Voor genoemde punten is het afgelopen jaar vanuit de MR voldoende aandacht geweest.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voor genoemde punten is het afgelopen jaar vanuit de MR voldoende aandacht geweest."

Transcriptie

1 Jaarverslag Medezeggenschapsraad 2015 Inleiding In de medezeggenschapsraad (MR) overleggen directie, personeel en ouders over het beleid dat wordt gevoerd op de Kinderboom. In 2015 werd het personeel vertegenwoordigd door Diny van de Ven, Elly Kop en Carine Engwerda. Namens de ouders door Nanda Hakkert, Josine van Wattum en Richard de Fijter. Josine is in 2015 afgetreden en hiervoor is, na verkiezingen, Kristel van Kempen in de plaats gekomen. Voor Nanda Hakkert is eind 2015 Robbert van t Veer in de plaats gekomen. Met deze samenstelling is de MR volledig bezet. Er is ook een actieve Oudervereniging en de vertegenwoordiging van de Kinderboom binnen de GMR is goed. Omdat het schooljaar niet gelijkloopt met het kalenderjaar, kijken we terug op het gedeelte van het schooljaar 2014/2015 (januari 2014 t/m zomervakantie) en 2015/2016 (vanaf de zomervakantie t/m 31 december 2015). Voor de MR zijn belangrijke aandachtspunten: Is er gebeurd wat we hebben afgesproken in het schooljaarplan? Heeft de school zowel voor leerlingen als voor het personeel een prettig leer- en werkklimaat? Is de school financieel op orde, is het er veilig en worden de leerdoelstellingen bereikt? Is er voldoende contact met andere groepen belanghebbenden zoals Oudervereniging (OV), ouders GMR en het bestuur van Leerrijk!? Voor genoemde punten is het afgelopen jaar vanuit de MR voldoende aandacht geweest. De laatste jaren is helaas de trend dat het leerlingaantal terugloopt. Dit zorgt ieder jaar weer voor een lastige formatieronde. Met name groep 1 en 2 ondervonden hier dit jaar de gevolgen. Omdat gedurende een schooljaar groep 1 steeds aangevuld wordt met nieuwe kinderen, is besloten hier qua formatie op aan te sluiten. Dus met minder formatieplaatsen beginnen en vervolgens opschalen. In dit jaarverslag gaan we op een paar punten dieper in, andere worden benoemd in een chronologisch overzicht.

2 Formatie 2014/2015 De formatie blijft ieder jaar vanuit de MR gezien een belangrijk onderwerp. Door het teruglopende leerlingaantal blijft dit lastig, dit is het gevolg van de koppeling tussen leerlingenaantal aan formatieplaatsen. Door het zogenaamde normkader vanuit Leerrijk! verloopt het proces wel wat vlotter en is e.e.a. transparanter, hoewel het natuurlijk maatwerk blijft. Directie Wegens gezondheidsredenen is Jan-Pieter Groenen niet teruggekeerd als directeur van de Kinderboom. Dit wordt waargenomen door Marc van Gorp. Het is uiteraard zeer spijtig dat het zo is gelopen voor Jan-Pieter, maar gelukkig heeft Marc zich inmiddels laten kennen als een uitstekende vervanger. De MR heeft dit proces uiteraard op de voet gevolgd. De gezonde pauzehap De MR heeft in 2015 een klankbordavond georganiseerd in het kader van de gezonde pauzehap. Er werden namelijk hier nogal eens vragen over gesteld aan MR leden. Als antwoord hierop is een thema-avond georganiseerd waarbij dit onderwerp verder verkend is. Er kwamen leuke ideeën van ouders en ook het team is hiermee aan de gang gegaan, door middel van het invoeren van een vaste fruitdag. Verhogen ouderbijdrage Met de oudervereniging is nagedacht over een verhoging van de ouderbijdrage. Gezamenlijk zijn we tot de conclusie gekomen dat dit geen goed idee is. Hoewel de gewaardeerde activiteiten van de OV uiteraard geld kosten, is gekeken naar andere mogelijkheden om inkomsten te genereren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de sponsorloop. De toekomst van de Kinderboom Het gerucht dat de Kinderboom op korte termijn geen bestaansrecht meer heeft bleef gedurende 2015 rondzingen. Hoewel er dus niets aan de hand is, leek door eenzijdige berichtgeving in de media dit gerucht hardnekkig. Door binnen de wijk flink te flyeren over de open dag en een stukje in krant vanuit Leerrijk! lijken de geruchten nu redelijk de kop ingedrukt te zijn.

3 chronologisch overzicht bespreekpunten Januari Februari Maart Formatie Krimp: Er is een artikel over de toekomst van de Kinderboom geplaatst. Het had wat ons betreft wat indringender gemogen. Schooljaarverslag Schooljaarplan : Het team is ermee aan de slag geweest. Die input wordt nu door Marc en Stèphie verwerkt. Zodra het klaar is komt het terug in MR. Ouderklankbordgroep: Gezonde, verantwoorde traktatie, pauze hapje: De avond verliep prima. Er kwamen goede ideeën van ouders. Op het verslag dat Elly maakte kwam één reactie. MR maakt een voorstel dat in het team gebracht wordt. Aan voorstel van BOV valt niet te tornen. MR doet voorstel voor overige vrije dagen. Marc gaat ermee aan de slag en brengt het later terug in de MR vergadering. Begroting Kinderboom Exploitatie overzicht: Marc geeft toelichting. Er is een tekort t.g.v. terugloop. Elk kwartaal wordt bekeken hoe het ervoor staat. Voor dit schooljaar zijn 3 nieuwe leerlingen aangemeld. Voor het nieuwe schooljaar 9. In de volgende vergadering heeft Marc aantallen leerlingen zodat we kunnen meedenken over de verdeling. Carine en Josien denken na of zij zich verkiesbaar willen stellen. April Het schoolondersteuningsprofiel wordt een onderdeel van het schoolplan. MR heeft adviesrecht. Marc stuurt dit rond zodat MR kan meedenken en adviseren. Er is een aankondiging voor een bijeenkomst met GMR-MR op 8 juni. De agenda is nog niet bekend. Marc heeft overleg gehad met Ans. De Arbomeester moet via internet ingevuld worden. Daarna wordt duidelijk welke actie ondernomen moet worden. De invoering van de 40-urige werkweek zal van invloed zijn op het rooster. Er zijn nog enkele nieuwe aanmeldingen binnengekomen, maar het totale leerlingenaantal loopt iets terug.

4 Carine stelt zich wel verkiesbaar, Josine niet. Diny stel de brieven voor nieuwe leden op. Formatie : Het aantal leerlingen loopt iets terug. Op 14 april gaan directeuren zich buigen over cijfers. Mei De agenda voor de bijeenkomst is nog steeds niet bekend. Afhankelijk van de onderwerpen zal er iemand aanwezig zijn. Door technische problemen kan de Arbomeester nog niet ingevuld worden. Ouderklankbordgroep: Gezonde, verantwoorde traktatie, pauze hapje: OV heeft aangegeven andere ideeën te hebben. Jammer dat er geen OV leden bij klankbordgroep aanwezig waren. We wachten de reactie van het team af. Jammer dat het pas zo laat in het team besproken wordt. De laatste periode in het schooljaar is erg lang. Bekijken of er dan eventueel studiedagen gepland kunnen worden. Het aantal aanmeldingen viel de directie niet tegen. Er volgen nog een aantal gesprekken. Vanuit het team geen aanmeldingen. Carine blijft hierdoor. Vanuit de ouders zijn er twee aanmeldingen. Stembiljetten zijn verspreid. T/m 2 juni kan gestemd worden. Het nieuwe MR lid zal uitgenodigd worden voor de vergadering van 18 juni. Formatie : Het normkader laat zien dat er weer ingeleverd moet worden. Er kunnen 6 groepen gemaakt worden. In de onderbouw ontstaan combinatie, in bovenbouw gedeeltelijke combinaties. MR gaat akkoord met dit idee. Dit zal nog verder uitgewerkt worden door Marc. Verhoging ouderbijdrage: Het plan was om de bijdrage te verhogen, maar na research op andere scholen bleek dat de bijdrage op de Kinderboom de hoogste van de gemeente was. Na overleg met de voorzitter OV is besloten om niet te gaan verhogen. Wel zal er actie ondernomen worden om meer inkomsten te genereren. Financieel jaarverslag : De reiskosten moeten nog ingediend worden. Ook zullen er nog wat uitgaven zijn in de laatste periode van het schooljaar. Het jaarverslag wordt bij het activiteitenplan gevoegd. MR jaarbegroting : De basis hiervoor is de begroting van het huidige schooljaar. Ook dit document zal aan het activiteitenplan toegevoegd worden. Juni Elly, Richard en Diny zijn naar de GMR/MR bijeenkomst geweest. De nieuwe cao werd uitgelegd. De financiële situatie van Leerrijk werd besproken. Tot slot was er een uiteenzetting van Dick over het tot stand komen van het swv en de knelpunten die er zijn. Het invullen van Arbomeester zal in plaatsvinden.

5 Schooljaarverslag Schooljaarplan : Zodra het schoolplan klaar is mailt Marc het naar MR leden zodat zij erop kunnen reageren. Zodra de studiemomenten ingepland zijn mailt Marc het rooster naar MR leden. Er zijn meer aanmeldingen gedaan dan gedacht. Dit heeft een positief effect op aanvraag frictiepot. Met meerderheid van stemmen is Kristel van Kempen door de ouders gekozen. Ze stelt zich aan het begin van de vergadering voor. Formatie : De frictiecommissie heeft ingestemd met de plannen. Precieze inzet van uren moet nog berekend worden. Schoolgids Jaarkalender : Zodra deze in concept klaar is mailt Marc deze naar MR leden zodat zij erop kunnen reageren. Activiteitenplan MR : Elly en Diny maken een concept en mailen dat naar MR leden zodat zij erop kunnen reageren. Juli Augustus September Oktober Binnenkort heeft Marc hierover overleg bij Leerrijk. RI&E staat weer op de rol. Hieruit vloeit een plan van aanpak. Ouderklankbordgroep: Gezonde, verantwoorde traktatie, pauze hapje: Naar aanleiding van de bevindingen heeft het MT een voorstel gemaakt dat nog in het team besproken moet worden: Geleidelijk invoeren, als school het goede voorbeeld geven, op termijn een vast fruitdag. Ouderklankbord 2015: Er gaat een bericht naar de ouders om te kijken voor welke gespreksonderwerpen er animo is. November Er is een verzoek voor bespreekpunten gekomen. Aansluiting GMR-MR is er niet. Team heeft een quickscan ingevuld. N.a.v. de resultaten wordt een plan van aanpak gemaakt. In het voorjaar volgt een tevredenheidsonderzoek voor leerkrachten, leerlingen en ouders. Schoolplan : Het plan ziet er goed uit en is duidelijk.

6 Ouderklankbordgroep: Gezonde, verantwoorde traktatie, pauze hapje: Het team heeft besloten om in januari een verplichte fruitdag in te voeren. Op termijn naar twee fruitdagen. Ouderklankbord 2015: Er zijn geen reacties binnengekomen van ouders. We wachten de resultaten van het tevredenheidsonderzoek af om een onderwerp te bepalen. Vakantierooster : Het voorstel van BOV. Het zal lastig roosteren worden. Het schooljaar is korter. Hemelvaart valt niet in de meivakantie. Marc gaat studiemomenten, etc inplannen. Jaarverslag MR 2015: Richard en Diny gaan het concept hiervoor maken.

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Basisschool Matthias 2014/2015

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Basisschool Matthias 2014/2015 Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Basisschool Matthias 2014/2015 Naam en functie In MR Aftredend voor start schooljaar: Marjelle Hendriks, voorzitter Schooljaar 2011/2012 2017/2018 (school) Femke Meijer,

Nadere informatie

Jaarverslag MR 2014-2015

Jaarverslag MR 2014-2015 Jaarverslag MR 2014-2015 O.B.S. t Einder, Wetering 25, 5422 AN Gemert- Tel:0492-365926 Inhoudsopgave: De medezeggenschapsraad Blz. 2 Medezeggenschapsraad 2013-2014 Blz. 3 Samenstelling Blz. 3 Algemeen

Nadere informatie

Notulen van de vergadering

Notulen van de vergadering Notulen van de vergadering 26-06-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 21.45 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Diana met kennisgeving Aanwezig: Jürgen Kroot namens OV Notulen: Diana: 17-10 / 26-6 Leona: 16-1

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Algemeen De Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is een in de Wet Medezeggenschap (hierna: WMS) op scholen voorgeschreven orgaan, welke uit

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Datum: 11-06-2018 Tijd: 19.30 Aanvang 21.30 Sluiting Aanwezig Oudergeleding: Ralph, Monique Personeelsgeleding: Marije, Annemieke,(MR Antonius)Irma (MR Zeearend) Directie: Danielle

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Conceptnotulen MR vergadering 03 03 2015 Aanwezig: Peter (vz), Jan-Bernard, Lucien, Paul, Pim, Thea, Robbert, Nelleke en (dir) Notulant: Liesbeth 1. Opening Peter opent de vergadering

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar R.K. Basisschool "De Kring" Koornlaan 2-4 1815 GE Alkmaar Tel.: 072-5117973 E-mail: de.kring@saks.nl http://www.kring-saks.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014-2015 Voorwoord In dit jaarverslag

Nadere informatie

Notulen van de vergadering Aanvang: uur. Eindtijd: uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona:

Notulen van de vergadering Aanvang: uur. Eindtijd: uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona: Notulen van de vergadering 11-06-2018 Aanvang: 19.45 uur. Eindtijd: 22.20 uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona: 18-12 12-03 Will: 07-05 11-06 Joris: 09-10 Postmap voorbereiden:

Nadere informatie

Basisschool De Sprankel

Basisschool De Sprankel Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Basisschool De Sprankel Activiteitenplan MR 2017/2018 1 / 6 Inhoudsopgave 1. Visie en uitgangspunten van de MR 2. Kern issues MR 3. MR-activiteiten 4. Planning MR

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2017-2018 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely.

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely. NOTUEN VERGADERING MR De Firtel Datum: Dinsdag 30 juni 2015 Aanvang: Aanwezig: 19.30 uur Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, inda, Kristel, Claudia en Ely. Afwezig: / Notulen MR en directie 1. Opening/mededelingen

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad (MR) CBS de Acker

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad (MR) CBS de Acker Activiteitenplan 2018-2019 Medezeggenschapsraad (MR) CBS de Acker Inhoud Inleiding... 3 1. Uitgangspunten en doelen medezeggenschapsraad... 4 1.1. Uitgangspunten... 4 1.2. Doelen 2017-2018... 4 2. Samenstelling

Nadere informatie

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo Jaarverslag MR 2016-2017 Basisschool De Telgenkamp, Hengelo 1 Inhoudsopgave Voorwoord...3 1. Algemeen...4 1.1. Samenstelling MR en datum van indiensttreding...4 1.2. Taakverdeling...4 1.3. Vergaderfrequentie...4

Nadere informatie

Artikel 19 Jaarverslag

Artikel 19 Jaarverslag Artikel 19 Jaarverslag De medezeggenschapsraad stelt jaarlijks een verslag van zijn werkzaamheden in het afgelopen jaar vast en zendt dit verslag ter kennisneming aan de schoolleiding, het personeel en

Nadere informatie

De MR is ook een klankbord namens de ouders. Zo wordt zij door de directie en het team gehoord bij onderwerpen die ouders direct aangaan.

De MR is ook een klankbord namens de ouders. Zo wordt zij door de directie en het team gehoord bij onderwerpen die ouders direct aangaan. Jaarverslag PCBS t Noorderlicht Goes 2015-2016 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van protestants-christelijke basisschool t Noorderlicht te Goes voor het schooljaar

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.30 uur NOTULEN MR -VERGADERING Aanwezig: 9-7-2015 Evelien de Klerk, Melanie van Benthem, Liesbeth

Nadere informatie

Activiteitenplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad NHJ-A

Activiteitenplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad NHJ-A Activiteitenplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad NHJ-A Inhoudsopgave 1. Visie en uitgangspunten... 2 2. Kernissues MR... 2 3. Activiteiten t.b.v. regelingen en beleidsplannen... 3 4. Planning... 4 5. Notulen...

Nadere informatie

wat doel verantwoordelijk duur Opening -Welkom -Inventariseren rondvraag

wat doel verantwoordelijk duur Opening -Welkom -Inventariseren rondvraag Notulen 8 e MR-vergadering, 22 mei 2017 Aanvang: 19.30 Eindtijd: 21.30 Voorzitter: Notulen: Rachelle Tijdbewaker: Martin Onderwerpbeperker: Marieke Afwezig: Anne & Astrid (i.v.m. sollicitatiegesprekken

Nadere informatie

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud Jaarplan MR OBS Gieten 2014-2015 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Visie... 2 3. Missie... 2 4. Verkiezingen... 4 5. Overleg... 4 6. Taakverdeling... 5 7. Communicatie... 5 8. Activiteitenplanning 2014-2015...

Nadere informatie

D E P A L S T E R 2012-2013

D E P A L S T E R 2012-2013 D E P A L S T E R 2012-2013 Jaarverslag 2012-2013 Samenstelling raad en taakverdeling Leden: Oudergeleding:,: Arno Loermans: PR taken Houvast Ivo van der Laan: secretaris, begroting :Edwin de Vries: arbo

Nadere informatie

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo Jaarverslag MR 2015-2016 Basisschool De Telgenkamp, Hengelo 1 Inhoudsopgave Voorwoord...3 1. Algemeen...4 1.1. Samenstelling MR en datum van indiensttreding...4 1.2. Taakverdeling...4 1.3. Vergaderfrequentie...4

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 3. Regelingen en beleidsplannen 5 4. Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

Jaarverslag. Medezeggenschapsraad. IKC De Meenthe

Jaarverslag. Medezeggenschapsraad. IKC De Meenthe Jaarverslag Medezeggenschapsraad IKC De Meenthe Schooljaar 2017/ 2018 1 Inhoud van dit jaarverslag pag. 1. Wat is het doel van een MR-jaarverslag? 3 2. Wie heeft er zitting in de MR? 3 3. Contactgegevens

Nadere informatie

Notulen MR 2015 donderdag 28-5-2015

Notulen MR 2015 donderdag 28-5-2015 Notulen MR 2015 donderdag 28-5-2015 Tijd: 19:30 / 20.00 Notulist : Pascal Smits Aanwezig: - Frouke Visscher - Pascal Smits - Brenda Potiek - Esther ten Broek - Manon Hille - Ton Kokje Afwezigen: - Marc

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad. Jaarverslag / 2013

Medezeggenschapsraad. Jaarverslag / 2013 Medezeggenschapsraad Jaarverslag 20 12 / 2013 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Voorwoord... 2 Medezeggenschap Houwingaham... 3 Samenstelling MR... 3 Vergadering MR... 3 Scholing... 3 MR vergaderingen...

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Zijlwijkschool Het Kompas. Schooljaar (CONCEPT)

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Zijlwijkschool Het Kompas. Schooljaar (CONCEPT) Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Zijlwijkschool Het Kompas Schooljaar 2014 2015 (CONCEPT) MR Jaarverslag De Zijlwijkschool Het Kompas 2014 2015 Pag. 1/10 Inhoud Inhoud Inleiding Vergaderingen Samenstelling

Nadere informatie

Jaarverslag MR Guido de Brès Status september 2016: definitief

Jaarverslag MR Guido de Brès Status september 2016: definitief Jaarverslag MR Guido de Brès 2015-2016 Status september 2016: definitief Inhoudsopgave Inhoud Voorwoord... 3 1. Algemeen... 4 1.1. Samenstelling MR en datum van indiensttreding... 4 1.2. Taakverdeling...

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella 1/8 Inhoudsopgave Algemeen 3 1 Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 2 Regelingen en beleidsplannen 4 3 Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad (MR) CBS De Poort

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad (MR) CBS De Poort Activiteitenplan 2016-2017 Medezeggenschapsraad (MR) CBS De Poort Inhoud Inleiding... 3 1. Uitgangspunten en doelen medezeggenschapsraad... 4 1.1. Uitgangspunten... 4 1.2. Doelen 2016-2017... 4 2. Samenstelling

Nadere informatie

Jaarplan MR

Jaarplan MR Jaarplan MR 2018-2019 1. Verantwoording Akkoord MR: Voorzitter Liselotte Russchen Datum Secretaris Adrienne van de Ven Datum 2. Inhoudsopgave 1 Verantwoording 2 Inhoudsopgave 3 Samenstelling 4 Zittingsduur

Nadere informatie

Het jaarverslag van de medezeggenschapsraad

Het jaarverslag van de medezeggenschapsraad Het jaarverslag van de medezeggenschapsraad Maria in Campisschool Te Assen 2015-2016 Inhoud van het jaarverslag - De samenstelling van de MR - De behandelde onderwerpen - Het overleg met het bestuur en

Nadere informatie

Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015

Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015 Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015 Tijd: 19:30 / 20.00 Notulist : Miranda van Haaren Aanwezig: - Visscher - Marc Gouwerok - Pascal Smits - Brenda Potiek - Esther ten Broek - Manon Hille Afwezigen: -

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo Plaats: ombs ZieZo Tijd: 19.30 21.30 uur Datum: dinsdag 30-05-2017 Uitgenodigd: leden MR, directeur Afmelding: Jan en Brigit notulen Notulist:José 1. Vaststellen agenda Cas opent de vergadering en stelt

Nadere informatie

Jaarverslag MR 2013-2014

Jaarverslag MR 2013-2014 Jaarverslag MR 2013-2014 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag 2013-2014 van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool St. Antonius. In dit verslag legt de MR verantwoording af over de activiteiten

Nadere informatie

Jaarplan medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool

Jaarplan medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool 2015 2016 Jaarplan medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool Erik Emmelkamp versie 1.3 2015 2016 Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 3. Regelingen en beleidsplannen 5 4. Bezetting

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Schooljaar 2015 / 2016 Jan van Cuijkstraat 64, Cuijk Sietske van der Locht Ricardo Soekhoe Adrie Fransen Pieter ten Haaf Daphne van Rijnsoever Pleun de Groot Activiteitenplan

Nadere informatie

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie),

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Afwezig met bericht: - 1.Opening, vaststelling agenda Agenda wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad 2015-2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 1.1. Samenstelling MR... 3 1.2. Vergaderingen... 3 2. Taakverdeling... 3 3. Werkplan... 4 3.1. PR en communicatie...

Nadere informatie

Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool. te Amsterdam

Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool. te Amsterdam Jaarverslag 2015-2016 van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool te Amsterdam 1 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Wat doet de medezeggenschapsraad? 3. Leden van de medezeggenschapsraad van onze school

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek. Versie september Woord vooraf/inleiding

ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek. Versie september Woord vooraf/inleiding ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek Versie september 2016 Woord vooraf/inleiding Voor u ligt het activiteitenplan van de MR van kindcentrum Sterrenbeek waarin de MR aangeeft wie zij is, wat zij

Nadere informatie

Opmerkingen Notulen Acties

Opmerkingen Notulen Acties Agenda: 130217 Opmerkingen Notulen Acties Notulen: Wilmy Aanwezig: Dianne, Martine, Patricia, Helma, Wilmy 1.Opening van de vergadering 2. Ingekomen stukken Kompas voor het leven InfoMR (3x) Landelijke

Nadere informatie

Activiteitenplan. Medezeggenschapsraad

Activiteitenplan. Medezeggenschapsraad Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Het activiteitenplan van de MR Stap 1 Inventarisatie De MR gaat na welke onderwerpen in het komende jaar aan de orde kunnen of moeten komen. Sommige onderwerpen moeten

Nadere informatie

Vergader- en agendaplanning MR de Voorde 2014-2015. Terugkoppeling eerste overleg SC/MR/Dir. Wel/niet en zo ja, wanneer? Aanluiten bij 3 maart?

Vergader- en agendaplanning MR de Voorde 2014-2015. Terugkoppeling eerste overleg SC/MR/Dir. Wel/niet en zo ja, wanneer? Aanluiten bij 3 maart? Vergadering 1 Onderwerp Bijzonderheden/opmerkingen Datum: Vasstellen Jaarplan MR Vaststellen rollen/taken MR bestuur woe 3 september 2014 Vaststellen doelstellingen/focus lopend jaar Punten vanuit MR Instellen/verdeling

Nadere informatie

Activiteitenplan MR Ter Tolne 2015-2016

Activiteitenplan MR Ter Tolne 2015-2016 Activiteitenplan MR Ter Tolne 2015-2016 Vastgesteld mei 2015 Doel MR Ter Tolne 3 Visie 3 Uitgangspunten 3 Kernissues MR 4 Besluitvorming 4 Beleidsinitiërend 4 Planning MR 4 Kernthema s 4 Speerpunten 4

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Samenstelling MR. 3. Vergaderingen. Datum: Onderwerp: Jaarverslag MR

1. Inleiding. 2. Samenstelling MR. 3. Vergaderingen. Datum: Onderwerp: Jaarverslag MR Datum: 20-11-2013 Onderwerp: Jaarverslag MR 1. Inleiding In dit jaarverslag wordt een overzicht gegeven van de werkzaamheden die door de leden van de MR zijn verricht in de periode van september 2012 tot

Nadere informatie

Activiteitenplan school Bleyburgh

Activiteitenplan school Bleyburgh Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Regelingen en beleidsplannen 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 5. Vergaderdata en structurele onderwerpen mr 6. Taakverdeling en

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 3. Regelingen en beleidsplannen 5 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 6

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker Notulen MR Vergadering Datum: 23 april 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Bonte Tol Aanwezig: Sadhana Bacha (SB) Marina Hoos (MH) Myra Lissenberg (notulist) (ML) Linda Muller (secretaris) (LM) Marcel Pronk

Nadere informatie

MR - Jaarverslag

MR - Jaarverslag Inleiding Voor u ligt het Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad (MR) van PCBS De Holm over het schooljaar 2017-2018. In dit jaarverslag beschrijft de MR in hoofdlijnen waar zij zich in het afgelopen

Nadere informatie

Jaarverslag MR de Phoenix

Jaarverslag MR de Phoenix Jaarverslag MR de Phoenix 2014-2015 September 2015 Voorwoord In dit jaarverslag wordt een overzicht gegeven van de werkzaamheden van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool de Phoenix in het schooljaar

Nadere informatie

Deelnemers Aanwezig:, Joop, Maartje, Alita, Fennie en Remco Afwezig: Ingrid en Simone. Kort verslag OR-vergadering deel 1 (vooroverleg)

Deelnemers Aanwezig:, Joop, Maartje, Alita, Fennie en Remco Afwezig: Ingrid en Simone. Kort verslag OR-vergadering deel 1 (vooroverleg) Notulen Medezeggenschapsraad O.B.S. De Meander Datum overleg: 28-10- 2014 Opgesteld door: Remco Deelnemers Aanwezig:, Joop, Maartje, Alita, Fennie en Remco Afwezig: Ingrid en Simone Locatie: teamkamer

Nadere informatie

Jaarprogramma Medezeggenschapsraad (MR) 2015-2016

Jaarprogramma Medezeggenschapsraad (MR) 2015-2016 Jaarprogramma Medezeggenschapsraad (MR) 2015-2016 Sint-Clemensschool Molenstraat 25 8331 HP Steenwijk Telefoon: 0521-512820 www.clemensschool.nl mrstclemensschool@catent.nl Jaarprogramma MR Pagina 1 Inhoud

Nadere informatie

Schoolcommissie Jaarverslag. C.B.S. De Loopplank Blijham. Schooljaar

Schoolcommissie Jaarverslag. C.B.S. De Loopplank Blijham. Schooljaar Schoolcommissie Jaarverslag C.B.S. De Loopplank Blijham Schooljaar 2014-2015 Inleiding De schoolcommissie stelt zich tot doel om een vertegenwoordiging te zijn van de ouders van de school. De schoolcommissie

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE. De Fledders GA Vries

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE. De Fledders GA Vries JAARPLAN 2017-2018 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE De Fledders 14 9481 GA Vries 1 1. Inhoud 1. Inhoud 2 2. Algemeen 3 3. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2013-2014

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2013-2014 R.K. Basisschool "De Kring" Koornlaan 2-4 1815 GE Alkmaar Tel.: 072-5117973 E-mail: de.kring@saks.nl http://www.kring-saks.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2013-2014 Voorwoord In dit jaarverslag

Nadere informatie

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo. Pagina 1 van 10

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo. Pagina 1 van 10 Jaarverslag MR 2014-2015 Basisschool De Telgenkamp, Hengelo Pagina 1 van 10 Inhoudsopgave Voorwoord...3 1. Algemeen...4 1.1. Samenstelling MR en datum van in diensttreding...4 1.2. Taakverdeling...4 1.3.

Nadere informatie

Jaarverslag MR Van Dijckschool Schooljaar

Jaarverslag MR Van Dijckschool Schooljaar Bilthoven, oktober 2017 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Samenstelling van de MR... 3 MR overlegpartners... 4 Besproken thema s en onderwerpen... 4 Tot slot... 6 Bijlage 1: Jaarplanning MR Van Dijckschool

Nadere informatie

Vergadering Medezeggenschapraad/OR BS De Veste Nummer Not Vergaderdatum Bladzijde 1

Vergadering Medezeggenschapraad/OR BS De Veste Nummer Not Vergaderdatum Bladzijde 1 Notulen Vergadering Medezeggenschapraad/OR BS De Veste Nummer Not301018 Bladzijde 1 Vergaderlocatie Aanwezig: BS De Veste Janneke Kemmeren Gerry Biemans Simone de Vos Jadine Spierings Ellen Boonman Eric

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee Agenda MR MT: OV: Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette Jack Nathalie, Susan Agendapunt * 19.30 uur: Overleg MR - Update ledenlijst

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR leden 4. Structurele onderwerpen 5. Vergaderdata

Nadere informatie

Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar

Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar mr.gieten@primah.org Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar 2014-2015 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Medezeggenschapsraad (MR) van de openbare basisschool Gieten voor het schooljaar 2014-2015.

Nadere informatie

Actielijst. 3. Vaststellen notulen De Notulen zijn doorgenomen en aangepast. Nu goedgekeurd. Olga mag de notulen op de website plaatsen.

Actielijst. 3. Vaststellen notulen De Notulen zijn doorgenomen en aangepast. Nu goedgekeurd. Olga mag de notulen op de website plaatsen. KBS Crescendo MR Luitstraat 9 1312 LHAlmere Telefoon (036) 536 09 82 mr.crescendo@outlook.com www.kbscrescendo.nl Datum/tijd: Locatie de Luit, 19.30 21.30 uur Onderwerp: Notulen MR 29 september 2018 _

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad basisschool De Sporckt Jaarverslag

Medezeggenschapsraad basisschool De Sporckt Jaarverslag Medezeggenschapsraad basisschool De Sporckt Jaarverslag 2017-2018 Tilburg, juni 2018 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool de Sporckt voor het schooljaar

Nadere informatie

Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015. OBS Da Vinci

Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015. OBS Da Vinci Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015 OBS Da Vinci Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 4 3. Regelingen en beleidsplannen... 5 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden...

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Kindcentrum De Parel, te Heeze

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Kindcentrum De Parel, te Heeze Jaarverslag Medezeggenschapsraad 2015 Kindcentrum De Parel, te Heeze Februari 2016 0 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Wat doet de MR? 3 3. Samenstelling MR 3 4. Activiteiten & besproken onderwerpen in 2015

Nadere informatie

Jaarverslag. Medezeggenschapsraad. katholieke basisschool. de Contrabas

Jaarverslag. Medezeggenschapsraad. katholieke basisschool. de Contrabas Jaarverslag Medezeggenschapsraad katholieke basisschool de Contrabas Schooljaar 2009 t/m juli 2010 Inhoud van dit jaarverslag In dit jaarverslag komt het volgende aan de orde: Wat is het doel van een MR-jaarverslag?...

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR Het Springtij augustus 2014 juli 2016

JAARVERSLAG MR Het Springtij augustus 2014 juli 2016 1. Algemeen JAARVERSLAG MR Het Springtij augustus 2014 juli 2016 1.1 Samenstelling en taakverdeling Ineke Wijkhuijs personeel (voorzitter) Saskia Eggermont personeel (secretaris) (tot augustus 2015, i.v.m.

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Titia Woudwijk (lid/ ouder), Astrid Schoonhoven (lid/personeel), Ubbo Elzinga (directie), Karin Baars (lid/personeel), Lottie Kramer- Haarsma

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad 2017-2018 1 / 6 Inhoud H 1 Voorwoord... 3 1.1 De Wet Medezeggenschap op Scholen (WMS)... 3 1.2 MR en leerlingenparticipatie... 3 H 2 Algemeen... 4 2.1 Samenstelling MR...

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad RK Basisschool t Kapelke Lomm

Jaarplan Medezeggenschapsraad RK Basisschool t Kapelke Lomm Jaarplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad RK Basisschool t Kapelke Lomm 05-10-2015 Medezeggenschapsraad RK Basisschool t Kapelke Lomm Arjen van der Beek Inhoud 1 Inleiding 1 2 Visie 1 3 Rechtsgeldigheid

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad KBS Het Bovenland 2014-2015. Akersluis 1A 1066 ER Amsterdam

Jaarverslag Medezeggenschapsraad KBS Het Bovenland 2014-2015. Akersluis 1A 1066 ER Amsterdam Jaarverslag Medezeggenschapsraad KBS Het Bovenland 2014-2015 Akersluis 1A 1066 ER Amsterdam 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Inleiding 3 3. Visie, uitgangspunten en werkwijze (2014-2015) 4 4. Bezetting

Nadere informatie

MR Basisschool De Sprong

MR Basisschool De Sprong MR Basisschool De Sprong Activiteitenplan Schooljaar 2015-2016 Realisatie A. Onze missie De MR denkt mee over het schoolbeleid en bewaakt samen met de directie de uitvoering en evaluatie van dat beleid.

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 30 maart 2016 Aanwezig: Marie-José Jaspers, Tineke van Sprundel,

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mgr. Scholtensschool

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mgr. Scholtensschool Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mgr. Scholtensschool Schooljaar 2016 2017 Inhoud van dit jaarverslag Wat is het doel van dit MR-jaarverslag?... 3 Wat is de MR?... 3 Wat doet de MR?... 3 Wat betekent de

Nadere informatie

MR ODBS Het Valkhof. Jaarverslag Waarvoor is de MR?

MR ODBS Het Valkhof. Jaarverslag Waarvoor is de MR? LET OP: Dit is een concept versie gebaseerd op een eerste review ronde door de MR leden. Op 9 oktober verwachten we een definitieve versie te kunnen vaststellen, waarin eventueel nog veranderingen kunnen

Nadere informatie

Jaarprogramma Medezeggenschapsraad (MR)

Jaarprogramma Medezeggenschapsraad (MR) Jaarprogramma Medezeggenschapsraad (MR) 2016-2017 Sint-Clemensschool Molenstraat 25 8331 HP Steenwijk Telefoon: 0521-512820 www.clemensschool.nl mrstclemensschool@catent.nl Jaarprogramma MR Pagina 1 Inhoud

Nadere informatie

Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool. te Amsterdam

Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool. te Amsterdam Jaarverslag 2014-2015 van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool te Amsterdam 1 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Wat doet de medezeggenschapsraad? 3. Leden van de medezeggenschapsraad van onze school

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 21 maart 2016 Aanwezig: Michiel, Natascha, Sanne, Folkert, Carola en Marielle Afwezig: Annet Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 1 april 2016 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

Oecumenische Basisschool De Toermalijn Hoefsmidhof 4, 1445 KD Purmerend

Oecumenische Basisschool De Toermalijn Hoefsmidhof 4, 1445 KD Purmerend Jaarverslag 2017-2018 Medezeggenschapsraad Oecumenische Basisschool De Toermalijn Hoefsmidhof 4, 1445 KD Purmerend - 0299-641699 www.basisschooldetoermalijn.nl Inhoud Voorwoord... 2 Visie... 3 Werkwijze...

Nadere informatie

Jaarplan 2018/ Medezeggenschapsraad. OBS De Bonckert

Jaarplan 2018/ Medezeggenschapsraad. OBS De Bonckert Jaarplan 2018/ 2019 Medezeggenschapsraad OBS De Bonckert 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Visie en bevoegdheden. Visie Bevoegdheden 3. Kalender 4. Samenstelling + taakverdeling Ouders Leerkrachten Scholing

Nadere informatie

Activiteitenplan en Communicatieplan

Activiteitenplan en Communicatieplan Activiteitenplan en Communicatieplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool De Akker Overzicht van de samenstelling, uitgangspunten en beleidszaken in het schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

D E P A L S T E R

D E P A L S T E R D E P A L S T E R 2014-2015 Jaarverslag 2014-2015 Samenstelling raad en taakverdeling Leden: Oudergeleding: Arno Loermans: PR taken Houvast Ivo van der Laan: secretaris, begroting Mark Heck: arbo zaken,

Nadere informatie

Notulen MR. 2. Mededelingen vaststellen agenda Er zijn geen mededelingen.

Notulen MR. 2. Mededelingen vaststellen agenda Er zijn geen mededelingen. Notulen MR Datum: 06-06-2011 Aanwezig oudergeleding: R. Bronsgeest, D. Theunissen, M. de Beer, M. Kikkert, N. van Balkom Aanwezig teamgeleding: B.v.d. Linde, K. v. Veldhuizen, L. Wouters Aanwezig van de

Nadere informatie

Het Spectrum Nesselande. MR Jaarplan

Het Spectrum Nesselande. MR Jaarplan Het Spectrum Nesselande MR Jaarplan 2015-2016 N. Lagerwerf 9/14/2015 Contents 1. Algemeen... 2 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 2 3. Activiteiten ten behoeve regelingen en beleidsplannen... 3 4.

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad. Activiteitenplan. schooljaar 2013-2014 schooljaar 2014-2015 jaarlijks aan te vullen/wijzigen september 2013

Medezeggenschapsraad. Activiteitenplan. schooljaar 2013-2014 schooljaar 2014-2015 jaarlijks aan te vullen/wijzigen september 2013 Medezeggenschapsraad Activiteitenplan schooljaar 2013-2014 schooljaar 2014-2015 jaarlijks aan te vullen/wijzigen september 2013 Hoofdstuk 1. Missie. De MR van sbo De Rotonde in Gorinchem stelt zich proactief

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad

Jaarverslag medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Willibrordus 2016-2017 1 1. Inleiding Zoals vastgesteld in artikel 19 van het MR-reglement, maakt de MR jaarlijks een verslag van de werkzaamheden. Het verslag

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele

Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele schooljaar 2017-2018 + Jaarverslag MR 2016-2017 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie... 4 3. Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

Jaarverslag MR de Hobbendonken

Jaarverslag MR de Hobbendonken Schooljaar 2015-2016 Jaarverslag MR de Hobbendonken Johan van de Minkelis Inleiding Via dit jaarverslag leggen wij als MR verantwoording af voor onze activiteiten. Wij maken dit verslag per schooljaar.

Nadere informatie

Jaarplan MR

Jaarplan MR Jaarplan MR 2016-2017 Inleiding Namens de ouders en het personeel is de medezeggenschapsraad (MR) het orgaan met als voornaamste taak het toetsen van het schoolbeleid. In de MR zitten ouders, gekozen door

Nadere informatie

Jaarplanning MR Herderschee/de Brug 2014-2015

Jaarplanning MR Herderschee/de Brug 2014-2015 Jaarplanning MR Herderschee/de Brug 2014-2015 1 Jaarplan MR 2014-2015 1. Algemeen Als medezeggenschapsraad van de Herderscheeschool en VSO de Brug willen we de belangen van onze kinderen en scholen zo

Nadere informatie

MR Jaarplan

MR Jaarplan MR Jaarplan 2016-2017 versie 1.0 1Algemeen...3 2Doelstelling, werkwijze en uitgangspunten...4 2.1Doelstelling...4 2.2Werkwijze...4 2.3Uitgangspunten...4 3Regelingen en beleidsplannen...5 4Structurele onderwerpen...6

Nadere informatie

Jaarverslag MR

Jaarverslag MR 1 Jaarverslag MR 2015-2016 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van de openbare Montessori basisschool te Zwolle. In dit verslag staat een samenvatting van de belangrijkste

Nadere informatie

Aanwezig: Jannet de Graaf, Claudia Verbaas, Pieter Bas Rebers, Rudi Logtenberg, Mariëlle Oldenbeuving, Monique Lentelink

Aanwezig: Jannet de Graaf, Claudia Verbaas, Pieter Bas Rebers, Rudi Logtenberg, Mariëlle Oldenbeuving, Monique Lentelink Notulen extra MR vergadering 29 maart 2016 19.30 uur Aanwezig: Jannet de Graaf, Claudia Verbaas, Pieter Bas Rebers, Rudi Logtenberg, Mariëlle Oldenbeuving, Monique Lentelink 1. Opening Jannet opent de

Nadere informatie

Graag notulen en beleidstukken minstens een week voor de vergadering aanleveren> secretaris

Graag notulen en beleidstukken minstens een week voor de vergadering aanleveren> secretaris Notulen Mr vergadering maandag 12 juni 2017 Aanwezig: Marleen Goumans (vz), Daphne Sprenkling (dir.), Elles Scholtes (MT lid), Angelica van Winden (secr.), Diane van Deutekom, Mascha van der Wilk, Cindy

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2015-2016 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie