De Blyckaert. nieuwe Tiense zwembad. Een diepe duik [ IN DE KIJKER ] 5

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Blyckaert. nieuwe Tiense zwembad. Een diepe duik [ IN DE KIJKER ] 5"

Transcriptie

1 [ IN DE KIJKER ] 5 Een diepe duik in het Zwembad nieuwe Tiense zwembad De Blyckaert De beslissing tot het bouwen van een nieuw zwembad was een ware lijdensweg: in 1987 waren er plannen tot renovatie van het bestaande bad. in 1988 had het stadsbestuur de mogelijkheid om een subtropisch zwembad te laten bouwen mits het geven van een waarborg. in 1992 wilde men het oude zwembad opnieuw renoveren. in 1994 was er onenigheid over wie het zwembad zou bouwen, de VZW Stedelijke Sportcentra of de stad Tienen. in 1996 zet de Vlarem-wetgeving druk op de ketel en het duurde dan nog een 4-tal jaar alvorens de werken werden aangevat. Op donderdag 28 juni 2002 werd het zwembad officieus opengesteld voor het publiek waarna er een week lang een ware stormloop was om gratis te komen zwemmen. Geen prettige ervaring voor al diegenen die voor de uitbating instonden, temeer daar er heel wat bezoekers waren die blijkbaar nog nooit een zwembad hadden bezocht. Het "Tiens Zwembad" gebouwd in 1963, had er al 37 jaar opzitten toen het in oktober 2001 geen uitbatingvergunning meer kreeg. Scholen, zwemclubs en het publiek stonden voor een gesloten deur. Voor velen was dit onbegrijpelijk, temeer daar in augustus 2000 de werken aan het nieuwe zwembad waren aangevat en de bouw reeds goed was gevorderd. Weerom was het de Vlarem-wetgeving die door een stugge en enge houding van de administratieve diensten van Volksgezondheid, zonder gevaar voor de volksgezondheid, heel wat zwemmers, waterpret en sportbeoefening ontnam.

2 [ IN DE KIJKER ] 7 CONCEPT Tienen had nood aan een familiebad. Het oude zwembad was een voorbeeld van hoe het niet moest, enig in Vlaanderen. Een familiebad betekent rustige recreatie met: een groot peuterbad; een recreatiezone; een instructiezwembad; een 25 m bad. Op vraag van de duikclubs werd een duiktank (put) toegevoegd en werd de zwembaddiepte van 2 meter op 3,20 meter gebracht. Om binnen het budget te blijven werden instructie- en recreatiebad samengevoegd tot één geheel. Het nieuwe zwembadcomplex is opgedeeld in drie zones: een wedstrijdgedeelte met een 25m-bad; een recreatie-/instructiegedeelte met stoombaden en peuterbad, whirlpools, glijbaan; de duiktank. De 3 delen zijn duidelijk van elkaar te onderscheiden en kunnen elk apart worden afgesloten in functie van de activiteiten die er worden georganiseerd. Het kostenplaatje bedraagt om en bij de (270 miljoen bfr.), erelonen en BTW inbegrepen en zonder de buitenaanleg. Wanneer de kost hiervoor wordt meegeteld wordt het bedrag van (300 miljoen bfr.) benaderd. De bouw werd gefinancieerd met een onroerende leasing. KORTE OMSCHRIJVING VAN DE VERSCHILLENDE ONDERDELEN : OP HET GELIJKVLOERS: HET WEDSTRIJDGEDEELTE OMVAT Een 25 m-bad met 8 banen (25 m x 16 m) met een diepteverloop van 1.20 m naar 3.20 m, doorstroming via de bodem en volledige afvoer via de overlangse overloopgoten, vaste keermuren. Voorzieningen : Springplank, onderwaterverlichting, sfeerverlichting, voetsteun op 1.20 m, onderwaterraam voor filmopnamen, verwarmde zitbanken langs beide zijden, alle Vlarem noodzakelijke voorzieningen, tribune voor 200 personen op de verdieping. Dit wedstrijdgedeelte is volledig afsluitbaar van het recreatie-/instructiegedeelte en apart toegankelijk - waardoor bij zwemwedstrijden, de recreatieve zwemmers tegen gereduceerd tarief kunnen komen zwemmen. EHBO ruimte en reddersbalie HET RECREATIEGEDEELTE OMVAT Instructie-/recreatiezwembad met twee instelbare waterniveau s aangepast aan de functie met diepte-verloop cm (instructie) of cm (recreatie) Voorzieningen : stroomversnelling of kreek, draaikolk, massagebank, waterparaplu en 2 breedbekspuiters 2 Turkse stoombaden 4 whirlpools. Toegang tot de EHBO-ruimte Ligweide om s zomers te kunnen zonnen, toegang via een inox waadbak en douchevoorziening. Peuterbad met een mooie waterpalmboom en diepteniveau s van 30 cm en 10 cm. Waterglijbaan van 40 m. met langzame uitglijzone. DE DUIKTANK 7,20 m. diep in een achthoek met 5 onderwaterramen die zicht bieden op de activiteiten vanuit de cafetaria. De duikersput is bereikbaar via de trap van de glijbaan en enkel toegankelijk voor leden van de duikclubs onder welomschreven voorwaarden.

3 OP DE VERDIEPING: Tribune: voor maximum 200 personen. Burelen beheer en sportdienst: 142 m2 - bureel directie - burelen voor administratie en sportpromotie Sanitair Kleedkamers personeel Kitchenette IN DE KELDER: Zeer ruime onderkeldering, toegankelijk vanaf de inkomhal (binnentrap) en vanaf buiten (engelse koer). Hier staat een elektrische takel om zwaar materiaal neer te laten. De technische installaties zijn volledig gecompartimenteerd opgesteld: warmteproductie, luchtbehandelinggroepen en waterzuivering en alle technische lokalen geven allen uit op een brede dienstgang. De opstelling van de toestellen in de lokalen is zeer centraal, wat hun toegankelijkheid voor het onderhoud sterk vereenvoudigt. De kanalen voor luchtaanzuig- en afvoer, en de persleidingen van de waterzuivering werden bouwkundig onder de keldervloer voorzien, waardoor het geheel van de technische installaties zeer overzichtelijk gehouden wordt. Axima Services beschikt over een eigen bureel / technische berging, daarnaast zijn nog een drietal uiterst grote bergingen voorzien. De technische ruimten rond alle baden zijn vlot toegankelijk, zelfs onder de recreatie- en peuterbaden. Alle leidingwerk is volledig bereikbaar.

4 [ IN DE KIJKER ] 9 KLEEDKAMERS ENKELE TECHNISCHE GEGEVENS Totale oppervlakte van de kaden en de baden: 1433 m 2 Oppervlakte 25 m bad: 400 m 2 Oppervlakte instructie-/ recreatiebad en peuterbad: 236 m 2 Oppervlakte duikersput: 26 m 2 Debieten van de recreatieve elementen : 2 breedbekspuiters van elk 100 m 3 /u Waterparaplu van 100 m 3 /u Massagestralen : 40 m 3 /u Draaikolk van 200 m 3 /u Massagebank : 200 m 3 /u Kreek : 300 m 3 /u Bediening middels een PLC-sturing Speciale voorzieningen : Nooddrukknoppen om bij calamiteiten de aandacht te trekken van de hulpverleners. Dubbel leidingsysteem in alle baden met gewoon stadswater en ontsmettingsproduct. Akoestisch absorberende panelen in het wedstrijdgedeelte. De ruimte die benut wordt door kleedcabines, bergingen, sanitair en douches, heeft een oppervlakte van 555 m 2. Aantal groepscabines: 5 Aantal individuele omkleedcabines: 45 Aantal familiekleedcabines: 5 Kleedkamer minder validen met aparte toegang tot zwembad. Aantal kleedkastjes: 352 Make-upruimte met kastjes voor waardevolle voorwerpen. Bergingen: 2 Leslokaal, c.q. regielokaal bij wedstrijden: 1 Sanitair: gescheiden voorzieningen voor personeel, dames en heren. Douches: 4 doorloopdouches en 5 wasdouches. Gesplitste toegang wedstrijdbad - recreatiebad. INKOMHAL Ontvangstruimte met zicht op het recreatieve zwemgedeelte. Sanitair. Open balie aansluitend bij een administratieve ruimte. Toegang tot tribune. Oppervlakte : 105 m 2. CAFETARIA Verbruiksruimte gelegen op het gelijkvloers, rechtstreeks toegankelijk vanaf de inkomhal met zicht op het recreatieve zwemgedeelte, de duikersput en het terras. Ruime keuken en keukenberging, aansluitend op een overdekte containerruimte. Oppervlakte : 350 m 2. Terras. Rondpompcapaciteit Turnover Inhoud peuterbad 35 m3/u 15 min 8,8 m3 glijbaan 120 m3/u - - recreatie-instructiebad 85 m3/u 2 uur 165 m3 25-m bad 230 m3/u 4 uur 890 m3 duiktank 50 m3/u 4 uur 182 m3

5 [ IN DE KIJKER ] 11 BUITEN Afgesloten en overdekte ruimte voor containers en leeg goed. Opslag chemicaliën. Toegang tot technische lokalen in kelder. Parking voor fietsen en wagens, brandweerweg, groenvoorziening, HS-kabine. VISIE BEHEER Elke gebruiker kan vrijwel op elk moment komen zwemmen: Concreet staan er tijdens de schooluren één of twee banen ter beschikking van het publiek, samen met de whirlpools of stoombaden. Na de schooluren zijn alle baden toegankelijk met uitzondering tijdens de uren voorbehouden voor de zwemacademie (van maandag tot en met donderdag van 17u30 tot 18u30 en op zaterdag van 9u tot 12u). Op dinsdag, donderdag en zondag is het zwembad doorlopend geopend. De andere dagen is er een middagpauze van 12u tot 13u. De baden worden in tegenstelling tot het vroegere zwembad prioritair opengesteld voor het publiek. Clubs komen in 2de rangorde. Het beheer (inkom kleerkastjes) gebeurt volledig computergestuurd. Bij de kassa krijgt de zwemmer zijn magneetkaartje waarmee hij toegang krijgt tot de kleedaccommodatie en waarmee hij tevens zijn kleerkastje kan afsluiten. Bij de uitgang wordt deze kaart eens vervallen - automatisch ingehouden. Meer zwembeurten, individuele- school- en clubabonnementen kunnen geprogrammeerd worden, de kaart kan ook gebruikt worden voor de bediening van de stoombaden en de jacuzzi s. TECHNIEKEN WATERBEHANDELING De waterbehandeling gebeurt door drie bouwkundige (betonnen) trage zandfilters. Het totale te behandelen watervolume bedraagt 1237 m 3 onderverdeeld als volgt: 25 m bad 890 m 3 /duikput 182 m 3 /instructiebadrecreatiebad en peuterbad 165 m 3. Het 25 m bad en de duikput zijn aangesloten op 2 filters. Het instructierecreatiebad en het peuterbad wordt gezuiverd door de 3de filter. De filters zijn klassiek opgebouwd. Steunlaag opgebouwd uit keien - laagdikte: 20 cm. Verschillende zandlagen: 4 mm 2 mm, 2 mm 1 mm - laagdikte: 1,20 m. Actieve kool - laagdikte: 0,25 m. Er werd geopteerd voor desinfectie op basis van natriumhypochloriet en correctie van de ph. met zwavelzuur. Elk bad heeft een afzonderlijke sturing van chloor en debietmeting. De ph-sturing omvat 2 kringen: 1 voor het 25 m bad en de duikput en het andere voor het peuterbad en het instructie- en recreatiebad. Er worden drie watertemperaturen gehanteerd: wedstrijdbad en duikput: 28,5 C instructie- en recreatiebad : 29,5 C peuterbad : 32 C De buffertaks bevinden zich onder het ondiepe gedeelte van het wedstrijdbad, een aparte buffertank verzamelt het spoelwater van de filters waarna dit met beperkt debiet wordt afgevoerd naar de riolering. Het rioleringssysteem is volledig gescheiden uitgevoerd tot aan de straat. VERWARMING EN LUCHTBEHANDELING De verwarmingsinstallatie omvat drie ketels waarvan één van het condenserende type: de gerecupereerde warmte wordt gebruikt om het zwembadwater van het competitiebad te verwarmen. De ketels worden gestookt op aardgas. De sturing is weersafhankelijk. De luchtbehandeling van het gehele zwembadcomplex is opgedeeld in 4 compartiment-eenheden: m bad 2. instructiebad/recreatiebad en duikput 3. kleedkamers en sanitair 4. cafetaria Alle groepen zijn voorzien van warmteterugwinning. In de zwembaden werd geopteerd voor een omgekeerde luchtcirculatie; warme gezuiverde lucht wordt bovenaan ingeblazen en t.h.v. de vloer terug afgevoerd. Bezoeken aan verschillende baden heeft ertoe geleid om deze keuze toe te passen. De geurhinder te wijten aan het

6 [ IN DE KIJKER ] 13 gebruik van chloor, en de luchtvochtigheid was beduidend lager dan in traditionele baden. Bovendien fungeert de gerecupereerde lucht voor de opwarming van de zitbanken en van de kades. De overige lokalen worden verwarmd met radiatoren. HET BOUWTEAM In 1999 werd een akkoord bereikt tussen de stad Tienen en de vzw Stedelijke Sportcentra Tienen, waarbij de vzw de erfpacht met recht van opstal verkreeg voor het terrein naast het bestaande zwembad. Ook verklaarde de stad zich bereid tot een borgstelling voor de financiering. Studiebureel Rimanque uit Tienen, reeds vroeger belast met de opdracht, werkte in nauw overleg met de vzw en volgens het programma een voorstel uit waarop de bouwvergunning werd aangevraagd. Fortis Lease uit Brussel werd aangesteld als bouwheer, in opdracht van de vzw. Fortis Lease delegeerde het technisch toezicht aan Widnell Europe. De ondernemingen Pellikaan Bouwbedrijf uit Zaventem (meer dan 35 jaar ervaring en bijna 200 gerealiseerde zwembaden) voor de ruwbouw en de afwerking, en Axima Services uit Mechelen / Brussel ( veruit de belangrijkste beheersfirma van technische installaties in België) voor de technische installaties kregen opdracht voor de uitvoering der werken. Axima Services nam bovendien de financiering van een groot gedeelte van de technische installaties op zich, installeerde in een leasing formule de stoombaden en de whirlpools en onderschreef een langdurig onderhoudscontract met totale waarborg. Uitgangspunten voor het bouwcontract waren: een functionele, kwalitatieve en volledig ingerichte zwemaccommodatie zonder overbodige franjes of luxe, te realiseren binnen een geplafonneerde prijs efficiënt en duurzaam conform aan normen en wetgeving, veiligheid en hygiene milieu- en energievriendelijk aangenaam voor families, recreanten, scholen en clubs een zo hoog mogelijke kostendekkingsgraad van de exploitatie Het bouwteam Fortis Lease, Rimanque, Pellikaan en Axima onderschreef ten aanzien van de vzw deze uitgangspunten middels een resultaatsverbintenis. Elke bouwteampartner nam de totale verantwoordelijkheid voor zijn specifieke taken en zijn budgetonderdeel op zich, het bouwteam stelde zich tezamen verantwoordelijk naar de vzw. Gecoördineerd door Pellikaan en binnen een strikte planning, besprak het bouwteam de werkplannen en details, welke dan door het bureel Rimanque verder werden uitgewerkt. Hierbij werd veel aandacht besteed aan het functionele voor de exploitatie en voor het onderhoud, zonder het esthetische uit het oog te verliezen. Pellikaan deed bovendien beroep op een onafhankelijk bouwfysisch bureel voor de plan- en uitvoeringscontrole van bouwdetails, thermische isolatie, dampschermen en dakdichting. Midden het jaar 2001 besliste het nieuwe stadsbestuur de VZW op te doeken en alle verplichtingen over te nemen; stadsingenieur Pierre Ottenbourgh en zwembaddirecteur Luc Boni werden afgevaardigd naar de bouwvergaderingen. In juni 2002 werd het zwembad opengesteld, ruim 6 maanden vroeger dan de contractuele bouwtermijn. Het resultaat van deze vrij specifieke vorm van samenwerking, waarbij ervaring en knowhow van ontwerpers en uitvoerders worden samengebundeld, kadert volledig binnen de omschreven uitgangspunten. Het nieuwe zwembad Tienen is architecturaal en esthetisch, aantrekkelijk, toekomstgericht met een hoge kwaliteit van bouw en technieken, biedt veel ruimte en werd bovendien merkelijk goedkoper gerealiseerd dan vergelijkbare projecten. Bouwheer: Fortis Lease Brussel T : Ontwerp, architectuur en studiebureel: Studiebureau Rimanque Tienen T : Ruwbouw, afwerking en coördinatie: Pellikaan Bouwbedrijf Zaventem T : Technieken, installatie en beheer: Axima Services Mechelen / Brussel T :

7 [ IN DE KIJKER ] 15 TARIEVEN ZWEMBAD TARIEVEN ALGEMEEN TARIEF INWONERS TIENEN EURO EURO Schoolzwemmen Basis (1/2u + les) Secundair (3/4 u) Instituten Tickets Kinderen 3 jaar 1.00 Gratis Kinderen 3-14 jaar Volwassenen + 14 jaar Volwassenen spoorwegkaart Daltarief: laatste uur Abonnementen 10 beurten Kinderen 3-14 jaar Volwassenen + 14 jaar Volwassenen spoorwegkaart Doelgroepzwemmen (enkel 25m bad) Senioren, mindervaliden, leger Baantjes-, ochtend-, middagzwemmen beurten Verenigingen (vanaf 15 deelnemers) Kinderen 3-14 jaar Volwassenen +14 jaar Tickets bij wedstrijd (enkel recreatiebad) Kinderen 3 jaar 1.00 Gratis Kinderen 3-14 jaar Volwassenen +14 jaar Volwassenen spoorwegkaart Zwemlessen Kleuters 10 lessen (30 min.) Kinderen 20 lessen (30 min.) lessen (45 min.) Volwassenen 20 lessen (45 min.) Kinderen 18 lessen (30 min.) Volwassenen 18 lessen (45 min.) Zomervakantie Kleuters 10 lessen (30 min.) Kinderen 10 lessen (45 min.) Volwassenen 12 lessen (45 min.) Diverse Whirlpool of stoombad Zwemmateriaal verhuur/stuk Badmuts verhuur verkoop Zwembrilletje Zwemdiploma Trimkaarten Trimkentekens Zwemclubs bij huur volledig zwembad staat de club in voor de reddingsdienst Zwemclub (jeugd/comp.) Baan/uur 2.00 Enkel 25m bad Zwemfeest Uur Enkel 25m bad Zelf redder Duikclubs Uur Enkel 25m bad Zelf redder Duikput Uur Mits monitor Zelf redder Duikput Persoon 2.50 Mits monitor Zelf redder Recreatieclub Baan 6.00 Enkel 25m bad Jeugdopleiding (training) Uur Volledig bad Zelf redder Recreatieclub Uur Volledig bad Zelf redder commercieel Uur Volledig bad Zelf redder Foto s André Nulens Clubs buiten Tienen: tarief x 1.5 Kortingen voor inwoners van Tienen worden toegestaan op vertoon van: een kinderpasje met foto een grabbelpas met foto identiteitskaart Luc Boni sportfunctionaris Tienen Trefwoord(en): In de kijker, zwembaden, bouw, Vlaams-Brabant LANDELIJKE OPENING uur Start Vlaamse Zwemweek met de actie ABC-watergewenning voor peuters en kleuters met speelcircuit en animatie door kleuteranimatoren uur Persconferentie uur Ontvangst van de genodigden uur Gastvrouw: Mevr. Iris De Roover (ROB-TV). Verwelkoming door de heer Luc Boni, diensthoofd sport. Toespraak door de heer Dany Punie, voorzitter ISB, opening Vlaamse Zwemweek. Interview met mevr. Brigitte Becue, gewezen kampioene 200m schoolslag. Muzikaal intermezzo door de Tiense Straatmuzikanten. Toespraken door de heer Hans Vandermolen, Schepen van Sport en de heer Eddy Poffé, Burgemeester. Onthulling van de inhuldigingsplaat uur Inzwemmen van het 25m-bad door prominenten met o.a. Brigitte Becue uur Demonstraties synchroon-, reddings- en competitiezwemmen en duiken uur Receptie met muzikale omlijsting door Sharanga uur Mogelijkheid tot rondleiding in de machinekamers door Axima Services.

RETRIBUTIEREGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE STEDELIJKE SPORTACCOMMODATIES, VOOR DEELNAME AAN SPORTPROMOTIEACTIVITEITEN EN VERHUUR VAN MATERIALEN.

RETRIBUTIEREGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE STEDELIJKE SPORTACCOMMODATIES, VOOR DEELNAME AAN SPORTPROMOTIEACTIVITEITEN EN VERHUUR VAN MATERIALEN. dienst sport R E G L E M E N T Gemeenteraad van 28-11-2013 Aanpassing tarieven zwembad - Gemeenteraad van 17-12- 2015 RETRIBUTIEREGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE STEDELIJKE SPORTACCOMMODATIES, VOOR DEELNAME

Nadere informatie

Badhuis te Menen. gerenoveerd en uitgebouwd

Badhuis te Menen. gerenoveerd en uitgebouwd [ IN DE KIJKER ] 5 Het stedelijk zwembad t Zwembad Badhuis te Menen gerenoveerd en uitgebouwd Het stedelijk zwembad t Badhuis te Menen kreeg een grondige facelift teneinde aansluiting te krijgen bij de

Nadere informatie

zwembad te Ieper VAN HET HISTORIEK [ IN DE KIJKER ] 5

zwembad te Ieper VAN HET HISTORIEK [ IN DE KIJKER ] 5 [ IN DE KIJKER ] 5 R E N O V A T I E VAN HET E N U I T B O U W zwembad te Ieper HISTORIEK Ieper beschikt sinds mensenheugenis over een 50- meter openluchtbad met een rijke geschiedenis. O.a. de Belgische

Nadere informatie

[ IN DE KIJKER ] 7. Het recreatiebad. de Alk. de nieuwe troefkaart voor Wingene. Vlaams Tijdschrift voor Sportbeheer 2000 nr. 156

[ IN DE KIJKER ] 7. Het recreatiebad. de Alk. de nieuwe troefkaart voor Wingene. Vlaams Tijdschrift voor Sportbeheer 2000 nr. 156 [ IN DE KIJKER ] 7 Het recreatiebad de Alk de nieuwe troefkaart voor Wingene [ IN DE KIJKER ] 8 1. DE GEMEENTE WINGENE De gemeente Wingene, een landelijke gemeente in West-Vlaanderen met 12 500 inwoners

Nadere informatie

S&R Westerlo: eerste zwembad in DBFM-formule opent haar deuren

S&R Westerlo: eerste zwembad in DBFM-formule opent haar deuren 6 // VLAAMS TIJDSCHRIFT VOOR SPORTBEHEER / 2015 / N 246 S&R Westerlo: eerste zwembad in DBFM-formule opent haar deuren Bernard Van Zeebroek commercieel directeur S&R Group nv bernard.vanzeebroek@sr-group.be

Nadere informatie

OPENINGSUREN TARIEVEN NUTTIGE INFO ZWEMLESSEN GROEPSLESSEN

OPENINGSUREN TARIEVEN NUTTIGE INFO ZWEMLESSEN GROEPSLESSEN OPENINGSUREN TARIEVEN NUTTIGE INFO ZWEMLESSEN GROEPSLESSEN openingsuren PUBLIEK ZWEMMEN TIJDENS HET SCHOOLJAAR maandag 07.00-09.00 uur 11.30-13.30 uur 15.30-20.30 uur dinsdag 07.00-09.00 uur 11.30-13.30

Nadere informatie

Zwem verder in Zwemcentrum Rotterdam.

Zwem verder in Zwemcentrum Rotterdam. Zwem verder in Zwemcentrum Rotterdam. Geopend vanaf 22 januari. De laatste zwemdag in Zwembad Charlois is op 24 december. Alle actuele informatie vindt u op rotterdamzwemt.nl/charlois Het nieuwe Zwemcentrum

Nadere informatie

De lange afstanden 2019

De lange afstanden 2019 De lange afstanden 2019 PRAKTISCHE INFORMATIE AAN ALLE DEELNEMENDE CLUBS Wij verheugen ons om jullie te verwelkomen op onze wedstrijd te Hasselt en willen alvast alle deelnemende clubs bedanken voor hun

Nadere informatie

Sportcentrum De Wilgenring Openingstijden en tarieven 2018

Sportcentrum De Wilgenring Openingstijden en tarieven 2018 Sportcentrum De Wilgenring Openingstijden en tarieven 2018 3 SOME PEOPLE WANT IT TO HAPPEN, OTHERS MAKE IT HAPPEN - MICHAEL JORDAN - Sportcentrum De Wilgenring Een potje sport voor iedereen Sportcentrum

Nadere informatie

Kengetallen overheidszwembaden Workshop subsidieoproep zwembaden 2016

Kengetallen overheidszwembaden Workshop subsidieoproep zwembaden 2016 Workshop subsidieoproep zwembaden 2016 Leuven l Antwerpen Marjolein van Poppel stafmedewerker ISB Overheidszwembaden (= incl. PPS-zwembaden, Farys) ( schoolzwembaden, hotelzwembaden,...) Vlaanderen en

Nadere informatie

Sportcentrum De Wilgenring Openingstijden en tarieven 2019

Sportcentrum De Wilgenring Openingstijden en tarieven 2019 Sportcentrum De Wilgenring Openingstijden en tarieven 2019 2 Sportcentrum De Wilgenring Een potje sport voor iedereen Sportcentrum De Wilgenring biedt binnensport aan in de meest uiteenlopende vorm. Van

Nadere informatie

WANNEER GAAN WE ZWEMMEN?

WANNEER GAAN WE ZWEMMEN? Je wil met je collega gaan zwemmen in het zwembad van de universiteit. Je neemt je agenda en spreekt een dag af. Wat moet je doen? 1. Lees de vragen op blad 2. Zoek de antwoorden in de teksten op blad

Nadere informatie

Zwembaden & Aansprakelijkheid. 20 oktober 2011 Scherpenheuvel Zichem.

Zwembaden & Aansprakelijkheid. 20 oktober 2011 Scherpenheuvel Zichem. Zwembaden & Aansprakelijkheid. 20 oktober 2011 Scherpenheuvel Zichem. Een veilig zwembad. Aansprakelijkheid geeft de veiligheidsgrenzen aan bij de uitbating van een zwembad. Vlarem II Veiligheid. Afdeling

Nadere informatie

DB intergemeentelijk zwembad Anzegem-Deerlijk

DB intergemeentelijk zwembad Anzegem-Deerlijk DB intergemeentelijk zwembad Anzegem-Deerlijk THV S&R Ommersheimbad april 2018 1 VOORSTELLING TEAM S&R Group als betrouwbare partner 2 VOORSTELLING TEAM S&R Group als betrouwbare partner Referenties: DB:

Nadere informatie

Zwemmeeting zomercriterium vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juli 2015

Zwemmeeting zomercriterium vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juli 2015 Zwemmeeting zomercriterium vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juli 2015 Programma 8 uur: inzwemmen - 9 uur tot 12.30 uur: wedstrijd 12.30 uur 13.00 uur: middagpauze 13.00 uur: inzwemmen - 14.15 uur tot

Nadere informatie

Puyenbroeck. zwembadcomplex. sportcentrum. in de kijker. provinciaal. Het. van het [ IN DE KIJKER ] 5

Puyenbroeck. zwembadcomplex. sportcentrum. in de kijker. provinciaal. Het. van het [ IN DE KIJKER ] 5 [ IN DE KIJKER ] 5 van het provinciaal sportcentrum Het Puyenbroeck zwembadcomplex in de kijker Op 18 juni van dit jaar is het nieuwe zwembadcomplex met verblijfsaccommodatie van het provinciaal sportcentrum

Nadere informatie

1. ZWEMBAD SPORTPUNT INDIVIDUELEN

1. ZWEMBAD SPORTPUNT INDIVIDUELEN NIEUWE TARIEVEN Goedgekeurd in Gemeenteraad per 18/10/2007 in de Gemeenteraad per 26/05/2008 in het Dagelijks Bestuur per 15/10/2008 in de vzw Sportbeheer per 18/11/2008 1. ZWEMBAD SPORTPUNT INDIVIDUELEN

Nadere informatie

Doelstelling. Toekomstbestendig Ontwikkeling leeftijdsopbouw Duurzaam in energiegebruik. Binnen het maximum subsidiebedrag: 250.000 p.j.

Doelstelling. Toekomstbestendig Ontwikkeling leeftijdsopbouw Duurzaam in energiegebruik. Binnen het maximum subsidiebedrag: 250.000 p.j. Doelstelling Zwembad voor Alle doelgroepen peuters/kleuters, les, ouderen Alle zwemmers recreanten, banenzwemmen Alle verenigingen wedstrijd/polo, C.R.B., duiken, Vrijstad Toekomstbestendig Ontwikkeling

Nadere informatie

TARIEVEN SPORTDIENST VOOR SPORTPROMOTIE EN GEBRUIK VAN DE STEDELIJKE SPORTACCOMMODATIES. GOEDKEURING

TARIEVEN SPORTDIENST VOOR SPORTPROMOTIE EN GEBRUIK VAN DE STEDELIJKE SPORTACCOMMODATIES. GOEDKEURING TARIEVEN SPORTDIENST VOOR SPORTPROMOTIE EN GEBRUIK VAN DE STEDELIJKE SPORTACCOMMODATIES. GOEDKEURING Artikel 1: Het gemeenteraadsbesluit van 14 december 2009 wordt opgeheven met ingang van 1 januari 2015.

Nadere informatie

Ronse, genieten midden in de groene heuvels. ISB-Congres Woensdag 20 maart 2013

Ronse, genieten midden in de groene heuvels. ISB-Congres Woensdag 20 maart 2013 Ronse, genieten midden in de groene heuvels ISB-Congres Woensdag 20 maart 2013 Huidig zwembad Bouwjaar 1971 25-meter bad Beweegbare bodem Springplank Geen instructiebad, geen recreatiebad Steeds hoger

Nadere informatie

Kengetallen overheidszwembaden Vlaanderen en Brussel gegevens 2014 & 2015

Kengetallen overheidszwembaden Vlaanderen en Brussel gegevens 2014 & 2015 Kengetallen overheidszwembaden Vlaanderen en Brussel gegevens 2014 & 2015 ISB verzamelt traditiegetrouw praktijkgericht onderzoeksmateriaal m.b.t. overheidszwembaden om zo de belangen van de sector te

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. VISIE OP DE OPGAVE 2. HET GEBOUW IN ZIJN OMGEVING 3. ARCHITECTUUR 4. HET FUNCTIONEEL ONTWERP 5. DUURZAAMHEID EN TECHNIEK 6.

INHOUDSOPGAVE 1. VISIE OP DE OPGAVE 2. HET GEBOUW IN ZIJN OMGEVING 3. ARCHITECTUUR 4. HET FUNCTIONEEL ONTWERP 5. DUURZAAMHEID EN TECHNIEK 6. INTRODUCTIE INHOUDSOPGAVE 1. VISIE OP DE OPGAVE 2. HET GEBOUW IN ZIJN OMGEVING 3. ARCHITECTUUR 4. HET FUNCTIONEEL ONTWERP 5. DUURZAAMHEID EN TECHNIEK 6. ONDERHOUD 7. HET PROCES 8. VRAGEN 1. VISIE OP DE

Nadere informatie

Vlaams kampioenschap & ISF selectie: Zwemmen. woensdag 20 februari 2019 LAGO Brugge Olympia

Vlaams kampioenschap & ISF selectie: Zwemmen. woensdag 20 februari 2019 LAGO Brugge Olympia Vlaams kampioenschap & ISF selectie: Zwemmen woensdag 20 februari 2019 LAGO Brugge Olympia Algemene informatie Deze zwemwedstrijden maken deel uit van de Vlaamse schoolsportcompetitie. Aanvullend zullen

Nadere informatie

Swimming Club Zaventem vzw!

Swimming Club Zaventem vzw! Welkom in de zwemschool van Swimming Club Zaventem vzw! INFORMATIEBROCHURE 03/12/2015 www.scz.be 0 Inhoud 1. Welkom! 2 2. Hoe inschrijven? 2 3. De zwemuren 3 4. Hoe verloopt de eerste les? 3 5. Het zwemseizoen

Nadere informatie

Bouwbedrijf Pellikaan realiseert met David Lloyd in Edegem uniek sport- en leisurecomplex

Bouwbedrijf Pellikaan realiseert met David Lloyd in Edegem uniek sport- en leisurecomplex 6 // VLAAMS TIJDSCHRIFT VOOR SPORTBEHEER / 2016 / N 256 Bouwbedrijf Pellikaan realiseert met David Lloyd in Edegem uniek sport- en leisurecomplex Een pareltje op vlak van sport- en leisurefaciliteiten

Nadere informatie

GEMEENTERAAD 20 DECEMBER 2016 RETRIBUTIEREGLEMENT ZWEMBADEN EN RECREATIEDOMEIN NETEPARK

GEMEENTERAAD 20 DECEMBER 2016 RETRIBUTIEREGLEMENT ZWEMBADEN EN RECREATIEDOMEIN NETEPARK GEMEENTERAAD 20 DECEMBER 2016 RETRIBUTIEREGLEMENT ZWEMBADEN EN RECREATIEDOMEIN NETEPARK Artikel 1 Met ingang 01/01/2017 tot en met 31/12/2019, geldt onderstaand retributiereglement voor het gebruik van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD 30 AUGUSTUS 2016 RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR GEBRUIK VAN DE ZWEMBADEN EN RECREATIEDOMEIN NETEPARK

GEMEENTERAAD 30 AUGUSTUS 2016 RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR GEBRUIK VAN DE ZWEMBADEN EN RECREATIEDOMEIN NETEPARK GEMEENTERAAD 30 AUGUSTUS 2016 RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR GEBRUIK VAN DE ZWEMBADEN EN RECREATIEDOMEIN NETEPARK Artikel 1 Met ingang van 01/09/2016 en voor een periode eindigend op 31/12/2019, wordt het retributiereglement

Nadere informatie

TE KOOP RECHTSTREEKS VAN DE BOUWHEER VRIJ VAN ONTWERP

TE KOOP RECHTSTREEKS VAN DE BOUWHEER VRIJ VAN ONTWERP TE KOOP RECHTSTREEKS VAN DE BOUWHEER VRIJ VAN ONTWERP Eigentijdse nieuw te bouwen gezinswoning te Bilzen (Hoelbeek). Linkerwoning van een tweewoonst van 140m 2 op een perceel van 5a53ca Adres: Hoelbeekstraat

Nadere informatie

Provincie Antwerpen pakt uit met toonaangevend zwembad De Nekkerpool in domein De Nekker

Provincie Antwerpen pakt uit met toonaangevend zwembad De Nekkerpool in domein De Nekker 6 // vlaams tijdschrift voor sportbeheer / 2013-2014 / n 238 Provincie Antwerpen pakt uit met toonaangevend zwembad De Nekkerpool in domein De Nekker Nele Van Malderen verantwoordelijke communicatie De

Nadere informatie

Gaverbad. op het provinciaal domein De Gavers te Geraardsbergen 1. PROJECT [ IN DE KIJKER ] HISTORIEK

Gaverbad. op het provinciaal domein De Gavers te Geraardsbergen 1. PROJECT [ IN DE KIJKER ] HISTORIEK [ IN DE KIJKER ] 5 Gaverbad Het op het provinciaal domein De Gavers te Geraardsbergen 1. PROJECT 1.1 HISTORIEK Op 24 augustus 2000 keurde de Bestendige Deputatie het aanbestedingsdossier voor de bouw van

Nadere informatie

ALTERNATIEVE BEHEERSVORMEN. PPS Avant la lettre Al bijna 30 jaar een succesvolle samenwerking tussen clubs en gemeente

ALTERNATIEVE BEHEERSVORMEN. PPS Avant la lettre Al bijna 30 jaar een succesvolle samenwerking tussen clubs en gemeente PPS Avant la lettre Al bijna 30 jaar een succesvolle samenwerking tussen clubs en gemeente BORNEM - LIGGING Uithoek Provincie Antwerpen Oost-Vlaanderen - Vlaams Brabant Gouden driehoek 45 km 2 - mooiste

Nadere informatie

9. Vragenlijst tevredenheid gebruikers zwembad

9. Vragenlijst tevredenheid gebruikers zwembad 9. Vragenlijst tevredenheid gebruikers zwembad I. Identificatiegegevens Zwembad: Leeftijd: jaar Beroep: O Arbeider O Bediende O Zelfstandige O Werkloos O Gepensioneerde O Student O Anders, nl.: Geslacht:

Nadere informatie

Residentie De Burggraven. Voorstelling Residentie De Burggraven 1

Residentie De Burggraven. Voorstelling Residentie De Burggraven 1 Residentie De Burggraven Voorstelling Residentie De Burggraven 1 Ons project in Evergem is gelegen op het kruispunt van de Kerkbruggestraat met de Doornzeelsestraat, en de Doornzeelsestraat met de Grovermansdreef.

Nadere informatie

NOTITIE: Resultaten enquête 2 mei 2017

NOTITIE: Resultaten enquête 2 mei 2017 NOTITIE: Resultaten enquête 2 mei 2017 Geachte lezer, Om te zorgen voor voldoende participatie van de gebruikers, ook van de recreatieve zwemmers, is er onder de recreatieve zwemmers in Enschede een enquête

Nadere informatie

ZWEMLESSEN VOOR ALLE LEEFTIJDEN TIJDEN & TARIEVEN. seizoen 2018 geldig in de periode van 20 aug. t/m 31 dec. 2018

ZWEMLESSEN VOOR ALLE LEEFTIJDEN TIJDEN & TARIEVEN. seizoen 2018 geldig in de periode van 20 aug. t/m 31 dec. 2018 ZWEMLESSEN VOOR ALLE LEEFTIJDEN TIJDEN & TARIEVEN seizoen 2018 geldig in de periode van 20 aug. t/m 31 dec. 2018 versie augustus 2018 onder voorbehoud van typefouten en wijzigingen in het programma. Raadpleeg

Nadere informatie

zwemlessen voor alle leeftijden tijden & tarieven seizoen 2019 geldig in de periode van 7 januari t/m 5 juli 2019

zwemlessen voor alle leeftijden tijden & tarieven seizoen 2019 geldig in de periode van 7 januari t/m 5 juli 2019 zwemlessen voor alle leeftijden tijden & tarieven seizoen 2019 geldig in de periode van 7 januari t/m 5 juli 2019 versie maart 2019 onder voorbehoud van typefouten en wijzigingen in het programma. Raadpleeg

Nadere informatie

TE KOOP RECHTSTREEKS VAN DE BOUWHEER VRIJ VAN ONTWERP

TE KOOP RECHTSTREEKS VAN DE BOUWHEER VRIJ VAN ONTWERP TE KOOP RECHTSTREEKS VAN DE BOUWHEER VRIJ VAN ONTWERP Landelijke nieuw te bouwen gezinswoning te Gingelom. Half open bebouwing van 152m 2 op een perceel van 4a00ca Adres: Statiestraat 73, Gingelom Perceel

Nadere informatie

zwemlessen voor alle leeftijden tijden & tarieven seizoen 2019 geldig in de periode van 19 augustus t/m 31 december 2019

zwemlessen voor alle leeftijden tijden & tarieven seizoen 2019 geldig in de periode van 19 augustus t/m 31 december 2019 zwemlessen voor alle leeftijden tijden & tarieven seizoen 2019 geldig in de periode van 19 augustus t/m 31 december 2019 versie augustus 2019 onder voorbehoud van typefouten en wijzigingen in het programma.

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1205265 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever PROVINCIAAL DOMEIN PUYENBROECK - Renovatie buitenbaden - technische installaties en bouwkundige

Nadere informatie

H U I S - KE E R B E R G E N

H U I S - KE E R B E R G E N H U I S - KE E R B E R G E N 475.000 Slaapkamers 3 Badkamers 1 Totale oppervlakte 2836 m² Tuin oppervlakte 2600 m² Garages 1 LOCATIE Gelegen in een rustige straat vlakbij het residentiële golf- en meerdomein

Nadere informatie

onafhankelijke woning Geen enkele kost voor het verbruik van elektriciteit, verwarming, drinkwater Geen black-out meer 0% vervuiling geen CO 2

onafhankelijke woning Geen enkele kost voor het verbruik van elektriciteit, verwarming, drinkwater Geen black-out meer 0% vervuiling geen CO 2 Ontwerpt de autonome Voor 258.7 Incl. BTW Prijs zonder terrein en ereloon architect (± 5%) onafhankelijke woning Geen enkele kost voor het verbruik van elektriciteit, verwarming, drinkwater Geen black-out

Nadere informatie

Vastgesteld door de Raad van Bestuur op 20 juni 2017, gewijzigd door de Raad van Bestuur op 7 mei 2018

Vastgesteld door de Raad van Bestuur op 20 juni 2017, gewijzigd door de Raad van Bestuur op 7 mei 2018 Reglement Huishoudelijk reglement Sint-Annazwembad Vastgesteld door de Raad van Bestuur op 20 juni 2017, gewijzigd door de Raad van Bestuur op 7 mei 2018 Bekendgemaakt op www.maldegem.be op 4 juni 2018

Nadere informatie

F R E D - projects. ! Flanders Real Estate Development Projects HUYZE T STEENTJE. Gekoppelde nieuwbouwwoningen te Laarne

F R E D - projects. ! Flanders Real Estate Development Projects HUYZE T STEENTJE. Gekoppelde nieuwbouwwoningen te Laarne HUYZE T STEENTJE Gekoppelde nieuwbouwwoningen te Laarne Huyze t Steentje : Beschrijving Laarne, Hoekstraat 28 Op een boogscheut van het centrum van Laarne, in een pittoreske landelijke omgeving bouwt de

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1205265 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROVINCIAAL DOMEIN PUYENBROECK - Renovatie buitenbaden - technische installaties en bouwkundige

Nadere informatie

zwemlessen voor alle leeftijden tijden & tarieven seizoen 2018 geldig in de periode van 20 aug. t/m 31 dec. 2018

zwemlessen voor alle leeftijden tijden & tarieven seizoen 2018 geldig in de periode van 20 aug. t/m 31 dec. 2018 zwemlessen voor alle leeftijden tijden & tarieven seizoen 2018 geldig in de periode van 20 aug. t/m 31 dec. 2018 versie aug. 2018 onder voorbehoud van typefouten en wijzigingen in het programma. Raadpleeg

Nadere informatie

OPEN MARKTBEVRAGING. Zwemwater voor de Mechelaars OPROEP BELANGSTELLENDE KANDIDATEN

OPEN MARKTBEVRAGING. Zwemwater voor de Mechelaars OPROEP BELANGSTELLENDE KANDIDATEN OPEN MARKTBEVRAGING Zwemwater voor de Mechelaars OPROEP BELANGSTELLENDE KANDIDATEN 1. Inleiding Op dit moment telt de stad Mechelen één stedelijk zwembad (zwembad Geerdegemvaart, gelegen in de Leliestraat)

Nadere informatie

Besluit van de gemeenteraad van 25 juni 2015

Besluit van de gemeenteraad van 25 juni 2015 Gemeente Grimbergen Provincie Vlaams-Brabant NIS-nr.: 23025 Besluit van de gemeenteraad van 25 juni 2015 (22 e en 23 e zaak) Gemeentelijk retributiereglement op het ter beschikking stellen van sportinfrastructuur

Nadere informatie

De gemeenteraad keurt het gewijzigde retributiereglement voor gebruik van de zwembaden en recreatiedomein Netepark unaniem goed als volgt:

De gemeenteraad keurt het gewijzigde retributiereglement voor gebruik van de zwembaden en recreatiedomein Netepark unaniem goed als volgt: GEMEENTERAAD 15 DECEMBER 2015 RETRIBUTIEREGLEMENT ZWEMBADEN EN RECREATIEDOMEIN NETEPARK De gemeenteraad keurt het gewijzigde retributiereglement voor gebruik van de zwembaden en recreatiedomein Netepark

Nadere informatie

INFOBROCHURE TECHNISCHE INFO. Werf Sint-Niklaas, Belsele Watermolenwijk II fase 4 12 koopwoningen

INFOBROCHURE TECHNISCHE INFO. Werf Sint-Niklaas, Belsele Watermolenwijk II fase 4 12 koopwoningen INFOBROCHURE TECHNISCHE INFO 3 Werf Sint-Niklaas, Belsele Watermolenwijk II fase 4 12 koopwoningen 2 Inhoudsopgave 3 Situerings- en liggingsplan p. 4-5 Plannen der woongelegenheden p. 9 I. Plan woning

Nadere informatie

Aan de bewoners van dit pand: STICHTING INFORMATIE 2015 ZWEMBAD DE DINGE ZWEMBADEN DE BREEDE

Aan de bewoners van dit pand: STICHTING INFORMATIE 2015 ZWEMBAD DE DINGE ZWEMBADEN DE BREEDE Aan de bewoners van dit pand: STICHTING ZWEMBADEN EEMSMOND INFORMATIE 2015 ZWEMBAD DE DINGE ZWEMBAD DE BREEDE De winter is bijna ten einde en het zwemseizoen staat weer voor de deur. In de gemeente Eemsmond

Nadere informatie

Vastgesteld door de Raad van Bestuur op 23 mei 2019, gewijzigd door de Raad van Bestuur op 24 september 2019

Vastgesteld door de Raad van Bestuur op 23 mei 2019, gewijzigd door de Raad van Bestuur op 24 september 2019 Reglement Huishoudelijk reglement Sint-Annazwembad Vastgesteld door de Raad van Bestuur op 23 mei 2019, gewijzigd door de Raad van Bestuur op 24 september 2019 Bekendgemaakt op www.maldegem.be op 26 september

Nadere informatie

zwemblad

zwemblad zwemblad www.de-warande.nl www.sportbedrijfoosterhout.nl sportbedrijf oosterhoutbrochure warande def 2.indd 1 27-4-2009 8:44:06 2 sportbedrijf Oosterhout De Warande Op Recreatieoord de Warande kun je zwemmen,

Nadere informatie

WELKOM IN DE WATERWERELD

WELKOM IN DE WATERWERELD WELKOM IN DE WATERWERELD ZWEMMEN RECREATIEF ZWEMMEN Zwemmen voor jong & oud! 12.00-13.00 uur* 14.00-15.30 uur (speciaal tarief) 12.00-13.00 uur* Zondag 14.00-16.00 uur Er is voldoende speel- en drijfmateriaal

Nadere informatie

Treffer. Zwembad. Waregems zwembad. Kletsnatte pret. in het vernieuwde [ IN DE KIJKER ] 5 DE TREFFER VERWENT

Treffer. Zwembad. Waregems zwembad. Kletsnatte pret. in het vernieuwde [ IN DE KIJKER ] 5 DE TREFFER VERWENT [ IN DE KIJKER ] 5 Kletsnatte pret Zwembad in het vernieuwde Treffer Waregems zwembad De Treffer Het Waregems waterbakske heeft 25 jaar schitterende diensten bewezen. Dit uitte zich in een jaargemiddelde

Nadere informatie

Vijf jaar jonge villa met topafwerking te Wielsbeke

Vijf jaar jonge villa met topafwerking te Wielsbeke Vijf jaar jonge villa met topafwerking te Wielsbeke Prachtig ingericht! De woning met domotica -en ventilatiesysteem,gelegen in een rustige buurt te Sint-Baafs-Vijve bestaat uit een lichtrijk, open portaal,

Nadere informatie

900m 2 Bewoonbare opp. 9 Slaapkamers Prijs. 8 Badkamers. 9690m 2 Grondoppervlakte. 17 Sep Pagina 1 UNIEK OPPORTUNITEIT!!

900m 2 Bewoonbare opp. 9 Slaapkamers Prijs. 8 Badkamers. 9690m 2 Grondoppervlakte. 17 Sep Pagina 1 UNIEK OPPORTUNITEIT!! 17 Sep 2019 - Pagina 1 1.395.000 Prijs 9 Slaapkamers 8 Badkamers 900m 2 Bewoonbare opp. 9690m 2 Grondoppervlakte UNIEKE OPPORTUNITEIT! Kapellen: Instapklare moderne luxevilla met binnenzwembad en private

Nadere informatie

Reglement van interne orde.

Reglement van interne orde. Reglement van interne orde. Tijdens de gemeenteraadszitting van 29 juni werd het reglement van interne orde goedgekeurd. De huurders van de zaal dienen zich te houden aan dit reglement: Artikel 1 Beschrijving

Nadere informatie

Dommelslag. Zwembad. een voltreffer op alle gebied [ IN DE KIJKER ] 5

Dommelslag. Zwembad. een voltreffer op alle gebied [ IN DE KIJKER ] 5 [ IN DE KIJKER ] 5 Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid Zwembad Dommelslag een voltreffer op alle gebied Het Pelter zwemcomplex Dommelslag, het eerste project van publiekprivate samenwerking

Nadere informatie

Toelichting vanuit het gezichtspunt Ingenieur Speciale technieken en EPB

Toelichting vanuit het gezichtspunt Ingenieur Speciale technieken en EPB Energiezuinige zwembaden: Case Study Bart Callens is Senior Project Engineer bij VK Engineer. Daar leidt hij het projectteam van ingenieurs en design assistants, zowel voor sportinfrastructuur, maar eveneens

Nadere informatie

Zwembad De Zijl Vijf Meibad. winter Openingstijden 2016/2017. Sportaccommodaties

Zwembad De Zijl Vijf Meibad. winter Openingstijden 2016/2017. Sportaccommodaties Zwembad De Zijl winter Openingstijden 2016/2017 Sportaccommodaties www.leiden.nl/zwemmen Openingstijden Vrijzwemmen Zwembad De Zijl Winterseizoen (september t/m april) Wedstrijdbad minimaal 3 banen Instructiebad

Nadere informatie

NIEUWBOUW KOERBELT 2.0 RIJSSEN-HOLTEN. OLCO Mark Westra

NIEUWBOUW KOERBELT 2.0 RIJSSEN-HOLTEN. OLCO Mark Westra NIEUWBOUW KOERBELT 2.0 RIJSSEN-HOLTEN OLCO Mark Westra Inhoud presentatie 1. Opgave & uitgangspunten 2. Visie op opgave 3. Toelichting zwembad 4. Toelichting sporthal 5. Technische uitgangspunten 6. Stedenbouwkundige

Nadere informatie

Over bezoekersaantallen, AGB s en zwemshorts

Over bezoekersaantallen, AGB s en zwemshorts 28 // VLAAMS TIJDSCHRIFT VOOR SPORTBEHEER / 2013 / N 237 Pellikaan Over bezoekersaantallen, AGB s en zwemshorts kengetallen overheidszwembaden 2009-2012 Marjolein van Poppel stafmedewerker ISB marjolein.vanpoppel@isbvzw.be

Nadere informatie

Gerenoveerd Genks zwembad opent

Gerenoveerd Genks zwembad opent Gerenoveerd Genks zwembad opent Na een sluitingsperiode van een jaar gaat het zwembad van de stad Genk binnenkort weer open. Het gerenoveerde bad is een primeur voor de provincie Limburg. Het nieuwe bad,

Nadere informatie

Gemeente s-hertogenbosch. Overkapping 25-meter zwembassin Kwekkelstijn. Technisch ontwerp opdrachtgever. project. fase.

Gemeente s-hertogenbosch. Overkapping 25-meter zwembassin Kwekkelstijn. Technisch ontwerp opdrachtgever. project. fase. opdrachtgever Gemeente s-hertogenbosch project Overkapping 25-meter zwembassin Kwekkelstijn fase Technisch ontwerp datum 21.09.2017 projectnummer 2016038 december 2017 maart 2018 april 2018 afronding funderingswerk

Nadere informatie

Informatie seizoen 2017 Kom naar openluchtzwembad De Sawn Doarpen voor een frisse duik en voor de verschillende activiteiten!

Informatie seizoen 2017 Kom naar openluchtzwembad De Sawn Doarpen voor een frisse duik en voor de verschillende activiteiten! Opening op zaterdag 6 mei 2017 Toegang gratis! Informatie seizoen 2017 Kom naar openluchtzwembad De Sawn Doarpen voor een frisse duik en voor de verschillende activiteiten! www.sawndoarpen.nl In Gytsjerk

Nadere informatie

Tarievenlijst stedelijke sportinfrastructuur

Tarievenlijst stedelijke sportinfrastructuur Tarievenlijst stedelijke sportinfrastructuur 1. De tarieven Zwembaden (individuelen aan kassa) Sauna 18,00 10,50 10,80 7,00 2,10 Sauna 11-beurtenkaart (1 jaar geldig) 180,00 105,00 108,00 70,00 21,00 Whirlpool

Nadere informatie

De nieuwe leerlijn zwemmen?

De nieuwe leerlijn zwemmen? De nieuwe leerlijn zwemmen? De nieuwe leerlijn zwemmen is een onderbouwde leidraad om het zwemonderricht in zwembaden te coördineren en stroomlijnen. Het gaat om zwemmen als sport, als belangrijke vaardigheid

Nadere informatie

TE KOOP SCHILDE Luxe Villa in Engelse Cottage Stijl op een perceel van ca. 2475m2 Vraagprijs: 1.395.000 Referentie: 2368

TE KOOP SCHILDE Luxe Villa in Engelse Cottage Stijl op een perceel van ca. 2475m2 Vraagprijs: 1.395.000 Referentie: 2368 Technische details HOOFDKENMERKEN Type: Woning Bouwjaar: 2006 Renovatiejaar: INRICHTING Aantal slaapkamers: 6 Aantal badkamers: 3 OPPERVLAKTES Grondoppervlakte: ca.2475 m² Woonoppervlakte: ca. 456 m² ANDERE

Nadere informatie

Informatiebrief 2018 Aquajogging Aquarobic

Informatiebrief 2018 Aquajogging Aquarobic Informatiebrief 2018 Aquajogging Aquarobic Geachte gast, Teneinde u correct te informeren treft u hierbij de benodigde informatie aan, welke er dient bij te dragen u een heldere kijk op de Aqua-lessen

Nadere informatie

Programma. Zomervakantie 2016 25 juli t/m 4 september. RECREATIE

Programma. Zomervakantie 2016 25 juli t/m 4 september.  RECREATIE RECREATIE ontspanning & plezier Programma Zomervakantie 2016 25 juli t/m 4 september ens de zomervakantie 2016 geldt een aangepast doelgroepenprogramma in de diverse baden voor o.a. vrijzwemmen, banenzwemmen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tarieven van het zwembad en de gemeentelijke sportinfrastructuur

Huishoudelijk reglement tarieven van het zwembad en de gemeentelijke sportinfrastructuur sector sport Reglement Huishoudelijk reglement tarieven van het zwembad en de gemeentelijke sportinfrastructuur Artikel 1 : Dit reglement is van toepassing op onderstaande accommodaties met uitzondering

Nadere informatie

1. Vriendjesdag: zaterdag 24 juni 2017

1. Vriendjesdag: zaterdag 24 juni 2017 1. Vriendjesdag: zaterdag 24 juni 2017 Wat houdt de vriendjesdag in? 1 uur zwemmen waarvan 30 minuten les en 30 minuten vrij zwemmen Elke zwemmer mag 1 of 2 vriendjes uitnodigen. Gratis toegang voor de

Nadere informatie

Vastgoed Rijken TE HUUR. Verkoop verhuur beheer. Ruime woning met 4 slaapkamers in het centrum van Achel!

Vastgoed Rijken TE HUUR. Verkoop verhuur beheer. Ruime woning met 4 slaapkamers in het centrum van Achel! Vastgoed Rijken Verkoop verhuur beheer TE HUUR Ruime woning met 4 slaapkamers in het centrum van Achel! Grevenbroekstraat 38 3930 Achel Beschrijving: De woning omvat op de gelijkvloerse verdieping een

Nadere informatie

Trefdag Zwembaden. Toepassing Huishoudelijk Reglement 15 oktober 2009

Trefdag Zwembaden. Toepassing Huishoudelijk Reglement 15 oktober 2009 Trefdag Zwembaden Toepassing Huishoudelijk Reglement 15 oktober 2009 Inhoud Vlarem Huishoudelijke reglementen Politiereglement Politie Vlarem Het huishoudelijk reglement moet op een goed zichtbare plaats

Nadere informatie

Verslag van de beheerraad van de Overpeltse sportraad van 4 oktober 2011

Verslag van de beheerraad van de Overpeltse sportraad van 4 oktober 2011 Verslag van de beheerraad van de Overpeltse sportraad van 4 oktober 2011 Aanwezig : G. Janssen, voorzitter, R. Witters, P. Vandersanden,, J. Wilms, L. Swinnen, C. Grzesiak, L. Royackers, A. Loos, C. Rabijns,

Nadere informatie

De naam voor de zwemvereninging in Molenheide ( jaargang 2008 )

De naam voor de zwemvereninging in Molenheide ( jaargang 2008 ) ZWiM Nieuwsbrief 3 De naam voor de zwemvereninging in Molenheide ( jaargang 2008 ) Beste Zwimmers Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Dit jaar zijn er enkele nieuwigheden en ook een speciale gebeurtenis.

Nadere informatie

Praktische informatie. Contact: Leuvensesteenweg 194. 1932 Sint - Stevens - Woluwe. Tel. 02/720.88.11. Mogelijkheden:

Praktische informatie. Contact: Leuvensesteenweg 194. 1932 Sint - Stevens - Woluwe. Tel. 02/720.88.11. Mogelijkheden: sportinfrastructuur Gemeentelijke sporthal Sint - Stevens - Woluwe Gemeentelijke sporthal Zaventem Gemeentelijk zwembad "De Motte" Andere sportaccommodaties Buurtsportterreinen Gemeentelijke sporthal Sint

Nadere informatie

kostenraming Haalbaarheid NIEUWBOUW: Zwembad De Eendraght Hellevoetsluis werknummer bbn : 8046 versie : D datum : 11 mei 2015

kostenraming Haalbaarheid NIEUWBOUW: Zwembad De Eendraght Hellevoetsluis werknummer bbn : 8046 versie : D datum : 11 mei 2015 kostenraming Haalbaarheid NIEUWBOUW: Zwembad De Eendraght Hellevoetsluis werknummer bbn : 8046 versie : D datum : 11 mei 2015 opdrachtgever : Drijver en Partners bbn adviseurs pagina 1 van 7 PROJECTGEGEVENS

Nadere informatie

PROCEDURE GEBRUIK/HUUR ZWEMBAD NA NORMALE OPENINGSUREN

PROCEDURE GEBRUIK/HUUR ZWEMBAD NA NORMALE OPENINGSUREN INTERBAD Opdrachthoudende vereniging Veltemweg 35 8310 SINT KRUIS Tel. 050/35.07.77 fax 050/36.45.60 E mail : interbad@skynet.be Dexia : 091-0070170-68 PROCEDURE GEBRUIK/HUUR ZWEMBAD NA NORMALE OPENINGSUREN

Nadere informatie

Startnotitie. 'Uitgangspunten onderzoek privatisering zwembad'

Startnotitie. 'Uitgangspunten onderzoek privatisering zwembad' Startnotitie 'Uitgangspunten onderzoek privatisering zwembad' Oktober 2015 1 Inhoudsopgave 1. Aanleiding... 3 Bloesemakkoord... 3 Sportaccommodatiebeleid... 3 Inhoud startnotitie... 3 Huidige zwembad...

Nadere informatie

De naam voor de zwemvereninging in Molenheide ( jaargang 2008 ) Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Dit jaar zijn er enkele nieuwigheden.

De naam voor de zwemvereninging in Molenheide ( jaargang 2008 ) Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Dit jaar zijn er enkele nieuwigheden. ZWiM Nieuwsbrief 3 De naam voor de zwemvereninging in Molenheide ( jaargang 2008 ) Beste Zwimmers Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Dit jaar zijn er enkele nieuwigheden. 1) Door de reorganisatie van

Nadere informatie

C O N C E P T. Zwembad De Sprank. Het goede gesprek met inwoners en gebruikers IN OPDRACHT VAN: GEMEENTE VENRAY

C O N C E P T. Zwembad De Sprank. Het goede gesprek met inwoners en gebruikers IN OPDRACHT VAN: GEMEENTE VENRAY Zwembad De Sprank Het goede gesprek met inwoners en gebruikers IN OPDRACHT VAN: GEMEENTE VENRAY DEFINITIEF 5 OKTOBER 2016 Colofon IN OPDRACHT VAN > Gemeente Venray PROJECT > VNY1601/Procesmanagement Zwembad

Nadere informatie

Publieke openingsuren 2015-2016

Publieke openingsuren 2015-2016 2015-2016 Publieke openingsuren 2015-2016 openingsuren zijn steeds vatbaar voor wijzigingen PUBLIEKE OPENINGSUREN SCHOOL PERIODE Is het zwembad voor publiek gesloten en zie je er toch licht of veel beweging?

Nadere informatie

Praktische informatie Huishoudelijk reglement Sluitingsdagen Tarieven. Contactgegevens. Leuvensesteenweg Sint - Stevens - Woluwe

Praktische informatie Huishoudelijk reglement Sluitingsdagen Tarieven. Contactgegevens. Leuvensesteenweg Sint - Stevens - Woluwe sportinfrastructuur Gemeentelijke sporthal Sint - Stevens - Woluwe Gemeentelijke sporthal Zaventem Gemeentelijk zwembad "De Motte" Andere sportaccommodaties Buurtsportterreinen Gemeentelijke sporthal Sint

Nadere informatie

S&R Olympia, het nieuw olympisch zwembad in Brugge

S&R Olympia, het nieuw olympisch zwembad in Brugge 6 // vlaams tijdschrift voor sportbeheer / 2015 / n 248 S&R Olympia, het nieuw olympisch zwembad in Brugge Bernard Van Zeebroek commercieel directeur S&R Group nv bernard.vanzeebroek@sr-group.be Op zaterdag

Nadere informatie

Nieuw ontmoetingscentrum Melac geopend in Zwijnaarde: nauwe samenwerking tussen Stad en OCZw leidt tot duurzaam resultaat

Nieuw ontmoetingscentrum Melac geopend in Zwijnaarde: nauwe samenwerking tussen Stad en OCZw leidt tot duurzaam resultaat Nieuw ontmoetingscentrum Melac geopend in Zwijnaarde: nauwe samenwerking tussen Stad en OCZw leidt tot duurzaam resultaat Het ontmoetingscentrum Melac in Zwijnaarde is op donderdag 18 mei officieel geopend.

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK UITVOERING RAADSOPDRACHT BEHOUD HET ZWEMBAD DE WIEMEL

PLAN VAN AANPAK UITVOERING RAADSOPDRACHT BEHOUD HET ZWEMBAD DE WIEMEL PLAN VAN AANPAK UITVOERING RAADSOPDRACHT BEHOUD HET ZWEMBAD DE WIEMEL Opdrachtgever Opdrachtnemer Bestuurlijk: Helm Verhees Ambtelijk: Nellie van Leeuwen Ambtelijk: Marie-Michèle Stokbroeks en Frank Verspa

Nadere informatie

Publieke openingsuren

Publieke openingsuren 2015-2016 Publieke openingsuren 2015-2016 openingsuren zijn steeds vatbaar voor wijzigingen PUBLIEKE OPENINGSUREN SCHOOL PERIODE Is het zwembad voor publiek gesloten en zie je er toch licht of veel beweging?

Nadere informatie

GUY COOLEN Zondag 2 juni 2019 Uitnodiging

GUY COOLEN Zondag 2 juni 2019 Uitnodiging GUY COOLEN Zondag 2 juni 2019 Uitnodiging Beste sportvrienden, Op zondag 2 juni 2019 organiseert De Meerkoet Bree (DMB) haar 13 de Grote Prijs GUY COOLEN. Dit doen we ter nagedachtenis, van een groot zwemmer

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 4 april 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen.

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 4 april 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen. RAAD VAN 2 MEI 2017 Aanwezig: dhr. R. Artois, Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. W. Miseur, dhr. J.M. Hubert, Mevr. I. De Maegd, Mevr. M. Heirman, dhr. P. Van Cauwenberghe,

Nadere informatie

warmwaterbad (Hydro ) onder deskundige begeleiding van een kinesist in M.S centrum in Overpelt.

warmwaterbad (Hydro ) onder deskundige begeleiding van een kinesist in M.S centrum in Overpelt. Provincie Limburg Hotel Pracha Kogelstraat 3 3840 Borgloon Telefoon: 012 742074 Website: www.pracha.be Mail: info@pracha.be Temperatuur: 35 C Jessa Ziekenhuis Revalidatiecentrum Stadsomvaart 11 3500 Hasselt

Nadere informatie

5 de Internationale Grote Prijs GUY COOLEN

5 de Internationale Grote Prijs GUY COOLEN 5 de Internationale Grote Prijs GUY COOLEN 29 mei 2011 Uitnodiging Beste sportvrienden, Op zondag 29 mei 2011 organiseert De Meerkoet Bree (DMB) haar 5de internationale Grote Prijs GUY COOLEN. Dit doen

Nadere informatie

RETRIBUTIES ONTMOETINGSCENTRUM KASTERLEE Geldig van 1 mei 2017 tot en met 31 december 2019

RETRIBUTIES ONTMOETINGSCENTRUM KASTERLEE Geldig van 1 mei 2017 tot en met 31 december 2019 RETRIBUTIES ONTMOETINGSCENTRUM KASTERLEE Geldig van 1 mei 2017 tot en met 31 december 2019 1. Lokalen Ontmoetingscentrum Kasterlee Binnenpad 2 bus 1 2460 Kasterlee ockasterlee@kasterlee.be Lokaal / verdieping

Nadere informatie

Gebruiksvergoeding sport -en multifunctionele accommodaties van de gemeente Noordenveld.

Gebruiksvergoeding sport -en multifunctionele accommodaties van de gemeente Noordenveld. Gebruiksvergoeding sport -en multifunctionele accommodaties van de gemeente Noordenveld. Gebruiksvergoedingen sporthallen ingaande 1 augustus 2015 tot en met 31 juli 2016 de navolgende vergoedingen voor

Nadere informatie

RETRIBUTIES ONTMOETINGSCENTRUM KASTERLEE Geldig van 1 september 2017 tot en met 31 december 2019

RETRIBUTIES ONTMOETINGSCENTRUM KASTERLEE Geldig van 1 september 2017 tot en met 31 december 2019 RETRIBUTIES ONTMOETINGSCENTRUM KASTERLEE Geldig van 1 september 2017 tot en met 31 december 2019 1. Lokalen Ontmoetingscentrum Kasterlee Binnenpad 2 bus 1 2460 Kasterlee ockasterlee@kasterlee.be Lokaal

Nadere informatie

Recente cottage villa met aangelegde en omheinde tuin Charme villa met vier slaapkamers en bureel op gelijkvloers

Recente cottage villa met aangelegde en omheinde tuin Charme villa met vier slaapkamers en bureel op gelijkvloers Recente cottage villa met aangelegde en omheinde tuin Charme villa met vier slaapkamers en bureel op gelijkvloers Uitnodigende cottagewoning: inkomhal met vestiairekast, ruime living, volledig ingerichte

Nadere informatie

6 de Internationale Grote Prijs GUY COOLEN 27 mei 2012 Uitnodiging

6 de Internationale Grote Prijs GUY COOLEN 27 mei 2012 Uitnodiging 6 de Internationale Grote Prijs GUY COOLEN 27 mei 2012 Uitnodiging Beste sportvrienden, Op zondag 27 mei 2012 organiseert De Meerkoet Bree (DMB) haar 6de internationale Grote Prijs GUY COOLEN. Dit doen

Nadere informatie