GEMEENTERAAD Zitting van 27 augustus 2018.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTERAAD Zitting van 27 augustus 2018."

Transcriptie

1 GEMEENTERAAD Zitting van 27 augustus Aanwezig : Verontschuldigd : Frans Rik - Burgemeester Jongenelen Herman, Nuyts Veerle, Reyntjens Ludo - schepenen Van Haute Chris - Voorzitter OCMW en schepen zonder stemrecht Hanswijk Monique, Deryck Ken, Dorikens Kim, Dieltjens Victor, Logiest Danielle, Van Bouwel Nico, Claessens Ludo, Vanalme An, Kauwenberghs Jos, Keimes Corneel, Meylaerts Thomas, Hendrickx Lia, Bellengé Sandy, Gabriels Sam, Kinders Ingrid, Leffelaer Jozef, Demartelaere Michel, Dingemans Eric - raadsleden Denis Sandra - Gemeentesecretaris Van der Brempt Tom - Schepen Kwick Veerle, Denys Lesley - raadsleden OPENBARE ZITTING 01 Verslag vorige openbare zitting. Het verslag van de vorige zitting van 25 juni 2018 wordt met éénparigheid van stemmen goedgekeurd. 02 Wijziging fracties CD&V en N-VA. De gemeenteraad neemt akte van het schrijven van gemeenteraadslid Sam Gabriels, d.d. 18 juni 2018, waarin hij meldde dat hij met onmiddellijke ingang ontslag neemt als lid van de CD&V-fractie en verder als onafhankelijk raadslid in de gemeenteraad zal zetelen. De voorzitter van de gemeenteraad ontving een brief van mevrouw Chris Van Haute, waarin deze aangaf niet langer te zetelen als lid van de fractie N-VA maar als onafhankelijke. Besluit Art. 1 De gemeenteraad neemt kennis van het ontslag van Sam Gabriëls uit de fractie CD&V. Sam Gabriëls zal verder zetelen als onafhankelijk raadslid. Art. 2 De gemeenteraad neemt kennis van het ontslag van Chris Van Haute uit de fractie N-VA. Chris van Haute zal haar mandaat van OCMW-voorzitter verder uitvoeren als onafhankelijke. 03 Plaatsen verkiezingsborden op openbaar domein. Feiten en doelstellingen In een advies dd. 15 juni 2018 stelt de milieuraad voor om, in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober, geen aanplakborden voor verkiezingspropaganda meer te voorzien. Dit om het gebruiki van papier te beperken en zwerfvuil tegen te gaan.

2 Er is geen wettelijke bepaling die gemeenten verplicht om verkiezingsborden te plaatsen. Gemeenten zijn vrij om dat al dan niet te doen. Er is in Stabroek geen gemeentelijk reglement die het plaatsen van verkiezingsborden oplegt. Bij de voorgaande verkiezingen werden borden geplaatst op volgende locaties: Stabroek Centrum Gemeentehuis: onpare kant: aan zitbank Rode Hoevelaan: hoek Grote Molenweg: naast ander bord F. Sautersstraat: hoek aan Kleine Molenweg: kant s Hertogendijk Putte Driehoek: in parkje tov nr Moretuslei: op plein tov autobushalte Hoevenen Hoge Weg - s Hertogendijk: op grasperk aan autobushalte Hoge Weg - Krekelberg: op grasperk aan autobushalte Fr. Oomsplein: op grasplein vóór Kerk Antwerpsesteenweg: wissel Berkenlaan: op plein aan frituur Kastanjelaan: in park naast winkelcentrum (Op de plaats in Putte Driehoek kan momenteel geen bord meer worden geplaatst. ) Het plaatsen van aanplakborden kwam reeds aan bod tijdens de vragenronde in de zitting van 25 juni 2018 van de gemeenteraad. Er werd daar geopperd dat voor een aantal inwoners de aanplakborden belangrijke informatiekanalen zijn. Vandaar wordt als 3 de mogelijkheid het plaatsen van een aanplakbord op één plaats per deelgemeente voorgesteld: Stabroek Centrum: Gemeentehuis: onpare kant: aan zitbank Putte: Moretuslei: op plein tov autobushalte Hoevenen: Berkenlaan: op plein aan frituur Bespreking: - Jef Leffelaer, raadslid fractie Vlaams Belang: Wij kiezen voor alles, optie 1. - Sandy Bellengé, raadslid fractie Open-VLD: Wij sluiten ons hierbij aan. - Kim Dorikens, raadslid fractie Sp.a-GROEN: Wij begrijpen de bezorgdheid van de milieuraad maar het is nu te laat om te beslissen minder borden te plaatsen. Er is al veel besteld, dus minder borden, dat gaat de papierberg nu niet verkleinen. Ik stel voor de beslissing te verschuiven naar de volgende legislatuur. Nu blijft het zoals het is, maar in de toekomst kan het wel veranderen. - Herman Jongenelen, schepen: Het is de bedoeling dat we voltallig beslissen hoeveel we er plaatsen. We kunnen het nu zo laten en het later opnieuw agenderen voor de nationale verkiezingen. - Sandy Bellengé, raadslid fractie Open-VLD: Het kan dan best in het schepencollege komen. - Kim Dorikens, raadslid fractie Sp.a-GROEN: Best in de gmeenteraad. - Veerle Nuyts, schepen: We kunnen dat best zo vroeg mogelijk agenderen, in februari, want in mei zijn er al verkiezingen. Besluit De gemeenteraad beslist met éénparigheid van stemmen, om in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 aanplakborden voor verkiezingspropaganda te plaatsen op volgende locaties: Stabroek Centrum Gemeentehuis: onpare kant: aan zitbank Rode Hoevelaan: hoek Grote Molenweg: naast ander bord F. Sautersstraat: hoek aan Kleine Molenweg: kant s Hertogendijk

3 Putte Moretuslei: op plein tov autobushalte Hoevenen Hoge Weg - s Hertogendijk: op grasperk aan autobushalte Hoge Weg - Krekelberg: op grasperk aan autobushalte Fr. Oomsplein: op grasplein vóór Kerk Antwerpsesteenweg: wissel Berkenlaan: op plein aan frituur Kastanjelaan: in park naast winkelcentrum 04 Toekennen bevoegdheid door gemeenteraad aan college van burgemeester en schepenen m.b.t. investeringen: vervangen server. Feiten en doelstelling De nood aan vernieuwing van de hardware van het huidige serverpark is vastgesteld na studie door de Vlaamse ICT organisatie V-ICT-OR. Zij hebben een voorstel tot vervanging opgemaakt. Na interne bespreking is het college van oordeel dat de voorgestelde oplossing de meest geschikte keuze is. Om deze oplossing uit te voeren vraag het college aan de gemeenteraad om haar te machtigen de nodige besluiten te nemen om zo de vernieuwing te realiseren. In bijlage is een nota, het verslag van V-ICT-OR en een financiële raming bijgevoegd. Adviezen N.v.t. Financiële weerslag De uitgave werd voorzien onder actie , budgetsleutel 2018/ /3/0119/ - Informatica. Toepasselijke regelgeving Artikel 43 van het gemeentedecreet. Communicatie De dienst adviseert de communicatie als volgt: Interne communicatie: de betrokken dienst - ICT Externe communicatie: n.v.t. Besluit De raad besluit met éénparigheid van stemmen het college van burgemeester en schepenen te machtigen om over te gaan tot de aankoop van hardware ter vervanging van het huidige serverpark. 05 Aanpassing statuten Kina p.v. Feiten en doelstellingen OCMW-Stabroek is deelnemend lid van de vereniging Regionaal Instituut voor Dringende Hulpverlening Krisis-Info-Netwerk-Antwerpen (afgekort: KINA). Deze vereniging werd in 1990 opgericht voor een termijn van dertig jaar die verstrijkt in januari Op de algemene vergadering van de vereniging d.d. 20 december 2017 werd principieel beslist om de duur van de vereniging te verlengen. Overeenkomstig artikel 224 van het OCMW-decreet moet de OCMW-raad instemmen met de verlenging van de duur van de vereniging. Op vraag van de vereniging stemde de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 26 juni 2018 in met de verlening van de duur van de vereniging KINA p.v. voor een nieuwe termijn van dertig jaar.

4 Overeenkomstig de bepalingen van het OCMW-decreet, art. 219 e.v., betreffende de oprichting van de OCMW-verenigingen, dient dit belsuit ook goedgekeurd te worden door de gemeenteraad. Communicatie Extern: gemeenteraadsbesluiten bezorgen aan - het OCMW - KINA p.v. Besluit: De raad keurt met éénparigheid van stemmen het besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn d.d. 26 juni 2018 betreffende de verlenging van de duur van KINA p.v., goed. 06 Intergemeentelijke samenwerking Academie Noord. Feiten en doelstelling Tijdens het beheerscomité van 18 mei 2018 werd het ontwerp van de Intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst Academie Noord besproken. Dit naar aanleiding van de hervorming in het deeltijds kunstonderwijs. In de aangepaste overeenkomst werd rekening gehouden met de opmerkingen die werden geformuleerd tijdens het beheerscomité. Het is noodzakelijk om een extra administratieve ondersteuning te voorzien ter ondersteuning van deze intergemeentelijke samenwerking. In het ontwerp wordt voorgesteld om de kost van de aanwerving van een administratief medewerker voor 1 dag per week zou verdeeld worden à rato van de leerlingencijfers. Academie Noord stelt voor dat de filiaalgemeenten 0,5 dag per week (3,8/38) van deze kost dragen. De kosten zouden verdeeld worden met een wegingscoëfficiënt zoals die van de bijkomende wedde van de directeur. Deze is gespecifieerd in artikel 14 3 van de overeenkomst. Op basis van de leerlingencijfers van 1 oktober 2017 werd volgende simulatie gemaakt: school leerlinge n weging kostprijs Essen ,71 Wuustwezel ,43 Stabroek ,43 Schilde ,43 totaal ,00 Financiële weerslag De uitgave werd voorzien onder actie , raming , budgetsleutel 2018/ /1. Toepasselijke regelgeving Omzendbrief DKO/2018/01 d.d. 16 maart 2018, gewijzigd 28 mei Communicatie De dienst adviseert de communicatie als volgt: Interne communicatie: het document werd voor akkoord doorverwezen naar de volgende gemeenteraad. Externe communicatie: de beslissing wordt gecommuniceerd aan de dienst onderwijs van de gemeente Brasschaat en Academie Noord.

5 Bespreking: - Veerle Nuyts, schepen: In de tekst staan nog enkele foutjes, bv. art. 9 1 vestigingsplaatsen. De algemeen directeur van Essen is ook verkeerd. Dit dient nog te worden aangepast. Deze foutjes hebben geen inhoudelijk impact. Besluit De gemeenteraad keurt met eenparigheid van stemmen het ontwerp van de Intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst Academie Noord goed. Titel 1: Naam, doel, zetel, beherende gemeente, duur, opzeg, toetreding Art. 1 Naam De interlokale vereniging draagt de naam Interlokale vereniging Academie Noord, regionale academie voor beeldende en audiovisuele kunsten. Art. 2 Doel De Interlokale vereniging Academie Noord, regionale academie voor beeldende en audiovisuele kunsten heeft als doelstelling om binnen de krijtlijnen van de onderwijsregelgeving, de organisatie van Academie Noord met inbegrip van haar vestigingsplaatsen optimaal af te stemmen op de lokale noden en deze vorm van onderwijs zo toegankelijk en bereikbaar mogelijk aan te bieden in de deelnemende gemeenten. 2. Alle vestigingsplaatsen maken pedagogisch en administratief deel uit van Academie Noord, met als schoolbestuur het gemeentebestuur van Brasschaat. De hoofdvestigingsplaats van de academie is gevestigd op het volgende adres: De Vroente 7 te 2930 Brasschaat. 3. Ten opzichte van andere initiatieven die men concurrentieel zou kunnen noemen ten aanzien van het al aanwezige deeltijds kunstonderwijs (DKO) op het eigen grondgebied, engageren de deelnemende gemeenten zich ten gunste van onderhavig samenwerkingsverband. Art. 3 Zetel, beherende gemeente De gemeente Brasschaat wordt aangeduid als beherende gemeente. 2. De zetel van de interlokale vereniging Academie Noord, regionale academie voor beeldende en audiovisuele kunsten wordt gevestigd op volgend adres: Verhoevenlei 11 te 2930 Brasschaat, Art. 4 Duur, opzegmogelijkheid, toetreding De interlokale vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, ingaand op 1 september Uittreding kan enkel op 1 september mits de uittreding aangetekend wordt meegedeeld aan de andere deelnemende gemeenten en aan de voorzitter van het beheerscomité en dit vóór 1 januari van het schooljaar voorafgaand aan de datum van uittreding. De mededeling tot uittreding moet gebaseerd zijn op een beslissing van de gemeenteraad van de uittredende gemeente. De uittredende gemeente heeft geen recht op recuperatie van de ingebrachte financiële middelen.

6 3. Een nieuwe gemeente kan enkel op 1 september toetreden. De gemeente dient hiertoe bij de voorzitter van het beheerscomité per aangetekend schrijven een aanvraag in en dit vóór 1 maart van het schooljaar voorafgaand aan de datum van toetreding. Het beheerscomité formuleert een advies over het verzoek tot toetreding en legt de aanvraag ter goedkeuring voor aan de gemeenteraden van de deelnemende gemeenten. De toetreding wordt aanvaard indien alle deelnemende gemeenten zich akkoord hebben verklaard. Indien een gemeenteraad geen beslissing neemt binnen de 90 dagen na voorlegging, wordt de betreffende gemeenteraad verondersteld de toetreding te aanvaarden. Titel 2: Beheerscomité samenstelling en werking Art. 5 Samenstelling 1. Er wordt een beheerscomité opgericht. 2. Door elke gemeenteraad wordt een lid van het college van burgemeester en schepenen afgevaardigd, alsmede een vervangend lid met hetzelfde mandaat ingeval van afwezigheid van het effectief lid. De leden van het beheerscomité worden afgevaardigd voor de periode van een bestuurslegislatuur, onverminderd de mogelijkheid van de gemeenteraden het mandaat van hun vertegenwoordigers in te trekken en onverminderd de beëindiging van rechtswege van het mandaat van de leden van het beheerscomité zodra zij hun betreffende politieke mandaat verliezen. De leden blijven evenwel lid van het beheerscomité tot het moment dat er in hun vervanging is voorzien. In geval van algehele vernieuwing van de gemeenteraden duiden de deelnemende gemeenten in de eerste drie maanden volgend op het jaar van de verkiezingen de nieuwe bestuurders aan. Zij treden aan vanaf het ogenblik van hun aanstelling. 3. De directeur van de academie wordt naar het beheerscomité uitgenodigd als deskundige. Hij heeft geen stemrecht. 4. Het beheerscomité kan andere deskundigen uitnodigen op haar vergaderingen. Zij hebben geen stemrecht. Hun aanwezigheid wordt in het verslag vermeld. Art. 6 Werking Het beheerscomité houdt minstens twee zittingen per kalenderjaar op een gezamenlijk afgesproken datum en zo vaak als het belang van de interlokale vereniging het vereist. 2. Het beheerscomité stelt een huishoudelijk reglement op waarin ze de organisatie van haar werkzaamheden vastlegt (wijze van samenroepen, wijze van vergaderen, plaats van de vergaderingen, wijze van goedkeuring van de verslagen). 3. De vertegenwoordiger van de beherende gemeente neemt de rol van voorzitter van het beheerscomité op. De directeur van de academie neemt het secretariaat waar en rapporteert aan het beheerscomité.

7 4. Het beheerscomité kan slechts geldig vergaderen indien drie vijfde van de deelnemers aanwezig zijn. Indien de vergadering niet voldoende aanwezigen telt, wordt een datum vastgelegd voor een nieuwe vergadering, minstens één week later. Op deze tweede vergadering is het aanwezigheidsquorum van drie vijfde niet meer vereist voor de punten die voor de tweede maal op de agenda zijn vermeld. In de oproep naar deze nieuwe vergadering wordt hierop gewezen. 5. Elke deelnemende gemeente beschikt over één stem in het beheerscomité. Beslissingen worden genomen met gewone meerderheid. 6. Van elke vergadering van het beheerscomité wordt een verslag opgemaakt dat wordt gedateerd en ondertekend door de voorzitter en mede ondertekend door de directeur in zijn functie als secretaris van de vergadering. De goedgekeurde notulen met alle documenten waaraan de notulen refereren, worden bijgehouden op de zetel van de interlokale vereniging. Een afschrift van de notulen wordt bezorgd aan de deelnemende gemeentebesturen, dit verslag wordt ter kennisgeving voorgelegd aan het college van burgemeester en schepenen, alwaar ze ter inzage liggen van de gemeenteraadsleden op het secretariaat van de deelnemende gemeenten, onverminderd de decretale bepalingen inzake de openbaarheid van bestuur. Titel 3: Beheerscomité bevoegdheden Art. 7 Binnen het beheerscomité wordt overleg gepleegd over de wijze waarop de overeenkomst wordt uitgevoerd. 2. Het beheerscomité formuleert adviezen ten behoeve van het schoolbestuur inzake de organisatie van het DKO, een rationele spreiding van het onderwijsaanbod, de aanwending van het lestijdenpakket, eventuele retributie, infrastructuur, uitrusting en didactisch materiaal en investeringen. 3. Daarnaast heeft het beheerscomité de volgende taken: - vaststellen van het huishoudelijk reglement van het beheerscomité - vaststellen van het ontwerp van budget voor het komende kalenderjaar voor het volgende kalenderjaar. - formuleren van adviezen met betrekking tot de wijziging van deze algemene overeenkomst. Art. 8 Onverminderd de taken die aan het beheerscomité van de interlokale vereniging zijn toegewezen, blijft het schoolbestuur verantwoordelijk voor haar onderwijsinstelling en voor de personeelsleden die zij heeft aangesteld. Titel 4: infrastructuur, personeel, didactisch materiaal en werkingskosten Art. 9 Financiële inbreng De werkingskosten vallen rechtstreeks ten laste van de deelnemende gemeenten waarbij de beherende gemeente deze via een detailberekening doorrekent aan de niet-beherende gemeenten nadat ze de door de Vlaamse gemeenschap toegekende werkingsmiddelen in verhouding tot het aantal gesubsidieerde leraarsuren in de betreffende vestigingsplatsen in mindering heeft gebracht.

8 Art Voor de administratie en het beheer inzake de eigen werkingskosten, de eigen materiële aangelegenheden, het eigen personeel en de eigen investeringen zijn uitsluitend de participerende gemeentebesturen bevoegd (boekhouding, begroting, aanbestedingen) 2. Elke participerende gemeente legt aan het beheerscomité het budget voor inzake werkingskosten zoals hierboven vermeld in artikel 10 1 binnen de dertig dagen na de goedkeuring van het gemeentelijke budget in de gemeenteraad. 3. Elke participerende gemeente draagt in eigen gemeente eveneens de werkingskosten zoals onder meer: 1. Reis- en verblijfskosten van eigen gemeentepersoneel; 2. Bezoldigingen personeel ten laste van de gemeente 3. Auteursrechten, erelonen en vergoedingen voor optredens; 4. Receptie- en representatiekosten; 5. Kantoorbenodigdheden voor rechtstreeks verbruik-, 6. Technische benodigdheden voor rechtstreeks verbruik; 7. Schoolverzekering leerlingen (enkel niet-gesubsidieerde leerlingen en hun leerkrachten zijn apart te verzekeren); 8. Verzekering arbeidsongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid voor leerlingen, eigen personeel en mandatarissen-, 9. Prijsuitdelingen. 4. Collectieve kosten moeten in verhouding tot het aantal ingerichte uren-leerkracht per vestiging worden berekend. Deze kosten worden door de participerende gemeentebesturen na ontvangst van de afrekening terugbetaald aan het gemeentebestuur van Brasschaat zoals onder meer: 1. Frankeringskosten-, 2. Beheers- en werkingskosten van de informatica-, 3. Kosten voor beroepsopleiding personeel, 4. Boeken, documentatie en abonnementen-, 5. Prestaties van derden eigen aan de functie o.a. drukwerk-, 6. Andere administratiekosten, 7. Gebruiks- en verbruiksgoederen nodig voor de opleiding van de leerlingen (aangepast aan de opleidingen en de leerplannen), 8. Presentiegelden voor examenjury s, 9. Reis- en verblijfkosten personeel, 10. Verzekeringen leerlingen en personeel. Art. 11 Infrastructuur en didactisch materiaal Elke deelnemende gemeente staat voor de vestigingsplaatsen op zijn grondgebied in voor: a. geschikte en voldoende lokalen die beantwoorden aan de voorwaarden inzake hygiëne, veiligheid en bewoonbaarheid; b. het nodige didactisch materiaal en de nodige schooluitrusting die beantwoorden aan de specifieke technische en pedagogische eisen voor het organiseren van kwaliteitsvol onderwijs, met name in elk klaslokaal een schoolbord, een afsluitbare kast, een wastafel met stromend water, voldoende tafels en stoelen aangepast aan de doeleinden en de vereisten van de aangeboden opleidingen in dit domein.

9 c. een functionele inrichting van de vestigingsplaats(en) met onder andere uithangborden en een mededelingenbord, met oog voor een vlotte bereikbaarheid van straat of plein, parking en fietsenstalling; d. het onderhoud van de lokalen; e. de verwarming, verlichting, watervoorziening, telefoon gelinkt aan het gebouw en andere verbruikskosten; f. voldoende EHBO-voorzieningen (in functie van de risicoanalyse); g. brandbeveiliging (pictogrammen, brandblusapparaten,...); h. de nodige verzekeringen tegen brand waarbij een afschrift van de betreffende polissen aan het gemeentebestuur van Brasschaat wordt overgemaakt; i. Elk patriciperend gemeentebestuur zorgt voor een vaste contactpersoon, zowel voor de administratie als voor noodsituaties in gebouwen dat ter beschikking worden gesteld. 2. De roerende en onroerende goederen van de vestigingsplaatsen gelegen op het grondgebied van de nietbeherende gemeenten worden vervat in een inventaris en blijven eigendom van de betreffende gemeente. 3. De mediatheek/bibliotheek van de academie wordt ter beschikking gesteld van het personeel en de leerlingen van alle vestigingsplaatsen. 4. Alle gebruiks en verbruiksgoederen (potloden, penselen, papier, karton, verf ) nodig voor de opleiding van de leerlingen (aangepast aan de diverse ateliers en de leerplannen) worden collectief via het gemeentebestuur van Brasschaat aangekocht en terugbetaald door de betrokken gemeentebesturen na ontvangst van de afrekening. Art. 12 Verzekering De verzekeringspolissen die het schoolbestuur afsluit ten behoeve van de leerlingen en personeelsleden van de academie, gelden eveneens voor: - de personeelsleden aangesteld conform artikel 12 en 13 van deze overeenkomst - en leerlingen van de vestigingsplaatsen. Het gaat om minimaal: - een polis burgerlijke aansprakelijkheid voor de leerlingen en het personeel, - een polis tegen lichamelijke ongevallen voor de leerlingen en desgevallend het niet-gesubsidieerd personeel, - een verzekering rechtsbijstand voor het personeel. Art. 13 Gesubsidieerd onderwijspersoneel Het gesubsidieerd bestuurs- en onderwijzend, ondersteunend en desgevallend opvoedend hulppersoneel wordt binnen de vigerende reglementering van de Vlaamse Gemeenschap aangesteld en benoemd door het schoolbestuur, namelijk het gemeentebestuur van Brasschaat. De rechtspositieregeling voor personeelsleden van het gesubsidieerd onderwijs is integraal van toepassing met inbegrip van de aanvullende reglementen opgelegd door het schoolbestuur. 2. Het aantal gesubsidieerde lestijden en gesubsidieerde administratieve omkadering dat wordt aangewend in de vestigingsplaatsen in de niet-beherende gemeenten, wordt bepaald door het aantal financierbare leerlingen dat op 1 februari van het vorig schooljaar in de vestigingsplaatsen van de betreffende gemeente werd geteld.

10 Art. 14 Niet-gesubsidieerd personeel De beherende gemeente kan na advies van het beheerscomité niet-gesubsidieerd personeel aanstellen ten behoeve van de interlokale vereniging. Dit niet-gesubsidieerd personeel valt ofwel onder de lokale rechtspositieregeling van de beherende gemeente ofwel onder het statuut van het gesubsidieerd onderwijspersoneel indien de beherende gemeente dit personeel aanstelt onder het zogenaamde PWBsysteem binnen de onderwijsregelgeving. 2. De participerende gemeenten andere dan Brasschaat dragen bij in een extra wedde voor het bijkomend werk van de directie op basis van de weddenschaal van een directeur academie BK zoals vastgelegd in het B.V.R. van 31/07/1990 inzake de bekwaamheidsbewijzen, de weddenschalen, het prestatiestelsel en de bezoldigingsregeling van de leden van het bestuurs- en onderwijzend personeel en van het opvoedend hulppersoneel van de onderwijsinstellingen voor deeltijds kunstonderwijs, studierichtingen Beeldende Kunsten. De bijdrage wordt vastgelegd op 1/20ste directie-uren van de geïndexeerde bruto weddeschaal per gemeente tot en met 45 leerlingen en 2/20 tot en met 75 leerlingen en 3/20 tot en met 120 leerlingen op basis van de leerlingencijfers van 1 oktober van het betrokken schooljaar. 3. Het gemeentebestuur van Brasschaat werft in akkoord met de gemeentebesturen van de participerende gemeenten een niet-gesubsidieerd administratief medewerker niveau C aan voor een dag per week (7,6/38), dit personeelslid staat onder leiding van de directeur van de academie. De rechtspositieregeling van het gemeentebestuur van Brasschaat is integraal van toepassing op het personeelslid. De participerende gemeenten andere dan Brasschaat dragen de kosten verbonden aan het tewerkstellen van dit personeelslid voor een halve dag per week (3,8/38), het gemeentebestuur van Brasschaat draagt de kosten voor de overige 3,8/38 per week. De kosten worden verdeeld op basis van de leerlingencijfers van 1 oktober van het betrokken schooljaar per gemeente als volgt: - tot en met 45 leerling: weging van 1 in de totaalkost van de 3,8/38 per week, - tot en met 75 leerlingen: weging van 2 in de totaalkost van de 3,8/38 per week, - tot en met 120 leerlingen: weging van 3 in de totaalkost van de 3,8/38 per week. Dit voor de verdeling van de totale koste verbonden aan de aanwerving van het personeelslid voor 3,8/38 per week. 4. De kilometervergoeding voor de directie, de centrale administratie en de pedagogische coördinatie en de bijkomende directie-uren moeten maandelijks door het schoolbestuur aan de betrokkenen (directie, secretariaat en pedagogische coördinatoren) worden betaald en zijn te verhalen op de participerende gemeenten (beide te voorzien in de begrotingen van de gemeenten). Inzake kilometervergoeding gelden de werkelijke per vestiging gemaakte kilometers vanuit standplaats Brasschaat vergoed volgens de algemene regeling voor dienstreizen. 5. De terugbetalingen van deze vergoedingen door de medeparticipanten aan het gemeentebestuur van Brasschaat gebeuren na vervallen termijn.

11 Titel 5: Financieel beheer en controle Art. 15 Budget Het beheerscomité maakt jaarlijks een ontwerpbudget op van de interlokale vereniging voor het volgende begrotingsjaar. Deze raming wordt ter goedkeuring aan de deelnemende gemeentebesturen voorgelegd uiterlijk in de maand oktober. 2. De niet-beherende gemeenten nemen een bijdrage op in hun budget gebaseerd op het ontwerpbudget van de interlokale vereniging. 3. Op het einde van het werkingsjaar maakt de beherende gemeente voor elke niet-beherende gemeente de afrekening voor de personeelskosten zoals bepaald in artikel 14, 2 en 3 en de andere kosten zoals bepaald in artikel 10 4 en artikel De beherende gemeente kan hierop in de loop van het werkingsjaar een voorschot vragen. 4. De kosten voor de inrichting van de lokalen, de kosten voor het onderhoud, de verwarming, de verlichting en het gebruik van andere nutsvoorzieningen zoals bepaald in artikel 11, 1 en 2 worden rechtstreeks gedragen door de betreffende gemeente. Art. 16 Jaarrekening, jaarverslag en controle De beherende gemeente maakt de afrekening uiterlijk binnen de zes maanden na afsluiting van het voorgaande werkingsjaar over aan de deelnemende gemeenten. Een werkingsjaar loopt van 1 september tot en met 31 augustus. Titel 6: Praktische afspraken Art. 17 Leiding personeel De directeur is de leidinggevende van zowel het gesubsidieerd als het niet-gesubsidieerd personeel dat ingezet wordt in de academie met inbegrip van de vestigingsplaatsen. Art. 18 Inschrijvingen De inschrijving van leerlingen wordt georganiseerd door de gemeente waarin de vestigingsplaats gelegen is op basis van het advies van het beheerscomité. 2. De inschrijvingsgelden en desgevallend de retributies met betrekking tot de inschrijvingen worden geïnd door de gemeente waarin de vestigingsplaats gelegen is en doorgestort naar de rekening van Academie Noord ten laatste op 15 oktober van het lopende schooljaar. 3. Het inschrijvingsgeld van de leerlingen in gesubsidieerde uren wordt door de beherende gemeente doorgestort aan het ministerie van Onderwijs en Vorming conform de vigerende regelgeving.

12 Art. 19 Certificering De certificering van de leerlingen van een vestigingsplaats gebeurt door de beherende gemeente onder de benaming van de academie met toevoeging van de naam van de betreffende niet-beherende gemeente. Art. 20 Ieder jaar zal in elke deelnemende gemeente ter gelegenheid van de uitreiking van de leerlingencertificaten een tentoonstelling van de werken van de leerlingen plaatsvinden samen met opendeurdagen. Elk deelnemend gemeentebestuur biedt bij de inrichting hiervan materiële en logistieke steun. Dit geldt eveneens voor de organisatie van extra-scolaire projecten zoals tentoonstellingen, voordrachten en projecten in samenwerking met andere academies; voor alle activiteiten die de werking, de bekendheid en de uitstraling van de academie promoten en voor de organisatie van pedagogische studiedagen en navormingssessies in samenwerking met de Onderwijskoepel van Steden en Gemeenten (OVSG) of met andere academies. Titel 7: Veiligheid, preventie, welzijn Art. 21 Diensten Preventie en Bescherming op het Werk De adviezen van de interne en/of externe diensten voor Preventie en Bescherming op het Werk worden in eerste instantie geformuleerd aan het schoolbestuur. Indien de adviezen verband houden met en/of een weerslag hebben op de infrastructuur van een niet-beherende gemeente, worden deze verder besproken met de betreffende niet-beherende gemeente. 2. De wettelijke opgelegde adviesverlening door de preventiedienst bij aankoop van materiaal wordt opgenomen door de preventiedienst van de beherende gemeente. Art. 22 Controle gebouwen Elke deelnemende gemeente staat in voor de wettelijke keuringen van installaties en toestellen in haar lokalen die ter beschikking worden gesteld van de interlokale vereniging. Een inventaris en aansluitende rapportering van de te keuren toestellen wordt overgemaakt aan de preventiedienst van de beherende gemeente. 2. Periodiek wordt in elke deelnemende gemeente een inspectie van de gebouwen verricht door de brandweercommandant van de betreffende zone. De burgemeester van de deelnemende gemeente richt hiertoe het nodige verzoek. De verslaggeving en besluiten worden overgemaakt aan de preventiedienst van de beherende gemeente. De gebundelde resultaten worden voorgelegd aan het beheerscomité. Art. 23 Rookverbod Er geldt een absoluut en permanent verbod op het roken van producten op basis van tabak of van soortgelijke producten. De deelnemende gemeenten brengen in hun vestigingsplaatsen rookverbodstekens aan zodanig dat ieder die aanwezig is, er kennis van kan nemen. De deelnemende gemeenten doen het nodige om dit rookverbod eveneens te handhaven bij gebruik door derden van deze vestigingsplaatsen.

13 Titel 8: Vereffening Art. 24 Vereffening Wanneer aan het bestaan van de interlokale vereniging een einde komt, wordt door de deelnemende gemeenten in gezamenlijk akkoord de vereffening geregeld. De aan de vereniging toegekende middelen worden in voorkomend geval verdeeld over de deelnemende gemeenten overeenkomstig hun inbreng. In voorkomend geval worden de schulden evenredig verdeeld over de deelnemende gemeenten a rato van hun inbreng. 07 Schoolwerkplan en pedagogisch project GBS De Rekke. Feiten en doelstelling Het schoolwerkplan is een schooleigen planningsinstrument met intenties, standpunten, werkwijzen, afspraken en maatregelen die betrekking hebben op doelen, inhouden, vormgeving en organisatie van opvoeding en onderwijs op de school. Het werken aan prioriteiten vormt er een belangrijk onderdeel van. Het schoolwerkplan is een decretaal verplicht instrument en bestaat uit volgende delen: De missie van de school Het pedagogisch project Vertaling pedagogisch project Schoolwerkplan - specifiek Het team van de GBS De Rekke evalueert jaarlijks het schoolwerkplan en pedagogisch project, om de missie en de visie levendig te houden. Indien nodig wordt dit aangepast, wat ook nu het geval is. Het betreft kleine wijzigingen zonder grote inhoudelijke impact, zoals eenvoudigere formuleringen. Er werd hier en daar ook iets geschrapt om de tekst leesbaarder te maken. Financiële weerslag Dit besluit heeft geen financiële gevolgen. Toepasselijke regelgeving Decreet basisonderwijs. Communicatie De dienst adviseert de communicatie als volgt: Interne communicatie: de leerkrachten worden in kennis gesteld. Externe communicatie: bespreking van de beslissing met de scholengemeenschap Stakabra. Besluit De gemeenteraad keurt met éénparigheid van stemmen het schoolwerkplan / pedagogisch project van GBS De Rekke goed. 08 Jaarverslag gemeente Feiten en doelstelling Het college van burgemeester en schepenen heeft in de zitting van 25 juni 2018 kennis genomen van het voorliggend ontwerp van jaarverslag over het dienstjaar Het verslag geeft in een bevattelijke vorm een overzicht van de samenstelling van de gemeentelijke organen en hun werking van het afgelopen jaar.

14 Financiële weerslag Dit besluit heeft geen financiële gevolgen. Communicatie Externe communicatie: bekendmaking via website na goedkeuring Bespreking: - Danielle Logiest, raadslid fractie N-VA: Er staan nog fouten in. Liesbeth Verhaert wordt als schepen vermeld. Vanaf 1 maart is Herman Jongenelen schepen, maar dat staat er niet in. De start van de secretaris was niet in december, maar in september. - Kim Dorikens, fractie Sp.a-GROEN: Ook de lijst van de investeringen is niet correct. De fietsenstalling aan het Ravenhof is niet gerealiseerd. We zouden p. 8 ook graag in een grotere druk zien. Besluit : De gemeenteraad verleent met éénparigheid van stemmen goedkeuring aan het jaarverslag over het dienstjaar 2017, mits volgende aanpassingen: vermelding schepen Herman Jongenelen m.i.v. 1 maart 2017, start van gemeentesecretaris Sandra Denis op 1 september 2017, schrappen fietsenstalling Ravenhof uit de investeringstabel. 09 Kosteloze grondafstand Familiestraat 33. Feiten en doelstelling Door notaris Marynen werd een ontwerp van akte opgemaakt houdende kosteloze grondafstand door : De heer CLAESSENS Marc Franciscus Eduardus, geboren te Kapellen op 15 januari 1955, en zijn echtgenote mevrouw HUIJBRECHTS Maria Francine, geboren te Stabroek op 23 december 1955, samenwonende te 2940 Stabroek Familiestraat 33, betreffende een perceel grond gelegen in de wegenis Familiestraat, thans gekadastreerd sectie C nummer 376/X3 voor een totale oppervlakte van 146,81 m². Deze afstand geschiedt in uitvoering van de voorwaarden opgelegd in de verkavelingsvergunning 118/263 afgeleverd op 30/6/2014. Financiële weerslag Dit besluit heeft geen financiële gevolgen. Toepasselijke regelgeving Artikel 43 2, 12 Gem. Decreet Communicatie De dienst adviseert de communicatie als volgt: Interne communicatie: het uittreksel wordt aan de instrumenterende notaris bezorgd Besluit De gemeenteraad keurt met éénparigheid van stemmen het ontwerp van akte kosteloze grondafstand goed door : De heer CLAESSENS Marc Franciscus Eduardus, geboren te Kapellen op vijftien januari negentienhonderd vijfenvijftig (rijksregister nummer ), en zijn echtgenote mevrouw HUIJBRECHTS Maria Francine, geboren te Stabroek op drieëntwintig december negentienhonderd vijfenvijftig (rijksregister nummer ), samenwonende te 2940 Stabroek Familiestraat 33 betreffende een perceel grond gelegen in de wegenis Familiestraat, thans gekadastreerd sectie c nummer 376/X3 voor een totale oppervlakte van 146,81 m². Deze afstand geschiedt in uitvoering van de voorwaarden opgelegd in de verkavelingsvergunning 118/263 afgeleverd op 30/6/2014.

15 De akte zal verleden worden door het kantoor van notaris Marynen en Godts. 10 Bestek heraanleg Noordbeek fase 2. Feiten en doelstelling: Door het studiebureau Sweco Belgium NV te 2800 Mechelen wordt het bestek nr.1m3d8e/17/85 ingediend, inhoudend de lastvoorwaarden voor het uitvoeren van Heraanleg Noordbeek fase 2. De werken worden geraamd op ,58 euro, excl. BTW, verdeeld onder de partijen Module 13 voor een bedrag van ,42 euro excl. BTW, AWV voor een bedrag van ,51 euro excl. BTW, Aquafin voor een bedrag van ,88 euro excl. BTW en gemeente Stabroek voor een bedrag van ,76 euro excl. BTW. De gunning is voorzien middels de openbare aanbesteding. Adviezen: Niet van toepassing. Toepasselijke regelgeving: Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, inzonderheid art. 57, betreffende de bevoegdheden van het college van burgemeester en schepenen, en latere wijzigingen; Het besluit van de gemeenteraad van 23 april 2007 houdende de bepaling van dagelijks bestuur en de aanpassingen aan dit besluit in gemeenteraadszitting van 24 januari 2011; De Wet van 15 juni 2006 op de overheidsopdrachten, inzonderheid art. 26 1, 1 a); Het KB van 15 juni 2011, artikel en artikel 43, 10 Gem. Decr. Bespreking: - Sandy Bellengé, raadslid fractie Open-VLD: Zitten de subsidies voor module 7 (openbare verlichting) en module 10 (schooluitgangen) hier bij in? - Rik Frans, burgemeester: Dat weet ik niet, dat moet worden nagekeken. Subsidies worden normaal niet vergeten. - Sam Gabriëls, onafhankelijk raadslid: In fase 1 zat module 7 bij een ander studiebureau. In de overname door Sweco is dat gesneuveld. - Sandy Bellengé, raadslid fractie Open-VLD: Moet dit nu beslist worden? Is het zo belangrijk dat we dit nu goedkeuren? - Rik Frans, burgemeester: Ja, want het moet worden aanbesteed. Als we het nu niet beslissen schuift alles een maand op. - Kim Dorikens, raadslid fractie Sp.a-GROEN: Het zou fijn zijn als zo n grote dossiers op een gemeenteraadscommissie komen. We hebben het ontwerp wel gezien, maar niets financieel. Wij zien dat nu enkel op tablet, we kunnen het niet volledig zien. - Sam Gabriëls, onafhankelijk raadslid: De stukken waren niet tijdig volledig ter beschikking. - Ludo Reyntjens, schepen: Je kan de werken moeilijk tegenhouden. - Kim Dorikens, raadslid fractie Sp.a-GROEN: Ik wil graag zo snel mogelijk duidelijkheid over deze punten. Verder is er quasi geen uitspraak over gehandicaptenparkeerplaatsen, er is wel een intentie, maar die staat nergens vermeld. Ik dat graag vermeld zien in het dossier. Er moet ook echt wel werk gemaakt worden van minder hinder. - Rik Frans, burgemeester: We zullen de gemeenteraadsleden hier snel over informeren. Wat minder hinder betreft zijn we waakzaam. - Sam Gabriëls, onafhankelijk raadslid: Wat de kruispunten betreft, ik heb daar mijn bedenkingen bij. - Rik Frans, burgemeester: Het kan niet anders dan dat kruispunten worden afgesloten, maar wij hopen dat dit telkens zo kort mogelijk is.

16 Besluit: De gemeenteraad keurt met 19 stemmen voor (Rik Frans, Herman Jongenelen, Veerle Nuyts, Ludo Reyntjens, Monique Hanswijk, Kim Dorikens, Danielle Logiest, Nico Van Bouwel, Ludo Claessens, An Vanalme, Jos Kauwenberghs, Corneel Keimes, Thomas Meylaerts, Lia Hendricks, Sandy Bellengé, Sam Gabriëls, Ingrid Kinders, Michel Demartelaere en Eric Dingemans) en 3 stemmen onthouding (Ken Deryck, Victor Dieltjens en Jef Leffelaer) goed: Art. 1. Art. 2. Art. 3. Het bestek met nr. 1M3D8E/17/85 inhoudend de lastvoorwaarden voor het uitvoeren van Heraanleg Noordbeek fase 2,opgesteld door het studiebureau Sweco Belgium NV te 2800 Mechelen. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten. De raming bedraagt ,58 euro, excl. BTW, verdeeld onder de partijen Module 13 voor een bedrag van ,42 euro excl. BTW, AWV voor een bedrag van ,51 euro excl. BTW, Aquafin voor een bedrag van ,88 euro excl. BTW en gemeente Stabroek voor een bedrag van ,76 euro excl. BTW. Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de open aanbesteding. Het standaard publicatieformulier wordt ingevuld en bekendgemaakt op nationaal niveau. Art. 4. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2018, budgetcode 2018/ /2/0200 (actie ). Art. 5. Het college van burgemeester en schepen wordt gemachtigd de nodige uitgaven te doen met betrekking tot het uitvoeren van vernieuwings- en/of aanpassingswerken aan openbare verlichting en nutsleidingen. 11 Lastvoorwaarden, raming en procedure restauratie buitenschrijwerk Ravenhof. Overwegende dat de ontwerpopdracht voor de opdracht RAVENHOF renovatie buitenschrijnwerk werd gegund aan Architectenbureau Bouwkunst & Design NV, Hoge Weg 191 te 2940 Stabroek; Overwegende dat in het kader van deze opdracht een bestek met nr. PAT werd opgesteld door de ontwerper, Architectenbureau Bouwkunst & Design NV, Hoge Weg 191 te 2940 Stabroek; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op ,98 excl. btw of ,62 incl. 21% btw ( ,64 Btw medecontractant); Overwegende dat voorgesteld wordt de opdracht te gunnen bij wijze van de openbare procedure; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht voorzien is in het investeringsbudget van 2018, op budgetcode /1/0705 (actie/raming / ) en dat de financiering gebeurt met eigen middelen; en in het meerjarenplan op het budget van 2019 Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 57, betreffende de bevoegdheden van het college van burgemeester en schepenen; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht; Gelet op de wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies, en latere wijzigingen; Gelet op de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, inzonderheid artikel 36; Gelet op het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten, en latere wijzigingen;

17 Gelet op het koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen; Bespreking: - Sandy Bellengé, raadslid fractie Open-VLD: We kunnen dit dossier beter meenemen naar het nieuwe bestuur. De bestemming van het gebouw is nog niet gekend. - Rik Frans, burgemeester: De vervanging van de ramen, dat gaat over borgen, bestendigen. Dat staat los van de herbestemming. - Veerle Nuyts, schepen: Door de nieuwe ramen kunnen er nieuwe perspectieven m.b.t. de bestemming komen. Stel dat je kantoorruimte wil verhuren, dan zal de interesse groter zijn als de ramen in orde zijn. - Herman Jongenelen, schepen: Het schrijnwerk is zo slecht, er oet dringend worden vervangen. - Kim Dorikens, raadslid fractie Sp.a-GROEN: Het is spijtig dat er nu pas eindelijk beweging in komt. En spijtig dat het nou zonder subsidie is, en ook dat het smeedwerk er niet bij is. Maar als je op de derde verdieping staat, dan weet je: hier moeten nieuwe ramen in. - Rik Frans, burgemeester: Het is nu niet veilig. - Sandy Bellengé, raadslid fractie Open-VLD: We kunnen de toegang weigeren. - Rik Frans, burgemeester: Of we kunnen de ramen vervangen. Besluit: Art. 1. De gemeenteraad keurt met De gemeenteraad keurt met 20 stemmen voor (Rik Frans, Herman Jongenelen, Veerle Nuyts, Ludo Reyntjens, Ken Deryck, Kim Dorikens, Victor Dieltjens, Danielle Logiest, Nico Van Bouwel, Ludo Claessens, An Vanalme, Jos Kauwenberghs, Corneel Keimes, Thomas Meylaerts, Lia Hendricks, Sam Gabriëls, Ingrid Kinders, Jef Leffelaer, Michel Demartelaere en Eric Dingemans) en 2 stemmen onthouding (Monique Hanswijk en Sandy Bellengé) het bestek met nr. PAT en de raming voor de opdracht RAVENHOF renovatie buitenschrijnwerk goed, opgesteld door de ontwerper, Architectenbureau Bouwkunst & Design NV, Hoge Weg 191 te 2940 Stabroek. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten. De raming bedraagt ,98 excl. btw of ,62 incl. 21% btw ( ,64 Btw medecontractant). Art. 2. Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de openbare procedure. Art. 3. De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld en bekendgemaakt op nationaal niveau. Art. 4. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2018, op budgetcode /1/0705 (actie/raming / ) en in het meerjarenplan op het budget van Kaderovereenkomst met netbeheerder. Feiten en doelstelling Fluvius (Eandis) biedt het gemeentebestuur ondersteuning aan bij het energiebeheer van de gebouwen en de openbare verlichting. Het aanbod aan mogelijke ondersteuning is vastgelegd in een Kaderovereenkomst. Deze bepaalt de algemene modaliteiten van de samenwerking tussen de gemeente en de netbeheerder en vormt de basis voor de contracten die voor elk project bijkomend kunnen worden afgesloten. Specifieke overeenkomsten zijn bvb.: Indien aan de vraag van de gemeente kan voldaan worden door het aanbieden van een consultancydienstverlening zal hiervoor een afzonderlijke specifieke overeenkomst gesloten worden tussen de gemeente en DNB. Indien een projectaanpak aangewezen is kan een specifieke projectovereenkomst worden afgesloten.

18 Daarnaast kan de DNB ook een financiering ter beschikking stellen van de gemeente indien deze dit wenst. De kaderovereenkomst bepaalt de modaliteiten en voorwaarden volgens dewelke DNB de financiering zal verstrekken en de gemeente het gefinancierde bedrag zal terugbetalen. De prijs voor de geleverde energiediensten wordt bepaald in de specifieke overeenkomsten en omvat investeringskosten, studiekosten, Gemeente Stabroek keurde de kaderovereenkomst goed op 25 oktober De overeenkomst liep tot 1 juni Om de samenwerking verder te kunnen garanderen, kan de kaderovereenkomst verlengd worden tot 1 april 2019, aan de hand van een addendum. Het is de bedoeling dat Fluvius (Eandis) daarna met een voorstel tot hernieuwing van de samenwerking komt. Financiële weerslag Dit besluit heeft geen financiële gevolgen. Communicatie De dienst adviseert de communicatie als volgt: Interne communicatie: - Externe communicatie: het collegebesluit en addendum wordt overgemaakt aan Fluvius. Besluit De gemeenteraad keurt met éénparigheid van stemmen de kaderovereenkomst met Fluvius goed en gaat akkoord om dit te verlengen tot 1 april Het addendum wordt als bijlage toegevoegd bij de kaderovereenkomst. De overige bepalingen van de kaderovereenkomst blijven van kracht. 13 Retributiereglement papiercontainers. Feiten en doelstelling Momenteel worden papier en karton maandelijks opgehaald. De ophaling gebeurt in bulk, waarbij het papier en karton in dozen of samengebonden met natuurtouw worden aangeboden. Voorstel is om papiercontainers ter beschikking te stellen van de inwoners, omdat dit gebruiksvriendelijker is voor de inwoners en meer ergonomisch voor de ophaler. Ook zorgt het aanbieden van papier en karton in containers voor een properder straatbeeld voor/tijdens/na de ophaaldagen. De inwoners zijn niet verplicht om een papiercontainer aan te schaffen. Naast via papiercontainers mag papier en karton nog steeds aangeboden worden in dozen of samengebonden met natuurtouw. De inwoners dienen niet te betalen voor de ophaling van het papier, enkel voor de huur van de containers. Dit bedraagt 3 euro/jaar voor een 120L en 4,2 euro/jaar voor een 240L. Adviezen n.v.t. Financiële weerslag De uitgave werd voorzien onder actie , raming , budgetsleutel 2018/ /2/0300 Communicatie De dienst adviseert de communicatie als volgt: Interne communicatie: - Externe communicatie: De gemeenteraadsbeslissing wordt overgemaakt aan IGEAN. Bespreking: - Jef Leffelaer, raadslid fractie Vlaams Belang: Dit is door onze fractie (Guido Van Gansen) vroeger al aangebracht. Het excuus was toen dat de camion niet was aangepast. - Rik Frans, burgemeester: De techniek staat niet stil. De uitrusting staat nu wel op punt. De vrachtwagens worden om de zoveel jaren vervangen.

19 - Kim Dorikens, raadslid fractie Sp.a-GROEN: Is het een forfaitair bedrag? - Rik Frans, burgemeester: Het is een retributie. Er moet wel een voorschot worden betaald van 10 euro. Komt samen met de verrekening van de groene en grijze container op 1 factuur. - Monique Hanswijk, raadslid fractie Open-VLD: Vele mensen gebruiken een wasmand. Dat is ook heel praktisch. - Rik Frans, burgemeester: Dat is niet zo goed voor de rug. - Monique Hanswijk, raadslid fractie Open-VLD: Waar moeten de mensen al die bakken plaatsen? - Rik Frans, burgemeester: Er is geen verplichting voor wie het niet wil. Besluit De gemeenteraad keurt met éénparigheid van stemmen het retributiereglement voor de papiercontainers goed zoals verder weergeven. Het reglement is van kracht vanaf 1 januari 2019 en luidt als volgt: Art. 1: Met ingang van wordt een retributie gevestigd op het ter beschikking stellen van volgende recipiënten: 1. Papiercontainer 120 liter 2. Papiercontainer 240 liter 3. Papiercontainer liter Art. 2: Het bedrag van de retributie is verschuldigd door de persoon die de dienstverlening aanvraagt. Art. 3: Retributies De retributie waarvan sprake in artikel 1 wordt vastgesteld als volgt: 1. Papiercontainer 120 liter 3 euro/jaar 2. Papiercontainer 240 liter 4,2 euro/jaar 3. Papiercontainer liter 36 euro/jaar Elke eerste werkdag van de maand wordt 1/12 van dit bedrag in mindering gebracht van het voorschot van het aansluitpunt. Bij een wisseling van volume in de loop van de maand, zal het maandelijkse bedrag voor het initiële volume aangerekend worden tot het einde van die maand. De volgende maand zal het maandbedrag van het nieuwe volume aangerekend worden. Voorschot De retributie wordt betaald met voorschotten. Als het aansluitpunt nog geen voorschot heeft voor de inzameling van huisvuil of gft+, dan wordt er in opdracht van de gemeente een uitnodiging tot betaling van een voorschot verstuurd. Elk betaald voorschot blijft verbonden aan het betrokken aansluitpunt dat beroep wenst te doen op de dienstverlening. Voor het gebruik van de papiercontainer wordt maandelijks het daarmee samenhangend bedrag van de retributie van het voorschot afgehouden. De voorschotbedragen voor de papiercontainers zijn: 120 l 240 l l 10,00 12,00 100,00 Als een aansluitpunt gebruik maakt van zowel een huisvuilcontainer en/of een gft+-container als een papiercontainer, worden de voorschotbedragen samen geteld. Drempelbedrag Wanneer het voorschot daalt onder het drempelbedrag ontvangt het aansluitpunt een nieuwe uitnodiging tot betaling van een voorschot. Dit voorschot kan afwijken van het initiële voorschot en wordt berekend op het geraamde gebruik van de dienstverlening voor het volgende jaar.

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad.

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. Provincie Gemeente Arrondissement ANTWERPEN STABROEK ANTWERPEN Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. Zitting van 22 oktober 2018 Aanwezig : Frans Rik - Burgemeester Jongenelen Herman, Nuyts Veerle,

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

GEMEENTERAAD Zitting van 25 september 2017.

GEMEENTERAAD Zitting van 25 september 2017. GEMEENTERAAD Zitting van 25 september 2017. Aanwezig : Verontschuldigd : Frans Rik - Burgemeester Jongenelen Herman, Nuyts Veerle - schepenen Reyntjens Ludo - Vervangend schepen Van der Brempt Tom - Schepen

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van het college van Burgemeester en Schepenen

Uittreksel uit de notulen van het college van Burgemeester en Schepenen Provincie Gemeente Arrondissement ANTWERPEN STABROEK ANTWERPEN Uittreksel uit de notulen van het college van Burgemeester en Schepenen Zitting van 23 april 2018 Aanwezig : Frans Rik - Burgemeester-Voorzitter

Nadere informatie

Statuten projectvereniging Berg en Nete

Statuten projectvereniging Berg en Nete 1 STATUTEN Statuten projectvereniging Berg en Nete Hoofdstuk 1: naam, zetel, doelstellingen en duur Artikel 1 - Naam van de projectvereniging De projectvereniging wordt genoemd projectvereniging Berg en

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

INSTALLATIEVERGADERING Zitting van 3 januari 2019.

INSTALLATIEVERGADERING Zitting van 3 januari 2019. INSTALLATIEVERGADERING Zitting van 3 januari 2019. Aanwezig : Dorikens Kim, Dieltjens Victor, Kwick Veerle, Frans Rik, Jongenelen Herman, Reyntjens Ludo, Van der Brempt Tom, Keimes Corneel, Logiest Danielle,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD Zitting van 23 januari 2017.

GEMEENTERAAD Zitting van 23 januari 2017. GEMEENTERAAD Zitting van 23 januari 2017. Aanwezig : Verontschuldigd : Frans Rik - Burgemeester Verhaert Liesbeth, Nuyts Veerle - schepenen Reyntjens Ludo - Vervangend schepen Van der Brempt Tom - Schepen

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad.

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. Provincie Gemeente Arrondissement ANTWERPEN STABROEK ANTWERPEN Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. Zitting van 23 oktober 2017 Aanwezig : Frans Rik - Burgemeester Jongenelen Herman, Nuyts Veerle

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest.

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest. Statuten ADOMA Artikel 1 Er wordt een adviesraad voor milieu en natuur opgericht, hierna Adviesraad voor Duurzame Ontwikkeling en Milieu van de stad Antwerpen (afgekort ADOMA) genoemd. De ADOMA is tevens

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 1. Verslag vorige zitting: zie bijlage. Het schepencollege agendeert opnieuw de punten 2 tot en met 7 om overeenkomstig

Nadere informatie

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Overzicht Inleiding 1. Interlokale vereniging A. Inleiding B. Oprichting C. Beheerscomité D. Beherende gemeente E. Personeel Overzicht: 2. De projectvereniging

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Projectvereniging Kempens Karakter - Statuten

Projectvereniging Kempens Karakter - Statuten Projectvereniging Kempens Karakter - Statuten HOOFDSTUK 1: NAAM, ZETEL, DOELSTELLINGEN EN DUUR Artikel 1 Naam van de projectvereniging De projectvereniging werd op 16 november 2007 opgericht onder de naam

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 17 september 2012, 20.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Jan VAN BRUSSELT Leden : Maria Elisabeth DEPRET, Ingrid

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering 2. Meerjarenplan aanpassing 1 2014-2019 van de 6 Glabbeekse kerkfabrieken.

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 20 januari 2016 Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend.

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend. VERSLAG Verslag: raad Datum: donderdag 22 februari 2018 om 20 uur Plaats: t Paviljoen, Blokstraat 2 te 9170 Sint-Gillis-Waas Aanwezig: De heer P. Buytaert, voorzitter De Keyzer E, Van Dorsselaere R, Van

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd.

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd. Wichelen, 17/10/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van donderdag 21 februari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD Goedgekeurd door de cultuurraad op 26 november 2008. Goedgekeurd op de Gemeenteraad van 17 december 2008 Hoofdstuk

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

zitting van dinsdag 23 januari 2018

zitting van dinsdag 23 januari 2018 zitting van dinsdag 23 januari 2018 Openbare zitting 01 Jan Vlemincktoren - Restauratie en herbestemming - goedkeuring bestek De Jan Vlemincktoren is een beschermd monument. Dit houdt in dat een renovatie,

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten Kristel, Thans

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME STATUTEN RAAD VOOR TOERISME Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Raad voor Toerisme". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens

Nadere informatie

OVEREENKOMST BETREFFENDE DE OPRICHTING VAN EEN INTERLOKALE VERENIGING AULAM

OVEREENKOMST BETREFFENDE DE OPRICHTING VAN EEN INTERLOKALE VERENIGING AULAM OVEREENKOMST BETREFFENDE DE OPRICHTING VAN EEN INTERLOKALE VERENIGING AULAM Tussen de hierna vermelde steden en/of gemeenten en alhier vertegenwoordigd zoals nader aangeduid, is overeengekomen een interlokale

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 20 februari 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 20 februari 2018 De OCMW-raad OCMW-raad dinsdag 20 maart 2018 Aanwezig: Sebastian Vande Ginste, OCMW-voorzitter Alexis Beernaert, Stefanie Costenoble, Robin Declerck, Liesbeth Gellinck, Anneloor Laevens, Hilde Naessens, Els Sarazyn,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 maart 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

Werden benoemd als: a) Voorzitter van de raad van bestuur: b) Secretaris van de raad van bestuur: c) Penningsmeester: d) Afgevaardigde bestuurder:

Werden benoemd als: a) Voorzitter van de raad van bestuur: b) Secretaris van de raad van bestuur: c) Penningsmeester: d) Afgevaardigde bestuurder: Overwegende dat een voorstel werd uitgewerkt voor het oprichten van een vereniging zonder winstoogmerk met als doel het creëren van sociale verblijfsaccommodatie die zich vooral richt op groepen en waarbij

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

INTERLOKALE VERENIGING. (W)INtegratie Vereniging volgens het decreet van 6/7/2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking

INTERLOKALE VERENIGING. (W)INtegratie Vereniging volgens het decreet van 6/7/2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking INTERLOKALE VERENIGING (W)INtegratie Vereniging volgens het decreet van 6/7/2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking OVEREENKOMST MET STATUTAIRE DRAAGKRACHT Tussen Het gemeentebestuur van Koksijde,

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING Algemeen beleid. 1. Integrale veiligheid algemene machtiging voor het gebruik van zichtbare verplaatsbare

Nadere informatie

GO-raM. Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas

GO-raM. Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas * 2019 GO-raM Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas Op maandag 21 januari 2019 om 20.00 uur vergadert de Merksplasse gemeenteraad/ocmwraad in de raadzaal van het gemeentehuis. Je bent van harte

Nadere informatie

De gemeente Gistel, vertegenwoordigd door de heer Erwin De Clercq, schepen van cultuur;

De gemeente Gistel, vertegenwoordigd door de heer Erwin De Clercq, schepen van cultuur; Statuten Ginter Benaming: GINTER, Intergemeentelijke Cultuurpartners Rechtsvorm: projectvereniging Zetel: Snellegemsestraat 1, 8210 Zedelgem Onderwerp akte De gemeente Gistel, vertegenwoordigd door de

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

GEMEENTERAAD Zitting van 26 juni 2017.

GEMEENTERAAD Zitting van 26 juni 2017. GEMEENTERAAD Zitting van 26 juni 2017. Aanwezig : Verontschuldigd : Frans Rik - Burgemeester Reyntjens Ludo - Vervangend schepen Van der Brempt Tom - Schepen Van Haute Chris - Voorzitter OCMW en schepen

Nadere informatie

Regionaal Landschap Schelde- Durme

Regionaal Landschap Schelde- Durme 1 STATUTEN Projectvereniging Regionaal Landschap Schelde- Durme 1.1 HOOFDSTUK 1: NAAM, ZETEL, DOELSTELLINGEN EN DUUR Artikel 1 - Naam van de projectvereniging De projectvereniging wordt genoemd projectvereniging

Nadere informatie

Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur

Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur Artikel 1. Oprichting Het gemeentebestuur richt, op initiatief van de milieuverenigingen van Dilbeek, een gemeentelijke adviesraad voor milieu en

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul,

Nadere informatie

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Vergadering van 16 maart 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Schuermans

Nadere informatie

BEKENDMAKING BESLUIT GEMEENTERAAD Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet STATUTEN INTERLOKALE VERENIGING

BEKENDMAKING BESLUIT GEMEENTERAAD Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet STATUTEN INTERLOKALE VERENIGING BEKENDMAKING BESLUIT GEMEENTERAAD Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet GOEDKEUREN ONTWERP VAN STATUTEN HOUDENDE OPRICHTING INTERLOKALE VERENIGING VOOR DE EXPLOITATIE VAN HET MILIEUPARK DATUM BESLISSING:

Nadere informatie

Akte Oprichting gecoördineerde versie

Akte Oprichting gecoördineerde versie Akte Oprichting gecoördineerde versie Benaming: OVED: Overlegplatform voor energiedeskundigen Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk Zetel: 9050 Gentbrugge, Kerkstraat 108 TITEL 1 NAAM ZETEL DOEL -

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017 ZITTING VAN DE RAAD VAN 23 NOVEMBER 2017 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

001 Personeel - inzet preventieadviseur voor de politiezone Kempenland

001 Personeel - inzet preventieadviseur voor de politiezone Kempenland NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 FEBRUARI 2015 Aanwezig: Surkyn Sonja - voorzitter Schepens Michel, Pernet Godelieve, Maes Benny, Deckers Hilde, Debruyne Katrien, Jeunen Maria, Dieltjens

Nadere informatie

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015 Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015 Aanwezig: Verbist Els, voorzitter Janssens Sonja, ondervoorzitter Frans Rik, burgemeester Dorikens Herman, Janssens Jan, Maes Odette, Lietaer

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 SEPTEMBER 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 SEPTEMBER 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 SEPTEMBER 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Patrick Vansweevelt: raadsleden; Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Eva Poelemans: algemeen directeur

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 15 mei 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 15 mei 2018 De OCMW-raad OCMW-raad dinsdag 19 juni 2018 Aanwezig: Sebastian Vande Ginste, OCMW-voorzitter Alexis Beernaert, Stefanie Costenoble, Robin Declerck, Lode Degrieck, Anneloor Laevens, Hilde Naessens, Els Sarazyn, Marie-Paule

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014 Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014 Aanwezig: Verbist Els; voorzitter Frans Rik; burgemeester Pauwels Koen, Dorikens Herman, Vanhove Johnny, Lietaer Bart, Van den Bergh

Nadere informatie

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter.

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 : Doelstelling Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de GECORO zijn bevoegdheid uitoefent overeenkomstig het besluit van de gemeenteraad van 17 december

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement feestcomité Meerdonk

Huishoudelijk reglement feestcomité Meerdonk Huishoudelijk reglement feestcomité Meerdonk Artikel 1 - Verwijzing naar wettelijke basis De gemeenteraadbeslissing van 7 maart 2013 tot de delegatie van budgethouderschap aan wijkcomités en burgerinitiatieven.

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris Ursula Bervoets: raadslid De voorzitter

Nadere informatie

Raad 22.09.2014. De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 03.

Raad 22.09.2014. De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 03. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 22 september 2014 Aanwezig: Verontschuldigd: Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet;

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet; Agendapunt nr. 14: VASTSTELLEN REGLEMENT ADVIESRAAD VOOR LOKALE ECONOMIE DE GEMEENTERAAD Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet; Gelet op de omzendbrief BB 2007/03 van

Nadere informatie

Statuten. met ingang van 1 januari 2019 {1}

Statuten. met ingang van 1 januari 2019 {1} Statuten met ingang van 1 januari 2019 {1} Artikel 1: naam De gemeenten Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar, richten samen een projectvereniging op in het kader van het decreet van 6 juli 2001

Nadere informatie

STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS

STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS 1. Naam, zetel, doel en duur van de vereniging. Artikel 1: De vereniging draagt de naam VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS, afgekort VOR. Artikel 2: De zetel

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD TE LICHTERVELDE

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD TE LICHTERVELDE STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD TE LICHTERVELDE Gelet op de eerdere oprichting van de gemeentelijke Culturele Raad in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende organisatie van het

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement OUDERRAAD BO. De Boomgaard Gent.

Huishoudelijk Reglement OUDERRAAD BO. De Boomgaard Gent. Huishoudelijk Reglement OUDERRAAD BO. De Boomgaard Gent. Ouderwerking omvat alle vormen van participatie door ouders in de Stedelijke Freinetschool De Boomgaard. De ouderraad overkoepelt de ouderwerking

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, DE FEYTER Karine, VANDERSTRAETEN Anja, RAES

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur Goedkeuren statutenwijziging projectvereniging Regionaal Landschap Schelde-Durme DE RAAD, Gelet op het

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 21 augustus 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 21 augustus 2018 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van dinsdag 18 september 2018 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 21 augustus

Nadere informatie

GEMEENTERAAD Zitting van 26 november 2018.

GEMEENTERAAD Zitting van 26 november 2018. GEMEENTERAAD Zitting van 26 november 2018. Aanwezig : Verontschuldigd : Frans Rik - Burgemeester Jongenelen Herman, Nuyts Veerle, Reyntjens Ludo, Van der Brempt Tom - schepenen Van Haute Chris - Voorzitter

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht 18.02.2013 Dit document vervangt de vorige uitgave van 14.05.2007 1. Oprichting en doelstelling Artikel 1: Oprichting en benaming Er wordt voor de gemeente Brecht

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD Zitting van 22 januari 2018.

GEMEENTERAAD Zitting van 22 januari 2018. GEMEENTERAAD Zitting van 22 januari 2018. Aanwezig : Verontschuldigd : Frans Rik - Burgemeester Jongenelen Herman, Nuyts Veerle, Reyntjens Ludo, Van der Brempt Tom - schepenen Hanswijk Monique, Deryck

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn PROVINCIE LIMBURG ARRONDISSEMENT MAASEIK OCMW HOUTHALEN-HELCHTEREN Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van: 16/03/2017 om 18.35 uur Aanwezig: Mustafa Aytar, voorzitter Göksal Kanli,

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren

Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren Titel I. Naam, zetel Artikel 1 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de benaming Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren.

Nadere informatie