BEGROTING Voorzitter van de zoneraad: Kris Declercq, burgemeester Roeselare. Zonecommandant: Christian Gryspeert

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BEGROTING Voorzitter van de zoneraad: Kris Declercq, burgemeester Roeselare. Zonecommandant: Christian Gryspeert"

Transcriptie

1 BEGROTING 2018 ARDOOIE DENTERGEM HOOGLEDE INGELMUNSTER IZEGEM MEULEBEKE MOORSLEDE LICHTERVELDE OOSTROZEBEKE PITTEM ROESELARE RUISELEDE STADEN TIELT WINGENE Voorzitter van de zoneraad: Kris Declercq, burgemeester Roeselare Zonecommandant: Christian Gryspeert Bijzonder rekenplichtige: Tine Dhont

2 Verslag bij de begroting 2018 voor de zone Midwest. Gelet op artikels 44 en 45 van de wet van 15 mei 2007 inzake de civiele veiligheid en latere wijzigingen dient een ontwerp van begroting steeds een toelichting/verslag te bevatten. Financiële toestand van de zone MIDWEST De gewone dienst van de begroting 2018 ziet er als volgt uit: UITGAVEN ONTVANGSTEN Personeel % Prestaties % Werkingskost % Overdrachten % Overdracht % Schuld UITGAVEN De uitgaven bedragen euro, wat euro hoger is in vergelijking met het initieel budget Deze stijging is bijna integraal toe te schrijven aan de stijging van de personeelskosten. Deze personeelsuitgaven bedragen 78% van de gewone uitgaven en zijn 4% ( euro) gestegen ten opzichte van de tweede begrotingswijziging De personeelsuitgaven bestaan uit de lonen van de beroepsbrandweermannen, vrijwilligers, administratief personeel en de mandaattoelagen. Ook de verzekering van de arbeidsongevallen en de bijdragen van de arbeidsgeneeskundige dienst worden onder deze uitgavencategorie geboekt. De voornaamste stijgingen situeren zich in: (i) De loonkost van de beroeps stijgt ten gevolge de aanwerving van 1 extra beroepsofficier en 2 extra adjudanten in dagdienst van het jaar Uiteraard speelt ook de voorziening van een index in het jaar 2018 en de stijgingen ten gevolge van schaalverschuivingen een rol. (ii) Het vakantiegeld van de beroeps en vrijwilligers stijgt. (iii) De loonkost van het administratief personeel stijgt door de aanwerving van de functie loopbaanbegeleiding. In 2018 wordt de loonkost van een volledig jaar in rekening gebracht. De werkingskosten bedragen 21% van de totale uitgaven van de gewone dienst. In vergelijking met de tweede begrotingswijziging 2017 daalt deze uitgave met 6% ( euro). In de tweede begrotingswijziging was er euro voorzien voor de herstelling van een elevator. Dit zorgt natuurlijk voor een sterke impact op de werkingskosten. Ook daalt de kost prestaties derden, aangezien de functie van zonesecretaris in het najaar 2018 wordt overgenomen door de postoverste van Tielt. Op die manier valt de compensatie voor de functie van secretaris nu ten laste van de wedden vrijwilligers. Ook de post voor kosten voor het inrichten van examens halveert, aangezien de meeste aanwervingen nu zijn doorgevoerd. Uiteraard voorzien we nog voldoende middelen voor eventuele bevorderingen. Ook dienen we voortaan het lidgeld Netwerk Brandweer te boeken op een budgetartikel dat behoort tot de categorie overdrachten in plaats van werkingskosten.

3 De voornaamste uitgaven in de werkingskosten zijn: - opleidingskosten brandweer: aankoop kledij brandweer: beheers- en werkingskosten informatica: huur en onderhoudskosten technische benodigdheden: prestaties van derden voor voertuigen: verzekering van voertuigen: technische benodigdheden rechtstreeks verbruik: Een laatste categorie uitgaven betreft de overdrachten, slechts 1% van de totale uitgaven. Onder deze categorie voorzien we o.a. de bijdrage aan de St-Jozefskliniek voor verpleegkundigen tijdens de dagdienst en dus nu ook het lidgeld Netwerk Brandweer. ONTVANGSTEN De ontvangsten in de gewone dienst bedragen euro, wat euro hoger is in vergelijking met de tweede begrotingswijziging boekjaar 2017 (3%). 8% van deze inkomsten bestaat uit prestaties, dit zowel voor brandweer als dienst 100. Het leeuwendeel van de ontvangsten bestaat uit overdrachten (92%). Zowel de overdrachten als de prestaties stijgen in boekjaar De prestaties stijgen met 10% ten gevolge de stijging in de inkomsten facturatie D100. Meerdere jaren op rij zien we dat deze inkomsten de raming van euro overstijgen. Daarom dat we nu ook vanaf 2018 deze inkomsten durven optrekken. Ook de overdrachten stijgen met 2% of euro. Deze stijging is vooral toe te schrijven aan de stijging in de exploitatietoelagen van de gemeenten. We schrijven een federale toelage in van euro ( euro) en een exploitatietoelage vanuit de gemeenten ten bedrage van euro ( euro). De federale toelage bestaat uit een basisdotatie van euro en een bijkomende dotatie van euro. Vooral de bijkomende dotatie is gestegen in vergelijking met boekjaar Net zoals vorig jaar, laten we de toelage van de gemeenten stijgen met 2%, aangezien de hogere personeelskost de voornaamste reden van de stijging van de exploitatie uitgaven is. Indien de hogere personeelskost zou moeten gecompenseerd worden door lagere werkingsuitgaven, boet de zone in aan dienstverlening.

4 De verdeling van exploitatietoelage van de gemeenten is als volgt opgebouwd. Om de indexatie van de dotaties te berekenen, wordt er gestart vanuit de totale dotatie per gemeente, vastgesteld op de prezoneraad van 25 november Op deze dotatie wordt een index toegepast van 2%. Deze dotatie wordt opgesplitst in een exploitatietoelage en een investeringstoelage, zoals beslist in de prezoneraad van 25 november Net zoals vorig jaar is er voor gekozen om het investeringsbudget volledig te financieren met de gemeentelijke dotaties en niet een deel via overdracht van de gewone dienst. De investeringstoelage bedraagt in totaliteit opnieuw euro. DOTATIE 2017 DOTATIE 2018 Ardooie , ,86 Hooglede , ,87 Ingelmunster , ,16 Izegem , ,42 Lichtervelde , ,72 Meulebeke , ,70 Moorslede , ,88 Pittem , ,33 Roeselare , ,42 Ruiselede , ,78 Staden , ,43 Tielt , ,81 Wingene , ,83 Dentergem , ,58 Oostrozebeke , ,63 Net zoals bij de voorgaande jaren wordt de verrekening van het materiaal opnieuw in mindering/meerdering gebracht. Deze verrekening heeft impact op de dotatie gedurende 10 jaar. Onderstaande tabel geeft de dotatie (exploitatie- plus investeringsdotatie) na verrekening materiaal.

5 Verrekening materiaal DOTATIE 2018 Ardooie , ,60 Hooglede 768, ,05 Ingelmunster , ,49 Izegem , ,32 Lichtervelde , ,84 Meulebeke , ,53 Moorslede , ,35 Pittem 6.049, ,37 Roeselare , ,30 Ruiselede , ,83 Staden , ,57 Tielt , ,55 Wingene , ,29 Dentergem 48, ,13 Oostrozebeke 93, ,19 Aangezien de investeringsuitgaven even hoog zijn als de investeringsuitgaven bij opmaak van de initiële begroting 2018, namelijk euro, houden we de investeringsdotaties constant. Het heeft weinig zin om deze dotaties op te trekken, aangezien de investeringen constant blijven. Concreet krijgen we onderstaande verdeling tussen exploitatie en investeringen. EXPL TOELAGE NA VERREKENING INV TOELAGE Ardooie , ,00 Hooglede , ,00 Ingelmunster , ,00 Izegem , ,00 Lichtervelde , ,00 Meulebeke , ,00 Moorslede , ,00 Pittem , ,00 Roeselare , ,00 Ruiselede , ,00 Staden , ,00 Tielt , ,00 Wingene , ,00 Dentergem , ,00 Oostrozebeke , ,00 Net als in de voorgaande jaren, is er voor de gemeente Ingelmunster en Meulebeke een bijkomende vermindering van dotatie. Dit uit efficiëntieoverwegingen, namelijk het vermijden van interne

6 facturatie tussen de zone en de gemeenten. Voor Ingelmunster gebeurt deze verrekening voor de ICT ondersteuning vanuit Ingelmunster (servers en onderhoud ICT netwerk). Voor Meulebeke gebeurt de verrekening voor het onderhoud van het wagenpark van post Meulebeke. Op die manier bekomen we onderstaande dotaties voor de gemeenten voor de begroting 2018: EXPL TOELAGE NA VERREKENING INV TOELAGE Ardooie , ,00 Hooglede , ,00 Ingelmunster , ,00 Izegem , ,00 Lichtervelde , ,00 Meulebeke , ,00 Moorslede , ,00 Pittem , ,00 Roeselare , ,00 Ruiselede , ,00 Staden , ,00 Tielt , ,00 Wingene , ,00 Dentergem , ,00 Oostrozebeke , ,00 In totaal dragen de gemeenten ,39 euro bij. Als we de verrekening met Ingelmunster en Meulebeke negeren, dragen de gemeenten ,39 euro bij. Als we dit vergelijken met de dotatie van de federale overheid bekomen we een verdeling van 27% federale middelen en 73% middelen uit de gemeente.

7 De buitengewone dienst van de begroting 2018 ziet er als volgt uit: UITGAVEN ONTVANGSTEN Investeringen % Overdrachten % De uitgaven in buitengewone dienst bedragen euro. Dit bedrag bestaat uit 100% investeringen. De investeringen voor de zone zijn zo realistisch mogelijk in kaart gebracht. De technische commissie heeft in 2016 een investeringsplan van het rollend materieel voor de komende 20 jaar voorop gesteld en dit vertaald naar de begroting. Er wordt euro voorzien voor aankoop meubilair (administratief personeel, kasten in functie van opbergen brandweermateriaal, ), euro voor investeringen informaticamaterieel, euro voor aankoop rollend materieel, euro voor aankoop materieel, machines en uitrusting brandweer en euro voor aankoop machines, materiaal en uitrusting dienst 100. De ontvangsten bedragen euro, bestaande uit overdrachten. Dit zijn de investeringstoelagen van de gemeenten (zie eerder).

8 GEWONE DIENST volgens de verhoging verlaging na de oorspronkelijke voorgestelde begroting of de + - wijziging vorige wijziging Alg.resultaat budgetrekening Resultaat budgetrekening Alg.resultaat budgetrekening Budget 2018 Ontvangsten van het eigen dienstjaar Prestaties Overdrachten Schuld Uitgaven van het eigen dienstjaar Personeel Werkingskosten Overdrachten Ontvangsten vorige jaren Uitgaven vorige jaren Ontvangsten overboekingen Uitgaven overboekingen Geraamd resultaat van het budget Geraamd algemeen budgetresultaat BUITENGEWONE DIENST volgens de verhoging verlaging na de oorspronkelijke voorgestelde begroting of de + - wijziging vorige wijziging Alg.resultaat budgetrekening Resultaat budgetrekening Alg.resultaat budgetrekening Budget 2018 Ontvangsten van het eigen dienstjaar Overdrachten Uitgaven van het eigen dienstjaar Investeringen Ontvangsten vorige jaren Uitgaven vorige jaren Ontvangsten overboekingen Uitgaven overboekingen Geraamd resultaat van het budget Geraamd algemeen budgetresultaat ,00

9 Brandweerzone Midwest 04 Zonenummer BEGROTING DIENSTJAAR Overboekingen Artikel Alg. UITGAVEN REKENING BEGROTING BOEKHOUDK. KREDIET rek VERDELING 78 G.U. Overboekingen 060/ Overboeking nr.gewone reservefonds ,00 0,00 0,00 060/954 0,00 060/ Overboeking G.D. - B.D , ,00 0,00 060/957 0,00 069/ TOTAAL G.U.O , ,00 0,00 0,00 069/ TOTAAL G.U , ,00 0,00 0,00-1 -

10 Brandweerzone Midwest 04 Zonenummer BEGROTING DIENSTJAAR Brandweer Artikel Alg. UITGAVEN REKENING BEGROTING BOEKHOUDK. KREDIET rek VERDELING 70 G.U. Personeel 351/ Bezoldiging van het personeel , , ,00 van de hulpverleningszone 35191/ Bezoldiging van het administratief personeel , , ,00 van de hulpverleningszone 35192/ Mandaatvergoedingen cdt/ontvanger/sec , , ,00 van de hulpverleningszone 351/ Vergoedingen prestaties van het personeel , , ,00 van de hulpverleningszone 351/ ,00 351/ Vakantiegeld van het personeel van de , , ,00 hulpverleningszone 35191/ Vakantiegeld administratief personeel , , , / Vakantiegeld + copernicuspremie 960,00 960,00 965,00 Operationelen & Calog & vervanger contract 4/5 351/ Andere sociale vergoedingen en toelag , , ,00 351/ ,00 351/ Patron bijdr aan de RSZPPO voor het personeel , , ,00 van de hulpverleningszone 35191/ Patron bijdr administratief personeel zone , , , / Patron bijdr op mandaat 3.836, , ,00 351/ Patron. bijdragen op vergoedingen voor prestat , , ,00 van het personeel van de hulpverleningszone 351/ Patronale bijdrage aan de omslagkas pensioenen , , ,00 voor het personeel van de hulpverleningszone 351/ ,00 351/ Vergoed.verplaats.kost.v.en naar werk 2.446, , , / Vergoed.verplaats.kost.v.en naar werk 575,00 500,00 500,00 351/ Maaltijdcheques , , , / Maaltijdcheques administratie , , ,00 351/ ,00 351/ Pensioenen rechtstr.t.l.v.de 0,00 0, ,00 hulpverleningszone 351/ ,00 351/ Premie arbeidsongevallen , , ,00-2 -

11 Brandweerzone Midwest 04 Zonenummer BEGROTING DIENSTJAAR Brandweer Artikel Alg. UITGAVEN REKENING BEGROTING BOEKHOUDK. KREDIET rek VERDELING 351/ Bijdragen arbeidsgeneeskundige dienst , , ,00 351/ ,00 369/ TOTAAL G.U.P , , , ,00 71 G.U. Werkingskosten 351/ Vergoeding verplaatsingen (reiskosten) 1.235, , , / Vergoeding verplaatsingen (reiskosten) 324,00 500,00 500,00 351/ Andere vergoedingen 806, , ,00 351/ ,00 351/ Presentiegeld.van commissies en jury's 0, , ,00 351/ ,00 351/ Kantoorbenodigheden rechtstr.verbruik , , ,00 351/ Goederen bestemd rechtstreekse verkoop 0, , ,00 351/ Prestaties derden, eigen aan functie , , , / Kosten weddecentrale , , ,00 Prestaties derden, eigen aan functie 351/ Frankeringskosten 6.018, , ,00 351/ Telefoonkosten , , ,00 351/ Huur-en onderhoudskost.bureaumat.&meub 6.275, , ,00 351/ Beheers-en werkingskosten informatica , , ,00 351/ Prestat.geleverd arbeidskundige dienst , , ,00 351/ Kosten deurwaarder en boetes 0, , ,00 351/ Receptie- en representiekosten 4.332, , , / Receptie- en representiekosten 1.985, , ,00 Vergaderingen - opleidingen 35121/ Receptie- en representiekosten 1.771, , ,00 Drank/eten Interventies 351/ Kosten beroepsopleiding van personeel , , ,00 351/ Kosten voor het inrichten van examens , , ,00-3 -

12 Brandweerzone Midwest 04 Zonenummer BEGROTING DIENSTJAAR Brandweer Artikel Alg. UITGAVEN REKENING BEGROTING BOEKHOUDK. KREDIET rek VERDELING 351/ Kosten aankoop boeken,documentat.abon , , ,00 351/ Andere administratiekosten 3.169, , , / Lidgeld BVV , ,00 0,00 Andere administratiekosten 351/ ,00 351/ Techn.benodigheden rechtstr.verbruik , , ,00 351/ Aankoop,onderh.,huur werkkled.gem.pers , , ,00 351/ Prestaties derden, eigen aan functie , , ,00 351/ Verzekeringen:burg.aanspr.diefstal,bra , , ,00 351/ Huur-en onderh.kost.techn.benodigheden , , ,00 351/ Benodighed.prijsuitreik.,speelgoed,enz 280,00 0,00 0,00 351/ Diverse technische kosten , , ,00 351/ ,00 351/ Prestat.derd.vr.gebouw.eigen functie 4.702, , ,00 351/ ,00 351/ Huur en huurlasten gehuurde onr.goeder , , ,00 351/ ,00 351/ Materialen voertuig.rechtstr.verbruik , , ,00 351/ Olie en brandstof voor voertuigen , , ,00 351/ Prestaties van derden voor voertuigen , , ,00 351/ Verzekeringen van voertuigen , , ,00 351/ Belastingen en taksen op voertuigen 3.720, , ,00 351/ Huur- en transportmaterieel 9.910,00 826,00 0,00 351/ Andere kosten voor voertuigen , , ,00 351/ ,00 351/ Administrat.kosten.voor financ.beheer 41,00 100,00 100,00-4 -

13 Brandweerzone Midwest 04 Zonenummer BEGROTING DIENSTJAAR Brandweer Artikel Alg. UITGAVEN REKENING BEGROTING BOEKHOUDK. KREDIET rek VERDELING 351/ Roerende voorheffing 387,00 500,00 500,00 351/ ,00 352/ Prestaties derden, eigen aan functie , , ,00 352/ Frankeringskosten 9.012, , ,00 352/ Kosten beroepsopleiding van personeel , , ,00 352/ ,00 352/ Techn.benodigheden rechtstr.verbruik , , ,00 352/ Aankoop,onderh.,huur werkkled.gem.pers 6.455, , ,00 352/ Prestaties derden, eigen aan functie 2.522, , ,00 352/ Huur-en onderh.kost.techn.benodigheden 4.937, , ,00 352/ ,00 352/ Materialen voertuig.rechtstr.verbruik 761, , ,00 352/ Olie en brandstof voor voertuigen 7.177, , ,00 352/ Prestaties van derden voor voertuigen , , ,00 352/ Verzekeringen van voertuigen 2.013, , ,00 352/ Belastingen en taksen op voertuigen 0, ,00 0,00 352/ Huur- en transportmaterieel 625, ,00 0,00 352/ ,00 369/ TOTAAL G.U.W , , , ,00 72 G.U. Overdrachten 351/ Onwaarden op nt.-geinde vastgest.recht 3.100, , ,00 351/ Terugbet.onwaard.geinde vastgest.recht 404, , ,00 351/ ,00 351/ Lidmaatschapsbijdr.verenig.gem.belang 0,00 0, ,00 351/ ,00-5 -

14 Brandweerzone Midwest 04 Zonenummer BEGROTING DIENSTJAAR Brandweer Artikel Alg. UITGAVEN REKENING BEGROTING BOEKHOUDK. KREDIET rek VERDELING 351/ Tussenkomst in vakbondpremies 2.374, , ,00 351/ ,00 352/ Onwaarden op nt.-geinde vastgest.recht , , ,00 352/ Terugbet.onwaard.geinde vastgest.recht 521, , ,00 352/ ,00 352/ Bijdr.in tekort openbare ziekenhuizen , , ,00 352/ ,00 369/ TOTAAL G.U.O , , , ,00 369/ TOTAAL G.U , , , ,00-6 -

15 Brandweerzone Midwest 04 Zonenummer BEGROTING DIENSTJAAR Brandweer Artikel Alg. UITGAVEN REKENING BEGROTING BOEKHOUDK. KREDIET rek VERDELING 91 B.U. Investeringen 351/ Aankoop van ander meubilair , , , ,00 351/ Aankoop van informaticamaterieel , , , ,00 351/ Aankoop auto's & bestelwagens , , , ,00 351/ Aankoop speciale en andere voertuigen , , , ,00 351/ Aankoop machines,expl.mat.en uitrust , , , ,00 352/ Aankoop ziekenwagens 0, ,00 0,00 0,00 352/ Aankoop machines,expl.mat.en uitrust , , , ,00 369/ TOTAAL B.U.I , , , ,00 369/ TOTAAL B.U , , , ,00-7 -

16 Brandweerzone Midwest 04 Zonenummer BEGROTING DIENSTJAAR Overboekingen Artikel Alg. ONTVANGSTEN REKENING BEGROTING BEGROTINGS- rek RAMING 88 B.O. Overboekingen 060/ Overboeking G.D. - B.D , ,00 0,00 069/ TOTAAL B.O.O , ,00 0,00 069/ TOTAAL B.O , ,00 0,00-1 -

17 Brandweerzone Midwest 04 Zonenummer BEGROTING DIENSTJAAR Brandweer Artikel Alg. ONTVANGSTEN REKENING BEGROTING BEGROTINGS- rek RAMING 60 G.O. Prestaties 351/ Rechtstr.prestat.betreffende functie , , , / Verkoop rookmelders 0, , ,00 351/ Terugvordering kosten,vergvolgingskost 2.670, , ,00 351/ Andere ontvangsten en terugvorderingen , , , / Andere ontvangsten en terugvorderingen 1.834, , ,00 Terugvorderen MTC's administratie 352/ Rechtstr.prestat.betreffende functie , , ,00 369/ TOTAAL G.O.P , , ,00 61 G.O. Overdrachten 351/ Verg.kleine schade 6.770,00 0,00 0,00 door verzek.my of bedrijf/persoon 351/ Bijdr.hog.overh.in weddelast.gedet.per 0,00 0, ,00 351/ Federale toelage , , , / Gegroepeerde federale bijkomende dotatie , , , / Gewone toelage - Ardooie , , , / Gewone toelage - Hooglede , , , / Gewone toelage - Ingelmunster , , , / Gewone toelage - Izegem , , , / Gewone toelage - Lichtervelde , , , / Gewone toelage - Meulebeke , , , / Gewone toelage - Moorslede , , , / Gewone toelage - Pittem , , , / Gewone toelage - Roeselare , , , / Gewone toelage - Ruiselede , , , / Gewone toelage - Staden , , , / Gewone toelage - Tielt , , ,00-2 -

18 Brandweerzone Midwest 04 Zonenummer BEGROTING DIENSTJAAR Brandweer Artikel Alg. ONTVANGSTEN REKENING BEGROTING BEGROTINGS- rek RAMING 35113/ Gewone toelage - Wingene , , , / Gewone toelage - Dentergem , , , / Gewone toelage - Oostrozebeke , , ,00 352/ Andere specifieke subs.v.hog.overheden , , ,00 369/ TOTAAL G.O.O , , ,00 62 G.O. Schuld 351/ Creditintresten op termijnrekening 1.068, , ,00 369/ TOTAAL G.O.S , , ,00 369/ TOTAAL G.O , , ,00-3 -

19 Brandweerzone Midwest 04 Zonenummer BEGROTING DIENSTJAAR Brandweer Artikel Alg. ONTVANGSTEN REKENING BEGROTING BEGROTINGS- rek RAMING 80 B.O. Overdrachten 35101/ Inv. toelage - Ardooie , , , / Inv. toelage - Hooglede , , , / Inv. toelage - Ingelmunster , , , / Inv. toelage - Izegem , , , / Inv. toelage - Lichtervelde , , , / Inv. toelage - Meulebeke , , , / Inv. toelage - Moorslede , , , / Inv. toelage - Pittem , , , / Inv. toelage - Roeselare , , , / Inv. toelage - Ruiselede , , , / Inv. toelage - Staden , , , / Inv. toelage - Tielt , , , / Inv. toelage - Wingene , , , / Inv. toelage - Dentergem , , , / Inv. toelage - Oostrozebeke , , ,00 369/ TOTAAL B.O.O , , ,00 369/ TOTAAL B.O , , ,00-4 -

20 05 SAMENVATTENDE TABEL UITGAVEN GEWONE DIENST - Begroting 2018 FUNCTIES Personeel Werkingskost. Overdrachten Schuld Totaal 000/70 000/71 000/72 000/7X 000/ F.00 Niet-verdeelbare ontvangsten/uitgaven 0,00 0,00 0,00 0,00 0, F.01 OPENBARE SCHULD 0,00 0,00 0,00 0,00 0, F.02 Fondsen 0,00 0,00 0,00 0,00 0, F.040 Belastingen 0,00 0,00 0,00 0,00 0, F.05 Verzekeringen 0,00 0,00 0,00 0,00 0, F Algemene administratie 0,00 0,00 0,00 0,00 0, F.124 Privaat patrimonium 0,00 0,00 0,00 0,00 0, F.13 Algemene diensten 0,00 0,00 0,00 0,00 0, F.3 Justitie en politie 0,00 0,00 0,00 0,00 0, F Brandweer , , ,00 0, , F.4 Verkeer en waterstaat 0,00 0,00 0,00 0,00 0, F.5 Handel, nijverheid, middenstand 0,00 0,00 0,00 0,00 0, F.6 Landbouw, visserij, voedselvoorziening 0,00 0,00 0,00 0,00 0, F Primair onderwijs 0,00 0,00 0,00 0,00 0, F.73 Secundair-,kunst-en technisch onderwys 0,00 0,00 0,00 0,00 0, F.74 Wetenschappelijk onderwijs 0,00 0,00 0,00 0,00 0, F.75 Onderwijs aan gehandicapten 0,00 0,00 0,00 0,00 0, F Volksontwikkeling en kunst 0,00 0,00 0,00 0,00 0, F.767 Openbare bibliotheken 0,00 0,00 0,00 0,00 0, F.79 Erediensten 0,00 0,00 0,00 0,00 0, F.80 Sociale zekerheid en bijstand 0,00 0,00 0,00 0,00 0, F.81 Wetenschappelijk onderzoek 0,00 0,00 0,00 0,00 0, F Sociale zekerheid en bijstand 0,00 0,00 0,00 0,00 0, F.84 Sociale hulp en gezinsvoorzieningen 0,00 0,00 0,00 0,00 0, F.85 Werkgelegenheid 0,00 0,00 0,00 0,00 0, F.86 Arbeidsverhoudingen en -bescherming 0,00 0,00 0,00 0,00 0, F Volksgezondheid en openbare hygiene 0,00 0,00 0,00 0,00 0, F Voeding - Water 0,00 0,00 0,00 0,00 0, F Ontsmetting - reiniging - huisvuil 0,00 0,00 0,00 0,00 0, F.877 Afvalwater 0,00 0,00 0,00 0,00 0, F Begraafplaatsen en milieubescherming 0,00 0,00 0,00 0,00 0, F.9 Huisvesting - stedebouw 0,00 0,00 0,00 0,00 0, Totalen eigen dienstjaar , , ,00 0, ,00-1 -

21 05 SAMENVATTENDE TABEL UITGAVEN GEWONE DIENST - Begroting 2018 Negatief resultaat eigen dienstjaar 0, Totaal vorige dienstjaren (art tabel 3) 0,00 Negatief saldo vorige dienstjaren 0, Totaal eigen dienstjaar + vorige dienstjaren ,00 Negatief resultaat voor overboekingen 0, Totaal van de overboekingen 0,00 Negatief saldo overboekingen 0, Totaal van het dienstjaar ,00 Geraamd negatief resultaat van het dienstjaar 0,00-2 -

22 05 SAMENVATTENDE TABEL ONTVANGSTEN GEWONE DIENST - Begroting 2018 FUNCTIES Prestaties Overdrachten Schuld Totaal 000/60 000/61 000/62 000/ F.00 Niet-verdeelbare ontvangsten/uitgaven 0,00 0,00 0,00 0, F.01 OPENBARE SCHULD 0,00 0,00 0,00 0, F.02 Fondsen 0,00 0,00 0,00 0, F.040 Belastingen 0,00 0,00 0,00 0, F.05 Verzekeringen 0,00 0,00 0,00 0, F Algemene administratie 0,00 0,00 0,00 0, F.124 Privaat patrimonium 0,00 0,00 0,00 0, F.13 Algemene diensten 0,00 0,00 0,00 0, F.3 Justitie en politie 0,00 0,00 0,00 0, F Brandweer , , , , F.4 Verkeer en waterstaat 0,00 0,00 0,00 0, F.5 Handel, nijverheid, middenstand 0,00 0,00 0,00 0, F.6 Landbouw, visserij, voedselvoorziening 0,00 0,00 0,00 0, F Primair onderwijs 0,00 0,00 0,00 0, F.73 Secundair-,kunst-en technisch onderwys 0,00 0,00 0,00 0, F.74 Wetenschappelijk onderwijs 0,00 0,00 0,00 0, F.75 Onderwijs aan gehandicapten 0,00 0,00 0,00 0, F Volksontwikkeling en kunst 0,00 0,00 0,00 0, F.767 Openbare bibliotheken 0,00 0,00 0,00 0, F.79 Erediensten 0,00 0,00 0,00 0, F.80 Sociale zekerheid en bijstand 0,00 0,00 0,00 0, F.81 Wetenschappelijk onderzoek 0,00 0,00 0,00 0, F Sociale zekerheid en bijstand 0,00 0,00 0,00 0, F.84 Sociale hulp en gezinsvoorzieningen 0,00 0,00 0,00 0, F.85 Werkgelegenheid 0,00 0,00 0,00 0, F.86 Arbeidsverhoudingen en -bescherming 0,00 0,00 0,00 0, F Volksgezondheid en openbare hygiene 0,00 0,00 0,00 0, F Voeding - Water 0,00 0,00 0,00 0, F Ontsmetting - reiniging - huisvuil 0,00 0,00 0,00 0, F.877 Afvalwater 0,00 0,00 0,00 0, F Begraafplaatsen en milieubescherming 0,00 0,00 0,00 0, F.9 Huisvesting - stedebouw 0,00 0,00 0,00 0, Totalen eigen dienstjaar , , , ,00-3 -

23 05 SAMENVATTENDE TABEL ONTVANGSTEN GEWONE DIENST - Begroting 2018 Positief resultaat eigen dienstjaar 1.370, Totaal vorige dienstjaren (art tabel 3) 0,00 Positief saldo vorige dienstjaren 0, Totaal eigen dienstjaar + vorige dienstjaren ,00 Positief resultaat voor overboekingen 1.370, Totaal van de overboekingen 0,00 Positief saldo overboekingen 0, Totaal van het dienstjaar ,00 Geraamd positief resultaat van het dienstjaar 1.370, Geraamd resultaat van het dienstjaar (+ of -) 1.370, Geraamd algemeen begrotingsresultaat van het vorige jaar (art tabel 3) 4.729, Geraamd algemeen begrotingsresultaat 6.099,00 Gewone dienst - 4 -

24 05 SAMENVATTENDE TABEL UITGAVEN BUITENGEWONE DIENST - Begroting 2018 FUNCTIES Overdrachten Investeringen Schuld Totaal 000/90 000/91 000/92 000/ F.00 Niet-verdeelbare ontvangsten/uitgaven 0,00 0,00 0,00 0, F.01 OPENBARE SCHULD 0,00 0,00 0,00 0, F.02 Fondsen 0,00 0,00 0,00 0, F.040 Belastingen 0,00 0,00 0,00 0, F.05 Verzekeringen 0,00 0,00 0,00 0, F Algemene administratie 0,00 0,00 0,00 0, F.124 Privaat patrimonium 0,00 0,00 0,00 0, F.13 Algemene diensten 0,00 0,00 0,00 0, F.3 Justitie en politie 0,00 0,00 0,00 0, F Brandweer 0, ,00 0, , F.4 Verkeer en waterstaat 0,00 0,00 0,00 0, F.5 Handel, nijverheid, middenstand 0,00 0,00 0,00 0, F.6 Landbouw, visserij, voedselvoorziening 0,00 0,00 0,00 0, F Primair onderwijs 0,00 0,00 0,00 0, F.73 Secundair-,kunst-en technisch onderwys 0,00 0,00 0,00 0, F.74 Wetenschappelijk onderwijs 0,00 0,00 0,00 0, F.75 Onderwijs aan gehandicapten 0,00 0,00 0,00 0, F Volksontwikkeling en kunst 0,00 0,00 0,00 0, F.767 Openbare bibliotheken 0,00 0,00 0,00 0, F.79 Erediensten 0,00 0,00 0,00 0, F.80 Sociale zekerheid en bijstand 0,00 0,00 0,00 0, F.81 Wetenschappelijk onderzoek 0,00 0,00 0,00 0, F Sociale zekerheid en bijstand 0,00 0,00 0,00 0, F.84 Sociale hulp en gezinsvoorzieningen 0,00 0,00 0,00 0, F.85 Werkgelegenheid 0,00 0,00 0,00 0, F.86 Arbeidsverhoudingen en -bescherming 0,00 0,00 0,00 0, F Volksgezondheid en openbare hygiene 0,00 0,00 0,00 0, F Voeding - Water 0,00 0,00 0,00 0, F Ontsmetting - reiniging - huisvuil 0,00 0,00 0,00 0, F.877 Afvalwater 0,00 0,00 0,00 0, F Begraafplaatsen en milieubescherming 0,00 0,00 0,00 0, F.9 Huisvesting - stedebouw 0,00 0,00 0,00 0, Totalen eigen dienstjaar 0, ,00 0, ,00-5 -

25 05 SAMENVATTENDE TABEL UITGAVEN BUITENGEWONE DIENST - Begroting 2018 Negatief resultaat eigen dienstjaar 0, Totaal vorige dienstjaren (art tabel 3) 0,00 Negatief saldo vorige dienstjaren 0, Totaal eigen dienstjaar + vorige dienstjaren ,00 Negatief resultaat voor overboekingen 0, Totaal van de overboekingen 0,00 Negatief saldo overboekingen 0, Totaal van het dienstjaar ,00 Geraamd negatief resultaat van het dienstjaar 0,00-6 -

26 05 SAMENVATTENDE TABEL ONTVANGSTEN BUITENGEWONE DIENST - Begroting 2018 FUNCTIES Overdrachten Investeringen Schuld Totaal 000/80 000/81 000/82 000/ F.00 Niet-verdeelbare ontvangsten/uitgaven 0,00 0,00 0,00 0, F.01 OPENBARE SCHULD 0,00 0,00 0,00 0, F.02 Fondsen 0,00 0,00 0,00 0, F.040 Belastingen 0,00 0,00 0,00 0, F.05 Verzekeringen 0,00 0,00 0,00 0, F Algemene administratie 0,00 0,00 0,00 0, F.124 Privaat patrimonium 0,00 0,00 0,00 0, F.13 Algemene diensten 0,00 0,00 0,00 0, F.3 Justitie en politie 0,00 0,00 0,00 0, F Brandweer ,00 0,00 0, , F.4 Verkeer en waterstaat 0,00 0,00 0,00 0, F.5 Handel, nijverheid, middenstand 0,00 0,00 0,00 0, F.6 Landbouw, visserij, voedselvoorziening 0,00 0,00 0,00 0, F Primair onderwijs 0,00 0,00 0,00 0, F.73 Secundair-,kunst-en technisch onderwys 0,00 0,00 0,00 0, F.74 Wetenschappelijk onderwijs 0,00 0,00 0,00 0, F.75 Onderwijs aan gehandicapten 0,00 0,00 0,00 0, F Volksontwikkeling en kunst 0,00 0,00 0,00 0, F.767 Openbare bibliotheken 0,00 0,00 0,00 0, F.79 Erediensten 0,00 0,00 0,00 0, F.80 Sociale zekerheid en bijstand 0,00 0,00 0,00 0, F.81 Wetenschappelijk onderzoek 0,00 0,00 0,00 0, F Sociale zekerheid en bijstand 0,00 0,00 0,00 0, F.84 Sociale hulp en gezinsvoorzieningen 0,00 0,00 0,00 0, F.85 Werkgelegenheid 0,00 0,00 0,00 0, F.86 Arbeidsverhoudingen en -bescherming 0,00 0,00 0,00 0, F Volksgezondheid en openbare hygiene 0,00 0,00 0,00 0, F Voeding - Water 0,00 0,00 0,00 0, F Ontsmetting - reiniging - huisvuil 0,00 0,00 0,00 0, F.877 Afvalwater 0,00 0,00 0,00 0, F Begraafplaatsen en milieubescherming 0,00 0,00 0,00 0, F.9 Huisvesting - stedebouw 0,00 0,00 0,00 0, Totalen eigen dienstjaar ,00 0,00 0, ,00-7 -

27 05 SAMENVATTENDE TABEL ONTVANGSTEN BUITENGEWONE DIENST - Begroting 2018 Positief resultaat eigen dienstjaar 0, Totaal vorige dienstjaren (art tabel 3) 0,00 Positief saldo vorige dienstjaren 0, Totaal eigen dienstjaar + vorige dienstjaren ,00 Positief resultaat voor overboekingen 0, Totaal van de overboekingen 0,00 Positief saldo overboekingen 0, Totaal van het dienstjaar ,00 Geraamd positief resultaat van het dienstjaar 0, Geraamd resultaat van het dienstjaar (+ of -) 0, Geraamd algemeen begrotingsresultaat van het vorige jaar (art tabel 3) 411, Geraamd algemeen begrotingsresultaat 411,00 Buitengewone dienst - 8 -

Hulpverleningszone Centrum

Hulpverleningszone Centrum BEGROTINGSWIJZIGING DIENSTJAAR 2016 Hulpverleningszone Centrum BEGROTINGSWIJZIGING DIENSTJAAR 2016 Roggestraat 70 9000 Gent Tel: 09 268 88 99 Fax: 09 268 88 43 info@brandweerzonecentrum.be BE 0500.927.497

Nadere informatie

Provincie WEST-VLAANDEREN Hulpverleningszone Midwest Koning Albert I laan ROESELARE BEGROTING 2015 ARDOOIE DENTERGEM HOOGLEDE INGELMUNSTER IZEG

Provincie WEST-VLAANDEREN Hulpverleningszone Midwest Koning Albert I laan ROESELARE BEGROTING 2015 ARDOOIE DENTERGEM HOOGLEDE INGELMUNSTER IZEG Provincie WEST-VLAANDEREN Hulpverleningszone Midwest Koning Albert I laan 4 8800 ROESELARE BEGROTING 2015 ARDOOIE DENTERGEM HOOGLEDE INGELMUNSTER IZEGEM MEULEBEKE MOORSLEDE LICHTERVELDE OOSTROZEBEKE PITTEM

Nadere informatie

78 GU Overboekingen Overboeking van de gewone naar de buitengewone dienst , , ,00

78 GU Overboekingen Overboeking van de gewone naar de buitengewone dienst , , ,00 716 BEGROTING 26 Datum : 16/11/25 9 Overboekingen Begrotingskrediet 26 24 25 78 GU Overboekingen 0/ 957/ Overboeking van de gewone naar de buitengewone dienst 1.098.962,28 400.00 150.00 0957 Tussentotaal

Nadere informatie

Begrotingswijziging 1-2 DIENSTJAAR 2017

Begrotingswijziging 1-2 DIENSTJAAR 2017 Provincie OOST-VLAANDEREN Arrondissment Gent HULPVERLENINGSZONE ZONE MEETJESLAND HVZ Meetjesland Begrotingswijziging 1-2 DIENSTJAAR 2017 Beslissing van de zoneraad 23 augustus 2017 Molenstraat 160c 9900

Nadere informatie

1 JAARREKENING Overzicht.

1 JAARREKENING Overzicht. 1 JAARREKENING 2016 Om goed te kunnen budgetteren is het belangrijk om de voorgaande rekeningen, begrotingen en wijzigingen te analyseren. Daarom beginnen we met een overzicht en evaluatie van de jaarrekening

Nadere informatie

BEGROTINGSWIJZIGINGNR BUITENGEWONE DIENST

BEGROTINGSWIJZIGINGNR BUITENGEWONE DIENST Provincie Vlaams - Brabant Afdeling Oost HULPVERLENINGSZONE Hulpverleningszone Oost (1) Hulpverleningszone Oost van Vlaams-Brabant BEGROTINGSWIJZIGINGNR. 006 - BUITENGEWONE DIENST DIENSTJAAR 2016 Beslissing

Nadere informatie

Hulpverleningszone Centrum

Hulpverleningszone Centrum BEGROTING DIENSTJAAR 2017 Hulpverleningszone Centrum BEGROTING DIENSTJAAR 2017 Roggestraat 70 9000 Gent Tel: 09 268 88 99 Fax: 09 268 88 43 info@brandweerzonecentrum.be BE 0500.927.497 Bankrekening BE03

Nadere informatie

767/10601 Creditnota s & ristorno s gew. Dienst 9.053, /16101 Rechtstreekse prestaties betreffende de functie 9.959,00

767/10601 Creditnota s & ristorno s gew. Dienst 9.053, /16101 Rechtstreekse prestaties betreffende de functie 9.959,00 REKENING OPENBARE BIBLIOTHEEKWERKING 2009 60. Gewone Ontvangsten Prestaties 767/10601 Creditnota s & ristorno s gew. Dienst 9.053,88 767/10602 Terugvor. ten onrechte personeelskosten 767/16101 Rechtstreekse

Nadere informatie

GEMEENTEBEGROTING DIENSTJAAR 2012

GEMEENTEBEGROTING DIENSTJAAR 2012 PROVINCIE : WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT: ROESELARE GEMEENTEBESTUUR : INGELMUNSTER NIS - NUMMER : 36007 GEMEENTEBEGROTING DIENSTJAAR 2012 Algemene gegevens betreffende de gemeente Bevolking op 1 januari

Nadere informatie

BEGROTING DIENSTJAAR 2017

BEGROTING DIENSTJAAR 2017 Provincie OOST-VLAANDEREN Arrondissment Gent HULPVERLENINGSZONE ZONE MEETJESLAND HVZ Meetjesland BEGROTING DIENSTJAAR 2017 Beslissing van de zoneraad woensdag 12 oktober 2016 Sint-Gerolflaan 12A 9880 Aalter

Nadere informatie

Blz : 1. ARRONDISSEMENT : Leuven. N.I.S.-nummer van de gemeente : 24137 Federatie- of Agglomeratie - index : 00 GEMEENTEBEGROTING DIENSTJAAR 2012

Blz : 1. ARRONDISSEMENT : Leuven. N.I.S.-nummer van de gemeente : 24137 Federatie- of Agglomeratie - index : 00 GEMEENTEBEGROTING DIENSTJAAR 2012 PROVINCIE ARRONDISSEMENT : Leuven : Vlaams Brabant Blz : 1 01 BESTUUR : Glabbeek N.I.S.-nummer van de gemeente : 24137 Federatie- of Agglomeratie - index : 00 GEMEENTEBEGROTING DIENSTJAAR 2012 Algemene

Nadere informatie

72 GU Overdrachten GU Schuld

72 GU Overdrachten GU Schuld F U N C T I E S 70 GU Personeel 71 GU Werkingskosten 72 7X GU Overdrachten GU Schuld 009 Algemene ontvangsten en uitgaven 0,00 252 465,00 100 000,00 0,00 352 465,00 019 Algemene schuld 0,00 0,00 0,00 25

Nadere informatie

Begrotingswijziging nr 3

Begrotingswijziging nr 3 Bladzijde 1 Gemeentebestuur Sint-Agatha-Berchem 21003 Dienstjaar : 2015 Begrotingswijziging nr 3 Gewone dienst Samenvattende tabel van de Gewone begroting 2015 na de B.W. nr3 Functie Personeel 000/70 Werkingskosten

Nadere informatie

Begroting DIENSTJAAR 2019

Begroting DIENSTJAAR 2019 Provincie OOST-VLAANDEREN Arrondissment Gent HULPVERLENINGSZONE ZONE MEETJESLAND HVZ Meetjesland Begroting DIENSTJAAR 2019 Beslissing van de zoneraad 23 oktober 2018 Molenstraat 160c 9900 Eeklo Tel: 09/391.10.20

Nadere informatie

Gewone dienst Samenvattingstabel

Gewone dienst Samenvattingstabel Bladzijde 358 Gewone dienst Samenvattingstabel Uitgaven (Vastlegging) Omschrijving Prestaties Overdrachten Schuld Totaal Overboekingen Personneel Werking Overdrachten Schuld Totaal Overboekingen 009 Niet-verdeelbare

Nadere informatie

Ontwerp Begrotingsopmaak 2017

Ontwerp Begrotingsopmaak 2017 Ontwerp Begrotingsopmaak 2017 Informatievergadering 21/09/2016 1 Begrotingsopmaak 2017: timing Vr 19/08/2016 Do 23/08/2016 Wo 07/09/2016 Wo 21/09/2016 Vr 28/10/2016 Financieel adviescomité Bespreking begrotingscommissie

Nadere informatie

Zoneraad en Zonecollege - Zone Midwest. 24 oktober Overzicht beslissingen

Zoneraad en Zonecollege - Zone Midwest. 24 oktober Overzicht beslissingen Zoneraad en Zonecollege - Zone Midwest 24 oktober 2017 Overzicht beslissingen Aanwezig Verontschuldigd Kris Declercq: voorzitter, Burgemeester Roeselare; Karlos Callens: Burgemeester Ardooie; Rita Demaré:

Nadere informatie

Ontwerp van verordening tot vaststelling van de begroting voor het dienstjaar 2018

Ontwerp van verordening tot vaststelling van de begroting voor het dienstjaar 2018 Verordening nr. 17-05 Ontwerp van verordening tot vaststelling van de begroting voor het dienstjaar 1 De gewone begroting voor het dienstjaar wordt als volgt vastgelegd: UITGAVEN ONTVANGSTEN 000 Saldo

Nadere informatie

Begrotingswijziging nr 2

Begrotingswijziging nr 2 Bladzijde 1 Gemeentebestuur Sint-Agatha-Berchem 21003 Begrotingswijziging nr 2 Dienstjaar : 2016 Buitengewone dienst Samenvattende tabel van de Buitengewone begroting 2016 na de B.W. nr2 Functie Overdrachten

Nadere informatie

Facturatie prestaties en interventies brandweer. Meer wespenverdelging. + schuim. Meer wespenverdelging

Facturatie prestaties en interventies brandweer. Meer wespenverdelging. + schuim. Meer wespenverdelging B Oost-Limburg NISNR : 71016 Pagina 1 GEONE ONTVANGSTEN 15 15 35102 161 01 71301 Facturatie prestaties en interventies brandweer Meer wespenverdelging 70.000,00 20.000,00 0,00 90.000,00 + schuim 15 15

Nadere informatie

Begrotingswijziging nr 3

Begrotingswijziging nr 3 Bladzijde 1 Gemeentebestuur Sint-Agatha-berchem 21003 Begrotingswijziging nr 3 Dienstjaar : 2015 Buitengewone dienst Samenvattende tabel van de Buitengewone begroting 2015 na de B.W. nr3 Functie Overdrachten

Nadere informatie

Zoneraad en Zonecollege - Zone Midwest. 27 juni Overzicht beslissingen

Zoneraad en Zonecollege - Zone Midwest. 27 juni Overzicht beslissingen Zoneraad en Zonecollege - Zone Midwest 27 juni 2017 Overzicht beslissingen Aanwezig Verontschuldigd Kris Declercq: voorzitter, Burgemeester Roeselare; Francesco Vanderjeugd: ondervoorzitter, Burgemeester

Nadere informatie

Begrotingswijziging nr 2

Begrotingswijziging nr 2 Bladzijde 1 Gemeentebestuur Sint-Agatha-Berchem 21003 Begrotingswijziging nr 2 Dienstjaar : 2017 Gewone dienst Samenvattende tabel van de Gewone begroting 2017 na de B.W. nr2 Functie Personeel 000/70 Werkingskosten

Nadere informatie

Zoneraad en Zonecollege Zone Midwest. dinsdag, 25 september Overzicht beslissingen

Zoneraad en Zonecollege Zone Midwest. dinsdag, 25 september Overzicht beslissingen Zoneraad en Zonecollege Zone Midwest dinsdag, 25 september 2018 Overzicht beslissingen Aanwezig Verontschuldigd Kris Declercq: voorzitter, burgemeester Roeselare; Ria Beeusaert Pattyn: burgemeester Lichtervelde;

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING MANDAATFUNCTIE BIJZONDER REKENPLICHTIGE

FUNCTIEBESCHRIJVING MANDAATFUNCTIE BIJZONDER REKENPLICHTIGE FUNCTIEBESCHRIJVING MANDAATFUNCTIE BIJZONDER REKENPLICHTIGE Hulpverleningszone Midwest Kwadestraat 159 8800 Roeselare 051 80 60 00 www.zonemidwest.be Hulpverleningszone Midwest gaat over tot de vacant

Nadere informatie

Gemeentebestuur Sint-Agatha-Berchem Begrotingswijziging nr 1

Gemeentebestuur Sint-Agatha-Berchem Begrotingswijziging nr 1 Bladzijde 1 Gemeentebestuur Sint-Agatha-Berchem 21003 Dienstjaar : 2018 Begrotingswijziging nr 1 Gewone dienst Samenvattende tabel van de Gewone begroting 2018 na de B.W. nr1 Functie Personeel Werkingskosten

Nadere informatie

Begrotingswijziging nr 2

Begrotingswijziging nr 2 Bladzijde 1 Gemeentebestuur Sint-Agatha-Berchem 21003 Begrotingswijziging nr 2 Dienstjaar : 2015 Buitengewone dienst Samenvattende tabel van de Buitengewone begroting 2015 na de B.W. nr2 Functie Overdrachten

Nadere informatie

BEGROTING HULPVERLENINGSZONE DIENSTJAAR 2018

BEGROTING HULPVERLENINGSZONE DIENSTJAAR 2018 2018 Hulpverleningszone Oost (1) Provincie Vlaams-Brabant Hulpverleningszone Oost van Vlaams-Brabant BEGROTING HULPVERLENINGSZONE DIENSTJAAR 2018 Beslissing van de zoneraad 25 oktober 2017 Gellenberg 16

Nadere informatie

Provinciebegroting 2004 Achtste reeks wijzigingen

Provinciebegroting 2004 Achtste reeks wijzigingen Provinciebegroting 2004 Achtste reeks wijzigingen Voorgesteld door de Bestendige Deputatie van de Provincieraad van Oost-Vlaanderen in zitting van 2 december 2004 Aanwezig : de heer André Denys, gouverneur-voorzitter

Nadere informatie

Toelichtende nota begrotingsrekening 2016

Toelichtende nota begrotingsrekening 2016 Toelichtende nota begrotingsrekening 2016 1. De Gewone Dienst 1.1. Uitgaven Het totaal van de uitgaven op gewone dienst 2016 bedraagt 40.645.110 euro ten opzichte van het goedgekeurde begrotingskrediet

Nadere informatie

Deel 4 Middelen. Gewone dienst. In 2011 was de begroting in evenwicht. De geplande uitgaven en ontvangsten waren realistisch en betaalbaar.

Deel 4 Middelen. Gewone dienst. In 2011 was de begroting in evenwicht. De geplande uitgaven en ontvangsten waren realistisch en betaalbaar. In 2011 was de begroting in evenwicht. De geplande uitgaven en ontvangsten waren realistisch en betaalbaar. Gewone dienst Uitgaven 9.018.817 : een verhoging van 248.420 of 2.83 % t.o.v. 2010. De uitgaven

Nadere informatie

Hulpverleningszone Centrum

Hulpverleningszone Centrum BEGROTINGSWIJZIGING DIENSTJAAR 2018 Hulpverleningszone Centrum BEGROTINGSWIJZIGING DIENSTJAAR 2018 Roggestraat 70 9000 Gent Tel: 09 268 88 99 Fax: 09 268 88 43 info@brandweerzonecentrum.be BE 0500.927.497

Nadere informatie

Vorige dienstjaren - Dienst Gewone - Uitgaven Bladzijde 1. Gemeente Sint-Agatha-Berchem N.I.S. Nummer :21003 SAMENVATTENDE TABEL. Na de laaste B.W.

Vorige dienstjaren - Dienst Gewone - Uitgaven Bladzijde 1. Gemeente Sint-Agatha-Berchem N.I.S. Nummer :21003 SAMENVATTENDE TABEL. Na de laaste B.W. Vorige dienstjaren - Dienst Gewone - Uitgaven Bladzijde 1 Gemeente Sint-Agatha-Berchem N.I.S. Nummer :21003 SAMENVATTENDE TABEL Dienstjaar : Dienst : Gewone Netto vastgestelde rechten (+) In vermindering

Nadere informatie

Provinciebegroting 2006 Tweede reeks wijzigingen

Provinciebegroting 2006 Tweede reeks wijzigingen Provinciebegroting 2006 Tweede reeks wijzigingen PROVINCIE OOST-VLAANDEREN NISNR : 44021 TABEL : BEGROTING WIJZIGING NR : W4 UITGAVEN ARTIKELNUMMER TOEL OMSCHRIJVING VROEGER BEDR. VERHOGING VERLAGING

Nadere informatie

Begrotingswijziging nr 1

Begrotingswijziging nr 1 Bladzijde 1 Gemeentebestuur Sint-Agatha-Berchem 21003 Begrotingswijziging nr 1 Dienstjaar : 2016 Buitengewone dienst Samenvattende tabel van de Buitengewone begroting 2016 na de B.W. nr1 Functie Overdrachten

Nadere informatie

Deel 3 Middelen. Jaarrekening. Samenvatting (- = uitgave, + = ontvangst)

Deel 3 Middelen. Jaarrekening. Samenvatting (- = uitgave, + = ontvangst) Jaarrekening Samenvatting (- = uitgave, + = ontvangst) Gewone dienst uitgaven en ontvangsten 2016 Totaal uitgaven en ontvangsten 2016-11.626 EUR Overgedragen resultaat vh vorige jaar 936.151 Algemeen begrotingsresultaat

Nadere informatie

Zoneraad en Zonecollege Zone Midwest. dinsdag, 26 juni Overzicht beslissingen

Zoneraad en Zonecollege Zone Midwest. dinsdag, 26 juni Overzicht beslissingen Zoneraad en Zonecollege Zone Midwest dinsdag, 26 juni 2018 Overzicht beslissingen Aanwezig Verontschuldigd Kris Declercq: voorzitter, burgemeester Roeselare; Francesco Vanderjeugd: ondervoorzitter, burgemeester

Nadere informatie

72 GU Overdrachten. 7X GU Schuld

72 GU Overdrachten. 7X GU Schuld F U N C T I E S 70 GU Personeel 71 GU Werkingskosten 72 GU 7X GU Schuld 73 009 Algemene ontvangsten en uitgaven 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 019 Algemene schuld 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 029 Fondsen 0,00 0,00

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD Stuk 5 (-) Nr. 1 (deel III) VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING - 15 november ONTWERP VAN VERORDENING tot vaststelling van de begroting voor het dienstjaar DEEL III: Ontwerp van verordening en

Nadere informatie

Zoneraad en Zonecollege Zone Midwest. dinsdag, 24 april Overzicht beslissingen

Zoneraad en Zonecollege Zone Midwest. dinsdag, 24 april Overzicht beslissingen Zoneraad en Zonecollege Zone Midwest dinsdag, 24 april 2018 Overzicht beslissingen Aanwezig Verontschuldigd Francesco Vanderjeugd: ondervoorzitter, burgemeester Staden; Ria Beeusaert Pattyn: burgemeester

Nadere informatie

RÉGION DE BRUXELLES-CAPITALE BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST BEGROTING 2017

RÉGION DE BRUXELLES-CAPITALE BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST BEGROTING 2017 RÉGION DE BRUXELLES-CAPITALE BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST BEGROTING Gemeenteraad 09.02. Conseil Communal 09.02. Gewone 1. Samenvattingstabel 1 Gewone dienst - Samenvattingstabel Ontvangsten Uitgaven

Nadere informatie

Zonecollege en Zoneraad - zone Midwest Overzicht beslissingen. dinsdag 26 mei 2015

Zonecollege en Zoneraad - zone Midwest Overzicht beslissingen. dinsdag 26 mei 2015 Zonecollege en Zoneraad - zone Midwest Overzicht beslissingen dinsdag 26 mei 2015 Aanwezig Verontschuldigd met kennisgeving Luc Martens (voorzitter, Burgemeester Roeselare), Karlos Callens (Burgemeester

Nadere informatie

7X GU Schuld. 72 GU Overdrachten

7X GU Schuld. 72 GU Overdrachten F U N C T I E S 70 GU Personeel 71 GU Werkingskosten 72 GU 7X GU Schuld 73 009 Algemene ontvangsten en uitgaven 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 019 Algemene schuld 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 029 Fondsen 0,00 0,00

Nadere informatie

Begrotingswijziging N 1

Begrotingswijziging N 1 Instelling belast met het beheer van de materiële en financiële belangen van de erkende niet-confessionele levensbeschouwelijke gemeenschappen en erkende centra voor morele dienstverlening van de provincie

Nadere informatie

Interlokale Vereniging Associatie Midwest

Interlokale Vereniging Associatie Midwest Prezone Midwest dinsdag 24 juni 2014 Inhoud 1. Goedkeuring verslag prezoneraad 27 mei 2014 4 2. Goedkeuring akkoord verdeelsleutel, aangepast aan de opmerkingen van het akkoord van de PZR 27 mei 2014 4

Nadere informatie

Deel 3 Middelen. Middelen. - = uitgave + = ontvangst. Gewone dienst uitgaven en ontvangsten 2017

Deel 3 Middelen. Middelen. - = uitgave + = ontvangst. Gewone dienst uitgaven en ontvangsten 2017 Middelen - = uitgave + = ontvangst Gewone dienst uitgaven en ontvangsten 2017 Totaal uitgaven en ontvangsten 2017-604.854 EUR Overgedragen resultaat vh vorige jaar 924.525 Algemeen begrotingsresultaat

Nadere informatie

Zonecollege en Zoneraad - zone Midwest overzicht beslissingen. dinsdag 23 juni 2015

Zonecollege en Zoneraad - zone Midwest overzicht beslissingen. dinsdag 23 juni 2015 Zonecollege en Zoneraad - zone Midwest overzicht beslissingen dinsdag 23 juni 2015 Aanwezig Verontschuldigd met kennisgeving Publiek Luc Martens (voorzitter, Burgemeester Roeselare), Karlos Callens (Burgemeester

Nadere informatie

Ingevolge het artikel 96 van de nieuwe gemeentewet legt het College van Burgemeester en Schepenen u het ontwerp van de begroting 2013 voor.

Ingevolge het artikel 96 van de nieuwe gemeentewet legt het College van Burgemeester en Schepenen u het ontwerp van de begroting 2013 voor. Pagina 1/13 Inhoudstafel Inhoudstafel... 1 Inleiding 1 De gewone begroting... 2 De ontvangsten... 3 a) Inleiding... 3 b) Onvangsten uit prestaties... 4 c) Ontvangsten uit overdrachten... 5 Ontvangsten

Nadere informatie

Doelstellingenbudget (B1)

Doelstellingenbudget (B1) stellingenbudget (B1) Planningsrapport: Budget 2015 (BP2015-0_0) Periode: 2015 Laatste dagboeknrs: Exploitatie: 171 Investering: 0 Andere: 0 Bodukap (NIS 12005) Baxbos 15-17 - 2820 Bonheiden Secr.: Hanne-Lore

Nadere informatie

Inhoudsopgave Deel 1: - Tabel van de vorige jaren 2 Deel 2: - Gewone en buitengewone provinciale begrotingen per functionele groep : 00 Algemene

Inhoudsopgave Deel 1: - Tabel van de vorige jaren 2 Deel 2: - Gewone en buitengewone provinciale begrotingen per functionele groep : 00 Algemene Inhoudsopgave Deel 1: - Tabel van de vorige jaren 2 Deel 2: - Gewone en buitengewone provinciale begrotingen per functionele groep : 00 Algemene ontvangsten en uitgaven 252 01 Algemene schuld 256 02 Fondsen

Nadere informatie

Boekjaar 2015 in grafiek

Boekjaar 2015 in grafiek Boekjaar 215 in grafiek Exploitatieuitgaven boekjaar 215 in evolutie en grafiek Exploitatieontvangsten boekjaar 215 in evolutie en grafiek Investeringsuitgaven boekjaar 215 in evolutie en grafiek Investeringsontvangsten

Nadere informatie

Interlokale Vereniging Associatie Midwest

Interlokale Vereniging Associatie Midwest Prezone Midwest dinsdag 27 mei 2014 Inhoud 1. Goedkeuring verslag prezoneraad 29 april 2014 4 2. Bespreking aanvullend cijfermateriaal 4 3. Bespreking voorstel financiële verdeelsleutel voor de bijdrage

Nadere informatie

Balans per 31/12/2011 (Boekjaar van 1/1/2011 tot 31/12/2011)

Balans per 31/12/2011 (Boekjaar van 1/1/2011 tot 31/12/2011) Balans per 31/12/2011 ACTIVA VASTE ACTIVA 20/29 136 030 109 193 194 994 I. OPRICHTINGSKOSTEN 20 0 0 II. IMMATERIELE VASTE ACTIVA 21 0 0 III. MATERIELE VASTE ACTIVA 22/27 0 0 A. Terreinen en gebouwen 22

Nadere informatie

OPENBAAR PSYCHIATRISCH ZORGCENTRUM REKEM (OPZ REKEM) Begrotingsopmaak (in duizend euro) ONTVANGSTEN ESR CODE OMSCHRIJVING Laatste budget 2015

OPENBAAR PSYCHIATRISCH ZORGCENTRUM REKEM (OPZ REKEM) Begrotingsopmaak (in duizend euro) ONTVANGSTEN ESR CODE OMSCHRIJVING Laatste budget 2015 OPENBAAR PSYCHIATRISCH ZORGCENTRUM REKEM (OPZ REKEM) Begrotingsopmaak 2017 ONTVANGSTEN 0 NIET-VERDEELDE UITGAVEN 0 0 0 0 08 Interne verrichtingen 0 0 0 0 08.2 Overgedragen saldo 0 0 0 0 08.21 Overgedragen

Nadere informatie

Bijlage III: model van de financiële nota van het budget

Bijlage III: model van de financiële nota van het budget Bijlage III: model van de financiële nota van het budget bestuur: gemeente: BUDGET: (jaar n) Opgemaakt: / / 0. Overzicht, evenwicht en exploitatietoelage Exploitatie A eredienst 10 20 B gebouwen van de

Nadere informatie

OPZC REKEM Tweede begrotingscontrole 2012 UITVOERING 2011

OPZC REKEM Tweede begrotingscontrole 2012 UITVOERING 2011 OPZC REKEM Tweede begrotingscontrole 2012 ONTVANGSTEN (excl. ( (incl. 0 NIET-VERDEELDE 0 0 0 0 0 0 0 08 Interne verrichtingen 0 0 0 0 0 0 0 082 Overgedragen saldo 0 0 0 0 0 0 0 0821 Overgedragen saldo

Nadere informatie

autonoom gemeentebedrijf

autonoom gemeentebedrijf autonoom gemeentebedrijf 2014 1 BUDGETWIJZIGING 2014 nr. 1 Inhoud 1. Verklarende nota 1.1 Een motivering van de wijzigingen 1.2 De aangepaste onderdelen van het doelstellingenbudget en de financiële toestand

Nadere informatie

Balans per 31/12/2013 (Boekjaar van 1/1/2013 tot 31/12/2013)

Balans per 31/12/2013 (Boekjaar van 1/1/2013 tot 31/12/2013) Balans per 31/12/2013 ACTIVA VASTE ACTIVA 20/29 53.668.578,88 89.283.690,52 I. OPRICHTINGSKOSTEN 20 0,00 0,00 II. IMMATERIELE VASTE ACTIVA 21 0,00 0,00 III. MATERIELE VASTE ACTIVA 22/27 0,00 0,00 A. Terreinen

Nadere informatie

Deel 3 Middelen. De begroting is in evenwicht. De geplande uitgaven en ontvangsten zijn realistisch en betaalbaar. Gewone dienst

Deel 3 Middelen. De begroting is in evenwicht. De geplande uitgaven en ontvangsten zijn realistisch en betaalbaar. Gewone dienst De begroting is in evenwicht. De geplande uitgaven en ontvangsten zijn realistisch en betaalbaar. Gewone dienst Uitgaven De uitgaven stijgen van 9.425.721 EUR naar 9.571.668 EUR. Een verhoging van 145.947

Nadere informatie

Begroting 2012 Interne begrotingswijziging 2B Gewone Uitgaven 2/07/2012

Begroting 2012 Interne begrotingswijziging 2B Gewone Uitgaven 2/07/2012 Algemene uitgaven en ontvangsten - Gewone Uitgaven 100/128-10 61602 Roerende voorheffing op beleggingen 1.000,00 3.000,00 4.000,00 100/128 ************************** 2.000,00 3.000,00 0,00 5.000,00 109/000-71

Nadere informatie

DE SCHEEPVAART NV Begrotingsopmaak (in duizend euro) ONTVANGSTEN ESR CODE OMSCHRIJVING Laatste budget Uitvoering 2014 BA 2015 BO 2016

DE SCHEEPVAART NV Begrotingsopmaak (in duizend euro) ONTVANGSTEN ESR CODE OMSCHRIJVING Laatste budget Uitvoering 2014 BA 2015 BO 2016 DE SCHEEPVAART NV Begrotingsopmaak 2016 ONTVANGSTEN ESR CODE OMSCHRIJVING Laatste BA 2015 BO 2016 0 Niet verdeelde ontvangsten 14.144 14.144 15.312 15.312 08.21-00 Overgedragen overschot vorige boekjaren

Nadere informatie

Interlokale Vereniging Associatie Midwest

Interlokale Vereniging Associatie Midwest Prezone Midwest dinsdag 21 oktober 2014 Inhoud 1. Goedkeuring verslag prezoneraad 30 september 2014 4 2. Vacant verklaring functie zonecommandant terugkoppeling overleg vakbond 4 3. Financiering te bespreken

Nadere informatie

Boekjaar 2017 in grafiek

Boekjaar 2017 in grafiek Boekjaar 217 in grafiek Gemeente Gingelom Sint-Pieterstraat 1, 389 Gingelom Nis-code: 7117 Gemeenteraad: 22 mei 218 Laatste budgettaire journaalnummer: 217224 Algemeen directeur: Marcel Houbey Financieel

Nadere informatie

Interlokale Vereniging Associatie Midwest

Interlokale Vereniging Associatie Midwest Prezone Midwest dinsdag 25 november 2014 Inhoud 1. Goedkeuring verslag prezoneraad 21 oktober 2014 4 2. Personeelszaken 4 2.1. Feedback overleg vakbond 5 november 2014 4 2.2. Vaststellen selectiereglement

Nadere informatie

DE SCHEEPVAART NV Begrotingsopmaak (in duizend euro) ONTVANGSTEN ESR CODE OMSCHRIJVING Laatste budget Uitvoering 2015 BA 2016 BO 2017

DE SCHEEPVAART NV Begrotingsopmaak (in duizend euro) ONTVANGSTEN ESR CODE OMSCHRIJVING Laatste budget Uitvoering 2015 BA 2016 BO 2017 DE SCHEEPVAART NV Begrotingsopmaak 2017 ONTVANGSTEN ESR CODE OMSCHRIJVING Laatste budget 2015 Uitvoering 2015 BA 2016 BO 2017 0 Niet verdeelde ontvangsten 15.312 15.312 26.611 23.111 08.21-00 Overgedragen

Nadere informatie

Zoneraad Zone Midwest. dinsdag, 27 november Overzicht beslissingen

Zoneraad Zone Midwest. dinsdag, 27 november Overzicht beslissingen Zoneraad Zone Midwest dinsdag, 27 november 2018 Overzicht beslissingen Aanwezig Verontschuldigd Kris Declercq: voorzitter, burgemeester Roeselare; Francesco Vanderjeugd: ondervoorzitter, burgemeester Staden;

Nadere informatie

DE SCHEEPVAART NV Begrotingsopmaak (in duizend euro) ONTVANGSTEN ESR CODE OMSCHRIJVING Laatste budget Uitvoering 2012 BA 2013 BO 2014

DE SCHEEPVAART NV Begrotingsopmaak (in duizend euro) ONTVANGSTEN ESR CODE OMSCHRIJVING Laatste budget Uitvoering 2012 BA 2013 BO 2014 DE SCHEEPVAART NV Begrotingsopmaak 2014 ESR CODE OMSCHRIJVING Laatste budget Uitvoering BA 2013 BO 2014 0 Niet verdeelde ontvangsten 0 0 62.446 9.416 08.21-00 Overgedragen overschot vorige boekjaren 0

Nadere informatie

RÉGION DE BRUXELLES-CAPITALE BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST BEGROTING Bijlage 1 : Gedetailleerde gewone begroting GEWONE DIENST

RÉGION DE BRUXELLES-CAPITALE BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST BEGROTING Bijlage 1 : Gedetailleerde gewone begroting GEWONE DIENST RÉGION DE BRUXELLES-CAPITALE BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST BEGROTING Bijlage 1 : Gedetailleerde gewone GEWONE DIENST RAAD 10.03. GEWONE DIENST Vorige dienstjaren - Dienst Gewone - Bladzijde 1 Vorige

Nadere informatie

APB Havencentrum Lillo

APB Havencentrum Lillo APB Havencentrum Lillo Meerjarenplan 2014-2019 Strategische nota Financiële nota Financieel doelstellingenplan Financieel evenwicht 2014 2015 2016 uitgaven inkomsten saldo uitgaven inkomsten saldo uitgaven

Nadere informatie

KIND EN GEZIN Begroting 2013 ONTVANGSTEN

KIND EN GEZIN Begroting 2013 ONTVANGSTEN KIND EN GEZIN Begroting 2013 ESR CODE OMSCHRIJVING ONTVANGSTEN UITVOERING 2011 2BC 2012 (excl. overflow) BO 2013 0 * ontvangsten die niet of niet onmiddellijk over de 28.087 39.189 36.869 hoofdgroepen

Nadere informatie

NV DE SCHEEPVAART Begrotingsaanpassing (in duizend euro) ONTVANGSTEN ESR CODE OMSCHRIJVING Laatste budget 2012

NV DE SCHEEPVAART Begrotingsaanpassing (in duizend euro) ONTVANGSTEN ESR CODE OMSCHRIJVING Laatste budget 2012 NV DE SCHEEPVAART Begrotingsaanpassing 2013 0 Niet verdeelde ontvangsten 0 0 41.298 62.446 08.21-00 Overgedragen overschot vorige boekjaren 0 0 41.298 62.446 08.22-00 Over te dragen tekort van het boekjaar

Nadere informatie

NV DE SCHEEPVAART Begroting 2013 ONTVANGSTEN

NV DE SCHEEPVAART Begroting 2013 ONTVANGSTEN NV DE SCHEEPVAART Begroting 2013 0 Niet verdeelde ontvangsten 24.511 0 41.298 0821.00 Overgedragen overschot vorige boekjaren 18.671 0 41.298 0822.00 Over te dragen tekort van het boekjaar 5.840 1 Lopende

Nadere informatie

ARTIKELNUMMER TOEL OMSCHRIJVING VROEGER BEDR. VERHOGING VERLAGING NIEUW BEDR ,00 0, , ,00

ARTIKELNUMMER TOEL OMSCHRIJVING VROEGER BEDR. VERHOGING VERLAGING NIEUW BEDR ,00 0, , ,00 10401 Centrale administratie : algemeen 05 05 10401 620 10 7 390 326,00 0,00 1 491,00 7 388 835,00 05 05 10401 621 10 741 078,00 1 491,00 0,00 742 569,00 TOT.ECON.GROEP 70 20 431 389,00 1 491,00 1 491,00

Nadere informatie

Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2015

Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2015 Verordening nr. 15-01 12 mei 2015 Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2015 I. MEMORIE VAN TOELICHTING 1. Algemene toelichting. De begroting voor het

Nadere informatie

BUDGETWIJZIGING 2015 nr. 1

BUDGETWIJZIGING 2015 nr. 1 1 2 BUDGETWIJZIGING 215 nr. 1 Inhoud 1. Verklarende nota 3 1.1 Een motivering van de wijzigingen 1.2 De aangepaste onderdelen van het doelstellingenbudget en de financiële toestand 1.3 Indien van toepassing,

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

DE SCHEEPVAART NV Begrotingsaanpassing (in duizend euro) ONTVANGSTEN ESR CODE OMSCHRIJVING Laatste budget Uitvoering 2015 BO 2016 BA 2016

DE SCHEEPVAART NV Begrotingsaanpassing (in duizend euro) ONTVANGSTEN ESR CODE OMSCHRIJVING Laatste budget Uitvoering 2015 BO 2016 BA 2016 DE SCHEEPVAART NV Begrotingsaanpassing 2016 ONTVANGSTEN ESR CODE OMSCHRIJVING Laatste 0 Niet verdeelde ontvangsten 15.312 15.312 15.312 26.611 08.21-00 Overgedragen overschot vorige boekjaren 15.312 15.312

Nadere informatie

BIJLAGE VAN HET BUDGET VOOR HET JAAR 2012 FINANCIEEL BELEIDSPLAN

BIJLAGE VAN HET BUDGET VOOR HET JAAR 2012 FINANCIEEL BELEIDSPLAN 1 Provincie : WEST-VLAANDEREN Arrond. : TIELT Gemeente : RUISELEDE NIS-Nr. : 37012 BIJLAGE VAN HET BUDGET VOOR HET JAAR 2012 FINANCIEEL BELEIDSPLAN 2012 (1) TOT 2014 2 I. OMSCHRIJVING VAN DE HUIDIGE FINANCIELE

Nadere informatie

Gemeente ZAVENTEM BEGROTINGSREKENING 2010 GU VORIGE JAREN NIEUW KREDIET. NIS-nummer : ARTIKEL NUMMER R F / E -- NR OVER TE DRAGEN KREDIETEN

Gemeente ZAVENTEM BEGROTINGSREKENING 2010 GU VORIGE JAREN NIEUW KREDIET. NIS-nummer : ARTIKEL NUMMER R F / E -- NR OVER TE DRAGEN KREDIETEN GU VORIGE JAREN NIEUW ARTIKEL NUMMER R F / E -- REK UITGAVEN BEGROTINGS- VASTLEGGING NIET GEBRUIKTE EN AAN- REKENINGEN OVER TE DRAGEN EN 2005 104 111 01 62001 Bezoldiging van het gemeente-personeel 1.659,45

Nadere informatie

Boekjaar 2016 in grafiek

Boekjaar 2016 in grafiek Boekjaar 216 in grafiek Gemeente Gingelom Sint-Pieterstraat 1, 389 Gingelom Nis-code: 7117 Gemeenteraad: 23 mei 217 Laatste budgettaire journaalnummer: 2162728 Secretaris: Marcel Houbey Financieel beheerder:

Nadere informatie

document: Jaarrekening 2018 eredienst: Geraardsbergen / Sint Bartholomeus adres: Markt 34 KBO-nummer: centraal kerkbestuur: CKB Geraardsbergen

document: Jaarrekening 2018 eredienst: Geraardsbergen / Sint Bartholomeus adres: Markt 34 KBO-nummer: centraal kerkbestuur: CKB Geraardsbergen document: Jaarrekening 2018 eredienst: Geraardsbergen / Sint Bartholomeus bisdom: Bisdom Gent adres: Markt 34 KBO-nummer: stad/gemeente: provincie: Geraardsbergen Oost-Vlaanderen centraal kerkbestuur:

Nadere informatie

NV DE SCHEEPVAART Begrotingscontrole (in duizend euro) ONTVANGSTEN ESR CODE OMSCHRIJVING EINDBUDGET UITVOERING BO 2011 BC 2011

NV DE SCHEEPVAART Begrotingscontrole (in duizend euro) ONTVANGSTEN ESR CODE OMSCHRIJVING EINDBUDGET UITVOERING BO 2011 BC 2011 NV DE SCHEEPVAART Begrotingscontrole 2011 ESR CODE OMSCHRIJVING EINDBUDGET UITVOERING BO 2011 BC 2011 0 Niet verdeelde ontvangsten 16.689 12.177 6.673 18.671 0821.00 Overgedragen overschot vorige boekjaren

Nadere informatie

Boek 4. Stad Antwerpen. Toelichting bij de budgetwijziging 2015

Boek 4. Stad Antwerpen. Toelichting bij de budgetwijziging 2015 Boek 4 Stad Antwerpen Toelichting bij de budgetwijziging 2015 Toelichting bij de budgetwijziging 2015 Schema TB1: Exploitatiebudget per beleidsdomein 1 Schema TB2: Evolutie van het exploitatiebudget totaal

Nadere informatie

MODIFICATION BUDGETAIRE DETAILLEE IN DETAIL BEGROTINGSWIJZIGING. No2 Nr COMMUNE D IXELLES / GEMEENTE ELSENE

MODIFICATION BUDGETAIRE DETAILLEE IN DETAIL BEGROTINGSWIJZIGING. No2 Nr COMMUNE D IXELLES / GEMEENTE ELSENE MODIFICATION BUDGETAIRE DETAILLEE IN DETAIL BEGROTINGSWIJZIGING No2 Nr2 2017 COMMUNE D IXELLES / GEMEENTE ELSENE : Modification budgétaire 2 / Begrotingswijziging 2 1 / 12 Présentation fonctionnelle Functionele

Nadere informatie

Belangrijke informatie i.v.m. het budget

Belangrijke informatie i.v.m. het budget Belangrijke informatie i.v.m. het budget 1. Betoelaagd bedrag De gevraagde toelage en de verdeling ervan dient in overeenstemming te zijn met de reële kosten in relatie tot de duur, de aard, de benodigde

Nadere informatie

Het Budget 2015 past in het meerjarenplan 2014-2019 Aanpassing 2015 omdat aan volgende voorwaarden is voldaan:

Het Budget 2015 past in het meerjarenplan 2014-2019 Aanpassing 2015 omdat aan volgende voorwaarden is voldaan: BUDGET 2015 Situering Vanaf 1 januari 2013 is Sociaal Verhuurkantoor (SVK) Leie en Schelde gestart als pilootbestuur met de implementatie van de nieuwe regels van de Beleids- en Beheerscyclus (BBC). De

Nadere informatie

Dienst : 113 SPORT BEGROTING Golf Puyenbroeck

Dienst : 113 SPORT BEGROTING Golf Puyenbroeck GEWONE ONTVANGSTEN Artikelnummer Omschrijving Oorspronk Wijziging Totaal 702 01 Toegang jaarabonnementen 6-3 30 000,00 400 jaarabonnementen driving range x 75 per stuk 702 02 Toegang dagticketten driving

Nadere informatie

Boekjaar 2015 in grafiek

Boekjaar 2015 in grafiek Boekjaar 215 in grafiek Gemeente Gingelom Sint-Pieterstraat 1 Secretaris: Marcel Houbey 389 Gingelom Financieel beheerder: Frank Forier Nis-code: 7117 Gemeenteraad : 24 mei 216 Laatste budgettaire journaalnummer:

Nadere informatie

Vorige dienstjaren - Dienst Gewone - Uitgaven Bladzijde 1. Vorige dienstjaren

Vorige dienstjaren - Dienst Gewone - Uitgaven Bladzijde 1. Vorige dienstjaren Vorige dienstjaren - Dienst Gewone - Uitgaven Bladzijde 1 Vorige dienstjaren Vorige dienstjaren - Dienst Gewone - Ontvangsten Bladzijde 2 Dienstjaar 2018 Artikel F/E/Nr 000/76 Vorige dienstjaren Uitgaven

Nadere informatie

VLAAMS AGENTSCHAP VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP (VAPH) Begroting 2013 ONTVANGSTEN

VLAAMS AGENTSCHAP VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP (VAPH) Begroting 2013 ONTVANGSTEN VLAAMS AGENTSCHAP VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP (VAPH) Begroting 2013 ONTVANGSTEN 08 Interne verrichtingen 4.487 8.257 5.314 081 Diverse interne verrichtingen (w.o. afname reservefonds) 10 082 Verrekeningen

Nadere informatie

Schema TJ7: De toelichting bij de balans Jaarrekening 2015 Geconsolideerd

Schema TJ7: De toelichting bij de balans Jaarrekening 2015 Geconsolideerd Schema TJ7: De toelichting bij de balans 2015 1. Mutatiestaat van de financiële vaste activa Boekwaarde op 1/1 Investering Desinvestering Herwaarderinge n Waardevermind eringen Boekwaarde op 31/12 A. Extern

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

08 Overgedragen saldo Overgedragen overschot vorige boekjaren Over te dragen tekort van het boekjaar

08 Overgedragen saldo Overgedragen overschot vorige boekjaren Over te dragen tekort van het boekjaar OPENBAAR PSYCHIATRISCH ZORGCENTRUM GEEL (OPZ GEEL) Begrotingsopmaak 2016 ONTVANGSTEN 08 Overgedragen saldo 0 0 0 5.175 08.21 Overgedragen overschot vorige boekjaren 5.175 08.22 Over te dragen tekort van

Nadere informatie

UITGAVEN KREDIET Reis- en verblijfskosten van gemeentepersoneel en mandatarissen

UITGAVEN KREDIET Reis- en verblijfskosten van gemeentepersoneel en mandatarissen GU VORIGE JAREN NIEUW ARTIKEL NUMMER R F / E -- REK UITGAVEN BEGROTINGS- VASTLEGGING NIET GEBRUIKTE AAN- REKENINGEN OVER TE DRAGEN 2009 422 124 10 61609 Belastingen, taksen en retri-buties, eigen aan de

Nadere informatie

Zonecollege en zoneraad. Overzicht beslissingen

Zonecollege en zoneraad. Overzicht beslissingen Zonecollege en zoneraad dinsdag, 24 september 2019 07.30 u Streekhuis, Spanjestraat 141 te Roeselare Overzicht beslissingen Aanwezig Verontschuldigd Kris Declercq: voorzitter, burgemeester Roeselare; Ria

Nadere informatie

Gemeente JABBEKE BUDGET 2013

Gemeente JABBEKE BUDGET 2013 Gemeente JABBEKE BUDGET 2013 BUDGET 2013 inhoudstabel 1. EXPLOITATIEBUDGET 2013 1 - ontvangsten gewone dienst 2 - uitgaven gewone dienst 11 2. SAMENVATTENDE TABEL GEWONE DIENST 32 3. INVESTERINGSBUDGET

Nadere informatie

ARTIKELNUMMER TOEL OMSCHRIJVING VROEGER BEDR. VERHOGING VERLAGING NIEUW BEDR.

ARTIKELNUMMER TOEL OMSCHRIJVING VROEGER BEDR. VERHOGING VERLAGING NIEUW BEDR. 10102 Bestendige Deputatie 04 04 10102 620 10 1 335 000,00 0,00 13 330,00 1 321 670,00 04 04 10102 621 10 63 000,00 13 330,00 0,00 76 330,00 10101 Provincieraad TOT.ECON.GROEP 70 2 704 199,00 13 330,00

Nadere informatie

Jaarrekening GEMEENTE 2018

Jaarrekening GEMEENTE 2018 Jaarrekening GEMEENTE 218 2 Inhoud Beleidsnota... 5 De doestellingenrekening...7 De financiële toestand...1 De financiële nota... 13 De exploitatierekening...14 De investeringsrekening...16 De liquiditeitenrekening...

Nadere informatie

1. 1. Budgetwijziging motivering van de wijzigingen

1. 1. Budgetwijziging motivering van de wijzigingen 1. 1. Budgetwijziging 2019 - motivering van de wijzigingen OCMW Kaprijke (NIS 43007) Algemeen directeur: Karine Goegebeur Lembeke-Dorp 43-9971 Kaprijke Financieel directeur: Frank Trenson INVESTERINGEN

Nadere informatie

Bijlage II: model van het financiële gedeelte van de jaarrekening. gemeente: REKENING: (jaar n)

Bijlage II: model van het financiële gedeelte van de jaarrekening. gemeente: REKENING: (jaar n) Bijlage II: model van het financiële gedeelte van de jaarrekening bestuur: gemeente: REKENING: (jaar n) Opgemaakt: / / 0. Overschot/tekort Overschot/tekort exploitatie code ontvangsten code uitgaven code

Nadere informatie