Resto VanHarte Middelburg

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Resto VanHarte Middelburg"

Transcriptie

1 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag 2014

2 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Middelburg in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 14 Colofon Maart 2015 Dit lokale jaarverslag is een uitgave van Resto VanHarte. Reacties kunt u richten aan Resto VanHarte Middelburg Palet, t Gasthuis en Grand Café Buitenrust J. van Reigersbergstraat 2, Noordpoortplein 2 en Buitenruststraat 221, Middelburg Restomanager: Marcella de Vlieger Restodagen: maandag en dinsdag

3 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag Voorwoord Nieuwe vrijwilligers en gasten In 2014 hebben we met Resto VanHarte Middelburg veel bereikt. We konden veel nieuwe vrijwilligers verwelkomen en begeleiden. Ze komen vanuit heel verschillende doelgroepen en hebben ieder hun eigen reden om vrijwilligerswerk bij ons doen. Mede door hun enthousiaste inzet hebben we ook veel nieuwe vaste gasten gekregen. Zowel de gasten als de vrijwilligers voelen zich betrokken bij Resto VanHarte en doen daardoor (weer) mee aan de maatschappij. We zien dat ook aan de reacties op social media. Vrijwilligers vinden het fijn om samen met collega s te werken en een zinvolle dagbesteding te hebben. En we merken dat onze gasten elkaar ook buiten de Resto-avonden opzoeken en dingen met elkaar ondernemen. Dat is uiteindelijk één van de doelen die we met elkaar willen bereiken. En zo dragen wij bij aan de uitvoering van de WMO en het vergroten van burgerparticipatie, zelfredzaamheid en samenredzaamheid. Meer bekendheid VanHarte krijgt in Middelburg steeds meer bekendheid, o.a. door de nieuwe samenwerking met andere organisaties. We nodigen hen uit om onze gasten van informatie te voorzien over wat er in Middelburg te doen is en waar ze terecht kunnen. En die andere organisaties verwijzen hun contacten weer vaak door naar ons. Iedereen die van Resto VanHarte hoort, vindt het een heel mooi initiatief en wil graag een bijdrage leveren. De contacten met mogelijke partners verlopen heel prettig en we willen elkaar graag versterken. KinderResto In 2014 zijn we gestart met het KinderResto. Kinderen vinden het erg leuk om mee te helpen in de keuken en het restaurant. Ze leren er veel van, onder andere wat gezonde voeding is. Ook de andere gasten komen graag naar de KinderResto-avonden, omdat ze ervan genieten om de kinderen bezig te zien. Deze avonden zijn dan ook altijd druk bezocht. Wel blijkt het lastig om de specifieke doelgroep, kinderen uit kansarme gezinnen, te bereiken, ook al proberen we dat op allerlei manieren.

4 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag Nieuwe plannen RestoVanHarte Middelburg wil in 2015 verder Zeeland in gaan. Met de gemeente Reimerswaal onderzoeken we of we daar maandelijks een Resto VanHarte kunnen organiseren met vrijwilligers uit die regio. De huidige diversiteit aan vrijwilligers willen we behouden. Daarnaast gaan we (hoog opgeleide) vrijwilligers werven die met hun kennis en ervaring kunnen meehelpen om VanHarte Middelburg uit te bouwen. We hebben een breed aanbod van vrijwilligersfuncties, bijvoorbeeld op het gebied van fondsenwerving, pr en communicatie. Marcella de Vlieger, Restomanager Middelburg Leo Tamboer, Horecamanager Middelburg Resto VanHarte is een plek waar je mensen ontmoet, iets kunt leren, ideeën opdoet, samen plezier maakt en vooral lekker en gezond kunt eten. Resto VanHarte brengt mensen bij elkaar en daarmee cohesie in de wijk. Buurtgenoten van allerlei achtergronden koken en eten samen. Daarnaast is er tijd voor het uitwisseling van ervaringen, informatie, discussie, cultuur, muziek etc. We inspireren onze gasten, jong en oud, om contact te maken, actief mee te doen en gezond en duurzaam te eten.

5 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag CupCakeCup Op vrijdag 21 maart was er een hele leuke en gezellige CupCakeCup middag in Resto VanHarte Middelburg. Een grote groep kinderen uit groep 3 t/m 8 deed mee en ze waren heel enthousiast. De kinderen hebben prachtige CupCakes versierd en die werden beoordeeld door een deskundige, enthousiaste jury: Louise van CrazyCupCakes, Richard van Chocolate Lovers en Wethouder Saskia Szarafinski. De jury reikte vier mooie prijzen uit. Daarna hebben we met z'n allen soep en broodjes gegeten. Restomanager Marcella de Vlieger: Resto VanHarte organiseerde deze middag in het kader van de NLdoet-dagen. Bedankt jury en alle vrijwilligers die hebben meegeholpen om er een geslaagd middag van te maken!

6 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag Eén van ons Mohammed (27) is vrijwilliger bij Resto VanHarte Middelburg. Ik heb met mijn vader in Jemen gewoond. We waren gevlucht vanuit Somalië. In Jemen heb je als vluchteling geen rechten. Ik kon daar bijvoorbeeld niet studeren. Vier jaar geleden ben ik naar Nederland gekomen. In het begin voelde ik me eenzaam; ik heb geen familie hier. In Jemen had ik in de bediening gewerkt bij een Indisch restaurant. Via een contactpersoon van Vluchtelingenwerk ben ik bij Resto VanHarte terecht gekomen. Zo kwam ik in contact met de Nederlandse leefgewoontes. Je kunt leren van elkaar. Dat vind ik interessant. Samen met een andere vrijwilliger hebben we een Somalische avond georganiseerd. Bij Resto VanHarte heb ik geleerd om goedkoper te koken. Vroeger gaf ik in een week ruim 100 euro uit om te koken. Nu kook ik thuis heerlijk en houd ik ook nog geld over. Ik volg nu een opleiding als administratief medewerker. Door Resto VanHarte heb ik geleerd me te bewegen in het sociale leven in Nederland.

7 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag Opening KinderResto Met een geweldige show van circusacts en heerlijke hapjes en drankjes opende maandag 30 juni het KinderResto VanHarte Middelburg. Circus Bolo deed een openingsact en oefende met de aanwezige kinderen hun eigen circusacts, die ze vervolgens in een spectaculaire show lieten zien. Iedereen uit de buurt was welkom om mee te komen genieten. De officiële opening van het KinderResto werd verricht door burgemeester Harald Bergmann. Kinderen uit Middelburg kunnen elke laatste maandag van de maand naar het KinderResto, als gast of om mee te helpen eten koken. Tijdens de gemeenschappelijke maaltijd behandelen we een thema dat in het belang van kinderen is, zoals: bewegen, gezonde voeding, pesten, omgaan met zakgeld etc.

8 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag Resto Middelburg in vogelvlucht Onze gasten We ontvingen in 2014 in totaal gasten, waarvan ongeveer 150 kinderen. Gemiddeld ontvangen we een kleine 40 gasten per avond. Op maandag in het Palet in Middelburg-Zuid komen mensen van middelbare leeftijd uit de wijk en een groep jonge cliënten van Stichting Philadelphia, met begeleiding. Tijdens het KinderResto op de laatste maandag van de maand, komen er kinderen met hun ouders, opa s en oma s en overige gasten. Middelburg-Zuid heeft een groot aantal sociale huurwoningen. De bevolking bestaat grotendeels uit immigranten van diverse komaf en Nederlandse gezinnen uit de lagere inkomensklasse. Ook wonen er veel (alleenstaande) senioren. Op dinsdag in t Gasthuis, vlakbij het centrum van Middelburg, ontvangen we voornamelijk oudere gasten, bewoners van de zorginstelling of uit de buurt. Daarnaast schuiven (internationale) studenten van de University Roosevelt Academy wekelijks aan in t Gasthuis. Hun wooncomplex ligt achter t Gasthuis. Op de laatste dinsdag van de maand, in Buitenrust, komt vooral een grote groep oudere bewoners van de aanleunwoningen van het zorgcentrum. De bewoners van deze wijk, Dauwendaele, zijn qua komaf en inkomensklasse te vergelijken met die van Middelburg-Zuid. Daarnaast schuiven in Buitenrust de gasten van de andere locaties ook vaak aan. Ook online hebben we steeds meer contact met onze achterban. Op Facebook (Resto VanHarte Middelburg) hebben we zo n 150 volgers en op Twitter bijna 200. Ons team Resto van Harte Middelburg bestaat vanaf oktober Restomanager Marcella de Vlieger en horecamanager Leo Tamboer werken per avond met gemiddeld tien vrijwilligers. In 2014 hebben we 10 stagiairs gehad voor een maatschappelijke stage van de middelbare school en één HBO-stagiar. Het aantal kinderen wisselt per KinderResto, maar ligt gemiddeld rond de acht. Andere invalshoeken van vrijwilligers waren: participatie (drie), inburgering (drie), re-integratie (vijf), reclassering (twee), Wajong-uitkering (één) en bewoners uit de wijk (twee). Vanuit het bedrijfsleven hebben dertien INGmedewerkers ons geholpen. Kwaliteit Elk jaar houden we in het laatste kwartaal een enquête onder onze gasten en vrijwilligers. De resultaten publiceren we in ons landelijk jaarverslag. Bij gasten kijken we naar de impact van ons Meedoenprogramma op het versterken van sociale contacten en de betrokkenheid in de wijk. Bij vrijwilligers kijken we onder andere naar samenwerking, arbeidstevredenheid, groei- en ontwikkelmogelijkheden en toekomstperspectief. Daarnaast bewaken we de kwaliteit van onze maaltijden, onder andere in het kader van voedselveiligheid.

9 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag Nationale Prokkelweek Een Prokkel is een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder zo n beperking. Prokkelen is een laagdrempelige manier om te laten zien dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Op 2 juni deed Resto VanHarte Middelburg mee aan de Nationale Prokkelstagedag en kwamen enkele stagiairs, directeur Peter Brakman van Mee-Zeeland en wethouder Arjan Beekman, een dagje meehelpen in ons Resto.

10 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag Meedoenprogramma Datum Januari Januari Januari Januari Januari Activiteit Bolwerkwandeling en diner: winterse wandeling over het bolwerk Budgetrecepten: tips voor goedkope en gezonde maaltijden Quiz: Moderne tafeletiquette Somalisch diner door twee van onze Somalische vrijwilligers Op Nationale Gedichtendag schreef stadsdichter Theo Raats een gedicht over onze Resto: Februari Februari Februari Maart Maart Maart Maart Maart Maart April April April April Valentijnsdiner: Tafelgenoten op leuke en snelle manier leren kennen Indonesisch diner met hulp van vrijwilligster Sophie Op invitatie van 't Gasthuis genieten van muziek van Michel Coenen Op Nationale Complimentendag op een orginiele en leuke manier vissen naar complimenten Verkiezingsavond met ProDemos en diverse lokale politieke partijen Experienceweek Scalda: studenten hielpen een handje mee Initiatiefcafé: mensen deelden ervaringen om met een burgerinitiatief hun buurt te versterken. SWM vertelde welke ondersteuning zij kunnen bieden CupCakeCup Fairtrade-avond: Wereldwinkel kwam vertellen over Fair Trade, koken met Fair Trade producten Bossanova-avond; Zuid-Amerikaans diner met muziek, dansoptredens door Misalsa en dansles voor de gasten SMART Zeeland: helpt ouderen met online vaardigheden om contact te maken met de buitenwereld en sociale omgeving te vergroten Pesach: Joodse maaltijd Oranje Boven: Koningsmaal + quiz over het Koningshuis

11 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag Mei Mei Mei Mei Mei Juni Juni Juni Juni Juni Juli Juli Juli Juli Juli Juli Juli Juli Augustus Augustus Augustus Nationale Molendag: Molenaar vertelt over het werk van nu en over het verleden Stichting Present Walcheren: verbindt mensen die iets willen bieden en mensen die ze daarmee kunnen helpen. Lunch maken samen met Rabobank Walcheren-Noord Beveland Afrikaanse avond: swingende percussie optredens door Djembégroep Mzungu en dineren met een Afrikaans tintje Muzikale avond: zangeres Pamela Bart met bewoners van t Gasthuis Samen in gesprek: vrijwilligers praten met buurtbewoners hoe ze leefbaarheid in hun wijk ervaren en of ze de voorzieningen in hun buurt kennen of missen WK Oranjefeest Stichting OOPOEH: stimuleert ouderen zich in te zetten als oppas voor huisdieren in de buurt, zodat ze gezelschap en beweging krijgen Zomerse barbecue: met live muzikant Fred Bratvogel Opening KinderResto Afschaffing slavernij: bezoek tentoonstelling Zeeuws Archief en diner Stichting Padma Zeeland: Lama Thubten Wangmo verteld over aspecten van het boeddhisme Italiaanse avond Op de Franse tour Mosselfeest Werelds koken Zomerse bingo KinderResto in de zomervakantie Zomerfotowedstrijd Nazomerfestival: met de gasten naar de nazomerpicknick KinderResto Zeeuwse wijsheden: leer de Zeeuwse taal kennen Duurzame dinsdag: uitwisselen duurzame ideeën voor de buurt Jazz-avond: studenten Rooseveltacademie speelden jazz-muziek. Internationale chocoladedag: chocolade verwerkt in het diner Bijzonder Reisverhaal: één van de gasten vertelde, met foto s, over vrijwilligerswerk in een Indianenreservaat in Amerika Verwenzorgdiner van VerwenzorgZeeland voor (ex-)psychiatrische patiënten Burendag: samen met t Gasthuis maakten we hapjes voor de buurt, versieren van cupcakes, verspreiden informatie over Resto VanHarte Kinder(boeken)Resto /Langste Eettafel: in Landelijke Week tegen Eenzaamheid faciliteerden wij ontmoetingen tussen jong en oud Medewerkers vertelden over mogelijkheden Boodschappenplusbus Vluchtelingenwerk op bezoek Avond van het gedicht: Paula Haagenaars droeg voor uit eigen werk

12 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag Oktober Oktober Oktober Oktober November November November November November November November December December December December December December Zeeland Foodwalks: Stichting Landschapsbeheer vertelde over project Lekker Landschap/Foodwalk en toonde beelden van de wandelnetwerken in Zeeland Veilig (Internet)bankieren: medewerkers van Rabobank Walcheren/Noord-Beveland gaven uitleg Nacht van de Nacht: Zeeuwse Milieu Federatie geeft uitleg over de gevolgen van lichthinder. Samen kijken naar donkere nacht KinderResto bezoekt CitySeeds: gemeenschapstuin als stadslandbouwproject Halloweenavond Dag van de BHV-er: Uitleg door BHV-er, demonstratie, EHBO-tips Rode Kruis Walcheren Beweging op muziek: samen met 't Gasthuis en SWM Franklin Victor vertelt over zijn werk als Taalambassadeur Zeeland Week van de Dialoog: Margot Verhaagen begeleidde deze dialoog. Het thema van het gesprek was Geluk Surinaamse avond KinderResto en Sinterklaas Tante Amalia: info over werklocatie van Philadelphia; verantwoord ondernemen met tweedehands spullen en materialen Stampottenavond Tafeletiquettequiz Middelburg Winterstad: Winterse avond met winterse gerechten Komische avond met stand-up comedian Kerstdiner: Met live muziek van Sweet Memories KinderResto in de kerstvakantie Samenwerkingspartners en sponsors BoodschappenPlusBus, Coalitie Erbij, Christelijke scholengemeenschap Walcheren, Gemeente Middelburg, Humanitas, ING, Mee-Zeeland, Middelburg in Dialoog, Mijgroep, Prodemos, Rabobank Walcheren-Zuid Beveland, Philadelphia Zorg, Reander, Reclassering Nederland regio Breda-Middelburg, Repair café, Rode Kruis Walcheren, Scalda, Soroptimist Club Walcheren, Stichting Door, Stichting Gemeenschapstuin City Seeds, Stichting KinderOpvang Walcheren, Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Stichting OOPOEH, Stichting Present Walcheren, Stichting Vier het leven, Stichting Welzijn Middelburg (SWM), SVRZ, Taalambassadeurs Zeeland, Verwenzorg Zeeland, Vluchtelingenwerk Walcheren, Voedselbank Walcheren, Zeeuwse Bibliotheek Walcheren, Zeeuwse Milieufederatie, Zorgstroom

13 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag Tango Veel voetjes gingen er van de vloer in de Nationale Danksweek op 9 september. Tango Zeeland liet in t Gasthuis prachtige dansen zien. Het enthousiasme voor de tango van de leden van deze dansschool werkte aanstekelijk voor de Resto-gasten.

14 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag Financieel verslag Stichting VanHarte te Amsterdam BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (RESTO MIDDELBURG) ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen: Debiteuren - - Nog te ontvangen toegezegde subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Bank- & kasgelden PASSIVA Reserves & fondsen Bestemmingsreserve - - Continuïteitsreserve - - Bestemmingsfonds Kortlopende schulden Crediteuren - - Vooruitontvangen subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum Overige schulden en overlopende passiva

15 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER 2014 (RESTO MIDDELBURG) BATEN Opbrengst maaltijden Kosten maaltijden (incl. activeringskosten) Ontvangen subsidies Ontvangen donaties en giften Overige baten * Totaal baten LASTEN Personeelskosten Afschrijvingen - - Huisvestingskosten Kantoorkosten Algemene kosten Totaal lasten Saldo baten minus lasten - (43) * Toelichting ontvangen bedragen Albert Heijn Gemeente Middelburg ING Bank N.V KPN Mooiste Contact Fonds Oranje Fonds Provincie Zeeland Rabobank Walcheren/Noord-Beveland Skanfonds Stichting de Godshuizen Anonieme donatie Donatie in natura Overige baten

16 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag

Resto VanHarte Leiden

Resto VanHarte Leiden Resto VanHarte Leiden Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Leiden Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Leiden in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 11 Colofon

Nadere informatie

Resto VanHarte Alkmaar

Resto VanHarte Alkmaar Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Alkmaar Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto VanHarte Alkmaar in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Resto VanHarte Dordrecht

Resto VanHarte Dordrecht Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Dordrecht in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Resto VanHarte Den Bosch

Resto VanHarte Den Bosch Resto VanHarte Den Bosch Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Den Bosch Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Den Bosch in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Resto VanHarte Zoetermeer

Resto VanHarte Zoetermeer Resto VanHarte Zoetermeer Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Zoetermeer 5 3 Leren en werken 7 4 Samenwerkingen in wijk en stad 8 5 Onze weerklank

Nadere informatie

Resto VanHarte Maastricht

Resto VanHarte Maastricht Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Maastricht Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Maastricht in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 9 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Noord

Resto VanHarte Amsterdam Noord Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Amsterdam Noord Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Amsterdam Noord in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Venlo Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Venlo in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12 Colofon Mei

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Assen

Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Assen Resto VanHarte Assen Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto VanHarte Assen in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12 Colofon Mei 2015 Dit lokale

Nadere informatie

Resto VanHarte Enschede

Resto VanHarte Enschede Resto VanHarte Enschede Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Enschede Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Enschede in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 9 4 Financieel verslag 12 Colofon

Nadere informatie

Resto VanHarte Middelburg

Resto VanHarte Middelburg Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Middelburg 5 3 Onze weerklank in de samenleving 11 4 Kwaliteitsbewaking 12 5 Ambities

Nadere informatie

Resto VanHarte Arnhem

Resto VanHarte Arnhem Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Arnhem Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Arnhem in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 13 Colofon

Nadere informatie

Resto VanHarte Haarlem

Resto VanHarte Haarlem Resto VanHarte Haarlem Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Haarlem Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resto VanHarte Haarlem 4 3 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 6 4 Overzicht vrijwilligers

Nadere informatie

Resto VanHarte Groningen

Resto VanHarte Groningen Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Groningen Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Groningen in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Resto VanHarte Zwolle

Resto VanHarte Zwolle Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Zwolle in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 13 Colofon

Nadere informatie

Resto VanHarte Tilburg

Resto VanHarte Tilburg Resto VanHarte Tilburg Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Tilburg 5 3 KinderResto Tilburg 8 4 Onze weerklank in de samenleving 9 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Resto VanHarte Amersfoort

Resto VanHarte Amersfoort Resto VanHarte Amersfoort Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Amersfoort Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Amersfoort in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Resto VanHarte s-hertogenbosch

Resto VanHarte s-hertogenbosch Resto VanHarte s-hertogenbosch Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte s-hertogenbosch 5 3 KinderResto s-hertogenbosch 9 4 Onze weerklank in de samenleving

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Amsterdam Zuidoost in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Ede

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Ede Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Resto VanHarte Ede Jaarverslag 2016 - Resto VanHarte Ede 1 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 2 2 RESTO VANHARTE EDE... 3 2.1 WELKOM AAN TAFEL BIJ RESTO VANHARTE EDE... 3 2.2

Nadere informatie

Resto VanHarte Rotterdam

Resto VanHarte Rotterdam Resto VanHarte Rotterdam Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Rotterdam Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Rotterdam in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 13

Nadere informatie

Resto VanHarte Zaandam

Resto VanHarte Zaandam Resto VanHarte Zaandam Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Zaandam Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resto VanHarte Zaandam 4 3 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 7 4 Overzicht vrijwilligers

Nadere informatie

Walcheren leest voor!

Walcheren leest voor! op Walcheren Walcheren leest voor! Donderdag 22 september 2016 Opening van de Week tegen Eenzaamheid Locatie: Markt in Middelburg Tijd: 20.00 uur Omschrijving: Wethouder Szarafinski geeft de aftrap van

Nadere informatie

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 -

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 - Bijlage 4.2 bij rapport d.d. 30 september 2013 4.2 GECONSOLIDEERDE BALANS PER 31 DECEMBER () A C T I V A 31-12- 31-12- VASTE ACTIVA Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683

Nadere informatie

Kom erbij op Walcheren

Kom erbij op Walcheren Kom erbij op Walcheren Kom erbij op Walcheren! Donderdag 22 september 2016 Opening van de Week tegen Eenzaamheid Locatie: markt in Middelburg Tijd: 20.00 uur Omschrijving: Wethouder Szaravinski geeft de

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen Financieel jaarverslag 2015 te Emmen Inhoudsopgave. Blz. Algemeen 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2015 4 Staat van Baten en Lasten over 2015 6 Toelichting 7 3 Algemeen Postbus 97 Telefoon: 06-27

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013

Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013 Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013 Eind 2010 is de droom van Jack en Saskia Engels, namelijk het creëren van een harmonieus thuis voor kinderen en (jong-)volwassenen met een (meervoudige) beperking,

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Almere

Jaarverslag Jaarverslag Resto VanHarte Almere Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Resto VanHarte Almere Jaarverslag 2016 - Resto VanHarte Almere 2 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 RESTO VANHARTE ALMERE... 4 2.1 WELKOM AAN TAFEL BIJ RESTO VANHARTE ALMERE...

Nadere informatie

KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk

KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk KinderResto VanHarte Den Haag Schilderswijk Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 KinderResto VanHarte Schilderswijk 5 3 Leren en werken 10 4 Samenwerkingen in

Nadere informatie

Stichting Variant Goes Jaarverslag 2014

Stichting Variant Goes Jaarverslag 2014 Stichting Variant Goes Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 Pagina 1 Terugblik en vooruitblik Variant Goes blikt terug op het jaar 2014. Samenleven doe je met elkaar was de leidraad voor de activiteiten van

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen Financieel jaarverslag 2016 te Emmen Inhoudsopgave. Blz. Algemeen 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2016 4 Staat van Baten en Lasten over 2016 6 Toelichting 7 Algemeen Postbus 97 Telefoon: 06-27 28

Nadere informatie

C.A.S. het Noorden. gevestigd te. Jaarrekening 2015

C.A.S. het Noorden. gevestigd te. Jaarrekening 2015 Jaarrekening 2015 Datum: 19 februari 2017 Opgesteld door: Aantal exemplaren: 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Jaarstukken Jaarrekening Balans per 31 december 2015 3 Staat van baten en lasten 2015 5

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2013 Stichting De Kroko s

Financieel jaarverslag 2013 Stichting De Kroko s Financieel jaarverslag 2013 Stichting De Kroko s In dit financieel jaarverslag wordt verantwoording afgelegd over de financiële situatie van stichting De Kroko s in 2013. pagina 2 van 5 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Rapport inzake de jaarrekening 2014

Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Rapport inzake de jaarrekening 2014 Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen Rapport inzake de jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina 1. Bestuursverslag 2014 Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen (Amstelveenfonds)

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK. Ik vind het erg leuk om te doen: met mensen omgaan, ik ben graag in de weer. En als je ziet hoe de bewoners daar van genieten.

VRIJWILLIGERSWERK. Ik vind het erg leuk om te doen: met mensen omgaan, ik ben graag in de weer. En als je ziet hoe de bewoners daar van genieten. VRIJWILLIGERSWERK pagina 4: Ik vind het erg leuk om te doen: met mensen omgaan, ik ben graag in de weer. En als je ziet hoe de bewoners daar van genieten. Zorggroep Ter Weel SERVICE VERLENEN OP HET GEBIED

Nadere informatie

ING Nederland fonds. ING Nederland fonds. Stichting ING Nederland. Jaarrekening 2015. Juni 2016, Amsterdam

ING Nederland fonds. ING Nederland fonds. Stichting ING Nederland. Jaarrekening 2015. Juni 2016, Amsterdam Jaarrekening 2015 ING Nederland fonds ING Nederland fonds Stichting ING Nederland Jaarrekening 2015 Juni 2016, Amsterdam Inhoud 1 Algemeen 3 1.1 Bestuur 3 1.2 Oprichting stichting 3 1.3 Doel en missie

Nadere informatie

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen Merkpaspoort Resto VanHarte versie: 112016 In dit merkpaspoort kun je lezen waarom we er zijn, hoe we te werk gaan en wat we doen. Het merkpaspoort wil vooral een gevoel geven over hoe we graag gezien

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2015 Stichting Aandacht voor Pesten 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 VAN 31 december 2015 31 december 2014 Actief Vlottende activa Overlopende activa 4.577 846 Liquide middelen 4.700 3.661

Nadere informatie

Dagbesteding Bijzonder

Dagbesteding Bijzonder Dagbesteding Bijzonder Bijzonder biedt dagbesteding met een kleinschalig karakter. Hierdoor is er veel tijd voor persoonlijke aandacht, en sta je als mens centraal. De cliënt moet zich hier thuis en beschermd

Nadere informatie

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2016 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting. Dit plan beschrijft

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2013 Staat van baten en lasten over 2013 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2013 (na verwerking resultaat) 31.12.2013

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2014 Staat van baten en lasten over 2014 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2014 (na verwerking resultaat) 31.12.2014

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 MISSIE 3 VOORWOORD 4 BEGUNSTIGERS 5 ACTIVITEITEN 5 BESTUUR 5 FINANCIEEL VERSLAG 6 COLOFON 9

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 MISSIE 3 VOORWOORD 4 BEGUNSTIGERS 5 ACTIVITEITEN 5 BESTUUR 5 FINANCIEEL VERSLAG 6 COLOFON 9 JAARVERSLAG 2012 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 MISSIE 3 VOORWOORD 4 BEGUNSTIGERS 5 ACTIVITEITEN 5 BESTUUR 5 FINANCIEEL VERSLAG 6 COLOFON 9 2 MISSIE Stichting Vrienden van Zonnehuisgroep Amstelland wil

Nadere informatie

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH Jaarrekening Stichting CHAVAH 2015 1 Inhoudsopgave BESTUURSVERSLAG 3 JAARREKENING 2015 6 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 7 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2014-15 8 TOELICHTING BEHORENDE TOT DE JAARREKENING 2015

Nadere informatie

Stichting Het Erfdeel - wonen Werkensedijk 45 4251 PR WERKENDAM JAARVERSLAG 2014. RAPPORT Inzake jaarverslag 2014 C O N C E P T 18-06-2015-1

Stichting Het Erfdeel - wonen Werkensedijk 45 4251 PR WERKENDAM JAARVERSLAG 2014. RAPPORT Inzake jaarverslag 2014 C O N C E P T 18-06-2015-1 Werkensedijk 45 4251 PR JAARVERSLAG 2014 RAPPORT Inzake jaarverslag 2014 18-06-2015-1 INHOUD JAARVERSLAG 2014 Paginanummer 1. BESTUURS- EN DIRECTIEVERSLAG 3 1.1 Algemeen 4 1.2 Activiteitenverslag 4 1.3

Nadere informatie

Stichting Kans voor een Kind Jaarverslag 2009

Stichting Kans voor een Kind Jaarverslag 2009 Jaarverslag 2009 Page 1 Inhoudsopgave Bladzijde Voorwoord 3 Jaarrekening 2009 Balans per 31 december 2009 4 Staat van baten en lasten over 2009 5 Waarderingsgrondslagen 6 Toelichting op de jaarrekening

Nadere informatie

Sien gevestigd te Gorinchem. Verkorte Jaarrekening 2014

Sien gevestigd te Gorinchem. Verkorte Jaarrekening 2014 Sien gevestigd te Gorinchem Verkorte Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina Accountantsverslag Samenstellingsverklaring 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 4 Staat van baten en lasten over 2014

Nadere informatie

Resto VanHarte Middelburg

Resto VanHarte Middelburg Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag 2015 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag 2015 2 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resto VanHarte Middelburg 4 3 Activiteitenkalender en het Meedoenprogramma 7 4 Overzicht vrijwilligers

Nadere informatie

Resto VanHarte Leeuwarden

Resto VanHarte Leeuwarden Resto VanHarte Leeuwarden Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Leeuwarden 5 3 KinderResto Leeuwarden 9 4 Onze weerklank in de samenleving 10 5

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten Financieel verslag Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten over 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina Financieel verslag Balans per 31 december 2013 1 Staat van baten en lasten over 2013 3 Grondslagen

Nadere informatie

STICHTING VOEDSELTUIN TE ROTTERDAM. Rapport 2014

STICHTING VOEDSELTUIN TE ROTTERDAM. Rapport 2014 STICHTING VOEDSELTUIN TE ROTTERDAM Rapport 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Balans per 31 december 2014 3 2 Staat van baten en lasten over 2014 4 3 Toelichting op de balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting "Het Huys ten Donck", Benedenrijweg 461, 2983 LA RIDDERKERK BALANS

Stichting Het Huys ten Donck, Benedenrijweg 461, 2983 LA RIDDERKERK BALANS Blad 5 BALANS Per 31 december Vaste activa Materiële vaste activa Landgoed "Het Huys ten Donck" te Ridderkerk 0 0 Auto " 0 " 510 0 510 Vlottende activa Vorderingen Debiteuren 11.964 10.995 Overige vorderingen

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu

Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu ALGEMEEN ONZE MISSIE DONATIES & SPONSORING ACTIVITEITEN & PROJECTEN FINANCIEEL VERSLAG 2012 BELEIDSPLAN & BEGROTING 2012 ALGEMEEN Stichting Fairchance.nu is opgericht

Nadere informatie

NIEUWE JAARVERSLAGREGELS RJ650

NIEUWE JAARVERSLAGREGELS RJ650 NIEUWE JAARVERSLAGREGELS RJ650 De Raad voor de Jaarverslaggeving heeft sinds 2008 nieuwe richtlijnen vastgesteld voor jaarverslagen van fondsenwervende instellingen, de zogenaamde RJ650. Deze richtlijnen

Nadere informatie

Stichting Present Den Haag

Stichting Present Den Haag FINANCIELE CIJFERS 2016 (verkort) Stichting Present Den Haag Balans (na resultaatbestemming) Activa 31 december 2016 31 december 2015 Vaste activa Materiële vaste activa 2.4.1 2.280 2.884 Vlottende activa

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. van Stichting Xenia Hospice voor jongeren en jongvolwassenen, Leiden

Jaarrekening 2014. van Stichting Xenia Hospice voor jongeren en jongvolwassenen, Leiden Jaarrekening 2014 van Stichting Xenia Hospice voor jongeren en jongvolwassenen, Leiden Statutaire vestigingsplaats: Leiden Adres: Kloosterpoort 4 2312 EM Leiden Vastgesteld en goedgekeurd d.d. 11 februari

Nadere informatie

Resto VanHarte Zwolle

Resto VanHarte Zwolle Resto VanHarte Zwolle Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Zwolle 5 3 KinderResto Zwolle 10 4 Onze weerklank in de samenleving 11 5 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014 Stichting De Kroko s

Financieel jaarverslag 2014 Stichting De Kroko s Financieel jaarverslag 2014 Stichting De Kroko s In dit financieel jaarverslag wordt verantwoording afgelegd over de financiële situatie van stichting De Kroko s in 2014. pagina 2 van 5 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost

Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost Jaarverslag 2013 Inhoud 1 2 3 4 5 6 Eén van ons 3 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 Resto VanHarte Amsterdam Zuidoost 5 KinderResto Amsterdam Zuidoost 13 Kwaliteitsbewaking

Nadere informatie

Exploitatie overzicht jaar 2012

Exploitatie overzicht jaar 2012 Exploitatie overzicht jaar 2012 Voorwoord Hierbij treft u de cijfers van IFES Nederland aan over het jaar 2012. De cijfers bestaan uit de balans per 31 december 2012 en de verlies & winstrekening 2012

Nadere informatie

Jaarrekening en accountantsrapport. Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten

Jaarrekening en accountantsrapport. Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten Jaarrekening en accountantsrapport Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten over 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina Financieel verslag Balans per 31 december 2014 1 Staat van baten en lasten over 2014

Nadere informatie

Kom der bi-j! in Winterswijk

Kom der bi-j! in Winterswijk in Winterswijk Kom der bi-j! Handwerkmiddag In alle even weken op de donderdagmiddag samen gezellig handwerken, een gezellig gesprek met een kopje koffie of thee. Meer informatie: 06-12522546 of marcella.jelmer@kpnmail.com

Nadere informatie

STICHTING MST MENSEN IN BEELD HOUDEN

STICHTING MST MENSEN IN BEELD HOUDEN STICHTING MST MENSEN IN BEELD HOUDEN JAARREKENING 2016 Versie: Openbaar Vastgesteld: juli 2017 Balans per 31 december 2016 (na resultaatbestemming) Activa 31-12-2016 31-12-2015 Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Totaal vlottende activa

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Totaal vlottende activa 3. Jaarrekening Stichting Vrienden van Heliomare 3.1 Balans per 31 december 2015 31-12-2015 31-12-2014 Activa Vlottende activa Vorderingen en overlopende activa 8.976 17.440 Liquide middelen 342.758 303.086

Nadere informatie

Stichting Nederlands Debat Instituut Frans Halslaan BK HILVERSUM VERKORTE JAARREKENING

Stichting Nederlands Debat Instituut Frans Halslaan BK HILVERSUM VERKORTE JAARREKENING Stichting Nederlands Debat Instituut Frans Halslaan 57 1213 BK HILVERSUM VERKORTE JAARREKENING 2016 28-11-2016-1 Balans per 31 december (na resultaatbestemming) ACTIVA 31-12-2016 31-12-2015 Vlottende activa

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2013

Financieel Jaarverslag 2013 Financieel Jaarverslag 2013 Oss, 26 februari 2014 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Jaarrekening... 4 Algemene grondslag... 4 Vorderingen... 4 Reserves en fondsen... 4 Baten uit eigen fondsenwerving... 4 Kosten

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting De Kroko s

Jaarverslag 2013 Stichting De Kroko s Jaarverslag 2013 Stichting De Kroko s In dit jaarverslag wordt verantwoording afgelegd van de activiteiten en organisatie van stichting De Kroko s in 2013. Inhoudsopgave pagina 2 van 9 Voorwoord van het

Nadere informatie

NL DOET bij Beweging 3.0

NL DOET bij Beweging 3.0 NL DOET bij Beweging 3.0 Op zaterdag 16 en 17 maart 2012 organiseerde het Oranje Fonds, samen met duizenden organisatie in het land, NL DOET: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NL DOET zet de

Nadere informatie

Resto VanHarte Tilburg

Resto VanHarte Tilburg Resto VanHarte Tilburg Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Tilburg Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Tilburg in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 9 4 Financieel verslag 12 Colofon

Nadere informatie

BELEIDSPLAN SERVE THE CITY HAARLEM

BELEIDSPLAN SERVE THE CITY HAARLEM 1. Analyse van de huidige situatie 2. Lange termijn 3. Middellange termijn 4. Financiën 5. Bekendheid Als je honderd mensen niet kunt helpen, help er dan eentje Moeder Theresa 1. Analyse van de huidige

Nadere informatie

Inhoud. 1. Algemeen Balans per 31 december Staat van Baten en Lasten Toelichting Contactgegevens 8

Inhoud. 1. Algemeen Balans per 31 december Staat van Baten en Lasten Toelichting Contactgegevens 8 Stichting ING Nederland fonds Jaarrekening 2016 Inhoud 1. Algemeen 3 1.1 Bestuur 3 1.2 Oprichting stichting 3 1.3 Missie, visie en beleid 3 2. Balans per 31 december 2016 4 Activa 4 Pasiva 4 3. Staat van

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting Hart van Hoop Beleidsplan 2016-2018 Samen Zijn Verbindt Ons A. Visie en Missie Stichting Hart van Hoop staat voor hoop en verbinding met elkaar. Wij hebben een passie voor mensen en willen dit

Nadere informatie

Vlottende activa Vorderingen 6.943 6.358 Liquide middelen 7.229 19.102

Vlottende activa Vorderingen 6.943 6.358 Liquide middelen 7.229 19.102 1 BALANS PER 31 JULI 2014 (Na winstbestemming) 31-07-14 31-07-13 ACTIVA Vlottende activa Vorderingen 6.943 6.358 Liquide middelen 7.229 19.102 14.172 25.460 PASSIVA Reserves en fondsen Continuiteitsreserve

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten. te Leiden over 2015

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten. te Leiden over 2015 Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten over 2015 INHOUDSOPGAVE Financieel verslag Pagina Balans per 31 december 2015 1 Staat van baten en lasten over 2015 3 Grondslagen voor waardering en

Nadere informatie

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Totaal vlottende activa

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Totaal vlottende activa 3. Jaarrekening Stichting Vrienden van Heliomare 3.1 Balans per 31 december 2016 31-12-2016 31-12-2015 Activa Vlottende activa Vorderingen en overlopende activa 14.369 8.975 Liquide middelen 322.956 342.758

Nadere informatie

Jaarrekening 2015. Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg Oost Achterhoek Gevestigd te Winterswijk

Jaarrekening 2015. Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg Oost Achterhoek Gevestigd te Winterswijk Jaarrekening 2015 Balans Staat van baten en lasten Toelichting op de balans en de Staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2015 Actief 31.12.2015 31.12.2014 Vaste activa Materiële vaste activa

Nadere informatie

STICHTING NEW DUTCH CONNECTIONS JAARREKENING 2011 INHOUDSOPGAVE

STICHTING NEW DUTCH CONNECTIONS JAARREKENING 2011 INHOUDSOPGAVE JAARREKENING 2011 INHOUDSOPGAVE ALGEMEEN... 2 JAARREKENING... 3 BALANS PER 31 DECEMBER 2011... 4 EXPLOITATIEREKENING 2011... 5 TOELICHTING OP DE BALANS PER 31 DECEMBER 2011... 6 TOELICHTING OP DE EXPLOITATIEREKENING

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting WAUW

Beleidsplan Stichting WAUW Beleidsplan Stichting WAUW Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een beeld van de activiteiten van Stichting Wauw. Dit beleidsplan is geschreven voor alle betrokkenen bij de stichting. Stichting

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Inhoudsopgave. Staat van baten en lasten. Waarderingsgrondslagen

Jaarrekening 2014. Inhoudsopgave. Staat van baten en lasten. Waarderingsgrondslagen Jaarrekening Inhoudsopgave Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina 8 Pagina 9 Algemeen Balans Staat van baten en lasten Waarderingsgrondslagen Bijlage A: Toelichting op de balans Bijlage

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Assen

Jaarverslag 2013 Resto VanHarte Assen Resto VanHarte Assen Jaarverslag 2013 Inhoud Eén van ons 3 1 Welkom aan tafel bij Resto VanHarte 4 2 Resto VanHarte Assen 5 3 Onze weerklank in de samenleving 11 4 Kwaliteitsbewaking 13 5 Ambities voor

Nadere informatie

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief december TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl Dit is wat wij hem hebben horen verkondigen en wat we u verkondigen: God is licht,

Nadere informatie

Stichting Vakanties Dit Koningskind Postbus AG Utrecht

Stichting Vakanties Dit Koningskind Postbus AG Utrecht Stichting Vakanties Dit Koningskind Postbus 85275 3508 AG Utrecht Rapport inzake de jaarrekening 2015 Inhoudsopgave Pagina Voorwoord 3 Financiële positie 4 Jaarverslag: Algemeen 5 Jaarrekening: Balans

Nadere informatie

1. Algemeen 2 2. Ontwikkelingen 2014 2 3. ANBI Status 5 4. Bestemming resultaat 5 5. Samenstelling bestuur 6

1. Algemeen 2 2. Ontwikkelingen 2014 2 3. ANBI Status 5 4. Bestemming resultaat 5 5. Samenstelling bestuur 6 JAARVERSLAG 2014 INHOUDSOPGAVE Jaarverslag pagina 1. Algemeen 2 2. Ontwikkelingen 2014 2 3. ANBI Status 5 4. Bestemming resultaat 5 5. Samenstelling bestuur 6 Bijlagen Jaarrekening 1. Balans per 31 december

Nadere informatie

De Sinterklaas Stichting JAARVERSLAG 2013

De Sinterklaas Stichting JAARVERSLAG 2013 De Sinterklaas Stichting JAARVERSLAG 2013 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE FINANCIEEL VERSLAG Bestuursverslag over 2013 3 JAARREKENING 1. Balans per 31 december 2013 4 2. Staat van baten en lasten over 2013

Nadere informatie

Liquide middelen Deze worden opgenomen voor de nominale waarde en staan vrij ter beschikking.

Liquide middelen Deze worden opgenomen voor de nominale waarde en staan vrij ter beschikking. GRONDSLAGEN VOOR DE FINANCIELE VERSLAGGEVING Waarderingsgrondslagen Materiële vaste activa De materiële vaste activa worden gewaardeerd tegen aanschafwaarde. Op het gebouw wordt niet afgeschreven. De inventaris

Nadere informatie

Algemene gegevens Stichting SECU. Livingstonelaan HL Utrecht RSIN KvK Inschrijvingsnummer

Algemene gegevens Stichting SECU. Livingstonelaan HL Utrecht  RSIN KvK Inschrijvingsnummer Algemene gegevens Stichting SECU Livingstonelaan 609 3526 HL Utrecht www.secuonline.nl RSIN 804 55 07 36 KvK Inschrijvingsnummer 41187919 Doel Stichting SECU wil een bijdrage leveren aan de maatschappij

Nadere informatie

Stichting Met je Hart Clarissenstraat AZ Boxtel. Financieel verslag 2016

Stichting Met je Hart Clarissenstraat AZ Boxtel. Financieel verslag 2016 Clarissenstraat 16 5281 AZ Financieel verslag 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina RAPPORT 1 Samenstellingsverklaring 3 2 Algemeen 4 3 Financiële positie 4 BESTUURSVERSLAG 4 Bestuursverslag over 2016 5 JAARREKENING

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Amstelveen Landtong 2, Olmenhof 1186 GP Amstelveen. Jaarverslag Amstelveen, 9 maart 2016

Stichting Voedselbank Amstelveen Landtong 2, Olmenhof 1186 GP Amstelveen. Jaarverslag Amstelveen, 9 maart 2016 Stichting Voedselbank Amstelveen Landtong 2, Olmenhof 1186 GP Amstelveen Jaarverslag 2015 Amstelveen, 9 maart 2016 Stichting Voedselbank Amstelveen te Amstelveen BESTUURSVERSLAG Gang van zaken gedurende

Nadere informatie

Stichting Ambulance Dier in Nood Peins. Jaaroverzicht 2013

Stichting Ambulance Dier in Nood Peins. Jaaroverzicht 2013 Peins Jaaroverzicht 2013 INHOUDSOPGAVE PAGINA RAPPORT A Balans per 31 december 2013 1 B Exploitatierekening over 2013 3 C Algemene toelichting 4 D Toelichting op de balans per 31 december 2013 5 E Toelichting

Nadere informatie

1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde resultaatbestemming)

1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde resultaatbestemming) 1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde resultaatbestemming) Activa Referentie 31 december 2015 31 december 2014 (in euro's) Vaste activa 4.5.1 Materiele vaste activa 381 8.420 Vlottende activa

Nadere informatie

Stichting Leergeld Asten-Someren

Stichting Leergeld Asten-Someren Stichting Leergeld Asten-Someren Jaarverslag 2015-2016 1 Inhoud Voorwoord... 3 Achtergrond... 4 Doelstelling en werkwijze... 4 Resultaten 2015 2016... 5 Belangrijke ontwikkelingen/ activiteiten 2015 2016...

Nadere informatie

Bij ons draait het om u.

Bij ons draait het om u. Bij ons draait het om u. En om de mensen die voor u belangrijk zijn. Als u wilt, kunnen wij u en uw naasten ondersteunen. Bijvoorbeeld met goede zorg, hulp bij het huishouden of een personenalarm. En alles

Nadere informatie

Doel en activiteiten

Doel en activiteiten Doel en activiteiten Doel van Stichting Welzijn Lelystad is de betrokkenheid van inwoners van haar werkgebied op elkaar te versterken. Daarnaast wil Stichting Welzijn Lelystad de participatie aan de samenleving

Nadere informatie

Resto VanHarte Leeuwarden

Resto VanHarte Leeuwarden Resto VanHarte Leeuwarden Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Leeuwarden Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Leeuwarden in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag

Nadere informatie

Producten- en Dienstencatalogus 2017

Producten- en Dienstencatalogus 2017 Producten- en Dienstencatalogus 2017 Voor thuiswonenden December 2016 Inhoud Voorwoord blz. 3 Thuiszorg blz. 5 Huishoudelijke zorg blz. 6 Dagbesteding blz. 7 Behandeling blz. 8 Maaltijd aan huis blz. 9

Nadere informatie

De Nederlandse Vegetariërsbond. Jaarrekening 2013

De Nederlandse Vegetariërsbond. Jaarrekening 2013 Jaarrekening 2013 concept 30 mei 2014 Vermogensopstelling per 31 december 2013 ACTIVA 31 december 2013 31 december 2012 Vaste Activa Materiële vaste activa 2.320 2.246 Financiële vaste activa 300.969 299.675

Nadere informatie

STICHTING MST MENSEN IN BEELD HOUDEN

STICHTING MST MENSEN IN BEELD HOUDEN STICHTING MST MENSEN IN BEELD HOUDEN JAARREKENING 2015 Versie: openbaar Vastgesteld: april 2016 Balans per 31 december 2015 (na resultaatbestemming) Activa 31-12-2015 31-12-2014 Vaste activa Materiële

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Stichting Openbare Bibliotheek Gouda

Jaarrekening 2014 Stichting Openbare Bibliotheek Gouda Jaarrekening 2014 Stichting Openbare Bibliotheek Gouda Datum: 17-03-2015 Balans per 31 december 2014 Vaste activa 31 december 2014 31 december 2013 Materiële vaste activa Inventaris en inrichting 753.767

Nadere informatie