z o e k t o n d e r n e m e r (s) Informatiebrochure over de kansen in Nieuw Wulven voor buitengewone ondernemers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "z o e k t o n d e r n e m e r (s) Informatiebrochure over de kansen in Nieuw Wulven voor buitengewone ondernemers"

Transcriptie

1 Fotografie en ontwerp masker Fectio: Studio Eric Klarenbeek & Maartje Dros Informatiebrochure over de kansen in Nieuw Wulven voor buitengewone ondernemers 1 Bos Nieuw Wulven z o e k t o n d e r n e m e r (s)

2 Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. Het zit in onze natuur.

3 Informatiebrochure over de kansen in Nieuw Wulven voor buitengewone ondernemers 3 B o s N i e u w W u l v e n z o e k t o n d e r n e m e r (s)

4 4 Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. Het zit in onze natuur.

5 Inhoudsopgave 1 Waar zijn we naar op zoek? 6 2 Wat hebben we te bieden? 8 3 Randvoorwaarden 12 4 Beoordeling en selectie 14 5 Proces en planning 18 6 Algemene regels en voorbehouden 21 5

6 1 Waar zijn we naar op zoek? 6 Voor een recreatiebos aan de rand van Houten, op fietsafstand van Utrecht en Bunnik, is Staatsbosbeheer op zoek naar een ondernemer die zijn plannen wil realiseren. Het gaat hierbij om horeca- en recreatievoorzieningen om de aantrekkelijkheid van het gebied verder te vergroten. Ondernemer(s) met visie Voor Nieuw Wulven zoeken we naar één of meerdere ondernemers met een visie. Een visie op het eigen bedrijfsconcept. Maar ook een visie op de inpassing van dit concept binnen de sfeer en het karakter van het huidige recreatiebos. Samen met de ondernemer(s) willen wij het gebied Nieuw Wulven een rol geven bij het invullen van de regionale recreatiebehoefte. Om deze regionale ambitie te onderstrepen zijn de overheden bereid te investeren in een betere ontsluiting door een extra afslag vanaf de Rondweg van Houten met daarbij een parkeervoorziening te realiseren. Eén of meer ondernemers De toevoeging van functies, zoals horeca en (dag)recreatie, kan door één ondernemer. Maar dit kan natuurlijk ook door meerdere ondernemers worden gerealiseerd. Wij dagen u dan ook uit om deze verbindingen te zoeken. Passend bij de schaal en sfeer van het gebied De toekomstige recreatieve ontwikkeling moet aansluiten bij de schaal en sfeer van het recreatiegebied. Nieuw Wulven is een relatief kleinschalig gebied met een groen en geborgen karakter. Het speelbos is gebouwd rondom het thema Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW) en de Romeinse Limes, de noordgrens van het Romeinse Rijk. Deze twee historische verdedigingslinies vormen een belangrijk thema in het hele recreatiegebied en staan bijvoorbeeld ook op de nominatie voor de UNESCO Werelderfgoed status. Indien deze status wordt toegekend biedt dit voor ondernemer(s) een unieke kans en is het van groot belang om een bijdrage te leveren aan de zichtbaarheid van deze cultuurhistorische waarden. Onderscheidend en inspelend op behoefte in de regio De toekomstige ontwikkeling is een aanvulling op het aanbod in de regio. In de regio Utrecht is al een aantal sterke recreatieve elementen te vinden (o.a. Amelisweerd, Laagraven). We zoeken voor Nieuw Wulven een ontwikkeling met een eigen identiteit, passend bij de omgeving en deze tijd.

7 NATUUR- EN RECREATIEGEBIED NIEUW WULVEN HOUTEN 7 bron: Ook is het van belang dat de (dag)recreatieve voorziening aansluit bij de behoefte in de regio. Hiermee willen we de tekorten aan (dag)recreatievoorzieningen terugdringen en bestaande recreatiegebieden in de omgeving ontlasten. Bij het toevoegen van recreatieve voorzieningen kan ook worden gedacht aan (kleinschalige) verblijfsrecreatie. Behoud en versterking van de landschappelijke kwaliteit De landschappelijke kwaliteit van Nieuw Wulven heeft, naast de aanwezigheid van het Speelbos, een sterke aantrekkingskracht op bezoekers. Wij hebben daarom de wens dat deze kwaliteit wordt meegenomen in de uitwerking van de ontwikkelingsplannen.

8 N412 N237 UTRECHT A28 ZEIST N224 N411 BUNNIK A12 A12 NIEUW WULVEN NIEUWEGEIN N408 N409 N421 N410 N225 A2 HOUTEN N229 A27 N227 bron: 2 Wat hebben we te bieden? 8 Een gebied met potentie Naar schatting wordt Nieuw Wulven jaarlijks bezocht door unieke bezoekers (bron: NBTC-NIPO Research*). Het gebied wordt momenteel met name bezocht door inwoners uit Houten en ook Bunnik. Omdat inwoners uit Houten en Bunnik het gebied meerdere malen per jaar bezoeken zijn ca 80% van alle bezoeken door deze bewoners. Het Speelbos is een echte trekpleister voor gezinnen met jongere kinderen. Daarnaast vinden er volop buitenactiviteiten plaats als wandelen, fietsen, hardlopen en paardrijden. Op steenworp afstand ligt de stad Utrecht met een enorm bezoekerspotentieel. Waar Houten en Bunnik al beschikken over respectievelijk bijna en inwoners, beschikt Utrecht over maar liefst inwoners. De recreatiemogelijkheden rondom de stad Utrecht zijn nog beperkt, met name aan de zuidkant. Dit biedt een schitterende kans voor een succesvolle, rendabele onderneming in Nieuw Wulven. * zie ook

9 9

10 Een goed bereikbaar terrein Nieuw Wulven is een natuurrijk, speels opgezet recreatieterrein aan de noordkant van Houten, ten zuiden van Bunnik en nabij Fort Vechten/ het Nationaal Waterliniemuseum te Bunnik. Vanuit onder meer Houten, Utrecht en Bunnik is het natuur- en recreatiegebied per fiets uitstekend te bereiken, zowel via de zuidkant als via de noordkant. Door Nieuw Wulven ligt een doorgaande recreatieve fietsroute, vanuit de bebouwde kom van Houten naar Utrecht / De Uithof. De fietsafstand van Nieuw Wulven naar het centrum van Utrecht bedraagt slechts 9 kilometer. Gekoppeld aan de toevoeging van een nieuwe recreatieve functie, realiseren de overheden een extra afslag op de rondweg van Houten, inclusief een parkeervoorziening. De bereikbaarheid vanaf de A12/A27 voor bezoekers met de auto is dan ook optimaal. Nieuw Wulven is ook per bus vanuit zowel Utrecht als vanaf het station in Houten goed te bereiken. 10 Extra afslag rondweg Houten en extra parkeervoorziening Onder de voorwaarde dat er een substantiële recreatieve ontwikkeling in Nieuw Wulven gaat plaatsvinden, zijn de betrokken partijen bereid om te investeren in een extra afslag op de Rondweg van Houten. Deze afslag verbetert de bereikbaarheid van Nieuw Wulven en ontlast de bestaande ontsluitingswegen (Binnenweg/Rijnsburgerweg en de Marsdijk). Op de bijgevoegde kaart zijn de voorkeurslocatie en de alternatieve locatie voor deze afslag ingetekend. Indien de ondernemer de voorkeur heeft voor de alternatieve variant, dan wordt mogelijk een eigen bijdrage gevraagd. Hierover vindt dan overleg plaats met de betrokken partijen. Tevens zijn de betrokken partijen, onder dezelfde voorwaarden, bereid om te investeren in een aanvullende parkeervoorziening voor circa 70 auto s.

11 Ontwikkelruimte Het gebied heeft nu de bestemming Natuur. Op het moment dat er een recreatieve ontwikkeling toegevoegd wordt in het gebied, moet een planologische procedure worden gevolgd. De gemeenten Houten en Bunnik zijn in principe bereid hieraan medewerking te verlenen indien de ontwikkeling binnen de kaders van het publieke programma van eisen blijft (zie achtergronddocumentatie op Dit biedt u als ondernemer(s) de ruimte die u nodig heeft voor uw idee! ONTSLUITING VIA MARSDIJK 11 ALTERNATIEVE LOCATIE AFSLAG * * SPEELBOS * VOORKEURSLOCATIE AFSLAG ONTSLUITING VIA BINNENWEG

12 3 Randvoorwaarden 12 Het plan dat u indient, zal aan een aantal randvoorwaarden moeten voldoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling. De wijze van beoordeling beschrijven we in hoofdstuk 4. Hier gaan we in op de randvoorwaarden: U realiseert en exploiteert voor eigen rekening en risico een aantrekkelijke aanvullende voorziening in het recreatiegebied Nieuw Wulven. De gewenste ontwikkeling is gericht op recreatie en toerisme. De toe te voegen functie(s) moet(en) passen bij de huidige sfeer van het gebied. Grootschalige en/of zwaar geluid belastende evenementen worden als niet passend beschouwd. De functie Wonen is in dit gebied niet toegestaan. Ook de functies bedrijventerrein of kantoren zijn niet toegestaan. De aan het gebied toe te voegen recreatieve functies moeten leiden tot een kwalitatieve uitbreiding van het bestaande recreatieve aanbod in de regio en daardoor tot inkomsten voor beheer en onderhoud van Nieuw Wulven. Het totale gebied moet voor het overgrote gedeelte openbaar en gratis toegankelijk blijven voor extensieve recreatie en natuurbeleving. Indien noodzakelijk voor de exploitatie van de ontwikkeling mag een deel van het gebied (maximaal 5 hectare, als zijnde circa 5 procent van het areaal) verminderd openbaar zijn of aan de openbaarheid worden onttrokken. Het bestaande speelbos dient gratis toegankelijk te blijven. Er mag geen sprake zijn van betaald parkeren. De landschappelijke inpassing van de ontwikkeling sluit aan en versterkt waar mogelijk de bestaande kwaliteiten van het gebied, zoals natuurwaarden, speelbos, cultuurhistorie (Nieuwe Hollandse Waterlinie en Limes), archeologische waarden en de landschappen. Belangrijk hierbij zijn de beleidslijnen uit de Provinciale Ruimtelijke Structuurvisie en de Provinciale Ruimtelijke Verordening. Voor het deel in Nieuw Wulven dat is aangeduid als Ecologische Hoofdstructuur (EHS) geldt het nee tenzij -beginsel en hiervoor zal (zullen) de ondernemer(s) moeten aangeven wat de gevolgen zijn van de

13 ontwikkeling voor de bestaande waarden en op welke wijze hier rekening mee wordt gehouden c.q. moet worden gecompenseerd. Bij de ontwikkeling dienen de omwonenden en huidige gebruikers zoveel mogelijk te worden betrokken. De ondernemer dient in zijn plan aan te geven op welke wijze hieraan invulling zal worden gegeven. De ontwikkeling dient als voorbeeld voor de verduurzaming van de Kromme Rijnstreek met als specifieke aandachtsgebieden: circulaire economie, energieneutraliteit en social return. De ontwikkeling draagt bij voorkeur bij aan de economische vitaliteit van de Kromme Rijnstreek, blijkend uit het aantal nieuwe arbeidsplaatsen en wijze waarop samenwerking met lokale ondernemers plaatsvindt. Wenselijk is dat de ontwikkeling ook aandacht schenkt en/of ruimte biedt aan maatschappelijke activiteiten en initiatieven; denk aan activiteiten van scouting, scholen of verenigingen. 13 Aandachtspunten Binnen Nieuw Wulven is een klein deel aangewezen als Ecologische Hoofdstructuur (EHS). Voor recreatieve ontwikkelingen in dit gebied geldt een Nee, tenzij-regime. Ontwikkelingen moeten gepaard gaan met voldoende natuurcompensatie. In het gebied ligt een hoge druk gasleiding. De risicocontour is een belangrijk aandachtspunt voor een ontwikkeling in het gebied. Binnen deze contour mogen geen kwetsbare objecten worden gerealiseerd. In het entreebos bevindt zich een gebied met (lage) archeologische verwachtingswaarde. Hier is mogelijk aanvullend onderzoek nodig. Zie ook achtergronddocumentatie op OGIS - Staatsbosbeheer - Aan deze kaart kunnen geen rechten worden ontleend Topografie: (c)2006, Dienst voor het kadaster en openbare registers, Apeldoorn Legenda Datum: 21 oktober 2015 Schaal 1: Nieuw Wulven EHS HOGE DRUK GASLEIDING + RISICOCONTOUR EHS-GEBIEDEN bron: Staatsbosbeheer ENTREEBOS

14 4 Beoordeling en selectie Werkwijze en resultaat Indien uw plan voldoet aan de gestelde randvoorwaarden (zie hoofdstuk 3) en er geen onaanvaardbare voorwaarden worden gesteld, wordt uw plan meegenomen in de beoordelings- en selectieprocedure. Voor de beoordeling en selectie wordt een selectiecommissie benoemd. Deze selectiecommissie laat zich adviseren door een ambtelijke begeleidingsgroep. De beoordeling en selectie van de plannen vindt plaats in twee selectieronden. In de eerste selectieronde beoordelen we op basis van globale projectplannen. Indien uw plan door de eerste selectieronde heen komt, dan vragen we u om uw plan te presenteren voor de selectiecommissie. In de tweede selectieronde vindt de beoordeling plaats op basis van een uitgewerkt businessplan. Met de partij(en) met de hoogste beoordeling zal een erfpachtovereenkomst, inclusief opstalrecht worden afgesloten. Indien het puntentotaal van twee partijen gelijk is, zal overgegaan worden tot loting. De overeenkomst zal pas van kracht worden wanneer de nodige vergunningen zijn verkregen. 14

15 15 Beoordelingscriteria Uw plan wordt, zowel in de eerste als in de tweede selectieronde, op de volgende criteria beoordeeld. Recreatieve kwaliteit (factor 4) Toevoeging aan het recreatieve aanbod in de directe omgeving en in de regio Utrecht. Het gaat hierbij zowel om het zich onderscheiden van wat er in de omgeving wordt aangeboden alsmede om het verder aansluiten op de recreatiebehoefte van het gebied. De behoefte van de huidige gebruikers maar ook het aan- trekken van nieuwe gebruikers / doelgroepen. Begrippen die hierbij spelen zijn eigen identiteit en passend bij de schaal en de huidige sfeer van het gebied. Voor dit onderdeel moet in de beoordeling minimaal een 6 worden gescoord. Landschappelijke inpassing (factor 3) Het gaat hierbij om het aansluiten bij en het versterken van de waarden van het huidige bos (het groene karakter) met speciale aandacht voor het behoud van het speelbos. Bij de ontwikkeling dient aandacht te zijn voor het oorspronkelijke ontginningspatroon maar ook voor cultuurhistorisch waardevolle elementen uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie en/of de Romeinse Limes. Voor dit onderdeel moet in de beoordeling minimaal een 6 worden gescoord. Openbare toegankelijkheid (factor 2) Openbare toegankelijkheid van het gebied is erg belangrijk en daarom zijn hiervoor ook duidelijke randvoorwaarden opgenomen. Binnen deze randvoorwaarden wordt het plan beoordeeld op de mate van toegankelijkheid maar ook op het toevoegen van waarden die de bestaande toegankelijkheid vergroten. Voor dit onderdeel moet in de beoordeling minimaal een 6 worden gescoord. Maatschappelijk ondernemen (factor 2) Hierbij gaat het om zowel de economische bijdrage voor de regio als de maatschappelijke betrokkenheid en duurzaam ondernemen. Het creëren van mogelijkheden voor, en het betrekken van, lokale of regionale maatschappelijke groeperingen kan leiden tot een extra waardering. Voor dit onderdeel is geen minimale score opgenomen. Af te dragen financiële bijdrage ten behoeve van het beheer van het gebied (erfpachtcanon) (factor 5) De jaarlijks af te dragen erfpachtcanon dient aan een minimum te voldoen omdat de overheidspartijen anders niet bereid zijn te investeren in de infrastructuur (de extra afslag en de parkeerplekken). Hierbij werken we met een model waarbij er sprake is van een omzetgerelateerde erfpacht.

16 Om de financiële bijdrage te kunnen beoordelen, vragen we u een inschatting te geven van de te betalen canon. Een deskundige zal ten behoeve van de selectiecommissie, op basis van het ingediende plan, beoordelen of deze inschatting zodanig realistisch is dat deze kan worden meegenomen bij de selectieprocedure. Verder is een ingroeimodel voor de erfpacht (bijvoorbeeld voor de eerste 3 jaar) gebruikelijk. Ervaring in ontwikkeling en/of exploitatie horeca en/of recreatie. (factor 4 bij 1e selectie, geen criterium bij 2e selectie) Een belangrijke factor bij ontwikkeling en/of exploitatie van horeca en recreatie is de ondernemer. Verder is een ervaring met een dergelijk ruimtelijk en planologisch proces een belangrijke pré. Door het beoordelen van de ervaringen kan een indruk worden verkregen over de kans van realisatie. Voor dit onderdeel moet in de beoordeling minimaal een 6 worden gescoord. 16 Bedrijfsplan en financieringsafspraken (factor 4 bij 2e selectie, geen criterium bij 1e selectie) Het uitgewerkt bedrijfsplan met daarbij de financieringsafspraken geven een goed inzicht in de haalbaarheid van het concept. Voor dit onderdeel moet in de beoordeling minimaal een 6 worden gescoord.

17 Beoordelingsmatrix 1e selectie 2e selectie score factor Totaal (max) score factor Totaal (max) Recreatieve kwaliteit min 6 min 6 Landschappelijke inpassing min 6 min 6 Toegankelijkheid min 6 min 6 Maatschappelijk ondernemen Financiën (minimale erfpachtcanon) Ervaring min 6 Bedrijfsplan 1-10 min 6 Totaal selectie 1e ronde Totaal selectie 2e ronde 200

18 5 Proces en planning 18 Proces De werving en selectie wordt uitgevoerd door Staatsbosbeheer. De Provincie Utrecht, de gemeente Houten en gemeente Bunnik zijn nauw betrokken bij dit proces. Plannen worden beoordeeld door een ambtelijke begeleidingsgroep vanuit de betrokken partijen en voorgelegd aan de selectiecommissie. Grontmij verzorgt in opdracht van Staatsbosbeheer de ondersteuning en begeleiding bij de uitvoering van de werving en selectie. Indien u geïnteresseerd bent in Nieuw Wulven als toekomstige locatie voor uw onderneming, dan kunt u contact opnemen met: Grontmij Nederland Tim Verver Postbus JB GRONINGEN E: Tim.verver@grontmij.nl M: Uw plan op hoofdlijnen ten behoeve van de eerste selectieronde kunt u eveneens sturen naar bovenstaand adres. Ingediende plannen worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden bekend gemaakt. Na het beoordelen van de ingediende plannen door de selectiecommissie, wordt met ondernemer(s) contact gezocht om hen te informeren over het vervolgtraject. Indien u door de eerste selectie heen komt, vragen we u om uw plannen toe te lichten aan de selectiecommissie. Ten behoeve van de tweede selectieronde levert u een uitgewerkt businessplan aan. Met de ondernemer(s) van de meest geschikte plan(- nen) zal een erfpachtovereenkomst, inclusief opstalrecht worden afgesloten. De overeenkomst zal pas van kracht worden wanneer de nodige vergunningen zijn verkregen. Ook voor vragen over de procedure of de locatie kunt u hier terecht. Op basis van de gestelde vragen wordt een Nota van Inlichtingen opgesteld en aan alle geïnteresseerde partijen verstuurd (zie planning).

19 Planning 9 november 2015 Start uitvraag 1e fase. Betreft een uitgewerkte schets van het initiatief op een zodanige wijze dat het voldoende handvatten geeft voor de selectie. Omvang maximaal 20 A4-tjes (exclusief maximaal 4 kaarten/tekeningen (A3)) november 2015 tot Opstellen van plannen door ondernemer(s) 1 februari 2016 week 49 8 december december januari januari 2016 Open dag Sluiting vragentermijn eerste Nota van inlichtingen Nota van inlichtingen 1 op Sluiting vragentermijn tweede Nota van inlichtingen Nota van inlichtingen 2 op 1 februari uur Sluiting inschrijving 19 Uiterlijk 1 maart 2016 Selectie 3-5 kandidaten voor de 2e Fase Maart april e Fase. Uitwerking plannen door maximaal 5 geselecteerde kandidaten. Het opstellen van een bedrijfsplan met een intentieverklaring van de (potentiële) financier(s). mei 2016 Selectie ondernemer(s) Vanaf mei 2016 Contracteren en start realisatie van het initiatief.

20 20 bron:

21 6 Algemene regels en voorbehouden Bij deze uitvraag gelden de volgende algemene regels en voorbehouden: Ondernemers die inschrijven nemen op vrijblijvende basis deel. Aan deelname kunnen door deze partijen geen rechten worden ontleend. Ingediende plannen en initiatieven worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden bekend gemaakt. Publiciteit: Het is deelnemers, leden van de selectiecommissie en de ambtelijke begeleidingsgroep Nieuw Wulven niet toegestaan om in de publiciteit te treden over zaken die inhoudelijk samenhangen met de ingediende plannen, voordat een intentieovereenkomst is gesloten tussen de ondernemer(s) en Staatsbosbeheer. Dit informatiedocument is met zorg samengesteld. Partijen hebben echter een eigen onderzoeksplicht in relatie tot de opgenomen gegevens. Indienende ondernemers hebben in deze marktuitvraag in geen geval recht op vergoeding van enigerlei kosten, gemaakt in het kader van hun deelname. 21 De ambtelijke begeleidingsgroep Nieuw Wulven heeft het nadrukkelijke voornemen om te komen tot een aantrekkelijk recreatiegebied Nieuw Wulven met één of meerdere passende voorzieningen, maar behoudt zich het recht voor om af te zien van contractvorming.

22 Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. Het zit in onze natuur.

Ruimte voor ondernemen bij de Spokeplas

Ruimte voor ondernemen bij de Spokeplas Ruimte voor ondernemen bij de Spokeplas 1. De Spokeplas biedt ruimte aan nieuwe ondernemers met visie Ondernemers met visie hebben nu de kans iets moois te starten op het dagrecreatieterrein Spokeplas

Nadere informatie

Publieke Programma van Eisen Ontwikkeling Nieuw Wulven

Publieke Programma van Eisen Ontwikkeling Nieuw Wulven Publieke Programma van Eisen Ontwikkeling Nieuw Wulven Inleiding Aanleiding Het beleid van de overheden die betrokken zijn bij Nieuw Wulven - gemeente Bunnik, gemeente Houten en Provincie Utrecht - is

Nadere informatie

Ruimte voor ondernemen in Oud Hoenderhoek

Ruimte voor ondernemen in Oud Hoenderhoek Ruimte voor ondernemen in Oud Hoenderhoek Informatiebrochure over de ontwikkelkansen in Oud Hoenderhoek De Bernisse biedt ruimte aan nieuwe ondernemer(s) met visie Ondernemers met visie hebben nu de kans

Nadere informatie

zaterdag 12 juni van 10.00 tot 16.00 uur, bos Nieuw Wulven (via Binnenweg)

zaterdag 12 juni van 10.00 tot 16.00 uur, bos Nieuw Wulven (via Binnenweg) Persuitnodiging Houten, 7 juni 2010 zaterdag 12 juni van 10.00 tot 16.00 uur, bos Nieuw Wulven (via Binnenweg) FEEST IN SPEELBOS NIEUW WULVEN Op zaterdag 12 juni van 10.00 tot 16.00 uur wordt Speelbos

Nadere informatie

NATUURLIJK EEN BELEVENIS!!

NATUURLIJK EEN BELEVENIS!! NIEUWE BOS WULVEN: Het Nieuwe Bos Wulven ACTIEF DE HISTORIE ONTDEKKEN! NATUURLIJK EEN BELEVENIS!! 1 Initiatiefnemers Jaap van der Heijden - Zelfstandig ondernemende Marketeer - Gewerkt in food & non-food-retail

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK PERMANENTE BEWONING VAN RECREATIEWONINGEN STRUCTUURVISIE CONCEPT, DECEMBER 2014 KENMERK

GEMEENTE OLDEBROEK PERMANENTE BEWONING VAN RECREATIEWONINGEN STRUCTUURVISIE CONCEPT, DECEMBER 2014 KENMERK GEMEENTE OLDEBROEK STRUCTUURVISIE PERMANENTE BEWONING VAN RECREATIEWONINGEN CONCEPT, DECEMBER 2014 KENMERK 188197 Inhoudsopgave 1 Beleidskader 5 1.1 Aanleiding 5 1.2 Beleidsmatige aspecten 5 2 Toetsingskader

Nadere informatie

Probleem- en doelstelling/oplossingen/effecten

Probleem- en doelstelling/oplossingen/effecten Aan de Gemeenteraad. Raadsvergadering : 25 maart 2010 Nummer :? Commissie : Commissie Grondgebied Portefeuillehouder : wethouder T. Kokke Afdeling : II-Bouwen en Wonen - Opsteller : M.Fopma Productiedatum

Nadere informatie

Toeristische Visie 2015

Toeristische Visie 2015 Toeristische Visie 2015 Raadsinformatieavond 2 september 2015 www.regioalkmaar.nl Regio Alkmaar 7 gemeenten 288.000 inwoners Aanleiding Noodzaak en urgentie Merkkracht streken 2013 Bron: Hendrik Beerda.

Nadere informatie

Betreft: reactie van VVG op het ontwerp van de Structuurvisie (d.d. 16 november 2011) Wijdemeren "Beheerste ontwikkeling met behoud van het goede".

Betreft: reactie van VVG op het ontwerp van de Structuurvisie (d.d. 16 november 2011) Wijdemeren Beheerste ontwikkeling met behoud van het goede. www.vriendenvanhetgooi.nl Aan B&W van de gemeente Wijdemeren Cc gemeenteraad Wijdemeren Postbus 190, 1230 AD Loosdrecht, Per email: postbus@wijdemeren.nl Betreft: reactie van VVG op het ontwerp van de

Nadere informatie

Gezocht! Enthousiaste recreatie ondernemer

Gezocht! Enthousiaste recreatie ondernemer Gezocht! Enthousiaste recreatie ondernemer Gezocht! Enthousiaste recreatie ondernemer Voor voormalig erfgoedpark De Hoop in Uitgeest zoeken wij een ondernemer, die deze unieke locatie aan het Alkmaarder-

Nadere informatie

Boekels Ven herontwikkelingsperspectief. Welkom

Boekels Ven herontwikkelingsperspectief. Welkom Welkom Boekel,26 januari 2016 Programma - Terug blik het grotere geheel - Herontwikkelingsperspectief Chris van Grinsven - Toelichting ontwikkelingsscenario s Ad Tielemans - Vragen / Gedachtewisseling

Nadere informatie

Ruimtelijk strategische visie Regio Rivierenland

Ruimtelijk strategische visie Regio Rivierenland Ruimtelijk strategische visie Regio Rivierenland Ambitiedocument Regio Rivierenland Wij, de tien samenwerkende gemeenten binnen Regio Rivierenland: delen de beleving van de verscheidenheid in ons gebied;

Nadere informatie

memo Verlegging rode contour ter plaatse van de Driebergsestraatweg 63 en 65 te Doorn

memo Verlegging rode contour ter plaatse van de Driebergsestraatweg 63 en 65 te Doorn memo aan: van: c.c.: Inge Eising Gemeente Utrechtse Heuvelrug Mariël Gerritsen Pieter Birkhoff Van Wijnen Groep N.V. datum: 14 december 2015 betreft: Verlegging rode contour ter plaatse van de Driebergsestraatweg

Nadere informatie

Structuurvisie Eiland van Schalkwijk + beoordelingskader en -protocol

Structuurvisie Eiland van Schalkwijk + beoordelingskader en -protocol Structuurvisie Eiland van Schalkwijk + beoordelingskader en -protocol Behoud en ontwikkeling van het landelijk karakter en de openheid van het gebied met ruimte voor landbouw, natuur, water, recreatie,

Nadere informatie

Toerisme en Recreatie

Toerisme en Recreatie Toerisme en Recreatie Wat speelt er? De vraagstukken over toerisme en recreatie zijn divers. Er zijn vraagstukken met betrekking tot de routestructuur, de kwaliteiten in het gebied en nieuwe functies.

Nadere informatie

gelet op het bepaalde in artikel lid 1, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht juncto artikel 6.5, lid 3 van het Besluit omgevingsrecht;

gelet op het bepaalde in artikel lid 1, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht juncto artikel 6.5, lid 3 van het Besluit omgevingsrecht; ^2 gemeente T -^^fc Nijkerk RAADSBESLUIT Nummer: 2012-094 De raad van de gemeente Nijkerk; gelezen het collegevoorstel van 2 oktober 2012; gelet op het bepaalde in artikel 2.27. lid 1, van de Wet algemene

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

JURYRAPPORT PRIJSVRAAG WATERLINIECENTRUM NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE FORT VECHTEN

JURYRAPPORT PRIJSVRAAG WATERLINIECENTRUM NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE FORT VECHTEN JURYRAPPORT PRIJSVRAAG WATERLINIECENTRUM NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE FORT VECHTEN Opdrachtgever: Provincie Utrecht Oktober 2011 2 Aanle id ing: Voor het ontwerp van het nieuw te bouwen Waterliniecentrum

Nadere informatie

Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens

Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens Rucphen, 7 november 2012 INHOUD; 1. Procedure 2. Ingediende zienswijzen 3. Inhoud zienswijzen en inhoudelijke

Nadere informatie

Ruimte voor Limburg. Limburg in VORm: Ruimtelijke ontwikkelingen in balans

Ruimte voor Limburg. Limburg in VORm: Ruimtelijke ontwikkelingen in balans Ruimte voor Limburg Limburg in VORm: Ruimtelijke ontwikkelingen in balans Colofon Uitgave: Provincie Limburg Postbus 5700 6202 MA Maastricht Tel.: +31 (0)43 389 99 99 Fax: +31 (0)43 361 80 99 E-mail: postbus@prvlimburg.nl

Nadere informatie

Aanvulling op de Nota van Wijzigingen bestemmingsplan Westrand Zuid. 3 februari 2014

Aanvulling op de Nota van Wijzigingen bestemmingsplan Westrand Zuid. 3 februari 2014 Aanvulling op de Nota van Wijzigingen bestemmingsplan Westrand Zuid 3 februari 2014 Algemeen: Niet zelfstandig benoemd zijn verbetering type, spellingsfouten en zinsconstructies. Verbeeldingen: wijzigingen

Nadere informatie

Themabijeenkomst Omgevingsbod

Themabijeenkomst Omgevingsbod Themabijeenkomst Omgevingsbod Versterking van de Krimpenerwaard 7 februari 2019 Wat wil het gebied? De strategische Visie van Riek Bakker: Doel van het MIRT Het belang van het Meerjarenprogramma Infrastructuur,

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Contact M. Molenwijk T 070-441 74 11 m.molenwijk@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van de

Nadere informatie

Noord-Holland. Stuknummer: AM q lllfjl? JUNI Raad van de gemeente Den Helder Postbus AA DEN HELDER

Noord-Holland. Stuknummer: AM q lllfjl? JUNI Raad van de gemeente Den Helder Postbus AA DEN HELDER Noord-Holland POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM Raad van de gemeente Den Helder Postbus 36 1 780 AA DEN HELDER GEMEENTE DEN HELDER HtèEKOW&'J q lllfjl?315 Stuknummer: AM5.03476 Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon

Nadere informatie

Topografie Merwedezone (bron: Ontwerp Transformatievisie Merwedezone, 2007)

Topografie Merwedezone (bron: Ontwerp Transformatievisie Merwedezone, 2007) Sliedrecht Sliedrecht Sliedrecht is een zelfstandige gemeente in de provincie Zuid-Holland. Het dorp telt 24.000 inwoners en vormt met de plaatsen Alblasserdam, Papendrecht, Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem

Nadere informatie

Opgesteld door ing. A.M. Rodenbach, Recreatie Noord-Holland NV, d.d. 21 januari 2013

Opgesteld door ing. A.M. Rodenbach, Recreatie Noord-Holland NV, d.d. 21 januari 2013 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING, BEHOREND BIJ DE AANGEVRAAGDE VERGUNNING OMG-12-181 Voor de inrichting en het gebruik van een evenemententerrein in deelgebied De Druppels, tegenover Wagenweg 22/24 te Oudkarspel

Nadere informatie

Strategische Agenda. Concept strategische agenda Regio Midden-Holland Vast te stellen in: AB Regio Midden-Holland 6 juli 2016

Strategische Agenda. Concept strategische agenda Regio Midden-Holland Vast te stellen in: AB Regio Midden-Holland 6 juli 2016 Strategische Agenda Concept strategische agenda Regio Midden-Holland Vast te stellen in: AB Regio Midden-Holland 6 juli 2016 Versie 14 juni 2016 Kernboodschap Vitaal, duurzaam en innovatief Versterken

Nadere informatie

windenergie beter te vertegenwoordigen in de structuurvisie dan nu het geval is.

windenergie beter te vertegenwoordigen in de structuurvisie dan nu het geval is. ... Datum: Pagina: 1 van 15 INHOUDSOPGAVE...... 1 Inleiding 3 2 Uitgangspunten 4 2.1 Afstand tot woningen 4 2.2 Ontwerp Ruimtelijk Plan van de Structuurvisie Hoeksche Waard 4 2.3 Nota

Nadere informatie

4.4. SPEERPUNT 3: RECREATIE EN TOERISME

4.4. SPEERPUNT 3: RECREATIE EN TOERISME Overnachten in Ermelo De Structuurvisie zet in op: Benutten potentie Ermelo voor recreatie en toerisme; Sterkere focus op en verbeteren en vernieuwen aanbod voor doelgroepen die gelieerd zijn aan de kwaliteit

Nadere informatie

Zaaknummer: Datum: 21 juni 2016 Portefeuillehouder: wethouder C.G. (Kees) Boender Bijlage: 1 toekomst recreatieterrein Slingeland

Zaaknummer: Datum: 21 juni 2016 Portefeuillehouder: wethouder C.G. (Kees) Boender Bijlage: 1 toekomst recreatieterrein Slingeland Aan de leden van de gemeenteraad Postbus 5 2970 AA Bleskensgraaf T 14 0184 www.gemeentemolenwaard.nl Zaaknummer: 560498 Datum: 21 juni 2016 Portefeuillehouder: wethouder C.G. (Kees) Boender Bijlage: 1

Nadere informatie

h.ebels(&gemeentelangediik.ni en (in cc.) s.appeiman(d~c~emeenteiangediik.nl

h.ebels(&gemeentelangediik.ni en (in cc.) s.appeiman(d~c~emeenteiangediik.nl gemeente Langedijk Urhahn Urban Design Tav. de heer S. Feenstra Laagte Kadijk 153 1O18ZD AMSTERDAM Datum 17 maart 2015 B P/PEZ/SA Afdeling/team Uw brief/nummer Inlichtingen bi1 Onderwerp Bijiage(r) De

Nadere informatie

Nieuwe Hollandse Waterlinie

Nieuwe Hollandse Waterlinie Nota Ruimte budget 35 miljoen euro Planoppervlak 300 hectare Trekker Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Nieuwe Hollandse Waterlinie Stevige nieuwe ruggengraat voor de Linie De Nieuwe Hollandse

Nadere informatie

Uitgangspunten voor beleid speelautomatenhallen. Discussienota

Uitgangspunten voor beleid speelautomatenhallen. Discussienota Uitgangspunten voor beleid speelautomatenhallen Discussienota 1 Inleiding 1.1 Aanleiding De gemeenteraad heeft besloten om het nulbeleid voor wat betreft de vestiging van speelautomatenhallen te verlaten.

Nadere informatie

percelen cultuurgrond

percelen cultuurgrond percelen cultuurgrond gelegen aan de Cromvoirtsedijk te Cromvoirt, ter grootte van 4.77.90 ha Koopsom: Nader overeen te komen Inhoud Kadastrale informatie Omschrijving Bestemmingsplan Verordening Ruimte

Nadere informatie

BELEEF DE LINIES VAN DOESBURG! Structuurvisie en deelprojecten

BELEEF DE LINIES VAN DOESBURG! Structuurvisie en deelprojecten BELEEF DE LINIES VAN DOESBURG! Structuurvisie en deelprojecten Onderwerpen - Opdracht - Visie - Structuurplan - Deelprojecten - Financiën - Deelonderwerpen Visie en structuurplan Project `Beleef de Linies

Nadere informatie

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 9 juni 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00466 Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland 2015-2020 - Besluitvormend Beknopte samenvatting: LEADER

Nadere informatie

Datum 24 april 2019 Beantwoording Kamervragen GroenLinks over het bericht in het FD over verdozing van het landschap

Datum 24 april 2019 Beantwoording Kamervragen GroenLinks over het bericht in het FD over verdozing van het landschap > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag Uw kenmerk 2019Z07283

Nadere informatie

Lijst met uit te werken punten

Lijst met uit te werken punten Lijst met uit te werken punten Algemeen Het centrale uitgangspunt blijft dat het huidige structuurplan de basis vormt voor de structuurvisie. Alleen voor de thema`s of gebieden waar hiaten (nog geen beleid

Nadere informatie

Doe mee aan de prijsvraag ondernemen aan de Groene Corridor en

Doe mee aan de prijsvraag ondernemen aan de Groene Corridor  en Doe mee aan de prijsvraag ondernemen aan de Groene Corridor Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/degroenecorridor en www.groenecorridor.nl Volop kansen voor nieuw ondernemerschap Laveren langs

Nadere informatie

* * Statenfractie SP Teugenaarstraat JG OSS

* * Statenfractie SP Teugenaarstraat JG OSS Statenfractie SP Teugenaarstraat 120 5348 JG OSS Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl www.brabant.nl Bank ING 67.45.60.043 *2727711*

Nadere informatie

Compensatieverordening gemeente Midden-Drenthe

Compensatieverordening gemeente Midden-Drenthe Compensatieverordening gemeente Midden-Drenthe Verordening vastgesteld: 26-06-2003 In werking getreden: 15-09-2003 COMPENSATIEVERPLICHTING Artikel 1 Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan

Nadere informatie

INTENTIEVERKLARING HOOGWAARDIG FIETSNETWERK GOOI EN VECHTSTREEK

INTENTIEVERKLARING HOOGWAARDIG FIETSNETWERK GOOI EN VECHTSTREEK INTENTIEVERKLARING HOOGWAARDIG FIETSNETWERK GOOI EN VECHTSTREEK Over een samenhangend netwerk van hoogwaardige fietsroutes in regio Gooi en Vechtstreek PREAMBULE Overwegende dat: - In het onderzoek voor

Nadere informatie

Masterplan Recreatie & Toerisme. Consulterende Startnotitie

Masterplan Recreatie & Toerisme. Consulterende Startnotitie Masterplan Recreatie & Toerisme Consulterende Startnotitie Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Waarom hebben we het hierover? 3 1.2 Opdrachtformulering 3 2 Het proces van het Masterplan Recreatie & Toerisme

Nadere informatie

Beoogd effect Het realiseren van een woonvorm voor 4 tot 6 inwoners van Tiel die behoren tot de doelgroep voor de onderste trede van de woonladder.

Beoogd effect Het realiseren van een woonvorm voor 4 tot 6 inwoners van Tiel die behoren tot de doelgroep voor de onderste trede van de woonladder. Raadsvoorstel Agendapunt 10 Raadsvergadering 21 november 2018 Portefeuillehouder M. Melissen Begrotingsprogramma 2. Sociaal domein Onderwerp Anders Wonen, locatie Besluit om: 1. Kennis te nemen van de,

Nadere informatie

Vormvrije m.e.r.-beoordeling Landgoed Hydepark, Doorn, gemeente Utrechtse Heuvelrug

Vormvrije m.e.r.-beoordeling Landgoed Hydepark, Doorn, gemeente Utrechtse Heuvelrug Notitie Contactpersoon Gosewien van Eck Datum 14 november 2013 Kenmerk N001-1220333GGV-evp-V01-NL Vormvrije m.e.r.-beoordeling Landgoed Hydepark, Doorn, gemeente Utrechtse Heuvelrug 1 Inleiding De gemeente

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2017/16

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2017/16 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 07-02-2017 Nummer voorstel: 2017/16 Voor raadsvergadering d.d.: 21-03-2017 Agendapunt: 4 Onderwerp:

Nadere informatie

Etten-Leur. (Bron: www. nederland-in-beeld.nl)

Etten-Leur. (Bron: www. nederland-in-beeld.nl) Etten-Leur (Bron: www. nederland-in-beeld.nl) Introductie Etten-Leur is een middelgrote gemeente in Brabant, gelegen ten westen van Breda. De gemeente bestaat uit één kern van ruim 40.000 inwoners. Door

Nadere informatie

Ontwikkelingsvisie Westduin. Inpassing recreatiepark, wellness, hotel, horeca, sport, landschap en recreatie

Ontwikkelingsvisie Westduin. Inpassing recreatiepark, wellness, hotel, horeca, sport, landschap en recreatie Ontwikkelingsvisie Westduin Inpassing recreatiepark, wellness, hotel, horeca, sport, landschap en recreatie 23 juni 2016 Inhoud 1. Inleiding 2. Beleid 3. Planvorming 4. Landschappelijke historie -door

Nadere informatie

Beter groen. naar een kwaliteitsimpuls voor recreatiegebieden in Zuid-Holland. provinciaal adviseur ruimtelijke kwaliteit in zuid-holland

Beter groen. naar een kwaliteitsimpuls voor recreatiegebieden in Zuid-Holland. provinciaal adviseur ruimtelijke kwaliteit in zuid-holland Beter groen naar een kwaliteitsimpuls voor recreatiegebieden in Zuid-Holland provinciaal adviseur ruimtelijke kwaliteit in zuid-holland Beter groen. Naar een kwaliteitsimpuls voor recreatiegebieden in

Nadere informatie

S 5. ^p/& groningen (/) Aan Provinciale Staten. Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld door Telefoonnummer Antwoord op Bijlage Onderwerp

S 5. ^p/& groningen (/) Aan Provinciale Staten. Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld door Telefoonnummer  Antwoord op Bijlage Onderwerp msbsüiz ^p/& groningen S 5 bezoekadres: Martinikerkhof 12 Aan Provinciale Staten postadres: Postbus 610 9700 AP Groningen algemeen telefoonnr: 050 316 49 II algemeen faxnr.: 050 316 49 33 I wwrw.provinciegroningen.nl

Nadere informatie

Raads inforrnatiebrief

Raads inforrnatiebrief gemeente Eindhoven Raadsnummer o3.r6os.oox Inboeknummer oasoo4y48 C!assificatienummer x.sxs.ax Dossiernummer 340.403 20 september 2003 Raads inforrnatiebrief Betreft ontwikkeling Stationslocatie Zuid-Oost,

Nadere informatie

INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM

INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM Partijen 1. Gemeente Marum, Zonnehuisgroep Noord (ZhgN) en Wold & Waard; 2. Er zijn mogelijkheden om andere partijen toe te voegen; Aanleiding en overwegingen 3.

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Wat is het plan voor Schieoevers? In 2010 heeft het college van B&W van de gemeente Delft de gebiedsvisie Schieoevers 2030 vastgesteld. De gebiedsvisie

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing kleinschalige uitbreiding olfantenstal Heiderschoor 24 te Mierlo Luchtfoto perceel Heiderschoor 24

Ruimtelijke onderbouwing kleinschalige uitbreiding olfantenstal Heiderschoor 24 te Mierlo Luchtfoto perceel Heiderschoor 24 Pagina 1 van 5 Ruimtelijke onderbouwing kleinschalige uitbreiding olfantenstal Heiderschoor 24 te Mierlo Luchtfoto perceel Heiderschoor 24 Pagina 2 van 5 Inleiding Op donderdag 3 april 2014 is door Dierenrijk

Nadere informatie

Publicatie beoordelingscriteria zonneparken op maaiveld Dalfsen

Publicatie beoordelingscriteria zonneparken op maaiveld Dalfsen Beoordelingskader (grote) zonneparken op maaiveld in Dalfsen Publicatie beoordelingscriteria zonneparken op maaiveld Dalfsen Zonneparken op maaiveld Op 26 juni 2017 heeft de gemeenteraad van Dalfsen besloten

Nadere informatie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Zuid-Limburg Position Paper van de 16 Zuid-Limburgse gemeenten, aangeboden door de voorzitters van het Bestuurlijk Overleg Ruimtelijke Economie en Nationaal

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. Voorstel voor burgemeester en wethouders. Onderwerp Multifunctionele wieleraccommodatie westzijde Erflanden

GEMEENTE HOOGEVEEN. Voorstel voor burgemeester en wethouders. Onderwerp Multifunctionele wieleraccommodatie westzijde Erflanden Onderwerp Multifunctionele wieleraccommodatie westzijde Erflanden Voorgesteld besluit 1. De westzijde van Erflanden definitief benoemen als nieuwe plek voor de wielerbaan van de Peddelaars 2. De structuurschets

Nadere informatie

Bent u die ondernemer met het gouden idee voor een unieke recreatieve onderneming in Beverwijk?

Bent u die ondernemer met het gouden idee voor een unieke recreatieve onderneming in Beverwijk? Bent u die ondernemer met het gouden idee voor een unieke recreatieve onderneming in Beverwijk? Voor recreatiegebied De Buitenlanden aan de rand van Beverwijk zoeken wij een ondernemer die alleen of in

Nadere informatie

BIJLAGE 3: Toetsingskader

BIJLAGE 3: Toetsingskader BIJLAGE 3: Toetsingskader In dit toetsingskader geven partijen een nadere invulling en uitwerking aan de kaders die in de PKB Plus PMR met betrekking tot het deelproject 750 hectare natuur en recreatie

Nadere informatie

J.A.E. Landwehr 27 september 2018

J.A.E. Landwehr 27 september 2018 Portefeuillehouder Datum raadsvergadering J.A.E. Landwehr 27 september 2018 Datum voorstel 29 mei 2018 Agendapunt Onderwerp Toekomstperspectief Noorderpark-Ruigenhoek De raad wordt voorgesteld te besluiten:

Nadere informatie

Aanvullende informatie Nota van Uitgangspunten bestemmingsplan Buitengebied

Aanvullende informatie Nota van Uitgangspunten bestemmingsplan Buitengebied Memo AAN VAN Raadsleden M. Bonouvrié ONDERWERP Aanvullende informatie Nota van Uitgangspunten bestemmingsplan Buitengebied DATUM 11 september 2012 REGISTRATIENUMMER 1101280/4283 Geachte raadsleden, Naar

Nadere informatie

Ruimtelijke Onderbouwing. Eikenkamp 5 te Hattemerbroek

Ruimtelijke Onderbouwing. Eikenkamp 5 te Hattemerbroek Ruimtelijke Onderbouwing Eikenkamp 5 te Hattemerbroek Beschrijving van de ontwikkeling Algemeen De initiatiefnemer heeft een stratenmakersbedrijf dat gevestigd is op het perceel aan de Eikenkamp te Hattemerbroek,

Nadere informatie

2. Businesscase 2.1 Inleiding 2.2 Opstellen businesscase

2. Businesscase 2.1 Inleiding 2.2 Opstellen businesscase 1. Inleiding Voor u ligt het tweede deel van de inschrijfleidraad voor Doornse Gat. Dit deel van de inschrijfleidraad is bedoeld voor de ondernemers die door de selectiecommissie na de eerste ronde zijn

Nadere informatie

VERHARD BUITENTERREIN VOOR OPSLAG EN VERKOOPDOELEINDEN. Ambachtsweg LC Lexmond

VERHARD BUITENTERREIN VOOR OPSLAG EN VERKOOPDOELEINDEN. Ambachtsweg LC Lexmond blad 2 Inhoud 1. Algemene informatie... 3 1.1. Algemene omschrijving... 3 1.2. Adres en kadastrale gegevens... 3 1.3. Kenmerken terrein... 3 1.4. Locatie en bereikbaarheid... 3 1.5. Bestemmingsplan...

Nadere informatie

Spelregels & algemene voorwaarden

Spelregels & algemene voorwaarden Spelregels & algemene voorwaarden Grootste & groenste fort van Nederland Fort bij Rijnauwen Informatie, vragen en reserveringen: fortbijrijnauwen@staatsbosbeheer.nl 1 Fort bij Rijnauwen: een magische locatie

Nadere informatie

Alternatieve locaties Hoeksche

Alternatieve locaties Hoeksche Alternatieve locaties Hoeksche Waard Nieuw Reijerwaard / Westelijke Dordtse Oever Nota Ruimte budget 25 miljoen euro (11 miljoen euro voor Nieuw Reijerwaard en 14 miljoen euro voor Westelijke Dordtse Oever)

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Directie Ruimte en Mobiliteit Afdeling Ruimte, Wonen en Bodem Contact M. Molenwijk T 070-441 74 11 m.molenwijk@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441

Nadere informatie

Keuzes voor een modern en duurzaam Spaarnwoude. Verkenning beeldkwaliteit. actualisatie maatregelen in beheergebied Spaarnwoude

Keuzes voor een modern en duurzaam Spaarnwoude. Verkenning beeldkwaliteit. actualisatie maatregelen in beheergebied Spaarnwoude Keuzes voor een modern en duurzaam Spaarnwoude actualisatie 4-11-2015 Verkenning beeldkwaliteit maatregelen in beheergebied Spaarnwoude Colofon Keuzes voor een modern en duurzaam Spaarnwoude, verkenning

Nadere informatie

Verder met de Vesting Muiden. Thema-uur 1 juni 2016

Verder met de Vesting Muiden. Thema-uur 1 juni 2016 Verder met de Vesting Muiden Thema-uur 1 juni 2016 Inhoud Inleiding over de historie van de Vesting Muiden Aanleiding voor het project Ontwikkelplan Verder met de Vesting Muiden Uitwerkingen van het ontwikkelplan

Nadere informatie

De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting

De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting Vooraf Hoe ziet onze leefomgeving er over 15 jaar uit? Of eigenlijk: hoe ervaren we die dan? Als inwoner, ondernemer, bezoeker of toerist. De tijd

Nadere informatie

Ruimte voor nieuwe recreatieve initiatieven in Ter Apel. Ondernemer(s) gezocht voor de herontwikkeling van Moekesgat

Ruimte voor nieuwe recreatieve initiatieven in Ter Apel. Ondernemer(s) gezocht voor de herontwikkeling van Moekesgat Ruimte voor nieuwe recreatieve initiatieven in Ter Apel Ondernemer(s) gezocht voor de herontwikkeling van Moekesgat 2 Inleiding De gemeente Vlagtwedde zoekt een enthousiaste ondernemer of groep ondernemers,

Nadere informatie

Relevante artikelen Verordening ruimte Noord-Brabant

Relevante artikelen Verordening ruimte Noord-Brabant Bijlage 3 Relevante artikelen Verordening ruimte Noord-Brabant Artikel 2.1 - Zorgplicht voor ruimtelijke kwaliteit 1. Een bestemmingsplan dat voorziet in een ruimtelijke ontwikkeling buiten bestaand stedelijk

Nadere informatie

Projectenformulier Regiocontract 2012-2015 Regio Rivierenland

Projectenformulier Regiocontract 2012-2015 Regio Rivierenland Projectenformulier Regiocontract 20122015 Regio Rivierenland 1. Naam Project Geef de volledige en correcte naam waaronder het project geregistreerd dient te worden Professionalisering Evenementen Rivierenland

Nadere informatie

Inhoud. Leisurelands. Sector vrijetijdseconomie. Werkwijze Leisurelands. t Schaartven. Missie Verdienmodel Statistieken

Inhoud. Leisurelands. Sector vrijetijdseconomie. Werkwijze Leisurelands. t Schaartven. Missie Verdienmodel Statistieken www.leisurelands.nl Inhoud Leisurelands Geschiedenis Organisatie Juridische structuur Missie Verdienmodel Statistieken Sector vrijetijdseconomie Markt & Trends Werkwijze Leisurelands Korte termijn kwalitatief

Nadere informatie

Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid Welkom in Veendam. 3 December 2010

Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid Welkom in Veendam. 3 December 2010 Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid 2011-2014 Welkom in Veendam 3 December 2010 Recreatief & Toeristisch beleid 1. Introductie 2. Recreatief en Toeristisch Product Veendam 3. College Programma

Nadere informatie

Advies van de Stuurgroep Centrumgebied Groene Peelvallei voor de op te stellen structuurvisie

Advies van de Stuurgroep Centrumgebied Groene Peelvallei voor de op te stellen structuurvisie Centrumgebied Groene Peelvallei Advies van de Stuurgroep Centrumgebied Groene Peelvallei voor de op te stellen structuurvisie Kern van het advies van de Stuurgroep Centrumgebied Groene Peelvallei Centrumgebied

Nadere informatie

Duiven. Introductie. Bron:

Duiven. Introductie. Bron: Duiven Duiven Introductie Duiven is een levendige gemeente, bestaande uit het dorp Duiven en de kleinere kernen Groessen en Loo, respectievelijk ten zuidoosten en zuidwesten van het dorp Duiven. De gemeente

Nadere informatie

Aantal bijlagen: 2 Agendapunt: 11

Aantal bijlagen: 2 Agendapunt: 11 Adviescommissie 3 november 2011 Dagelijks bestuur 9 november 2011 Algemeen bestuur 1 december 2011 Aantal bijlagen: 2 Agendapunt: 11 Onderwerp Toeristische Overstappunten Laag Holland Het algemeen bestuur

Nadere informatie

Betrokken partijen Zonnepark Overbetuwe

Betrokken partijen Zonnepark Overbetuwe Betrokken partijen Zonnepark Overbetuwe Green Giraffe is een adviesbureau dat zich richt op de duurzame energiesector en is met name gespecialiseerd in de financiering van wind- en zonne-energieprojecten.

Nadere informatie

Structuurvisie Losser. Commissie Ruimte 24 april 2012

Structuurvisie Losser. Commissie Ruimte 24 april 2012 Structuurvisie Losser Commissie Ruimte 24 april 2012 Doel en status nwro verplicht gemeenten een structuurvisie op te stellen waarin het ruimtelijk beleid in hoofdzaak vastligt en de samenhang met andere

Nadere informatie

Regionaal Beeldverhaal Noord-Holland. Joris Pieter Neuteboom EZ/Toerisme

Regionaal Beeldverhaal Noord-Holland. Joris Pieter Neuteboom EZ/Toerisme Regionaal Beeldverhaal Noord-Holland Joris Pieter Neuteboom EZ/Toerisme Gebiedsgericht werken Ambitie Gemeenten/regio s ondersteunen bij het vaststellen van hun identiteit (IM) Behoud door ontwikkeling

Nadere informatie

MAA? HORST A/D. gemeente Bestemmingsplan Tienrayseweg Horst raadsvoorstel. onderwerp vaststellen bestemmingsplan Tienrayseweg Horst

MAA? HORST A/D. gemeente Bestemmingsplan Tienrayseweg Horst raadsvoorstel. onderwerp vaststellen bestemmingsplan Tienrayseweg Horst gemeente HORST A/D MAA? 17-0039188......ii III iiiii iiiii iiii im Bestemmingsplan Tienrayseweg Horst raadsvoorstel onderwerp vaststellen bestemmingsplan Tienrayseweg Horst datum B&W-besluit 28 maart 2017

Nadere informatie

TE KOOP Bosperceel Hoogerheide (Gemeente Woensdrecht)

TE KOOP Bosperceel Hoogerheide (Gemeente Woensdrecht) TE KOOP Bosperceel Hoogerheide (Gemeente Woensdrecht) Vraagprijs : 53.000,- k.k. (vrij van 6% overdrachtsbelasting en WOZ) Perceel : ruim 2 hectare (21.144 m 2 ) Voor nadere inlichtingen: Ir. L.J.A.M.

Nadere informatie

Gemeente Houten Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening

Gemeente Houten Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening ** Vastgesteld oktober 2014 Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening Visie verplaatsing nietagrarische bedrijven binnen het buitengebied Status: vastgesteld door de gemeenteraad van Houten d.d.

Nadere informatie

Ontwerp- Uitwerkingsplan Kaminda Lac ten noorden van perceel 4-G-2127

Ontwerp- Uitwerkingsplan Kaminda Lac ten noorden van perceel 4-G-2127 Ontwerp- Uitwerkingsplan Kaminda Lac ten noorden van perceel 4-G-2127 Directie Ruimte & Ontwikkeling Openbaar Lichaam Bonaire september 2017 Toelichting Uitwerkingsplan Kaminda Lac ten noorden van perceel

Nadere informatie

COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030

COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030 COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030 Voorstel voor de vergadering van de Commissie Ruimte op 11 oktober 2016 Agendanummer : 5 Onderwerp: Opsteller: Portefeuillehouder: NIMBY project

Nadere informatie

NOVI-perspectiefgebied Utrecht, Gezond Stedelijk Leven voor Iedereen

NOVI-perspectiefgebied Utrecht, Gezond Stedelijk Leven voor Iedereen NOVI-perspectiefgebied Utrecht, Gezond Stedelijk Leven voor Iedereen Het gebied Utrecht, Gezond Stedelijk Leven voor Iedereen heeft betrekking op de band in de stad Utrecht vanaf A12-zone, via Merwedekanaal

Nadere informatie

De Molenzoom. Kantoorlocaties in centrum van Houten. Kantoorvestiging in de gemeente Houten

De Molenzoom. Kantoorlocaties in centrum van Houten. Kantoorvestiging in de gemeente Houten De Molenzoom Kantoorlocaties in centrum van Houten Kantoorvestiging in de gemeente Houten Kwaliteiten Molenzoom Centrale ligging in Houten Zichtlocatie langs spoorlijn Nabij centrumvoorzieningen op het

Nadere informatie

HORECA-/WINKELRUIMTE WOERDEN TE HUUR Hogewoerd 2

HORECA-/WINKELRUIMTE WOERDEN TE HUUR Hogewoerd 2 HORECA-/WINKELRUIMTE WOERDEN TE HUUR Hogewoerd 2 Te huur Horeca-/winkelruimte Gemeente : Woerden. Adres : Hogewoerd 2. Algemeen : Woerden is een stad en gemeente in het westen van de Nederlandse provincie

Nadere informatie

B en W advies *BW1300117* *BW1300117* Datum ontwerp dinsdag 29 januari 2013 Voorstel van Gauke van Rij Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Akkoord hoofd Zie memoveld corsa Mede accordering Portefeuillehouder

Nadere informatie

CULTUURHISTORISCHE WAARDENKAART TERNEUZEN

CULTUURHISTORISCHE WAARDENKAART TERNEUZEN CULTUURHISTORISCHE WAARDENKAART TERNEUZEN Terneuzen Cultuurhistorische Waardenkaart Datum: februari 2013 Opgesteld door: Gemeente Terneuzen Gemeente Terneuzen Stadhuisplein 1 Postbus 35 4530 AA Terneuzen

Nadere informatie

1. Inleiding. De Nota Kostenverhaal bevat ten aanzien van het kostenverhaal het kader voor de wijze waarop de

1. Inleiding. De Nota Kostenverhaal bevat ten aanzien van het kostenverhaal het kader voor de wijze waarop de Nota Kostenverhaal 1. Inleiding Voor u ligt de Nota Kostenverhaal. Deze nota sluit aan op de Structuurvisie Bergen op Zoom 2030. Deze structuurvisie geeft op hoofdlijnen een toekomstbeeld van de gewenste

Nadere informatie

HERONTWIKKELING MOLENWAL

HERONTWIKKELING MOLENWAL STARTNOTITIE HERONTWIKKELING MOLENWAL (VOORMALIGE BUSREMISE) Maart 2011 Gemeente Oudewater Sector REV 1 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1 INLEIDING... 3 2 PLANGEBIED... 4 2.1 HET PLANGEBIED... 4 2.2 PROGRAMMA...

Nadere informatie

De Kromme Rijnstreek bloeit

De Kromme Rijnstreek bloeit OP EUROPA INVESTEERT IN ZIJN PLATTELAND 43 PROJECTEN ONDERSTEUND De Kromme Rijnstreek bloeit Resultaten LEADER Kromme Rijn 2007-2013 EU SUBSIDIE VERVIJFVOUDIGD VERSTERKING STREEKIDENTITEIT EN LEEFBAARHEID

Nadere informatie

Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg. maandag 26 augustus

Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg. maandag 26 augustus Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg maandag 26 augustus Programma Opening / terugblik op afgelopen periode De criteria en de manier van toetsen Overzicht ingediende ideeën Conclusies toetsing De

Nadere informatie

Rondweg-Oost N233 Maatregelen treden 3 Um 5 Ladder van Verdaas

Rondweg-Oost N233 Maatregelen treden 3 Um 5 Ladder van Verdaas provincie :: Utrecht Plan van aanpak Rondweg-Oost N233 Maatregelen treden 3 Um 5 Ladder van Verdaas In samenwerking tussen Veenendaal: 23 oktober 2017 Versie: 0.1 Opgesteld door: Maurice Kassing Gemeente

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Beleidsregels Ruimtelijke inpassing zonnepanelen parken. Portefeuilehouder Adam Elzakalai, John Nederstigt

Nota van B&W. onderwerp Beleidsregels Ruimtelijke inpassing zonnepanelen parken. Portefeuilehouder Adam Elzakalai, John Nederstigt 7 gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Portefeuilehouder Adam Elzakalai, John Nederstigt Collegevergadering 6 januari 201 5 inlichtingen Herman Nijman (023 5676889) Registratienummer 2014.0057122

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Contact dhr. drs. J. Dijkema T j.dijkema@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van Noordwijkerhout

Nadere informatie

Stivas December 2016 Projectnummer 16ADV04 Plan van aanpak vervolgproces Integrale ontwikkeling Oostrand Dronten Plan van aanpak vervolgproces Oostrand Dronten 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Beschrijving

Nadere informatie

Een tak, die niet meebuigt met de wind, zal breken

Een tak, die niet meebuigt met de wind, zal breken Een tak, die niet meebuigt met de wind, zal breken Inhoudsopgave 1. Locatie 1 2. Omgeving 1 3. Park 2 3.1 Sfeer 2 3.2 Ecologische verbindingszone 2 3.3 Vakantiewoningen 3 3.4 Plattegrond 3 3.5 Wandelbrug

Nadere informatie