Nieuwsbrief P8. Inhoud. Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Nummer 5, mei - juni Ondernemend Paprika

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief P8. Inhoud. Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Nummer 5, mei - juni 2013. Ondernemend Paprika"

Transcriptie

1 Inhoud Ook deze keer hebben we weer een nieuwsbrief boordevol met nieuws. Zo kijken we terug op de paprikabijlage die vorige week bij het NRC verscheen. Daar hebben we veel leuke reacties op gehad! Verder willen we u wijzen op de monitoring inwendige gebreken. Social media is sinds mei van dit jaar ook actief opgepakt in het Verenigd Koninkrijk en is er veel oranje paprikanieuws! Zo is de oranje paprika receptenwedstrijd gestart. Wat ook leuk is, is dat het Koninklijk paar op 14 juni West-Friesland aandoet en onder een boog van (oranje) paprika s loopt! Ten slotte zijn we nog steeds op zoek naar leuke feitjes en nieuwstjes uit de sector. Lees snel verder! Inleiding Thijs Jasperse: Eén zwaluw maakt nog geen zomer 1 Paprikabijlage NRC: Heel de wereld houdt van onze paprika! 2 Monitoring inwendige gebreken paprika 3 Social media campagne in UK van start! 4 Oranje 4 Koninklijk paar op bezoek in West-Friesland 5 Leuk bericht of interessant weetje? Laat het ons weten! 5 Eén zwaluw maakt nog geen zomer Zo zouden we kunnen kijken naar het begin van dit afzetseizoen. Een ieder is blij met de behoorlijke prijzen. Dat lucht wat op na de barre jaren 2011 en Maar, zo constateerden we vorige week in de P8 bestuursvergadering, ten opzichte van 2010 hebben we tot en met vorige week een lagere middenprijs. Dit is bijzonder, want we hebben een heel speciaal voorjaar achter de rug. Almeria en Israël waren eerder van de markt, erg koud weer zodat er weinig (vollegrond) groente op de markt was en tot en met twee weken terug is er ruim 15% minder Nederlandse paprika geoogst. Eigenlijk valt de prijs die we hebben gekregen dan nog tegen! Gelukkig blijft het nu met hogere kg-opbrengsten behoorlijk lopen. En er is schaarste bij de groene paprika. Prima, want dan gaat de markt zijn werk doen! Maar dat geeft natuurlijk aanleiding om Groen van kleur te gaan oogsten. Ook dat was afgelopen weken een onderwerp binnen het bestuur. Er waren geruchten dat niet iedereen zich aan de afgesproken regels hield. Na onderzoek bleek dat zeer mee te vallen. Laten we ook oppassen dat we incidenten niet te zeer opblazen. De schaarste aan groene paprika blijft ook de komende weken spelen. De DPA/P8 regels geven aan dat het in uitzonderlijke omstandigheden is toegestaan dat telersverenigingen afwijken van de regel geen Groen van kleur na 1 april. Hieronder heb ik de regelgeving rond Groen van kleur nog eens weergegeven. Bij het al of niet toepassen van deze uitzondering zijn er twee zaken cruciaal: (1) is het redelijk t.a.v. de telers die uitsluitend groen telen? (2) de consument mag absoluut geen bonte groene in het schap aantreffen.

2 Thijs Jasperse Paprikabijlage NRC: Heel de wereld houdt van onze paprika! Op basis van vorig jaar ontstane contacten is P8 benaderd door het NRC om mee te werken aan een speciale uitgave. Op zaterdag 1 juni was het dan zover en verscheen een bijzonder bijlage bij de zaterdageditie van het NRC. Eén die helemaal in het teken staat van de Nederlandse paprika. P8 is nauw betrokken geweest bij de redactie van de bijlage en heeft in overleg met NRC bepaald welke onderwerpen interessant zijn. De bijlage is geschreven namens journalisten van het NRC, maar inhoudelijk heeft P8 meegewerkt aan het interview met Thijs Jasperse (voorzitter P8), interview Roos Varekamp (gele paprikateler in Maasland), de geschiedenis van de Nederlandse paprika (we hebben een bijeenkomst georganiseerd waarbij een oud-teler, oud-teeltvoorlichter, de eerste paprikaveredelaar in Nederland en een huidige teler zijn uitgenodigd om te spreken over de ontwikkeling van de Nederlandse paprika) en natuurlijk de Colourfultaste campagne.

3 NRC is een dagblad met een groot bereik, vooral onder hoogopgeleiden. Met deze bijlage kunnen we duidelijk maken dat paprika en andere vruchtgroenten een belangrijke rol kunnen spelen in de gezondheid van consumenten. Tot nu toe hebben we tientallen alleen maar positieve reacties binnengekregen! Van verschillende kanten hebben we complimenten gekregen over de interessante artikelen die er in de uitgave staan, de gave uitstraling en het informatieve aspect. We kunnen wel stellen dat deze paprikabijlage een ode is aan de Nederlandse paprika! Daarnaast zijn we naar aanleiding van de paprikabijlage benaderd door een aantal mensen die door deze uitgave op ideeën zijn gebracht. Eén daarvan is chocolademaker die graag een bonbon met paprika wil maken. Dit zal een seizoensgebonden bonbon zijn die van juni tot en met september gekocht kan worden. In totaal zijn er stuks gedrukt. Gemiddeld wordt de bijlage door 4 personen gelezen, wat betekent dat deze bijlage een bereik heeft van ruim 1 miljoen lezers! Daarnaast heeft P extra paprikabijlages besteld. Een aantal is afgelopen weekend naar de telers en telersverenigingen gestuurd. De rest van de bijlages zullen de komende maanden tijdens evenementen uitgedeeld worden. Daarnaast is het ook mogelijk voor paprikatelers om (kosteloos) extra exemplaren te bestellen bij P8 via Monitoring inwendige gebreken paprika Begin 2013 zijn de voorschriften voor paprika aangevuld met een beschrijving van de controle op inwendige gebreken. Er is in de DPA P8 kwaliteitsvoorschriften beschreven dat het monitoringssysteem door alle DPA leden wordt opgestart, wanneer er een eerste declassering als gevolg van inwendige gebreken in Nederland plaats heeft gevonden (zie 1.11 in voorschriften en sortering paprika van 4 februari 2013 van DPA). Door DPA en P8 is een fotorapportage samengesteld, zodat er uniforme richtlijnen zijn voor het beoordelen van de mate van inwendige gebreken. Deze fotorapportage sturen we als bijlage bij deze nieuwsbrief mee.

4 Social media campagne in UK van start! Naast de activiteiten op social media gebied in Nederland en Duitsland, zijn we in mei ook actief gestart met een Facebookpagina en Twitteraccount van Colourfultaste in het Verenigd Koninkrijk. Binnen een maand hebben we al bijna likes! Een mooi resultaat. Het bedrijf dat de Facebookpagina en Twitteraccount in het Verenigd Koninkrijk bijhoudt, is het bedrijf Punch. Zij zijn helemaal gespecialiseerd in het communiceren via de social media, websites, etc. Vanuit Nederland krijgen zij beelden en inhoud toegestuurd om de Facebookpagina te vullen. Ook benieuwd naar de Engelse pagina s? Neem eens een kijkje op https:// of https://twitter.com/colourfultaste_! Oranje paprika nieuws De stuurgroep promotie oranje paprika is volop in beweging geweest om (oranje) paprika onder de aandacht te brengen bij het grote publiek. We zetten de activiteiten op een rij: Oranje paprika receptenwedstrijd Vanaf maandag 27 mei is het voor consumenten mogelijk om mee te doen aan de oranje paprika recepten wedstrijd. Consumenten worden gevraagd om hun lekkerste oranje paprikarecept in te sturen via www. oranjepaprika.eu. Dit kan tot en met 20 juli. De hoofdprijs is 4 kaarten voor het festival Dutch Valley en 150,- zakgeld. Daarnaast zijn er ook nog andere prijzen te winnen. 100%NL Om de oranje paprikawedstrijd te promoten is er in het juni-nummer van het 100% NL Magazine een advertentie over de receptenwedstrijd te zien. Daarnaast is ook twee weken lang (in week 23 en 24) een radiospot op 100% NL te horen om ook via dit kanaal aandacht te vragen voor de receptenwedstrijd. Ten slotte wordt de receptenwedstrijd ook bekend gemaakt via de digitale nieuwsbrief van 100% NL. Deze digitale nieuwsbrief is naar abonnees gestuurd.

5 HealthCity 100%NL heeft in samenwerking met HealthCity (fitness) de special lekker in je vel gemaakt. In deze special is aandacht voor oranje paprika op de cover en tevens staan er drie oranje paprikarecepten in dit magazine. Dit magazine is verspreid via HealthCity, de Zwaluwhoeve en de Leesmap. Land van Limburg Wim en Annette Hermans uit Sevenum hebben meegewerkt aan de serie Land van Limburg. Deze serie van 3 afleveringen gaat over de streekproducten en smaak uit Limburg voor TV Limburg. Tussen het oranje paprikagewas in de kas van Wim en Annette Hermans zijn heerlijke hapjes bereid met paprika. Koninklijk paar op bezoek in het Agrarische West-Friesland In het kader van het bezoeken van de 12 Provincies, komen Koning Willem Alexander en Koningin Maxima op vrijdag 14 juni met de boot naar Enkhuizen en Hoorn. Als zij aankomen in het mooie agrarische West-Friesland, lopen zij onder een boog door van overwegend oranje streekproducten. PapriCo, een verpakkingsbedrijf van 4 West-Friese paprikatelers leveren de oranje paprika s voor de welkomstboog. Naast de oranje paprika s, worden ook de andere kleuren paprika (rood, Leuk bericht of interessant weetje? Laat het ons weten! Voor de steeds populair wordende Facebookpagina s en Twitteraccounts in Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Nederland, vinden we het leuk om ook leuke berichtjes en interessante weetjes te posten. Laat het ons daarom weten als u een leuk nieuwtje heeft! Heeft u een prijs gewonnen? Heeft u iets bijzonders op de markt gebracht dat heel Nederland moet weten? Heeft u een foto van een bijzondere gebeurtenis die iets met paprika te maken heeft? Laat het ons weten via Volgende P8 bestuursvergadering woensdag 3 juli a.s De volgende P8 bestuursvergadering zal plaatsvinden op woensdag 3 juli Heeft u een vraag die u wilt stellen of een bepaalde zaak die u wilt aankaarten, geef dit dan door aan het bestuurslid wat uw vereniging in het P8 bestuur vertegenwoordigd. Wij zullen de vraag of situatie behandelen in de vergadering. Op de website kunt u contactgegevens van de P8 bestuursleden vinden.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Handleiding gebruik Facebook en Twitter

Handleiding gebruik Facebook en Twitter Handleiding gebruik Facebook en Twitter Hoe maak je effectief gebruik van deze social media kanalen? Datum : 17-05-2013 Auteur : Rico Kramers (stagiaire) Organisatie : Adyta Relatie : - Project : - PAGINA

Nadere informatie

In dit document kan je alle informatie over het bestuur en de studieverenigingvan Sociologie vinden.

In dit document kan je alle informatie over het bestuur en de studieverenigingvan Sociologie vinden. Sociologisch Epicentrum - beleidsplan - 2013-2014 Beleidsplan studievereniging SEC 2014/2015 In dit document kan je alle informatie over het bestuur en de studieverenigingvan Sociologie vinden. 1 Beste

Nadere informatie

ADVIESRAPPORT. Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn. 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!]

ADVIESRAPPORT. Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn. 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!] ADVIESRAPPORT Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn Opdrachtgever: BCGO! Auteur: Lieuwe Geesing & Johnny Ligtlee Groningen: Maart 11 1 Inhoudsopgaven: 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!]

Nadere informatie

voor de pedicures Uw praktijk in de schijnwerpers Mei 2012 nr. 38 Kies voor vier opvallende acties per jaar Geen seizoen zonder de pedicure

voor de pedicures Uw praktijk in de schijnwerpers Mei 2012 nr. 38 Kies voor vier opvallende acties per jaar Geen seizoen zonder de pedicure Mei 2012 nr. 38 Met deze nieuwsbrief informeren wij u graag over de projecten die het Hoofdbedrijfschap Ambachten met de jaarlijkse heffing betaalt. Kies voor vier opvallende acties per jaar Geen seizoen

Nadere informatie

Meting september 2013

Meting september 2013 Meting september 2013 Het Nederlandse Donateurspanel van WWAV wordt mede mogelijk gemaakt door het CBF en is uitgevoerd door Peil.nl Donateursvertrouwen daalt in tegenstelling tot consumentenvertrouwen

Nadere informatie

Introductie. Zakenplatform Eindhoven: samen groeien naar meer zakelijk succes!

Introductie. Zakenplatform Eindhoven: samen groeien naar meer zakelijk succes! Introductie De regio Eindhoven is en heeft een voorbeeldfunctie voor de rest van Nederland op zakelijk gebied, zeker qua innovatief vermogen. En dat willen we natuurlijk graag zo houden! Visie: Dat gaat

Nadere informatie

Netwerken via sociale media

Netwerken via sociale media Netwerken via sociale media Inhoudsopgave Even voorstellen 3 Wat is netwerken precies? 4 Twitter 4 Facebook 6 Twitter en Facebook 7 Netwerken via je e-mail 7 Je eigen website 8 Netwerken, is dat veel werk?

Nadere informatie

Alumnitijden. 5 Juni 2013. Tijd voor een nieuwe koers PARSTEMPUS.NL. Bezoek voor actuele informatie onze website www. parstempus.nl.

Alumnitijden. 5 Juni 2013. Tijd voor een nieuwe koers PARSTEMPUS.NL. Bezoek voor actuele informatie onze website www. parstempus.nl. Nummer 5 Juni 2013 Alumnitijden Tijd voor een nieuwe koers Na een vliegende start van de vereniging met al snel veel leden, website, nieuwsbrief, goed bezochte alumnidag en workshops, zijn de activiteiten

Nadere informatie

Dit jaar heeft de Actie erg weinig van het geld gebruik gemaakt van CoVer. Er is weinig korting gegeven en teveel opgespaard.

Dit jaar heeft de Actie erg weinig van het geld gebruik gemaakt van CoVer. Er is weinig korting gegeven en teveel opgespaard. Jaarverslagen Commissies 2006 Actie De Actie heeft in de eerste helft van 2006 meerdere malen last gehad van een onderbezetting. Dit kwam omdat verschillende actieve leden zomaar opstapten of een tijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2014

Nieuwsbrief November 2014 Nieuwsbrief November 2014 Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief informeren wij u over de volgende onderwerpen: De lat omhoog bij de vakken rekenen, lezen, begrijpend lezen en spelling. Voor uw

Nadere informatie

Vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage is een vrijwillige, jaarlijkse bijdrage van de ouders aan de school. Met dit geld organiseren en

Vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage is een vrijwillige, jaarlijkse bijdrage van de ouders aan de school. Met dit geld organiseren en nieuwsbrief 4 oktober 2014 Agenda 6 oktober dag van de leraar! 9 oktober informatieavond met verschillende workshops 10 oktober studiedag: alle kinderen zijn vrij! 11 t/m 19 oktober herfstvakantie Kijk

Nadere informatie

WHITEPAPER. Waarom een online magazine? Welke voordelen zijn er te behalen? Inhoud & bladritme ONLINE MAGAZINES

WHITEPAPER. Waarom een online magazine? Welke voordelen zijn er te behalen? Inhoud & bladritme ONLINE MAGAZINES WHITEPAPER ONLINE MAGAZINES Waarom een online magazine? Welke voordelen zijn er te behalen? Inhoud & bladritme INTRODUCTIE Je hebt deze whitepaper gedownload omdat je geïnteresseerd bent in online magazines.

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Ondernemingsraad Oasen. Oasen N.V. Nieuwe Gouwe O.Z. 3 Postbus 122 2800 AC Gouda. T 0182 59 35 30 www.oasen.nl.

Jaarverslag 2013. Ondernemingsraad Oasen. Oasen N.V. Nieuwe Gouwe O.Z. 3 Postbus 122 2800 AC Gouda. T 0182 59 35 30 www.oasen.nl. Jaarverslag 2013 Ondernemingsraad Oasen Oasen N.V. Nieuwe Gouwe O.Z. 3 Postbus 122 2800 AC Gouda T 0182 59 35 30 www.oasen.nl Pagina 1 van 26 Jaarverslag 2013 Ondernemingsraad Oasen Opdrachtgever: Fred

Nadere informatie

Gebruik sociale media door Rotterdammers

Gebruik sociale media door Rotterdammers rotterdam.nl/onderzoek Gebruik sociale media door Rotterdammers Onderzoek en Business Intelligence Gebruik sociale media door Rotterdammers M. Dujardin Onderzoek en Business Intelligence (OBI) februari

Nadere informatie

Beroepsproduct 1. De invloed van sociale media op het leren van leerlingen

Beroepsproduct 1. De invloed van sociale media op het leren van leerlingen Beroepsproduct 1 De invloed van sociale media op het leren van leerlingen Gemaakt door : Tristan van Leeuwen Stageschool : Altena College Sleeuwijk Begeleider : Peggy Winkelaar HU begeleider : Martin van

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie

Ebook Internet Marketing Strategie

Ebook Internet Marketing Strategie Websiteontwerp Huisstijl Fotografie Copywriting Internet marketing Ebook Internet Marketing - website - content - social media - nieuwsbrieven Inclusief handig stappenplan en checklists Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Bijeenkomst Horizontale verantwoording Donderdag 14 februari 2013 Verslag

Bijeenkomst Horizontale verantwoording Donderdag 14 februari 2013 Verslag Bijeenkomst Horizontale verantwoording Donderdag 14 februari 2013 Verslag Inhoud 1. Samenvatting 2. Introductie & programma 3. Wat heeft JoU dit jaar gedaan? 4. Hoe vinden de aanwezigen dat het met JoU

Nadere informatie

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers, 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: social media anno nu... 4 1.1 Hoeveel mensen maken er gebruik

Nadere informatie

Handboek Open Dagen 30 31 mei - Week van de Lokale Omroep 2015

Handboek Open Dagen 30 31 mei - Week van de Lokale Omroep 2015 Handboek Open Dagen 30 31 mei - Week van de Lokale Omroep 2015 Inhoudsopgave Voorwoord Blz. 3 Inhoud en planning Blz. 4 Draaiboek Blz. 5 t/m 8 Doelgroepen specificatie Blz. 9 t/m 12 Benaderen doelgroepen

Nadere informatie

Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen. Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage

Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen. Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage Delft, 2009 Voorwoord Als studente Industrieel Ontwerpen heb ik

Nadere informatie

Addemdum. Veel leesplezier toegewenst! Inge Harts. Praktisch rapport Online Reputatie Management 2

Addemdum. Veel leesplezier toegewenst! Inge Harts. Praktisch rapport Online Reputatie Management 2 Addemdum Dit praktisch rapport over Online Reputatie Management is medio 2008 uitgebracht, na een langdurig onderzoek naar het wat, maar vooral hoe van Online Reputatie Management. Inmiddels hebben veel

Nadere informatie

SOCIAL RESPONSIBILITY

SOCIAL RESPONSIBILITY SOCIAL RESPONSIBILITY LID WORDEN SAMEN JE EIGEN WINDMOLEN Tegenwoordig draait alles om duurzaamheid en groen. Een goede tijd voor de Windcentrale. We weten allemaal dat er ergens stroom en energie vandaan

Nadere informatie

Marketingadvies Boorsma Marketing tomorrow becoming a consultant. Lionel Teeuw Tim Damstra Astin van Weezel Errens Koen Zwaan

Marketingadvies Boorsma Marketing tomorrow becoming a consultant. Lionel Teeuw Tim Damstra Astin van Weezel Errens Koen Zwaan Marketingadvies Boorsma Marketing tomorrow becoming a consultant. Lionel Teeuw Tim Damstra Astin van Weezel Errens Koen Zwaan Marketing Tomorrow Hogeschool van Amsterdam 20 november 2014 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Communicatie, de consument wil niet beïnvloed worden, maar meepraten.

Communicatie, de consument wil niet beïnvloed worden, maar meepraten. Magazine van Kempen Communicatie 2012 nummer 3 Communicatie, de consument wil niet beïnvloed worden, maar meepraten. In deze uitgave o.a. Coaching haalt het beste uit de werknemer Enthousiaste klanten

Nadere informatie

Zoekt een nieuw bestuur

Zoekt een nieuw bestuur Zoekt een nieuw bestuur Zoek je een uitdaging naast je studie? Vertegenwoordig 40.000 Zwolse studenten en wordt bestuurslid bij het Studenten Overleg Orgaan Zwolle Voorwoord Beste lezer, Wil jij de belangen

Nadere informatie

PR en COMMUNICATIE (datum: 8-5-2014)

PR en COMMUNICATIE (datum: 8-5-2014) PR en COMMUNICATIE (datum: 8-5-2014) Doelstelling IVN is een educatieve vereniging: Alle activiteiten, die we organiseren, zijn bedoeld voor educatie aan het publiek. Dat publiek zal op de hoogte gesteld

Nadere informatie

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven bespreek je vak man Bespreek je vak man! Of je nou tractorchauffeur, kraanmachinist of grondwerker bent, ondernemer of werknemer, feit is dat je in een prachtige sector werkt. Natuurlijk wil je dat zo

Nadere informatie

Jouw marketingplan in acht stappen

Jouw marketingplan in acht stappen Jouw marketingplan in acht stappen Werkboek voor ondernemers in de multifunctionele landbouw 1 INHOUD Inleiding... 3 Wat is marketing en waarom een marketingplan?... 4 Stap 1. Formuleren van doelstellingen...

Nadere informatie