2 Beschrijving huidige situatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2 Beschrijving huidige situatie"

Transcriptie

1 Gemeente Haarlemmerliede-Spaarnwoude Onderbouwing verkeer bestemmingsplan Liedeweg 32/38 c.a. Datum 19 januari 2011 Kenmerk VRP013/Anf/0056 Eerste versie 7 januari Inleiding De gemeente Haarlemmerliede-Spaarnwoude is momenteel bezig met het voorbereiden van een nieuw bestemmingsplan ten behoeve van de uitoefening van boerengolf en andere activiteiten op en vanaf het perceel Liedeweg 32/38 in Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude heeft -in samenspraak met Van Riezen en Partners- Goudappel Coffeng BV opdracht gegeven de verkeers- en parkeersituatie nader te onderbouwen. In deze notitie zal nader worden ingegaan op de verwachte verkeers- en parkeersituatie, indien deze activiteiten in het gebied worden toegestaan. Deze notitie kent de volgende opbouw. In hoofdstuk 2 wordt nader ingegaan op de huidige situatie, waarna in hoofdstuk 3 de toekomstige situatie wordt beschreven. In hoofdstuk 4 staan ten slotte de conclusies centraal. 2 Beschrijving huidige situatie 2.1 Locatie en functie wegen Het plangebied bestaat uit boerderij De Liedehoeve. De Liedehoeve omvat 32 ha, waarvan ruim 29 ha langjarig wordt gepacht van het recreatieschap Spaarnwoude en 3 ha in particulier eigendom is. Het bedrijf heeft momenteel 40 melkkoeien, 40 stuks jongvee, 50 schapen en 80 lammeren. Daarnaast is het momenteel al mogelijk om op de locatie boerengolf te spelen. De locatie en de belangrijkste wegen in het gebied zijn weergegeven in figuur 2.1.

2 Pagina 2 Figuur 2.1: Locatie Liedeweg 32/38 c.a. Haarlemmerliede In figuur 2.1 is de locatie weergegeven waar de ruimtelijke ontwikkelingen gaan plaatsvinden. In rood is de locatie Liedeweg 32 aangegeven. Andere belangrijke wegen in dit kader zijn de Lagedijk (noordkant van het gebied) en de Oude Notweg (zuidkant van het gebied). De kern van Haarlemmerliede heeft het karakter van een verblijfsgebied. De Liedeweg is daarom ook als zodanig ingericht (30 km/h-zone). Voor dergelijke wegen beveelt Goudappel Coffeng BV aan om uit te gaan van de volgende maximumintensiteiten (motorvoertuigen per etmaal): - verblijfsgebied/wijkontsluitingsweg: mvt/etm; - verblijfsgebied/woonstraat: mvt/etm. Deze criteria zijn tot stand gekomen op basis van de voorkeurskenmerken van een duurzaam veilige weginrichting van het CROW. Wanneer de verkeersintensiteiten op een weg met het karakter van een verblijfsgebied beneden de vastgestelde grenswaarden blijven, dan kan het verkeer op een veilige manier worden afgewikkeld op de weg en zijn er dus geen knelpunten aanwezig.

3 Pagina Verkeerstellingen Om een goed beeld te krijgen van het aantal motorvoertuigen op de Liedeweg, is van 27 februari tot en met 5 maart 2010 een mechanische slangtelling tussen het Dorpsplein de Oude Notweg uitgevoerd. De resultaten van deze slangtelling (24 uur, geclassificeerd) op doorsnede zijn in tabel 2.1 samengevat. dag motor/bromfiets personenauto lichte vracht zware vracht fout totaal zaterdag 27 februari zondag 28 februari maandag 1 maart dinsdag 2 maart woensdag 3 maart donderdag 4 maart vrijdag 5 maart Tabel 2.1: Resultaten slangtellingen 27 februari tot en met 5 maart 2010 Uit tabel 2.1 kunnen de volgende conclusies worden getrokken: - Het merendeel van de voertuigen op de Liedeweg betreft personenauto s. - Het absolute aantal gemotoriseerde voertuigen varieert van 507 (op woensdag 3 maart 2010) tot 813 voertuigen (op zaterdag 27 februari). - Het gemiddelde aantal gemotoriseerde voertuigen bedraagt op een gemiddelde werkdag (gemiddelde van maandag tot en met vrijdag) op de Liedeweg 638 motorvoertuigen. Op een gemiddelde weekdag (gemiddelde van zaterdag tot en met vrijdag) bedraagt het aantal 650 motorvoertuigen. Om mogelijke seizoensinvloeden van verkeer te kunnen bestuderen, is in de periode van 3 tot 19 juli 2010 een aanvullende telling uitgevoerd. Feitelijk gaat het om een herhaling van de telling en locatie (Liedeweg), zoals deze in februari/maart 2010 door ons bureau is uitgevoerd. De resultaten van de slangtelling in juli 2010 (24 uur, geclassificeerd, op doorsnede) zijn weergegeven in tabel 2.2.

4 Pagina 4 dag motor/bromfiets personenauto lichte vracht zware vracht fout totaal zaterdag 3 juli zondag 4 juli maandag 5 juli dinsdag 6 juli woensdag 7 juli donderdag 8 juli vrijdag 9 juli zaterdag 10 juli zondag 11 juli maandag 12 juli dinsdag 13 juli woensdag 14 juli donderdag 15 juli vrijdag 16 juli zaterdag 17 juli zondag 18 juli Tabel 2.2: Resultaten slangtellingen juli 2010, Liedeweg Wanneer de telling van juli 2010 wordt vergeleken met die van februari/maart 2010, dan valt op dat procentueel een grote toename van verkeer is waar te nemen. Op sommige dagen rijdt in het recreatieve seizoen bijna twee keer zo veel verkeer over de Liedeweg dan in februari/maart. Ook is te zien dat er in juli 2010 slechts twee dagen zijn, waarbij meer dan motorvoertuigen per etmaal over het meetpunt op de Liedeweg zijn gereden. In absolute zin vindt in juli (en dus tijdens het recreatieve seizoen) geen grote verhoging van de verkeersintensiteiten plaats. Als deze intensiteiten worden afgezet tegen de criteria zoals die in paragraaf 2.1 zijn geformuleerd, dan kan geconcludeerd worden dat ook tijdens het recreatieve seizoen geen problemen zullen optreden wat betreft de verkeersafwikkeling en de verkeersveiligheid op de Liedeweg. 3 Toekomstige situatie Zoals reeds is weergegeven, wordt door de gemeente momenteel gewerkt aan een nieuw bestemmingsplan rondom de Liedeweg in Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Aanleiding voor dit bestemmingsplan is het initiatief van een particulier voor de verbreding van de activiteiten van het agrarische bedrijf De Liedehoeve. De beoogde ontwikkelingen van het bedrijf passen niet in het geldende bestemmingsplan, waardoor het noodzakelijk is om een nieuw bestemmingsplan voor het gebied te maken. Eerst wordt in deze paragraaf het ruimtelijke programma toegelicht. In de paragrafen 3.2 tot en met 3.4 wordt nader ingegaan op de gevolgen voor het verkeer en parkeren voor het ruimtelijke programma.

5 Pagina Ruimtelijk programma Het nieuwe bestemmingsplan Liedeweg 32/38 c.a. zal de hiernavolgende vijf ruimtelijke ontwikkelingen/activiteiten mogelijk maken (opgave opdrachtgever): 1. Tien holes boerengolf met aanvullende ontvangstruimte, toiletruimte en tuinhuisje op wielen (voor op het boerenland). 2. Organisatie binnenactiviteiten indien het slecht weer is om buiten boerengolf te spelen. Daarbij is uitgesloten dat de activiteit onder punt 1 gelijktijdig zal plaatsvinden met deze activiteit. 3. Realisatie van een minicamping (maximaal 15 plaatsen) en maximaal 5 mobiele trekkershutten die in het weiland kunnen worden neergezet. 4. De bouw van 10 paardenboxen ten behoeve van de verhuur aan inwoners van de regio en campinggasten. 5. Een beperkte vorm van verhuur van vergader- en workshopruimte (maximaal 150 m 2 ). Daarnaast dient te worden opgemerkt dat in een aanvullende notitie van de gemeente (d.d. 2 februari 2010) wordt aangegeven dat de locatie zich niet leent voor grootschalige activiteiten, c.q. activiteiten die veel bezoekers aantrekken. 3.2 Verkeersaantrekkende werking activiteiten Voor het bepalen van de verkeersgeneratie van de boerengolf (ontwikkeling 1) hanteren wij de volgende uitgangspunten: - Op basis van tellingen in juni tot en met september 2006 door de initiatiefnemer blijkt dat gemiddeld 34 personen per dag komen boerengolfen. Door de aanvullende voorzieningen (ontvangstruimte, toiletruimte etc.) zal het boerengolf naar verwachting aantrekkelijker worden. Op basis van drie telefonische korte interviews met vergelijkbare boerengolfen in Nederland, vinden we een aanname van maximaal 200 personen per dag daarin een reëel aantal. Dit aantal kan mede onderbouwd worden door het feit dat de boerengolfen die wij hebben gesproken, hebben aangeven maximaal 50 personen per keer te kunnen ontvangen. - Wij verwachten dat bezoekers die komen boerengolfen, naar alle waarschijnlijkheid vaak in groepen komen. We achten een gemiddelde autobezetting van 2 personen per auto in deze situatie reëel. Bij vergelijkbare functies waar vaak gezinnen heen gaan (zoals bowlingcentra en bungalowparken) worden ook dergelijke aannamen gehanteerd (zie ook CROW-publicatie 272).

6 Pagina 6 - We gaan gezien de locatie ervan uit dat 80% van de bezoekers met de auto komt. Ook deze aanname ligt in de lijn met vergelijkbare functies, zoals een bowlingcentra en bungalowparken. - We gaan er daarnaast van uit dat -als worst case -scenario- iedereen parkeert nabij de locatie Liedeweg 32. Er zijn namelijk ook ideeën om dat mogelijk (bij grote groepen) op afstand te doen. - Per auto gaan we uit van twee verkeersbewegingen, namelijk het arriveren en weggaan bij de boerengolf. Op basis van vorenstaande uitgangspunten betekent dit dat de verkeersgeneratie op een dag dat boerengolf gespeeld gaat worden, er als volgt uitziet: verkeersgeneratie aantal mensen met de auto 200*0,8 160 mensen aantal auto s 160/2 mensen autobezetting 80 auto s aantal verkeersbewegingen 80 x 2 = 160 verkeersbewegingen per etmaal Tabel 3.1: Verkeersgeneratie boerengolf Uit tabel 3.1 komt naar voren dat op een dag dat boerengolf gespeeld gaat worden, dit gemiddeld 160 verkeersbewegingen (heen en terug) tot gevolg zal hebben. Verwacht mag worden dat de hiervoor genoemde activiteiten (en dus ook de toename van verkeer) zich voornamelijk in de maanden dat het relatief goed weer is, afspeelt. We gaan dan ook uit van de maanden juni tot en met september van een kalenderjaar. Het verkeer is daarnaast voornamelijk recreatief van aard en zal waarschijnlijk aanwezig zijn op de zaterdag en zondag. In de hiernavolgende paragraaf zal nader worden ingegaan of dit kan worden afgewikkeld op het wegennet. Naast de activiteiten van de boerengolf worden binnenactiviteiten (2), een minicamping (met mobiele trekkershutten), paardenboxen en een beperkte verhuur van workshop, in het nieuwe bestemmingsplan mogelijk gemaakt. Aangezien de binnenactiviteiten alleen zullen worden georganiseerd indien het buiten regent, wordt voor de binnenactiviteiten geen aanvullende verkeersgeneratie bepaald. Voor de minicamping en 5 mobiele trekkershutten kan worden uitgegaan van CROWkentallen verkeersgeneratie voor voorzieningen (publicatie 272). Daarin wordt in het seizoen uitgegaan van 3,6*1,7 = 6,1 ritten per 10 standplaatsen. Voor 15 standplaatsen en 5 mobiele trekkershutten kan dan ook worden uitgegaan van 12,2 ritten (heen en terug) per etmaal. Ook deze ritten zullen voornamelijk in de zomermaanden plaatsvinden.

7 Pagina 7 Voor de 10 paardenboxen kan worden uitgegaan van een verkeersgeneratie van 4 ritten per box (CROW-publicatie 272). In totaal betreft de verkeersgeneratie 40 (10*4) ritten per etmaal voor de paardenboxen. Ook deze ritten zullen voornamelijk in de zomermaanden plaatsvinden. Voor de workshops wordt door de opdrachtgever aangegeven dat -mede gezien de omvang (150 m 2 )- maximaal 25 personen aanwezig kunnen zijn op die locatie (het hooihuis). Dit resulteert in 50 ritten (heen en terug) per etmaal. Deze ritten zullen voornamelijk op werkdagen plaatsvinden. 3.3 Gevolgen planontwikkelingen op het wegennet in Haarlemmerliede De hiervoor genoemde ontwikkelingen zullen slechts zeer beperkt gevolgen hebben voor de verkeersafwikkeling en verkeersintensiteiten op een gemiddelde werkdag (maandag tot en met vrijdag). Immers, alleen de toename van verkeer als gevolg van de workshops zal kunnen leiden tot 50 ritten per etmaal extra op het wegennet. Dit aantal is verwaarloosbaar klein. De relevante wegen in het gebied (Lageweg, Liedeweg, Oude Notweg) kunnen een dergelijke toename dan ook wel verwerken. In het hoogseizoen is -ten opzichte van het laagseizoen- enerzijds sprake van minder woon-werkverkeer in het gebied, maar is anderzijds sprake van een toename van het recreatieve verkeer op de Liedeweg. De boerengolf zorgt van alle vijf de activiteiten voor de grootste toename van verkeer. De 160 ritten van de boerengolf plus de 12 ritten van de minicamping en mobiele trekkershutten plus de 40 ritten (paardenboxen) zullen zich deels noordelijk (richting Lagedijk) en deels zuidelijk (richting Oude Notweg) verspreiden. Bij gelijkmatige verdeling over de noordelijke en zuidelijke richting zorgt het aanvullende verkeer voor een toename van 15% (106/682) van het verkeer op een gemiddelde zaterdag of zondag. De wegen kunnen dergelijke toenamen van verkeer ook in het hoogseizoen verwerken. 3.4 Parkeren Op de locatie aan de Liedeweg worden 50 parkeerplaatsen gerealiseerd. Bij navraag bij vergelijkbare boerengolfen blijkt dat maximaal 50 personen gelijktijdig kunnen boerengolfen.

8 Pagina 8 Uitgaande van een autobezetting van twee mensen resulteert dit in maximaal 25 (50/2) parkeerplaatsen. De overige 25 parkeerplaatsen kunnen in het hoogseizoen worden gebruikt voor de minicamping, de paardenboxen en de mobiele trekkershutten en het mogelijk gelijktijdig aanwezig zijn van (groepen) mensen. De workshops zullen voornamelijk buiten de zomer plaatsvinden. Ook dan zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig. 3.5 Doorkijk naar de toekomst Op de lange termijn zijn er ideeën om -ook in het kader van de ruimtelijke ontwikkelingen van SpaarneBuiten- mogelijk doorgaand (noord-zuid)verkeer in het gebied te weren. Hierdoor zullen de absolute intensiteiten ook op de Liedeweg naar verwachting afnemen. 4 Conclusies De gemeente Haarlemmerliede is voornemens het bestemmingsplan rondom de Liedeweg 32/38 c.a. te wijzigen. In deze notitie is nader ingegaan op de verkeers- en parkeereffecten van deze wijziging. In het bestemmingsplan wordt onder meer boerengolf, een minicamping, tien paardenboxen en de mogelijkheid tot organisatie van workshops mogelijk gemaakt. Relatief gezien zal het boerengolf van al deze functies het meeste verkeer aantrekken. De verkeersaantrekkende werking is beperkt. Het verkeer kan echter ook goed worden afgewikkeld op de wegen in het studiegebied (Lageweg, Liedeweg en Oude Notweg). Op het gebied van parkeren voldoet de aanwezigheid van 50 parkeerplaatsen.

1 Inleiding. Verkeerseffecten kartcentrum te Limmen. Figuur 1.1: Locatie kartcentrum (bron: Google Maps) SAB Amsterdam. Concept

1 Inleiding. Verkeerseffecten kartcentrum te Limmen. Figuur 1.1: Locatie kartcentrum (bron: Google Maps) SAB Amsterdam. Concept Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

2 Verkeersgeneratie en routekeuze

2 Verkeersgeneratie en routekeuze Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Verkeersonderzoek Schutterspark

Verkeersonderzoek Schutterspark Verkeersonderzoek Schutterspark projectnr. 197280 revisie 01 11 augustus 2009 Opdrachtgever Gemeente Brunssum Postbus 250 6440 AG BRUNSSUM datum vrijgave beschrijving revisie goedkeuring vrijgave 11 augustus

Nadere informatie

Tauw BV. Verkeersonderzoek Groeve Boudewijn

Tauw BV. Verkeersonderzoek Groeve Boudewijn Tauw BV Verkeersonderzoek Groeve Boudewijn Tauw BV Verkeersonderzoek Groeve Boudewijn Datum 11 oktober 2016 Kenmerk TMU123/Wrd/0920.01 Eerste versie www.goudappel.nl goudappel@goudappel.nl Documentatiepagina

Nadere informatie

: Quick Scan verkeerskundige aspecten permanente bewoning bungalowpark Stille Wille Oirschot

: Quick Scan verkeerskundige aspecten permanente bewoning bungalowpark Stille Wille Oirschot bal Memo : Quick Scan verkeerskundige aspecten permanente bewoning bungalowpark Stille Wille Oirschot Datum : 27 januari 2015 Opdrachtgever : BRO Projectnummer : 211x08052 Opgesteld door : Arjan ter Haar

Nadere informatie

Nu heeft het Klooster nog 42 personeelsleden, waarvan het grootste deel parttime werkt. Er wonen circa 65 nonnen op het Kloosterterrein.

Nu heeft het Klooster nog 42 personeelsleden, waarvan het grootste deel parttime werkt. Er wonen circa 65 nonnen op het Kloosterterrein. Notitie Referentienummer Datum Kenmerk M1 Concept 25 oktober 2010 Definitief 18 december 2013 PN 297506 Betreft verkeerkundige toets Kloosterterrein Bergen In deze notitie wordt de woningbouwontwikkeling

Nadere informatie

bal : Verkeerskundige aspecten herontwikkeling Datum : 8 december 2015 Opdrachtgever : BRO Projectnummer : 211x07628 Opgesteld door : Arjan ter Haar

bal : Verkeerskundige aspecten herontwikkeling Datum : 8 december 2015 Opdrachtgever : BRO Projectnummer : 211x07628 Opgesteld door : Arjan ter Haar bal Memo : Verkeerskundige aspecten herontwikkeling Spoorlaan Groesbeek Datum : 8 december 2015 Opdrachtgever : BRO Projectnummer : 211x07628 Opgesteld door : Arjan ter Haar Het voornemen bestaat om de

Nadere informatie

Verkeer en parkeren Dorpsstraat 28 Heerjansdam

Verkeer en parkeren Dorpsstraat 28 Heerjansdam Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Notitie verkeersaantrekkende werking bestemmingsplan Hotel Gronsveld

Notitie verkeersaantrekkende werking bestemmingsplan Hotel Gronsveld Bijlage 1 Notitie verkeersaantrekkende werking bestemmingsplan Hotel Gronsveld Datum en plaats: Projectnummer Kenmerk: Born, 18 december 2007 07.106 07.106.M001.PG INLEIDING Wyckerveste BV is voornemens

Nadere informatie

Onderwerp : Bestemmingsplan Heereweg 89 te Castricum Van : Alex van den Heijkant Aan : Martijn Gerards, BRO Status : definitief Datum : 6 mei 2013

Onderwerp : Bestemmingsplan Heereweg 89 te Castricum Van : Alex van den Heijkant Aan : Martijn Gerards, BRO Status : definitief Datum : 6 mei 2013 Memo Onderwerp : Bestemmingsplan Heereweg 89 te Castricum Van : Alex van den Heijkant Aan : Martijn Gerards, BRO Status : definitief Datum : 6 mei 2013 Deze memo Voor het bestemmingsplan Heereweg 89 te

Nadere informatie

Verkeerscirculatie & parkeren ontwikkeling Mierlo s Welkom - definitief

Verkeerscirculatie & parkeren ontwikkeling Mierlo s Welkom - definitief Onderwerp Verkeerscirculatie & parkeren ontwikkeling Mierlo s Welkom - definitief Aan Bouwbedrijf Van Gerven onze referentie 17054.1 D14 mem01-4 dhe Verzend datum 26 juni 2017 projectnummer 17054.1 Opgesteld

Nadere informatie

1 Inleiding. Verkeers- en parkeeranalyse Botsholsedijk 30a. Aanleiding. Vraagstelling. Leeswijzer. Museum De Ronde Venen

1 Inleiding. Verkeers- en parkeeranalyse Botsholsedijk 30a. Aanleiding. Vraagstelling. Leeswijzer. Museum De Ronde Venen Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Verkeersproductie woningbouwlocatie MBO Leusden

Verkeersproductie woningbouwlocatie MBO Leusden Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1 Achtergrond en vraagstelling

1 Achtergrond en vraagstelling Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Verkeersonderzoek Rossum Noord - t.b.v. realisatie 24 woningen in Rossum Noord - Gemeente Dinkelland

Verkeersonderzoek Rossum Noord - t.b.v. realisatie 24 woningen in Rossum Noord - Gemeente Dinkelland Verkeersonderzoek Rossum Noord - t.b.v. realisatie 24 woningen in Rossum Noord - ISO 9001 gecertificeerd Projectomschrijving Opdrachtgever Projectnummer 16.0089 Datum 20 april 2016 Status Definitief Auteur(s)

Nadere informatie

VERKEERSKUNDIGE TOETS NIEUW GEMEENTEHUIS LEIDERDORP VERKEERSGENERATIE, VERKEERSAFWIKKELING EN PARKEREN

VERKEERSKUNDIGE TOETS NIEUW GEMEENTEHUIS LEIDERDORP VERKEERSGENERATIE, VERKEERSAFWIKKELING EN PARKEREN VERKEERSKUNDIGE TOETS NIEUW GEMEENTEHUIS LEIDERDORP VERKEERSGENERATIE, VERKEERSAFWIKKELING EN PARKEREN VERKEERSKUNDIGE TOETS NIEUW GEMEENTEHUIS LEIDERDORP VERKEERSGENERATIE, VERKEERSAFWIKKELING EN PARKEREN

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Uitgangspunten. Ontwikkeling Spaklerweg. Leeswijzer. Kroonenberg Groep. 9 augustus 2012 KBG002/Bkd/0008

1 Inleiding. 2 Uitgangspunten. Ontwikkeling Spaklerweg. Leeswijzer. Kroonenberg Groep. 9 augustus 2012 KBG002/Bkd/0008 Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Bestemmingsplan Makado. Onderdeel verkeer

Bestemmingsplan Makado. Onderdeel verkeer Bestemmingsplan Makado Onderdeel verkeer Bestemmingsplan Makado Onderdeel verkeer Datum 13 mei 2014 Kenmerk FIM005/Mnr/0014.01 Eerste versie 18 februari 2013 www.goudappel.nl goudappel@goudappel.nl Documentatiepagina

Nadere informatie

Beoordeling verkeersstudie Oranjewoud voor Herontwikkeling Fort Benoorden Spaarndam

Beoordeling verkeersstudie Oranjewoud voor Herontwikkeling Fort Benoorden Spaarndam Beoordeling verkeersstudie Oranjewoud voor Herontwikkeling Fort Benoorden Spaarndam Auteur: ir. J. Pranger Revisie 1: 29 juli 2011 1. Verkeersgeneratie van het project De verkeersgeneratie als gevolg van

Nadere informatie

Verkeersonderzoek woningbouw Roomeinde 17

Verkeersonderzoek woningbouw Roomeinde 17 Gemeente Waterland Verkeersonderzoek woningbouw Roomeinde 17 Datum 18 januari 2010 WTL019/Adr/0172 Kenmerk Eerste versie 1 Inleiding W3 architecten heeft voor de locatie Roomeinde 17 in Broek in Waterland

Nadere informatie

Verkeersonderzoek natuurbegraafplaats Schaijk

Verkeersonderzoek natuurbegraafplaats Schaijk Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Verkeersontwikkeling plan Nieuwe Oostdijk in Goedereede

Verkeersontwikkeling plan Nieuwe Oostdijk in Goedereede Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Verkeersonderzoek Ter Aar

Verkeersonderzoek Ter Aar organisatienaam PREFIX naam Verkeersonderzoek Ter Aar aan Lex Niekel van René Formenoij datum 4-11-2013 betreft Verkeerseffect nieuwe wijk op wegennet Ter Aar 1. Aanleiding In de structuurvisie is besloten

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Interne wegenstructuur. Kerkdriel Noord. Gemeente Maasdriel. Verkeerseffecten woningen fase 1. 18 september 2015 MDL013/Fdf/0074.

1 Inleiding. 2 Interne wegenstructuur. Kerkdriel Noord. Gemeente Maasdriel. Verkeerseffecten woningen fase 1. 18 september 2015 MDL013/Fdf/0074. Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Verkeersgeneratie ontwikkeling Fort benoorden Spaarndam

Verkeersgeneratie ontwikkeling Fort benoorden Spaarndam Verkeersgeneratie ontwikkeling Fort benoorden Spaarndam Second opinion Definitief Recreatie Noord-Holland Grontmij Nederland B.V. Alkmaar, 28 maart 2012 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 1.1 Aanleiding...

Nadere informatie

mêçàéåíåìããéê= W 2009089 mêçàéåí= léçê~åüíöéîéê= låçéêïéêé=ãéãç= W Verkeerskundig advies rev. 2

mêçàéåíåìããéê= W 2009089 mêçàéåí= léçê~åüíöéîéê= låçéêïéêé=ãéãç= W Verkeerskundig advies rev. 2 1. Inleiding De gemeente Lingewaard is voornemens om de begraafplaats De Hoeve in Huissen uit te breiden. Tevens zijn er plannen om een crematorium te bouwen op deze locatie. Voor beide plannen zijn reeds

Nadere informatie

Datum Referentie Uw referentie Behandeld door 2 november 2012 20121559-02 M. Souren

Datum Referentie Uw referentie Behandeld door 2 november 2012 20121559-02 M. Souren Notitie 20121559-02 Brede Maatschappelijke Voorzieningen (BMV) Molenberg Beoordeling luchtkwaliteitsaspecten Datum Referentie Uw referentie Behandeld door 2 november 2012 20121559-02 M. Souren 1 Inleiding

Nadere informatie

: Verkeersgeneratie Intratuin Deventer (concept)

: Verkeersgeneratie Intratuin Deventer (concept) Memo : Verkeersgeneratie Intratuin Deventer (concept) Datum : 12 maart 2013 Opdrachtgever : de heer J. Visser Ter attentie van Projectnummer Opgesteld door :de heer J. Visser : 211x06128 : A. ter Haar

Nadere informatie

MEMORANDUM. B 5.1 Inleiding. Datum : 2 mei 2013. Aan : - Kopie aan : - Van : Dhr. M. Koops, doorkiesnummer: (0572) 347 861

MEMORANDUM. B 5.1 Inleiding. Datum : 2 mei 2013. Aan : - Kopie aan : - Van : Dhr. M. Koops, doorkiesnummer: (0572) 347 861 Bijlage 5 Verkeer en Parkeren MEMORANDUM Datum : 2 mei 2013 Aan : - Kopie aan : - Van : Dhr. M. Koops, doorkiesnummer: (0572) 347 861 Onderwerp : Verkeerskundige consequenties van evenementen landgoed

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Uitgangspunten. Ontwikkeling Winthonlaan 4-6 4. te Utrecht. 2.1 Toelichting programma. BJZ.nu bestemmingsplannen

1 Inleiding. 2 Uitgangspunten. Ontwikkeling Winthonlaan 4-6 4. te Utrecht. 2.1 Toelichting programma. BJZ.nu bestemmingsplannen Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Verkeersonderzoek Ter Aar

Verkeersonderzoek Ter Aar organisatienaam PREFIX naam Verkeersonderzoek Ter Aar aan Lex Niekel van René Formenoij datum 4-11-2013 betreft Verkeerseffect nieuwe wijk op wegennet Ter Aar 1. Aanleiding In de structuurvisie is besloten

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Midden-Noord - Oss Ontwerp. Bijlagen 9 - aanvullend verkeersonderzoek maatregelen januari 2011 tuincentrum

Bestemmingsplan. Midden-Noord - Oss Ontwerp. Bijlagen 9 - aanvullend verkeersonderzoek maatregelen januari 2011 tuincentrum Bestemmingsplan Midden-Noord - Oss - 2012 Bijlagen 9 - aanvullend verkeersonderzoek maatregelen januari 2011 tuincentrum Ontwerp Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum

Nadere informatie

2 Toename verkeersbewegingen op de Rondweg

2 Toename verkeersbewegingen op de Rondweg Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Verkeersonderzoek natuurbegraafplaats Schaijk

Verkeersonderzoek natuurbegraafplaats Schaijk Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Bedrijfsbelangenvereniging. Landsmeer. Parkeren centrum. Landsmeer

Bedrijfsbelangenvereniging. Landsmeer. Parkeren centrum. Landsmeer Bedrijfsbelangenvereniging Landsmeer Parkeren centrum Landsmeer Bedrijfsbelangenvereniging Landsmeer Parkeren centrum Landsmeer Datum 26 oktober 2013 Kenmerk BLM002/Mdm/0007 Eerste versie 24 september

Nadere informatie

1 Aanleiding en vraagstelling

1 Aanleiding en vraagstelling Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1 Verkeermodel. Bestemmingsplan Larserknoop (reparatie) Gemeente Lelystad. Uitgangspunten notitie modelberekeningen. 6 januari 2016 LLS120/Bqt/0877.

1 Verkeermodel. Bestemmingsplan Larserknoop (reparatie) Gemeente Lelystad. Uitgangspunten notitie modelberekeningen. 6 januari 2016 LLS120/Bqt/0877. Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Verkeerseffecten drive-in Hornbach Tilburg

Verkeerseffecten drive-in Hornbach Tilburg Hornbach Nederland BV Verkeerseffecten drive-in Hornbach Tilburg Eindrapport Rapportnummer: 203X00373.042541_5 Datum: 21 mei 2008 Contactpersoon opdrachtgever: Mevrouw M. van Hilten-Koolhaas Projectteam

Nadere informatie

BIJLAGE: Verkeerskundige berekeningen

BIJLAGE: Verkeerskundige berekeningen BIJLAGE: Verkeerskundige berekeningen A. Uitgangspunten planlocatie ligt in het buitengebied; uitbreiding bestaande Stoeterij met toeristische-recreatieve functies; berekeningen verkeersgeneratie o.b.v.

Nadere informatie

Gemeente Renswoude Definitief. Verkeerskundig onderzoek Hokhorst nrs. 2, 4 en 6

Gemeente Renswoude Definitief. Verkeerskundig onderzoek Hokhorst nrs. 2, 4 en 6 Gemeente Renswoude Definitief Verkeerskundig onderzoek Hokhorst nrs. 2, 4 en 6 Gemeente Renswoude Definitief Verkeerskundig onderzoek Hokhorst nrs. 2, 4 en 6 Datum 2 juni 2016 Kenmerk RWD059/Ptl/0037.03

Nadere informatie

Figuur 1 Tellocaties verkeerstellingen

Figuur 1 Tellocaties verkeerstellingen MEMO Aan Gemeente Landerd Van Advin vestiging Oss Onderwerp Verkeersaspecten centrumplan Schaijk Datum 15 april 2016 Projectnummer INF1423700 Versie D Aanleiding De gemeente Landerd heeft het Centrumplan

Nadere informatie

Verkeer en parkeren. Verkeersgeneratie

Verkeer en parkeren. Verkeersgeneratie Verkeer en parkeren De uitbreiding van camping t Zand en opwaardering van dagrecreatieterrein t Zand hebben verkeersbewegingen tot gevolg. De vraag is of de verkeersbewegingen effecten hebben op het geheel

Nadere informatie

De volgende uitgangspunten zijn gehanteerd in het bepalen van de verkeersgeneratie voor de diverse functies:

De volgende uitgangspunten zijn gehanteerd in het bepalen van de verkeersgeneratie voor de diverse functies: Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

: Onderzoek verkeersafwikkeling ontwikkeling buitengebied Zeewolde : Ontwikkeling logies seizoensarbeiders

: Onderzoek verkeersafwikkeling ontwikkeling buitengebied Zeewolde : Ontwikkeling logies seizoensarbeiders Logo MEMO Aan Van Dossier Project Betreft : Kees Vos : Jos Hengeveld en Mirjam van de Wege : BB3561-100-100 : Onderzoek verkeersafwikkeling ontwikkeling buitengebied Zeewolde : Ontwikkeling logies seizoensarbeiders

Nadere informatie

Memo. Plaats en datum Referentienummer Kenmerk Alkmaar, 8 oktober 2012 HB Aan Pieter Buis, Wherestad

Memo. Plaats en datum Referentienummer Kenmerk Alkmaar, 8 oktober 2012 HB Aan Pieter Buis, Wherestad Memo Plaats en datum Referentienummer Kenmerk Alkmaar, 8 oktober 2012 HB1 322734 Aan Pieter Buis, Wherestad Kopie aan Edward van Schoten, gemeente Purmerend Van Hisse Brouwer Betreft Effecten ontwikkeling

Nadere informatie

Memo. HaskoningDHV Nederland B.V. Infrastructure

Memo. HaskoningDHV Nederland B.V. Infrastructure Memo Aan: Gemeente Nuenen, Twan van Dijk Van: Pleun Smits Datum: 10 december 2015 Kopie: - Ons kenmerk: N004_INFRA_BB1138-115-100 Classificatie: Projectgerelateerd HaskoningDHV Nederland B.V. Infrastructure

Nadere informatie

Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del

Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del Rapportage maart-2014 / DO okt 2014 28 oktober 2014 versie 4 1 Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del opdrachtgever Gemeente Rozendaal

Nadere informatie

VERKEER EN PARKEREN. Aanleiding. Project. Opdrachtgever GEM Benedenveer BV io Contactpersoon De heer J. Luykx Werknummer 1407G489 Datum 15 juni 2015

VERKEER EN PARKEREN. Aanleiding. Project. Opdrachtgever GEM Benedenveer BV io Contactpersoon De heer J. Luykx Werknummer 1407G489 Datum 15 juni 2015 NOTITIE VERKEER EN PARKEREN Project Plaats Sliedrecht Opdrachtgever GEM Benedenveer BV io Contactpersoon De heer J. Luykx Werknummer 1407G489 Datum 15 juni 2015 Aanleiding Het voornemen is om op een braakliggend

Nadere informatie

VERKEERSTOETS BEDRIJVENTERREIN STEPELERVELD

VERKEERSTOETS BEDRIJVENTERREIN STEPELERVELD VERKEERSTOETS BEDRIJVENTERREIN STEPELERVELD GEMEENTE HAAKSBERGEN 11 november 2010 075163633.0.3 110301.001599 Inhoud 1 Verkeerstoets 3 2 HOOFDSTUK 1 Verkeerstoets De gemeente Haaksbergen is voornemens

Nadere informatie

memo INLEIDING 1 Toets NIBM; 2 Toets grenswaarden in het kader van goede ruimtelijke ordening; WETTELIJK KADER Bogor projectontwikkeling

memo INLEIDING 1 Toets NIBM; 2 Toets grenswaarden in het kader van goede ruimtelijke ordening; WETTELIJK KADER Bogor projectontwikkeling memo aan: van: Bogor projectontwikkeling SAB datum: 4 februari 2015 betreft: Luchtkwaliteit Plantageweg 35 Alblasserdam project: 140479 INLEIDING Het gebied tussen de Plantageweg, de Cornelis Smitstraat,

Nadere informatie

Relocatie Hoogvliet Hazerswoude-Rijndijk

Relocatie Hoogvliet Hazerswoude-Rijndijk Hoogvliet Beheer BV Relocatie Hoogvliet Hazerswoude-Rijndijk Onderbouwing verkeer en parkeren Hoogvliet Beheer BV Relocatie Hoogvliet Hazerswoude-Rijndijk Onderbouwing verkeer en parkeren Datum 7 april

Nadere informatie

Ontwikkeling De Driehoek en Struikakkers te Ermelo Vervolg

Ontwikkeling De Driehoek en Struikakkers te Ermelo Vervolg Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Herontwikkeling Spaargarenstraat Oegstgeest

Herontwikkeling Spaargarenstraat Oegstgeest Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Ontwikkeling De Driehoek en Struikakkers te Ermelo

Ontwikkeling De Driehoek en Struikakkers te Ermelo Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del

Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del Rapportage juli 2012 23 juli 2012 versie 1 1 Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del opdrachtgever Gemeente Rozendaal dossier BA4000-140-101

Nadere informatie

Notitie. Figuur 1: woningbouwontwikkeling De Keyser

Notitie. Figuur 1: woningbouwontwikkeling De Keyser Notitie Onderwerp: Verkeersaspecten bestemmingsplan De Keyser fase 2 Projectnummer: 357089 Referentienummer: SWECONL.. -DEFINITIEF- Datum: 23-10-2018 1 Inleiding In het 4 e kwadrant van de kern Middenbeemster

Nadere informatie

Verkeerseffecten horecavestiging Steinsedijk

Verkeerseffecten horecavestiging Steinsedijk Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Project : Schipholweg 275 Badhoevedorp. Opdrachtgever : Aeres Milieu. Projectnr : M Kenmerk : WS/WS/M Datum : 16 december 2015

Project : Schipholweg 275 Badhoevedorp. Opdrachtgever : Aeres Milieu. Projectnr : M Kenmerk : WS/WS/M Datum : 16 december 2015 Project : Schipholweg 275 Badhoevedorp Opdrachtgever : Aeres Milieu Projectnr : M15 273 Kenmerk : WS/WS/M15 273.801 Datum : 16 december 2015 Onderwerp : Onderzoek luchtkwaliteit Inleiding In opdracht van

Nadere informatie

Bedrijven- en winkelgebied Spaklerweg. toekomstige parkeerbehoefte en verkeersafwikkeling

Bedrijven- en winkelgebied Spaklerweg. toekomstige parkeerbehoefte en verkeersafwikkeling Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Afbeelding 1.2. Plan Kloosterplantsoen met parkeervoorziening langs de Panoven

Afbeelding 1.2. Plan Kloosterplantsoen met parkeervoorziening langs de Panoven Afbeelding 1.2. Plan Kloosterplantsoen met parkeervoorziening langs de Panoven Witteveen+Bos doet een verkeersonderzoek naar de gevolgen van deze ontwikkeling als onderbouwing van het bestemmingsplan.

Nadere informatie

Verkeersafwikkeling nieuw restaurant McDonald s bij de knoop Leiden-West

Verkeersafwikkeling nieuw restaurant McDonald s bij de knoop Leiden-West Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1 Aanleiding en vraag

1 Aanleiding en vraag Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

ONDERWERP: ACTUALISATIE VERKEERSGENERATIE EN PARKEREN OOSTDUINLAAN

ONDERWERP: ACTUALISATIE VERKEERSGENERATIE EN PARKEREN OOSTDUINLAAN AAN: VAN: VAN RIEZEN EN PARTNERS P. KROEZE ONDERWERP: ACTUALISATIE VERKEERSGENERATIE EN PARKEREN OOSTDUINLAAN DATUM: 15 OKTOBER 2014 Vraagstelling Het voormalige kantoorpand van Shell aan de Oostduinlaan

Nadere informatie

1 Inleiding. Verkeersonderzoek Marickenzijde. 1.1 Aanleiding. Figuur 1.1: locatie nieuwbouwproject Marickenzijde. Gemeente De Ronde Venen

1 Inleiding. Verkeersonderzoek Marickenzijde. 1.1 Aanleiding. Figuur 1.1: locatie nieuwbouwproject Marickenzijde. Gemeente De Ronde Venen Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1 Inleiding. Bestemmingsplan Wimbledon te Overveen. 1.1 Aanleiding. Figuur 1.1: Bestemmingsplankaart gemeente Bloemendaal (1982) Hallvard

1 Inleiding. Bestemmingsplan Wimbledon te Overveen. 1.1 Aanleiding. Figuur 1.1: Bestemmingsplankaart gemeente Bloemendaal (1982) Hallvard Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Actualisatie verkeerskundige analyse camping de Kolibrie. Actualisatie verkeerskundige analyse camping de Kolibrie

Actualisatie verkeerskundige analyse camping de Kolibrie. Actualisatie verkeerskundige analyse camping de Kolibrie NOTITIE Onderwerp Actualisatie verkeerskundige analyse camping de Kolibrie Project Actualisatie verkeerskundige analyse camping de Kolibrie Opdrachtgever gemeente Schagen Projectcode SGN18-1 Status Definitief

Nadere informatie

Verkeersonderzoek BP2017TEY01047-Buitengebied Teylingen, camping de Horizon, Spijkerboor en de Boekhorst

Verkeersonderzoek BP2017TEY01047-Buitengebied Teylingen, camping de Horizon, Spijkerboor en de Boekhorst Verkeersonderzoek BP2017TEY01047-Buitengebied Teylingen, camping de Horizon, Spijkerboor en de Boekhorst 16 juni 2017 Aanleiding De gemeente Teylingen heeft voor het Buitengebied van Teylingen een nieuw

Nadere informatie

Projectnummer: D Opgesteld door: Mirjam van der Veen. Ons kenmerk: :B. Kopieën aan:

Projectnummer: D Opgesteld door: Mirjam van der Veen. Ons kenmerk: :B. Kopieën aan: MEMO ARCADIS NEDERLAND BV Beaulieustraat 22 Postbus 264 6800 AG Arnhem Tel 026 3778 911 Fax 026 3515 235 www.arcadis.nl Onderwerp: Mobiliteitstoets Eemlandhoeve Arnhem, 22 januari 2014 Van: Mirjam van

Nadere informatie

Meerzicht Lisse. Resultaten onderzoek parkeren en verkeer. Definitief Gepresenteerd op: &

Meerzicht Lisse. Resultaten onderzoek parkeren en verkeer. Definitief Gepresenteerd op: & Meerzicht Lisse Resultaten onderzoek parkeren en verkeer Definitief Gepresenteerd op: 09-12-2015 & 05-07-2016 Meerzicht Parkeren 2 Kencijfers Parkeertellingen Meerzicht Parkeren 3 Kencijfers: Voor nieuwe

Nadere informatie

Mobiliteit bestemmingsplan Woongebied Andijk. In opdracht van Kuiper Compagnons

Mobiliteit bestemmingsplan Woongebied Andijk. In opdracht van Kuiper Compagnons Mobiliteit bestemmingsplan Woongebied Andijk In opdracht van Kuiper Compagnons Mobiliteit bestemmingsplan Woongebied Andijk Kuiper Compagnons Delft, 8 december 2006 Versie 1.0 ir. E.R. Hooglander ir. R.

Nadere informatie

Beschouwing aantal bezoekers en parkeren sluis en kleinschalige horeca te Junne

Beschouwing aantal bezoekers en parkeren sluis en kleinschalige horeca te Junne Notitie Contactpersoon Paul Lammers Datum 15 september 2016 Kenmerk N004-1234853PTL-wga-V03-NL Beschouwing aantal bezoekers en parkeren sluis en kleinschalige horeca te Junne 1 Inleiding In opdracht van

Nadere informatie

Notitie. Luchtkwaliteit Paleis het Loo. 1 Inleiding. 2 Werkwijze en uitgangspunten

Notitie. Luchtkwaliteit Paleis het Loo. 1 Inleiding. 2 Werkwijze en uitgangspunten Notitie Contactpersoon Sander Kamp Datum 7 februari 2017 Kenmerk N001-1233768KMS-evp-V03-NL Luchtkwaliteit Paleis het Loo 1 Inleiding Paleis het Loo is voornemens uit te breiden en een groei te realiseren

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Situatie

1. Inleiding. 2. Situatie Esprit bv, 4 e studentenhuis Parc Spelderholt, Beekbergen NOTITIE Nr. : V.2009.1135.00.N001 Versie : 002 DEFINITIEF Project : Esprit bv, 4e studentenhuis Parc Spelderholt, Beekbergen Betreft : Akoestisch

Nadere informatie

ONDERWERP: ACTUALISATIE VERKEERSGENERATIE EN PARKEREN OOSTDUINLAAN

ONDERWERP: ACTUALISATIE VERKEERSGENERATIE EN PARKEREN OOSTDUINLAAN AAN: VAN: VAN RIEZEN EN PARTNERS P. KROEZE ONDERWERP: ACTUALISATIE VERKEERSGENERATIE EN PARKEREN OOSTDUINLAAN DATUM: 12 MEI 2014 Vraagstelling Het voormalige kantoorpand van Shell aan de Oostduinlaan 75

Nadere informatie

Verkeersaspecten ontwikkeling Geldermalsen

Verkeersaspecten ontwikkeling Geldermalsen Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

2 Ruimtelijk programma en uitgangspunten

2 Ruimtelijk programma en uitgangspunten Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Datum Referentie Uw referentie Behandeld door 21 april 2011 20110073-02 211x04850 J. van Rooij

Datum Referentie Uw referentie Behandeld door 21 april 2011 20110073-02 211x04850 J. van Rooij Notitie 20110073-02 Bouwplan Ringbaan West 15 te Weert Inventarisatie luchtkwaliteitsaspecten Datum Referentie Uw referentie Behandeld door 21 april 2011 20110073-02 211x04850 J. van Rooij 1 Inleiding

Nadere informatie

Verkeerstelling Lessinglaan Utrecht

Verkeerstelling Lessinglaan Utrecht Gemeente Utrecht Verkeerstelling Lessinglaan Utrecht Slangtelling en videotelling Gemeente Utrecht Verkeerstelling Lessinglaan Utrecht Slangtelling en videotelling Datum 7 februari 2012 Kenmerk UTT359/Wam/2076

Nadere informatie

Van Riezen & Partners Eindrapportage. Transformatie ING panden Haarlemmerweg Verkeerskundige onderbouwing bestemmingsplan

Van Riezen & Partners Eindrapportage. Transformatie ING panden Haarlemmerweg Verkeerskundige onderbouwing bestemmingsplan Van Riezen & Partners Eindrapportage Transformatie ING panden Haarlemmerweg Verkeerskundige onderbouwing bestemmingsplan Van Riezen & Partners Eindrapportage Transformatie ING panden Haarlemmerweg Verkeerskundige

Nadere informatie

Figuur 1: locatie 1 Zandheuvelweg: 3 woningen, locatie 2: Oude Veensegrindweg: 4 woningen, locatie 3: Veenendaalsestraatweg: hotel

Figuur 1: locatie 1 Zandheuvelweg: 3 woningen, locatie 2: Oude Veensegrindweg: 4 woningen, locatie 3: Veenendaalsestraatweg: hotel Notitie Referentienummer Kenmerk 347840 Betreft Verkeersproductie ontwikkeling Prattenburg c.a. d.d. 1 december 2015 Inleiding Op het landgoed Prattenburg gelegen tussen Rhenen en Veenendaal is sprake

Nadere informatie

Parkeervraag 'project Duinhoek

Parkeervraag 'project Duinhoek Exploitatiemaatschappij De Quack BV Parkeervraag 'project Duinhoek Datum 25 augustus 2008 Kenmerk EDQ002/Khr/0007 Eerste versie 20 augustus 2008 1 Inleiding Exploitatiemaatschappij De Quack BV, eigenaar

Nadere informatie

Verkeerseffect aanpassing bestemmingsplan 'De Driehoek', vier scenario s

Verkeerseffect aanpassing bestemmingsplan 'De Driehoek', vier scenario s Notitie / Memo Aan: Gemeente Ermelo Van: Peter Nijhout, Marek Vesely & Jelmer Droogsma Datum: 12 oktober 2017 Kopie: Ons kenmerk: BE3581-105 Classificatie: Projectgerelateerd HaskoningDHV Nederland B.V.

Nadere informatie

Notitie. 1 Uitgangspunten bij de notitie. Kenmerken van het Van Blanckendaell Park

Notitie. 1 Uitgangspunten bij de notitie. Kenmerken van het Van Blanckendaell Park Notitie Referentienummer Datum Kenmerk 6 september 2013 Betreft Uitbreiding Van Blanckendaell Park - gevolgen voor verkeer De Stichting Van Blanckendaell Park heeft het voornemen om het huidige dierenpark

Nadere informatie

Buro SRO. Parkeeronderzoek Singer Laren

Buro SRO. Parkeeronderzoek Singer Laren Buro SRO Parkeeronderzoek Singer Laren Buro SRO Parkeeronderzoek Singer Laren Datum 8 januari 2015 Kenmerk SRO014/Bkd/0028.01 Eerste versie www.goudappel.nl goudappel@goudappel.nl Documentatiepagina Opdrachtgever(s)

Nadere informatie

Betreft: Verkeer en parkeren ter hoogte van een geplande schoolwerktuin te Amsterdam Datum: 26 november 2009 KvdN/IK/TvdE/S NO#002

Betreft: Verkeer en parkeren ter hoogte van een geplande schoolwerktuin te Amsterdam Datum: 26 november 2009 KvdN/IK/TvdE/S NO#002 Notitie Betreft: Verkeer en parkeren ter hoogte van een geplande schoolwerktuin te Amsterdam Datum: 26 november 2009 Ref.: KvdN/IK/TvdE/S 1118-2-NO#002 1. Inleiding en samenvatting Peutz bv Paletsingel

Nadere informatie

MEMO: Verkeersaspecten Park Mariabosch, Baexem

MEMO: Verkeersaspecten Park Mariabosch, Baexem MEMO: Verkeersaspecten Park Mariabosch, Baexem aan Heusschen Copier van afschrift onderwerp dhr. B. Houben, Rijksweg 12 referentie 08.B185 6271 AE Gulpen drs. A.M.M. (Wiet) Baggen, CSO Mr. J.J.A.J.M. Timmermans,

Nadere informatie

KlokBouwOntwikkeling BV. Verkeerseffecten. Ontwikkeling Velddriel-Zuid

KlokBouwOntwikkeling BV. Verkeerseffecten. Ontwikkeling Velddriel-Zuid KlokBouwOntwikkeling BV Verkeerseffecten Ontwikkeling Velddriel-Zuid KlokBouwOntwikkeling BV Verkeerseffecten Ontwikkeling Velddriel-Zuid Datum 24 november 2016 KKB002/Fdf/0006.03 Kenmerk Eerste versie

Nadere informatie

ONDERZOEK LUCHTKWALITEIT

ONDERZOEK LUCHTKWALITEIT ONDERZOEK LUCHTKWALITEIT 1 december 2008 Algemeen Op 15 november 2007 is de Wet tot wijziging van de Wet milieubeheer (luchtkwaliteitseisen) in werking getreden. Vanaf dat moment zijn in de Wet milieubeheer

Nadere informatie

Volker Wessels Vastgoed BV Kondor Wessels Amsterdam Projectontwikkeling. Verkeersonderzoek SpaarneBuiten

Volker Wessels Vastgoed BV Kondor Wessels Amsterdam Projectontwikkeling. Verkeersonderzoek SpaarneBuiten Volker Wessels Vastgoed BV Kondor Wessels Amsterdam Projectontwikkeling Verkeersonderzoek SpaarneBuiten Volker Wessels Vastgoed BV Kondor Wessels Amsterdam Projectontwikkeling Verkeersonderzoek SpaarneBuiten

Nadere informatie

memo Verkeersanalyse Wellness/Spa Ameland Datum: 7 mei 2015

memo Verkeersanalyse Wellness/Spa Ameland Datum: 7 mei 2015 BIJLAGE 2 memo Postbus 81. 9062 ZJ Oenkerk Tel: 058-2562525 E-mail: oenkerk@rho.nl Onderwerp: Verkeersanalyse Wellness/Spa Ameland Datum: 7 mei 2015 Referte: ing. Hanno Hommel In dit memo wordt een aantal

Nadere informatie

Verkeerseffecten KPNlocatie

Verkeerseffecten KPNlocatie HBB Ontwikkeling Verkeerseffecten KPNlocatie IJmuiden Definitief Utrecht, 1 juli 2016 Inhoudsopgave 1. Gewijzigde bouwplannen vragen om update verkeersonderzoek 4 1.1 Bouwplannen 4 1.2 Update verkeersonderzoek

Nadere informatie

Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en Oosterdalfsersteeg

Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en Oosterdalfsersteeg Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Bijlage 7 Analyse verkeersgeneratie

Bijlage 7 Analyse verkeersgeneratie Bijlage 7 Analyse verkeersgeneratie nieuwe ontwikkelingen De nieuwe ontwikkelingen binnen het plangebied genereren verkeer. In deze paragraaf wordt de verkeersgeneratie per ontwikkeling beschreven. Steeds

Nadere informatie

Werkdocument Hotel t Koningsbed Versie 16 mei 2012

Werkdocument Hotel t Koningsbed Versie 16 mei 2012 Werkdocument Hotel t Koningsbed Versie 16 mei 2012 1 Inleiding 1.1 Achtergrond Hotel Het Koningsbed is gelegen aan de Prinsenlaan te Groenekan. Het is een van oorsprong agrarisch bedrijf, waar enkele jaren

Nadere informatie

Parkeerbalans supermarktontwikkeling Alblasserdam

Parkeerbalans supermarktontwikkeling Alblasserdam Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Allereerst zal ingegaan worden op de huidige verkeersintensiteit. Daarna wordt de verkeersgeneratie van het initiatief gegegeven.

Allereerst zal ingegaan worden op de huidige verkeersintensiteit. Daarna wordt de verkeersgeneratie van het initiatief gegegeven. Memo Verkeersintensiteiten en verkeersgeneratie bij visie stadsentree Boekhorstlaan Aan: Mark Lorist / Martijn Koppert Van: Maarten Bosman / Mette Corsel Datum: 6 september 2015 1. Inleiding Een initiatiefnemer

Nadere informatie

DHR. S. VAN DONKELAAR (VAN RIEZEN & PARTNERS) J.HAVEMAN (BVA VERKEERSADVIEZEN) ONDERWERP ONTSLUITING MEET INN DATUM 29 AUGUSTUS 2016

DHR. S. VAN DONKELAAR (VAN RIEZEN & PARTNERS) J.HAVEMAN (BVA VERKEERSADVIEZEN) ONDERWERP ONTSLUITING MEET INN DATUM 29 AUGUSTUS 2016 Kantoorcomplex Paris Noordzeelaan 38-A 8017 JW Zwolle postbus 40089 8004 DB Zwolle T (038) 460 6747 bva@bvaverkeer.nl www.bvaverkeer.nl AAN VAN DHR. S. VAN DONKELAAR (VAN RIEZEN & PARTNERS) J.HAVEMAN (BVA

Nadere informatie

Samenwoonschool Nigtevecht

Samenwoonschool Nigtevecht Gemeente Loenen Samenwoonschool Nigtevecht samenvatting resultaten verkeerstellingen Datum 11 november 2009 Kenmerk LNE009/Gtv/0040 Eerste versie 22 september 2009 1 Inleiding Begin september 2009 zijn

Nadere informatie

BUREAUSTUDIE FASE 1, BEDRIJVENTERREIN STEPELERVELD VERKEER

BUREAUSTUDIE FASE 1, BEDRIJVENTERREIN STEPELERVELD VERKEER BUREAUSTUDIE FASE 1, BEDRIJVENTERREIN STEPELERVELD VERKEER GEMEENTE HAAKSBERGEN juni 2009 110301.001599 Inhoud 1 Inleiding 2 1.1 Aanleiding 2 1.2 Ligging bedrijventerrein 2 2 Ontsluiting in de eerste fase

Nadere informatie

1 Inleiding. Parkeerbehoefte Badhoevedorp Centrum. Figuur 1.1: Locatie plangebied. Gemeente Haarlemmermeer. 16 april 2018 HMR380/Bkd

1 Inleiding. Parkeerbehoefte Badhoevedorp Centrum. Figuur 1.1: Locatie plangebied. Gemeente Haarlemmermeer. 16 april 2018 HMR380/Bkd Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie