Volker Wessels Vastgoed BV Kondor Wessels Amsterdam Projectontwikkeling. Verkeersonderzoek SpaarneBuiten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Volker Wessels Vastgoed BV Kondor Wessels Amsterdam Projectontwikkeling. Verkeersonderzoek SpaarneBuiten"

Transcriptie

1 Volker Wessels Vastgoed BV Kondor Wessels Amsterdam Projectontwikkeling Verkeersonderzoek SpaarneBuiten

2 Volker Wessels Vastgoed BV Kondor Wessels Amsterdam Projectontwikkeling Verkeersonderzoek SpaarneBuiten Datum 22 oktober 2007 VWZ002/Adr/0011 Kenmerk Eerste versie

3 Documentatiepagina Opdrachtgever(s) Volker Wessels Vastgoed BV Kondor Wessels Amsterdam Vastgoed Titel rapport Verkeersonderzoek SpaarneBuiten Kenmerk VWZ002/Adr/0011 Datum publicatie 22 oktober 2007 Begeleiding Opdrachtgever(s) Volker Wessels Vastgoed, Kondor Wessels Amsterdam Projectontwikkeling, Van Riezen en Partners Projectteam Goudappel Coffeng de heer H.C. Andriesse (projectleider), de heer E. Straat Projectomschrijving Onderzoek naar de verkeerseffecten van de planontwikkelingen in Spaarne- Buiten. Trefwoorden verkeersonderzoek, woningbouw, verkeersintensiteiten

4 Inhoud Pagina 1 Inleiding 1 2 Prognose verkeersintensiteiten Inleiding Gevolgde aanpak Autonome ontwikkeling verkeersintensiteiten Autonome ontwikkelingen autoverkeer Afname verkeersintensiteiten bestaande functies Spaarne-Buiten Verkeersintensiteiten als gevolg van SpaarneBuiten Prognose verkeersintensiteiten Intensiteit eindsituatie SpaarneBuiten Intensiteit faseringssituaties Weekdagintensiteiten Voertuigverdeling Verdeling over de dag Vergelijking: ontwikkeling volgens vigerend bestemmingsplan 11 3 Beoordeling geschiktheid bestaande wegennet Zijkanaal C Spaarndammerdijk Lageweg-Noord Lageweg-Zuid Lagedijk Spaarndammerdijk - IJdijk - Visserseinde - Slaperdijkweg Analyse Conclusie 17 Bijlage 1 Samenvatting gegevens voor lucht- en geluidsonderzoek

5 Pagina 1 1 Inleiding Het plangebied SpaarneBuiten (zie figuur 1.1) bevindt zich aan de zuidkant van Spaarndam aan de oostzijde van het Spaarne. Op dit moment is er een klein bedrijventerrein aanwezig. Volkers Wessels Vastgoed BV en Kondor Wessels Amsterdam Projectontwikkeling willen het gebied als woningbouwlocatie ontwikkelen, met daarnaast enkele commerciële voorzieningen, een jachthaven en een groengebied. Voor deze ontwikkeling stelt Van Riezen en Partners een bestemmingsplan op. plangebied Figuur 1.1: Plangebied [ondergrond Google Earth] Voor het bestemmingsplan is een beoordeling nodig van de verkeerssituatie in en om het plangebied en de gevolgen van het verkeer voor luchtkwaliteit en geluid. In 2002, gebaseerd op tellingen uit 2001, heeft Goudappel Coffeng BV een uitgebreid onderzoek verricht naar de verkeerssituatie in en om het plangebied en de gevolgen van de herontwikkeling. Een en ander is gerapporteerd in De Mooie Nel te Spaarndam (kenmerk KWA001/Tmh/0010).

6 Pagina 2 Er is aanleiding de verkeersonderzoeken te actualiseren en aan te vullen: - de geplande planontwikkeling is enigszins gewijzigd; - op de Slaperdijkweg is tijdens de ochtendspits een inrijverbod voor doorgaand verkeer ingesteld dat met een camera wordt bewaakt; - er zijn meer gedetailleerde prognoses nodig voor 2010, 2015/2017 en 2020, inclusief gegevens over voertuigverdeling en etmaalverdeling. Volkers Wessels Vastgoed BV heeft Goudappel Coffeng opdracht gegeven voor het uitvoeren van aanvullend verkeersonderzoek met als doelen: - het berekenen van geactualiseerde verkeerscijfers die geschikt zijn als input voor onderzoek naar luchtkwaliteit en geluidonderzoek; - het beoordelen van de geschiktheid van het bestaande wegennet voor de afwikkeling van het (extra) verkeer van en naar SpaarneBuiten.

7 Pagina 3 2 Prognose verkeersintensiteiten 2.1 Inleiding Het verkeersonderzoek uit 2001/2002 is zeer uitgebreid uitgevoerd en gerapporteerd en slechts ten dele achterhaald. Op een aantal punten was evenwel aanvulling en actualisatie nodig. Deze onderdelen zijn aangepast en toegevoegd aan het verkeersonderzoek uit 2001/2002. In de volgende paragrafen komen de volgende onderwerpen aan de orde: - de gevolgde aanpak; - de autonome ontwikkeling van de verkeersintensiteiten over de periode 2001 en 2007; - de autonome ontwikkeling van de verkeersintensiteiten over de periode ; - de afname van de verkeersintensiteiten door verdwijning van functies; - de toename van de verkeersintensiteiten door realisatie van SpaarneBuiten; - het resultaat daarvan: de prognose van de verkeersintensiteiten. De uiteindelijke resultaten van de berekeningen, zoals die kunnen worden gebruikt voor onderzoek wegverkeerslawaai en luchtkwaliteit zijn samengevat in bijlage 1. In paragraaf 2.8 wordt ingegaan op de verkeerseffecten van het vigerende bestemmingsplan. Dit om een berekening te kunnen maken van het (netto) effect van het wijzigen van het bestemmingsplan. 2.2 Gevolgde aanpak Spaarndam en omgeving zijn opgenomen in het verkeersmodel van de gemeente Haarlem. De gegevens in het verkeersmodel zijn echter onvoldoende gedetailleerd om met het verkeersmodel betrouwbare uitspraken te doen over verkeersintensiteiten op de verschillende wegvakken in en om Spaarndam. Er is daarom niet voor gekozen de prognoses voor Spaarndam, inclusief de ontwikkeling van SpaarneBuiten, met het verkeersmodel te berekenen. De huidige verkeersstromen zijn achterhaald met een verkeerstelling (een actualisatie van de telling uit 2002); de huidige en toekomstige verkeersstromen van en naar het plangebied zijn berekend op basis van het ruimtelijke programma; het verkeersmodel is uitsluitend gebruikt voor de bepaling van de ontwikkeling van het doorgaande verkeer.

8 Pagina 4 Een en ander heeft geleid tot de volgende aanpak: - Een actualisatie van de autonome ontwikkelingen in de verkeersintensiteiten door vier (geclassificeerde) slangtellingen op de toegangswegen rondom Spaarndam, inclusief een verkenning van het effect van de gerealiseerde knip voor gemotoriseerd verkeer in de Slaperdijk in de ochtendspits. - Een verkenning van de te verwachten ontwikkelingen in het doorgaande verkeer door Spaarndam op basis van uitkomsten van het verkeersmodel van de gemeente Haarlem. - Een prognose van de verkeersproductie van de nieuwe ontwikkelingen in SpaarneBuiten op basis van het actuele programma. - Een prognose van de afname van verkeersproductie van de bestaande activiteiten in het plangebied op basis van het bestaande programma. De gevolgde aanpak is in figuur 2.1 schematisch weergegeven. Onderzoek 2001/2001 Actualisatie 2007 Verkeersintensiteiten 2007 Verkeersmodel 2015 (alleen doorgaand verkeer) Per weg Verdeling Verdwijnende functie Nieuwe functies Toekomstige intensiteiten fasering Per jaar Figuur 2.1: Gevolgde aanpak 2.3 Autonome ontwikkeling verkeersintensiteiten In februari 2007 zijn met een mechanische verkeerstelling de intensiteiten van het gemotoriseerde verkeer geteld op vier toegangswegen naar Spaarndam: Zijkanaal C, Spaarndammerdijk, Lageweg en Slaperdijkweg. Ten opzichte van de tellingen in 2001 is het op Zijkanaal C, de Spaarndammerdijk en de Slaperdijkweg rustiger geworden. De intensiteit op de Lageweg bleef ongeveer gelijk. In figuur 2.1 zijn de telpunten weergegeven.

9 Pagina 5 Figuur 2.1: Ligging telpunten (de nummering komt overeen met de tabel) In tabel 2.1 zijn de verkeersintensiteiten (werkdaggemiddelde in mvt/etm) weergegeven. werkdag 2001 werkdag 2007 verschil 1 Zijkanaal C Spaarndammerdijk Lageweg Slaperdijkweg Tabel 2.1: Verkeersintensiteiten (etmaal, werkdag) Ten opzichte van de situatie in 2001 is in ieder geval een spitsafsluiting in de ochtendspits van 7.00 uur tot 9.00 uur gerealiseerd in de Slaperdijk. De piekbelasting van de wegen door Spaarndam is daardoor duidelijk afgenomen. In figuur 2.1 is te zien, dat de verkeersintensiteit op de Slaperdijk niet alleen in de ochtendspits is afgenomen: over de gehele dag is de verkeersintensiteit lager dan in 2001.

10 Pagina Figuur 2.2: Verkeersintensiteit Slaperdijk per uur in 2001 en 2007 in mvt/h werkdag 2.4 Autonome ontwikkelingen autoverkeer Behalve de ontwikkeling van SpaarneBuiten zullen binnen Spaarndam geen grote ruimtelijke plannen ten uitvoer worden gebracht. Dit betekent dat de hoeveelheid verkeer van en naar Spaarndam zelf stabiel zal blijven. In gebieden zonder nieuwe ontwikkelingen is weliswaar nog wel sprake van een licht stijgend autogebruik per inwoner, maar daar staat tegenover dat het aantal inwoners in bestaande wijken licht afneemt als gevolg van demografische ontwikkelingen zoals gezinsverdunning. Naast ontwikkelingen binnen Spaarndam kunnen ontwikkelingen buiten Spaarndam zorgen voor veranderingen in de verkeersintensiteiten. Om hier inzicht in te krijgen is gebruik gemaakt van het verkeersmodel van de gemeente Haarlem dat bij Goudappel Coffeng BV in beheer is. Dit model bevat ook het wegennet en de sociaal-economische vulling van de regio rondom Haarlem, waaronder Spaarndam. Het detailniveau van het model is voor Spaarndam weliswaar beperkt, maar voor de prognose van regionale ontwikkelingen is het verkeersmodel een geschikt instrument. Uit dit model blijkt dat het doorgaande verkeer in Spaarndam in de toekomst niet structureel wijzigt ten opzichte van de huidige situatie. In de regio is wel sprake van groei van de verkeersstromen, maar deze worden opgevangen door nieuwe infrastructuur buiten Spaarndam. De belangrijkste ontwikkeling is de realisatie van benuttingsmaatregelen op de A9 tussen Velsen en Badhoevedorp. Deze maatregel zorgt voor beperking van (sluip)verkeer door Spaarndam. Daardoor blijven de toekomstige intensiteiten in het dorp vrijwel gelijk met de huidige situatie.

11 Pagina 7 Samengevat: - op lokaal niveau spelen tot 2020 geen andere ruimtelijke ontwikkelingen dan het plan SpaarneBuiten; - op regionaal niveau wordt de verwachte verkeersgroei opgevangen op wegen buiten Spaarndam. Op grond hiervan komen wij tot de conclusie dat de verkeersintensiteiten in de omgeving van Spaarndam stabiel zullen blijven, los van de ontwikkelingen als gevolg van SpaarneBuiten. In de verschillende toekomstjaren ná realisatie van SpaarneBuiten kan derhalve uitgegaan worden van dezelfde autonome verkeersintensiteiten. 2.5 Afname verkeersintensiteiten bestaande functies Spaarne- Buiten In 2001/2002 is, op basis van de toen uitgevoerde tellingen een prognose gemaakt van de afname van de verkeersintensiteiten door de verdwijning van de bestaande functies. De hoeveelheid werknemers in 2007 is vergelijkbaar met 2002 (72 personen nu tegen 80 werknemers in 2002). Voor de afname van verkeer van dezelfde prognose uitgegaan als in In tabel 2.2 is de hoeveelheid verkeer aangegeven van en naar het huidige bedrijventerrein. Het betreft etmaalwaarden op een gemiddelde werkdag als totaal van twee richtingen. auto's vrachtauto s totaal motorvoertuigen richting noord Slaperdijkweg richting noord Zijkanaal C richting zuid totaal Tabel 2.2: Verkeer van en naar huidige bedrijventerrein dat in de toekomst verdwijnt In totaal verdwijnen er ongeveer 260 motorvoertuigen, met name op het sluisje en de Slaperdijkweg. Het aandeel vrachtverkeer hierin, is met circa 15% hoog. Deze vrachtauto s verdwijnen ook van het Spaarndammer wegennet.

12 Pagina Verkeersintensiteiten als gevolg van SpaarneBuiten De planontwikkelingen in SpaarneBuiten zorgen voor extra verkeersintensiteiten op de omliggende wegen. Het gehanteerde programma voor het verkeersonderzoek is gebaseerd op de verkaveling van Hollandschap (07 november 2006): woningen; m 2 bvo commerciële ruimten; - een jachthaven; - een groengebied; - bed and breakfast. Voor nieuwbouwwijk met woningen en een beperkt aantal functies geldt over het algemeen, landelijk een verkeersproductie van 4 tot 6 autoritten per woning per etmaal 1. Voor de woningen in het gebied wordt uitgegaan van een verkeersproductie van 6,0 ritten per woning. Deze hogere waarde wordt enerzijds toegepast omdat er relatief veel woningen in het hogere segment gepland zijn. De autobeschikbaarheid is dan over het algemeen hoger. Anderzijds omdat de woonwijk zich in een dorp bevindt, waar mogelijkheden tot gebruik van openbaar vervoer en fiets beperkter zijn dan in de stad. De commerciële functies in het gebied hebben naar de verwachting ook een (beperkte) bovenwijkse functie en zullen dus ook autoverkeer aantrekken. Voor winkels en kleine bedrijfjes geldt een kental 2 van circa 6 ritten per 100 m 2. Een en ander is in tabel 2.3 weergegeven. aantal productie aantal ritten woningen per woning voorzieningen per 100 m 2 30 totaal Tabel 2.3: Verkeersproductie woningen en voorzieningen per etmaal Voor het groengebied, de jachthaven en de bed-and-breakfast is de autoverkeeraantrekkende werking voor de jaargemiddelde intensiteiten zeer beperkt. De jachthaven heeft vooral een functie voor de wijk. In het vervolg van het verkeersonderzoek is gerekend met mvt/etmaal in plaats van mvt/etmaal per werkdag; de prognose is naar boven afgerond met het oog op het groengebied, de jachthaven en eventueel nog niet voorziene kleine ontwikkelingen in het plangebied, zoals kleine afwijkingen in het aantal woningen of het overige programma. 1 Bijvoorbeeld: - Purmerend Weidevenne, 5,8 ritten per woning bij woonwijk met grote school en kinderdagverblijf, CROW onderzoek Enschede, 5,3 5,5 ritten per woning, Deventer, 4,9 ritten per woning bij goedkopere woonwijk, Verkeersproductie- en attractie diverse functies, Goudappel Coffeng, 2006 voor gemeente Utrecht.

13 Pagina 9 Op basis van de oriëntatie van het bestaande verkeer van en naar Spaarndam (gebaseerd op de kentekenonderzoeken uit 2001) wordt de volgende verdeling van het autoverkeer van en naar SpaarneBuiten aangehouden volgens tabel 2.4. totale aantal ritten waarvan intern =25% waarvan 100 naar Spaarndam-west en 400 naar Spaarndam-oost en extern via: - Spaarndamseweg 120 8% - Slaperdijkweg % - Zijkanaal C % - Ringweg % - Hoge Spaarndammerdijk % - Lagedijk % Tabel 2.4: Verdeling verkeer van en naar nieuwe woonwijk 2.7 Prognose verkeersintensiteiten Intensiteit eindsituatie SpaarneBuiten In tabel 2.5 zijn de verkeersintensiteiten in de eindsituatie weergegeven. intensiteit huidig* af vanwege verdwijnen functies bij vanwege planontwikkeling totaal* toename t.o.v. huidig Zijkanaal C % Spaarndammerdijk % Lageweg-Noord** % Lageweg-zuid/Lagedijk % Slaperdijkweg % * Met het oog op de vervolgberekeningen zijn deze getallen niet afgerond. ** Op de Lageweg-Noord zijn de toe- en afnames in noordelijke richting gebundeld. Tabel 2.5: Prognose verkeersintensiteiten mvt/etmaal werkdag In tabel 2.6 is een overzicht opgenomen met de intensiteit in 2002, de intensiteit in 2007 en de intensiteit voor de jaren na volledige realisatie van SpaarneBuiten, vanaf intensiteit 2002 intensiteit 2007 intensiteit t.o.v t.o.v Zijkanaal C % +11% Spaarndammerdijk % +27% Lageweg-Noord % +77% Lageweg-Zuid/Lagedijk % +20% Slaperdijkweg % +8% Tabel 2.6: Ontwikkeling toekomst

14 Pagina Intensiteit faseringssituaties Aangezien de autonome groei van het autoverkeer voor Spaarndam, op basis van het verkeersmodel als vrijwel afwezig wordt verondersteld,is de ontwikkeling van de verkeersintensiteiten op de wegen in en om Spaarndam uitsluitend afhankelijk van de fasering van de realisatie van SpaarneBuiten. Er is van uitgegaan dat de bestaande functies vanaf 2008 zijn verdwenen. Bij de fasering is géén rekening gehouden met bouwverkeer. De volgende fasering (aandeel SpaarneBuiten gereed) is voor de verkeersintensiteiten van het bewoners en bezoekersverkeer aangehouden: %; %; %; %; %. Een en ander is per jaar weergegeven in tabel en verder aandeel SpaarneBuiten 0% 0% 17% 50% 75% 100% Zijkanaal C Spaarndammerdijk Lageweg-Noord Lageweg-Zuid/Lagedijk Slaperdijkweg *) Met het oog op de vervolgberekeningen zijn deze getallen niet afgerond. Tabel 2.7: Verkeersintensiteiten per jaar, mvt/etm werkdag Weekdagintensiteiten Op basis van de tellingen uit 2007 kan de verhouding tussen de gemiddelde werkdag en de gemiddelde weekdag worden vastgesteld. Er is geen aanleiding om te veronderstellen dat deze verhouding door de ontwikkeling van SpaarneBuiten sterk zal veranderen. De verhouding is weergegeven in tabel 2.8. Dit leidt tot de verkeersintensiteiten voor de weekdag zoals weergegeven in tabel 2.9. verhouding weekdag/werkdag Zijkanaal C 89,6% Spaarndammerdijk 90,5% Lageweg-Noord 88,9% Lageweg-Zuid/Lagedijk 88,9% Slaperdijkweg 96,1% Tabel 2.8: Verhouding weekdag-werkdag

15 Pagina ev Zijkanaal C Spaarndammerdijk Lageweg-Noord Lageweg-Zuid/Lagedijk Slaperdijkweg * Met het oog op de vervolgberekeningen zijn deze getallen niet afgerond. Tabel 2.9: Verkeersintensiteiten per jaar, mvt/etm weekdag Voertuigverdeling Op basis van de uitgevoerde tellingen in 2007, de verwachte verdwijnende en toe te voegen functies wordt voor de onderzochte wegen een vrachtverkeerpercentage voor werkdagen aangehouden van: - 5% middelzwaar vrachtverkeer; - 1% zwaar vrachtverkeer Verdeling over de dag De verdeling van de voertuigen over de dag is bepaald op basis van de uitgevoerde tellingen in In tabel 2.10 zijn de uurpercentages voor de dagdelen opgenomen: 07-19h 19-23h 23-07h Zijkanaal C 7,0% 2,2% 0,93% Spaarndammerdijk 7,1% 2,2% 0,74% Lageweg-Noord 6,7% 3,0% 0,87% Lageweg-Zuid/Lagedijk 6,7% 3,0% 0,87% Slaperdijkweg 6,5% 4,0% 0,76% Tabel 2.10: Gemiddelde uurpercentages per dagdeel 2.8 Vergelijking: ontwikkeling volgens vigerend bestemmingsplan Voor de beoordeling van de verkeerseffecten van het nieuwe bestemmingsplan is, naast het verkeerseffect van de planontwikkeling, ook van belang, welke ontwikkelingen in SpaarneBuiten mogelijk zijn binnen het vigerende bestemmingsplan en welke verkeersbewegingen dan te verwachten zijn. Het verschil tussen de verkeerseffecten van het vigerende en het nieuwe bestemmingsplan laat immers het effect zien van de voorgenomen bestemmingsplanwijziging. In het vigerende bestemmingsplan heeft het plangebied grotendeels bestemming Handel en Nijverheid I. Het betreft een gebied ter grootte van in totaal 14 ha, waarvan circa 1,5 ha inmiddels is ingericht als woongebied.

16 Pagina 12 Binnen deze bestemming mag ten hoogste 50% van de terrein oppervlakte worden bebouwd (met een vrijstellingsbevoegdheid tot 60%). Er geldt een maximale bouwhoogte van 10 meter, met een vrijstellingsbevoegdheid voor een lashal en een bestaand kantoorgebouw. Voor de bepaling van de verkeersproductie bij ontwikkeling volgens het vigerende bestemmingsplan is een prognose gemaakt van de gemiddelde verkeersproductie van 12,5 ha bedrijventerrein. Dit is zeker niet de maximale invulling binnen het vigerende bestemmingsplan, maar een reële prognose van een mogelijk invulling op basis van dit plan. Uit onderzoek bij een aantal kleine bedrijventerrein in Zuid-Holland (gerapporteerd in Goederenvervoer en bedrijventerreinen [AVV ]) kan worden afgeleid dat de autoverkeersintensiteit voor dit soort terreinen doorgaans 4 tussen 150 en 200 autoritten per etmaal per hectare liggen, waarvan 25% vrachtverkeer. Voor SpaarneBuiten betekent dit in totaal tot autoritten per etmaal te verwachten, waarvan vrachtritten per etmaal. In deze notitie is verder gerekend met het gemiddelde van 179 ritten per ha, waarvan 25% vrachtverkeer: autoritten, waarvan 560 vracht. In tabel 2.11 is een prognose opgenomen van de autoverkeersintensiteit in de situatie dat het vigerende bestemmingsplan wordt uitgevoerd. intensiteit huidig* af vanwege verdwijnen functies bij vanwege vigerend bestemmingsplan totaal* % vrachtverkeer (zwaar en middelzwaar) Zijkanaal C ,7% Spaarndammerdijk ,4% Lageweg-Noord** ,8% Lageweg-zuid/Lagedijk ,3% Slaperdijkweg ,3% * Met het oog op de vervolgberekeningen zijn deze getallen niet afgerond. ** Op de Lageweg-Noord zijn de toe- en afnames in noordelijke richting gebundeld. Tabel 2.11: Prognose verkeersintensiteiten vigerend bestemmingsplan 3 Het hoofdrapport gaat in op het aantal ritten per bedrijf. De aantal ritten komt voor de Zuid - Hollandse bedrijven goed overeen met de gevonden landelijke waarden. Aangezien voor SpaarneBuiten geen bedrijfsaantal kan worden vastgesteld is deze waarde verder niet interessant. 4 Voor een aantal bedrijventerreinen, bijvoorbeeld in het Westland, ligt de verkeersproductie duidelijk hoger. Deze zijn niet meegenomen in de berekening.

17 Pagina 13 3 Beoordeling geschiktheid bestaande wegennet Spaarndam ligt direct langs de A9 maar is daarmee niet verbonden. De autobereikbaarheid van Spaarndam loopt daardoor over het onderliggend wegennet. In figuur 3.1 zijn de onderzochte wegen met hun snelheidsregime weergegeven. Figuur 3.1: Onderzochte wegvakken [Ondergrond Google Earth] In de volgende paragrafen komen achtereenvolgens de verschillende routes van en naar Spaarndam aan de orde: - Zijkanaal C; - Spaarndammerdijk; - Lageweg-Noord; - Lageweg-Zuid; - Lagedijk; - Spaarndammerdijk - IJdijk - Visserseinde - Slaperdijkweg.

18 Pagina Zijkanaal C Zijkanaal C is met 5,80 meter een relatief brede, rechte weg in goede staat met een fietspad. De maximumsnelheid is 80 km/h. De geprognosticeerde verkeersintensiteit kan eenvoudig worden verwerkt. De maximaal te verwerken autoverkeersintensiteit voor dergelijke wegen bedraagt circa 4 à mvt/etmaal [handboek Wegontwerp, erftoegangswegen]. Er rijden circa mvt/etmaal. De route via Zijkanaal C biedt een verbinding per veerpont naar Zaanstad en door het havengebied naar Amsterdam. In deze richting is de locatie goed ontsloten. 3.2 Spaarndammerdijk De Spaarndammerdijk in oostelijke richting is een erftoegangsweg met een breedte van circa 4,8 meter. De maximumsnelheid is binnen de bebouwde kom 50 km/h en buiten de bebouwde kom 60 km/h. De wegligging is door verzakkingen zeer slecht. Er zijn geen snelheidsremmende voorzieningen aangebracht. Binnen de bebouwde kom is een oversteek aanwezig voor fietsers en één voor voetgangers. Er zijn geen oversteekvoorzieningen getroffen. Er zijn geen fietsvoorzieningen langs de Spaarndammerdijk. Een geprognosticeerde intensiteiten van het gemotoriseerde verkeer van circa mvt/etmaal vanaf 2012 kan bij de aanwezige breedte nog net worden verwerkt met het oog op bermschade [Handboek Wegontwerp, deel erftoegangswegen]; de weg is iets smaller dan de grenswaarde van 5,00 meter bij veen/kleigrond, maar het percentage vracht- en landbouwverkeer is naar verwachting ook lager dan de standaard 12%. Bij de geldende wegfunctie (erftoegangsweg), maximumsnelheid 60 km/h) en intensiteit van het gemotoriseerde verkeer (1.000 mvt/etmaal) is een wegprofiel zonder fietsvoorzieningen [Handboek Wegontwerp, deel erftoegangswegen en Ontwerpwijzer fietsverkeer] acceptabel. Tot circa mvt/etmaal kan fietsverkeer zonder fietsvoorzieningen worden afgewikkeld. De route via de Spaarndammerdijk leidt verder via een weg met vergelijkbaar profiel en functie naar Halfweg. Bij de berekende, beperkte verkeersvraag in deze richting is de Spaarndammerdijk geschikt en kan het extra verkeer van en naar SpaarneBuiten worden afgewikkeld. De wegligging van de weg vraagt wel aandacht. De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude is voornemens de weg aan te passen. Er zijn bij de geprognosticeerde intensiteiten geen aanvullende maatregelen nodig voor de oversteken binnen de bebouwde kom, tenzij dit vanwege de snelheid van het gemotoriseerde verkeer nodig is. Dit is evenwel niet onderzocht.

19 Pagina Lageweg-Noord De Lageweg-Noord is een weg met een breedte van circa 5,5 meter. De weg heeft asfaltverharding en een maximumsnelheid van 50 km/h binnen de bebouwde kom. De geprognosticeerde autoverkeersintensiteit van circa mvt/etm kan op de Lageweg goed worden verwerkt. In noordelijke richting zijn twee fietsverbindingen beschikbaar parallel aan de Lageweg. Daarom mag worden verwacht dat de fietsintensiteit op de Lageweg zeer beperkt zal zijn. Toch wordt aanbevolen op de rijloper fiets(suggestie)stroken aan te brengen om duidelijk te maken dat fietsers op de rijbaan zijn toegestaan. 3.4 Lageweg-Zuid Op het gedeelte tussen de aansluiting SpaarneBuiten en de molen wordt de Lageweg opgewaardeerd in het kader van de ontwikkeling van SpaarneBuiten. Deze aanpassing geeft de route een vergelijkbaar profiel als de huidige Lageweg-Noord. Dit gedeelte voldoet daarmee voor het afwikkeling van het verkeersaanbod. De weg kan zo n mvt/etmaal verwerken [Handboek Wegontwerp, erftoegangswegen). Bij opwaardering van het gedeelte van de Lageweg-Zuid met een profiel vergelijkbaar met de Lageweg-Noord, is het wenselijk beide wegen een gelijk regime te geven. Een 50 km/h-regime binnen de kom sluit het beste aan bij de plaatselijke omstandigheden. Toepassing van fietssuggestiestroken op het gedeelte tussen de molen en de huidige komgrens is niet noodzakelijk omdat dit gedeelte niet door fietsers zal worden gebruikt. 3.5 Lagedijk De Lagedijk is een smalle erftoegangsweg buiten de kom (circa 4,2 meter) in slechte staat met veel bermschade, ondanks maatregelen om rijden door de berm tegen te gaan. Ook zijn er sluisjes aangebracht van betonnen barriers, waardoor autoverkeer in één richting tegelijk kan passeren. De weg heeft deels asfalt- en deels klinkerverharding. Er is in deze analyse van uitgegaan dat er een maximumsnelheid van toepassing is of wordt van 60 km/h. Er geldt een inrijverbod voor voertuigen breder dan 2,20 meter. Langs de Lagedijk loopt een fietspad. De Lagedijk is bij het huidige profiel ongeschikt om de geprognosticeerde verkeersintensiteiten te verwerken. Bij een aanwezige breedte kan in het algemeen 500 tot 800 mvt/etm worden verwerkt, bij een beperkt aandeel vrachtverkeer iets meer.

20 Pagina 16 Al in de bestaande situatie is sprake van ernstige bermschade. Voor de afwikkeling van de huidige verkeersintensiteiten is het huidige profiel niet geschikt en is toename van de verkeersintensiteit bij het huidige dwarsprofiel niet wenselijk. De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude wordt in overweging gegeven de Lagedijk aan te passen en meer geschikt te maken voor het verwerken van de bestaande en te verwachten autoverkeersintensiteiten. Gedacht kan worden aan het toepassen van bermversteviging in de vorm van grasbetonstenen. Wanneer dit leidt tot een totale verhardingsbreedte (inclusief grasbetonstenen) van circa 5,50 meter, kan het geprognosticeerde verkeersaanbod goed worden verwerkt. Voor het fietsverkeer is een fietspad beschikbaar in zuidelijke richting langs de Lagedijk. Daarom mag worden verwacht dat de fietsintensiteit op de Lagedijk zeer beperkt zal zijn; er zijn geen aanvullende maatregelen voor het fietsverkeer nodig. 3.6 Spaarndammerdijk - IJdijk - Visserseinde - Slaperdijkweg De route Spaarndammerdijk - IJdijk - Visserseinde - Slaperdijkweg voert dwars door de oude kern van Spaarndam. De weg is daar van wisselende breedte, waarbij op de smalste stukken door geparkeerde auto s slechts een voertuig tegelijkertijd kan passeren. De maximumsnelheid in de kern is 30 km/h. Buiten de bebouwde kom is een fietspad aanwezig en is de weg circa 5,5 meter breed. De maximumsnelheid is daar 60 km/h. De wegligging is op het gedeelte op de dijk matig en op het gedeelte op maaiveld is de weg nieuw aangelegd en in goede staat. De geprognosticeerde autoverkeersintensiteit op de Slaperdijkweg bedraagt circa mvt/etmaal. Op het gedeelte buiten de bebouwde kom kan deze verkeersintensiteit goed op het aanwezige profiel worden afgewikkeld. Op basis van de tellingen uit 2002, waarbij ook bij de sluis is geteld, mag worden aangenomen, dat de verkeersintensiteit in het dorp nog à mvt/etmaal hoger is dan buiten de bebouwde kom. De wegen in de oude kern zijn, ondanks een flinke afname van de verkeersintensiteiten sinds 2002, eigenlijk niet geschikt voor afwikkeling van de huidige en geprognosticeerde verkeersintensiteit 3.7 Analyse De autoverkeersintensiteiten in en om Spaarndam zijn tussen 2001 en 2007 flink afgenomen, met name op de Slaperdijk vanwege de spitsafsluiting. Op basis van de autonome ontwikkelingen van het gemotoriseerde verkeer in en om het dorp door aanpassingen van de infrastructuur en de ruimtelijke ontwikkelingen in de omgeving

21 Pagina 17 zijn de komende jaren geen (grote) wijzigingen te verwachten. Ontwikkeling van SpaarneBuiten leidt, ten opzichte van de huidige situatie wel tot een autoverkeerstoename op de wegen van en naar Spaarndam. Bij uitvoering van het vigerende bestemmingsplan is deze toename naar verwachting nog iets groter en is er meer vrachtverkeer. In noordelijke richting (Zijkanaal C) en in westelijke richting (Slaperdijkweg) is het wegennet zonder meer geschikt om de huidige en geprognosticeerde verkeersintensiteiten te verwerken. In oostelijke richting kan het geprognosticeerde verkeer over de Spaarndammerdijk worden verwerkt, zij het dat de wegligging nu al aandacht vraagt. Het gemeentebestuur beraad zich hierover. In zuidelijke richting is de route Lageweg-Zuid - Lagedijk bij de bestaande vormgeving ongeschikt voor afwikkeling van het huidige verkeersaanbod. De omvang van de bermschade illustreert dat. Ontwikkeling van SpaarneBuiten zal de verkeersintensiteit op de Lagedijk nog verder doen toenemen. De Lageweg-Zuid (tussen SpaarneBuiten en de molen) wordt in het kader van de ontwikkeling van SpaarneBuiten opgeknapt. Daarnaast wordt de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude in overweging gegeven delagedijk aan te passen door toepassing van grasbetonstenen. De Lageweg- Noord, de verbinding tussen SpaarneBuiten en de bestaande kern biedt voldoende capaciteit. Wel is het wenselijk de aanleg van fietssuggestiestroken te overwegen. Ook de route door de oude kern van Spaarndam is een ontsluitingsroute vanuit het plangebied, in het bijzonder richting Haarlem-Noord. Op deze route is door de realisatie van een ochtendspitsknip voor het doorgaande autoverkeer, de autoverkeersintensiteit tussen 2002 en 2007 duidelijk afgenomen. Toch is de intensiteit in zowel de huidige situatie eigenlijk hoger dan gewenst op het smalle wegprofiel in de kwetsbare omgeving. De ontwikkeling van SpaarneBuiten zorgt nog voor een verhoging van de verkeersintensiteit. Deze verhoging is evenwel kleiner dan bij uitvoering van het vigerende bestemmingsplan. 3.8 Conclusie Tussen 2002 en 2007 zijn de verkeersintensiteiten op het wegennet in en om Spaarndam door de realisatie van een ochtendspitsknip duidelijk afgenomen. Met aanpassingen van de Spaarndammerdijk, de Lageweg-Zuid en de Lagedijk wordt met maatregelen op de verwachte toename geanticipeerd.

22 Pagina 18 In de oude kern van Spaarndam is sprake van een verkeersbelasting die hoger is dan op dit soort wegen is gewenst. Ten opzichte van de huidige situatie neemt de verkeersintensiteit door realisatie van SpaarneBuiten toe. Ten opzichte van het uitvoeren van het vigerende bestemmingsplan is echter sprake van een (kleine) afname van de verkeersintensiteiten en een beperking van de vrachtverkeerintensiteiten.

23 Bijlage 1: Samenvatting gegevens voor lucht- en geluidsonderzoek Zijkanaal C Spaarndammerdijk Lageweg-Noord Lageweg-Zuid/Lagedijk Slaperdijkweg * Met het oog op de vervolgberekeningen zijn deze getallen niet afgerond. Tabel B1.1: Intensiteiten wegvakken mvt/etmaal weekdag aandeel zwaar vrachtverkeer aandeel middelzwaar vrachtverkeer inschatting snelheidstype Zijkanaal C 1% 5% buitenweg Spaarndammerdijk 1% 5% buitenweg Lageweg-Noord 1% 5% normaal stadsverkeer Lageweg-Zuid/Lagedijk 1% 5% buitenweg Slaperdijkweg 1% 5% buitenweg Tabel B1.2: Aandelen vrachtverkeer en inschatting snelheidstype maximumsnelheid huidig maximumsnelheid toekomst Zijkanaal C 80 km/h 80 km/h Spaarndammerdijk 60 km/h 60 km/h Lageweg-Noord 50 km/h 50 km/h Lageweg-Zuid/Lagedijk 80 km/h Deels 50 km/h Voorstel rest 60 km/h Slaperdijkweg 60 km/h 60 km/h Tabel B1.3: Maximumsnelheden 07-19h 19-23h 23-07h Zijkanaal C 7,0% 2,2% 0,93% Spaarndammerdijk 7,1% 2,2% 0,74% Lageweg-Noord 6,7% 3,0% 0,87% Lageweg-Zuid/Lagedijk 6,7% 3,0% 0,87% Slaperdijkweg 6,5% 4,0% 0,76% Tabel B1.4: Uurpercentage verdeling verkeersintensiteiten

Verkeersonderzoek woningbouw Roomeinde 17

Verkeersonderzoek woningbouw Roomeinde 17 Gemeente Waterland Verkeersonderzoek woningbouw Roomeinde 17 Datum 18 januari 2010 WTL019/Adr/0172 Kenmerk Eerste versie 1 Inleiding W3 architecten heeft voor de locatie Roomeinde 17 in Broek in Waterland

Nadere informatie

2 Verkeersgeneratie en routekeuze

2 Verkeersgeneratie en routekeuze Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Interne wegenstructuur. Kerkdriel Noord. Gemeente Maasdriel. Verkeerseffecten woningen fase 1. 18 september 2015 MDL013/Fdf/0074.

1 Inleiding. 2 Interne wegenstructuur. Kerkdriel Noord. Gemeente Maasdriel. Verkeerseffecten woningen fase 1. 18 september 2015 MDL013/Fdf/0074. Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en Oosterdalfsersteeg

Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en Oosterdalfsersteeg Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Verkeersontwikkeling plan Nieuwe Oostdijk in Goedereede

Verkeersontwikkeling plan Nieuwe Oostdijk in Goedereede Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Beoordeling verkeersstudie Oranjewoud voor Herontwikkeling Fort Benoorden Spaarndam

Beoordeling verkeersstudie Oranjewoud voor Herontwikkeling Fort Benoorden Spaarndam Beoordeling verkeersstudie Oranjewoud voor Herontwikkeling Fort Benoorden Spaarndam Auteur: ir. J. Pranger Revisie 1: 29 juli 2011 1. Verkeersgeneratie van het project De verkeersgeneratie als gevolg van

Nadere informatie

1 Aanleiding en vraagstelling

1 Aanleiding en vraagstelling Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Actualisatie verkeerskundige analyse camping de Kolibrie. Actualisatie verkeerskundige analyse camping de Kolibrie

Actualisatie verkeerskundige analyse camping de Kolibrie. Actualisatie verkeerskundige analyse camping de Kolibrie NOTITIE Onderwerp Actualisatie verkeerskundige analyse camping de Kolibrie Project Actualisatie verkeerskundige analyse camping de Kolibrie Opdrachtgever gemeente Schagen Projectcode SGN18-1 Status Definitief

Nadere informatie

2 Beschrijving huidige situatie

2 Beschrijving huidige situatie Gemeente Haarlemmerliede-Spaarnwoude Onderbouwing verkeer bestemmingsplan Liedeweg 32/38 c.a. Datum 19 januari 2011 Kenmerk VRP013/Anf/0056 Eerste versie 7 januari 2011 1 Inleiding De gemeente Haarlemmerliede-Spaarnwoude

Nadere informatie

Verkeersonderzoek Rossum Noord - t.b.v. realisatie 24 woningen in Rossum Noord - Gemeente Dinkelland

Verkeersonderzoek Rossum Noord - t.b.v. realisatie 24 woningen in Rossum Noord - Gemeente Dinkelland Verkeersonderzoek Rossum Noord - t.b.v. realisatie 24 woningen in Rossum Noord - ISO 9001 gecertificeerd Projectomschrijving Opdrachtgever Projectnummer 16.0089 Datum 20 april 2016 Status Definitief Auteur(s)

Nadere informatie

Verkeersonderzoek Ter Aar

Verkeersonderzoek Ter Aar organisatienaam PREFIX naam Verkeersonderzoek Ter Aar aan Lex Niekel van René Formenoij datum 4-11-2013 betreft Verkeerseffect nieuwe wijk op wegennet Ter Aar 1. Aanleiding In de structuurvisie is besloten

Nadere informatie

Tauw BV. Verkeersonderzoek Groeve Boudewijn

Tauw BV. Verkeersonderzoek Groeve Boudewijn Tauw BV Verkeersonderzoek Groeve Boudewijn Tauw BV Verkeersonderzoek Groeve Boudewijn Datum 11 oktober 2016 Kenmerk TMU123/Wrd/0920.01 Eerste versie www.goudappel.nl goudappel@goudappel.nl Documentatiepagina

Nadere informatie

Verkeersonderzoek natuurbegraafplaats Schaijk

Verkeersonderzoek natuurbegraafplaats Schaijk Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1 Inleiding. Bestemmingsplan Wimbledon te Overveen. 1.1 Aanleiding. Figuur 1.1: Bestemmingsplankaart gemeente Bloemendaal (1982) Hallvard

1 Inleiding. Bestemmingsplan Wimbledon te Overveen. 1.1 Aanleiding. Figuur 1.1: Bestemmingsplankaart gemeente Bloemendaal (1982) Hallvard Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del

Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del Rapportage maart-2014 / DO okt 2014 28 oktober 2014 versie 4 1 Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del opdrachtgever Gemeente Rozendaal

Nadere informatie

Verkeerseffecten bestemmingsplan Vreeland-Oost. in opdracht van gemeente Stichtse Vecht

Verkeerseffecten bestemmingsplan Vreeland-Oost. in opdracht van gemeente Stichtse Vecht Verkeerseffecten bestemmingsplan Vreeland-Oost in opdracht van gemeente Stichtse Vecht Verkeerseffecten bestemmingsplan Vreeland-Oost versie: definitief datum: 21 november 2011 projectnummer: 11056 opdrachtgever:

Nadere informatie

1 Achtergrond en vraagstelling

1 Achtergrond en vraagstelling Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Verkeersonderzoek Ter Aar

Verkeersonderzoek Ter Aar organisatienaam PREFIX naam Verkeersonderzoek Ter Aar aan Lex Niekel van René Formenoij datum 4-11-2013 betreft Verkeerseffect nieuwe wijk op wegennet Ter Aar 1. Aanleiding In de structuurvisie is besloten

Nadere informatie

Verkeersonderzoek natuurbegraafplaats Schaijk

Verkeersonderzoek natuurbegraafplaats Schaijk Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1 Inleiding. Verkeersonderzoek Marickenzijde. 1.1 Aanleiding. Figuur 1.1: locatie nieuwbouwproject Marickenzijde. Gemeente De Ronde Venen

1 Inleiding. Verkeersonderzoek Marickenzijde. 1.1 Aanleiding. Figuur 1.1: locatie nieuwbouwproject Marickenzijde. Gemeente De Ronde Venen Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Bestemmingsplan Makado. Onderdeel verkeer

Bestemmingsplan Makado. Onderdeel verkeer Bestemmingsplan Makado Onderdeel verkeer Bestemmingsplan Makado Onderdeel verkeer Datum 13 mei 2014 Kenmerk FIM005/Mnr/0014.01 Eerste versie 18 februari 2013 www.goudappel.nl goudappel@goudappel.nl Documentatiepagina

Nadere informatie

: Wim Noom (buro) : William van Genugten (Royal HaskoningDHV) : Arjan de Vries (Synchroon BV)

: Wim Noom (buro) : William van Genugten (Royal HaskoningDHV) : Arjan de Vries (Synchroon BV) HaskoningDHV Nederland B.V. Logo MEMO Aan : Wim Noom (buro) Van : William van Genugten (Royal HaskoningDHV) Kopie : Arjan de Vries (Synchroon BV) Dossier : AC7968-102-103 Project : Babberspolder-Oost Betreft

Nadere informatie

Gemeente Wijdemeren. Akoestisch onderzoek herontwikkeling Kindertrefpunt Oud-Loosdrecht

Gemeente Wijdemeren. Akoestisch onderzoek herontwikkeling Kindertrefpunt Oud-Loosdrecht Gemeente Wijdemeren Akoestisch onderzoek herontwikkeling Kindertrefpunt Oud-Loosdrecht Gemeente Wijdemeren Akoestisch onderzoek herontwikkeling Kindertrefpunt Oud-Loosdrecht Datum 23 juli 2012 Kenmerk

Nadere informatie

Verkeerseffect aanpassing bestemmingsplan 'De Driehoek', vier scenario s

Verkeerseffect aanpassing bestemmingsplan 'De Driehoek', vier scenario s Notitie / Memo Aan: Gemeente Ermelo Van: Peter Nijhout, Marek Vesely & Jelmer Droogsma Datum: 12 oktober 2017 Kopie: Ons kenmerk: BE3581-105 Classificatie: Projectgerelateerd HaskoningDHV Nederland B.V.

Nadere informatie

Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del

Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del Rapportage juli 2012 23 juli 2012 versie 1 1 Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del opdrachtgever Gemeente Rozendaal dossier BA4000-140-101

Nadere informatie

mêçàéåíåìããéê= W 2009089 mêçàéåí= léçê~åüíöéîéê= låçéêïéêé=ãéãç= W Verkeerskundig advies rev. 2

mêçàéåíåìããéê= W 2009089 mêçàéåí= léçê~åüíöéîéê= låçéêïéêé=ãéãç= W Verkeerskundig advies rev. 2 1. Inleiding De gemeente Lingewaard is voornemens om de begraafplaats De Hoeve in Huissen uit te breiden. Tevens zijn er plannen om een crematorium te bouwen op deze locatie. Voor beide plannen zijn reeds

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven. Verkeersstudie Grasrijk

Gemeente Eindhoven. Verkeersstudie Grasrijk Gemeente Eindhoven Verkeersstudie Grasrijk Gemeente Eindhoven Verkeersstudie Grasrijk Datum 7 juli 2005 EHV085/Bkj/0732 Kenmerk Eerste versie Documentatiepagina Opdrachtgever(s) Gemeente Eindhoven Titel

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Bedrijventerrein Vorstengrafdonk - Oss bijlage 11 bij toelichting. Onderzoek ontsluiting Vorstengrafdonk december 2008

Bestemmingsplan. Bedrijventerrein Vorstengrafdonk - Oss bijlage 11 bij toelichting. Onderzoek ontsluiting Vorstengrafdonk december 2008 Bestemmingsplan Bedrijventerrein Vorstengrafdonk - Oss - 2013 bijlage 11 bij toelichting Onderzoek ontsluiting Vorstengrafdonk december 2008 Bestemmingsplan Bedrijventerrein Vorstengrafdonk - 2013 bijlage

Nadere informatie

Verkeersonderzoek Schutterspark

Verkeersonderzoek Schutterspark Verkeersonderzoek Schutterspark projectnr. 197280 revisie 01 11 augustus 2009 Opdrachtgever Gemeente Brunssum Postbus 250 6440 AG BRUNSSUM datum vrijgave beschrijving revisie goedkeuring vrijgave 11 augustus

Nadere informatie

VERKEERSKUNDIGE TOETS NIEUW GEMEENTEHUIS LEIDERDORP VERKEERSGENERATIE, VERKEERSAFWIKKELING EN PARKEREN

VERKEERSKUNDIGE TOETS NIEUW GEMEENTEHUIS LEIDERDORP VERKEERSGENERATIE, VERKEERSAFWIKKELING EN PARKEREN VERKEERSKUNDIGE TOETS NIEUW GEMEENTEHUIS LEIDERDORP VERKEERSGENERATIE, VERKEERSAFWIKKELING EN PARKEREN VERKEERSKUNDIGE TOETS NIEUW GEMEENTEHUIS LEIDERDORP VERKEERSGENERATIE, VERKEERSAFWIKKELING EN PARKEREN

Nadere informatie

Van Riezen & Partners Eindrapportage. Transformatie ING panden Haarlemmerweg Verkeerskundige onderbouwing bestemmingsplan

Van Riezen & Partners Eindrapportage. Transformatie ING panden Haarlemmerweg Verkeerskundige onderbouwing bestemmingsplan Van Riezen & Partners Eindrapportage Transformatie ING panden Haarlemmerweg Verkeerskundige onderbouwing bestemmingsplan Van Riezen & Partners Eindrapportage Transformatie ING panden Haarlemmerweg Verkeerskundige

Nadere informatie

Bogermanschool Houten

Bogermanschool Houten Gemeente Houten Bogermanschool Houten Akoestisch onderzoek Gemeente Houten Bogermanschool Houten Akoestisch onderzoek Datum 7 december 2011 Kenmerk HTN466\Bxt/6355 Eerste versie www.goudappel.nl goudappel@goudappel.nl

Nadere informatie

Bouwfonds. Loovelden Uitwerkingskader verkeer en vervoer

Bouwfonds. Loovelden Uitwerkingskader verkeer en vervoer Bouwfonds Loovelden Uitwerkingskader verkeer en vervoer Bouwfonds Loovelden Uitwerkingskader verkeer en vervoer Datum 6 februari 2007 Kenmerk BWW007/Adr/0087 Eerste versie 4 mei 2006 Documentatiepagina

Nadere informatie

Verkeerstoets bouwplan Oranjezicht Monnickendam. 2 Voorgenomen ruimtelijke ontwikkeling

Verkeerstoets bouwplan Oranjezicht Monnickendam. 2 Voorgenomen ruimtelijke ontwikkeling Gemeente Waterland Verkeerstoets bouwplan Oranjezicht Monnickendam Datum 5 november 2009 Kenmerk WTL017/Adr/0171 Eerste versie 27 oktober 2009 1 Inleiding Achter de Bernhardlaan ligt tussen de bebouwing

Nadere informatie

bal : Verkeerskundige aspecten herontwikkeling Datum : 8 december 2015 Opdrachtgever : BRO Projectnummer : 211x07628 Opgesteld door : Arjan ter Haar

bal : Verkeerskundige aspecten herontwikkeling Datum : 8 december 2015 Opdrachtgever : BRO Projectnummer : 211x07628 Opgesteld door : Arjan ter Haar bal Memo : Verkeerskundige aspecten herontwikkeling Spoorlaan Groesbeek Datum : 8 december 2015 Opdrachtgever : BRO Projectnummer : 211x07628 Opgesteld door : Arjan ter Haar Het voornemen bestaat om de

Nadere informatie

KlokBouwOntwikkeling BV. Verkeerseffecten. Ontwikkeling Velddriel-Zuid

KlokBouwOntwikkeling BV. Verkeerseffecten. Ontwikkeling Velddriel-Zuid KlokBouwOntwikkeling BV Verkeerseffecten Ontwikkeling Velddriel-Zuid KlokBouwOntwikkeling BV Verkeerseffecten Ontwikkeling Velddriel-Zuid Datum 24 november 2016 KKB002/Fdf/0006.03 Kenmerk Eerste versie

Nadere informatie

BUREAUSTUDIE FASE 1, BEDRIJVENTERREIN STEPELERVELD VERKEER

BUREAUSTUDIE FASE 1, BEDRIJVENTERREIN STEPELERVELD VERKEER BUREAUSTUDIE FASE 1, BEDRIJVENTERREIN STEPELERVELD VERKEER GEMEENTE HAAKSBERGEN juni 2009 110301.001599 Inhoud 1 Inleiding 2 1.1 Aanleiding 2 1.2 Ligging bedrijventerrein 2 2 Ontsluiting in de eerste fase

Nadere informatie

In deze verkeerskundige onderbouwing is de verkeersaantrekkende werking bepaald van de woonwijk Ammersoyen in Ammerzoden Noord, gemeente Maasdriel.

In deze verkeerskundige onderbouwing is de verkeersaantrekkende werking bepaald van de woonwijk Ammersoyen in Ammerzoden Noord, gemeente Maasdriel. Memo : Datum : 3 juni 2014 Opdrachtgever : Inveniam Ter attentie van : De heer R. Van Es Projectnummer : 2013.0211 Opgesteld door : Arjan ter Haar i.a.a. : Inleiding In deze verkeerskundige onderbouwing

Nadere informatie

1 Inleiding. Verkeerseffecten kartcentrum te Limmen. Figuur 1.1: Locatie kartcentrum (bron: Google Maps) SAB Amsterdam. Concept

1 Inleiding. Verkeerseffecten kartcentrum te Limmen. Figuur 1.1: Locatie kartcentrum (bron: Google Maps) SAB Amsterdam. Concept Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1 Verkeermodel. Bestemmingsplan Larserknoop (reparatie) Gemeente Lelystad. Uitgangspunten notitie modelberekeningen. 6 januari 2016 LLS120/Bqt/0877.

1 Verkeermodel. Bestemmingsplan Larserknoop (reparatie) Gemeente Lelystad. Uitgangspunten notitie modelberekeningen. 6 januari 2016 LLS120/Bqt/0877. Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Memo. Plaats en datum Referentienummer Kenmerk Alkmaar, 8 oktober 2012 HB Aan Pieter Buis, Wherestad

Memo. Plaats en datum Referentienummer Kenmerk Alkmaar, 8 oktober 2012 HB Aan Pieter Buis, Wherestad Memo Plaats en datum Referentienummer Kenmerk Alkmaar, 8 oktober 2012 HB1 322734 Aan Pieter Buis, Wherestad Kopie aan Edward van Schoten, gemeente Purmerend Van Hisse Brouwer Betreft Effecten ontwikkeling

Nadere informatie

: Verkeersgeneratie Intratuin Deventer (concept)

: Verkeersgeneratie Intratuin Deventer (concept) Memo : Verkeersgeneratie Intratuin Deventer (concept) Datum : 12 maart 2013 Opdrachtgever : de heer J. Visser Ter attentie van Projectnummer Opgesteld door :de heer J. Visser : 211x06128 : A. ter Haar

Nadere informatie

Gemeente Purmerend. Actualisatie akoestisch onderzoek van IJsendijkstraat Purmerend

Gemeente Purmerend. Actualisatie akoestisch onderzoek van IJsendijkstraat Purmerend Gemeente Purmerend Actualisatie akoestisch onderzoek van IJsendijkstraat Purmerend Gemeente Purmerend Actualisatie akoestisch onderzoek van IJsendijkstraat Purmerend Datum 15 juni 2010 PMD060/Kmc/0600

Nadere informatie

Gemeente Amersfoort Definitief. Akoestische analyse Bestemmingsplan geluidswal Vathorst en Bergpas (west)

Gemeente Amersfoort Definitief. Akoestische analyse Bestemmingsplan geluidswal Vathorst en Bergpas (west) Gemeente Amersfoort Definitief Akoestische analyse Bestemmingsplan geluidswal Vathorst en Bergpas (west) Gemeente Amersfoort Definitief Akoestische analyse Bestemmingsplan geluidswal Vathorst en Bergpas

Nadere informatie

Bijlage 1 Effecten bestemmingswijziging op verkeersgeneratie en verdeling over het netwerk

Bijlage 1 Effecten bestemmingswijziging op verkeersgeneratie en verdeling over het netwerk Bijlage 1 Effecten bestemmingswijziging op verkeersgeneratie en verdeling over het netwerk Memo nummer 0242632-7 datum 28 november 2012 aan Ton Verhoeven Jeroen Heijmans Gemeente Uden Gemeente Uden van

Nadere informatie

Verkeerskundige quickscan Manpadslaangebied. Verkeerskundige quickscan ontsluiting woningbouw Manpadslaangebied. V-eld, ontwerp landschap en stedebouw

Verkeerskundige quickscan Manpadslaangebied. Verkeerskundige quickscan ontsluiting woningbouw Manpadslaangebied. V-eld, ontwerp landschap en stedebouw NOTITIE Onderwerp Verkeerskundige quickscan Manpadslaangebied Project Verkeerskundige quickscan ontsluiting woningbouw Manpadslaangebied Opdrachtgever V-eld, ontwerp landschap en stedebouw Projectcode

Nadere informatie

VERKEERSTOETS BEDRIJVENTERREIN STEPELERVELD

VERKEERSTOETS BEDRIJVENTERREIN STEPELERVELD VERKEERSTOETS BEDRIJVENTERREIN STEPELERVELD GEMEENTE HAAKSBERGEN 11 november 2010 075163633.0.3 110301.001599 Inhoud 1 Verkeerstoets 3 2 HOOFDSTUK 1 Verkeerstoets De gemeente Haaksbergen is voornemens

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Uitgangspunten. Ontwikkeling Spaklerweg. Leeswijzer. Kroonenberg Groep. 9 augustus 2012 KBG002/Bkd/0008

1 Inleiding. 2 Uitgangspunten. Ontwikkeling Spaklerweg. Leeswijzer. Kroonenberg Groep. 9 augustus 2012 KBG002/Bkd/0008 Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Ammerzoden en Hedel. Evaluatie verkeersaanpassingen. Peter Nijhout November 2017

Ammerzoden en Hedel. Evaluatie verkeersaanpassingen. Peter Nijhout November 2017 Ammerzoden en Hedel Evaluatie verkeersaanpassingen Peter Nijhout November 2017 Inhoud Doelstelling projecten Hedel en Ammerzoden Doel evaluatie Zijn modelverwachtingen gerealiseerd? Evaluatie Huidige verkeersproblematiek

Nadere informatie

De volgende uitgangspunten zijn gehanteerd in het bepalen van de verkeersgeneratie voor de diverse functies:

De volgende uitgangspunten zijn gehanteerd in het bepalen van de verkeersgeneratie voor de diverse functies: Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Opdrachtgever: BPD Ontwikkeling Onderwerp: Verkeersontsluiting bouwplan Vierde Kwadrant, Kockengen Projectnummer: BPD1602 Datum: 30 november 2016

Opdrachtgever: BPD Ontwikkeling Onderwerp: Verkeersontsluiting bouwplan Vierde Kwadrant, Kockengen Projectnummer: BPD1602 Datum: 30 november 2016 Jadelaan 18, 3523 CV Utrecht Notitie Opdrachtgever: BPD Ontwikkeling Onderwerp: Verkeersontsluiting bouwplan Vierde Kwadrant, Kockengen Projectnummer: BPD1602 Datum: 30 november 2016 Aanleiding BPD ontwikkeling

Nadere informatie

Autonoom 2020 Huidig BP

Autonoom 2020 Huidig BP Verkeersonderzoek Poldervlak In verband met de herziening van het bestemmingsplan van het bedrijventerrein Poldervlak in Almere Buiten is door Verkeer & Vervoer een verkeersonderzoek uitgevoerd met het

Nadere informatie

Memo. Verhouding auto-fiets 2015

Memo. Verhouding auto-fiets 2015 Uit de verkeerstellingen van de gemeente blijkt dat op deel twee op een werkdag gemiddeld 1.400 1 motorvoertuigen rijden waarvan 4% a 5% vrachtverkeer betreft. Op deel drie rijden gemiddeld per werkdag

Nadere informatie

Verkeersgeneratie ontwikkeling Fort benoorden Spaarndam

Verkeersgeneratie ontwikkeling Fort benoorden Spaarndam Verkeersgeneratie ontwikkeling Fort benoorden Spaarndam Second opinion Definitief Recreatie Noord-Holland Grontmij Nederland B.V. Alkmaar, 28 maart 2012 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 1.1 Aanleiding...

Nadere informatie

: Onderzoek verkeersafwikkeling ontwikkeling buitengebied Zeewolde : Ontwikkeling logies seizoensarbeiders

: Onderzoek verkeersafwikkeling ontwikkeling buitengebied Zeewolde : Ontwikkeling logies seizoensarbeiders Logo MEMO Aan Van Dossier Project Betreft : Kees Vos : Jos Hengeveld en Mirjam van de Wege : BB3561-100-100 : Onderzoek verkeersafwikkeling ontwikkeling buitengebied Zeewolde : Ontwikkeling logies seizoensarbeiders

Nadere informatie

Gemeente Haaksbergen. Doortrekken Ruwerstraat Akoestisch onderzoek

Gemeente Haaksbergen. Doortrekken Ruwerstraat Akoestisch onderzoek Gemeente Haaksbergen Doortrekken Ruwerstraat Akoestisch onderzoek Gemeente Haaksbergen Doortrekken Ruwerstraat Akoestisch onderzoek Datum 14 januari 2011 HBG045/Bxt/0504 Kenmerk Eerste versie Documentatiepagina

Nadere informatie

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan *1024661* Gemeenteraad Gemeente Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan 1010707 Geachte gemeenteraad, In de commissie Fysiek zijn vragen

Nadere informatie

1 Aanleiding en vraagstelling

1 Aanleiding en vraagstelling Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Verkeersafwikkeling nieuw restaurant McDonald s bij de knoop Leiden-West

Verkeersafwikkeling nieuw restaurant McDonald s bij de knoop Leiden-West Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Projectnummer: B01064.000231.0120. Opgesteld door: R.P.I. Groenhof. Ons kenmerk: 077108343:0.3. Kopieën aan:

Projectnummer: B01064.000231.0120. Opgesteld door: R.P.I. Groenhof. Ons kenmerk: 077108343:0.3. Kopieën aan: MEMO ARCADIS NEDERLAND BV Utopialaan 40-48 Postbus 1018 5200 BA 's-hertogenbosch Tel 073 6809 211 Fax 073 6144 606 www.arcadis.nl Onderwerp: Verkeerstoets ten behoeve van Bestemmingsplan ASML 's-hertogenbosch,

Nadere informatie

AMBTELIJK VERKEERSKUNDIG ADVIES LOOP- EN FIETSROUTE AZC

AMBTELIJK VERKEERSKUNDIG ADVIES LOOP- EN FIETSROUTE AZC AMBTELIJK VERKEERSKUNDIG ADVIES LOOP- EN FIETSROUTE AZC Datum : 18 maart 2016 Aan : Projectteam AZC Kopie aan : Van : Matthijs Koops Onderwerp : AZC, verkeerskundig advies loop- en fietsroute Op verzoek

Nadere informatie

Nu heeft het Klooster nog 42 personeelsleden, waarvan het grootste deel parttime werkt. Er wonen circa 65 nonnen op het Kloosterterrein.

Nu heeft het Klooster nog 42 personeelsleden, waarvan het grootste deel parttime werkt. Er wonen circa 65 nonnen op het Kloosterterrein. Notitie Referentienummer Datum Kenmerk M1 Concept 25 oktober 2010 Definitief 18 december 2013 PN 297506 Betreft verkeerkundige toets Kloosterterrein Bergen In deze notitie wordt de woningbouwontwikkeling

Nadere informatie

memo Gemeente Oegstgeest Onderzoek verkeersafwikkeling MEOB terrein Datum: 18 februari 2016

memo Gemeente Oegstgeest Onderzoek verkeersafwikkeling MEOB terrein Datum: 18 februari 2016 memo Postbus 150, 3000 AD Rotterdam Telefoon: 010 2018555 Fax: 010 4121039 E mail: info@rho.nl Aan: Onderwerp: Gemeente Oegstgeest Onderzoek verkeersafwikkeling MEOB terrein Datum: 18 februari 2016 Referte:

Nadere informatie

1 Aanleiding en vraag

1 Aanleiding en vraag Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

memo Verkeersgeneratie bestemmingsplan Rembrandtlaan Datum: 2 juni 2014

memo Verkeersgeneratie bestemmingsplan Rembrandtlaan Datum: 2 juni 2014 memo Postbus 0, 3000 AD Rotterdam Telefoon: 010-2055 Fax: 010-21039 E-mail: info@rho.nl Onderwerp: Verkeers bestemmingsplan Rembrandtlaan Datum: 2 juni 2014 Referte: ing. Hanno Hommel De verkeers van de

Nadere informatie

Uitgangspunten Verkeersmodel N34

Uitgangspunten Verkeersmodel N34 N34 provinciale weg gedeelte Witte Paal grens Drenthe Uitgangspunten Verkeersmodel N34 Planstudie ombouw provinciale weg N34 deelplan B wegvak J.C. Kellerlaan Krimweg (N377) naar een veilige regionale

Nadere informatie

2 Uitkomsten metingen januari 2018

2 Uitkomsten metingen januari 2018 Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Gemeente Renswoude Definitief. Verkeerskundig onderzoek Hokhorst nrs. 2, 4 en 6

Gemeente Renswoude Definitief. Verkeerskundig onderzoek Hokhorst nrs. 2, 4 en 6 Gemeente Renswoude Definitief Verkeerskundig onderzoek Hokhorst nrs. 2, 4 en 6 Gemeente Renswoude Definitief Verkeerskundig onderzoek Hokhorst nrs. 2, 4 en 6 Datum 2 juni 2016 Kenmerk RWD059/Ptl/0037.03

Nadere informatie

Verkeerseffecten horecavestiging Steinsedijk

Verkeerseffecten horecavestiging Steinsedijk Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Schriftelijke vragen ex art. 39 Reglement van orde

Schriftelijke vragen ex art. 39 Reglement van orde Schriftelijke vragen ex art. 39 Reglement van orde Onderstaand een aantal schriftelijke vragen aangaande de verkeerskundige uitwerking Hart voor Hillegom. Vraag: Hart voor Hillegom verkeerskundige uitwerking

Nadere informatie

ONDERZOEK LUCHTKWALITEIT

ONDERZOEK LUCHTKWALITEIT ONDERZOEK LUCHTKWALITEIT 1 december 2008 Algemeen Op 15 november 2007 is de Wet tot wijziging van de Wet milieubeheer (luchtkwaliteitseisen) in werking getreden. Vanaf dat moment zijn in de Wet milieubeheer

Nadere informatie

Notitie. Tabel 3-1 Programma Lingemeren

Notitie. Tabel 3-1 Programma Lingemeren Notitie Datum Kenmerk 7 september 2011 303932 Betreft Onderzoek verkeersaspecten Lingemeren 1 Inleiding Dekker Van de Kamp heeft het initiatief genomen om een ontwikkelingsvisie op te stellen voor de verdere

Nadere informatie

Verkeersonderzoek Bedrijvenpark De Kroon Notitie

Verkeersonderzoek Bedrijvenpark De Kroon Notitie Verkeersonderzoek Bedrijvenpark De Kroon Notitie Documentnummer: Status en datum: Definitief/02 2 augustus 2016 Auteur: Ir. N. Rolink Opdrachtgever: Van Wijk Ontwikkeling Postbus 1393 3440 BJ Nieuwegein

Nadere informatie

Rapportage Verkeerswerkgroep SpaarneBuiten.

Rapportage Verkeerswerkgroep SpaarneBuiten. Rapportage Verkeerswerkgroep SpaarneBuiten. 1. Inleiding. In voorbereiding is het bestemmingsplan Woongebied SpaarneBuiten. Dit bestemmingsplan dient ter vervanging van het vigerende bestemmingsplan Spaarndam

Nadere informatie

1 Inleiding. Effecten aansluiten Ter Borch op A7. Gemeente Tynaarlo. 15 februari 2018 TYN007/Ksg/

1 Inleiding. Effecten aansluiten Ter Borch op A7. Gemeente Tynaarlo. 15 februari 2018 TYN007/Ksg/ Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Verkeersonderzoek BP2017TEY01047-Buitengebied Teylingen, camping de Horizon, Spijkerboor en de Boekhorst

Verkeersonderzoek BP2017TEY01047-Buitengebied Teylingen, camping de Horizon, Spijkerboor en de Boekhorst Verkeersonderzoek BP2017TEY01047-Buitengebied Teylingen, camping de Horizon, Spijkerboor en de Boekhorst 16 juni 2017 Aanleiding De gemeente Teylingen heeft voor het Buitengebied van Teylingen een nieuw

Nadere informatie

Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017

Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017 Reactienota zienswijzen Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord 2016 11 mei 2017 1. INLEIDING Voor het gebied Ammerzoden Noord, 2 e fase is een woningbouwplan in voorbereiding. In het woningbouwplan worden

Nadere informatie

Notitie. Figuur 1: woningbouwontwikkeling De Keyser

Notitie. Figuur 1: woningbouwontwikkeling De Keyser Notitie Onderwerp: Verkeersaspecten bestemmingsplan De Keyser fase 2 Projectnummer: 357089 Referentienummer: SWECONL.. -DEFINITIEF- Datum: 23-10-2018 1 Inleiding In het 4 e kwadrant van de kern Middenbeemster

Nadere informatie

1 Inleiding. Effect openstellen busbaan en Westlaan. Figuur 1.1: Locatie busbaan. Gemeente Velsen. Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en geluid

1 Inleiding. Effect openstellen busbaan en Westlaan. Figuur 1.1: Locatie busbaan. Gemeente Velsen. Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en geluid Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Verkeerseffecten bestemmingsplan Middengebied

Verkeerseffecten bestemmingsplan Middengebied Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Verkeersproductie woningbouwlocatie MBO Leusden

Verkeersproductie woningbouwlocatie MBO Leusden Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1 Inleiding. Actualisering opwaardering Dusinksweg. Noaberkracht Dinkelland Tubbergen. 28 augustus 2014 DLD021/Gth/

1 Inleiding. Actualisering opwaardering Dusinksweg. Noaberkracht Dinkelland Tubbergen. 28 augustus 2014 DLD021/Gth/ Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Ligging van de route. Verkeersstudie Olst. Gemeente Olst-Wijhe. Analyse route Olsterveer - N juni 2017 OLW032/Fdf/concept

1 Inleiding. 2 Ligging van de route. Verkeersstudie Olst. Gemeente Olst-Wijhe. Analyse route Olsterveer - N juni 2017 OLW032/Fdf/concept Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Heilleweg 23 wegverkeerslawaai

Akoestisch onderzoek Heilleweg 23 wegverkeerslawaai Akoestisch onderzoek Heilleweg 23 wegverkeerslawaai Beoogde ontwikkeling Binnen het plangebied worden een nieuwe woning mogelijk gemaakt. Volgens de Wet geluidhinder (Wgh) is een woning een geluidsgevoelige

Nadere informatie

Werkdocument Hotel t Koningsbed Versie 16 mei 2012

Werkdocument Hotel t Koningsbed Versie 16 mei 2012 Werkdocument Hotel t Koningsbed Versie 16 mei 2012 1 Inleiding 1.1 Achtergrond Hotel Het Koningsbed is gelegen aan de Prinsenlaan te Groenekan. Het is een van oorsprong agrarisch bedrijf, waar enkele jaren

Nadere informatie

1 Uitgangssituatie 2020 autonoom

1 Uitgangssituatie 2020 autonoom Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Datum 9 september 2011 Ons kenmerk I001-4806856BWH-V01 Onderwerp Kwalitatieve effectenanalyse luchtkwaliteit project Bedrijvenpark A1

Datum 9 september 2011 Ons kenmerk I001-4806856BWH-V01 Onderwerp Kwalitatieve effectenanalyse luchtkwaliteit project Bedrijvenpark A1 Memo Aan Hugo Sandorp (Gemeente Deventer) Kopie aan Contactpersoon ir. Berend Hoekstra Datum 9 september 2011 Onderwerp Kwalitatieve effectenanalyse luchtkwaliteit project Bedrijvenpark A1 Kwalitatieve

Nadere informatie

Notitie Fietsvoorzieningen langs de d Oultremontweg / Tuinbouwweg.

Notitie Fietsvoorzieningen langs de d Oultremontweg / Tuinbouwweg. Notitie Fietsvoorzieningen langs de d Oultremontweg / Tuinbouwweg. Inleiding Tijdens de behandeling van de voorjaarsnota in de raad van 25 juni 2013 heeft het college toegezegd 75.000,00 beschikbaar te

Nadere informatie

Algemeen. De Waterdriehoek is in de Stadsvisie aangemerkt als kansrijke locatie voor wonen.

Algemeen. De Waterdriehoek is in de Stadsvisie aangemerkt als kansrijke locatie voor wonen. Algemeen De Waterdriehoek is in de Stadsvisie aangemerkt als kansrijke locatie voor wonen. De vraag In het kader van de Visie A15 Zone is een quick scan is uitgevoerd om inzicht te krijgen welke verkeerskundige

Nadere informatie

Verkeerseffecten drive-in Hornbach Tilburg

Verkeerseffecten drive-in Hornbach Tilburg Hornbach Nederland BV Verkeerseffecten drive-in Hornbach Tilburg Eindrapport Rapportnummer: 203X00373.042541_5 Datum: 21 mei 2008 Contactpersoon opdrachtgever: Mevrouw M. van Hilten-Koolhaas Projectteam

Nadere informatie

BIJLAGE: Verkeerskundige berekeningen

BIJLAGE: Verkeerskundige berekeningen BIJLAGE: Verkeerskundige berekeningen A. Uitgangspunten planlocatie ligt in het buitengebied; uitbreiding bestaande Stoeterij met toeristische-recreatieve functies; berekeningen verkeersgeneratie o.b.v.

Nadere informatie

Analyse verkeerseffecten variant 2.1

Analyse verkeerseffecten variant 2.1 Analyse verkeerseffecten variant 2.1 s-gravendijkwal - Henegouwerlaan Januari 2010 Januari 2010 2 1. Inleiding Ten behoeve van de uitwerkingsfase van variant 2.1c uit de Planstudie s-gravendijkwal - Henegouwerlaan

Nadere informatie

Verkeersafwikkeling Oegstgeest a/d Rijn en Frederiksoord Zuid

Verkeersafwikkeling Oegstgeest a/d Rijn en Frederiksoord Zuid Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Notitie. Figuur 1 Ontwikkellocaties Graft-De Rijp. Referentienummer Datum Kenmerk GM oktober

Notitie. Figuur 1 Ontwikkellocaties Graft-De Rijp. Referentienummer Datum Kenmerk GM oktober Notitie Datum Kenmerk GM-0145648 29 oktober 2014 338837 Betreft Quick scan verkeer (4 ontwikkellocaties Graft-De Rijp) 1 Inleiding Met de verhuizing van 4 scholen in Graft-De Rijp naar de nieuw te bouwen

Nadere informatie

Larserknoop Lelystad Verkeerskundige analyse

Larserknoop Lelystad Verkeerskundige analyse Larserknoop Lelystad Verkeerskundige analyse projectnr. 196305 revisie 3 23 maart 2010 Opdrachtgever Gemeente Lelystad Postbus 91 8200 AB LELYSTAD datum vrijgave beschrijving revisie goedkeuring vrijgave

Nadere informatie

Verkeerskundige analyse plan Hoekbree Assen

Verkeerskundige analyse plan Hoekbree Assen Verkeerskundige analyse plan Hoekbree Assen Notitie Documentnummer: N01-C01-11069163-bwl Status en datum: Concept/01 7 december 2016 Auteur: Ing. B. Winkel Opdrachtgever: Aprisco Vastgoed BIJLAGEN I. Ontwerpvoorstel

Nadere informatie

Aan Van Doorkiesnummer. Henri van Middelaar Ton Heijnen&Thomas Dijker 7584

Aan Van Doorkiesnummer. Henri van Middelaar Ton Heijnen&Thomas Dijker 7584 Memo Aan Van Doorkiesnummer Henri van Middelaar Ton Heijnen&Thomas Dijker 7584 Onderwerp Ontwikkeling Kopermolen in relatie tot het wegennet waarop wordt aangesloten Datum 23-04-2018 Beste Henri, Deze

Nadere informatie

Rapportage. Kentekenonderzoek Spaarndam. Dinsdag 13 januari Eindrapportage. Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Dhr. M.

Rapportage. Kentekenonderzoek Spaarndam. Dinsdag 13 januari Eindrapportage. Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Dhr. M. Rapportage Kentekenonderzoek Dinsdag 13 januari 2009 Eindrapportage Opdrachtgever Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Dhr. M. Driessen Opdrachtnemer Dufec Onderzoekt wat mensen beweegt Hans Jumelet,

Nadere informatie

Betreft Verkenning van de mogelijkheden voor een nieuwe ontsluiting van de Sotaweg

Betreft Verkenning van de mogelijkheden voor een nieuwe ontsluiting van de Sotaweg Notitie Referentienummer Datum Kenmerk 17 december 2012 325526 Betreft Verkenning van de mogelijkheden voor een nieuwe ontsluiting van de Sotaweg 1 Inleiding Gemeente Kaag en Braassem denkt aan een nieuwe

Nadere informatie

KPO Planontwikkeling BV. 'Stiereveld' te Watergang Akoestische verkenning

KPO Planontwikkeling BV. 'Stiereveld' te Watergang Akoestische verkenning KPO Planontwikkeling BV 'Stiereveld' te Watergang Akoestische verkenning KPO Planontwikkeling BV 'Stiereveld' te Watergang Akoestische verkenning Datum 27 februari 2009 KPO002/Bxt/0002 Kenmerk Documentatiepagina

Nadere informatie