Zaaknummer: Datum: 21 juni 2016 Portefeuillehouder: wethouder C.G. (Kees) Boender Bijlage: 1 toekomst recreatieterrein Slingeland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zaaknummer: Datum: 21 juni 2016 Portefeuillehouder: wethouder C.G. (Kees) Boender Bijlage: 1 toekomst recreatieterrein Slingeland"

Transcriptie

1 Aan de leden van de gemeenteraad Postbus AA Bleskensgraaf T Zaaknummer: Datum: 21 juni 2016 Portefeuillehouder: wethouder C.G. (Kees) Boender Bijlage: 1 Onderwerp: toekomst recreatieterrein Slingeland Geachte leden van de raad, Aanleiding Op 17 mei organiseerden de colleges van Molenwaard en Giessenlanden een participatieavond over de invulling van het recreatieterrein Slingeland. De avond komt voort uit het voornemen van de provincie Zuid-Holland om haar recreatiegebieden in eigendom en beheer over te dragen aan gemeenten of private partijen. Dit geldt ook voor het recreatieterrein Slingeland. De provincie heeft beide gemeenten benaderd om het terrein om niet over te nemen. In deze brief informeren wij u over de aanleiding, stand van zaken, uitkomsten van de participatieavond en het vervolg van dit proces. Verzoek provincie aan gemeente Molenwaard en gemeente Giessenlanden De provincie ziet twee opties om het eigendom en beheer van het recreatieterrein Slingeland over te dragen. De provincie draagt het terrein over aan marktpartijen of aan beide gemeenten. Hieronder lichten we beide opties toe: 1. Openbare bieding door provincie De provincie brengt het terrein via een openbare aanbesteding op de markt. De gemeenten stellen criteria op die de provincie meegeeft bij de aanbesteding. Partijen kunnen inschrijven op de aanbesteding van de provincie. Gemeenten en provincie beoordelen de ingediende biedingen. De provincie selecteert een partij aan wie ze het gebied overdraagt. Gemeenten sturen vanuit hun publiekrechtelijke rol (bestemmingsplan) op eventuele ontwikkelingen. De gemeenteraden beslissen over eventuele wijzigingen van het bestemmingsplan. 2. Aankoop van het terrein voor een symbolisch bedrag De provincie draagt het recreatiegebied voor het symbolische bedrag van 1,- over aan de gemeente Molenwaard en gemeente Giessenlanden. Deze optie heeft de voorkeur van de provincie. De provincie stelt de volgende voorwaarden bij deze optie: Gemeenten nemen de verplichting om het gebied als recreatiegebied te beheren op zich, tenminste voor een periode van 15 jaar; Gemeenten ontvangen voor de beheerperiode een beheervergoeding gebaseerd op de normkosten voor recreatiegebieden in Zuid-Holland: (huidige beheerkosten voor Slingeland zijn per jaar); Gemeenten mogen het beheer van het recreatiegebied overdragen. De beheervergoeding komt dan ten goede aan de partij die het gebied gaat beheren; Gemeenten mogen het eigendom van het recreatiegebied overdragen. Hierbij is een antispeculatiebeding van toepassing.

2 2 Als de gemeenten het gebied binnen 15 jaar na aankoop verkopen, zijn er 2 mogelijkheden: a. gemeenten dragen de verkregen meerwaarde af aan de Provincie Zuid-Holland; b. gemeenten laten de verkregen meerwaarde ten goede komen aan het nieteconomisch geëxploiteerde deel van het recreatiegebied. Aanvullend is er een mogelijkheid om de Slingelandse plassen onderdeel uit te laten maken van het provinciaal Meerjarenprogramma Groen. De provincie wil haar groendoelen bereiken door samenwerking en meerjarige afspraken tussen overheden, agrariërs, terreinbeherende organisaties, particulieren en bedrijven. Deze afspraken worden in een meerjarig programma vastgelegd. Voor initiatiefnemers is het dus nodig om hun plannen inzake natuur- en recreatieontwikkeling voor te leggen aan de landschapstafel van het desbetreffende gebied. Wel moeten de initiatieven passen in het vastgestelde programma. De provincie draagt maximaal 50% van de kosten van de programma-activiteiten bij. Uitkomsten participatie-avond Op 17 mei jongstleden vond de participatieavond over de toekomst van het recreatieterrein Slingeland plaats. De opkomst was hoog: circa 120 personen bezochten de participatieavond. Nadat bekend is geworden dat de provincie het recreatieterrein wil overdragen, hebben verschillende partijen interesse getoond om invulling te geven aan het gebied. Al dan niet gecombineerd met eigendomsverkrijging van het gebied. Twee initiatiefnemers maakten van deze avond gebruik om hun ideeën voor het gebied te presenteren. Dit gaf een eerste indruk van initiatieven en mogelijkheden voor de invulling van het terrein. Na de presentatie van de initiatiefnemers discussieerden de aanwezigen in groepen over de volgende stellingen: 1. Uitbreiding van de natuurwaarden in de Slingelandse Plassen is belangrijk (meer ruimte voor natuurontwikkeling). 2. Het is belangrijk dat de Slingelandse Plassen meer toeristen trekken (meer ruimte voor recreatie). 3. Het behoud van de zwemgelegenheid in de plas moet bovenaan staan. 4. Het toevoegen van meer (betaalde) banen als gevolg van het exploiteren van een gelegenheid is zeer welkom. 5. Het overnemen van de Slingelandse Plassen van de provincie mag best wat geld kosten van de gemeente (geen ruimte voor verdienmodellen van ondernemers). De aanwezigen gaven de hoogste prioriteit aan het behoud van de openbare zwemfunctie. Meerdere malen gaven aanwezigen aan dat maatregelen om de waterkwaliteit te verbeteren noodzakelijk zijn. Bij ruimte voor recreatie hebben aanwezigen benadrukt dat het moet gaan om kleinschalige, extensieve recreatie. Bij deze vorm van recreatie staat de beleving van rust, landschap en natuur centraal, waarbij het aantal bezoekers beperkt blijft. Op basis van de uitkomsten van de informatieavond komen de colleges van Molenwaard en Giessenlanden tot de volgende contouren van de gewenste ontwikkeling van het recreatieterrein Slingelandse Plassen:

3 1. A. Ruimte bieden voor extensieve recreatie rondom de zwemplas, waarbij openbare toegankelijkheid van de zwemplas geborgd blijft. B. eventueel aangevuld met nieuwe kleinschalige recreatieve voorzieningen. 2. Ontwikkelingen/initiatieven dragen bij aan verbetering van de waterkwaliteit. 3. In het zuidelijk deel van het recreatieterrein behoud en waar mogelijk vergroting van de natuurwaarden. 3 Uitwerken criteria en afweging omtrent toekomstig eigendom en beheer Om tot een zorgvuldige afweging te komen ten aanzien van het provinciale verzoek werken beide colleges de komende periode een tweetal aspecten uit. Dit zijn: 1. De uitgangspunten en criteria voor de invulling van het recreatieterrein. Ongeacht wie het in de markt zet (provincie of gemeente), vormen deze uitgangspunten het afwegingskader waarbinnen biedingen van initiatiefnemers en verzoeken tot bestemmingswijzigingen worden beoordeeld. De uit de informatieavond opgehaalde ontwikkelingsrichting vormt de basis voor de verdere uitwerking van de uitgangspunten en criteria. Na de uitwerking van deze uitgangspunten nodigen we de inwoners, dorpsberaden en klankbordgroepen van de omliggende kernen voor consultatie uit. 2. Een voorstel omtrent de keuze voor openbare aanbesteding of aankoop om niet van het recreatieterrein, rekening houdend met de voor- en nadelen van beide opties. Denk hierbij onder andere aan de sturingsmogelijkheden, beheerlasten, financiële risico s en capaciteitsvraag. Vervolgens leggen wij op basis van bovenstaande aspecten ons voorstel aan uw raad ter besluitvorming voor. Planning Voor het besluitvormingsproces hanteren wij de volgende planning: juni - september 2016: oktober 2016: nader onderzoek uitwerken advies over wel of geen verwerving t.b.v. beide colleges participatietraject m.b.t. nadere uitwerking criteria toekomstige invulling recreatieterrein voorstel college aan de raad over criteria toekomstige invulling van het recreatieterrein en over de keuze tussen openbare aanbesteding of aankoop om niet. 8 november 2016: raadsbesluit over criteria toekomstige invulling van het recreatieterrein en over de keuze uit openbare aanbesteding of aankoop om niet Wij verwachten u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Met vriendelijke groet, Burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard, de secretaris de burgemeester N. van Ameijde-Poortman MBA D.R. van der Borg

4 4 Bijlage 1 Over te dragen provinciale recreatiegebieden (PRG s) in de Alblasserwaard De over te dragen provinciale recreatiegebieden in de Alblasserwaard zijn onder te verdelen in de categorieën natuur-prg s (onderdeel van Natuurnetwerk Nederland, voorheen Ecologische Hoofdstructuur), recreatie-prg en overige PRG s. Natuur-PRG s Zijdebrug Oostelijke visplaats Oud-Alblas Picknickterrein Oud-Alblas ( kippebos ) Kade N214 Elzenweg Kraayebos Achterdijkse kade Recreatie-PRG Slingeland Overige PRG s Bollekade: verkocht aan Waterschap Rivierenland Oeverland aan de Giessen: verkocht aan Waterschap Rivierenland Zeemanskade: wordt via makelaar te koop aangeboden (geen beleidsdoel provincie) Westelijke visplaats: te koop via makelaar (geen beleidsdoel provincie) Middelste visplaats: vooralsnog niet te koop aangeboden, de provincie reserveert deze grond voor de toekomstige reconstructie van de Peilmolenbrug Aankoopvoorwaarden natuur-prg s Voor de aankoop van de natuur PRG s stelt de provincie de volgende voorwaarden: Huidige natuurwaarden dienen in stand te blijven; Handhaven van huidige natuurbestemming, bestemmingswijziging is niet mogelijk; Verkoop alleen aan gecertificeerde natuurbeheerders, tegen marktwaarde;

5 5 Nieuwe eigenaren ontvangen subsidie Natuur- en landschapsbeheer (SNL).

Zaaknummer : (Giessenlanden) / (Molenwaard) Portefeuillehouder : T. van Houwelingen (Giessenlanden) / C.G. Boender (Molenwaard)

Zaaknummer : (Giessenlanden) / (Molenwaard) Portefeuillehouder : T. van Houwelingen (Giessenlanden) / C.G. Boender (Molenwaard) Voorstel van de gezamenlijke colleges (ieder binnen de eigen bevoegdheid) aan de gemeenteraden Zaaknummer : 16-19282-327 (Giessenlanden) / 691651 (Molenwaard) Portefeuillehouder : T. van Houwelingen (Giessenlanden)

Nadere informatie

V E R K O O P B R O C H U R E

V E R K O O P B R O C H U R E V E R K O O P B R O C H U R E VERKOOP BIJ INSCHRIJVING 7 NATUUR- EN RECREATIEGEBIEDEN IN DE ALBLASSERWAARD GEMEENTE MOLENWAARD Opening inschrijving: vrijdag 29 juli 2016 Sluiting inschrijving: donderdag

Nadere informatie

Op 7 juli jl. heeft u de Werkwijzer CPO-projecten ontvangen met bijbehorende collegebrief.

Op 7 juli jl. heeft u de Werkwijzer CPO-projecten ontvangen met bijbehorende collegebrief. Aan de leden van de gemeenteraad Postbus 5 2970 AA Bleskensgraaf T 14 0184 www.gemeentemolenwaard.nl Zaaknummer Datum: 9 oktober 2015 Van: het college van B&W Bijlage: 1 Onderwerp: CPO Flyer Geachte leden

Nadere informatie

Postbus AA Bleskensgraaf T Aan de leden van de gemeenteraad

Postbus AA Bleskensgraaf T Aan de leden van de gemeenteraad Aan de leden van de gemeenteraad T 14 0184 www.gemeentemolenwaard.nl Zaaknummer 58467 Datum: 15 december 2015 Portefeuillehouder: wethouder D.A. Heijkoop Bijlage: 3 Onderwerp: communicatie met bewoners

Nadere informatie

Zaaknummer Datum: 22 december 2016 Portefeuillehouder: wethouder C.G. (Kees) Boender Bijlage: 1 Tarieven begraven in Molenwaard 2017

Zaaknummer Datum: 22 december 2016 Portefeuillehouder: wethouder C.G. (Kees) Boender Bijlage: 1 Tarieven begraven in Molenwaard 2017 Aan de leden van de gemeenteraad Postbus 5 2970 AA Bleskensgraaf T 14 0184 www.gemeentemolenwaard.nl Zaaknummer 656213 Datum: 22 december 2016 Portefeuillehouder: wethouder C.G. (Kees) Boender Bijlage:

Nadere informatie

Raadspresentatie Organisatie van beheer en ontwikkeling Recreatieschap Midden Delfland

Raadspresentatie Organisatie van beheer en ontwikkeling Recreatieschap Midden Delfland Raadspresentatie Organisatie van beheer en ontwikkeling Recreatieschap Midden Delfland Presentatie gemeenteraad 30 mei 2016 1 Opbouw presentatie Korte presentatie Proces naar besluitvorming Reacties en

Nadere informatie

Postbus AA Bleskensgraaf T Aan de leden van de gemeenteraad

Postbus AA Bleskensgraaf T Aan de leden van de gemeenteraad Aan de leden van de gemeenteraad Postbus 5 2970 AA Bleskensgraaf T 14 0184 www.gemeentemolenwaard.nl Zaaknummer: 696529 Datum: 13 maart 2017 Portefeuillehouder: wethouder P. (Piet) Vat Bijlage: 2 Onderwerp:

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. : Voortgang Slingelandse Plassen. Geachte leden van de raden van Giessenlanden en Molenwaard,

Raadsinformatiebrief. : Voortgang Slingelandse Plassen. Geachte leden van de raden van Giessenlanden en Molenwaard, Raadsinformatiebrief Datum : 10 april 2018 Zaaknummer Giessenlanden : Zaaknummer Molenwaard : 866049 Portefeuillehouder Giessenlanden : wethouder J. (Jan) de Groot Portefeuillehouder Molenwaard : wethouder

Nadere informatie

Op 21 november 2016 stelde u schriftelijke vragen aan het college conform artikel 40 van het Reglement van Orde. Graag antwoorden wij u hier op.

Op 21 november 2016 stelde u schriftelijke vragen aan het college conform artikel 40 van het Reglement van Orde. Graag antwoorden wij u hier op. Aan: Harry Stam Cc: de leden van de gemeenteraad Postbus 5 2970 AA Bleskensgraaf T 14 0184 www.gemeentemolenwaard.nl Zaaknummer: 640975 Datum: 13 december 2016 Portefeuillehouder: Wethouder drs. C.F. (Frank)

Nadere informatie

Betreft: aanscherping bod voor nieuwe regionale woningmarktafspraken

Betreft: aanscherping bod voor nieuwe regionale woningmarktafspraken Raadsinformatiebrief De gemeenteraad van Albrandswaard Uw brief van: Ons kenmerk: 1362015 Uw kenmerk: Contact: Jeannette Wijnmalen Bijlage(n):1 Doorkiesnummer: 010-506 1158 E-mailadres: j.wijnmalen@bar-organisatie.nl

Nadere informatie

Betreft: intentieovereenkomst Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde (NRIJ)

Betreft: intentieovereenkomst Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde (NRIJ) Raadsinformatiebrief De gemeenteraad van Albrandswaard Uw brief van: Ons kenmerk: 1318648 Uw kenmerk: Contact: Jeannette Wijnmalen Bijlage(n): 1 Doorkiesnummer: 010-506 1158 E-mailadres: j.wijnmalen@bar-organisatie.nl

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 11 augustus 2015 Nummer voorstel: 2015/61

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 11 augustus 2015 Nummer voorstel: 2015/61 1 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 11 augustus 2015 Nummer voorstel: 2015/61 Voor raadsvergadering d.d.: 29-09-2015 Agendapunt:

Nadere informatie

Preventief toezicht Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ

Preventief toezicht Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ collegebrief aan de raad Aan de gemeenteraad Van het college van burgemeester en wethouders Datum 8 januari 2015 Onderwerp Zaaknummer Preventief toezicht Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ 173701 Geachte leden

Nadere informatie

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD MEMO AAN DE GEMEENTERAAD Aan T.a.v. Datum Betreft Van Ons kenmerk Bijlagen CC De gemeenteraad 8 juni 2011 Beantwoording vragen carrousel Binnenland Het college 100467 Controller Directie Paraaf Datum Geachte

Nadere informatie

de gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders 13 december Realisatie JOP in Groot-Ammers nabij sporthal De Reiger

de gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders 13 december Realisatie JOP in Groot-Ammers nabij sporthal De Reiger collegebrief aan de raad Aan Van Datum Zaaknummer Onderwerp de gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders 13 december 2014 168693 Realisatie JOP in Groot-Ammers nabij sporthal De Reiger Geachte

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Contact dhr. drs. J. Dijkema T j.dijkema@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van Noordwijkerhout

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van Teylingen Postbus ZJ Voorhout

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van Teylingen Postbus ZJ Voorhout Gedeputeerde Staten Contact mr. E. Sprietsma T 070-441 62 47 e.sprietsma@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Wormerland

Aan de raad van de gemeente Wormerland RAADSVOORSTEL Aan de raad van de gemeente Wormerland Datum aanmaak 28 juli 2014 Onderwerp Programma en portefeuillehouder Voorstel Divinvest herinrichting sportcomplex VV Jisp Programma 3: Maatschappelijke

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1470607 Datum: Portefeuillehouder: 19 maart 2019 Hegger en van Meekeren Domein / Team: RUID / ONTW Behandeld door: M.C. Maartens Onderwerp: ontwikkeling

Nadere informatie

Raadsvoorstel vaststellen bestemmingsplan 'De Utrecht' Datum voorstel: 4 februari 2014 Vergaderdatum: 25 februari 2014 Registratienr.

Raadsvoorstel vaststellen bestemmingsplan 'De Utrecht' Datum voorstel: 4 februari 2014 Vergaderdatum: 25 februari 2014 Registratienr. Raadsvoorstel Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan 'De Utrecht' Datum voorstel: 4 februari 2014 Vergaderdatum: 25 februari 2014 Registratienr.: 014-2014 Opsteller: Marijn Hartgerink Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Beleidsontwikkeling Voorlopige gunning gebiedsondersteuningsnetwerk. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

Beleidsontwikkeling Voorlopige gunning gebiedsondersteuningsnetwerk. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Beleidsontwikkeling Voorlopige gunning gebiedsondersteuningsnetwerk De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050) 367 60 37 25-7-2018 Geachte heer, mevrouw, Tijdens de vergadering van

Nadere informatie

Onderwerp : Inkoop jeugdbescherming en jeugdreclassering, informatie omtrent WSG en Leger des Heils

Onderwerp : Inkoop jeugdbescherming en jeugdreclassering, informatie omtrent WSG en Leger des Heils Raadsinformatiebrief Datum : 3 oktober 2017 Zaaknummer Giessenlanden Zaaknummer Molenwaard : : 17-22196 787966 Portefeuillehouder Giessenlanden Portefeuillehouder Molenwaard : : wethouder H. (Harmen) Akkerman

Nadere informatie

De gemeente formuleert de volgende uitgangspunten voor de deelname aan het project in de Boterhuispolder:

De gemeente formuleert de volgende uitgangspunten voor de deelname aan het project in de Boterhuispolder: VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van september 2015 Besluit nummer: 2015_Raad_00029 Onderwerp: Boterhuispolder: vaststellen uitgangspunten - Besluitvormend Beknopte samenvatting: De Boterhuispolder is een

Nadere informatie

V E R K O O P B R O C H U R E

V E R K O O P B R O C H U R E V E R K O O P B R O C H U R E VERKOOP BIJ INSCHRIJVING NATUURGEBIED WOLVENPOLDER GEMEENTE NISSEWAARD Opening inschrijving: vrijdag 15 april 2016 Sluiting inschrijving: : zondag 12 juni 2016 om 24.00 uur

Nadere informatie

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsvoorstel U C H( C C» I. 6 IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer Programma Commissie Portefeuillehouder: Informatie bij : E-mail/tel.nr. : Evaluatiedatum : 358639

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK PERMANENTE BEWONING VAN RECREATIEWONINGEN STRUCTUURVISIE CONCEPT, DECEMBER 2014 KENMERK

GEMEENTE OLDEBROEK PERMANENTE BEWONING VAN RECREATIEWONINGEN STRUCTUURVISIE CONCEPT, DECEMBER 2014 KENMERK GEMEENTE OLDEBROEK STRUCTUURVISIE PERMANENTE BEWONING VAN RECREATIEWONINGEN CONCEPT, DECEMBER 2014 KENMERK 188197 Inhoudsopgave 1 Beleidskader 5 1.1 Aanleiding 5 1.2 Beleidsmatige aspecten 5 2 Toetsingskader

Nadere informatie

mmmt» Etten-L#or 3 0HAARI 2016 JA NEE voortgangsrapportage aan over het project realiseren Nieuwe Nobelaer en zwembad De Banakker.

mmmt» Etten-L#or 3 0HAARI 2016 JA NEE voortgangsrapportage aan over het project realiseren Nieuwe Nobelaer en zwembad De Banakker. mmmt» Etten-L#or 3 0HAARI 2016 ETTENILEUR Aan de raad J' JA NEE Gemeente Etten-Leur Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur Postbus 10.100 4870 GA Etten-Leur T: 14 076 E: info@etten-leur.nl I: www.etten-leur.nl

Nadere informatie

Datum: Adviserend. Datum: Informerend

Datum: Adviserend. Datum: Informerend Oplegvel 1. Onderwerp Informatienota Leader Holland Rijnland 2015-2020 2. Rol van het Basistaak samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Voor de periode 2015-2020 is er 1,6 miljoen aan

Nadere informatie

Raadsinformatieavond invulling sociale randvoorwaarden windenergie Zonzeel Welkom

Raadsinformatieavond invulling sociale randvoorwaarden windenergie Zonzeel Welkom Raadsinformatieavond invulling sociale randvoorwaarden windenergie Zonzeel Welkom 19 november 2015 1 Opzet presentatie 1. Inleiding 2. Terugblik/voorgeschiedenis 3. Gemeentelijke ambitie vertaald naar

Nadere informatie

B&W d.d. 6 mei 2014

B&W d.d. 6 mei 2014 B&W 14.0391 d.d. 6 mei 2014 Onderwerp Intentieverklaring Gebiedsafspraak / Uitvoeringsprogramma Leidse Ommelanden 2014-2020 Burgemeester en wethouders besluiten:behoudens advies van de commissie 1. Het

Nadere informatie

Themabijeenkomst Omgevingsbod

Themabijeenkomst Omgevingsbod Themabijeenkomst Omgevingsbod Versterking van de Krimpenerwaard 7 februari 2019 Wat wil het gebied? De strategische Visie van Riek Bakker: Doel van het MIRT Het belang van het Meerjarenprogramma Infrastructuur,

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000

Nadere informatie

17R RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 17R college van burgemeester en wethouders. Datum : 4 juli 2017

17R RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 17R college van burgemeester en wethouders. Datum : 4 juli 2017 RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 17R. 00459 Van: Datum : 4 juli 2017 Portefeuillehouder(s) college van burgemeester en wethouders : wethouder Stolk 17R.00459 gemeente WOERDEN Portefeuille(s)

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: PBDC16. Vragen art. 61 Heesbeen

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: PBDC16. Vragen art. 61 Heesbeen Zaaknummer: PBDC16 Onderwerp Vragen art. 61 Heesbeen Collegevoorstel Inleiding Op 15 mei heeft de fractie Gemeentebelangen per mail vragen op grond van artikel 61 Reglement van orde gesteld naar aanleiding

Nadere informatie

2016/ gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders

2016/ gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders *2016260692* Burgemeester & Wethouders De leden van de gemeenteraad Zaanstad Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon 14 075 www.zaanstad.nl PORTEFEUILLEHOUDER 31012017 2016/260688

Nadere informatie

TITEL Voorbereidingsbudget sloop Sportfondsenbad en zwembad Liendert en herontwikkeling locatie Sportfondsenbad

TITEL Voorbereidingsbudget sloop Sportfondsenbad en zwembad Liendert en herontwikkeling locatie Sportfondsenbad RAADSVOORSTEL Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 5386726 Aan : Gemeenteraad Datum : 13 december 2016 Portefeuillehouder : Wethouder J.C. Buijtelaar Agendapunt : B&W-vergadering : 13-12-2016 De

Nadere informatie

G.J. Bos Ruimte en Wonen P. Huizing en F. van den Hoogen

G.J. Bos Ruimte en Wonen P. Huizing en F. van den Hoogen Raadsvoorstel Onderwerp varianten ontwikkeling Bijl Hofplein Raadsvergadering 12 mei 2009 Agendapunt Portefeuillehouder Afdeling Ambtenaar G.J. Bos Ruimte en Wonen P. Huizing en F. van den Hoogen Samenvatting

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Waalre, 6 november Vergaderdatum : 18 december 2018 Voorstelnummer : Zaaknummer : 4556

Raadsvoorstel. Waalre, 6 november Vergaderdatum : 18 december 2018 Voorstelnummer : Zaaknummer : 4556 Raadsvoorstel Waalre, 6 november 2018 Vergaderdatum : 18 december 2018 Voorstelnummer : 2018-77 Zaaknummer : 4556 Portefeuillehouder Naam opsteller Naam voorstel Grondslag raadsbesluit : Weth. A. Uijlenhoet

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15 februari 2018 18-003 Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik Aan de raad, Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik Gevraagde

Nadere informatie

Leden van de Provinciale Staten Provincie Flevoland Postbus AB LELYSTAD. Geachte leden van de Provinciale Staten Provincie Flevoland,

Leden van de Provinciale Staten Provincie Flevoland Postbus AB LELYSTAD. Geachte leden van de Provinciale Staten Provincie Flevoland, gemeente Leden van de Provinciale Staten Provincie Flevoland Postbus 55 8200 AB LELYSTAD Uw brief van Onderwerp resultaten Stuurgroep Standpuntbepaling Provinciale Herindeling Uw kenmerk Bijlagen 1 Ons

Nadere informatie

Geachte heer/ mevrouw,

Geachte heer/ mevrouw, Geachte heer/ mevrouw, In Zuid-Holland functioneren een groot aantal natuur- en recreatieschappen en één Koepelschap Buitenstedelijk Groen; allen gemeenschappelijke regelingen o.b.v. de Wet Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 9. Extra windturbines in gemeente Dalfsen. Datum: 25 maart Decosnummer: 7

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 9. Extra windturbines in gemeente Dalfsen. Datum: 25 maart Decosnummer: 7 Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 9 Onderwerp: Extra windturbines in gemeente Dalfsen Datum: 25 maart 2013 Portefeuillehouder: dhr. N.L. Agricola Decosnummer: 7 Informant: Leonie van Dam

Nadere informatie

COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030

COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030 COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030 Voorstel voor de vergadering van de Commissie Ruimte op 11 oktober 2016 Agendanummer : 5 Onderwerp: Opsteller: Portefeuillehouder: NIMBY project

Nadere informatie

Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5

Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5 College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel DATUM 19-12-2017 NUMMER PS PS2018MME07 AFDELING Mobiliteit COMMISSIE MME STELLER A.M. van 't Zand DOORKIESNUMMER 3346 DOCUMENTUMNUMMER 81C4B60E PORTEFEUILLEHOUDER

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Vervolg Zicht op legalisatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Vervolg Zicht op legalisatie Raadsinformatiebrief Onderwerp: Vervolg Zicht op legalisatie Inleiding Op 18 juni 2013 heeft uw raad het bestemmingsplan Buitengebied fase II 2013 vastgesteld. Tegelijk met het vaststellen van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Glasvezel Ommen-Hardenberg Nieuwsbrief januari 2014

Glasvezel Ommen-Hardenberg Nieuwsbrief januari 2014 Glasvezel Ommen-Hardenberg Nieuwsbrief januari 2014 Afgelopen jaar bent u geïnformeerd over de mogelijkheden voor aanleg van glasvezel in de buitengebieden van de gemeenten Ommen en Hardenberg. In de tweede

Nadere informatie

Verzoek tot aanwijzing ter onteigening ex artikel 78 Onteigeningswet. Bestemmingsplan Nieuwe Dordtse Biesbosch, van de gemeente Dordrecht,

Verzoek tot aanwijzing ter onteigening ex artikel 78 Onteigeningswet. Bestemmingsplan Nieuwe Dordtse Biesbosch, van de gemeente Dordrecht, Verzoek tot aanwijzing ter onteigening ex artikel 78 Onteigeningswet Bestemmingsplan Nieuwe Dordtse Biesbosch, van de gemeente Dordrecht, Gemeente Dordrecht Zakelijke beschrijving Administratieve onteigening

Nadere informatie

Was word tabel Natuurbeheerplan 2017 ontwerp Natuurbeheerplan tekstdeel

Was word tabel Natuurbeheerplan 2017 ontwerp Natuurbeheerplan tekstdeel Was word tabel Natuurbeheerplan 2017 ontwerp Natuurbeheerplan 2018 tekstdeel Algemeen: Overal waar 2017 stond is dit aangepast naar 2018 Natuurnetwerk Nederland is afgekort tot NNN. Specifiek per pagina:

Nadere informatie

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 9 juni 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00466 Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland 2015-2020 - Besluitvormend Beknopte samenvatting: LEADER

Nadere informatie

Corné Oudshoorn. Advies: In te stemmen met de beantwoording in bijgaande RIB en deze aan de raad te sturen. burgemeester

Corné Oudshoorn. Advies: In te stemmen met de beantwoording in bijgaande RIB en deze aan de raad te sturen. burgemeester VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 17A.00888 Datum: 21 augustus 2017 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Aan de Raad. Uw raad heeft zich tot nu toe (formeel) niet uitgesproken inzake windmolens langs de N33.

Aan de Raad. Uw raad heeft zich tot nu toe (formeel) niet uitgesproken inzake windmolens langs de N33. Aan de Raad. No. : 6/8. Muntendam : 9 september 2005 Onderwerp : Startnotitie MER Windpark N33 --------------------------------------- Inleiding Aanleiding Op 7 april 2005 heeft Blaaswind BV de startnotitie

Nadere informatie

Betreft art 39 vragen: gevolgen OV Concessie per 14 december 2014

Betreft art 39 vragen: gevolgen OV Concessie per 14 december 2014 Rosmalen 26 november 2014 Aan het College van Burgemeester en Wethouders Postbus 12345 5200 GZ s Hertogenbosch Betreft art 39 vragen: gevolgen OV Concessie per 14 december 2014 Inleiding; Per 14 december

Nadere informatie

IMPRESSIE GESPREKSAVONDEN INWONERS

IMPRESSIE GESPREKSAVONDEN INWONERS #HETGESPREKWAARD IMPRESSIE GESPREKSAVONDEN INWONERS Onderdeel van het onderzoek naar de meerwaarde van een fusie tussen gemeenten Giessenlanden en Molenwaard juni / juli 2016 Inhoud Inleiding 3 Gespreksavonden

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Contact M. Molenwijk T 070-441 74 11 m.molenwijk@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van de

Nadere informatie

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011;

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011; Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 30 juni 2015, nr. 567111/635618, tot wijziging van de Uitvoeringsregeling subsidie groen Noord-Holland 2013. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland;

Nadere informatie

De instrumentenkoffer. Mogelijkheden om natuurdoelen in te passen in uw bedrijfsvoering

De instrumentenkoffer. Mogelijkheden om natuurdoelen in te passen in uw bedrijfsvoering De instrumentenkoffer Mogelijkheden om natuurdoelen in te passen in uw bedrijfsvoering Versie 3, september 2018 Wat is de Instrumentenkoffer? Wij zijn blij dat u zich als agrarisch ondernemer oriënteert

Nadere informatie

Afdeling. Structuurvisie en plan-mer gemeente Maasdriel

Afdeling. Structuurvisie en plan-mer gemeente Maasdriel MAASDRIEL de leden van de raad van de gemeente Maasdriel Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk ro/na Afdeling Doorkiesnummer Kerkdriel Ruimte en Samenleving (0418) 638814 18 oktober 2011 Verzenddatum Onderwerp

Nadere informatie

De Raad van de gemeente Terneuzen ons kenmerk : Terneuzen, 28 juni Betreft: vestigingscriteria automatenhallen.

De Raad van de gemeente Terneuzen ons kenmerk : Terneuzen, 28 juni Betreft: vestigingscriteria automatenhallen. De Raad van de gemeente Terneuzen ons kenmerk : 144262 contactpersoon : MTM de Vos telefoon : 14-0115 e-mail : m.devos@terneuzen.nl verzonden : Terneuzen, 28 juni 2016 Betreft: vestigingscriteria automatenhallen

Nadere informatie

Hieronder hebben wij uw vragen weergegeven met per vraag in blauwe kleur ons antwoord daarop.

Hieronder hebben wij uw vragen weergegeven met per vraag in blauwe kleur ons antwoord daarop. Sint-Michielsgestel Raadsfractie PVDA t.a.v. de heer J.P. Vermeulen Postbus 10000 5270 GA SINT-MICHIELSGESTEL datum 19 december 2018 ons kenmerk : 772842/ uw brief van behandeld door : J. van Gorp uw kenmerk

Nadere informatie

*Z008A2460B3* documentnr.: INT/M/14/10034 zaaknr.: Z/M/14/08261

*Z008A2460B3* documentnr.: INT/M/14/10034 zaaknr.: Z/M/14/08261 *Z008A2460B3* documentnr.: INT/M/14/10034 zaaknr.: Z/M/14/08261 Raadsvoorstel Onderwerp : Wet Markt en Overheid Datum college : 19 augustus 2014 Portefeuillehouder : H.P.W.M. van Daal Afdeling : Control

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr. RAADSVOORSTEL raadsvergadering: 21 september 2011 onderwerp: Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve bijlage: ontwerp-besluit datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.: 9 Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

agendapunt 14 portefeuillehouder M. Bosman bijlagen 4

agendapunt 14 portefeuillehouder M. Bosman bijlagen 4 Raadsvoorstel ** onderwerp raadsvergadering 27september 2011 datum 10/06/2011 agendapunt 14 portefeuillehouder M. Bosman behandelend ambtenaar R. Simons bijlagen 4 openbaar geheim Aan de raad van de gemeente

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. De gemeenteraad van Albrandswaard. Betreft: bod voor nieuwe regionale woningmarktafspraken. Geachte raadsleden,

Raadsinformatiebrief. De gemeenteraad van Albrandswaard. Betreft: bod voor nieuwe regionale woningmarktafspraken. Geachte raadsleden, Raadsinformatiebrief De gemeenteraad van Albrandswaard Uw brief van: Ons kenmerk: 1351107 Uw kenmerk: Contact: Jeannette Wijnmalen Bijlage(n):1 Doorkiesnummer: 010-506 1158 E-mailadres: j.wijnmalen@bar-organisatie.nl

Nadere informatie

Was - Wordt tabel Natuurbeheerplan Zuid-Holland 2018

Was - Wordt tabel Natuurbeheerplan Zuid-Holland 2018 Was - Wordt tabel Natuurbeheerplan Zuid-Holland 2018 Was Wordt tabel tekstuele wijzigingen Natuurbeheerplan Zuid-Holland 2018 Pagina Natuurbeheerplan 2017 Ontwerp Natuurbeheerplan 2018 Natuurbeheerplan

Nadere informatie

Actie/info Onderwerp Besluit

Actie/info Onderwerp Besluit BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 5 april 2011. Aanwezig: H.H. Jonker, burgemeester T.A. Stoop, wethouder G.B. van der Vlies, wethouder F.J. van de Velde, wethouder

Nadere informatie

Advies: Het college besluit de RIB zoals bijgevoegd vast te stellen en te verzenden naar de gemeenteraad.

Advies: Het college besluit de RIB zoals bijgevoegd vast te stellen en te verzenden naar de gemeenteraad. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: T. Vermeulen Tel nr: Nummer: 17A.00080 Datum: 2 mei 2017 Team: Openbare Orde en Veiligheid Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Documentnummer: B.18.1594 *B.18.1594* Landgraaf, 11 september 2018 ONDERWERP: Ontwerp verklaring van geen bedenkingen voor een zonnepark in Abdissenbosch

Nadere informatie

Grondslag Wet ruimtelijke ordening (Wro) en bestemmingsplan Buitengebied Bunnik 2011

Grondslag Wet ruimtelijke ordening (Wro) en bestemmingsplan Buitengebied Bunnik 2011 RAADSVOORSTEL NR: 19-27 Raadsvergadering Zaaknummer 28-03-2019 652877 Onderwerp: Vaststellen kader herontwikkeling perceel Auto Bildt Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststellen kader herontwikkeling perceel

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. 3.1 Aanleiding, achtergrond. Agenda nr. 6

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. 3.1 Aanleiding, achtergrond. Agenda nr. 6 Raadsvoorstel Agenda nr. 6 Onderwerp: Instemmen met Masterplan Natuur- en Recreatiepoort Het Keelven Soort: Besluitvormend Opsteller: R.T. Klarenaar Portefeuillehouder: W.L.G. Hanssen Zaaknummer: SOM/2015/018221

Nadere informatie

Wethouder H. (Harmen) Akkerman wethouder P. (Piet) Vat

Wethouder H. (Harmen) Akkerman wethouder P. (Piet) Vat Raadsinformatiebrief Datum 19 oktober 2017 Zaaknummer Giessenlanden Zaaknummer Molenwaard 17-22196 - AW Raad.2017-00017 793722 Portefeuillehouder Giessenlanden Portefeuillehouder Molenwaard Wethouder H.

Nadere informatie

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Nee College 17 mei 2016 Financieel Juridisch

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Nee College 17 mei 2016 Financieel Juridisch *Z00F23EEE2A* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer Voorstellen Raad Directeur : mevr. S. van Heeren Zaakgericht\352 Behandelend ambtenaar D.B. Admiraal Zaaknummer Z.16-17524 Datum: 12 mei 2016

Nadere informatie

Beoogde uitbreiding zandwinning Netterden. Datum: woensdag 23 oktober 2013. Netterden Zand en Grind BV. Inleiding

Beoogde uitbreiding zandwinning Netterden. Datum: woensdag 23 oktober 2013. Netterden Zand en Grind BV. Inleiding Onderwerp: Beoogde uitbreiding zandwinning Netterden Datum: woensdag 23 oktober 2013 Van: Inleiding Netterden Zand en Grind BV Voorliggende notitie vormt een uitwerking van de kennismaking van de raden

Nadere informatie

INFORMATIENOTITIE. College van Burgemeester en Wethouders. Vervolgscenario regionaal breedbandproject

INFORMATIENOTITIE. College van Burgemeester en Wethouders. Vervolgscenario regionaal breedbandproject INFORMATIENOTITIE AAN VAN ONDERWERP De leden van de Gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Vervolgscenario regionaal breedbandproject DATUM 28 maart 2019 BIJLAGE - REGISTRATIENUMMER GEM -

Nadere informatie

Ambitieverklaring. Tussen Kagerplassen en Oude Rijn

Ambitieverklaring. Tussen Kagerplassen en Oude Rijn Ambitieverklaring Samenwerken aan groen-recreatieve ontwikkeling in de Leidse regio 9/12/2009 Ambitieverklaring 1 Ambitieverklaring Partijen 1. De gemeente Kaag en Braassem, vertegenwoordigd door de heer

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging

Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging Vaststellen bestemmingsplan Zwanenburg De Kom Noordwestzijde en vaststellen Portefeuillehouder Adam Elzakalai Steller D. Ong Collegevergadering 30 augustus

Nadere informatie

Zaaknummer: 2014/54782 Referentie: 2014/55085. Raadsvergadering d.d. 1 juli 2014 agendapunt 15. Aan: De Gemeenteraad. Vries, 16 juni 2014

Zaaknummer: 2014/54782 Referentie: 2014/55085. Raadsvergadering d.d. 1 juli 2014 agendapunt 15. Aan: De Gemeenteraad. Vries, 16 juni 2014 Raadsvergadering d.d. 1 juli 2014 agendapunt 15 Zaaknummer: 2014/54782 Referentie: 2014/55085 Aan: De Gemeenteraad Vries, 16 juni 2014 Portefeuillehouder: mevr. N. Hofstra Behandelend ambtenaar: mevr.

Nadere informatie

agendapunt nummer portefeuillehouder

agendapunt nummer portefeuillehouder V O O R S T E L A A N D E R A A D afdeling Ruimte en Groen in behandeling bij M. Roobol doorkiesnummer 078 633 45 50 agendapunt nummer portefeuillehouder E.C. Lafeber datum voorstel 8-9-2010 raadsvergadering

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders van de gemeente. Geacht college,

Burgemeester en Wethouders van de gemeente. Geacht college, - stuurskracht/regio,..s/ POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM Burgemeester en Wethouders van de gemeente Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon J. van der Wal BEL/ES Doorkiesnummer +31235143465 walj@noord-holland.

Nadere informatie

Nr.: ZK / Voorstel om het Gebiedsbod uit te werken op basis van de scenario's van Riek Bakker en Intern

Nr.: ZK / Voorstel om het Gebiedsbod uit te werken op basis van de scenario's van Riek Bakker en Intern Nr.: ZK18-004956 / 19-0006877 Voorstel om het Gebiedsbod uit te werken op basis van de scenario's van Riek Bakker en Intern RAADSVOORSTEL Raadsvergadering : 18 maart 2019 Onderwerp : Gebiedsbod, de versterking

Nadere informatie

Titel / onderwerp: Flexibel Meerjaren Programma 2016-2021 Rijn- en Veenstreek als toeristische trekpleister

Titel / onderwerp: Flexibel Meerjaren Programma 2016-2021 Rijn- en Veenstreek als toeristische trekpleister Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders Raadsvoorstel Portefeuillehouder: F. Buijserd Opgesteld door: Gert-Jan Pieterse, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Grondbedrijf Besluitvormende

Nadere informatie

Aan: de raad van de gemeente Rotterdam, Coolsingel 40, 3011 AD Rotterdam. Van: ing. L.W. Vreugdenhil, Nieuw-Oranjekanaal 20, 3151 XL Hoek van Holland.

Aan: de raad van de gemeente Rotterdam, Coolsingel 40, 3011 AD Rotterdam. Van: ing. L.W. Vreugdenhil, Nieuw-Oranjekanaal 20, 3151 XL Hoek van Holland. Aan: de raad van de gemeente Rotterdam, Coolsingel 40, 3011 AD Rotterdam. Van: ing. L.W. Vreugdenhil, Nieuw-Oranjekanaal 20, 3151 XL Hoek van Holland. Betreft: duurzame landbouw in de Oranjebonnen Hoek

Nadere informatie

Nota van Beantwoording Zienswijzen. Ontwerpbestemmingsplan. Ruimte voor de Grecht

Nota van Beantwoording Zienswijzen. Ontwerpbestemmingsplan. Ruimte voor de Grecht Nota van Beantwoording Zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Ruimte voor de Grecht DSPDF_1CB_31313139393036373432.doc Afdeling Ruimtelijke ontwikkeling vakgroep Ruimtelijke ordening Mei 2013 Gemeente Woerden,

Nadere informatie

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt :

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Aan de Raad Made, 23 december 2008 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering: 29 januari 2009 Nummer raadsnota: 8 Onderwerp: Beheer natte ecologische verbindingszones / Uitvoeringsproject

Nadere informatie

Mw. Marleen Sanderse, wethouder Visie Passantenhaven Naarden

Mw. Marleen Sanderse, wethouder Visie Passantenhaven Naarden Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 666216 Mw. Marleen Sanderse, wethouder Visie Passantenhaven Naarden Aan de raad, 1. Beslispunten De Visie Passantenhaven Naarden vast te stellen; een

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorloper. Startnotitie Duurzaam Druten. Datum collegebesluit 9 januari 2018 Datum presidium 8 januari 2018

Raadsvoorstel. Voorloper. Startnotitie Duurzaam Druten. Datum collegebesluit 9 januari 2018 Datum presidium 8 januari 2018 Voorloper Onderwerp Startnotitie Duurzaam Druten Datum collegebesluit 9 januari 2018 Datum presidium 8 januari 2018 Portefeuillehouder A. Springveld Behandelend team Team strategie en beleid Behandelend

Nadere informatie

De heer F.A. van der Lee. Beste meneer van der Lee,

De heer F.A. van der Lee. Beste meneer van der Lee, De heer F.A. van der Lee ONS KENMERK: 00592428 UW KENMERK: HT2019049 UW BRIEF VAN: 30 mei 2019 BEHANDELD DOOR: Yvonne Vos ONDERWERP: vragen ex artikel 43 RvO over uitspraak Raad van State betreffende het

Nadere informatie

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Datum: 6 november 2018 Blad : 1 van 6

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Datum: 6 november 2018 Blad : 1 van 6 Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer Programma Commissie Portefeuillehouder: Informatie bij E-mail/tel.nr. Evaluatiedatum 590723 Onderwijs, Sport

Nadere informatie

Geachte leden van de raad,

Geachte leden van de raad, Aan De gemeenteraad Van Ronald Ho-Sam-Sooi Datum 23 juni 2015 Onderwerp Moties inzake schaliegas tijdens het afgelopen VNG jaarcongres Zaaknummer 359410 Geachte leden van de raad, In een brief van 12 mei

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/21

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/21 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 3-3-2015 Nummer voorstel: 2015/21 Voor raadsvergadering d.d.: 17-03-2015 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Gemeente Mook en Middelaar M M Samenvatting. Voorstel om te besluiten

Raadsvoorstel. Gemeente Mook en Middelaar M M Samenvatting. Voorstel om te besluiten Agenda puntnummer : Documentnummer : Raadsvergadering d.d. : Raadscommissie Commissie d. d. Programma Onderwerp Portefeuillehouder : Bijlagen 111111111111111111111111111 001111110110111111111101111 M M16005293

Nadere informatie

Bijlage Stand van zaken locaties bidbook Utrecht, stad met stijl in het hart van Nederland

Bijlage Stand van zaken locaties bidbook Utrecht, stad met stijl in het hart van Nederland Bijlage Stand van zaken locaties bidbook Utrecht, stad met stijl in het hart van Nederland Locaties in eigendom van derden 1. Kruisvaertkade (eigenaar NS Stations) NS Stations en A.S.R. Vastgoed ontwikkeling

Nadere informatie

Onderwerp Verzoek voorlopige voorziening en beroepschriften bestemmingsplan Buitengebied - Besluitvormend

Onderwerp Verzoek voorlopige voorziening en beroepschriften bestemmingsplan Buitengebied - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 18 augustus 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00634 Onderwerp Verzoek voorlopige voorziening en beroepschriften bestemmingsplan Buitengebied - Besluitvormend Beknopte samenvatting

Nadere informatie

Noordelijke randweg Zevenbergen

Noordelijke randweg Zevenbergen Noordelijke randweg Zevenbergen Informerende raadsvergadering, 22 augustus 2012 Noordelijke randweg Zevenbergen Informerende raadsvergadering Concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau Marleen Zantingh

Nadere informatie

V E R K O O P B R O C H U R E

V E R K O O P B R O C H U R E V E R K O O P B R O C H U R E VERKOOP BIJ INSCHRIJVING 5 HA WEIDEVOGELGRASLAND GELEGEN IN DE AALKEET-BUITENPOLDER GEMEENTE MIDDEN-DELFLAND Opening inschrijving: vrijdag 15 april 2016 Sluiting inschrijving:

Nadere informatie

*Z007AEC22F9* documentnr.: INT/G/14/08831 zaaknr.: Z/G/13/05134

*Z007AEC22F9* documentnr.: INT/G/14/08831 zaaknr.: Z/G/13/05134 Grave *Z007AEC22F9* documentnr.: INT/G/14/08831 zaaknr.: Z/G/13/05134 Raadsvoorstel Onderwerp Datum college : 16 juni 2014 : Doorstart project snippergroen Portefeuillehouder Afdeling Commissie : H.A.W.M.

Nadere informatie

Voorstelnummer RAAD/ Directeur : drs. M.H.J. van Kruijsbergen Postreg.nr. Behandelend ambtenaar B. Hoenen. Tel.nr

Voorstelnummer RAAD/ Directeur : drs. M.H.J. van Kruijsbergen Postreg.nr. Behandelend ambtenaar B. Hoenen. Tel.nr Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer RAAD/11-00405 Directeur : drs. M.H.J. van Kruijsbergen Postreg.nr. Behandelend ambtenaar B. Hoenen Datum: 25 oktober 2011 Afdeling Tel.nr Ruimtelijke en Maatschappelijke

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : drs. J.F.N. Cornelisse : Beleid en Projecten : N. (Nathalie) de Niet - Risa Voorstel aan de raad Onderwerp :

Nadere informatie

16 december 2014 Toekomst inzameling huishoudelijk afval Peter Verbaas 0180-698767 p.verbaas@barendrecht.nl -- 118580 -- --

16 december 2014 Toekomst inzameling huishoudelijk afval Peter Verbaas 0180-698767 p.verbaas@barendrecht.nl -- 118580 -- -- RAADSINFORMATIEBRIEF Aan De Gemeenteraad van Albrandswaard Datum Betreft Contactpersoon Doorkiesnummer Email Bijlage(n) Ons kenmerk Uw kenmerk CC 16 december 2014 Toekomst inzameling huishoudelijk afval

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 26 mei 2015 Registratienummer: 2015/29 Agendapunt nummer: 11

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 26 mei 2015 Registratienummer: 2015/29 Agendapunt nummer: 11 Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 26 mei 2015 Registratienummer: 2015/29 Agendapunt nummer: 11 Onderwerp Meerjarenprogramma Vitaal Landelijk Gebied 2015-2016

Nadere informatie