Resto VanHarte Middelburg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Resto VanHarte Middelburg"

Transcriptie

1 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag 2014

2 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Middelburg in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 14 Colofon Maart 2015 Dit lokale jaarverslag is een uitgave van Resto VanHarte. Reacties kunt u richten aan Resto VanHarte Middelburg Palet, t Gasthuis en Grand Café Buitenrust J. van Reigersbergstraat 2, Noordpoortplein 2 en Buitenruststraat 221, Middelburg Restomanager: Marcella de Vlieger Restodagen: maandag en dinsdag

3 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag Voorwoord Nieuwe vrijwilligers en gasten In 2014 hebben we met Resto VanHarte Middelburg veel bereikt. We konden veel nieuwe vrijwilligers verwelkomen en begeleiden. Ze komen vanuit heel verschillende doelgroepen en hebben ieder hun eigen reden om vrijwilligerswerk bij ons doen. Mede door hun enthousiaste inzet hebben we ook veel nieuwe vaste gasten gekregen. Zowel de gasten als de vrijwilligers voelen zich betrokken bij Resto VanHarte en doen daardoor (weer) mee aan de maatschappij. We zien dat ook aan de reacties op social media. Vrijwilligers vinden het fijn om samen met collega s te werken en een zinvolle dagbesteding te hebben. En we merken dat onze gasten elkaar ook buiten de Resto-avonden opzoeken en dingen met elkaar ondernemen. Dat is uiteindelijk één van de doelen die we met elkaar willen bereiken. En zo dragen wij bij aan de uitvoering van de WMO en het vergroten van burgerparticipatie, zelfredzaamheid en samenredzaamheid. Meer bekendheid VanHarte krijgt in Middelburg steeds meer bekendheid, o.a. door de nieuwe samenwerking met andere organisaties. We nodigen hen uit om onze gasten van informatie te voorzien over wat er in Middelburg te doen is en waar ze terecht kunnen. En die andere organisaties verwijzen hun contacten weer vaak door naar ons. Iedereen die van Resto VanHarte hoort, vindt het een heel mooi initiatief en wil graag een bijdrage leveren. De contacten met mogelijke partners verlopen heel prettig en we willen elkaar graag versterken. KinderResto In 2014 zijn we gestart met het KinderResto. Kinderen vinden het erg leuk om mee te helpen in de keuken en het restaurant. Ze leren er veel van, onder andere wat gezonde voeding is. Ook de andere gasten komen graag naar de KinderResto-avonden, omdat ze ervan genieten om de kinderen bezig te zien. Deze avonden zijn dan ook altijd druk bezocht. Wel blijkt het lastig om de specifieke doelgroep, kinderen uit kansarme gezinnen, te bereiken, ook al proberen we dat op allerlei manieren.

4 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag Nieuwe plannen RestoVanHarte Middelburg wil in 2015 verder Zeeland in gaan. Met de gemeente Reimerswaal onderzoeken we of we daar maandelijks een Resto VanHarte kunnen organiseren met vrijwilligers uit die regio. De huidige diversiteit aan vrijwilligers willen we behouden. Daarnaast gaan we (hoog opgeleide) vrijwilligers werven die met hun kennis en ervaring kunnen meehelpen om VanHarte Middelburg uit te bouwen. We hebben een breed aanbod van vrijwilligersfuncties, bijvoorbeeld op het gebied van fondsenwerving, pr en communicatie. Marcella de Vlieger, Restomanager Middelburg Leo Tamboer, Horecamanager Middelburg Resto VanHarte is een plek waar je mensen ontmoet, iets kunt leren, ideeën opdoet, samen plezier maakt en vooral lekker en gezond kunt eten. Resto VanHarte brengt mensen bij elkaar en daarmee cohesie in de wijk. Buurtgenoten van allerlei achtergronden koken en eten samen. Daarnaast is er tijd voor het uitwisseling van ervaringen, informatie, discussie, cultuur, muziek etc. We inspireren onze gasten, jong en oud, om contact te maken, actief mee te doen en gezond en duurzaam te eten.

5 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag CupCakeCup Op vrijdag 21 maart was er een hele leuke en gezellige CupCakeCup middag in Resto VanHarte Middelburg. Een grote groep kinderen uit groep 3 t/m 8 deed mee en ze waren heel enthousiast. De kinderen hebben prachtige CupCakes versierd en die werden beoordeeld door een deskundige, enthousiaste jury: Louise van CrazyCupCakes, Richard van Chocolate Lovers en Wethouder Saskia Szarafinski. De jury reikte vier mooie prijzen uit. Daarna hebben we met z'n allen soep en broodjes gegeten. Restomanager Marcella de Vlieger: Resto VanHarte organiseerde deze middag in het kader van de NLdoet-dagen. Bedankt jury en alle vrijwilligers die hebben meegeholpen om er een geslaagd middag van te maken!

6 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag Eén van ons Mohammed (27) is vrijwilliger bij Resto VanHarte Middelburg. Ik heb met mijn vader in Jemen gewoond. We waren gevlucht vanuit Somalië. In Jemen heb je als vluchteling geen rechten. Ik kon daar bijvoorbeeld niet studeren. Vier jaar geleden ben ik naar Nederland gekomen. In het begin voelde ik me eenzaam; ik heb geen familie hier. In Jemen had ik in de bediening gewerkt bij een Indisch restaurant. Via een contactpersoon van Vluchtelingenwerk ben ik bij Resto VanHarte terecht gekomen. Zo kwam ik in contact met de Nederlandse leefgewoontes. Je kunt leren van elkaar. Dat vind ik interessant. Samen met een andere vrijwilliger hebben we een Somalische avond georganiseerd. Bij Resto VanHarte heb ik geleerd om goedkoper te koken. Vroeger gaf ik in een week ruim 100 euro uit om te koken. Nu kook ik thuis heerlijk en houd ik ook nog geld over. Ik volg nu een opleiding als administratief medewerker. Door Resto VanHarte heb ik geleerd me te bewegen in het sociale leven in Nederland.

7 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag Opening KinderResto Met een geweldige show van circusacts en heerlijke hapjes en drankjes opende maandag 30 juni het KinderResto VanHarte Middelburg. Circus Bolo deed een openingsact en oefende met de aanwezige kinderen hun eigen circusacts, die ze vervolgens in een spectaculaire show lieten zien. Iedereen uit de buurt was welkom om mee te komen genieten. De officiële opening van het KinderResto werd verricht door burgemeester Harald Bergmann. Kinderen uit Middelburg kunnen elke laatste maandag van de maand naar het KinderResto, als gast of om mee te helpen eten koken. Tijdens de gemeenschappelijke maaltijd behandelen we een thema dat in het belang van kinderen is, zoals: bewegen, gezonde voeding, pesten, omgaan met zakgeld etc.

8 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag Resto Middelburg in vogelvlucht Onze gasten We ontvingen in 2014 in totaal gasten, waarvan ongeveer 150 kinderen. Gemiddeld ontvangen we een kleine 40 gasten per avond. Op maandag in het Palet in Middelburg-Zuid komen mensen van middelbare leeftijd uit de wijk en een groep jonge cliënten van Stichting Philadelphia, met begeleiding. Tijdens het KinderResto op de laatste maandag van de maand, komen er kinderen met hun ouders, opa s en oma s en overige gasten. Middelburg-Zuid heeft een groot aantal sociale huurwoningen. De bevolking bestaat grotendeels uit immigranten van diverse komaf en Nederlandse gezinnen uit de lagere inkomensklasse. Ook wonen er veel (alleenstaande) senioren. Op dinsdag in t Gasthuis, vlakbij het centrum van Middelburg, ontvangen we voornamelijk oudere gasten, bewoners van de zorginstelling of uit de buurt. Daarnaast schuiven (internationale) studenten van de University Roosevelt Academy wekelijks aan in t Gasthuis. Hun wooncomplex ligt achter t Gasthuis. Op de laatste dinsdag van de maand, in Buitenrust, komt vooral een grote groep oudere bewoners van de aanleunwoningen van het zorgcentrum. De bewoners van deze wijk, Dauwendaele, zijn qua komaf en inkomensklasse te vergelijken met die van Middelburg-Zuid. Daarnaast schuiven in Buitenrust de gasten van de andere locaties ook vaak aan. Ook online hebben we steeds meer contact met onze achterban. Op Facebook (Resto VanHarte Middelburg) hebben we zo n 150 volgers en op Twitter bijna 200. Ons team Resto van Harte Middelburg bestaat vanaf oktober Restomanager Marcella de Vlieger en horecamanager Leo Tamboer werken per avond met gemiddeld tien vrijwilligers. In 2014 hebben we 10 stagiairs gehad voor een maatschappelijke stage van de middelbare school en één HBO-stagiar. Het aantal kinderen wisselt per KinderResto, maar ligt gemiddeld rond de acht. Andere invalshoeken van vrijwilligers waren: participatie (drie), inburgering (drie), re-integratie (vijf), reclassering (twee), Wajong-uitkering (één) en bewoners uit de wijk (twee). Vanuit het bedrijfsleven hebben dertien INGmedewerkers ons geholpen. Kwaliteit Elk jaar houden we in het laatste kwartaal een enquête onder onze gasten en vrijwilligers. De resultaten publiceren we in ons landelijk jaarverslag. Bij gasten kijken we naar de impact van ons Meedoenprogramma op het versterken van sociale contacten en de betrokkenheid in de wijk. Bij vrijwilligers kijken we onder andere naar samenwerking, arbeidstevredenheid, groei- en ontwikkelmogelijkheden en toekomstperspectief. Daarnaast bewaken we de kwaliteit van onze maaltijden, onder andere in het kader van voedselveiligheid.

9 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag Nationale Prokkelweek Een Prokkel is een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder zo n beperking. Prokkelen is een laagdrempelige manier om te laten zien dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Op 2 juni deed Resto VanHarte Middelburg mee aan de Nationale Prokkelstagedag en kwamen enkele stagiairs, directeur Peter Brakman van Mee-Zeeland en wethouder Arjan Beekman, een dagje meehelpen in ons Resto.

10 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag Meedoenprogramma Datum Januari Januari Januari Januari Januari Activiteit Bolwerkwandeling en diner: winterse wandeling over het bolwerk Budgetrecepten: tips voor goedkope en gezonde maaltijden Quiz: Moderne tafeletiquette Somalisch diner door twee van onze Somalische vrijwilligers Op Nationale Gedichtendag schreef stadsdichter Theo Raats een gedicht over onze Resto: Februari Februari Februari Maart Maart Maart Maart Maart Maart April April April April Valentijnsdiner: Tafelgenoten op leuke en snelle manier leren kennen Indonesisch diner met hulp van vrijwilligster Sophie Op invitatie van 't Gasthuis genieten van muziek van Michel Coenen Op Nationale Complimentendag op een orginiele en leuke manier vissen naar complimenten Verkiezingsavond met ProDemos en diverse lokale politieke partijen Experienceweek Scalda: studenten hielpen een handje mee Initiatiefcafé: mensen deelden ervaringen om met een burgerinitiatief hun buurt te versterken. SWM vertelde welke ondersteuning zij kunnen bieden CupCakeCup Fairtrade-avond: Wereldwinkel kwam vertellen over Fair Trade, koken met Fair Trade producten Bossanova-avond; Zuid-Amerikaans diner met muziek, dansoptredens door Misalsa en dansles voor de gasten SMART Zeeland: helpt ouderen met online vaardigheden om contact te maken met de buitenwereld en sociale omgeving te vergroten Pesach: Joodse maaltijd Oranje Boven: Koningsmaal + quiz over het Koningshuis

11 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag Mei Mei Mei Mei Mei Juni Juni Juni Juni Juni Juli Juli Juli Juli Juli Juli Juli Juli Augustus Augustus Augustus Nationale Molendag: Molenaar vertelt over het werk van nu en over het verleden Stichting Present Walcheren: verbindt mensen die iets willen bieden en mensen die ze daarmee kunnen helpen. Lunch maken samen met Rabobank Walcheren-Noord Beveland Afrikaanse avond: swingende percussie optredens door Djembégroep Mzungu en dineren met een Afrikaans tintje Muzikale avond: zangeres Pamela Bart met bewoners van t Gasthuis Samen in gesprek: vrijwilligers praten met buurtbewoners hoe ze leefbaarheid in hun wijk ervaren en of ze de voorzieningen in hun buurt kennen of missen WK Oranjefeest Stichting OOPOEH: stimuleert ouderen zich in te zetten als oppas voor huisdieren in de buurt, zodat ze gezelschap en beweging krijgen Zomerse barbecue: met live muzikant Fred Bratvogel Opening KinderResto Afschaffing slavernij: bezoek tentoonstelling Zeeuws Archief en diner Stichting Padma Zeeland: Lama Thubten Wangmo verteld over aspecten van het boeddhisme Italiaanse avond Op de Franse tour Mosselfeest Werelds koken Zomerse bingo KinderResto in de zomervakantie Zomerfotowedstrijd Nazomerfestival: met de gasten naar de nazomerpicknick KinderResto Zeeuwse wijsheden: leer de Zeeuwse taal kennen Duurzame dinsdag: uitwisselen duurzame ideeën voor de buurt Jazz-avond: studenten Rooseveltacademie speelden jazz-muziek. Internationale chocoladedag: chocolade verwerkt in het diner Bijzonder Reisverhaal: één van de gasten vertelde, met foto s, over vrijwilligerswerk in een Indianenreservaat in Amerika Verwenzorgdiner van VerwenzorgZeeland voor (ex-)psychiatrische patiënten Burendag: samen met t Gasthuis maakten we hapjes voor de buurt, versieren van cupcakes, verspreiden informatie over Resto VanHarte Kinder(boeken)Resto /Langste Eettafel: in Landelijke Week tegen Eenzaamheid faciliteerden wij ontmoetingen tussen jong en oud Medewerkers vertelden over mogelijkheden Boodschappenplusbus Vluchtelingenwerk op bezoek Avond van het gedicht: Paula Haagenaars droeg voor uit eigen werk

12 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag Oktober Oktober Oktober Oktober November November November November November November November December December December December December December Zeeland Foodwalks: Stichting Landschapsbeheer vertelde over project Lekker Landschap/Foodwalk en toonde beelden van de wandelnetwerken in Zeeland Veilig (Internet)bankieren: medewerkers van Rabobank Walcheren/Noord-Beveland gaven uitleg Nacht van de Nacht: Zeeuwse Milieu Federatie geeft uitleg over de gevolgen van lichthinder. Samen kijken naar donkere nacht KinderResto bezoekt CitySeeds: gemeenschapstuin als stadslandbouwproject Halloweenavond Dag van de BHV-er: Uitleg door BHV-er, demonstratie, EHBO-tips Rode Kruis Walcheren Beweging op muziek: samen met 't Gasthuis en SWM Franklin Victor vertelt over zijn werk als Taalambassadeur Zeeland Week van de Dialoog: Margot Verhaagen begeleidde deze dialoog. Het thema van het gesprek was Geluk Surinaamse avond KinderResto en Sinterklaas Tante Amalia: info over werklocatie van Philadelphia; verantwoord ondernemen met tweedehands spullen en materialen Stampottenavond Tafeletiquettequiz Middelburg Winterstad: Winterse avond met winterse gerechten Komische avond met stand-up comedian Kerstdiner: Met live muziek van Sweet Memories KinderResto in de kerstvakantie Samenwerkingspartners en sponsors BoodschappenPlusBus, Coalitie Erbij, Christelijke scholengemeenschap Walcheren, Gemeente Middelburg, Humanitas, ING, Mee-Zeeland, Middelburg in Dialoog, Mijgroep, Prodemos, Rabobank Walcheren-Zuid Beveland, Philadelphia Zorg, Reander, Reclassering Nederland regio Breda-Middelburg, Repair café, Rode Kruis Walcheren, Scalda, Soroptimist Club Walcheren, Stichting Door, Stichting Gemeenschapstuin City Seeds, Stichting KinderOpvang Walcheren, Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Stichting OOPOEH, Stichting Present Walcheren, Stichting Vier het leven, Stichting Welzijn Middelburg (SWM), SVRZ, Taalambassadeurs Zeeland, Verwenzorg Zeeland, Vluchtelingenwerk Walcheren, Voedselbank Walcheren, Zeeuwse Bibliotheek Walcheren, Zeeuwse Milieufederatie, Zorgstroom

13 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag Tango Veel voetjes gingen er van de vloer in de Nationale Danksweek op 9 september. Tango Zeeland liet in t Gasthuis prachtige dansen zien. Het enthousiasme voor de tango van de leden van deze dansschool werkte aanstekelijk voor de Resto-gasten.

14 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag Financieel verslag Stichting VanHarte te Amsterdam BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (RESTO MIDDELBURG) ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen: Debiteuren - - Nog te ontvangen toegezegde subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Bank- & kasgelden PASSIVA Reserves & fondsen Bestemmingsreserve - - Continuïteitsreserve - - Bestemmingsfonds Kortlopende schulden Crediteuren - - Vooruitontvangen subsidies en donaties Rekening-courant VanHarte Centrum Overige schulden en overlopende passiva

15 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER 2014 (RESTO MIDDELBURG) BATEN Opbrengst maaltijden Kosten maaltijden (incl. activeringskosten) Ontvangen subsidies Ontvangen donaties en giften Overige baten * Totaal baten LASTEN Personeelskosten Afschrijvingen - - Huisvestingskosten Kantoorkosten Algemene kosten Totaal lasten Saldo baten minus lasten - (43) * Toelichting ontvangen bedragen Albert Heijn Gemeente Middelburg ING Bank N.V KPN Mooiste Contact Fonds Oranje Fonds Provincie Zeeland Rabobank Walcheren/Noord-Beveland Skanfonds Stichting de Godshuizen Anonieme donatie Donatie in natura Overige baten

16 Resto VanHarte Middelburg Jaarverslag

Resto VanHarte Dordrecht

Resto VanHarte Dordrecht Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 Resto VanHarte Dordrecht Jaarverslag 2014 2 Inhoud 1 Voorwoord 3 Eén van ons 6 2 Resto Dordrecht in vogelvlucht 8 3 Meedoenprogramma 10 4 Financieel verslag 12

Nadere informatie

Koffiekamer senioren in Caberg-Malpertuis voorbeeld van Wijkkracht

Koffiekamer senioren in Caberg-Malpertuis voorbeeld van Wijkkracht Trajektinfo jaargang 21 september 2013 De aftrap van Go Active Be Creative in de St. Franciscusschool te Reijmerstok. Rechts (in judopak) wethouder Piet Franssen van Gulpen-Wittem. Voor het artikel over

Nadere informatie

Stichting VanHarte brengt mensen bij elkaar. Kennismaking met stichting VanHarte

Stichting VanHarte brengt mensen bij elkaar. Kennismaking met stichting VanHarte Stichting VanHarte brengt mensen bij elkaar Kennismaking met stichting VanHarte 2 Inhoud Voorwoord 3 1 Dit is VanHarte 4 2 Resto s, KinderResto s en Reizend Resto 6 3 Wie zijn onze doelgroepen? 9 4 VanHarte

Nadere informatie

Colofon. Negentiende jaargang nr. 1-2014. ARDU!N is het informatieblad voor cliënten, ouders, medewerkers en andere betrokkenen van Stichting Arduin.

Colofon. Negentiende jaargang nr. 1-2014. ARDU!N is het informatieblad voor cliënten, ouders, medewerkers en andere betrokkenen van Stichting Arduin. Activiteiten Academie voor Kwaliteit van Bestaan Interesse? Aanmelden? Vragen? Neem contact op met: Academie voor Kwaliteit van Bestaan T. 0118 685252 E. academie@arduin.nl Volg ons via: Thema avond Volkstuin

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Stichting VluchtelingenWerk Zeeland

Jaarverslag 2012 Stichting VluchtelingenWerk Zeeland Jaarverslag 2012 Stichting VluchtelingenWerk Zeeland Inhoudsopgave Jaarverslag 2012 Pag 3 Voorwoord VluchtelingenWerk Zeeland Pag 4 Centrale locaties. Locatie AZC Goes Pag 5 Decentrale locaties. Locatie

Nadere informatie

Jaarverslag 2010 Stichting Aandachtscentrum Het Open Venster. 1. Voorwoord 2. 2. Visie 3. 3. De activiteiten 4. 4. Coördinator en groepswerkers 8

Jaarverslag 2010 Stichting Aandachtscentrum Het Open Venster. 1. Voorwoord 2. 2. Visie 3. 3. De activiteiten 4. 4. Coördinator en groepswerkers 8 Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 2 2. Visie 3 3. De activiteiten 4 4. Coördinator en groepswerkers 8 5. Vrijwilligers 9 6. Bestuur 12 7. Contacten in de samenleving 13 8. Publiciteit 14 9. Toekomst 15

Nadere informatie

1 e halfjaarverslag 2014

1 e halfjaarverslag 2014 1 e halfjaarverslag 2014 Januari - juni 2014 SCw Leiderdorp INHOUDSOPGAVE Pagina 2 1. Inleiding Pagina 3 2. Trends en samenvatting Pagina 6. 3. Kinderwerk Pagina 9. 4. Jongerenwerk 16- Pagina 14. 5. Accommodatie

Nadere informatie

amerpoort jaarbeeld 2011 Werelden die bij elkaar komen

amerpoort jaarbeeld 2011 Werelden die bij elkaar komen amerpoort jaarbeeld 2011 Werelden die bij elkaar komen Amerpoort in 2011: Werelden die bij elkaar komen Als ik nu terugblik, is het eigenlijk wonderlijk dat we nog nooit een Jaarbeeld hebben gemaakt rond

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond

Jaarverslag 2012. Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond Jaarverslag 2012 Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond Jaarverslag 2012 Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond Voorwoord Dit jaarverslag geeft u een beeld van de activiteiten

Nadere informatie

hoofddorppleinbuurt schinkelbuurt stadionbuurt Rommelmarkt in Olympus Zie pagina 2.

hoofddorppleinbuurt schinkelbuurt stadionbuurt Rommelmarkt in Olympus Zie pagina 2. hoofddorppleinbuurt schinkelbuurt stadionbuurt maart 2015 Rommelmarkt in Olympus Zie pagina 2. 2 Rommelmarkt 3 nieuwtjes uit het Huis van de Wijk Olympus 4 vrijwilligers gezocht 4 Het vondelpark informatiepunt

Nadere informatie

Handleiding voor organisatoren

Handleiding voor organisatoren Handleiding voor organisatoren 2 handleiding KOM ERBIJ FESTIVALS De Kom erbij Festivals zijn een onderdeel van de Week tegen Eenzaamheid 2014. Een week waarin we samen eenzaamheid aanpakken. Wij, dat is

Nadere informatie

Moeder- en Kindcentrum

Moeder- en Kindcentrum Moeder- en Kindcentrum PROJECTPLAN EEN DUURZAME TOEKOMST Oktober 2013 Stichting Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag info@bij-1.nl 070 785 58 20 06 19 45 43 47 KvK 53959965 Rekening nr: 398277974 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Jaarverslag. Digitaal Trapveld Cybersoek

Jaarverslag. Digitaal Trapveld Cybersoek Jaarverslag 2012 Digitaal Trapveld Cybersoek Stichting Zeeburg Internetplein Maart 2013 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 Doelstellingen... 5 Doelgroepen... 6 Visie... 8 Werkwijze... 9 Succes en betekenis...

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kinderfonds Dappere Dodo s Periode 2012 t/m 2017.

Beleidsplan Stichting Kinderfonds Dappere Dodo s Periode 2012 t/m 2017. . Beleidsplan Stichting Kinderfonds Dappere Dodo s Periode 2012 t/m 2017. Index Pag. Voorwoord 1. Inleiding 1 2. Doelstellingen 4 3. Organisatie 7 4. Uitvoering 10 5. Strategie en toekomst 17 6. Communicatie

Nadere informatie

Vakantieplannen 2015. Leer je buren kennen tijdens een ontspannen vakantie in eigen park!

Vakantieplannen 2015. Leer je buren kennen tijdens een ontspannen vakantie in eigen park! Vakantieplannen 2015 Leer je buren kennen tijdens een ontspannen vakantie in eigen park! VOORFILMPJE & -WOORD Lieve lezer, Het unieke Buurtcampinggevoel ervaar je het beste door er gewoon bij te zijn.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 5 7 7 7 7 7 8 8 9 9 10 10 10 13 14 14 17 17 17 20 23 25 36 Bijlage I: Bestaansrecht 35 37

Inhoudsopgave. 5 7 7 7 7 7 8 8 9 9 10 10 10 13 14 14 17 17 17 20 23 25 36 Bijlage I: Bestaansrecht 35 37 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave Historie 3 I. Het jaar in vogelvlucht II. Beleidsvisie A. Missie B. Doelstellingen C. Doelgroepen D. Activiteiten III. Organisatie A. Bestuur 9 B. Fondsenwervingscommissie

Nadere informatie

Versterken van verbindingen in de stad

Versterken van verbindingen in de stad Coöperatief Jaarbericht 2010 Versterken van verbindingen in de stad Rabobank Amsterdam Coöperatief jaarbericht 2010 3 Voorwoord Hieronder vindt u de initiatieven die Rabobank Amsterdam in de periode juni

Nadere informatie

Jaarverslag2014. Emmen, mei 2015. -1-Jaarverslag 2014 St. Microprojects

Jaarverslag2014. Emmen, mei 2015. -1-Jaarverslag 2014 St. Microprojects -1-Jaarverslag 2014 St. Microprojects Jaarverslag2014 Emmen, mei 2015 Bezoekadres: Westerstraat 150. 7811 MV Emmen, postbus 1070, 7801BB Emmen, E: millenniummicroprojects@gmail.com, www.microprojects.nl

Nadere informatie

Waarom vrienden, familie, buren en kennissen zo belangrijk zijn

Waarom vrienden, familie, buren en kennissen zo belangrijk zijn November 2014 editie 7 In dit nummer: Wat betekent vriendschap voor u? Hart voor een ander Hoe de panty s in Dordrecht kwamen Een rijk sociaal leven, zo doet u dat! Waarom vrienden, familie, buren en kennissen

Nadere informatie

Buurtblad Kruidenbuurt

Buurtblad Kruidenbuurt In dit nummer: Achter de voordeur bij Peel en Sharon van Rouwendaal Terugblik 2014 Handige apps Vrijwilligers gezocht Prikbord Buurtblad Kruidenbuurt Nummer 1 - Februari 2015 Inhoud Voorwoord Activiteitenoverzicht

Nadere informatie

!!! Even voorstellen. Met uw steun hopen wij nog meer kinderen in Suriname te kunnen bereiken. Guus Liqui Lung

!!! Even voorstellen. Met uw steun hopen wij nog meer kinderen in Suriname te kunnen bereiken. Guus Liqui Lung N I E U W S B R I E F Even voorstellen Guus Liqui Lung In deze nieuwsbrief stellen wij penningmeester Guus Liqui Lung aan u voor. Guus is Research engineer aan de Technische Unoversiteit Delft, 56 jaar

Nadere informatie

jaar ContourdeTwern iedereen telt mee, iedereen doet mee jaarverslag 2014

jaar ContourdeTwern iedereen telt mee, iedereen doet mee jaarverslag 2014 2 jaar ContourdeTwern iedereen telt mee, iedereen doet mee jaarverslag 2014 Niets in ons werk is hetzelfde Colofon Uitgave: Teksten en fotografie: Eindredactie: Fotografie: Vormgeving: ContourdeTwern Tanja

Nadere informatie

info Kerstmarkt PSW Studiemiddag vermaatschappelijking PSW Werk haalt Keurmerk Blik op Werk Ontwikkelen nieuwe strategie

info Kerstmarkt PSW Studiemiddag vermaatschappelijking PSW Werk haalt Keurmerk Blik op Werk Ontwikkelen nieuwe strategie Wie en wat binnen onze organisatie Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden- en Noord-Limburg info Zorg en ondersteuning bij een eigen leven PSW (Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden-en Noord-Limburg)

Nadere informatie

Kracht in Nederland. Jongeren de kans geven mee te doen, daar draait ons initiatief om

Kracht in Nederland. Jongeren de kans geven mee te doen, daar draait ons initiatief om Kracht in Nederland thema Tijdschrift over de veranderende relatie tussen samenleving en overheid Peter Blokdijk, WerkMeester bij ESFA Rotterdam: Jongeren de kans geven mee te doen, daar draait ons initiatief

Nadere informatie

VOORWOORD. Jan Langenkamp, voorzitter Smilde, 16 mei 2012. Foto: Dak fietsenstalling Villa Maria

VOORWOORD. Jan Langenkamp, voorzitter Smilde, 16 mei 2012. Foto: Dak fietsenstalling Villa Maria VOORWOORD Foto: Dak fietsenstalling Villa Maria In de pers is de laatste jaren steeds meer aandacht gekomen voor de nadelen van alcohol gebruik onder jongeren. Coma zuipen is een begrip geworden. Steeds

Nadere informatie

Een uitgave van Proteion Welzijn / de Zorgondersteuner

Een uitgave van Proteion Welzijn / de Zorgondersteuner Nummer 4 December 2014 Jaargang 2 Een uitgave van Proteion Welzijn / de Zorgondersteuner Nieuws Informatie Achtergrond De Nieuwsbrief bevat nieuws en informatie die van belang kunnen zijn voor vrijwilligers

Nadere informatie

Prik 1 Het Geluksbudget

Prik 1 Het Geluksbudget Sociale Herovering van de Riet Prik 1 Het Geluksbudget Mensen gaan pas iets voor de buurt doen als hun eigen leven op orde is. En voor een deel van de mensen in De Riet is dat niet het geval. Achter de

Nadere informatie

Lees de verhalen: Bezoek Bravo vaderactiviteiten Nijmegen aan het tweede vaderfestival van Daadkr8 in Amsterdam

Lees de verhalen: Bezoek Bravo vaderactiviteiten Nijmegen aan het tweede vaderfestival van Daadkr8 in Amsterdam Elkaars Keuken Een kijkje nemen in de keuken van een ander en het wiel niet opnieuw uitvinden. Dat is wat veel moeder- en vadercentra graag zouden doen. Leren van elkaar. En niet alleen uitwisseling op

Nadere informatie

Evaluatieverslag Training Op Eigen Kracht

Evaluatieverslag Training Op Eigen Kracht Evaluatieverslag Training Op Eigen Kracht Training financiële zelfredzaamheid en empowerment voor klanten van de Voedselbank Amsterdam Amsterdam, juni 2010 Drs. Hille Hoogland Drs. Adinda van de Beek Voorwoord

Nadere informatie

Jobfactory 24/7 open. terzijde. binnenzijde. #1 juni 2013 nieuwsbrief stichting maatschappelijke opvang helmond

Jobfactory 24/7 open. terzijde. binnenzijde. #1 juni 2013 nieuwsbrief stichting maatschappelijke opvang helmond rismo #1 juni 2013 nieuwsbrief stichting maatschappelijke opvang helmond Jobfactory 24/7 open terzijde TROTS Met deze Prismo ontvangt u tevens een beknopt overzicht van ons werk in 2012 en de resultaten

Nadere informatie