Lid Raad van Toezicht. CBO Meilân. Heerenveen De Fryske Marren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Lid Raad van Toezicht. CBO Meilân. Heerenveen De Fryske Marren"

Transcriptie

1 Lid Raad van Toezicht CBO Meilân Heerenveen De Fryske Marren Hengelo (o), 18 augustus 2018

2 Inhoudsopgave 1. Stichting CBO Meilân 3 De situatie 3 Doel van Stichting CBO Meilân 3 Visie 3 Strategische Beleidsplan De CBO Meilân organisatie 4 College van Bestuur en directieraad 4 Medezeggenschapsraad (MR) 4 Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) 4 3. Raad van Toezicht 4 4. Profielschets lid Raad van Toezicht 5 5. Procedure werving & selectie 7 Planning benoemingsprocedure 7 Aanvullende informatie 7 Solliciteren 7 Contactgegevens 7

3 1. Stichting CBO Meilân De situatie Onder Stichting CBO Meilân ressorteren 15 christelijke basisscholen, alle gelegen in de gemeenten Heerenveen en De Fryske Marren. Bij CBO Meilân verzorgen ruim 275 medewerkers onderwijs en ondersteuning aan circa leerlingen. Het besturingsmodel van de Stichting is gebaseerd op het model met een College van Bestuur en een Raad van Toezicht. Het bevoegd gezag berust bij een éénhoofdig College van Bestuur. Het bestuursbureau van CBO Meilân is gevestigd te Joure. Medewerkers op het Bestuursbureau adviseren het College van Bestuur, directeuren en personeelsleden op het gebied van onderwijs, financiën, huisvesting, personeelszaken, ICT etc. Doel van Stichting CBO Meilân De Stichting stelt zich ten doel werkzaam te zijn tot oprichten, bevorderen en in stand houden van christelijke scholen en samenwerkingsscholen voor primair onderwijs en vanwege de demografische ontwikkelingen te zorgen voor de continuïteit van kwalitatief goed onderwijs in de regio. De Stichting aanvaardt de Bijbel als richtsnoer en inspiratiebron voor al haar handelen in de verhouding tot God, de naaste en de haar omringende wereld. Het onderwijs op een samenlevingsschool is algemeen toegankelijk en waarborgt de diversiteit en uniciteit van iedereen die aan school is verbonden. Er wordt expliciet aandacht gegeven aan brede levensbeschouwing/vorming met gebruik van diverse bronnen. Het onderwijsconcept is gebaseerd op respect, waardering en eerbied in de onderlinge ontmoeting en deelname aan alle onderwijsactiviteiten. Visie * CBO Meilân wil kinderen begeleiden (meigean) in hun ontwikkeling en meenemen op de ontdekkingstocht van het leven (oriëntatie op de wereld). * CBO Meilân staat voor het tot bloei laten komen van elk kind. We willen kansen en ruimte bieden passend bij de specifieke behoeften van alle kinderen en hen in hun ontwikkeling begeleiden. * CBO Meilân staat voor bijzonder (christelijk) onderwijs, geïnspireerd op de Bijbel, geworteld in de christelijke traditie en daaraan verbonden normen en waarden. * CBO Meilân staat voor bijzonder goed onderwijs, waarbij continue aandacht is voor kwaliteit van samen leren en samen leven. * CBO Meilân staat voor samendoen, samenwerken, saamhorigheid, solidariteit en het vormen van een eenheid van 15 verschillende scholen. De naam Meilân verwijst naar het tot bloei laten komen van elk kind. De maand mei staat immers symbool voor groei en bloei. Met het Friese woordje mei wordt meenemen, begeleiden en samen bedoeld. Het Friese lân staat voor ruimte en mogelijkheden. Strategische beleidsplan Voor de jaren is een strategisch beleidsplan opgesteld met het thema Samen Verantwoordelijk. Samen willen we zorg dragen voor het beste onderwijs voor ieder kind gebruik makend van ieders expertise en betrokkenheid. Het nieuw strategisch beleidsplan is in voorbereiding en zal in de tweede helft van 2018 worden vastgesteld.

4 2. De CBO Meilân organisatie College van Bestuur en directieberaad CBO Meilân is een stichting die bestuurd wordt door een éénhoofdig College van Bestuur, de heer drs. E.A. (Eric) Rietkerk MBA. CBO Meilân voldoet aan de wet Goed Onderwijs, goed bestuur (Code Goed Bestuur PO). Dat betekent dat bestuur en toezicht gescheiden zijn. Het College van Bestuur en de directeuren van de scholen stemmen zaken met elkaar af in het directieberaad. Medezeggenschapsraad (MR) Op iedere school is een medezeggenschapsraad bestaande uit ouders en personeelsleden. De medezeggenschapsraad wordt betrokken bij het beleid van de school en de uitvoering daarvan. Daartoe vindt overleg plaats met de directie van de school. Zij hebben instemmingsrecht en adviesrecht. Ouders van de medezeggenschapsraad worden uit en door de ouders gekozen. Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) De Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) bestaat uit vijf personeelsleden en vijf ouders. Ouders en personeelsleden kunnen zich kandidaat stellen na een oproep. De ouderleden van de Medezeggenschapsraden (MR) van de scholen kiezen het ouderlid van de GMR, de personeelsleden van de MR kiezen het personeelslid. Er is een verdeling gemaakt in clusters van de scholen. Uit ieder cluster komt één ouder en één personeelslid, gekozen door de leden van de MR uit dat cluster. De GMR vergadert maandelijks en heeft daarbij de gelegenheid om de algemene zaken op de scholen of bijzondere zaken met het College van Bestuur te bespreken. Daarnaast heeft de GMR jaarlijks overleg met de Raad van Toezicht. 3. Raad van Toezicht De Raad van Toezicht houdt toezicht op de verwezenlijking van de grondslag en doelstelling van de Stichting, alsmede op het functioneren van het College van Bestuur en op (de realisatie van) het (meerjaren) beleid, het belang van het onderwijs en de algemene gang van zaken binnen de Stichting. Toezicht houden op de Stichting vindt plaats op basis van het intern toezichtskader en het bestuurlijk toetsingskader. De Raad van Toezicht adviseert het College van Bestuur gevraagd en ongevraagd. Daarnaast is de Raad van Toezicht werkgever van het College van Bestuur. De Raad van Toezicht vergadert als regel zes keer per jaar. Leden van de Raad van Toezicht maken deel uit van een commissie: remuneratiecommissie, onderwijscommissie of auditcommissie. De Statuten van Stichting CBO Meilân schrijven voor dat de Raad van Toezicht bestaat uit een door de Raad van Toezicht te bepalen aantal leden met een minimum van vijf en een maximum van negen. De Raad van Toezicht benoemt uit zijn midden een voorzitter. De Raad van Toezicht bestaat thans uit vijf leden.

5 Rekening houdend met de kennis en expertise van de overige leden van de Raad van Toezicht, gaat er een sterke voorkeur uit naar een kandidaat met kennis van en ervaring in het juridisch domein. Bij voorkeur met expertise op een van de volgende specialisaties: onderwijsrecht, bestuursrecht, arbeidsrecht, medezeggenschapsrecht. Leden van de Raad van Toezicht dienen de grondslag en de doelstelling van de Stichting onderschrijven. Van de leden wordt verwacht dat zij een maatschappelijke binding met de regio hebben. Met betrekking tot de procedure werving en selectie lid Raad van Toezicht is geen afstemming met de GMR nodig: CBO Meilân voldoet aan de wettelijke eis dat een van de leden op voordracht van de GMR-zitting heeft in de Raad van Toezicht. 4. Profielschets lid Raad van Toezicht De Raad van Toezicht van CBO Meilân hanteert de volgende algemene profielschets voor de leden van de raad: 1. Het profiel van de Raad van Toezicht als geheel dient tot een zodanige samenstelling van de raad te leiden dat er sprake is van: o voldoende affiniteit met het onderwijs in het algemeen en het christelijk onderwijs in het bijzonder; o een brede maatschappelijke binding en een spreiding van maatschappelijke achtergronden; o een gedifferentieerd aanbod van deskundigheid, bijvoorbeeld op financieeleconomisch, juridisch en bedrijfskundig terrein of op het terrein van personeelszaken. 2. Van de leden wordt verwacht dat zij de grondslag en doelstelling van de Stichting onderschrijven. 3. Leden van de Raad van Toezicht dienen in staat te zijn de relevante maatschappelijke trends voor het onderwijs te beoordelen en als collectief in staat te zijn te voorzien in een advies- en klankbordfunctie ten behoeve van het College van Bestuur. 4. Bij de samenstelling van de Raad van Toezicht wordt gestreefd naar een evenredige verdeling van mannen en vrouwen. 5. Leden van de Raad van Toezicht dienen bij voorkeur woonachtig/werkzaam te zijn in het voedingsgebied van de scholen. 6. Tot lid van de Raad van Toezicht zijn niet benoembaar: - een lid van het College van Bestuur van de Stichting; - personen die zelf of wiens levenspartner in dienst zijn van de Stichting; - personen die (on)middellijk betrokken zijn bij de levering van goederen of diensten aan de Stichting; - personen die bestuurder of lid van een toezichthoudend orgaan zijn van een andere rechtspersoon die binnen het werkgebied van de Stichting werkzaam is op het gebied van het primair onderwijs of bij die rechtspersoon in dienst zijn; - leden van gemeenschappelijke medezeggenschapsraad en de medezeggenschapsraden van de scholen. 7. Algemene kwaliteiten en competenties van de toezichthouders zijn: Onafhankelijkheid, geen onverenigbare belangen, posities of relaties (functie en nevenfuncties).

6 Voldoende kennis en ervaring vanuit welke achtergrond dan ook om de onderwijsinstelling en haar succes- en risicoparameters goed te kunnen beoordelen. Voldoende beschikbare tijd en motivatie voor inzet en commitment. Bereidheid tot verantwoording, het zich willen houden aan wet- en regelgeving, kennis van governance regels. Integriteit, sterk normbesef, zorgvuldigheid. Strategisch inzicht, helikopterview, integratief denken. Kritisch-analytisch oordeelsvermogen. Maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel. Gevoel voor verantwoording naar de primaire belanghebbenden (leerlingen, ouders, leerkrachten). Inzicht in het veld van andere belanghebbenden (maatschappij/politiek). Evenwicht tussen governance en guidance, tussen distantie en betrokkenheid. Reflectie op de eigen rol, positie, invloed en gedrag. Proactieve opstelling (informatie zoeken, dóórvragen, netwerken). Bestuurlijke en/of toezichthoudende ervaring. 8. Specifieke individuele kwaliteiten en competenties zijn: Affiniteit met christelijk onderwijs en de daarbij horende identiteit. Door kennis en ervaring in staat zijn een kritisch onafhankelijk oordeel te vormen en daadwerkelijk toegevoegde waarde te leveren met betrekking tot een of meer van de volgende disciplines of domeinen: Kwaliteit van onderwijs Innovatie Kennis van en affiniteit met medezeggenschap in het onderwijs Ouderbetrokkenheid Strategisch onderwijskundig beleid Honorarium De leden van de Raad van Toezicht ontvangen voor hun werkzaamheden een vergoeding.

7 5. Procedure Extern adviseur De begeleiding van de werving- en selectieprocedure wordt uitgevoerd door Erik Versteege (Erik Versteege Search B.V.) Voor meer informatie over de vacature kan met hem contact worden opgenomen. Hij zal preselectiegesprekken voeren met, in potentie voor de functie geschikte, kandidaten. Vervolgens zullen de sollicitatiebrieven en curricula vitae van geschikte kandidaten aan de opdrachtgever worden gepresenteerd. Op basis hiervan worden kandidaten geselecteerd die in aanmerking komen voor de sollicitatiegesprekken. De selectiecommissie bestaat uit drie leden van de Raad van Toezicht en de voorzitter College van Bestuur (adviseur van de Raad van Toezicht). Aanvullende informatie Informatie over CBO Meilân en de 15 scholen is te vinden op en op de websites van de Inspectie van het Onderwijs en Vensters Primair Onderwijs (Scholen op de Kaart). Op staat een advertentie en dit profiel. Een digitaal informatiepakket met relevante documenten over CBO Meilân wordt beschikbaar gesteld aan kandidaten die worden uitgenodigd voor een preselectiegesprek. Solliciteren Belangstellende kandidaten worden uitgenodigd om te solliciteren. Een motivatiebrief en CV, gericht aan de Raad van Toezicht Stichting CBO Meilân, kunnen uiterlijk 15 september 2018 worden gestuurd naar Contactgegevens Erik Versteege Search B.V. Secretariaat: Erik Versteege Mariska Compagnie Vijverlaan 40 T: CC Hengelo M: T: M: M:

Voorzitter en lid Raad van Toezicht. CBO Meilân. Heerenveen De Fryske Marren

Voorzitter en lid Raad van Toezicht. CBO Meilân. Heerenveen De Fryske Marren Voorzitter en lid Raad van Toezicht CBO Meilân Heerenveen De Fryske Marren Hengelo (o), 12 april 2018 Inhoudsopgave 1. Stichting CBO Meilân 3 De situatie 3 Doel van Stichting CBO Meilân 3 Visie 3 Strategische

Nadere informatie

Vacaturetekst. Voorzitter en twee leden Raad van Toezicht. Stichting Noventa Onderwijs. Buitenpost

Vacaturetekst. Voorzitter en twee leden Raad van Toezicht. Stichting Noventa Onderwijs. Buitenpost Vacaturetekst Voorzitter en twee leden Raad van Toezicht Stichting Noventa Onderwijs Buitenpost Hengelo, 20 november 2017 Inhoudsopgave 1. Informatie over de Stichting Noventa Onderwijs 2 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Organisatie en Functieprofiel

Organisatie en Functieprofiel Organisatie en Functieprofiel Twee leden Raad van Toezicht Stichting KONOT Noord Oost Twente Inhoudsopgave 1. Stichting KONOT 3 1.1 De situatie 3 1.2 Identiteit 3 1.3 Missie en visie 3 1.4 Kernwaarden

Nadere informatie

Profieldocument lid Raad van Toezicht. Stichting Scholengroep Primato. Hengelo (O)

Profieldocument lid Raad van Toezicht. Stichting Scholengroep Primato. Hengelo (O) Profieldocument lid Raad van Toezicht Stichting Scholengroep Primato Hengelo (O) Hengelo, 19 Januari 2016 Inhoudsopgave 1. Informatie over Stichting Scholengroep Primato 2 1.1. Organisatie 1.2. Overgang

Nadere informatie

PROFIELSCHETS LID RAAD VAN TOEZICHT

PROFIELSCHETS LID RAAD VAN TOEZICHT PROFIELSCHETS LID RAAD VAN TOEZICHT Hardenberg, 15 oktober 2018 1 Inhoud: 1. Informatie over de Raad van Toezicht binnen CHRONO 3 Organisatie van besturing Taken Raad van Toezicht Samenstelling Raad van

Nadere informatie

Profieldocument voorzitter Raad van Toezicht. Stichting Scholengroep Primato. Hengelo (O)

Profieldocument voorzitter Raad van Toezicht. Stichting Scholengroep Primato. Hengelo (O) Profieldocument voorzitter Raad van Toezicht Stichting Scholengroep Primato Hengelo (O) Hengelo, 19 Januari 2016 Inhoudsopgave 1. Informatie over Stichting Scholengroep Primato 2 1.1. Organisatie 1.2.

Nadere informatie

Vacaturetekst. werving en selectie. Twee leden Raad van Toezicht INOS. Breda

Vacaturetekst. werving en selectie. Twee leden Raad van Toezicht INOS. Breda Vacaturetekst werving en selectie Twee leden Raad van Toezicht INOS Breda Hengelo (o), 14 november 2018 1 Inhoudsopgave 1.Informatie over het INOS 3 Algemene informatie 3 Kernwaarden 3 Strategisch Beleidsplan

Nadere informatie

Profielschets. voorzitter Raad van Toezicht. Holding OPO Furore - PCBO Smallingerland e.o. Drachten

Profielschets. voorzitter Raad van Toezicht. Holding OPO Furore - PCBO Smallingerland e.o. Drachten Profielschets voorzitter Raad van Toezicht Holding OPO Furore - PCBO Smallingerland e.o. Drachten Hengelo, 25 september 2018 1 Inhoudsopgave 1.Informatie over de Holding en Raad van Toezicht 3 De Holding

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Toezicht. DeBasisFluvius. Arnhem

Profielschets. Lid Raad van Toezicht. DeBasisFluvius. Arnhem Profielschets Lid Raad van Toezicht DeBasisFluvius Arnhem Arnhem, 19 mei 2019 1 Inhoudsopgave 1.Informatie over De BasisFluvius 3 Algemene informatie 3 Bestuursmodel 3 Taken Raad van Toezicht 3 2. Profielschets

Nadere informatie

Profieldocument. Lid Raad van Toezicht SPO. Utrecht

Profieldocument. Lid Raad van Toezicht SPO. Utrecht Profieldocument Lid Raad van Toezicht SPO Utrecht Almere 17 oktober 2016 Inhoudsopgave 1. Informatie over SPO Utrecht 3 2. Informatie over de vacature lid Raad van Toezicht 6 2.1 Ontstaan van de vacature

Nadere informatie

Vacaturetekst werving en selectie. Lid Raad van Toezicht Dongemond college. Raamsdonksveer - Made

Vacaturetekst werving en selectie. Lid Raad van Toezicht Dongemond college. Raamsdonksveer - Made Vacaturetekst werving en selectie Lid Raad van Toezicht Dongemond college Raamsdonksveer - Made Hengelo (o), 6 april 2019 1 Inhoudsopgave 1.Informatie over het Dongemond college Algemene informatie Organisatiestructuur

Nadere informatie

Profielschets. voorzitter Raad van Toezicht. Holding Adenium. Drachten

Profielschets. voorzitter Raad van Toezicht. Holding Adenium. Drachten Profielschets voorzitter Raad van Toezicht Holding Adenium Drachten Hengelo, 20 maart 2019 1 Inhoudsopgave 1.Informatie over de Holding en Raad van Toezicht 3 De Holding 3 Informatie over de besturing

Nadere informatie

Profielschets lid raad van toezicht. Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden (SCOL) Leiden

Profielschets lid raad van toezicht. Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden (SCOL) Leiden Profielschets lid raad van toezicht Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden (SCOL) Leiden Hengelo (o), 31 mei 2018 1. Informatie over SCOL Algemene informatie De Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden

Nadere informatie

Vacaturetekst werving en selectie. Lid Raad van Toezicht Dongemond college. Raamsdonksveer - Made

Vacaturetekst werving en selectie. Lid Raad van Toezicht Dongemond college. Raamsdonksveer - Made Vacaturetekst werving en selectie Lid Raad van Toezicht Dongemond college Raamsdonksveer - Made Hengelo (o), 7 november 2018 1 Inhoudsopgave 1.Informatie over het Dongemond college Algemene informatie

Nadere informatie

Profieldocument. Voorzitter Raad van Toezicht SPO. Utrecht

Profieldocument. Voorzitter Raad van Toezicht SPO. Utrecht Profieldocument Voorzitter Raad van Toezicht SPO Utrecht Almere 17 oktober 2016 Inhoudsopgave 1. Informatie over SPO Utrecht 3 2. Informatie over de vacature voorzitter Raad van Toezicht 6 2.1 Ontstaan

Nadere informatie

WERVING RAAD VAN TOEZICHT SVRZ Tweede helft 2018

WERVING RAAD VAN TOEZICHT SVRZ Tweede helft 2018 WERVING RAAD VAN TOEZICHT SVRZ Tweede helft 2018 SVRZ heeft een op waarden gebaseerde visie die als referentiekader dient voor al haar beslissingen3. Omdat een beeld veelal meer communiceert dan duizend

Nadere informatie

Profielschets. Voorzitter. Samenwerkingsverband Fultura. Sneek

Profielschets. Voorzitter. Samenwerkingsverband Fultura. Sneek Profielschets Voorzitter Samenwerkingsverband Fultura Sneek Hengelo, 29 augustus 2019 1 Inhoudsopgave 1. Samenwerkingsverband Fultura 3 Algemene informatie samenwerkingsverbanden 3 Samenwerkingsverband

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Toezicht. Stichting Kits Primair. Gemeente Midden- Drenthe

Profielschets. Lid Raad van Toezicht. Stichting Kits Primair. Gemeente Midden- Drenthe Profielschets Lid Raad van Toezicht Stichting Kits Primair Stichting Kindcentra Kits primair Gemeente Midden- Drenthe Midden- Drenthe, 16 juli 2019 Erik Versteege Search B.V. Profielschets lid RvT Stichting

Nadere informatie

Organisatie en functieprofiel. Lid Raad van Toezicht. Stichting LiemersNovum

Organisatie en functieprofiel. Lid Raad van Toezicht. Stichting LiemersNovum Organisatie en functieprofiel Lid Raad van Toezicht Stichting LiemersNovum Zevenaar, 5 juni 2019 1 Inhoudsopgave 1. Stichting LiemersNovum 3 1.1 LiemersNovum 3 1.2 Motto en onderwijsvisie 3 2. De organisatie

Nadere informatie

Profielschets voorzitter Raad van Toezicht

Profielschets voorzitter Raad van Toezicht Profielschets voorzitter Raad van Toezicht Ieder lid van de Raad van Toezicht beschikt over specifieke deskundigheid die noodzakelijk is voor de vervulling van zijn specifieke taak, binnen de Raad van

Nadere informatie

Organisatie en Functieprofiel

Organisatie en Functieprofiel Organisatie en Functieprofiel Lid Raad van Toezicht Stichting Keender Berkelland Haaksbergen Hof van Twente Erik Versteege Search: organisatie en functieprofiel lid Raad van Toezicht Stichting Keender

Nadere informatie

Stichting SCSBO en functieprofiel. Stichting voor Christelijk Speciaal Basisonderwijs te Leeuwarden SBO Aquamarijn Drie leden Raad van Toezicht

Stichting SCSBO en functieprofiel. Stichting voor Christelijk Speciaal Basisonderwijs te Leeuwarden SBO Aquamarijn Drie leden Raad van Toezicht Stichting SCSBO en functieprofiel Stichting voor Christelijk Speciaal Basisonderwijs te Leeuwarden SBO Aquamarijn Drie leden Raad van Toezicht versie 11 december 2018 Sollicitatieprocedure Informatie:

Nadere informatie

Organisatie en functieprofiel

Organisatie en functieprofiel Organisatie en functieprofiel Lid Raad van Toezicht Stichting Nutsscholen Geldrop De Beneden Beekloop De Regenboog De Ganzebloem Geldrop, 10 mei 2019 Erik Versteege Search B.V.: Organisatie- en functieprofiel

Nadere informatie

Twee Leden Raad van Toezicht bij Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland te Zaandam

Twee Leden Raad van Toezicht bij Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland te Zaandam PROFIEL Twee Leden Raad van Toezicht bij Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland te Zaandam PublicSpirit drs. Marylin E.A. Demers Senior consultant Amersfoort, oktober 2014 Organisatie & context

Nadere informatie

Profielschets. Voorzitter Raad van Toezicht. Amsterdamse Oecumenische Scholengroep (AMOS) Amsterdam

Profielschets. Voorzitter Raad van Toezicht. Amsterdamse Oecumenische Scholengroep (AMOS) Amsterdam Profielschets Voorzitter Raad van Toezicht Amsterdamse Oecumenische Scholengroep (AMOS) Amsterdam Hengelo, 19 mei 2016 Erik Versteege Search: profielschets voorzitter Raad van Toezicht AMOS Inhoudsopgave

Nadere informatie

PROFIEL. Lid Raad van Toezicht profiel Onderwijs. Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland

PROFIEL. Lid Raad van Toezicht profiel Onderwijs. Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland PROFIEL Lid Raad van Toezicht profiel Onderwijs Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland PublicSpirit drs. Marylin E.A. Demers Senior consultant Amersfoort, november 2015 Organisatie & context Het

Nadere informatie

Situatie- en profielschets SKO West- Friesland

Situatie- en profielschets SKO West- Friesland Situatie- en profielschets SKO West- Friesland Werving en selectie 2 leden raad van toezicht Hoorn, juli 2015 Marja de Kruif, senior adviseur Samen inspirerend lerend de toekomst in 1 Wie zijn wij? De

Nadere informatie

LID RAAD VAN TOEZICHT PROFIEL: KETENSAMENWERKING ONDERWIJS, KINDEROPVANG EN VOORSCHOOLSE EDUCATIE

LID RAAD VAN TOEZICHT PROFIEL: KETENSAMENWERKING ONDERWIJS, KINDEROPVANG EN VOORSCHOOLSE EDUCATIE FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN TOEZICHT PROFIEL: KETENSAMENWERKING ONDERWIJS, KINDEROPVANG EN VOORSCHOOLSE EDUCATIE ASKO SCHOLEN Inhoudsopgave 1 ASKO Scholen 3 De organisatie 3 2 De Raad van Toezicht 4 Vacatures

Nadere informatie

Profielschets. lid Raad van Toezicht. Stichting SchOOL. Lelystad

Profielschets. lid Raad van Toezicht. Stichting SchOOL. Lelystad Profielschets lid Raad van Toezicht Stichting SchOOL Lelystad Hengelo (o), 17 september 2019 Inhoudsopgave 1. Informatie over SchOOL 3 Algemene informatie 3 Beloften en ambities 3 Organisatie 4 2. Informatie

Nadere informatie

Artikel 1 Begripsbepalingen De stichting: de Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen;

Artikel 1 Begripsbepalingen De stichting: de Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen; Betreft: Bestuursstatuut SOOOG Artikel 1 Begripsbepalingen De stichting: de Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen; De raden: de gemeenteraden Raad van Toezicht: het intern toezichthoudend orgaan

Nadere informatie

Profielschets voorzitter College van Bestuur. Stichting SchOOL. Lelystad

Profielschets voorzitter College van Bestuur. Stichting SchOOL. Lelystad Profielschets voorzitter College van Bestuur Stichting SchOOL Lelystad Hengelo (O), 18 maart 2017 Inhoudsopgave 1. Informatie over SchOOL Algemene informatie 3 Missie 4 Kernwaarden 4 Organisatie 5 2. Informatie

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht Aandachtgebieden financiën, bedrijfsvoering en vastgoed

Lid Raad van Toezicht Aandachtgebieden financiën, bedrijfsvoering en vastgoed Vacature Lid Raad van Toezicht Aandachtgebieden financiën, bedrijfsvoering en vastgoed Stichting De Waalboog Nijmegen 13 maart 2019 1 Stichting De Waalboog Stichting De Waalboog is één van de grote Nijmeegse

Nadere informatie

Profiel Raad van Toezicht

Profiel Raad van Toezicht Profiel Raad van Toezicht De Holding OPO Furore en PCBO Smallingerland e.o. gaan met ingang van 1 januari 2019 een duurzame bestuurlijke samenwerking aan in de vorm van een Holding. OPO Furore en PCBO

Nadere informatie

PROFIELDOCUMENT. Twee leden Raad van Toezicht bij Stichting Gooise Scholen Federatie

PROFIELDOCUMENT. Twee leden Raad van Toezicht bij Stichting Gooise Scholen Federatie PROFIELDOCUMENT Twee leden Raad van Toezicht bij Stichting Gooise Scholen Federatie PublicSpirit Mevrouw drs. Marylin E.A. Demers senior consultant Amersfoort, december 2013 Organisatie & Context De Gooise

Nadere informatie

Profiel. Vanboeijen. Twee leden raad van toezicht

Profiel. Vanboeijen. Twee leden raad van toezicht Profiel Vanboeijen Twee leden raad van toezicht 1 Vanboeijen Twee leden raad van toezicht Organisatie Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen

Nadere informatie

PROFIELSCHETS LEDEN BESTUUR EN VOORZITTER STICHTING IJSSELGRAAF

PROFIELSCHETS LEDEN BESTUUR EN VOORZITTER STICHTING IJSSELGRAAF PROFIELSCHETS LEDEN BESTUUR EN VOORZITTER STICHTING IJSSELGRAAF 1. Inleiding Stichting IJsselgraaf is een middelgrote stichting met 19 openbare basisscholen in de gemeenten Bronkhorst, Doetinchem en Doesburg.

Nadere informatie

Willem de Zwijger College

Willem de Zwijger College Functieprofiel Raad van Toezicht 17 september 2018 Willem de Zwijger College 1 Functieprofiel Raad van toezicht Hoofdtaak De raad van toezicht functioneert als eenheid en waakt over het integrale belang

Nadere informatie

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht.

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht. 6. Raad van Toezicht 14-04-2014 Versie 6.02 Huishoudelijk reglement Raad van Toezicht Status Definitief Artikel 1: Positionering Raad van Toezicht Ingevolge de statuten bestuurt het College van Bestuur

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht FUNCTIEPROFIEL Lid Raad van Toezicht met financiële expertise Samen leren, samen leven! PublicSpirit drs. Marylin E.A. Demers senior consultant Amersfoort, maart 2019 1 van 5 Organisatie & context Stichting

Nadere informatie

Profielschets Lid Raad van Toezicht per januari 2015

Profielschets Lid Raad van Toezicht per januari 2015 Profielschets Lid Raad van Toezicht per januari 2015 Algemeen De Riethorst Stromenland richt zich met ca 1300 medewerkers en 700 vrijwilligers op wonen, zorg en welzijn. Enerzijds via een eigen aanbod

Nadere informatie

VOORZITTER LANDELIJKE COMMISSIE

VOORZITTER LANDELIJKE COMMISSIE PROFIELSCHETS VOORZITTER LANDELIJKE COMMISSIE VOOR GESCHILLEN WMS STICHTING ONDERWIJSGESCHILLEN UTRECHT 1. Stichting Onderwijsgeschillen 3 De organisatie 3 2. De Landelijke Commissie voor Geschillen WMS

Nadere informatie

Profiel. Voorzitter Raad van Toezicht. 21 april Opdrachtgever Sophia Stichting

Profiel. Voorzitter Raad van Toezicht. 21 april Opdrachtgever Sophia Stichting Profiel Voorzitter Raad van Toezicht 21 april 2016 Opdrachtgever Sophia Stichting Voor meer informatie over de functie Marcel ten Berge, adviseur Leeuwendaal Telefoon (088) 00 868 00 Voor sollicitatie

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT. Begripsbepalingen Artikel 1

BESTUURSREGLEMENT. Begripsbepalingen Artikel 1 BESTUURSREGLEMENT Begripsbepalingen Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: Stichting : Stichting voor Christelijk en Algemeen/Neutraal Bijzonder Basisonderwijs Nije Gaast te Gaasterlân-Sleat

Nadere informatie

Bestuursstatuut. Vaststellingstraject op voorstel van het College van Bestuur. Raad van Toezicht Vastgesteld door het bestuur. Versie: 1.

Bestuursstatuut. Vaststellingstraject op voorstel van het College van Bestuur. Raad van Toezicht Vastgesteld door het bestuur. Versie: 1. Bestuursstatuut Vaststellingstraject op voorstel van het College van Bestuur Raad van Toezicht 23-04-2014 Vastgesteld door het bestuur. Versie: 1.0 Bestuursstatuut Vereniging voor Christelijk Basisonderwijs

Nadere informatie

Functieprofiel Raad van Toezicht

Functieprofiel Raad van Toezicht Functieprofiel Raad van Toezicht Opgesteld: november 2014 Vastgesteld: 25 november 2014 Functieprofiel Raad van Toezicht SALTO 1 Functieprofiel Raad van Toezicht SALTO Organisatieschets In 2001 zijn de

Nadere informatie

Profielschets. Werving voorzitter en lid raad van toezicht van de Stichting Katholiek Onderwijs West-Friesland. Amsterdam, oktober 2017 Marja de Kruif

Profielschets. Werving voorzitter en lid raad van toezicht van de Stichting Katholiek Onderwijs West-Friesland. Amsterdam, oktober 2017 Marja de Kruif Profielschets Werving voorzitter en lid raad van toezicht van de Stichting Katholiek Onderwijs West-Friesland Amsterdam, oktober 2017 Marja de Kruif 1 Wie zijn wij De Stichting Katholiek Onderwijs West-Friesland

Nadere informatie

Vacatures Raad van Toezicht CVO Noord-Fryslân

Vacatures Raad van Toezicht CVO Noord-Fryslân Vacatures Raad van Toezicht CVO Noord-Fryslân Inleiding CVO Noord-Fryslân is een Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in het noorden van Friesland. De Vereniging bestaat uit drie scholen: Christelijk

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Toezicht Staring College

Profielschets. Lid Raad van Toezicht Staring College Profielschets Lid Raad van Toezicht Staring College (Profiel: Onderwijs met bestuurlijke ervaring) Staring College 190827 concept profielschets lid rvt Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1.Informatie over het

Nadere informatie

Profielschets Bestuurder. Stichting Scholengroep Primato. Hengelo (o)

Profielschets Bestuurder. Stichting Scholengroep Primato. Hengelo (o) Profielschets Bestuurder Stichting Scholengroep Primato Hengelo (o) Hengelo (o), Maart 2017 Inhoudsopgave 1. Informatie over Scholengroep Primato De organisatie 3 De huidige situatie 3 2. Informatie over

Nadere informatie

Functieprofiel TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT RIJN IJSSEL

Functieprofiel TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT RIJN IJSSEL Functieprofiel TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT RIJN IJSSEL Rijn IJssel Rijn IJssel is een school voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie in de regio Arnhem. We bieden jongeren en volwassenen

Nadere informatie

Profieldocument. Lid Raad van Toezicht. Agora. Zaandam

Profieldocument. Lid Raad van Toezicht. Agora. Zaandam Profieldocument Lid Raad van Toezicht Agora Zaandam Hengelo, 2 juli 2016 Erik Versteege Search: profielschets lid Raad van Toezicht Agora Zaandam Inhoudsopgave 1. Informatie over AGORA 2 2. Informatie

Nadere informatie

PROFIELSCHETS LID RAAD VAN TOEZICHT. Profiel: Zorgkwaliteit & Veiligheid. SHG GROEP Rijswijk

PROFIELSCHETS LID RAAD VAN TOEZICHT. Profiel: Zorgkwaliteit & Veiligheid. SHG GROEP Rijswijk PROFIELSCHETS LID RAAD VAN TOEZICHT Profiel: Zorgkwaliteit & Veiligheid SHG GROEP Rijswijk Inhoudsopgave 1 SHG Groep 3 De organisatie 3 2 De Raad van Toezicht 3 Vacatures Lid Raad van Toezicht 4 3 Functie-eisen

Nadere informatie

Voorzitter Raad van Toezicht en lid Raad van Toezicht met juridisch profiel

Voorzitter Raad van Toezicht en lid Raad van Toezicht met juridisch profiel Functieprofiel Voorzitter Raad van Toezicht en lid Raad van Toezicht met juridisch profiel Stichting De Waalboog Nijmegen 17 mei 2017 1 Stichting De Waalboog Stichting De Waalboog is één van de grote Nijmeegse

Nadere informatie

TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT

TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT FUNCTIEPROFIEL TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT Stichting Openbaar Primair Onderwijs Dordrecht (OPOD) 1. Stichting Openbaar Primair Onderwijs Dordrecht (OPOD)... 3 De organisatie... 3 De missie... 3 De structuur...

Nadere informatie

Bestuursstatuut. Vereniging voor Christelijk. Onderwijs in Midden en Oost Groningen. Te Oude Pekela

Bestuursstatuut. Vereniging voor Christelijk. Onderwijs in Midden en Oost Groningen. Te Oude Pekela Bijlage 4 Bestuursstatuut Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Midden en Oost Groningen Te Oude Pekela 25 Artikel 1 Begripsbepalingen In dit statuut wordt verstaan onder: Vereniging : Vereniging voor

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht, portefeuille Financiën, Lid Raad van Toezicht, portefeuille Onderwijs (-kwaliteit)

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht, portefeuille Financiën, Lid Raad van Toezicht, portefeuille Onderwijs (-kwaliteit) FUNCTIEPROFIEL Functies: Lid Raad van Toezicht, portefeuille Financiën, Lid Raad van Toezicht, portefeuille Onderwijs (-kwaliteit) 1. ORGANISATIEBESCHRIJVING De Meerwegen scholengroep is een christelijke

Nadere informatie

Profielschets. Bestuurssecretaris. Hoogeveen

Profielschets. Bestuurssecretaris. Hoogeveen Profielschets Bestuurssecretaris Roelof van Echten College Hoogeveen Hengelo (o), 26 september 2018 1 Inhoudsopgave 1. Profielschets 3 1.1 Inleiding 3 1.2 Plaats in de organisatie 3 1.3 Werkzaamheden 3

Nadere informatie

Profielschets Lid Raad van Toezicht Volckaert

Profielschets Lid Raad van Toezicht Volckaert Profielschets Lid Raad van Toezicht Volckaert TIRIONS CONSULTANCY BV ANJA TIRIONS MHA 24 NOVEMBER 2014 DEFINITIEVE VERSIE Algemeen Volckaert is begin 2008 ontstaan uit een fusie van de Stichting De Volckaert

Nadere informatie

VACATURE LID RAAD VAN TOEZICHT ( M/V)

VACATURE LID RAAD VAN TOEZICHT ( M/V) VACATURE De Stichting Emiliusschool in Son en Breugel heeft een Raad van Toezicht bestaande uit 5 leden. De dagelijkse leiding berust bij een directeur/ bestuurder. De Raad oefent toezicht uit op de bestuurder

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht Inleiding De Raad van Toezicht van de Stichting Sherpa, hierna Sherpa, werkt voor het bepalen van zijn samenstelling met een profielschets. Wanneer zich een vacature in de Raad van Toezicht voordoet, stelt

Nadere informatie

E. (Edward) Moolenburgh Directeur. VBS, september VBS Verbindend voor diversiteit in onderwijs 1

E. (Edward) Moolenburgh Directeur. VBS, september VBS Verbindend voor diversiteit in onderwijs 1 E. (Edward) Moolenburgh Directeur VBS, september 2018 VBS Verbindend voor diversiteit in onderwijs 1 INHOUD VBS Verbindend voor diversiteit in onderwijs 2 1. Hoeveel leden telt uw intern toezicht? 2. Wat

Nadere informatie

Organisatie- en functieprofiel Voorzitter en lid Raad van Toezicht. Stichting Kindante Sittard

Organisatie- en functieprofiel Voorzitter en lid Raad van Toezicht. Stichting Kindante Sittard Organisatie- en functieprofiel Voorzitter en lid Raad van Toezicht Stichting Kindante Sittard Datum: 27 augustus 2019 Vooraf en inhoud Onderdeel van de BeteoR-aanpak bij search, werving en selectie is

Nadere informatie

Profiel. Vanboeijen. Lid raad van toezicht

Profiel. Vanboeijen. Lid raad van toezicht Profiel Vanboeijen Lid raad van toezicht Vanboeijen Lid raad van toezicht Organisatie Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen

Nadere informatie

Profiel- en situatieschets

Profiel- en situatieschets Profiel- en situatieschets Werving en selectie leden raad van toezicht Samenwerkingsverband IJssel l Berkel Amsterdam, augustus 2018 Henk Hendriks Leden raad van toezicht SWV IJssel l Berkel Samenwerkingsverband

Nadere informatie

STICHTING CULTUUREDUCATIEGROEP Leiden

STICHTING CULTUUREDUCATIEGROEP Leiden PROFIELSCHETS LID RAAD VAN TOEZICHT Profiel: Cultureel Ondernemerschap STICHTING CULTUUREDUCATIEGROEP Leiden Inhoudsopgave 1. Stichting Cultuureducatiegroep 3 De organisatie 3 2. De Raad van Toezicht 3

Nadere informatie

Voorzitter Raad van Toezicht

Voorzitter Raad van Toezicht Functieprofiel Voorzitter Raad van Toezicht Stichting Het Rijnlands Lyceum Functienaam: Organisatie: Voorzitter Raad van Toezicht Stichting Het Rijnlands Lyceum De huidige voorzitter van de Raad van Toezicht,

Nadere informatie

Profielschets Twee leden Raad van Toezicht KRO-NCRV op voordracht van de KRO Ledenraad

Profielschets Twee leden Raad van Toezicht KRO-NCRV op voordracht van de KRO Ledenraad Profielschets Twee leden Raad van Toezicht KRO-NCRV op voordracht van de KRO Ledenraad 1. Inleiding De Vereniging KRO-NCRV is een samenwerkingsomroep met twee leden, de Vereniging KRO en de Vereniging

Nadere informatie

PROFIELSCHETS LID RAAD VAN TOEZICHT SHL-Groep

PROFIELSCHETS LID RAAD VAN TOEZICHT SHL-Groep PROFIELSCHETS LID RAAD VAN TOEZICHT SHL-Groep TIRIONS CONSULTANCY BV 10 DECEMBER 2013 DEFINITIEVE VERSIE ANJA TIRIONS MHA Algemeen SHL- Groep stelt zich ten doel het bevorderen van een krachtige, autonome,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN TOEZICHT. Bevoegdheden en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN TOEZICHT. Bevoegdheden en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht Stichting Basisonderwijs Gooi en Vechtstreek HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN TOEZICHT Artikel 1: Positionering Raad van Toezicht Ingevolge de statuten bestuurt het College van Bestuur en houdt

Nadere informatie

Profielschets. Raad van Toezicht

Profielschets. Raad van Toezicht Profielschets Raad van Toezicht Baarn, 29 september 2016 1 Inhoudsopgave Vivent... 3 Samenstelling Raad van Toezicht... 3 Profiel leden Raad van Toezicht... 3 Huidige vacatures... 5 De procedure... 5 Informatie...

Nadere informatie

Profielbeschrijving Raad van Toezicht. Pagina 1

Profielbeschrijving Raad van Toezicht. Pagina 1 Profielbeschrijving Raad van Toezicht Pagina 1 Contactgegevens Stichting Hervormde Scholen De Drieslag Lange Voren 88 3773 AS Barneveld info@dedrieslag.nl www.dedrieslag.nl Datum 28-01-2015 Pagina 2 Inhoud

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016 REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016 Positionering Raad van Toezicht in de stichting Artikel 1 De statuten van de stichting voorzien in de Raad van Toezicht. Het College van Bestuur

Nadere informatie

Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis

Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis BIJLAGE A Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis Dit profiel is vastgesteld op 28 mei 2013 op grond van het bepaalde in artikel 3.1 van het reglement van de raad van toezicht. 1. Profiel raad

Nadere informatie

Profielschets leden Raad van Toezicht Carintreggeland

Profielschets leden Raad van Toezicht Carintreggeland Profielschets leden Raad van Toezicht Carintreggeland Informatie over de organisatie Carintreggeland is een vitale, sociaal maatschappelijke onderneming op het gebied van Wonen, Welzijn en Zorg met als

Nadere informatie

DE GOEDE WONING. Lid raad van commissarissen. Huurdersvoordracht

DE GOEDE WONING. Lid raad van commissarissen. Huurdersvoordracht DE GOEDE WONING Huurdersvoordracht Januari 2019 Pagina 1 De organisatie (hierna: DGW) beheert circa 6.300 sociale huurwoningen in Zoetermeer en breidt dit bezit de komende jaren verder uit door nieuwe

Nadere informatie

Profielschets Twee leden Raad van Toezicht SVRZ

Profielschets Twee leden Raad van Toezicht SVRZ Profielschets Twee leden Raad van Toezicht SVRZ TIRIONS CONSULTANCY BV ANJA TIRIONS MHA 31 JANUARI 2018 DEFINITIEVE VERSIE Algemeen Stichting voor Regionale Zorgverlening (SVRZ) is een vooruitstrevende

Nadere informatie

Profielschets Onderwijsdirecteur. Roelof van Echten College. Hoogeveen

Profielschets Onderwijsdirecteur. Roelof van Echten College. Hoogeveen Profielschets Onderwijsdirecteur Roelof van Echten College Hoogeveen Hengelo (O), 7 juni 2017 Inhoudsopgave 1. Profielschets 3 2. Informatie over het Roelof van Echten College 4 3. Informatie over de procedure

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING VOOR INTERCONFESSIONEEL EN ALGEMEEN BIJZONDER VOORTGEZET ONDERWIJS TE ROTTERDAM EN OMSTREKEN

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING VOOR INTERCONFESSIONEEL EN ALGEMEEN BIJZONDER VOORTGEZET ONDERWIJS TE ROTTERDAM EN OMSTREKEN ANNEX 1 REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING VOOR INTERCONFESSIONEEL EN ALGEMEEN BIJZONDER VOORTGEZET ONDERWIJS TE ROTTERDAM EN OMSTREKEN WERVINGS- SELECTIEPROCEDURE EN PROFIELEN RAAD VAN TOEZICHT Dit

Nadere informatie

Bestuursstatuut. Stichting Viviani

Bestuursstatuut. Stichting Viviani Bestuursstatuut Stichting Viviani Artikel 1 Begripsbepalingen In dit statuut wordt verstaan onder: Stichting : Stichting Viviani te Emmen; Raad van Toezicht : het toezichthoudend orgaan van de Stichting;

Nadere informatie

Profiel Raad van Toezicht Almere College

Profiel Raad van Toezicht Almere College Almere College finiknmř f.w'iíooi '-co» tup. imnc--ws Profiel Raad van Toezicht Almere College Taak en karakterisering Raad van Toezicht 1. De Raad van Toezicht oefent toezicht uit op het College van Bestuur

Nadere informatie

Profielschets Lid Raad van Toezicht met bindende voordracht door de clientenraad GGz Breburg

Profielschets Lid Raad van Toezicht met bindende voordracht door de clientenraad GGz Breburg Profielschets Lid Raad van Toezicht met bindende voordracht door de clientenraad GGz Breburg TIRIONS CONSULTANCY BV ANJA TIRIONS MHA VERSIE 14 OKTOBER 2013 Algemeen GGz Breburg is een organisatie voor

Nadere informatie

LID RAAD VAN TOEZICHT: GOVERNANCE & JURIDISCH

LID RAAD VAN TOEZICHT: GOVERNANCE & JURIDISCH FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN TOEZICHT: GOVERNANCE & JURIDISCH Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs De Breul Inhoudsopgave 1 Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs De Breul 3 De organisatie 3 De Raad

Nadere informatie

DIERENOPVANGCENTRUM AMSTERDAM. Reglement. Raad van Toezicht. november 2018

DIERENOPVANGCENTRUM AMSTERDAM. Reglement. Raad van Toezicht. november 2018 DIERENOPVANGCENTRUM AMSTERDAM Reglement Raad van Toezicht november 2018 Vastgesteld door de RvT in de vergadering van 19 november 2018 Inleiding Binnen de Stichting Dierenopvangcentrum Amsterdam II (Stichting)

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Leden Raden van Toezicht OPSO SPOOR

FUNCTIEPROFIEL. Leden Raden van Toezicht OPSO SPOOR FUNCTIEPROFIEL Leden Raden van Toezicht OPSO SPOOR PublicSpirit drs. Marylin E.A. Demers Senior consultant Amersfoort, augustus 2015 Organisatie OPSO en SPOOR zijn twee samenwerkende besturen openbaar

Nadere informatie

Profiel Lid Raad van Toezicht met aandachtsgebied bedrijfsvoering

Profiel Lid Raad van Toezicht met aandachtsgebied bedrijfsvoering Profiel Lid Raad van Toezicht met aandachtsgebied bedrijfsvoering Profielschets lid Raad van Toezicht met aandachtsgebied bedrijfsvoering Liemerije Liemerije is sinds 1976 het adres voor ouderenzorg in

Nadere informatie

Profielschets (Vice-) Voorzitter raad van toezicht KRO-NCRV tevens voorzitter raad van toezicht NCRV

Profielschets (Vice-) Voorzitter raad van toezicht KRO-NCRV tevens voorzitter raad van toezicht NCRV Profielschets (Vice-) Voorzitter raad van toezicht KRO-NCRV tevens voorzitter raad van toezicht NCRV 1. Inleiding De Vereniging KRO-NCRV is een samenwerkingsomroep met twee leden, de Vereniging KRO en

Nadere informatie

Profielschets Lid Raad van Toezicht GGz Breburg

Profielschets Lid Raad van Toezicht GGz Breburg Profielschets Lid Raad van Toezicht GGz Breburg TIRIONS CONSULTANCY BV ANJA TIRIONS MHA 24 OKTOBER 2017 DEFINITIEVE VERSIE Algemeen GGz Breburg biedt specialistische ggz zorg aan mensen met een psychiatrisch

Nadere informatie

Organisatie en Functieprofiel. Bestuurssecretaris. Stichting Groen Onderwijs Oost Nederland

Organisatie en Functieprofiel. Bestuurssecretaris. Stichting Groen Onderwijs Oost Nederland Organisatie en Functieprofiel Bestuurssecretaris Stichting Groen Onderwijs Oost 1 Inhoudsopgave 1. Stichting Groen Onderwijs Oost 3 1.1 De situatie 3 1.2 Het onderwijs na de fusie 3 2. De organisatie 3

Nadere informatie

Profiel. De Haagse Scholen. Voorzitter raad van toezicht

Profiel. De Haagse Scholen. Voorzitter raad van toezicht Profiel De Haagse Scholen Voorzitter raad van toezicht De Haagse Scholen Voorzitter raad van toezicht Organisatie De Haagse Scholen is een stichting voor openbaar basis en (voortgezet) speciaal onderwijs.

Nadere informatie

Profielschets Beoogd voorzitter en lid Raad van Toezicht SVRZ

Profielschets Beoogd voorzitter en lid Raad van Toezicht SVRZ Profielschets Beoogd voorzitter en lid Raad van Toezicht SVRZ TIRIONS CONSULTANCY BV ANJA TIRIONS MHA 27 MAART 2017 DEFINITIEVE VERSIE Algemeen Stichting voor Regionale Zorgverlening (SVRZ) is een organisatie

Nadere informatie

Profiel: HRM & Organisatieontwikkeling BUSSUM

Profiel: HRM & Organisatieontwikkeling BUSSUM FUNCTIEPROFIEL Lid RAAD VAN TOEZICHT Profiel: HRM & Organisatieontwikkeling DE GOOISE SCHOLEN FEDERATIE BUSSUM Inhoudsopgave 1 Gooise Scholen Federatie 3 Organisatie 3 Kernwaarden 3 Ambitie 3 Bestuursmodel

Nadere informatie

Profielschets Lid Raad van Toezicht Ruitersbos

Profielschets Lid Raad van Toezicht Ruitersbos Profielschets Lid Raad van Toezicht Ruitersbos TIRIONS CONSULTANCY BV ANJA TIRIONS MHA 21 DECEMBER 2016 DEFINITIEVE VERSIE Algemeen Ruitersbos is een kleinschalige ouderenzorgorganisatie in Breda met 120

Nadere informatie

Reglement voor de Raad van Toezicht

Reglement voor de Raad van Toezicht Reglement voor de Raad van Toezicht Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: Stichting : Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Reformatorische Grondslag De Wartburg

Nadere informatie

Profielschets. Voorzitter College van Bestuur. Nije Gaast

Profielschets. Voorzitter College van Bestuur. Nije Gaast Profielschets Voorzitter College van Bestuur Nije Gaast DE ORGANISATIE Nije Gaast is een koepel van 15 basisscholen in Zuidwest Friesland. Deze combinatie bestaat uit 13 christelijke basisscholen en twee

Nadere informatie

Profielschets leden van de raad van toezicht

Profielschets leden van de raad van toezicht Profielschets leden van de raad van toezicht Competentieprofiel voor de raad van toezicht behorend bij de statuten van Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden 23 mei 2016 Preambule In het licht van good

Nadere informatie

Naar een Raad van Toezicht. Vereniging voor Gereformeerd Voortgezet Onderwijs voor Westelijk Nederland

Naar een Raad van Toezicht. Vereniging voor Gereformeerd Voortgezet Onderwijs voor Westelijk Nederland Naar een Raad van Toezicht Vereniging voor Gereformeerd Voortgezet Onderwijs voor Westelijk Nederland April 2011 0 Inhoud Naar een Raad van Toezicht... 0 1. Waarom een Raad van Toezicht- model?... 2 2.

Nadere informatie

Vacaturetekst. Twee leden Raad van Toezicht. Katholieke Stichting Ashram College. Alphen aan den Rijn

Vacaturetekst. Twee leden Raad van Toezicht. Katholieke Stichting Ashram College. Alphen aan den Rijn Vacaturetekst Twee leden Raad van Toezicht Katholieke Stichting Ashram College Alphen aan den Rijn Hengelo, 28 september 2017 Inhoudsopgave 1. Informatie over het Ashram College 2 1.1 Algemeen 2 1.2 Missie

Nadere informatie

Profielschets. Twee leden Raad van Toezicht (RvT) Het ABC

Profielschets. Twee leden Raad van Toezicht (RvT) Het ABC Profielschets Twee leden Raad van Toezicht (RvT) Het ABC Het ABC Baarsjesweg 224, 1058 AA Amsterdam 12 april 2017 1 Het ABC Het ABC is een ambitieus en innovatief expertisecentrum voor het onderwijs in

Nadere informatie

Profiel van de Raad van Toezicht van de Openbare Scholengroep Sevenwolden in Heerenveen

Profiel van de Raad van Toezicht van de Openbare Scholengroep Sevenwolden in Heerenveen Profiel van de Raad van Toezicht van de Openbare Scholengroep Sevenwolden in Heerenveen Inleiding OSG Sevenwolden is een Openbare Scholengroep met drie scholen ondergebracht in zeven vestigingen in Heerenveen,

Nadere informatie