Nieuwbrief CB Centraal Bureau April 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwbrief CB Centraal Bureau April 2010"

Transcriptie

1 Nicole Quadakkers,adjunct-directeur. Tel Centraal Bureau April Start ouderportaal door Tineke Plessen, directeur/bestuurder. Kinderopvang De Bilt streeft ernaar de communicatie met ouders verder te optimaliseren. We willen ouders een nog beter beeld geven van wat zich afspeelt tijdens de opvang van de kind(eren). We zijn al lange tijd bezig met het realiseren van een ouderportaal. Eindelijk komt de start in zicht. We gaan samenwerken met Konnect. Konnect is de aanbieder van gepersonaliseerde Apps en ouderportalen voor de kinderopvang en buitenschoolse opvang. Zij zullen ons ondersteunen bij de implementatie. Binnenkort starten we bij KDV De Bosuiltjes, BSO Van Dijck en peutergroep Het Uilennest (bij de van Dijckschool) met een pilot. Aansluitend zullen gefaseerd ook de andere locaties overgaan op Konnect. Konnect biedt ons de mogelijkheid u meer te betrekken bij de opvang en een duidelijk beeld te geven wat er zoal gebeurt tijdens de dag. Daarnaast willen we voor u als ouder 4 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar zijn. Niet alleen tijdens de openingstijden en niet alleen wanneer bepaalde collega s aanwezig zijn. Via de App kunt u afwezigheid (ziekte, vakantie) van uw kind digitaal doorgeven, maar bijvoorbeeld ook als een ander dan u, uw kind komt ophalen. In de toekomst zal het eveneens mogelijk zijn via de App (gratis) extra dagen aan te vragen. Wij hopen dit begin volgend jaar te kunnen realiseren. Het wachten is op een goede koppeling tussen ons planningssysteem en Konnect. Veiligheid centraal Ouders vinden de privacy, zeker met betrekking tot hun kind, erg belangrijk. U stelt het vanzelfsprekend niet op prijs om ongevraagd informatie over en foto s van uw zoon of dochter op internet terug te vinden. Konnect biedt een veilige en afgeschermde omgeving om informatie met ouders te delen. Bij de ontwikkeling van Konnect zijn hoge eisen gesteld aan de beveiliging. Hierdoor kunnen we onder andere als organisatie zelf bepalen welke ouders en medewerkers toegang hebben tot welke informatie. Ook worden alle gegevens beveiligd opgeslagen. Wat betekent Konnect voor u als ouder? Vooropgesteld: het persoonlijke contact tussen u en de pedagogische medewerkers blijft het allerbelangrijkste. Het gebruik van een ouderportaal vervangt op geen enkele manier het persoonlijke contact, er komen hooguit contactmomenten bij. Wat zal er wel veranderen: Feitelijke communicatie over uw kind zal met de ouderportal plaatsvinden via de App. De App is te downloaden in de App store van Apple of in de playstore van Android.

2 Nicole Quadakkers,adjunct-directeur. Tel Centraal Bureau April Waar we eerst een stukje schreven op de whiteboards, zal dit nu digitaal gebeuren. Aan het einde van de dag, voordat u uw kind komt halen, ontvangt u dan van ons een bericht met een foto waardoor u al een impressie krijgt van de belevenissen van de dag. Afhankelijk van de leeftijd van uw kind zal er ook regelmatig een echt persoonlijk stukje in het digitale schriftje te lezen zijn. Zelf kunt u ook digitaal reageren en foto s delen in het schriftje. Foto s van uw kind worden via de App alleen gedeeld met ouders van kinderen waarmee uw kind op de foto staat. Deze ontvangt u rechtstreeks. Wanneer uw kind afscheid neemt van onze opvang, heeft u daarna nog de tijd om alle foto s te downloaden en de geschreven teksten te bewaren en in de vorm van een schriftje te printen. Vanaf de groep kan men rechtstreeks berichten sturen. U kunt ook zelf berichten sturen naar de groep. De medewerkers zullen aan het begin van de dag checken of er berichten zijn, en bij de kinderdagverblijven volgt een tweede check tussen de middag. Het is verstandig daar rekening mee te houden, het werken met de kinderen blijft een prioriteit boven het beantwoorden van berichten. Nieuwsberichten en nieuwsbrieven worden voortaan via de App verstuurd. De verwachting is dat de interactie tussen u en de pedagogisch medewerker verder optimaliseert door het gebruik van de App. U kunt immers nu gerichte vragen stellen bij het ophalen, en medewerkers kunnen ook al verder inzoomen op wat er die dag zoal van belang is geweest. Zoals gezegd beginnen we eerdaags met een pilot op KDV De Bosuiltjes, BSO Van Dijck en Peutergroep Uilennest. De medewerkers volgens op maandag oktober een training en gaan dan in de loop van zes weken het ouderportaal vullen. Na die zes weken zullen we op deze vestigingen live gaan, u krijgt daar als ouder uiteraard bericht over. Aansluitend zullen de andere vestigingen volgen. In de beginperiode, tijdens de pilot, hopen we de meeste kinderziektes uit het systeem te hebben gehaald. In het begin zullen de medewerkers vast nog wel eens een foutje maken, wij hopen dan op uw begrip. De wens is om in het voorjaar 018 op alle vestigingen met de App van Konnect te werken en dat u dan ook de mogelijkheid heeft om via de App (gratis) extra dagen aan te vragen. Evenals de mogelijkheid om voor de BSO de, in de vakanties de gewenste, opvangdagen door te kunnen geven. Helaas zijn we daarvoor afhankelijk van de snelheid van de ontwikkelaars van de benodigde HUB/koppeling tussen de systemen.

3 Nicole Quadakkers,adjunct-directeur. Tel Centraal Bureau April Verplichte aanpassingen in de kwaliteit van de kinderopvang. door Tineke Plessen, directeur/bestuurder Demissionair minister Asscher heeft de afgelopen periode een aantal essentiële kwaliteitsvoorstellen gedaan. Deze zijn ondergebracht in de Wet IKK (Wet Innovatie Kwaliteit Kinderopvang). Hieronder vindt u een korte samenvatting van de maatregelen die per 1 januari 018 doorgevoerd gaan worden, aan de meeste eisen voldoen wij al enige jaren. Een aantal wijzigingen zullen pas per 1 januari 019 plaats vinden, dat zijn de maatregelen die ook de meeste impact hebben op de bedrijfsvoering. Er zijn vier pijlers waarop de nieuwe wet is gebaseerd: 1. Ontwikkeling van het kind staat centraal: Hierin staat centraal dat elke organisatie haar pedagogische doelen concretiseert in het pedagogisch beleid. Wij hebben al jaren een uitgebreid pedagogisch beleid, verder geconcretiseerd in de pedagogische werkplannen per vestiging. Aanvullend dient ieder kind een mentor (wij gebruiken de term Eerst Verantwoordelijke, EV-ers) te hebben, ook hieraan voldoen wij dus. Ook dient de ontwikkeling van kinderen (KDV) structureel gevolgd te worden, mede ten behoeve van een goede aansluiting met het basisonderwijs. En medewerkers moeten in staat zijn te signaleren, bijzonderheden te onderkennen en eventuele begeleiding naar externe zorg te verzorgen. Aan beide eisen voldoet Kinderopvang De Bilt. We hebben een kindvolgsysteem: doen, praten en bewegen en de overdracht naar de basisschool is op gemeentelijk niveau geregeld.. Veiligheid en gezondheid: Het veiligheidsbeleid dient in een ander jasje gegoten te worden. Hoe precies is nog onduidelijk. Het vier-ogen principe wordt een belangrijk onderdeel van dat beleid. Maar dat was het natuurlijk altijd al. Er komt een EHBO-eis: op iedere locatie dient een PM-er te zijn met een Kinder-EHBO certificaat. Bij Kinderopvang De Bilt streven we ernaar alle medewerkers op te leiden binnen een jaar na aanstelling, dus veel ruimer dan de wet vereist. 3. Stabiliteit in de praktijk en meer ruimte voor pedagogisch maatwerk: Deze maatregel gaat in per 1 januari 019 en heeft de meeste impact. Het aantal 0 jarige kinderen per pedagogisch medewerker wordt teruggebracht naar maximaal 3. Dit heet officieel de beroepskracht-kind ratio. Dit zal gevolgen hebben voor zowel onze babygroepen (0 jaar) en de verticale (0-4 jaar) groepen:

4 Nicole Quadakkers,adjunct-directeur. Tel Centraal Bureau April kleinere groepen, maar helaas wel met als negatief neveneffect een duurdere kostprijs per kindplaats. Voor de babygroepen (0 tot 4 jaar) wordt het maximum 8 kinderen per groep, bij de verticale groepen (0 tot 4 jaar) 10 kinderen per twee PM-ers. Bij de BSO gaat de beroepskracht-kind ratio voor 7 tot 13 jarigen per 1 januari 019 naar 1 op 1 kinderen (zijn er nu 10). Elke baby heeft te maken met maximaal twee vaste medewerkers; in normale situaties dient (uitgezonderd ziektes en vakanties) altijd één medewerker op de groep van de baby te staan op het moment dat het kind aanwezig is. Is nu al de praktijk. Er mag maximaal drie uur per dag afgeweken worden van de beroepskracht-kind ratio. De wijze waarop dient vastgelegd te worden in het pedagogisch werkplan. We hanteren dit al, alleen moeten we de wijze waarop we dit vorm geven nog toevoegen aan de pedagogische werkplannen. 4. Kinderopvang is een vak, investeren in de kwaliteit van beroepskrachten: Alle beroepskrachten krijgen recht op coaching on the job door een pedagogische coach/beleidsmedewerker. Dit gaat officieel in per 1 januari 019, maar daar voldoen we nu al aan, we hebben een pedagogische coach in dienst en de meeste managers zijn pedagogisch zeer goed onderlegd. De taalontwikkeling van de beroepskrachten wordt voor de spreekvaardigheid verhoogd naar niveau 3F, er wordt een ruime ingroeiperiode gehanteerd, waarschijnlijk vijf jaar. We zijn nu al de medewerkers hierop aan het toetsen/trainen. Er komt een eis om specifieke scholing voor het werken met baby s te realiseren. Dit zal een lange ingroeitijd krijgen, ook waarschijnlijk vijf jaar. We zijn al bezig hierin een start te maken. Het wachten is op duidelijke criteria waaraan de opleidingen/trainingen moeten voldoen. Vrijwilligers mogen niet formatief ingezet worden. Gebeurd bij ons überhaupt niet. Iedere organisatie dient een opleidingsplan te hebben, waarin zij aangeven hoe zij de ontwikkeling en kennisverbreding van hun medewerkers bevorderen. Is ook al jarenlang de praktijk. Er komt een beperking van de formatieve inzet van stagiaires (maximaal 33% van het totaal aantal benodigde beroepskrachten). Hier voldoen we ruimschoots aan. Concluderend kunnen we vaststellen dat Kinderopvang DBilt bijna aan alle nieuwe kwaliteitseisen voldoet en al geruime tijd daaraan heeft voldaan. Eisen die verder in de toekomst liggen zijn we proactief aan het oppakken.

5 Nicole Quadakkers,adjunct-directeur. Tel Centraal Bureau April Video Interactie Begeleiding (VIB) door Ingrid Schimmel, onze pedagogisch coach Ruim acht jaar geleden is de functie van pedagogisch coach toegevoegd aan de organisatie. Daarmee is gekozen voor extra aandacht voor het pedagogisch handelen van de pm-ers en de pedagogische kwaliteit op de groepen. Hiermee lopen we al jaren vooruit op recente ontwikkelingen. Er is namelijk een nieuwe wet aangenomen, de Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK). In deze wet staat onder andere dat per 1 januari 019 alle pm-ers het recht krijgen om gecoacht te worden door een pedagogisch coach. Bij de coaching maak ik onder andere gebruik van VIB (Video Interactie Begeleiding). Er is veel onderzoek gedaan naar de effectiviteit van VIB en uit onderzoek is gebleken dat het een effectief middel is om pm-ers inzicht te geven in hun pedagogisch handelen en handvatten te geven voor verbetering. En dit is ook wat wij zien in de praktijk! Ik maak jaarlijks op elke groep een opname van de twee pm-ers die op dat moment aan het werk zijn met de kinderen. We bekijken de opnames met alle pm-ers van de groep en kijken vooral naar geslaagde interactiemomenten tussen de pm-ers en de kinderen. Vanuit deze positieve insteek zien de pm-ers vanzelf ook waar nog mooie kansen liggen. We besteden sinds dit jaar expliciet aandacht aan het ontwikkelingsgericht werken en kijken gericht naar wat we bij de kinderen zien qua ontwikkeling. Vervolgens bekijken we hoe we de ontwikkeling kunnen stimuleren door hier op aan te sluiten met ons aanbod. Iedere pm-er neemt zijn eigen aandachtspunten mee. Deze worden ook doorgesproken met de manager en meegenomen in de reguliere werkoverleggen. De beelden worden, als ze zijn nabesproken met de pm-ers, gewist. We zien en horen terug dat pm-ers veel leren van de VIB. De beelden geven hen inzicht en informatie en regelmatig hoor ik terug: Oh, dit beeld vergeet ik nooit meer! En jaren later kunnen ze het ook echt nog navertellen. Het feit dat we open met elkaar kijken naar wat we zien en wat de beelden ons vertellen, maakt dat pm-ers er veel uit kunnen halen. Kortom: VIB is een krachtig en effectief middel en wordt positief ervaren, daar gaan we de komende jaren dan ook zeker mee door! Vooral ook omdat het de kinderen veel oplevert, ze worden nog beter gezien en begrepen, en daar doen we het uiteindelijk allemaal voor. En mocht u me dus met mijn camera rond zien lopen op de groep van uw kind, dan weet u waar ik mee bezig ben. Maar als u vragen hebt, kunt u ze mij natuurlijk ook altijd stellen. Personele krapte arbeidsmarkt kinderopvang De sector kinderopvang groeit gelukkig weer. Het aantal kinderen dat naar de kinderopvang gaat neemt aanzienlijk toe. Dit merken wij uiteraard ook. Groepen raken voller, er zijn weer wachtlijsten,

6 Nicole Quadakkers,adjunct-directeur. Tel Centraal Bureau April en er kan weer uitgebreid worden. Helaas heeft dit ook een keerzijde. Door de groei van het aantal kinderen en de uitstroom tijdens de crisisjaren van geschoold personeel naar andere sectoren is de arbeidsmarkt het afgelopen jaar weer onder druk komen te staan. Uitzendbureaus kunnen minder makkelijk personeel leveren en vacatures zijn moeilijker in te vullen. Bij calamiteiten kan het daardoor weleens voorkomen dat er noodzakelijk samengevoegd moet worden. Ook bij het aanvragen van bijv. extra dagen kan de personele krapte ervoor zorgen dat wij niet aan uw wensen tegemoet kunnen komen. We hopen hierbij op uw begrip. Uiteraard zullen we er steeds voor zorgen dat we blijven werken volgens de uitgangspunten van de Wet op de Kinderopvang. Gelukkig zijn we er in de afgelopen periode in geslaagd nog een aantal zeer geschikte nieuwe medewerkers voor diverse locaties kunnen selecteren. BSO en Peuteropvang Van Dijck van start Kinderopvang De Bilt heeft er een nieuwe locatie bij: De Van Dijckschool. De Van Dijckschool gaat zich samen met Kinderopvang De Bilt ontwikkelen tot een brede school voor kinderen vanaf 0 jaar tot einde basisschoolleeftijd. Eén (pedagogische) doorgaande lijn voor alle kinderen wordt hierin de leidraad. Deze samenwerking past in de visie van beide organisaties waarin de ontwikkeling van het kind centraal staat en een verdere integratie van kinderopvang en onderwijs meerwaarde kan bieden. Er is in de afgelopen zomervakantie hard gewerkt aan zowel verbouwing en inrichting van de BSO, Peutergroep en het Kinderdagverblijf. En het is prachtig geworden. Inmiddels zijn de BSO-groepen (40 kindplaatsen) en de Peutergroep (16 kindplaatsen) reeds gestart. Per 1 januari 018 openen we vervolgens de verticale groep voor kinderdagopvang voor 0 tot 4-jarigen (1 kindplaatsen). Deze groep zal deels worden gevuld met kinderen die van het Kinderdagverblijf de Torenuiltjes komen in verband met sluiting aldaar. Mocht u nog interesse hebben in een plekje belt u dan even met de planning ( ) of mail naar planning@kinderopvang-debilt.nl. Nieuwe peutergroep Kleine Beer in het Lichtruim Naast peutergroep Pluto, is er een tweede peutergroep in het Lichtruim gestart: Kleine Beer. Gezien de bezetting en de wachtlijst voor de peuters is hiervoor gekozen. Op al onze peutergroepen zullen naast de reguliere peuters en de peuters voor de Voor-en Vroegschoolse Educatie ook peuters worden opgevangen waarvan ouders in aanmerking komen voor de U-pas (beide Gemeentelijjke projecten) en tevens geen gebruik kunnen maken van de kinderopvang toeslag.

1. Pijler: De ontwikkeling van het kind staat centraal

1. Pijler: De ontwikkeling van het kind staat centraal Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang, Besluit kwaliteit kinderopvang en peuterspeelzalen en ; de maatregelen per 1 januari 2018 Algemeen De Wet IKK is door Eerste en Tweede Kamer aangenomen en wordt

Nadere informatie

Informatiebrochure OUDERPORTAAL

Informatiebrochure OUDERPORTAAL Informatiebrochure OUDERPORTAAL & trias.ouderportaal.nl Revisiedatum: 21 april 2016 WELKOM! Trias Kinderopvang werkt sinds 2015 met het Ouderportaal van Konnect. Hoewel er niets boven persoonlijk contact

Nadere informatie

Wanneer Wat Impact bedrijfsvoering. Pedagogische doelen zijn definitie van verantwoorde kinderopvang. beleid. Omschrijving concrete uitwerking

Wanneer Wat Impact bedrijfsvoering. Pedagogische doelen zijn definitie van verantwoorde kinderopvang. beleid. Omschrijving concrete uitwerking Versiedatum 12 april 2017 Dit schema wordt periodiek aangepast op basis van nieuwe informatie en ontwikkelingen. Check dus regelmatig of er een recentere versie beschikbaar is! Maatregel A Ontwikkeling

Nadere informatie

Wat gaat er veranderen in 2018? Wet Innovatie en Kwaliteit kinderopvang Wet Harmonisatie kinderopvang

Wat gaat er veranderen in 2018? Wet Innovatie en Kwaliteit kinderopvang Wet Harmonisatie kinderopvang Wat gaat er veranderen in 2018? Wet Innovatie en Kwaliteit kinderopvang Wet Harmonisatie kinderopvang Inhoud; Waarom gaan er dingen veranderen? 1 De ontwikkeling van het kind staat centraal; *concretisering

Nadere informatie

Algemeen. Versiedatum 8 augustus 2017

Algemeen. Versiedatum 8 augustus 2017 Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang, Besluit kwaliteit kinderopvang en peuterspeelzalen en ; de maatregelen per 1 januari 2018 Versiedatum 8 augustus 2017 Algemeen De Wet IKK is door Tweede en Eerste

Nadere informatie

1. Pijler: De ontwikkeling van het kind staat centraal. Concretisering pedagogische doelen in pedagogisch beleid

1. Pijler: De ontwikkeling van het kind staat centraal. Concretisering pedagogische doelen in pedagogisch beleid Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang, Besluit kwaliteit kinderopvang en peuterspeelzalen en Ministeriële regeling; de maatregelen per 1 januari 2018 Versiedatum 7 september 2017 Algemeen De Wet IKK

Nadere informatie

1. Pijler: De ontwikkeling van het kind staat centraal. Concretisering pedagogische doelen in pedagogisch beleid

1. Pijler: De ontwikkeling van het kind staat centraal. Concretisering pedagogische doelen in pedagogisch beleid Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang, Besluit kwaliteit kinderopvang en peuterspeelzalen en Ministeriële regeling; de maatregelen per 1 januari 2018 2017 Algemeen De Wet IKK is door Tweede en Eerste

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders - december 2017

Nieuwsbrief voor ouders - december 2017 Nieuwsbrief voor ouders - december 2017 Van de directie Een echte winterse dag in december en Nederland is in rep en roer. Iedere verandering brengt nieuwe energie met zich mee. Zo ook de wet Innovatie

Nadere informatie

Veranderingen in de kwaliteitseisen voor ondernemers in de kinderopvang

Veranderingen in de kwaliteitseisen voor ondernemers in de kinderopvang Veranderingen in de kwaliteitseisen voor ondernemers in de kinderopvang Wet IKK Het akkoord IKK leidt tot wijzigingen in de kwaliteitseisen in de kinderopvang en het peuterspeelzaalwerk. Hiervoor wordt

Nadere informatie

Nieuwe manier van aanmelden via Konnect -app. Aanleiding. Wat betekent het voor u als ouder?

Nieuwe manier van aanmelden via Konnect -app. Aanleiding. Wat betekent het voor u als ouder? Nieuwe manier van aanmelden via Konnect -app Aanleiding Als organisatie streven we ernaar de opvang en de communicatie met ouders verder te optimaliseren. Om dit te kunnen realiseren, gaan we samenwerken

Nadere informatie

Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang. 30 maart 2017

Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang. 30 maart 2017 Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang 30 maart 2017 Inhoud presentatie Achtergrond Het Nieuwe Toezicht Akkoord IKK; 4 pijlers, 21 maatregelen Wet en AMvB Invoering IKK Flankerend beleid Fasering en implementatie

Nadere informatie

Veranderingen in de kwaliteitseisen voor ondernemers in de kinderopvang. Update maart 2018

Veranderingen in de kwaliteitseisen voor ondernemers in de kinderopvang. Update maart 2018 Veranderingen in de kwaliteitseisen voor ondernemers in de kinderopvang Update maart 2018 Wet IKK De wet IKK heeft als doel de kwaliteit en toegankelijkheid van de kinderopvang verbeteren. Over deze kwaliteitsverbeteringen

Nadere informatie

uur uur uur uur Halve dagopvang ook mogelijk! Flexibele tijden; minimaal 4 uur per dag

uur uur uur uur Halve dagopvang ook mogelijk! Flexibele tijden; minimaal 4 uur per dag KLANTWIJZER 2019 De kosten voor kinderopvang worden berekend in bruto tarieven. Wat je netto betaalt is afhankelijk van je belastbaar (gezins)inkomen. Wanneer je werkt of een studie volgt kan je bij de

Nadere informatie

uur uur uur uur Halve dagopvang ook mogelijk! Flexibele tijden; minimaal 4 uur per dag

uur uur uur uur Halve dagopvang ook mogelijk! Flexibele tijden; minimaal 4 uur per dag KLANTWIJZER 2018 De kosten voor kinderopvang worden berekend in bruto tarieven. Wat je netto betaalt is afhankelijk van je belastbaar (gezins)inkomen. Wanneer je werkt of een studie volgt kan je bij de

Nadere informatie

Handleiding OuderApp

Handleiding OuderApp Handleiding OuderApp Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Gebruik van de app... 4 2.1 Voor de eerste keer inloggen... 4 3. Mijn kind... 5 3.1 Foto s... 5 3.2 Dagboek... 5 3.3 Belangrijke functies... 5 4. Postvak...

Nadere informatie

Programma. Over KEKZ en de IKK-scan. Wat houdt de Wet IKK in. Gevolgen voor de bedrijfsvoering. Kosten en oplossingen. Praktijkvoorbeelden

Programma. Over KEKZ en de IKK-scan. Wat houdt de Wet IKK in. Gevolgen voor de bedrijfsvoering. Kosten en oplossingen. Praktijkvoorbeelden Programma Over KEKZ en de IKK-scan Wat houdt de Wet IKK in Gevolgen voor de bedrijfsvoering Kosten en oplossingen Praktijkvoorbeelden Even praktisch Stel en beantwoord vragen tijdens de sessie via sli.do

Nadere informatie

Workshop Betrekken van oudercommissie & ouders. Roelie van der Poel

Workshop Betrekken van oudercommissie & ouders. Roelie van der Poel Workshop Betrekken van oudercommissie & ouders Roelie van der Poel Programma Wettelijk kader oudercommissies Medezeggenschap Adviestraject IKK en adviesrechten De oudercommissie (1) De oudercommissie (OC)

Nadere informatie

Tarieven Stichting Rijswijkse Kinderopvang

Tarieven Stichting Rijswijkse Kinderopvang Tarieven 2019 Stichting Rijswijkse Kinderopvang Over de kinderopvang in 2019 Het jaar 2019 brengt voor de kinderopvang veranderingen met zich mee voor de kwaliteit, de kinderopvangtoeslag en de kostprijs.

Nadere informatie

INFORMATIEKRANT PEUTERS COEVORDEN Peuterspeelzaal VVE Peuterspeelzaal subsidie Peuterpakket Peuteropvang Op School

INFORMATIEKRANT PEUTERS COEVORDEN Peuterspeelzaal VVE Peuterspeelzaal subsidie Peuterpakket Peuteropvang Op School INFORMATIEKRANT PEUTERS COEVORDEN Peuterspeelzaal VVE Peuterspeelzaal subsidie Peuterpakket Peuteropvang Op School WELKOM BIJ KINDERWERELD! U wilt het beste voor uw kind. Spelen met leeftijdsgenootjes

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst. Wijziging Kwaliteitseisen Kinderopvang 2018

Informatiebijeenkomst. Wijziging Kwaliteitseisen Kinderopvang 2018 Informatiebijeenkomst Wijziging Kwaliteitseisen Kinderopvang 2018 Doel: Informeren Wijzigingen Kwaliteitseisen Agenda 19.00 19.15 Ontvangst 19.15 19.30 Inleiding en achtergrond 19.30 21.00 Wijzigingen

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst. Wijziging Kwaliteitseisen Kinderopvang 2018

Informatiebijeenkomst. Wijziging Kwaliteitseisen Kinderopvang 2018 Informatiebijeenkomst Wijziging Kwaliteitseisen Kinderopvang 2018 Doel: Informeren Wijzigingen Kwaliteitseisen Agenda 15.00 15.15 Ontvangst 15.15 15.30 Inleiding en achtergrond 15.30 17.00 Wijzigingen

Nadere informatie

Bruto tarieven per uur. 07.30 18.00 uur 6,98 per uur. 07.00 18.00 uur 07.00 18.30 uur 07.30 18.30 uur. Flexibele tijden; minimaal 4 uur per dag

Bruto tarieven per uur. 07.30 18.00 uur 6,98 per uur. 07.00 18.00 uur 07.00 18.30 uur 07.30 18.30 uur. Flexibele tijden; minimaal 4 uur per dag KLANTWIJZER 2016 De kosten voor kinderopvang worden berekend in bruto tarieven. Wat je netto betaalt is afhankelijk van je belastbaar (gezins)inkomen. Wanneer je werkt of een studie volgt kan je bij de

Nadere informatie

Handleiding OuderApp

Handleiding OuderApp Handleiding OuderApp Inhoud 1 1. Inleiding... 3 2. Gebruik van de app... 4 2.1 Voor de eerste keer inloggen... 4 3. Mijn kind... 5 3.1 Foto s... 5 3.2 Dagboek... 5 3.3 Snel-klik functies... 5 4. Postvak...

Nadere informatie

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Oosthuizen Hoofdlocatie

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Oosthuizen Hoofdlocatie Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Oosthuizen Hoofdlocatie 1. Openingstijden De hele dagopvang is geopend op maandag tot en met vrijdag van 7:00 uur tot 18:30 uur. De halve dagopvang is open van 7:00 uur

Nadere informatie

3. Verantwoordelijkheden De verantwoordelijkheden zijn beschreven in de werkwijze hieronder.

3. Verantwoordelijkheden De verantwoordelijkheden zijn beschreven in de werkwijze hieronder. 1.1. Plaatsingen Inhoud 1. Inleiding 2. Definities 3. Verantwoordelijkheden 4. Werkwijze 5. Planning 6. Bijbehorende documenten, formulieren en procedures 1. Inleiding Met de procedure plaatsingen geven

Nadere informatie

Handleiding OuderApp

Handleiding OuderApp Handleiding OuderApp Inhoud 1 1. Inleiding... 3 2. Gebruik van de app... 4 2.1 Voor de eerste keer inloggen... 4 3. Mijn kind... 5 3.1 Foto s... 5 3.2 Dagboek... 5 3.3 Snel-klik functies... 5 4. Postvak...

Nadere informatie

Handleiding OuderApp

Handleiding OuderApp Handleiding OuderApp Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Gebruik van de app... 4 2.1 Voor de eerste keer inloggen... 4 3. Mijn kind... 5 3.1 Foto s... 5 3.2 Dagboek... 5 3.3 Belangrijke functies... 5 4. Postvak...

Nadere informatie

BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur

BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur BSO & VSO de Kwartel Boomkleverlaan 5 035-6910389 kwartel@skbnm.nl Openingstijden Schooldagen Vakanties en studiedagen VSO van 7.30-8.30 uur BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur 08:00 uur - 18:30 uur

Nadere informatie

Inspectierapport Doomijn KDV Tichelmeesterlaan (KDV) Tichelmeesterlaan LA Zwolle Registratienummer

Inspectierapport Doomijn KDV Tichelmeesterlaan (KDV) Tichelmeesterlaan LA Zwolle Registratienummer Inspectierapport Doomijn KDV Tichelmeesterlaan (KDV) Tichelmeesterlaan 49 8014LA Zwolle Registratienummer 182580209 Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente: Zwolle Datum inspectie: 24-04-2017

Nadere informatie

Overzicht maatregelen IKK 2019 en 2023

Overzicht maatregelen IKK 2019 en 2023 Overzicht maatregelen IKK 2019 en 2023 In de Wet kinderopvang (hierna: Wko) zijn als gevolg van de Wet IKK kwaliteitseisen gewijzigd. Een groot gedeelte van die kwaliteitseisen is nader uitgewerkt in

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderdagverblijf Otje (KDV) Hogeweyselaan JL WEESP Registratienummer

Inspectierapport Kinderdagverblijf Otje (KDV) Hogeweyselaan JL WEESP Registratienummer Team Toezicht Kinderopvang Burg. de Bordesstraat 80, 1404 GZ Bussum Postbus 251, 1400 AG Bussum T (035) 692 62 22 www.ggdgv.nl Inspectierapport Kinderdagverblijf Otje (KDV) Hogeweyselaan 183 1382JL WEESP

Nadere informatie

Inspectierapport Plateau kdv De Heksenketel (KDV) Tarwehullen WD Assen Registratienummer

Inspectierapport Plateau kdv De Heksenketel (KDV) Tarwehullen WD Assen Registratienummer Inspectierapport Plateau kdv De Heksenketel (KDV) Tarwehullen 1 9403WD Assen Registratienummer 117954299 Toezichthouder: GGD Drenthe In opdracht van gemeente: Assen Datum inspectie: 26-11-2018 Type onderzoek

Nadere informatie

Lorem Ipsum. NIEUWSBRIEF oktober 2015. Wist-u-dat. Beste ouders, en andere betrokkenen en geïnteresseerde lezers,

Lorem Ipsum. NIEUWSBRIEF oktober 2015. Wist-u-dat. Beste ouders, en andere betrokkenen en geïnteresseerde lezers, Lorem Ipsum Beste ouders, en andere betrokkenen en geïnteresseerde lezers, In onze nieuwsbrief kunt u lezen over allerlei wetenswaardigheden en leuke gebeurtenissen, vanuit onze vestigingen. Zo proberen

Nadere informatie

Inspectierapport Splash (KDV) Zaagmolenstraat 98a 2265 WV Leidschendam Registratienummer

Inspectierapport Splash (KDV) Zaagmolenstraat 98a 2265 WV Leidschendam Registratienummer Inspectierapport Splash (KDV) Zaagmolenstraat 98a 2265 WV Leidschendam Registratienummer 187305560 Toezichthouder: GGD Haaglanden In opdracht van gemeente: Leidschendam-Voorburg Datum inspectie: 07-03-2019

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: BSO Gildelaan Datum: 12-6-2018 Ingevuld door: Mariella Bressers Onderwerp Algemeen

Nadere informatie

Inspectierapport BSO Sinne Pikemar (BSO) Pikemar CR LEEUWARDEN Registratienummer

Inspectierapport BSO Sinne Pikemar (BSO) Pikemar CR LEEUWARDEN Registratienummer Inspectierapport BSO Sinne Pikemar (BSO) Pikemar 11 8939 CR LEEUWARDEN Registratienummer 196335085 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: Leeuwarden Datum inspectie: 16-11-2016 Type onderzoek

Nadere informatie

Kindcentrum Koningin Emma

Kindcentrum Koningin Emma Kindcentrum Koningin Emma Graaf Florislaan 2 1405 BT Bussum 035-2062020 Koppeling aan scholen Kindcentrum Koningin Emma is er voor kinderen van basisschool Koningin Emma. Openingstijden Schooldagen Vakanties

Nadere informatie

Handleiding OuderApp

Handleiding OuderApp Handleiding OuderApp Inhoud 1 1. Inleiding... 3 2. Gebruik van de app... 4 2.1 Voor de eerste keer inloggen... 4 3. Mijn kind... 5 3.1 Foto s... 5 3.2 Dagboek kinderdagverblijf... 5 3.3 Snel-klik functies...

Nadere informatie

BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur

BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur BSO & VSO de Kwartel Boomkleverlaan 5 035-6910389 kwartel@skbnm.nl Openingstijden Schooldagen Vakanties en studiedagen VSO van 7.30-8.30 uur BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur 08:00 uur - 18:30 uur

Nadere informatie

Inspectierapport Het Korfje (KDV) Eperweg 33w 8181 ET Heerde Registratienummer

Inspectierapport Het Korfje (KDV) Eperweg 33w 8181 ET Heerde Registratienummer Inspectierapport Het Korfje (KDV) Eperweg 33w 8181 ET Heerde Registratienummer 193911425 Toezichthouder: GGD Noord- en Oost-Gelderland In opdracht van gemeente: Heerde Datum inspectie: 21-02-2019 Type

Nadere informatie

Handleiding OuderApp

Handleiding OuderApp Handleiding OuderApp Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Gebruik van de app... 4 2.1 Voor de eerste keer inloggen... 4 3. Mijn kind... 5 3.1 Foto s... 5 3.2 Dagboek... 5 3.3 Belangrijke functies... 5 4. Postvak...

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen Informatieavond uur Hierbij zijn ook toekomstige ouders van harte uitgenodigd!! uur uur

Nieuwe leerlingen Informatieavond uur Hierbij zijn ook toekomstige ouders van harte uitgenodigd!! uur uur Nieuwe leerlingen Op dit moment telt de school 170 leerlingen. Dit zijn er minder dan vorig schooljaar rond deze tijd, maar dit heeft o.a. te maken met het vertrek van 41 kinderen uit groep 8. Gelukkig

Nadere informatie

Inzet beroepskrachten en opvang in stamgroepen

Inzet beroepskrachten en opvang in stamgroepen 1 Inzet beroepskrachten en opvang in stamgroepen KDV KieKeBoe Bianca Wegbrands 2012/2013 Akkoord leidsters 02/01/2012 Vastgesteld door de OWG De opvang vindt plaats in stamgroepen. Toelichting: voor de

Nadere informatie

Deel 4: Pedagogische en praktische afspraken van onze locatie

Deel 4: Pedagogische en praktische afspraken van onze locatie Deel 4: Pedagogische en praktische afspraken van onze locatie Deel 4: Pedagogische en praktische afspraken van onze locatie PEDAGOGISCHE EN PRAKTISCHE AFSPRAKEN Naam locatie: BSO Krullevaarsnest Adres

Nadere informatie

Waarom een ouderportaal?

Waarom een ouderportaal? Waarom een ouderportaal? Omdat we je graag laten zien hoe de dag van je kind eruitziet. Met wie heeft je kind gespeeld? Wat hebben we gedaan? Heeft je kind lekker gegeten en geslapen? Daarvoor gebruiken

Nadere informatie

Inspectierapport Plateau kdv Het Schakelveld (KDV) Witterhoofdweg 1D 9405HX Assen Registratienummer

Inspectierapport Plateau kdv Het Schakelveld (KDV) Witterhoofdweg 1D 9405HX Assen Registratienummer Inspectierapport Plateau kdv Het Schakelveld (KDV) Witterhoofdweg 1D 9405HX Assen Registratienummer 679900731 Toezichthouder: GGD Drenthe In opdracht van gemeente: Assen Datum inspectie: 07-02-2019 Type

Nadere informatie

Handleiding Kickertje app voor ouders

Handleiding Kickertje app voor ouders Handleiding Kickertje app voor ouders Inleiding t Kickertje heeft gekozen voor Konnect! De app en ouderportaal van Konnect stellen ouders in staat om op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen

Nadere informatie

Inspectierapport De Bosplaats (KDV) Schoterplein RP HEERENVEEN Registratienummer

Inspectierapport De Bosplaats (KDV) Schoterplein RP HEERENVEEN Registratienummer Inspectierapport De Bosplaats (KDV) Schoterplein 23 8448 RP HEERENVEEN Registratienummer 113388081 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: Heerenveen Datum inspectie: 18-10-2016 Type onderzoek

Nadere informatie

Korte terugblik Opvang

Korte terugblik Opvang Korte terugblik 2017 stond vooral in het teken van voorbereiding op twee nieuwe wetten die per januari 2018 zijn ingegaan: Wet Harmonisatie Peuterspeelzalen en Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK).

Nadere informatie

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Enkhuizen Sebastiaan Centenweg

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Enkhuizen Sebastiaan Centenweg Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Enkhuizen Sebastiaan Centenweg 1. Openingstijden De hele dagopvang is geopend van maandag tot en met vrijdag van 7:00 uur tot 18:30 uur. De peuterplusgroep is geopend

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Kindcentrum De Klimboom BSO Ingevuld door: Mariella Bressers Datum: 12-6-2018 Onderwerp

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderopvang Moederskind (KDV) Balijelaan 54A 3521GV UTRECHT Registratienummer

Inspectierapport Kinderopvang Moederskind (KDV) Balijelaan 54A 3521GV UTRECHT Registratienummer Inspectierapport (KDV) Balijelaan 54A 3521GV UTRECHT Registratienummer 204948782 Toezichthouder: Gemeente Utrecht, Volksgezondheid In opdracht van gemeente: Utrecht Datum inspectie: 26-10-2015 Type onderzoek

Nadere informatie

Handleiding OuderApp voor ouders Peuteropvang

Handleiding OuderApp voor ouders Peuteropvang Handleiding OuderApp voor ouders Peuteropvang Inhoud 1 1. Inleiding... 3 2. Gebruik van de app... 4 2.1 Voor de eerste keer inloggen... 4 3. Mijn kind... 5 3.1 Foto s... 5 3.2 Dagboek... 5 3.3 Snel-klik

Nadere informatie

Inspectierapport Harlekijn Kinderdagverblijf Kromme Elleboog (KDV) Kromme Elleboog RB HAREN GN Registratienummer

Inspectierapport Harlekijn Kinderdagverblijf Kromme Elleboog (KDV) Kromme Elleboog RB HAREN GN Registratienummer Inspectierapport Harlekijn Kinderdagverblijf Kromme Elleboog (KDV) Kromme Elleboog 27 9751RB HAREN GN Registratienummer 101874996 Toezichthouder: GGD Groningen In opdracht van gemeente: Haren Datum inspectie:

Nadere informatie

INFORMATIEKRANT PEUTERS Peuterspeelzaal VVE Peuterspeelzaal subsidie Peuterpakket Peuteropvang Op School

INFORMATIEKRANT PEUTERS Peuterspeelzaal VVE Peuterspeelzaal subsidie Peuterpakket Peuteropvang Op School INFORMATIEKRANT PEUTERS Peuterspeelzaal VVE Peuterspeelzaal subsidie Peuterpakket Peuteropvang Op School WELKOM BIJ KINDERWERELD! U wilt het beste voor uw kind. Spelen met leeftijdsgenootjes in een kindvriendelijke

Nadere informatie

HANDLEIDING. App voor ouders

HANDLEIDING. App voor ouders HANDLEIDING App voor ouders U kunt de ouderapp downloaden in de Google Play Store (voor Android) en in de Apple Store (voor ios), deze kunt u vinden onder de naam Kinderopvang Langedijk. Wanneer de app

Nadere informatie

Inspectierapport KDV Sinne Lucas van Leydenstraat (KDV) Lucas van Leydenstraat DJ LEEUWARDEN Registratienummer

Inspectierapport KDV Sinne Lucas van Leydenstraat (KDV) Lucas van Leydenstraat DJ LEEUWARDEN Registratienummer Inspectierapport KDV Sinne Lucas van Leydenstraat (KDV) Lucas van Leydenstraat 16 8932 DJ LEEUWARDEN Registratienummer 109368952 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: Leeuwarden Datum inspectie:

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal App

Handleiding Ouderportaal App Handleiding Ouderportaal App Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Gebruik van de app... 4 3. Mijn kind... 5 3.1 Foto s... 5 3.2 Dagboek... 5 3.3 Snel-klik functies... 5 4. Postvak... 6 4.1 Bericht lezen... 6 4.2

Nadere informatie

uur uur uur uur. Flexibele tijden; minimaal 4 uur per dag

uur uur uur uur. Flexibele tijden; minimaal 4 uur per dag KLANTWIJZER 2017 De kosten voor eropvang worden berekend in bruto tarieven. Wat je netto betaalt is afhankelijk van je belastbaar (gezins)inkomen. Wanneer je werkt of een studie volgt kan je bij de belastingdienst

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderdagverblijf Speelleergroep Sinne Pieter Feddesstraat (KDV) Pieter Feddesstraat BR LEEUWARDEN Registratienummer

Inspectierapport Kinderdagverblijf Speelleergroep Sinne Pieter Feddesstraat (KDV) Pieter Feddesstraat BR LEEUWARDEN Registratienummer Inspectierapport Kinderdagverblijf Speelleergroep Sinne Pieter Feddesstraat (KDV) Pieter Feddesstraat 2 8921 BR LEEUWARDEN Registratienummer 532524652 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente:

Nadere informatie

STICHTING KINDEROPVANG DE BILT

STICHTING KINDEROPVANG DE BILT Algemeen Directeur 1 van 5 Beleid 4.1.3 Algemeen plaatsingsbeleid Inleiding. De Stichting Kinderopvang De Bilt exploiteert drie kinderdagverblijven: de Torenuiltjes, de Steenuiltjes en de Bosuiltjes en

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderopvang 't Protternest (KDV) Van Cronenburgweg 1 9257 VW NOARDBURGUM Registratienummer 194985039

Inspectierapport Kinderopvang 't Protternest (KDV) Van Cronenburgweg 1 9257 VW NOARDBURGUM Registratienummer 194985039 Inspectierapport Kinderopvang 't Protternest (KDV) Van Cronenburgweg 1 9257 VW NOARDBURGUM Registratienummer 194985039 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: Tytsjerksteradiel Datum inspectie:

Nadere informatie

Inspectierapport Paddeltje (KDV) Loefzijde EA Groningen Registratienummer

Inspectierapport Paddeltje (KDV) Loefzijde EA Groningen Registratienummer Inspectierapport Paddeltje (KDV) Loefzijde 4 9733EA Groningen Registratienummer 102701581 Toezichthouder: GGD Groningen In opdracht van gemeente: Groningen Datum inspectie: 03-12-2018 Type onderzoek :

Nadere informatie

Uw kind in vertrouwde handen. Kinderopvang van 0 t/m 12 jaar

Uw kind in vertrouwde handen. Kinderopvang van 0 t/m 12 jaar Uw kind in vertrouwde handen Kinderopvang van 0 t/m 12 jaar SKSG verzorgt alle vormen van professionele kinderopvang op kindercentra en bij gastouders. Voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar. Onze

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderdagopvang Laantje 6 (KDV) Laantje 6 6602AA WIJCHEN Registratienummer 843822594

Inspectierapport Kinderdagopvang Laantje 6 (KDV) Laantje 6 6602AA WIJCHEN Registratienummer 843822594 Inspectierapport Kinderdagopvang Laantje 6 (KDV) Laantje 6 6602AA WIJCHEN Registratienummer 843822594 Toezichthouder: GGD Gelderland-Zuid, vestiging Nijmegen In opdracht van gemeente: WIJCHEN Datum inspectie:

Nadere informatie

Inspectierapport Duimelot (KDV) Vlierstraat BA Vaassen Registratienummer

Inspectierapport Duimelot (KDV) Vlierstraat BA Vaassen Registratienummer Inspectierapport Duimelot (KDV) Vlierstraat 33 8171 BA Vaassen Registratienummer 177956823 Toezichthouder: GGD Noord- en Oost-Gelderland In opdracht van gemeente: Epe Datum inspectie: 28-11-2017 Type onderzoek

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderdagopvang Kidz Ahoy (KDV) Binnendijk AA Lelystad Registratienummer

Inspectierapport Kinderdagopvang Kidz Ahoy (KDV) Binnendijk AA Lelystad Registratienummer Inspectierapport Kinderdagopvang Kidz Ahoy (KDV) Binnendijk 27 8244AA Lelystad Registratienummer 204472106 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: Lelystad Datum inspectie: 16-01-2019 Type

Nadere informatie

Informatie Kinderdagverblijf/ Peuteropvang

Informatie Kinderdagverblijf/ Peuteropvang Informatie Kinderdagverblijf/ Peuteropvang INHOUDSOPGAVE Algemene informatie Vestigingen 3 Centraal Bureau 3 Visie 3 Kwaliteit 4 Gezondheid, veiligheid & hygiëne 5 Meldcode voor kindermishandeling en huiselijk

Nadere informatie

Inspectierapport Kids Society Erica locatie Jacob Catsstraat (KDV) Jacob Catsstraat VP Nuenen Registratienummer

Inspectierapport Kids Society Erica locatie Jacob Catsstraat (KDV) Jacob Catsstraat VP Nuenen Registratienummer Inspectierapport Kids Society Erica locatie Jacob Catsstraat (KDV) Jacob Catsstraat 1 5671VP Nuenen Registratienummer 659363653 Toezichthouder: GGD Brabant-Zuidoost In opdracht van gemeente: Nuenen c.a.

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderopvang Ambacht, Dagopvang Druivengaarde 1 en 3 (KDV) Druivengaarde PK HENDRIK-IDO-AMBACHT Registratienummer

Inspectierapport Kinderopvang Ambacht, Dagopvang Druivengaarde 1 en 3 (KDV) Druivengaarde PK HENDRIK-IDO-AMBACHT Registratienummer Inspectierapport Kinderopvang Ambacht, Dagopvang Druivengaarde 1 en 3 (KDV) Druivengaarde 3 3344PK HENDRIK-IDO-AMBACHT Registratienummer 155997075 Toezichthouder: Dienst Gezondheid en Jeugd In opdracht

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderopvang De Kleine Markies (KDV) Zuiderdreef AJ BERGEN OP ZOOM Registratienummer

Inspectierapport Kinderopvang De Kleine Markies (KDV) Zuiderdreef AJ BERGEN OP ZOOM Registratienummer Inspectierapport Kinderopvang De Kleine Markies (KDV) Zuiderdreef 314 4616AJ BERGEN OP ZOOM Registratienummer 136679110 Toezichthouder: GGD West-Brabant In opdracht van gemeente: Bergen op Zoom Datum inspectie:

Nadere informatie

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 Bijlage bij Pedagogisch beleid inclusief VVE, locatie specifieke deel Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe Naam locatie: Ingevuld door: Dorien Hooijman Datum: 13 augustus

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderdagpaleis La Luna, Het Heldenrijk (KDV) Catootjepad 3 1336JG ALMERE Registratienummer 657647688

Inspectierapport Kinderdagpaleis La Luna, Het Heldenrijk (KDV) Catootjepad 3 1336JG ALMERE Registratienummer 657647688 Inspectierapport Kinderdagpaleis La Luna, Het Heldenrijk (KDV) Catootjepad 3 1336JG ALMERE Registratienummer 657647688 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: Almere Datum inspectie: 29-06-2015

Nadere informatie

Inspectierapport Stichting Kinderdagverblijf Sapperdeflap (KDV) Hoofdstraat AA UITHUIZERMEEDEN Registratienummer

Inspectierapport Stichting Kinderdagverblijf Sapperdeflap (KDV) Hoofdstraat AA UITHUIZERMEEDEN Registratienummer Inspectierapport Stichting Kinderdagverblijf Sapperdeflap (KDV) Hoofdstraat 1 9982AA UITHUIZERMEEDEN Registratienummer 595180498 Toezichthouder: GGD Groningen In opdracht van gemeente: Eemsmond Datum inspectie:

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: KDV Het Kleine Woud Datum: 11-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderdagverblijf Kiekeboe De Speelboom (KDV) Weerselosestraat PP OLDENZAAL Registratienummer

Inspectierapport Kinderdagverblijf Kiekeboe De Speelboom (KDV) Weerselosestraat PP OLDENZAAL Registratienummer Inspectierapport Kinderdagverblijf Kiekeboe De Speelboom (KDV) Weerselosestraat 86 7577PP OLDENZAAL Registratienummer 125982471 Toezichthouder: GGD Twente In opdracht van gemeente: OLDENZAAL Datum inspectie:

Nadere informatie

informatie voor ouders van het kinderdagverblijf t.b.v. het intakegesprek

informatie voor ouders van het kinderdagverblijf t.b.v. het intakegesprek informatie voor ouders van het kinderdagverblijf t.b.v. het intakegesprek Editie: nr. 1 Januari 2011 Januari 2011 2 INHOUDSOPGAVE Regels voor het halen en brengen pag. 4 Overdracht van informatie pag.

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze Waterwiebels 4-12 jaar

Pedagogische werkwijze Waterwiebels 4-12 jaar Pedagogische werkwijze Waterwiebels 4-12 jaar Dit document is eigendom van De Kinderkoepel en mag niet zonder haar toestemming worden gebruikt of elders toegepast. 1 Pedagogische werkwijze Index Inhoud

Nadere informatie

Inspectierapport KDV de Hoeve (KDV) Naardermeerstraat JH Berkel en Rodenrijs Registratienummer

Inspectierapport KDV de Hoeve (KDV) Naardermeerstraat JH Berkel en Rodenrijs Registratienummer Inspectierapport KDV de Hoeve (KDV) Naardermeerstraat 151 2652JH Berkel en Rodenrijs Registratienummer 847546445 Toezichthouder: GGD Rotterdam-Rijnmond In opdracht van gemeente: Lansingerland Datum inspectie:

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Spinel 2

Locatiebeschrijving Spinel 2 Langestraat 132 2691 BK s-gravenzande (0174) 44 15 10 info@okidoki-kdv.nl www.okidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Spinel 2 Algemene gegevens Okidoki locatie Spinel 2 Spinel 2 2691 TM s-gravenzande T. KDV:

Nadere informatie

Preview. Kwaliteit van VVE in de Kinderopvang. Pedagogische doelen. Wat is kwaliteit?

Preview. Kwaliteit van VVE in de Kinderopvang. Pedagogische doelen. Wat is kwaliteit? Kwaliteit van VVE in de Kinderopvang Preview Wat is kwaliteit? Stand van zaken anno 2009 Waarom VVE in de kinderopvang? Doelgroepen Professionalisering Kwaliteit van VVE: wat werkt? Wat voegt VVE toe?

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderopvang De Groei en Bloei (BSO) Walt Disneyplantsoen SX Almere Registratienummer

Inspectierapport Kinderopvang De Groei en Bloei (BSO) Walt Disneyplantsoen SX Almere Registratienummer Inspectierapport Kinderopvang De Groei en Bloei (BSO) Walt Disneyplantsoen 92 1325SX Almere Registratienummer 308647944 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: Almere Datum inspectie: 12-07-2018

Nadere informatie

Inspectierapport De Wegwijzer (KDV) Rijssenseweg AD ENTER Registratienummer

Inspectierapport De Wegwijzer (KDV) Rijssenseweg AD ENTER Registratienummer Inspectierapport De Wegwijzer (KDV) Rijssenseweg 20 7468AD ENTER Registratienummer 584367466 Toezichthouder: GGD Twente In opdracht van gemeente: Wierden Datum inspectie: 25-02-2016 Type onderzoek: Jaarlijks

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderdagverblijf De Pepermolen Peperstraat 57 1794 AJ OOSTEREND NH Registratienummer 106786970

Inspectierapport Kinderdagverblijf De Pepermolen Peperstraat 57 1794 AJ OOSTEREND NH Registratienummer 106786970 Inspectierapport Kinderdagverblijf De Pepermolen Peperstraat 57 1794 AJ OOSTEREND NH Registratienummer 106786970 Toezichthouder: GGD Hollands Noorden In opdracht van gemeente: Texel Datum inspectie: 18

Nadere informatie

Inspectierapport SKSG Bengelhuus (KDV) (KDV) Noorderweg 61c 9804RL NOORDHORN Registratienummer

Inspectierapport SKSG Bengelhuus (KDV) (KDV) Noorderweg 61c 9804RL NOORDHORN Registratienummer Inspectierapport SKSG Bengelhuus (KDV) (KDV) Noorderweg 61c 9804RL NOORDHORN Registratienummer 158132257 Toezichthouder: GGD Groningen In opdracht van gemeente: Zuidhorn Datum inspectie: 10-11-2015 Type

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Pinkeltje II

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Pinkeltje II Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Pinkeltje II Pinkeltje II Jachtwagenstraat 64 1445 NM Purmerend Postadres: Gruttostraat 99 1444 AG Purmerend Telefoon 06.41432264 Email:info@pszpinkeltje.nl Website:www.pszpinkeltje.nl

Nadere informatie

Inspectierapport. Kids & Zo Amstel B.V. (KDV) Swammerdamstraat 40 H 1091 RV Amsterdam Registratienummer:

Inspectierapport. Kids & Zo Amstel B.V. (KDV) Swammerdamstraat 40 H 1091 RV Amsterdam Registratienummer: Inspectierapport Kids & Zo Amstel B.V. (KDV) Swammerdamstraat 40 H 1091 RV Amsterdam Registratienummer: 796570462 Toezichthouder: GGD Amsterdam In opdracht van: Gemeente Amsterdam Datum inspectie: 15-02-2017

Nadere informatie

Inspectierapport Just Kiddies (KDV) Hoekeindseweg KB BLEISWIJK Registratienummer

Inspectierapport Just Kiddies (KDV) Hoekeindseweg KB BLEISWIJK Registratienummer Inspectierapport Just Kiddies (KDV) Hoekeindseweg 81 2665KB BLEISWIJK Registratienummer 175064210 Toezichthouder: GGD Rotterdam-Rijnmond In opdracht van gemeente: LANSINGERLAND Datum inspectie: 10-07-2014

Nadere informatie

Daarnaast is in de bijlage de werkwijze opgenomen bij het afmelden van dagen en het aanvragen van incidentele extra dagen.

Daarnaast is in de bijlage de werkwijze opgenomen bij het afmelden van dagen en het aanvragen van incidentele extra dagen. Aantal pagina s Pagina 1 van 5 Doel & gebied Doel van dit beleid is om duidelijkheid te geven over de regels die van toepassing zijn op het inschrijven en plaatsen van kinderen. In dit beleid zijn de volgende

Nadere informatie

Deel 4: Pedagogische en praktische afspraken van onze locatie

Deel 4: Pedagogische en praktische afspraken van onze locatie Deel 4: Pedagogische en praktische afspraken van onze locatie Deel 4: Pedagogische en praktische afspraken van onze locatie PEDAGOGISCHE EN PRAKTISCHE AFSPRAKEN Naam locatie: Simsalabim Adres locatie:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden KDV / BSO De KinderKroon Manderveen Laatst gewijzigd: mei 2019

Algemene voorwaarden KDV / BSO De KinderKroon Manderveen Laatst gewijzigd: mei 2019 Algemene voorwaarden KDV / BSO De KinderKroon Manderveen Laatst gewijzigd: mei 2019 1. Openingstijden De KinderKroon Manderveen is geopend van maandag t/m vrijdag van 07:30-17:30 uur gedurende 48 weken

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Spinel 2

Locatiebeschrijving Spinel 2 Langestraat 132 2691 BK s-gravenzande (0174) 44 15 10 info@okidoki-kdv.nl www.okidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Spinel 2 Algemene gegevens Okidoki locatie Spinel 2 Spinel 2 2691 TM s-gravenzande T. KDV:

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderdagopvang Fazantstraat 64 (KDV) Fazantstraat BP WIJCHEN Registratienummer

Inspectierapport Kinderdagopvang Fazantstraat 64 (KDV) Fazantstraat BP WIJCHEN Registratienummer Inspectierapport Kinderdagopvang Fazantstraat 64 (KDV) Fazantstraat 64 6601BP WIJCHEN Registratienummer 119288175 Toezichthouder: GGD Gelderland-Zuid, vestiging Nijmegen In opdracht van gemeente: Wijchen

Nadere informatie

Inspectierapport BSO Paddington (BSO) Kapelstraat 2 9781GK BEDUM Registratienummer 505156441

Inspectierapport BSO Paddington (BSO) Kapelstraat 2 9781GK BEDUM Registratienummer 505156441 Inspectierapport BSO Paddington (BSO) Kapelstraat 2 9781GK BEDUM Registratienummer 505156441 Toezichthouder: GGD Groningen In opdracht van gemeente: Bedum Datum inspectie: 03-09-2015 Type onderzoek: Jaarlijks

Nadere informatie

Inspectierapport de Welpen (KDV) Kees Boekelaan 16 3723BA BILTHOVEN Registratienummer 231086167

Inspectierapport de Welpen (KDV) Kees Boekelaan 16 3723BA BILTHOVEN Registratienummer 231086167 Inspectierapport de Welpen (KDV) Kees Boekelaan 16 3723BA BILTHOVEN Registratienummer 231086167 Toezichthouder: GGD regio Utrecht In opdracht van gemeente: De Bilt Datum inspectie: 13-04-2015 Type onderzoek:

Nadere informatie

Welkom bij GO! Kinderdagverblijf. Een kinderdagverblijf is er voor kinderen van 0-4 jaar van ouders die werken of studeren.

Welkom bij GO! Kinderdagverblijf. Een kinderdagverblijf is er voor kinderen van 0-4 jaar van ouders die werken of studeren. Welkom bij GO! Kinderdagverblijf Een kinderdagverblijf is er voor kinderen van 0-4 jaar van ouders die werken of studeren. Het is belangrijk dat het een veilige en geborgen plek is waar u met een gerust

Nadere informatie

Werkplan. BSO de Ploeg

Werkplan. BSO de Ploeg Werkplan L BSO de Ploeg Locatie: BSO de Ploeg Datum: december 2017 gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn

Nadere informatie