Nieuwsbrief P8. Inhoud. Nummer 8, november Ondernemend Paprika

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief P8. Inhoud. Nummer 8, november Ondernemend Paprika"

Transcriptie

1 Inhoud Inleiding Thijs Jasperse 1 Resultaten Colourfultastecampagne Tijd voor Paprika eerste half jaar 2 Rapportage Spanje productie op niveau Eindejaarsattentie P8 5 Leden P8 ontvangen login voor e-learning module en kennisdatabank 6 Volgende P8 bestuursvergadering op woensdag 16 december 6 Meer dan alleen prijs 2015 sluit als redelijk jaar af. Jullie en P8 zijn weeral volop met 2016 bezig. Eén van de hoofdpunten uit het P8 jaarplan is onze klacht dat op het winkelschap eigenlijk alleen de prijs zichtbaar is. Zie onderstaande foto. Dat alleen de prijs zichtbaar is, werkt in ons nadeel. Alle waarde die we op de één of andere manier hebben toegevoegd, kunnen we niet overbrengen aan de consument. We kunnen niet duidelijk maken dat een zoete punt paprika anders is dan een blokpaprika enzovoort. Met alleen het communiceren van de prijs redden we het niet met ons relatief dure product. Dus willen we op dit punt in 2016 als P8 een begin van verandering teweeg brengen. Bovenstaand is een voorbeeld van wat in het P8 jaarplan 2016 staat. Het gehele jaarplan is in de bijlage van deze nieuwsbrief te vinden.

2 Optimistisme In de glastuinbouw ontstaat na een aantal sombere jaren weer een gevoel van optimisme. Waarom? We merken dat onze producten meer en meer gewaardeerd worden door de consument én alles wat daar omheen staat. Van koks tot opinieleiders tot politici. Vorige week hebben we een 4-jarige overeenkomst gesloten met het Ministerie van Economische Zaken, de Provincie Zuid-Holland, Gemeente Westland, Rabobank, Agrologistiek, FloraHolland en Federatie VruchtgroenteOrganisaties. De coalitie heet HOT (Herstructurering Ontwikkeling Tuinbouw). We maken een nieuwe start om moderne en renderende glastuinbouw in Nederland te houden en te versterken! Dat is tezamen met positieve marktontwikkelingen goed nieuws! Thijs Jasperse Resultaten Colourfultastecampagne Tijd voor Paprika eerste half jaar Sinds april van dit jaar is de nieuwe campagne Tijd voor Paprika van start gegaan. De nieuwe Colourfultastecampagne heeft tot doel om de consumptie van paprika in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland te verhogen. Tussen deze drie landen wordt onderscheid gemaakt in de communicatie over paprika. Voor het Verenigd Koninkrijk worden de middelen afgestemd om de kennis over paprika te vergroten. Veel mensen in het Verenigd Koninkrijk weten bijvoorbeeld niet dat paprika de meeste vitamine C bevat van alle veel gegeten groenten en fruit. De campagne heet daar It s Peppertime. In Duitsland ligt de focus om de houding tegenover paprika aan te passen, door Duitse consumenten te inspireren met nieuwe gerechten en verrassende en andere gebruiksmomenten (zoals gezond tussendoortje). We willen in Duitsland graag overbrengen dat het de hele dag Zeit für Paprika is. In Nederland zitten we meer op gedrag. Immers, de consument weet hier voldoende over de insteek van gemak en variëteit die we koppelen aan het drukke bestaan van de Nederlandse consument. We zorgen voor een goed alternatief voor de invulling van een gezond voedingspatroon. Om de doelstellingen per land zo veel mogelijk te realiseren, worden de volgende drie verschillende soorten activiteiten ingezet. Colourfultaste is in de campagne de afzender van de uitingen die gebruikt worden. Online Door middel van online activiteiten, zoals de website en social media kunnen we consumenten informeren en inspireren wat de gebruiksmogelijkheden zijn van paprika. Daarnaast is er ook meer te lezen over de paprika zelf: de voedingsstoffen en de teelt. Voor de nieuwe campagne is een nieuwe website ingericht (er is ook een Duitse en Engelse variant).

3 Door gebruik te maken van bannering op websites en adwords worden consumenten geïnteresseerd voor de website van Tijd voor Paprika. Banners worden ingezet op andere websites, zoals nieuwssites in de stijl van Tijd voor Paprika. Adwords zijn de advertenties die op Google als eerste bovenaan de zoekresultaten worden getoond als gezocht wordt op bepaalde worden. Wanneer er bijvoorbeeld gezocht wordt op gevulde paprika, dan is de website bovenaan de Google resultaten te vinden. Retail Een andere belangrijke activiteit is die van de winkeldemonstraties. Deze vorm van communicatie blijft een speerpunt aangezien het proeven van paprika een belangrijk haakje is om onze boodschap aan de consument over te brengen. Middels simpele en smaakvolle recepten willen we de consument in eerste instantie verrassen en inspireren. Maar tegelijkertijd willen we informeren en in gesprek gaan over de gezonde eigenschappen van deze vruchtgroente. Het afgelopen jaar hebben er 241 winkeldemonstraties plaatsgevonden bij de Duitse retailers Kaufland, Rewe en Real. Volgend jaar april worden er ook kookdemonstraties gehouden in Nederland (onder andere tijdens Kom in de Kas) en het Verenigd Koninkrijk.

4 PR Het laatste belangrijke speerpunt van de campagne is PR of wel zo veel gebruik maken van free publicity. We hebben geen grote budgetten zoals grote merken, maar we kunnen het PR budget wel zo slim mogelijk inzetten zodat dat zo veel mogelijk media onze berichten overnemen. Zo worden er nieuwe lekkere recepten ontwikkeld en verstuurd naar verschillende redacties. Daarnaast worden ook persberichten over paprika opgesteld en verspreid. Door middel van PR hebben al meer dan 13 miljoen mensen berichten over paprika gelezen in Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast zal begin volgend jaar een persevent in de drie landen worden georganiseerd voor journalisten, bloggers en vloggers om hen in een dag tijd kennis te laten maken met al het bijzondere en goede van paprika. Actie oranje paprika Naast de acties voor de vier kleuren paprika, vindt er ook nog een aantal acties plaats ter promotie van de oranje paprika. In september heeft er een actie i.c.m. 100%NL en Jumbo plaatsgevonden. Consumenten werden gevraagd om naar een Facebookpagina te gaan en deze te liken en het bericht te delen dat ze kans willen maken op een prijs. De prijs was een overnachting, diner, een weekend lang rijden in een cabrio en een rondleiding bij een oranje paprikateler. Bij Jumbo lagen gestickerde oranje paprika s om aandacht te vragen voor de actie. Met deze actie zijn meer dan mensen bereikt via Facebook. Rapportage Spanje productie op niveau 2014 Aanvoer flink toegenomen Tot week 45 was er sprake van productiecijfers die achterbleven bij dezelfde weken het afgelopen seizoen. Sinds week 46 is hiervan geen sprake meer en is het volume gelijkwaardig, of in bepaalde gebieden zelfs hoger dan vorig jaar rond deze tijd. Dit is concreet het geval in het vroegste productiegebied rond Dalias en Berja, waar de teelt erg hard gaat en waar de telers sinds het begin van het seizoen kunnen rekenen op prima uitbetaalprijzen. Telers moeten momenteel vaker door het gewas om te oogsten dan normaal. De kanttekening daarbij is dat de vruchten overwegend van een klein kaliber zijn in dit gebied. Waar normaliter vooral GG geoogst wordt, daar is het nu overwegend G. De belangstelling daarvoor is goed, vooral uit Engeland. Bedrijven als Indasol en Hermanos Daza die normaliter meer op de Duitse markt gericht zijn, hebben hun bakens verzet naar de Engelse markt de afgelopen weken. Kwaliteit is niet top De kwaliteit van de paprika s houdt nog steeds niet over en dat wordt o.a. geweten aan de problemen veroorzaakt door het tekort aan Swirskii in de nazomer. Dankzij het gebruik van meer chemie dan andere jaren en het herstel van Swirskii is witte vlieg intussen redelijk onder controle, maar dat heeft wel geleid tot meer heterogene vruchten en meer schade door honingdauw, oftwel negrilla in het Spaans.

5 Hiermee zou vooral gele paprika te kampen hebben. De prijs van gele blokpaprika is afgenomen en dat wordt aan de kwaliteitsproblemen geweten. Meer dan anders worden deze paprika s bestemd voor mixpaprika, die een lagere prijs per kilo opbrengen dan paprika s los in de doos. Niettemin vinden ook deze gele paprika s afzet, maar minder dan groen en rood, waarvoor de vraag van Franse, Engelse en Scandinavische ketens is toegenomen. Ook de vraag naar oranje blokpaprika is goed en daarvoor worden momenteel buiten de veilingen om hoge prijzen betaald. Eindejaarsattentie P8 De eindejaarsattentie van P8 kan inmiddels een traditie worden genoemd. Ook dit jaar ontvangen alle aangesloten telers en telersverenigingen de eindejaarsattentie die aan personeel, relaties, familie, vrienden, etc. kan worden gegeven. We hebben dit jaar gekozen voor een bureauklokje in combinatie met een ansichtkaart. Dit past helemaal in de stijl van de nieuwe campagne: Tijd voor Paprika. Door middel van het klokje en de ansichtkaart willen we ontvangers van de attentie laten weten dat het altijd tijd is voor paprika! Op de ansichtkaart krijgen verschillende gebruiksmomenten, korte recepten en vier kleuren paprika de aandacht. Een leuke gadget om aan de consument duidelijk te maken dat het de hele dag tijd voor paprika is! Begin december ontvangt iedere teler weer vijf stuks van deze gadget. Uiteraard is het ook dit jaar weer mogelijk om extra exemplaren te bestellen. Meer informatie daar over volgt binnenkort!

6 Leden P8 ontvangen login voor e-learning module en kennisdatabank Eind week 45 hebben alle paprikatelers die aangesloten zijn bij P8 een inlog ontvangen voor de e-learning module en de kennisdatabank. In een digitale omgeving kunnen cursisten op een plaats en tijd die hen het beste schikt, meer leren over deze onderwerpen. De onderwerpen zijn interessant en bevatten veel kennis en informatie wat bijdraagt aan het kwaliteitsbewustzijn van medewerkers. Het uiteindelijke doel is ten slotte een tevreden klant die een product koopt van topkwaliteit! Twee paprikatelers hebben hun ervaringen met de e-learning module gedeeld via onderstaande twee filmpjes: 1. Jaco van den Bosch (Paprikakwekerij van den Bosch): 2. Barry Koopmans (DC Barendse) De e-learning module is te vinden via Kennisdatabank In de kennisdatabank heeft P8 alle informatie omtrent paprika verzameld en stelt deze beschikbaar voor haar leden. In de kennisdatabank is informatie te vinden over consumptiecijfers, marktinformatie, kwaliteitsrapporten, etc. De beschikbare documenten zijn up to date. Kennisbank en e-learning gekoppeld Er is een koppeling met de e-learning module gemaakt, zodat ondernemers direct van de kennisdatabank naar de e-learning module kunnen gaan. Ondernemers en bedrijfsleiders kunnen zelf cursisten aanmelden voor de cursus. In dit filmpje is de instructie te bekijken m.b.t. het inloggen en het aanmelden van medewerkers. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met P8 via info@p-acht.nl. Volgende P8 bestuursvergadering woensdag 16 december a.s. De volgende P8 bestuursvergadering vindt plaats op woensdag 16 december Heeft u een vraag die u wilt stellen of een bepaalde zaak die u wilt aankaarten, geef dit dan door aan het bestuurslid dat uw vereniging in het P8 bestuur vertegenwoordigt. Wij zullen de vraag of situatie behandelen in de vergadering. Op de website kunt u contactgegevens van de P8 bestuursleden vinden.

Nieuwsbrief P8. Inhoud. De Markt werkt. Nummer 6, augustus Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. De Markt werkt. Nummer 6, augustus Ondernemend Paprika Inhoud Inleiding Thijs Jasperse 1 Kookdemonstraties in Duitsland gestart 3 E-learning module P8 uitgezet bij eerste paprikatelers 4 Oranje paprika actie bij Jumbo 5 Volgende P8 bestuursvergadering op woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Het gaat weer! Nummer 6, juni Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Het gaat weer! Nummer 6, juni Ondernemend Paprika Inhoud Inleiding Thijs Jasperse: Het gaat weer! 1 Nimm Paprika verpakking bij Penny 2 10.000 likes Facebook Duitsland 3 Pak Paprika Tattoos voor kinderen 4 Duitse bloggers op bezoek bij paprikateler VD

Nadere informatie

Inleiding Thijs Jasperse 1 Het is tijd voor paprika! 2 Volgende P8 bestuursvergadering op woensdag 26 augustus a.s. 5

Inleiding Thijs Jasperse 1 Het is tijd voor paprika! 2 Volgende P8 bestuursvergadering op woensdag 26 augustus a.s. 5 Inhoud Inleiding Thijs Jasperse 1 Het is tijd voor paprika! 2 Volgende P8 bestuursvergadering op woensdag 26 augustus a.s. 5 Gaat het de goede kant op? Nu halverwege de maand juli kunnen we vaststellen

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Het eindigt weer niet goed. Nummer 9, september Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Het eindigt weer niet goed. Nummer 9, september Ondernemend Paprika Inhoud Inleiding Thijs Jasperse: Het eindigt weer niet goed 1 Vooruitblik op seizoen in Almeria 2 Kwaliteit Nederlandse paprika s is goed! 3 Oplossingen zoeken voor inwendige gebreken gaat ook komende

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Goede beurt. Nummer 8, september 2013. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Goede beurt. Nummer 8, september 2013. Ondernemend Paprika Inhoud Inleiding Thijs Jasperse: Goede beurt 1 Winkeldemonstraties in UK een succes! 2 P8 aanwezig tijdens Retail congres DOGK - Düsseldorf 4 P8 aanwezig bij ledenbijeenkomsten 4 49 jaar paprika in Nederland:

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Drama. Nummer 5, mei Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Drama. Nummer 5, mei Ondernemend Paprika Inhoud Inleiding Thijs Jasperse: Drama 1 Mooie PR resultaten in Duitsland 2 Colourfultaste campagne bij Tesco gecontinueerd 3 Winkeldemonstraties in Duitsland van start 4 Start actie Oranje Kanjer met

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Nummer 7, oktober Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Nummer 7, oktober Ondernemend Paprika Inhoud Inleiding Thijs Jasperse 1 Rapportage Almeria - indicatie areaal 2015-2016 2 E-learning module P8 binnen enkele weken voor alle paprikatelers beschikbaar 3 Toegang kennisdatabank paprika voor alle

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Goede berichten. Nummer 3, maart 2013. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Goede berichten. Nummer 3, maart 2013. Ondernemend Paprika Inhoud Ook deze keer hebben we weer een nieuwsbrief boordevol met nieuws. Zo laten Nederlandse panelcijfers zien dat de consumptie van paprika in Nederland toeneemt. Verder vragen wij uw aandacht voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Ondernemerschap. Nummer 12, december 2012. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Ondernemerschap. Nummer 12, december 2012. Ondernemend Paprika Inhoud Dit is de laatste P8 nieuwsbrief van 2012 en staat ook deze maand weer vol met nieuws. In de nieuwsbrief wordt kort teruggeblikt op de P8 kick-off marketing 2013 die op woensdag 19 december 2012

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Nummer 10, december Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Nummer 10, december Ondernemend Paprika Nieuwsbrief Inhoud Inleiding Thijs Jasperse: 2014 1 Bijeenkomst Paprika 50 jaar in Nederland geslaagd! 2 Volgende bestuursvergadering 4 Historische Kookboeken zijn nog bij te bestellen! 5 2014 12 december

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Samen Werken. Nummer 10, oktober 2012. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Samen Werken. Nummer 10, oktober 2012. Ondernemend Paprika Inhoud Deze maand hebben we weer een boordevol nummer! Door Thijs Jasperse is er geschreven over het regeerakkoord en binnenrot. Daarnaast heeft Oranje Paprika volop in de aandacht gestaan in het consumentenmagazine

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Start van 2014. Nummer 1, janari 2014. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Start van 2014. Nummer 1, janari 2014. Ondernemend Paprika Nummer 1, janari 2014 Inhoud Inleiding Thijs Jasperse: Start van 2014 1-2 Bureaus presenteren hun ideeën voor Colourfultaste campagne 2014-2017 3 Kom in de Kas 3 Afrikaanse Fruitmot 4 Belangrijkste resultaten

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Nummer 10, november Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Nummer 10, november Ondernemend Paprika Inhoud Inleiding Thijs Jasperse 1 Samenvatting P8 jaarplan 2015 2 Eindejaar attentie P8 - Familieplanner 2015 5 Volgende P8 bestuursvergadering op woensdag 17 december a.s. 5 2015 Helaas bracht ook 2014

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Koud voorjaar, winkelschap en China. Nummer 3, april 2015. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Koud voorjaar, winkelschap en China. Nummer 3, april 2015. Ondernemend Paprika Inhoud Inleiding Thijs Jasperse 1 Rapportage Spanje Paprika - Nummer 3 2 Opname Ondernemend Nederland bij Theo Jansen 3 Scholingsdag REWE 4 Ontwikkeling E-learning module in volle gang 4 Veel positieve

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Concurrentie. Nummer 6, juni - juli 2013. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Concurrentie. Nummer 6, juni - juli 2013. Ondernemend Paprika Inhoud De afgelopen maanden is er weer veel gebeurd. Zo is de Colourfultaste campagne in Verenigd Koninkrijk volop in gang. Vooral op PR- en online-gebied worden er flinke stappen gemaakt. Ook in Duitsland

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Nummer 5, mei - juni 2013. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Nummer 5, mei - juni 2013. Ondernemend Paprika Inhoud Ook deze keer hebben we weer een nieuwsbrief boordevol met nieuws. Zo kijken we terug op de paprikabijlage die vorige week bij het NRC verscheen. Daar hebben we veel leuke reacties op gehad! Verder

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Rusland en de consument. Nummer 8, augustus 2014. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Rusland en de consument. Nummer 8, augustus 2014. Ondernemend Paprika Inhoud Inleiding Thijs Jasperse: Rusland en de consument 1 Colourfultaste staat achter Samen sterk 2 Marktcijfers Rusland 2 Persreis Engelse journalisten succesvol 4 Kookdemonstraties oranje paprika s

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Tussen hoop en vrees. Nummer 2, maart 2015. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Tussen hoop en vrees. Nummer 2, maart 2015. Ondernemend Paprika Inhoud Inleiding Thijs Jasperse 1 Testbedrijven gezocht voor e-learning module P8 2 Rapportage Spanje Paprika - Nummer 1 2 Marktinformatie Israël 3 Kom in de Kas 4 Colourfultaste op nieuwe shirts voetbalteam

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Nu de laatste 10 weken nog. Nummer 7, augustus Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Nu de laatste 10 weken nog. Nummer 7, augustus Ondernemend Paprika Inhoud Inleiding Thijs Jasperse: Nu de laatste 10 weken nog 1 Uitnodiging informatiebijeenkomst Paprika - 3 en 5 september 2 Engelssprekende paprikateler gezocht op 14 en 15 september 2 Ovenconcept geïntroduceerd

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. De komende 50 jaar. Nummer 9, oktober - november 2013. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. De komende 50 jaar. Nummer 9, oktober - november 2013. Ondernemend Paprika Inhoud Inleiding Thijs Jasperse: De komende 50 jaar 1 Donderdag 12 december 2013: Bijeenkomst 50 jaar paprika in Nederland 2 P8 aanwezig tijdens Fruit Attraction in Madrid 3 Nationaal Voedingsdebat voor

Nadere informatie

Evaluatie Pioen 2015 Gerard Gardien Projectleider Markt & Product

Evaluatie Pioen 2015 Gerard Gardien Projectleider Markt & Product Evaluatie Pioen 2015 Gerard Gardien Projectleider Markt & Product 15 January 2016 1 Programma Cijfers op hoofdlijnen Pioenen kwaliteitscompetitie (Promotie)Campagne Pioen PurE seasonal flowers en Pioen

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Het seizoen begint. Nummer 2, februari-maart 2013. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Het seizoen begint. Nummer 2, februari-maart 2013. Ondernemend Paprika Inhoud Ook deze keer hebben we weer een nieuwsbrief boordevol met nieuws. Zo staat paprika in het teruggebouwde Huis van de Smaak op de Holland Food & Flowers, waar paprikatelers hun eigen product promoten.

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inleiding. Afrikaanse Fruitmot. Nummer 1, januari Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inleiding. Afrikaanse Fruitmot. Nummer 1, januari Ondernemend Paprika Inleiding Nieuw jaar, nieuwe kansen zeggen we vaak tegen elkaar. Voor 2012 heeft dat een extra betekenis omdat het zeker een jaar van de waarheid wordt. Na drie financieel beroerde jaren moet het veel

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Goed en slecht. Nummer 5, mei / juni 2012. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Goed en slecht. Nummer 5, mei / juni 2012. Ondernemend Paprika Inhoud Deze maand hebben we een boordevol nummer! We willen extra aandacht vragen voor de nieuwe rubriek: Bestuurslid in de Spotlight, waar we een P8 bestuurslid aan de hand van verschillende vragen beter

Nadere informatie

Duitse consument wenst variatie in spruiten Marktonderzoek spruiten onder Duitse consumenten

Duitse consument wenst variatie in spruiten Marktonderzoek spruiten onder Duitse consumenten Duitse consument wenst variatie in spruiten Marktonderzoek spruiten onder Duitse consumenten PT 2012-02 Januari 2012 - Wilco van den Berg Productschap Tuinbouw, Markt, Duurzaamheid en Innovatie Duitse

Nadere informatie

OptimusAd. OptimusAd is gespecialiseerd in het opzetten, ontwerpen en beheren van online reclamecampagnes.

OptimusAd. OptimusAd is gespecialiseerd in het opzetten, ontwerpen en beheren van online reclamecampagnes. OptimusAd OptimusAd is gespecialiseerd in het opzetten, ontwerpen en beheren van online reclamecampagnes. Wij zijn uw partner als het gaat om online adverteren en zorgen ervoor dat uw boodschap op de juiste

Nadere informatie

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer BLOGGIN De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer IN VIER STAPPEN NAAR SUCCES De komst van social media en de daarbijhorende blogs heeft het marketingcommunicatielandschap

Nadere informatie

Duitse consument grootste fan van asperges Consumentenonderzoek in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk

Duitse consument grootste fan van asperges Consumentenonderzoek in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk Duitse consument grootste fan van asperges Consumentenonderzoek in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk PT 2012-14 Juni 2012 - Anne Marie Borgdorff Productschap Tuinbouw, Markt & Innovatie Consumentenonderzoek

Nadere informatie

De veelzijdigheid van de champignon Consumentenonderzoek in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk

De veelzijdigheid van de champignon Consumentenonderzoek in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk De veelzijdigheid van de champignon Consumentenonderzoek in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk PT 2012-16 Juni 2012 - Anne Marie Borgdorff Productschap Tuinbouw, Markt & Innovatie Consumentenonderzoek

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Online. Nummer 11, november 2012. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Online. Nummer 11, november 2012. Ondernemend Paprika Inhoud Deze maand staat de nieuwsbrief helemaal in het teken van social media. Deze nieuwsbrief zal beginnen met algemene informatie over social media. Daarna zal Ted Zwinkels toelichten waarom online-activiteiten

Nadere informatie

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS WEBSHOP FEBELNET Versie 2.0 Hoe uw site kenbaar maken? Facebook Google+ account QR-code aanmaken en communiceren (aanmaken kan gratis via: http://goqr.me

Nadere informatie

10 X meer opvallen met uw reclameactie

10 X meer opvallen met uw reclameactie 10 X meer opvallen met uw reclameactie Inhoud Tip 1. Wees er op tijd bij. (Of wees eigenlijk een beetje te vroeg ) 3 Tip 2. Zorg voor stopping power 3 Tip 3. Houd het simpel en rustig 4 Tip 4. Personaliseer

Nadere informatie

MAAK HET MET DE BIEB DEZE ZOMER. Communicatieplan

MAAK HET MET DE BIEB DEZE ZOMER. Communicatieplan MAAK HET MET DE BIEB DEZE ZOMER Communicatieplan juni 2017 2 1 AANLEIDING: ZOMERVAKANTIE Van 8 juli (regio zuid) t/m eind augustus 2017 is het weer zomervakantie, een periode waarin iedereen net wat meer

Nadere informatie

PT Schaptest paprika in Duitsland Productschap tuinbouw, Anne Marie Borgdorff

PT Schaptest paprika in Duitsland Productschap tuinbouw, Anne Marie Borgdorff Project: PT 2012-42 Schaptest paprika in Duitsland Contact: Productschap tuinbouw, Anne Marie Borgdorff Meer informatie: info@p-acht.nl Land: Duitsland Datum: December 2012 Copyright Simstore International

Nadere informatie

BOEKENWEEK. Communicatieplan

BOEKENWEEK. Communicatieplan BOEKENWEEK Communicatieplan februari 2018 2 1 AANLEIDING: BOEKENWEEK 2018 Van 10 t/m 18 maart 2018 vindt de jaarlijkse Boekenweek plaats. Het thema van dit jaar is Natuur met als motto de dichtregel en

Nadere informatie

Eindevaluatie. Tuinbloeiers 2013. Manirma Vries September 2013

Eindevaluatie. Tuinbloeiers 2013. Manirma Vries September 2013 Eindevaluatie Tuinbloeiers 2013 Manirma Vries September 2013 Tuinbloeiers Totaal budget was: 290.000 -> 150.000 Euro Strategie: 3 jarige communicatie aanpak (2013 is jaar 3 in NL & jaar 1 in DUI) Doelstelling

Nadere informatie

Smakelijke Vermarkting groente en fruit

Smakelijke Vermarkting groente en fruit Smakelijke Vermarkting groente en fruit Segmentatie van consumenten op smaakvoorkeur tomaat in Nederland, Duitsland en Engeland. Waarom? Daarom! Er wordt te weinig en steeds minder groente en fruit gegeten.

Nadere informatie

KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan

KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan KINDERBOEKENWEEK Communicatieplan 1 augustus 2017 2 1 AANLEIDING: KINDERBOEKENWEEK 2017 Van 4 tot en met 15 oktober 2017 vindt de jaarlijkse Kinderboekenweek plaats. Het thema is dit jaar Gruwelijk eng!.

Nadere informatie

Meer online bezoekers via NieuwsRegio.nl

Meer online bezoekers via NieuwsRegio.nl Meer online bezoekers via NieuwsRegio.nl NieuwsRegio.nl is hét platform om uw bedrijf in de regio Nieuwkoop digitaal op de kaart te zetten. NieuwsRegio heeft dagelijks meer dan 1.500 bezoekers en meer

Nadere informatie

IJsbergsla en kropsla

IJsbergsla en kropsla IJsbergsla en kropsla Consumentenonderzoek in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk PT 2012-38 Oktober 2012 - Anne Marie Borgdorff Productschap Tuinbouw, Markt & Innovatie IJsbergsla en kropsla

Nadere informatie

Gezonde appels, sappige sinaasappelen Consumentenonderzoek in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk

Gezonde appels, sappige sinaasappelen Consumentenonderzoek in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk Gezonde appels, sappige sinaasappelen Consumentenonderzoek in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk PT 2012-13 April 2012 - Anne Marie Borgdorff Productschap Tuinbouw, Markt & Innovatie Gezonde

Nadere informatie

LOKALE CAMPAGNE KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan

LOKALE CAMPAGNE KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan LOKALE CAMPAGNE KINDERBOEKENWEEK Communicatieplan 1 augustus 2016 2 1 INLEIDING De Kinderboekenweek van 2016 loopt van woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober. Het thema van deze week is Voor altijd

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

28 januari Communicatieplan Boekenweek

28 januari Communicatieplan Boekenweek 28 januari 2019 Communicatieplan Boekenweek 1. Aanleiding: Boekenweek 2019 Van 23 t/m 31 maart 2019 vindt de jaarlijkse Boekenweek plaats. Het thema van dit jaar is De moeder de vrouw. De Boekenweek viert

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 1 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

In dit hoofdstuk worden resultaten besproken uit het consumentenonderzoek. In dit hoofdstuk zal ingezoomd worden op asperge.

In dit hoofdstuk worden resultaten besproken uit het consumentenonderzoek. In dit hoofdstuk zal ingezoomd worden op asperge. 1 Resultaten asperge In dit hoofdstuk worden resultaten besproken uit het consumentenonderzoek. In dit hoofdstuk zal ingezoomd worden op asperge. In de verschillende landen hebben de volgende aantallen

Nadere informatie

Smakelijke Vermarkting groente en fruit

Smakelijke Vermarkting groente en fruit Smakelijke Vermarkting groente en fruit Segmentatie van consumenten op leefstijl Waarom? Daarom! Er wordt te weinig en steeds minder groente en fruit gegeten. Verhoging van de groente en fruit consumptie

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2. 3. 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

STARS FOR EUROPE PROMOTIE NEDERLAND/BELGIË 2018

STARS FOR EUROPE PROMOTIE NEDERLAND/BELGIË 2018 STARS FOR EUROPE PROMOTIE NEDERLAND/BELGIË 2018 STARS FOR EUROPE Stars for Europe (SfE) is het marketinginitiatief van de Europese poinsettiaveredelaars Dümmen Orange, Selecta One en wordt ondersteund

Nadere informatie

LOKALE CAMPAGNE SPANNENDE BOEKENWEKEN. Communicatieplan

LOKALE CAMPAGNE SPANNENDE BOEKENWEKEN. Communicatieplan LOKALE CAMPAGNE SPANNENDE BOEKENWEKEN Communicatieplan 1 april 2016 2 1 INLEIDING Dit communicatieplan dient ter ondersteuning van bibliotheken bij het plannen en uitvoeren van hun communicatie-activiteiten

Nadere informatie

PROMOTIEBELEID MAGISTER JFT

PROMOTIEBELEID MAGISTER JFT PROMOTIEBELEID MAGISTER JFT Jaimy Rademakers, Commissaris PR 2012-2013 Elza Kwekkeboom, Commissaris PR 2013-2014 Beste lezer, Voor je ligt het promotiebeleid van Magister JFT. Lees dit document zorgvuldig

Nadere informatie

Evaluatie Promotie Aubergine 2011

Evaluatie Promotie Aubergine 2011 Evaluatie Promotie Aubergine 2011 Rapport aan : Sectorcommissie Groenten & Fruit Samengesteld door : werkgroep Kwaliteit, Afzet en Promotie (Landelijke Aubergine Netwerk) Status : Definitief Versie : 1.2

Nadere informatie

Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! www.travel.builders

Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! www.travel.builders Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! Hoe kunnen we op een moderne manier langer in contact blijven met onze klanten en hen verrassen tijdens de klantenreis? 2 grote kansen voor reisorganisaties

Nadere informatie

Werkblad Meander Thema 4: Platteland

Werkblad Meander Thema 4: Platteland Werkblad Meander Thema 4: Platteland 4.1 Volop voedsel Schrijf op wat er in Nederland groeit, kies uit: sinaasappel / olijf / tomaat / komkommer / mais Schrijf de naam Wat groeit er in Nederland, Zet een

Nadere informatie

Zomerse aardbeien en frambozen Consumentenonderzoek in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk

Zomerse aardbeien en frambozen Consumentenonderzoek in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk Zomerse aardbeien en frambozen Consumentenonderzoek in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk PT 2012-26 September 2012 - Anne Marie Borgdorff Productschap Tuinbouw, Markt & Innovatie Zomerse

Nadere informatie

NEDERLAND LEEST 2018 Communicatieplan september 2018

NEDERLAND LEEST 2018 Communicatieplan september 2018 NEDERLAND LEEST 2018 Communicatieplan september 2018 2 1 AANLEIDING: NEDERLAND LEEST 2018 Van 1 tot en met 30 november 2018 vindt de jaarlijkse themamaand Nederland Leest plaats. Het thema is dit jaar

Nadere informatie

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee?

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee? Inhoud Inleiding Voor Wie is ZEEF? Wat kan ik op ZEEF vinden? Hoe werkt ZEEF voor een bezoeker? Hoe werkt ZEEF voor een expert? Voordelen ZEEF Nadelen ZEEF Conclusie ZEEF Eigen ervaringen met ZEEF Bronnen

Nadere informatie

INFORMATIE. ZIEN - Ondernemen in het Westland. Ook in deze krant adverteren of meer informatie? Stuur een e-mail naar: zien@to-cie.

INFORMATIE. ZIEN - Ondernemen in het Westland. Ook in deze krant adverteren of meer informatie? Stuur een e-mail naar: zien@to-cie. ZIEN - Ondernemen in het Westland INFORMATIE PROFESSIONELE UITSTRALING ONLINE BEREIK DOOR MIDDEL VAN SOCIAL MEDIA PERSOONLIJK ADVIES/ONTWERP Ook in deze krant adverteren of meer informatie? Stuur een e-mail

Nadere informatie

Zoete kers en sappige pruim Kwantitatief online onderzoek onder consumenten in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk

Zoete kers en sappige pruim Kwantitatief online onderzoek onder consumenten in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk Zoete kers en sappige pruim Kwantitatief online onderzoek onder consumenten in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk PT 2012-28 September 2012 - Anne Marie Borgdorff Productschap Tuinbouw, Markt

Nadere informatie

CODER DOJO. Communicatieplan

CODER DOJO. Communicatieplan CODER DOJO Communicatieplan 1 mei 2018 2 1 AANLEIDING: CODERDOJO Voor de communicatietoolkit dit keer geen themaweek of landelijke campagne, maar een onderwerp waar veel bibliotheken mee werken: CoderDojo.

Nadere informatie

VERHOOG UW ONLINE VINDBAARHEID MET GOOGLE ADWORDS

VERHOOG UW ONLINE VINDBAARHEID MET GOOGLE ADWORDS VERHOOG UW ONLINE VINDBAARHEID MET GOOGLE ADWORDS Strategie Concept Creatie Inhoudsopgave Verhoog uw online vindbaarheid met Google AdWords 3 Google AdWords pakketten 4 Uitleg Google AdWords 5 De kleine

Nadere informatie

CODERDOJO. Communicatieplan

CODERDOJO. Communicatieplan CODERDOJO Communicatieplan 1 mei 2018 2 1 AANLEIDING: CODERDOJO Voor de communicatietoolkit dit keer geen themaweek of landelijke campagne, maar een onderwerp waar veel bibliotheken mee werken: CoderDojo.

Nadere informatie

10 tips om uw Adwords

10 tips om uw Adwords 10 tips om uw Adwords campagne te verbeteren Beste relatie, Bedankt voor uw interesse in het e-book: 10 tips om uw Google Adwords campagne te verbeteren Omdat u het druk heeft, hebben wij alle tips kort

Nadere informatie

Marktbeeld appels en peren

Marktbeeld appels en peren Afzet appels en peren door Russische boycot in de verdrukking Productie De appelproductie in de EU bedroeg in 215 ruim 12 miljard kilo. Dit was de op één na grootste EUoogst ooit. Bijna een derde van de

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

Moedersopgelet: vier redenen om juist deze zomer paprika's te eten

Moedersopgelet: vier redenen om juist deze zomer paprika's te eten Moedersopgelet: vier redenen om juist deze zomer paprika's te eten Driekwart van de Nederlanders eet ongezond en het eten van voldoende groente is nog niet ingeburgerd bij kinderen. Daarom lanceert de

Nadere informatie

Kiwibes seizoen 2013. 11 september, Elzenveld Antwerpen

Kiwibes seizoen 2013. 11 september, Elzenveld Antwerpen Kiwibes seizoen 2013 11 september, Elzenveld Antwerpen Welkom Jan Engelen Sales & Marketing Manager Veiling Hoogstraten Agenda Historiek Seizoen 2013 Kiwibes: Dé hapklare fruitsnack Toekomst Receptie door

Nadere informatie

Snijhortensia s in Frankrijk

Snijhortensia s in Frankrijk Deze nieuwsbrief is onderdeel van de informatiedienst Marktinformatie voor aanvoerders met abonnement of Persoonlijke Verkoop 14 oktober 2014 Snijhortensia s in Frankrijk Op 9 en 10 oktober is er een studiereis

Nadere informatie

MEER INZICHT BETER RESULTAAT

MEER INZICHT BETER RESULTAAT MEER INZICHT BETER RESULTAAT GROEI VERDER MET BEDRIJFS- VERGELIJKING Data over uw teelt wordt pas waardevol als u ze kunt vergelijken. Met cijfers van andere telers of met uw teeltvoorlichter bijvoorbeeld.

Nadere informatie

2019 ONLINE IN BEELD

2019 ONLINE IN BEELD 2019 ONLINE IN BEELD vvvzeeland.nl en de Zeeland App vormen samen dé digitale entree voor Zeeland. Jaarlijks oriënteren 3,5 miljoen bezoekers zich hier online op wat Zeeland allemaal te bieden heeft op

Nadere informatie

Veel overeenkomsten bij aubergine en courgette Consumentenonderzoek in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk

Veel overeenkomsten bij aubergine en courgette Consumentenonderzoek in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk Veel overeenkomsten bij aubergine en courgette Consumentenonderzoek in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk PT 2012-41 december 2012 - Anne Marie Borgdorff Productschap Tuinbouw, Markt & Innovatie

Nadere informatie

TOP AANBOD. Online Marketing

TOP AANBOD. Online Marketing TOP AANBOD Online Marketing Éen aanspreekpunt voor al uw marketing activiteiten! TAOM is gespecialiseerd in online marketing & zorgt ervoor dat uw bedrijf op een heldere, krachtige en duidelijke manier

Nadere informatie

WEBSITE PAKKETTEN SAMENGESTELD VOOR DE ZZP, STARTENDE ONDERNEMER EN PARTICULIER DE PERFECTE START IN DE DIGITALE WERELD

WEBSITE PAKKETTEN SAMENGESTELD VOOR DE ZZP, STARTENDE ONDERNEMER EN PARTICULIER DE PERFECTE START IN DE DIGITALE WERELD WEBSITE PAKKETTEN SAMENGESTELD VOOR DE ZZP, STARTENDE ONDERNEMER EN PARTICULIER DE PERFECTE START IN DE DIGITALE WERELD BETAALBARE WEBSITE MET MOGELIJKHEDEN VOOR DE TOEKOMST STABIEL, KWALITEIT, PROFESSIONEEL

Nadere informatie

Door een funnel: nieuwe business (in 3 maanden)

Door een funnel: nieuwe business (in 3 maanden) Casestudy Door een funnel: 36.000 nieuwe business (in 3 maanden) Ik houd van kort en krachtig :-) Je hebt het vast druk en daarom neem ik maar een paar minuten van je tijd. Je leest dit (waarschijnlijk)

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

Paprika heeft goed imago bij Britse consument Marktonderzoek paprika onder consumenten in het Verenigd Koninkrijk

Paprika heeft goed imago bij Britse consument Marktonderzoek paprika onder consumenten in het Verenigd Koninkrijk Paprika heeft goed imago bij Britse consument Marktonderzoek paprika onder consumenten in het Verenigd Koninkrijk PT 2011-33 Juni 2011 - Wilco van den Berg Productschap Tuinbouw, Afdeling M&I Paprika heeft

Nadere informatie

De voordelen van een goed ingerichte Google Plus bedrijfspagina zijn enorm! Pas op! Het lezen van de volgende pagina s kan leiden tot omzet verhoging!

De voordelen van een goed ingerichte Google Plus bedrijfspagina zijn enorm! Pas op! Het lezen van de volgende pagina s kan leiden tot omzet verhoging! De voordelen van een goed ingerichte Google Plus bedrijfspagina zijn enorm! Pas op! Het lezen van de volgende pagina s kan leiden tot omzet verhoging! 0172-421 411 Als enigste site krijgt Google Plus extra

Nadere informatie

uitgeverij buro70 crossmediaal activiteiten

uitgeverij buro70 crossmediaal activiteiten ter info buro70 De uitgeverij - handelend onder de naam BURO70 / Uitgeverij Neuféglise - werd opgericht in september 2006. Het eerste nummer van Hap&Tap Magazine verscheen begin december dat jaar. Nog

Nadere informatie

Hoe haalt u voordeel uit sociale media in uw bedrijf?

Hoe haalt u voordeel uit sociale media in uw bedrijf? Van spielerei tot veelzijdig instrument Hoe haalt u voordeel uit sociale media in uw bedrijf? INHOUD 2 Van spielerei tot veelzijdig instrument 2 Tien manieren waarop uw bedrijf voordeel haalt uit sociale

Nadere informatie

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla 12-1-2015 NETIDENTITY SOCIAL MEDIA PLAN MySuperfood Priscilla Inhoud Je bedrijf in één zin... 3 Wat wordt er over je gezegd?... 3 Formuleer de doelstellingen... 3 Analyse zoekresultaten... 3 Analyseer

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Week 50 Onderscheidend! De komende weken staan in het teken van de komende feestdagen, daar komen we niet onderuit! Het is een periode waarin de consument op verschillende manieren gaat inkopen. Zo zullen

Nadere informatie

Vrijwilligersmarketing. Ralf Fleuren

Vrijwilligersmarketing. Ralf Fleuren Vrijwilligersmarketing Ralf Fleuren - ralf@bliqsem.nl - 06-3441 7041 Kennismaken als de Bliqsem Voorstelrondje - via Mentimeter: Voor welke organisatie volg je deze training? Wat wil je leren? Vrijwilligersmarketing:

Nadere informatie

Resultaten schooltuinen 2015

Resultaten schooltuinen 2015 Resultaten schooltuinen 2015 Het afgelopen jaar hebben 215 leerlingen van groep 6/7 in het basisonderwijs in Enkhuizen deelgenomen aan het schooltuinprogramma. Het doel was niet zozeer de oogst op zich,

Nadere informatie

RETAILERWEBSHOP (b2b-webshop)

RETAILERWEBSHOP (b2b-webshop) Speciaal voor de modebranche hebben wij een module ontwikkeld, waarmee u uw klanten online nabestellingen kunt laten plaatsen. Deze module is een uitbreiding op de CRM / voororder applicatie. KENMERKEN

Nadere informatie

Toekomst Tuinbouw. Internationaal perspectief Ondernemerschap Marktoriëntatie Noodzakelijke stappen. Regionale bijeenkomst Greenport 10 april 2017

Toekomst Tuinbouw. Internationaal perspectief Ondernemerschap Marktoriëntatie Noodzakelijke stappen. Regionale bijeenkomst Greenport 10 april 2017 Toekomst Tuinbouw Internationaal perspectief Ondernemerschap Marktoriëntatie Noodzakelijke stappen Regionale bijeenkomst Greenport 10 april 2017 Herstructurering en Ontwikkeling Tuinbouw (HOT) Regionale

Nadere informatie

Vacature projectleider landelijke voedsel community building / campagne

Vacature projectleider landelijke voedsel community building / campagne Vacature projectleider landelijke voedsel community building / campagne De NMF s staan voor mooie en duurzame provincies. Lokaal en duurzaam geproduceerd voedsel dat goed is voor onze planeet, onze biodiversiteit

Nadere informatie

Omslag notitie. Datum aanvraag 9 augustus Naam aanvrager GFB. Naam ontvanger van de bijdrage GFB. Naam uitvoerder(s) GFB

Omslag notitie. Datum aanvraag 9 augustus Naam aanvrager GFB. Naam ontvanger van de bijdrage GFB. Naam uitvoerder(s) GFB Omslag notitie Vergadering van sectorcommissie Groenten & Fruit Datum vergadering 15 augustus 2011 Agendapunt 4 Voorbereid door Rob Ramakers Totaal aantal pagina s 6 8 augustus 2011 1. Project Projectnummer

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD OMGAAN MET DE RISICO S VAN INTERNET

INFORMATIEBLAD OMGAAN MET DE RISICO S VAN INTERNET INFORMATIEBLAD OMGAAN MET DE RISICO S VAN INTERNET INFORMATIEBLAD OMGAAN MET DE RISICO S VAN INTERNET Deze lesmodule bestaat uit een Informatieblad, Opdrachtblad en Antwoordblad. Lees eerst dit Informatieblad

Nadere informatie

Communicatieplan JOVD Friesland. Een korte handleiding om de communicatie in en buiten de afdeling te beheren en beheersen

Communicatieplan JOVD Friesland. Een korte handleiding om de communicatie in en buiten de afdeling te beheren en beheersen Communicatieplan JOVD Friesland Een korte handleiding om de communicatie in en buiten de afdeling te beheren en beheersen Versie 1.0 Bestuur Rigter Leeuwarden, November 2013 Achtergrond JOVD Friesland

Nadere informatie

Rassenonderzoek paprika. Onderzoeksresultaten groen rood geel 2007

Rassenonderzoek paprika. Onderzoeksresultaten groen rood geel 2007 Rassenonderzoek paprika Onderzoeksresultaten groen rood geel 2007 Gezamenlijk rassenonderzoek bij paprika In 2007 is gezamenlijk rassenonderzoek gedaan door paprikatelers (vanuit excursiegroepen van LTO

Nadere informatie

Handleiding organische vs. betaalde kanalen: wat converteert beter?

Handleiding organische vs. betaalde kanalen: wat converteert beter? Handleiding organische vs. betaalde kanalen: wat converteert beter? Inhoudsopgave Inleiding... 2 Gebruik campagne metingen om de impact van je betaalde kanalen te bepalen!... 3 Hoe bepaal je of een organisch/betaald

Nadere informatie

Communicatieplan publiekscampagne dementievriendelijk Teylingen

Communicatieplan publiekscampagne dementievriendelijk Teylingen Communicatieplan publiekscampagne dementievriendelijk Teylingen Aanleiding De pilot Zorgpact is een samenwerking tussen welzijn, zorgorganisaties, woningcorporaties, huisartsen en de gemeente. Binnen dit

Nadere informatie

Pakketaanbieding Online profilering Contractvrije Paramedici. Pakketaanbieding. Online profilering en communicatie met je cliënt

Pakketaanbieding Online profilering Contractvrije Paramedici. Pakketaanbieding. Online profilering en communicatie met je cliënt Pakketaanbieding Online profilering en communicatie met je cliënt 1 Aanbieding 1. Om maximaal gebruik te maken van de online middelen die beschikbaar zijn tegen een behapbare en betaalbare inzet hebben

Nadere informatie

Groeikansen voor pothyacint

Groeikansen voor pothyacint Groeikansen voor pothyacint Onderzoek onder bloemisten (NL, D, F, VK) en consumenten (NL, D, F, VK, It, Sp) PT 2010-56 augustus 2010 - Iris van Santen Productschap Tuinbouw, Markt & Innovatie Groeikansen

Nadere informatie

Partnerprogramma aanklikmodel 2019

Partnerprogramma aanklikmodel 2019 Partnerprogramma aanklikmodel 2019 1 Toeristen laten genieten van de eigenheid van Noordoost Friesland. Onze regio, waar je op adem komt, in één streek de wereld aan gebieden, streekjes en gastvrijheid

Nadere informatie

Persplan Groep 4 Thirsa de Bruijn Mariëlle Eerens Maaike van Esch Wouter Hamelink Caroline Krouwel Marjolein Littooij

Persplan Groep 4 Thirsa de Bruijn Mariëlle Eerens Maaike van Esch Wouter Hamelink Caroline Krouwel Marjolein Littooij Persplan 11-6-2010 Groep 4 Thirsa de Bruijn Mariëlle Eerens Maaike van Esch Wouter Hamelink Caroline Krouwel Marjolein Littooij 1 Inleiding Vorig jaar heeft Interpolis een nieuw product gelanceerd voor

Nadere informatie

LOKALE CAMPAGNE NEDERLAND LEEST. Communicatieplan

LOKALE CAMPAGNE NEDERLAND LEEST. Communicatieplan LOKALE CAMPAGNE NEDERLAND LEEST Communicatieplan 1 oktober 2016 2 1 INLEIDING Nederland Leest 2016 vindt plaats van 1 t/m 30 november. Vanuit CPNB wordt er tijdens dit jaarlijkse evenement veel aandacht

Nadere informatie

Persbericht. Limburgse export van diensten en handel boomt. Limburgse groei overtreft Vlaanderen. Voka -KvK Limburg blij met inhaalbeweging

Persbericht. Limburgse export van diensten en handel boomt. Limburgse groei overtreft Vlaanderen. Voka -KvK Limburg blij met inhaalbeweging Voka Kamer van Koophandel Limburg vzw Huis van de Limburgse Ondernemer,Gouv. Roppesingel 51, BE-3500 Hasselt tel. +32 11 56 02 00, fax +32 11 56 02 09 info.kvklimburg@voka.be, www.voka.be/limburg Persbericht

Nadere informatie

PRIVACY BELEID CONFORM DE HAAN LAW. Privacy Beleid

PRIVACY BELEID CONFORM DE HAAN LAW. Privacy Beleid PRIVACY BELEID CONFORM DE HAAN LAW Privacy Beleid In deze policy wordt uitgelegd welke persoonsgegevens LF2018/Friesland.nl zowel online als offline verzamelen en hoe wij deze gegevens gebruiken. Lees

Nadere informatie

3 Arbeid Functies binnen het bedrijf Arbeidsbehoefte Registratie Afsluiting 69

3 Arbeid Functies binnen het bedrijf Arbeidsbehoefte Registratie Afsluiting 69 Inhoud Voorwoord 5 Inleiding 6 1 Oogsten 9 1.1 Oogstmoment 9 1.2 Oogstwerkzaamheden 12 1.3 Oogstmethoden 14 1.4 Kwaliteitseisen voor het product 25 1.5 Apparatuur voor oogstverwerking 30 1.6 Afsluiting

Nadere informatie