Q&A conversie ex-aegon motorijtuigverzekeringen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Q&A conversie ex-aegon motorijtuigverzekeringen"

Transcriptie

1 Allianz Nederland Schadeverzekering Q&A conversie ex-aegon motorijtuigverzekeringen Deze Q en A bestaat uit twee delen. In deel A leggen wij u uit hoe de conversie in uw administratie kunt verwerken. Heeft u vragen hierover? Neem dan contact op met uw systeemhuis. In deel B behandelen wij inhoudelijke vragen over de conversie van de zakelijke ex-aegon motorrijtuigverzekeringen. Deel A: Vragen m.b.t. hoe u de conversie in uw administratie kunt verwerken. Algemeen Vraag 1. Ik heb inhoudelijke vragen over de conversie. Waar kan ik terecht met mijn vragen? Antwoord In deel B van deze Q&A behandelen wij inhoudelijke vragen over de conversie van de zakelijke ex-aegon motorrijtuigverzekeringen. Heeft u vragen die deze Q&A niet beantwoord? Dan kunt u uw vragen stellen aan de Conversiedesk. Speciaal voor deze conversie hebben we een team van deskundige medewerkers voor u ingericht, waar u terecht kunt met al uw vragen. U kunt met de Conversiedesk contact opnemen via conversiedesk@allianz.nl of U kunt ons bereiken op werkdagen van 8.30 tot uur. Wij helpen u graag verder. Alle informatie over de omzetting leest u ook op omzetting. 2. Hoe wordt de conversie uitgevoerd? Dit doen we door de huidige polis van uw klant in de Aegon-administratie te beëindigen en per dezelfde datum een nieuwe polis onder een nieuw polisnummer in de verzekeringsadministratie van Allianz op te voeren. Daarbij wordt geen royementsaanhangsel vanuit Aegon verstuurd. Ook vindt er geen verrekening van premie plaats. En de hoofdpremievervaldatum en de betaaltermijn veranderen niet. En tot slot worden er geen ADN-berichten verstuurd. In plaats daarvan biedt Allianz u ondersteuning om de omzetting geautomatiseerd in uw administratie te verwerken. L

2 3. Welke ondersteuning biedt Allianz mij bij de conversie? Allianz biedt u ondersteuning om de omzetting geautomatiseerd in uw administratie te verwerken voor de volgende systeemhuizen: ANVA, CCS, UNIT 4, Online, A.I. of Assistent. Hiervoor kunt u het conversiebestand wat wij voor u per 15 mei aanmaken in uw administratiepakket inlezen. U ontvangt van ons een , zodra uw conversiebestand klaar staat. Dit zal zijn nadat de conversie in het weekend van 13 en 14 mei is uitgevoerd. Uw conversiebestand kunt u vervolgens downloaden via onze mkb-portal en inlezen in uw administratiepakket. Dit moet u dan doen nadat u van Aegon de juni-prolongatie heeft verwerkt en voordat u de juli-prolongatie van Allianz uitvoert. Zie meer informatie hierover het stappenplan op hoofdlijnen. Raadpleeg in elk geval voordat u begint met het verwerken van de conversie eerst de conversiehandleiding van de leverancier van uw administratiepakket. Gebruikt u niet één van deze pakketten? Dan kunt u ook handmatig de omnummering in uw administratie verwerken. U moet daarbij het Aegon-polisnummer wijzigen in het Allianzpolisnummer en de maatschappijcode van Aegon (A015) wijzigen in Allianz (R021). Vergeet u niet, voor zover nodig, de juiste rekening courantnummer(s) van Allianz op te voeren. 4. Wat kan ik doen als ik niet werk met een administratiepakket van ANVA, CCS, UNIT4, Online, A.I. of Assistent? Gebruikt u niet één van deze pakketten? Dan kunt u ook handmatig de omnummering in uw administratie verwerken. U moet daarbij het Aegon-polisnummer wijzigen in het Allianzpolisnummer en de maatschappijcode van Aegon (A015) wijzigen in Allianz (R021). Uit bijlage 1 van de brief die u ontvangen hebt, kunt u opmaken wat het oude en het nieuwe polisnummer wordt. Dit moet u dan doen nadat de conversie is uitgevoerd en nadat u van Aegon de juni-prolongatie heeft verwerkt en voordat u de juli-prolongatie van Allianz uitvoert. 5. Kan de conversie geautomatiseerd worden doorgevoerd? U kunt ook alvast contact opnemen met de leverancier van uw administratiepakket. Het conversiebestand, wat voor u na de conversie op klaar staat, wordt in edifact-formaat aangeleverd. Als u gebruik maakt van de administratiepakketten ANVA, CCS, Unit4, Assistent, A.l. of Online kan dit geautomatiseerd plaatsvinden. Maakt u geen gebruik van deze software leveranciers? Dan kan wellicht uw leverancier van uw administratiepakket u ondersteunen. De conversiebestanden voor de geautomatiseerde conversie zijn de bestanden met.edi(fact) formaat. Deze staan op voor u klaar. 6. Waar zorgt de conversie software voor? Omnummeren van de oude naar de nieuwe polisnummers. Ombuigen van oude polisstructuur van Aegon naar nieuwe structuur van Allianz (indien van toepassing). Wijzigen dekkingen en objecten. Behoud polishistorie.

3 7. Waar zorgt de conversie software niet voor? In de meeste gevallen moet u, voordat u de conversieprogrammatuur kunt uitvoeren, binnen uw administratiepakket pakket- en productinrichtingen aanpassen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inrichten van een nieuw product, POR code en rekening courantnummer. Lees daarom altijd eerst de conversiehandleiding van uw leverancier van uw administratiepakket door. 8. Ik ben de inloggegevens van de mkb-portal kwijt. Ik kan niet inloggen. Wat moet ik doen? Om u te ondersteunen zetten wij na de conversie uw conversiebestand klaar in onze mkb-portal www. allianzbedrijven.nl. Het is dus belangrijk dat u in deze portal kunt inloggen. Kunt u dat nu nog niet. Neem dan contact op met onze Servicedesk. Zij kunnen u de inloggegevens voor www. allianzbedrijven.nl verstrekken. U kunt de Servicedesk bereiken via Stappenplan: Hoe kunt u de conversie geautomatiseerd in uw administratie verwerken? 9. Wat is het stappenplan uitvoeren conversie? A) Voorbereiden. B) De start. C) Uitvoeren en controle. 10. Hoe bereid ik de conversie het beste voor? Wees er zeker van dat u uw gebruikersnaam en wachtwoord van de beschikbaar hebt (probeer nog even uit of u kunt inloggen). Download en installeer de laatste productupdates van uw systeemhuispakket. Lees de conversiehandleiding van uw systeemhuis door. Voer de instructies die uw systeemhuis geeft uit. Voer indien nodig de aanpassingen in de (product)inrichting door in uw pakket (voor zover nodig). Verwerk de laatste prolongatie van Aegon (en evt andere verzekeraars). In dit geval gaat het om de juni-prolongatie. 11. Hoe herken ik de conversiebestanden? Waarop heeft de naam betrekking? De naam van de conversie bestanden is als volgt opgebouwd: AllianzConversie_<AanduidingConversieronde>_<Rekening CourantNummer>_<JaartalConversie><MaandUitvoerenCo nversie>.edi Jaartal is Maand is 01,02, 03 etc. Bijvoorbeeld: AllianzConversie_1_1234_ edi Deze conversie is de eerste geautomatiseerde conversie, vandaar nummer 1 als van aanduiding van conversieronde.

4 12. Hoe start ik met de conversie? Houdt het overzicht polisnummers oud en nieuw bij de hand. Log in op Lees de conversiehandleiding van uw systeemhuis door. Download één of meerdere conversiebestanden en sla deze lokaal op en pak het zip bestand uit. Nb. Conversiebestanden worden u aangeboden als een zip-bestand. Unzip het conversiebestand. U ziet dan één of meerdere bestanden in edifact-formaat; en één of meerder bestanden in csv-formaat. Voor de geautomatiseerde conversie moet u het bestand (de bestanden) in edifact-formaat gebruiken. U krijgt per rekening courantnummer per incassowijze (maatschappij incasso en tp-incasso) een bestand in edifactformaat aangeboden. De bestanden in csv-formaat kunt u gebruiken als naslagwerk. Zit u niet bij één van de zes grote systeemhuizen? Dan kunt u deze bestanden ook aanleveren bij uw eigen software leverancier of gebruiken voor de handmatige conversie. 13. Hoe voer ik de conversie uit? Maak een back up. Start het systeemhuispakket op. Controleer of u de laatste juni prolongatie van Aegon heeft verwerkt. Volg de instructies van het systeemhuispakket. Selecteer conversiebestand (in edifact-formaat) en voer deze uit NB. per rekening courant per incassowijze treft u een bestand in edifact-formaat aan. Voer een proefconversie uit. Werk fouten weg. Voer definitieve conversie uit. Selecteer, indien nodig, het volgende conversiebestand en herhaal bovenstaande stappen. Controleer het resultaat. Voer, indien gewenst en beschikbaar de eerste prolongatie van Allianz uit. Verwerk opgespaarde transacties. 14. Waarom is het goed om de proefrun te controleren? 15. Wat gebeurt er als ik conversies niet (tijdig) uitvoer? 16. Welke versie van systeemhuispakket wordt ondersteund? 17. Moet ik producten inrichten in mijn administratiepakket? En zo ja, welke? Na het draaien van de proefrun heeft u inzicht in de contracten die goed worden geconverteerd en de uitgevallen contracten. Wij adviseren u de meldingen over de uitgevallen contracten te controleren en indien gewenst weg te werken. De verzekeringen zijn dan niet meer op een correcte wijze in uw administratiepakket geadministreerd. Bijvoorbeeld verouderde polisnummers, foutieve structuur, dekkingen en objecten etc. Daarnaast zullen de verzekeringen niet meer prolongeren en krijgt u problemen met uw digitale berichtenverkeer. In de conversiehandleiding van uw systeemhuis is aangegeven welke versie minimaal geïnstalleerd moet zijn om de conversie bestanden uit te voeren. Heeft u vragen hierover? Neem dan contact op met uw systeemhuis. Of u producten moet inrichten en zo ja welke, hangt af van uw huidige inrichting. In de regel dienen nieuw te administreren producten voor het uitvoeren van de conversie bestanden ingeregeld te zijn. Neem bij vragen over het inrichten van uw administratie contact op met uw systeemhuis.

5 Vragen over het zip-bestand en de conversiebestanden 18. Wat zit in het zip-bestand? De conversiebestanden worden u aangeboden als een zipbestand. Na het unzippen van het zip-bestand ziet u één of meerdere bestanden in edifact-formaat; en één of meerder bestanden in csv-formaat. Voor de geautomatiseerde conversie moet u het bestand (de bestanden) in edifact-formaat gebruiken. U krijgt per rekeningcourantnummer per incassowijze één bestand in edifact-formaat aangeboden. 19. Welk bestand moet ik gebruiken voor de geautomatiseerde conversie van mijn administratiepakket? 20. Wat moet ik doen met het bestand in edifact-formaat? 21. Wat moet ik doen met het bestand in csvformaat? De bestanden in csv-formaat kunt u gebruiken als naslagwerk. Zit u niet bij één van de zes grote systeemhuizen? Dan kunt u deze bestanden ook aanleveren bij uw eigen software leverancier of gebruiken voor de handmatige conversie. Als u de pakketten ANVA, CCS, UNIT 4, Online, A.I. of Assistent gebruikt, xmoet u gebruikmaken van het bestand in edifactformaat. De systeemhuizen van deze pakketten hebben namelijk in opdracht van Allianz speciale conversieprogrammatuur gebouwd, zodat u deze conversie automatisch kunt verwerken. Maakt u gebruik van een pakket van een ander systeemhuis? En wilt u de conversie toch automatisch verwerken? Neem dan contact op met uw systeemhuis. Wellicht dat uw leverancier van uw administratiepakket u kunt ondersteunen. Hiervoor hebben wij de conversie bestanden in.csv formaat ter beschikking gesteld. Dit bestand moet u gebruiken voor het geautomatiseerd verwerken van de conversie in uw administratiepakket. Dit kunt u doen als u de pakketten ANVA, CCS, UNIT 4, Online, A.I. of Assistent gebruikt. Het is mogelijk dat uw zip-bestand meerdere edifact-bestanden bevat. Dit komt dan doordat u meerdere rekeningcouranten bij ons hebt. Per premie-incassowijze heeft u een aparte rekeningcourant (en dus een apart edifact-bestand). Dit bestand in csv-formaat is voor u te gebruiken als naslagwerk. Of voor een handmatige conversie. Het is mogelijk dat uw zip-bestand meerdere csv-bestanden bevat. Dit komt dan doordat u meerdere rekeningcouranten bij ons hebt. Per premie-incassowijze heeft u een aparte rekeningcourant (en dus een apart cvs-bestand).

6 22. Ik zie meerdere bestanden na het unzippen van het zip-bestand. Klopt dit? Ja, dat klopt. U ziet na het unzippen van het zip-bestand minimaal één bestand in edifact-formaat en één bestand in csvformaat. Het bestand in edifact-formaat kunt u gebruiken voor het geautomatiseerd verwerken van de conversie in uw administratiepakket. Dit kunt u doen als u de pakketten ANVA, CCS, UNIT 4, Online, A.I. of Assistent gebruikt. Het bestand in csv-formaat kunt u gebruiken als naslagwerk. Of voor een handmatige conversie. 23. Hoe herken ik de conversiebestanden? Waarop heeft de naam betrekking? Het is mogelijk dat het zip-bestand meerdere edifact-bestanden en meerdere csv-bestanden bevat. Dit komt dan omdat u meerdere rekeningcouranten bij ons heeft of doordat de omgezette polissen verschillende incassowijzen hebben. U hebt dan polissen met maatschappij-incasso en polissen met tussenpersoonincasso. De naam van de conversie bestanden is als volgt opgebouwd: AllianzConversie_<AanduidingConversieronde>_<Rekening CourantNummer>_<JaartalConversie><MaandUitvoerenCo nversie>.edi Jaartal is Maand is 01,02, 03 etc. Bijvoorbeeld: AllianzConversie_1_1234_ edi Deze conversie is de eerste geautomatiseerde conversie, vandaar nummer 1 als aanduiding van conversieronde.

7 In deze Q&A vindt u de meest gestelde vragen over de conversie van de zakelijke ex-aegon motorrijtuigverzekeringen naar de administratie van Allianz. Deel B: Inhoudelijke vragen over de conversie van de zakelijke ex-aegon verzekeringen. Deze Q&A kent drie rubrieken: 1) vragen m.b.t. het proces: dit zijn vragen m.b.t. de impact van de conversie op uw portefeuille. 2) vragen m.b.t. de inhoud van de conversie. 3) vragen m.b.t. de communicatie vanuit Allianz. Rubriek 1 Vragen m.b.t. het proces Vraag Antwoord 1. Waar kan ik terecht met mijn vragen? Wij hebben een Conversiedesk ingericht waar u terecht kan met vragen. U kunt contact opnemen via conversiedesk@allianz.nl of U kunt ons bereiken op werkdagen van 8.30 tot uur. Wij helpen u graag verder. Alle informatie over de omzetting leest u ook op 2. Waarvoor kan ik de Conversiedesk raadplegen? Voor vragen die gaan over de conversie van de ex-aegon portefeuille. 3. Hoe ga ik door Allianz bediend worden? De bediening wijzigt door de conversie in principe niet. Voor vragen kunt u bij het Allianz team terecht. Dit is het standaard team waar u bij Allianz al terecht kon. 4. Wanneer vindt de conversie plaats? De conversie vindt plaats in het weekend van 13 en 14 mei Deze datum is nog onder voorbehoud. Op dit moment zijn we bezig met het testen. Uiteraard informeren we u later meer gedetailleerd over deze conversie. 5. Hoe vindt de conversie plaats? De gehele ex-aegon motorrijtuigverzekeringen portefeuille wordt in 1 keer overgezet. 6. Wanneer en hoe informeert Allianz mijn klant? Het informeren van de klant gaat volgens de gebruikelijke verzendafspraken. Verzorgt u de premie-incasso bij uw klant? Dan ontvangt u de informatie voor uw klant en vragen wij u uw klant te informeren. Verzorgt Allianz de premie-incasso? Dan informeren wij uw klant over de omzetting. In die laatste situatie ontvangt uw klant op 11 april een algemene introductie brief. In die brief informeren wij uw klant over de overname van de zakelijke schadeportefeuille van Aegon. In de brief geven wij aan dat een of meerdere van zijn zakelijke Aegon schadeverzekeringen binnenkort naar de Allianz-verzekeringsadministratie wordt omgezet. Een voorbeeld van deze brief treft u als bijlage 3 bij de brief aan waarmee wij u over de conversie hebben geïnformeerd. Zie ook de downloads. Na de omzetting naar Allianz ontvangt uw klant volgens de gebruikelijke verzendafspraken -zijn nieuwe verzekeringspolis en een aanbiedingsbrief. In de aanbiedingsbrief lichten wij de omzetting toe. Voor meer informatie verwijzen wij uw klant naar u. Daarnaast zal er een speciale website zijn waar uw klant meer informatie kan vinden over de overgang van zijn zakelijke schadeverzekering naar Allianz. Het adres van deze website is Een voorbeeld de aanbiedingsbrief treft u als bijlage 4 bij de brief aan, waarmee wij u over de conversie hebben geïnformeerd. Zie ook de downloads.

8 7. Hoe wordt de conversie uitgevoerd? Dit doen we door de huidige polis van uw klant in de Aegon-administratie te beëindigen en per dezelfde datum een nieuwe polis onder een nieuw polisnummer in de verzekeringsadministratie van Allianz op te voeren. Daarbij wordt geen royementsaanhangsel vanuit Aegon verstuurd. Ook vindt er geen verrekening van premie plaats. En de hoofdpremievervaldatum en de betaaltermijn veranderen niet. 8. Biedt Allianz mij ondersteuning bij de conversie? Ja, Allianz biedt u ondersteuning om de omzetting geautomatiseerd in uw administratie te verwerken voor de volgende systeemhuizen: ANVA, CCS, UNIT 4, Online, A.I. of Assistent. Hiervoor kunt u het conversiebestand wat wij voor u per 15 mei aanmaken in uw administratiepakket inlezen. U ontvangt van ons een , zodra uw conversiebestand klaar staat. Dit zal zijn nadat de conversie in het weekend van 13 en 14 mei is uitgevoerd. Uw conversiebestand kunt u vervolgens downloaden via onze mkb-portal en inlezen in uw administratiepakket. Dit moet u dan doen nadat u de juni-prolongatie heeft verwerkt en voordat u de juli-prolongatie uitvoert. Gebruikt u niet één van deze pakketten? Dan kunt u ook handmatig de omnummering in uw administratie verwerken. U moet daarbij het Aegon-polisnummer wijzigen in het Allianzpolisnummer en de maatschappijcode van Aegon (A015) wijzigen in Allianz (R021). Meer informatie over de geautomatiseerde ondersteuning ontvangt u begin mei. 9. Wat kan ik doen als ik niet werk met een administratiepakket van ANVA, CCS, UNIT4, Online, A.I. of Assistent? Gebruikt u niet één van deze pakketten? Dan kunt u ook handmatig de omnummering in uw administratie verwerken. U moet daarbij het Aegon-polisnummer wijzigen in het Allianz-polisnummer en de maatschappijcode van Aegon (A015) wijzigen in Allianz (R021). Uit bijlage 1 van de brief die u ontvangen hebt, kunt u opmaken wat het oude en het nieuwe polisnummer wordt. Dit moet u dan doen nadat de conversie is uitgevoerd en nadat u de juni-prolongatie heeft verwerkt en voordat u de juliprolongatie uitvoert. U kunt ook alvast contact opnemen met de leverancier van uw administratiepakket. Het conversiebestand, wat voor u na de conversie op klaar staat, wordt in edifact-formaat aangeleverd. 10. Wat merkt mijn klant van de omzetting? Uw klant ontvangt een nieuwe verzekeringspolis met een nieuw polisnummer en een link naar de geldende Allianz polisvoorwaarden op de Allianz website. Op de nieuwe polis geldt garantie beste dekking. Geen premiewijziging: er kunnen kleine afrondingsverschillen zijn. Let op! De premie kan per de eerstkomende hoofdpremievervaldatum wel wijzigen door eerder aangekondigde premiewijzigingen, wijzigingen in bonusmalus regeling of wijzigingen met premiegevolgen na conversie.

9 11. Wat merk ik van de conversie? De conversie moet u in uw administratie(pakket) verwerken. Het nieuwe polisnummer wordt onder het rekening courantnummer van Allianz geadministreerd. 12. Kan de conversie geautomatiseerd worden doorgevoerd? 13. Hoe gaat de overgang van Aegon naar Allianz voor de klant? Als u gebruik maakt van de administratiepakketten Anva, CCS, Unit4 Assistent, Al of Online kan dit geautomatiseerd plaatsvinden. Maakt u geen gebruik van deze administratiepakketten? Dan kan wellicht uw leverancier van uw administratiepakket u ondersteunen. Het conversiebestand, wat voor u na de conversie op klaar staat, wordt in edifact-formaat aangeleverd. De huidige polis van uw klant wordt omgezet naar de voorwaarden zoals die bij Allianz gelden. Eventuele vrije tekstclausules worden zoveel mogelijk overgenomen. Daarnaast geldt op de nieuwe polis de clausule Garantie beste dekking. Wij geven hiermee uw klant de garantie dat wij een schade die ontstaat na de omzetting behandelen volgens de voorwaarden die voor uw klant de ruimste dekking bieden. Dat kunnen de Aegon-voorwaarden of de Allianz-voorwaarden zijn. Deze garantie geldt vanaf het moment van omzetting tot 1 jaar na de eerstkomende hoofdpremievervaldatum. Daarna gelden uitsluitend de nieuwe Allianz-voorwaarden. Daarnaast wordt de premie zoveel mogelijk gelijk gehouden aan de oude Aegon-verzekering. Desondanks kunnen er minimale afrondingsverschillen in de premie ontstaan. De premie kan per eerstkomende hoofdpremievervaldatum natuurlijk wel wijzigen door eerder aangekondigde premiewijzigingen, wijzigingen in bonus-malus of wijzigingen met premiegevolgen. 14. Wat kan mijn klant doen als hij bezwaar heeft dat de automatische incasso door Allianz wordt overgenomen? Betaalt uw klant de premie per automatische incasso? En worden zijn polissen niet omgezet naar een Allianz Bedrijvenpakket? Dan zetten wij de automatische premieincasso voort. Heeft uw klant daar bezwaar tegen? Dan kan uw klant dit telefonisch aangeven bij de afdeling Debiteurenbeheer, telefoonnummer of per mischade@allianz.nl. Let op! Worden de polissen van uw klant omgezet naar een Allianz Bedrijvenpakket? Dan is de voortzetting van de automatische incasso wettelijk gezien helaas niet mogelijk. Uw klant ontvangt daarom bij zijn nieuwe polis een machtigingsformulier voor een nieuwe automatische incasso. Maakt uw klant daar geen gebruik van, dan ontvangt hij voortaan een acceptgiro. Uit bijlage 1 van de brief waarmee wij u hebben geïnformeerd over de omzetting kunt u zien van welke klanten polissen naar een Allianz Bedrijvenpakket worden omgezet. De betreffende polissen hebben dan de letter B als contracttype (B = Bedrijvenpakket). Bij Aegon werd de premie als één totaalbedrag voor alle lopende polissen binnen het pakketniveau geïncasseerd. Hiervoor had de klant een machtiging afgegeven. Bij Allianz wordt de premie op polisniveau geïncasseerd. Wij mogen volgens de SEPA-wetgeving niet de eerder afgegeven machtiging op pakketniveau gebruiken voor een incasso op polisniveau.

10 15. Waarom wordt een machtigingsformulier toegestuurd bij een Bedrijvenpakket? 16. Ik ben de inloggegevens van de mkb-portal kwijt. Ik kan niet inloggen. Wat moet ik doen? Rubriek 2 Vragen m.b.t. de inhoud Vraag 17. In hoeverre moet ik de nieuwe polis controleren op het wel/niet meenemen van oude clausules? Betaalt uw klant de premie per automatische incasso? Dan zetten wij deze voort. Behalve als zijn polissen worden omgezet naar een Allianz Bedrijvenpakket. Dan is de voortzetting van de automatische incasso wettelijk gezien helaas niet mogelijk; dan is voortzetting wettelijk niet toegestaan. Bij Aegon werd de premie als één totaalbedrag voor alle lopende polissen binnen het pakketniveau geïncasseerd. Hiervoor had de klant een machtiging afgegeven. Bij Allianz wordt de premie op polisniveau geïncasseerd. Wij mogen volgens de SEPA-wetgeving niet de eerder afgegeven machtiging op pakketniveau gebruiken voor een incasso op polisniveau. Uw klant ontvangt daarom bij zijn nieuwe polis een machtigingsformulier voor een nieuwe automatische incasso. Maakt uw klant daar geen gebruik van, dan ontvangt hij voortaan een acceptgiro. In de aanbiedingsbrief bij de nieuwe polis wijzen wij uw klant nadrukkelijk op deze wijziging. Om u te ondersteunen zetten wij na de conversie uw conversiebestand klaar in onze mkb-portal Het is dus belangrijk dat u in deze portal kunt inloggen. Kunt u dat nu nog niet. Neem dan contact op met onze Servicedesk. Zij kunnen u de inloggegevens voor verstrekken. U kunt de Servicedesk bereiken via Antwoord In principe hoeft dit niet. Wel is het belangrijk dat u het verschillenoverzicht (bijlage 2 van de brief) goed doorneemt en waar nodig uw klant over deze verschillen informeert en adviseert. De huidige polis van uw klant wordt omgezet naar de voorwaarden zoals die bij Allianz gelden. Eventuele vrije tekstclausules worden zoveel mogelijk overgenomen. Daarnaast geldt op de nieuwe polis de clausule Garantie beste dekking. Wij geven hiermee uw klant de garantie dat wij een schade die ontstaat na de omzetting behandelen volgens de voorwaarden die voor uw klant de ruimste dekking bieden. Dat kunnen de Aegon-voorwaarden of de Allianz-voorwaarden zijn. Deze garantie geldt vanaf het moment van omzetting tot 1 jaar na de eerstkomende hoofdpremievervaldatum. Daarna gelden uitsluitend de nieuwe Allianz-voorwaarden. NB. Bij de omzetting zijn in principe alle oude clausules overgenomen. In sommige gevallen zijn clausules vervallen omdat Allianz andere condities hanteert of omdat deze clausules al standaard in polisvoorwaarden zijn opgenomen. 18. Wat gebeurt er met mantelafspraken? Allianz respecteert de mantelafspraken. We nemen de polissen en collectiviteiten integraal over.

11 19. Tot wanneer geldt de garantieclausule beste dekking? De garantieclausule geldt tot 1 jaar na de eerstkomende hoofdpremievervaldatum. Stel dat een omgezette polis een hoofdpremievervaldatum heeft van 1/1/2018. Dan geldt de clausule Garantie beste dekking tot 1/1/2019. Wij geven hiermee uw klant de garantie dat wij een schade die ontstaat na de omzetting behandelen volgens de voorwaarden die voor uw klant de ruimste dekking bieden. Dat kunnen de Aegonvoorwaarden of de Allianz-voorwaarden zijn. Na 1/1/2019 vervalt deze clausule en gelden uitsluitend de nieuwe Allianzvoorwaarden. 20. Hoe worden de lopende claims behandeld? Lopende schadegevallen worden afgehandeld onder het oude dossiernummer conform de Aegon polisvoorwaarden. 21. Wat heeft de conversie voor gevolgen op de premie en provisie van de verzekeringen? 22. Gaan er nieuwe tarieven gelden voor de verzekeringen? De premie is zoveel mogelijk gelijk gehouden aan de oude Aegon-verzekering. Desondanks kunnen er minimale afrondingsverschillen in de premie zijn ontstaan. De premie kan per de eerstkomende hoofdpremievervaldatum wel wijzigingen door eerder aangekondigde premiewijzigingen of wijzigingen met premiegevolgen of wijzigingen in bonusmalus. Het provisiepercentage van de verzekering wijzigt door de omzetting niet. Nee. 23. Verandert de provisie? De provisie blijft ongewijzigd. 24. Hoe wordt omgegaan met de afgegeven automatische incasso s? 25. Wanneer gaat mijn klant aan Allianz betalen? 26. Hoe vindt de verrekening plaats in rekeningcourant? Betaalt uw klant de premie per automatische incasso? Dan zetten wij deze voort. Behalve als zijn polissen worden omgezet naar een Allianz Bedrijvenpakket. Dan is de voortzetting van de automatische incasso wettelijk gezien helaas niet mogelijk; dan is voortzetting wettelijk niet toegestaan. Bij Aegon werd de premie als één totaalbedrag voor alle lopende polissen binnen het pakketniveau geïncasseerd. Hiervoor had de klant een machtiging afgegeven. Bij Allianz wordt de premie op polisniveau geïncasseerd. Wij mogen volgens de SEPAwetgeving niet de eerder afgegeven machtiging op pakketniveau gebruiken voor een incasso op polisniveau. Uw klant ontvangt daarom bij zijn nieuwe polis een machtigingsformulier voor een nieuwe automatische incasso. Maakt uw klant daar geen gebruik van, dan ontvangt hij voortaan een acceptgiro. In de aanbiedingsbrief bij de nieuwe polis wijzen wij uw klant nadrukkelijk op deze wijziging. Vanaf prolongatie juli 2017 of eerder door een tussentijdse mutatie na de conversie. Na de conversie worden alle boekingen in uw rekening-courant bij Allianz verantwoord. Alle boekingen van voor conversie dient u via uw rekening-courant met Aegon af te rekenen.

12 Rubriek 3 Vragen m.b.t. de communicatie Vraag 27. Hoe en wanneer wordt mijn klant geïnformeerd? Antwoord Het informeren van de klant gaat volgens de gebruikelijke verzendafspraken. Verzorgt u de premie-incasso bij uw klant? Dan ontvangt u de informatie voor uw klant en vragen wij u uw klant te informeren. Verzorgt Allianz de premie-incasso? Dan informeren wij uw klant over de omzetting. In die laatste situatie ontvangt uw klant op 11 april een algemene introductie brief. In die brief informeren wij uw klant over de overname van de zakelijke schadeportefeuille van Aegon. In de brief geven wij aan dat een of meerdere van zijn zakelijke Aegon schadeverzekeringen binnenkort naar de Allianzverzekeringsadministratie wordt omgezet. Een voorbeeld van deze brief treft u als bijlage 3 bij de brief aan waarmee wij u over de conversie hebben geïnformeerd. Zie ook de downloads. Na de omzetting naar Allianz ontvangt uw klant volgens de gebruikelijke verzendafspraken -zijn nieuwe verzekeringspolis en een aanbiedingsbrief. In de aanbiedingsbrief lichten wij de omzetting toe. Voor meer informatie verwijzen wij uw klant naar u. Daarnaast zal er een speciale website zijn waar uw klant meer informatie kan vinden over de overgang van zijn zakelijke schadeverzekering naar Allianz. Het adres van deze website is Een voorbeeld de aanbiedingsbrief treft u als bijlage 4 bij de brief aan, waarmee wij u over de conversie hebben geïnformeerd. Zie ook de downloads. 28. Met wie kan ik contact opnemen over deze conversie? Dit kan tussen 8.30 uur en uur via conversiedesk@allianz.nl of Wanneer is de Conversiedesk bereikbaar? Op werkdagen tussen 8.30 en uur. Allianz Nederland Schadeverzekering Coolsingel 139, Postbus 64, 3000 AB Rotterdam Tel ,

Joost Nieuweboer. 1) U gebruikt alleen nog Schade Online om voor de geconverteerde relaties mutaties door te voeren.

Joost Nieuweboer. 1) U gebruikt alleen nog Schade Online om voor de geconverteerde relaties mutaties door te voeren. Joost Nieuweboer Van: Joost Nieuweboer Verzonden: dinsdag 9 juli 2013 08:33 Aan: Joost Nieuweboer Onderwerp: Wijziging belangrijke relatiegegevens op 18 juli (TP 10319) Bijlagen: Handleiding verwerken

Nadere informatie

HANDMATIGE CONVERSIE AOV VAN NN NAAR MOVIR

HANDMATIGE CONVERSIE AOV VAN NN NAAR MOVIR HANDMATIGE CONVERSIE AOV VAN NN NAAR MOVIR ANVA Gebruikersdocumentatie Versie 0.1 Wijzigingsdatum 10-06-2016 Productaanbod ANVA B.V. biedt software-oplossingen die bedrijven in staat stellen te excelleren

Nadere informatie

Uw rekeningnummer verandert...

Uw rekeningnummer verandert... Uw rekeningnummer verandert... Stichting Kerkelijk Geldbeheer. Hét adres voor financiële dienstverlening aan kerken Per 1 november 2018 wijzigt het nummer van uw kerkelijke betaalrekening bij SKG. U krijgt

Nadere informatie

Over op IBAN en SEPA Wat betekent dat voor uw organisatie? Wij zijn uw bank.

Over op IBAN en SEPA Wat betekent dat voor uw organisatie? Wij zijn uw bank. Over op IBAN en SEPA Wat betekent dat voor uw organisatie? Wij zijn uw bank. 1 Over op IBAN en SEPA Op dezelfde manier betalen in heel Europa, dat is het doel van SEPA (Single Euro Payments Area). Vanaf

Nadere informatie

AEGON Gezond Werkplan en AEGON Ziekteverzuimverzekering. Handleiding. Naverrekeningsopgave over 2011 op AEGON Intermediair Portal

AEGON Gezond Werkplan en AEGON Ziekteverzuimverzekering. Handleiding. Naverrekeningsopgave over 2011 op AEGON Intermediair Portal AEGON Gezond Werkplan en AEGON Ziekteverzuimverzekering Handleiding Naverrekeningsopgave over 2011 op AEGON Intermediair Portal 1 Kijk mee met de naverrekeningsopgave van uw klant, of doe zelf de opgave

Nadere informatie

ROSA software voor de kinderopvang

ROSA software voor de kinderopvang Over op de IBAN ROSA software voor de kinderopvang Kenmerk: ROSA_IBAN.doc 2004-2013 MULDATA http://www.muldata.nl info@muldata.nl Systeem : ROSA over op de IBAN pagina: 2 Hoofdstuk : Inleiding Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding CCS Level 7. Inrichting Inkomensverzekeringen. Vanaf augustus 2009

Handleiding CCS Level 7. Inrichting Inkomensverzekeringen. Vanaf augustus 2009 Handleiding CCS Level 7 Inrichting Inkomensverzekeringen Vanaf augustus 2009 Opgesteld door : VolmachtBeheer BV Datum : 16 november 2009 Versie : 1.0 Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 1.1 Algemeen 4 1.2 Revisies

Nadere informatie

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 1 van 35 UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 2 van 35 1. SEPA CHECK Ga naar http://www.unidis.nl/ en klik op doe de SEPA check. Zie onderstaande screenshot. U komt

Nadere informatie

Datum Overgang polissen naar Movir 19 december 2017

Datum Overgang polissen naar Movir 19 december 2017 MOV Postbus 2160 3430 CV Nieuwegein Bezoekadres Brugwat 1 ACURA Assuradeuren B.V. De heer R.G. Prust Postbus 156 5490 AD 1NT-OEDENRODE 573586 030 607 87 00 info@movir.nl www.movir.nt Onderwerp Datum Overgang

Nadere informatie

Hetzelfde pensioenfonds, een andere uitvoerder

Hetzelfde pensioenfonds, een andere uitvoerder 1 Inloggen werkgeversportaal en bevestigen startscherm Begin januari 2015 2 Aanleveren gegevens Halverwege januari 2015 3 Nota s en betalingsvoorwaarden Begin maart 2015 Hetzelfde pensioenfonds, een andere

Nadere informatie

PMB verwerking in Online Pro. Inge Heuvel - van Schaijck --- Online. Beste Online Pro Gebruikers,

PMB verwerking in Online Pro. Inge Heuvel - van Schaijck --- Online. Beste Online Pro Gebruikers, Inge Heuvel - van Schaijck --- Online Van: Maarten Heuvel - Online Verzonden: woensdag 1 juli 2015 12:23 Aan: Online Groep Onderwerp: Online Pro Update 2015.0.0.89: Advanced E-Data

Nadere informatie

Microsoft Dynamics NAV voorbereiden op SEPA en IBAN

Microsoft Dynamics NAV voorbereiden op SEPA en IBAN Microsoft Dynamics NAV voorbereiden op SEPA en IBAN 2012 GAC Business Solutions De Scheper 307 5688 HP Oirschot +31 (0)499 58 28 28 info@gac.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Introductie... 3 2 Wat

Nadere informatie

Click & Claim. Korte handleiding. Inhoud. U heeft een verzuimverzekering afgesloten bij De Goudse. Voor uw

Click & Claim. Korte handleiding. Inhoud. U heeft een verzuimverzekering afgesloten bij De Goudse. Voor uw Korte handleiding Click & Claim U heeft een verzuimverzekering afgesloten bij De Goudse. Voor uw verzuimadmistratie, zoals het doorgeven van ziek- en herstelmeldingen én wijzigingen in uw personeelsbestand,

Nadere informatie

Support Note Administratie aanpassen voor SEPA-incasso s

Support Note Administratie aanpassen voor SEPA-incasso s Support Note Administratie aanpassen voor SEPA-incasso s Als gevolg van de invoering van SEPA wordt de huidige Nederlandse incasso vervangen door de Europese incasso. Dit heeft gevolgen voor uw administratie

Nadere informatie

De Allianz Brand-, Bedrijfsschade en Glasverzekeringen

De Allianz Brand-, Bedrijfsschade en Glasverzekeringen Allianz Nederland Schadeverzekering De Allianz Brand-, Bedrijfsschade en Glasverzekeringen als onderdeel van het Bedrijvenpakket Overzicht van de verschillen tussen de Aegon- en de Allianz-voorwaarden

Nadere informatie

CASH is SEPA-proof! U kunt eenvoudig uw eigen IBAN en BIC codes opvragen via de website:

CASH is SEPA-proof! U kunt eenvoudig uw eigen IBAN en BIC codes opvragen via de website: Er vinden de komende tijd grote veranderingen plaats binnen het Europese betalingsverkeer, welke ook gevolgen hebben voor het gebruik van CASH. Wij willen u graag op de hoogte stellen dat CASH deze ontwikkelingen

Nadere informatie

Knab Verzekeren Dienstenwijzer

Knab Verzekeren Dienstenwijzer Knab Verzekeren Dienstenwijzer 1. Onze financiële dienstverlening Knab heeft als doel om jou te helpen met je verzekeringen. Via de website bieden we daarom onafhankelijke informatie over (schade)verzekeringen.

Nadere informatie

Brochure service dienstverlening

Brochure service dienstverlening Brochure service dienstverlening Haaker & Daas Haaker & Daas Verzekeringen en Hypotheken Hypotheek service Inleiding Ons kantoor is gespecialiseerd in het adviseren en bemiddelen in financiële diensten

Nadere informatie

Definitie en aanvullende informatie

Definitie en aanvullende informatie Definitie en aanvullende informatie Business chain: All Finance Model 1.0 Transaction type: NVGA File Schade Functional message: NVGA File Schade versie 3 Actor group: NVGA / Verbond van Verzekeraars Versie:

Nadere informatie

Hetzelfde pensioenfonds, een andere uitvoerder

Hetzelfde pensioenfonds, een andere uitvoerder 1 Inloggen werkgeversportaal en bevestigen startscherm Begin januari 2015 2 Aanleveren gegevens Halverwege januari 2015 3 Nota s en betalingsvoorwaarden Begin maart 2015 Hetzelfde pensioenfonds, een andere

Nadere informatie

SEPA en uw PxPlus/ProvideX software

SEPA en uw PxPlus/ProvideX software SEPA en uw PxPlus/ProvideX software CLIEOP vervalt, SEPA komt hiervoor in de plaats Nederland gaat op 1 februari 2014 over op het Europese betalingssysteem, SEPA (Single Euro Payments Area). We gaan niet

Nadere informatie

UW GEGEVENSLEVERING UPLOADEN VIA SWP HANDLEIDING 5

UW GEGEVENSLEVERING UPLOADEN VIA SWP HANDLEIDING 5 premie- en inningssystematiek UW GEGEVENSLEVERING UPLOADEN VIA SWP HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens bpfbouw en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector. OVER DEZE HANDLEIDING... U wilt

Nadere informatie

arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt Hoe nu verder?

arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt Hoe nu verder? arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt Hoe nu verder? Arbeidsongeschikt Hoe nu verder? Deze brochure is voor u van belang als u een beroep wilt doen op uw arbeids

Nadere informatie

SERVICE ABONNEMENT FINANCIEEL ADVIES EN BEMIDDELING PARTICULIERE SCHADE EN UITVAARTVERZEKERINGEN

SERVICE ABONNEMENT FINANCIEEL ADVIES EN BEMIDDELING PARTICULIERE SCHADE EN UITVAARTVERZEKERINGEN SERVICE ABONNEMENT FINANCIEEL ADVIES EN BEMIDDELING PARTICULIERE SCHADE EN UITVAARTVERZEKERINGEN Introductie U heeft via ons kantoor één of meerdere (particuliere) schade- of uitvaartverzekeringen afgesloten

Nadere informatie

02-12-2011. Nieuwe standaard conversies beschikbaar van ANVA en CCS. Mailing/etiketten maken rechtstreeks vanuit Pro, geen Microsoft Word meer nodig

02-12-2011. Nieuwe standaard conversies beschikbaar van ANVA en CCS. Mailing/etiketten maken rechtstreeks vanuit Pro, geen Microsoft Word meer nodig Pagina 1 van 5 Hoofdidentiteit Van: "Maarten Heuvel - Online" Aan: Verzonden: donderdag 01 december 2011 23:59 Onderwerp: Online Pro Update 2011.0.0.89: Mailing

Nadere informatie

Opstarthandleiding Click & Claim Verkorte Versie. 1 van 15

Opstarthandleiding Click & Claim Verkorte Versie. 1 van 15 Opstarthandleiding Click & Claim Verkorte Versie 1 van 15 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding: Click & Claim opstarten 3 2. In- en uitloggen Click & Claim 4 3. Click & Claim gebruiksklaar maken 5 3.1. Inlezen

Nadere informatie

Inhoud. UNIT4 Software B.V. Disclaimer zoals vermeld op Pagina 2 van 6 http://www.unit4.nl/disclaimer

Inhoud. UNIT4 Software B.V. Disclaimer zoals vermeld op Pagina 2 van 6 http://www.unit4.nl/disclaimer Over op IBAN Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Eerste voorbereiding... 3 3. Verzamelen IBAN gegevens... 3 4. Conversie BBAN / IBAN... 4 5. Stamgegevens landen... 4 6. Omzetten bankboeken... 5 7. Betaalbaarstellen...

Nadere informatie

Bijeenkomst voor Werkgevers in de Rijn- en Binnenvaart

Bijeenkomst voor Werkgevers in de Rijn- en Binnenvaart in de Rijn- en Binnenvaart 5 april 2017 Agenda 13.00-13.30 uur: Ontvangst en inloop onder begeleiding van het bestuursbureau 13.30-14.00 uur: Introductie bestuur, bestuursbureau en pensioenadministrateur

Nadere informatie

Ons team staat voor u klaar BACKOFFICE

Ons team staat voor u klaar BACKOFFICE Ons team staat voor u klaar BACKOFFICE maatwerkoplossingen samenwerken/websitemodules schadeafhandeling Heinenoord Assuradeuren Heinenoord Assuradeuren is een volmachtkantoor, opgericht in 1994, met volmachten

Nadere informatie

Click & Claim. Korte handleiding. Inhoud. U heeft een verzuimverzekering afgesloten bij De Goudse. Voor uw

Click & Claim. Korte handleiding. Inhoud. U heeft een verzuimverzekering afgesloten bij De Goudse. Voor uw Korte handleiding Click & Claim U heeft een verzuimverzekering afgesloten bij De Goudse. Voor uw verzuimadministratie, zoals het doorgeven van ziek- en herstelmeldingen én wijzigingen in uw personeelsbestand,

Nadere informatie

Nog geen privé-dossier? Maak dan kennis met Albers Direct Verzekeren en ga naar:

Nog geen privé-dossier? Maak dan kennis met Albers Direct Verzekeren en ga naar: Mijn registratie Mijn verzekeringen Mijn schades Mijn e-mailberichten Alarmnummer Berekeningen Overige contracten Overige polissen Dossierhandleiding Uitloggen De tekst van deze handleiding is grotendeels

Nadere informatie

Omzetting zakelijke verzekeringen 12 maart 2014 naar Het Ondernemerspakket. ONDERDEEL Zakelijk Schadebedrijf TEAM. Conversiedesk

Omzetting zakelijke verzekeringen 12 maart 2014 naar Het Ondernemerspakket. ONDERDEEL Zakelijk Schadebedrijf TEAM. Conversiedesk delta lloyd Delta Lloyd Schadeverzekering N.V. ONDERWERP DATUM Omzetting zakelijke verzekeringen 12 maart 2014 naar Het Ondernemerspakket ONDERDEEL Zakelijk Schadebedrijf TEAM RC-NUMMER Conversiedesk 35012

Nadere informatie

arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt Hoe nu verder?

arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt Hoe nu verder? arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt Hoe nu verder? 2 Arbeidsongeschikt Hoe nu verder? Deze brochure is voor u van belang als u een beroep wilt doen op uw arbeids

Nadere informatie

ARBEIDSONGESCHIKT. EN DAN?

ARBEIDSONGESCHIKT. EN DAN? ARBEIDSONGESCHIKT. EN DAN? Vragen en antwoorden ARBEIDSONGESCHIKT. EN DAN? U heeft zich arbeidsongeschikt gemeld bij Allianz. En dan? In deze folder vindt u een antwoord op de belangrijkste vragen. U leest

Nadere informatie

AFMELDEN VAN EEN WERKNEMER HANDLEIDING 3A

AFMELDEN VAN EEN WERKNEMER HANDLEIDING 3A AFMELDEN VAN EEN WERKNEMER HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens BPF Schoonmaak en De stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche. OVER DEZE HANDLEIDING U wilt

Nadere informatie

Werkwijze Licenties Use2Day

Werkwijze Licenties Use2Day Werkwijze Licenties Use2Day Versie: 1.1 Laatste wijziging: 23 december 2008 Website: www.use2day.nl Informatie: Info@Use2Day.nl Copyright: 2008 Use2Day Inhoudsopgave 1 Versiehistorie... 3 2 Algemeen...

Nadere informatie

U bent altijd in control

U bent altijd in control U bent altijd in control Het is bekend dat matige prestaties altijd aanwezig zijn en schuil gaan achter een kleiner aantal goede prestaties. Uw bedrijf is een combinatie van productieve en onproductieve

Nadere informatie

Dienstenwijzer ZZP Verzekeren

Dienstenwijzer ZZP Verzekeren Dienstenwijzer ZZP Verzekeren 1. Dienstenwijzer Via deze dienstenwijzer geven we je inzicht in onze dienstverlening voor de zzp verzekeringen. Je kunt hierin lezen wat wij doen voor onze klanten en hoe

Nadere informatie

Makkelijk over op IBAN en SEPA. Rabobank. Een bank met ideeën.

Makkelijk over op IBAN en SEPA. Rabobank. Een bank met ideeën. Makkelijk over op IBAN en SEPA Rabobank. Een bank met ideeën. Agenda SEPA toegelicht Wat verandert er? Wat betekent SEPA voor verenigingen en stichtingen? De Rabobank helpt u op weg! Aan de slag met de

Nadere informatie

Dienstenwijzer VvE ZeerZeker

Dienstenwijzer VvE ZeerZeker Diensten wijzer Dienstenwijzer VvE ZeerZeker A. Inleiding De wetgever hecht waarde aan goede voorlichting op het gebied van verzekeringen. Daarom is wettelijk voorgeschreven aan welke punten een assurantiekantoor

Nadere informatie

AsG Informatiesessie 26-09-2014

AsG Informatiesessie 26-09-2014 AsG Informatiesessie 26-09-2014 Conversietool AMIS AsG dienstverlening Ronde tafel discussie AsG Conversietool (ACT) Samenvoegen van portefeuilles (overname) Standaardisatie bestanden Provinciaal naar

Nadere informatie

Gratis opfris-gesprek / efficiënt werken

Gratis opfris-gesprek / efficiënt werken Inge Heuvel - van Schaijck --- Online Van: Maarten Heuvel - Online Verzonden: vrijdag 22 augustus 2014 17:11 Aan: info@onlinegroep.nl Onderwerp: Online Pro Update 2014.0.0.131:

Nadere informatie

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice SnelStart Stappenplan SBR btw-aangifte met SnelStart 12 Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Inleiding Vanaf 1 januari 2014 is het verplicht om de btw-aangifte te versturen volgens de Standard Business Reporting

Nadere informatie

Handleiding zelfstandig ondernemers Afbouw en Natuursteen

Handleiding zelfstandig ondernemers Afbouw en Natuursteen Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid mede namens de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector Handleiding zelfstandig ondernemers Afbouw en Natuursteen De uitvoering van de pensioen-

Nadere informatie

Knab Verzekeren gebruiksvoorwaarden

Knab Verzekeren gebruiksvoorwaarden Knab Verzekeren gebruiksvoorwaarden Knab Verzekeren gebruiksvoorwaarden Wie zijn wij? De app wordt je aangeboden door Knab Verzekeren, een handelsnaam van Knab Advies en Bemiddeling N.V. Knab Verzekeren

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER. Goudzwaard Assurantiën en Financiële Diensten C.V. Adviseur op Maat

DIENSTENWIJZER. Goudzwaard Assurantiën en Financiële Diensten C.V. Adviseur op Maat DIENSTENWIJZER Goudzwaard Assurantiën en Financiële Diensten C.V. Adviseur op Maat Dienstenwijzer 2010.1. Goudzwaard Assurantiën en Financiële Diensten C.V. Pagina 1 van 5 Dienstenwijzer van: Goudzwaard

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER. Wie zijn wij? Westfriesch AssurantieHuis. Molenweg 73 Postbus ED WIJDENES 1606 ZH VENHUIZEN

DIENSTENWIJZER. Wie zijn wij? Westfriesch AssurantieHuis. Molenweg 73 Postbus ED WIJDENES 1606 ZH VENHUIZEN DIENSTENWIJZER Westfriesch AssurantieHuis bemiddelt in particuliere en zakelijke verzekeringen. In deze dienstenwijzer informeren wij u over onze algemene gegevens, onze openingstijden, onze dienstverlening

Nadere informatie

Al je financiële zaken op orde!

Al je financiële zaken op orde! Al je financiële zaken op orde! Voor een bedr vast ag p er maa nd! Het Huis & Hypotheek Servicepakket. Gemak, voordeel en overzicht! huis-hypotheek.nl 6 x hypotheekcheck Gemak, voordeel en overzicht! Geen

Nadere informatie

Dossier-tabbladen: Categorie selectie

Dossier-tabbladen: Categorie selectie Pagina 1 van 6 Hoofdidentiteit Van: "Maarten Heuvel - Online" Aan: Verzonden: maandag 05 maart 2012 21:18 Onderwerp: Online Pro Update 2012.0.0.29: 9 aanpassingen

Nadere informatie

Deze folder bevat belangrijke informatie.

Deze folder bevat belangrijke informatie. Hagru Helpdesk Alles wat u moet weten! Hulp nodig in 2016? Ook dit jaar staan we voor u klaar. Deze folder bevat belangrijke informatie. Helpdesk Bij aanschaf van onze software sluit u automatisch ook

Nadere informatie

Smart2Cover is een bemiddelaar van niche schadeverzekeringen die zowel on- als offline worden aangeboden.

Smart2Cover is een bemiddelaar van niche schadeverzekeringen die zowel on- als offline worden aangeboden. Smart2Cover WFT DIENSTENWIJZER Smart2Cover biedt diensten aan die vallen onder De Wet op het financieel toezicht (Wft). Smart2Cover treedt onder meer op als assurantiebemiddelingsbedrijf voor niche schade

Nadere informatie

Knab Verzekeren dienstenwijzer

Knab Verzekeren dienstenwijzer Knab Verzekeren dienstenwijzer Inhoud 1. Dienstenwijzer... 3 2. Over Knab Verzekeren... 3 3. Onze financiële dienstverlening... 3 4. Jouw gegevens... 4 5. Onafhankelijk advies; onze relatie met verzekeraars...

Nadere informatie

Dienstenwijzer ZeerZeker

Dienstenwijzer ZeerZeker Diensten wijzer Dienstenwijzer ZeerZeker A. Inleiding De wetgever hecht waarde aan goede voorlichting op het gebied van verzekeringen. Daarom is wettelijk voorgeschreven aan welke punten een assurantiekantoor

Nadere informatie

Handleiding Collectiviteiten Portaal HollandZorg

Handleiding Collectiviteiten Portaal HollandZorg Handleiding Collectiviteiten Portaal HollandZorg Inhoudsopgave INLEIDING 2 CONTACTGEGEVENS 2 GETTING STARTED 3 INLOGGEN 3 DASHBOARD 3 ACCOUNT 4 ACCOUNTS AANMAKEN 4 WERKNEMERS 6 AANMELDEN 6 DOCUMENTEN INZIEN

Nadere informatie

Implementatie online producten. Versie 5.2 ATP 05-05-2008 pagina 1. Handleiding

Implementatie online producten. Versie 5.2 ATP 05-05-2008 pagina 1. Handleiding 05-05-2008 pagina 1 Handleiding implementatie online producten Europeesche Verzekeringen Amsterdam, mei 2009 05-05-2008 pagina 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding Voorwoord Account Werken in de backoffice van

Nadere informatie

WIJZIGEN VAN EEN BESTAAND DIENSTVERBAND

WIJZIGEN VAN EEN BESTAAND DIENSTVERBAND premie- en inningssystematiek WIJZIGEN VAN EEN BESTAAND DIENSTVERBAND HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens Stichting Pensioenfonds voor Woningcorporaties (SPW). OVER DEZE HANDLEIDING U wilt een

Nadere informatie

Dienstenwijzer/Dienstverleningsdocument

Dienstenwijzer/Dienstverleningsdocument Informatie over onze dienstverlening Op grond van de Wet Financieel Toezicht zijn wij verplicht u vooraf aan de totstandkoming van een financiële overeenkomst onderstaande informatie te verstrekken. In

Nadere informatie

23-05-2013. E-Data : Digitale Post uitbreiding. E-Nota : Nieuwe functionaliteit Exporteren excasso. Hoofdidentiteit. Beste Online Pro Gebruikers,

23-05-2013. E-Data : Digitale Post uitbreiding. E-Nota : Nieuwe functionaliteit Exporteren excasso. Hoofdidentiteit. Beste Online Pro Gebruikers, Pagina 1 van 7 Hoofdidentiteit Van: "Maarten Heuvel - Online" Aan: Verzonden: dinsdag 21 mei 2013 18:25 Onderwerp: Online Pro 2013.0.0.71: 20 aanpassingen/uitbreidingen

Nadere informatie

Servicecontract. Partijen: 1. Aeilkema & Partners BV. Komen het volgende overeen. Wat doen wij voor u?

Servicecontract. Partijen: 1. Aeilkema & Partners BV. Komen het volgende overeen. Wat doen wij voor u? Servicecontract Partijen: 1. Aeilkema & Partners BV en 2. Komen het volgende overeen. Wat doen wij voor u? U heeft gekozen voor het sluiten van een servicecontract. Dat is een goede keuze, want daarmee

Nadere informatie

DOMINASS ASSURANTIEN BV

DOMINASS ASSURANTIEN BV DOMINASS ASSURANTIEN BV Assurantie adviesbureau voor theologen Hier kunt u ons aan houden Gedragscode Informatieverstrekking Dienstverlening Intermediair Dominass GIDI-Advieswijzer 2 Voorwoord Als relatie

Nadere informatie

HOE WERKT HET PERSOONLIJK DIGITAAL DOSSIER

HOE WERKT HET PERSOONLIJK DIGITAAL DOSSIER HANDLEIDING GEBRUIK WEBSITE 1 HOE WERKT HET PERSOONLIJK DIGITAAL DOSSIER Op deze pagina s van dit document vindt u de belangrijkste punten over het gebruik van het Persoonlijk Digitaal dossier. Inhoud:

Nadere informatie

FASTER FORWARD ELEMENTS APLAZA

FASTER FORWARD ELEMENTS APLAZA FASTER FORWARD ELEMENTS APLAZA Inhoud Aplaza... 3 Wat is Aplaza?... 3 Hoe werkt de koppeling Faster Forward Elements Aplaza?... 3 Soort documenten Aplaza... 7 Prolongatie import... 7 Versiebeheer... 7

Nadere informatie

Opstarthandleiding Click & Claim (VV)

Opstarthandleiding Click & Claim (VV) Opstarthandleiding Click & Claim (VV) Versie 7.1 september 2004 Inhoudsopgave 1 Inleiding: Click & Claim opstarten... 3 2 In- en uitloggen Click & Claim... 3 3 Click & Claim gebruiksklaar maken... 4 3.1

Nadere informatie

Voor dringende gevallen in de avonduren of het weekend kunt u ons mobiel bereiken op , wij zijn 24/7 bereikbaar voor dringende gevallen.

Voor dringende gevallen in de avonduren of het weekend kunt u ons mobiel bereiken op , wij zijn 24/7 bereikbaar voor dringende gevallen. Dienstenwijzer Novada Vast en Zekerheid Naast algemene informatie over Novada Vast en Zekerheid vindt u in deze Dienstenwijzer uitgebreide informatie over ons kantoor, onze dienstverlening en onze klachtenregeling.

Nadere informatie

STAPPENPLAN Uw sportvereniging over op IBAN

STAPPENPLAN Uw sportvereniging over op IBAN Iedereen in Nederland gaat de komende jaren gebruik maken van IBAN (International Bank Account Number* ) als rekeningnummer. Dit geldt voor bedrijven en consumenten, maar ook voor verenigingen. Ook de

Nadere informatie

Online Pro : D & O Onderzoek

Online Pro : D & O Onderzoek Pagina 1 van 7 Hoofdidentiteit Van: "Maarten Heuvel - Online" Aan: "'Administratie Online'" Verzonden: dinsdag 04 mei 2010 15:51 Onderwerp: Online Pro Update

Nadere informatie

Administratiekosten globaal

Administratiekosten globaal Pagina 1 van 6 Hoofdidentiteit Van: "Maarten Heuvel - Online" Aan: Verzonden: zondag 10 februari 2013 12:33 Onderwerp: Online Pro 2013.0.0.26: E-Nota Tussenpersoon

Nadere informatie

Digitaal aangeven. Ondernemers doen digitaal aangifte. Wat betekent dit voor u? En hoe doet u digitaal aangifte? AL 549-1Z*10FD

Digitaal aangeven. Ondernemers doen digitaal aangifte. Wat betekent dit voor u? En hoe doet u digitaal aangifte? AL 549-1Z*10FD 12345 Digitaal aangeven Ondernemers doen digitaal aangifte. Wat betekent dit voor u? En hoe doet u digitaal aangifte? 1 Digitaal aangifte doen Als ondernemer bent u verplicht om digitaal aangifte te doen.

Nadere informatie

Aplaza. Faster Forward

Aplaza. Faster Forward Aplaza Faster Forward Inhoud Aplaza... 3 Wat is Aplaza?... 3 Hoe werkt de koppeling Faster Forward Elements Aplaza?... 3 Soort documenten Aplaza... 7 Prolongatie import... 7 Versiebeheer... 7 Aanpassingen

Nadere informatie

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op al uw opdrachten aan DOOSJE AssurantieAdvies, waaronder in ieder geval:

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op al uw opdrachten aan DOOSJE AssurantieAdvies, waaronder in ieder geval: ALGEMENE VOORWAARDEN Doosje AssurantieAdvies Versie 4-2018 Deze algemene voorwaarden maken onderdeel uit van de overeenkomst tussen u als klant en DOOSJE AssurantieAdvies als onafhankelijk tussenpersoon.

Nadere informatie

Om een afspraak te maken kunt u met ons kantoor bellen of een sturen. Afspraken buiten kantooruren zijn mogelijk op aanvraag.

Om een afspraak te maken kunt u met ons kantoor bellen of een  sturen. Afspraken buiten kantooruren zijn mogelijk op aanvraag. DIENSTENWIJZER Inleiding Ons kantoor levert financiële diensten aan het MKB en de particuliere verzekeringen van de ondernemer. In onze werkwijze staat persoonlijk contact met u als klant centraal. Met

Nadere informatie

Dienstenwijzer. Wie zijn wij?

Dienstenwijzer. Wie zijn wij? Dienstenwijzer Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn hebben we deze dienstwijzer met veel zorg opgesteld. U vindt hierin alle relevante gegevens van ons kantoor en wij geven u uitleg over onze

Nadere informatie

CompleetVerzekerd Mijn personeel

CompleetVerzekerd Mijn personeel CompleetVerzekerd Mijn personeel Overzicht wijzigingen Bijzondere Voorwaarden Informatie voor de werkgever De oplossing dichtbij De Zeeuwse is uw regionale verzekeringsmaatschappij. Vanuit ons kantoor

Nadere informatie

Dienstenwijzer SH Assurantie

Dienstenwijzer SH Assurantie Dienstenwijzer SH Assurantie De verzekeringsbedrijfstak en de overheid hechten waarde aan goede voorlichting op het gebied van verzekeringen. Om u een indruk te geven van onze werkwijze hebben wij deze

Nadere informatie

Dienstenwijzer Polis Centraal V.O.F. Wie zijn wij? Naam en adresgegevens: Bereikbaarheid. Waarom een dienstenwijzer?

Dienstenwijzer Polis Centraal V.O.F. Wie zijn wij? Naam en adresgegevens: Bereikbaarheid. Waarom een dienstenwijzer? Dienstenwijzer Polis Centraal V.O.F. Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke

Nadere informatie

arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt Hoe nu verder

arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt Hoe nu verder arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt Hoe nu verder 2 Arbeidsongeschikt Hoe nu verder Deze brochure is voor u van belang als u een aanvraag tot uitkering wilt

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN RAPVERZEKERD.NL - DEZE VOORWAARDEN VORMEN EEN GEHEEL MET DE POLISVOORWAARDEN -

ALGEMENE VOORWAARDEN RAPVERZEKERD.NL - DEZE VOORWAARDEN VORMEN EEN GEHEEL MET DE POLISVOORWAARDEN - INHOUD ALGEMEEN Wie is RAPverzekerd.nl Wat knt van ons verwachten? Wat verwachten wij van? Hoe werkt het? PREMIE- EN SERVICEBETALING Wanneer en hoe moet de premie betalen? Wanneer kan de premie wijzigen?

Nadere informatie

Verzekeren via de Rabobank.

Verzekeren via de Rabobank. Verzekeren via de Rabobank. Met Interpolis ZekerVanJeZaak Als ondernemer bent u gewend om te gaan met risico s. Met Interpolis ZekerVanJeZaak kunt u via de Rabobank de meest voorkomende risico s voor uw

Nadere informatie

Aanvulling handleiding SupportWin. (voor SupportWin versie 7.5)

Aanvulling handleiding SupportWin. (voor SupportWin versie 7.5) Aanvulling handleiding (voor versie 7.5) Informatie Breekveldt Automatisering B.V. kunt u bereiken op het volgende adres: Breekveldt Automatisering B.V. Brinkstraat 30 6721 WV BENNEKOM Tel.: (0318) 49

Nadere informatie

Dienstenwijzer SH Assurantie

Dienstenwijzer SH Assurantie Dienstenwijzer SH Assurantie De verzekeringsbedrijfstak en de overheid hechten waarde aan goede voorlichting op het gebied van verzekeringen. Om u een indruk te geven van onze werkwijze hebben wij deze

Nadere informatie

- Binnen één minuut ontvangt u een mail in uw mailbox met een wachtwoord.

- Binnen één minuut ontvangt u een mail in uw mailbox met een wachtwoord. Handleiding U kunt, in tegenstelling tot wat u waarschijnlijk gewend bent, veel essentiële handelingen zelf in uw eigen dossier verrichten. U kunt bijvoorbeeld zelf uw verzekeringscontract wijzigen of

Nadere informatie

Migratie Robeco PPI portefeuille

Migratie Robeco PPI portefeuille Migratie PPI portefeuille Version 1.0 Rotterdam 23 Juni, 2016 Ton Ligtvoet & Marco van Zanten 1 Agenda Deze presentatie geeft inzicht in een tweetal (IT) aspecten rondom de aankomende migratie van de PPI

Nadere informatie

COLLECTIEF MUTEREN Versie 1.0

COLLECTIEF MUTEREN Versie 1.0 COLLECTIEF MUTEREN Versie 1.0 Inleiding Faster Forward lanceert Elements Volmacht. Een nieuwe generatie volmacht schade software waar de markt eigenlijk al jaren op wacht. De volmacht module is onderdeel

Nadere informatie

Handleiding Extranet 2.0

Handleiding Extranet 2.0 Handleiding Extranet 2.0 Handleiding Acura Assuradeuren Extranet 2.0 Versie 2.2 sep-17 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1 Wat is extranet... 3 1.2 Beginnen met extranet... 3 2. Informeren... 5 2.1 Uw

Nadere informatie

Dienstwijzer Van den Boom Assurantiën Gemert B.V.

Dienstwijzer Van den Boom Assurantiën Gemert B.V. Dienstwijzer Van den Boom Assurantiën Gemert B.V. Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u centraal. In deze

Nadere informatie

Baron Assurantiën staat bij KiFiD geregistreerd onder nummer

Baron Assurantiën staat bij KiFiD geregistreerd onder nummer ALGEMENE VOORWAARDEN Baron Assurantiën Versie 4-2018 Deze algemene voorwaarden maken onderdeel uit van de overeenkomst tussen u als klant en Baron Assurantiën als onafhankelijk tussenpersoon. Indien u

Nadere informatie

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op al uw opdrachten aan Tjepko Jansen Verzekeringen BV, waaronder in ieder geval:

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op al uw opdrachten aan Tjepko Jansen Verzekeringen BV, waaronder in ieder geval: ALGEMENE VOORWAARDEN Tjepko Jansen Verzekeringen BV Versie 2-2018 Deze algemene voorwaarden maken onderdeel uit van de overeenkomst tussen u als klant en Tjepko Jansen Verzekeringen BV als onafhankelijk

Nadere informatie

Digitaal aangeven. Ondernemers doen digitaal aangifte. Wat betekent dit voor u? En hoe doet u digitaal aangifte?

Digitaal aangeven. Ondernemers doen digitaal aangifte. Wat betekent dit voor u? En hoe doet u digitaal aangifte? 12345 Digitaal aangeven Ondernemers doen digitaal aangifte. Wat betekent dit voor u? En hoe doet u digitaal aangifte? 1 Digitaal aangifte doen Als ondernemer bent u verplicht om digitaal aangifte te doen.

Nadere informatie

Hetzelfde pensioenfonds, een andere uitvoerder

Hetzelfde pensioenfonds, een andere uitvoerder 1 Inloggen werkgeversportaal en bevestigen startscherm Begin januari 2015 2 Aanleveren gegevens Halverwege januari 2015 3 Nota s en betalingsvoorwaarden Begin maart 2015 Hetzelfde pensioenfonds, een andere

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Wmo begeleiding UTRECHT - JANUARI 2017-

NIEUWSBRIEF Wmo begeleiding UTRECHT - JANUARI 2017- ZUID OOST NIEUWSBRIEF Wmo begeleiding UTRECHT - JANUARI 2017- Beste zorgaanbieders, Dit is de tiende nieuwsbrief van de bestuurlijke aanbesteding Wmo begeleiding en Zorg om Tafel in Zuid Oost Utrecht.

Nadere informatie

Digidentity & ABZ Paspoorten voor veilige en gemakkelijke toegang tot onze portals.

Digidentity & ABZ Paspoorten voor veilige en gemakkelijke toegang tot onze portals. Digidentity & ABZ Paspoorten voor veilige en gemakkelijke toegang tot onze portals. Samen met u bieden we klanten graag de beste oplossingen. Daarom hebben we nieuwe producten, een nieuw Customer Care

Nadere informatie

GIDI-Advieswijzer van: kantoor mr Hornstra Assurantiën te Limbricht

GIDI-Advieswijzer van: kantoor mr Hornstra Assurantiën te Limbricht GIDI-Advieswijzer van: kantoor mr Hornstra Assurantiën te Limbricht A. Inleiding Geachte lezer, De verzekeringsbedrijfstak hecht waarde aan goede voorlichting op het gebied van verzekeringen. Daarom is

Nadere informatie

Knab Verzekeren. Dienstenwijzer

Knab Verzekeren. Dienstenwijzer Knab Verzekeren Dienstenwijzer Juli 2017 Inhoud Over Knab Verzekeren...2 Onze financiële dienstverlening...3 Jouw gegevens...4 Onafhankelijk advies; onze relatie met verzekeraars...5 Waarop is het advies

Nadere informatie

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL premie- en inningssystematiek EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens bpfbouw en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector. OVER DEZE HANDLEIDING

Nadere informatie

Stappenplan. Starten met de zakelijke Europese incasso voor nieuwe incassanten. 31 juli 2019 Versie 4.0

Stappenplan. Starten met de zakelijke Europese incasso voor nieuwe incassanten. 31 juli 2019 Versie 4.0 Starten met de zakelijke Europese incasso voor nieuwe incassanten 31 juli 2019 Versie 4.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Wat is de zakelijke Europese incasso 3 2. Wat moet u doen 4 2.1 Verzamel informatie

Nadere informatie

HOE WERKT HET PERSOONLIJK DIGITAAL DOSSIER

HOE WERKT HET PERSOONLIJK DIGITAAL DOSSIER HANDLEIDING GEBRUIK WEBSITE HOE WERKT HET PERSOONLIJK DIGITAAL DOSSIER Op deze pagina s van dit document vindt u de belangrijkste punten over het gebruik van het Persoonlijk Digitaal dossier. Inhoud: 1.

Nadere informatie

Wie zijn wij? ZAKELIJK Litjens Assurantiën B.V.

Wie zijn wij? ZAKELIJK Litjens Assurantiën B.V. ZAKELIJK Litjens Assurantiën B.V. Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien hoe onze werkwijze is. In onze werkwijze staat uw bedrijf centraal. In deze dienstenwijzer

Nadere informatie

Compad Store Automation

Compad Store Automation Compad Store Automation Iban / Serpa Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 1 november 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 23 April 2013 Definitief Carol Esmeijer Iban conversie toegevoegd.

Nadere informatie

Wieringa Adviesgroep. Dienstenwijzer. Wie zijn wij?

Wieringa Adviesgroep. Dienstenwijzer. Wie zijn wij? Wieringa Adviesgroep Dienstenwijzer Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke

Nadere informatie