Naam project :Ontslag matrix Zorgeenheid : VCCH Namen indiener(s) : Mirjam Al en Simone Kok Hoofd zorgeenheid : Hilda Ket

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Naam project :Ontslag matrix Zorgeenheid : VCCH Namen indiener(s) : Mirjam Al en Simone Kok Hoofd zorgeenheid : Hilda Ket"

Transcriptie

1 verpleegkunde prijs 2014 VU medisch centrum Naam project :Ontslag matrix Zorgeenheid : VCCH Namen indiener(s) : Mirjam Al en Simone Kok Hoofd zorgeenheid : Hilda Ket Mailadres contactpersoon : m.al@vumc.nl / sp.kok@vumc.nl

2 Inhoud Samenvatting Aanleiding project Problemen MOD Achtergrond projectvoorstel Het project Doel van het project gewenst resultaat Inhoud van het project scope Doelgroep Planning Communicatie project kosten Baten... 9 Bronvermelding... 10

3 Samenvatting Middels het MOD wordt er in het VUmc toegewerkt naar het ontslag van de patiënt. Wanneer er een ontslagdatum bekend is, kunnen zowel verpleegkundigen als het medische team naar deze datum toewerken met alles wat daarvoor geregeld moet worden. De praktijk laat zien dat het stellen van een MOD niet altijd het makkelijkste is. Als verpleegkundigen zijn wij van mening dat hier veel winst uit valt te behalen. Wanneer er een duidelijk MOD is kan de verpleegkundige zijn of haar voorbereidingen treffen en de patiënt voorbereiden op zijn of haar ontslag en zal het MOD gedurende de opname een houvast worden voor zowel de patiënt als het medische team. Met een goed ingezet MOD voorkom je dat patiënten onnodig lang in het ziekenhuis liggen, er niets vergeten wordt voor ontslag en daarnaast voorkom je ook frustraties van de patiënt. Ons idee is om per ziektebeeld een steekproef af te nemen van het aantal patiënten dat is behandeld voor een cardiologisch ziektebeeld. Wij kunnen met deze steekproef zien hoe lang een patiënt met een specifiek ziektebeeld in het ziekenhuis heeft gelegen. Hiervan maken wij een gemiddelde. Met dit gemiddelde kan er een MOD worden vastgesteld. Een voorbeeld; Uit de steekproef kwam naar voren dat een patiënt met endocarditis gemiddeld acht weken in het ziekenhuis ligt. Wanneer een nieuwe patiënt binnenkomt met de opnamediagnose endocarditis kunnen wij als verpleegkundig/medisch team direct tegen deze patiënt zeggen dat de opname gemiddeld acht weken duurt en dat wij voor nu het MOD op acht weken na de opnamedatum zetten. Daarbij kan zowel de patiënt als het verpleegkundig/ medische team streven naar het MOD.

4 1 Aanleiding project Het vaststellen van een MOD, ook wel medische ontslag datum genoemd, draagt bij aan het verbeteren van de ontslagprocedure. Wanneer er een MOD wordt vastgesteld kan zowel de patiënt als zorgverlener toewerken naar deze datum. Dit kan ervoor zorgen dat een patiënt niet langer dan nodig in het ziekenhuis ligt. Onderzoeken hebben uitgewezen dat het liggen in een ziekenhuis voor een grote groep patiënten (voornamelijk ouderen) 30-60% onherstelbaar functieverlies betekend(1,2,3). Functieverlies betekent dat patiënten blijvende schade overhouden na ziekenhuisopname en hierdoor minder goed in staat zijn om zelfstandig activiteiten te verrichten(1). Dit leidt in het dagelijkse leven tot een grotere afhankelijkheid waardoor de zelfredzaamheid en het zelfstandig wonen worden bedreigd. Het is dus belangrijk om als verpleegkundige het MOD van een patiënt te weten. Om zowel multidisciplinair en samen met de desbetreffende patiënt toe te werken naar zijn of haar ontslagdatum en de opname zo kort mogelijk wordt. 2 Problemen MOD Het vaststellen van een MOD geeft op dit moment de volgende problemen: 1. kunnen het MOD moeilijk inschatten; 2. Als het MOD bepaald is, wordt dit regelmatig gewijzigd en overschreden. Het overschrijden van het MOD kan komen doordat de patiënt medisch gezien nog niet naar huis kan. Het gebeurt ook dat patiënten een langere ligduur hebben omdat zij nog voor een bepaald onderzoek moeten of omdat de thuiszorg te laat is ingeschakeld. Tevens zijn de patiënten niet altijd op de hoogte van het MOD. Hierdoor kunnen patiënten en/of familie niet naar deze datum toewerken. Waardoor bijvoorbeeld extra hulp in huis door middel van mantelzorg te laat op gang komt en de patiënt nog niet naar huis kan. Daarnaast kan het toewerken naar een MOD zorgen voor extra motivatie vanuit de patiënt. Denk aan meer trainen en oefenen zodat functieverlies beperkt blijft. (2) 2.1 Ontslag matrix Er zijn veel hiaten op te vullen. Een van de onderdelen die het proces zal versnellen is naar onze mening een ontslagmatrix. Dit houdt in dat er per ziektebeeld een gemiddelde ligduur wordt vastgesteld, zodat de artsen makkelijker en sneller een MOD kunnen vaststellen. Hierbij zullen de cardiologische ziektebeelden gespecificeerd en geclusterd worden.

5 3 Achtergrond projectvoorstel Het projectvoorstel is niet eerder in het VUmc toegepast. Een deel van het project is eerder in een andere zorginstelling geïmplementeerd. Het AMC maakt gebruik van een ontslagmatrix bij het project bruggen bouwen. (5) Echter is deze ontslagmatrix breed opgesteld. Hierbij wordt de gemiddelde ligduur gespecificeerd op interne ziektebeelden. Denk hierbij aan de ligduur bij patiënten met cardiovasculaire aandoening. Ons idee is om de ontslagmatrix te specificeren per cardiologisch ziektebeeld. Het voorstel is een verbetering op een bestaande aanpak binnen een onderzoek in het AMC. Zoals bovenstaand is vermeld, is dit voorstel gebaseerd op het vaststellen van een MOD. De huidige aanpak zorgt voor veel problemen zoals; patiënten die langer blijven liggen dan nodig of juist op de dag zelf te horen krijgen dat ze met ontslag gaan. Dit zorgt in sommige gevallen voor veel verwarring en onvrede bij zowel de patiënt als familie, maar ook bij de zorgverleners zelf. Dit voorstel zal een deel van deze problemen wegnemen omdat deze ontslagmatrix gespecificeerd per ziektebeeld zal worden en patienten al vroeg in de opname een MOD te horen krijgen waar ze naar toe kunnen werken.

6 4 Het project Hieronder staat beschreven wat het doel en het gewenste resultaat is van het project. Tevens is er een uitgebreide inhoudelijke beschrijving gegeven 4.1 Doel van het project Het doel van dit project is zowel patiënten als zorgverleners meer inzicht en structuur te geven in het ontslagproces. 4.2 Gewenst resultaat Doordat er een ontslagmatrix is, kan de patiënt bij opname al inzicht krijgen in hoe lang een patiënt met een specifiek cardiologisch ziektebeeld in het ziekenhuis ligt. Dit geeft een duidelijk beeld aan de opnameprocedure. Daarnaast geeft het MOD veel houvast en structuur aan de patiënt. Wij hopen na implementatie van dit project dat er voor de patiënt minder onzekerheid en onduidelijkheid is over het medische ontslag datum. 4.3 Inhoud van het project Voordat er een ontslagmatrix gemaakt kan worden moet er eerst onderzoek gedaan worden naar hoe lang iemand met een specifiek ziektebeeld op afdeling 5B (VCCH) ligt. Dit zal gedaan worden door retrospectief dossieronderzoek. Er zal gekeken worden per aandoening (nader vastgesteld in het plan van aanpak) hoe lang iemand op de afdeling heeft gelegen. Per aandoening zullen er 50 dossiers gezien worden en maken een gemiddelde van de opname duur. Wanneer er voor elke aandoening een gemiddelde ligduur bekend is, wordt er een ontslagmatrix gemaakt. Deze is toegankelijk voor zowel de verpleegkundigen, paramedici als de artsen. De patiënten krijgen wanneer hun ontslag datum door middel van een vastgestelde diagnose bekend is een folder met daarop uitleg over hun aandoening, onderzoeken die zij kunnen verwachten en hoe lang gemiddeld patiënten met dezelfde aandoening in het ziekenhuis liggen. Het maken van deze folders behoort tot dit project maar zal in een later stadium uitgewerkt worden. Bij aanvang van dit project zal er een nulmeting plaatsvinden om het project te kunnen monitoren en effecten te meten. 4.4 scope 15 mei met een looptijd van 12 maanden. 4.5 Doelgroep De doelgroep van ons project zijn alle patiënten (met een cardiologische aandoening) in het VUmc en artsen, verpleegkundigen, paramedici en familie die bij deze patiënten betrokken zijn. Voor ons project kijken wij naar 50 patiënten per aandoening. In onze plan van aanpak beschrijven wij welke ziektebeelden wij zullen uitwerken.

7 5 Planning Wanneer Wat 15 mei Start project. Nulmeting Plan van aanpak af 15 mei -15 november 1 dag per week dossier onderzoek. 15 november -15 december Gemiddelde berekening maken van ontslagmatrix klinische lessen geven/ presentaties/ werkinstructies 15 december- 15 januari Folders maken voor patiënten klinische lessen geven/ presentaties/ werkinstructies 15 januari PILOT op VCCH; Werken met de ontslagmatrix en de folders 15 januari- 15 april werken met de ontslagmatrix en de folders Voorbereiden evaluatie project Start evaluatie project middels patiënten tevredenheidsformulieren start evaluatie project middels enquêtes uitgedeeld onder de betrokken medewerkers 15 april- 15 mei Enquêtes en formulieren patiënten tevredenheid inventariseren. Evalueren in samenwerking met de teamleider, 3 verpleegkundigen, een arts en het afdelingshoofd of het project. Overleg of dit project ook van toepassing is op andere afdelingen.

8 6 Communicatie project Het project wordt middels presentaties/ klinische lessen/ individuele gesprekken en een brainstormsessie bekend gemaakt op afdeling VCCH. Wanneer het project op VCCH succesvol is zal het project meer naamsbekendheid krijgen middels tracer en intranet. Hieronder kort ons communicatieplan. Wanneer? Wat? Hoe? Door wie? Aan wie? Bij aanvang van het project Vooraf gaande aan de pilot Tijdens de pilot Na de pilot Bij de Definitieve implementatie Drie maanden na imple-mentatie op afdeling 5B Inhoud project Inhoud ontslagmatrix en folders Gebruik van ontslagmatrix en folders Resultaten van pilot, eventuele aanpassingen en vervolg project Het geheel van de implementatie. Eind evaluatie en bekendmaking resultaten project Presentatie bijeenkomst. Brainstormsessie Klinische lessen/ werkinstructie Individuele gesprekken en enquêtes Werkgroep Verpleging Werkgroep Verpleging Werkgroep Verpleging Patiënten Klinische lessen Werkgroep Verpleging Team overleg Evaluatiebijeenkomst Tracer, inter- en intranet, evt. vakbladen Werkgroep Vpk van de afdelingen Werkgroep Verpleging Patiënten Werkplekmanagement Verpleging Medewerkers VUMC.

9 7 Kosten Hoe ziet de begroting van uw project eruit op het gebied van fte, middelen en financiën De grootste kosten voor dit project bedragen de personeelskosten. Dit bedraagt 8 uur per week voor de duur van 12 maanden. Onderstaande bedragen zijn geschat en worden verder gespecificeerd in het plan van aanpak wat op een later tijdstip gemaakt zal worden. Omschrijving Bedrag Inzet personeel 2250,- (in euro s) Kosten scholing en opleiding 150,- Klinische lessen Kosten hulpmiddelen vb. laptop, meubilair 0,- Kosten communicatie (materiaal) 1000,- Patiëntenfolders Overig; 0,-

10 8 Baten 8.1 Toegevoegde waarde voor de patiënt De patiënt tevredenheidsonderzoek wordt gemeten door middel van de enquêtes die bij opname worden uitgereikt. In samenwerking met de verpleegkundige die over de patiënt tevredenheid gaat, willen wij ervoor zorgen dat er een aantal vragen over het MOD in de enquête komen. De meerwaarde voor de patiënten zal ook vanuit deze enquête worden gevraagd. Wij verwachten dat het de patiënt tevredenheid groter wordt, er een kortere ligduur is en dat er betere voorlichting wordt gegeven over de ligduur van de patiënt. Op dit moment kan er nog geen winstprognose worden opgesteld. Dat zal pas specifiek kunnen worden gemaakt wanneer er een nulmeting is gedaan zodat dit afgewogen kan worden. 8.2 Op welke manier draagt dit project bij aan de professionalisering (zie ook visie V&V)? Naar aanleiding van het onderwerp VMS ouderen wordt er verder geborduurd op het gehele probleem betreft ouderen en ziekenhuisopname. Het is een actueel probleem waar op dit moment veel aandacht voor is. Denk hierbij aan het onderwerp zorgbruggen bouwen. (4,5) Door een gespecificeerde ontslagmatrix te maken, uitgewerkt op de cardiologie patiënten kan er op een professionelere manier worden omgegaan met het ontslag en kan hier gerichter te werk worden gegaan.

11 Bronvermelding Nursing juni 2013, Veilig thuiskomen; 5 de transmurale zorgbrug

Aanleiding project Meewerken aan preventie van (lijn)infecties en het vergroten van de transparantie van zorg naar ouders van kinderen toe.

Aanleiding project Meewerken aan preventie van (lijn)infecties en het vergroten van de transparantie van zorg naar ouders van kinderen toe. Projectvoorstel voor mededinging VVH-VUmc verpleegkundeprijs 2015 Naam project : Kleur de dag Zorgeenheid : VKKB Naam/namen indiener(s) : Hester Feenstra Hoofd zorgeenheid : Basil Waldmann Mailadres contactpersoon

Nadere informatie

Het kan in het Martini ziekenhuis, efficiency en kwaliteit gaan samen. CQi-Ziekenhuizen van meten naar actie 9 oktober 2012 Patrick Wennekes

Het kan in het Martini ziekenhuis, efficiency en kwaliteit gaan samen. CQi-Ziekenhuizen van meten naar actie 9 oktober 2012 Patrick Wennekes Het kan in het Martini ziekenhuis, efficiency en kwaliteit gaan samen CQi-Ziekenhuizen van meten naar actie 9 oktober 2012 Patrick Wennekes Inhoud Introductie Lean Six Sigma Project ontslag procedure (door:

Nadere informatie

Projectvoorstel voor mededinging VVH VUmc verpleegkundeprijs 2014

Projectvoorstel voor mededinging VVH VUmc verpleegkundeprijs 2014 Projectvoorstel voor mededinging VVH VUmc verpleegkundeprijs 2014 Naam project Zorgeenheid Naam/namen indiener(s) Hoofd zorgeenheid Mailadres contactpersoon : Beweegkamer in plaats van wachtkamer : Polikliniek

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling D1. Locatie Dordwijk

Welkom op verpleegafdeling D1. Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling D1 Locatie Dordwijk Inleiding U bent opgenomen op afdeling D1 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk. Op uw kamer ligt een informatieboekje met daarin een aantal

Nadere informatie

} EBM. De vertaalslag van de richtlijn naar de diabeteszorg. Implementatie van weerstand naar commitment. Doel richtlijn.

} EBM. De vertaalslag van de richtlijn naar de diabeteszorg. Implementatie van weerstand naar commitment. Doel richtlijn. De vertaalslag van de richtlijn naar de diabeteszorg van weerstand naar commitment Evidence level Diabeteszorg We doen het al jaren zo Het gaat toch goed. dr. R.P.J. Michels, internist Kwaliteit(s) zorg

Nadere informatie

Intensieve Zorgafdeling de Hazelaar

Intensieve Zorgafdeling de Hazelaar Intensieve Zorgafdeling de Hazelaar 2 Doelstelling Het doel van het project is om patiënten die vallen binnen de doelgroep zo spoedig mogelijk weer naar de - of een thuissituatie te laten terugkeren of

Nadere informatie

Beter voorbereid met ontslag. Effectief communiceren tijdens het ontslaggesprek

Beter voorbereid met ontslag. Effectief communiceren tijdens het ontslaggesprek Beter voorbereid met ontslag Effectief communiceren tijdens het ontslaggesprek Programma Inleiding ontslaggesprek relevantie moeder - evaluatieproject Beter voorbereid met ontslag : resultaten voormeting

Nadere informatie

Ontslag uit het Erasmus MC

Ontslag uit het Erasmus MC Ontslag uit het Erasmus MC Wanneer u in het Erasmus MC bent of wordt opgenomen, komt er een moment waarop u weer naar huis mag of wordt overgeplaatst naar een andere zorginstelling. Voordat u het ziekenhuis

Nadere informatie

De Transferverpleegkundige

De Transferverpleegkundige De Transferverpleegkundige In het Lievensberg ziekenhuis wordt veel aandacht besteed aan de kwaliteit van zorg. Daaronder valt ook de zorg, die nodig is na een ziekenhuisopname. De transferverpleegkundige

Nadere informatie

Transmurale zorgbrug

Transmurale zorgbrug Transmurale zorgbrug 13 februari 2014 Geriatriedagen 2014 Renate Agterhof, verpleegkundig specialist Spaarne Ziekenhuis Marina Tol, onderzoekscoördinator AMC Programma Aanleiding, ontwikkeling en stand

Nadere informatie

Ergotherapie na een beroerte

Ergotherapie na een beroerte Ergotherapie na een beroerte Albert Schweitzer ziekenhuis april 2010 pavo 0567 Inleiding Veel mensen hebben na een beroerte moeite met de gewone dagelijkse activiteiten, zoals wassen en aankleden, eten

Nadere informatie

Speciale aandacht voor ouderen tijdens een opname

Speciale aandacht voor ouderen tijdens een opname Speciale aandacht voor ouderen tijdens een opname Informatie voor patiënten F1037-3505 november 2014 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Implementatie Transmurale zorgbrug. 2 februari 2015 Bianca Buurman Sophia de Rooij Academisch Medisch Centrum, Amsterdam

Veelgestelde vragen Implementatie Transmurale zorgbrug. 2 februari 2015 Bianca Buurman Sophia de Rooij Academisch Medisch Centrum, Amsterdam Veelgestelde vragen Implementatie Transmurale zorgbrug 2 februari 2015 Bianca Buurman Sophia de Rooij Academisch Medisch Centrum, Amsterdam Hoe op te sporen in het ziekenhuis Voorwaarde: inzicht opgenomen

Nadere informatie

Better in, Better out, ervaringen uit de praktijk. Ellen Oosting, 2013

Better in, Better out, ervaringen uit de praktijk. Ellen Oosting, 2013 Better in, Better out, ervaringen uit de praktijk Ellen Oosting, 2013 Ziekenhuis Gelderse Vallei 650 gewrichtsvervangende operaties per jaar 6 orthopeden Zorgpad Joint Care : THP / TKA Opnameduur gemiddeld

Nadere informatie

Projectidee. Algemene gegevens. Inhoud. Projecttitel: Geplande startdatum: Geplande duur: Datum indiener: Aanvrager: Samenwerking met: Samenvatting:

Projectidee. Algemene gegevens. Inhoud. Projecttitel: Geplande startdatum: Geplande duur: Datum indiener: Aanvrager: Samenwerking met: Samenvatting: Projectidee Algemene gegevens Projecttitel: Geplande startdatum: Geplande duur: Datum indiener: Aanvrager: Samenwerking met: Samenvatting: Inhoud Probleemstelling: Beschrijf hier de aanleiding en achtergrond

Nadere informatie

Transmurale Zorgbrug Zwolle (TZBZ)

Transmurale Zorgbrug Zwolle (TZBZ) Transmurale Zorgbrug Zwolle (TZBZ) Warme overdracht ziekenhuis naar thuis 23 juni 2016 Isala Agenda Voorstellen Over de transmurale zorgbrug De praktijk à zorgbrug in Isala, Zwolle Geleerde lessen Isala

Nadere informatie

BESCHRIJVING ZORGPROCES

BESCHRIJVING ZORGPROCES BESCHRIJVING ZORGPROCES Transmurale Zorgbrug Vechtdal (TZB) van order naar tot en met de nazorg na ontslag door thuiszorg Versie 12-09-2017 V0.2 Inleiding Door de transmurale zorg brug Vechtdal het zorgproces

Nadere informatie

Ouderen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Ouderen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis Algemeen Ouderen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis Inleiding Binnenkort wordt u opgenomen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Het kan ook zijn dat u onverwacht bent opgenomen in het ziekenhuis. De arts heeft

Nadere informatie

Landelijk Zorgpad COPD minder opnamedagen

Landelijk Zorgpad COPD minder opnamedagen Landelijk Zorgpad COPD minder opnamedagen Huib Kerstjens, Philippe Salomé, Lidewij Sekhuis, Margot Kleinsma, Lotte Westbroek Longdagen Ermelo 9 April 2019 Achtergrond LAN doelstelling 1: 25% reductie opnamedagen

Nadere informatie

In gesprek over een beroerte (CVA)

In gesprek over een beroerte (CVA) Neurologie Verpleegafdeling N1 In gesprek over een beroerte (CVA) i Patiënteninformatie Voorlichtingsgesprek voor patiënt en naaste Slingeland Ziekenhuis Algemeen U bent opgenomen op verpleegafdeling Neurologie

Nadere informatie

Transferpunt De CVA- keten Delft/Westland/Oostland

Transferpunt De CVA- keten Delft/Westland/Oostland Transferpunt De CVA- keten Delft/Westland/Oostland Inleiding U of één van uw familieleden heeft onlangs een beroerte gehad. In de regio Delft/Westland/Oostland werken verschillende zorginstellingen met

Nadere informatie

Transmurale samenwerking voor kwetsbare ouderen in het ziekenhuis

Transmurale samenwerking voor kwetsbare ouderen in het ziekenhuis Transmurale samenwerking voor kwetsbare ouderen in het ziekenhuis Presentatie voor leergang substitutie jan van Es instituut 17 december 2014 Susanne Smorenburg Programmamanager GRZ en Transmurale zorg

Nadere informatie

HET ZORGPAD STERVENSFASE

HET ZORGPAD STERVENSFASE HET ZORGPAD STERVENSFASE 7 OKTOBER 2015 RHEA STROES ALINA PIETERMAN ZORGPAD STERVENSFASE WEER IETS NIEUWS Zorgpad, meer dan een checklist Volledig patiëntendossier, een checklist én een evaluatie- instrument

Nadere informatie

Speciale aandacht voor ouderen tijdens een opname

Speciale aandacht voor ouderen tijdens een opname Speciale aandacht voor ouderen tijdens een opname In Haaglanden Medisch Centrum (HMC) zijn op verschillende afdelingen oudere patiënten opgenomen. Het blijkt dat bij een ziekenhuisopname regelmatig een

Nadere informatie

STILZWIJGENDE VERLENGING VAN HET CONTRACT COÖRDINATIE KWALITEIT EN PATIËNTVEILIGHEID

STILZWIJGENDE VERLENGING VAN HET CONTRACT COÖRDINATIE KWALITEIT EN PATIËNTVEILIGHEID STILZWIJGENDE VERLENGING VAN HET CONTRACT COÖRDINATIE KWALITEIT EN PATIËNTVEILIGHEID Het contract coördinatie kwaliteit en patiëntveiligheid 2013 wordt stilzwijgend verlengd voor een periode van 12 maanden

Nadere informatie

PROJECTPLAN Vroege herkenning en behandeling ondervoeding in revalidatiecentra

PROJECTPLAN Vroege herkenning en behandeling ondervoeding in revalidatiecentra PROJECTPLAN Vroege herkenning en behandeling in revalidatiecentra Voorbeeldversie A. Inleiding en deelnemende afdelingen Inleiding Ondervoeding is sinds 2010 een prestatie indicator voor de revalidatiecentra.

Nadere informatie

Financieringsaanvraag voor de ketenoplossing m.b.t. cliënten met verpleegzorgbehoefte en bijkomende GGZ problematiek

Financieringsaanvraag voor de ketenoplossing m.b.t. cliënten met verpleegzorgbehoefte en bijkomende GGZ problematiek Financieringsaanvraag voor de ketenoplossing m.b.t. cliënten met verpleegzorgbehoefte en bijkomende GGZ problematiek 1. Inleiding Voor u ligt de financieringsaanvraag voor de ketenoplossing m.b.t. cliënten

Nadere informatie

Welkom op zorgeenheid. na een. afdeling. hernia-operatie Eerste Hart Hulp (EHH) ZorgSaam

Welkom op zorgeenheid. na een. afdeling. hernia-operatie Eerste Hart Hulp (EHH) ZorgSaam Welkom op zorgeenheid Acute adviezen Zorg na een afdeling hernia-operatie Eerste Hart Hulp (EHH) ZorgSaam 1 2 Eerste Hart Hulp (EHH) Welkom U bent zojuist opgenomen op de Eerste Hart Hulp omdat u klachten

Nadere informatie

Hartrevalidatie Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op

Hartrevalidatie Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op Hartrevalidatie Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding De cardioloog, de hartfalenverpleegkundige of de ICD-verpleegkundige heeft u geadviseerd het poliklinische hartrevalidatieprogramma

Nadere informatie

In deze folder leest u meer over het doel en de mogelijkheden van het programma en welke hulpverleners erbij betrokken zijn.

In deze folder leest u meer over het doel en de mogelijkheden van het programma en welke hulpverleners erbij betrokken zijn. Hartrevalidatie Inleiding De cardioloog, de hartfalenverpleegkundige of de ICD-verpleegkundige heeft u geadviseerd het poliklinische hartrevalidatieprogramma te gaan volgen. Het hartrevalidatie-programma

Nadere informatie

De CVA- keten Delft/Westland/Oostland

De CVA- keten Delft/Westland/Oostland Transferpunt Patiënteninformatie De CVA- keten Delft/Westland/Oostland U of één van uw familieleden heeft onlangs een beroerte gehad. In de regio Delft/Westland/Oostland werken verschillende zorginstellingen

Nadere informatie

De Verpleeg & Beweeg afdeling Zorgvernieuwingsproject. Ada van Apeldoorn Isala klinieken Zwolle

De Verpleeg & Beweeg afdeling Zorgvernieuwingsproject. Ada van Apeldoorn Isala klinieken Zwolle De Verpleeg & Beweeg afdeling Zorgvernieuwingsproject Ada van Apeldoorn Isala klinieken Zwolle Inhoud presentatie Waarom een verpleeg en beweegafdeling? Voor wie is het bedoeld? Wat willen we bereiken?

Nadere informatie

Laurentius Cliëntenpanel Informatievoorziening en openingstijden. Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis

Laurentius Cliëntenpanel Informatievoorziening en openingstijden. Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis Laurentius Cliëntenpanel Informatievoorziening en openingstijden Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis Rapportage auteur: Jos Beerens / juni 2014 Respons Respons: 67% 33% 67% ingevuld niet ingevuld Laurentius

Nadere informatie

De transferverpleegkundige kan u helaas niet helpen bij het aanvragen van huishoudelijke hulp en bij huisvestingsproblemen.

De transferverpleegkundige kan u helaas niet helpen bij het aanvragen van huishoudelijke hulp en bij huisvestingsproblemen. Transfer Zorg na uw ziekenhuisopname Het is mogelijk dat u na uw ziekenhuisopname nog zorg nodig heeft. Deze zorg wordt in het Havenziekenhuis geregeld via de afdeling Transfer. In deze folder leest u

Nadere informatie

Interdisciplinaire Afdeling

Interdisciplinaire Afdeling Interdisciplinaire Afdeling U bent opgenomen op de Interdisciplinaire Afdeling (IDAZ), een afdeling in Rijnstate Arnhem speciaal voor kwetsbare ouderen met meerdere aandoeningen. In deze folder vindt u

Nadere informatie

Overdracht en samenwerking 1 e en 2 e lijns diëtisten bij de dieetbehandeling van ondervoede patiënten.

Overdracht en samenwerking 1 e en 2 e lijns diëtisten bij de dieetbehandeling van ondervoede patiënten. Overdracht en samenwerking 1 e en 2 e lijns diëtisten bij de dieetbehandeling van ondervoede patiënten. Inleiding Ziekte gerelateerde ondervoeding is nog steeds een groot probleem binnen de Nederlandse

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Goed geregeld. Informatie over hulp en zorg na ontslag uit Tergooi

Patiënteninformatie. Goed geregeld. Informatie over hulp en zorg na ontslag uit Tergooi Patiënteninformatie Goed geregeld Informatie over hulp en zorg na ontslag uit Tergooi Inhoudsopgave Pagina Algemeen 4 Wat is gebruikelijke zorg? 4 Overige mogelijkheden om zelf zorg te regelen 5 Wanneer

Nadere informatie

In 10 stappen van project naar effect!

In 10 stappen van project naar effect! In 10 stappen van project naar effect! een handleiding voor slim zorgen > Betrek de belangrijke sleutelpersonen > Stel projectteam samen & kies pilotteams > Screen de huidige situatie > Organiseer een

Nadere informatie

Vermindering bijvoeding bij neonaten SAMENVATTING

Vermindering bijvoeding bij neonaten SAMENVATTING Vermindering bijvoeding bij neonaten SAMENVATTING 1) Dit project zorgt ervoor dat minder neonaten onterecht post partum bijvoeding krijgen. Hiermee gaan meer neonaten met volledig borstvoeding naar huis

Nadere informatie

Stichting Transmurale Zorg Den Haag en omstreken

Stichting Transmurale Zorg Den Haag en omstreken Effectief bureaucratie verminderen Rolien de Jong MSc, Stichting Transmurale Zorg Den Haag e.o. AWBZ en WMO SBO 28 maart 2013 Programma Introductie Context Den Haag Waarom afschaffen indicatiestelling?

Nadere informatie

DRAAIBOEK BIJSCHOLING SIGNALEREN = IETS DOEN MET WAT JE OPVALT

DRAAIBOEK BIJSCHOLING SIGNALEREN = IETS DOEN MET WAT JE OPVALT DRAAIBOEK BIJSCHOLING SIGNALEREN = IETS DOEN MET WAT JE OPVALT Met dit draaiboek (en de daarbij behorende bijlagen) kunt u een bij- of nascholingsbijeenkomst organiseren over signaleren. Deze bij- of nascholing

Nadere informatie

Financieringsaanvraag voor de ketenoplossing Labelloze patiënt

Financieringsaanvraag voor de ketenoplossing Labelloze patiënt Financieringsaanvraag voor de ketenoplossing Labelloze patiënt 1. Inleiding Voor u ligt de financieringsaanvraag voor de ketenoplossing labelloze patiënt. In deze aanvraag wordt beschreven wat de VVT instellingen

Nadere informatie

Zorg na een ziekenhuisopname Als u (nog) niet naar huis terug kunt

Zorg na een ziekenhuisopname Als u (nog) niet naar huis terug kunt Patiënten verblijven steeds korter in het ziekenhuis en worden ontslagen zodra dat medisch verantwoord is. Wanneer u na de ziekenhuisopname (nog) niet naar huis kunt, zijn er verschillende mogelijkheden:

Nadere informatie

Situering Vlaams Patiëntenplatform vzw (VPP) - onafhankelijk platform - Bijna 100 patiëntenverenigingen - Ervaringsdeskundigen

Situering Vlaams Patiëntenplatform vzw (VPP) - onafhankelijk platform - Bijna 100 patiëntenverenigingen - Ervaringsdeskundigen Patiëntenparticipatie als meerwaarde voor... Situering Vlaams Patiëntenplatform vzw (VPP) - onafhankelijk platform - Bijna 100 patiëntenverenigingen - Ervaringsdeskundigen Ilse Weeghmans,VPP vzw Symposium

Nadere informatie

Uw verblijf op de algemene opname afdeling (AOA)

Uw verblijf op de algemene opname afdeling (AOA) Uw verblijf op de algemene opname afdeling (AOA) Uw verblijf op de algemene opname afdeling (AOA) Waarom deze folder? U bent opgenomen op de algemene opname afdeling (AOA) van het Kennemer Gasthuis. Op

Nadere informatie

Rapportage. Werkgroep 7 Kennis en Voorlichting

Rapportage. Werkgroep 7 Kennis en Voorlichting Rapportage Werkgroep 7 Kennis en Voorlichting Werkgroepleden Annemiek van Dorst, fysiotherapeut Astrid Lanslots, diëtist Thuiszorg Mark en Maas Judith Vera, fysiotherapeut Marianne Jansen, Huispitaal Janine

Nadere informatie

Verslag 1 e fase project optimale transmurale voedingszorg voor de ondervoede patiënt

Verslag 1 e fase project optimale transmurale voedingszorg voor de ondervoede patiënt Verslag 1 e fase project optimale transmurale voedingszorg voor de ondervoede patiënt Amsterdam, Januari 2015 Inleiding De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in vroege herkenning en behandeling van

Nadere informatie

Nieuwe ontwikkelingen

Nieuwe ontwikkelingen Jaarplan 2017 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Nieuwe ontwikkelingen... 4 Samenwerking met patiëntenvereniging Hersenletsel.nl... 4 Samenwerking met Hersenletselnet Overijssel.... 4 Werkconferentie 2017...

Nadere informatie

Na uw ziekenhuisopname weer naar huis checklist voor patiënten die het ziekenhuis gaan verlaten na een opname

Na uw ziekenhuisopname weer naar huis checklist voor patiënten die het ziekenhuis gaan verlaten na een opname Na uw ziekenhuisopname weer naar huis checklist voor patiënten die het ziekenhuis gaan verlaten na een opname Na uw ziekenhuisopname weer naar huis checklist voor patiënten die het ziekenhuis gaan verlaten

Nadere informatie

Contactpersoon van de patiënt

Contactpersoon van de patiënt Contactpersoon van de patiënt Inleiding Als u wordt opgenomen in het ziekenhuis, vragen wij u minimaal één en maximaal twee contactpersonen aan te wijzen. In deze folder leest u wat er van een contactpersoon

Nadere informatie

Ouderen in ziekenhuis Tjongerschans. Voorkom onnodige achteruitgang in het ziekenhuis

Ouderen in ziekenhuis Tjongerschans. Voorkom onnodige achteruitgang in het ziekenhuis Ouderen in ziekenhuis Tjongerschans Voorkom onnodige achteruitgang in het ziekenhuis Inhoudsopgave Inleiding... 1 Beter naar huis... 1 Tips... 2 Familieparticipatie... 9 Vragen... 9 Inleiding Ouderen lopen

Nadere informatie

STILZWIJGENDE VERLENGING VAN HET CONTRACT COÖRDINATIE KWALITEIT EN PATIËNTVEILIGHEID Het contract coördinatie kwaliteit en patiëntveiligheid 2013 wordt stilzwijgend verlengd voor een periode van 12 maanden

Nadere informatie

ACHIEVE expertise centrum, Drs. Patricia Jepma 25 januari 2018

ACHIEVE expertise centrum, Drs. Patricia Jepma 25 januari 2018 ACHIEVE expertise centrum, Drs. Patricia Jepma Czb@amc.nl 25 januari 2018 1 INHOUD - Cardiologische Zorgbrug als doorontwikkeling van de Transmurale Zorgbrug - Ervaringen tot nu toe - Scholing 2 TRANSMURALE

Nadere informatie

Zorgcontinuüm en rollen m.b.t. voorschrijven van stomahulpmiddelen

Zorgcontinuüm en rollen m.b.t. voorschrijven van stomahulpmiddelen Het voorschrijven van stoma, kan alleen in context gehele (stoma)zorg worden gezien. Het is geen eenmalig maar meer een cyclisch gebeuren. Door evaluatie hulpmiddel maar vooral door de veranderde omstandigheden

Nadere informatie

Ketenzorg dementie. Ketenzorg dementie in Zoetermeer

Ketenzorg dementie. Ketenzorg dementie in Zoetermeer Ketenzorg dementie Wat is dementie? Dementie is niet één bepaalde aandoening, maar een ziektebeeld (syndroom) waarvan meer dan 60 oorzaken bekend zijn. Kenmerkend voor dit ziektebeeld is een combinatie

Nadere informatie

Zorg na uw ziekenhuisopname

Zorg na uw ziekenhuisopname Zorg na uw ziekenhuisopname U bent opgenomen in Maasziekenhuis Pantein. Voordat u weer naar huis gaat, heeft u een gesprek met de liaisonverpleegkundige om te bespreken of u na uw opname in het ziekenhuis

Nadere informatie

Familieparticipatie tijdens de opname

Familieparticipatie tijdens de opname Familieparticipatie tijdens de opname Op de afdeling Chirurgie van HMC Antoniushove kan een familielid, vriend(-in) of kennis van de patiënt intensief bij de zorg betrokken worden. Voorwaarde hierbij is

Nadere informatie

Zorgpad Hartinfarct. Cardiologie

Zorgpad Hartinfarct. Cardiologie Cardiologie Zorgpad Hartinfarct U bent opgenomen vanwege een hartinfarct. Door middel van deze informatiemap willen wij u informeren over wat u te wachten staat gedurende de eerste dagen van uw ziekenhuisopname.

Nadere informatie

Godebaldkwartier DT Utrecht E I Communicatieplan.

Godebaldkwartier DT Utrecht E I Communicatieplan. Godebaldkwartier 914 3511 DT Utrecht E info@stichtingfibula.nl I www.stichtingfibula.nl @StichtingFibula Communicatieplan Adviesdocument 1. Inleiding Communicatieplan Het document communicatieplan is één

Nadere informatie

Godebaldkwartier 419 8e etage 3511 DT Utrecht E I Communicatieplan.

Godebaldkwartier 419 8e etage 3511 DT Utrecht E I Communicatieplan. Godebaldkwartier 419 8e etage 3511 DT Utrecht E info@stichtingfibula.nl I www.stichtingfibula.nl @StichtingFibula Communicatieplan Adviesdocument 1. Inleiding Communicatieplan Het document communicatieplan

Nadere informatie

De ontwikkeling, implementatie en evaluatie van een zorgpad geriatrische revalidatiezorg

De ontwikkeling, implementatie en evaluatie van een zorgpad geriatrische revalidatiezorg De ontwikkeling, implementatie en evaluatie van een zorgpad geriatrische revalidatiezorg Jolanda van Haastregt 03-06-2016 Irma Everink, Ruud Kempen, Jos Schols Health Services Research Focusing on Chronic

Nadere informatie

Pijnvoorlichting. Anesthesiologie / Pijnbestrijding Revalidatiegeneeskunde Klinische Psychologie IJsselland Ziekenhuis

Pijnvoorlichting. Anesthesiologie / Pijnbestrijding Revalidatiegeneeskunde Klinische Psychologie IJsselland Ziekenhuis Pijnvoorlichting Anesthesiologie / Pijnbestrijding Revalidatiegeneeskunde Klinische Psychologie IJsselland Ziekenhuis Heeft u al lang pijnklachten? Heeft de behandeling bij u niet of niet voldoende geholpen?

Nadere informatie

Chirurgie. Stomazorg.

Chirurgie. Stomazorg. Chirurgie Stomazorg www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl CHI031 / Stomazorg / 15-07-2014 2 Stomazorg Uw specialist heeft met u besproken dat u

Nadere informatie

Pilot Ondersteuning bij zelfregie

Pilot Ondersteuning bij zelfregie Pilot Ondersteuning bij zelfregie Achtergrond proces methodiek gespreksmodel Pilot voor zorgpaden long, mamma, colon & prostaat Inhoud presentatie Achtergrondinformatie zorg voor kankerpatiënten in Nederland

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie Patiënteninformatie Welkom op de afdeling pneumologie 2 Inhoud Inhoud... 3 Welkom op onze dienst... 5 Wie zijn we en wat doen we... 5 Voorstelling van het multidisciplinair team... 5 Medisch team... 5

Nadere informatie

Welkom op het Observatorium

Welkom op het Observatorium Welkom op het Observatorium Inleiding U bent opgenomen op het Observatorium. Het Observatorium is een opnameafdeling voor maximaal 24 uur. Vanaf deze afdeling gaat u met ontslag naar huis of wordt u overgeplaatst

Nadere informatie

Inleiding. Geachte leden,

Inleiding. Geachte leden, (Ook) Inleiding Geachte leden, Het bestuur is gevraagd om namens de achterban een oordeel vanuit patiëntenperspectief te geven over de kwaliteit van een XX. Dit verzoek heeft de VSOP namens de NFU aan

Nadere informatie

Polikliniek Hartfalen

Polikliniek Hartfalen Cardiologie Polikliniek Hartfalen www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud Werkwijze polikliniek Hartfalen... 3 Behandeling en begeleiding... 3 Hartfalenverpleegkundige... 4 Wat kan de hartfalenverpleegkundige

Nadere informatie

Vlaams Patiënten Peiling

Vlaams Patiënten Peiling Titelpagina Vlaams Patiënten Peiling Dit is een demorapport op ziekenhuisniveau. Enkel het onderwerp 'Wijze van omgang met patiënten en samenwerking tussen zorgverleners' wordt in detail uitgewerkt. Het

Nadere informatie

Retourtje ziekenhuis: Voorkomen van heropnames bij kwetsbare ouderen

Retourtje ziekenhuis: Voorkomen van heropnames bij kwetsbare ouderen Retourtje ziekenhuis: Voorkomen van heropnames bij kwetsbare ouderen Dr. Bianca Buurman, senior onderzoeker Transmurale Ouderenzorg AMC b.m.vanes@amc.nl & @bmbuurman Opnameduur van 65-plussers: steeds

Nadere informatie

Traject Tilburg. Aanvragers: Gemeente Tilburg. Adviseur: Monique Postma, Alleato, CMO-net

Traject Tilburg. Aanvragers: Gemeente Tilburg. Adviseur: Monique Postma, Alleato, CMO-net Traject Tilburg Aanvragers: Gemeente Tilburg Adviseur: Monique Postma, Alleato, CMO-net Opgave: Beantwoorde ondersteuningsvraag In Tilburg is het traject Welzijn Nieuwe Stijl onderdeel van een groter programma

Nadere informatie

Inhoud Resultaten enquête... 3

Inhoud Resultaten enquête... 3 Evaluatie Project Er Op Af Mei 2018 1 Inhoud Resultaten enquête... 3 Bekendheid van het project... 3 Aanmelden bij het project... 3 Bereikbaarheid Schoolmaatschappelijk werker Verzuim... 4 Tevredenheid...

Nadere informatie

Ketensamenwerking en gebruik van POINT

Ketensamenwerking en gebruik van POINT IJsselland Ziekenhuis Capelle aan den IJssel tel. (010) 258 5000 www.ysl.nl Ketensamenwerking en gebruik van POINT Natasja van der Winden Presentatie Ketensamenwerking IJsselland Ziekenhuis in regio Rotterdam

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling F

Welkom op verpleegafdeling F Welkom op verpleegafdeling F Welkom U bent opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Zwijndrecht. In de folder vertellen we graag hoe de gang van zaken is op verpleegafdeling F en met welke

Nadere informatie

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Voorkom onnodige achteruitgang in het ziekenhuis -Kom uit bed-

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Voorkom onnodige achteruitgang in het ziekenhuis -Kom uit bed- Voorkom onnodige achteruitgang in het ziekenhuis -Kom uit bed- VOORKOM ONNODIGE ACHTERUITGANG IN HET ZIEKENHUIS -KOM UIT BED- INLEIDING U zult misschien wel schrikken als u leest dat drie maanden na ontslag

Nadere informatie

Kennissessie Werkgroep zorg WELKOM. Case4BestValue

Kennissessie Werkgroep zorg WELKOM. Case4BestValue Kennissessie Werkgroep zorg WELKOM Programma 14:00 15:00 uur uitleg beoordeling prestatieonderbouwing, risico- en kansendossier 15:00 15:45 uur Oefenen met RAVA-plannen Groepjes vormen 20 minuten lezen

Nadere informatie

Sophia Kinderziekenhuis. Ontslag uit de Adolescentenkliniek. Afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie/psychologie

Sophia Kinderziekenhuis. Ontslag uit de Adolescentenkliniek. Afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie/psychologie Sophia Kinderziekenhuis Ontslag uit de Adolescentenkliniek Afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie/psychologie Wanneer uw kind op de Adolescentenkliniek van de afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie/ psychologie

Nadere informatie

Ondersteuning bij de diagnose kanker (de lastmeter)

Ondersteuning bij de diagnose kanker (de lastmeter) Ondersteuning bij de diagnose kanker (de lastmeter) De diagnose kanker kan grote impact op u en uw naaste(n) hebben. De ziekte en de behandeling kunnen niet alleen lichamelijke klachten met zich meebrengen,

Nadere informatie

informatie over de intensive care unit

informatie over de intensive care unit patiënteninformatie informatie over de intensive care unit In deze folder geven wij u informatie over de Intensive Care Unit (ICU) van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis. Op de ICU worden patiënten behandeld

Nadere informatie

Zorg nodig na uw verblijf in het ziekenhuis

Zorg nodig na uw verblijf in het ziekenhuis Zorg nodig na uw verblijf in het ziekenhuis Heeft u na uw verblijf in het ziekenhuis nog zorg nodig? Dan wordt afdeling nazorg ingeschakeld om dit samen met u voor u te regelen. De afdeling nazorg De afdeling

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling 3-Oost

Welkom op verpleegafdeling 3-Oost Welkom op verpleegafdeling 3-Oost gemini-ziekenhuis.nl Inhoudsopgave Op welke kamer ligt u en wie is uw hoofdbehandelaar? 3 Globale dagindeling 3 Het behandelteam 3 Wat mag u van ons verwachten 4 Elke

Nadere informatie

OPNAME IN EEN COPD ZORGPAD FRANCISCUS VLIETLAND

OPNAME IN EEN COPD ZORGPAD FRANCISCUS VLIETLAND OPNAME IN EEN COPD ZORGPAD FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding Welkom in het Vlietland ziekenhuis en op afdeling longgeneeskunde. U bent opgenomen op de afdeling longgeneeskunde omdat uw klachten van de COPD

Nadere informatie

H Ouderen in het ziekenhuis

H Ouderen in het ziekenhuis H.40045.1017 Ouderen in het ziekenhuis Inleiding Uit onderzoek blijkt dat sommige ouderen (> 70 jaar) tijdens een ziekenhuisopname achteruit gaan in hun functioneren. Zij hebben een verhoogd risico op

Nadere informatie

Zorgpad 1.0. Zorgcoördinator + week 1 (Thuisbezoek) Regio Zaanstreek- Waterland Casemanager COPD

Zorgpad 1.0. Zorgcoördinator + week 1 (Thuisbezoek) Regio Zaanstreek- Waterland Casemanager COPD Zorgpad 1.0 Zorgcoördinator + week 1 (Thuisbezoek) Regio Zaanstreek- Waterland Casemanager COPD Persoonlijke Motivatie Longarts Mensen met COPD hebben een hoge zorgconsumptie met frequente heropnames.

Nadere informatie

IMAGINE. De leernetwerken

IMAGINE. De leernetwerken IMAGINE De leernetwerken Het IMAGINE programma richt zich op het beter, veiliger en goedkoper maken van de zorg. Het unieke van het programma is dat binnen de deelnemende ziekenhuizen bestuurders samen

Nadere informatie

PROJECTPLAN MONDZORG IS HOOFDZAAK dd 30 maart 2011

PROJECTPLAN MONDZORG IS HOOFDZAAK dd 30 maart 2011 PROJECTPLAN MONDZORG IS HOOFDZAAK dd 30 maart 2011 A. Inleiding en deelnemende locaties en/of afdelingen Inleiding Aanleiding project Uit onderzoek in 2002 is gebleken dat de mondhygiënische zorg van verpleeghuisbewoners

Nadere informatie

Transfer met Vertrouwen

Transfer met Vertrouwen Transfer met Vertrouwen WASLIJSTEN VOL MET WENSEN Ik wens dat de cliënten het verschil merken (verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening). Klant centraal, niet de indicatie Juiste zorg op het

Nadere informatie

KLACHTEN 2018 Jaarverslag klachtenfunctionarissen

KLACHTEN 2018 Jaarverslag klachtenfunctionarissen KLACHTEN 2018 Jaarverslag klachtenfunctionarissen Een jaarverslag in een nieuwe opzet. Ervaringen en feedback hebben geleerd dat de leesbaarheid van het jaarverslag verbeterd kan worden. Met deze opzet

Nadere informatie

Ouderen in het ziekenhuis. Tips om lichamelijk en geestelijke achteruitgang te voorkomen.

Ouderen in het ziekenhuis. Tips om lichamelijk en geestelijke achteruitgang te voorkomen. Ouderen in het ziekenhuis. om lichamelijk en geestelijke achteruitgang te voorkomen. Inleiding Uit onderzoek blijkt dat sommige ouderen (> 70 jaar) tijdens een ziekenhuisopname achteruit gaan in functioneren.

Nadere informatie

De zorg is onze passie, verbeteren ons vak. Productive Ward

De zorg is onze passie, verbeteren ons vak. Productive Ward Productive Ward Verbeter de kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid van uw zorg door reductie van verspilling Brochure Productive Ward CBO 2012 CBO, Postbus 20064, 3502 LB UTRECHT Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Aanvraagformulier Subsidie Wetenschappelijk Fonds NVFB

Aanvraagformulier Subsidie Wetenschappelijk Fonds NVFB Aanvraagformulier Subsidie Het volledig ingevulde formulier dient uiterlijk 1 oktober 2018 per e-mail als PDF-bestand door het secretariaat van de NVFB (NVFB@kngf.nl) ontvangen te zijn. Aanvragen die te

Nadere informatie

Algemene informatie. Voorkom onnodige achteruitgang in het ziekenhuis - Kom uit het bed -

Algemene informatie. Voorkom onnodige achteruitgang in het ziekenhuis - Kom uit het bed - Algemene informatie Voorkom onnodige achteruitgang in het ziekenhuis - Kom uit het bed - 1 U zult misschien wel schrikken als u leest dat drie maanden na ontslag ongeveer 30% van de ouderen die behandeld

Nadere informatie

COPD-zorgpad. In deze folder vindt u informatie over het COPD-zorgpad.

COPD-zorgpad. In deze folder vindt u informatie over het COPD-zorgpad. COPD-zorgpad Inleiding U bent opgenomen op de afdeling Longziekten van het HagaZiekenhuis, locatie Leyweg. De reden voor uw opname is een ontregeling en/of verergering van uw COPD, Chronic Obstructive

Nadere informatie

Werkdocument Interactieve Wandeling

Werkdocument Interactieve Wandeling Werkdocument Interactieve Wandeling Opdrachtgever: Projectleider RDGG: Contactpersonen RDGG: Externe partner: Contactpersoon EMansion: Werkgroep innovatie Reinier de Graaf Carol van Bree Maaike Philippo

Nadere informatie

Longziekten. Behandeling van COPD / COPD pad. Afdeling: Onderwerp:

Longziekten. Behandeling van COPD / COPD pad. Afdeling: Onderwerp: Afdeling: Onderwerp: Longziekten / COPD pad 1 De behandeling van COPD Inleiding Deze folder geeft u informatie over het ziektebeeld en de behandeling van COPD en geeft stapsgewijs weer wat u de komende

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 11 DEEL 1 HET BEROEP VAN DE MBO-VERPLEEGKUNDIGE 13

Inhoud. Voorwoord 11 DEEL 1 HET BEROEP VAN DE MBO-VERPLEEGKUNDIGE 13 Inhoud Voorwoord 11 DEEL 1 HET BEROEP VAN DE MBO-VERPLEEGKUNDIGE 13 1 Waar gaat het om in de verpleging? 15 1.1 Oriëntatie op het beroep van mbo-verpleegkundige 15 1.1.1 Inhoud van het beroep 16 1.1.2

Nadere informatie

Help mee aan uw veilige behandeling

Help mee aan uw veilige behandeling Kwaliteitszorg Help mee aan uw veilige behandeling A. Informeer je arts en de andere zorgverleners Dat mag ik zeker niet vergeten! Bereid je goed voor op elk gesprek met je zorgverleners. Noteer wat je

Nadere informatie

COPD en Palliatieve Zorg

COPD en Palliatieve Zorg Een logisch sluitstuk van de keten Lucyl Verhoeven Longverpleegkundige Nurse Practitioner i.o. Thebe Mick Raeven Medisch coördinator Palliatief Netwerk Midden-Brabant COPD is dodelijk Bij mensen met COPD

Nadere informatie

http://www.health.fgov.be/pls/apex/f?p=225:1:1754521204855099.

http://www.health.fgov.be/pls/apex/f?p=225:1:1754521204855099. STILZWIJGENDE VERLENGING VAN HET CONTRACT COÖRDINATIE KWALITEIT EN PATIËNTVEILIGHEID Het contract coördinatie kwaliteit en patiëntveiligheid 2013 wordt stilzwijgend verlengd voor een periode van 12 maanden

Nadere informatie