Dommelslag. Zwembad. een voltreffer op alle gebied [ IN DE KIJKER ] 5

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dommelslag. Zwembad. een voltreffer op alle gebied [ IN DE KIJKER ] 5"

Transcriptie

1 [ IN DE KIJKER ] 5 Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid Zwembad Dommelslag een voltreffer op alle gebied Het Pelter zwemcomplex Dommelslag, het eerste project van publiekprivate samenwerking op het gebied van sport in Vlaanderen, blijkt 3 maanden na de opening een voltreffer te zijn op alle gebied. Niet alleen kon de bouw van het zwembad worden gerealiseerd binnen het vooropgestelde budget van Euro, ook het publiek weet de weg naar het zwembad blijkbaar te vinden. Eind augustus, 2 maanden na de opening, passeerde reeds de ste bezoeker de kassa. Meteen een bewijs dat deze eerste publiekprivate samenwerking haar doel niet gemist heeft. De gemeenten Neerpelt en Overpelt, verenigd in de intercommunale Pelt (binnenkort de opdrachthoudende vereniging Pelt), sloten op 23 juni 2001 een concessieovereenkomst met de groep NV S&R Pelt voor het conceptie, de realisatie en de exploitatie van een intergemeentelijk zwembad. Deze groep stond en staat in voor het concept, de realisatie en de exploitatie van zwembad Dommelslag. In de overeenkomst werden ook aangepaste tarieven voor scholen en watersportverenigingen opgenomen. De beide gemeentebesturen betalen voor dit alles jaarlijks een vaste (geïndexeerde) dotatie en dit gedurende de eerstvolgende 30 jaar. Deze P.P.S formule werd in het VTS tijdschrift nummer 163 reeds toegelicht. Zwembad Dommelslag is een uitgebreid en zeer eigentijds complex voor watersport en waterrecreatie geworden met een totale wateroppervlakte van maar liefst 725 m 2. Ontwerper Artabel tekende daarvoor drie baden uit: een wedstrijdbad van 25 x 15,4 meter met een verstelbare diepte van 90 tot 250 cm, een instructie - en golfslagbad van 130 m 2 en een recreatiebad met wildwaterbaan, warmwaterlagune en kinderhoek van 220 m 2.

2 [ IN DE KIJKER ] 7 WAT VOORAF GING Het zwembad van Overpelt wordt gesloten om dringende veiligheidsredenen (stabiliteitsprobleem). Het zwembad van Neerpelt blijft open maar moet ook ingrijpend renoveren. sep 1996 feb 1997 Overpelt laat haalbaarheidsstudies uitvoeren voor de bouw van een nieuw zwembad of de renovatie van het bestaande Overpelt en Neerpelt beslissen om samen een intercommunaal zwembad te bouwen Europese publicatie concessie openbare werken Gunning concessie openbare werken aan de NV S & R Pelt Bouwvergunning Aanvang der werken Officiële opening Milieu en energie Vele zwembaden zijn grote energiegebruikers. Omwille van de hoge luchttemperatuur en relatieve vochtigheid zijn de transmissie- en ventilatieverliezen er normalerwijze belangrijker dan in vele andere gebouwen. Bovendien verbruikt de filterinstallatie continu elektriciteit. Per zwemmer wordt normaal 50 tot 100 l water verbruikt (minimaal 30 l voor het filtersysteem en het overige voor douche, schoonmaak, toiletten, ). Dit water is van drinkwaterkwaliteit en wordt nadien in de riolering geloosd. HET PROJECT: «DRIE BADEN»-CONCEPT CONCEPTUELE UITGANGSPUNTEN Programma Het ontwerp voor het nieuwe sport - en recreatiebad is ontstaan vanuit volgende overwegingen: Het school- en clubzwemmen een degelijke infrastructuur aanbieden zonder hiervoor hoge tarieven te moeten vragen. Het deficit op een aanvaardbaar niveau brengen door voldoende vrije zwemmers aan te trekken die een economisch verantwoorde prijs betalen. Dit wordt gerealiseerd door de aantrekkingskracht van het zwembad te verhogen via recreatieve voorzieningen van hoge kwaliteit waarbij in eerste instantie families en rustige recreanten een aanbod krijgen. Spectaculaire en wilde attracties die slechts een beperkte doelgroep aanspreken worden vermeden. Sport- en Recreatiebad Pelt diende uitgebouwd tot een energiezuinig en milieubewust zwembad dat als voorbeeld kan worden gesteld : Reduceren van alle energieverbruiken: compact en luchtdicht bouwen, beglazing goed oriënteren, efficiente technische installaties uitwerken (verdamping minimaliseren, drukverliezen beperken, ). Recupereren van afvalwarmte, energie terugwinnen uit de afgeblazen lucht en het geloosde water: installatie van warmtewisselaars met warmtepomp. Efficiënt omzetten van primaire energie: toepassen van rookgascondensatie. Beperken van de lozing van afvalwater door hergebruik van filter- en douchewater. DE BADEN: EEN DRIEBADEN-CONCEPT Het nieuwe zwembad is een samenvoeging van sportzwemmen, initiatie/doelgroepenzwemmen en recrea-

3 8 [ IN DE KIJKER ] tiezwemmen, waarbij voor elk van de drie onderdelen een hoge kwaliteit wordt aangeboden. Het geheel wordt afgestemd op een gemeentelijk gebruik en komt tegemoet aan de wensen van de diverse gebruikers. Het wedstrijdbad Het wedstrijdbad kan door een glazen schuifwand worden afgescheiden van de overige baden en afzonderlijk functioneren voor bv. een zwemwedstrijd terwijl de andere baden (recreatie) toch open blijven voor het publiek. De opdeling begint reeds in de inkomhal waar links en rechts van de kassa een afzonderlijke toegang naar de kleedkamers is voorzien: enerzijds voor scholen, clubs of groepen en anderzijds voor de individuele bezoeker. Ook in de kleedkamers kunnen we deze compartimentering bij bv. een wedstrijd doortrekken. Elk deel beschikt over een eigen sanitaire blok. Het wedstrijdbad (15,40 x 25 meter) omvat 6 officiële wedstrijdbanen en voldoet volledig aan de FINA-reglementering voor wedstrijdzwemmen. Beide kopzijden zijn uitgerust met mobiele keerwanden. Voor instructie en schoolzwemmen kan er of in de lengte worden gewerkt in 8 oefenbanen of in de breedte in 10 banen van 15,4 meter lang en 2,5 meter breed. Het bad is bovendien uitgerust met een beweegbare bodem. Hiermee kan de diepte van de ondiepe zone worden ingesteld tussen 0 en 250 cm. Over de ganse lengte van het competitiebad bevindt zich een tribune op de eerste verdieping. Aan de tegenoverstelde zijde zijn zitbanken uitgewerkt in de buitenmuur om een maximaal aantal zwemmers bij zwemwedstrijden te kunnen plaatsen. Het wedstrijdsecretariaat kan plaatsnemen in een af te scheiden gedeelte van de cafetaria op de eerste verdieping met rechtstreeks zicht op het competitiebad. Doelgroepen-, instructie- en golfslagbad Het instructiebad uit het minimumprogramma is uiteindelijk geëvolueerd tot een volwaardig doelgroepen-, instructie- en golfslagbad met een oppervlakte van 130 m 2, zeer flexibel in te stellen al naargelang het gebruik. D.m.v. een pompsysteem en een bufferkelder kunnen er twee waterniveaus ingesteld worden (vb. laag water voor watergewenning, hoog water voor aquajogging): Bij doelgroepzwemmen bedraagt de diepte achteraan 130 cm en vooraan 70 cm (diepe waterstand). Bij instructiezwemmen kan ook voor de ondiepe waterstand (100 cm achteraan en 40 cm vooraan) gekozen worden. Tijdens golfslag bedraagt de diepte ter plaatse van de golfslagkamers 100 cm, aan de trap is dat 40 cm. De recreatiebaden Het recreatiebad (220 m 2 ) kreeg een gezinsvriendelijke invulling met peuter en kleuterbad, warmwaterlagune met sauna, whirlpool, stoombad, stroomversnelling, massage en zonnebank en een familiale wildwaterbaan. Deze wildwaterbaan is veel veiliger en toch attractiever dan de wildwaterbanen uit de grote recreatiebaden.

4 [ IN DE KIJKER ] 9 Peuter- en kleuterbaden In de peuter en kleuterbaden vinden we drie waterdieptes: 20, 30 en 40 cm. Een aantal speelelementen maken de watergewenning erg uitdagend voor de kleinsten. Naast het bad is er voldoende zitruimte met luiertafel en kinderparkjes. De wildwaterbaan Een tweede basisattractie is een gezinsvriendelijke wildwaterbaan. Dit is een bewuste keuze omdat zowel de capaciteit als de attractiviteit van een wildwaterbaan vele malen hoger is dan deze van een glijbaan. Ze is ondiep (maximaal 120 cm) en geschikt voor minder ervaren zwemmers zoals jongere kinderen en weinig geoefende volwassenen. De wildwaterbaan bestaat uit een opeenvolging van hellingen en kleinere tussenbaden. In elk deel is de waterstroming anders. Warmwaterlagune Deze zone maakt deel uit van het recreatiebad en omvat: één saunacabine; één stoomcabine; twee koude douches. een relaxterras; een stroomversnelling met bruisbank en centrale whirlpool. DE OMKADERING De baden worden omkaderd met uitgebreide voorzieningen, gebruik makend van de modernste technieken. 32 individuele kleedkamers (waarvan 2 familiekleedkamers en 2 voor rolstoelgebruikers) voorzien van 222 kleedkastjes en 5 kleedkamers voor groepen voorzien van 76 kleedkastjes.

5 [ IN DE KIJKER ] 11 Een café-restaurant met uitzicht op de drie baden. Centraal is een volwaardige keuken opgesteld die voldoet aan de H.A.C.C.P.normen. Een op het zuiden georiënteerd buitenterras met zicht op het recreatiebad. Dit buitenterras staat in relatie met de cafetaria en een (nog aan te leggen) speeltuin. Een zwemmersterras dat wordt bediend vanuit de cafetaria. Door de wat hogere ligging van het zwemmersterras heeft men er een uitstekend uitzicht over de baden. Ruime bergingen voor zowel eigen gebruik als voor de clubs. Aansluitend bij het 25m-bad is een berging voorzien met buitendeur en compressor voor de duikclubs. Via een keldertrap is een grote bergruimte in de kelder bereikbaar waar het minder courant materiaal kan opgeslagen worden. In de doorgang ernaar zijn een zevental clubkasten voorzien. Een lift bedient alle niveaus van kelder tot verdieping. Hij is zowel bruikbaar voor rolstoelgebruikers als voor intern transport (poetsmachine, toelevering cafetaria,...). BESLUIT: EEN UITGEBALANCEERD EVENWICHT Dit programma overstijgt ruimschoots de eisen van het minimumprogramma opgelegd in het bestek. Het biedt een zeer goed uitgebalanceerd evenwicht tussen de 3 gebruikersgroepen. Er zijn voorzieningen op hoog niveau voor scholen en clubs. Er is een mogelijkheid tot doelgroepzwemmen in 25m-bad en in een doelgroepenbad. Er is attractiviteit met stroomversnellingen, golfslag, peuter en kleuterbaden. Kortom: het nieuwe zwembad is een gemeentelijke en familievriendelijke interpretatie van topattracties uit recreatieparken. ZWEMBAD DOMMELSLAG TECHNISCH BEKEKEN PARKING Dommelslag Een ruime parking voorzien van: 200 fietsenstallingen; 5 parkings voor bussen; 118 parkings voor wagens. BOUWKUNDIGE MATERIALEN Dommelslag Onderbouw De volledige kelderruimte, de bufferkelders, de baden, de vloeren van de perrons en de kleedkamers zijn opgebouwd uit chemisch resistent waterdicht beton. Hierdoor wordt een waterdichting in de massa gecreëerd en is een bijkomende waterdichting overbodig.

6 [ IN DE KIJKER ] 13 De scheidingswanden zijn gemetseld in zware betonblokken die niet capillair zijn. Dakstructuur De dakstructuur bestaat uit balken gelamelleerd hout waartussen kinderbalken in gezaagd hout worden geplaatst. Erboven werden houtvezelcementplaten geplaatst die eveneens een akoestische absorptie verzorgen. Schrijnwerk Het buitenschrijnwerk werd uitgevoerd in thermisch onderbroken gemoffeld aluminium. Het binnenschrijnwerk is in niet-thermisch onderbroken gemoffeld aluminium voorzien. De deurkozijnen zijn uit roestvrij staal of volkern vervaardigd. De deurbladen bestaan uit volkern bevestigd op een lattenrooster. Vloeren Alle voor het publiek toegankelijke delen zijn getegeld met een in de massa gekleurde grestegel. In de natte zone wordt een helling van ca. 2% aangehouden. Het water wordt afgevoerd naar in de tegelwerken geïntegreerde uitgeronde gootjes waarin op regelmatige afstanden afvoerputten met grote doorlaat en roestvrijstalen deksel gemonteerd werden. STRUCTURELE PRINCIPES Fundering Het gebouw werd volledig voorzien op een algemene funderingsplaat waarin geen dillatatievoegen werden voorzien. Windstabiliteit De windstabiliteit wordt verkregen door het integreren van constructieve schijven in gewapend beton in de buitengevels. TECHNISCHE PRINCIPES Verwarming en ventilatie Warmteproductie Als energiebron wordt gebruik gemaakt van aardgas. De warmteproductie wordt als volgt verzekerd: ca. 1/3 van het te installeren vermogen wordt geleverd door een condensatieketel. de overige 2/3 wordt geleverd door een hoogrendementsketel.

7 [ IN DE KIJKER ] 15 Warmte-afgifte De verwarming gebeurt hoofdzakelijk via warme lucht. Vier luchtgroepen zijn geïnstalleerd: 25m-bad, recreatiebaden, kleedkamers en café/restaurant. De luchtgroepen voor de baden en de kleedkamers zijn specifieke zwembadluchtgroepen. Ze zijn uitgerust met een heathpipe en een geïntegreerde warmtepomp waarmee ook de latente warmte gerecupereerd kan worden. De luchtgroep van het café-restaurant neemt 100% buitenlucht die via de keuken gerecupereerd wordt. In het personeelslokaal en het directiebureau zijn radiatoren toegevoegd zodat een afzonderlijke temperatuursregeling mogelijk blijft. Waterbehandeling Filterinstallatie Traagwerkende zand-/hydro-antracietfilters leveren een hoge waterkwaliteit en een laag stroomverbruik. Hierdoor kan het suppletiewater (vers leidingwater) beperkt worden tot ca. 30 l per zwemmer. Omdat het drukverlies over de filters kleiner is dan 1 mwk, is hun energieverbruik minder dan de helft van klassieke gesloten filters. De verklaring van dit lage drukverlies ligt in de combinatie van een lagere filtersnelheid (20 m/h in plaats van 30 m/h) en een meerlaags filterpakket bestaande uit een 7-tal lagen met onderin een drainsysteem met zeer lage weerstand (in plaats van het klassieke doppenbodem systeem). Desinfectie De desinfectie gebeurt via natriumhypochloriet waarna een ph-correctie met zwavelzuur wordt doorgevoerd. Hergebruik van spoelwater Het spoelwater van de filters wordt opgeslagen in een rioleringsbufferkelder. Omdat de waterkost momenteel reeds hoog is en naar alle waarschijnlijkheid in de toekomst nog sterk zal stijgen, werd geopteerd voor een hergebruik van het spoelwater om er de toiletten en perrons mee te spoelen. Warmterecuperatie op spoelwater Hoe performant het systeem voor hergebruik van spoelwater ook is, de installatie is niet in staat om het volledige debiet aan spoelwater te recycleren. Een gedeelte vervuild water dient op de riolering geloosd te worden. Uit dit water wordt eerst de warmte gerecupereerd. Dit gebeurt door het water eerst te koelen via een kruisstroom warmtewisselaar die daarna het verse suppletiewater voorverwarmt. Sanitaire toestellen Urinoirs en douches worden elektronisch gestuurd. Ter voorkoming van legionella worden de douches op regelmatige tijdstippen automatisch doorgespoeld met water van 60 C. Riolering Het hemelwater wordt geloosd in de Dommel. Vuil water inclusief fecaliën wordt geloosd in de openbare riolering. Het spoelwater van de filters wordt gedeeltelijk hergebruikt (zie hierboven). Kassasysteem Er wordt gebruik gemaakt van een semi-automatisch kassasysteem (Softskill) dat functioneert op basis van magneetkaarten. Om een klantvriendelijk onthaal te realiseren is aan de kassa quasi permanent personeel voorzien. Dit personeelslid zorgt eveneens voor de controle van de toegangsdeuren. De werkdruk aan de kassa wordt verlicht doordat een grote hoeveelheid gegevens kan ingelezen worden. Abonnees laten hun chip uitlezen en kunnen onmiddellijk verder. Inbraakdetectie In de inkomhal, aan de kassa, in het administratielokaal en op alle buitendeuren is een beperkte inbraakdetectie voorzien. VOORNAAMSTE TARIEVEN EN OPENINGSUREN Deze tarieven kunnen slechts gewijzigd worden na overleg tussen de Intercommunale Pelt en S&R Pelt. Gemiddeld zullen deze tarieven de prijsstijging volgens de index der consumptieprijzen volgen. FINANCIERING EN EXPLOITATIE PUBLIEK-PRIVATE SAMENWERKING De realisatie van het project tot aan de opening koste Euro excl. BTW en bleef hiermee binnen het vooropgestelde budget. De beide gemeenten verlenen elk jaar samen een subsidie van Euro aan de exploitant en dit voor de duur van 30 jaar (= de duur van de concessieovereenkomst). Deze subsidie wordt jaarlijks aangepast aan het indexcijfer der consumptieprijzen. Na 30 jaar wordt het zwembad eigendom van de cvba Pelt. De exploitatie is volledig in handen van de privé partner. DEZE FORMULE HOUDT BELANGRIJKE VOORDELEN IN: De kosten liggen per gemeente per jaar lager dan de kosten voor de instandhouding van een eigen zwembad in elk van de gemeenten. Bovendien beschikt het nieuwe zwemcomplex voor deze prijs over aanzienlijk meer mogelijkheden dan wat een gemeente op zich alleen zou kunnen bieden. Door de kosten voor onderhoud en investeringen mee

8 16 [ IN DE KIJKER ] op te nemen in de concessieovereenkomst, zullen de beide gemeenten na afloop van die overeenkomst over dertig jaar daarenboven beschikken over een accommodatie die nog steeds bij de tijd is. Omdat de exploitant zelf een private uitbater is, kan hij bovenop het opgelegde minimumprogramma extra mogelijkheden voor een attractieve vrijetijdsbesteding aanbieden. Iets wat in een zuiver gemeentelijk dossier nauwelijks te realiseren valt. Om al deze redenen is dit nieuwe zwemcomplex Dommelslag een bezoek meer dan waard en een waardige opener van de 25ste editie van de Vlaamse zwemweek op 15 november We hopen u allen te mogen verwelkomen. DE PUBLIEK PRIVATE SAMENWERKING: DE PRIVATE PARTNER: de nv S & R Pelt met als aandeelhouders: Artabel architecten en ingenieurs; EGTA aannemer bouwwerken; Lotec aannemer/fabrikant waterbehandeling, recreatie, sanitair; Axima contracting aannemer verwarming/ventilatie Innopa directie en exploitatie Axima services aannemer elektriciteit en technisch beheer Driek Ten Haaf diensthoofd Burgerzaken gemeente Overpelt secretaris intercommunale CVBA Pelt Trefwoord(en): In de kijker, zwembaden, bouw, intercommunaal, Limburg PUBLIEKE PARTNER: de intercommunale Pelt (gemeenten Neerpelt en Overpelt).

S&R Westerlo: eerste zwembad in DBFM-formule opent haar deuren

S&R Westerlo: eerste zwembad in DBFM-formule opent haar deuren 6 // VLAAMS TIJDSCHRIFT VOOR SPORTBEHEER / 2015 / N 246 S&R Westerlo: eerste zwembad in DBFM-formule opent haar deuren Bernard Van Zeebroek commercieel directeur S&R Group nv bernard.vanzeebroek@sr-group.be

Nadere informatie

De Kleine Dender. Zwembad. gerenoveerd HISTORIEK [ IN DE KIJKER ] 5

De Kleine Dender. Zwembad. gerenoveerd HISTORIEK [ IN DE KIJKER ] 5 [ IN DE KIJKER ] 5 Zwembad De Kleine Dender gerenoveerd HISTORIEK Het oude stedelijk zwembad te Ninove werd medio jaren 90 geconfronteerd met tekortkomingen op het vlak van de Vlaremreglementering. Zoals

Nadere informatie

Sportcentrum Rozebroeken. Een Publiek-Private Samenwerkingsovereenkomst

Sportcentrum Rozebroeken. Een Publiek-Private Samenwerkingsovereenkomst Sportcentrum Rozebroeken Een Publiek-Private Samenwerkingsovereenkomst Noodzaak Sporthal Problemen met stabiliteit (verzakkingen) Plafond v/het laagbouwgedeelte opgebouwd met asbesthoudende tegels Aantal

Nadere informatie

Badhuis te Menen. gerenoveerd en uitgebouwd

Badhuis te Menen. gerenoveerd en uitgebouwd [ IN DE KIJKER ] 5 Het stedelijk zwembad t Zwembad Badhuis te Menen gerenoveerd en uitgebouwd Het stedelijk zwembad t Badhuis te Menen kreeg een grondige facelift teneinde aansluiting te krijgen bij de

Nadere informatie

Het sport- en recreatiebad DE WATERPERELS te Lier. Een pps-realisatie van de stad Lier - ARTABEL EGTA - VANHOUT - CEGELEC - LOTEC en INNOPA

Het sport- en recreatiebad DE WATERPERELS te Lier. Een pps-realisatie van de stad Lier - ARTABEL EGTA - VANHOUT - CEGELEC - LOTEC en INNOPA IN DE KIJKER Het sport- en recreatiebad DE WATERPERELS te Lier. Een pps-realisatie van de stad Lier - ARTABEL EGTA - VANHOUT - CEGELEC - LOTEC en INNOPA Op de Dungelhoeffsite, een voormalige legerkazerne

Nadere informatie

Toelichting vanuit het gezichtspunt Ingenieur Speciale technieken en EPB

Toelichting vanuit het gezichtspunt Ingenieur Speciale technieken en EPB Energiezuinige zwembaden: Case Study Bart Callens is Senior Project Engineer bij VK Engineer. Daar leidt hij het projectteam van ingenieurs en design assistants, zowel voor sportinfrastructuur, maar eveneens

Nadere informatie

S&R Olympia, het nieuw olympisch zwembad in Brugge

S&R Olympia, het nieuw olympisch zwembad in Brugge 6 // vlaams tijdschrift voor sportbeheer / 2015 / n 248 S&R Olympia, het nieuw olympisch zwembad in Brugge Bernard Van Zeebroek commercieel directeur S&R Group nv bernard.vanzeebroek@sr-group.be Op zaterdag

Nadere informatie

zwembad te Ieper VAN HET HISTORIEK [ IN DE KIJKER ] 5

zwembad te Ieper VAN HET HISTORIEK [ IN DE KIJKER ] 5 [ IN DE KIJKER ] 5 R E N O V A T I E VAN HET E N U I T B O U W zwembad te Ieper HISTORIEK Ieper beschikt sinds mensenheugenis over een 50- meter openluchtbad met een rijke geschiedenis. O.a. de Belgische

Nadere informatie

DB intergemeentelijk zwembad Anzegem-Deerlijk

DB intergemeentelijk zwembad Anzegem-Deerlijk DB intergemeentelijk zwembad Anzegem-Deerlijk THV S&R Ommersheimbad april 2018 1 VOORSTELLING TEAM S&R Group als betrouwbare partner 2 VOORSTELLING TEAM S&R Group als betrouwbare partner Referenties: DB:

Nadere informatie

[ IN DE KIJKER ] 7. Het recreatiebad. de Alk. de nieuwe troefkaart voor Wingene. Vlaams Tijdschrift voor Sportbeheer 2000 nr. 156

[ IN DE KIJKER ] 7. Het recreatiebad. de Alk. de nieuwe troefkaart voor Wingene. Vlaams Tijdschrift voor Sportbeheer 2000 nr. 156 [ IN DE KIJKER ] 7 Het recreatiebad de Alk de nieuwe troefkaart voor Wingene [ IN DE KIJKER ] 8 1. DE GEMEENTE WINGENE De gemeente Wingene, een landelijke gemeente in West-Vlaanderen met 12 500 inwoners

Nadere informatie

S&R MONS: eerste PPS-zwembad in Wallonië!

S&R MONS: eerste PPS-zwembad in Wallonië! S&R MONS: eerste PPS-zwembad in Wallonië! Op 18 maart opende in Mons het eerste PPS-zwembad in Wallonië zijn deuren. De private partner voor het ontwerp, de bouw en de exploitatie van het sport- en recreatiebad

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. VISIE OP DE OPGAVE 2. HET GEBOUW IN ZIJN OMGEVING 3. ARCHITECTUUR 4. HET FUNCTIONEEL ONTWERP 5. DUURZAAMHEID EN TECHNIEK 6.

INHOUDSOPGAVE 1. VISIE OP DE OPGAVE 2. HET GEBOUW IN ZIJN OMGEVING 3. ARCHITECTUUR 4. HET FUNCTIONEEL ONTWERP 5. DUURZAAMHEID EN TECHNIEK 6. INTRODUCTIE INHOUDSOPGAVE 1. VISIE OP DE OPGAVE 2. HET GEBOUW IN ZIJN OMGEVING 3. ARCHITECTUUR 4. HET FUNCTIONEEL ONTWERP 5. DUURZAAMHEID EN TECHNIEK 6. ONDERHOUD 7. HET PROCES 8. VRAGEN 1. VISIE OP DE

Nadere informatie

Provincie Antwerpen pakt uit met toonaangevend zwembad De Nekkerpool in domein De Nekker

Provincie Antwerpen pakt uit met toonaangevend zwembad De Nekkerpool in domein De Nekker 6 // vlaams tijdschrift voor sportbeheer / 2013-2014 / n 238 Provincie Antwerpen pakt uit met toonaangevend zwembad De Nekkerpool in domein De Nekker Nele Van Malderen verantwoordelijke communicatie De

Nadere informatie

Het nieuwe hoogtechnologisch olympisch trainingsbad van Wezenberg

Het nieuwe hoogtechnologisch olympisch trainingsbad van Wezenberg 8 // VLAAMS TIJDSCHRIFT VOOR SPORTBEHEER / 2016 / N 253 Het nieuwe hoogtechnologisch olympisch trainingsbad van Wezenberg Michaël Joris Vanhout nv mj@vanhout.be Foto s: Stefan Vleugels - Vanhout nv en

Nadere informatie

Ronse, genieten midden in de groene heuvels. ISB-Congres Woensdag 20 maart 2013

Ronse, genieten midden in de groene heuvels. ISB-Congres Woensdag 20 maart 2013 Ronse, genieten midden in de groene heuvels ISB-Congres Woensdag 20 maart 2013 Huidig zwembad Bouwjaar 1971 25-meter bad Beweegbare bodem Springplank Geen instructiebad, geen recreatiebad Steeds hoger

Nadere informatie

Doelstelling. Toekomstbestendig Ontwikkeling leeftijdsopbouw Duurzaam in energiegebruik. Binnen het maximum subsidiebedrag: 250.000 p.j.

Doelstelling. Toekomstbestendig Ontwikkeling leeftijdsopbouw Duurzaam in energiegebruik. Binnen het maximum subsidiebedrag: 250.000 p.j. Doelstelling Zwembad voor Alle doelgroepen peuters/kleuters, les, ouderen Alle zwemmers recreanten, banenzwemmen Alle verenigingen wedstrijd/polo, C.R.B., duiken, Vrijstad Toekomstbestendig Ontwikkeling

Nadere informatie

De Commandeur. 41 appartementen in s-heerenberg op een bijzondere plek

De Commandeur. 41 appartementen in s-heerenberg op een bijzondere plek De Commandeur 41 appartementen in s-heerenberg op een bijzondere plek De Commandeur is gemakkelijk te bereiken, maar ook gelegen in een groene omgeving. Een deel van de appartementen vormt een eenheid

Nadere informatie

bestaand gebouw met woonfunctie

bestaand gebouw met woonfunctie Energiezuinigheid van de gebouwschil energiezuinig niet energiezuinig gemiddelde U-waarde van de gebouwschil Energiezuinigheid van de verwarmingsinstallatie energiezuinig niet energiezuinig gemiddeld installatierendement

Nadere informatie

Hoofdlijnen Programma van eisen en wensen Renovatie/gedeeltelijke nieuwbouw Sportcomplex Het Baken

Hoofdlijnen Programma van eisen en wensen Renovatie/gedeeltelijke nieuwbouw Sportcomplex Het Baken Hoofdlijnen Programma van eisen en wensen Renovatie/gedeeltelijke nieuwbouw Sportcomplex Het Baken Hoofdopzet te behoeve van de gemeenteraad; dit is geen gedetailleerd, technisch Programma van Eisen zoals

Nadere informatie

Zwem verder in Zwemcentrum Rotterdam.

Zwem verder in Zwemcentrum Rotterdam. Zwem verder in Zwemcentrum Rotterdam. Geopend vanaf 22 januari. De laatste zwemdag in Zwembad Charlois is op 24 december. Alle actuele informatie vindt u op rotterdamzwemt.nl/charlois Het nieuwe Zwemcentrum

Nadere informatie

TIENSESTEENWEG GLABBEEK. 7 energiezuinige woningen op top locatie!

TIENSESTEENWEG GLABBEEK. 7 energiezuinige woningen op top locatie! TIENSESTEENWEG GLABBEEK 7 energiezuinige woningen op top locatie! TIENSESTEENWEG GLABBEEK Halfopen bebouwingen met optimale lichtinval Kwalitatief wonen op een uitstekende locatie in de gemeente Glabbeek,

Nadere informatie

WONEN IN HOF BERLAGE

WONEN IN HOF BERLAGE WONEN IN HOF BERLAGE Berlagestraat WONEN IN HOF BERLAGE 54,8m² 94,8m² 3 96,m² 4 96,7m² 5 96,7m² 6 96,4m² 7 96,m² 8 95,9m² 9 04,m² 0 7,m² 66,9m² 69,9m² 3 7,8m² 4 97,m² Koudekerkseweg Willem Klooslaan Niet

Nadere informatie

Residentie De Burggraven. Voorstelling Residentie De Burggraven 1

Residentie De Burggraven. Voorstelling Residentie De Burggraven 1 Residentie De Burggraven Voorstelling Residentie De Burggraven 1 Ons project in Evergem is gelegen op het kruispunt van de Kerkbruggestraat met de Doornzeelsestraat, en de Doornzeelsestraat met de Grovermansdreef.

Nadere informatie

Centrumvoorzieningen voor. recreatie + camping. Esbi Huis neemt u alle bouwzorg uit handen

Centrumvoorzieningen voor. recreatie + camping. Esbi Huis neemt u alle bouwzorg uit handen Centrumvoorzieningen voor recreatie + camping Esbi Huis neemt u alle bouwzorg uit handen Goed in bouw en realisatie van centrumge Landgoed De Hellendoornse Berg Ervaren specialist In de afgelopen decennia

Nadere informatie

900m 2 Bewoonbare opp. 9 Slaapkamers Prijs. 8 Badkamers. 9690m 2 Grondoppervlakte. 17 Sep Pagina 1 UNIEK OPPORTUNITEIT!!

900m 2 Bewoonbare opp. 9 Slaapkamers Prijs. 8 Badkamers. 9690m 2 Grondoppervlakte. 17 Sep Pagina 1 UNIEK OPPORTUNITEIT!! 17 Sep 2019 - Pagina 1 1.395.000 Prijs 9 Slaapkamers 8 Badkamers 900m 2 Bewoonbare opp. 9690m 2 Grondoppervlakte UNIEKE OPPORTUNITEIT! Kapellen: Instapklare moderne luxevilla met binnenzwembad en private

Nadere informatie

DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT Ondernemingsnummer

DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT Ondernemingsnummer JAARVERSLAG 2012 DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT Ondernemingsnummer 0466 237 428 Secretariaat: Gemeentehuis Oude Markt 2 B-3900 Overpelt Tel. (011)809414 Fax. (011)809401 Bankrekening 091-0122249-58 DIENSTVERLENENDE

Nadere informatie

Een gebruiksvriendelijk energie-efficiënt gebouw ontwerpen

Een gebruiksvriendelijk energie-efficiënt gebouw ontwerpen Seminarie Duurzaam Bouwen : Een gebruiksvriendelijk energie-efficiënt gebouw ontwerpen 06 februari 2015 Leefmilieu Brussel EEN EENVOUDIG EN PERFORMANT GEBOUW Bouw van scholen met Passivhaus norm te Brussel

Nadere informatie

DIENSTENCENTRUM DUWIJCKPARK

DIENSTENCENTRUM DUWIJCKPARK DIENSTENCENTRUM DUWIJCKPARK de bouwheer Provinciale OntwikkelingsMaatschappij (POM) Antwerpen Lange Lozanastraat 223, B- 2018 Antwerpen vertegenwoordigd door Isabelle Verdonck 03/240 68 28 bouwplaats Plaslaar,

Nadere informatie

Basisschool Nazareth. EPB verslaggeving 20/11/2013

Basisschool Nazareth. EPB verslaggeving 20/11/2013 STUDIEBURO DE KLERCK N.V. Verwarming Sanitair Elektriciteit Liften Brandbeveiliging btw : 435.975.210 DE KLERCK ENGINEERING N.V. Studieburo Burgerlijke Bouwkunde Verwarming Sanitair Elektriciteit Oud-Strijderslaan

Nadere informatie

F R E D - projects. ! Flanders Real Estate Development Projects HUYZE T STEENTJE. Gekoppelde nieuwbouwwoningen te Laarne

F R E D - projects. ! Flanders Real Estate Development Projects HUYZE T STEENTJE. Gekoppelde nieuwbouwwoningen te Laarne HUYZE T STEENTJE Gekoppelde nieuwbouwwoningen te Laarne Huyze t Steentje : Beschrijving Laarne, Hoekstraat 28 Op een boogscheut van het centrum van Laarne, in een pittoreske landelijke omgeving bouwt de

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Lange Leemstraat nummer 60 bus 3 bestemming appartement type - bouwjaar - softwareversie 9.7.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 277

Nadere informatie

renovatie woning Gent

renovatie woning Gent renovatie woning Gent atelier tom vanhee Verboeckhavenstraat 99, 1030 Brussel t/f 02 245 16 18 m 0496 12 74 38 www@ateliertomvanhee.be RENOVATIE WONING GENT WOONVOLUME MET RAMEN ALS SCHILDERIJEN PROJECT

Nadere informatie

NIEUWBOUW KOERBELT 2.0 RIJSSEN-HOLTEN. OLCO Mark Westra

NIEUWBOUW KOERBELT 2.0 RIJSSEN-HOLTEN. OLCO Mark Westra NIEUWBOUW KOERBELT 2.0 RIJSSEN-HOLTEN OLCO Mark Westra Inhoud presentatie 1. Opgave & uitgangspunten 2. Visie op opgave 3. Toelichting zwembad 4. Toelichting sporthal 5. Technische uitgangspunten 6. Stedenbouwkundige

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Koning-Albertstraat nummer 5 bus 1ste bestemming appartement type - softwareversie 9.19.8 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 303 De energiescore laat toe om de heid

Nadere informatie

Verwarming en ventilatie

Verwarming en ventilatie Verwarming en ventilatie Gebouwen met hoge energieprestaties Mei 2013 Christophe Delmotte, Ir Laboratorium Luchtkwaliteit en ventilatie WTCB Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf Bladzijde

Nadere informatie

285 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken.

285 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken. nummer postnummer Franslaan 123 bus 3 8620 gemeente Nieuwpoort bestemming appartement type - bouwar 1994 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²ar): 285 De energiescore laat toe om de heid

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie bestemming type appartement bouwjaar 1969 softwareversie 9.8.0 berekende energiescore (kwh/m^jaar): 220 De energiescore laat toe om de heid van

Nadere informatie

Projectvoorstelling Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen Kamp C, Westerlo

Projectvoorstelling Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen Kamp C, Westerlo Projectvoorstelling Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen Kamp C, Westerlo Geert De bruyn & Luc Stijnen Kamp C Westerlo,, 4 oktober 2002 Het bouwteam Bouwheer Provincie Antwerpen Architectuur en ruimtelijke

Nadere informatie

bestaand gebouw met woonfunctie

bestaand gebouw met woonfunctie Energiezuinigheid van de gebouwschil energiezuinig niet energiezuinig gemiddelde U-waarde van de gebouwschil Energiezuinigheid van de verwarmingsinstallatie energiezuinig niet energiezuinig gemiddeld installatierendement

Nadere informatie

LUIKERSTEENWEG GELINDEN SINT-TRUIDEN. Een ruime half-open bebouwing van 12 aren! Inclusief zonnepanelen!

LUIKERSTEENWEG GELINDEN SINT-TRUIDEN. Een ruime half-open bebouwing van 12 aren! Inclusief zonnepanelen! LUIKERSTEENWEG GELINDEN SINT-TRUIDEN Zeer laag E-Peil - Top ligging - Apart design! Een ruime half-open bebouwing van 12 aren! Inclusief zonnepanelen! LUIKERSTEENWEG GELINDEN Half open bebouwing met optimaal

Nadere informatie

STEENKUILSTRAAT DILSEN-STOKKEM. Uniek privaat woonpark!

STEENKUILSTRAAT DILSEN-STOKKEM. Uniek privaat woonpark! STEENKUILSTRAAT DILSEN-STOKKEM Uniek privaat woonpark! STEENKUILSTRAAT STOKKEM Prachtig & uniek privaat woonpark Kwalitatief wonen op een uitstekende locatie in het centrum van Stokkem, dat is wat deze

Nadere informatie

466 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken.

466 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken. nummer postnummer Mechelse 15 bus 1 1840 gemeente Londerzeel bestemming appartement type - bouwjaar - softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 466 De energiescore laat toe om de heid van

Nadere informatie

BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE APPARTEMENTEN

BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE APPARTEMENTEN BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE APPARTEMENTEN Datum 20-11-2009 Betreft 0616 CBO Lokerenstraat Turnhout: 19 woongelegenheden Adres Lokerenstraat 147 tem 151 & Soldatenpad 1 tem 5, 2300 Turnhout ALGEMEEN -

Nadere informatie

KORTENBOSSTRAAT, SINT-TRUIDEN

KORTENBOSSTRAAT, SINT-TRUIDEN Mooie open bebouwing met optimaal wooncomfort! KORTENBOSSTRAAT, SINT-TRUIDEN Wonen in een groene omgeving - centraal gelegen - apart ontwerp! Kortenbosstraat SINT-TRUIDEN Open bebouwing met optimaal lichtinval

Nadere informatie

272 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken.

272 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken. nummer postnummer Kerk 14 bus 2 8560 gemeente Wevelgem bestemming appartement type - bouwjaar - softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 272 De energiescore laat toe om de heid van appartementen

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Hoogboomsteenweg nummer 2 bus 1 bestemming appartement type - softwareversie 9.17.4 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 704 De energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Everselkiezel nummer 75 bus 1 bestemming appartement type - bouwar 1987 softwareversie 9.7.2 berekende energiescore (kwh/m²ar): 376 De energiescore laat toe om de heid

Nadere informatie

1216 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken.

1216 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken. nummer postnummer Lammekensknok 94 8770 gemeente Ingelmunster bestemming eengezinswoning type halfopen bebouwing bouwjaar - softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 1216 De energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat Energiezuinigheid van de gebouwschil energiezuinig niet energiezuinig gemiddelde U-waarde van de gebouwschil Energiezuinigheid van de verwarmingsinstallatie energiezuinig niet energiezuinig gemiddeld installatierendement

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Franslaan nummer 96 bus 0203 bestemming appartement type - bouwar 2002 softwareversie 9.13.7 berekende energiescore (kwh/m²ar): 132 De energiescore laat toe om de heid

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Terboekt nummer 64A bus BU01 bestemming appartement type - bouwjaar 1979 softwareversie 9.14.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 514 De energiescore laat toe om de

Nadere informatie

316 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken.

316 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken. nummer postnummer Duinbergen 19 bus 105 8670 gemeente Koksijde bestemming appartement type - bouwjaar 1998 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 316 De energiescore laat toe om de heid

Nadere informatie

571 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken.

571 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken. nummer postnummer Haven 20 3560 gemeente Lummen bestemming eengezinswoning type open bebouwing bouwar - softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²ar): 571 De energiescore laat toe om de heid van

Nadere informatie

Residentie Bergakker

Residentie Bergakker 6 karaktervolle appartementen, allen voorzien van tuin of terras/balkon met autostaanplaatsen en kelderberging Ligging: Bolk 52 Promotor: Makelaar: Architect: Jeni Holding nv Bolk 7 bus 1 (zetel: Fazantenlaan

Nadere informatie

Sandakker 21, Duizel

Sandakker 21, Duizel Sandakker 21, Duizel Kenmerken Overdracht Vraagprijs 322.700 v.o.n. Aangeboden sinds 30-05-2017 Conditie Vrij op naam Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering 0 Indeling Aantal

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Sint-Tillostraat nummer 7 bus 10 bestemming appartement type - softwareversie 9.19.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 418 De energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Tuinwijk nummer 27 bus bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar - softwareversie 9.10.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Stuivenbergvaart nummer 14 bus 1 bestemming appartement type - softwareversie 9.19.8 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 532 De energiescore laat toe om de heid van

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Voldersstraat nummer 17 bus bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar - softwareversie 9.7.0 berekende energiescore

Nadere informatie

Opening nieuwe dienstencentrum Drongen

Opening nieuwe dienstencentrum Drongen Opening nieuwe dienstencentrum Drongen In 2014 verliet de politie haar commissariaat op de gelijkvloerse verdieping van Drongenplein 4 en verhuisde naar een nieuwbouw in de Domien Ingelsstraat. De gelijkvloerse

Nadere informatie

326 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken.

326 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken. nummer postnummer Ertbruggelaan 49 bus 4 2100 gemeente Antwerpen bestemming appartement type - bouwjaar 1957 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 326 De energiescore laat toe om de

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat de Merodelaan nummer 70 bus 1 bestemming appartement type - softwareversie 9.16.9 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 461 De energiescore laat toe om de heid van appartementen

Nadere informatie

525 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken.

525 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken. nummer postnummer Dorps 23 2830 gemeente Willebroek bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar 1918 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 525 De energiescore laat toe

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Stationsstraat nummer 24 bus 4 bestemming appartement type - bouwar 1990 softwareversie 9.10.0 berekende energiescore (kwh/m²ar): 133

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Haantjeslei nummer 17 bus 3 bestemming appartement type - softwareversie 9.19.8 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 252 De energiescore laat toe om de heid van appartementen

Nadere informatie

07/06/2013 1 DELTA BATI N.V. Diestsesteenweg 261 3210 LINDEN 016/656847 FAX 016/652035. Lastvoorwaarden uitvoering. : - 1,00: voorzien Elektriciteit

07/06/2013 1 DELTA BATI N.V. Diestsesteenweg 261 3210 LINDEN 016/656847 FAX 016/652035. Lastvoorwaarden uitvoering. : - 1,00: voorzien Elektriciteit 07/06/2013 1 DELTA BATI N.V. Diestsesteenweg 261 3210 LINDEN 016/656847 FAX 016/652035 Dossier nr: Werf: VELDENSTRAAT Architect: Datum 1 werfbespreking: Gelegen: Tel klant (p): (B. Mr): (B. Mevr): Type

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Stalenstraat nummer 261 bus 1 bestemming appartement type - bouwjaar 1957 softwareversie 9.11.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 662

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Ringlaan_ME nummer 16 bus 1 bestemming appartement type - bouwjaar - softwareversie 9.7.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 342 De

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Stationsstraat nummer 8 bus 10 bestemming eengezinswoning type halfopen bebouwing bouwjaar - softwareversie 9.7.2 berekende energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Gelijkheidstraat nummer 3 bus *1/01 bestemming appartement type - bouwjaar 1960 softwareversie 9.12.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat De Roest d'alkemadelaan nummer 13 bus 4E bestemming appartement type - bouwjaar 1966 softwareversie 9.8.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

156 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken.

156 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken. nummer postnummer Celestijnenlaan 9 bus 31 3001 gemeente Leuven bestemming appartement type - bouwjaar - softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 156 De energiescore laat toe om de heid

Nadere informatie

Strategie voor energiezuinig wooncomfort

Strategie voor energiezuinig wooncomfort VENTILATIE IN WONINGEN Ventilatie en renovatie Informatie-avond 18 mei 2011 Paul Van den Bossche WTCB Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf Strategie voor energiezuinig wooncomfort

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Dynastielaan nummer 48 bus 7 bestemming appartement type - bouwjaar 1977 softwareversie 9.8.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 435

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat certificaatnummer 20120515-0001118936-00000005-8 nummer postnummer Voorhavenlaan 33 9000 bus gemeente A 101 Gent bestemming type appartement - softwareversie 1.3.3 berekend

Nadere informatie

Halfopen nieuwbouw woning te Linde-Peer op percelen van ongeveer 8 are. Opgeleverd tot chape en pleisterwerken vanaf euro.

Halfopen nieuwbouw woning te Linde-Peer op percelen van ongeveer 8 are. Opgeleverd tot chape en pleisterwerken vanaf euro. Halfopen nieuwbouw woning te Linde-Peer op percelen van ongeveer 8 are. Opgeleverd tot chape en pleisterwerken vanaf 292.515 euro. Op de steenweg Linde te Peer bouwen wij binnenkort een comfortabele halfopen

Nadere informatie

RENOVATIE WONING GENTBRUGGE ATELIER TOM VANHEE DEELNEMINGSDOSSIER ARC AWARDS 2013 - ARCHITECTUUR

RENOVATIE WONING GENTBRUGGE ATELIER TOM VANHEE DEELNEMINGSDOSSIER ARC AWARDS 2013 - ARCHITECTUUR RENOVATIE WONING GENTBRUGGE ATELIER TOM VANHEE DEELNEMINGSDOSSIER ARC AWARDS 2013 - ARCHITECTUUR p2 atelier tom vanhee Verboeckhavenstraat 99, 1030 Brussel t/f 02 245 16 18 m 0496 12 74 38 tom@ateliertomvanhee.be

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1205265 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever PROVINCIAAL DOMEIN PUYENBROECK - Renovatie buitenbaden - technische installaties en bouwkundige

Nadere informatie

Besparen op het gasverbruik met de Douche-WTW

Besparen op het gasverbruik met de Douche-WTW Besparen op het gasverbruik met de Douche-WTW Door: Harry Tolkamp dd. 30 mei 2011 (concept) Warmte door het rioolputje Wanneer je je beseft dat in huis op allerlei manieren energie verloren gaat en dat

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Goethalsstraat nummer 17 bus 404 bestemming appartement type - bouwjaar 2005 softwareversie 9.7.1 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

Renovatie en nieuwbouw Dorpshuis

Renovatie en nieuwbouw Dorpshuis See2DO! PRESENTATIE HOMBEEK Renovatie en nieuwbouw Dorpshuis Info over energiebesparende maatregelen 06/06/2017 Inhoud van de presentatie See2do Stad Mechelen Het ontwerp van het vernieuwde dorpshuis ARAS

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Marktplein nummer 27 bus 12 bestemming appartement type - softwareversie 9.19.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 188 De energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Schuttersvest nummer 69 bus bestemming appartement type - softwareversie 9.16.9 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 568 De energiescore laat toe om de heid van appartementen

Nadere informatie

UITBREIDING BASISSCHOOL KERKEBLOKKEN te NIJLEN Fase 1: nieuwbouw - Fase 2: vervangingsbouw

UITBREIDING BASISSCHOOL KERKEBLOKKEN te NIJLEN Fase 1: nieuwbouw - Fase 2: vervangingsbouw Fase 1: nieuwbouw - Fase 2: vervangingsbouw Opdrachtgever: Gemeente Nijlen Kerkstraat 4 te 2560 Nijlen Gebruikers: Gemeentelijke basisschool GOEZO Kerkeblokken te 2560 Nijlen Fase 1: nieuwbouw - Fase 2:

Nadere informatie

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen Pool & Spa Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 1 De Hydro-Pro warmtepompen 3/2/2012 2:49:46 PM Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 2 3/2/2012 2:49:50 PM Efficiënt en economisch De warmte van de buitenlucht

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Kortrijksesteenweg nummer 132 bus 0103 bestemming appartement type - bouwjaar 2001 softwareversie 9.11.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

NOTITIE: Resultaten enquête 2 mei 2017

NOTITIE: Resultaten enquête 2 mei 2017 NOTITIE: Resultaten enquête 2 mei 2017 Geachte lezer, Om te zorgen voor voldoende participatie van de gebruikers, ook van de recreatieve zwemmers, is er onder de recreatieve zwemmers in Enschede een enquête

Nadere informatie

204 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken.

204 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken. nummer postnummer Pastorij 8 bus B005 1853 gemeente Grimbergen bestemming appartement type - bouwjaar 1968 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 204 De energiescore laat toe om de heid

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Leopold Gilislaan nummer 12 bus 4 bestemming appartement type - bouwar 2008 softwareversie 9.10.0 berekende energiescore (kwh/m²ar): 127

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1205265 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROVINCIAAL DOMEIN PUYENBROECK - Renovatie buitenbaden - technische installaties en bouwkundige

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Citadellaan nummer 76 bus bestemming appartement type - softwareversie 9.16.9 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 405 De energiescore laat toe om de heid van appartementen

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Ginderbroek nummer 56 bus 1 bestemming appartement type - softwareversie 9.15.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 897 De energiescore laat toe om de heid van appartementen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1602909 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Eeklo: Provinciaal Technisch Instituut renovatie verouderde sanitaire blokken: ontwerp

Nadere informatie

SAMENVATTENDE MEETSTAAT

SAMENVATTENDE MEETSTAAT Samenvattende meetstaat 1//6 Aanpassingswerken sanitair blok kleuters Sint-Franciscus Basisschool / Kloosterstraat 79-9910 Knesselare - Architectenbureau Eric Lefebure Burg. J. Chalmetlaan 12-9060 Zelzate

Nadere informatie

Gemeente s-hertogenbosch. Overkapping 25-meter zwembassin Kwekkelstijn. Technisch ontwerp opdrachtgever. project. fase.

Gemeente s-hertogenbosch. Overkapping 25-meter zwembassin Kwekkelstijn. Technisch ontwerp opdrachtgever. project. fase. opdrachtgever Gemeente s-hertogenbosch project Overkapping 25-meter zwembassin Kwekkelstijn fase Technisch ontwerp datum 21.09.2017 projectnummer 2016038 december 2017 maart 2018 april 2018 afronding funderingswerk

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Jan van Nassaustraat nummer 56 bus bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar - softwareversie 9.9.0 berekende energiescore

Nadere informatie