Nieuwsbrief 13. Mestreechs Kinderdictee Deze uitnodiging is bestemd voor kinderen van de groepen 5 t/m 8

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief 13. Mestreechs Kinderdictee Deze uitnodiging is bestemd voor kinderen van de groepen 5 t/m 8"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief 13 vrijdag 20 maart 2015 Mestreechs Kinderdictee Deze uitnodiging is bestemd voor kinderen van de groepen 5 t/m 8 Veldeke Krink Mestreech organiseert dit jaar weer een kinderdictee op ZONDAGMIDDAG 19 APRIL om uur in het Centre Ceramique. Het dictee wordt gemaakt n.a.v. het boek KAKKESTOLEMEIE. Op de website staan binnenkort de liedjes en versjes die we uitgekozen hebben Deelname is gratis en de kinderen kunnen sjieke prijzen winnen. We hopen natuurlijk dat er veel kinderen mee gaan doen. Facebookgedrag De afgelopen week werden wij geconfronteerd met berichtjes op facebook die gaan over een voorval in groep 8. In dit bericht werd iets gepost over iets wat in de groep is gebeurd. Wij hebben dit opgepakt in de klas én hebben samen met alle kinderen geconcludeerd dat zij dit op een andere manier hadden moeten oplossen. Dit geldt natuurlijk in het algemeen voor alles wat op school gebeurt, je meldt dit eerst bij de leerkracht zodat het opgepakt kan worden. De kinderen uit de klas zijn erg geschrokken van het sneeuwbal effect van een dergelijk berichtje en hebben samen een goed gesprek gehad en de zaak is voor hen hiermee opgelost. Overigens vroegen ze wel om ook te vermelden dat ze wel eens ruzie maken maar het dan ook goed maken en ze zichzelf best een toffe klas vinden. We hebben het sociale media gedrag besproken en vragen u als ouder om wanneer u een dergelijk bericht ziet, dit op school te melden. Én met regelmaat het social media gedrag van uw kind controleert! Mocht u nog vragen hebben over bovengenoemd voorval kunt u terecht bij directie.

2 Lente - activiteiten op vrijdag 3 april De laatste dag voor het paasweekend zal er in elke groep een gedeelte van de dag gewerkt worden rond en met het thema eieren en / of Pasen. Enkele belangrijke zaken: De kinderen van groep 1 en 2 mogen die ochtend hun knuffel meenemen. De kinderen van groep 3 en 4 hebben die ochtend hun gymspullen ( in ieder geval de gymschoenen) nodig. Dit is voor de rest een gewone schooldag waarop de schooltijden niet veranderen. Verandering data Van onderstaande activiteiten is de datum gewijzigd. Schrijf deze even goed op in uw kalender. Cito eind toets staat nu april, moet zijn april Sportweek staat op april moet zijn april Koningsspelen staan op 24 april en moeten zijn 17 april Ouderenquête U heeft vorige week een mail ontvangen met een uitnodiging om een enquête in te vullen over school. Deze vraag wordt gesteld aan alle ouders, kinderen van de bovenbouw en personeelsleden van MosaLira scholen. Voor ons is het fijn wanneer u aangeeft wat u vindt! Geef aan waarvan u denkt dat het ( nog) beter kan maar ook waarover u tevreden bent. Daarnaast bent u altijd van Harte welkom bij Yvonne Stegen- directeur, om binnen te lopen wanneer u ergens mee zit. Ondanks dat we al heel wat bergen werk hebben verzet, zijn we er ons bewust van dat we in ons eerste schooljaar nog heel wat puntjes op de i gezet kunnen worden.

3 Voetbalwedstrijd Woensdag (18 maart) was er op Rkvvl Polaris voetbalwedstrijden, Van allerlei scholen bijv. : Wijk, Nutsschool, Amby, Anne frank. Wij zelf deden ook mee Bs Manjefiek. We hebben 7 wedstrijden gespeeld, de eerst 0-3 verloren de tweede 3x 1-1 de derde gewonnen met 1-0 en met 2-0 en de finale 1-2 verloren, daar door stonden we op de 8 ste plaats. Deze wedstrijd werd gespeelt door groep 6,7 en 8, Het was een spannende wedstrijd en vooral de laatste wedstrijd, In totaal waren er 14 scholen die meededen aan het voetbaltoernooi, er waren jongens en meisjes teams, maar van onze school deden geen meisjes mee alleen jongens, we hebben eerder zo n wedstrijden gehad en toen ging het veel slechter dan woensdag. Daarom willen wij de spelers van onze school een groot compliment geven voor het spelen. Onze spelers van het team Manjefiek waren: Ednor, Quinten, Enzo, Milan, Jordy c, Jordi H, Danilo, Nigel, Delano, Cayne, Awwaab, Luka, Jarno, Illias, Iessa die 3x gescoord had. Natuurlijk willen we Meester Jack, meester Bernd en Meester Ron bedanken dat ze voor ons tijd hebben vrijgemaakt. 2 vrouwelijke supporters Megan en Niki Schoolmaatschappelijk Werker Mijn naam is Christa van der Bas en ik ben de Schoolmaatschappelijk Werker van basisschool Manjefiek. Tot het einde van dit schooljaar ben ik elke woensdagochtend van 08:30-12:30 uur aanwezig op school. Het schoolmaatschappelijk werk is er voor u en voor alle vragen rondom uw kind(deren). U kunt hierbij denken aan vragen rondom opvoeding, problemen bij scheiding, mijn kind wordt gepest, verwerking van het overlijden van een dierbare of mijn kind zit niet lekker in zijn/haar vel. U kunt een afspraak maken via de juf/meester of u kunt zelf een afspraak met mij maken. U kunt mij bereiken op of via de christa.vd.bas@trajekt.nl.

4 Zonsverduistering Gelukkig schoof net op tijd een klein wolkje opzij zodat we toch een glimp konden opvangen van de zonsverduistering. We keken met eclips brillen, met de mobiele telefoontjes en Cihan uit groep 6 had zelfs een lasbril bij zich. Uiteraard werd er via het smartboard in de meeste klassen even gekeken naar een zonsverduistering in onbewolkt gebied.

5 MosaLira TV geef(t) talent een gezicht! met vele leuke filmpjes, óók van úw school