Jaarverslag 2014 VanHarte Den Haag

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag 2014 VanHarte Den Haag"

Transcriptie

1 VanHarte Den Haag Jaarverslag 2014

2 VanHarte Den Haag Jaarverslag Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons - Schilderswijk 6 Eén van ons - Laak 7 Eén van ons - Mariahoeve 8 Eén van ons - Moerwijk 9 2 VanHarte Den Haag in vogelvlucht 11 3 Meedoenprogramma 14 4 Financiële verslagen 20 Colofon Maart 2015 Dit lokale jaarverslag is een uitgave van Resto VanHarte. Reacties kunt u richten aan info@restovanharte.nl. VanHarte Den Haag Locaties: Schilderswijk, Laakhavens, Laak, Mariahoeve en Moerwijk Restomanager: Ben Lachbab Restodagen: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag

3 VanHarte Den Haag Jaarverslag Voorwoord 2014 was voor VanHarte Den Haag een enerverend jaar. We hebben een aantal grote en bijzondere evenementen georganiseerd, veel bijzondere ontmoetingen meegemaakt en gevoeld dat VanHarte in Den Haag breed wordt gedragen. Er was ook onrust en onzekerheid bij gasten, vrijwilligers en samenwerkingspartners, door veranderingen in onder andere het VanHarte Centrum. Maar ondanks dat hebben we in Den Haag het geweldige aantal van bijna achttienduizend gasten ontvangen, waaronder ook duizenden kinderen. Schilderswijk De Schilderswijk is de laatste jaren heel actief bezig om zich positief te manifesteren. VanHarte helpt daarbij door grote evenementen te organiseren zoals het integratiediner met Asito. We ontvingen daarbij 160 gasten en gaan in 2015 voor een veelvoud daarvan. We zijn trots op de kinderen die in het afgelopen jaar zoveel hebben geholpen in het KinderResto en veel hebben geleerd over gezond eten en koken. Het combinatieprogramma van bewegen en gezonde voeding voor jongeren, was ook zeer geslaagd. We zijn ook blij met het enthousiasme in de wijk en hoe moeders met elkaar omgaan en samenwerken in het KinderResto. Een bewust gekozen prijsverhoging in 2014 bleek voor onze gasten niet haalbaar en daarom hebben we deze in de loop van het jaar teruggedraaid. Laak In Laak hebben we tijdens het WK voetbal met onze megabarbecue voor ruim duizend wijkbewoners een enorm positieve sfeer kunnen creëren. De goede samenwerking tussen organisatie en bewoners was echt een boost voor de sociale samenhang in de wijk en het imago naar buiten. Bij het KinderResto Laakhavens hebben we ons gericht op het betrekken van actieve moeders en het samen en gezond koken te stimuleren. We combineerden gezonde lunchen met een bezoek aan het wijktheater of een sportieve activiteit voor de kinderen georganiseerd door stagiairs en het kinderwerk van stichting MOOI. Ons doel is om beide Resto s in Laak/Laakhavens zo te ontwikkelen dat deze zelfstandige buurtresto s worden en dat wij onze expertise weer elders kunnen inzetten. Mariahoeve De moestuin die we hier in 2014 zijn begonnen, is een geweldig initiatief om bewust en gezond leven, ontmoeting en sociale cohesie te stimuleren. Ook de bijbehorende buitenkeuken in het park waar we vers brood of lekkere pizza s kunnen bakken, is uniek. Als zelfstandige stichting gaat dit project voortvarend

4 VanHarte Den Haag Jaarverslag verder. In 2015 willen we proberen om in Mariahoeve weer twee dagen per week open te gaan. Moerwijk In Moerwijk hebben we een vruchtbare samenwerking met de vele organisaties in het staddeel Escamp. In de gezamenlijke barbecue waren veel bewoners van het stadsdeel met heel verschillende achtergronden, religies en leeftijden, betrokken. De gasten in dit Resto kwamen echt voor het eten en de ontmoetingen en hadden minder belangstelling voor ons meedoenprogramma. In 2015 willen wij in Moerwijk naar een andere locatie, met een nieuwe aanpak; nl. een pop-up Resto. Daarmee kunnen wij onze expertise overdragen aan wijkbewoners die een Resto VanHarte locatie in een buurtresto kunnen voortzetten. Zo ontstaan er meer plekken waar bewoners gezond kunnen eten en elkaar ontmoeten. Ben Lachhab, Restomanager Den Haag Luis Tortosa, horecamanager Den Haag Resto VanHarte is een plek waar je mensen ontmoet, iets kunt leren, ideeën opdoet, samen plezier maakt en vooral lekker en gezond kunt eten. Resto VanHarte brengt mensen bij elkaar en daarmee cohesie in de wijk. Buurtgenoten van allerlei achtergronden koken en eten samen. Daarnaast is er tijd voor het uitwisselen van ervaringen, informatie, discussie, cultuur, muziek etc. We inspireren onze gasten, jong en oud, om contact te maken, actief mee te doen en gezond en duurzaam te eten.

5 VanHarte Den Haag Jaarverslag Barbecue Jonckbloetplein Een culinair eetfestijn om middenstand en wijkbewoners met elkaar in contact te brengen en zo de saamhorigheid in de buurt te versterken. Op woensdag 25 juni organiseerde Resto Laak met buurtbewoners en organisaties (winkeliersvereniging, Haagse vaders, politie, brandweer, MOOI etc.) een barbecue voor meer dan duizend mensen op het Haagse Jonckbloetplein. Het Jonckbloetplein is een leuke buurt met hele leuke mensen. De buurt is vaak negatief in het nieuws geweest vanwege relletjes, zeker rond de grote voetbalwedstrijden. Wij hebben laten zien dat het anders kan. Voor herhaling vatbaar in 2015, aldus Restomanager Ben Lachhab. Het eetfestijn begon met kookworkshops en gastsprekers; daarna volgden optredens van wijkbewoners met muziek en dans. Door de aandacht in de regionale media, kreeg het Jonckbloetplein weer een beter imago.

6 VanHarte Den Haag Jaarverslag Eén van ons - Schilderswijk Sharaysha Akbar (12) is vrijwilligster in KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk. Mijn moeder werkt al drie jaar als vrijwilliger bij VanHarte. Nadat zij begon, ging ik ook al heel snel meehelpen. Ik vind het leuk om servetten te vouwen en te helpen met de bediening. Het is fijn dat ik bij Resto vrijwilligerswerk mag doen samen met mijn moeder. Ik heb veel geleerd over gezond eten en bediening. Zo mag je borden niet serveren over de hoofden van de gasten heen, dat moet vanaf rechts. Het is een hele kunst om met meerdere borden tegelijk te serveren. Gelukkig gaat me dat nu goed af. Ik kom in contact met verschillende mensen. Je kunt iedereen vragen stellen. Ik vond het echt leuk dat burgemeester Jozias Van Aartsen een keer kwam eten. Het is een aardige man en ik heb met hem een mooi gesprek gevoerd. Soms komt ook de politie of de brandweer eten en dan leggen ze uit wat hun werk inhoudt. Al deze ontmoetingen maakt mijn werk bij VanHarte speciaal.

7 VanHarte Den Haag Jaarverslag Eén van ons - Laak Shera Rostamkhan (43) werkt vanuit haar organisatie Humlog samen met Resto VanHarte Laak. Ik omarm VanHarte. Het is goed om bij elkaar te zijn en elkaar te ontmoeten. Ik heb veel respect voor de inzet van vrijwilligers bij Resto. Het raakt mij als ik zie hoe kinderen betrokken zijn. De kinderen koken voor hun ouders en andersom. Dat geeft een extra binding binnen het gezin en dat vertaald zich ook in de sociale samenhang in de wijk. Ik voel mij betrokken bij de Hindoestaanse gemeenschap en zet mij graag in voor onze organisatie Humlog. Ik wil een voorbeeld zijn voor vrouwen en hun kracht geven. Ook vind ik het belangrijk om mensen te enthousiasmeren om te stemmen. Vooral oudere mensen. Zij hebben dit land opgebouwd en in tijden dat het minder gaat met de economie, is het dan juist belangrijk om hun stem te laten horen. Zo is ons idee ontstaan om een politiek café te organiseren in het Resto, samen met Prodemos.

8 VanHarte Den Haag Jaarverslag Eén van ons - Mariahoeve Shiva Bakhtiari (53) is vrijwilligster bij Resto Den Haag Mariahoeve. "Thuis zit ik te piekeren. Ik ben een vrouw met een transseksueel verleden en om die reden door familie, vrienden en mijn land Iran afgewezen om wie ik ben. In Nederland heb ik helaas ook geen familie en vrienden. Ik heb veel aan Resto VanHarte te danken; ik ben er zelfs voor verhuisd. Door de begeleiding van collega s en de Restomanager heb ik snel een woning in de buurt gekregen. Dat is een wonder geweest. Ik hoop in de toekomst in de horeca te kunnen werken. Het liefst met ouderen. Door mij in te zetten bij Resto VanHarte bouw ik ervaring op die ik in de toekomst kan gebruiken voor een baan. Ik heb erg veel meegemaakt in mijn leven, maar ik wil positief blijven. Ik zie de gasten van Resto VanHarte als kleine vogeltjes in een nest. Als vrijwilliger dien ik hun eten op, maar ik geef ze ook de aandacht die ze verdienen en bezorg hen zo een fijne middag of avond bij Resto VanHarte.

9 VanHarte Den Haag Jaarverslag Eén van ons - Moerwijk Annette Ponsioen (80) en Cokkie Spaan (64) zijn vaste gasten bij Resto VanHarte Den Haag Moerwijk. Annette en Cokkie doen bijna alles samen en komen dus ook altijd samen naar Resto VanHarte. Annette: Cokkie is een aardig mens. Als ze iets voor me kan doen, dan staat ze in de startblokken. We proberen bij Resto VanHarte elke keer ergens anders te gaan zitten, als we maar samen mogen zitten. We vinden het lekker dat we niet zelf hoeven te koken en af te wassen. Het is bij VanHarte altijd gezellig en het eten is een feestje. We hebben nog de opening meegemaakt. Cokkie: Ik vind Annette een hele leuke en vooral lieve vrouw. Ze heeft altijd een luisterend oor. Zij kan goed luisteren en ik kan goed praten! We wonen in dezelfde flat en zitten allebei in de bewonerscommissie. We komen bij VanHarte voor de sociale contacten. Ik heb een druk leven met mijn gezin. Ik vind het fijn dat ik bij het Resto leuke andere gesprekken heb. Je hoort nog wel eens wat aan de tafel.

10 VanHarte Den Haag Jaarverslag Religie en filosofie Talent, informatie en vooral culinair zijn de magische kruiden voor een geslaagde samenleving. Of het nu gaat om integratie, saamhorigheid of participatie; het gebeurt bij Van Harte aan tafel. Resto Schilderswijk, Resto Laak en Resto Mariahoeve organiseerden in 2014 een groot aantal bijeenkomsten op verschillende locaties in Den Haag met WINWIDE, een nonprofit organisatie voor integratie, emancipatie en participatie, die samenwerkt met gelijkgestemde organisaties, bedrijven en ZZP-ers. Een voorbeeld zijn de avonden in het Diamant Theater over wereldreligies en filosofische stromingen door geleerden, rabbijnen, imams enzovoort. Bezoekers nemen deel aan een lezing, een gezamenlijke maaltijd, naar themamuziek luisteren en we eindigen de avond met een gezamenlijk schilder- of kunststuk maken.

11 VanHarte Den Haag Jaarverslag VanHarte Den Haag in vogelvlucht Onze gasten In 2014 ontvingen we bij VanHarte Den Haag in totaal bijna achttienduizend gasten, waarvan ongeveer kinderen. Naast de ontmoetingen op onze Resto-avonden, hebben we ook online steeds meer contact met onze achterban. Op Facebook (Resto VanHarte Den Haag) hebben we bijna 220 volgers en op Twitter (@RVHDenHaag) ruim 800. KinderResto Schilderswijk: de Schilderswijk is een oude vooroorlogse wijk waar hoofdzakelijk immigranten wonen. Met name de Turkse en Marokkaanse gemeenschappen zijn ruim vertegenwoordigd. Gemiddeld ontvangen we in dit KinderResto vijftig gasten op een avond; in 2014 in totaal zo n 3.300, waarvan kinderen. KinderResto Laakhavens en Resto Laak: Laak is een wijk met vele culturen en religies uit verschillende werelddelen. De wijk heeft veel koopwoningen van voor de Tweede Wereldoorlog. Veel bewoners wonen daardoor al hun hele leven in de wijk. In Laak hebben we twee verschillende Resto s; een gewoon Resto en een KinderResto. In 2014 ontving VanHarte in Laak bijna gasten, waarvan een kleine duizend kinderen. Resto Moerwijk: in deze wijk startte in 2005 het eerste Resto VanHarte. Het is één van de armste wijken van Nederland. Moerwijk is gebouwd na de Tweede Wereldoorlog. Een groot deel van de woningen is in de laatste twintig jaar vervangen door nieuwbouw, maar veel gezinnen wonen nog in kleine portiekwoningen die slecht zijn onderhouden. In 2014 ontving VanHarte in Moerwijk bijna gasten, waarvan een kleine 50 kinderen. Resto Mariahoeve: De bevolkingssamenstelling in Mariahoeve is heel divers. Naast portiekwoningen, eengezins- en drive-inwoningen, is er een deel waar villa s staan met een zwembad in de achtertuin. In Mariahoeve wonen veel ouderen en nieuwkomers met kinderen; gezinnen met diverse culturele achtergronden. In 2014 ontving VanHarte in Mariahoeve ruim gasten, waarvan bijna 450 kinderen. Over het algemeen zijn de ouderen in de meerderheid. Tijdens de thema-avonden komen er vooral gezinnen met kinderen met heel verschillende achtergronden.

12 VanHarte Den Haag Jaarverslag Ons team De twee vaste krachten van VanHarte Den Haag zijn Restomanager Ben Lachhab en horecamanager Luis Tortosa. In het KinderResto Schilderswijk werkten zij in 2014 met één MBO- en twaalf HBO-stagiairs, twaalf scholieren op maatschappelijke stage, tachtig wijkbewoners en ruim zeventig vrijwilligers uit het bedrijfsleven. Gemiddeld was er per avond een team van zo n tien mensen. Resto Laak: In het gewone Resto werkte VanHarte met twee HBO-stagiairs, zestien scholieren op maatschappelijke stage, vier jongeren vanwege een Halttraject, 220 wijkbewoners en 36 vrijwilligers uit het bedrijfsleven. Zes MBOleerlingen liepen stage bij KinderResto Laakhavens en een groep van dertig buurtbewoners hielp als vrijwilliger. Soms hebben we wel twintig man in huis om te helpen in de keuken en de bediening. Elke vrijwilliger werkt zo n zeven uur per week. In Resto Moerwijk deden achttien middelbare scholieren bij VanHarte hun maatschappelijke stage. Daarnaast werkten er twee jongeren met een Wajonguitkering, veertig vrijwilligers uit de buurt en ruim vijftig uit het lokale bedrijfsleven. Ook hier zijn er gemiddeld zo n tien tot twaalf vrijwilligers op een avond. Er werken gemiddeld vijftien tot twintig vrijwilligers per avond in Resto Mariahoeve, aangevuld met stagiairs van verschillende opleidingen uit de scholen in de wijk. In totaal waren er in scholieren voor een maatschappelijke stage, twee jongeren met een Wajong-uitkering, driehonderd wijkbewoners en bijna honderd vrijwilligers uit het bedrijfsleven, Kwaliteit Elk jaar houden we in het laatste kwartaal een enquête onder onze gasten en vrijwilligers. De resultaten publiceren we in ons landelijk jaarverslag. Bij gasten kijken we naar de impact van ons Meedoenprogramma op het versterken van sociale contacten en de betrokkenheid in de wijk. Bij vrijwilligers kijken we onder andere naar samenwerking, arbeidstevredenheid, groei- en ontwikkelmogelijkheden en toekomstperspectief. Daarnaast bewaken we de kwaliteit van onze maaltijden, onder andere in het kader van voedselveiligheid.

13 VanHarte Den Haag Jaarverslag Gezond eten op school Als er in Den Haag een basisschool is die zich inzet voor gezond eten voor de leerlingen, dan is dat zeker Basisschool De Vuurvlinder aan de Diamanthorst. Complimenten voor directeur Rob Rosier, zijn personeel en zeker ook de ouders die zo betrokken zijn bij de school van hun kinderen. Resto Mariahoeve zet zich in om kinderen gezond te laten eten en verzorgde op 28 januari een gezonde lunch in samenwerking met de school en met de enthousiaste hulp van de ouders. In de eerste helft van 2014 hebben wij maandelijks met ouders gekookt voor hun kinderen om de ouders en kinderen die of net in de wijk of in Nederland wonen, met elkaar in contact te brengen en te betrekken bij de school.

14 VanHarte Den Haag Jaarverslag Meedoenprogramma In de Resto s en KinderResto s in Den Haag hadden we in 2014 een heel gevarieerd inhoudelijk programma. We maakten thema's bespreekbaar als eenzaamheid, discriminatie, participatie en gezonde levensstijl. Daarnaast organiseerden we landenavonden om betrokkenheid, integratie tussen culturen en sociale cohesie te versterken: iemand uit dat land kookte en er was een programma om dat land en de mensen beter te leren kennen, o.a.: Turkije, Marokko, China, Nederland. Hieronder een overzicht van activiteiten in de verschillende Resto s in Den Haag. KinderResto Schilderswijk Datum Activiteit Maandelijks Schijf van vijf Koken en informatie, van chefkok, GGD. Jan. - Juni Voeding en sport Zes zondagen i.s.m. jongerenclub Junior Girls Zaalsporten League, zaalvoetbal voor jonge meiden uit de Schilderswijk. Jongens van de club geven als vrijwilliger trainingen. Onder begeleiding van het Restoteam maakten ze samen een gezonde lunch. Januari Talentpodium Voor kinderen die al deelnemen aan talentprojecten of dat willen. Maart Tafelmanieren Hoe zit je aan tafel, eet je met bestek, hoe ga je in gesprek met jouw tafelgenoten. Tussendoor bingo met leuke prijzen voor goed gedrag. Gezondheid In gesprek over verschillende ziektes en wat we zelf aan preventie kunnen doen, i.s.m. studenten en artsen in opleiding. April Resto & de Buurt Verzamelen ideeën wat VanHarte in de buurt kan organiseren. Opvoeding In gesprek met moeders over je kind opvoeden in je eigen wijk. Gezond leven Restomanager, kok, vrijwilligers en gasten gingen in gesprek over gezonde voeding en hoe je ook met beperkingen een gezonde levensstijl kan realiseren. Juni Ontmoeting Met gezinnen van verschillende achtergronden; bewoners benaderd en organisaties met hun achterban uitgenodigd Juli Iftar Voor ondernemers, bewoners en maatschappelijke organisaties.

15 VanHarte Den Haag Jaarverslag Juli Iftar Voor oma's, moeders en dochters: ook vrouwen en meisjes die anders nooit deelnemen. September Dinershow In Diamant Theater, met stichting Comedy Colors Buurtnetwerk Avond om samenwerking tussen zoveel mogelijk organisaties en bewoners uit de wijk te versterken Gezondheid Terug naar school en gezond eten: simpel en goedkoop, bevorderen eetlust: gesprek en samen eten. Oktober Ontmoeting Tussen diverse organisaties en culturen uit wijk Integratiediner Met meer dan 160 gasten, ontmoeting tussen bewoners en politiek, ook burgemeester Van Aartsen was te gast. Veel regionale en nationale media-aandacht, o.a. Pauw. WINWIDE Over wereldreligies en filosofische stromingen, in Diamant Theater. November Ontmoeting Tussen inwoners van Schilderswijk en bewoners van betere wijken; Benoordenhout, Vogelwijk, Scheveningen enz. Met verschillende organisaties o.a. de Soroptimisten die de avond financierden. Gezond leven Thema: gezonde voeding en levensstijl. Met gezonde hapjes en waterbar. Met staatssecretaris Martin van Rijn en Paul Rosemöller; Veel media-aandacht, o.a. Nieuwsuur. Podiumtalent Met residentieorkest. Kinderen konden hun talenten op het podium tonen en mochten kennis maken met diverse instrumenten. December Gezondheid Thema-avond over gezond koken, eten, leven. Gezondheid Gezonde Sinterklaas, gezond vieren. Kerstdiners KinderResto Laakhavens Datum Activiteit Iedere maand Workshop Iedere laatste woensdag van de maand gezond koken voor lunch + activiteit: bezoek wijktheater, sporten, talentenpodium, knutselen; door stagiairs en kinderwerk stichting MOOI. Moeders participeerden en ontwikkelden een goede samenwerking.

16 VanHarte Den Haag Jaarverslag Resto Laak Datum Activiteit Februari Politiek debat Met Prodemos; stimuleren participatie en betrokkenheid. April Ontmoeting Jongeren en ouderen praatten samen over vroeger. Gezond koken Restomanager, kok, vrijwilligers en gasten in gesprek over gezonde voeding en levensstijl ook met beperkingen. Gezond koken Workshop Gezond koken doe je zo. Mei Ontmoeting 36 topambtenaren uit Den Haag gingen met de wijkbewoners aan tafel en konden zo van gedachten wisselen; sociale samenhang. Juni Wijkfestival Feest, muziek, informatie over veiligheid, gezondheid, barbecue, kookworkshops voor kinderen. Ontmoeting Internationaal diner en feest; we daagden bewoners uit om mee te koken of iets over hun cultuur te vertellen; stimuleren participatie, sociale samenhang en betrokkenheid. Feest, koken Megabarbecue op het Jonckbloetplein; meer dan duizend mensen; kookworkshops voor kinderen en ouders; stimuleren participatie en betrokkenheid kinderen en jongeren. Juli Zuid-Europa We vroegen onze gasten en vrijwilligers uit Zuid-Europa om mee te koken en persoonlijke verhalen te delen. Augustus Ontmoeting We nodigden wijkbewoners uit om elkaar te ontmoeten en kennis te maken met elkaars gewoontes. September Gezond koken Workshop Gezond koken doe je zo. Ontmoeting I.s.m. stichting MOOI: hoe kunnen wij het taboe over eenzaamheid doorbreken, ook bij niet-nederlanders. Oktober Gezond koken Workshop Gezond koken doe je zo. November Gezond koken Workshop Gezond koken doe je zo. December Ontmoeting Kerstdiner, met het CDA. Kerstdiner Met KPN.

17 VanHarte Den Haag Jaarverslag Resto Mariahoeve Datum Activiteit Jan-dec. Gezond koken We hebben vijf maal met vmbo-jongeren gekookt volgens de schijf van vijf, voor hun ouders om de betrokkenheid van ouders bij school, te vergroten. Jan.-dec. Gezond koken Ook kookten we een half jaar lang, twee maal per maand met ouders voor hun kinderen; i.s.m. basisschool de Vuurvlinder, om de vele ouders en kinderen die net in de wijk of in Nederland zijn komen wonen, met elkaar in contact te brengen en te betrekken bij de school van hun kinderen. Januari Filmfestival Jaarlijks Haags filmfestival over onderwijs. Ontmoeting Met WINWIDE, ontmoeting met hoogopgeleiden. Ontmoeting Jaarlijkse nieuwjaarborrel met stadsdeel Haagsehout en achterban wijkorganisaties; zo n 300 deelnemers. Februari Ontmoeting I.s.m. Aegon hebben we een grote groep bezoekers getrakteerd op een muzikale avond en bingoprijzen. Ontmoeting Met hoogopgeleide Afrikaanse studenten i.s.m. Diamant Theater en creatieve vrijwilligers. April Talent Bewoners konden laten zien wat zij aan talent hebben en wat ze willen leren. Dit organiseerden we met het wijkberaad Mariahoeve en andere partners uit de wijk. Juni Ontmoeting Wijkbarbecue i.s.m. Diamant Theater, Diamant College, tuinen van Mariahoeve; bewust leven, sociale cohesie. September Ontmoeting Een groot groep Rabobankmedewerkers hielp mee en ging aan tafel met de wijkbewoners om zo elkaars wereld te delen. November Ontmoeting Hollandse avond met theatervoorstelling i.s.m. Diamant Theater. December Gezond eten Sinterklaasfeest i.s.m. SNS REAAL, basisschool en Diamantcollege, een gezonde maaltijd en feest met zwarte Sint en gekleurde Pieten. Ontmoeting Benefiet kennismaking VanHarte: feest en infoavond. Kerstdiner Voor 150 eenzame ouderen: versterken saamhorigheid.

18 VanHarte Den Haag Jaarverslag Resto Moerwijk Datum Activiteit Februari Ontmoeting Politiek debat met Dalmar, Prodemos en Hart van Moerwijk. April Ontmoeting Jongeren organiseerden een Bingo en een quiz over vroeger en nu voor ouderen. Mei Gezondheid Restomanager, kok, vrijwilligers en gasten in gesprek over gezonde voeding en levensstijl ook met beperkingen. Juni Ontmoeting Met gezinnen uit verschillende culturen; bewoners en organisaties benaderd om met hun achterban te komen. Wijkfestival Feest, muziek, informatie over veiligheid, gezondheid, barbecue, kookworkshops voor kinderen. Oktober Ontmoeting Afrikaanse avond: cultuur en eetgewoontes i.s.m. Stichting Dalmar. Gezondheid Thema-avond fysiotherapie i.s.m. Moerwijk fysiotherapie. November Gezondheid Informatieavond over bloeddruk en cholesterol; met mensen van Fysio Moerwijk en zorgopleiding Medivus. Gezondheid Dag van de mantelzorg: met diverse zelfstandigen, Medivus, Moerwijk fysiotherapie en Afrikaanse stichting. Gezondheid Wereld Diabetesdag, thema-avond met mensen van zorgopleiding Medivus. Ontmoeting Thema: Marokko, stichting Al Amal: verhalen over 45 jaar migratie. December Ontmoeting Met stichting MOOI en diverse vrijwilligers uit Escamp. Kinderen koken 8, 15 en 19 december: kinderen koken voor ouders en wijkbewoners. Ook gepland voor 29 december; is verplaatst naar Ontmoeting Kerstdiner met gemeente, stichting MOOI, woningcorporaties, kerk en diverse maatschappelijke organisaties uit de wijk Gezondheid Een voor december geplande thema-avond over gezondheid - fysiotherapie, diabetes hebben we verplaatst naar 2015.

19 VanHarte Den Haag Jaarverslag Wijkfestival Moerwijk In juni organiseerde Resto Moerwijk een wijkfestival in de wijk Morgenstond in stadsdeel Escamp. VanHarte deed dit samen met stichting MOOI, religieuze en culturele organisaties. We zorgden voor heerlijk eten op de barbecue, ontmoetingen tussen jong en oud en een goed programma: kookworkshops gezond eten voor kinderen, muziek, informatie over veiligheid, gezondheidspromotie en thema s die van belang zijn voor de saamhorigheid in de wijk. Het was heel gezellig en we waren tevreden over de opkomst. We maken dit een jaarlijks terugkerend evenement in de wijk.

20 VanHarte Den Haag Jaarverslag Financiële verslagen Schilderswijk Stichting VanHarte te Amsterdam BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (RESTO DEN HAAG KINDERRESTO SCHILDERSWIJK) ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen: Debiteuren - - Nog te ontvangen toegezegde subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Bank- & kasgelden PASSIVA Reserves & fondsen Bestemmingsreserve - - Continuïteitsreserve (1) - Bestemmingsfonds (1) Kortlopende schulden Crediteuren - - Vooruitontvangen subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum Overige schulden en overlopende passiva

21 VanHarte Den Haag Jaarverslag STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER 2014 (RESTO DEN HAAG KINDERRESTO SCHILDERSWIJK) BATEN Opbrengst maaltijden Kosten maaltijden (incl. activeringskosten) (2.424) (2.542) Ontvangen subsidies Ontvangen donaties en giften Overige baten * Totaal baten LASTEN Personeelskosten Afschrijvingen - - Huisvestingskosten Kantoorkosten Algemene kosten Totaal lasten Saldo baten minus lasten (2.541) (170) * Toelichting ontvangen bedragen Albert Heijn De Mussen Diaconie Doopsgezinde gemeente Forward Consultancy Gemeente Den Haag Gemeente Den Haag, stadsdeel Centrum Shell Nederland B.V Stichting Boschuysen Donatie in natura Overige baten

22 VanHarte Den Haag Jaarverslag Laak Stichting VanHarte te Amsterdam BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (RESTO DEN HAAG LAAK & KINDERRESTO LAAKHAVENS) ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen: Debiteuren Nog te ontvangen toegezegde subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Bank- & kasgelden PASSIVA Reserves & fondsen Bestemmingsreserve Continuïteitsreserve - - Bestemmingsfonds Kortlopende schulden Crediteuren - - Vooruitontvangen subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum - - Overige schulden en overlopende passiva

23 VanHarte Den Haag Jaarverslag STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER 2014 (RESTO DEN HAAG LAAK & KINDERRESTO LAAKHAVENS) BATEN Opbrengst maaltijden Kosten maaltijden (incl. activeringskosten) (1.034) (2.476) Ontvangen subsidies Ontvangen donaties en giften Overige baten * Totaal baten LASTEN Personeelskosten Afschrijvingen Huisvestingskosten Kantoorkosten Algemene kosten Totaal lasten Saldo baten minus lasten - - * Toelichting ontvangen bedragen Cordaid Bond Zonder Naam Gemeente Den Haag Gemeente Den Haag, stadsdeel Laak P. Heering ING Bank N.V Remonstrantse Gemeente 's-gravenhage RK Wees en Oudenliedenhuis Soroptimisten International Stichting Boschuysen Stichting Levi Lassen Stichting Ons Thuis Stichting Sint Nicolaas Gasthuis Stichting Thurkow Fonds Stichting Van der Mandele Stichting Weeshuis der Doopsgezinden Donatie in natura Overige baten

24 VanHarte Den Haag Jaarverslag Mariahoeve Stichting VanHarte te Amsterdam BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (RESTO DEN HAAG MARIAHOEVE) ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen: Debiteuren Nog te ontvangen toegezegde subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum - - Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Bank- & kasgelden PASSIVA Reserves & fondsen Bestemmingsreserve - - Continuïteitsreserve - (77) Bestemmingsfonds (77) Kortlopende schulden Crediteuren - - Vooruitontvangen subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum Overige schulden en overlopende passiva

25 VanHarte Den Haag Jaarverslag STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER 2014 (RESTO DEN HAAG MARIAHOEVE) BATEN Opbrengst maaltijden Kosten maaltijden (incl. activeringskosten) Ontvangen subsidies Ontvangen donaties en giften Overige baten * Totaal baten LASTEN Personeelskosten Afschrijvingen - - Huisvestingskosten Kantoorkosten Algemene kosten Totaal lasten Saldo baten minus lasten ** * Toelichting ontvangen bedragen Gemeente Den Haag Gemeente Den Haag, stadsdeel Haagse Hout Shell Nederland B.V Stichting Ons Thuis Stichting Levi Lassen Stichting Van Ommeren de Voogd Stichting Zonnige Jeugd Overige baten ** Het positieve resultaat zal in de komende jaren ingezet worden ten bate van Resto Den Haag Mariahoeve en is derhalve opgenomen onder bestemmingsfonds op de balans

26 VanHarte Den Haag Jaarverslag Moerwijk Stichting VanHarte te Amsterdam BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (RESTO DEN HAAG MOERWIJK) ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen: Debiteuren - - Nog te ontvangen toegezegde subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Bank- & kasgelden PASSIVA Reserves & fondsen Bestemmingsreserve - - Continuïteitsreserve - - Bestemmingsfonds Kortlopende schulden Crediteuren - - Vooruitontvangen subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum Overige schulden en overlopende passiva

27 VanHarte Den Haag Jaarverslag STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER 2014 (RESTO DEN HAAG MOERWIJK) BATEN Opbrengst maaltijden Kosten maaltijden (incl. activeringskosten) (680) Ontvangen subsidies Ontvangen donaties en giften Overige baten * Totaal baten LASTEN Personeelskosten Afschrijvingen - - Huisvestingskosten Kantoorkosten Algemene kosten Totaal lasten Saldo baten minus lasten - - * Toelichting ontvangen bedragen Gemeente Den Haag Gemeente Den Haag, stadsdeel Escamp Stichting Ons Thuis Stichting Van Ommeren de Voogd Overige baten

28 VanHarte Den Haag Jaarverslag Onderwijs Filmfestival Leerkrachten inspiratie bieden om de unieke uitdagingen in ieder kind te zien en hiermee gemotiveerd aan de slag te gaan. Dat is het doel van het filmfestival dat we al sinds 2010 jaarlijks organiseren samen met het Diamant College en het Diamant Theater. Hagenaars die in het onderwijs zitten of daarmee te maken hebben, bekijken samen films over onderwijs in andere delen van de wereld en kunnen vervolgens aan tafel bij Resto Mariahoeve met elkaar ervaringen delen. We hopen hen te stimuleren om het les geven als een kunst te zien.

29 VanHarte Den Haag Jaarverslag Samenwerkingspartners en sponsors ABN AMRO Actiecomité Schilderswijk Afimo, Sur. Vrouwenver. Al Hidaya Arcade Art-s-Cool Avrasya Bahadin Der Baris Evi Basischool Al Qoeba Basisschool De Buutplaats Basisschool De Triangel Basisschool De Voorsprong Basisschool Het Spectrum Basisschool Het Startpunt Basisschool Jan Ligthart Basisschool 't Palet Bewaakt en Bewoond Bewonersorg. De Paraplu Brede buurtschool Brong Kyempem Buurtcentrum de Burcht Buurtcentrum Octopus Buurthuis Sam Sam Buurtkamer F. Halsstraat Buurtk. 's-gravenzandelaan Buurtk. Teniersplantsoen Buurtpreventie Bockplein Buurtpreventie Frans Hals Buurtpr. J. van Campenplein Buurtvaders Bockplein Buurtvaders Schilderswijk Buurtv. Teniersplantsoen Bureau discriminatiezaken Bureau HALT Buurt sportcoach Campus Teniersplantsoen City Mondial Chokoud Gym Clubhuizen de Mussen Cor Emousschool Cultureel Centrum Koerden Culturele Associatie Afghaanse Vluchtelingen Dab Der, Alevitische Culturele vereniging Dr. Ariënstichting Educatief Centrum El Ouahda Marokk. Ver. Ergo Control Fightclub 070 Florence, verpleegkundige Fook Sau Gemeente Den Haag Gez.centr. DeRubenshoek Gez.centrum Vaillantplein Ghana Loversclub GGZ Delfland Grondlegger van OPS Haag Wonen Haeghe Groep Haagse Wijk en Woonzorg Schildershoek Het Ambacht Helin, Koerdische vrouwenstichting HHT HKV Ons Eibernest Iraakse Vrouwen vereniging Isara, Sociaal culturele vereniging Jamaat ahle Soennat Ned. Johan de Witt Scholengroep Jonge vaders in de Thullingstraat Jeugdcentrum SamSon JIT-Noord Just Common People

30 VanHarte Den Haag Jaarverslag Kinderwinkel STEK Kleine wereld Koerdische Arbeiders Unie Koerdisch Culturele Ver. Koningin Beatrixschool Kumasi Youth Association Leger des Heils Lukas Kerk Marcus connect Marcuskerk Marokkaanse Jongerenver. Moeder en Dochter Mesaj Jongerenvereniging Mevlana Turkse vereniging Middin Mijn wijk in balans Moskee El islam Moskee Ondort Masumlar Moskee Seyh Said Camil Move Mult. OntmoetingsCentrum Next Projecten NIMA Youth Association Nova Staedion Stagehuis Schilderswijk Steunpunt SABR Stichting 2 Gather Stichting Amman Sticht. Duurzaam Moerwijk Stichting Fakonahof Stichting Hammam Stichting Hindoe Onderwijs St. Jeugdwerk - Samsam Stichting MCJS Kohandaz Stichting Mimar Sinan Stichting Moerwijk Morgen Stichting MOOI Stichting Our Life Stichting Pari Stichting Rukun Budi Utama Stichting Solidarieit Erzurum Stichting SSSDS Stuka huiswerkbegeleiding Suliman huisartsenpraktijk Taekwondover. Pusaka Theater de Vaillant Turks Platform Den Haag Parnassia Mtsch. Steunpunt Partners in Nieuw Ondernemerschap P.H. Schreuderschool Pitutur Islam Politie Prinses Ireneschool Rabobank Roemer Visschercollege Savelbergschool Schilderswijk Ondernemersvereniging i.o. Shell Shri Krishna Tempel Somali Digil & Mirifle Gem. Southern Sudanese Women Sportcentrum Atlas Sporthal Houtzagerij Stadsboerderij Van Ostadeschool Vestia Vereniging Ethiopiers VBM Businessclub Vrije Evang. Gemeente Vrouwen aan Zet Waterhof WOM Wijk TV Schilderswijk Wijkorganisatie Moerwijk Winkelstraatmanager Woodstock Parnassia Y.M.C.A. Schilderswijkkw. Zebra Welzijn Zichtbare schakel Zorg in Zicht

31 VanHarte Den Haag Jaarverslag Bewust leven met moestuin Wat uit eigen tuin komt, is heel bijzonder en leerzaam, zeker als je een stadskind bent dat voedsel alleen maar uit zakjes, blikjes, pakjes enzovoort kent. Bij Resto Mariahoeve konden de kinderen in de tuinen van Mariahoeve, kennis maken met heel veel groenten, eetbare bloemen en een bijenkast en samen groenten verbouwen, oogsten, koken en eten. Vrijwilligers onder coördinatie van Beatrice van Tilburg, leidden dit in goede banen. Ook was er een buitenkeuken in het park waar de kinderen hielpen met vers brood bakken of lekkere pizza's. RKK/KRO maakte een documentaire van dit initiatief die op 30 december werd uitgezonden op tv. In juni organiseerden we een barbecue met daarnaast theateroptredens in de open lucht en mogelijkheden om te tuinieren in de moestuin.

32 VanHarte Den Haag Jaarverslag Bewegen en gezond koken voor meiden In samenwerking met Junio4 Girls zaalsporten League in de Schilderswijk organiseerde VanHarte in de eerste helft van 2014 elke zondag een gezonde lunch tijdens de training, om deze meiden naast goed bewegen, ook gezond eten te leren. Daarnaast konden we deze meiden met regelmaat inzetten tijden de Resto-avonden. Ze hielpen bij het koken, uitserveren en dachten mee over thema's die van belang zijn voor de wijk. Zo organiseerden zij voor VanHarte bingoavonden in andere wijken in Den Haag om de kloof tussen jongeren en - met name de autochtone ouderen, te verkleinen.

33 Schilderswijk in de media VanHarte Den Haag Jaarverslag

34 Laak in de media VanHarte Den Haag Jaarverslag

35 Mariahoeve in de media VanHarte Den Haag Jaarverslag

Resto VanHarte Leiden

Resto VanHarte Leiden Resto VanHarte Leiden Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Leiden Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Leiden in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 11 Colofon

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Noord

Resto VanHarte Amsterdam Noord Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Amsterdam Noord in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel

Nadere informatie

Resto VanHarte Maastricht

Resto VanHarte Maastricht Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Maastricht in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 9 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Resto VanHarte Dordrecht

Resto VanHarte Dordrecht Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Dordrecht in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Resto VanHarte Alkmaar

Resto VanHarte Alkmaar Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto VanHarte Alkmaar in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Assen

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Assen Resto VanHarte Assen Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto VanHarte Assen in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12 Colofon Mei 2015 Dit lokale

Nadere informatie

Resto VanHarte Zoetermeer

Resto VanHarte Zoetermeer Resto VanHarte Zoetermeer Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Zoetermeer 5 3 Leren en werken 7 4 Samenwerkingen in wijk en stad 8 5 Onze weerklank

Nadere informatie

KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk

KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 KinderResto VanHarte Schilderswijk 5 3 Leren en werken 10 4 Samenwerkingen in

Nadere informatie

Resto VanHarte Groningen

Resto VanHarte Groningen Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Groningen in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Bosch

Resto VanHarte Den Bosch Resto VanHarte Den Bosch Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Den Bosch Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Den Bosch in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Jaarverslag Resto VanHarte Rijswijk 1. Jaarverslag Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie Resto VanHarte 2017 Rijswijk

Jaarverslag Resto VanHarte Rijswijk 1. Jaarverslag Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie Resto VanHarte 2017 Rijswijk Jaarverslag 2017 - Resto VanHarte Rijswijk 1 Jaarverslag 2016 Jaarverslag en verzoek tot vaststelling subsidie 2017 Resto VanHarte 2017 Rijswijk Jaarverslag 2017 - Resto VanHarte Rijswijk 2 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Resto VanHarte Enschede

Resto VanHarte Enschede Resto VanHarte Enschede Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Enschede Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Enschede in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 9 4 Financieel verslag 12 Colofon

Nadere informatie

Resto VanHarte Tilburg

Resto VanHarte Tilburg Resto VanHarte Tilburg Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Tilburg 5 3 KinderResto Tilburg 8 4 Onze weerklank in de samenleving 9 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve

Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Mariahoeve 5 3 KinderResto Mariahoeve 12 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Venlo in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12 Colofon Mei

Nadere informatie

Resto VanHarte Arnhem

Resto VanHarte Arnhem Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Arnhem in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 13 Colofon

Nadere informatie

Resto VanHarte Haarlem

Resto VanHarte Haarlem Resto VanHarte Haarlem Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Haarlem Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resto VanHarte Haarlem 4 3 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 6 4 Overzicht vrijwilligers

Nadere informatie

Resto VanHarte Zwolle

Resto VanHarte Zwolle Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Zwolle in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 13 Colofon

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Resto VanHarte Den Haag & Haaglanden

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Resto VanHarte Den Haag & Haaglanden Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2017 Resto VanHarte Resto VanHarte Den Haag & Haaglanden Jaarverslag 2017- Resto VanHarte Den Haag 1 Inhoudsopgave Inleiding 2 Resto VanHarte Den Haag & Haaglanden 3 Vrijwilligers

Nadere informatie

Op zoek naar leuke activiteiten en verenigingen in De Stichtse Hof?

Op zoek naar leuke activiteiten en verenigingen in De Stichtse Hof? Meer informatie? Welzijnsprogramma 2015 Vivium De Stichtse Hof Neem voor meer informatie gerust even contact op met het Uitbureau van De Stichtse Hof. Wij helpen u graag! Op zoek naar leuke activiteiten

Nadere informatie

Senioren ontmoeten elkaar. Verslag van 2 oktober 2010

Senioren ontmoeten elkaar. Verslag van 2 oktober 2010 Senioren ontmoeten elkaar Verslag van 2 oktober 2010 Meer overeenkomsten dan verschillen Dit is, in het kort, de conclusie van de lunchbijeenkomst Senioren ontmoeten elkaar 1 op 2 oktober 2010. De lunchbijeenkomst

Nadere informatie

RAMADAN Beste lezer

RAMADAN Beste lezer RAMADAN 2017 30 mei 2017 pagina 3 09 juni 2017 pagina 4 20 juni 2017 pagina 9 21 juni 2017 pagina 10 RAMADAN 2017 Beste lezer De Kunst van het Samenleven diners die Stichting Ebru in samenwerking met Time

Nadere informatie

Geef je buurt een kans. Jaarverslag Geefjekindeenvoorsprong.nl

Geef je buurt een kans. Jaarverslag Geefjekindeenvoorsprong.nl Geef je buurt een kans Jaarverslag 2016 Geefjekindeenvoorsprong.nl geefjekindeenvoorsprong@gmail.com 1 Voorwoord: ontmoet onze stichting Stichting GEEFJEKINDEENVOORSPRONG is opgericht in 2014 met als doel:

Nadere informatie

Stichting De Leidse Uitdaging Joop Vervoornpad 1 2316 EP Leiden

Stichting De Leidse Uitdaging Joop Vervoornpad 1 2316 EP Leiden Stichting De Leidse Uitdaging Joop Vervoornpad 1 2316 EP Leiden Jaarverslag 2014 Algemeen De Stichting de Leidse Uitdaging bouwt een kleinschalig en bijzonder ontmoetingspunt met een gevarieerd programma

Nadere informatie

Resto VanHarte Middelburg

Resto VanHarte Middelburg Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Middelburg in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Sportief Hwagveld. Dinsdag 25 nov 2014

Sportief Hwagveld. Dinsdag 25 nov 2014 R.K. BASISSCHOOL OP T HWAGVELD Past. Dom. Hexstraat 16 631 HG MEERSSEN Telefoon 043 364813 info.hwagveld@innovo.nl 0 Dinsdag 5 nov 014 Sportief Hwagveld Sinds april van dit jaar heeft HC NEW STYLE in Meerssen

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Haag Laak en KinderResto Laakhavens

Resto VanHarte Den Haag Laak en KinderResto Laakhavens Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Den Haag Laak en KinderResto Laakhavens Inhoud 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Laak 5 3 KinderResto Laakhavens 11 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 Balans per 31 december 2017 (voor resultaatbestemming) ACTIVA 31 december 2017 31 december 2016 Vaste ACTIVA Immateriele activa Hard en software 509 0 509 0 Vaste activa Materiele

Nadere informatie

Resto VanHarte Amersfoort

Resto VanHarte Amersfoort Resto VanHarte Amersfoort Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Amersfoort Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Amersfoort in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Amsterdam Zuidoost in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma

Nadere informatie

SHBO 2017 JAARREKENING. Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. Monsterseweg RL Den Haag

SHBO 2017 JAARREKENING. Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. Monsterseweg RL Den Haag JAARREKENING 017 Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh Monsterseweg 4 553 RL Den Haag A. BALANS PER 31 december ACTIVA 31-1-017 31-1-016 31-1-017 31-1-016 PASSIVA Materiële vaste

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Haag Moerwijk

Resto VanHarte Den Haag Moerwijk Resto VanHarte Den Haag Moerwijk Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Den Haag Moerwijk 5 3 KinderResto Den Haag Bouwlust 10 4 Onze weerklank in

Nadere informatie

NAW-gegevens Stichting Een Heerlijk Thuis Walraven van Halllaan NJ Gouda

NAW-gegevens Stichting Een Heerlijk Thuis Walraven van Halllaan NJ Gouda JAARVERSLAG 2018 NAW-gegevens Stichting Een Heerlijk Thuis Walraven van Halllaan 8 2806 NJ Gouda http://www.eenheerlijkthuis.nl contact@eenheerlijkthuis.nl 06-24893958 Organisatiegegevens Stichting Een

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 14 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

STICHTING DIALOOGHUIS VERSLAG EMANCIPATIE ACTIVITEITEN NOVEMBER 2013 - APRIL 2014

STICHTING DIALOOGHUIS VERSLAG EMANCIPATIE ACTIVITEITEN NOVEMBER 2013 - APRIL 2014 STICHTING DIALOOGHUIS VERSLAG EMANCIPATIE ACTIVITEITEN NOVEMBER 2013 - APRIL 2014 Inleiding De Stichting Dialooghuis heeft zich in de periode vanaf november 2013 - april 2014 intensief ingezet op het thema

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst Mannen Emancipatie in het Turks Museum d.d. 30 november 2013

Verslag van de bijeenkomst Mannen Emancipatie in het Turks Museum d.d. 30 november 2013 Verslag van de bijeenkomst Mannen Emancipatie in het Turks Museum d.d. 30 november 2013 Aanwezig ca. 100 personen. Sprekers: Vz. Turks Museum Rustem Akarsu, Vz. Platform Allochtone Ouderen de heer R. Ramnath,

Nadere informatie

1. Over Gezinsfundament... 2. 2. Terugblikken en vooruit kijken... 3. 3. Factsheet 2015... 4. 4. Financiën... 6. 5. Contactgegevens...

1. Over Gezinsfundament... 2. 2. Terugblikken en vooruit kijken... 3. 3. Factsheet 2015... 4. 4. Financiën... 6. 5. Contactgegevens... Jaarverslag 2015 Je bent nooit groter dan wanneer je je bukt om een kind te helpen. (Dr. Wess Stafford, voormalig directeur van Compassion International) Inhoudsopgave 1. Over Gezinsfundament... 2 2. Terugblikken

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Ede

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Ede Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Resto VanHarte Ede Jaarverslag 2016 - Resto VanHarte Ede 1 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 2 2 RESTO VANHARTE EDE... 3 2.1 WELKOM AAN TAFEL BIJ RESTO VANHARTE EDE... 3 2.2

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2016 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2016 VAN 31 december 2016 31 december 2015 Actief Vlottende activa Overlopende activa 1.964 4.577 Liquide middelen 7.852 4.700 Totaal activazijde 9.816

Nadere informatie

NETWERK NIEUW ROTTERDAM

NETWERK NIEUW ROTTERDAM NETWERK NIEUW ROTTERDAM JAARVERSLAG 2017 HULP EN NETWERK BIEDEN AAN EENZAME EN KW ETSBARE ROTTERDAMMERS 1 OPRICHTERS NETWERK NIEUW ROTTERDAM: PAULINE BUDDING EN HENRIEKE VAN TOOR 2 INHOUD Voorwoord...

Nadere informatie

Hoe bent u bij Little People terecht gekomen?

Hoe bent u bij Little People terecht gekomen? Resultaten enquête Little People Hoe bent u bij Little People terecht gekomen? Via internet Via kennissen/vrienden/bekenden Anders nl. 33% 24% 43% Anders nl. Via directeur Paesacker Advertentie krant Via

Nadere informatie

Inspireren, Leren & Werken. Werken aan een nieuwe werkwijze

Inspireren, Leren & Werken. Werken aan een nieuwe werkwijze Inspireren, Leren & Werken Werken aan een nieuwe werkwijze WIE, WAT, WAAR? BOOTCAMP JEUGDWERK 2014 BLZ 4 DAG 4 DONDERDAG 4 SEPTEMBER BLZ 8 DAG 1 MAANDAG 1 SEPTEMBER BLZ 5 DAG 5 VRIJDAG 5 SEPTEMBER BLZ

Nadere informatie

STICHTING VOEDSELTUIN TE ROTTERDAM. Rapport 2014

STICHTING VOEDSELTUIN TE ROTTERDAM. Rapport 2014 STICHTING VOEDSELTUIN TE ROTTERDAM Rapport 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Balans per 31 december 2014 3 2 Staat van baten en lasten over 2014 4 3 Toelichting op de balans per 31 december

Nadere informatie

Het Croqqer Cookbook: krijg samen meer voor elkaar

Het Croqqer Cookbook: krijg samen meer voor elkaar Het Croqqer Cookbook: krijg samen meer voor elkaar door Rob van de Star Inhoudsopgave Voorwoord...3 Hoe willen we werken?...4 De stem van onze "klant"...5 De buurt als ons anker...6 Copyright 2014, Croqqer

Nadere informatie

Moeder- en kindcentrum

Moeder- en kindcentrum Moeder- en kindcentrum Jaarverslag 2012 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014' Februari 2013 Moeder- en Kindcentrum Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 58 20 06 19 45 43 47 info@bij-1.nl Stichting

Nadere informatie

Ich bön d r väör dich!

Ich bön d r väör dich! Ich bön d r väör dich! Wie zijn wij? NaoberzorgPunt is een vereniging van betrokken inwoners en ondernemers in Roggel. Wij zijn een netwerkorganisatie en werken samen met de huisartsenzorg, ondernemersvereniging,

Nadere informatie

Algemene gegevens Stichting SECU. Livingstonelaan HL Utrecht RSIN KvK Inschrijvingsnummer

Algemene gegevens Stichting SECU. Livingstonelaan HL Utrecht  RSIN KvK Inschrijvingsnummer Algemene gegevens Stichting SECU Livingstonelaan 609 3526 HL Utrecht www.secuonline.nl RSIN 804 55 07 36 KvK Inschrijvingsnummer 41187919 Doel Stichting SECU wil een bijdrage leveren aan de maatschappij

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2013. Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan 12 3971 HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG 2013. Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan 12 3971 HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2013 Stichting Aandacht voor Pesten 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2013 VAN 31 december 2013 31 december 2012 Actief Vlottende activa Belastingen - 198 Overlopende activa 1.742-1.742 198 Liquide

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Rapport inzake de jaarrekening 2014

Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Rapport inzake de jaarrekening 2014 Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen Rapport inzake de jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina 1. Bestuursverslag 2014 Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen (Amstelveenfonds)

Nadere informatie

New Day Impact Jaarverslag 2012

New Day Impact Jaarverslag 2012 New Day Impact Jaarverslag 2012 Stichting New Day Impact, Vlijtseweg 95, 7317 AE Apeldoorn info@newday-impact.nl www.newday-impact.nl Activiteiten in het jaar 2012 New Day Carecenter Ook in 2012 lag de

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2013 Stichting De Kroko s

Financieel jaarverslag 2013 Stichting De Kroko s Financieel jaarverslag 2013 Stichting De Kroko s In dit financieel jaarverslag wordt verantwoording afgelegd over de financiële situatie van stichting De Kroko s in 2013. pagina 2 van 5 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Stichting GetOud. Rekening en Verantwoording

Stichting GetOud. Rekening en Verantwoording Stichting GetOud Rekening en Verantwoording Boekjaar 2013 Vooraf Stichting GetOud is bij notariële acte op 14 september 2010 opgericht. Het initiatief voor de oprichting van deze stichting is genomen door

Nadere informatie

Programma Tienerclub. Tienerclub Blok 1 & 5: Adventure 4 Kids Op avontuur met jezelf

Programma Tienerclub. Tienerclub Blok 1 & 5: Adventure 4 Kids Op avontuur met jezelf Programma Tienerclub. Tienerclub Blok 1 & 5: Adventure 4 Kids Op avontuur met jezelf Vijf woensdagmiddagen kunnen jongens en meiden tussen de 10 en 14 jaar op avontuur naar zichzelf. Het kind leert zichzelf

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor SDWNIEUWS Informatie voor cliënten, ouders en cliëntvertegenwoordigers oktober 2010 BELANGRIJKE Informatie voor jou, lees dit blad goed! Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord > Lees verder op

Nadere informatie

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA Nieuwsbrief mei 2010 Uitgave van Stichting Polliewollie De Pollewop NR 4 AGENDA 23 AUGUSTUS 1 e dag open! SEPTEMBER Openingsfeest In deze nieuwsbrief: Polliewollie Spring SALE groot succes! Verbouwing

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013

Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013 Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013 Eind 2010 is de droom van Jack en Saskia Engels, namelijk het creëren van een harmonieus thuis voor kinderen en (jong-)volwassenen met een (meervoudige) beperking,

Nadere informatie

Gewoon meedoen! www.estinea.nl

Gewoon meedoen! www.estinea.nl Gewoon meedoen! Hoe wil jij meedoen? Dat vragen we aan iedereen die bij Estinea komt voor ondersteuning bij wonen, werken of leren. Meedoen in de samenleving - op je eigen niveau en je eigen manier - levert

Nadere informatie

De groei van de laatste jaren vertaalt zich ook financieel; toenemende activiteit brengt meer kosten met zich mee.

De groei van de laatste jaren vertaalt zich ook financieel; toenemende activiteit brengt meer kosten met zich mee. Jaarrekening 2014 Hierbij treft u het financieel jaarverslag van Voedselbank Harderwijk aan. Ook in 2014 bleef de hulpvraag toenemen en eind 2014 zijn er ruim 250 gezinnen in Harderwijk, Ermelo en Putten

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie

BEHEERDER ZIJN BIJ DE DORPSBOERDERIJ IN WASPIK Het is inmiddels al een jaar geleden (maart 2012) dat onze Dorpsboerderij haar deuren officieel opende. Dankzij de inzet van een team van ongeveer 30 beheerders

Nadere informatie

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips Frits! facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips over meneer Frits! Meneer Frits, ofwel Frits Philips, werd geboren in 1905 en studeerde af aan de TU van Delft als werktuigbouwkundig

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu

Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu ALGEMEEN ONZE MISSIE DONATIES & SPONSORING ACTIVITEITEN & PROJECTEN FINANCIEEL VERSLAG 2012 BELEIDSPLAN & BEGROTING 2012 ALGEMEEN Stichting Fairchance.nu is opgericht

Nadere informatie

Resto VanHarte s-hertogenbosch

Resto VanHarte s-hertogenbosch Resto VanHarte s-hertogenbosch Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte s-hertogenbosch 5 3 KinderResto s-hertogenbosch 9 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 van. Stichting De Volharding Steun en Toeverlaat. Den Haag

Jaarrekening 2015 van. Stichting De Volharding Steun en Toeverlaat. Den Haag Jaarrekening 2015 van Stichting De Volharding Steun en Toeverlaat Den Haag 1 Inhoud 1 Bestuursverslag Algemene gang van zaken 3 Verwachte gang van zaken 4 2 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 5 Staat

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting BarmHartBox

Jaarverslag Stichting BarmHartBox Jaarverslag 2012 Stichting BarmHartBox [Geef de naam van het bedrijf op] Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Missie, visie en kernwaarden... 2 3. Activiteiten... 3 4. Werkplaats Den Haag... 4 5. Toekomst BHB...

Nadere informatie

Melkweg. Iedereen fit! Lezen van Alfa A naar Alfa B. Gezondheid: Sporten en bewegen

Melkweg. Iedereen fit! Lezen van Alfa A naar Alfa B. Gezondheid: Sporten en bewegen Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Iedereen fit! Gezondheid: Sporten en bewegen Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Iedereen fit, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2015 Stichting Aandacht voor Pesten 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 VAN 31 december 2015 31 december 2014 Actief Vlottende activa Overlopende activa 4.577 846 Liquide middelen 4.700 3.661

Nadere informatie

DINEREN IN DE HOFTRAMMM

DINEREN IN DE HOFTRAMMM DINEREN IN DE HOFTRAMMM De bijzondere creatie van Bobby van Galen en Pierre Wind Foto s en tekst: Martien Versteegh Eigenaar en gastheer Bobby van Galen heet u van harte welkom Het begon met een droom

Nadere informatie

Noot 12 Voorbeeldselectie van thema s en vragen voor zeven groepsgesprekken

Noot 12 Voorbeeldselectie van thema s en vragen voor zeven groepsgesprekken Noot 12 Voorbeeldselectie van thema s en vragen voor zeven groepsgesprekken Bijeenkomst 1: Kennismaking 1 Bijeenkomst 2: Familie en vrienden Gesprek over subthema 1: Ouders en Grootouders : Wie was uw

Nadere informatie

Gewoon opvoeden in Groningen

Gewoon opvoeden in Groningen Gewoon opvoeden in Groningen Voorbeeld : gewoon opvoeden, alledaags opvoeden, alledaagse opvoedvragen Wat is dit? Start: Eigen voorbeeld geven. Voor iedereen verschillend, afhankelijk van de situatie van

Nadere informatie

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot De digitale versie vindt u op www.wzh.nl/transvaal Onder nr 2 - maart/april 2014 ons magazine voor cliënten van WZH Transvaal 2 Inhoud: 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot 4 Puzzel 5 Nieuwbouwrubriek

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Zomerschool van Brede Buurtschool De Krullevaar 22 juli t/m 8 augustus 2013

Zomerschool van Brede Buurtschool De Krullevaar 22 juli t/m 8 augustus 2013 Zomerschool van Brede Buurtschool De Krullevaar 22 juli t/m 8 augustus 2013 Voorwoord. U hebt gekozen voor de Zomerschool en daarmee voor een extra kans voor uw kind. Ik ben blij dat u die kans met beide

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5 JAARREKENING 2018 Pagina: 1 van 5 Jaarrekening 2018 Het jaar 2018 is afgesloten met een negatief resultaat van 459,= Het werkelijke resultaat kan als volgt worden vergeleken met de begroting: en lasten

Nadere informatie

Obs Het Palet Javastraat 5 2405 CS Alphen aan den Rijn 0172 472380 www.obs-palet.nl info@obs-palet.nl

Obs Het Palet Javastraat 5 2405 CS Alphen aan den Rijn 0172 472380 www.obs-palet.nl info@obs-palet.nl Datum: 18 februari 2016 Obs Het Palet Javastraat 5 2405 CS Alphen aan den Rijn 0172 472380 www.obs-palet.nl info@obs-palet.nl Vakantie Komende week hebben de kinderen Voorjaarsvakantie. Het team van Het

Nadere informatie

Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN

Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN UITGAVE VAN UNICEF NEDERLAND Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN 2 Kinderrechtenverdrag voor kinderen en jongeren Waarom? Alle kinderen in de hele

Nadere informatie

Woensdag 12 en 19 augustus Bustocht en Pannenkoeken eten

Woensdag 12 en 19 augustus Bustocht en Pannenkoeken eten Activiteitenkrant augustus 2015 12 en 19 augustus Bustocht en Pannenkoeken eten Bij Pannenkoekenboerderij De Ponthoeve in Vianen Kijk voor meer informatie in deze krant. ZOMERMARKT 2015 GROOT SUCCES. Mooi

Nadere informatie

MEER! met elkaar West Activiteiten september - december 2016

MEER! met elkaar West Activiteiten september - december 2016 MEER! met elkaar West Activiteiten september - december 2016 MEER! met elkaar is een plek waar bewoners van alle nationaliteiten en leeftijden elkaar kunnen ontmoeten. Waar veel vrijwilligers actief zijn.

Nadere informatie

ANBI-vereisten Stichting Giving Back

ANBI-vereisten Stichting Giving Back ANBI-vereisten Stichting Giving Back De naam van de instelling: Giving Back, volgens de statuten Stichting Giving Back Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaal nummer

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN

Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN UITGAVE VAN UNICEF NEDERLAND Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN 2 Waarom? Alle kinderen in de hele wereld hebben rechten. Jij dus ook. Omdat jij

Nadere informatie

Stichting Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier. Financieel verslag 2017

Stichting Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier. Financieel verslag 2017 Stichting Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier Financieel verslag 2017 Amsterdam, 12 mei 2018 Inhoudsopgave Financieel verslag 2017 A. Algemeen B1. Balans per 31 december 2017 B2. Baten en lasten 2017

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING LOPEN TEGEN KANKER 2011

JAARVERSLAG STICHTING LOPEN TEGEN KANKER 2011 JAARVERSLAG STICHTING LOPEN TEGEN KANKER 2011 INHOUDSOPGAVE Pagina Bestuursverslag 3 Financieel verslag 6 1 Balans per 31 december 2011 7 2 Staat van baten en lasten 2011 8 3 Toelichting balans 9 4 Toelichting

Nadere informatie

Aanvraag van onder de grens naar boven de grens

Aanvraag van onder de grens naar boven de grens Aanvraag van onder de grens naar boven de grens Een participatieproject voor de wijk met de hoogste armoedecijfers van Nederland Cursus mantelzorg vrouwen Tweebosbuurt april 2017 (kwaliteitenspel) Inleiding

Nadere informatie

Ontmoetingscentrum Houtstroom Voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers

Ontmoetingscentrum Houtstroom Voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers Ontmoetingscentrum Houtstroom Voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers Soms merk ik dat ik dingen die ik graag deed, zoals fietsen en koken, niet meer kan doen. Daardoor heb

Nadere informatie

Het (verder) versterken van de leefbaarheid in multiculturele buurten, wijken en regio s, een en ander in de ruimste zin.

Het (verder) versterken van de leefbaarheid in multiculturele buurten, wijken en regio s, een en ander in de ruimste zin. Stichting De Wijk is van ons Allemaal is opgericht op 24 februari 1997. De roepnaam van de stichting is WijkAlliantie. De statuten omschrijven het doel van de stichting als volgt: Het (verder) versterken

Nadere informatie

Publieksjaarverslag Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand

Publieksjaarverslag Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand Publieksjaarverslag 2011 Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand Op het Rijtven gaat van alles gebeuren. In 2011 werden alle kabels en

Nadere informatie

Resto VanHarte Rotterdam

Resto VanHarte Rotterdam Resto VanHarte Rotterdam Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Rotterdam Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Rotterdam in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 13

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Stichting Voedselbank Dronten. Kruidendreef 70 8252 BH DRONTEN

JAARVERSLAG 2014. Stichting Voedselbank Dronten. Kruidendreef 70 8252 BH DRONTEN JAARVERSLAG 2014 Stichting Voedselbank Dronten Kruidendreef 70 8252 BH DRONTEN 12-3-2015 In 2014 is er veel gebeurd. Het belangrijkste is dat we onze visie hebben aangepast. Kenmerkend daarvoor is dat

Nadere informatie

Nieuwe A. Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap

Nieuwe A. Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap Nieuwe A Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap Mixen in Mokum Nieuwe Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap Volwassen Amsterdammers met verschillende culturele achtergronden ontmoeten

Nadere informatie