Shopsys 5. Aanmaken van bestellingen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Shopsys 5. Aanmaken van bestellingen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3"

Transcriptie

1 Shopsys 5 Aanmaken van bestellingen versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel

2 1 Aanmaken bestellingen 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Stap 6 6: Aanmaken Crediteuren Actualiseren voorraadgegevens Aanmaken Besteladvies Muteren Besteladvies Aanmaken Bestellingen Raadplegen Afgesloten Bestellingen

3 2 1 Aanmaken bestellingen In dit stappenplan gaan wij ervan uit dat het artikelenbestand volledig is gevuld. Met name de gegevens met betrekking tot het gekozen voorraadsysteem (normvoorraad of minimumvoorraad en bestelaantal) en de bestelgegevens van de crediteur (artikelnummer leverancier, verpakking en inkoopprijs) moeten per artikel bekend zijn. Mocht dit nog niet het geval zijn, dan adviseren wij u om eerst het stappenplan "Aanmaken van Artikelen" door te nemen. Voor we aan de slag gaan, nog even een paar zaken voor de volledigheid: Sommige velden dienen gewoonlijk slechts éénmalig te worden gevuld om een startsituatie te creëren. Deze velden worden in dit stappenplan aangeduid met de toevoeging Initieel. Achter de diverse stappen hebben wij het pad binnen het menu aangegeven dat dient te worden gevolgd om in het scherm te komen waarbinnen de omschreven handelingen dienen te worden verricht. In dit stappenplan zijn ook handige gebruikerstips opgenomen. Deze handige weetjes kunt u herkennen aan het volgende symbool: Bepaalde zaken waar u even op dient te letten, zoals u hierboven kunt zien, worden gekenmerkt door dit symbool: Dan nu aan de slag. Eén van de eerste zaken waar we straks mee te maken krijgen als we willen gaan bestellen is de aanwezigheid van een correct gevuld crediteurenbestand. U moet immers wel kunnen aangeven bij wie u iets wilt bestellen! Laten we daar dan ook maar mee van start gaan. Binnen de Juniorversie van het pakket SHOPSYS kunt u straks maximaal twee crediteuren koppelen aan een artikel. Binnen de Senior- en Masterversie is dit aantal in principe onbeperkt. Afhankelijk van uw instelling onder [Overige Functies] [Instellingen] [Algemene Instellingen] kunt u crediteurnummers van 3, 4, 5 of 6 posities invullen.

4 3 1.1 Stap 1: Aanmaken Crediteuren [Stambestanden] [Crediteuren] [Muteren] tabblad [Algemene gegevens] Initieel Na het openen van bovenstaande menukeuze vindt u een aantal tabbladen in uw scherm, afhankelijk van de gebruikte versie van het pakket. Dit zijn: We handelen ze in volgorde af: Afbeelding 1 - Klik op de knop [Nieuw] in het invoerscherm. Het crediteurnummer zal nu automatisch met "1" worden opgehoogd en u kunt uw crediteurgegevens invoeren. Eventueel kunt u ook direct in het veld [Nummer] een door uzelf gekozen nummer invoeren.

5 4 - Geef de NAW-gegevens van de crediteur in, in de betreffende velden. - Indien van toepassing geeft u ook het adres in; door de knop [ ] onder in het scherm aan te klikken wordt uw programma geopend en wordt het hier ingevoerde adres direct bij de geadresseerde gevuld. Het veld [Valuta] heeft binnen de pakketten op dit moment nog geen betekenis. Ook in dit veld hoeft u dus niets in te voeren. De velden [Landcode] en [Default grootboekrekening] hebben geen betek enis binnen het pakket SHOPSYS of COMSYS. U kunt deze velden hier overslaan. Het veld [Verbergen] wordt uitsluitend gebruik t om bestaande crediteuren te blokkeren en desgewenst in de presentatie uit te schakelen. Het veld [Importformaat] wordt gebruik t voor het importeren van bijvoorbeeld een artik elenbestand van een leverancier. U k unt dit veld hier overslaan. - Voer eventueel de overige ontbrekende gegevens in; de betekenis van de diverse overige velden in dit scherm spreekt voor zich.

6 5 [Stambestanden] [Crediteuren] [Muteren] tabblad [Crediteurcodes] Afbeelding 2 - Op dit tabblad vindt u een aantal codes. De selectie-, verzend- en rayoncode kunt u selecteren uit een selectievenster. De in het selectievenster gepresenteerde keuzemogelijkheden kunt u overigens zelf onderhouden onder [Overige functies] [Instellingen] [Algemene instellingen] op de tabbladen [Selectiecodes] en [Overige codes]. De selectiecode wordt gebruik t om de crediteuren in groepen op te delen, bijvoorbeeld: food, non-food, equipment, tabak enz. om later -bijvoorbeeld vanuit de statistiek- een zekere selectie uit de aan de crediteuren gekoppelde gegevens te kunnen maken. - Het veld [Backordercode] wordt gebruikt om per leverancier te kunnen bepalen hoe later bij de verwerking van de inkooppakbongegevens dient te worden omgegaan met zogenaamde manco's. U kunt hier kiezen uit [Altijd in backorder] [Altijd verwijderen] of [Vraag stellen]. Dit lichten wij voor de duidelijkheid nog even toe: [Altijd in backorder] In het eerste geval gaat het pakket er bij het aanmaken van een nieuwe bestelling vanuit dat de te weinig geleverde goederen in bestelling dienen te blijven staan (als backorder). Deze artikelen zullen bij het aanmaken van een nieuw besteladvies dus niet opnieuw worden meegenomen.

7 6 [Altijd verwijderen] [Vraag stellen] In het tweede geval worden de gegevens verwijderd en zullen de te weinig geleverde artikelen bij het aanmaken van een nieuw besteladvies wel opnieuw worden meegenomen. In het derde geval laat het pakket de beoordeling per voorkomend geval aan u over door de vraag te stellen of de backorder op dat moment verwijderd moet worden. - In het veld [Inkoopprijs shopartikelen] kunt u per leverancier aangeven of deze een inkoopprijs per eenheid/stuk of een inkoopprijs per verpakking hanteert. Dit is met name handig bij de latere verwerking van de pakbongegevens. Deze verwerking is overigens in een apart stappenplan opgenomen.

8 7 [Stambestanden] [Crediteuren] [Muteren] tabblad [Aantekeningen] Anders dan de algemene aantekenfunctie (F4) kunt u op het tabblad [Aantekeningen] vrije tekst invoeren die gekoppeld is aan een individuele crediteur. Meer informatie over de algemene aantekenfunctie vindt u in het stappenplan "Beschrijving windows-functies". De tekst die u koppelt aan een individuele crediteur is bedoeld voor intern gebruik en wordt niet gebruikt voor externe rapportages. Afbeelding 3

9 8 [Stambestanden] [Crediteuren] [Muteren] tabblad [Contactpersonen] Hier kunt u de gegevens noteren van uw contactpersonen bij de crediteur. In de omschrijving van het tabblad staat tussen ( ) aangegeven hoeveel contactpersonen er reeds gekoppeld zijn aan de crediteur. Met de extra bladerknoppen bladert u door de contactpersonen en met de knoppen [Nieuw] en [Verwijderen] voegt u nieuwe contactpersonen toe of verwijdert u deze. Per contactpersoon kunt u een adres vastleggen en door middel van de [ ] knop kunt u uw standaard programma gebruiken om de contactpersoon een te sturen. Afbeelding 4

10 9 [Stambestanden] [Crediteuren] [Muteren] tabblad [Bestelgegevens] Senior/Master Deze functie is bedoeld voor gebruikers die meerdere locaties hebben, verspreid over een groter gebied. Een leverancier kan over meerdere distributiepunten beschikken. Hier kan per locatie worden aangegeven bij welk distributiepunt de bestelling van de crediteur in kwestie dient te worden geplaatst. Afbeelding 5 - In het veld [Debiteurnummer leverancier] geeft u het klantnummer van de betreffende locatie bij de leverancier aan. Dit klantnummer wordt onder andere afgedrukt op de bestelling voor deze leverancier zie -Stap In het venster [Export bestandsformaat] geeft u aan in welk formaat de bestelling in bestandsformaat dient te worden aangemaakt. Ook hier kunt u een keuze maken uit een selectievenster. Wanneer u hiervan gebruik maak t, is het bij sommige leveranciers nodig om het [Organisatienummer leverancier] in te vullen. - De selectie uit het venster [Distributiecentrum code] geeft aan bij welk distributiecentrum de bestelling dient te worden geplaatst.

11 10 - Wanneer u in de SHOPSYS master versie gebruik maakt van het aanmaken van journaalposten van inkoopmutaties, kunt u in het veld [Crediteurnummer extern pakket] het nummer van de leverancier in het externe financiële pakket ingeven. In de aan te maken journaalpost wordt dan dit crediteurnummer opgenomen. - Wanneer de adresgegevens voor de bestelling afwijken van de adresgegevens die u op het tabblad [Algemene gegevens] heeft ingevoerd, kunt u deze bij [Adresgegevens (indien afwijkend van crediteur)] invoeren. - De velden onder [Orderminima] spreken voor zich. Het zal duidelijk zijn dat er bij het aanmaken van de bestelling met deze waarden straks rekening gehouden zal worden.

12 11 [Stambestanden] [Crediteuren] [Muteren] tabblad [Import / export] Wanneer u uw bestelling via FTP wilt verzenden aan uw leverancier, dient u hier de benodigde gegevens in te voeren. Senior/Master Afbeelding 6 Per locatie stelt u in of er bij de betreffende locatie via FTP wordt gecommuniceerd. Voor het aanmaken van bestellingen dient u de volgende velden in te geven: - Vink het veld [Communicatie via ftp] aan. - Vink het veld [Bestanden verwijderen na ophalen] aan. Hiermee worden de opgehaalde bestanden van de FTP-server van de leverancier verwijderd. - Vul bij [Ftp site] het FTP-server adres van de leverancier in. - Bij het veld [Gebruikersnaam] en [Wachtwoord] geeft u de inlognaam en het bijbehorende wachtwoord op de FTP-server in. Het FTP-server adres, de gebruik ersnaam en het wachtwoord k unt u opvragen bij uw leverancier. - Bij [Receive folder] vult u de directory op de FTP-server in, waar de digitale bestanden voor de leverancier worden klaargezet. - Bij het veld [Naam bestelbestand] vult u de opbouw van het bestelbestand in zoals de leverancier deze accepteert. Veelal bestaat de bestandsnaam uit een vast deel en een variabel deel zodat u met behulp van het wildcard karakter "*" de bestelbestanden naar de leverancier kunt exporteren. Wanneer u vragen heeft over de vereiste opbouw van de bestandsnaam of hoe het veld in te richten voor een bepaalde leverancier, kunt u bij de leverancier de bestandsopbouw navragen. Voor andere vragen k unt u natuurlijk ook contact opnemen met de afdeling ondersteuning van Lodder Applicaties.

13 12 De overige velden zijn bestemd voor andersoortige communicatie en worden beschreven in het SHOPSYS-stappenplan "Inkoopverwerking en controle pakbonnen".

14 13 [Stambestanden] [Crediteuren] [Muteren] tabblad [Incasso en betaling] Afbeelding 7 De gegevens op dit tabblad hebben binnen Shopsys geen directe betek enis. U kunt de invoer hiervan dan ook overslaan. - In het veld [Incasso] geeft u aan of u al dan niet door de leverancier automatisch geïncasseerd wordt. - Het veld [Krediettermijn] kunt u vullen door op de zogenaamde pick-table te klikken. U kunt zoveel krediettermijnen aanmaken als u wilt via de menukeuze [Overige functies] [Instellingen] [Algemene instellingen] tabblad [Krediettermijnen]. - Voer het [Rekeningnummer] van de leverancier in. - In het veld [BIC] kunt u de Bank Identifier Code van het rekeningnummer van de leverancier invullen. - Het veld [IBAN] staat voor International Bank Account Number. U kunt hier het internationale rekeningnummer van de leverancier invullen. De velden BIC en IBAN zijn bestemd voor toek omstig gebruik in het internationaal betalingsverk eer. Zij hebben op dit moment nog geen verdere betek enis binnen de pakketten.

15 Stap 2: Actualiseren voorraadgegevens Wanneer u bestellingen gaat aanmaken, is het uiteraard van belang dat de voorraad van de artikelen eerst volledig is bijgewerkt. Dat wil zeggen: Alle correcties dienen te zijn afgesloten (zie SHOPSYS-stappenplan "Tellen en corrigeren van de dagstaat") Alle inkopen dienen te zijn verwerkt (zie SHOPSYS-stappenplan "Inkoopverwerking en controle pakbonnen") Alle verkopen en eventuele lopende omzet dienen te zijn ingelezen (zie SHOPSYS/KASSYS-stappenplan "Inlezen kassabestanden")

16 Stap 3: Aanmaken Besteladvies [Bestellingen] [Besteladvies] [Aanmaken] Aan de hand van de ingelezen verkoopgegevens en de in het pakket aanwezige voorraadinformatie kan nu een besteladvies worden gegenereerd. Dit is dus nog geen bestelling, maar een advies dat nog volledig naar eigen inzicht kan worden aangepast. Na bovenvermelde menukeuze opent zich een scherm "Aanmak en Besteladvies". Hierin kunnen een aantal selectiefilters worden ingegeven. Afbeelding 8 U gaat als volgt te werk: - Geef het locatienummer of de locatienummers in voor de locaties waarvoor u nu een besteladvies wenst te genereren. U kiest voor één locatie door in beide locatievelden hetzelfde nummer in te geven. - Geef het nummer in van de crediteur waarvoor u uw besteladvies wenst aan te maken. - Geef aan welke artikelgroepen er in het besteladvies moeten worden meegenomen. - Voer de PLU-nummers in waarvoor u een besteladvies wenst aan te maken. U kunt in alle selectievelden natuurlijk ook op naam zoeken. - Klik op [Start].

17 16 Het pakket slaat nu aan het rekenen. De voortgang met betrekking tot het aanmaken van het besteladvies wordt grafisch in het venster weergegeven. Klik na de melding " [Besteladvies aangemaakt]" op [OK]. Afbeelding 9 Wanneer er geen artik elen met voorraadtek ort zijn gevonden, wordt er vanzelfsprek end ook geen besteladvies aangemaak t.

18 Stap 4: Muteren Besteladvies [Bestellingen] [Besteladvies] [Muteren] Zoals gezegd, het onder -Stap 3- gegenereerde advies kan nog volledig naar eigen inzicht worden gemuteerd. De hierboven genoemde menukeuze leidt naar een scherm waarin de besteladviezen per locatie of per crediteur kunnen worden aangepast. Afbeelding 10 Bij opening van het scherm komt u automatisch op het tabblad waarin de bestelling [Per Locatie] wordt weergegeven. Om de bestelling per crediteur in het scherm te kunnen zien, klikt u op het tabblad [Per Crediteur].

19 18 Afbeelding 11 De te bestellen artikelen worden standaard gepresenteerd in volgorde van PLU-nummer. U kunt ervoor kiezen om de artikelen binnen het scherm te laten presenteren in volgorde van bestelnummer -dit is het artikelnummer dat wordt gehanteerd door de leverancier-. Hiertoe klikt u op het selectierondje [Bestelnr] rechts in het scherm. U kunt bij het bewerken van uw bestelling net zo vaak wisselen tussen PLU-nummer en Bestelnummer als u wilt. Binnen het besteladvies kunt u vervolgens: - Bestelregels verwijderen: Klik op het veld met het PLU-nummer of Bestelnummer van de te verwijderen regel en klik op de knop [Verwijderen]. Voordat de regel uit het besteladvies wordt verwijderd wordt u nog één keer de vraag gesteld of u de regel inderdaad wilt verwijderen. - Alle bestelregels verwijderen: U kunt alle bestelregels van het scherm in één keer verwijderen door op de knop [Verwijderen bon] te klikken. - Bestelregels toevoegen: Klik op de knop [Toevoegen] onder in het scherm en vul vervolgens de gewenste velden. Binnen het veld PLU-nummer kunt u overigens zoeken op naam. Eventueel kunt u ook regels invoegen door gebruik te maken van de [Insert] toets op uw toetsenbord.

20 19 - Bestelregels muteren: Klik met de muis direct op het veld dat u wenst te wijzigen en pas de waarde van het veld aan. Bij het aantal te bestellen PLU's zal overigens automatisch rekening worden gehouden met het verpakkingsaantal. Zodra u met de cursor het veld PLU-nummer of bestelnummer aank lik t verschijnt links onderin het scherm een kader waarin de meest relevante informatie van het geselecteerde artik el wordt getoond. Na het aanbrengen van de gewenste mutaties in het besteladvies kunt u het venster sluiten door op de [Sluiten] knop te klikken. Het pakket zal u nu vragen of u de aangebrachte wijzigingen wenst op te slaan.

21 Stap 5: Aanmaken Bestellingen [Bestellingen] [Aanmaken Bestelling] [Bestandsformaat] of [Afdrukken] Zoals bovenstaande menukeuze al aangeeft, kunt u een bestelling aanmaken in bestandsformaat of op papier. Het aanmaken van een bestelling in bestandsformaat is een functionaliteit in Master/Senior/Satelliet. Voor het aanmaken van een bestelling in bestandsformaat heeft u op het tabblad [Bestelgegevens] in het crediteurenbestand zie -Stap 1-, tabblad [Bestelgegevens] al aangegeven in welk formaat het bestand dient te worden gegenereerd. Bestelling in bestandsformaat: - Na bovenstaande menukeuze opent zich een venster waarin u kunt aangeven voor welke locatie(s), welke crediteur(en) en van welke artikelgroep(en) u een bestelling wenst aan te maken. Afbeelding 12 Bij het aanmaken van de bestelling controleert het pakket vanzelfsprekend of er ook daadwerkelijk iets te bestellen valt. Mocht dit niet het geval zijn, dan krijgt u hiervan een melding in het scherm. Na het aanmaken van de bestelling vraagt het pakket of de bestelling dient te worden afgesloten. Indien u hier voor [Ja] kiest, krijgt u tenslotte een melding dat het afsluiten is voltooid. Wilt u nog iets aan de bestelling toevoegen of in de bestelling veranderen, kies dan voor [Nee].

22 21 Bestelling afdrukken: - Kies eerst de volgorde waarin u de bestellingen wenst af te drukken. U kunt hier kiezen voor [Bestelnummer], [Artikelnaam] of [Groep]. - Kies nu voor het bereik binnen het betreffende "filterscherm". Ook hier kunt u aangeven voor welke locatie(s), welke crediteur(en) en van welke artikelgroep(en) u de bestelling(en) wenst aan te maken. - Selecteer de printer waarop u de bestelling(en) wenst af te drukken. Kies voor het afdruk k en van de definitieve bestelling ter controle eventueel eerst voor afdrukvoorbeeld op scherm. Sluit in dat geval de bestelling nog niet af. U kunt dan eventueel de bestelling alsnog aanpassen indien nodig en later alsnog afdruk k en en afsluiten.

23 Stap 6: Raadplegen Afgesloten Bestellingen [Bestellingen] [Afgesloten Bestellingen] [Raadplegen] of [Afdrukken] In het raadpleegvenster kunt u ervoor kiezen of u de afgesloten bestellingen -gemakshalve vaak "Bestellingen onderweg" genoemd - per locatie of per crediteur wenst te zien. U maakt uw keuze door het betreffende tabblad in het scherm aan te klikken. Afbeelding 13 Kiest u voor [Afdrukken], dan ziet u vervolgens een venster waarin u kunt aangeven in welke volgorde u de afgesloten bestellingen wenst af te drukken. U kunt hier kiezen voor: Datum / Locatie / Crediteurnummer / Bonnummer / PLU-nummer of Bestelnummer. In het eerstvolgende scherm kunt u vervolgens het van - tot bereik aangeven binnen de door u gekozen volgorde. U weet toch dat u - als alternatief voor de raadpleegfunctie - bij vrijwel alle afdrukfuncties ook kunt kiezen voor een afdrukvoorbeeld op het scherm? Zo kunt u binnen dit scherm snel met behulp van het "verrekijkericoontje" zoeken naar bepaalde woorden of bedragen. Tenslotte: De afgesloten bestellingen worden dus in bestandsvorm bewaard. Deze bestellingen zijn later bij ontvangst van de goederen oproepbaar en muteerbaar. Deze procedure staat in een het stappenplan "Inkoopverwerking en controle pakbonnen" beschreven.

Shopsys 5. Tellen en corrigeren van de voorraad. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3

Shopsys 5. Tellen en corrigeren van de voorraad. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3 Shopsys 5 Tellen en corrigeren van de voorraad versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Tellen en corrigeren van de voorraad Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Aanmaken schapposities

Nadere informatie

Comsys 5. Verzenden van artikelen en onderhoud brandstofprijzen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.

Comsys 5. Verzenden van artikelen en onderhoud brandstofprijzen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5. Comsys 5 Verzenden van artikelen en onderhoud brandstofprijzen versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Verzenden van artikelen en onderhoud brandstofprijzen Stap 1 1: Stap

Nadere informatie

Finsys 5. Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4

Finsys 5. Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4 Finsys 5 Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen versie 5.4 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3:

Nadere informatie

Finsys 5. Invoeren inkoopfacturen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4

Finsys 5. Invoeren inkoopfacturen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4 Finsys 5 Invoeren inkoopfacturen versie 5.4 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Invoeren inkoopfacturen 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Stap 6 6: Stap 7 7:

Nadere informatie

Finsys 5. Het openen en afsluiten van een boekjaar. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Finsys 5. Het openen en afsluiten van een boekjaar. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 Finsys 5 Het openen en afsluiten van een boekjaar versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Het openen en afsluiten van een boekjaar 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4

Nadere informatie

Finsys 5. Invoeren bank- en giromutaties. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3

Finsys 5. Invoeren bank- en giromutaties. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3 Finsys 5 Invoeren bank- en giromutaties versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Invoeren bank- en giromutaties 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Stap 6

Nadere informatie

Finsys 5. Financiële overzichten. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3

Finsys 5. Financiële overzichten. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3 Finsys 5 Financiële overzichten versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Financiële overzichten 1. 1 Kolommenbalans 2. 2 Balans 2.1 Balans 2.2 Balans tw ee jaren 3. 3 Resultaat

Nadere informatie

Module T.P.A. Aanpassen tabaksprijzen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3

Module T.P.A. Aanpassen tabaksprijzen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3 Aanpassen tabaksprijzen versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Aanpassen tabaksprijzen Stap 1 0: Stap 2 1: Stap 3 2: Voorbereiding: Administratieve voorraad tabaksartikelen

Nadere informatie

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Inleiding 2 Eerste keer opstarten 3 Beheren administraties 4 Kopieren rechten 1 6 Beheren groepen 7 Beheren gebruikers 10 Gebruikersrechten

Nadere informatie

ROSA software voor de kinderopvang

ROSA software voor de kinderopvang Over op de IBAN ROSA software voor de kinderopvang Kenmerk: ROSA_IBAN.doc 2004-2013 MULDATA http://www.muldata.nl info@muldata.nl Systeem : ROSA over op de IBAN pagina: 2 Hoofdstuk : Inleiding Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding SEPA. Handleiding SEPA vanaf Assistent versie 3.1.38.1

Handleiding SEPA. Handleiding SEPA vanaf Assistent versie 3.1.38.1 Handleiding SEPA 1 Inhoud Inleiding... 3 Algemene instellingen... 4 IBAN omnummering... 5 IBAN & BIC... 6 Automatische Incasso s & Betalingen... 8 Acceptgiro s... 11 Systeemtest IBAN-acceptgiro s... 13

Nadere informatie

Finsys 5. Invoeren kasmutaties. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Finsys 5. Invoeren kasmutaties. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 Finsys 5 Invoeren kasmutaties versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Invoeren kasmutaties 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Stap 6 6: Stap 7 7: Selecteer

Nadere informatie

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 1 van 35 UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 2 van 35 1. SEPA CHECK Ga naar http://www.unidis.nl/ en klik op doe de SEPA check. Zie onderstaande screenshot. U komt

Nadere informatie

Flexys 5. Onderhoud kortingen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Flexys 5. Onderhoud kortingen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 Flexys 5 Onderhoud kortingen versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Onderhoud kortingen Voorbereiding 1 initiële FLEXYS-instellingen Stap 2 1: Stap 3 2: Stap 4 3: Stap

Nadere informatie

Uw bankrekeningnummers omzetten naar IBAN/BIC met de UNIT4 Multivers IBAN Converter

Uw bankrekeningnummers omzetten naar IBAN/BIC met de UNIT4 Multivers IBAN Converter Uw bankrekeningnummers omzetten naar IBAN/BIC met de UNIT4 Multivers IBAN Converter Inhoud 1 Wat doet de UNIT4 Multivers IBAN-Converter?... 1 1.1 Stappen bij de invoering... 1 2 Het uitvoeren van de wizard...

Nadere informatie

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014 Act! SnelStartConnect Pro Handleiding Versie 1.0 3-4-2014 Inleiding Met SnelStart Connect Pro kunt uw Act!-database koppelen met uw SnelStart boekhouding. SnelStart Connect Pro biedt u de mogelijkheid

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

Faksys 5. Prijs- en kortingsstructuren. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Faksys 5. Prijs- en kortingsstructuren. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 Faksys 5 Prijs- en kortingsstructuren versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Prijs- en kortingsstructuren Introductie 1 prijzen en kortingen Voorbereiding 2 initiële FAKSYS-instellingen

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Faksys 5. Debiteuronderhoud. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Faksys 5. Debiteuronderhoud. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 Faksys 5 Debiteuronderhoud versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Debiteuronderhoud 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Definiëren van diverse coderingen

Nadere informatie

Handleiding. Act! SnelStart Connect. handleiding. Act! SnelStart Connect. Versie 1.0 12-12-2013

Handleiding. Act! SnelStart Connect. handleiding. Act! SnelStart Connect. Versie 1.0 12-12-2013 Act! SnelStart Connect Handleiding Versie 1.0 12-12-2013 Inleiding Met SnelStart Connect kunt uw Act! database koppelen met uw SnelStart boekhouding. SnelStart Connect biedt u de mogelijkheid om de gegevens

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Exporteren het bankafschrift...... 2 3. Bankmutaties aanbieden...... 3 4. Bankafschriften inlezen......4

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1500 Voorraadbeheer

HANDLEIDING Q1500 Voorraadbeheer HANDLEIDING Q1500 Voorraadbeheer Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Inkoopopdrachten...4 Inkoopopdracht aanmaken...4 Levering maken van inkoopopdracht...9 Inkoopopdracht wijzigen...11 Inkoopopdracht annuleren...12

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

ACT! link XL voor SnelStart handleiding

ACT! link XL voor SnelStart handleiding ACT! link XL voor SnelStart handleiding Installatie ACT! link XL voor SnelStart... 2 Instellen:... 3 Relatiecode:... 6 Ordernummer... 6 Notitie... 6 Ordersjabloon... 7 Bedrijven... 8 Een volgende administratie

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Koppeling met SnelStart

Koppeling met SnelStart Inhoudsopgave 1. INLEIDING 3 2. STEL UW STANDAARD BOEKHOUDPAKKET IN 3 3. ACTIVEER DE RECHTSTREEKSE COM-KOPPELING 3 4. GEEF DE ADMINISTRATIENAMEN EN DAGBOEKNUMMERS OP 3 5. IMPORTEER HET REKENINGSCHEMA 4

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van XML-bestanden ten behoeve van DiginBFT (Excel 2007)

Handleiding voor het maken van XML-bestanden ten behoeve van DiginBFT (Excel 2007) Handleiding voor het maken van XML-bestanden ten behoeve van DiginBFT (Excel 2007) 1. Inleiding DiginBFT, de digitale indiening van financiële verantwoordingsdocumenten van notarissen en gerechtsdeurwaarders

Nadere informatie

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INHOUD INHOUD... 2 INLEIDING... 3 ALVORENS TE STARTEN... 4 UITGAAND BETALINGSVERKEER... 6 Samenstellen werklijst betalingen vanuit de openstaande verrichtingen...

Nadere informatie

9. MEMO'S. Handleiding Unit4 Auditor 8.1 Pagina 100 van 260

9. MEMO'S. Handleiding Unit4 Auditor 8.1 Pagina 100 van 260 9. MEMO'S In Unit4 Auditor kunt u in een uit te voeren taak een aantekening toevoegen. In de aantekening beschrijft u de bevindingen met betrekking tot de uitvoering van de betreffende taak. Daarnaast

Nadere informatie

Jaarovergang uitvoeren in ESIS

Jaarovergang uitvoeren in ESIS Jaarovergang uitvoeren in ESIS De Jaarovergang is één van de activiteiten die u in ESIS uitvoert rond de inschrijving en indeling van leerlingen. Door het uitvoeren van de activiteit Jaarovergang zet u

Nadere informatie

Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste crediteurenkaart en vervolgens ga je naar de volgende. Je krijgt dan een nieuwe blanco crediteurenkaart.

Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste crediteurenkaart en vervolgens ga je naar de volgende. Je krijgt dan een nieuwe blanco crediteurenkaart. 1 Instructie Navision - Crediteuren Invoeren stamgegevens crediteuren: Selecteer Crediteuren Selecteer wederom Crediteuren Je komt dan in de crediteurenkaarten. Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste

Nadere informatie

Dossier Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding

Dossier Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding Dossier Instellingen Inhoudsopgave Inleiding Dossier instellingen Dossier Meetinstrumenten Meetinstrumenten importeren Nieuwe meetinstrumenten importeren met bestaande meetinstrumenten Richtlijnen Richtlijnen

Nadere informatie

Ridder R8 Financieel: openen nieuw boekjaar

Ridder R8 Financieel: openen nieuw boekjaar Ridder R8 Financieel: openen nieuw boekjaar Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Nieuw boekjaar - Ridder R8 v8... 2 2. Journaalposten verplaatsen naar historie... 6 3. Koppeling met AccountView... 8 4.

Nadere informatie

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl Profin Financiële administratie Cervus Automatisering BV Inhoudsopgave Algemeen pagina 3 Boekjaar aanmaken pagina 4 Grootboekrekeningen pagina 6 Dagboeken pagina 7 Dagboeken met een tegenrekening pagina

Nadere informatie

Stappenplan elektronisch bankieren

Stappenplan elektronisch bankieren Pagina 1 van 7 Stappenplan elektronisch bankieren Inleiding Dit document bevat een beschrijving van de noodzakelijk stappen om optimaal gebruik te kunnen maken van de functionaliteit voor elektronisch

Nadere informatie

Sioges Voorraadbeheer

Sioges Voorraadbeheer Programmeren artikelen: Sioges Voorraadbeheer Druk op PRG Artikelen & Tarieven Artikelen In het scherm verschijnen de Hoofdgroepen en gekoppelde Artikelen: Druk aan de linkerkant van het scherm op de juiste

Nadere informatie

Handleiding OFB WebModules

Handleiding OFB WebModules Handleiding OFB WebModules voor Exact Datum Versie Copyright : 4 mei 2009 : VERSIE 2.0 OFB Software 2009 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Uw webshop koppelen aan uw Exact administratie... 3 3 ARTIKELEN

Nadere informatie

Instructiehandleiding King2UBL

Instructiehandleiding King2UBL Inhoud Inleiding King en UBL... 2 Vereisten... 2 Registreren King2UBL... 2 Drivermapping/NetDrive... 2 Standaard instellingen King2UBL... 3 Instellingen King2UBL... 4 King Afdrukformaat instellen... 4

Nadere informatie

Beschikt u over de basis module documentenbeheer dan kunt u documenten inlezen en koppelen aan de financiële mutaties en openstaande posten.

Beschikt u over de basis module documentenbeheer dan kunt u documenten inlezen en koppelen aan de financiële mutaties en openstaande posten. Accept Financieel Documenten beheer Het is nu mogelijk om in Accept Financieel te werken met documenten beheer. Met behulp van deze module is het mogelijk om documenten op te slaan in de database van de

Nadere informatie

1 van 5 28-4-2016 12:31 Introductie Het importeren van gegevens is een snelle en efficiënte manier om uw financiële en logistieke gegevens in uw administratie te krijgen. U kunt dit doen via [XML, Financiële/Logistieke

Nadere informatie

Nadat u de download link heeft aangeklikt, verschijnt het volgende scherm.

Nadat u de download link heeft aangeklikt, verschijnt het volgende scherm. Hoofdstuk 1 Installatie Nadat u de download link heeft aangeklikt, verschijnt het volgende scherm. Scherm 1 U kiest hier voor Run waarna de setup wordt opgehaald. U kunt ook voor Save kiezen en de setup

Nadere informatie

In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 2.08 (augustus 2013)

In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 2.08 (augustus 2013) December 2013 Geachte SalonNet gebruiker, In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 2.08 (augustus 2013) Met welke versie van SalonNet

Nadere informatie

Stappenplan Jaarovergang 2014

Stappenplan Jaarovergang 2014 Stappenplan Jaarovergang 2014 Dit stappenplan helpt u om de leerlingen over te zetten naar het volgend schooljaar. Het is raadzaam dit stappenplan door te lezen voor u start met de Jaarovergang! Aandachtspunten:

Nadere informatie

Handleiding Bronboek Account Export

Handleiding Bronboek Account Export Handleiding Bronboek Account Export Het programma Bronboek Account Export is bedoeld om financiële gegevens van Bronboek Professional naar een boekhoud pakket te exporteren (zoals SnelStart). In het boekhoudpakket

Nadere informatie

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis 142.1 Inleiding Titel Aanwinsten Geschiedenis wordt gebruikt om toevoegingen en verwijderingen van bepaalde locaties door te geven aan een centrale catalogus instantie.

Nadere informatie

versie oktober 2018 SNELSTARTGIDS SHOP.SLIGRO-ISPC.BE

versie oktober 2018 SNELSTARTGIDS SHOP.SLIGRO-ISPC.BE versie oktober 2018 SNELSTARTGIDS SHOP.SLIGRO-ISPC.BE 1 EERSTE KEER INLOGGEN Heb jij inloggegevens van ons ontvangen? Dan ben je klaar om het platform te gaan gebruiken. 1. Open de e-mail met inloggegevens

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Inlezen bankbestanden (bankafschriften)

Inlezen bankbestanden (bankafschriften) Inleiding. Wanneer u werkt met Internetbankieren, dan kunnen de mutaties van uw bank elektronisch worden ingelezen. U kunt deze direct automatisch laten inboeken. Dat gaat snel en de herkenning door CASH

Nadere informatie

Create Your Locksystem

Create Your Locksystem Create Your Locksystem Gebruikershandleiding Wendy Caers CVO Antwerpen Inhoudstafel Inhoudstafel 2 Het programma starten 3 Profielen Profiel aanmaken Profiel wijzigen Profiel verwijderen Sluitplannen Sluitplan

Nadere informatie

Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base.

Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base. Handleiding V-Base Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base. Inhoud 1. starten V-Base... 2 2. zoeken / toevoegen personen... 3 3. inzending (reçu) en

Nadere informatie

Abonnement+ Algemeen. Verklaring menubalk Abonnement+

Abonnement+ Algemeen. Verklaring menubalk Abonnement+ Algemeen Met behulp van Abonnement+ kunt u abonnementen vastleggen met meerdere artikelen, zoals dit ook in de factuuropdracht van Multivers ingevoerd kan worden. Men kan hierbij per abonnement meerdere

Nadere informatie

Handleiding werkwijze e-bestel site Smulders

Handleiding werkwijze e-bestel site Smulders Handleiding werkwijze e-bestel site Smulders - Aanmelden: Het aanmelden gebeurt door als eerste het adres in te vullen op uw microsoft internet explorer pagina. De naam van het adres is: http://www.smulders-bv.nl/

Nadere informatie

STAPPENPLAN UNIT4 MULTIVERS PERSONEEL & SALARIS

STAPPENPLAN UNIT4 MULTIVERS PERSONEEL & SALARIS Over op IBAN STAPPENPLAN UNIT4 MULTIVERS PERSONEEL & SALARIS a white paper by UNIT4 2013 Inhoud Inleiding 3 1. Tijdelijke licentiecode Import aanvragen 4 2. Tijdelijke licentiecode activeren 5 3. Exporteren

Nadere informatie

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten EDUscope Administratie Versie 1.0 19-04-2016 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1.1 Formulier toevoegen... 3

Nadere informatie

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties:

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties: HOME Op deze pagina kunt u inloggen op het KledingManagementSysteem (KMS) van Buurman. Bent u uw wachtwoord vergeten? U kunt het via de link klik hier opvragen, het wordt u per e-mail toegezonden. Heeft

Nadere informatie

Handleiding Versie 3.0

Handleiding Versie 3.0 Handleiding Versie 3.0 Handleiding In deze handleiding wordt de functionaliteit van het NIB programma per scherm beschreven. Eerste toegang tot het programma Als het programma wordt opgestart moet u eerst

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Koppeling 4CIS InfoBase en Exact

Koppeling 4CIS InfoBase en Exact Zakelijke software voor verkoop, dienstverlening en administratie Koppeling 4CIS InfoBase en Exact Instellingen koppeling met Exact Overnemen van stamgegevens debiteuren en crediteuren Overnemen journaalposten

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Inkoopfacturen 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 9 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Inkoopfactuur... 3 Boekingsregel(s)... 4 Aanmaken inkooprelatie... 5 Via de Kamer van koophandel...

Nadere informatie

Downloaden & importeren bankbestanden

Downloaden & importeren bankbestanden HANDLEIDING Downloaden & importeren bankbestanden Voor u ligt de handleiding voor het downloaden en importeren van bankbestanden. Deze handleiding bestaat uit twee onderdelen: 1. Downloaden bankbestanden

Nadere informatie

Voordat u de module kunt gebruiken dienen er een aantal zaken te zijn ingesteld:

Voordat u de module kunt gebruiken dienen er een aantal zaken te zijn ingesteld: Sepa betalingen Met deze module kunt u Sepa betaalbestanden aanmaken voor betalingen aan leveranciers. Deze bestanden kunnen vervolgens in uw bankpakket worden ingelezen. Daarnaast worden de gedane betalingen

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be Kluwer Office DMS Basic Medewerker Software.kluwer.be Contents 1 Document Management System... 4 1.1 Alure Desktop... 4 1.1.1 IPad... 4 1.1.2 IMail... 6 1.2 CRM... 8 1.2.1 Algemeen... 8 1.2.2 Padvinder...

Nadere informatie

Wijzigen BTW-codes in stambestanden

Wijzigen BTW-codes in stambestanden V 3.1-Pag 1 Wijzigen BTW-codes in stambestanden 1. BTW-codes Crediteuren en Debiteuren aanpassen Exporteer het stambestand Crediteuren of Debiteuren Menu : Inkoop > Crediteuren/ Leveranciers of Menu: Verkoop

Nadere informatie

Standard. SnelStart 12 koppeling. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl

Standard. SnelStart 12 koppeling. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Standard SnelStart 12 koppeling WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Inleiding Deze module stelt u in staat om uw debiteuren, facturen, crediteuren en inkoopfacturen

Nadere informatie

Mifas. Handleiding Elektronische BTW-Aangifte

Mifas. Handleiding Elektronische BTW-Aangifte Mifas Handleiding Elektronische BTW-Aangifte Inhoudsopgave INLEIDING... 3 STAP 1: BTW-AANGIFTE TOEVOEGEN... 4 STAP 2: VERSTUREN AANGIFTE... 6 STAP 3: CONTROLEREN... 8 AANGIFTE DOEN BIJ MEERDERE ADMINISTRATIES...

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Instructiekaart F4-58 > Verkopen per kas (Z-bon) verwerken

Instructiekaart F4-58 > Verkopen per kas (Z-bon) verwerken Voor het verwerken van de Z-bon is een boekingsstempel nodig. Bij de stappen wordt dit boekingsstempel als voorbeeld gebruikt: Boekingsstempel Nr.: K0705 Grootboekrekening Debet Credit 1000 Kas 1.844,50

Nadere informatie

Foto's in de service module

Foto's in de service module Foto's in de service module Simar automatisering b.v., oktober 2015 Inleiding Met ingang van oktober 2015 is het mogelijk om foto's toe te voegen aan servicemeldingen, deze automatisch te bewaren en mee

Nadere informatie

Versturen van facturen en rekeningoverzichten per

Versturen van facturen en rekeningoverzichten per Binnen de versie 5-programmatuur is het mogelijk om een aantal documenten, zoals facturen en rekeningoverzichten, te versturen per e-mail. Afhankelijk van de modules die u heeft kunt u de volgende documenten

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014 Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

Administratie uitwisselen met accountant

Administratie uitwisselen met accountant Inleiding Minimaal 1 keer per jaar laat u uw administratie door uw controleren. De administratiebestanden (????cash.nd en????cash.nx) stuurt u, meestal via e-mail, naar uw. Het nadeel van deze werkwijze

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Mamut Enterprise Abonnementsfacturering

Mamut Enterprise Abonnementsfacturering Mamut Enterprise Abonnementsfacturering Mamut Enterprise Abonnementfacturering is een middel om klanten volgens vaste afspraken en/of abonnementen te factureren. Deze oplossing zit inbegrepen in Mamut

Nadere informatie

Voorwoord. Meer informatie over het factureringspakket vindt u terug op de supportsite: www.makkelijkfactureren.nl. VWA Software Development

Voorwoord. Meer informatie over het factureringspakket vindt u terug op de supportsite: www.makkelijkfactureren.nl. VWA Software Development I Voorwoord Deze uitgave hoort bij de handleiding voor VWA Facturering. Bewust is gekozen voor een extra handleiding voor de module mailmerge. Op deze wijze hopen wij u nog beter van dienst te kunnen zijn.

Nadere informatie

Flexys 5. Kaart- en debiteuronderhoud. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3

Flexys 5. Kaart- en debiteuronderhoud. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3 Flexys 5 Kaart- en debiteuronderhoud versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Kaart- en debiteuronderhoud Stap 1 1: Stap 2 2: Definiëren van diverse coderingen Definiëren

Nadere informatie

Factuur2King 2.0.3 Single User release notes

Factuur2King 2.0.3 Single User release notes Factuur2King 2.0.3 Single User release notes Deze nieuwe versie van Factuur2King, versie 2.0.2, bevat nieuwe functionaliteit en oplossingen voor problemen die naar voren zijn gekomen sinds de release van

Nadere informatie

Handleiding Wlijn Databeheer Internet

Handleiding Wlijn Databeheer Internet Handleiding Wlijn Databeheer Internet W9000 databeheer internet Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn DATABEHEER INTERNET ( W9000) Voorraad Databeheer Internet Bestaat uit 3

Nadere informatie

Bedrijfs Automatiserings Centrum (B.A.C.), 2012. BAC-Order 5.2

Bedrijfs Automatiserings Centrum (B.A.C.), 2012. BAC-Order 5.2 BAC-Order 5.2 Bedrijfs Automatiserings Centrum (B.A.C.) 2012 p1 p2 Inhoudsopgave Welkom 4 Installatie 5 Installeer BAC-Order 5 Opstarten 6 Invoer gebruiker 6 Aan de slag met BAC-Order 8 Inleiding 8 Aanmaken

Nadere informatie

ReynaPRO Handleiding EOS

ReynaPRO Handleiding EOS ReynaPRO Handleiding EOS 1. Algemeen... 3 2. Configuratie... 3 3. Hoe een project bestellen via EOS... 10 3.1. Bestellen via het Ordersysteem... 10 3.2. Ordersysteem... 13 3.2.1. Opties... 13 3.2.2. Uitzicht...

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van incassobestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....4 2.3 Aanmaken incassobestand...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Webagenda voor Begrafenisondernemers. Key2Begraven Versie 1.20. Gebruikersdocumentatie webagenda ondernemers V 1.

Gebruikershandleiding Webagenda voor Begrafenisondernemers. Key2Begraven Versie 1.20. Gebruikersdocumentatie webagenda ondernemers V 1. Gebruikershandleiding Webagenda voor Begrafenisondernemers Key2Begraven Versie 1.20 Gebruikersdocumentatie webagenda ondernemers V 1.20 Pagina 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Standaardfunctionaliteit...

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBSHOP

HANDLEIDING WEBSHOP FOLIE GEOTEXTIEL EN GEOGRIDS LEIDINGSYSTEMEN VIJVER EN TUIN EPS CONSTRUCTIES KUNSTSTOF FABRICATEN DRAINAGESYSTEMEN GROEIPLAATSVERBETERING HANDLEIDING WEBSHOP WWW.JOOSTENKUNSTSTOFFEN.NL Deze informatie

Nadere informatie

Documenten scannen Documenten scannen en opvragen in CASHWin

Documenten scannen Documenten scannen en opvragen in CASHWin Inleiding In CASH is het mogelijk een digitaal archief aan te leggen. Dit heeft als voordeel, dat u het document op elk willekeurig tijdstip op uw beeldscherm kunt oproepen. Het originele document blijft

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

Verkorte handleiding uitstelregeling

Verkorte handleiding uitstelregeling Verkorte handleiding uitstelregeling Log in op Accept SBR en kies voor SBR Dossier Het SBR dossier programma wordt nu gestart. Het dossier dient als opslag voor uw SBR documenten. Druk hiervoor op de knop

Nadere informatie

Hosting. SnelStart koppeling. Februari, 2013. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.

Hosting. SnelStart koppeling. Februari, 2013. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact. Hosting Februari, 2013 SnelStart koppeling WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Inleiding Deze module stelt u in staat om uw debiteuren, facturen, crediteuren

Nadere informatie

Shopsys 5. Aanmaken van artikelen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3

Shopsys 5. Aanmaken van artikelen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3 Shopsys 5 Aanmaken van artikelen versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Aanmaken van artikelen 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Stap 6 6: Stap 7 7: Stap

Nadere informatie

WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST

WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST Naam Nr Klas Datum Met E-mail of elektronische post kan je berichten verzenden naar en ontvangen van andere computersystemen die aangesloten zijn op het Internet. De berichten

Nadere informatie

Handleiding IBestel. Inloggen. Startpagina

Handleiding IBestel. Inloggen. Startpagina Inhoudsopgave Inloggen... 3 Startpagina... 3 Artikel zoeken... 5 Nieuw Order... 5 Bestelpatronen... 6 Bestelpatronen - invullen... 6 Bestelpatronen - beheer... 6 Bestelpatronen overzicht... 7 Orders...

Nadere informatie

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 3.3. KraamzorgCompleet versie 3.3

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 3.3. KraamzorgCompleet versie 3.3 Update documentatie KraamZorgCompleet versie 3.3 KraamzorgCompleet versie 3.3 Inhoudsopgave Update documentatie versie 3.3 Hoofdstuk 1 Tarieven per verzekeringsconcern...1 1.1 Verzekeringsconcerns...1

Nadere informatie

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost MijnPost is een online omgeving waar u snel en gemakkelijk gratis al uw postzaken kunt regelen. Zoals de verzending van uw Partijenpost. Met MijnPost

Nadere informatie

Little Electronics - Handleiding King

Little Electronics - Handleiding King Inhoudsopgave 1.1 Verkoop(credit)facturen boeken in King... 3 1.2 Boekingsverslag King... 4 1.3 Boekingsverslag controleren... 6 1.4 Boekingen corrigeren... 7 1.5 Aanmaken nieuwe relatie: klant... 7 2.1

Nadere informatie