Nieuwsbrief P8. Inhoud. Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Nummer 5, mei - juni Ondernemend Paprika

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief P8. Inhoud. Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Nummer 5, mei - juni 2013. Ondernemend Paprika"

Transcriptie

1 Inhoud Ook deze keer hebben we weer een nieuwsbrief boordevol met nieuws. Zo kijken we terug op de paprikabijlage die vorige week bij het NRC verscheen. Daar hebben we veel leuke reacties op gehad! Verder willen we u wijzen op de monitoring inwendige gebreken. Social media is sinds mei van dit jaar ook actief opgepakt in het Verenigd Koninkrijk en is er veel oranje paprikanieuws! Zo is de oranje paprika receptenwedstrijd gestart. Wat ook leuk is, is dat het Koninklijk paar op 14 juni West-Friesland aandoet en onder een boog van (oranje) paprika s loopt! Ten slotte zijn we nog steeds op zoek naar leuke feitjes en nieuwstjes uit de sector. Lees snel verder! Inleiding Thijs Jasperse: Eén zwaluw maakt nog geen zomer 1 Paprikabijlage NRC: Heel de wereld houdt van onze paprika! 2 Monitoring inwendige gebreken paprika 3 Social media campagne in UK van start! 4 Oranje paprikanieuws@ 4 Koninklijk paar op bezoek in West-Friesland 5 Leuk bericht of interessant weetje? Laat het ons weten! 5 Eén zwaluw maakt nog geen zomer Zo zouden we kunnen kijken naar het begin van dit afzetseizoen. Een ieder is blij met de behoorlijke prijzen. Dat lucht wat op na de barre jaren 2011 en Maar, zo constateerden we vorige week in de P8 bestuursvergadering, ten opzichte van 2010 hebben we tot en met vorige week een lagere middenprijs. Dit is bijzonder, want we hebben een heel speciaal voorjaar achter de rug. Almeria en Israël waren eerder van de markt, erg koud weer zodat er weinig (vollegrond) groente op de markt was en tot en met twee weken terug is er ruim 15% minder Nederlandse paprika geoogst. Eigenlijk valt de prijs die we hebben gekregen dan nog tegen! Gelukkig blijft het nu met hogere kg-opbrengsten behoorlijk lopen. En er is schaarste bij de groene paprika. Prima, want dan gaat de markt zijn werk doen! Maar dat geeft natuurlijk aanleiding om Groen van kleur te gaan oogsten. Ook dat was afgelopen weken een onderwerp binnen het bestuur. Er waren geruchten dat niet iedereen zich aan de afgesproken regels hield. Na onderzoek bleek dat zeer mee te vallen. Laten we ook oppassen dat we incidenten niet te zeer opblazen. De schaarste aan groene paprika blijft ook de komende weken spelen. De DPA/P8 regels geven aan dat het in uitzonderlijke omstandigheden is toegestaan dat telersverenigingen afwijken van de regel geen Groen van kleur na 1 april. Hieronder heb ik de regelgeving rond Groen van kleur nog eens weergegeven. Bij het al of niet toepassen van deze uitzondering zijn er twee zaken cruciaal: (1) is het redelijk t.a.v. de telers die uitsluitend groen telen? (2) de consument mag absoluut geen bonte groene in het schap aantreffen.

2 Thijs Jasperse Paprikabijlage NRC: Heel de wereld houdt van onze paprika! Op basis van vorig jaar ontstane contacten is P8 benaderd door het NRC om mee te werken aan een speciale uitgave. Op zaterdag 1 juni was het dan zover en verscheen een bijzonder bijlage bij de zaterdageditie van het NRC. Eén die helemaal in het teken staat van de Nederlandse paprika. P8 is nauw betrokken geweest bij de redactie van de bijlage en heeft in overleg met NRC bepaald welke onderwerpen interessant zijn. De bijlage is geschreven namens journalisten van het NRC, maar inhoudelijk heeft P8 meegewerkt aan het interview met Thijs Jasperse (voorzitter P8), interview Roos Varekamp (gele paprikateler in Maasland), de geschiedenis van de Nederlandse paprika (we hebben een bijeenkomst georganiseerd waarbij een oud-teler, oud-teeltvoorlichter, de eerste paprikaveredelaar in Nederland en een huidige teler zijn uitgenodigd om te spreken over de ontwikkeling van de Nederlandse paprika) en natuurlijk de Colourfultaste campagne.

3 NRC is een dagblad met een groot bereik, vooral onder hoogopgeleiden. Met deze bijlage kunnen we duidelijk maken dat paprika en andere vruchtgroenten een belangrijke rol kunnen spelen in de gezondheid van consumenten. Tot nu toe hebben we tientallen alleen maar positieve reacties binnengekregen! Van verschillende kanten hebben we complimenten gekregen over de interessante artikelen die er in de uitgave staan, de gave uitstraling en het informatieve aspect. We kunnen wel stellen dat deze paprikabijlage een ode is aan de Nederlandse paprika! Daarnaast zijn we naar aanleiding van de paprikabijlage benaderd door een aantal mensen die door deze uitgave op ideeën zijn gebracht. Eén daarvan is chocolademaker die graag een bonbon met paprika wil maken. Dit zal een seizoensgebonden bonbon zijn die van juni tot en met september gekocht kan worden. In totaal zijn er stuks gedrukt. Gemiddeld wordt de bijlage door 4 personen gelezen, wat betekent dat deze bijlage een bereik heeft van ruim 1 miljoen lezers! Daarnaast heeft P extra paprikabijlages besteld. Een aantal is afgelopen weekend naar de telers en telersverenigingen gestuurd. De rest van de bijlages zullen de komende maanden tijdens evenementen uitgedeeld worden. Daarnaast is het ook mogelijk voor paprikatelers om (kosteloos) extra exemplaren te bestellen bij P8 via info@p-acht.nl. Monitoring inwendige gebreken paprika Begin 2013 zijn de voorschriften voor paprika aangevuld met een beschrijving van de controle op inwendige gebreken. Er is in de DPA P8 kwaliteitsvoorschriften beschreven dat het monitoringssysteem door alle DPA leden wordt opgestart, wanneer er een eerste declassering als gevolg van inwendige gebreken in Nederland plaats heeft gevonden (zie 1.11 in voorschriften en sortering paprika van 4 februari 2013 van DPA). Door DPA en P8 is een fotorapportage samengesteld, zodat er uniforme richtlijnen zijn voor het beoordelen van de mate van inwendige gebreken. Deze fotorapportage sturen we als bijlage bij deze nieuwsbrief mee.

4 Social media campagne in UK van start! Naast de activiteiten op social media gebied in Nederland en Duitsland, zijn we in mei ook actief gestart met een Facebookpagina en Twitteraccount van Colourfultaste in het Verenigd Koninkrijk. Binnen een maand hebben we al bijna likes! Een mooi resultaat. Het bedrijf dat de Facebookpagina en Twitteraccount in het Verenigd Koninkrijk bijhoudt, is het bedrijf Punch. Zij zijn helemaal gespecialiseerd in het communiceren via de social media, websites, etc. Vanuit Nederland krijgen zij beelden en inhoud toegestuurd om de Facebookpagina te vullen. Ook benieuwd naar de Engelse pagina s? Neem eens een kijkje op of Oranje paprika nieuws De stuurgroep promotie oranje paprika is volop in beweging geweest om (oranje) paprika onder de aandacht te brengen bij het grote publiek. We zetten de activiteiten op een rij: Oranje paprika receptenwedstrijd Vanaf maandag 27 mei is het voor consumenten mogelijk om mee te doen aan de oranje paprika recepten wedstrijd. Consumenten worden gevraagd om hun lekkerste oranje paprikarecept in te sturen via www. oranjepaprika.eu. Dit kan tot en met 20 juli. De hoofdprijs is 4 kaarten voor het festival Dutch Valley en 150,- zakgeld. Daarnaast zijn er ook nog andere prijzen te winnen. 100%NL Om de oranje paprikawedstrijd te promoten is er in het juni-nummer van het 100% NL Magazine een advertentie over de receptenwedstrijd te zien. Daarnaast is ook twee weken lang (in week 23 en 24) een radiospot op 100% NL te horen om ook via dit kanaal aandacht te vragen voor de receptenwedstrijd. Ten slotte wordt de receptenwedstrijd ook bekend gemaakt via de digitale nieuwsbrief van 100% NL. Deze digitale nieuwsbrief is naar abonnees gestuurd.

5 HealthCity 100%NL heeft in samenwerking met HealthCity (fitness) de special lekker in je vel gemaakt. In deze special is aandacht voor oranje paprika op de cover en tevens staan er drie oranje paprikarecepten in dit magazine. Dit magazine is verspreid via HealthCity, de Zwaluwhoeve en de Leesmap. Land van Limburg Wim en Annette Hermans uit Sevenum hebben meegewerkt aan de serie Land van Limburg. Deze serie van 3 afleveringen gaat over de streekproducten en smaak uit Limburg voor TV Limburg. Tussen het oranje paprikagewas in de kas van Wim en Annette Hermans zijn heerlijke hapjes bereid met paprika. Koninklijk paar op bezoek in het Agrarische West-Friesland In het kader van het bezoeken van de 12 Provincies, komen Koning Willem Alexander en Koningin Maxima op vrijdag 14 juni met de boot naar Enkhuizen en Hoorn. Als zij aankomen in het mooie agrarische West-Friesland, lopen zij onder een boog door van overwegend oranje streekproducten. PapriCo, een verpakkingsbedrijf van 4 West-Friese paprikatelers leveren de oranje paprika s voor de welkomstboog. Naast de oranje paprika s, worden ook de andere kleuren paprika (rood, Leuk bericht of interessant weetje? Laat het ons weten! Voor de steeds populair wordende Facebookpagina s en Twitteraccounts in Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Nederland, vinden we het leuk om ook leuke berichtjes en interessante weetjes te posten. Laat het ons daarom weten als u een leuk nieuwtje heeft! Heeft u een prijs gewonnen? Heeft u iets bijzonders op de markt gebracht dat heel Nederland moet weten? Heeft u een foto van een bijzondere gebeurtenis die iets met paprika te maken heeft? Laat het ons weten via info@pacht.nl! Volgende P8 bestuursvergadering woensdag 3 juli a.s De volgende P8 bestuursvergadering zal plaatsvinden op woensdag 3 juli Heeft u een vraag die u wilt stellen of een bepaalde zaak die u wilt aankaarten, geef dit dan door aan het bestuurslid wat uw vereniging in het P8 bestuur vertegenwoordigd. Wij zullen de vraag of situatie behandelen in de vergadering. Op de website kunt u contactgegevens van de P8 bestuursleden vinden.

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Concurrentie. Nummer 6, juni - juli 2013. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Concurrentie. Nummer 6, juni - juli 2013. Ondernemend Paprika Inhoud De afgelopen maanden is er weer veel gebeurd. Zo is de Colourfultaste campagne in Verenigd Koninkrijk volop in gang. Vooral op PR- en online-gebied worden er flinke stappen gemaakt. Ook in Duitsland

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Goede beurt. Nummer 8, september 2013. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Goede beurt. Nummer 8, september 2013. Ondernemend Paprika Inhoud Inleiding Thijs Jasperse: Goede beurt 1 Winkeldemonstraties in UK een succes! 2 P8 aanwezig tijdens Retail congres DOGK - Düsseldorf 4 P8 aanwezig bij ledenbijeenkomsten 4 49 jaar paprika in Nederland:

Nadere informatie

Inleiding Thijs Jasperse 1 Het is tijd voor paprika! 2 Volgende P8 bestuursvergadering op woensdag 26 augustus a.s. 5

Inleiding Thijs Jasperse 1 Het is tijd voor paprika! 2 Volgende P8 bestuursvergadering op woensdag 26 augustus a.s. 5 Inhoud Inleiding Thijs Jasperse 1 Het is tijd voor paprika! 2 Volgende P8 bestuursvergadering op woensdag 26 augustus a.s. 5 Gaat het de goede kant op? Nu halverwege de maand juli kunnen we vaststellen

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. De Markt werkt. Nummer 6, augustus Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. De Markt werkt. Nummer 6, augustus Ondernemend Paprika Inhoud Inleiding Thijs Jasperse 1 Kookdemonstraties in Duitsland gestart 3 E-learning module P8 uitgezet bij eerste paprikatelers 4 Oranje paprika actie bij Jumbo 5 Volgende P8 bestuursvergadering op woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Goede berichten. Nummer 3, maart 2013. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Goede berichten. Nummer 3, maart 2013. Ondernemend Paprika Inhoud Ook deze keer hebben we weer een nieuwsbrief boordevol met nieuws. Zo laten Nederlandse panelcijfers zien dat de consumptie van paprika in Nederland toeneemt. Verder vragen wij uw aandacht voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Samen Werken. Nummer 10, oktober 2012. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Samen Werken. Nummer 10, oktober 2012. Ondernemend Paprika Inhoud Deze maand hebben we weer een boordevol nummer! Door Thijs Jasperse is er geschreven over het regeerakkoord en binnenrot. Daarnaast heeft Oranje Paprika volop in de aandacht gestaan in het consumentenmagazine

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Ondernemerschap. Nummer 12, december 2012. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Ondernemerschap. Nummer 12, december 2012. Ondernemend Paprika Inhoud Dit is de laatste P8 nieuwsbrief van 2012 en staat ook deze maand weer vol met nieuws. In de nieuwsbrief wordt kort teruggeblikt op de P8 kick-off marketing 2013 die op woensdag 19 december 2012

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Het gaat weer! Nummer 6, juni Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Het gaat weer! Nummer 6, juni Ondernemend Paprika Inhoud Inleiding Thijs Jasperse: Het gaat weer! 1 Nimm Paprika verpakking bij Penny 2 10.000 likes Facebook Duitsland 3 Pak Paprika Tattoos voor kinderen 4 Duitse bloggers op bezoek bij paprikateler VD

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Start van 2014. Nummer 1, janari 2014. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Start van 2014. Nummer 1, janari 2014. Ondernemend Paprika Nummer 1, janari 2014 Inhoud Inleiding Thijs Jasperse: Start van 2014 1-2 Bureaus presenteren hun ideeën voor Colourfultaste campagne 2014-2017 3 Kom in de Kas 3 Afrikaanse Fruitmot 4 Belangrijkste resultaten

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Het eindigt weer niet goed. Nummer 9, september Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Het eindigt weer niet goed. Nummer 9, september Ondernemend Paprika Inhoud Inleiding Thijs Jasperse: Het eindigt weer niet goed 1 Vooruitblik op seizoen in Almeria 2 Kwaliteit Nederlandse paprika s is goed! 3 Oplossingen zoeken voor inwendige gebreken gaat ook komende

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Online. Nummer 11, november 2012. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Online. Nummer 11, november 2012. Ondernemend Paprika Inhoud Deze maand staat de nieuwsbrief helemaal in het teken van social media. Deze nieuwsbrief zal beginnen met algemene informatie over social media. Daarna zal Ted Zwinkels toelichten waarom online-activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Goed en slecht. Nummer 5, mei / juni 2012. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Goed en slecht. Nummer 5, mei / juni 2012. Ondernemend Paprika Inhoud Deze maand hebben we een boordevol nummer! We willen extra aandacht vragen voor de nieuwe rubriek: Bestuurslid in de Spotlight, waar we een P8 bestuurslid aan de hand van verschillende vragen beter

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Het seizoen begint. Nummer 2, februari-maart 2013. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Het seizoen begint. Nummer 2, februari-maart 2013. Ondernemend Paprika Inhoud Ook deze keer hebben we weer een nieuwsbrief boordevol met nieuws. Zo staat paprika in het teruggebouwde Huis van de Smaak op de Holland Food & Flowers, waar paprikatelers hun eigen product promoten.

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Rusland en de consument. Nummer 8, augustus 2014. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Rusland en de consument. Nummer 8, augustus 2014. Ondernemend Paprika Inhoud Inleiding Thijs Jasperse: Rusland en de consument 1 Colourfultaste staat achter Samen sterk 2 Marktcijfers Rusland 2 Persreis Engelse journalisten succesvol 4 Kookdemonstraties oranje paprika s

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Drama. Nummer 5, mei Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Drama. Nummer 5, mei Ondernemend Paprika Inhoud Inleiding Thijs Jasperse: Drama 1 Mooie PR resultaten in Duitsland 2 Colourfultaste campagne bij Tesco gecontinueerd 3 Winkeldemonstraties in Duitsland van start 4 Start actie Oranje Kanjer met

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Nummer 10, november Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Nummer 10, november Ondernemend Paprika Inhoud Inleiding Thijs Jasperse 1 Samenvatting P8 jaarplan 2015 2 Eindejaar attentie P8 - Familieplanner 2015 5 Volgende P8 bestuursvergadering op woensdag 17 december a.s. 5 2015 Helaas bracht ook 2014

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Tussen hoop en vrees. Nummer 2, maart 2015. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Tussen hoop en vrees. Nummer 2, maart 2015. Ondernemend Paprika Inhoud Inleiding Thijs Jasperse 1 Testbedrijven gezocht voor e-learning module P8 2 Rapportage Spanje Paprika - Nummer 1 2 Marktinformatie Israël 3 Kom in de Kas 4 Colourfultaste op nieuwe shirts voetbalteam

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. De komende 50 jaar. Nummer 9, oktober - november 2013. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. De komende 50 jaar. Nummer 9, oktober - november 2013. Ondernemend Paprika Inhoud Inleiding Thijs Jasperse: De komende 50 jaar 1 Donderdag 12 december 2013: Bijeenkomst 50 jaar paprika in Nederland 2 P8 aanwezig tijdens Fruit Attraction in Madrid 3 Nationaal Voedingsdebat voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Nu de laatste 10 weken nog. Nummer 7, augustus Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Nu de laatste 10 weken nog. Nummer 7, augustus Ondernemend Paprika Inhoud Inleiding Thijs Jasperse: Nu de laatste 10 weken nog 1 Uitnodiging informatiebijeenkomst Paprika - 3 en 5 september 2 Engelssprekende paprikateler gezocht op 14 en 15 september 2 Ovenconcept geïntroduceerd

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Nummer 10, december Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Nummer 10, december Ondernemend Paprika Nieuwsbrief Inhoud Inleiding Thijs Jasperse: 2014 1 Bijeenkomst Paprika 50 jaar in Nederland geslaagd! 2 Volgende bestuursvergadering 4 Historische Kookboeken zijn nog bij te bestellen! 5 2014 12 december

Nadere informatie

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP EVEN VOORSTELLEN. WIE? NICOLE ADRIAENS EVENTORGANISATOR SOLOPRENEUR SOCIAL MEDIA FREAK BEDRIJF? BIZZIBEE EVENTS BIZZIBEE SOCIAL MEDIA BIZZIBEE BUSINESS SUPPORT WAT DOE IK?

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Nummer 8, november Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Nummer 8, november Ondernemend Paprika Inhoud Inleiding Thijs Jasperse 1 Resultaten Colourfultastecampagne Tijd voor Paprika eerste half jaar 2 Rapportage Spanje productie op niveau 2014 4 Eindejaarsattentie P8 5 Leden P8 ontvangen login voor

Nadere informatie

25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts

25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts 25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts Als ondernemer heb je vanzelfsprekend al veel kennis en expertise op jouw vakgebied. En meer dan je wellicht zou denken. Waarschijnlijk kun je tot in de lengte der

Nadere informatie

uitgeverij buro70 crossmediaal activiteiten

uitgeverij buro70 crossmediaal activiteiten ter info buro70 De uitgeverij - handelend onder de naam BURO70 / Uitgeverij Neuféglise - werd opgericht in september 2006. Het eerste nummer van Hap&Tap Magazine verscheen begin december dat jaar. Nog

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Koud voorjaar, winkelschap en China. Nummer 3, april 2015. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Koud voorjaar, winkelschap en China. Nummer 3, april 2015. Ondernemend Paprika Inhoud Inleiding Thijs Jasperse 1 Rapportage Spanje Paprika - Nummer 3 2 Opname Ondernemend Nederland bij Theo Jansen 3 Scholingsdag REWE 4 Ontwikkeling E-learning module in volle gang 4 Veel positieve

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inleiding. Afrikaanse Fruitmot. Nummer 1, januari Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inleiding. Afrikaanse Fruitmot. Nummer 1, januari Ondernemend Paprika Inleiding Nieuw jaar, nieuwe kansen zeggen we vaak tegen elkaar. Voor 2012 heeft dat een extra betekenis omdat het zeker een jaar van de waarheid wordt. Na drie financieel beroerde jaren moet het veel

Nadere informatie

Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking

Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking Studenten Organisatie Groningen is een vereniging die een unieke plaats in de Groninger studentenwereld inneemt, doordat zij de belangen van álle

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1e kwartaal 2015. Van de voorzitter

Nieuwsbrief 1e kwartaal 2015. Van de voorzitter Nieuwsbrief 1e kwartaal 2015 Van de voorzitter Het nieuwe jaar is al weer ruim 2 maanden oud en we zijn weer druk aan het bewegen. Allemaal goede voornemens. Dat is goed te merken, want het is gezellig

Nadere informatie

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Naam: William Ton (1604410) Docent: Rob van den Idsert Specialisatie: Concept Periode: 2015-D Datum: 27-05-2015 Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Nadere informatie

Voor jongeren in het praktijkonderwijs. Nederlandse soldaten naar Mali

Voor jongeren in het praktijkonderwijs. Nederlandse soldaten naar Mali PrO -weekkrant Week 45 november 2013 Voor jongeren in het praktijkonderwijs 4-1 0 november 2013 Eenvoudig Communiceren Nederlandse soldaten naar Mali Foto: ANP In Mali helpen buitenlandse soldaten de inwoners.

Nadere informatie

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer BLOGGIN De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer IN VIER STAPPEN NAAR SUCCES De komst van social media en de daarbijhorende blogs heeft het marketingcommunicatielandschap

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Koning Willem Alexander bezoekt Rotterdamse school

Koning Willem Alexander bezoekt Rotterdamse school Werkblad Les 3 Nieuwsbericht twee leerlingen Een nieuwsbericht is een geschreven artikel dat als doel heeft de lezer op een snelle en duidelijke manier op de hoogte te brengen van het nieuws. Dit betekent

Nadere informatie

De Telegraaf De feiten

De Telegraaf De feiten Platform Dagblad De Telegraaf Website Telegraaf.nl De Telegraaf Mobiel De Telegraaf Tablet De Telegraaf Glossy s Specials Redactionele pijlers Nieuws Sport Finance Entertainment Informatie en reserveren

Nadere informatie

CASE REDERIJ DOEKSEN SOCIAL BLUE. 16 mei 2014 LEADS+ CASE. Pagina 1 van 8 SB-042014-A

CASE REDERIJ DOEKSEN SOCIAL BLUE. 16 mei 2014 LEADS+ CASE. Pagina 1 van 8 SB-042014-A CASE REDERIJ DOEKSEN LEADS+ 16 mei 2014 CASE SB-042014-A Om een belangrijke stap richting de ambitie te zetten, meer kaarten verkopen via online kanalen, is voor Rederij Doeksen een campagne opgezet die

Nadere informatie

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla 12-1-2015 NETIDENTITY SOCIAL MEDIA PLAN MySuperfood Priscilla Inhoud Je bedrijf in één zin... 3 Wat wordt er over je gezegd?... 3 Formuleer de doelstellingen... 3 Analyse zoekresultaten... 3 Analyseer

Nadere informatie

PROMOTIEBELEID MAGISTER JFT

PROMOTIEBELEID MAGISTER JFT PROMOTIEBELEID MAGISTER JFT Jaimy Rademakers, Commissaris PR 2012-2013 Elza Kwekkeboom, Commissaris PR 2013-2014 Beste lezer, Voor je ligt het promotiebeleid van Magister JFT. Lees dit document zorgvuldig

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag!

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 16 12 e jaargang Vrijdag 24 april 2015 Koningsdag!

Nadere informatie

Persdossier. belgopocket 2009

Persdossier. belgopocket 2009 Persdossier belgopocket 2009 Lancering Belgopocket 2009 * Bondige antwoorden op vele vragen Dit dossier informeert u over de doelstellingen van Belgopocket het boekje en de site Belgopocket de samenwerking

Nadere informatie

FEITEN & CIJFERS. gezondnu HET GROOTSTE ONAFHANKELIJKE MAGAZINE OVER GEZONDHEID, VOEDING EN PSYCHE BEREIK JE DOELGROEP. Gezond nu, gezond blijven

FEITEN & CIJFERS. gezondnu HET GROOTSTE ONAFHANKELIJKE MAGAZINE OVER GEZONDHEID, VOEDING EN PSYCHE BEREIK JE DOELGROEP. Gezond nu, gezond blijven Gezond nu, gezond blijven FEITEN & CIJFERS 2018 gezondnu HET GROOTSTE ONAFHANKELIJKE MAGAZINE OVER GEZONDHEID, VOEDING EN PSYCHE BEREIK JE DOELGROEP VIA ONZE DIVERSE MEDIAKANALEN zowel offline als online

Nadere informatie

De Telegraaf De feiten

De Telegraaf De feiten Platform Dagblad De Telegraaf Website Telegraaf.nl De Telegraaf Mobiel De Telegraaf Tablet De Telegraaf Glossy s Specials Redactionele pijlers Nieuws Sport Finance Entertainment Informatie en reserveren

Nadere informatie

Koninklijke webcare. Door: Michael Elbers

Koninklijke webcare. Door: Michael Elbers Koninklijke webcare Door: Michael Elbers Op 28 januari 2013 om 14 uur werd ik gevraagd om een plan te schrijven voor de inzet van sociale media tijdens Koninginnedag. Toen ik na dat gesprek weer terug

Nadere informatie

CChristmaholic.nl is de grootste

CChristmaholic.nl is de grootste Over Christmaholic voor en door kerstfans CChristmaholic.nl is de grootste kerstblog van Nederland & België. Tienduizenden kerstfans vinden er elk jaar inspiratie voor de kerstperiode. Zo vinden lezers

Nadere informatie

nieuwe media battle succes op social media tlekkerst restauratief

nieuwe media battle succes op social media tlekkerst restauratief 48 Sushi nieuwe media battle succes op social media tlekkerst restauratief 49 Een rood-actie, een sushibattle - zomaar enkele succesvolle socialmedia-acties van Japas in Ermelo. De tijd van strooien met

Nadere informatie

OVERZICHT THEMA. - Behaal punten voor je vereniging met je tijd - Zwem je persoonlijk record - Behaal bingo-punten

OVERZICHT THEMA. - Behaal punten voor je vereniging met je tijd - Zwem je persoonlijk record - Behaal bingo-punten Zwemmers! De zomer is bijna over, dus het is tijd om nieuwe doelen te stellen voor dit seizoen. We zijn blij om je te melden dat je uitgenodigd bent voor het Nationaal Studenten Zwem Competitie (NSZK)

Nadere informatie

UW BEDRIJF GEMAKKELIJK EN VOORDELIG PROMOTEN OP TOPSITES? DAT KAN! In enkele simpele stappen staan uw advertenties gericht online.

UW BEDRIJF GEMAKKELIJK EN VOORDELIG PROMOTEN OP TOPSITES? DAT KAN! In enkele simpele stappen staan uw advertenties gericht online. 95 Lokaal adverteren op het netwerk van Telegraaf Media Groep NIEUW! UW BEDRIJF GEMAKKELIJK EN VOORDELIG PROMOTEN OP TOPSITES? DAT KAN! Ontdek de voordelen Gericht Bereik de doelgroep die u ook echt wilt

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Resultaten na oogst onderzoek inwendige gebreken bij paprika P8 bestuur 4 juli Opzet proef 2 inzet vrijdag 14 juni 2013

Inhoudsopgave. Resultaten na oogst onderzoek inwendige gebreken bij paprika P8 bestuur 4 juli Opzet proef 2 inzet vrijdag 14 juni 2013 Inhoudsopgave Opzet proef 1 en 2 Resultaten na oogst onderzoek inwendige gebreken bij paprika P8 bestuur 4 juli 2013 Beoordeling volgens monitoring Conclusies Toelichting op de resultaten van het onderzoek

Nadere informatie

Sociale Media voor beginners. starten met sociale netwerken

Sociale Media voor beginners. starten met sociale netwerken Sociale Media voor beginners starten met sociale netwerken Voorstelling Welke sociale media kennen jullie? Programma 1 - Algemeen: Nik 2 - Facebook voor jou en je vereniging: Laurien 3 - Twitter voor jou

Nadere informatie

RESULTATEN Hieronder volgt de samenvatting van de resultaten.

RESULTATEN Hieronder volgt de samenvatting van de resultaten. Lezersonderzoek 2015 Het lezersonderzoek is gehouden in het Delft Internet Panel (DIP). Daarnaast is er een steekproef getrokken voor respondenten met achtergrondgegevens, die minder vaak in het DIP voorkomen.

Nadere informatie

Ik ben David de Graaf

Ik ben David de Graaf Ik ben David de Graaf geboren in 1984. met Downsyndroom Surprise! Ook voor mijzelf Ik heb het niet alleen, maar... ik ben ook in vaste dienst van de Stichting Downsyndroom Kort: de SDS www.downsyndroom.nl

Nadere informatie

Presentatie Irena Petric

Presentatie Irena Petric Presentatie Irena Petric NOM KIDS MONITOR NOM GfK 2014 NOM Kids Monitor 4 februari 2014 1 Even voorstellen Nationaal Onderzoek Multimedia (NOM) Joint Industry Committee: samenwerking van uitgevers van

Nadere informatie

Comité biohandel. Bijeenkomst 22 november 2012

Comité biohandel. Bijeenkomst 22 november 2012 Comité biohandel Bijeenkomst 22 november 2012 De marketing van biologische AGF 3.0 Deze bijeenkomst is bedoeld om ideeën te genereren en te bundelen, die bij jullie leven, ten aanzien van collectieve marketing

Nadere informatie

Over Christmaholic. Bekend va. 250.000+ unieke bezoekers 5000+ Facebook-fans 1300+ Pinterest-volgers 1000+ nieuwsbriefabonnees. voor en door kerstfans

Over Christmaholic. Bekend va. 250.000+ unieke bezoekers 5000+ Facebook-fans 1300+ Pinterest-volgers 1000+ nieuwsbriefabonnees. voor en door kerstfans Over Christmaholic voor en door kerstfans C Christmaholic.nl is de grootste kerstblog van Nederland & België. Tienduizenden kerstfans vinden er elk jaar inspiratie voor de kerstperiode. Zo vinden lezers

Nadere informatie

Meer gasten in uw restaurant door Facebook

Meer gasten in uw restaurant door Facebook Meer gasten in uw restaurant door Facebook Waarom investeren in Facebook? 9,6 miljoen mensen maken gebruik van Facebook waarvan 6,8 miljoen dagelijks. Doelgroep(en) zijn gemakkelijk te bereiken. Zorgt

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

Info nummer 2. Deze keer in de FreeKids krant: Belangrijke informatie vakanties Interview met Tips! Puzzels en nog veel meer!

Info nummer 2. Deze keer in de FreeKids krant: Belangrijke informatie vakanties Interview met Tips! Puzzels en nog veel meer! Info nummer 2 Deze keer in de FreeKids krant: Verjaardagen Maand van licht en donker Moppen Belangrijke informatie vakanties Interview met Tips! Puzzels en nog veel meer! Heel veel lees plezier met de

Nadere informatie

Evaluatie Nieuwsbrief Duurzame Mobiliteit

Evaluatie Nieuwsbrief Duurzame Mobiliteit Evaluatie Nieuwsbrief Duurzame Mobiliteit De Nieuwsbrief Duurzame Mobiliteit bestaat 1 jaar. In dat jaar verschenen 20 edities van onze nieuwsbrief. Tijd om eens te zien wat we kunnen verbeteren aan het

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

Chiang mai, februari 2011. Een nieuwsbrief.

Chiang mai, februari 2011. Een nieuwsbrief. Chiang mai, februari 2011 Een nieuwsbrief. Een andere naam voor iets wat voor de meeste lezers inmiddels al vertrouwd is. Werd dit bericht vroeger een rondzendmail of een halfjaarbericht genoemd; nu gaan

Nadere informatie

BSO De Dolfijn De Tuimelaars en De Zeesterren

BSO De Dolfijn De Tuimelaars en De Zeesterren Vakantie Activiteiten Thema: Dromen Datum: maandag 7 t/m vrijdag 11 juli Dromen dat we winnen! Maandag: 7 juli Dinsdag: 8 juli Woensdag: 9 juli Donderdag: 10 juli Vrijdag: 11 juli Week 1 De droom is natuurlijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13. Mestreechs Kinderdictee Deze uitnodiging is bestemd voor kinderen van de groepen 5 t/m 8

Nieuwsbrief 13. Mestreechs Kinderdictee Deze uitnodiging is bestemd voor kinderen van de groepen 5 t/m 8 Nieuwsbrief 13 vrijdag 20 maart 2015 Mestreechs Kinderdictee Deze uitnodiging is bestemd voor kinderen van de groepen 5 t/m 8 Veldeke Krink Mestreech organiseert dit jaar weer een kinderdictee op ZONDAGMIDDAG

Nadere informatie

UITGEVERIJ. buro70.nl. crossmediaal. activiteiten

UITGEVERIJ. buro70.nl. crossmediaal. activiteiten OVER ONS buro70.nl De uitgeverij - handelend onder de naam BURO70 / Uitgeverij Neuféglise - werd opgericht in september 2006. Het eerste nummer van Hap&Tap Magazine verscheen begin december dat jaar. Nog

Nadere informatie

!! Marktonderzoek. MA-gazine - pre-productie.!!!!!! Noortje Jansen

!! Marktonderzoek. MA-gazine - pre-productie.!!!!!! Noortje Jansen Marktonderzoek MA-gazine - pre-productie Inhoud 1. Doel van marktonderzoek 3 2. Doelgroep 4 3. Enquête uitslag 6 4. SWOT 8 5. Marketing instrumenten 9 6. Concurrentie-analyse 10 7. Uitstraling 10 8. Verdienmodel

Nadere informatie

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Marketing en Media 2016/2017

Marketing en Media 2016/2017 novacollege.nl/marketingmedia Evenementenorganisatie Junior accountmanagement Marketing en communicatie Media Marketing en Media 2016/2017 Mijn droom is ondernemer worden. De eerste stappen op het pad

Nadere informatie

Evaluatie Pioen 2015 Gerard Gardien Projectleider Markt & Product

Evaluatie Pioen 2015 Gerard Gardien Projectleider Markt & Product Evaluatie Pioen 2015 Gerard Gardien Projectleider Markt & Product 15 January 2016 1 Programma Cijfers op hoofdlijnen Pioenen kwaliteitscompetitie (Promotie)Campagne Pioen PurE seasonal flowers en Pioen

Nadere informatie

In deze schoolkrant: Een interview met. Een lekker gezond recept van Lisa! Verslag van het bowlingtoernooi en het bezoek aan Sparta van groep 7!

In deze schoolkrant: Een interview met. Een lekker gezond recept van Lisa! Verslag van het bowlingtoernooi en het bezoek aan Sparta van groep 7! In deze schoolkrant: Een interview met. Een lekker gezond recept van Lisa! Verslag van het bowlingtoernooi en het bezoek aan Sparta van groep 7! Hallo, ik ben Lisa en ik zit in groep 6. Ik ben 10 jaar.

Nadere informatie

Abonnement. Betaalbaar, structureel in het nieuws

Abonnement. Betaalbaar, structureel in het nieuws Abonnement Betaalbaar, structureel in het nieuws PR-ABONNEMENT: HOE WIJ UW PRODUCT OF DIENSTVERLENING OP DE KAART GAAN ZETTEN U staat er niet dagelijks bij stil, maar u heeft eigenlijk altijd nieuws te

Nadere informatie

Maximale zichtbaarheid op het grootste regionale nieuwsplatform. * voorne-putten.nl * vpdealz.nl * social media * app * narrowcasting.

Maximale zichtbaarheid op het grootste regionale nieuwsplatform. * voorne-putten.nl * vpdealz.nl * social media * app * narrowcasting. Tarieven 2014 de schakel tussen web en winkel Maximale zichtbaarheid op het grootste regionale nieuwsplatform * voorne-putten.nl * vpdealz.nl * social media * app * narrowcasting Voorne-Putten.nl is een

Nadere informatie

April 2013. Beste allemaal, Burgemeester Aboutaleb op bezoek

April 2013. Beste allemaal, Burgemeester Aboutaleb op bezoek April 2013 Beste allemaal, Burgemeester Aboutaleb op bezoek Wat een geweldige feestweek! De hele week heeft in het teken gestaan van de kroning van prins Willem Alexander tot Koning van ons land. Maandagmorgen

Nadere informatie

Met deze campagne kun je kans maken op een reis naar Hawaii voor 2 personen.

Met deze campagne kun je kans maken op een reis naar Hawaii voor 2 personen. A. Lay s Chips De smaak van deze Chips is Pizza Hawaii flavour. Deze Chips smaakt naar Ham & Ananas. Wij hebben deze chips speciaal gemaakt voor de Pizza liefhebbers tussen ons. Veel goedkoper dan een

Nadere informatie

OPDRACHT PERSBERICHT SCHRIJVEN

OPDRACHT PERSBERICHT SCHRIJVEN OPDRACHT PERSBERICHT SCHRIJVEN Persbericht Een persbericht is een prachtige vorm van free publicity. Het gericht sturen van persberichten kan een flinke publicitaire waarde hebben. Daarbij kan dit soort

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

Afsluiting kinderjury 2013

Afsluiting kinderjury 2013 Afsluiting kinderjury 2013 Schrijverbezoek: Gerard van Gemert 1. Kastor en Tim Wanneer bent u begonnen met schrijven? Gerard van Gemert is in 2005 begonnen met schrijven toen hij met zijn dochters een

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Stap 1: Bepaal waar je over wilt bloggen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

Bij een Longpunt is het belangrijk om mensen te laten weten dat het Longpunt er is. Om bekendheid te generen zijn er verschillende middelen:

Bij een Longpunt is het belangrijk om mensen te laten weten dat het Longpunt er is. Om bekendheid te generen zijn er verschillende middelen: PR tips voor Longpunten Hieronder staan algemene tips. Voor de toepassing ervan en praktijk voorbeelden kunt u de relatiemanager uit uw regio benaderen. Kijk verder ook op de vrijwilligerssite voor goede

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 30 april 2015

Nieuwsbrief 18 30 april 2015 Westervalge 5 9989 EB Warffum Telefoon: 42 2330 email: obsjanseniusdevries@lauwerseneems.nl http://www.janseniusdevries.nl Nieuwsbrief 18 30 april 2015 Agenda. 2 t/m 17 mei Meivakantie 4 mei Dodenherdenking

Nadere informatie

16 februari 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 12

16 februari 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 12 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 16 februari 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 12 Van de directie In de laatste Lijstereens voor de voorjaarsvakantie aandacht voor

Nadere informatie

print Ontdek de sportviscommunity met meer dan 8 miljoen contactmomenten! websites games marketing e-newsletters social media content

print Ontdek de sportviscommunity met meer dan 8 miljoen contactmomenten! websites games marketing e-newsletters social media content Ontdek de sportviscommunity met meer dan 8 miljoen contactmomenten! Maak kennis met de Vipmedia sportviscommunity. Via dit mediaplatform kunt u uw doelgroep gepassioneerde sport- en wedstrijdvissers direct

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

Resultaten en analyse enquête Clubkampioenschappen (CK) januari- februari 2015

Resultaten en analyse enquête Clubkampioenschappen (CK) januari- februari 2015 Resultaten en analyse enquête Clubkampioenschappen (CK) januari- februari 2015 Respons De enquête is door 121 personen ingevuld. Als wij uitgaan van een bezetting van de toernooien door ongeveer 160 tot

Nadere informatie

Ik ga nu wat foto s geven om je een indruk te geven van de afgelopen 4 weken:

Ik ga nu wat foto s geven om je een indruk te geven van de afgelopen 4 weken: Korte impressie; hoe de cursus was: De term welvaartsziekte is toch wel bekend? Ziekten die voortkomen uit een ongezonde levensstijl. Veel zitten, weinig beweging, stress, te veel.te vet te zout eten,

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Voor jongeren in het praktijkonderwijs. Storm raast over de Filipijnen

Voor jongeren in het praktijkonderwijs. Storm raast over de Filipijnen PrO -weekkrant Week 46 november 2013 Voor jongeren in het praktijkonderwijs 11-17 november 2013 Eenvoudig Communiceren Storm raast over de Filipijnen Foto: ANP Foto: ANP Het land de Filipijnen in Azië

Nadere informatie

[Geef tekst op] Hockeyclub MHC DES 70 jaar (1942-2012) ADVERTEREN in de jubileum krant

[Geef tekst op] Hockeyclub MHC DES 70 jaar (1942-2012) ADVERTEREN in de jubileum krant [Geef tekst op] Hockeyclub MHC DES 70 jaar (1942-2012) ADVERTEREN in de jubileum krant Hockeyclub MHC DES In het jaar 2012 viert Hockeyclub MHC DES haar 70-jarig bestaan. Sinds de oprichting heeft de club

Nadere informatie

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken.

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken. Kringgesprek Geachte ouders, Wilt u alstublieft meedoen aan het invullen van een enquête Ouderbetrokkenheid? Nummer 9 2012-2013 2013 Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent

Nadere informatie

Voordeligste advertentietarieven! Tarieven. Beste bereik in de regio

Voordeligste advertentietarieven! Tarieven. Beste bereik in de regio Voordeligste advertentietarieven! Tarieven Beste bereik in de regio Alstublieft, de voordelen van Woonstijl Grootste woonmagazine van Nederland Gratis huis-aan-huis verspreid Grootste regionale woonbereik

Nadere informatie

Kringgesprek. september gestart met 14 deelnemers voor koken en streetdance.

Kringgesprek. september gestart met 14 deelnemers voor koken en streetdance. Kringgesprek Geachte ouders, 2013 2013--2014 De maand november komt alweer tot zijn einde. Sinds het begin van dit schooljaar verzorgt Buurtwerk Prins Alexander activiteiten op school op woensdagmiddag.

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Communicatieplan JOVD Friesland. Een korte handleiding om de communicatie in en buiten de afdeling te beheren en beheersen

Communicatieplan JOVD Friesland. Een korte handleiding om de communicatie in en buiten de afdeling te beheren en beheersen Communicatieplan JOVD Friesland Een korte handleiding om de communicatie in en buiten de afdeling te beheren en beheersen Versie 1.0 Bestuur Rigter Leeuwarden, November 2013 Achtergrond JOVD Friesland

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gastouderbureau Kinderopvang Barendrecht WINTER 2012

Nieuwsbrief Gastouderbureau Kinderopvang Barendrecht WINTER 2012 BESTE VRAAG- EN GASTOUDERS Hierbij ontvangt u de winter editie van de nieuwsbrief van het gastouderbureau SKB. We wensen u veel plezier met lezen. DESKUNDIGHEIDSAVONDEN Tijdens de deskundigheidsavonden

Nadere informatie

Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok

Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok Veel gemeenten zijn inmiddels actief op sociale media kanalen, zoals ook blijkt uit het onderzoek dat is beschreven in hoofdstuk 1. Maar

Nadere informatie

Uw Groenteman Eddy Pleiter neede

Uw Groenteman Eddy Pleiter neede Uw Groenteman Eddy Pleiter neede Ik heb jullie assortiment natuurlijk eerst uitgetest voordat ik het ging verkopen in mijn zaak, zegt Eddy. Mijn zoon en een stel vrienden hadden afgelopen weekend zin in

Nadere informatie

dat ik aan mijn baas en collega s moet doorgeven welke werkzaamheden ik heb gedaan en wat nog gedaan moet worden.

dat ik aan mijn baas en collega s moet doorgeven welke werkzaamheden ik heb gedaan en wat nog gedaan moet worden. CP26 rapporteren Als u in Nederland in de Handel & Dienstverlening werkt, bijvoorbeeld in een winkel of op een kantoor, moet u doorgeven aan uw baas en/of uw collega wat u gedaan heeft en wat er nog moet

Nadere informatie

Nieuwsbrief burgerpanel Overschie

Nieuwsbrief burgerpanel Overschie Nieuwsbrief burgerpanel Overschie Resultaten 3 e peiling: communicatiemiddelen 3 februari 2014 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de derde peiling met het burgerpanel Overschie. De

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5, mei 2015, 3 e jaargang

Nieuwsbrief 5, mei 2015, 3 e jaargang Nieuwsbrief 5, mei 2015, 3 e jaargang Inhoud Themabijeenkomst over WONEN 30 mei Maandelijkse inloop Nieuws kerngroep en klankbordgroep Zorg Divers nieuws Bereikbaarheid Stadsdorp Tot slot Themabijeenkomst

Nadere informatie