Projectplan renovatie speeltuin Buurt- en Speeltuinvereniging Anreperstraat en omgeving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Projectplan renovatie speeltuin Buurt- en Speeltuinvereniging Anreperstraat en omgeving"

Transcriptie

1 1 Voorwoord Spelen is een activiteit die van levensgrote betekenis is voor de opgroeiende mens. Spel is welhaast even belangrijk als eten of naar school gaan. Want moet de peuter, kleuter of het schoolgaande kind niet door spel allerlei vaardigheden aanleren die hij of zij op latere leeftijd nodig heeft om goed als mens te kunnen functioneren. Om dit spel te stimuleren heeft het kind in zijn/haar woonomgeving materiaal en ruimte nodig. In onze buurt is dat de speeltuin, die onder begeleiding open is. Mag dit renovatieplan ertoe bijdragen dat volwassenen alles op het spel zetten om voor zowel de jonge als oudere mens, goede speelmogelijkheden te verwezenlijken. Buurt- en Speeltuinvereniging Anreperstraat en Omgeving te Assen heeft de eerste stap gezet, mogen de andere betrokken instanties volgen! 1. Inleiding Buurt- en Speeltuinvereniging Anreperstraat en Omgeving, opgericht in 1945, is een bloeiende en zeer actieve wijkvereniging in Assen-Oost met een geheel eigen karakter. Door zijn unieke ligging, temidden van onze woonbuurt en omgeven door veel bomen en groen, hebben de speeltuin en het verenigingsgebouw voor veel kinderen uit onze wijk een zeer belangrijke functie. De vereniging heeft op dit moment bijna 600 leden en een groot draagvlak in de wijk. Kenmerkend voor de vereniging is het grote aantal zeer gemotiveerde vrijwilligers en een sterke mate van zelfwerkzaamheid bij de door de vereniging ontwikkelde activiteiten. De vereniging staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is een vereniging met beperkte rechtsaansprakelijkheid. De vereniging exploiteert het verenigingsgebouw De Zonnereep en de bijbehorende speeltuin met speelveld en jeu-de-boulesbanen. Het verenigingsgebouw is de afgelopen twee jaar door de leden in eigen beheer gebouwd en is toegankelijk voor minder-validen en de voorzieningen zijn aan de hiervoor gestelde eisen aangepast Geschiedenis In 1945 is onze vereniging informeel opgericht door enkele buurtgenoten. Men was van mening dat na vijf jaar bezetting de buurt weer één moest worden, ongeacht afkomst en levensovertuiging. De eerste vergaderingen van deze pioniers van het eerste uur werden belegd in de met kogelgaten doorzeefde landbouwschuur in Anreep. Onder het genot van Amerikaanse whisky en sigaretten werden de plannen gesmeed voor de oprichting van onze buurt- en speeltuinvereniging. Vanaf het begin zijn er speeltoestellen in elkaar gelast en getimmerd door de grote inzet van vrijwilligers. In de loop van het bestaan van de speeltuin werden nagenoeg alle speeltoestellen door de vrijwilligers in elkaar gelast of getimmerd. Tot 1997 was dit de wijze waarop een groot deel van de speeltoestellen gerealiseerd werd. Helaas hebben we in 1998 de toestellen, die niet meer voldeden aan de nieuwe wettelijke eisen van speeltoestellen, moeten verwijderen. Het gevolg was een grote kaalslag in onze speeltuin.

2 2 We hebben nu vooral de kinderen vanaf 8 jaar weinig te bieden. In 1995 is het laatste, zelf gemaakte object door onze vrijwilligers gebouwd, namelijk onze lange en hoge glijbaan. De grote glijbaan is gemaakt van een brandtrap die ons is geschonken door de stichting Hendrik van Boeyen. Op het land van een van onze leden is dit speeltoestel gebouwd en nog steeds mag het op grote belangstelling rekenen van de kinderen die onze speeltuin bezoeken Huidige situatie De buurt- en speeltuinvereniging is verantwoordelijk voor de speeltuin. In opdracht van de gemeente Assen wordt onze speeltuin wekelijks gemaaid door het Werkvoorzieningschap Alescon. Het onderhoud van de ondergrond (bodembedekking onder de toestellen), de verhardingen en het omliggende groen, het verven, de aanpassingen en de reparaties van de toestellen wordt door de vrijwilligers van onze vereniging verzorgd. Het toezicht op de speeltuin is in handen van de Speeltuincommissie. Door de jarenlange inzet van bestuur en vrijwilligers heeft Assen een unieke speeltuin, die geheel door vrijwilligers wordt geëxploiteerd en deze speeltuin heeft een bijzondere positie ingenomen in Assen-Oost Maatschappelijke functie Naast het feit dat de speeltuin in een grote behoefte voorziet voor de kinderen en de jeugd uit de wijk, is het tevens vaak een speelplek voor de kinderen van Algemene Stichting Kinderopvang Assen (ASKA). Zelfs uit de andere wijken van Assen komen kinderen onder begeleiding van eerdergenoemde stichting onze speeltuin bezoeken. Vanaf 2002 is ook de tussenschoolse opvang van de Regenboogschool hier gerealiseerd. De overblijfmoeders en de kinderen zijn erg tevreden met deze combinatie van onderkomen en speeltuin. Verder is in onze wijk afgelopen januari De Brede School van start gegaan, waarin onze vereniging ook participeert. De speeltuin en ook het gebouw zullen vooral in dit project voor de deelnemende kinderen een plaats van veiligheid, rust en sociale contacten zijn. De speeltuin heeft van oorsprong een lage drempel, waardoor heel veel inwoners van de wijk gemakkelijk de speeltuin(activiteiten) bezoeken Samenstelling Commissie Renovatie Speeltuin Alle activiteiten vinden plaats op vrijwillige basis en de commissieleden met hun taken zijn momenteel: Gerard Smit voorzitter Ineke Mulder secretaresse Mariëtte Blouw Wijnanda de Vries Gea Alting De commissie wordt professioneel ondersteund door de consulente van NUSO-Noord, mevrouw Ciska Vriesema. Ook kunnen wij een beroep doen op de deskundigen bij de Landelijke NUSO.

3 Activiteiten Activiteiten die in de speeltuin georganiseerd worden, vinden plaats onder de vlag van het bestuur en de Speeltuincommissie. Enkele voorbeelden van activiteiten die worden georganiseerd zijn: palmpasen (eieren zoeken), een feestelijke opening op de eerste zaterdag in april en een sluiting in oktober met een groot opgezet feest Samen buiten spelen Bij de vernieuwing van de speeltuin houden we scherp in de gaten dat de speeltuin toegankelijk zal zijn voor alle kinderen (valide en minder-valide), zodat er samen buiten gespeeld kan worden. Het bestuur is van mening dat alle kinderen recht hebben om te spelen, ongeacht hun functiebeperking. Vanzelfsprekend voldoet het gebouw ook aan de eisen die gesteld worden om mensen met een handicap te kunnen ontvangen. Exacte cijfers voor Assen-Oost en omstreken betreffende minder-validen zijn niet bekend. Navraag bij diverse instanties leverden de volgende cijfers op. Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie: 10 tot 11% van de bevolking is mindervalide (inclusief hulpbehoevende bejaarden, maar ook mensen met een huidziekte). De Chronisch Zieken- en Gehandicaptenraad gaf aan dat 1,7 % van de jeugd in de leeftijd van 0 tot 14 jaar een aandoening heeft. Hier valt ook astma onder. De inrichting van de buitenaccommodatie zal dan ook voldoen aan de richtlijnen van het Wenkenblad, dat is uitgebracht door de Landelijke NUSO en de gezamenlijke fondsen. Het spreekt voor zich dat vertegenwoordigers van gehandicaptenorganisaties betrokken worden bij de uitvoering van het plan. 2. Omschrijving van het renovatieplan 2.1. Aanleiding Voor het schrijven en uitvoeren van dit plan is een aantal redenen te noemen. De belangrijkste reden met stip: de onveiligheid van de huidige speeltoestellen! Door de Wet Veiligheid van Speelgelegenheden van maart 1997 (zijnde het Attractiebesluit, de EN 1176 en de EN 1177) hebben wij helaas diverse toestellen moeten verwijderen uit de speeltuin, wat heeft geleid tot een flinke kaalslag. De kinderen vinden de speeltuin nu niet meer spannend en er is te weinig uitdaging voor de kinderen vanaf 8 jaar. Zelf speeltuintoestellen bouwen, zoals wij bijna 60 jaar hebben gedaan, is niet meer haalbaar. Verhoogde eisen van veiligheid geven de eigen werkzaamheid forse beperkingen. De afschrijving en het onderhoud van ons terrein en de speeltoestellen vormt voor onze vereniging geen enkel probleem. Wij zijn ervan overtuigd dat ons nieuwe verenigingsgebouw een goede aanvulling zal zijn voor de speeltuin en andersom. Onze buurt- en speeltuinvereniging heeft bijna 600 leden die jaarlijks hun contributie betalen en er worden diverse acties georganiseerd om een gezonde financiële huishouding te kunnen hebben.

4 4 Naast deze vernieuwde eisen aan de toestellen zelf wordt met de kennis van vandaag anders gekeken naar de opstelling van de huidige speeltoestellen in de speeltuin. Om het spelen meer uitdaging te geven, zou een opstelling met onderlinge verbindingen voor de leeftijdscategorieën het speelplezier vergroten. Het spelen in de speeltuin van onze vereniging kan dan een grotere bijdrage leveren in de ontwikkeling van de kinderen in onze wijk. Het buitenspelen in de speeltuin biedt de jeugd uit onze wijk een eigen plek waar ze kunnen bewegen, bouwen, rollenspellen doen, competitie aangaan of gewoon kunnen kletsen. De hoogste tijd dus om te investeren in een nieuwe speeltuin. Uit literatuurstudie is naar voren gekomen dat ruim bemeten, centraal gelegen en goed bereikbare locaties een grote aantrekkingskracht uitoefenen op kinderen en jongeren. Plekken met deze kwalificaties leiden tot intensief gebruik en dit beperkt overlast elders in de wijk. Behalve jeugd kunnen ook anderen buurt- en wijkbewoners hier een plek vinden. Deze locaties fungeren als het ware als totempalen, waaromheen de jeugd zich verzamelt. Hier is men zeker dat er altijd kinderen zijn, hier spreekt men af en van hieruit gaat men verder Deltaplan Spelen Als lid van de NUSO zijn wij enthousiast geworden om onze speeltuin in te richten volgens het Deltaplan, wat uitmondt in een totale renovatie c.q. herinrichting van de speeltuin. Na bestudering van informatie is gebleken dat het Deltaplan Spelen ondersteuning geeft bij het te volgen traject. Met het uiteindelijke doel te komen tot een speeltuin in Assen-oost die aan alle in de afgelopen 10 jaar ontwikkelde kwaliteitseisen voldoet ten aanzien van het spelen in een speeltuin. Het plan heeft een aantal voorwaarden die goed aansluiten bij de ideeën van het bestuur en de Speeltuincommissie: kinderinspraak, toegankelijkheid voor minder/validen en eigenwerkzaamheden door vrijwilligers in de buurt. De commissie wil hierdoor de betrokkenheid binnen onze vereniging stimuleren. Een sterke betrokkenheid bij de eigen werkzaamheden na de kinder- en buurtinspraak vergroot het sociale aspect in onze wijk. Dit zal zich uiten in de sociale activiteiten in de speeltuin. Deze betrokkenheid is een impuls voor de leefbaarheid in Assen-Oost en met name in onze buurt. 3. Toelichting op de voorwaarden van het Deltaplan 3.1. Medewerking Gemeente Het Deltaplan is besproken. De gesprekken die er zijn geweest met de wethouder hebben wij als zeer positief mogen ervaren. Er bestaat al jaren een zeer actieve groep vrijwilligers die zorg en aandacht besteedt aan onze speeltuin en samen met het bestuur zorgdraagt voor een verantwoorde exploitatie en onderhoudsplan. Zij dragen reeds sinds jaar en dag bij aan de leefbaarheid in de wijk. Op basis hiervan verwachten wij ook medewerking van de gemeente Rabobank De Rabobank biedt de mogelijkheid voor ondersteuning van het Deltaplan Spelen. Met name voor bancaire dienstverlening, automatisering, kennisoverdracht, gebruik van faciliteiten, netwerken en sponsering wordt ondersteuning aangeboden aan speeltuinen met renovatieplannen.

5 5 3.2 Professioneel ontwerp Momenteel heeft de Commissie Renovatie Speeltuin de oriëntatiefase met architecten, ontwerpers en tekenaars doorlopen en is de keuze gevallen op Sybolt Meindertsma. De volgende facetten hebben geleid tot het in zee gaan met deze ontwerper. voorkomend op de NUSO/lijst voor het ontwerpkrediet meer dan alleen tekenaar, oog voor totale inrichting van de locatie werkt vanuit een thema getogen op het platteland en dus bekend met de sociale omgeving niet gebonden aan een speeltoestellenfabrikant de positieve indruk naar aanleiding van ons bezoek aan diverse projecten in Amsterdam, zoals Speeltuin Park Frankendael en Speelruimteplan De Baarsjes te Amsterdam. Vooral laatstgenoemde: hierin waren hoogteverschillen gecreëerd met daarin geïntegreerd de toestellen en bouwwerken, waarbij het noodzakelijke grondwerk uitstekend door eigen vrijwilligers kan worden verricht Thema De gedachten gaan uit naar een themakeuze geënt op de oorsprong of kenmerken van de omgeving waar onze speeltuin is gesitueerd. De oorsprong van onze omgeving is een lintbewoning zoals de Anreperstraat, in de directe omgeving stroomt het Deurzerdiep, een uitloop van de Drentsche Aa. Tevens kunnen de hedendaagse kenmerken van de buurt, zoals de drie torenflats aan de rand van onze wijk, in het ontwerp worden meegenomen Kinderinspraak Op 21 juni jl. werd in heel Nederland de Landelijke Speeltuindag georganiseerd. Ook bij ons in de speeltuin was het druk en gezellig. De Speeltuincommissie heeft deze dag georganiseerd en heeft een enquête gehouden. Uit de reacties van de kinderen (voornamelijk 9+) blijkt dat zij graag naar de speeltuin komen, maar er uitdaging missen. Ze vinden de toestellen voornamelijk voor kleinere kinderen en hebben aangegeven welke toestellen ze graag in de speeltuin zouden zien. Ze geven aan van fellere kleuren in de speeltuin te houden. Tevens werd aangegeven dat de kinderen de oppas in de speeltuin belangrijk vinden. In samenwerking met de ontwerper zal kinderinspraak een zeer belangrijke basis zijn bij de renovatieplannen en realisatie hiervan. Een eerste ontwerp, mede gebaseerd op de kinderwensen, zal gepresenteerd worden om de betrokkenheid van de jeugd te behouden. Een gedetailleerd plan zal dan uitgewerkt worden. Onze intentie is om de kinderen/jeugd ook te gaan betrekken bij de inrichting en mogelijk (een deel van) het beheer Betrokkenheid leden Tijdens de laatste ledenvergadering heeft de voorzitter een uiteenzetting gegeven voor de plannen voor renovatie van de speeltuin. Alle leden staan achter het bestuur en vinden renovatie een zeer belangrijk item binnen onze vereniging. In ons Nieuwsbulletin, dat iedere maand onder de leden wordt verspreid, wordt regelmatig de stand van zaken uiteengezet.

6 Geïntegreerd spelen In 2002 is navraag bij de gemeente gedaan over het aantal minder-valide jongeren. Cijfers ontbreken nog. Om de speeltuin een zo groot mogelijke functie te geven, is nader onderzoek naar het aantal minder-valide gebruikers nodig. Dit onderzoek zal zich richten op het achterhalen van gegevens (bij de gemeente, NOP en instellingen voor minder-validen) over het aantal minder-validen, dat mogelijk gebruik kan maken van de speeltuin. De commissie vindt het niet meer dan vanzelfsprekend dat na de renovatie onze speeltuin ook toegankelijk en bespeelbaar is voor kinderen met een handicap. Juist voor deze kinderen is samen met andere kinderen spelen in de speeltuin zeer belangrijk. Wij streven ernaar om ook kinderen/jeugd met een functiebeperking te betrekken bij de verdere planvorming. Wanneer de renovatie gereed is, zal er een promotiecampagne gestart worden met als titel Een speeltuin voor ieder kind. Zo zal onze speelvoorziening bij instellingen bekend worden gemaakt Integratie allochtonen Het aantal in onze wijk woonachtige allochtonen is zo laag dat dit geen specifieke aandacht vraagt. Wanneer dit tijdens het renovatietraject mocht veranderen, zullen we hierop alert reageren en hen bij onze plannen betrekken. Het bestuur streeft er al jaren naar dat het vrijwilligerskader een afspiegeling dient te zijn van de wijksamenstelling en blijven dan ook stimuleren dat het kader wordt aangevuld door mensen van allochtone afkomst 3.7. Milieueisen Bij de materiaalkeuze en het ontwerp zullen milieuvriendelijke aspecten meegenomen worden, ook naderhand voor het onderhoud. Voor overige milieueisen zullen we nader onderzoek doen door middel van gesprekken met de ontwerper en andere deskundigen Verbreding openstelling In de huidige situatie is de openstelling: maandag, dinsdag en donderdag: van uur tot uur woensdag en vrijdag: van uur tot uur zaterdag: van uur tot uur. Er is altijd oppas in de speeltuin aanwezig. We zijn ons ervan bewust dat na realisatie van de renovatie de openingstijden verbreed moeten worden. Met de buurtgenoten hebben we de afspraak dat de speeltuin op zondag gesloten blijft.

7 Exploitatiebegroting Buurt- en Speeltuinvereniging Anreperstraat 2004 Naam rekening Uitgaven in Inkomsten in Verhuur Zonnereep 2.500,-- Acties 2.500,-- Fondsen 0,-- Reclame 900,-- Contributie 7.500,-- Donatie 500,-- Rente 50,-- Oud papier/kleding 3.000,-- Verzekeringen 1.600,-- Gas, water en licht 2.750,-- Kosten nieuwsbulletin 1.800,-- Oppas speeltuin 1.100,-- Schoonmaak 1.000,-- Kantoorkosten 700,-- Onderhoud Zonnereep 2.500,-- Onderhoud Speeltuin 500,-- Onderhoud Inventaris 1.000,-- Activiteiten 2.500,-- Diversen 500,-- Aflossing Obligatie`s 1.500,-- Catering 7.500,-- Afschrijving 5.000,-- Reservering feestweek 2.000,-- Saldo 0,-- Totaal , ,--

8 Begroting/financiering renovatie Begroting Financiering Ontwerp ,-- Gemeente ,-- Voorbereiding 6.500,-- FondsenSamenBuitenSpelen ,-- Grondwerk ,-- Eigen bijdrage 7.500,-- Verharding 3.380,-- Zelfwerkzaamheid 2) ,-- Beplanting 1.900,-- Actie 5.000,-- Speeltoestellen ,-- Sponsoring ,-- Onvoorzien 5.000,-- Korting AIV 8.000,-- plaatsingskosten ,-- Andere fondsen 1) ,-- BTW ,-- Tekort ,-- Totaal ,-- Totaal ,-- 1) Stichting Madurodam en Fundation van den Sandheuvel Sobbe Stichting 2) zie begroting zelfwerkzaamheid Het tekort van ,-- zal worden opgevangen door: post Onvoorzien schrappen 5.000,-- eén of twee speeltoestellen aanschaffen in ,-- Namens Commissie Renovatie Speeltuin: Ineke Mulder Zevensterstraat Jl ASSEN Telefoonnummer (0592)

Projectplan Herinrichting speeltuin Oosterwijtwerd 2009-2010

Projectplan Herinrichting speeltuin Oosterwijtwerd 2009-2010 Projectplan Herinrichting speeltuin Oosterwijtwerd 2009-2010 Speeltuincommissie Oosterwijtwerd Nico van den Akker Gerd Berghuis Fokje Bakker Juni 2009 Inhoud: Blz.: Voorwoord 3 1. Inleiding 4 1.1. Wat

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting De Speelderij 4 september 1998 t/m 31 december 1999

Financieel jaarverslag Stichting De Speelderij 4 september 1998 t/m 31 december 1999 Jaarverslag 1999 Financieel jaarverslag Stichting De Speelderij 4 september 1998 t/m 31 december 1999 Dit is het eerste (financiële) jaarverslag van Stichting De Speelderij. Stichting De Speelderij is

Nadere informatie

INRICHTEN SPEELVOORZIENINGEN 4 (1) Realisatie en renovatie

INRICHTEN SPEELVOORZIENINGEN 4 (1) Realisatie en renovatie INRICHTEN SPEELVOORZIENINGEN 4 (1) Realisatie en renovatie In de buurt ontbreekt er iets. Speelruimte. Kinderen vervelen zich, of spelen op ongeschikte, soms gevaarlijke locaties. Er moet gewoon een (vernieuwde)

Nadere informatie

Ruimte om te spelen Kader speelruimte 2012-2016 Gemeente Buren

Ruimte om te spelen Kader speelruimte 2012-2016 Gemeente Buren Ruimte om te spelen Kader speelruimte 2012-2016 Gemeente Buren 1 Inleiding De nota Speels Buren, Speelruimtebeleid uit 2006 is verouderd. De inhoud komt niet meer overeen met het nieuwe subsidie- en ondersteuningsbeleid,

Nadere informatie

Stichting De Neswaarden. Verslag uitgeoefende activiteiten. Versie mei 2017

Stichting De Neswaarden. Verslag uitgeoefende activiteiten. Versie mei 2017 Stichting De Neswaarden Verslag uitgeoefende activiteiten Versie mei 207 Vooraf Voor u ligt het Verslag uitgeoefende activiteiten van de Stichting De Neswaarden over 206. Dit verslag omvat een overzicht

Nadere informatie

Inleiding. t Weike 3. onze contactgegevens. Postadres: Rijksweg noord 97

Inleiding. t Weike 3. onze contactgegevens. Postadres: Rijksweg noord 97 t Weike Project Inleiding onze contactgegevens Naam organisatie: Stichting Speeltuin t Weike Bezoekadres: Eloystraat 1a Postcode: 6166 XM Plaats: Geleen Postadres: Rijksweg noord 97 Postcode: 6162 AE

Nadere informatie

STATUS UPDATE SAMEN SPELEN

STATUS UPDATE SAMEN SPELEN STATUS UPDATE SAMEN SPELEN SPEELTUINVERENIGING KINDERVREUGD TE BLESKENSGRAAF 1. INLEIDING De speeltuin in Bleskensgraaf (gemeente Graafstroom) is centraal in het dorp gevestigd en beslaat een oppervlakte

Nadere informatie

1. Inleiding Visie SWOT-analyse Continuïteit / beleid 6

1. Inleiding Visie SWOT-analyse Continuïteit / beleid 6 Beleidsplan 2016 1 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Visie 4 3. SWOT-analyse 5 4. Continuïteit / beleid 6 2 1. Inleiding Op 19 september 1968 is St. t Heike opgericht door vrijwilligers. Zij kregen van de Zusters

Nadere informatie

Met deze brief wenden wij ons tot u met een verzoek om sponsoring of subsidie.

Met deze brief wenden wij ons tot u met een verzoek om sponsoring of subsidie. Goedendag, Met deze brief wenden wij ons tot u met een verzoek om sponsoring of subsidie. Stichting Plusbus Op Stap De Lauwers e.o. is gevestigd in de gemeente Kollumerland c.a. en heeft als hoofddoel

Nadere informatie

Bijlagen. Bijlage 1: Het belang van speelruimte. Bijlage 2: Vervangingswaarde van speeltoestellen

Bijlagen. Bijlage 1: Het belang van speelruimte. Bijlage 2: Vervangingswaarde van speeltoestellen Bijlagen Bijlage 1: Het belang van speelruimte Bijlage 2: Vervangingswaarde van speeltoestellen Bijlage 3: Berekening bijdrage Speeltoestellen op Schoolpleinen Bijlage 4: Exploitatie begroting Speeltoestellen

Nadere informatie

Beleidsplan en profiel van de Stichting ErOpuit Duiven

Beleidsplan en profiel van de Stichting ErOpuit Duiven Beleidsplan en profiel van de Stichting ErOpuit Duiven Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting ErOpuit Duiven voor het jaar 2017. Het plan omvat het overzicht van de doelstellingen en activiteiten

Nadere informatie

Stappenplan speelruimte

Stappenplan speelruimte Stappenplan speelruimte Dit informatieblad is bedoeld voor iedereen die zich wil gaan inzetten voor de realisatie, de renovatie of het beheer van een speelvoorziening in de woonomgeving. De behoefte om

Nadere informatie

Stichting De Neswaarden. Verslag uitgeoefende activiteiten. Versie februari 2016

Stichting De Neswaarden. Verslag uitgeoefende activiteiten. Versie februari 2016 Stichting De Neswaarden Verslag uitgeoefende activiteiten Versie februari 206 Vooraf Voor u ligt het Verslag uitgeoefende activiteiten van de Stichting De Neswaarden van februari 206. Dit verslag omvat

Nadere informatie

Inleiding Toetsing Participatie Overzicht... 4

Inleiding Toetsing Participatie Overzicht... 4 Inhoud Inleiding... 3 Toetsing... 3 Participatie... 3 Overzicht... 4 Toelichting... 4 Velserbroek... 4 Klipper... 4 Wieringeraak (voetbalkooi)... 5 Aletta Jacobsstraat... 6 Watermuur... 7 Velsen-Noord...

Nadere informatie

Aanvraag kerngebonden projectsubsidie

Aanvraag kerngebonden projectsubsidie Aanvraag kerngebonden projectsubsidie Aanvrager (organisatie) Naam organisatie : Contactpersoon : Postadres : Postcode en plaats : Telefoonnummer : E-mailadres : Bankrekeningnummer (IBAN) : Tenaamstelling

Nadere informatie

Aanvullend op het bestuursverslag kan ik u melden dat m.b.t. het jaar 2014 het volgende van toepassing was:

Aanvullend op het bestuursverslag kan ik u melden dat m.b.t. het jaar 2014 het volgende van toepassing was: Speeltuinvereniging Het Kruiskampkwartier Pullstraat 3 3814 VA Amersfoort Burgemeester en Wethouders Stadhuisplein 1 3811 LM Amersfoort Amersfoort, 7 april 2015 Betreft: verantwoording 2014 Geachte heer

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Speelruimteplan

Voortgangsrapportage Speelruimteplan PROGRAMMA 7 MAART 2015 13.00 uur Welkomstwoord wethouder Jo Schlangen 13.10 uur Korte toelichting stand van zaken 13.30 uur Start rondgang speelplekken 14.45 uur Korte pauze Eijgelshoven 15.15 uur Vervolg

Nadere informatie

praktische informatie om kinderen met en zonder handicap samen te kunnen laten spelen op de speelplek in uw buurt

praktische informatie om kinderen met en zonder handicap samen te kunnen laten spelen op de speelplek in uw buurt WAAROM DIT BOEKJE? In 1998 hebben een aantal fondsen besloten dat bij de (her)inrichting van speelplekken altijd rekening gehouden moet worden dat ieder kind het recht heeft om te spelen, dus ongeacht

Nadere informatie

Speeltuin Oudedijk. Inhoud: Algemeen Balans Beleidsplan / werkplan

Speeltuin Oudedijk. Inhoud: Algemeen Balans Beleidsplan / werkplan Speeltuin Oudedijk Informatie tbv ANBI status Speeltuin Oudedijk Oudedijk 277 3061 AK Rotterdam Tel : 010-212 21 60 E-mail: info@speeltuinoudedijk.nl Inhoud: Algemeen Balans Beleidsplan / werkplan Algemeen:

Nadere informatie

Beleidsplan 2018 Stichting Aangepast Vervoer Doesburg e.o. BELEIDSPLAN 2018

Beleidsplan 2018 Stichting Aangepast Vervoer Doesburg e.o. BELEIDSPLAN 2018 BELEIDSPLAN 2018 1 Inhoud Vooraf... 3 1. Profiel van Stichting Aangepast Vervoer Doesburg en omstreken... 4 2. Doelstelling en actueel beleid... 5 3. De werkzaamheden Gemeente Doesburg... 6 4. Fondsenwerving...

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2015-2020

BELEIDSPLAN 2015-2020 SPEELTUINVERENIGING HET KRUISKAMPKWARTIER Speeltuinvereniging Het Kruiskampkwartier Pullstraat 3 3814 VA AMERSFOORT Telefoon: 033-4753720 www.speeltuinkruiskamp.nl BELEIDSPLAN 2015-2020 Beleidsplan 2015-2020

Nadere informatie

Stichting Aangepast Vervoer Plusbus Zevenaar BELEIDSPLAN 2018

Stichting Aangepast Vervoer Plusbus Zevenaar BELEIDSPLAN 2018 BELEIDSPLAN 2018 1 Inhoud Vooraf... 3 1. Profiel van... 4 2. Doelstelling en actueel beleid... 5 3. De werkzaamheden... 6 4. Fondsenwerving... 7 5. Beheer en besteding van fondsen en overige inkomsten...

Nadere informatie

Beleidsplan 2019 Stichting Aangepast Vervoer Doesburg e.o. BELEIDSPLAN 2019

Beleidsplan 2019 Stichting Aangepast Vervoer Doesburg e.o. BELEIDSPLAN 2019 BELEIDSPLAN 2019 1 Inhoud Vooraf... 3 1. Profiel van Stichting Aangepast Vervoer Doesburg en omstreken... 4 2. Doelstelling en actueel beleid... 5 3. De werkzaamheden... 6 4. Fondsenwerving... 8 5. Beheer

Nadere informatie

Beleidsplan 2016 Stichting Aangepast Vervoer Doesburg e.o. BELEIDSPLAN 2017

Beleidsplan 2016 Stichting Aangepast Vervoer Doesburg e.o. BELEIDSPLAN 2017 BELEIDSPLAN 2017 1 Inhoud Vooraf... 3 1. Profiel van Stichting Aangepast Vervoer Doesburg en omstreken... 4 2. Doelstelling en actueel beleid... 5 3. De werkzaamheden... 6 4. Fondsenwerving... 7 5. Beheer

Nadere informatie

Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk!

Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! Sociale activiteiten Frequentie Organisatie doelgroep rol vrijwilligers Samen Spelen Eerste streven openingstijden van maart tot oktober: Woensdag: 12:00

Nadere informatie

WIJKVERENIGING DAMSIGT JAARREKENING 2012

WIJKVERENIGING DAMSIGT JAARREKENING 2012 JAARREKENING 2012 INHOUD: Blz. - Balans per 31 december 2012 1 - Toelichting op de Balans per 31 december 2012 2 - Resultaat 2012 en Begroting 2013 3 - Toelichting op het resultaat 2012 4 . BALANS PER

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Opkomst en ondergang van het succesvolle openluchttheater De Beukenhof

BELEIDSPLAN. Opkomst en ondergang van het succesvolle openluchttheater De Beukenhof BELEIDSPLAN Inleiding Opkomst en ondergang van het succesvolle openluchttheater De Beukenhof Zes dagen na de bevrijding van Nederland, besluit Toneelvereniging de Vrije Spelers uit America dat er een terrein

Nadere informatie

Activiteiten Jaarverslag 2013

Activiteiten Jaarverslag 2013 Activiteiten Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1 Een bezoek van de wethouder 2 Project Kunst en Cohesie 3 Bewonersdag 4 Bijeenkomst met de wijkbewoners 5 Burendag 6 Culturele thee avonden 7 De tafel van één

Nadere informatie

Bijlage bij inventarisatie bijdrage Zonnehuis

Bijlage bij inventarisatie bijdrage Zonnehuis Bijlage bij inventarisatie bijdrage Zonnehuis Inhoud 1. Tekst van mail 2. Bijeenkomst 26 januari en een overzicht tot nu toe 3. Exploitatiebegroting 1. Tekst van mail Beste vriend/vriendin van Blue Star,

Nadere informatie

KI N DE R E N M ET E N ZON DE R E E N B E PE R KI NG

KI N DE R E N M ET E N ZON DE R E E N B E PE R KI NG SAM E N SPE LE N KI N DE R E N M ET E N ZON DE R E E N B E PE R KI NG Hoe maak je samenspel mogelijk en stimuleer je samenspel? Waar moet je rekening mee houden als je speelvoorzieningen geschikt wilt

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2013. Begroting 2014. Stichting de Vleugeltjes

Financieel jaarverslag 2013. Begroting 2014. Stichting de Vleugeltjes Financieel jaarverslag 2013 & Begroting 2014 Stichting de Vleugeltjes Stichting de Vleugeltjes Pagina 1 van 6 Algemeen Inleiding De Stichting draagt de naam Stichting de Vleugeltjes en is opgericht op

Nadere informatie

Zonder U geen speeltuin!

Zonder U geen speeltuin! Zonder U geen speeltuin! Het belang van een speeltuin 22 september 2012 Speeltuinwerk Limburg 1 Pilot renovatie speeltuin t Heksenpretje Project omschrijving Huidige stand van zaken Wat is er al gebeurd?

Nadere informatie

Moeder- en kindcentrum Bij-1 Jaarverslag 2013 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014'

Moeder- en kindcentrum Bij-1 Jaarverslag 2013 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014' Moeder- en kindcentrum Bij-1 Jaarverslag 2013 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014' Juni 2014 Moeder- en Kindcentrum Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 58 20 06 19 45 43 47 Stichting Bij-1 info@bij-1.nl

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Impulsen sporten, spelen en bewegen in de openbare ruimte. Gevraagde Beslissing:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Impulsen sporten, spelen en bewegen in de openbare ruimte. Gevraagde Beslissing: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Impulsen sporten, spelen en bewegen in de openbare ruimte Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. Een keuze te maken voor impuls 1: free

Nadere informatie

Mei 2012 versie 1. WK versie 1

Mei 2012 versie 1. WK versie 1 2012 Mei 2012 versie 1 WK versie 1 Jong en oud samen in beweging De stichting de Buitenham heeft tot doel het bevorderen van het maatschappelijk welzijn van de inwoners van Varsselder-Veldhunten en omgeving

Nadere informatie

Goed spelen. Voorstel voor een ruimer speelruimtebeleid

Goed spelen. Voorstel voor een ruimer speelruimtebeleid Goed spelen Voorstel voor een ruimer speelruimtebeleid Voorwoord De raadsfracties van het CDA en de PvdA zijn al geruime tijd bezig met onderzoek naar speelgroen in de gemeente Leeuwarden. In veel wijken

Nadere informatie

Stichting TSO Noordwijkerhout verzorgt op de openbare jenaplan basisschool De Regenboog de Tussen Schoolse Opvang INHOUD. Algemeen

Stichting TSO Noordwijkerhout verzorgt op de openbare jenaplan basisschool De Regenboog de Tussen Schoolse Opvang INHOUD. Algemeen Stichting TSO Noordwijkerhout verzorgt op de openbare jenaplan basisschool De Regenboog de Tussen Schoolse Opvang INHOUD Algemeen Inschrijven voor de Tussenschoolse Opvang ( verder te noemen TSO) Aanmelden

Nadere informatie

Samenvattend verslag van de openbare wijkraadvergadering Molenhoek Ontwikkeling en toekomst wijk Molenhoek

Samenvattend verslag van de openbare wijkraadvergadering Molenhoek Ontwikkeling en toekomst wijk Molenhoek Samenvattend verslag van de openbare wijkraadvergadering Molenhoek Ontwikkeling en toekomst wijk Molenhoek Datum: donderdag 21 februari 2019 Tijd : Inloop 19.30 uur/ Start 20.00 uur Plaats : Bij Bomans

Nadere informatie

Nu: Stichting Schoolplein Kindcentrum Onder de Linde Hegelsom: Projectplan realisatie natuurlijk speel- en leerplein. Straks:

Nu: Stichting Schoolplein Kindcentrum Onder de Linde Hegelsom: Projectplan realisatie natuurlijk speel- en leerplein. Straks: Nu: Stichting Schoolplein Kindcentrum Onder de Linde Hegelsom: Projectplan realisatie natuurlijk speel- en leerplein. Straks: 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Inleiding... 3 3. Aanleiding voor

Nadere informatie

Leefbaarheid. prettig wonen. in uw wijk. Samen werken aan

Leefbaarheid. prettig wonen. in uw wijk. Samen werken aan Leefbaarheid Samen werken aan prettig wonen in uw wijk Plezierig wonen wordt niet alleen bepaald door uw woning. Minstens zo belangrijk is een schone, veilige buurt, waarin de bewoners prettig met elkaar

Nadere informatie

Weekschema (aanwezigheid kinderen inclusief eigen kinderen tot 10 jaar) Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

Weekschema (aanwezigheid kinderen inclusief eigen kinderen tot 10 jaar) Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Risico-inventarisatie Veiligheid en Gezondheid (RI) Uitgevoerd door G4 Op :.... -.... - 20 Algemene gegevens Naam gastouder LRK nummer Opvangadres Postcode en Plaats Woning Naam ouder (altijd invullen)

Nadere informatie

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer :

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer : RAPPORT Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer : 14.1.001 Klacht Verzoekers stellen dat zij als direct-belanghebbenden door de gemeente niet zijn betrokken

Nadere informatie

Inhoudsopgave BLZ 2-9

Inhoudsopgave BLZ 2-9 Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave BLZ 1. Algemeen 3 2. De jaarrekening 4 3. Balans 5 4. Resultatenrekening 6 5. Toelichting op de balans 7 6. Toelichting op de resultatenrekening 8 7. Begroting 9 2-9 1. Algemeen

Nadere informatie

*Z0230DEDA67* Raadsvoorstel. Aan de raad. : Speelruimteplan Beverwijk, Beverwijk speelt buiten

*Z0230DEDA67* Raadsvoorstel. Aan de raad. : Speelruimteplan Beverwijk, Beverwijk speelt buiten Raadsvoorstel Documentnummer Afdeling Onderwerp *Z0230DEDA67* Aan de raad : INT-15-22008 : Ruimte : Speelruimteplan Beverwijk, Beverwijk speelt buiten Inleiding Hoe staat het met de speelruimte in Beverwijk,

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Speelplan 2016 Gemeente Velsen

Speelplan 2016 Gemeente Velsen Speelplan 2016 1 Speelplan 2016 Gemeente Velsen Inleiding Elk jaar wordt u het investeringsplan voor speelplekken voorgelegd; het zogenoemde Speelplan. Het Speelplan toont een overzicht van de speelplekken

Nadere informatie

Stichting Boemerang De Ploeg 44 7335 LD Apeldoorn 055-5338765 06-11872847 info@boemerang.org NL98RABO0103140913 K.v.K. Apeldoorn: 41042672

Stichting Boemerang De Ploeg 44 7335 LD Apeldoorn 055-5338765 06-11872847 info@boemerang.org NL98RABO0103140913 K.v.K. Apeldoorn: 41042672 Stichting Boemerang De Ploeg 44 7335 LD Apeldoorn 055-5338765 06-11872847 info@boemerang.org NL98RABO0103140913 K.v.K. Apeldoorn: 41042672 Beleidsplan Stichting Boemerang 2014 2015 Voorwoord. Voor u ligt

Nadere informatie

Stichting Kinderopvang Alkmaar. Protocol Tussenschoolse opvang

Stichting Kinderopvang Alkmaar. Protocol Tussenschoolse opvang Stichting Kinderopvang Alkmaar Protocol Tussenschoolse opvang Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 3 Tijden en locatie TSO 3 Locatie TSO 3 Naar de TSO 3 Als uw kind niet komt 3 2. Inschrijven en betalen

Nadere informatie

Inleiding Elk jaar wordt het investeringsplan voor speelplekken vastgesteld; het zogenoemde Speelplan.

Inleiding Elk jaar wordt het investeringsplan voor speelplekken vastgesteld; het zogenoemde Speelplan. Speelplan 2018 Speelplan 2018 Inleiding Elk jaar wordt het investeringsplan voor speelplekken vastgesteld; het zogenoemde Speelplan. Het Speelplan toont een overzicht van de speelplekken die in aanmerking

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2014. De Linie 4, 6982 AZ Doesburg - Stichtingsregister: S 41051341 - Bankrekening IBAN: NL58RABO 013.75.70.910

BELEIDSPLAN 2014. De Linie 4, 6982 AZ Doesburg - Stichtingsregister: S 41051341 - Bankrekening IBAN: NL58RABO 013.75.70.910 BELEIDSPLAN 2014 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Aangepast Vervoer Doesburg en omstreken. Het plan omvat het overzicht van de doelstellingen en activiteiten van de stichting. Tevens

Nadere informatie

Beleidsplan Periode

Beleidsplan Periode Beleidsplan Periode 2011 2021 Stichting wijkraad Leuken Postbus 10257 6000 CG Weert Kvk nr. 41066676 Fiscaal nr. 802606568 Vastgesteld door het bestuur op 20 december 2016 1. Inleiding In dit beleidsplan

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 en begroting 2018

Jaarrekening 2017 en begroting 2018 Jaarrekening 2017 en begroting 2018 Jaarrekening 2017 en begroting 2018 TVAP Inhoudsopgave 1. Jaarrekening 2017... 1 1.1. Balans 1 1.2. Staat van baten en lasten 2017... 2 1.3. Toelichting bij de jaarrekening

Nadere informatie

Projectplan. Verenigingsgebouw Barsingerhorn.

Projectplan. Verenigingsgebouw Barsingerhorn. Projectplan Verenigingsgebouw Barsingerhorn. Van overbodig schoolgebouw naar een modern en bruisend verenigingsgebouw voor Barsingerhorn. Het nieuwe verenigingsgebouw. Inleiding: Barsingerhorn is een klein,

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis

Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis Beldhuismolenweg 8a 7562 PC Deurningen Telefoon: 088 45 46 700 E-mail: info@welkomhuis-twente.nl Website: www.welkomhuis-twente.nl Beleidsplan 2014 Pagina 1

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Openluchttheater Engbergen

Beleidsplan Stichting Openluchttheater Engbergen Beleidsplan Stichting Openluchttheater Engbergen Ulft, 2 januari 2015. Het werk dat de stichting doet. In artikel 2 van onze notariële stichtingsakte d.d. 03-08-1997 staat: 1. De stichting heeft ten doel

Nadere informatie

Inspectierapport Robbedoes (KDV) Holleblok 12 1273EG HUIZEN Registratienummer 170741631

Inspectierapport Robbedoes (KDV) Holleblok 12 1273EG HUIZEN Registratienummer 170741631 Team Toezicht Kinderopvang Burg. de Bordesstraat 80, 1404 GZ Bussum Postbus 251, 1400 AG Bussum T (035) 692 62 22 www.ggdgooi.nl Inspectierapport Robbedoes (KDV) Holleblok 12 1273EG HUIZEN Registratienummer

Nadere informatie

Beleidsplan2014. Ieder kind heeft recht op een feestje

Beleidsplan2014. Ieder kind heeft recht op een feestje Beleidsplan2014 Ieder kind heeft recht op een feestje Inhoud 1. Inleiding Wie is Stichting Speel je mee? 2. Het doel van de instelling Doelstelling / Missie Doelgroep Uitgangspunten 3. Werkzaamheden van

Nadere informatie

Natuurspeeltuin Secretarislaan Driebergen. Bestaande toestand speeltuin Secretarislaan Driebergen (maart 2015)

Natuurspeeltuin Secretarislaan Driebergen. Bestaande toestand speeltuin Secretarislaan Driebergen (maart 2015) Natuurspeeltuin Secretarislaan Driebergen Bestaande toestand speeltuin Secretarislaan Driebergen (maart 2015) Het ontwerp van de Natuurspeeltuin Secretarislaan Driebergen is mede tot stand gekomen door:

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum :

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum : Ag nr. : Datum :07-10-08 Onderwerp Vaststelling speelruimteplan gemeente Boxtel 2008-2017 Status besluitvormend Voorstel 1. Het beleid met de bijbehorende beleidskaders van het speelruimteplan gemeente

Nadere informatie

PARKEERONDERZOEK BINNENSPEELLOCATIE PLASWIJCKPARK 25 februari 2011

PARKEERONDERZOEK BINNENSPEELLOCATIE PLASWIJCKPARK 25 februari 2011 PARKEERONDERZOEK BINNENSPEELLOCATIE PLASWIJCKPARK 25 februari 2011 In opdracht van de Stichting Plaswijckpark uitgevoerd door: 1. INLEIDING Het Plaswijckpark is een familiepark in de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek

Nadere informatie

BEGROTING BG&CC 2017 VOORWOORD

BEGROTING BG&CC 2017 VOORWOORD BEGROTING BG&CC 2017 VOORWOORD Ter voorbereiding op de Algemene Ledenvergadering van 19 oktober 2016 treft u hierbij aan de begroting voor het jaar 2017. Ter vergelijking zijn opgenomen: een schatting

Nadere informatie

Beleidsplan Spelen 2016-2025 1

Beleidsplan Spelen 2016-2025 1 Beleidsplan Spelen 2016-2025 1 Inhoud 1. Algemeen... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Aanleiding... 3 1.3 Begripsbepalingen... 3 1.4 Wettelijk kader... 3 1.5 Vormen van spelen... 4 2 Visie en ambitie... 5 2.1

Nadere informatie

Inschrijfformulier vraagouder

Inschrijfformulier vraagouder Inschrijfformulier vraagouder Gegevens (vraag) ouder/verzorger 1 O mevrouw O de heer Naam Adres Postcode en woonplaats Geboortedatum Burgerlijke staat Nationaliteit Telefoonnummer Telefoonnummer mobiel

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Help Bewust. Organisatie gegevens:

JAARVERSLAG Stichting Help Bewust. Organisatie gegevens: JAARVERSLAG 2017 Organisatie gegevens: Stichting Help Bewust Adres : Postbus 1 8170 AA Vaassen Email : info@helpbewust.nl Mobiel : 06 13 45 24 10 Website : Help Bewust.nl KvK : 63870398 Bank : NL 27 ABNA

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. Voorstel voor burgemeester en wethouders. Onderwerp: Inzet kredieten speeltuinverenigingen 2007, restant 2006 en 2008

GEMEENTE HOOGEVEEN. Voorstel voor burgemeester en wethouders. Onderwerp: Inzet kredieten speeltuinverenigingen 2007, restant 2006 en 2008 Onderwerp: Inzet kredieten speeltuinverenigingen 2007, restant 2006 en 2008 Voorgesteld besluit: 1. Het in 2007 beschikbare krediet (7001782) ad. 21.600,- in te zetten voor vervanging en verbetering van

Nadere informatie

Beleidskader speeltuinen gemeente Harlingen

Beleidskader speeltuinen gemeente Harlingen Beleidskader speeltuinen gemeente Harlingen Beleidskader speeltuinen gemeente Harlingen, mei 2009 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Wet... 3 3. Inspectie... 4 4. Aansprakelijkheid bij ongevallen...

Nadere informatie

Weyknieuws. Agenda: Algemene Ledenvergadering. Buurtcarrousel

Weyknieuws. Agenda: Algemene Ledenvergadering. Buurtcarrousel Weyknieuws 6E JAARGANG, NO.1, MAART 2009 NIEUWSBRIEF VAN DE WASSENAARSE BUURTVERENIGING BURGWEY HANDIGE ADRESSEN: Secretariaat: Prinsenweg 64 2242 EJ Wassenaar 070 5146492 info@burgwey.nl Contributie:

Nadere informatie

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen In de periode van 11 juni tot en met 19 juni. Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen Op donderdag 11 juni en vrijdag 12 juni en van maandag 15 juni tot en met vrijdag 19 juni repareert

Nadere informatie

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen.

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen. Meest gestelde vragen crisisnoodopvang Donderdag 19 november 2015 13:28 uur Algemeen Wanneer komen de vluchtelingen naar sporthal Molenbroek? Vrijdag 20 november. Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het

Nadere informatie

Beleid VST OBS Da Vinci

Beleid VST OBS Da Vinci Beleid VST OBS Da Vinci Schooljaar 2015-2016 1 Voorwoord OBS Da Vinci wil graag tegemoet komen aan de veranderende maatschappij waarbij er steeds vaker twee verdieners zijn in het gezin. Daarom maken wij

Nadere informatie

Speelplan 2017 Gemeente Velsen

Speelplan 2017 Gemeente Velsen Speelplan 2017 Gemeente Velsen Inleiding Elk jaar wordt u het investeringsplan voor speelplekken voorgelegd; het zogenoemde Speelplan. Het Speelplan toont een overzicht van de speelplekken die in aanmerking

Nadere informatie

Resultaat en balans In 2009 heeft de vereniging een tekort gekend van ruim 1000.-. Dit bedrag is ten laste gebracht van de algemene reserve.

Resultaat en balans In 2009 heeft de vereniging een tekort gekend van ruim 1000.-. Dit bedrag is ten laste gebracht van de algemene reserve. Natuurvereniging de Ruige Hof 14 april 2010 Financieel verslag 2009 en begroting 2010 Concept voor Algemene Ledenvergadering 12 mei 2010 Toelichting Jaarrekening 2009 en begroting 2010 2010 is voor de

Nadere informatie

Mei 2012 versie 1. WK versie 1

Mei 2012 versie 1. WK versie 1 2012 Mei 2012 versie 1 WK versie 1 Jong en oud samen in beweging De stichting de Buitenham heeft tot doel het bevorderen van het maatschappelijk welzijn van de inwoners van Varsselder-Veldhunten en omgeving

Nadere informatie

Programma Kinderen Maken Muziek

Programma Kinderen Maken Muziek Programma Kinderen Maken Muziek Periode 2015-2017 Inleiding Kinderen Maken Muziek wil een bijdrage leveren aan het versterken van de sociale cohesie door kinderen samen een instrument te leren bespelen.

Nadere informatie

het Peel en Maas bad een bad voor en door de gemeenschap

het Peel en Maas bad een bad voor en door de gemeenschap het Peel en Maas bad een bad voor en door de gemeenschap Uitgangspunt De Bubblemates, Heldense Reddingsbrigade en de Heldense Zwemvereniging spreken samen de intentie uit om vanaf 2016 het beheer van de

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr

GEMEENTEBLAD. Nr GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Berkelland Nr. 190484 7 september 2018 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berkelland houdende regels omtrent subsidie

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland

Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland Stichting Time to Help Nederland Hang 4 3011 GG Rotterdam info@timetohelp.nl www.timetohelp.nl Inschrijvingsnummer KVK : 55404073 RSIN/Fiscaalnummer: 851692357

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Vrienden van. Service Bureau Ouderen. Hellevoetsluis

Beleidsplan. Stichting Vrienden van. Service Bureau Ouderen. Hellevoetsluis Beleidsplan Stichting Vrienden van Service Bureau Ouderen Hellevoetsluis 2016 2017 Beleidsplan 2016-2017 Inhoudsopgave: 1. Doel en beleidsplan 2. Aanvragen 3. Historie van de Vrienden van het SBO 4. Beschrijving

Nadere informatie

Jaarplan 2017 Stichting Present Assen

Jaarplan 2017 Stichting Present Assen Jaarplan 2017 Stichting Present Assen Kun je in één dag veranderen wat in een jaar is misgegaan? Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1.1 Doelstelling 2017..3 1.2

Nadere informatie

Aanvraag projectsubsidie sport, cultuur en preventie volksgezondheid

Aanvraag projectsubsidie sport, cultuur en preventie volksgezondheid Aanvraag projectsubsidie sport, cultuur en preventie volksgezondheid Aanvrager (organisatie) Naam organisatie : Contactpersoon : Postadres : Postcode en plaats : Telefoonnummer : E-mailadres : Bankrekeningnummer

Nadere informatie

In de bijlagen is het voorstel meer in detail uitgewerkt. De belangrijkste punten zijn hieronder kort samengevat:

In de bijlagen is het voorstel meer in detail uitgewerkt. De belangrijkste punten zijn hieronder kort samengevat: Besluit Algemene Ledenvergadering 2018 Onderwerp: Aanschaf zonnepanelen en renovatie dak. In werking stelling besluit: 17 september 2018 Beste Leden, Als VCB willen we niet alleen steeds duurzamer zijn,

Nadere informatie

EXTRA ALGEMENE LEDENVERGADERING 2010. Agenda

EXTRA ALGEMENE LEDENVERGADERING 2010. Agenda EXTRA ALGEMENE LEDENVERGADERING 2010 Uitnodiging voor de Extra Algemene Ledenvergadering van Hockey Club Catwyck op dinsdag 19 oktober 2010 in het clubhuis aan de Krom in Katwijk, aanvang 20.00 uur. Agenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Beste leden, Vorige maand is er geen nieuwsbrief verstuurd. Deze is voor twee maanden. Kerstfeest op Speeltuin Schiewijk Ieder jaar vieren we op

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Datum: 1 januari 2014

Jaarverslag 2013 Datum: 1 januari 2014 Jaarverslag 2013 Datum: 1 januari 2014 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1. AANLEIDING... 3 2. ZORGAANBOD... 3 2.1 BEHANDELING IN GROEP... 3 2.2 BEGELEIDING IN GROEP... 4 2.3 ONTWIKKELING DOOR INTERACTIE...

Nadere informatie

Wijkvereniging WVF Toelichting Jaarrekening 2014

Wijkvereniging WVF Toelichting Jaarrekening 2014 Wijkvereniging WVF Toelichting Jaarrekening 2014 9 maart 2015 De wijkvereniging sluit het jaar 2014 af met een positief resultaat van 882,-, boven de begroting die rekening hield met een klein tekort.

Nadere informatie

V E R G A D E R I N G G E M E E N T E R A A D 2 0 1 2

V E R G A D E R I N G G E M E E N T E R A A D 2 0 1 2 V E R G A D E R I N G G E M E E N T E R A A D 2 0 1 2 V O O R S T E L Registratienummer Bijlage(n) Onderwerp R-2012-0159 Speelvoorzieningenbeleid Middenbeemster, 23 oktober 2012 Aan de raad Inleiding en

Nadere informatie

Vraag 4 Wordt er rekening gehouden met de omliggende woningen en is er een regeling voor ontstane schade tgv de bouwwerkzaamheden?

Vraag 4 Wordt er rekening gehouden met de omliggende woningen en is er een regeling voor ontstane schade tgv de bouwwerkzaamheden? Reactieformulieren informatieavond Dijsselbloem/turnhal A. Planning Vraag 1 Is er duidelijkheid in de planning te geven? Activiteit Planning Opstellen Programma van eisen Juli 2014 Augustus 2014 Aanbesteding

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

Subsidie-aanvraagformulier Initiatieven Coevorden Verbindt

Subsidie-aanvraagformulier Initiatieven Coevorden Verbindt Subsidieaanvraagformulier Initiatieven Coevorden Verbindt In 2018 heeft de gemeente Coevorden 610.000 beschikbaar voor initiatieven die een bijdrage leveren aan Coevorden Verbindt. Het gaat om een nieuwe

Nadere informatie

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011 Beleidsplan 2009-2011 1. Voorwoord Stelt u zich voor dat kinderen in Nederland met honger naar school gaan. Niet omdat hun ouders geen tijd nemen om ontbijt te verzorgen voor hun kinderen maar vanwege

Nadere informatie

Iedereen moet kunnen meedoen

Iedereen moet kunnen meedoen Nieuwe wet voor maatschappelijke ondersteuning in uw gemeente Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Inhoud 2 Voorwoord 5 Wat is de Wmo? 5 Waarom is de Wmo belangrijk? 9 Negen taken voor uw

Nadere informatie

Uitvoeringsnotitie Speelruimtebeleid Gemeente Hoogeveen Afdeling Mens en Werk

Uitvoeringsnotitie Speelruimtebeleid Gemeente Hoogeveen Afdeling Mens en Werk Uitvoeringsnotitie Speelruimtebeleid 2007-2010 Gemeente Hoogeveen Afdeling Mens en Werk 1. Inleiding...2 2. Het belang van een gemeentelijk integraal speelruimtebeleid...2 3. Missie en doelstellingen van

Nadere informatie

Meerjaren Beleidsplan Stichting WOON

Meerjaren Beleidsplan Stichting WOON Meerjaren Beleidsplan Stichting WOON definitief Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 2 Visie en missie Stichting WOON... Missie... Visie... Missie Woontrainingshuis Kortgerecht... Visie Woontrainingshuis

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2007 en begroting 2008 Stichting Reddingsstation Wijdenes. 20 januari 2008

Financieel jaarverslag 2007 en begroting 2008 Stichting Reddingsstation Wijdenes. 20 januari 2008 Financieel jaarverslag 2007 en begroting 2008 Stichting Reddingsstation Wijdenes 20 januari 2008 Inkomsten Financieel is de Stichting Reddingsstation 2007 er heel goed uitgesprongen. Weliswaar zijn in

Nadere informatie

Voorwoord. Jaarverslag 2014. Wijkvereniging Het Ven 2

Voorwoord. Jaarverslag 2014. Wijkvereniging Het Ven 2 Voorwoord Woonwijk Het Ven is een mooie wijk die beschikt over een multifunctionele accommodatie (MFA) De Hintel. In dit gebouw is o.a. de wijkvereniging gehuisvest. De uitdaging voor onze wijkvereniging

Nadere informatie

Meerjaren Beleidsplan Stichting WOON

Meerjaren Beleidsplan Stichting WOON Meerjaren Beleidsplan Stichting WOON Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 2 Visie en missie Stichting WOON... 2 Missie... 2 Visie... 2 Missie Woontrainingshuis Kortgerecht... 3 Visie Woontrainingshuis Kortgerecht...

Nadere informatie

Golfvereniging De Drentsche. Jaarrekening April Pagina 1

Golfvereniging De Drentsche. Jaarrekening April Pagina 1 Golfvereniging De Drentsche Jaarrekening 2014 April 2015 Pagina 1 Voorwoord Hierbij treft u het jaarverslag aan over 2014 van Golfvereniging De Drentsche dit ter goedkeuring en vaststelling in de Algemene

Nadere informatie

Beleidsplan Vereniging Plaatselijk Belang Kollum Periode: Kamer van Koophandel inschrijfnummer: Fiscaal nummer:

Beleidsplan Vereniging Plaatselijk Belang Kollum Periode: Kamer van Koophandel inschrijfnummer: Fiscaal nummer: Beleidsplan Vereniging Plaatselijk Belang Kollum Periode: 2015-2019 Kamer van Koophandel inschrijfnummer: 40000352 Fiscaal nummer: 8063.17.802 Inleiding De Vereniging Plaatselijk Belang Kollum vertegenwoordigt

Nadere informatie

Stichting Bos der Onverzettelijken. Jaarverslag 2012

Stichting Bos der Onverzettelijken. Jaarverslag 2012 Stichting Bos der Onverzettelijken Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 1.0. Voorwoord.... 3 2.0. Projecten en Activiteiten... 4 2.1. Groot onderhoud Bos der Onverzettelijken... 4 2.2.

Nadere informatie