Shopsys 5. Tellen en corrigeren van de voorraad. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Shopsys 5. Tellen en corrigeren van de voorraad. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3"

Transcriptie

1 Shopsys 5 Tellen en corrigeren van de voorraad versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel

2 1 Tellen en corrigeren van de voorraad Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Aanmaken schapposities Toekennen schapposities aan artikelen Aanmaken Correctietypen Stap 4 4a: Invoeren Correcties Stap 5 4b: Afsluiten Correcties Stap 6 5: Afdrukken Tellijst Stap 7 6a: Exporteren artikelen naar handheldterminal Stap 8 6b: Tellen met behulp van de terminal Stap 9 6c: Importeren van via de terminal getelde aantallen Stap 10 7a: Invoeren/corrigeren van getelde aantallen Stap 11 7b: Afsluiten Correcties

3 2 1 Tellen en corrigeren van de voorraad Met behulp van het pakket SHOPSYS wordt onder meer de administratieve voorraad binnen de shop bijgehouden. Om de administratieve voorraad af te stemmen op de daadwerkelijke, fysieke, voorraad zal de fysieke voorraad in de shop van tijd tot tijd moeten worden geteld. Veelal zal dit steekproefsgewijs gebeuren. Na telling dient de administratieve voorraad te worden aangepast aan de actuele situatie. Tellen kan handmatig -aan de hand van een tellijst- of met behulp van een zogenaamde handheldterminal. SHOPSYS biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van een tellijst op basis van schappositie. Alvorens tot het toekennen van PLU's aan schapposities over te gaan zal dus eerst een (globale) shopindeling dienen te worden gemaakt. Ook zal de voorraad met enige regelmaat moeten worden bijgesteld in verband met zaken als breuk, bederf of bijvoorbeeld privégebruik. Deze voorraadcorrecties kunnen binnen het pakket naar eigen inzicht worden gecategoriseerd. Voordat met het daadwerkelijke tellen kan worden begonnen zal dus eerst een aantal zaken binnen het pakket dienen te worden ingesteld. Daar waar velden slechts eenmalig dienen te worden gevuld om een startsituatie te creëren hebben wij in dit stappenplan de aanduiding Initieel opgenomen. Achter de diverse stappen hebben wij het pad binnen het menu aangegeven dat dient te worden gevolgd om in het scherm te komen waarbinnen de omschreven handelingen dienen te worden verricht. Alvorens u de getelde aantallen strak s gaat invoeren of inlezen dienen alle andere correcties -zoals privégebruik, bederf, breuk enzovoorts- te zijn ingevoerd en afgesloten. Om die reden hebben wij het invoeren van de overige correcties dan ook nog voor het tellen in het stappenplan opgenomen. In dit stappenplan zijn ook handige gebruikerstips opgenomen. Deze handige weetjes kunt u herkennen aan het volgende symbool: Bepaalde zaken waar u even op dient te letten worden gekenmerkt door dit symbool: Dan kunnen we nu aan de slag. Laten we beginnen met het aanmaken van de zogenaamde schapadressen of schapposities. Een schapadres duidt dus de plaats aan waar het artikel zich bevindt in de shop. Dit kan het tellen vergemakkelijken als u bijvoorbeeld alleen de artikelen wenst te tellen die zich op een bepaald schapadres bevinden, bijvoorbeeld alleen de artikelen in de koeling.

4 3 1.1 Stap 1: Aanmaken schapposities [Stambestanden] [Artikelen] [Schapposities] [Muteren] Initieel De schapposities kunnen worden ingegeven per locatie. Binnen de Junior- en de Satellietuitvoering van het pak k et wordt altijd gebruik gemaakt van dezelfde locatie. Afbeelding 1 - Klik op de knop [Nieuw] voor het toevoegen van een nieuwe positie-aanduiding. - Voer het gewenste nummer en de omschrijving in. Maak de indeling niet te "fijnmazig". Een al te gedetailleerde positie-indeling leidt ertoe dat u te vaak bij verplaatsing van de artikelen in de shop de schappositie bij het artikel in het pakket moet aanpassen. Daarmee schiet u aan uw doel voorbij. - Klik na het invoeren van de gewenste posities op [Sluiten]. Volgende stap is om de schapposities ook daadwerkelijk toe te kennen aan de artikelen. Voor het aanmaken van nieuwe artikelen binnen SHOPSYS verwijzen wij naar het betreffende aparte stappenplan "Aanmaken van artikelen".

5 4 1.2 Stap 2: Toekennen schapposities aan artikelen [Stambestanden] [Artikelen] [Artikelen] [Muteren] tabblad [Voorraad] Initieel Afbeelding 2 (Senior- en Masterversie) Afbeelding 3 (Junior- en Satellietversie) - Kies het Artikel/PLU-nummer waaraan u een schappositie wenst toe te kennen. - Ga naar het tabblad [Voorraad]. - Ken de schappositie toe aan het artikel. In de Senior- en Masterversie kunt u dit voor alle aanwezige locaties doen. U kunt binnen het veld [Schappositie] zoeken op naam. - Klik na het toekennen van de gewenste positie op [Opslaan] en [Sluiten].

6 5 1.3 Stap 3: Aanmaken Correctietypen [Overige functies] [Instellingen] [Shopsys Instellingen] Initieel Ga naar het tabblad [Algemeen]. U kunt hier uw correctietypes invoeren. Binnen de Satellietversie van het pakket is dit niet mogelijk. Daar worden de correctietypes centraal door de Masterlocatie vastgelegd. Afbeelding 4 - Druk op de knop [Toevoegen] of gebruik de [Insert]- of [Tab]-toets om een nieuw correctietype toe te voegen.

7 6 - Voer in het veld afkorting een een- of tweeletterige afkorting in voor het gewenste correctietype. Bijvoorbeeld [BR] voor Breuk of [PG] voor Privégebruik. U bent vrij in de keuze van zowel de afkorting als de omschrijving. Echter een paar afkortingen zijn reeds gereserveerd binnen het pakket. De afkorting [TE] wordt vast toegekend voor het invoeren van getelde aantallen, hetzij via de handheldterminal hetzij handmatig. De afkorting [BG] is gereserveerd voor het invoeren van de beginvoorraad. Voor het inlezen van de periodebestanden zijn de afkortingen [R] en [S] gereserveerd voor retouren resp. statiegeld. - De kolom [Max. afwijking] en het veld [Wachtwoord doorboeken op satellietlocatie] zijn beschikbaar in de Masterversie van SHOPSYS. Deze velden maken het mogelijk om vanaf de Masterlocatie beperkingen in te stellen op correctieboekingen door een Satellietlocatie. Een beperkend maximaal afwijkend bedrag en/of aantal is in te voeren per artikelgroep bij [Stambestanden] [Artikelen] [Artikelgroepen] [Muteren] tabblad [Algemene gegevens]. Zie hiervoor het stappenplan "Aanmaken van artikelen". Bij een correctieboeking door een Satellietlocatie mag het totaal van voorraadverhogende en voorraadverlagende correcties de artikelgroep dan niet meer verlagen dan aldaar ingesteld. Bij overschrijding wordt er om het [Wachtwoord doorboeken op satellietlocatie] gevraagd wanneer vanaf de Satelliet geprobeerd wordt de correctiemutatie af te sluiten. Dit wachtwoord wordt dus door de Masterlocatie beheerd. De controle is alleen actief voor correctietypes waarbij de kolom [Max. afwijking] is aangevinkt. - Toets na invoer van de correctietypes op [OK] om de gegevens op te slaan en het scherm te verlaten.

8 7 1.4 Stap 4a: Invoeren Correcties [Mutaties] [Invoeren] [Correctie] [Muteren] In dit scherm geeft u de correcties op de voorraad in. U kunt hier alle correctietypen invoeren met uitzondering van type [BG]. Dit type is gereserveerd voor het ingeven van de beginvoorraad. Deze geeft u echter in onder een aparte keuze, te weten [Mutaties] [Invoeren] [Beginvoorraad] [Muteren]. Hoe u dient te handelen bij invoer van getelde gegevens aan de hand van een tellijst vindt u onder -Stap 6c- en -Stap 7-. Na het maken van de menukeuze komt u in het correctiescherm. Afbeelding 5 Voor het invoeren van correcties handelt u als volgt: - Kies in de Senior- of Masterversie de locatie waarvoor u de correcties wenst in te voeren. - Geef het bonnummer in (dit is een verplicht veld!). - Kies de datum waarop u de correctie wenst in te voeren. - Kies de PLU waarvan u de correctie wenst in te geven. U kunt hier gebruik maken van het zoekscherm waarmee u onder andere op artikelnaam kunt zoeken.

9 8 - Kies het gewenste correctietype. U kunt hier door middel van het selectievenster kiezen uit de correctietypes die u eerder bij -Stap 3- heeft aangemaakt. - Geef het correctie aantal in. - Pas eventueel de inkoopprijs aan. Dit is in de Satellietversie niet mogelijk. - Verlaat het venster via [Sluiten]. Links onderin het scherm ziet u een kader waarin de voorraadgegevens van het betreffende artikel staan vermeld. U ziet hier zowel het huidige voorraadaantal als het aantal na correctie. Er wordt binnen deze k euze altijd geredeneerd vanuit een correctie op de voorraad. Gewoonlijk hebben correcties een negatief effect op de voorraad. U geeft dus altijd het te corrigeren aantal als positief getal in. In het geval u een correctie wenst door te voeren die leidt tot een voorraadverhoging geeft u een negatief aantal in. Het k an voork omen dat u van één PLU-nummer meerdere correcties tegelijk ertijd wilt invoeren (bijvoorbeeld met een ander correctietype). Dit is toegestaan voor alle correcties met uitzondering van de tellingen (type [TE]) en de beginvoorraad (type [BG]).

10 9 1.5 Stap 4b: Afsluiten Correcties [Mutaties] [Afsluiten] Na bovengenoemde keuze krijgt u een selectiescherm te zien waarin u kunt aangeven welke mutaties u wenst af te sluiten. Afbeelding 6 - Kies de af te sluiten mutatie soort door het boxje voor de betreffende keuze aan te vinken. - Geef vervolgens aan van welke locatie u de mutaties wenst af te sluiten. Ook hier maakt u uw keuze door de betreffende locatie(s) aan te vinken. - Sluit tenslotte af door op [OK] te klikken. Het pakket zal nu een melding geven dat de mutaties daadwerkelijk zijn afgesloten en biedt de mogelijkheid om een doorboekverslag af te drukken. In het geval er geen mutaties aanwezig zijn om te worden afgesloten zal het pak k et de melding "[Geen mutaties gevonden]" genereren. Wanneer er in de Master/Satelliet omgeving gebruik gemaak t wordt van de mogelijk heid tot beperk ing van de af te sluiten correcties op de Satellietlocatie, zie -Stap 3-, wordt er om een wachtwoord gevraagd wanneer de correcties de voorraad van de artik elgroep teveel zouden verlagen.

11 10 Afbeelding 7 De maximale waarden per artik elgroep zijn overigens in de Satellietversie wel zichtbaar, maar niet wijzigbaar. De controle is alleen actief voor correctietypes waarbij de Masterlocatie het k enmerk [Max. afwijking] tijdens het uitvoeren van - Stap 3- heeft aangezet. - Om de werkelijke voorraad te kunnen vergelijken met de administratieve voorraad kan nu een tellijst afgedrukt worden.

12 Stap 5: Afdrukken Tellijst [Voorraadrapportage] [Tellijst] Na bovenstaande keuze heeft u de mogelijkheid om een aantal zogenaamde filters over de tellijst te leggen. Deze filtering maakt het mogelijk om steekproefsgewijs te tellen op basis van artikelgroep, schappositie of leverancier (crediteur). Binnen de gemaakte selectie kan vervolgens eventueel een verdere verfijning worden aangebracht. Binnen alle filterkeuzes kan op naam worden gezocht. Na het maken van de filterkeuzes komt u in een scherm waarin een aantal opties wordt aangegeven met betrekking tot de lay-out van de tellijst. Zo kunt u er voor kiezen om wel of niet de voorraadaantallen (administratief), de verkoopprijzen, de incourante artikelen en de barcodes in de lijst op te nemen. Afbeelding 8 In het laatste scherm kiest u voor de printer waarop u de lijst wenst af te drukken. U kunt hier eventueel ook kiezen voor het afdrukken van een voorbeeld op het scherm. Op de tellijst zelf geeft u vervolgens in de kolom aantal de werkelijk getelde aantallen in. Deze aantallen gaat u straks ook invoeren bij de telcorrecties. Het pakket rekent bij invoer van correcties zelf de verschillen uit tussen de administratieve en de werkelijke voorraad. Voor gebruikers van de Master-, Senior- en Satellietversie van het pakket SHOPSYS bestaat tevens de mogelijkheid om te tellen met behulp van een zogenaamde handheldterminal. Alvorens met de terminal te kunnen scannen zullen de artikel- en barcodegegevens eerst naar de handheldterminal dienen te worden geëxporteerd.

13 Stap 6a: Exporteren artikelen naar handheldterminal [Stambestanden] [Artikelen] [Artikelen] [Exporteren naar handheld] Senior/Master/Satelliet De artikelen die verzonden dienen te worden naar de handheldterminal, dienen vanzelfsprekend wel voor te komen in het artikelenbestand van SHOPSYS. Let er op dat bij deze artikelen in ieder geval een barcode in het artikelenbestand is ingevuld. Afbeelding 9 - Zorg dat de handheldterminal aangesloten is op de pc. Zie hiervoor de handleiding van de handheldterminal zelf. Let erop dat de handheldterminal op de juiste manier in de houder is geplaatst. - Exporteer de artikelen naar de handheldterminal. Voor verzending krijgt u nog de mogelijkheid om de locatie in te geven en een filter aan te brengen op artikelgroep. Wanneer u één artikelgroep kiest, kunt u daarbinnen ook een (reeks) subgroep(en) kiezen. Daarnaast kunt u ook een filter leggen op de schapposities van de gekozen locatie. U kunt dan bijvoorbeeld een aantal artikelen van een bepaald deel van de shop tellen. Tijdens de communicatie krijgt u een melding dat artikelen worden verwijderd. Dit heeft te maken met het feit dat de artikelen in de terminal worden overschreven. Binnen SHOPSYS wordt dus absoluut niets verwijderd. Na communicatie krijgt u een melding dat een en ander goed is verlopen.

14 Stap 6b: Tellen met behulp van de terminal Na verzending van de artikelgegevens neemt u de handheldterminal uit de houder en gaat u naar de schappen met artikelen. U scant de barcode van een artikel en voert daarna het aantal in dat u van dit artikel geteld heeft. - Na invoer van het getelde aantal drukt u eenmaal op de [Enter] toets van de handheldterminal. Nu is het apparaat gereed om het volgende artikel te tellen. - U kunt meerdere artikelen na elkaar scannen. Dit is echter niet persé noodzakelijk. U kunt bijvoorbeeld besluiten om een deel van het assortiment te tellen, vervolgens te importeren en op een later moment weer verder te gaan met scannen.

15 Stap 6c: Importeren van via de terminal getelde aantallen [Mutaties] [Inlezen] [Tellijst handheld] - Na het tellen plaatst u de handheldterminal weer terug in de houder. Zorg ervoor dat alle andere voorraadcorrecties zijn ingevoerd en afgesloten voordat u de tellijst importeert c.q. invoert. - Nu kunt u de digitale tellijst importeren. De locatie waarvan u de artikelen voor het laatst naar de handheld heeft geëxporteerd wordt bij het importeren automatisch vermeld. - Wanneer u het selectievakje voor de tekst "Afdrukken niet getelde artikelen" aanvinkt, krijgt u een overzicht van de geëxporteerde artikelen waarvan geen telling is opgenomen in de handheld. - Kies nu voor [Importeren]. Afbeelding 10 Tellen van artikelen met meerdere barcodes: Wanneer u meerdere barcodes aan een PLU-nummer heeft gekoppeld, vindt er bij het importeren van de tellijst uit de handheld-terminal een verdichting op PLU-nummer plaats. Dus wanneer u aan een bepaald PLU-nummer een barcode X en een barcode Y heeft gekoppeld en u heeft zowel artikelen met barcode X als barcode Y geteld, dan worden deze tellingen bij elkaar opgeteld en tezamen bij de correctie van dit PLU-nummer vermeld. Mocht u barcode X wel geteld hebben en barcode Y niet, dan wordt de telling van barcode X als geteld aantal bij het PLU-nummer geplaatst. Op het overzicht "Niet getelde artikelen" wordt dan het PLU-nummer met barcode Y vermeld.

16 Stap 7a: Invoeren/corrigeren van getelde aantallen [Mutaties] [Invoeren] [Correctie] [Muteren] De via de terminal ingelezen getelde aantallen krijgen als kenmerk [TE] mee. Ook de handmatig aan de hand van de tellijst in te voeren aantallen dient u als correctietype [TE] in te voeren. De ingelezen terminaltellijst kunt u direct oproepen en muteren. Invoer van telgegevens aan de hand van een tellijst gaat als volgt: Afbeelding 11 - Kies de locatie waarvoor u de aantallen wenst in te voeren. - Geef het bonnummer in. - Kies de datum waarop u de telcorrectie wenst in te voeren. - Kies de PLU waarvan u het getelde aantal wenst in te geven. - Kies bij type [TE] uit het selectievenster. - Geef het getelde aantal in.

17 16 Links onderin het scherm ziet u een kader waarin de voorraadgegevens van het betreffende artikel staan vermeld. U ziet hier zowel het voorraadaantal van de ingevoerde datum van de tellijst als het aantal na correctie. Het type [TE] zorgt ervoor dat u het getelde aantal kunt ingeven. Bij alle andere correctietypen geeft u namelijk het te corrigeren aantal in.

18 Stap 7b: Afsluiten Correcties Het afsluiten van correcties met het type [TE] verwerkt het verschil tussen het ingegeven getelde aantal en het voorraadaantal van het betreffende artikel. Hierbij wordt uitgegaan van de administratieve voorraad op de datum van de telbon. Zie verder ook -Stap 4b-.

Comsys 5. Verzenden van artikelen en onderhoud brandstofprijzen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.

Comsys 5. Verzenden van artikelen en onderhoud brandstofprijzen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5. Comsys 5 Verzenden van artikelen en onderhoud brandstofprijzen versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Verzenden van artikelen en onderhoud brandstofprijzen Stap 1 1: Stap

Nadere informatie

Module T.P.A. Aanpassen tabaksprijzen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3

Module T.P.A. Aanpassen tabaksprijzen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3 Aanpassen tabaksprijzen versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Aanpassen tabaksprijzen Stap 1 0: Stap 2 1: Stap 3 2: Voorbereiding: Administratieve voorraad tabaksartikelen

Nadere informatie

Finsys 5. Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4

Finsys 5. Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4 Finsys 5 Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen versie 5.4 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3:

Nadere informatie

Shopsys 5. Aanmaken van bestellingen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3

Shopsys 5. Aanmaken van bestellingen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3 Shopsys 5 Aanmaken van bestellingen versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Aanmaken bestellingen 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Stap 6 6: Aanmaken

Nadere informatie

Finsys 5. Invoeren inkoopfacturen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4

Finsys 5. Invoeren inkoopfacturen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4 Finsys 5 Invoeren inkoopfacturen versie 5.4 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Invoeren inkoopfacturen 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Stap 6 6: Stap 7 7:

Nadere informatie

Finsys 5. Het openen en afsluiten van een boekjaar. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Finsys 5. Het openen en afsluiten van een boekjaar. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 Finsys 5 Het openen en afsluiten van een boekjaar versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Het openen en afsluiten van een boekjaar 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4

Nadere informatie

Shopsys 5. Aanmaken van artikelen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3

Shopsys 5. Aanmaken van artikelen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3 Shopsys 5 Aanmaken van artikelen versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Aanmaken van artikelen 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Stap 6 6: Stap 7 7: Stap

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1500 Voorraadbeheer

HANDLEIDING Q1500 Voorraadbeheer HANDLEIDING Q1500 Voorraadbeheer Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Inkoopopdrachten...4 Inkoopopdracht aanmaken...4 Levering maken van inkoopopdracht...9 Inkoopopdracht wijzigen...11 Inkoopopdracht annuleren...12

Nadere informatie

Finsys 5. Invoeren bank- en giromutaties. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3

Finsys 5. Invoeren bank- en giromutaties. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3 Finsys 5 Invoeren bank- en giromutaties versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Invoeren bank- en giromutaties 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Stap 6

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

Flexys 5. Onderhoud kortingen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Flexys 5. Onderhoud kortingen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 Flexys 5 Onderhoud kortingen versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Onderhoud kortingen Voorbereiding 1 initiële FLEXYS-instellingen Stap 2 1: Stap 3 2: Stap 4 3: Stap

Nadere informatie

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl Profin Financiële administratie Cervus Automatisering BV Inhoudsopgave Algemeen pagina 3 Boekjaar aanmaken pagina 4 Grootboekrekeningen pagina 6 Dagboeken pagina 7 Dagboeken met een tegenrekening pagina

Nadere informatie

Handleiding Wlijn Databeheer Internet

Handleiding Wlijn Databeheer Internet Handleiding Wlijn Databeheer Internet W9000 databeheer internet Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn DATABEHEER INTERNET ( W9000) Voorraad Databeheer Internet Bestaat uit 3

Nadere informatie

Sioges Voorraadbeheer

Sioges Voorraadbeheer Programmeren artikelen: Sioges Voorraadbeheer Druk op PRG Artikelen & Tarieven Artikelen In het scherm verschijnen de Hoofdgroepen en gekoppelde Artikelen: Druk aan de linkerkant van het scherm op de juiste

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen

Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen Inhoudsopgave 1. Afdrukinstellingen per klant 2. Reisroute 3. Hernoemen van velden 4. Zoeken middels geavanceerde selectie 5. Sales Forecast

Nadere informatie

Voorraad. Handleiding en Gebruik Mobiele Scanner

Voorraad. Handleiding en Gebruik Mobiele Scanner Voorraad Handleiding en Gebruik Mobiele Scanner Handleiding mobiele scanner Installatie Stap 1 Installeer Optimizer vanaf de meegeleverde CD-rom. Stap 2 Sluit de mobiele scanner aan op uw PC. Stap 3 Start

Nadere informatie

W2105 Import Externe Bestanden

W2105 Import Externe Bestanden W2105 Import Externe Bestanden www.mpluskassa.nl Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Toevoegen artikel import...4 3 Wijzigen artikel import...9 W2105 Import Externe Bestanden 2 1 Inleiding In deze handleiding

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. INLEIDING 5 2. DE HUIDIGE VOORRAAD NULSTELLEN EN LOKATIES VERWIJDEREN 6 3. HANDMATIG TELLINGEN INVOEREN 7

Inhoudsopgave 1. INLEIDING 5 2. DE HUIDIGE VOORRAAD NULSTELLEN EN LOKATIES VERWIJDEREN 6 3. HANDMATIG TELLINGEN INVOEREN 7 Inhoudsopgave 1. INLEIDING 5 2. DE HUIDIGE VOORRAAD NULSTELLEN EN LOKATIES VERWIJDEREN 6 3. HANDMATIG TELLINGEN INVOEREN 7 4. TELLINGEN IMPORTEREN UIT EEN TEKSTBESTAND 8 5. INVENTARISEREN MET EEN BARCODESCANNER

Nadere informatie

Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder

Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder Voorbereiding Excel versies eerder dan versie 2007: 2. Ga naar de menu-optie Extra - Macro s - Beveiliging. 3. Kies voor Beveiligingsniveau Gemiddeld. 4. Sluit Excel

Nadere informatie

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken Eindejaarsdocument 1 Inhoudsopgave 1 INVENTARIS...1 1.1 Inventaris afdrukken...1 1.2 Inventaris exporteren (= Inventaris opslaan om later af te drukken)...3 1.3 Inventaris importeren...3 2 EINDEJAARSKORTING...5

Nadere informatie

Finsys 5. Invoeren kasmutaties. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Finsys 5. Invoeren kasmutaties. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 Finsys 5 Invoeren kasmutaties versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Invoeren kasmutaties 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Stap 6 6: Stap 7 7: Selecteer

Nadere informatie

Om een leveranciersbestand in te lezen kunnen de volgende stappen aangehouden worden:

Om een leveranciersbestand in te lezen kunnen de volgende stappen aangehouden worden: MATRIXKOZIJN VERSIE 3.17.0 IMPORTMODULE Om een leveranciersbestand in te lezen kunnen de volgende stappen aangehouden worden: Selecteer de Leverancier 1) Selecteer de gewenste leverancier en kies voor

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Rubriceren subrubriek & hoofdrubriek. BankingTools Cashflow v4.2

Rubriceren subrubriek & hoofdrubriek. BankingTools Cashflow v4.2 subrubriek & hoofdrubriek BankingTools Cashflow v4.2 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie

Nadere informatie

Transacties Rubriceren. BankingTools Cashflow v5.1

Transacties Rubriceren. BankingTools Cashflow v5.1 Transacties Rubriceren BankingTools Cashflow v5.1 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere

Nadere informatie

Standard. SnelStart 12 koppeling. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl

Standard. SnelStart 12 koppeling. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Standard SnelStart 12 koppeling WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Inleiding Deze module stelt u in staat om uw debiteuren, facturen, crediteuren en inkoopfacturen

Nadere informatie

Handleiding. Leveranciersimport voor:

Handleiding. Leveranciersimport voor: Handleiding Leveranciersimport voor: MatrixKozijn - Leveranciersimport MatrixKozijn maakt intensief gebruik van artikel- en prijsinformatie van toeleveranciers. De module Leveranciersimport is ontwikkeld

Nadere informatie

Administratie uitwisselen met accountant

Administratie uitwisselen met accountant Inleiding Minimaal 1 keer per jaar laat u uw administratie door uw controleren. De administratiebestanden (????cash.nd en????cash.nx) stuurt u, meestal via e-mail, naar uw. Het nadeel van deze werkwijze

Nadere informatie

Stappenplan elektronisch bankieren

Stappenplan elektronisch bankieren Pagina 1 van 7 Stappenplan elektronisch bankieren Inleiding Dit document bevat een beschrijving van de noodzakelijk stappen om optimaal gebruik te kunnen maken van de functionaliteit voor elektronisch

Nadere informatie

Snelstart BankingTools. C@shflow v4

Snelstart BankingTools. C@shflow v4 Snelstart BankingTools C@shflow v4 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina s

Nadere informatie

Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt

Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt Pagina 1 van 56 Inhoud van deze help 1. Algemeen 1.1 Inhoud van deze box. 1.2 Minimum systeemvereisten 2.

Nadere informatie

Handleiding. Fiscaal Parkeren. Server applicaties. Beheer

Handleiding. Fiscaal Parkeren. Server applicaties. Beheer Handleiding Fiscaal Parkeren Server applicaties Beheer Auteur: K. van der Weide 26-07-2017 BySpy Products B.V. 2017 versie 3.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 4 Inloggen 5 Menu Fiscaal Parkeren

Nadere informatie

Introductie WoonTotaal Silver

Introductie WoonTotaal Silver Introductie WoonTotaal Silver Wanneer uw registratie is goedgekeurd door Holland Haag, heeft u een email bericht ontvangen met daarin uw gebruikersnaam en wachtwoord. Met deze gegevens kunt u inloggen

Nadere informatie

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten EDUscope Administratie Versie 1.0 19-04-2016 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1.1 Formulier toevoegen... 3

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1600 Kleur- en maatbalk Deze module kan gebruikt worden in combinatie met T1500 Voorraad. Het geeft de mogelijkheid om door middel van een matrix, waarin kleur

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding Factuur Beheer Gebruikers handleiding COPYRIGHT 2002 Factuur Beheer Pakket 1 Factuur Beheer door ing. K.H. Welling Factuur Beheer is een boekhoudkundig programma. In dit programma kunnen facturen voor

Nadere informatie

Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1. Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1

Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1. Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1 Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1 Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1 1 Overzicht 1. Hoofdmenu Kassa (p. 03) 2. Artikelen toevoegen (p. 05) 3. Aangepaste artikelen (p. 08) 4. Artikelen

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTEN

HANDLEIDING RAPPORTEN HANDLEIDING RAPPORTEN Versie 2.0 dd 13/10/2014 Versie 2.1 dd 03/04/2015 Inhoudstabel VAN START MET DE RAPPORTEN... 2 1 EEN TOETS TOEVOEGEN... 3 MOGELIJKHEID 1: PROEVEN PER KLAS... 3 MOGELIJKHEID 2: INVOEREN

Nadere informatie

Hosting. SnelStart koppeling. Februari, 2013. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.

Hosting. SnelStart koppeling. Februari, 2013. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact. Hosting Februari, 2013 SnelStart koppeling WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Inleiding Deze module stelt u in staat om uw debiteuren, facturen, crediteuren

Nadere informatie

Mafact, 30 jaar ervaring met boekhoudpakketten en beheersoftware

Mafact, 30 jaar ervaring met boekhoudpakketten en beheersoftware 1. Logistics: tips voor de inventaris Wij stelle u 3 mogelijkheden voor om uw inventaris te boeken: A) "Zonder controle" B) "Met controle" 1. De voorraad/voorraden B.a. Met een B.b. Met aanpassing van

Nadere informatie

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER Onderwijs en Vorming Gebruikersbeheer in Web IDM 1. Aanmelden in het gebruikersbeheerplatform Na het voltooien van het aanmeldproces (zie Aanmelden bij Mijn Onderwijs), kom

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Inleiding 2 Eerste keer opstarten 3 Beheren administraties 4 Kopieren rechten 1 6 Beheren groepen 7 Beheren gebruikers 10 Gebruikersrechten

Nadere informatie

HANDLEIDING OPNAME INVENTARIS

HANDLEIDING OPNAME INVENTARIS HANDLEIDING OPNAME INVENTARIS 1 Algemene werking Vanaf de uitgave Professional voorziet Wings Logistiek de mogelijkheid om stockgegevens in te lezen via één of meerdere ASCII-bestanden (Verrichting Inventaris

Nadere informatie

Mafact 25 jaar ervaring met boekhoudpakketten en beheersoftware

Mafact 25 jaar ervaring met boekhoudpakketten en beheersoftware 1. Logistics: tips voor de inventaris Mafact Wij stelle u 3 mogelijkheden voor om uw inventaris te boeken: A) "Zonder controle" B) "Met controle" 1. De voorraad/voorraden B.a. Met een B.b. Met aanpassing

Nadere informatie

Logistics. Handleiding Versie 1.0

Logistics. Handleiding Versie 1.0 Logistics Handleiding Versie 1.0 Auteur PCA Mobile Support Datum 10-08-2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Introductie in Logistics: Begrippenlijst... 4 Introductie in Logistics: Begrippen Artikelen en Magazijnen:...

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014 Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

1 van 5 28-4-2016 12:31 Introductie Het importeren van gegevens is een snelle en efficiënte manier om uw financiële en logistieke gegevens in uw administratie te krijgen. U kunt dit doen via [XML, Financiële/Logistieke

Nadere informatie

Mamut Enterprise Abonnementsfacturering

Mamut Enterprise Abonnementsfacturering Mamut Enterprise Abonnementsfacturering Mamut Enterprise Abonnementfacturering is een middel om klanten volgens vaste afspraken en/of abonnementen te factureren. Deze oplossing zit inbegrepen in Mamut

Nadere informatie

QLINE Q1000 BASIS HANDLEIDING

QLINE Q1000 BASIS HANDLEIDING QLINE Q1000 BASIS HANDLEIDING Versie 0.1 Inhoud Kassa opstarten... 2 Aanmelden medewerker... 2 Betekenis knoppen kassascherm... 4 Aanslaan & Afrekenen... 6 Betaalwijze Pin (gekoppelde pin)... 6 Betaalwijze

Nadere informatie

Nadat u de download link heeft aangeklikt, verschijnt het volgende scherm.

Nadat u de download link heeft aangeklikt, verschijnt het volgende scherm. Hoofdstuk 1 Installatie Nadat u de download link heeft aangeklikt, verschijnt het volgende scherm. Scherm 1 U kiest hier voor Run waarna de setup wordt opgehaald. U kunt ook voor Save kiezen en de setup

Nadere informatie

Handleiding OSIRIS Self Service. Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten

Handleiding OSIRIS Self Service. Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten Onderhoud en versiebeheer Dit document is eigendom van de projectleider Implementatie Osiris Volg. Wijzigingen aan het document worden geïnitieerd

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werking programma 4 2.1 Zoeken 4 2.2 Zoektermen combineren 5 3. Menu Bestand 6

Nadere informatie

Inventarisatie. december 2014 HANDLEIDING

Inventarisatie. december 2014 HANDLEIDING Inventarisatie december 2014 HANDLEIDING I Inhoud Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Over deze handleiding 1 Hoofdstuk 2 De inventarisatie 1 Hoofdstuk 3 Verschiltelling met datacollector 4 Hoofdstuk 4 Verschiltelling

Nadere informatie

Handleiding Inventarisatie met Softwear

Handleiding Inventarisatie met Softwear Handleiding Inventarisatie met Softwear In verband met de verwerking van voorraden en mutaties in SAP is er het eea gewijzigd qua inventarisatie. Meest belangrijke wijziging is dat de voorraad NIET meer

Nadere informatie

9. MEMO'S. Handleiding Unit4 Auditor 8.1 Pagina 100 van 260

9. MEMO'S. Handleiding Unit4 Auditor 8.1 Pagina 100 van 260 9. MEMO'S In Unit4 Auditor kunt u in een uit te voeren taak een aantekening toevoegen. In de aantekening beschrijft u de bevindingen met betrekking tot de uitvoering van de betreffende taak. Daarnaast

Nadere informatie

Stap voor stap Handleiding voorraad-module

Stap voor stap Handleiding voorraad-module Stap voor stap Handleiding voorraad-module Pagina 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Voorraadlocatie... 3 Stelling... 3 Voorraadartikel... 3 Vaste verrekenprijs... 3 Voorraadlocatie... 4 Artikel... 5 Stellingen...

Nadere informatie

Handleiding People Inc. - ArboUnie link

Handleiding People Inc. - ArboUnie link Handleiding People Inc. - ArboUnie link I Installatie en Gebruik Arbo Unie link voor People Inc. Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 People Inc. - ArboUnie link 2 1.1 Inleiding... 2 1.2 Werking... van de link 2

Nadere informatie

Excel Controller. Handleiding voor DBS Standaard 753 journalisering in Excel.xls

Excel Controller. Handleiding voor DBS Standaard 753 journalisering in Excel.xls Handleiding voor DBS Standaard 753 journalisering in Excel.xls DBS Memoriaal boekingen in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 22-02-2011 Voorwoord Het Excel bestand DBS Standaard 753 journalisering

Nadere informatie

Handleiding voorraadadministratie

Handleiding voorraadadministratie Handleiding voorraadadministratie Handleiding voorraadadministratie e-boekhouden.nl Inhoudsopgave 1. Voorraadadministratie... 2 2. Productbeheer... 2 3. Handmatige voorraadmutatie... 2 4. Voorraadmutatie

Nadere informatie

Inventaris. Basisprincipe In dit hoofdstuk beheer je de verwerking van de inventaris naar de stock

Inventaris. Basisprincipe In dit hoofdstuk beheer je de verwerking van de inventaris naar de stock Inventaris Basisprincipe In dit hoofdstuk beheer je de verwerking van de inventaris naar de stock P 2361 Ingave inventaris 115 P 2362 Afdrukken verschillen stock/inventaris 117 P 2363 Automatisch aanpassen

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

Werken met handterminal binnen LC-DETAS:

Werken met handterminal binnen LC-DETAS: LionComp Automatisering Kantoor: Magazijn: Bankrelaties: Van Eesterensingel 221 Valkenierstraat 34 RABO-bank, 2951 AP Alblasserdam 2984 AZ Ridderkerk rek.nr. 39.30.98.877 Tel.nr. 078-6934082 Tel.nr. 06-20531320

Nadere informatie

Inventariseren in easyvoraswindows

Inventariseren in easyvoraswindows Inventariseren in easyvoraswindows Door te gaan inventariseren gaan we de voorraad die in het programma easyvoraswindows zit (= theoretische voorraad) gelijk maken aan de voorraad zoals deze in de winkel(s)

Nadere informatie

Ridder R8 Financieel: openen nieuw boekjaar

Ridder R8 Financieel: openen nieuw boekjaar Ridder R8 Financieel: openen nieuw boekjaar Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Nieuw boekjaar - Ridder R8 v8... 2 2. Journaalposten verplaatsen naar historie... 6 3. Koppeling met AccountView... 8 4.

Nadere informatie

Hunter CRM. POS Documentatie

Hunter CRM. POS Documentatie Hunter CRM POS Documentatie Overzicht 1. Hoofdmenu Kassa (p. 03) 2. Artikelen toevoegen (p. 05) 3. Aangepaste artikelen (p. 08) 4. Artikelen corrigeren (p. 09) 5. Betalingen (p. 10) 6. Nota afhandeling

Nadere informatie

Instructie aanmaken Vrije overzichten

Instructie aanmaken Vrije overzichten ESIS webbased Instructie aanmaken Vrije overzichten Versie december 2009 Rovict B.V. Postbus 388 3765 GC Soest T 035 6036080 F 035 6036081 Inhoudsopgave Vrije overzichten...3 1. Beheer Vrije overzichten...4

Nadere informatie

Deel 3: geavanceerde functies

Deel 3: geavanceerde functies Opdracht 17 In dit deel komen de functies van het beheerdersgedeelte aan de orde. In het beheerdersgedeelte kunnen leerlingen, groepen en leerkrachten worden aangemaakt en ingedeeld. Deze taak zal de ICT-coördinator

Nadere informatie

Handleiding. TAM Pandjeshuis Software. Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 12-05-2014 Versie : V0.02 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering

Handleiding. TAM Pandjeshuis Software. Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 12-05-2014 Versie : V0.02 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering Handleiding Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 12-05-2014 Versie : V0.02 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering Inhoud 1 Software installatie... 2 2 Programma starten en instellen... 2 2.1 Opnieuw

Nadere informatie

Inhoudsopgave GEBRUIKERSBEHEER... 2 GEBRUIKERS EN PASWOORDEN... 2 GEBRUIKERSRECHTEN... 4 GEBRUIKERSGEGEVENS... 6 GEBRUIKERSMENU...

Inhoudsopgave GEBRUIKERSBEHEER... 2 GEBRUIKERS EN PASWOORDEN... 2 GEBRUIKERSRECHTEN... 4 GEBRUIKERSGEGEVENS... 6 GEBRUIKERSMENU... Gebruikersbeheer Inhoudsopgave GEBRUIKERSBEHEER... 2 GEBRUIKERS EN PASWOORDEN... 2 GEBRUIKERSRECHTEN... 4 GEBRUIKERSGEGEVENS... 6 GEBRUIKERSMENU... 8 Gebruikersbeheer Sinds de invoering van het Centraal

Nadere informatie

Handleiding tellingen reewild in FRS

Handleiding tellingen reewild in FRS Handleiding tellingen reewild in FRS Jaarlijks vinden in het voorjaar de schemertellingen reeën volgens het landelijk telprotocol plaats. De reewildcommissies organiseren de tellingen en verzorgen de verwerking

Nadere informatie

WinPOS Update versie 2.7

WinPOS Update versie 2.7 WinPOS Update versie 2.7 DATUM: VERSIE: AUTEUR: REVIEW: 2-9-2009 1.0 D. Dirven / M. Hermans M. Hermans Inleiding...3 Algemene aanpassingen...4 Nieuwe splash afbeelding... 4 Aangepaste taakbalk omschrijvingen...

Nadere informatie

Mafact BVBA: 25 jaar ervaring met boekhoudpakketten en beheersoftware

Mafact BVBA: 25 jaar ervaring met boekhoudpakketten en beheersoftware Logistics: tips voor de inventaris Wij stelle u 3 mogelijkheden voor om uw inventaris te boeken: A) "Zonder controle" B) "Met controle" 1. De voorraad/voorraden B.a. Met een B.b. Met aanpassing van op

Nadere informatie

gravita Psut-Info Handleiding PSU Tijdschrijven Informatie V2.0

gravita Psut-Info Handleiding PSU Tijdschrijven Informatie V2.0 gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 Psut-Info Handleiding

Nadere informatie

Handleiding OFB WebModules

Handleiding OFB WebModules Handleiding OFB WebModules voor Exact Datum Versie Copyright : 4 mei 2009 : VERSIE 2.0 OFB Software 2009 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Uw webshop koppelen aan uw Exact administratie... 3 3 ARTIKELEN

Nadere informatie

Excel Controller. Handleiding voor Davilex Business Account journalisering in Excel.xls

Excel Controller. Handleiding voor Davilex Business Account journalisering in Excel.xls Handleiding voor Account journalisering in Excel.xls Account Memoriaal boekingen in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 22-02-2011 Voorwoord Het Excel bestand Account journalisering in Excel.xls

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1500 Voorraad Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn Tel 0229-562110 E-mail : info@leza.nl Inhoudsopgave 1 Module uitleg... 3 1.1Doel...

Nadere informatie

In deze handleiding vindt u alles over de voorraadmodule van e-boekhouden.nl.

In deze handleiding vindt u alles over de voorraadmodule van e-boekhouden.nl. Handleiding Voorraad 1 Voorraadmodule In deze handleiding vindt u alles over de voorraadmodule van e-boekhouden.nl. 1.1 Voorraadadministratie U kunt in e-boekhouden.nl op eenvoudige wijze een voorraadadministratie

Nadere informatie

Handleiding flextime LIGHT

Handleiding flextime LIGHT Handleiding flextime LIGHT Inhoud 1. Hoe bestellen?... 1 2. Werking... 2 2.1. Aanmaak personeelsleden... 2 2.2. Ingeven personeelsleden... 2 2.3. Activering en gebruik van de handscanner... 4 2.4. Voorbereiding

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 01-12-2011 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Psychorom. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Psychorom. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Psychorom Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werking programma 4 2.1 Zoeken 4 2.2 Zoektermen combineren 5 3. Menu Bestand 8 3.1 Afdrukken

Nadere informatie

A Davilex Online Import Sjabloon downloaden

A Davilex Online Import Sjabloon downloaden Support Note Rekeningschema importeren in Davilex Online In deze Support Note leest u hoe u een rekeningschema importeert in Davilex Online en wordt toegelicht welke voorwaarden bij de import gelden. Davilex

Nadere informatie

Handleiding 3 SPORTTAAL ACTIVEREN...5

Handleiding 3 SPORTTAAL ACTIVEREN...5 Handleiding Datum 4 februari 2004 Aan Gebruikers van communicatieplatform NOC* NSF Van Supportdesk PC Leden Kenmerk Onderwerp gebruik sporttaal PinkRoccade Public Sector bv Landdrostlaan 51 7327 GM Apeldoorn

Nadere informatie

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost Stappenkaart Partijenpost Met deze stappenkaart maakt u in drie stappen een orderformulier voor uw Partijenpost aan: 1. Nieuwe partij voormelden 2.

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 01-12-2011 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie

Handleiding Digitale Handtekening Osiris Docent. Uitgebreid

Handleiding Digitale Handtekening Osiris Docent. Uitgebreid Handleiding Digitale Handtekening Osiris Docent Uitgebreid Auteur: Jessica Huf Versie: 0.1 1 Inhoudsopgave Resultaten invoeren en Elektronisch Ondertekenen pag. 3 Resultaten Klaarzetten voor Ondertekening

Nadere informatie

Offective > Boekhouding > Bank

Offective > Boekhouding > Bank Offective > Boekhouding > Bank Lees voorafgaand eerst de uitleg: Bank > Bankrekening instellingen en Bank > Bankrekening boekingsinstructies U kunt in Offective ook handmatig bankafschriften aanmaken en

Nadere informatie

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER Onderwijs en Vorming Gebruikersbeheer in WebIDM 1. Voorwaarden en benodigdheden Om toegang te hebben tot de website van het Gebruikersbeheer (WebIDM) moet je beschikken over

Nadere informatie

Dossier Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding

Dossier Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding Dossier Instellingen Inhoudsopgave Inleiding Dossier instellingen Dossier Meetinstrumenten Meetinstrumenten importeren Nieuwe meetinstrumenten importeren met bestaande meetinstrumenten Richtlijnen Richtlijnen

Nadere informatie

Aan de slag met AdminView

Aan de slag met AdminView Aan de slag met AdminView uitgebreide handleiding S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Activeer het beheer van de barcodes via Dossier > Instellingen > Algemene parameters, tabblad Artikelen, optie Beheer van barcodes.

Activeer het beheer van de barcodes via Dossier > Instellingen > Algemene parameters, tabblad Artikelen, optie Beheer van barcodes. Werken met barcodes In de plaats van de artikelcodes in te voeren of op te zoeken bij het invoeren van een document, kan u ook een barcodelezer gebruiken. U kan de barcodes van uw leveranciers gebruiken

Nadere informatie

Handleiding webshop Bunzl Retail & Industry. Algemene handleiding

Handleiding webshop Bunzl Retail & Industry. Algemene handleiding Handleiding webshop Bunzl Retail & Industry Algemene handleiding 1 Inhoudsopgave Verkorte handleiding... 3 1. Aanmelding webshop gebruiker via de website van Bunzl... 4 1.1 Wijzigen van uw wachtwoord...

Nadere informatie

EDUscope Dossier Werken met Journalen

EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope versie 3.7.0 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 Individueel leerlingjournaal... 3 3.1 Journaalregels toevoegen:... 3 3.2

Nadere informatie

Stappenplan Jaarovergang 2014

Stappenplan Jaarovergang 2014 Stappenplan Jaarovergang 2014 Dit stappenplan helpt u om de leerlingen over te zetten naar het volgend schooljaar. Het is raadzaam dit stappenplan door te lezen voor u start met de Jaarovergang! Aandachtspunten:

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie