2017 was een goed jaar voor onze kinderboerderij. We hadden vorig jaar bezoekers (tegen in 2016).

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2017 was een goed jaar voor onze kinderboerderij. We hadden vorig jaar bezoekers (tegen in 2016)."

Transcriptie

1 Algemeen 2017 was een goed jaar voor onze kinderboerderij. We hadden vorig jaar bezoekers (tegen in 2016). We blijven heel belangrijk in de wijk als ontmoetingsplek en als plek waar kinderen plezier kunnen hebben en kunnen leren over dieren en natuur. Ook in 2017zijn er weer verbetering op de boerderij gekomen. De nieuwe koeienstal en verbetering aan een aantal gebouwen. Dierenwelzijn is een van de motieven om te zorgen dat in 2018 de huisvesting van de konijnen fors verbeterd Wat mensen betreft is Emma met pensioen gegaan na een mooi feest ook voor Brinkie en heeft Evelien haar vervangen als educatief medewerkster. Ze is heel enthousiast van start gegaan. De winkel en de markten blijven een zeer belangrijke bron van inkomsten naast de subsidie maar het blijft pijnlijk dat we ook dit jaar euro tekort hadden waardoor de reservering voor de afschrijving van gebouwen die groter had moeten worden iets kleiner geworden is. De financiële situatie blijft zorgelijk maar is beter dan een jaar geleden We spreken al jaren over verdere stappen rondom keurmerk kinderboerderij. Het afgelopen jaar zijn een aantal stappen gezet om hier echt werk van de maken. Zo is er een RI&E gemaakt in 2017 waar een aantal concrete stappen uit voortgekomen zijn. Zoals bij elkaar plaatsen van gevaarlijke stoffen (verf en gasflessen) en bewegwijzering.). Namens het bestuur van het Brinkie Auke van Nie Dierverzorging Het voorjaar van 2017 was rustiger dan andere jaren. Helaas waren de schapen niet drachtig, maar twee van onze geiten wel. Hierdoor waren er gelukkig wel een paar geitenlammetjes te bewonderen. Helaas hebben wij afgelopen jaar onze 2 oudste geiten in moeten laten slapen.de witte middelgrote geit is op Brinkie geboren in maart 2001 en woog bij haar geboorte maar 500gram. Ze was zo klein dat wij niet veel hoop hadden dat ze het zou overleven. Wonderlijk genoeg bleek zij vele malen sterker dan we dachten en groeide ze uit tot een mooie lieve geit. Zelf heeft ze een paar keer lammeren gekregen maar de laatste10 jaar heeft ze van haar pensioen mogen genieten. Uiteindelijk is ze ruim 16jaar oud geworden. Onze toggenburger was al volwassen toen we haar hebben overgenomen, ook zij heeft 1 keer lammeren gehad maar dit was allemaal erg gecompliceerd voor haar. Ook zij mocht hier haar oude dag slijten. Helaas kreeg ze ernstige huidproblemen die niet meer te behandelen waren. Zij is ruim 10 jaar oud geworden. Omdat wij wederom te maken kregen met de maatregelen i.v.m. de vogelgriep konden wij ook geen kuikentjes aanschaffen. In het najaar kregen wij opnieuw te maken met de vogelgriep en helaas zullen we hier waarschijnlijk elk jaar opnieuw mee te maken krijgen. De kuikens van het jaar daarvoor zijn inmiddels uitgegroeid tot mooie gezonde kippen die afgelopen jaar nog af en toe een eitje hebben gelegd, maar daar bleef het bij.

2 Inmiddels is onze koeienstal opnieuw en nu meer diervriendelijk ingericht.hierbij gaat een lang gekoesterde wens in vervulling om de dames meer vrijheid en ruimte te geven. Ook was er een grote wens om al onze flatkonijnen een mooi buitenverblijf te geven. Eind van het jaar kregen we te horen dat ook deze wens in vervulling kangaan waar wij uiteraard superblij mee zijn. Dit allemaal dankzij de Gemeentelijke afdeling Dierenwelzijn van Amsterdam. Na regelmatig overleggen met de Amsterdamse kinderboerderijen en vertegenwoordigers van de Gemeente Amsterdam afdeling Dierenwelzijn, waar wij onze wensen met betrekking tot dierenwelzijn mochten indienen, hebben wij gezamenlijk een overeenkomst Dierenwelzijn Amsterdamse Kinderboerderijen getekend. Hierin staan onder andere afspraken m.b.t de omgang, aanschaf en de huisvesting van dieren op de kinderboerderij. Educatie 2017 was het jaar dat educatief medewerkster Emma Hooijkaas met pensioen ging en ik, Evelien Kuiper, in april het stokje mocht overnemen. Na jarenlang voor de klas te hebben gestaan was het toch even wennen natuurlijk. Ik viel meteen met mijn neus in de boter, want er waren heel veel groepen geboekt tot aan de de zomervakantie. Afgelopen jaar hebben we bij t Brinkie weer veel groepen van scholen en kindercentra mogen ontvangen. Ruim 2500 kinderen hebben kennis en ervaring kunnen opdoen met de dieren van de kinderboerderij. De aailessen voor de peuters en kleuters zijn altijd een succes. Konijnen, cavia s en kippetjes zijn door velen bewonderd en geaaid. Veel kinderen vinden het behoorlijk eng om een dier aan te raken. Ook de dieren vinden het niet altijd prettig. Om de kinderen over hun angst heen te helpen zitten de dieren nu in rieten mandjes. Voor het dierenwelzijn beter en voor de kinderen werkt het ook goed. In plaats van direct op schoot kunnen de kinderen nu eerst de dieren aaien en voeren terwijl ze rustig in een mandje zitten. Nagenoeg elk kind heeft hierdoor op een prettige manier kennis kunnen maken met de dieren. In 2017 zijn er ook weer Voorjaarslessen geven. Helaas brak de Vogelgriep al vroeg in het jaar landelijk uit en moesten de lessen zonder kuikentjes gegeven worden. Ook hadden we geen schapenlammetjes, maar er waren wel geitenlammetjes. Ondanks alles hebben de kinderen genoten van de lesjes en de rondleidingen over de boerderij. Met een hooigevulde kruiwagen mochten de kinderen al het grote vee voeren en dat gaf veel plezier! Eind 2017 werd er wederom in Nederland Vogelgriep geconstateerd. Inmiddels loopt dit op zijn einde en kunnen er hopelijk weer leuke

3 Voorjaarslessen mét kuikentjes worden gegeven. Ook verwachten wij in maart zowel schapen- als geitenlammetjes. Ondanks dat er toch weer aardig wat groepen van scholen naar t Brinkie zijn gekomen, merken wij dat er vooral in het najaar een terugloop van boekingen is. Deze trend is al een paar jaar gaande en wordt mede veroorzaakt door het ingevoerde continurooster op veel basisscholen. Om ons hierop aan te passen zullen de educatieve activiteiten zich nu ook meer op de Naschoolse Opvang gaan richten en komt er een uitgebreider winterprogramma. Verder is er binnenkort een speurtocht beschikbaar (vanuit de afdeling NME van de gemeente Amsterdam) die zelfstandig door groepen is uit te voeren en dus wat tijd betreft flexibeler te reserveren. Nieuw dit jaar is de vaste vrijdagmiddag inloop. Elke vrijdagmiddag mogen de kinderen uit de buurt komen knutselen, knuffelen en rond voedertijd meehelpen met het voeren van de dieren. Deze middag is halverwege de zomervakantie ingevoerd en begint langzaam maar zeker bekendheid te krijgen. De kinderen hebben al van alles gedaan: Een dier geschilderd, hooi/stro/wol kunstwerkjes gemaakt, kippetjes kleien, herfststukjes gemaakt, egeltjes kleien, vogelvoerhangers maken, kerststukjes maken, geluksamuletten maken, sjabloneren en eigen poppenkastpoppen met vilt knutselen. En natuurlijk hebben al heel wat kinderen de geiten, schapen, koeien, varkens, konijnen enz. gevoerd. Op onze website, onze facebookpagina en het infobord op de boerderij wordt regelmatig bekendgemaakt wat er te doen is.

4 De kringloop Alle ingebrachte spullen en kleding worden dagelijks gesorteerd op heel, schoon en bruikbaar door een vaste, enthousiaste groep vrijwilligers.zij zorgen ervoor dat het aanbod in t Winkeltje regelmatig wordt vernieuwd, zodat het altijd leuk blijft om te komen snuffelen.voor de grote vooren najaarmarkt worden dozen vol verzameld om een groot assortiment te kunnen aanbieden. Naast deze markten zijn de mini-markten ook zeer geliefd. De vele vrijwilligers en de vaste groep van t Winkeltje maken deze markten tot een groot succes. Contact met bedrijven Een aantal keren dit jaar hebben bedrijven contact met ons opgenomen om op de kinderboerderij een teamactiviteit te houden. Deze teams hebben gedurende een dag de handen flink uit de mouwen gestoken om ons met arbeidsintensieve klussen te helpen. Daarnaast zijn hun donaties zeer welkom voor de boerderij. Kind en dier Ook dit jaar hebben we met veel plezier samengewerkt met het vrijwilligersteam van het Emmakinderziekenhuis AMC. Elke donderdagmiddag worden dieren (cavia s, konijnen en soms kuikens en geitjes) opgehaald bij t Brinkie en naar het Emmakinderziekenhuis AMC gebracht. Ook met Pasen en op dierendag gaan de dieren naar het AMC. In de speelkamer kunnen kinderen een dier op schoot krijgen of het dier komt op bed zitten. Ook kinderen op de andere verpleegafdelingen kunnen een dier op visite krijgen. Het contact met de dieren brengt de zieke kinderen niet alleen afleiding maar ook ontspanning en plezier. Adopteer een dier Sinds een aantal jaren is het mogelijk om een dier te adopteren van de boerderij. Dit houdt in dat je een dier financieel steunt. Hier tegenover word er af en toe een update, foto en de Brinkie kalender toegestuurd. Er zijn al verschillende dieren geadopteerd. Zo hebben een paar ganzen, kippen en konijnen adoptieouders en ook ezel Agaat en varken Annabel zijn geadopteerd. Hoe meer dieren er worden geadopteerd hoe beter, alleen zo kan de zorg voor de dieren optimaal blijven. Ook is het leuk dat je ook echt een specifiek dier financieel kan steunen.

5 Financieel jaarverslag rek nr Totaal 2017 begroting 2017 verschil t.o.v begroting Totaal 2016 begroting Brutoloon , ,00-717, , , Looonheffing -20, Werkgeverslasten 5.683, ,00-316, , , Pensioenpremie 3.192, ,00 192, , , Ov. Pers.kosten 1.993, ,00 993,01 800, , Vrijwilligerskosten 1.125, , , Vrijwilligersvergoeding 4.250, , , , , Ontv. Ziekengeld , ,00 Loonkosten , ,00-171, , , Belastingen 1.040,46 850,00 190,46 850, , Energie 2.000, ,00-999, , , Reserv/Afschr , ,00-698, , , Diverse materialen 2.520, , , , Schoonmaak 4.426, ,00 926, , ,00 Huisvesting tbv educatie , , , ,00 Huisvesting , , , , , Verzekeringen 974, ,00-525, , , Telefoonkosten 581,61 600,00-18,39 600,00 600, Organisatiekosten 3.204, ,00 204, , , Accountanskosten Organisatie 4.760, ,00-339, , , Aankoop dieren 90,00 750,00-660,00 750, Verkoop dieren -70, ,00 930, , Dierenadoptieplan -46,00-250,00 204,00-250, Inkoop voer 5.477, ,00-522, , , Hooi en stro 8.569, ,00 569, , , Verkoop voer -195, , Dierenarts en medicijnen 1.875, ,00-624, , , Veearts en medicijnen 3.414, ,00 914, , ,00 Dierkosten , ,00 617, , , Inkoop festiviteiten 109,30 500,00-390,70 500,00 250, Diverse opbrengsten -652, , Brinkies verjaardag 2.614, , , , Giften jubileum , , , , Inkoop versnaperingen 1.885, , , , , Opbrengst versnaperingen , , , , ,00 Versnaperingen ,55 500, ,55 500,00-750, Contributie , ,00 392, , , Giften , , , , , Melkbus -872, ,00 328,00-500,00-500, Giften derden ,00-750, , , , Kosten kalenders 3.402, ,00 402, , , Kalenders -226,75-150,00-76,75-150,00-200,00 Leden , , , , , Kosten markten 1.195, ,00 195, , , Winkel , ,00-331, , , MilieuhokRommelmarkt , , , , , Boeken , ,00-293, , ,00 Winkel/Milieu etc , ,00 577, , , Intrest ,00 500, ,00 250,00 Intrest ,00 500, ,00 250,00 Exploitatieresultaat , , , , , Subsidie exploitatie , ,00-592, , ,00 Subsidie , ,00-592, , ,00 Tekort/over , , , , ,00

6 4010 Loonkosten Educatie , , , , , Werkgeverslasten educatie 4.155, , , Pensioenpremie Educatie 2.281, , , , , Overige personeelskosten educati 1.841, , , , Waardevermindering opstal 6.036, ,00 36, , ,00 Huisvesting educatie 3.000, , , , Kosten Educatie 528,60-528,60 500,00 500, Opbrengst Educatie , , , ,00 Educatie , , , , ,00 Totaal resultaat , , , , ,62 Niet liquide , ,00-662, , ,00 tekort/over 4.262, , , , ,62 SAMENVATTING Exploitatie Boerderij Educatie Subsidie Munten Tekort Niet liquide Afschrijvingen/reserveringen tekort t.l.v. eigen vermogen Verklaring bij de financiële verantwoording 2016 van Kinderboerderij t Brinkie LOONKOSTEN. De totale loonkosten zijn met ,- hoger dan die van 2015 door wijzigingen in de CAO Welzijn en Maatschappelijk Werk. De vakantietoeslag is betaald over ruim 1,5 vakantiejaar in plaats van 1 vakantiejaar. Tevens is werkkleding aangeschaft en is er een BHV (herhaal) cursus gevolgd. Daardoor is het totaal iets hoger dan begroot. De vrijwilligerskosten en vergoedingen zijn iets lager dan vorig jaar en de begroting. HUISVESTING. De huisvestingskosten zijn hoger de begroting. De gebouwenzijn inmiddels vele jaren oud en deels aan vervanging toe. Dit vergt een hogere investering in onderhoudskosten (ruim 3000,-) maar wordt deels gecompenseerd door lagere energiekosten door gebruikmaking van zonnepanelen. ORGANISATIE. Hierin zijn verantwoord de kosten voor verzekeringen, telefoon en organisatiekosten. In 2016 zijn de hostingnamen Kinderboerderij Brinkie.NET en -EU aangevraagd door derden maar omdat wij dat niet toestaan hebben we zelf de extensies moeten claimen hetgeen resulteerde in een éénmalige investering van ruim 700,- DIERKOSTEN. Inkoop van voer, hooi en stro is lager dan begroot. Dierenarts, veearts en medicijnen zijn iets hoger dan de begroting.

7 Het lijkt er op dat de adoptie van dieren bekendheid krijgt. De opbrengst was in ,- ten opzichte van 310,- in VERSNAPERINGEN. Brinkies verjaardag heeft in 2016 rond de 900,- kosten met zich meegebracht maar hiervoor is geen subsidie ontvangen. Voor de toekomst lijkt het erop dat deze kosten niet meer worden gesubsidieerd door de centrale stad. We moeten ons daarom beraden of we de verjaardag nog blijven vieren. Er is in 2016 winst op de versnaperingen van 975,- beter dan de vorige jaren. LEDEN. Er hebben in 2016/2017 slechts 486 leden contributie betaald voor Het totaal aan giften is gedaald met 1.300,- ten opzichte van Hoewel de kalenders en de acceptgiro s tijdig zijn uitgeleverd wordt er nog altijd veel pas in januari betaald. Niettemin baart de minderopbrengst in combinatie met de verlaagde subsidie ons zorgen. De kosten voor de kalender zijn redelijk op niveau van de begroting. KRINGLOOP. Ook 2016 was weer een goed kringloopjaar met een opbrengst van ,- na aftrek van kosten. INTREST. De rente is nog steeds laag dus ons gespaarde geld levert weinig op. Bovendien daalt ons tegoed gestaag. EDUCATIE. Voor de loonkosten wordt verwezen naar LOONKOSTEN. De opbrengst van de lessen is licht gedaald t.o.v MUNTEN Van de muntenman hebben we in ,- ontvangen en vanaf dit jaar verantwoord onder GIFTEN DERDEN. CONCLUSIE. Per saldo is er in 2016 een tekort van ,- waarvan ,- afschrijvingen zijn die de kaspositie niet beïnvloeden. We hebben in 2016 dus weer ingeteerd op ons vermogen en wel een kleine ,- (in 2014 was dat ook al een kleine ,- en in ,-} Omdat de subsidie niet omhoog gaat maar de kosten wel stijgen (inflatie en prijscompensatie) zal de financiële situatie er in de komende jaren niet beter op worden. Tevens zullen de kosten voor de opknapplannen een aanslag vormen op het vermogen en dan met name onze bankstand. Kortom het blijft een zorgelijke toekomst voor onze kinderboerderij. Namens het bestuur: Tim Buddelmeijer (penningmeester),

8

9

Algemeen. Dierverzorging

Algemeen. Dierverzorging Algemeen 2016 was een wisselend jaar voor onze kinderboerderij. Het goede nieuws is dat de dalende lijn van bezoekers van 2015 eenmalig is. We hadden vorig jaar 28636 bezoekers (tegen 24969 in 2015) dat

Nadere informatie

Jaarverslag kinderboerderij Brinkie 2015 Algemeen

Jaarverslag kinderboerderij Brinkie 2015 Algemeen Jaarverslag kinderboerderij Brinkie 2015 Algemeen Kinderboerderij Brinkie is van en voor Gaasperdam. De kinderboerderij is een plek waar kinderen kunnen kennismaken met dieren. Individueel of in schools-

Nadere informatie

1. Jaarverslag Bestuur - 2 2. Jaarverslag Dierenverzorging - 3 3. Jaarverslag Educatie - 5 4. Inzamelactie Buitenlandse munten - 7 5.

1. Jaarverslag Bestuur - 2 2. Jaarverslag Dierenverzorging - 3 3. Jaarverslag Educatie - 5 4. Inzamelactie Buitenlandse munten - 7 5. 1. Jaarverslag Bestuur - 2 2. Jaarverslag Dierenverzorging - 3 3. Jaarverslag Educatie - 5 4. Inzamelactie Buitenlandse munten - 7 5. Financieel verslag - 9 - toelichting - financieel overzicht - balans

Nadere informatie

Kinderboerderij t Brinkie JAARVERSLAG 2014

Kinderboerderij t Brinkie JAARVERSLAG 2014 Kinderboerderij t Brinkie JAARVERSLAG 2014 Jaarverslag Bestuur - 2 Jaarverslag Dierenverzorging - 3 Jaarverslag Educatie - 5 Inzamelactie Buitenlandse munten - 7 Financieel verslag - 9 Vrijwilligers -

Nadere informatie

Het bestuur is van plan om een Word lid/blijf lid van t Brinkie campagne op te zetten

Het bestuur is van plan om een Word lid/blijf lid van t Brinkie campagne op te zetten Jaarverslag 2011 Als je de balans opmaakt over 2011 lijkt er in eerste instantie dat het een goed jaar was voor de kinderboerderij. Het aantal bezoekers stijgt ieder jaar (vorig jaar van 22748 naar 24513).

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 inclusief jaarrekening 2016 (vanaf pag 4)

Jaarverslag 2016 inclusief jaarrekening 2016 (vanaf pag 4) Jaarverslag 2016 inclusief jaarrekening 2016 (vanaf pag 4) Doelstelling van de stichting De doelstelling van de Stichting Knuffelweide Amerongen is het beheren van een kleinschalige kinderboerderij (De

Nadere informatie

Jaarverslag inclusief jaarrekening 2015 (vanaf pag 4)

Jaarverslag inclusief jaarrekening 2015 (vanaf pag 4) Jaarverslag 2015 inclusief jaarrekening 2015 (vanaf pag 4) Doelstelling van de stichting De doelstelling van de Stichting Knuffelweide Amerongen is het beheren van een kleinschalige kinderboerderij (De

Nadere informatie

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2015

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2015 Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2015 Versie 10/5/2016 JAARVERSLAG 2015 dd 10/05/2016 Doelstelling van de stichting Het ondersteunen (in de ruimste zins des woord) van de opvang van

Nadere informatie

Jan Ide van Helden Voorzitter

Jan Ide van Helden Voorzitter Jaarverslag 2017 Hoewel met de grootst mogelijke nauwkeurigheid samengesteld kunnen in dit jaarverslag onvolkomenheden voorkomen. Aan dit verslag kunnen derhalve geen rechten worden ontleend. Jaarverslag

Nadere informatie

Rapport Kinderboerderij de Pijp te Amsterdam. Inzake jaarstukken 2016

Rapport Kinderboerderij de Pijp te Amsterdam. Inzake jaarstukken 2016 Rapport Kinderboerderij de Pijp te Inzake jaarstukken 2016 Inhoud Blad Opdracht 2 Jaarstukken 2016 Jaarrekening Balans per 31 december 2016 5 Exploitatierekening 2016 7 Toelichting 8 Overige gegevens 16

Nadere informatie

Adoptieplan dieren Kinderboerderij Tivoli E loket

Adoptieplan dieren Kinderboerderij Tivoli E loket Adoptieplan dieren Kinderboerderij Tivoli E loket Inleiding Het Natuur en Milieueducatief Centrum Tivoli beheert en exploiteert een kinderboerderij waar veel te doen, te zien en te leren is over dieren

Nadere informatie

Stichting Kinderboerderij Aalsmeer Aalsmeer

Stichting Kinderboerderij Aalsmeer Aalsmeer EXPLOITATIEBEGROTING Begroting Begroting Begroting Realisatie Realisatie Jaar 2019 Jaar 2018 Jaar 2017 Jaar 2017 Jaar 2016 Entree en spaarvarken 2.250 3.000 3.500 2.788 2.554 Jaarkaarten 800 900 1.000

Nadere informatie

Stichting Kinderboerderij Aalsmeer Aalsmeer

Stichting Kinderboerderij Aalsmeer Aalsmeer EXPLOITATIEBEGROTING Begroting Begroting Realisatie Realisatie Realisatie Jaar 2020 Jaar 2019 Jaar 2018 Jaar 2017 Jaar 2016 Entree en spaarvarken 2.500 2.250 2.901 2.788 2.554 Jaarkaarten 800 800 787 826

Nadere informatie

Stichting Het Spookbos Kinderboerderij

Stichting Het Spookbos Kinderboerderij BELEIDSPLAN 2017-2020 Stichting Het Spookbos Kinderboerderij Inleiding Op de grens van Laren en Eemnes vindt u Kinderboerderij en Natuur-en Milieu Educatief Centrum Stichting Het Spookbos genaamd. Deze

Nadere informatie

Stichting Kinderboerderij Aalsmeer Aalsmeer

Stichting Kinderboerderij Aalsmeer Aalsmeer Stichting Kinderboerderij EXPLOITATIEBEGROTING Begroting Begroting Begroting Realisatie Realisatie Jaar 2018 Jaar 2017 Jaar 2016 Jaar 2016 Jaar 2015 -------------- Entree en spaarvarken 3.000 3.500 3.500

Nadere informatie

Stichting Kinderboerderij Aalsmeer Aalsmeer

Stichting Kinderboerderij Aalsmeer Aalsmeer Stichting Kinderboerderij EXPLOITATIEBEGROTING Begroting Begroting Realisatie Realisatie Jaar 2016 Jaar 2015 Jaar 2015 Jaar 2014 Entree en spaarvarken 3.500 4.000 3.400 3.322 Jaarkaarten 1.000 1.250 889

Nadere informatie

Voor het huidig bestuur zie KvK, vanaf 1/1/2017 zijn er 3 bestuursleden afgetreden en nieuwe bestuursleden gestart.

Voor het huidig bestuur zie KvK, vanaf 1/1/2017 zijn er 3 bestuursleden afgetreden en nieuwe bestuursleden gestart. JAARVERSLAG 2016 dd 01/03/2017 Doelstelling van de stichting Het ondersteunen (in de ruimste zins des woord) van de opvang van kleine huisdieren (in de eerste plaats knaagdieren en konijnen). Dit gaat

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. inclusief jaarrekening 2014 (vanaf pag 5)

Jaarverslag 2014. inclusief jaarrekening 2014 (vanaf pag 5) Jaarverslag 2014 inclusief jaarrekening 2014 (vanaf pag 5) Dit is het eerste jaarverslag van de op 4 oktober 2014 geopende kleinschalige kinderboerderij De Knuffelweide aan de Industrieweg 3 in Amerongen.

Nadere informatie

Rapport Kinderboerderij de Pijp te Amsterdam. inzake jaarstukken 2013

Rapport Kinderboerderij de Pijp te Amsterdam. inzake jaarstukken 2013 Rapport Kinderboerderij de Pijp te inzake jaarstukken 2013 Inhoud Blad Opdracht 2 Jaarstukken 2013 Jaarrekening Balans per 31 december 2013 5 Exploitatierekening 2013 7 Toelichting 8 Overige gegevens 16

Nadere informatie

STICHTING KINDERBOERDERIJ CLINGE - TERNEUZEN JAARREKENING 2017

STICHTING KINDERBOERDERIJ CLINGE - TERNEUZEN JAARREKENING 2017 STICHTING KINDERBOERDERIJ CLINGE - TERNEUZEN Inhoudsopgave Balans per 31 december Resultatenrekening Toelichting op de balans Toelichting op de resultatenrekening Balans per 31 december (na resultaatbestemming)

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2016-2017 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Rekening van baten en lasten H.3 Begroting 2017-2018 H.4 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel jaarverslag

Nadere informatie

Financieel verslag 2008 - Begroting 2009

Financieel verslag 2008 - Begroting 2009 Financieel verslag 2008 Hieronder een samenvatting van het financiële reilen en zeilen van de vereniging in 2008. Als eerste zoals gebruikelijk het exploitatie overzicht (cash flow) over 2008: Saldo 01-01-2008

Nadere informatie

Patrick Verhorst Voorzitter

Patrick Verhorst Voorzitter Jaarverslag 2012 Hoewel met de grootst mogelijke nauwkeurigheid samengesteld kunnen in dit jaarverslag onvolkomenheden voorkomen. Aan dit verslag kunnen derhalve geen rechten worden ontleend. Stichting

Nadere informatie

Financiële verslaggeving 2017

Financiële verslaggeving 2017 Financiële verslaggeving 2017 Overzicht Het jaar 2017 is afgesloten met een negatief resultaat van 1.370 ten opzichte van in het budget voorziene negatieve resultaat van 13.874 De lagere Inkomsten en hogere

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016 2021 www.dierenweidemarnixplantsoen.nl Heemtuinpad 2 (bezoekadres) Marnixlaan 441 3132 PM Vlaardingen bestuur@dierenweidemarnixplantsoen.nl 1 Inhoud Inleiding... 3 1. Missie/visie... 4

Nadere informatie

Formulier B1 instellingsbegroting (met specificaties)

Formulier B1 instellingsbegroting (met specificaties) invullen op de computer of met zwarte pen en in blokletters Formulier B1 instellingsbegroting (met specificaties) Behoort bij de aanvraag tot subsidieverlening voor het 1. Ondertekening naam van de instelling*:

Nadere informatie

Stichting Ezelwelzijn

Stichting Ezelwelzijn Stichting Ezelwelzijn Jaarverslag 2018 Dit jaarverslag is met groots mogelijke nauwkeurigheid samengesteld. Toch kunnen er onvolkomenheden in voorkomen. Daarom kunnen aan dit jaarverslag geen rechten worden

Nadere informatie

De Nijkamphoeve Van Kinderboerderij tot BuurtBoerderij

De Nijkamphoeve Van Kinderboerderij tot BuurtBoerderij De Nijkamphoeve Van Kinderboerderij tot BuurtBoerderij Hoe wijkbewoners een niet meer door de gemeente gewenste kinderboerderij wisten over te nemen en tot een succesvolle buurtboerderij maakten 1 Geschiedenis

Nadere informatie

Jaarverslag Bestuur - 2 Jaarverslag Dierenverzorging - 3 Jaarverslag Educatie - 5 Inzamelactie Buitenlandse munten - 7 Financieel verslag - 9

Jaarverslag Bestuur - 2 Jaarverslag Dierenverzorging - 3 Jaarverslag Educatie - 5 Inzamelactie Buitenlandse munten - 7 Financieel verslag - 9 Jaarverslag Bestuur - 2 Jaarverslag Dierenverzorging - 3 Jaarverslag Educatie - 5 Inzamelactie Buitenlandse munten - 7 Financieel verslag - 9 Vrijwilligers - 14 Bezoekersaantallen 15 Jaarverslag 2013 van

Nadere informatie

Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde

Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Jaarrekening 2014 Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Balans per 31 december 2014 Activa Vaste Activa 2014 Materiële vaste activa Herenwaard 23 1 Vlottende

Nadere informatie

Aktiva. Vaste aktiva Nieuwbouw 14.129 23.295. Liquide middelen 1.473 969

Aktiva. Vaste aktiva Nieuwbouw 14.129 23.295. Liquide middelen 1.473 969 Wassenaar, 28 maart 2013 Aan de Bestuursleden van de Stichting Mens en Tuin P/a Symonszstraat 46 2584 CZ JAARREKENING 2012 Geacht Bestuur, Ingevolge de ons verstrekte opdracht hebben wij de Jaarrekening

Nadere informatie

Stichting Familie Bofkont Het Beloofde Varkensland

Stichting Familie Bofkont Het Beloofde Varkensland jaarverslag 2014 Stichting Familie Bofkont Het Beloofde Varkensland GEGEVENS Stichting Familie Bofkont / Het Beloofde Varkensland adres Bovenkerkerweg 132 1188 XJ Amstelveen email mail@familiebofkont.nl

Nadere informatie

Stichting Familie Bofkont Het Beloofde Varkensland

Stichting Familie Bofkont Het Beloofde Varkensland Jaarverslag 2016 Stichting Familie Bofkont Het Beloofde Varkensland GEGEVENS Stichting Familie Bofkont / Het Beloofde Varkensland adres Bovenkerkerweg 132 1188 XJ Amstelveen email mail@familiebofkont.nl

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Opvang Ezels

Jaarverslag 2016 Stichting Opvang Ezels Jaarverslag 2016 Stichting Opvang Ezels verslag van de voorzitter Het jaar 2016 was voor Stichting Opvang Ezels een bijzonder Jaar. Het jaar startte met een bestuur van geheel andere samenstelling dan

Nadere informatie

Ontvangsten Begroting Rekening Uitgaven Begroting Rekening 2010 2010 2010 2010. Contributies 300 Huisvestingskosten 19.200 14.964

Ontvangsten Begroting Rekening Uitgaven Begroting Rekening 2010 2010 2010 2010. Contributies 300 Huisvestingskosten 19.200 14.964 VERENIGING DORPSRAAD LIJNDEN Jaaroverzicht van inkomsten en uitgaven over 2010 Ontvangsten Begroting Rekening Uitgaven Begroting Rekening 2010 2010 2010 2010 Activiteiten Activiteiten - excursies - excursies

Nadere informatie

10. Financieel jaarverslag

10. Financieel jaarverslag 10. Financieel jaarverslag Voor de vereniging is het afgelopen jaar 2017 wederom een gezond financieel jaar geweest, welke is afgesloten met een klein verlies van 31 euro. Dit leidt tot een eigen vermogen

Nadere informatie

Inventaris Nog te ontvangen bedragen Vooruitbetaalde bedragen

Inventaris Nog te ontvangen bedragen Vooruitbetaalde bedragen II Jaarrekening Balans per 31 december 2012 VASTE ACTIVA Inventaris 15.045 16.436 VLOTTENDE ACTIVA Nog te ontvangen bedragen 3.176 3.262 Vooruitbetaalde bedragen 1.319 1.498 4.495 4.760 LIQUIDE MIDDELEN

Nadere informatie

Wassenaar, 29 maart 2012. Aan de Bestuursleden van de Stichting Mens en Tuin P/a Symonszstraat 46 2584 CZ Den Haag JAARREKENING 2011.

Wassenaar, 29 maart 2012. Aan de Bestuursleden van de Stichting Mens en Tuin P/a Symonszstraat 46 2584 CZ Den Haag JAARREKENING 2011. Wassenaar, 29 maart 2012 Aan de Bestuursleden van de Stichting Mens en Tuin P/a Symonszstraat 46 2584 CZ JAARREKENING 2011 Geacht Bestuur, Ingevolge de ons verstrekte opdracht hebben wij de Jaarrekening

Nadere informatie

STICHTING DIENSTENCENTRUM LANDSMEER

STICHTING DIENSTENCENTRUM LANDSMEER Dr.M.L.Kingstraat 2b, 1121CP Landsmeer, telefoon 020-4824190, fax 020-4825573 E-mail: dienstenc.landsmeer@hetnet.nl website: www.dcl-landsmeer.info M.J. Smid, penningmeester, telefoon 020-4823354 JAARREKENING

Nadere informatie

SUBSIDIE-AANVRAAG WELZIJNSACTIVITEITEN 2013

SUBSIDIE-AANVRAAG WELZIJNSACTIVITEITEN 2013 SUBSIDIE-AANVRAAG WELZIJNSACTIVITEITEN Aan burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg Hierbij verzoeken wij u in aanmerking te komen voor een subsidie over het kalenderjaar ten behoeve van de

Nadere informatie

Veel leesplezier! Yvonne

Veel leesplezier! Yvonne + Beste lezers, In onze vorige nieuwsbrief was Buitenwereld nog volop bezig met de verbinding tussen speeltuin en kinderboerderij. Twee weides moesten tijdelijk worden gesloten zodat er een mooi pad aangelegd

Nadere informatie

Nieuwe Stadsboerderijen in Wateringse Veld en Ypenburg/Leidschenveen

Nieuwe Stadsboerderijen in Wateringse Veld en Ypenburg/Leidschenveen RIS126914a_18-apr-2005 Bijlage I Nieuwe Stadsboerderijen in Wateringse Veld en Ypenburg/Leidschenveen I. Context Deze notitie heeft tot doel inzicht te geven in de samenhangende activiteiten en werkzaamheden

Nadere informatie

STICHTING HISTORISCH MUSEUM EDE JAARREKENING Aanbiedingsbrief 2. Balans 3. Baten en lasten 4. Specifieke lasten 2 7.

STICHTING HISTORISCH MUSEUM EDE JAARREKENING Aanbiedingsbrief 2. Balans 3. Baten en lasten 4. Specifieke lasten 2 7. STICHTING HISTORISCH MUSEUM EDE JAARREKENING 2015 INHOUDSOPGAVE Aanbiedingsbrief 2 Balans 3 Baten en lasten 4 Specificatie baten 5 Specificatie lasten 6 Specifieke lasten 2 7 Toelichting 8 Beoordelingsverklaring

Nadere informatie

Stichting Familie Bofkont Het Beloofde Varkensland

Stichting Familie Bofkont Het Beloofde Varkensland Jaarverslag 2017 Stichting Familie Bofkont Het Beloofde Varkensland GEGEVENS Stichting Familie Bofkont / Het Beloofde Varkensland adres Bovenkerkerweg 132 1188 XJ Amstelveen email mail@familiebofkont.nl

Nadere informatie

De groei van de laatste jaren vertaalt zich ook financieel; toenemende activiteit brengt meer kosten met zich mee.

De groei van de laatste jaren vertaalt zich ook financieel; toenemende activiteit brengt meer kosten met zich mee. Jaarrekening 2014 Hierbij treft u het financieel jaarverslag van Voedselbank Harderwijk aan. Ook in 2014 bleef de hulpvraag toenemen en eind 2014 zijn er ruim 250 gezinnen in Harderwijk, Ermelo en Putten

Nadere informatie

BSO De Pretletters gaat extern.

BSO De Pretletters gaat extern. BSO De Pretletters Kapelweidtje 2 1861 JH Bergen 072-5818270 06-44632986 Nieuwsbrief mei 2013 Beste ouder(s) / verzorger(s), Hierbij de volgende editie van het Pretletters Nieuws. In deze nieuwsbrief houden

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde. Herenwaard 23 Brittenoord AK Rotterdam 3079 KB Rotterdam

Jaarrekening Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde. Herenwaard 23 Brittenoord AK Rotterdam 3079 KB Rotterdam Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Jaarrekening 2016 Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Balans per 31 december 2016 Activa 2016 2015 Vaste activa Materiële vaste activa Herenwaard 23 1

Nadere informatie

Kinderboerderij "Otterpoor" Gevestigd te Maarssenbroek

Kinderboerderij Otterpoor Gevestigd te Maarssenbroek Jaarverslag 2014 Samenstellingsverklaring Opdracht Ingevolge uw opdracht hebben wij de in dit rapport opgenomen jaarrekening 2014 van Stichting Kinderboerderij Maarssenbroek h/o Kinderboerderij "Otterspoor"

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schoolbieb. Een uitgave voor de ouders van kinderen op basisschool Leeve

Nieuwsbrief. Schoolbieb. Een uitgave voor de ouders van kinderen op basisschool Leeve 1 Nieuwsbrief Een uitgave voor de ouders van kinderen op basisschool Leeve Jaargang 7 Nummer 2 18 december 2014 Schoolinformatie www.bsleeve.nl In dit nummer: Schoolbieb 1 Bezoek aan Hagerhof 2, 3 Streetwise

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE. blz REKENING EN VERANTWOORDING

Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE. blz REKENING EN VERANTWOORDING Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE REKENING EN VERANTWOORDING blz Voorwoord 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 4 Balans per 31 december 2013 5 Staat van baten en lasten 2013 6

Nadere informatie

Deze voorstellen zijn overeenkomstig verwerkt in de toelichting op het eigen vermogen.

Deze voorstellen zijn overeenkomstig verwerkt in de toelichting op het eigen vermogen. 1 Bestuur Stichting HOLLAND-KOOR Postbus 279 3860 AG NIJKERK In overeenstemming met het gestelde in art. 9 lid 2 van de statuten van de stichting is een financieel verslag samengesteld over het jaar 2016.

Nadere informatie

983 1.389 2 Vorderingen Omzetbelasting 125 144 Debiteuren 3.401 1.747 Rec. Courant MBT 582 2.754 Overlopende activa 10.633 5.066

983 1.389 2 Vorderingen Omzetbelasting 125 144 Debiteuren 3.401 1.747 Rec. Courant MBT 582 2.754 Overlopende activa 10.633 5.066 Balans: activa 1 Materiële vaste activa Apparatuur 603 819 Transportauto 380 570 983 1.389 2 Vorderingen Omzetbelasting 125 144 Debiteuren 3.401 1.747 Rec. Courant MBT 582 2.754 Overlopende activa 10.633

Nadere informatie

Financieel verslag 2013. Stichting Domies Toen Hoofdstraat 76 9968 AG Pieterburen

Financieel verslag 2013. Stichting Domies Toen Hoofdstraat 76 9968 AG Pieterburen Financieel verslag 2013 Hoofdstraat 76 9968 AG Pieterburen Balans per 31 december 2013 ACTIVA 31-12-2013 31-12-2012 Materiële vaste activa Project schuur 5.564 7.705 Project tuin 788 1.725 Overige inventaris

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag Stichting Hospice Lansingerland. Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek

Financieel Jaarverslag Stichting Hospice Lansingerland. Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek Financieel Jaarverslag 2016 Stichting Hospice Lansingerland Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek Balans per 31-12-2016 Stichting Hospice Lansingerland 31-12-2016 31-12-2015

Nadere informatie

Financieel verslag Hoop voor Noord 2017

Financieel verslag Hoop voor Noord 2017 Financieel verslag Hoop voor Noord 2017 Cijfers 2017 - Hoop voor Noord 2015 2016 2017 2017 2018 Inkomsten Realisatie Realisatie Begroting Realisatie Begroting Giften en collectes eigen leden 81.754 109.103

Nadere informatie

Telefonische inlichtingen onder nummer (overdag) : 020-4972332 Inschrijfnummer Kamer van Koophandel : 40596702

Telefonische inlichtingen onder nummer (overdag) : 020-4972332 Inschrijfnummer Kamer van Koophandel : 40596702 Poststuknr. : Ingekomen : Dossniernr. : Beh. ambt. : toestelnr. : AANVRAAGFORMULIER vaststelling subsidie CRMW 211 Naam van de instelling/gezelschap Gevestigd te : : Lijnden Correspondentieadres : Postbus

Nadere informatie

Balans en resultatenrekening 2013 Impuls

Balans en resultatenrekening 2013 Impuls Balans en resultatenrekening 2013 Impuls Resultaten: Het boekjaar 2013 is afgesloten met een verlies van 2.131 Terwijl het boekjaar 2012 is afgesloten met een winst van 40.301, hoofdzakelijk ontstaan door

Nadere informatie

Mondeling Nederlands. Cursus 2 Module 4. Dag 1

Mondeling Nederlands. Cursus 2 Module 4. Dag 1 Mondeling Nederlands Cursus 2 Module 4 Dag 1 het gras het pad het park de boom de poep de vlieg rondkijken wegjagen wrijven dichtbij ver weg moe moe veel weinig iets - niets vallen wij/zij vallen hij/zij

Nadere informatie

STICHTING HISTORISCH MUSEUM EDE

STICHTING HISTORISCH MUSEUM EDE STICHTING HISTORISCH MUSEUM EDE JAARREKENING 2016 INHOUDSOPGAVE Aanbiedingsbrief 2 Balans 3 Baten en lasten 4 Specificatie baten 5 Specificatie lasten 6 Specificatie lasten 2 7 Toelichting 8 Verklaring

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde. Herenwaard 23 Brittenoord AK Rotterdam 3079 KB Rotterdam

Jaarrekening Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde. Herenwaard 23 Brittenoord AK Rotterdam 3079 KB Rotterdam Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Jaarrekening 2018 Balans per 31 december 2018 Activa 2018 2017 Vaste activa Materiële vaste activa Herenwaard 23 1 1 Vlottende activa Vorderingen en overlopende

Nadere informatie

VPG Financieel Jaarverslag 2011

VPG Financieel Jaarverslag 2011 REKENING VAN BATEN EN LASTEN BATEN REALISATIE BEGROTING 2011 2011 - Rijgelden 120.416 120.000 - Lidmaatschapsgelden 7.495 9.000 - Mengelden 0 2.160 - Stalling pensionpaarden 23.800 20.160 - Vergoeding

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING CALLINGER ERFGOED CALLANTSOOG FINANCIEEL JAARVERSLAG 2012 blad 1/14 INHOUD blad nr. Algemeen/samenstelling bestuur 2 t/m 3 Balans 2012 4 t/m 5 Winst- en verliesrekening 2012 6 t/m 7 Grondslagen

Nadere informatie

Financieel JAARVERSLAG Stichting Hospice Lansingerland. Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek

Financieel JAARVERSLAG Stichting Hospice Lansingerland. Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek Financieel JAARVERSLAG 2015 Stichting Hospice Lansingerland Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek Balans per 31-12-2015 Stichting Hospice Lansingerland 31-12-2015 31-12-2014

Nadere informatie

SWOS FINANCIEEL JAARVERSLAG

SWOS FINANCIEEL JAARVERSLAG SWOS FINANCIEEL JAARVERSLAG 2 1. Inhoudsopgave financieel Jaarverslag 1. Inhoudsopgave 2 2. Inleiding: 3-2.1 Algemeen - 2.2 Financiering St.SWOS - 2.3 Financieel resultaat - 2.4 Vooruitblik 2018 3. Balans

Nadere informatie

Stichting museum de Vier Quartieren, Oirschot Jaarrekening 2018 / herziene begroting 2019 (alle bedragen in )

Stichting museum de Vier Quartieren, Oirschot Jaarrekening 2018 / herziene begroting 2019 (alle bedragen in ) Inleiding Het jaar 2018 was enerverend. In de vroege lente bleek dat het niet meer verantwoord was om de exploitatie van het museum voor te zetten zonder een financiële injectie op korte termijn. De boodschap

Nadere informatie

Stichting Present Enschede. Jaarrekening gevestigd te Enschede. Stichting Present Enschede 1

Stichting Present Enschede. Jaarrekening gevestigd te Enschede. Stichting Present Enschede 1 Stichting Present Enschede gevestigd te Enschede Jaarrekening 2018 Stichting Present Enschede 1 Inhoud Inleiding 1 Algemeen 3 1.1 Algemene gegevens 1.2 Bestuur 1.3 Oprichting Stichting Present Enschede

Nadere informatie

Inhoudelijk jaarverslag 2013

Inhoudelijk jaarverslag 2013 Inhoudelijk jaarverslag 2013 Doel van dit jaarverslag is om een beeld te geven van de activiteiten en ontwikkelingen op stadsboerderij Zimmerhoeve. BEDRIJFSGEGEVENS Algemeen Naam boerderij: Stadsboerderij

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde. Herenwaard 23 Brittenoord AK Rotterdam 3079 KB Rotterdam

Jaarrekening Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde. Herenwaard 23 Brittenoord AK Rotterdam 3079 KB Rotterdam Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Jaarrekening 2015 Balans per 31 december 2015 Activa 2015 2014 Vaste activa Materiële vaste activa Herenwaard 23 1 1 Vlottende activa Vorderingen en overlopende

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag Stichting Inloophuis Dieren

Financieel Jaarverslag Stichting Inloophuis Dieren Financieel Jaarverslag 2012 Dieren 2 Balans per 31 december 2012 31-12-2012 31-12-2011 31-12-2012 31-12-2011 Aktiva Passiva Vaste Akiva Eigen vermogen 10.981 10.981 Inventaris 2.500 4.500 Bestemmings Reserve

Nadere informatie

STICHTING DIENSTENCENTRUM LANDSMEER

STICHTING DIENSTENCENTRUM LANDSMEER Dr.M.L.Kingstraat 2b, 1121CP Landsmeer, telefoon 020-4824190, fax 020-4825573 E-mail: dienstenc.landsmeer@hetnet.nl website: www.dcl-landsmeer.info M.J. Smid, penningmeester, telefoon 020-4823354 JAARREKENING

Nadere informatie

Meerjaren begroting 2013-2018 voor de ontwikkeling van Zorgboerderij Kings and Queens in Offinso, Ghana

Meerjaren begroting 2013-2018 voor de ontwikkeling van Zorgboerderij Kings and Queens in Offinso, Ghana Meerjaren begroting 2013-2018 voor de ontwikkeling van Zorgboerderij Kings and Queens in Offinso, Ghana Begroting Kosten Begroting Inkomsten Zorgkosten care centre En 2 extramurale cliënten Kosten ontwikkeling

Nadere informatie

Financiëel verslag 2013

Financiëel verslag 2013 Financiëel verslag 2013 Beuningen, 14 Jan 2014 J.H. Hoftijzer Voorzitter F.M.T. Coenen Penningmeester Stichting Leergeld 2stromenland 1 Jaarverslag 2013 Stichting Leergeld 2stromenland 2 Jaarverslag 2013

Nadere informatie

Stichting Familie Bofkont Het Beloofde Varkensland

Stichting Familie Bofkont Het Beloofde Varkensland jaarverslag 2012 Stichting Familie Bofkont Het Beloofde Varkensland GEGEVENS Stichting Familie Bofkont / Het Beloofde Varkensland adres Bovenkerkerweg 132 1188 XJ Amstelveen email mail@familiebofkont.nl

Nadere informatie

Stichting Kansarme Dieren

Stichting Kansarme Dieren Stichting Kansarme Dieren Jaarverslag 2012 Algemeen De aanleiding voor het oprichten van de Stichting Kansarme Dieren (januari 2011) was de moeilijke situatie van vooral oudere en/of chronisch(e) zieke

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2011-2012 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Waarderingsgrondslagen H.3 Rekening van baten en lasten H.4 Balans H.5 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel

Nadere informatie

Kinderboerderij De Gliphoeve Beleidsplan dierenwelzijn

Kinderboerderij De Gliphoeve Beleidsplan dierenwelzijn Kinderboerderij De Gliphoeve Beleidsplan dierenwelzijn Kinderboerderij De Gliphoeve heeft als missie: De Gliphoeve is een veelzijdige buurtboerderij. Niet alleen staan recreatie en educatie centraal, maar

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2018

Financieel jaarverslag 2018 IVN-afdeling Apeldoorn e-mail: penningmeester@ivn-apeldoorn.nl internet: www.ivn-apeldoorn.nl Financieel jaarverslag 2018 Leeswijzer In een financieel jaarverslag is het gebruikelijk om, eventueel na een

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2012 BALANS PER 31 DECEMBER

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2012 BALANS PER 31 DECEMBER FINANCIEEL JAARVERSLAG 2012 BALANS PER 31 DECEMBER 2012 2012 ACTIVA PASSIVA Vaste activa Eigen vermogen Inventaris 13.838 Verenigingsvermogen 17.085 Levende have 9.717 Uitbreiding gebouw 726 Voorzieningen

Nadere informatie

Toelichting begroting 2015

Toelichting begroting 2015 Toelichting begroting 2015 1. TOELICHTING 1.1 Algemeen Bij het opstellen van de begroting is het doel gesteld om de bijdrage van de waterschappen voor 2015 op het niveau te houden zoals is geraamd voor

Nadere informatie

STICHTING DIENSTENCENTRUM LANDSMEER

STICHTING DIENSTENCENTRUM LANDSMEER Dr.M.L.Kingstraat 2b, 1121CP Landsmeer, telefoon 020-4824190, fax 020-4825573 E-mail: dienstenc.landsmeer@hetnet.nl website: www.dcl-landsmeer.info M.J. Smid, penningmeester, telefoon 020-4823354 JAARREKENING

Nadere informatie

Stadswerken. Dierverzorgen. Foto: Hans Kraaijkamp. Informatieblad en handleiding. Groep 5 t/m 8. www.utrecht.nl/nmc

Stadswerken. Dierverzorgen. Foto: Hans Kraaijkamp. Informatieblad en handleiding. Groep 5 t/m 8. www.utrecht.nl/nmc Stadswerken Dierverzorgen Foto: Hans Kraaijkamp www.utrecht.nl/nmc Informatieblad en handleiding Groep 5 t/m 8 Dierverzorgen Met je laarzen aan in het stro staan, een konijntje voorzichtig uit zijn hok

Nadere informatie

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2012. Publicatie verslag. Eindhoven, 1 Maart 2014. B. van Tuijl - Knipscheer penningmeester

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2012. Publicatie verslag. Eindhoven, 1 Maart 2014. B. van Tuijl - Knipscheer penningmeester Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2012 Publicatie verslag. Eindhoven, 1 Maart 2014. B. van Tuijl - Knipscheer penningmeester EHBO-Bixembosch Lid van koepelorganisatie: Vereniging EHBO Noord Brabant

Nadere informatie

25 mei 2015 Akkoord Kascommissie tijdens ledenvergadering 25 mei

25 mei 2015 Akkoord Kascommissie tijdens ledenvergadering 25 mei 1 In de afgelopen jaren werd altijd een overzicht van inkomsten en uitgaven per kalenderjaar gegeven. Als basis voor de rapportage werden de mutaties binnen het kalenderjaar gebruikt. Sommige betalingen

Nadere informatie

Jaarverslag S.D.S. e.o. 2013

Jaarverslag S.D.S. e.o. 2013 Jaarverslag S.D.S. e.o. 2013 De stichting De stichting draait op 01-01-2013 een maand als onafhankelijk dierenasiel. De dierensos fungeert als dierenambulance in Sliedrecht en de samenwerking verloopt

Nadere informatie

STICHTING HISTORISCH MUSEUM EDE

STICHTING HISTORISCH MUSEUM EDE STICHTING HISTORISCH MUSEUM EDE JAARREKENING 2017 INHOUDSOPGAVE Aanbiedingsbrief Bestuursverslag 2 Beoordelingsverklaring van de accountant 4 Balans 5 Baten en lasten 6 Waarderingsgrondslagen 7 Specificatie

Nadere informatie

Handboek Beheer van Scoutingkampeerterreinen. Infoblad 9.2 BEGROTING. Op dit infoblad vind je informatie over de volgende onderwerpen:

Handboek Beheer van Scoutingkampeerterreinen. Infoblad 9.2 BEGROTING. Op dit infoblad vind je informatie over de volgende onderwerpen: Infoblad 9.2 BEGROTING Op dit infoblad vind je informatie over de volgende onderwerpen: - Opstellen van de begroting - Kostenplaatsen - Kosten - Opbrengsten - Meer informatie - Bijlage rekeningschema Voor

Nadere informatie

NVIH COC HAAGLANDEN. Rapportage 2016 en begroting 2017 en van 7. Realisatie Begroting Begroting Begroting

NVIH COC HAAGLANDEN. Rapportage 2016 en begroting 2017 en van 7. Realisatie Begroting Begroting Begroting COC Haaglanden (welzijn) en COC café 1 Bedrijfsvoering 1.1 Bedrijfsvoering BATEN Doorbelaste kosten COC café 12.000 12.000 12.000 12.000 Opbrengsten bijdrage COC café 12.000 12.000 12.000 12.000 1.2 Organisatieopbrengsten

Nadere informatie

E.H.B.O. vereniging "Joannes de Deo" Etten-Leur

E.H.B.O. vereniging Joannes de Deo Etten-Leur E.H.B.O. vereniging "Joannes de Deo" Etten-Leur Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2014 Publicatie verslag. Etten-Leur, 29 Juni 2015 M.A.M. van den Heykant Penningmeester EHBO vereniging Joannes

Nadere informatie

STICHTING DIENSTENCENTRUM LANDSMEER

STICHTING DIENSTENCENTRUM LANDSMEER Dr.M.L.Kingstraat 2b, 1121CP Landsmeer, telefoon 020-4824190, fax 020-4825573 E-mail: dienstenc.landsmeer@hetnet.nl website: www.dcl-landsmeer.info M.J. Smid, penningmeester, telefoon 020-4823354 JAARREKENING

Nadere informatie

Jaarverslag Gegevens Stichting NestkastLIVE. Verslag van het bestuur

Jaarverslag Gegevens Stichting NestkastLIVE. Verslag van het bestuur Jaarverslag 2017 Gegevens Stichting NestkastLIVE Stichting NestkastLIVE Als stichting opgericht op: 21 maart 2014 Preludeweg 504 2402HR Alphen aan den Rijn KvK-nummer: 60283610 IBAN: NL08 RABO 0180 7759

Nadere informatie

Materiële vaste activa Direct in gebruik voor doelstelling Financiële vaste activa

Materiële vaste activa Direct in gebruik voor doelstelling Financiële vaste activa 7.2 Balans per 31 december (na resultaatbestemming) Activa Vaste activa Materiële vaste activa Direct in gebruik voor doelstelling 1.1 92.465 96.320 Financiële vaste activa 1.2 11 11 92.476 96.331 Vlottende

Nadere informatie

BIJLAGE C: DE DIEREN EN DE SPELREGELS

BIJLAGE C: DE DIEREN EN DE SPELREGELS BIJLAGE C: DE DIEREN EN DE SPELREGELS Respect voor dieren staat hierbij centraal! De omgang met de dieren gebeurt altijd onder toezicht van een pedagogisch medewerker. Kinderen leren vanaf kleins af aan

Nadere informatie

Vaste activa Inventaris 0 0 Computer Overige vorderingen overlopende activa Liquide middelen

Vaste activa Inventaris 0 0 Computer Overige vorderingen overlopende activa Liquide middelen Jaarrekening 2015 Balans per 31 december 2015 Activa Vaste activa Inventaris 0 0 Computer 0 0 0 0 Vlottende activa Overige vorderingen overlopende activa 125 0 Liquide middelen 14.371 15.492 14.496 15.492

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 VERENIGING DONGEMOND. Balans en resultatenoverzicht. Publicatie verslag.

Jaarverslag 2015 VERENIGING DONGEMOND. Balans en resultatenoverzicht. Publicatie verslag. VERENIGING DONGEMOND Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2015 Publicatie verslag. Raamsdonksveer, 30 juli 2016 C. Schipperen - Treffers penningmeester EHBO vereniging Dongemond Lid van koepelorganisatie:

Nadere informatie

ANBI-publicatie m.b.t. het verslagjaar 2018

ANBI-publicatie m.b.t. het verslagjaar 2018 ANBI-publicatie m.b.t. het verslagjaar 2018 Statutaire naam Ook bekend als Stichting De Recycling Westland Kringloopwinkel De Recycling RSIN 816732577 KvK-nr. 41145754 BTW-nr. NL816732577B01 Gevestigd

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2017 IVN Apeldoorn

Financieel jaarverslag 2017 IVN Apeldoorn IVN-afdeling Apeldoorn e-mail: penningmeester@ivn-apeldoorn.nl internet: www.ivn-apeldoorn.nl Financieel jaarverslag 2017 IVN Apeldoorn Leeswijzer In een financieel jaarverslag is het gebruikelijk om,

Nadere informatie

1. Kennis te nemen van de ideeën die zijn verzameld voor de toekomst van kinderboerderij Klein Boveneind.

1. Kennis te nemen van de ideeën die zijn verzameld voor de toekomst van kinderboerderij Klein Boveneind. COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Quick scan Kinderboerderij Klein Boveneind Te besluiten om 1. Kennis te nemen van de ideeën die zijn verzameld voor de toekomst van kinderboerderij Klein Boveneind. Inleiding

Nadere informatie

Materiële vaste activa Inventarissen 72.750 140.440. Voorraden 21.034 22.387

Materiële vaste activa Inventarissen 72.750 140.440. Voorraden 21.034 22.387 Stichting ATAK, Podium voor Moderne Muziek Balans per 31 december 2013 ACTIVA 31-12-2013 31-12-2012 VASTE ACTIVA Materiële vaste activa Inventarissen 72.750 140.440 VLOTTENDE ACTIVA Voorraden 21.034 22.387

Nadere informatie

Voorwoord Resultaten Fondsenwerving Cliënten Public Relations en communicatie Organisatie...

Voorwoord Resultaten Fondsenwerving Cliënten Public Relations en communicatie Organisatie... Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 1. Resultaten 2016... 3 1.1 Fondsenwerving... 3 1.2 Cliënten... 3 1.3 Public Relations en communicatie... 4 2. Organisatie... 5 2.1 Doel van

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014

Financieel jaarverslag 2014 Financieel jaarverslag 2014 2014 was wederom een financieel goed maar uitdagend jaar voor de Stichting Roeivalidatie. Door nieuwe investeringen, de verdere stijging van de kosten van huisvesting, de daling

Nadere informatie