GEMEENTERAAD Zitting van 23 januari 2017.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTERAAD Zitting van 23 januari 2017."

Transcriptie

1 GEMEENTERAAD Zitting van 23 januari Aanwezig : Verontschuldigd : Frans Rik - Burgemeester Verhaert Liesbeth, Nuyts Veerle - schepenen Reyntjens Ludo - Vervangend schepen Van der Brempt Tom - Schepen Van Haute Chris - Voorzitter OCMW en schepen zonder stemrecht Hanswijk Monique, Deryck Ken, Dorikens Kim, Dieltjens Victor, Kwick Veerle, Jongenelen Herman, Logiest Danielle, Van Bouwel Nico, Vanalme An, Kauwenberghs Jos, Keimes Corneel, Meylaerts Thomas, Hendrickx Lia, Bellengé Sandy, Gabriels Sam, Kinders Ingrid, Leffelaer Jozef, Demartelaere Michel, Denys Lesley - raadsleden Van Damme Melissa - Vervangend secretaris Claessens Ludo - Raadslid Joppen Luc - Gemeentesecretaris OPENBARE ZITTING 01 Goedkeuring verslag vorige zitting. Het verslag van de vorige zitting, wordt met éénparigheid van stemmen goedgekeurd. 02 Wijziging samenstelling raadscommissies. De gemeenteraad akteert dat de samenstelling van de raadscommissies wijzigt naar aanleiding van het ontslag van de heer Jacques De Swaene en mevrouw Els Verbist. Huidige samenstelling: Commissie grondgebiedszaken Titularissen Thomas Meylaerts (NVA) voorzitter Ludo Reyntjens (NVA) Veerle Kwick (NVA) Jacques De Swaene (NVA) Sam Gabriels (CD&V) Nico Van Bouwel (CD&V) Ludo Claessens (Open VLD) Sandy Bellengé (Open VLD) Ingrid Kinders (SPa - Groen) Lia Hendrickx (Spa - Groen) Victor Dieltjens (Vlaams Belang) Jef Leffelaer (Vlaams Belang) Vervangers Jos Kauwenberghs (NVA) An Vanalme (NVA)

2 Danielle Logiest (NVA) Tom Van der Brempt (CD&V) Monique Hanswijk (Open VLD) Kim Dorikens (SPa - Groen) Corneel Keimes (Spa Groen) Ken Deryck (Vlaams Belang) Commissie Bestuursorganisatie: Titularissen Herman Jongenelen (CD&V) voorzitter Tom Van der Brempt (CD&V) Liesbeth Verhaert (CD&V) Rik Frans (NVA) Veerle Nuyts (NVA) Jos Kauwenberghs (NVA) An Vanalme (NVA) Danielle Logiest (NVA) Sandy Bellengé (Open VLD) Kim Dorikens (SPa - Groen) Corneel Keimes (Spa Groen) Ken Deryck (Vlaams Belang) Vervangers Nico Van Bouwel (CD&V) Els Verbist (NVA) = Lesley Denys Ludo Reyntjens (NVA) = Michel Demartelaere Veerle Kwick (NVA) Ludo Claessens (Open VLD) Ingrid Kinders (SPa - Groen) Lia Hendrickx (Spa - Groen) Victor Dieltjens (Vlaams Belang) Jef Leffelaer (Vlaams Belang) Besluit De gemeenteraad akteert dat de commissie grondgebiedszaken als volgt wijzigt naar aanleiding van het ontslag van de heer Jacques De Swaene: titularis Jacques De Swaene wordt vervangen door Michel Demartelaere en titularis Ludo Reyntjes wordt vervangen door Danielle Logiest, vervanger Danielle Logiest wordt vervangen door Lesley Denys. De commissie bestuursorganisatie wijzigt als volgt, naar aanleiding van het ontslag van mevrouw Els Verbist: vervanger Els Verbist wordt vervangen door Lesley Denys en vervanger Ludo Reyntjes wordt vervangen door Michel Demartelaere. 03 Wijziging samenstelling mobiliteitscommissie. Feiten en doelstelling De gemeenteraad neemt kennis van het voorstel om de mobiliteitscommissie uit te breiden met een lid van de oppositie en de commissie als volgt samen te stellen: Burgemeester Schepen van openbare werken Schepen van mobiliteit Afgevaardigde Pz Noord Mobiliteitsambtenaar Ambtenaar van de dienst openbare werken

3 Verantwoordelijke magazijn Afgevaardigde oppositie Besluit De raad gaat over tot geheime stemming om een lid van de oppositie aan te stellen. De uitslag van de stemming luidt: afgevaardigde oppositie: Ludo Claessens: 17 stemmen, Lia Hendrickx: 4 stemmen, Jef Leffelaer: 3 stemmen. Bijgevolg wordt raadslid Ludo Claessens afgevaardigd om deel te nemen aan de mobiliteitscommissie. 04 Wijziging samenstelling gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening. Feiten en doelstelling Naar aanleiding van de aanstelling van mevrouw Chris Van Haute als OCMW voorzitter wijzigt de samenstelling van de commissie ruimtelijke ordening. Huidige samenstelling: Matthysen Lutgarde Voorzitter Aerts Christel Secretaris Frans Rik Burgemeester Volckaerts Leona, Mous Lia, Callens Tom, Simons André, Meersmans Marc, Smet Elisabeth, Meersmans Wouter, Bouckaert Raphael titularissen Dehaes Walter, Verhaert Ini, Anthonissen Helena, De Schutter Frans, Hertogs Steven, D'Hoine André, Van Den Bergh Ludo, Van Mol Leo vervangers Van Haute Chris, Hanswijk Monique, Dorikens Herman Besluit De Raad akteert dat mevrouw Chris Van Haute namens NVA wordt vervangen door de heer Alex Vandemeulebroecke. 05 Princiepsbeslissing tot het vervangen van de huidige schoolraad. De gemeenteraad, Gelet op het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad, inzonderheid artikel 12, 1, laatste lid. Overwegende dat de huidige mandaten van de schoolraad normaliter aflopen op 31 maart Overwegende dat de schoolraad wordt samengesteld door verkiezingen. Overwegende dat er uiterlijk tot 13 januari 2017 de mogelijkheid is geboden om de oprichting van een ouderraad, een pedagogische raad en een leerlingenraad te vragen en dat hiervan geen gebruik is gemaakt door de volgende geledingen: de ouders om een ouderraad op te richten. het personeel om een pedagogische raad op te richten. de leerlingen om een leerlingenraad op te richten. Overwegende dat de schoolraad bijgevolg niet door aanduiding zal worden samengesteld. Overwegende dat het schoolbestuur de schoolraad informeerde en de opdracht gaf tot het opstellen van een verkiezingsreglement. Gezien het advies van 30 januari 2017 van de schoolraad. Gelet op het gemeentedecreet.

4 Besluit: De gemeenteraad beslist met éénparigheid van stemmen dat er verkiezingen dienen te worden georganiseerd voor de geledingen ouders en personeel. De schoolraad dient hierover geïnformeerd te worden. De gemeenteraad geeft de opdracht aan de schoolraad tot het opstellen van een verkiezingsreglement. 06 Mogelijkheid tot vraagstelling door de raadsleden. Aan de raadsleden wordt de mogelijkheid gegeven vragen te stellen. Hiervan wordt gebruik gemaakt als volgt: Vlaams Belang: Hoeveel defibrilator toestellen zijn er beschikbaar of zijn er geplaatst in de openbare gebouwen van onze gemeente? Zo ja, waar zijn ze geplaatst en worden ze vakkundig onderhouden. Is er een duidelijke gebruiksaanwijzing aanwezig en is er personeel die deze toestellen kan bedienen. Moest dit niet het geval zijn, kan deze meerderheid misschien overwegen om er enkele aan te schaffen. Na onderzoek weet ik dat de prijzen rond de 850 euro schommelen en dat ze kwalitatief goed zijn. Deze toestellen kunnen in afwachting van de hulpdiensten levens redden, ik bekijk het in het kader van de steeds ouder wordende bevolking in onze gemeente. We hebben 3 AED toestellen, in de hal van het sportcentrum achter het gemeentehuis, in de hal van de sporthal Attenhoven en op het Frans Oomsplein. Vorig jaar zijn de toestellen gecontroleerd en de batterijen vervangen, dit jaar zal er een onderhoudscontract worden afgesloten. Als het toestel uit de kast genomen wordt vertelt de AED zelf wat er dient te gebeuren, iedereen mag een AED gebruiken zonder opleiding, het toestel detecteert zelf of een elektrische schok het slachtoffer kan helpen en kan niet verkeerd gebruikt worden. Onze gemeente is een hartveilige gemeente, in samenwerking met het rode kruis worden om de 3 jaar opleidingen georganiseerd voor het gemeentepersoneel en de bevolking (laatste 2015). Een paar jaar geleden is er iemand gereanimeerd met de AED van het sportcentrum. Door Raadslid Jef Leffelaer wordt voorgesteld om de AED aan de Dexia bank te verplaatsen naar het sociaal centrum en om een nieuwe AED aan te kopen voor het administratief centrum. Deze vraag zal doorgegeven worden aan de dienst gemeentewerken om de mogelijkheden te onderzoeken. Sp.a-GROEN CBS 12/12/16 o Pt.40 Aanvullend Reglement betreffende invoering beperkt verkeer in de Rode Weg => Is dit hetzelfde regime als voor het stuk Parijse weg van Bonapartelaan tot aan s Hertogendijk? De huidige situatie werd opgefrist. Er stond een F45 (doodlopende straat), dat niet correct was en er was een uitzondering voor fietsers dat tweemaal vermeld werd op de onderborden (dit mag niet in de verkeerswetgeving). In realiteit werden bromfietsers klasse A ook toegelaten, al was dit niet opgenomen in de verkeersreglementering van Nu zou de realiteit met het aanvullende reglement hetzelfde moeten zijn. Het is niet de bedoeling om doorgaand verkeer te stimuleren.

5 CBS 19/12/16 o Pt.16 Leveren en plaatsen keukeninrichting Heuveltje => Wat wordt er precies vervangen in de keuken? Staat hier een engagement van de jeugd tegenover want in het verleden dikwijls vuil achtergelaten? De keuken wordt vergroot door de oude wc s er naast af te breken en er één grote ruimte van te maken. De vloer zal worden vernieuwd, de muren worden opnieuw betegeld en het plafond zal worden vervangen. Ook de elektriciteit en de water en gasleidingen zullen worden aangepast. Er komen nieuwe toestellen, tafels en kasten. Het oudercomité van de scouts zal het onderhoud mee begeleiden. o Pt.36 Bouwtoelating Gemeentebestuur Stabroek, Oud Broek 2 => Wat is nabestemming en wordt deze door et Agentschap Onroerend Erfgoed toegelaten? Het advies van Agentschap Onroerend Erfgoed, met referentie 4.002/10000/D afgeleverd op 20 oktober 2016, was gunstig met voorwaarden: Het voormeld gebouw heeft binnen de site van het kasteel weinig intrinsieke erfgoedwaarde. Het gebouw staat reeds lang leeg en bevindt zich in een vervallen toestand. Wij hebben geen principiële bezwaren tegen de sloping. Gelet op het gezicht vanuit het kasteel is het belangrijk aandacht te schenken op de nabestemming van deze plek. Gunstig onder voorwaarden De sloping kan enkel gunstig geadviseerd worden wanneer wij kennis hebben van de geplande nabestemming van deze plek. De vergunningsverlener dient de volgende voorwaarden op te nemen in de vergunning: De nabestemming moet gekend zijn voor de sloping en aan onze diensten voorgelegd voor toelating. De visie van het bestuur is om de nabestemming open te laten zodat de grandeur van het kasteel volledig tot zijn recht komt. Vragen vorige gemeenteraden. o Stand van zaken telling vrachtwagens in dorpskernen? Is er al een nieuwe telling gebeurd zodat er met vergelijking naar hogere overheid kan worden gestapt om probleem van gestegen aantal vrachtwagens op secundaire en gemeentelijke wegen aan te klagen? Tellingen zie bijlage. Pz Noord: Wij plannen nu nog vergelijkende tellingen in Hoogeind, Laageind, Dorpsstraat en Abtsdreef. Deze zijn nog niet kunnen gebeuren door defecte kastjes enerzijds en een panne in de software voor het uitlezen nu. Burgemeester Rik Frans zal de ontbrekende tellingen nogmaals opvragen via het politiecollege. Raadslid Monique Hanswijk vraagt of er eventueel telkasten kunnen geleend worden van andere gemeentebesturen. Deze vraag wordt doorgegeven aan de dienst mobiliteit. o Voortgang koopwoningen Arro? ARRO heeft een onderhandelingsprocedure opgestart. Volgende week starten verschillende aannemers met de herstellingswerken en het verder afwerken van de koopwoningen. Deze moeten tegen einde maart wind-en regendicht zijn. Het streefdoel van ARRO is om in het najaar 2017 de 23 woningen te verkopen, wanneer ook de wegenis aangelegd is.

6 o Stand van zaken parking Ravenhof? Mogelijkheid van verlichting op pad naar huidige parking? Zie CBS 23/01 punt 11, overleg 1/2/2017. Er is reeds overleg geweest met de buurtbewoners. Een nieuw overleg met de Nederlandse partners is gepland, hier zal tevens een voorstel gedaan worden om de huidige parking te verbeteren en voor het plaatsen van schaduwverlichting. Deze parking wordt onderhouden door het Agentschap Natuur en Bos. Toelichting over het dossier zal gegeven worden in de commissie grondzaken als er schot in de zaak komt. o Stand van zaken van wasstraat op magazijn? Hoe is het nu geregeld met het afvalwater (cfr. milieuvergunning voor max 3 wagens te poetsen per dag en wat met vrachtwagens?)? De aanvraag van de milieuvergunning werd gedaan bij de provincie (poetsen van 3 voertuigen per dag (ongeacht auto, camion, veegwagen, ). De procedure loopt. In bijlage: plan huidig project en een foto van een gelijkaardig project. Dit om een correct beeld te vormen. Het correct afvoeren van afvalwater brengt een meerkost met zich mee maar het gemeentebestuur heeft in deze wel een voorbeeldfunctie te vervullen. o Stand van zaken bareel Danckerseweg? De offertes voor het plaatsen van de bareel zijn binnen, de technische gegevens worden deze week nagekeken. Gunning is voorzien in februari. De leveringstermijn voor de slagboom is ongeveer 8 weken. Er zijn ondertussen ook offertes gevraagd voor de bekabelingswerken, elektriciteitsaansluiting en internetaansluiting. De bestelbon voor het plaatsen van de camera werd reeds in het college goedgekeurd. Afwachting goedkeuring van de privacy commissie. Door de raadsleden wordt nadere info gevraagd betreffende het systeem. Schepen Reyntjens licht toe dat de bareel met camera gelinkt is aan GSM nummers en dat men deze eenvoudig kan openen met het versturen van een sms. Andere Wat werd er deze legislatuur al besteed aan St Catharinakerk? De kosten van de kerk over de lopende legislatuur : Renovatie dak : ,81 excl. Btw of ,77 incl. btw waarvan ,21 subsidie Huidige uitgaven glasramen : ,77 excl. Btw of ,59 incl. btw reeds verkregen subsidie : ,50 Herstellen vloer : 3875 incl. btw De opgetelde kosten: ,36 ( , , ,00 ) te verminderen met de subsidies: ,71 ( , ,50 ) geven een totaal door de gemeente te betalen van: ,65. De burgemeester-voorzitter sluit de openbare zitting. Namens de gemeenteraad, Melissa Van Damme. Gemeentesecretaris, wd. Rik Frans. Burgemeester.

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad.

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. Provincie Gemeente Arrondissement ANTWERPEN STABROEK ANTWERPEN Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. Zitting van 22 oktober 2018 Aanwezig : Frans Rik - Burgemeester Jongenelen Herman, Nuyts Veerle,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD Zitting van 25 september 2017.

GEMEENTERAAD Zitting van 25 september 2017. GEMEENTERAAD Zitting van 25 september 2017. Aanwezig : Verontschuldigd : Frans Rik - Burgemeester Jongenelen Herman, Nuyts Veerle - schepenen Reyntjens Ludo - Vervangend schepen Van der Brempt Tom - Schepen

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van het college van Burgemeester en Schepenen

Uittreksel uit de notulen van het college van Burgemeester en Schepenen Provincie Gemeente Arrondissement ANTWERPEN STABROEK ANTWERPEN Uittreksel uit de notulen van het college van Burgemeester en Schepenen Zitting van 23 april 2018 Aanwezig : Frans Rik - Burgemeester-Voorzitter

Nadere informatie

INSTALLATIEVERGADERING Zitting van 3 januari 2019.

INSTALLATIEVERGADERING Zitting van 3 januari 2019. INSTALLATIEVERGADERING Zitting van 3 januari 2019. Aanwezig : Dorikens Kim, Dieltjens Victor, Kwick Veerle, Frans Rik, Jongenelen Herman, Reyntjens Ludo, Van der Brempt Tom, Keimes Corneel, Logiest Danielle,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD Zitting van 24 april 2017.

GEMEENTERAAD Zitting van 24 april 2017. GEMEENTERAAD Zitting van 24 april 2017. Aanwezig : Verontschuldigd : Frans Rik - Burgemeester Jongenelen Herman - Schepen Reyntjens Ludo - Vervangend schepen Van der Brempt Tom - Schepen Van Haute Chris

Nadere informatie

GEMEENTERAAD Zitting van 22 januari 2018.

GEMEENTERAAD Zitting van 22 januari 2018. GEMEENTERAAD Zitting van 22 januari 2018. Aanwezig : Verontschuldigd : Frans Rik - Burgemeester Jongenelen Herman, Nuyts Veerle, Reyntjens Ludo, Van der Brempt Tom - schepenen Hanswijk Monique, Deryck

Nadere informatie

GEMEENTERAAD Zitting van 26 november 2018.

GEMEENTERAAD Zitting van 26 november 2018. GEMEENTERAAD Zitting van 26 november 2018. Aanwezig : Verontschuldigd : Frans Rik - Burgemeester Jongenelen Herman, Nuyts Veerle, Reyntjens Ludo, Van der Brempt Tom - schepenen Van Haute Chris - Voorzitter

Nadere informatie

GEMEENTERAAD Zitting van 24 september 2018.

GEMEENTERAAD Zitting van 24 september 2018. GEMEENTERAAD Zitting van 24 september 2018. Aanwezig : Verontschuldigd : Frans Rik - Burgemeester Jongenelen Herman, Nuyts Veerle, Reyntjens Ludo, Van der Brempt Tom - schepenen Van Haute Chris - Voorzitter

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad.

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. Provincie Gemeente Arrondissement ANTWERPEN STABROEK ANTWERPEN Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. Zitting van 23 oktober 2017 Aanwezig : Frans Rik - Burgemeester Jongenelen Herman, Nuyts Veerle

Nadere informatie

GEMEENTERAAD Zitting van 26 juni 2017.

GEMEENTERAAD Zitting van 26 juni 2017. GEMEENTERAAD Zitting van 26 juni 2017. Aanwezig : Verontschuldigd : Frans Rik - Burgemeester Reyntjens Ludo - Vervangend schepen Van der Brempt Tom - Schepen Van Haute Chris - Voorzitter OCMW en schepen

Nadere informatie

POLITIEZONE NOORD 2950 KAPELLEN Christiaan Pallemansstraat 57 03/ /

POLITIEZONE NOORD 2950 KAPELLEN Christiaan Pallemansstraat 57 03/ / POLITIEZONE NOORD 2950 KAPELLEN Christiaan Pallemansstraat 57 03/660.09.30-03/660.09.69 Politieraad eerste zitting dinsdag 12 februari 2019 Aanwezig: Voorzitter Lid van rechtswege Raadsleden Korpschef

Nadere informatie

Provincie Gemeente Arrondissement ANTWERPEN STABROEK ANTWERPEN. Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad.

Provincie Gemeente Arrondissement ANTWERPEN STABROEK ANTWERPEN. Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. Provincie Gemeente Arrondissement ANTWERPEN STABROEK ANTWERPEN Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. Zitting van 22 september 2014 Aanwezig: Verontschuldigd: Frans Rik - Burgemeester-Voorzitter

Nadere informatie

GEMEENTERAAD Zitting van 23 oktober 2017.

GEMEENTERAAD Zitting van 23 oktober 2017. GEMEENTERAAD Zitting van 23 oktober 2017. Aanwezig : Verontschuldigd : Frans Rik - Burgemeester Jongenelen Herman, Nuyts Veerle - schepenen Reyntjens Ludo - Vervangend schepen Van der Brempt Tom - Schepen

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1. Verslag vorige zitting - openbaar

Nadere informatie

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014 Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014 Aanwezig: Verbist Els; voorzitter Frans Rik; burgemeester Pauwels Koen, Dorikens Herman, Vanhove Johnny, Lietaer Bart, Van den Bergh

Nadere informatie

GEMEENTERAAD Zitting van 22 mei 2017.

GEMEENTERAAD Zitting van 22 mei 2017. GEMEENTERAAD Zitting van 22 mei 2017. Aanwezig : Verontschuldigd : Frans Rik - Burgemeester Jongenelen Herman - Schepen Reyntjens Ludo - Vervangend schepen Van der Brempt Tom - Schepen Van Haute Chris

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 14-01-2019 Tijd 14:00-15:20 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs, algemeen directeur: VGA Alle leden van het college aanwezig

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 27 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 27 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 27 juni 2016. OPENBARE ZITTING 1. Kennisname overlijden raadslid Guido Van Gansen. Aan de raad wordt kennis gegeven van het overlijden van de heer

Nadere informatie

GEMEENTERAAD Zitting van 27 augustus 2018.

GEMEENTERAAD Zitting van 27 augustus 2018. GEMEENTERAAD Zitting van 27 augustus 2018. Aanwezig : Verontschuldigd : Frans Rik - Burgemeester Jongenelen Herman, Nuyts Veerle, Reyntjens Ludo - schepenen Van Haute Chris - Voorzitter OCMW en schepen

Nadere informatie

GEMEENTERAAD Zitting van 20 februari 2017.

GEMEENTERAAD Zitting van 20 februari 2017. GEMEENTERAAD Zitting van 20 februari 2017. Aanwezig : Verontschuldigd : Frans Rik - Burgemeester Verhaert Liesbeth - Schepen Reyntjens Ludo - Vervangend schepen Van der Brempt Tom - Schepen Van Haute Chris

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 september 2016 OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 september 2016 OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 september 2016 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd wordt het verslag van de vorige zitting, 29 augustus 2016, goed

Nadere informatie

OCMW-raadszifting op 21/02/2019. Glabbeek, 12/02/2019

OCMW-raadszifting op 21/02/2019. Glabbeek, 12/02/2019 OCMW Glabbeek OCMW-raadszifting op 21/02/2019 Glabbeek, 12/02/2019 De Voorzitter van de OCMW-Raad heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn, op donderdag 21

Nadere informatie

WIJZIGEN VASTSTELLING HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD

WIJZIGEN VASTSTELLING HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 JANUARI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Ward Baeten, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 4 april 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen.

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 4 april 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen. RAAD VAN 2 MEI 2017 Aanwezig: dhr. R. Artois, Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. W. Miseur, dhr. J.M. Hubert, Mevr. I. De Maegd, Mevr. M. Heirman, dhr. P. Van Cauwenberghe,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 20 februari OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 20 februari OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 20 februari 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 30 januari 2017,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

Zitting van 22 januari 2013.

Zitting van 22 januari 2013. Zitting van 22 januari 2013. Aanwezig : MM. Verhaeghe, voorzitter; Servranckx, Peeters, Marchand, Croon, Laureys, Develter, Verstappen en Beens, leden; Dedecker, secretaris. De voorzitter opent de vergadering

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement.

Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement. Z I T T I N G V A N 20.11.2007 Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. De Vijlder C. Cooman G. Dooms J. De Gols M. De Boeck

Nadere informatie

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Tegenwoordig : de Dames en Heren Peter De Bock, Voorzitter Robby De Caluwe, Stijn Deschepper, Sarah Poppe, Koen Mertens, Tibbe Verschaffel, Inge Mertens, Frederic Dierinck,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 28-01-2019 Tijd 14:00-15:00 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs, algemeen directeur: Vincent Gabriels Verontschuldigd: Sandra

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

Afdeling 3 Samenstelling van de Verkeerscommissie

Afdeling 3 Samenstelling van de Verkeerscommissie statuten van de gemeentelijke Afdeling 1 Algemeen kader verkeerscommissie versie 25/04/2013 Artikel 1 Het gemeentebestuur van Laarne richt een professionele verkeerscommissie in, die het bestuur adviseert

Nadere informatie

0.2 Verslag van de gemeenteraadszitting van 19 december 2011 goedkeuring

0.2 Verslag van de gemeenteraadszitting van 19 december 2011 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 6 februari 2012 OPENBARE ZITTING MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Toelichting bij het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan door WVI Het voorontwerp van gemeentelijk ruimtelijk

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 21 februari 2011, 19.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Maria Elisabeth DEPRET Leden : Maria SCHREVENS, Ingrid

Nadere informatie

GEMEENTERAAD Zitting van 23 april 2018.

GEMEENTERAAD Zitting van 23 april 2018. GEMEENTERAAD Zitting van 23 april 2018. Aanwezig : Verontschuldigd : Frans Rik - Burgemeester Jongenelen Herman, Nuyts Veerle, Reyntjens Ludo - schepenen Van Haute Chris - Voorzitter OCMW en schepen zonder

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 04-12-2015 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

GEMEENTERAAD Zitting van 27 maart 2017.

GEMEENTERAAD Zitting van 27 maart 2017. GEMEENTERAAD Zitting van 27 maart 2017. Aanwezig : Verontschuldigd : Frans Rik - Burgemeester Jongenelen Herman Schepen, Reyntjens Ludo - Vervangend schepen, Van der Brempt Tom - Schepen Van Haute Chris

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005 GEMEENTE BOECHOUT 2530 Heuvelstraat 91 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005 Aanwezig: Albert Mariën, burgemeester-voorzitter; Fred Entbrouxk, Michel Bruyneel, Wilfried

Nadere informatie

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

Voorafgaandelijk aan de behandeling van de agenda worden de hierna vermelde vormvereisten gecontroleerd.

Voorafgaandelijk aan de behandeling van de agenda worden de hierna vermelde vormvereisten gecontroleerd. Verslag Algemene vergadering 18 juni 2014 Aanwezig: De heer Peter Wouters, ondervoorzitter; De heer Rik Röttger, afgevaardigde provincie Antwerpen, de heer Franky Loveniers, afgevaardigde stad Antwerpen,

Nadere informatie

Agenda College van burgemeester en schepenen

Agenda College van burgemeester en schepenen Agenda College van burgemeester en schepenen Datum 07-01-2019 Tijd 14:00-15:05 Locatie Voorzitter Omschrijving Schepenzaal Lukas Jacobs Algemeen directeur: Vincent Gabriels Verontschuldigd: Maarten De

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) Gelet op artikel 4 van de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de gemeente over het gemeentelijke milieu en natuurbeleid,

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 04-02-2019 Tijd 14:00-15:55 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs aanwezig: Lukas Jacobs, Silke Lathouwers, Jef Van den Bergh,

Nadere informatie

Besluit Zitting van 2 april 2019 Afdeling ruimte - Ruimte. Getekend door

Besluit Zitting van 2 april 2019 Afdeling ruimte - Ruimte. Getekend door Gemeenteraad Besluit Zitting van 2 april 2019 Afdeling ruimte - Ruimte Getekend door 4 Aanpassing aanvullend reglement Onze-Lieve-Vrouwestraat Samenstelling: Aanwezig: de heer Ferdi Heylen, voorzitter;

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, VANDERSTRAETEN Anja, RAES Marleen, DECLERCK

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 20 januari 2016 Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Verslag. Algemene vergadering. 16 december Algemene vergadering: verslag 17 juni goedkeuring

Verslag. Algemene vergadering. 16 december Algemene vergadering: verslag 17 juni goedkeuring Verslag Algemene vergadering 16 december 2015 Aanwezig: De heer Luk Lemmens, afgevaardigde provincie Antwerpen, mevrouw Leyla Aydemir, afgevaardigde stad Antwerpen, de heer Stef Breugelmans, afgevaardigde

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG (INCLUSIEF HUISHOUDELIJK REGLEMENT)

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG (INCLUSIEF HUISHOUDELIJK REGLEMENT) STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG (INCLUSIEF HUISHOUDELIJK REGLEMENT) Voor principieel akkoord verklaard door het College in zitting van 24 september 2007 en gewijzigd na bespreking met de leden van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD Zitting van 26 maart 2018.

GEMEENTERAAD Zitting van 26 maart 2018. GEMEENTERAAD Zitting van 26 maart 2018. Aanwezig : Verontschuldigd : Frans Rik - Burgemeester Jongenelen Herman, Nuyts Veerle, Reyntjens Ludo - schepenen Van Haute Chris - Voorzitter OCMW en schepen zonder

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten

Nadere informatie

Gemeenteraad 24 januari 2013

Gemeenteraad 24 januari 2013 Geachte heer Geachte mevrouw U wordt vriendelijk uitgenodigd op de gemeenteraadszitting in de raadzaal van OostCampus op donderdag 24 januari 2013 om 19.30 uur. Gemeenteraad 24 januari 2013 Openbare zitting

Nadere informatie

Raad 22.09.2014. De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 03.

Raad 22.09.2014. De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 03. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 22 september 2014 Aanwezig: Verontschuldigd: Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad

Verslag gemeenteraad Verslag gemeenteraad 0/01/013 1. Opening, opmerkingen bij de notulen vorige gemeenteraad en loting van een voorstemmer. De gemeenteraad wordt officieel geopend door de burgemeester. Een voorstemmer wordt

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van : 22 februari 2013 Aanwezig : Mevr. Els Robeyns, burgemeester-voorzitter, Cabergs Johan, Treunen Kristien, Maes Benny

Nadere informatie

GEMEENTERAAD Zitting van 21 november 2016.

GEMEENTERAAD Zitting van 21 november 2016. GEMEENTERAAD Zitting van 21 november 2016. Aanwezig : Verontschuldigd : Frans Rik - Burgemeester Verhaert Liesbeth, Nuyts Veerle, Vanalme An, Van der Brempt Tom - schepenen Verbist Els - Voorzitter OCMW

Nadere informatie

_GR_00033 GOEDKEURING - DIRECTIE TECHNISCHE AANGELEGENHEDEN - DIENST MOBILITEIT - AANVULLEND VERKEERSREGLEMENT BEUKENBERGWEG

_GR_00033 GOEDKEURING - DIRECTIE TECHNISCHE AANGELEGENHEDEN - DIENST MOBILITEIT - AANVULLEND VERKEERSREGLEMENT BEUKENBERGWEG gemeenteraad Zitting van 29 maart 2016 Besluit Samenstelling De heer Hugo Biets, Voorzitter De heer Patrick Dewael, Burgemeester; de heer Gerard Stassen, Schepen; mevrouw An Christiaens, Schepen; de heer

Nadere informatie

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling STATUTEN VAN DE SENIORENRAAD Artikel 1 De statuten van de gemeentelijke seniorenraad worden als volgt goedgekeurd : Oprichting zetel - status Artikel 1 Er wordt een gemeentelijke seniorenraad opgericht.

Nadere informatie

Verontschuldigd: Dhr. E. Vangindertael. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 januari 2015.

Verontschuldigd: Dhr. E. Vangindertael. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 januari 2015. RAAD VAN 3 FEBRUARI 2015 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. P. Van Cauwenberghe, dhr. J.M. Hubert, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur,

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst tussen het gemeentebestuur en

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 maart 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014 Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; Verontschuldigd: ; G. Soete, M. Declerck, K. Claeys-Goemaere, J.M. Dedecker, N. Lejaeghere, D. De Poortere,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 10.01.2008

PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 10.01.2008 PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 10.01.2008 Aanwezig : Damen E. voorzitter. Segers D., Sterckx D. deskundigen. Stessens J., Iemants M., Breugelmans

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK GEMEENTE ZITTING VAN 27/11/2002

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK GEMEENTE ZITTING VAN 27/11/2002 PROVINCIE VAN DE VLAAMS-BRABANT UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK GEMEENTERAAD GEMEENTE ZITTING VAN 27/11/2002 LUBBEEK Aanwezig : Freddy Vranckx, burgemeester Betty Lismont-Depret, Cyriel Swevers, Hilke Verheyden,

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

DAGORDE. Voorstel tot beslissing: aktename van eedaflegging van Andy Vandevelde als schepen ter vervanging van Lida Verdeyen.

DAGORDE. Voorstel tot beslissing: aktename van eedaflegging van Andy Vandevelde als schepen ter vervanging van Lida Verdeyen. Provincie Vlaams-Brabant GEMEENTE LINTER De Voorzitter van de gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag 05 januari 2009 om 20.00 uur in het

Nadere informatie

GEMEENTERAADSFRACTIE 8370 BLANKENBERGE VLAAMS BELANG

GEMEENTERAADSFRACTIE 8370 BLANKENBERGE VLAAMS BELANG BADSTAD GEMEENTERAADSFRACTIE 8370 BLANKENBERGE VLAAMS BELANG Blankenberge, 19 maart 2013 Aan de gouverneur van West-Vlaanderen De heer Carl Decaluwé Burg 3 8000 Brugge Betreft: Klacht wegens het niet correct

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 21 februari 2017

Administratief toezicht Zitting van 21 februari 2017 Gemeente Berlaar Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 21 februari 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Walter Horemans; de heer Swa De Bakker; de heer Silvain Vertommen; de heer Rudy Nuyens;

Nadere informatie

RAAD VAN 3 DECEMBER 2013

RAAD VAN 3 DECEMBER 2013 RAAD VAN 3 DECEMBER 2013 Aanwezig: Mevr. M. Robberechts, Voorzitter; dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, dhr. P. Van Cauwenberghe, dhr. J.M. Hubert, dhr. E. Vangindertael, Mevr. N.

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTEBESTUUR Zitting van donderdag 26 januari 2017 van SINT-PIETERS-LEEUW Aanwezig : Luc Deconinck,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 22 maart 2017

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 22 maart 2017 Raad voor maatschappelijk welzijn 26 april 2017 1/5 Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen Zitting van 26 april 2017 Aanwezig: mevrouw Birgitt Carlier, OCMW-voorzitter; de heer Willy Bijnens, Raadslid;

Nadere informatie

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE GEETBETS

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE GEETBETS Aanwezig: PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE GEETBETS Uittreksel uit de notulen van de Gemeenteraad van 20 december 2018. Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Chris Jamar, derde

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019

ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019 ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Rob Guns, voorzitter; Eduardus Kennes, burgemeester; Guy Van de Perre, Gert Storms, Robert Diels,

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 21-01-2019 Tijd 11:00-12:00 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs, algemeen directeur: Vincent Gabriels Iedereen aanwezig 1

Nadere informatie

BESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 FEBRUARI 2019

BESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 FEBRUARI 2019 BESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 FEBRUARI 2019 Raadslid Mombaers is verontschuldigd. Openbare zitting 1. Met eenparigheid van stemmen wordt een beslissing, goedgekeurd in zitting

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018 Aanwezig de heren en mevrouwen: Filiep DE VOS: voorzitter; Marianne VANCOILLIE, Jean DAENEN, Mia DELODDERE, Gabriël BENOIT, Carine

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering Voor het punt 2 kunnen de kandidaturen bij de gemeentesecretaris (brief

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Jos Steenwinckels, Joachim Lelièvre-Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

_GR_00273 Mobiliteit: aanvullend reglement op het verkeer: gemeente- en gewestwegen: wijzigingen en aanvullingen: goedkeuring

_GR_00273 Mobiliteit: aanvullend reglement op het verkeer: gemeente- en gewestwegen: wijzigingen en aanvullingen: goedkeuring GEMEENTERAAD Zitting van 21 juni 2019 Besluit Samenstelling: Aanwezig: mevrouw Mia Mortier, raadslid-voorzitter (Groen); de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester (N-VA); de heer Wout De Meester, schepen

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie 8e Directie Dienst 82 Milieuhygiëne aanwezig André Denys, gouverneur-voorzitter Besluit van de Deputatie Alexander Vercamer, Peter Hertog, Jozef Dauwe, leden Frans Van Gaeveren toegevoegd lid referte betreft

Nadere informatie

ZITTING VAN 28 JANUARI 13

ZITTING VAN 28 JANUARI 13 PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- ZITTING VAN 28 JANUARI 13 AANWEZIG: de heer Koenraad Van Coppenolle, voorzitter de dames Veerle Daems, Martine Dierickx, Heleen Vangeel en Freya Verlinden

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 10 JANUARI 2008 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, G. De

Nadere informatie