ROSA software voor de kinderopvang

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ROSA software voor de kinderopvang"

Transcriptie

1 Over op de IBAN ROSA software voor de kinderopvang Kenmerk: ROSA_IBAN.doc MULDATA

2 Systeem : ROSA over op de IBAN pagina: 2 Hoofdstuk : Inleiding Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Conversie bankrekeningnummers naar IBAN Stap1: Aanmaken Excel bestand Stap2: inlezen Excel bestand Activeren IBAN in ROSA IBAN schakelaar Veranderingen in de relatiekaart NAW gegevens Financieel Nieuwe stamgegevens Telebankieren Start telebankieren Incasso Uitbetalen Financiele export Wijziging koppeling boekhoudpakket... 15

3 Systeem : ROSA over op de IBAN pagina: 3 Hoofdstuk : Inleiding 1. Inleiding In dit document wordt uitgelegd hoe u in ROSA kan overgaan op de IBAN. Het daadwerkelijk in gebruik nemen van de IBAN, geschiedt door een schakelaar in ROSA. ROSA toont niet én het oude rekeningnummer én het nieuwe IBAN nummer. Het is óf het oude rekeningnummer en telebankieren met CLIEOP bestanden, óf de nieuwe IBAN nummers en telebankieren met SEPA bestanden. De procedure en eisen rondom de IBAN en incasso s zal veranderen. Als u nog niet of onvoldoende op de hoogte bent van deze wijzigingen, neem dan contact op met uw bank. De volgende onderdelen worden in dit document behandeld: - Conversie bankrekeningnummers naar IBAN. - Activeren IBAN in ROSA. - Aanmaken telebankieropdrachten met nieuwe PAIN formaat. - Gevolgen koppeling boekhoudpakketten. Voordat u begint: Voordat u begint met de invoering van de IBAN, zorg dat u uw Incassant ID bij de hand hebt. Het Incassant ID is een uniek nummer dat uw bank aan u toekend. Deze kunt u dus bij uw bank opvragen. Conversie bankrekeningnummers naar IBAN. U kunt in ROSA eenvoudig alle bankrekeningnummers omzetten (conversie) middels een speciaal ontwikkelde functie in ROSA. Activeren IBAN in ROSA. Via de ROSA Opties kiest u op een gegeven moment om over te gaan op IBAN nummers. Als u telebankiert in ROSA, dan zal ook die nieuwe incasso- en betalingsformaten van toepassing worden. Aanmaken telebankieropdrachten met nieuwe PAIN formaat. Als u telebankiert in ROSA, zal het incasso- en uitbetalingsbestand niet meer het CLIEOP formaat hebben maar het PAIN formaat. Gevolgen koppeling boekhoudpakketten. Als u een financiële koppeling heeft vanuit ROSA naar uw boekhoudpakket, dan zal afhankelijk van het boekhoudpakket, onderdelen zijn aangepast.

4 Systeem : ROSA over op de IBAN pagina: 4 Hoofdstuk : Conversie bankrekeningnummers naar IBAN 2. Conversie bankrekeningnummers naar IBAN U kunt in ROSA eenvoudig alle bankrekeningnummers omzetten (conversie) middels een speciaal ontwikkelde functie in ROSA. Kies voor menu beheer > IBAN omzetter: Ziet het menu onderdeel IBAN omzetter niet? dan moet u eerst via Toegangsbeheer dit onderdeel aan zetten. Klik in Toegangsbeheer op de groepen, sluit Toegangsbeheer, sluit ROSA, start ROSA en log opnieuw in. Nu moet het menu onderdeel wel te zien zijn. Het volgende scherm wordt getoond. In dit scherm dient u 2 stappen te doorlopen: - Stap1: Aanmaken van een bestand met alle ROSA rekeningnummers - Stap2: Inlezen van een hetzelfde bestand in ROSA, nadat deze door de IbanBicService is aangevuld met IBAN en BIC codes.

5 Systeem : ROSA over op de IBAN pagina: 5 Hoofdstuk : Conversie bankrekeningnummers naar IBAN 2.1 Stap1: Aanmaken Excel bestand Het omzetten van een rekeningnummer naar IBAN doet ROSA dus niet zelf. Hiervoor is een speciale website voorhanden: de IbanBicService. Om het bestand te kunnen aanbieden dient u zich eenmalig te registreren als gebruiker. Ga naar Kies voor Registeren : Meld je aan als Gebruiker, vul uw gegevens in met opgave van een adres. Op dit adres krijgt u een bevestigings voor het activeren van uw account. Laat ROSA een bestand aanmaken waarin ALLE rekeningnummers zijn opgenomen die in ROSA aanwezig zijn. Standaard heet het bestand rosa_reknrs. Afhankelijk van uw Excel versie zal het bestand gaan heten: rosa_reknrs.xls of rosa_reknrs.xlsx. Kies voor Aanmaken bestand om het bestand te maken.

6 Systeem : ROSA over op de IBAN pagina: 6 Hoofdstuk : Conversie bankrekeningnummers naar IBAN Log daarna in bij de IbanBicService: Kies voor Login Voor uw gebruikersnaam en wachtwoord in, die u in een heeft ontvangen. Selecteer het bestand met rekeningnummers dat u met ROSA heeft aangemaakt: Kies daarna voor Bestand versturen.

7 Systeem : ROSA over op de IBAN pagina: 7 Hoofdstuk : Conversie bankrekeningnummers naar IBAN U krijgt de volgende melding: Wanneer het bestand is aangevuld met IBAN nummers, ontvangt u een bericht. Na het opnieuw inloggen bij de IbanBicService kunt u het bestand met IBAN nummers downloaden: Kies voor Download bestanden. Het volgende scherm wordt getoond: Klik op bestandsnaam rosa_reknrs.xlsx om het bestand te downloaden. 2.2 Stap2: inlezen Excel bestand Als u het bestand met IBAN en BIC codes heeft gedownload, kunt u met Stap2 het bestand weer inlezen. Voordat u het bestand gaat inlezen, dient u een besluit te nemen over het machtigingskenmerk en mandaat datum. Machtigingskenmerk: Als u telebankiert met ROSA, dient u een besluit te nemen welke Machtigingskenmerk u wilt gaan gebruiken. De nieuwe incasso standaard verplicht iedere incassant te kenmerken met een unieke identificatie. U kunt in ROSA kiezen voor: - Automatisch afleiden op basis van het BSN nummer - Automatisch afleiden op basis van het ROSA relatienummer - Automatisch afleiden op basis van een volgnummer die ROSA aanmaakt. - Automatisch afleiden op basis van het ROSA debiteurnummer, indien leeg, dan relatienummer.

8 Systeem : ROSA over op de IBAN pagina: 8 Hoofdstuk : Conversie bankrekeningnummers naar IBAN Standaard wordt het Machtigingskenmerk afgeleid van het BSN. Het voordeel hiervan is dat je niet noodzakelijk eerst een relatie moet aanmaken in ROSA, voordat je het Machtigingskenmerk kunt afgeven/opnemen aan de incassant. Als u dit anders wilt, kies dan vanuit Stap2 eerst voor Instellingen en wijzig de Mandaat gegevens: Mandaat datum: Als u telebankiert in ROSA, dan dient u door de nieuwe incasso standaard, van iedere incassant, de mandaat datum vast te leggen. Dit is de datum waarop de incassant haar machtiging heeft ondertekend. Voor de conversie neemt ROSA een mandaat datum aan 1 januari Alle machtigingen die u al in ROSA heeft vastgelegd, krijgen dan deze datum. Als u dit anders wilt, kies dan vanuit Stap2 eerst voor Instellingen en wijzig de Mandaat gegevens. Om het bestand met IBAN en BIC codes te kunnen verwerken, selecteer het bestand via : Kies daarna voor Inlezen bestand.

9 Systeem : ROSA over op de IBAN pagina: 9 Hoofdstuk : Activeren IBAN in ROSA ROSA zal het bestand gaan inlezen, het resultaat ziet u direct in het scherm. Na het inlezen toont ROSA het resultaat: Als er regels niet succesvol zijn verwerkt (in het bovenstaande voorbeeld zijn dat er 25) dan vermeldt ROSA de reden. Mogelijke redenen voor niet succesvolle verwerking, kunnen zijn: - Geen IBAN aanwezig: de IbanBicService is soms niet in staat om het rekeningnummer om te zetten naar een IBAN nummer - BIC code onbekend: de BIC code bestaat niet in ROSA. BIC codes kunt u invullen/aanvullen via menu Stamgegevens > Banken - Kan sepacode niet afleiden: het machtigingskenmerk kan niet worden afgeleid, als er geen BSN nummer aanwezig is. Als u alleen de NOK regels wilt zien, wijzig dan het filter van alle regels naar foute regels U kunt de NOK regels zelf herstellen in ROSA. Bewaar de foute regels eventueel in een Excel document, door de regels te exporteren naar een foutbestand (klik met rechter muistoets in de lijst): Als u wenst, kunt u meerdere keren het Excel bestand met IBAN rekeningnummers inlezen.

10 Systeem : ROSA over op de IBAN pagina: 10 Hoofdstuk : Activeren IBAN in ROSA 3. Activeren IBAN in ROSA 3.1 IBAN schakelaar Het daadwerkelijk in gebruik nemen van de IBAN, geschiedt door de IBAN schakelaar in ROSA. ROSA toont niet én het oude rekeningnummer én het nieuwe IBAN nummer. Het is óf het oude rekeningnummer en telebankieren met CLIEOP bestanden, óf de nieuwe IBAN nummers en telebankieren met SEPA bestanden. Om met IBAN aan de slag te gaan, ga naar menu Beheer > Opties > Financieel > Financieel 1. Wijzig Over op de IBAN van NEE naar JA. Ook kunt u hier het machtigingskenmerk instellen/wijzigen. Deze keuze heeft u, als het goed is, al gemaakt tijdens het inlezen van het conversie bestand met IBAN en BIC codes. De knop Controleer kunt u gebruiken als u bijv. van keuze wisselt, en zal alle relaties controleren op vulling van het machtigingskenmerk en deze eventueel aanpassen.

11 Systeem : ROSA over op de IBAN pagina: 11 Hoofdstuk : Activeren IBAN in ROSA 3.2 Veranderingen in de relatiekaart Als u over gaat op de IBAN, zal de relatiekaart veranderen op NAW gegevens en financieel NAW gegevens De NAW gegevens in de ROSA relatiekaart zal wijzigen naar: Per relatie dient het land te worden ingevuld. De conversie zorgt standaard voor een vulling van landen, die zijn terug te vinden onder menu Stamgegevens, én iedere relatie zal landcode NL krijgen Financieel Het financiele gedeelte in de ROSA relatiekaart zal wijzigen naar: Bankrekeningnr: Het IBAN bankrekeningnummer Uitbreiding telebankier machtiging: Herhaling of Eerste keer. Als u een nieuwe relatie aanmaakt, zal deze standaard staan op Eerste keer. Na het uitvoeren van een incasso, zal deze automatisch worden omgezet naar Herhaling Toelichting: De procedure rondom SEPA incasso s zal anders gaan verlopen dan bij CLIEOP incasso s. Relaties die voor de eerste keer worden geincasseerd, moeten expliciet als eerste keer worden gekenmerkt. De doorlooptijd van een incasso door de bank zal voor eerste keer incassanten langer zijn dan voor herhalende incassanten. Verplichte velden: Als u instelt, machtiging=ja, dan zal ROSA het machtigingskenmerk automatisch aanmaken, én dienen de volgende velden zijn ingevuld: banknaam, bankrekeningnr en datum machtiging.

12 Systeem : ROSA over op de IBAN pagina: 12 Hoofdstuk : Activeren IBAN in ROSA 3.3 Nieuwe stamgegevens Door de invoering van de IBAN is ROSA uitgebreid met de volgende stamgegevens: Landen: Voor iedere relatie dient het land van inwoning te worden ingevoerd. ROSA maakt standaard landcode aan zodra u de conversie met IBAN en BIC codes uitvoert. De Landen kunt u daarna zelf onderhouden via menu Stamgegevens. Banken: De gegevens van een bank, via menu Stamgegevens, zijn uitgebreid met een bankcode en BIC code: ROSA probeert tijdens de conversie van IBAN en BIC codes, uw bankgegevens aan te vullen, en zal de meest voorkomende banken automatisch toevoegen.

13 Systeem : ROSA over op de IBAN pagina: 13 Hoofdstuk : Telebankieren 4. Telebankieren 4.1 Start telebankieren Als u het scherm telebankieren start, kan ROSA een melding geven dat niet alle gegevens volledig zijn ingevoerd voor het kunnen uitvoeren van een incasso/uitbetaling : Deze melding is informatief. Als deze wijzigingen niet doorvoert, zullen alleen deze relaties niet meegaan in een incasso/uitbetaling opdracht. Om snel te kunnen achterhalen bij welke relaties wel of geen gegevens zijn ingevuld, toon de lijst met verzorgers en voeg kolommen in het overzicht toe, met betrekking tot SEPA:

14 Systeem : ROSA over op de IBAN pagina: 14 Hoofdstuk : Telebankieren 4.2 Incasso Als u incasseert met ROSA, wijzigt de procedure in ROSA vrijwel niet. Om een incasso of uitbetaling te kunnen doen via uw bank, dient u een contract met de bank af tesluiten. U krijgt van de bank een Incassant ID. Dit nummer kunt u invoeren bij de bedrijfsgegevens onder menu Organisatie: Bereik: De enige toevoeging is het bereik, waarbij u expliciet een incasso bestand kunt maken voor relaties met machtiging eerste incasso, relaties met machtiging herhalende incasso of beide machtigingen eerste+herhalende relaties in één bestand. Bestandsnaam: De toevoeging van het bestand MOET zijn.xml Het bestand dat ROSA nu aanmaakt is geen CLIEOP formaat maar een PAIN formaat. 4.3 Uitbetalen Als u uitbetaalt met ROSA, wijzigt de procedure in ROSA niet. Bestandsnaam: De enige verandering is de bestandsnaam dat een toevoeging.xml moet hebben. Het bestand dat ROSA nu aanmaakt is geen CLIEOP formaat maar een PAIN formaat.

15 Systeem : ROSA over op de IBAN pagina: 15 Hoofdstuk : Financiele export 5. Financiele export 5.1 Wijziging koppeling boekhoudpakket Als u een ROSA heeft gekoppeld met uw boekhoudpakket via de Financiele Export, dan zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd: Exporteren Debiteuren/crediteuren: Het bankrekeningnummer is nu het IBAN nummer. Wij hebben contact opgenomen met de verschillende leveranciers van de boekhoudpakketten die door ROSA worden ondersteund. Niet iedereen is al voorbereid op de IBAN. De wijzigingen die wij tot nu toe hebben ontvangen, is recht toe recht aan, vervang het oude rekeningnummer met de nieuwe IBAN. Mochten er andere wijzigingen bij u bekend zijn, geef deze aan ons door, dan zullen wij ROSA hier op aanpassen.

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 1 van 35 UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 2 van 35 1. SEPA CHECK Ga naar http://www.unidis.nl/ en klik op doe de SEPA check. Zie onderstaande screenshot. U komt

Nadere informatie

SEPA Instellen. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl. SEPA activeren voor uw vereniging

SEPA Instellen. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl. SEPA activeren voor uw vereniging 1 / 9 SEPA Instellen SEPA activeren voor uw vereniging Als eerste gaat u naar het beheercentrum om SEPA te activeren. U kiest voor beheercentrum en vervolgens voor het onderdeel IBAN / SEPA Aan de rechtste

Nadere informatie

IBAN Conversie. Toelichting

IBAN Conversie. Toelichting IBAN Conversie Toelichting AGP Capelle a/d IJssel B.V. Versie: 1.00 Datum: 01-03-2013 Inhoud Inleiding... 3 Individuele omzetting naar IBAN... 4 Batchomzetting van bankrekeningnummers naar IBAN... 4 Importeren

Nadere informatie

CASH is SEPA-proof! U kunt eenvoudig uw eigen IBAN en BIC codes opvragen via de website:

CASH is SEPA-proof! U kunt eenvoudig uw eigen IBAN en BIC codes opvragen via de website: Er vinden de komende tijd grote veranderingen plaats binnen het Europese betalingsverkeer, welke ook gevolgen hebben voor het gebruik van CASH. Wij willen u graag op de hoogte stellen dat CASH deze ontwikkelingen

Nadere informatie

UNIT4 Multivers Installatie bankrekeningnummers omzetten naar IBAN

UNIT4 Multivers Installatie bankrekeningnummers omzetten naar IBAN UNIT4 Multivers Installatie bankrekeningnummers omzetten naar IBAN Datum: 22-4-2013 Versie: 1.0 Inhoud Inleiding... 3 Wat doet de Multivers Installatie IBAN omzetter?... 5 Stappen/controles uit te voeren

Nadere informatie

STAPPENPLAN UNIT4 MULTIVERS PERSONEEL & SALARIS

STAPPENPLAN UNIT4 MULTIVERS PERSONEEL & SALARIS Over op IBAN STAPPENPLAN UNIT4 MULTIVERS PERSONEEL & SALARIS a white paper by UNIT4 2013 Inhoud Inleiding 3 1. Tijdelijke licentiecode Import aanvragen 4 2. Tijdelijke licentiecode activeren 5 3. Exporteren

Nadere informatie

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Sdu Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoudsopgave Overzicht... 3 Converteren banknummers... 3 Rapport maken...

Nadere informatie

Uw bankrekeningnummers omzetten naar IBAN/BIC met de UNIT4 Multivers IBAN Converter

Uw bankrekeningnummers omzetten naar IBAN/BIC met de UNIT4 Multivers IBAN Converter Uw bankrekeningnummers omzetten naar IBAN/BIC met de UNIT4 Multivers IBAN Converter Inhoud 1 Wat doet de UNIT4 Multivers IBAN-Converter?... 1 1.1 Stappen bij de invoering... 1 2 Het uitvoeren van de wizard...

Nadere informatie

Handleiding SEPA. Handleiding SEPA vanaf Assistent versie 3.1.38.1

Handleiding SEPA. Handleiding SEPA vanaf Assistent versie 3.1.38.1 Handleiding SEPA 1 Inhoud Inleiding... 3 Algemene instellingen... 4 IBAN omnummering... 5 IBAN & BIC... 6 Automatische Incasso s & Betalingen... 8 Acceptgiro s... 11 Systeemtest IBAN-acceptgiro s... 13

Nadere informatie

Bedrijven SEPA machtiging

Bedrijven SEPA machtiging Bedrijven SEPA machtiging Via Rabo Financial Logistics Portal (RFLP) kunt u gebruik maken van de toepassing Bedrijven SEPA machtiging om een machtiging te registreren voor Bedrijven Euroincasso s. Zonder

Nadere informatie

9 jan 2014 SEPA conversie versie 1.1 pag. 1

9 jan 2014 SEPA conversie versie 1.1 pag. 1 9 jan 2014 SEPA conversie versie 1.1 pag. 1 Omzetten bankrekeningen naar IBAN s, volgens de SEPA-regels, voor ItsClean Inleiding Met ingang van 1 februari 2014 kunt u de bestaande (=oude) bankrekeningnummers

Nadere informatie

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Skeelerschool Leeuwarden.

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Skeelerschool Leeuwarden. Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Skeelerschool Leeuwarden. Ga naar de website van de IJshal Leeuwarden (www.ijshalleeuwarden.nl) en kies voor de button: Skeelerschool Klik vervolgens op de oranje

Nadere informatie

Mandaat registeren. Bijdrageadministratie. 1. Voordat u begint. Belangrijk om te weten

Mandaat registeren. Bijdrageadministratie. 1. Voordat u begint. Belangrijk om te weten Bijdrageadministratie Mandaat registeren Met Scipio Online kunt u incasso bestanden genereren. Deze stuurt u naar de bank zodat uw leden worden geïncasseerd. Om leden te kunnen incasseren moet u mandaten

Nadere informatie

Incassomachtigen. voor bedrijven

Incassomachtigen. voor bedrijven Incassomachtigen voor bedrijven Voor de zakelijke markt kennen we twee soorten machtigingen: de Euro-incassomachtiging en de Bedrijven Euro-incassomachtiging. Deze machtigingen kunnen zowel op papier als

Nadere informatie

Accept Financieel en SEPA. Het is nu mogelijk om in Accept Financieel SEPA bestanden aan te maken.

Accept Financieel en SEPA. Het is nu mogelijk om in Accept Financieel SEPA bestanden aan te maken. Accept Financieel en SEPA Het is nu mogelijk om in Accept Financieel SEPA bestanden aan te maken. Het formaat voor het aanleveren van verzamelbetalingen en incasso s verandert van het huidige ClieOp03

Nadere informatie

d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank

d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank Vanaf 7 april 2015 moeten debiteurengegevens in een aangepast bestandsformaat naar Deutsche Bank ABF worden gestuurd. Deze instructie beschrijft

Nadere informatie

Bestelprocedure huurkoop in termijnen

Bestelprocedure huurkoop in termijnen Bestelprocedure huurkoop in termijnen Login gegevens per e-mail Namens CVO Melanchthon heeft u via idealnet een e-mailbericht ontvangen met een unieke gebruikersnaam en wachtwoord om te kunnen inloggen

Nadere informatie

Over op IBAN en SEPA Wat betekent dat voor uw organisatie? Wij zijn uw bank.

Over op IBAN en SEPA Wat betekent dat voor uw organisatie? Wij zijn uw bank. Over op IBAN en SEPA Wat betekent dat voor uw organisatie? Wij zijn uw bank. 1 Over op IBAN en SEPA Op dezelfde manier betalen in heel Europa, dat is het doel van SEPA (Single Euro Payments Area). Vanaf

Nadere informatie

1. Omzetten rekeningsnummers naar IBAN nummers

1. Omzetten rekeningsnummers naar IBAN nummers 1. Omzetten rekeningsnummers naar IBAN nummers Inleiding Binnen iedere kinderopvangorganisatie zullen er specifieke vragen zijn over bepaalde processen binnen The Nanny. Met dit document willen wij u een

Nadere informatie

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013)

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013) Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013) Ga naar de website van de IJshal Leeuwarden (www.ijshalleeuwarden.nl) en kies voor de button: Inschrijven

Nadere informatie

Handleiding REMS SEPA IBAN conversie deel 1 REMS versie 3.5A0109/3.6A0102

Handleiding REMS SEPA IBAN conversie deel 1 REMS versie 3.5A0109/3.6A0102 Handleiding REMS SEPA IBAN conversie deel 1 REMS versie 3.5A0109/3.6A0102 Versie 2 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsbestand,

Nadere informatie

Individuele conversie bankrekening naar het IBAN formaat

Individuele conversie bankrekening naar het IBAN formaat Individuele conversie bankrekening naar het IBAN formaat Sdu Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoud Overzicht... 3 Nieuwe velden relatiekaart... 3 Handmatig omzetten

Nadere informatie

Support Note Validatiemelding bij export SEPA-incasso s verhelpen

Support Note Validatiemelding bij export SEPA-incasso s verhelpen Support Note Validatiemelding bij export SEPA-incasso s verhelpen Tijdens de export van een incasso-bestand ontvangt u de melding dat het gegenereerde XML-bestand niet aan de eisen voldoet. In deze Support

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Als deelnemer aan de kunstroute kunt u uw kunstaanbod presenteren op de website van kunst in

Nadere informatie

Compad Store Automation

Compad Store Automation Compad Store Automation Iban / Serpa Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 1 november 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 23 April 2013 Definitief Carol Esmeijer Iban conversie toegevoegd.

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Beheren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Beheren 2 Beheren U heeft toegang tot Beheren via het menu links op het scherm. Via Beheren beheert

Nadere informatie

Zorg er tevens voor de het vinkje clieop in testmodus is uitgeschakeld als u daadwerkelijk incasso s wilt gaan doen.

Zorg er tevens voor de het vinkje clieop in testmodus is uitgeschakeld als u daadwerkelijk incasso s wilt gaan doen. Sepa Incasso s Via Easy-work is het mogelijk om incasso batches aan te maken in het SEPA / XML formaat. Voordat deze optie gebruikt kan worden dienen er een aantal instellingen voor elkaar te zijn en u

Nadere informatie

Scenario Advies HANDLEIDING WOONPAKKET VOOR DE ADVISEUR

Scenario Advies HANDLEIDING WOONPAKKET VOOR DE ADVISEUR Scenario Advies HANDLEIDING WOONPAKKET VOOR DE ADVISEUR Juli 2016 Hoofdstuk 1, Woonpakket.nl 1 WOONPAKKET.NL Met de introductie van update 2.0.3 van Scenario Advies is ook een nieuwe versie van Woonpakket.nl

Nadere informatie

BEDRIJVEN MONITOREN MET HET RISICO REGISTER

BEDRIJVEN MONITOREN MET HET RISICO REGISTER BEDRIJVEN MONITOREN MET HET RISICO REGISTER Bedrijven toevoegen aan het Risico Register Er bestaan verschillende manieren om bedrijven aan het Risico Register toe te voegen. Handmatig Wanneer u een rapport

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding. 2 2. Activeren directe bankkoppeling 2 3. Ophalen bankafschriften via directe bankkoppeling..7 4. Aanbieden betaalopdrachten via

Nadere informatie

Handleiding. Bedrijven SEPA Machtiging

Handleiding. Bedrijven SEPA Machtiging Handleiding Bedrijven SEPA Machtiging Inhoud 1. INLEIDING 2. INLOGGEN BEDRIJVEN SEPA MACHTIGING 3. RAADLPLEGEN MACHTIGING 4. AANMAKEN MACHTIGING 5. WIJZIGEN MACHTIGING 6. VERWIJDEREN OF INTREKKEN VAN EEN

Nadere informatie

INSCHRIJVEN VAN MEDEWERKERS VOOR EEN TRAINING BIJ DE VDO ACADEMY

INSCHRIJVEN VAN MEDEWERKERS VOOR EEN TRAINING BIJ DE VDO ACADEMY INSCHRIJVEN VAN MEDEWERKERS VOOR EEN TRAINING BIJ DE VDO ACADEMY Als u voor het eerst op de VDO Academy bent en u heeft uzelf niet geregistreerd nog geen medewerkers geregistreerd uw bedrijf is nog onbekend

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

Overschakelen van ClieOp03 incasso naar Euro-incasso. Scipio Update 2014

Overschakelen van ClieOp03 incasso naar Euro-incasso. Scipio Update 2014 Overschakelen van ClieOp03 incasso naar Euro-incasso Scipio Update 2014 januari 2014 Inleiding In Europa wordt het betalingsverkeer gestandaardiseerd. Automatische afschrijvingen en overschrijvingen in

Nadere informatie

Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet

Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet De Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet geeft een overzicht van de productcodes die per gemeente worden gebruikt voor de informatie-uitwisseling

Nadere informatie

HANDLEIDING WEB SHOP

HANDLEIDING WEB SHOP HANDLEIDING WEB SHOP 1 Registreren... 2 1.1 Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2 1.2 Persoonsgegevens... 2 1.3 Persoonsgegevens 2... 3 1.4 Eerste keer aanmelden... 4 2 Mijn profiel... 5 2.1 Mijn gegevens...

Nadere informatie

Handleiding (Verzender Ontvanger)

Handleiding (Verzender Ontvanger) Handleiding (Verzender Ontvanger) Anachron B.V. Steven Nijholt & Maarten Wiggers 28-02-2014 Version: 1.1 Status: Released Inhoud 1. Over dit document... 3 1.1 List of changes... 3 1.2 Scope... 3 2. Registratie...

Nadere informatie

IBAN BIC Service. Gebruikersinstructies. IBAN BIC MultiChecker

IBAN BIC Service. Gebruikersinstructies. IBAN BIC MultiChecker IBAN BIC Service Gebruikersinstructies IBAN BIC MultiChecker Disclaimer Dit document is door de stichting IBAN Service NL opgesteld. De grootst mogelijke zorgvuldigheid is betracht bij het opstellen van

Nadere informatie

ROSA software voor kinderopvang

ROSA software voor kinderopvang Internet ROSA en MyChapp Startersgids ROSA software voor kinderopvang Kenmerk: ROSA_Internet_Startersgids_ROSA_MyChapp 2004-2009 MULDATA http://www.muldata.nl info@muldata.nl Systeem : ROSA internet startersgids

Nadere informatie

Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website

Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website Handleiding Talententicket Inhoudstabel Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website... 1 Registreren van je vereniging wanneer je al bent geregistreerd op de website...

Nadere informatie

Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet

Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet De Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet geeft een overzicht van de productcodes die per gemeente worden gebruikt voor de informatie-uitwisseling

Nadere informatie

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA naar PERIDOS Inleiding U bent verantwoordelijk voor het al dan niet aanleveren van gegevens aan Peridos. Daarbij

Nadere informatie

In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 2.08 (augustus 2013)

In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 2.08 (augustus 2013) December 2013 Geachte SalonNet gebruiker, In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 2.08 (augustus 2013) Met welke versie van SalonNet

Nadere informatie

Handleiding: ECAS account en URID aanmaken

Handleiding: ECAS account en URID aanmaken Afschrift Paraaf Koningskade 4 Postbus 91503 2509 EC Den Haag IPC 652 www.emissieautoriteit.nl Handleiding: ECAS account en URID aanmaken Inhoudsopgave Introductie... 3 Maak een ECAS account aan... 4 Mobiel

Nadere informatie

Handleiding: ECAS account en URID aanmaken

Handleiding: ECAS account en URID aanmaken Afschrift Paraaf Koningskade 4 Postbus 91503 2509 EC Den Haag IPC 652 www.emissieautoriteit.nl Handleiding: ECAS account en URID aanmaken Inhoudsopgave Introductie... 3 Maak een ECAS account aan... 4 Mobiel

Nadere informatie

Registreren patiëntportaal nieuwe website Huisartsenpraktijk Baarlo

Registreren patiëntportaal nieuwe website Huisartsenpraktijk Baarlo 1 Stap-voor-stap handleiding Registreren patiëntportaal nieuwe website Huisartsenpraktijk Baarlo 1. Ga naar de nieuwe website: huisartsenpraktijkbaarlo.uwartsonline.nl 2. Klik op de knop Inloggen. 3. Klik

Nadere informatie

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase FlexBase is het leermiddelenarrangement voor het bakkersonderwijs in Nederland, waarbij zowel papieren als digitale leermiddelen worden gebruikt. Deze handleiding

Nadere informatie

Evaluatie adviesgesprek

Evaluatie adviesgesprek Evaluatie adviesgesprek Het verkrijgen van de uitnodigingen. Opzet De enquêtes worden uitgevoerd m.b.v. de online mogelijkheden op tevreden.nl. Elke apotheek heeft hier zijn eigen account en kan ook zelf

Nadere informatie

Nieuwsbrief, december 2013

Nieuwsbrief, december 2013 Nieuwsbrief, december 2013 In dit nummer: Aangepaste openingstijden Euro-Incasso Cashflow aanbieding CashflowPro Foerage CashflowPro Online Tips en trucs Volgend jaar Digitale nieuwsbrief Voor u ziet u

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Recente verbeteringen. Versie januari 2014

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Recente verbeteringen. Versie januari 2014 Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Recente verbeteringen Versie januari 2014 Inhoudsopgave Het afgelopen jaar is een aantal verbeteringen doorgevoerd binnen Internet Bankieren.

Nadere informatie

Hoofstukindeling Incasso PC Leden

Hoofstukindeling Incasso PC Leden Hoofstukindeling Incasso PC Leden 1 Voorwoord SEPA... 2 2 Voorwaarden vooraf... 3 3 Inrichten PC Leden voor de incasso... 4 3.1 Inrichting contract PC Leden... 4 3.2 De machtigingen administratie (het

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 3. Activeren directe

Nadere informatie

Microsoft Dynamics NAV voorbereiden op SEPA en IBAN

Microsoft Dynamics NAV voorbereiden op SEPA en IBAN Microsoft Dynamics NAV voorbereiden op SEPA en IBAN 2012 GAC Business Solutions De Scheper 307 5688 HP Oirschot +31 (0)499 58 28 28 info@gac.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Introductie... 3 2 Wat

Nadere informatie

Werkwijze Licenties Use2Day

Werkwijze Licenties Use2Day Werkwijze Licenties Use2Day Versie: 1.1 Laatste wijziging: 23 december 2008 Website: www.use2day.nl Informatie: Info@Use2Day.nl Copyright: 2008 Use2Day Inhoudsopgave 1 Versiehistorie... 3 2 Algemeen...

Nadere informatie

Handleiding Elektrocrack

Handleiding Elektrocrack Handleiding Elektrocrack Homepagina 2 Log in 3 Dashboard 4 Quiz aanmaken 5 Filter 6 Vragen 7 [i] Detail 8 Mijn Quiz 9 Dashboard 11 Documenten 12 Offline versie 13 Speel het spel 14 Spelvenster 15 Opties

Nadere informatie

Pas van Dronten Instructies voor pashouders

Pas van Dronten Instructies voor pashouders Pas van Dronten Instructies voor pashouders In deze instructies leest u hoe u de Pas van Dronten kunt gebruiken. Er wordt uitgelegd: 1. Hoe u de pas kunt registreren op de website www.pasvandronten.nl.

Nadere informatie

Handleiding Profin. Sepa Betalen en incasseren. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl

Handleiding Profin. Sepa Betalen en incasseren. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl Handleiding Profin Sepa Betalen en incasseren Cervus Automatisering BV Inhoudsopgave Algemeen pagina 3 Bedrijfsconstanten pagina 4 Algemene instellingen pagina 4 Banken pagina 5 Crediteuren pagina 7 Tabblad

Nadere informatie

Wijzigingen in verband met IBAN/SEPA

Wijzigingen in verband met IBAN/SEPA Wijzigingen in verband met IBAN/SEPA Het betalingsverkeer binnen Nederland gaat binnenkort grondig wijzigen door de invoering van nieuwe, langere bankrekeningnummers. Deze nummers worden IBAN genoemd,

Nadere informatie

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 Inhoudsopgave 1. Gebruikers & voertuigen... 3 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 1.2 Hoe (ont)koppel ik een bestaande gebruiker(s) van/aan meerdere voertuigen?... 5 1.3 Hoe voeg ik een extra voertuig

Nadere informatie

SEPA en uw PxPlus/ProvideX software

SEPA en uw PxPlus/ProvideX software SEPA en uw PxPlus/ProvideX software CLIEOP vervalt, SEPA komt hiervoor in de plaats Nederland gaat op 1 februari 2014 over op het Europese betalingssysteem, SEPA (Single Euro Payments Area). We gaan niet

Nadere informatie

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Hieronder vindt u de instructie voor de aanvraagmodule voor de subsidie Asbest eraf Zonnepanelen erop. Hieronder vindt u het beginscherm van

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR BEHEERDERS

HANDLEIDING VOOR BEHEERDERS HANDLEIDING VOOR BEHEERDERS HANDLEIDING VOOR BEHEERDERS U kunt u aanmelden bij go2ubl door klant worden aan te klikken en de volgende gegevens in te vullen. Nadat wij uw aanmelding ontvangen hebben, maken

Nadere informatie

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Hieronder vindt u de instructie voor de aanvraagmodule voor de subsidie Asbest eraf Zonnepanelen erop. Hieronder vindt u het beginscherm van

Nadere informatie

AANMELDING DIS. Handleiding aanmelding DIS en aanlevercontract aanmaken. Datum: 6-11-2014. DBC Informatiesysteem (DIS)

AANMELDING DIS. Handleiding aanmelding DIS en aanlevercontract aanmaken. Datum: 6-11-2014. DBC Informatiesysteem (DIS) AANMELDING DIS Handleiding aanmelding DIS en aanlevercontract aanmaken Versie : DIS00997 Datum: 6-11-2014 DBC Informatiesysteem (DIS) Postbus 2774 3500 GT Utrecht E: info@dbcinformatiesysteem.nl T: 030

Nadere informatie

Exact Online. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

Exact Online. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl Exact Online Handleiding Versie 2.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Artikel toevoegen 5 3. Instellingen CCV Shop 6 4. Orders verzenden

Nadere informatie

MijnOffice365 Beheerdershandleiding.

MijnOffice365 Beheerdershandleiding. MijnOffice365 Beheerdershandleiding. Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. 1504046-2662 Inhoud. Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft

Nadere informatie

2. Machtigingadministratie

2. Machtigingadministratie 2. Machtigingadministratie Inleiding Binnen iedere kinderopvangorganisatie zullen er specifieke vragen zijn over bepaalde processen binnen The Nanny. Met dit document willen wij u een handreiking geven,

Nadere informatie

Exporteren naar imuis versie 4.2.3. of hoger

Exporteren naar imuis versie 4.2.3. of hoger Exporteren naar imuis versie 4.2.3. of hoger Inhoud Keuzes in werken met combinatie The Nanny & imuis... 1 Automatische koppeling... 2 Controle stappen... 2 Exporteren machtigingen vanuit The Nanny...

Nadere informatie

Inhoud van deze folder

Inhoud van deze folder Inhoud van deze folder Single Euro Payments Area (SEPA) Pagina 2 Rekeningnummer omzetten naar IBAN en BIC Pagina 3 Bankafschriften inlezen Pagina 4 Snelstart en verkoopfacturen Pagina 6 Vragen? Pagina

Nadere informatie

Nieuwsattendering van de gemeente Venray

Nieuwsattendering van de gemeente Venray Nieuwsattendering van de gemeente Venray Inhoudsopgave 1 Even vooraf... 2 2 Aanmaken persoonlijke pagina... 3 3 Aanmelden nieuwsbrief... 6 4 Abonnement wijzigen... 8 5 Uw gegevens wijzigen... 8 1 1 Even

Nadere informatie

Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies

Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies 2 MaxRes Backoffice Overzicht In deze handleiding vindt u een uitgebreide uitleg over de backoffice van MaxRes. Per tabblad zal besproken worden welke opties

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de "Zie ook" lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies.

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de Zie ook lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies. Hoofdstuk 1 Boekhouding exporteren U kunt uw boekhouding vanuit Intramed exporteren door middel van een wizard. U kunt de boekhouding exporteren in FMuta-formaat, Auditfile-formaat (ADF), of een eigen

Nadere informatie

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Hieronder vindt u de instructie voor de aanvraagmodule voor de subsidie Asbest eraf Zonnepanelen erop. Op https://aanvragen.meermetminder.nl

Nadere informatie

SETUP SEPA Setup SEPA 2013 Newminds

SETUP SEPA Setup SEPA 2013 Newminds SETUP SEPA Setup SEPA 2013 Newminds Inhoud 1.0 Installatie SEPA (Credit Transfer)... 3 2.0 Installatie SEPA (Direct Debit)... 4 Setup SEPA 2013 Newminds 2 1.0 Installatie SEPA (Credit Transfer) Gebruik

Nadere informatie

Instructie voor het accepteren van PayPal betalingen

Instructie voor het accepteren van PayPal betalingen Instructie voor het accepteren van PayPal betalingen Inleiding Om betalingen via PayPal in uw webshop te ontvangen dient u een zakelijk PayPal account te openen. Middels een zakelijk account kunnen namelijk

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice

Nadere informatie

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Let op: Dit document bestaat uit twee handleidingen: Pagina 2: Handleiding voor de website voor organisators Pagina 14: Uitleg en handleiding voor de

Nadere informatie

Handleiding Mijn Yellowbrick

Handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick versie 2.0 augustus 2014 Voordelig bricken, makkelijk parkeren INHOUDSOPGAVE MIJN YELLOWBRICK 3 MIJN GEGEVENS 5 MOBIEL 7 KAARTEN 10 PARKEREN 13 TRANSACTIES 14 FACTUREN 14 ZAKELIJK

Nadere informatie

Pas van Dronten Instructies voor pashouders

Pas van Dronten Instructies voor pashouders Pas van Dronten Instructies voor pashouders In deze instructies leest u hoe u de Pas van Dronten kunt gebruiken. Er wordt uitgelegd: 1. hoe u de pas kunt registreren op de website www.pasvandronten.nl;

Nadere informatie

Verjaardagsservice Louwers & Partners

Verjaardagsservice Louwers & Partners Verjaardagsservice Louwers & Partners Inloginstructie online portal Verjaardagsservice Per email zullen wij een loginnaam en wachtwoord toesturen waarmee je in kan loggen op https://securewebregistrations.net/louwers/login

Nadere informatie

Handleiding SEOshop - Yuki

Handleiding SEOshop - Yuki Handleiding SEOshop - Yuki www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van SEOshop naar Yuki. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in SEOshop automatisch een factuur

Nadere informatie

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 Inhoudsopgave 1. Gebruikers & voertuigen... 3 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 1.2 Hoe (ont)koppel ik bestaande gebruikers van/aan meerdere voertuigen?... 5 1.3 Hoe voeg ik een extra voertuig toe?...

Nadere informatie

Snelstart Gids. KBP aangiftesoftware online

Snelstart Gids. KBP aangiftesoftware online KBP aangiftesoftware online Snelstart Gids KBP aangiftesoftware online Wolters Kluwer Staverenstraat 15 Postbus 23 7400 GA Deventer telefoon helpdesk: (0570) 67 35 96 e-mail: kbp-nl@wolterskluwer.com website:

Nadere informatie

HANDLEIDING TEAMPAGINA S MIJNCLUB.NU

HANDLEIDING TEAMPAGINA S MIJNCLUB.NU HANDLEIDING TEAMPAGINA S MIJNCLUB.NU INHOUD INLEIDING... 2 De account... 2 Inloggen... 2 GEBRUIKERS MENU... 3 MIJN TEAM... 4 Bewerk team... 4 Spelers... 6 Wedstrijden... 7 Gespeelde wedstrijden... 8 Nog

Nadere informatie

Aanvulling handleiding SupportWin. (voor SupportWin versie 7.5)

Aanvulling handleiding SupportWin. (voor SupportWin versie 7.5) Aanvulling handleiding (voor versie 7.5) Informatie Breekveldt Automatisering B.V. kunt u bereiken op het volgende adres: Breekveldt Automatisering B.V. Brinkstraat 30 6721 WV BENNEKOM Tel.: (0318) 49

Nadere informatie

Getting Started Guide

Getting Started Guide Getting Started Guide Basecone Getting Started Guide Startersgids versie 2.0 augustus 2012 Welkom bij Basecone! Wij zijn blij dat u heeft gekozen voor Basecone als uw document hub Met deze Getting Started

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Inhoudstafel I. Aanmelden op de portal site van Sanoma Media... 3 II. CertiONE Bizmail in één oogopslag... 4 III. Controleren/wijzigen gebruikersgegevens... 5 IV. Aanmaken e-factuur

Nadere informatie

Automatische incasso. E-captain help E-captain help

Automatische incasso. E-captain help E-captain help 1 / 6 Automatische incasso Om incasso te gebruiken binnen e-captain moet de vereniging in het bezit zijn van een SEPA contract met de bank. Deze gegevens moeten worden overgenomen in e-captain. In dit

Nadere informatie

Gebruik Self-service applicatie

Gebruik Self-service applicatie Gebruik Self-service applicatie Algemene informatie Met de applicatie Self-service heeft u de mogelijkheid om zelf diverse beheertaken uit te voeren voor uw relatie. Aan de hand van o.a. de hoeveelheid

Nadere informatie

1 Instellingen voor Clieop-bestanden

1 Instellingen voor Clieop-bestanden U kunt vanuit Reeleezee betalingsopdrachten aanmaken en deze in de vorm van een ClieOp - bestand exporteren. ClieOp (CliëntOpdrachten) is de naam van het elektronische bestand dat zakelijke cliënten gebruiken

Nadere informatie

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Hieronder vindt u de instructie voor de aanvraagmodule voor de subsidie Asbest eraf Zonnepanelen erop. Hieronder vindt u het beginscherm van

Nadere informatie

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl Profin Financiële administratie Cervus Automatisering BV Inhoudsopgave Algemeen pagina 3 Boekjaar aanmaken pagina 4 Grootboekrekeningen pagina 6 Dagboeken pagina 7 Dagboeken met een tegenrekening pagina

Nadere informatie

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten MijnOffice365 Beheerdershandleiding Inhoud Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft Office 365-account

Nadere informatie

HANDLEIDING SEPA. Inhoud

HANDLEIDING SEPA. Inhoud HANDLEIDING SEPA Inhoud 1 Inleiding... 1 2 Bankdagboeken gereed maken voor SEPA... 2 2.1 Invullen van IBAN-nummer... 2 2.2 Koppelen SEPA-banktype... 2 3 Crediteuren instellen voor SEPA... 3 4 Debiteuren

Nadere informatie

Handleiding installeren SEPA incasso s. in AllSolutions. Pagina 1 van 20

Handleiding installeren SEPA incasso s. in AllSolutions. Pagina 1 van 20 Handleiding installeren SEPA incasso s in AllSolutions Pagina 1 van 20 Inhoud 1. SEPA... 3 2. Parameters Bedrijven/Afdelingen... 4 3. Parameters Debiteuren... 5 4. Omnummeren IBAN Nederlandse debiteuren...

Nadere informatie

De koppeling met Rabobank

De koppeling met Rabobank Internet Boekhouden met CASHWeb Altijd een actuele financiële administratie door de automatische verwerking van uw bij- en afschrijvingen In samenwerking met: U kunt de mutaties van uw bankrekening automatisch

Nadere informatie