Inhoudsopgave. Welkom

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoudsopgave. Welkom"

Transcriptie

1 Inhoudsopgave 1. Welkom door Douwe Prinsse 2. Inleiding 3. Programma 4. Ruimtelijk plan 5. Openbare Ruimte 6. Ideeën en suggesties 7. Afsluiting Welkom Douwe Prinsse U krijgt vanavond de voorlopige plannen voor het centrum te zien. We zijn al volop bezig met de openbare ruimte. Voor het einde van het jaar hopen we eigenaar te zijn van de TNT locatie. Dan hebben we een van de belangrijkste posities van dit centrumplan in ons bezit. De plannen die vanavond getoond worden, staan nog niet in beton gegoten. De supermarkten hebben aangegeven wat ze graag zouden willen en zijn het met elkaar eens. Maar er moet nog wel onderhandeld worden over geldzaken. Wij zijn erg benieuwd naar uw meningen en input voor deze plannen. Ik ben daarom blij dat u allen gekomen bent.

2 Inleiding Rob de Jong Leyten De centrumplannen voor Dedemsvaart zijn gebaseerd op het Masterplan en de Structuurvisie die eerder door de gemeente zijn opgesteld. De samenwerkende partijen voor dit plan zijn: Gemeente Hardenberg Leyten, Vastgoedontwikkelaar en Belegger Woningstichting De Veste Juli Ontwerp en Advies, architect Van den Oever Zaaijer en partners, stedenbouw en ontwerp van de openbare ruimte De plannen zoals deze er nu liggen zijn opgesteld door middel van co design. Dit betekent dat belanghebbenden in een zo vroeg mogelijk stadium worden betrokken. In twee intensieve sessies zijn door een groep van bijna veertig deelnemers van gemeente, corporatie, adviseurs, omwonenden en ondernemers de contouren van het plan neergezet. Voordat deze contouren in gedetailleerde plannen worden uitgetekend, willen wij deze graag aan u voorleggen zodat we uw ideeën en meningen waar mogelijk mee kunnen nemen. In een plan moeten veel verschillende functies bij elkaar komen. Wonen, winkelen, parkeren en het openbaar gebied vormen één geheel. Daarbij moeten procedures, functionele eisen, financiële eisen, duurzaamheid en ruimtelijke eisen worden meegenomen. Het prettige in Dedemsvaart is dat de vaart er echt in zit. Men heeft het hier niet over zullen we dit wel gaan doen?, maar over hoe gaan we dit doen?.

3 Programma Het winkelgebied De essentie van de opgave is het versterken van het winkelgebied: Bovenlokaal boodschappencentrum Diverse rapporten opgesteld, slechts beperkte uitbreiding mogelijk Ongeveer 4000 m2 nieuw oppervlak (voornamelijk verplaatsing/schaalvergroting supermarkten) Proces begeleid door branche advies commissie = Kernwinkelgebied De winkelmarkt: behoud en verbeter functie (boven)lokaal boodschappencentrum: concentratie van functies met synergie vergroten supermarkten comfortabele en strategisch gelegen parkeervoorzieningen verbreden brancheprofiel Dit schema geeft in theorie de meest heldere verdeling van de winkelfuncties. Het is een advies. In de praktijk zullen de functies er niet precies zo uit komen te zien. Daar kunnen Leyten en de gemeente ook geen beslissingen over nemen. dagelijkse boodschappen frequent benodigde artikelen winkelen (mode) aanloopgebied horeca

4 In het noorden van de markt komt een cluster van drie supermarkten. De c1000 zal verplaatsen, daar komt plaats voor een nieuwe trekker. De supermarkten worden afgezoomd door kleine specialistische winkels. Er komt ruime parkeergelegenheid omheen. De Markt Noord: boodschappen Het zuidelijk deel van de markt wordt versterkt door middel van horeca. De Markt Zuid: horeca / verblijfsgebied

5 De voorste gedeelten van de huidige locaties van de Aldi en de Jumbo blijven bestaan. Hierin kunnen dienstverlening of gespecialiseerde detailhandel zich vestigen. De achterste gedeelten worden gebruikt voor grondgebonden woningen. Mogelijk kunnen deze woningen worden uitgebreid naar de locatie van de bibliotheek, wanneer deze een nieuwe plek krijgt. Woningen We richten ons NIET op een maximaal aantal woningen. Daar is geen ruimte voor. We zien drie doelgroepen in het centrum komen: Starters Alleenstaanden Ouderen Het huidige aanbod is teveel gefocust op middensegment. We mikken op: Starters en alleenstaanden: kleine appartementen, circa m2, voornamelijk huur Ouderen: grotere appartementen, circa m2, dure koop of dure huur

6 Op het noordelijk deel van de markt worden huur en koopwoningen gerealiseerd. Op de Julianastraat Noord komen 29 eengezinswoningen voor doorstromers. = huurwoningen De Markt Noord = koopwoningen Julianastraat Noord: Vragen over het programma Wat zijn voorbeelden van bijzondere winkels rondom de supermarkten? Winkels aanvullend op een supermarkt, bijvoorbeeld kleine verswinkels, bloemisten, etcetera. Wat komt er op de huidige locatie van de C1000 en wat gebeurt er met het gezamenlijke eigendom van het pand met de bewoners? Hier stellen we ons een nieuwe trekker voor. C1000 kan eigenaar blijven en verhuren aan een andere ondernemer. Hoeveel parkeerplaatsen komen er rondom de supermarkten? De parkeerplaatsen worden ingevuld conform de ruime parkeernormen die de gemeente Dedemsvaart heeft gesteld. Het aantal parkeerplaatsen op de markt zal toenemen ten opzichte van de huidige situatie. In totaal komen er ongeveer 300 parkeerplaatsen bij. Worden het allemaal openbare parkeerplaatsen? Er komt niet betaald parkeren met blauwe zone in het openbare gebied. Voor de bewoners van de nieuwe appartementen worden parkeerplaatsen in het gebouw gerealiseerd. Hoe zit het met het groen? Er wordt zoveel mogelijk van het huidige groen gehandhaafd. Op de markt komen er bomen bij. Wat komt er in de huidige locaties van Jumbo en Aldi en hoe wordt daar geparkeerd? Dat worden specialistische winkels waar mensen speciaal naartoe gaan, maar waar je niet dagelijks hoeft te komen. Een fietsenwinkel bijvoorbeeld. Parkeren wordt in de straat zelf opgelost. Waarom wordt het achterste gedeelte van het pand tussen Jumbo en Aldi ook niet gebruikt? Dit is niet noodzakelijk voor het realiseren van het centrumplan. We willen niet iets forceren wat niet hoeft. Waarom gaat alle aandacht naar het noorden van de markt en niet naar het zuidelijk deel? Een belangrijk deel van het plan betreft het concentreren van de supermarkten. In het zuidelijk deel komt er horeca bij, maar voor de rest klopt dat deel van het centrum al.

7 Vragen over het programma Ik heb een zorg over winkels die naar het noordelijk deel verplaatsen, wat gebeurt er dan met de winkels in het zuidelijk deel? Krijgt iedereen de mogelijkheid om naar het nieuwe gebied te gaan? En wat voor nieuwe winkels komen er bij? Het is nog niet duidelijk wat voor soort winkels zich rond de supermarkt gaan vestigen, maar dat worden waarschijnlijk winkels in de dagelijkse sfeer. Het winkelen in het zuidelijk deel klopt al goed. Er is een duidelijke verbinding tussen het noordelijk en het zuidelijk deel. En er komen uitstekende parkeervoorzieningen bij. We proberen de uitgangspunten voor bestaande en nieuwe ondernemers zo goed mogelijk te maken. Uiteindelijk blijft er ook een deel van het ondernemersrisico bij de ondernemers zelf liggen. Dedemsvaart, 13 december 10 Feedback kaarten Programma Goed: Supermarkten dicht bij elkaar met voldoende parkeergelegenheid Meer activiteit op de markt Nieuwe trekker in oude C1000 pand. Zorg of verbeterpunten: Let op de parkeerbalans van het zuidelijk deel van de markt Veel supermarkten bij elkaar vraagt veel parkeerplaatsen voor personeel. Bezetten zij niet alle langparkeerplekken? Het is niet fair dat de bestaande bewoners voor eigen parkeerplekken moeten zorgen, terwijl voor de nieuwe woningen aangehaakt wordt met de bestaande plaatsen. Houd qua openbare ruimte aan de oostzijde van GKC rekening met voldoende afstand tot de kerk. Nieuwe winkels bij de Jumbo en Aldi kunnen in conflict zijn met bestaande ondernemers (slijterij, bloemenwinkel, woonwinkel). Bestaande winkel (ETOS) die heeft aangegeven te zillen/moeten verhuizen naar de afzoonwinkels bij Jumbo en Aldi wordt niet genoemd. Zorg of verbeterpunten (vervolg): Aanvoer van drie supermarkten over een weg: zorgelijk. Geen afsluiting Tuinstraat. Dus C1000 locatie 1 x parkeerbreedte naar het noorden plaatsen en ruimte creëren om de markt te kunnen bereiken ter voorkoming van rondje moeten rijden. Denk aan Flora en Fauna wet in verband met de kap van bomen op terrein van Hervormde Kerk. Dedemsvaart, 13 december 10

8 Ruimtelijk Plan Het centrumplan bestaat uit twee onderdelen: de openbare ruimte en de gebouwen. De gebouwen concentreren zich rondom de markt. Het doel is om van de markt een plein van te maken. Een plein heeft wanden nodig, door gebouwen zo te plaatsen dat het gevoel van een plein ontstaat. Daar is aan de noordkant een mooie mogelijkheid voor. In het zuiden is daar minder plek voor, maar daar kunnen we wel randvoorwaarden scheppen door middel van horeca en parkeergelegenheid. De woningen die gepland staan boven de supermarkten maken het centrum levendiger. De ingangen van C1000 en Jumbo komen aan de voorkant van het plein. De supermarkten worden afgezoomd met kleinere winkels (groen) om variëteit en levendigheid van het winkelaanbod te bevorderen. Deze worden aan individuele ondernemers verhuurd. Aldi Jumbo C1000 Blok Aldi/Jumbo De expeditie voor de supermarkten komt aan de achterkant en zijkant van de Aldi.

9 Blok Aldi/Jumbo m 2 Jumbo en m 2 Aldi 405 m 2 afzoom winkel 21 koop woningen Blok C1000: m 2 C m 2 afzoom winkel 15 sociale huurwoningen De entree van de woningen komt in de Tuinstraat, evenals de expeditie voor de C1000. De Tuinstraat zal tot daar toegankelijk zijn.

10 Zuidkant van de markt: Mooie nieuwe horecagelegenheden die nieuw elan geven. Een kleiner blok voor nieuwe winkels met daarboven woningen. Hier moet nog ruimte voor worden geschapen. Julianastraat Noord: Het voorste gedeelte van de bestaande panden krijgen nieuwe functie 29 eengezinswoningen Vragen over het ruimtelijk plan Wordt er rekening gehouden met het laden en lossen bij de supermarkten en eventuele overlast voor de woningen boven de supermarkten? Dit is een belangrijk punt. Hier zijn een aantal technische mogelijkheden voor, bijvoorbeeld door het afschermen van geluid. Hier wordt rekening mee gehouden. Er staat een slijterij in de tekeningen, maar we hebben er al twee Dit is slechts als voorbeeld bedoeld. Dit hoeft u niet letterlijk te nemen. De slijterij wordt uit de tekeningen gehaald.

11 Feedback kaarten Ruimtelijk Plan Zorg of verbeterpunten: Geluidsoverlast Aldi/Jumbo bevoorrading (verkeersdrukte Judith van Marlelaan) Draaicirkels vrachtwagens in combinatie parkeren en inrichten openbare ruimten Zou het laden en lossen van de winkels niet overdekt (inpandig) kunnen? Aandacht voor het voorkomen van: Stationair draaiende vrachtautomotoren Stationair draaiende koelmoteren Stille rolcontainers Geen slijterij in de Jumbo, er zijn er al twee in het centrum Openbare ruimte In de nieuwe situatie wordt de openbare ruimte ingericht volgens het shared space principe. Er is geen strenge scheiding tussen trottoir en rijbaan. Uitgangspunt is: de auto is te gast. Er worden nog bomen en meubilair toegevoegd. Van de ondernemers hebben we al positieve reacties gekregen over de nieuwe inrichting. Oude situatie Nieuwe situatie

12 De onderstaande gebieden krijgen een nieuwe inrichting. Er is gekozen voor een kwalitatief hoogwaardige inrichting van de Julianastraat. Deze wordt doorgezet naar de Markt, de Marktstraat en de Wisseling. Het parkeren op de Marktstraat wordt overdwars ingericht, waardoor er meer zichtlijnen over de markt komen. De bestaande bomen worden bijna allemaal gehandhaafd en op de markt worden bomen toegevoegd. De Tuinstraat wordt deels afgesloten voor autoverkeer. De weekmarkt wordt naar het zuiden verplaatst. Langs de Wisseling wordt een vlonder aangelegd. Hierdoor betrekken we de vaart weer meer bij ons centrum. Er komen weer twee rijstroken en één strook met parkeren. Markt Julianastraat Julianastraat Marktstraat Markt Wisseling Wisseling Impressie steiger Wisseling

13 Materiaalgebruik Centrumgebied, mede op basis van eigen keuze inwoners Referentiebeelden voor materiaalgebruik centrumgebied

14 Vragen over de openbare ruimte Hoeveel parkeerplaatsen komen er op de markt? De cijfers zijn even niet voorhanden, maar het worden méér parkeerplaatsen doordat er overdwars geparkeerd gaat worden. Het is bij de Prins Bernhardstraat te smal om de supermarkten te bevoorraden. We hebben dit laten onderzoeken en qua ruimte is het mogelijk om dit goed in te regelen. Er komt geen flessenhals. Hoe komen mensen na het boodschappen doen met de auto in de Julianastraat? Hoe worden ze verleid om ook naar de Julianastraat te gaan? Dat gaat net zoals nu. Parkeren bij de supermarkten is maximaal twee uur met parkeerschijf. Op de Julianastraat komt er lang parkeren. Het gehele gebied wordt aantrekkelijker gemaakt. Het wordt een totaal verblijfsgebied. De middenstanders zullen zelf ook aan de aantrekkelijkheid moeten blijven werken. Wat moeten we ons bij de herinrichting van de Marktstraat voorstellen? Het wordt dezelfde inrichting als de Julianastraat, maar het wordt een voetgangersgebied. Het wordt een overgang tussen het marktgebied en de Julianastraat. We houden rekening met een minimale breedte voor hulpdiensten. Kunnen we voorzieningen op de markt neerzetten voor kleine evenementen? Een koepeltje of een klein podium? Een goed idee! In de toekomst willen we op alle hoeken pleinachtige activiteiten willen organiseren. De ingang van de parkeergarage van de woningen bij de huidige C1000 zit precies in het stuk waar geen verkeer meer mag komen. Kan die ingang verplaatst worden? Bestemmingsverkeer mag hier nog wel naar binnen. Het afsluiten van de Tuinstraat heeft tot hoofddoel dat er geen zware vrachtwagens meer via de Tuinstraat de markt op komen. Feedback kaarten Openbare Ruimte Goed: Aankleding van de Wisseling > vlonder Waterpartij maakt markt aantrekkelijker Op diverse hoeken pleintjes creeren voor kleinschalige evenementen, voor zover mogelijk bij horecagelegenheden Zorg of verbeterpunten: Let op veiligheid van vlonders bij de Wisseling Tuinstraat aantrekkelijker maken voor wandelaars en fietsers Hoe worden bomen en parkeerplaatsen gerealiseerd aan de markt met betrekking tot evenementen en weekmarkt? Jaarlijkse kermis verplaatsen naar parkeerterrein achter hervormde kerk? Dit ivm overlast voor de winkeliers aan de markt Weekmarkt kan beter naar Julianastraat. Kermis naar andere locatie bij kalkovens Behoefte aan muziekkoepel/podia voor locale activiteiten (cultuur/evenementen) Zorg of verbeterpunten (vervolg): Communicatie met bewoners Wisseling Zuid zijde in verband met veranderde aanzicht Wisseling Noordzijde Waterornament graag meer concreet uitleggen In verband met kostenbesparing geen waterpartij op de markt. Aanvoer via Prins Bernhardstraat is een aandachtspunt Gaat er in de toekomst ook zwaar verkeer door de Wisseling heen? Blijft er op de markt één rijbaan? En wat gebeurt er op de hoek Zacharias Tijllaan naar de markt naar de zuidzijde? Wat gebeurt er met de bewoners? Wordt de Zacharias Tijllaan de doorgaande route voor hetbevoorraden van de supermarkten en zo ja, wat betekent dat voor de huidige bewoners? Optimaliseren verbindingswegen tussen markt en Julianastraat Toevoer parkeerverkeer naar de markt als de Tuinstraat dichtgaat? Ingang parkeergarage woningen boven de C1000? Die wordt verplaatst.

15 Feedback kaarten Openbare Ruimte Zorg of verbeterpunten (vervolg): Wat gebeurt er met Wilhelminastraat, Marijkestraat en Prins Bernhardstraat? Het is er nu al zo druk dat je haast niet meer thuis kunt komen. Zijn bromfietsen en scooters ook te gast in de Julianastraat? Hoe borgen we veiligheid voor voetgangers? Waar gaat de brandweerkazerne naartoe als deze bestemming vervalt? Parkeerblok aan westzijde marktplein zuid omkeren naar oostzijde (spiegelen). Aantal winkels aan oostzijde voor kort bezoek, aan westzijde omgekeerd. Opstelplaats voor winkelwagens binnen of buiten? Indien buiten, dan rekening mee houden in openbare ruimte Aankleding groen ook plantenbakken? Goede bewegwijzering bij de entree van het dorp Afsluiting Rob Leyten Wij zijn heel blij met uw input. Op z n Dedemsvaarts : concreet en duidelijk. Wij kunnen hier absoluut mee verder. Het is een ingewikkeld moment om te presenteren, want de plannen zijn nog lang niet klaar. Maar daarom willen we op dit moment juist uw input hebben, want nu kunnen we deze nog meenemen in de uitwerking. De plannen worden ruimtelijk, financieel en programmatisch nog verder uitgewerkt. Dit vergt ook verder overleg tussen de gemeente en Leyten. We hebben er het vertrouwen in dat we daar uitkomen. We verwachten in het voorjaar met de plannen klaar te zijn en in 2012 te kunnen starten met de bouw. Er zit vaart in Dedemsvaart! Bedankt voor uw heldere en scherpe input. Douwe Prinsse Dit was weer een fase om tot het nieuwe centrumplan voor Dedemsvaart te komen. Volgens onderzoek in de omgeving komen mensen graag naar Dedemsvaart vanwege ons winkelaanbod en de parkeermogelijkheden. In het nieuwe plan geven we hier nog meer aandacht aan. In de structuurvisie stond dat een van de kritische factoren is het concentreren van de dagelijkse winkels, beter en mooier verblijfsgebied en het parkeren op orde hebben. Die drie thema s hebben we geprobeerd met u te toetsen. Natuurlijk kunnen we het niet iedereen naar de zin maken en zullen de ondernemers ook zelf moeten blijven ondernemen. Maar met dit plan weet ik zeker dat we Dedemsvaart 2030 proof gaan maken. We gaan met zijn allen van Dedemsvaart een mooi en sterk centrum maken. Hartelijk dank voor uw komst.

1 Inleiding. Parkeerbalans Markt en omgeving. Gemeente Hardenberg. Definitief. 25 mei 2011 HDB152/Bkc/1702

1 Inleiding. Parkeerbalans Markt en omgeving. Gemeente Hardenberg. Definitief. 25 mei 2011 HDB152/Bkc/1702 Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig De herinrichting heeft betrekking op de openbare inrichting van de locatie ter plaatse van de toekomstige supermarkt. De herinrichting houdt voornamelijk het realiseren van een toegang van de supermarkt

Nadere informatie

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN DEDEMSVAART CENTRUM, MARKT NOORDZIJDE

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN DEDEMSVAART CENTRUM, MARKT NOORDZIJDE EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN DEDEMSVAART CENTRUM, MARKT NOORDZIJDE AFDELING RD 1 INHOUD: I. OVERZICHT GEVOLGDE PROCEDURE II. III. IV. ZIENSWIJZEN EN COMMENTAAR OP ZIENSWIJZEN

Nadere informatie

MEMO CENTRUMPLAN REUSEL ADVIES RUIMTELIJK- FUNCTIONELE CONSTELLATIE SUPERMARKTEN

MEMO CENTRUMPLAN REUSEL ADVIES RUIMTELIJK- FUNCTIONELE CONSTELLATIE SUPERMARKTEN MEMO CENTRUMPLAN REUSEL ADVIES RUIMTELIJK- FUNCTIONELE CONSTELLATIE SUPERMARKTEN 13 OKTOBER 2017 Status: Definitief Datum: 13 oktober 2017 Een product van: Bureau Stedelijke Planning bv Silodam 1E 1013

Nadere informatie

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten.

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Inleiding. Het creëren van een huiskamer is een belangrijke referentiegedachte: aldus is opgetekend in de Centrumvisie

Nadere informatie

2.5 REVITALISERING VAN WINKELGEBIEDEN

2.5 REVITALISERING VAN WINKELGEBIEDEN 2.5 REVITALISERING VAN WINKELGEBIEDEN Arno Ruigrok, adjunct-directeur Multi Vastgoed Rob de Jong, directeur Leyten Pim van der Ven, directeur / ontwerper Juli ontwerp en advies Douwe Prinsse, wethouder

Nadere informatie

HERINRICHTING RIJNSTRAAT

HERINRICHTING RIJNSTRAAT HERINRICHTING RIJNSTRAAT Informatieavond 29 maart 2015 20.00 Inloop 20.10 Welkom door Ronald Löhr 20.15 In gesprek met wethouders Haring en De Weger 20.30 Rijnstraat tot nu toe en hoe nu verder? door Jeroen

Nadere informatie

Van dorpelingen. Voor dorpelingen Gekozen door College van B&W. Schrama B.V. Attika Architekten 5d Architectuur & Fotografie

Van dorpelingen. Voor dorpelingen Gekozen door College van B&W.  Schrama B.V. Attika Architekten 5d Architectuur & Fotografie DE ZEVEN DORPELINGEN Van dorpelingen. Voor dorpelingen Gekozen door College van B&W www.de7dorpelingen.nl Schrama B.V. Attika Architekten 5d Architectuur & Fotografie 1 PRESENTATIE Voorstellen Programma

Nadere informatie

Bijeenkomst centrumvisie. 5 november 2015

Bijeenkomst centrumvisie. 5 november 2015 Bijeenkomst centrumvisie 5 november 2015 Plangebied < Havenstraat,< Witte Kerk < Zeestraat Dorpsstraat Resultaten vragenlijst, 241 respondenten 18 t/m 35 jaar (35) Leeftijdscategorie 0 t/m 17 jaar (1)

Nadere informatie

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 Impressie entree Koperwiek - RET Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle

Nadere informatie

Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis

Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis Verslag Informatieavond Woensdagavond 25 april, Goede Rede Almere Aanleiding Woensdagavond 25 April vond de eerste informatieavond plaats in de Goede Rede, rondom de

Nadere informatie

Blok 4 August Allebéplein

Blok 4 August Allebéplein Blok 4 August Allebéplein Bouwenvelop 09-10-2014 Inhoud Inleiding, toelichting Matentekening Ruimtelijke randvoorwaarden Doorsneden Toelichting De bouwenvelop is opgesteld binnen het kader van het Uitwerkingsplan

Nadere informatie

Informatieavond. 21 juni 2017

Informatieavond. 21 juni 2017 Informatieavond 21 juni 2017 Welkom Wethouder Peter van de Noort Programma Kennismaking Wijnand Bouw: Bosch Slabbers Frank van de Wouw: van de Wouw en Partners Bram Louwers: Accent adviseurs Maarten School:

Nadere informatie

centrumplan vlijmen verslag bewonersavond 22 september 2015

centrumplan vlijmen verslag bewonersavond 22 september 2015 centrumplan vlijmen verslag bewonersavond 22 september 2015 INHOUD randvoorwaarden bestaande situatie structuurontwerp opmerkingen bewoners op structuurontwerp materiaalkeuze bewoners Randvoorwaarden Ontwikkeling

Nadere informatie

Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg

Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg 6 januari 2014 Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg 1. Opening / wie zijn wij Marc Reijs opent de informatieavond en heet iedereen van harte welkom. Foolen & Reijs Vastgoed BV (FRV) houd zich bezig

Nadere informatie

CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT. Uitkomsten vragenlijst burgerpanel

CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT. Uitkomsten vragenlijst burgerpanel CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT Uitkomsten vragenlijst burgerpanel Periode: 18 januari tot 2 februari 2016 Aantal respondenten: 458 van 656 (70%) Inleiding De gemeente Noordwijkerhout werkt aan een versterking

Nadere informatie

Burgerpanel Velsen Winkelen

Burgerpanel Velsen Winkelen Gemeente Velsen Burgerpanel meting winkelen Vragenlijst 6 september 2012 Introductie e-mail Geacht panellid, Op 25 en 26 juni heeft een aantal winkeliers, samen met medewerkers van de gemeente en woningcorporaties,

Nadere informatie

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 STOMPWIJKSE- WEG Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Inleiding In deze weergave

Nadere informatie

STEDENBOUW VERKEER WONEN DETAILHANDEL SOCIALE STRUCTUUR/EVENEMENTEN NATUUR/RECREATIE HORECA OVERIGE VOORZIENINGEN. HEEZEnaar2025

STEDENBOUW VERKEER WONEN DETAILHANDEL SOCIALE STRUCTUUR/EVENEMENTEN NATUUR/RECREATIE HORECA OVERIGE VOORZIENINGEN. HEEZEnaar2025 4 juli 2015 ? Zes betrokken inwoners van Heeze te weten: Annemiek Ciska Lieke Kees Peter Ron Wat is WAAROM? mogelijke negatieve veranderingen in ons dorp positief uitgewerkt kunnen worden door onderling

Nadere informatie

inspiratieboek Raalte

inspiratieboek Raalte inspiratieboek Raalte centrum Inhoud Inspiratie Wat leeft er? Het centrum Inpiratiebeelden Inspiratiebeeld Grote Markt Colofon Inspiratie Raalte is gastvrij. Raalte is kleinschalig. In Raalte kun je voor

Nadere informatie

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 1. Inleiding De visie heeft betrekking op het dorpscentrum van Rockanje. Met het dorpscentrum wordt in de eerste plaats bedoeld het Dorpsplein. Dit plein moet

Nadere informatie

Een nieuwe inrichting voor Bartok

Een nieuwe inrichting voor Bartok Een nieuwe inrichting voor Bartok De straten in Bartok krijgen een nieuwe inrichting. Aan de hoek van Kleine Oord en Vossenstraat zal een supermarkt met daarboven 58 appartementen worden gebouwd. Zo krijgt

Nadere informatie

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen.

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen. Inleiding Parallelweg Zeeweg Vraag van de gemeenteraad: Kan de voorgestelde fietsroutestructuur nog verder geoptimaliseerd worden? Wij achten het noodzakelijk om de door belanghebbenden en raadsleden gedane

Nadere informatie

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl Herinrichting Ooster-& Westerkade Buurtavond Juni 2016 Programma van de avond 19:15 uur: Overzicht inbreng eerste bijeenkomst 19:45 uur: Toelichting ideeschetsen 20:15 uur: Werksessie reacties en voorkeuren

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

Informatieavond Planpresentatie Osdorpplein 28 mei 2013 in De Meervaart

Informatieavond Planpresentatie Osdorpplein 28 mei 2013 in De Meervaart Informatieavond Planpresentatie Osdorpplein 28 mei 2013 in De Meervaart Inleiding Doel informatieavond Informeren over plannen Lebo Opgave Nadere uitleg van het project Bestaande situatie Uitgangspunten

Nadere informatie

Overzichtstekening. ontwerp route STA-P. verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek

Overzichtstekening. ontwerp route STA-P. verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek Overzichtstekening 9 8 7 6 5 4 3 2 1 verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek Wat vooraf ging... Waarom herinrichting Centrum? In juni 2012 heeft de gemeenteraad de notitie 'Op weg naar een leefbaar

Nadere informatie

Kaderstelling marktconsultatie ontwikkeling Raadhuisplein / Haderaplein

Kaderstelling marktconsultatie ontwikkeling Raadhuisplein / Haderaplein Kaderstelling marktconsultatie ontwikkeling Raadhuisplein / Haderaplein 1. Ruimtelijke kaders algemeen Pagina 2 2. Richtlijnen beeldkwaliteit Pagina 4 3a. Kaderstelling model 1 Pagina 6 3b. Kaderstelling

Nadere informatie

Concept voorontwerp Jaarbeursplein. 27 maart 2013

Concept voorontwerp Jaarbeursplein. 27 maart 2013 Concept voorontwerp Jaarbeursplein 27 maart 2013 Toelichting Het Jaarbeursplein krijgt in de toekomst een complete metamorfose. De nieuwe bebouwing rondom het plein en het feit dat er geen auto's, bussen

Nadere informatie

1 Inleiding. Parkeerbalans Julianastraat Noord. Gemeente Hardenberg. Definitief. 25 mei 2011 HDB152/Bkc/1701

1 Inleiding. Parkeerbalans Julianastraat Noord. Gemeente Hardenberg. Definitief. 25 mei 2011 HDB152/Bkc/1701 Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Nota van beantwoording

Nota van beantwoording Nota van beantwoording Betreft ontwerp verkeers Lammermarkt (herinrichting openbare ruimte). Er is 1 brief met zienswijzen ontvangen. De zienswijze heeft betrekking op de herinrichting van de Lammermarkt

Nadere informatie

visie Centrumplan Geldrop Beste mevrouw, mijnheer,

visie Centrumplan Geldrop Beste mevrouw, mijnheer, uw brief ons kenmerk behandeld door Stefan van Bogget doorkiesnr. (040) 289 37 60 Geldrop 26 september 2007 onderwerp Verslag informatieavond integrale visie Centrumplan Geldrop Beste mevrouw, mijnheer,

Nadere informatie

Besluitvormende raadsvergadering d.d. 25 mei 2010 Agendanr. 9. Aan de Raad. No. ZA.09-3496/DV.10-112, afdeling Ruimte. Sellingen, 12 mei 2010

Besluitvormende raadsvergadering d.d. 25 mei 2010 Agendanr. 9. Aan de Raad. No. ZA.09-3496/DV.10-112, afdeling Ruimte. Sellingen, 12 mei 2010 Besluitvormende raadsvergadering d.d. 25 mei 2010 Agendanr. 9. Aan de Raad No. ZA.09-3496/DV.10-112, afdeling Ruimte. Sellingen, 12 mei 2010 Onderwerp: Uitwerking centrumplan Ter Apel Inleiding In de periode,

Nadere informatie

Verslag van het tweede werkatelier Visie en bestemmingsplan Binnenstad Wijk bij Duurstede d.d. 6 december 2016

Verslag van het tweede werkatelier Visie en bestemmingsplan Binnenstad Wijk bij Duurstede d.d. 6 december 2016 Verslag van het tweede werkatelier Visie en bestemmingsplan Binnenstad Wijk bij Duurstede d.d. 6 december 2016 Aanwezig: Buro Waalbrug: W. Haans en G. Perenboom. Gemeente Wijk bij Duurstede: W. Kosterman,

Nadere informatie

Wagenstraat Voetgangersgebied?

Wagenstraat Voetgangersgebied? Wagenstraat Voetgangersgebied? Rapportage Consultatie Wagenstraat voetgangersgebied Bijlagen Den Haag, oktober 2007 Stichting Chinatown Den Haag / Joost Zonneveld BIJLAGE 1 - RESULTATEN INLOOPBIJEENKOMST

Nadere informatie

Schetsontwerp Herinrichting Dorpsstraat HARMELEN VLECHTEND LINT

Schetsontwerp Herinrichting Dorpsstraat HARMELEN VLECHTEND LINT Schetsontwerp Herinrichting Dorpsstraat HARMELEN VLECHTEND LINT Bureau B+B stedebouw en landschapsarchitectuur 11 juni 2014 Harmelen kerkplein jaagpad entree landelijke weg langs Leidse Rijn dorpsstraat

Nadere informatie

steenstraat Dorpse schaal Middelgrote schaal aan de randen PLAN B 15 MEI 2015

steenstraat Dorpse schaal Middelgrote schaal aan de randen PLAN B 15 MEI 2015 AH steenstraat Dorpse schaal Middelgrote schaal aan de randen PLAN B 15 MEI 2015 Een plan B De plannen van Albert Heijn om in Boxmeer een nieuwe supermarkt te bouwen inclusief sportvoorzieningen lijken

Nadere informatie

Herinrichting Velserduinplein

Herinrichting Velserduinplein INSPRAAKDOCUMENT Herinrichting Velserduinplein gemeente Velsen juni 2017 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Inspraakreacties en standpunten college 3. Conclusie 1. INLEIDING Begin 2016 heeft het college besloten

Nadere informatie

Nieuwbouw OBS Adriaan van den Ende. Verkeersplan

Nieuwbouw OBS Adriaan van den Ende. Verkeersplan Nieuwbouw OBS Adriaan van den Ende Verkeersplan Versie 19 juni 2013 Even voorstellen Frans Mosterman Verkeerskundig specialist BonoTraffics Edgar van Heerde Projectleider BonoTraffics Opdrachtgever: Inhoud

Nadere informatie

Revitalisering centrum Bodegraven. Ideeën-presentatie. Initiatiefgroep Hart in Bodegraven

Revitalisering centrum Bodegraven. Ideeën-presentatie. Initiatiefgroep Hart in Bodegraven Revitalisering centrum Bodegraven. Ideeën-presentatie Initiatiefgroep Hart in Bodegraven Han Koevoets, Gerdien Verheul, Juan da Silva, Frank Busker, Leendert Spijker. oktober 2018 Doelstelling. Het realiseren

Nadere informatie

Ontwikkeling centrum De Heeg. gemeente Maastricht 16 april 2018

Ontwikkeling centrum De Heeg. gemeente Maastricht 16 april 2018 Ontwikkeling centrum De Heeg gemeente Maastricht 16 april 2018 OPZET VAN DE AVOND 1. Welkom door Buurtnetwerk Like de Heeg 2. Presentatie door gemeente 3. Korte pauze 4. Vragen stellen en reactie geven

Nadere informatie

Intermezzo Centrumvisie Sassenheim. Thematiek en opgaven

Intermezzo Centrumvisie Sassenheim. Thematiek en opgaven Intermezzo Centrumvisie Sassenheim Thematiek en opgaven Inhoud Doel thematiek en opgaven Centrum en mogelijke ontwikkelingen Thematiek en opgaven Doel thematiek en opgaven Welke onderwerpen en thema s

Nadere informatie

Bijlage 3. Hoofdlijnen uit Stedenbouwkundige. Winkelkern Bergen d.d. 27 september 2011

Bijlage 3. Hoofdlijnen uit Stedenbouwkundige. Winkelkern Bergen d.d. 27 september 2011 Bijlage 3 Hoofdlijnen uit Stedenbouwkundige r a n d v o o r w a a r d e n Winkelkern Bergen d.d. 27 september 2011 stedenbouwkundige randvoorwaarden winkelkern bergen stedenbouwkundig ontwerp 27 september

Nadere informatie

82 Uitwerkingsplan. wonen in het stadshart: beschutting en intimiteit

82 Uitwerkingsplan. wonen in het stadshart: beschutting en intimiteit 82 Uitwerkingsplan wonen in het stadshart: beschutting en intimiteit Den Helder Stadshart 83 N 3.6.STADSHART WONEN / IN CONTRAST MET DE RUIGHEID VAN DE ZEE EN DE DYNAMIEK VAN DE HAVEN IS HET STADSHART

Nadere informatie

SCHETSONTWERP KOOG VAN DE TOEKOMST

SCHETSONTWERP KOOG VAN DE TOEKOMST SCHETSONTWERP KOOG VAN DE TOEKOMST ONTWERPIDEEËN VOOR DE KOOG IN UITGEEST JANUARI 2019 Reconstructie De Koog Uitgeest Overzicht 2 Pagina Titel 7 Links INHOUDSOPGAVE Schetsontwerp 4 Ontwerpthema s 6 Groene

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

Ondernemerskansen in sterk centrum met unieke kwaliteit

Ondernemerskansen in sterk centrum met unieke kwaliteit N I J V E R D A L Ondernemerskansen in sterk centrum met unieke kwaliteit V O O R W O O R D I N H O U D 1. Kengetallen 2. Het onderscheidend vermogen van Nijverdal 3. Winkelstructuur en beleid 4. Het winkelaanbod:

Nadere informatie

Zijdelwaard Uithoorn. Winkelen Wonen Verblijven

Zijdelwaard Uithoorn. Winkelen Wonen Verblijven Zijdelwaard Uithoorn Winkelen Wonen Verblijven Uithoorn is een aantrekkelijke, landelijke woongemeente. Direct gelegen aan de Amstel en onderdeel van het Groene Hart, maar toch ook op een steenworpafstand

Nadere informatie

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015 Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015 Programma van vanavond Terugblik vorige bijeenkomst Plussen en minnen Uitgangspunten voor het ontwerp Presenteren voorlopig ontwerp

Nadere informatie

SCAPINO / DE NIEUWE BRINK VOORLOPIG ONTWERP BOUWPLAN

SCAPINO / DE NIEUWE BRINK VOORLOPIG ONTWERP BOUWPLAN VOORLOPIG ONTWERP BOUWPLAN PROJECT BINNEN HET Programma: 1. Presentatie gemeente Bussum Doel van de avond / Aanleiding / Kader / Acties / Hoe nu verder? 2. Presentatie ontwikkelaar Voorlopig ontwerp bouwplan

Nadere informatie

ISV 3 programma gemeente Harlingen

ISV 3 programma gemeente Harlingen ISV 3 programma gemeente Harlingen Stand van zaken van 17 september 2015. In 2011 heeft de provincie Fryslân de gemeente Harlingen ISV 3 subsidie toegekend voor de herstructurering Plan Zuid. Eind 2014

Nadere informatie

rhenen schets-museumkwartier deel 1

rhenen schets-museumkwartier deel 1 rhenen schets-museumkwartier deel 1 Opdrachtgever: Gemeente Rhenen Stedenbouwkundig ontwerp: Aad Trompert, Amersfoort Architectuur: Van Leeuwen Architecten, Veenendaal 2 mei 2011 rhenen museumkwartier

Nadere informatie

W I N K E L e n I N H E T N I E U W E B A N N E C E N T R U M

W I N K E L e n I N H E T N I E U W E B A N N E C E N T R U M W I N K E L e n I N H E T N I E U W E B A N N E C E N T R U M B e z a a n j a c h t p l e i n - A m s t e r d a m N o o r d Het Nieuwe Banne Centrum Centraal gelegen in Amsterdam Noord, aan het Bezaanjachtplein

Nadere informatie

Samenvatting Stedenbouwkundig plan

Samenvatting Stedenbouwkundig plan Samenvatting Stedenbouwkundig plan Stationsplein Stationsgebied Hilversum de groene loper naar de Mediastad Brinken, levendige straten en volop ruimte voor fietsers, voetgangers en groen. Deze kwaliteiten

Nadere informatie

INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM

INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM Partijen 1. Gemeente Marum, Zonnehuisgroep Noord (ZhgN) en Wold & Waard; 2. Er zijn mogelijkheden om andere partijen toe te voegen; Aanleiding en overwegingen 3.

Nadere informatie

Binnenstad ruimte voor voetgangers, fiets en consument. Ringstraten

Binnenstad ruimte voor voetgangers, fiets en consument. Ringstraten Binnenstad ruimte voor voetgangers, fiets en consument Ringstraten Agenda 1. Welkom 2. Inleiding wethouder Ben van Hees 3. Aanleiding 4. Raadsbesluit 8 maart 2017 5. Ringstraten worden fietsstraat 6. Hoe

Nadere informatie

Datum: 26 mei 2015 Nummer: Onderwerp: Nota van Uitgangspunten locatie Eurowerft Noord te Denekamp

Datum: 26 mei 2015 Nummer: Onderwerp: Nota van Uitgangspunten locatie Eurowerft Noord te Denekamp RAADSVOORSTEL Datum: 26 mei 2015 Nummer: Onderwerp: Nota van Uitgangspunten locatie Eurowerft Noord te Denekamp Voorgesteld raadsbesluit: Vaststelling van de Nota van Uitgangspunten voor de locatie Eurowerft

Nadere informatie

Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk. Alkmaar 15 februari Geachte mevrouw, mijnheer,

Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk. Alkmaar 15 februari Geachte mevrouw, mijnheer, Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk Alkmaar 15 februari 2017 Geachte mevrouw, mijnheer, Op 23 januari heeft een inloopbijeenkomst plaatsgevonden in het kader van de verkenning van de nieuwbouwmogelijkheden

Nadere informatie

BEZORGD BADHOEVEDORP Wie zijn wij? Onze speerpunten.

BEZORGD BADHOEVEDORP Wie zijn wij? Onze speerpunten. BEZORGD BADHOEVEDORP Wie zijn wij? Onze speerpunten. Doel van de avond Uitleg van het proces tot nu toe. Wie zijn Bezorgd Badhoevedorp? Wat zijn onze speerpunten: Toelichting + schets. Bespreken speerpunten

Nadere informatie

De verbinding tussen station en binnenstad

De verbinding tussen station en binnenstad De verbinding tussen station en binnenstad De gemeente Arnhem heeft eind september 2014 een eerste schets gepresenteerd voor de nieuwe inrichting van de verbinding station - binnenstad. Ongeveer 200 bewoners,

Nadere informatie

Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat. Wat komt er aan de orde?

Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat. Wat komt er aan de orde? 24 februari 2016 Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat Wat komt er aan de orde? Opening Wethouder: dhr. W. Van Tilborg Toelichting, dhr. R. Vermeulen Doelstellingen voor het

Nadere informatie

Politiek overtuigd van komst Vomar Wat nu?

Politiek overtuigd van komst Vomar Wat nu? Politiek overtuigd van komst Vomar Wat nu? Heemstede, 8 november 2016 KvK 51354349 bank NL51ABNA0422678015 Eikenlaan 37, 2101 WH Heemstede Standpunten Omwonenden: ` Acceptatie indien woongenot & veiligheid

Nadere informatie

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Bewonersbijeenkomst 5 juli 2018

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Bewonersbijeenkomst 5 juli 2018 Impressie entree Koperwiek - RET Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Bewonersbijeenkomst 5 juli 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Sessie 2: WENSEN VERKEER

Sessie 2: WENSEN VERKEER Sessie 2: WENSEN VERKEER FIETSEN 17x 3,5x 53x 13x 3x : Autovrij! 7,5x Toelichting: Gedeeld gebruik van de straat Shared space kan net niet Gedeeld gebruik: o Meer balans voet/fiets Fijn: straat 1 niveau,

Nadere informatie

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen Locatie De Star Vragen/antwoorden nieuwbouw locatie De Star naar aanleiding van Inloopavond 23 februari 2017. De ontvangen reacties zijn in het overzicht van vraag en antwoord vooral feitelijk beantwoord.

Nadere informatie

Centrumplan Didam. Inloopbijeenkomst Verenigingen, 16 april 2019

Centrumplan Didam. Inloopbijeenkomst Verenigingen, 16 april 2019 Centrumplan Didam Inloopbijeenkomst Verenigingen, 16 april 2019 Programma Opening Wethouder Van Leeuwen Terugblik Schetsontwerp Ruimtegebruik en routing Omleidingsroutes Planning Korte pauze Individuele

Nadere informatie

ADVIES. : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen

ADVIES. : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen ADVIES Project : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei 2014 Referentie : 140396a12 Onderwerp : Parkeren Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen Het voornemen Initiatiefnemer

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

UITGANGSPUNTEN HERINRICHTING INGENIEUR SMEDINGPLEIN WIERINGERWERF

UITGANGSPUNTEN HERINRICHTING INGENIEUR SMEDINGPLEIN WIERINGERWERF UITGANGSPUNTEN HERINRICHTING INGENIEUR SMEDINGPLEIN WIERINGERWERF Bewoners hebben op de bewonersavond op 11 juli 2017 aangegeven de dorpskern van Wieringerwerf graag het karakter te geven van een verblijfsgebied

Nadere informatie

Verslag inspraakbijeenkomst Bensdorp

Verslag inspraakbijeenkomst Bensdorp Datum : 19 maart 2015 Tijd : 17.45 19.30 uur Plaats : Gemeentehuis Aanwezigen namens de gemeente Bussum Mevrouw L. de Ridder Wethouder o.a. Ruimtelijke Ordening De heer J. Lagerweij Gebiedsmanager Spoorzone

Nadere informatie

ANALYSE RESULTATEN ENQUÊTE OVER CENTRUMPLANNEN april 2015

ANALYSE RESULTATEN ENQUÊTE OVER CENTRUMPLANNEN april 2015 ANALYSE RESULTATEN ENQUÊTE OVER CENTRUMPLANNEN april 2015 Inleiding Op 18 december 2014 heeft het college van burgemeester en wethouders conceptvisies over deelaspecten van het centrum aan raads- en burgerleden

Nadere informatie

THEMA 1 VERKEERSSTROMEN EN OVERSTEEKBAARHEID. Tafel 1, ronde 1

THEMA 1 VERKEERSSTROMEN EN OVERSTEEKBAARHEID. Tafel 1, ronde 1 Tafel 1, ronde 1 Voorstraat als gedeelde ruimte, want het is het beste voor voetgangers en oversteekbaarheid Binnenstadstraat, want veel ruimte voor iedereen. Past bij binnenstadkarakter Mits snelheid

Nadere informatie

Inloopavond Verkeersstructuurplan Lochem. 27 oktober 2016

Inloopavond Verkeersstructuurplan Lochem. 27 oktober 2016 Inloopavond Verkeersstructuurplan Lochem 27 oktober 2016 Aanleiding opstellen VSP Lochem Samen toewerken naar een goed bereikbaar en aantrekkelijk centrumgebied in Lochem. Of je nu per fiets, te voet,

Nadere informatie

Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 30 september 2015

Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 30 september 2015 Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 30 september 2015 Inleiding Op 30 september 2015 heeft de 2 e informatie- en codesignbijeenkomst plaatsgevonden voor Wonen in Helsdingen. Ontwikkelaar Blauwhoed

Nadere informatie

WELKOM...bij de inloopbijeenkomst DOP 21 april 2015. Wat is het doel van deze avond? Wat is een DOP? DUS LAAT VAN U HOREN!

WELKOM...bij de inloopbijeenkomst DOP 21 april 2015. Wat is het doel van deze avond? Wat is een DOP? DUS LAAT VAN U HOREN! WELKOM...bij de inloopbijeenkomst DOP 21 april 2015 Wat is het doel van deze avond? Verzamelen van informatie, meningen en wensen vanuit het dorp; Peilen van reacties op voorgenomen plannen; De eerste

Nadere informatie

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Kiezen om ruimte te maken Den Haag 2040 Den Haag is volop in beweging, de stad is in trek. Verwacht wordt dat Den Haag groeit, van 530.000 inwoners in 2017 naar

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord 18 en 20 september 2012 Algemeen Wat wordt er ontwikkeld in de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord? In de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord worden circa

Nadere informatie

Marktplein Epe. Stationsstraat CP, EPE Tel: Fax:

Marktplein Epe. Stationsstraat CP, EPE Tel: Fax: Marktplein Epe TE HUUR: WINKELRUIMTE HARTJE CENTRUM EPE NOG SLECHTS TWEE UNITS BESCHIKBAAR ± 64 m² en ± 119 m² De Marktwand In het karakteristieke Epe, op de mooie en toeristische Veluwe, ontstaat een

Nadere informatie

Reacties Duivendaal 20 januari 2016

Reacties Duivendaal 20 januari 2016 Reacties Duivendaal 20 januari 2016 Model 1 Forum -/negatief Wat een lelijk blok. Veel te massief. Gebouw aan de LA naast bodemkunde is te hoog, te massief. Bebouwing Forum te overheersend? Onduidelijkheid

Nadere informatie

Den Helder Stadshart 47

Den Helder Stadshart 47 Den Helder Stadshart 47 N 3.2.STADSPARK / DE STAD WORDT VERRIJKT MET EEN GROENZONE DIE LUCHT EN RUIMTE GEEFT IN HET STEDELIJK WEEFSEL. DIT STADSPARK VORMT EEN LOMMERRIJKE ENTREE VAN DE STAD VOOR DE TREINREIZIGER

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

Verkeerscirculatie centrum Asten. Nastreven van een goede bereikbaarheid en een goed verblijfsklimaat in het centrum om locale economie te stimuleren

Verkeerscirculatie centrum Asten. Nastreven van een goede bereikbaarheid en een goed verblijfsklimaat in het centrum om locale economie te stimuleren Verkeerscirculatie centrum Asten Nastreven van een goede bereikbaarheid en een goed verblijfsklimaat in het centrum om locale economie te stimuleren Flexibel - Verkeerscirculatie ongewijzigd bij evenementen

Nadere informatie

Statue of Saint Aloysius Gonzaga, Saint Aloysius Church, Great Neck, New York

Statue of Saint Aloysius Gonzaga, Saint Aloysius Church, Great Neck, New York welkom Statue of Saint Aloysius Gonzaga, Saint Aloysius Church, Great Neck, New York programma 19.00 Welkom door atelierleider Bart Buijs 19.15 Stand van zaken, visie en uitgangspunten Tamara Ekamper 19.35

Nadere informatie

PEILING INWONERSPANEL: EDE CENTRUM

PEILING INWONERSPANEL: EDE CENTRUM PEILING INWONERSPANEL: EDE CENTRUM ACHTERGROND EN OPZET De gemeente Ede wil Ede Centrum nieuw leven inblazen en heeft ervoor gekozen om de ontwikkeling van het centrumgebied een speerpunt te maken van

Nadere informatie

BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST. Definitief / 12 september 2013

BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST. Definitief / 12 september 2013 BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST Definitief / 12 september 2013 Code 135502 / 12-09-13 GEMEENTE OPSTERLAND 135502 / 12-09-13 BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST TOELICHTING INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Ontwikkelkader woonboulevard. Februari 2014

Ontwikkelkader woonboulevard. Februari 2014 Ontwikkelkader woonboulevard Februari 2014 1 Aanleiding, doel en aanpak Historie Onderzoek BRO, 2009 In dit rapport is de (stedelijke) marktruimte voor woondetailhandel onderzocht. Conclusie is dat woondetailhandel

Nadere informatie

1. gebiedsidentiteit

1. gebiedsidentiteit M E M O Aan Van : klankbordgroep HKA / St. Marten : Portaal Aantal pagina s : 3 Datum : 14 oktober 2008 Betreft : reactie op advies d.d. 15 september 2008 Status : ter informatie Portaal stelt een definitief

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendapunt 5. Datum voorstel: 13 september 2017 Vergaderdatum: 17 oktober 2017 Registratienr.:

Raadsvoorstel. Agendapunt 5. Datum voorstel: 13 september 2017 Vergaderdatum: 17 oktober 2017 Registratienr.: Raadsvoorstel Onderwerp: Centrumplan Reusel Datum voorstel: 13 september 2017 Vergaderdatum: 17 oktober 2017 Registratienr.: 066-2017 Opsteller: Maarten School Portefeuillehouder: Wethouder P. van de Noort

Nadere informatie

RIS.2629 Procesbeschrijving masterplan Emmerhout Maart 2007

RIS.2629 Procesbeschrijving masterplan Emmerhout Maart 2007 RIS.2629 Procesbeschrijving masterplan Emmerhout Maart 2007 Het Masterplan Emmerhout geeft een stedenbouwkundig kader voor de opgaven opgenomen in het Wijkprogramma Emmerhout 2005-2009. Het Masterplan

Nadere informatie

Dorpsstraat Scharendijke. 22 januari 2015

Dorpsstraat Scharendijke. 22 januari 2015 Dorpsstraat Scharendijke 22 januari 2015 Dorpsstraat Scharendijke 22 januari 2015 Aan de getoonde afbeeldingen kunnen geen rechten worden ontleend. 1. Inleiding In de Dorpsstraat in Scharendijke moet een

Nadere informatie

Fontein Park. Sfeer Extra horeca. Bibliotheek naar Stadshart Lange Nering Oost extra woningen. Intimiteit Extra winkels.

Fontein Park. Sfeer Extra horeca. Bibliotheek naar Stadshart Lange Nering Oost extra woningen. Intimiteit Extra winkels. SENARIO 3 OMPAT ENTRUM In dit scenario is er sprake van een compact centrum tussen Poldertoren en Kettingplein. De Deel blijft voor een groot deel open voor parkeren en evenementen, maar krijgt er extra

Nadere informatie

BESCHRIJVING FASERING HERINRICHTING WESTZIJDE: RUIJTERVEER VINKENSTRAAT

BESCHRIJVING FASERING HERINRICHTING WESTZIJDE: RUIJTERVEER VINKENSTRAAT BESCHRIJVING FASERING HERINRICHTING WESTZIJDE: RUIJTERVEER VINKENSTRAAT Uitvoering fase 1 t/m 4 tussen 4 september en 17 november 2017 Noord West Oost Fase 1 Westzijde deel Stationsstraat Zeemanstraat,

Nadere informatie

Afdeling: Ruimtelijke Ontwikkeling Registernummer: RR/ Onderwerp: Aankoop Dorpsstraat 8 (Chinees restaurant)

Afdeling: Ruimtelijke Ontwikkeling Registernummer: RR/ Onderwerp: Aankoop Dorpsstraat 8 (Chinees restaurant) Voorstel Van het college van burgemeester en wethouders Aan de raad van Zoeterwoude Vergadering: 22 april 2010 Nummer: 10/38 Afdeling: Ruimtelijke Ontwikkeling Registernummer: RR/10-114 Onderwerp: Aankoop

Nadere informatie

Bijeenkomst 5 maart 2015 Centrumplan Rijen

Bijeenkomst 5 maart 2015 Centrumplan Rijen Bijeenkomst 5 maart 2015 Centrumplan Rijen Deelnemers: Naam Aanwezigheid 05/02 Rob Marcelissen Aanwezig Dennis v/d Roer Aanwezig Jac van Dorst Aanwezig Hub Dekkers Aanwezig Chris Dekkers - Wies Graauwmans

Nadere informatie

HERINRICHTING CENTRUM MADE. Inloopavond 30 januari 2019

HERINRICHTING CENTRUM MADE. Inloopavond 30 januari 2019 HERINRICHTING CENTRUM MADE Inloopavond 30 januari 2019 SPOORBOEKJE AVOND Algemene uitleg programma ( Wim Kapitein, gemeente) Opening door wethouder Jan-Willem Stoop Terugblik Centrumplan Made (Corina Segeren,

Nadere informatie

Piet Soerplein Havelte - plan herinrichting

Piet Soerplein Havelte - plan herinrichting Piet Soerplein Havelte - plan herinrichting kam len Mo Kapper eg pw Snackbar Modewinkel Bakkerij r Eu ra st ps or D at Makelaardij at tra ss rp Do Supermarkt n aa l nk i g Eg t Hovevelt Zitrand Groenvak,

Nadere informatie

Hofpanel. Resultaten korte peiling 2. Inleiding. Autovrij winkelen in Goor wordt positief ontvangen. 7 oktober 2008

Hofpanel. Resultaten korte peiling 2. Inleiding. Autovrij winkelen in Goor wordt positief ontvangen. 7 oktober 2008 Hofpanel Resultaten korte peiling 2 7 oktober 2008 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de tweede peiling onder het burgerpanel van de gemeente Hof van Twente. Deze tweede peiling was

Nadere informatie

Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind. Datum: 16 januari 2013

Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind. Datum: 16 januari 2013 Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind Datum: 16 januari 2013 Inleiding Dit is het uitvoeringsplan voor de reconstructie van het Moleneind te Drachten. Dit plan is bedoeld om inzicht te geven in de wijze

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie