere informatie

STICHTING FONDSENBEHEER WATERBOUW

STICHTING FONDSENBEHEER WATERBOUW STICHTING FONDSENBEHEER WATERBOUW Liquidatieverslag 01/01/2012 t/m 21/03/2012 STICHTING SPAARFONDS WATERBOUW in liquidatie Inhoudsopgave Inleiding Personalia Liquidatieverslag Algemeen Uitvoering van

Nadere informatie

Stichting Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrijven. Jaarverslag JL (J \J y 376 boekjaar

Stichting Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrijven. Jaarverslag JL (J \J y 376 boekjaar Stichting Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrijven Jaarverslag JL (J \J y 376 boekjaar ZWAANSVLIET 3 1081 AP AMSTERDAM TELEFOON (020) 5 418 418 FAX (020) 6 442 911 INTERNET WWW.GBF.NL Inhoud SPAARLOONFONDS

Nadere informatie

TRIODOS CUSTODY BV Jaarverslag 2014

TRIODOS CUSTODY BV Jaarverslag 2014 1 TRIODOS CUSTODY BV Jaarverslag 2014 INHOUDSOPGAVE Algemeen 3 Jaarrekening 2014 Balans per 31 december 2014 4 Winst- en verliesrekening over 2014 5 Toelichting op de balans en de winst- en verliesrekening

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum Accountantsrapport 2013 18 februari 2015 27274471 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Accountantsrapport Opdracht 3 Samenstellingsverklaring 5 Jaarstukken 2013 Jaarrekening 2013 Balans per 31 december 2013

Nadere informatie

Jaarrekening Groep Stichting Bibliotheek Velsen en Basisbibliotheek Velsen

Jaarrekening Groep Stichting Bibliotheek Velsen en Basisbibliotheek Velsen Jaarrekening 2015 IJmuiden, juni 2016 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2015 Staat van baten en lasten 2015 Toelichting grondslagen 1 2 3 Opgesteld door ProBiblio Financiële Diensten

Nadere informatie

STICHTING JIMMY NELSON FOUNDATION TE AMSTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2016

STICHTING JIMMY NELSON FOUNDATION TE AMSTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2016 STICHTING JIMMY NELSON FOUNDATION TE AMSTERDAM Rapport inzake jaarstukken 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSRAPPORT 1 Opdracht 2 2 Samenstellingsverklaring van de accountant 2 FINANCIEEL VERSLAG 1 Bestuursverslag

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Mauritshuis te s-gravenhage

Stichting Vrienden van het Mauritshuis te s-gravenhage BALANS PER 31 DECEMBER 2016 (na verwerking van het resultaat) ACTIEF 31.12.2016 31.12.2015 MATERIËLE VASTE ACTIVA 5.184.551 4.292.292 VOORRADEN 362.102 439.375 VORDERINGEN EN OVERLOPENDE ACTIVA 175.528

Nadere informatie

Stichting Winkelfonds Duitsland 10. Flight Forum DD EINDHOVEN. Jaarverslag 2016

Stichting Winkelfonds Duitsland 10. Flight Forum DD EINDHOVEN. Jaarverslag 2016 Stichting Winkelfonds Duitsland 10 Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2016 Stichting Winkelfonds Duitsland 10 Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Bestuursverslag 1.1 Algemeen 3 1.2 Fiscale

Nadere informatie

Jaarrekening 2010. ASR Nederland Beleggingsbeheer N.V.

Jaarrekening 2010. ASR Nederland Beleggingsbeheer N.V. Jaarrekening ASR Nederland Beleggingsbeheer N.V. Inhoudsopgave Bestuursverslag... 3 Balans per 31 december....4 Winst- en verliesrekening over... 5 Toelichting tot de beperkte balans per 31 december...

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Bibliotheek Krimpenerwaard

Jaarrekening Stichting Bibliotheek Krimpenerwaard Jaarrekening 215 Schoonhoven, mei 216 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 215 Staat van baten en lasten 215 1 2 3 Opgesteld door ProBiblio Financiële Diensten Bibliotheken Kenmerk:

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Stichting Bibliotheek Oostland

Jaarrekening 2014. Stichting Bibliotheek Oostland Jaarrekening 2014 Stichting Bibliotheek Oostland Bleiswijk, juni 2015 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2014 Staat van baten en lasten 2014 Algemene toelichting 1 2 3 Opgesteld door

Nadere informatie

Stichting Maryknoll Zusters van St. Dominicus

Stichting Maryknoll Zusters van St. Dominicus Stichting Maryknoll Zusters van St. Dominicus Rapport inzake de jaarrekening 2016 Rapport inzake de jaarrekening 2016 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 4 Staat van baten en

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Stichting Bibliotheek De Groene Venen

Jaarrekening 2014. Stichting Bibliotheek De Groene Venen Jaarrekening 2014 Stichting Bibliotheek De Groene Venen Moordrecht, juni 2015 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2014 Staat van baten en lasten 2014 Algemene toelichting 1 2 3 Opgesteld

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Zoetermeer

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Zoetermeer Jaarrekening 2015 Stichting Openbare Bibliotheek Zoetermeer Zoetermeer, juni 2016 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2015 Staat van baten en lasten 2015 Toelichting grondslagen 1 2

Nadere informatie

Kingdom Ministries De heer A. van der Laak Klaproosstraat WD OMMEN Publicatiebalans 2016

Kingdom Ministries De heer A. van der Laak Klaproosstraat WD OMMEN Publicatiebalans 2016 Kingdom Ministries De heer A. van der Laak Klaproosstraat 49 7731 WD OMMEN Publicatiebalans 2016 Vastgesteld op de bestuursvergadering d.d. 22 juni 2018. Kingdom Ministries De heer A. van der Laak Klaproosstraat

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2018 STICHTING PARKING FUND NEDERLAND V

JAARVERSLAG 2018 STICHTING PARKING FUND NEDERLAND V JAARVERSLAG 2018 STICHTING PARKING FUND NEDERLAND V Stichting Parking Fund Nederland V Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2018 Stichting Parking Fund Nederland V Jaarverslag 2018 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Stichting Amivedi BALANS PER 31 DECEMBER 2017 ACTIVA VASTE ACTIVA. IMMATERIËLE VASTE ACTIVA Website MATERIËLE VASTE ACTIVA 190

Stichting Amivedi BALANS PER 31 DECEMBER 2017 ACTIVA VASTE ACTIVA. IMMATERIËLE VASTE ACTIVA Website MATERIËLE VASTE ACTIVA 190 BALANS PER 31 DECEMBER 2017 ACTIVA 2017 VASTE ACTIVA IMMATERIËLE VASTE ACTIVA Website 27.72 MATERIËLE VASTE ACTIVA 190 FINANCIËLE VASTE ACTIVA Effecten - VLOTTENDE ACTIVA Overige vorderingen 1.621 Liquide

Nadere informatie

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Totaal vlottende activa

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Totaal vlottende activa 3. Jaarrekening Stichting Vrienden van Heliomare 3.1 Balans per 31 december 2015 31-12-2015 31-12-2014 Activa Vlottende activa Vorderingen en overlopende activa 8.976 17.440 Liquide middelen 342.758 303.086

Nadere informatie

1 < < w T FONDSENBEHEER WATERBOUW B.V. Jaarverslag 2014 STICHTING VAKANTIEFONDS WATERBOUW

1 < < w T FONDSENBEHEER WATERBOUW B.V. Jaarverslag 2014 STICHTING VAKANTIEFONDS WATERBOUW 1 < < w T FONDSENBEHEER WATERBOUW B.V. Jaarverslag 2014 STICHTING VAKANTIEFONDS WATERBOUW Inhoudsopgave Inleiding Personalia Jaarverslag Algemeen Dagrechtwaarden Financiële positie Jaarrekening Balans

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum gevestigd te Den Haag

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum gevestigd te Den Haag Accountantsrapport 2015 24 mei 2016 Nummer Kamer van Koophandel: 27274471 Datum: Opgesteld door: 24 mei 2016 J.J. Spaans Aantal exemplaren: 1 Inhoudsopgave Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum

Nadere informatie

sgb STICHTING SPAARLOONFONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN

sgb STICHTING SPAARLOONFONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN sgb STICHTING SPAARLOONFONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN sgbstichting Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrijven Jaarverslag 2008 36e boekjaar ZWAANSVLIET 3 1081 AP AMSTERDAM TELEFOON (020) 5 418 418

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Waterland

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Waterland Jaarrekening 2015 Purmerend, april 2016 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2015 Staat van baten en lasten 2015 Algemene toelichting 1 2 3 Opgesteld door ProBiblio Financiële Diensten

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting KopGroep Bibliotheken

Jaarrekening Stichting KopGroep Bibliotheken Jaarrekening 2018 Den Helder, mei 2019 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2018 Staat van baten en lasten 2018 Toelichting grondslagen WNT-verantwoording 1 2 3 6 Opgesteld door ProBiblio

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Waterland

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Waterland Jaarrekening 2016 Stichting Openbare Bibliotheek Waterland Purmerend, maart 2017 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2016 Staat van baten en lasten 2016 Toelichting grondslagen 1 2

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 14

JAARVERSLAG 2017 STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 14 JAARVERSLAG 2017 STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 14 Stichting Winkelfonds Duitsland 14 Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2017 Stichting Winkelfonds Duitsland 14 Jaarverslag 2017 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting KopGroep Bibliotheken

Jaarrekening Stichting KopGroep Bibliotheken Jaarrekening 2015 Stichting KopGroep Bibliotheken Den Helder, juli 2016 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2015 Staat van baten en lasten 2015 Toelichting grondslagen 1 2 3 Opgesteld

Nadere informatie

STICHTING SPAARLOONFONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN JAARVERSLAG 2011 39" BOEKJAAR

STICHTING SPAARLOONFONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN JAARVERSLAG 2011 39 BOEKJAAR STICHTING SPAARLOONFONDS VOOR DE GRAFISCHE BEDRIJVEN JAARVERSLAG 2011 39" BOEKJAAR ZWAANSVLIET 3 1081 AP AMSTERDAM TELEFOON (020) 5 418 418 FAX (020) 6 442 911 INTERNE'I' WWW.GRAFIMED1AF0NDSEN.NL INHOUD

Nadere informatie

Jaarbericht. Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV

Jaarbericht. Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV Jaarbericht Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV 2014 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2 2. Jaarrekening 3 2.1 Balans per 31-12-2014 (voor winstbestemming) 3 2.2 Winst en verliesrekening over 2014 4 2.3 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Zoetermeer

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Zoetermeer Jaarrekening 2016 Stichting Openbare Bibliotheek Zoetermeer Zoetermeer, juni 2017 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2016 Staat van baten en lasten 2016 Toelichting grondslagen 1 2

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2018 STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 15

JAARVERSLAG 2018 STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 15 JAARVERSLAG 2018 STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 15 Stichting Winkelfonds Duitsland 15 Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2018 Stichting Winkelfonds Duitsland 15 Jaarverslag 2018 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar Jaarrekening 2016 Stichting Openbare Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar Wassenaar, mei 2017 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2016 Staat van baten en lasten 2016 Toelichting grondslagen

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN VAN HET C.W.Z. TE NIJMEGEN. Rapport inzake jaarstukken 2016

STICHTING VRIENDEN VAN HET C.W.Z. TE NIJMEGEN. Rapport inzake jaarstukken 2016 STICHTING VRIENDEN VAN HET C.W.Z. TE NIJMEGEN Rapport inzake jaarstukken 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2016 3 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 3 Grondslagen voor

Nadere informatie

Stichting Benedictus Labre

Stichting Benedictus Labre Stichting Benedictus Labre Boekjaar 2018 Stichting Benedictus Labre Utrecht 6 maart 2019 Inhoud Blad Inhoud 2 Contactgegevens 2 Bestuursverslag over boekjaar 2018 3 Jaarrekening 2018 4 Toelichting op de

Nadere informatie

Stichting Institute for Positive Health te Driebergen-Rijsenburg. 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na verwerking van het verlies) 31 december 2015

Stichting Institute for Positive Health te Driebergen-Rijsenburg. 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na verwerking van het verlies) 31 december 2015 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na verwerking van het verlies) 31 december 2015 ACTIVA Vlottende activa Vorderingen (1) Overige vorderingen en overlopende activa 100.800 Liquide middelen (2) 16.578 117.378-5

Nadere informatie

Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Amsterdam. Jaarverslag 2014

Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Amsterdam. Jaarverslag 2014 Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Jaarverslag 2014 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2014 3 1.2 Staat van baten en lasten over 2014 5 1.3 Grondslagen

Nadere informatie

Stichting Maryknoll Zusters van St. Dominicus

Stichting Maryknoll Zusters van St. Dominicus Stichting Maryknoll Zusters van St. Dominicus Rapport inzake de jaarrekening 2017 Rapport inzake de jaarrekening 2017 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2017 4 Staat van baten en

Nadere informatie

Global Opportunities (GO) Capital Asset Management BV gevestigd te AMSTERDAM. Rapport inzake de jaarrekening 2015

Global Opportunities (GO) Capital Asset Management BV gevestigd te AMSTERDAM. Rapport inzake de jaarrekening 2015 Global Opportunities (GO) Capital Asset Management BV gevestigd te AMSTERDAM Rapport inzake de jaarrekening 2015 Inhoudsopgave Pagina Opdracht 1 Algemeen 1 Resultaten 1 Financiële positie 2 Fiscale positie

Nadere informatie

Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Overige reserves

Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Overige reserves Jaarrekening 2016 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag Het bestuursverslag ligt ten kantore van de fondsbeheerder Jaarrekening Pagina Balans 3 Staat van baten en lasten 4 Kasstroomoverzicht 5 Toelichting op de

Nadere informatie

STICHTING BEWAARDER COMMODITY DISCOVERY FUND. (Voorheen Stichting Bewaarder Gold & Discovery Fund) AMERSFOORT JAARREKENING 2012

STICHTING BEWAARDER COMMODITY DISCOVERY FUND. (Voorheen Stichting Bewaarder Gold & Discovery Fund) AMERSFOORT JAARREKENING 2012 (Voorheen Stichting Bewaarder Gold & Discovery Fund) JAARREKENING 2012 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag Balans Winst- en verliesrekening Toelichting behorende tot de jaarrekening Overige gegevens Controleverklaring

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Heiloo

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Heiloo Jaarrekening 2016 Stichting Openbare Bibliotheek Heiloo Heiloo, mei 2017 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2016 Staat van baten en lasten 2016 1 2 3 Opgesteld door ProBiblio Financiële

Nadere informatie

Stichting mimakkus Jaarrekening 2018

Stichting mimakkus Jaarrekening 2018 BALANS PER 3 DECEMBER 208 ACTIVA 208 VASTE ACTIVA MATERIËLE VASTE ACTIVA 500 VLOTTENDE ACTIVA Debiteuren 7.248 Overige vorderingen 2.34 Liquide middelen 77.54 96.76 Totaal activa 97.26 PASSIVA EIGEN VERMOGEN

Nadere informatie

Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Amsterdam. Jaarverslag 2016

Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Amsterdam. Jaarverslag 2016 Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Jaarverslag 2016 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2016 3 1.2 Staat van baten en lasten over 2016 5 1.3 Grondslagen

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Bibliotheek Oostland

Jaarrekening Stichting Bibliotheek Oostland Jaarrekening 2017 Bleiswijk, mei 2018 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2017 Staat van baten en lasten 2017 Toelichting op de jaarrekening WNT-verantwoording 1 2 3 5 Opgesteld door

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Stichting Openbare Bibliotheek Zoetermeer

Jaarrekening 2014. Stichting Openbare Bibliotheek Zoetermeer Jaarrekening 2014 Stichting Openbare Bibliotheek Zoetermeer Zoetermeer, juni 2015 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2014 Staat van baten en lasten 2014 Algemene toelichting 1 2 3

Nadere informatie

Stichting Parking Fund Nederland V. Flight Forum DD EINDHOVEN. Jaarverslag 2016

Stichting Parking Fund Nederland V. Flight Forum DD EINDHOVEN. Jaarverslag 2016 Stichting Parking Fund Nederland V Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2016 Stichting Parking Fund Nederland V Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Bestuursverslag 1.1 Algemeen 3 1.2 Fiscale

Nadere informatie

Financieel overzicht Stichting Stedelijk Museum Fonds. Versie 31 maart 2016

Financieel overzicht Stichting Stedelijk Museum Fonds. Versie 31 maart 2016 Financieel overzicht 2015 Stichting Stedelijk Museum Fonds Versie 31 maart 2016 Inhoud Financieel overzicht 2015 3 Balans 4 Staat van baten en lasten 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting CGN Usselo. Enschede, juni 2017

JAARREKENING Stichting CGN Usselo. Enschede, juni 2017 JAARREKENING 2016 Stichting CGN Usselo Enschede, juni 2017 Postadres: IBAN: NL20 RABO 0129 6936 42 Postbus 369 BIC: RABONL2U 7500 AJ Enschede KvK Enschede: 41027732 Bezoekadres: Fiscaal nummer: 8066.29.708

Nadere informatie

Financieel verslag 2015/2016 Stichting Foundation for the Advancement of the Study of International Taxation 's-gravenhage

Financieel verslag 2015/2016 Stichting Foundation for the Advancement of the Study of International Taxation 's-gravenhage V1 Financieel verslag 2015/2016 Stichting Foundation for the Advancement of the Study of International Taxation 's-gravenhage INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 augustus 2016 3 1.2

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 STICHTING IMMO HUURWONINGFONDS NEDERLAND

JAARVERSLAG 2017 STICHTING IMMO HUURWONINGFONDS NEDERLAND JAARVERSLAG 2017 STICHTING IMMO HUURWONINGFONDS NEDERLAND Stichting IMMO Huurwoningfonds Nederland Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2017 Stichting IMMO Huurwoningfonds Nederland Jaarverslag

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van Dôme

Jaarrekening Stichting Vrienden van Dôme Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Jaarrekening 1 Balans per 31 december 2014 2 Staat van baten en lasten over 2014 3 Waarderingsgrondslagen 4 Toelichting op de Balans per 31 december 2014 5 Toelichting op

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2018 STICHTING PARKING FUND NEDERLAND IV

JAARVERSLAG 2018 STICHTING PARKING FUND NEDERLAND IV JAARVERSLAG 2018 STICHTING PARKING FUND NEDERLAND IV Stichting Parking Fund Nederland IV Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2018 Stichting Parking Fund Nederland IV Jaarverslag 2018 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 Stichting Piloot met Missie Gouda

Jaarrekening 2017 Stichting Piloot met Missie Gouda Jaarrekening 2017 Stichting Piloot met Missie Gouda 26 juni 2019 (vaststelling jaarrekening) Stichting Piloot met Missie, Gouda Pagina 1 van 7 Inhoud Balans per 31 december 2017 en staat van baten en lasten

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting De Bibliotheek

Jaarrekening Stichting De Bibliotheek Jaarrekening 2015 Stichting De Bibliotheek Weesp, mei 2016 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2015 Staat van baten en lasten 2015 Toelichting grondslagen 1 2 3 Opgesteld door ProBiblio

Nadere informatie

Liquidatieverslag 01-01-2015 t/m 16-12-2015 STICHTING VUT WATERBOUW in liquidatie

Liquidatieverslag 01-01-2015 t/m 16-12-2015 STICHTING VUT WATERBOUW in liquidatie Liquidatieverslag 01-01-2015 t/m 16-12-2015 STICHTING VUT WATERBOUW in liquidatie Inhoudsopgave Inleiding Personalia Liquidatieverslag Algemeen Uitvoering van de regeling Financiële positie Liquidatierekening

Nadere informatie

Stichting Yourney te Amsterdam. Rapport inzake de jaarrekening 2012/2013

Stichting Yourney te Amsterdam. Rapport inzake de jaarrekening 2012/2013 Stichting Yourney te Amsterdam Rapport inzake de jaarrekening 2012/2013 Inhoudsopgave RAPPORT Blz. Algemeen 3 Fiscale positie 4 JAARREKENING Grondslagen voor de financiële verslaggeving 5 Balans per 31

Nadere informatie

Jaarrekening 2011. Stichting Sociaal Fonds Taxi

Jaarrekening 2011. Stichting Sociaal Fonds Taxi Jaarrekening 2011 Stichting Sociaal Fonds Taxi 1 BALANS (NA RESULTAATBESTEMMING) PER 31 DECEMBER 2011 (in eenheden van duizend euro) ACTIVA 31-12-2011 31-12-2010 Materiële vaste activa 1.026 959 Beleggingen

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Heiloo

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Heiloo Jaarrekening 2014 Stichting Openbare Bibliotheek Heiloo Heiloo, juni 2015 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2014 Staat van baten en lasten 2014 Algemene toelichting 1 2 3 Opgesteld

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting De Bibliotheek

Jaarrekening Stichting De Bibliotheek Jaarrekening 2014 Stichting De Bibliotheek Weesp, juni 2015 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2014 Staat van baten en lasten 2014 Algemene toelichting 1 2 3 Opgesteld door ProBiblio

Nadere informatie

J A A R STUKKEN 2014. Pertax BV Ede

J A A R STUKKEN 2014. Pertax BV Ede J A A R STUKKEN 2014 Pertax BV Ede Opmaakdatum: 21 mei 2015 Jaarstukken 2014 - Jaarrekening - Overige gegevens Opmaakdatum: 21 mei 2015 1 Jaarrekening - Balans - Winst-en-verliesrekening - Toelichting

Nadere informatie

BEWAARDER RE WONINGFONDS IV BV DIRECTIEVERSLAG 2016

BEWAARDER RE WONINGFONDS IV BV DIRECTIEVERSLAG 2016 BEWAARDER RE WONINGFONDS IV BV DIRECTIEVERSLAG 2016 INHOUDSOPGAVE ALGEMEEN Verslag van de directie JAARREKENING Balans Winst- en verliesrekening Kasstroomoverzicht Toelichting algemeen en waarderingsgrondslagen

Nadere informatie

J A A R STUKKEN Pertax BV Ede

J A A R STUKKEN Pertax BV Ede J A A R STUKKEN 2016 Pertax BV Ede Opmaakdatum: 30 maart 2017 Jaarstukken 2016 - Jaarrekening - Overige gegevens Opmaakdatum: 6 april 2017 1 Jaarrekening - Balans - Winst-en-verliesrekening - Toelichting

Nadere informatie

3. Jaarrekening Stichting KHO-Heliomare

3. Jaarrekening Stichting KHO-Heliomare 3. Jaarrekening Stichting KHO-Heliomare 3.1 Balans per 31 december 2013 (voor resultaatbestemming) Activa 31-12-2013 31-12-2012 Vaste activa Materiële vaste activa 591.897 591.897 Financiële vaste activa

Nadere informatie

Jaarbericht. Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV

Jaarbericht. Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV Jaarbericht Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Algemeen... 2 2. Jaarrekening... 3 2.1 Balans per 31 12 2015 (voor winstbestemming)... 3 2.2 Winst en verliesrekening

Nadere informatie

Stichting Fonds Welzijnswerk p/a Esscheweg NA SINT-MICHIELSGESTEL. Publicatiebalans 2017

Stichting Fonds Welzijnswerk p/a Esscheweg NA SINT-MICHIELSGESTEL. Publicatiebalans 2017 Stichting Fonds Welzijnswerk p/a Esscheweg 70 5271 NA SINT-MICHIELSGESTEL Publicatiebalans 2017 Stichting Fonds Welzijnswerk p/a Esscheweg 70 5271 NA SINT-MICHIELSGESTEL Publicatiebalans 2017 Ingeschreven

Nadere informatie