Drukbezochte start ontwerpproces herinrichting centrum Ermelo

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Drukbezochte start ontwerpproces herinrichting centrum Ermelo"

Transcriptie

1 VERSLAG OPEN AVOND MTD LANDSCHAPSARCHITECTEN inhoud: 1. nieuwsitem 2. verslag interactie in zaal 5 3. verslag opmerkingen na presentatie Drukbezochte start ontwerpproces herinrichting centrum Ermelo Het centrum van Ermelo gaat velen aan het hart. Dit bleek tijdens de drukbezochte startbijeenkomst in het gemeentehuis van Ermelo op 16 januari jongstleden. De avond gaf het startsein voor het ontwerpproces voor de herinrichting van de openbare ruimte van het centrum van Ermelo. Deze strekt zich uit van het Weitje in het westen tot het stationsplein in het oosten en omvat tevens het plein bij molen de Koe, het Pauwenplein en het Raadhuisplein. MTD landschapsarchitecten heeft middels een aanbesteding de opdracht verworven. De opgave vraagt een compact ontwerpproces, waarbij gestreefd wordt in mei een gedragen ontwerp te presenteren. Door gemeente Ermelo was gekozen de avond in twee delen op te splitsen vanwege het 1,5 kilometer lange plangebied. Dit was door de hoge opkomst een zeer goed idee: beide sessies zat de zaal vol. De brede kennismakingsavond diende om bewoners, ondernemers en belangstellenden kennis te laten maken met de visie van MTD landschapsarchitecten en eenieder de kans te geven de eerste raadgevingen en opmerkingen mee te geven aan het ontwerpteam. Ruud Dubbeld had met beide wethouders en het projectteam van gemeente Ermelo besloten gelijk een eerste verkennend schetsontwerp te presenteren. Doel was om de visie te toetsen in een handgetekende plattegrond, welke werd vergezeld door drie schetsmatige visualisaties. Bijvoorbeeld de voorgestelde ingreep in het kernwinkelgebied kon op veel bijval rekenen. Het structuren van bomen, straatmeubilair en bankjes op een natuurstenen strip in het midden van de winkelstraat maakt gevels en etalages meer zichtbaar. Dit laatste biedt kansen voor de winkeliers, echter vragen vele gevels om het aanpassen van de nogal overheersende reclame. MTD landschapsarchitecten zal parallel in het ontwerpproces samen met betrokkenen een beeldkwaliteitplan voor architectuur, reclame en uitstallingen opstellen: dit biedt praktische handvatten om tot de gewenste kwaliteitsslag te komen. Gezien de belangstelling zal het ontwerpproces in Ermelo de komende tijd de gemoederen positief blijven bezighouden. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en de data van de komende uitgebreidere ontwerpavonden en de excursie via de website van gemeente Ermelo:

2 HERINRICHTING OPENBARE RUIMTE - CENTRUM ERMELO VERKENNEND SCHETSONTWERP - OPEN AVOND VERSLAG INTERACTIE ZAAL 5 ALGEMEEN rekening houden met streekevenementen wens voor openbaar toilet sfeer: dakbomen en ronde banken aandacht voor laden/lossen/bevoorrading STATIONSPLEIN hele Stationsplein afsluiten voor doorgaand verkeer RAADHUISPLEIN mogelijk maken fietsroute van Hortensialaan naar station en Postlaan nu overlast van jongeren bij jongerencentrum, zorg voor aantrekkelijker maken plein behoud invalideparkeerplaatsen op Raadhuisplein chique entree gemeentehuis door brede trap, luxer groen op midden van plein, daaromheen parkeren KERNWINKELGEBIED aandacht voor snel fietsparkeren bij Kruitvat (veel snelle boodschappers ) parkeerterrein bij Aldi heel populair, misschien weghalen om gelijkwaardiger parkeeraanbod te maken autovrij van Rabobank tot en met Hypotheker (laad- en losplaats Aldi en ING plaats weg) houdt rekening met hoogteverschillen (apotheek, bank) wel fietsen in kernwinkelgebied toestaan fontein voor Rabobank PAUWENPLEIN / ENK visueel afsluiten Holtropstraat geen bomen die het wapen, monumentaal pand verstoppen (Stationstraat 78) mogelijk maken doorsteek langs het wapen, tot telefooncentrale duidelijk over plannen rond en met de Enk gewenst behoud beeld Beer als speelplek, aandacht voor jonge kinderen hart van het winkelgebied, goede plek voor fontein STATIONSTRAAT AANLOOPGEBIED Stationstraat en Rietlaan één richtingsverkeer hele Stationstraat éénrichtingsverkeer maken schuinparkeren 45graden, overzichtelijker, veiliger en verkeersremmend maken verbinding Dirk Staalweg - Badhuisweg parkeerterrein plein Van Beekweg intergreren in aanpak van het plan nieuwe boom staat bestaande kastanjeboom in de weg (bij Geurt Jansen) parkeren goed vormgegeven in ontwerp terrasvoorzieningen uitbreiden terrasvergroting wenselijk, aanpandige terrassen liggen op particuliere grond (38A/40/42)

3 hangplek verwijderen bij kruising Burgemeester Vitringlaan (naar de hei) niet teveel banktjes i.v.m. uitgaande jeugd maken parkeervoorzieningen kruising Burgemeester Vitringlaan houdt rekening met particulier terrein maken terrasverbetering let op hoogteverschillen behoud parkeergelegenheid kruising Torenlaan goede plek voor waterpartij nr. 35 verbreden terras i.v.m. horeca aandacht voor veilig oversteken, meer oversteekplaatsen MOLENAARSPLEIN let op technische mogelijkheden (stroom, verlichting, water) zodat manifestaties (Molendag, St. Nicolaas, Monumentendag) mogelijk zijn aandacht voor fietsparkeerplekken, locaties hiervoor, fietstoegankelijkheid, haalbaarheid fiets oversteekplaats gewenst naar Action KRUISING STATIONSTRAAT / JULIANALAAN let op veiligheid en overzichtelijkheid van kruising, oversteekmogelijkheden gewenst PLANTSOEN OUDE KERK lantaarnpaal voor Torenlaan 9 is opstakel aandacht voor verbinding oude Kerk en Weitje goed WINKELS ALGEMEEN aandacht bij gemeente voor welke winkel waar vestigt OPZET VAN PROJECT meer interactie gewenst, langere info-avond start uitvoering bij kernwinkelgebied en Pauwenplein i.p.v. bij Weitje uitbreiden plangebied naar Oude Kerk

4 HERINRICHTING OPENBARE RUIMTE - CENTRUM ERMELO VERKENNEND SCHETSONTWERP - OPEN AVOND VERSLAG DISCUSSIE NAAR AANLEIDING VAN PRESENTATIE OPMERKINGEN 1 e RONDE * Veel aandacht voor de inrichting van het 1 e deel (vanaf het weitje gezien) omdat dit de aanleiding / verwijzing moet zijn voor de winkels in het Kernwinkelgebied! * Graag voldoende aandacht en een goede verwijzing van de parkeerplaatsen naar het (kern)winkelgebied. Betreffende stegen meenemen en voorzien van face-lift ; betrekken bij het winkelgebied * De zorg wordt geuit over de fiets(er) en het fietsparkeren - Mag je overal fietsen? Of moet je een fiets-zonering aanbrengen? - waar organiseer je fietsparkeerplaatsen (aan de rand of in bij de deur)? - hoe om te gaan met conflict van fietsparkeerstallingen bij de deur en obstakelvrije zone? * Graag aandacht voor de fasering tijdens de uitvoering van het centrumplan. Duidelijke prioriteiten stellen waarbij de voorkeur is om eerst het kernwinkelgebied aan te pakken en daarna pas het weitje * Aandacht voor de flexibiliteit/prioriteit bij de volgorde van uitvoering van het inrichtingsplan. Constatering is dat er meer leegstand is in het kernwinkelgebied; daarom voorkeur om dit deel hogere prioriteit te geven. * Aandacht voor het beperken van overlast tijdens de uitvoering. Rekening houden met hoogseizoen. * Nadenken over de auto-te-gast situatie in verband met veiligheid. De snelheid van 30km/uur is conflicteert met stapvoets rijden. * Denk aan laad- en lossituaties! Er zijn winkels zonder achteringang, dus bevoorrading vindt plaats aan de voorzijde. * Het verbeteren van de gevelkwaliteit, bijv. door verwijderen/aanpassen van luifels wordt lastiger in situaties van huurder / eigenaar. Graag rekening mee houden. * Parkeerproblematiek. - hoeveel parkeerplaatsen zijn er na de herinrichting over? * Rekening houden met visueel gehandicapten (blindentehuis Sonneheerdt ). Integrale oplossingen hiervoor meenemen met het herinrichtingsplan * Denk aan de overlast die de face-lift met zich meebrengt van het Raadhuisplein. OPMERKINGEN 2 e RONDE * Denk aan de veiligheid/voorrangssituatie voor de fietsers bij de kruising Julianalaan Stationsstraat (30km/uur) * Meer tuinen terugbrengen * fontein op het Pauwenplein een goed idee * Voorkeur voor start vanaf het kernwinkelgebied i.p.v. het weitje. * het betrekken van zorgbehoevenden in het ontwerpproces (E.O.Z.) * Aandacht voor het parkeerbeleid. Denk aan een directe relatie van de parkeerplaatsen met het Kernwinkelgebied. Ook in het middengebied (tussendoor) parkeren. Meer parkeerplaatsen toevoegen.

5 (wethouder: 250 p.plaatsen worden toegevoegd bij Groeneweg en Chevallierlaan) * Hoe moeten de gevels er uit gaan zien? Aan welke randvoorwaarden moet dit voldoen (BKP) * Aandacht voor de hoogteverschillen (bijvoorbeeld bij apotheek). Trapjes / Hellingen / verschillende peilen * Bronzen beer op Pauwenplein is speelaanleiding voor kleine kinderen. Graag aandacht voor speelvoorzieningen / speelaanleidingen voor kleine kinderen. * Gezellige hangplek voor pubers, overlast in rest van het centrum beperken * Wat is de kans van slagen van het reclamebeleid?. Handhaving noodzakelijk.

Bijeenkomst centrumvisie. 5 november 2015

Bijeenkomst centrumvisie. 5 november 2015 Bijeenkomst centrumvisie 5 november 2015 Plangebied < Havenstraat,< Witte Kerk < Zeestraat Dorpsstraat Resultaten vragenlijst, 241 respondenten 18 t/m 35 jaar (35) Leeftijdscategorie 0 t/m 17 jaar (1)

Nadere informatie

Overzichtstekening. ontwerp route STA-P. verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek

Overzichtstekening. ontwerp route STA-P. verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek Overzichtstekening 9 8 7 6 5 4 3 2 1 verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek Wat vooraf ging... Waarom herinrichting Centrum? In juni 2012 heeft de gemeenteraad de notitie 'Op weg naar een leefbaar

Nadere informatie

St. Janstraat: 2 e atelierbijeenkomst Hoeven, 8 mei 2018

St. Janstraat: 2 e atelierbijeenkomst Hoeven, 8 mei 2018 St. Janstraat: 2 e atelierbijeenkomst Hoeven, 8 mei 2018 Opzet van deze bijeenkomst Opening, Jac Borghouts Heemkundekring, P. Lauwerijssen Riolering, Albert Verkooijen Groen, Gert Kroes Stand van zaken

Nadere informatie

Kennis nemen van de stand van zaken van de herontwikkeling van het project Scapino / De Nieuwe Brink.

Kennis nemen van de stand van zaken van de herontwikkeling van het project Scapino / De Nieuwe Brink. Aan de leden van de commissie Vergadering d.d. Casenummer Notitienummer Commissienotitie Ruimte 20 juni 2012 AB12.00587 CN2012.023 Gemeente Bussum Kennis nemen van de stand van zaken van de herontwikkeling

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. : 2 juni 2016 Agendanr.: 6b

Raadsvergadering d.d. : 2 juni 2016 Agendanr.: 6b Raadsvergadering d.d. : 2 juni 2016 Agendanr.: 6b Afdeling : Beleid en Ontwikkeling Portefeuillehouder : Wethouder M.M. Kuijken Onderwerp : Resultaten evaluatie centrumplan 't Hof / herinrichting fase

Nadere informatie

STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG

STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG 18-4-2016 GEMEENTE NIJMEGEN STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 Grootste wens Minder bussen in de Bloemerstraat Meest gewaardeerd Veelzijdigheid zoals

Nadere informatie

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig De herinrichting heeft betrekking op de openbare inrichting van de locatie ter plaatse van de toekomstige supermarkt. De herinrichting houdt voornamelijk het realiseren van een toegang van de supermarkt

Nadere informatie

inspiratieboek Raalte

inspiratieboek Raalte inspiratieboek Raalte centrum Inhoud Inspiratie Wat leeft er? Het centrum Inpiratiebeelden Inspiratiebeeld Grote Markt Colofon Inspiratie Raalte is gastvrij. Raalte is kleinschalig. In Raalte kun je voor

Nadere informatie

Revitalisering centrum Bodegraven. Ideeën-presentatie. Initiatiefgroep Hart in Bodegraven

Revitalisering centrum Bodegraven. Ideeën-presentatie. Initiatiefgroep Hart in Bodegraven Revitalisering centrum Bodegraven. Ideeën-presentatie Initiatiefgroep Hart in Bodegraven Han Koevoets, Gerdien Verheul, Juan da Silva, Frank Busker, Leendert Spijker. oktober 2018 Doelstelling. Het realiseren

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Workshop Hoofdstraat, stegen en parkeerpleinen

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Workshop Hoofdstraat, stegen en parkeerpleinen Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Workshop Hoofdstraat, stegen en parkeerpleinen Ruimte voor initiatieven Workshop 29 november 2017 Groen en licht op parkeerplein Kindvriendelijke parkeerpleinen Steegjes

Nadere informatie

Hart voor Emmeloord. Verslag van stadscafé op 23 mei Eindrapportage. 24 mei 2017

Hart voor Emmeloord. Verslag van stadscafé op 23 mei Eindrapportage. 24 mei 2017 Hart voor Emmeloord Verslag van stadscafé op 23 mei 2017 Eindrapportage 24 mei 2017 Samenvatting en conclusie Inwoners van Emmeloord reageerden positief op het laatste ontwerp voor het stadshart dat in

Nadere informatie

Sessie 2: WENSEN VOETGANGER & VERBLIJF

Sessie 2: WENSEN VOETGANGER & VERBLIJF Sessie 2: WENSEN VOETGANGER & VERBLIJF RUIMTE VOOR VOETGANGERS 25x 62,5x 5x 12,5x Toelichting: Gedeeld gebruik van de straat Teveel fietsers voor gedeeld gebruik. Voetganger delft onderspit Op zaterdag/zondag

Nadere informatie

THEMA 3 RUIMTE VERDELEN. Tafel 10, ronde 1

THEMA 3 RUIMTE VERDELEN. Tafel 10, ronde 1 Tafel 10, ronde 1 Overgang naar Neude / Haas Opium Plompetorenbruggebied Jansveld Meer ruimte Noordzijde Terrassen meer ruimte Als groenstructuur Zoek fietsparkeerruimte in aanloopstraten Bij Opium voor

Nadere informatie

CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT. Uitkomsten vragenlijst burgerpanel

CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT. Uitkomsten vragenlijst burgerpanel CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT Uitkomsten vragenlijst burgerpanel Periode: 18 januari tot 2 februari 2016 Aantal respondenten: 458 van 656 (70%) Inleiding De gemeente Noordwijkerhout werkt aan een versterking

Nadere informatie

Informatie avond. Europaplein en omgeving. 19 mei 2015

Informatie avond. Europaplein en omgeving. 19 mei 2015 Informatie avond Europaplein en omgeving 19 mei 2015 Programma Inleiding wethouder Rijkenberg Presentatie uitgangspunten Europaplein Mogelijkheid tot stellen van vragen en leveren van input Afronding en

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 Chaam 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Vanavond 1. Welkom Maikel Veroude / wethouder Corry Janssen-Janssen 2. Inleiding Maikel Veroude/Pieter Geerts

Nadere informatie

HERINRICHTING MARKTSTRAAT. 28 juni 2018

HERINRICHTING MARKTSTRAAT. 28 juni 2018 HERINRICHTING MARKTSTRAAT Mw. I. Verkuijlen Harry Bouquet Mariko van Ojen Hilde Vandekeybus projectwethouder projectleider communicatie ontwerper openbare ruimte 28 juni 2018 PROGRAMMA OPENING TOELICHTING

Nadere informatie

Overzicht van de wensen en ideeën van de 4 gevormde werkgroepen tijdens de informatie avond Herinrichting Kaai en omgeving op 24 2 2016

Overzicht van de wensen en ideeën van de 4 gevormde werkgroepen tijdens de informatie avond Herinrichting Kaai en omgeving op 24 2 2016 Overzicht van de wensen en ideeën van de 4 gevormde werkgroepen tijdens de informatie avond Herinrichting Kaai en omgeving op 24 2 2016 Werkgroep: De Kaai gebruik Beleving - Sfeerverlichting Parkeren -

Nadere informatie

RECLAME, UITSTALLINGEN, TERRASSEN RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT STATIONSSTRAAT ERMELO

RECLAME, UITSTALLINGEN, TERRASSEN RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT STATIONSSTRAAT ERMELO RECLAME, UITSTALLINGEN, TERRASSEN RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT STATIONSSTRAAT ERMELO reclame, uitstallingen, terrassen RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT Stationsstraat Ermelo - definitief concept v4-2810 25 juli

Nadere informatie

Uitwerking Plan van Aanpak Fahrenheitstraat/Thomsonlaan

Uitwerking Plan van Aanpak Fahrenheitstraat/Thomsonlaan Uitwerking Plan van Aanpak Fahrenheitstraat/Thomsonlaan Tessa Bruigom Projectleider Winkelstraten Dienst stedelijke Ontwikkeling Den Haag, 19 mei 2010 Achtergrond 2009 Plan van Aanpak 'De Fahrenheit' door

Nadere informatie

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten.

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Inleiding. Het creëren van een huiskamer is een belangrijke referentiegedachte: aldus is opgetekend in de Centrumvisie

Nadere informatie

HERINRICHTING CENTRUM MADE. Inloopavond 30 januari 2019

HERINRICHTING CENTRUM MADE. Inloopavond 30 januari 2019 HERINRICHTING CENTRUM MADE Inloopavond 30 januari 2019 SPOORBOEKJE AVOND Algemene uitleg programma ( Wim Kapitein, gemeente) Opening door wethouder Jan-Willem Stoop Terugblik Centrumplan Made (Corina Segeren,

Nadere informatie

Stationsgebied. Toelichting Stedenbouwkundig Plan. 2 & 3 april 2013

Stationsgebied. Toelichting Stedenbouwkundig Plan. 2 & 3 april 2013 Stationsgebied Toelichting Stedenbouwkundig Plan 2 & 3 april 2013 Stedenbouwkundig plan 2010: masterplan: geen vierde kwadrant, dóór de stad 2011: variantenstudie: keuze variant Korte Autotunnel 2012:

Nadere informatie

Inspraakresultaten inrichtingsplan buitenruimte nieuw raadhuis/rabobank

Inspraakresultaten inrichtingsplan buitenruimte nieuw raadhuis/rabobank Inspraakresultaten inrichtingsplan buitenruimte nieuw raadhuis/rabobank 13 januari 2015 I N H O U D S O P G A V E 1. Inleiding pag. 3 2. Van schetsplan tot concreet ontwerp pag. 3 3. Inspraakprocedure

Nadere informatie

Geachte leden van de raad,

Geachte leden van de raad, Typ teksttyp teksttyp tekst 040 Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Aan: de Gemeenteraad Datum 20 december 2016 Onderwerp Afdoening Motie Herinrichting Noordeinde Uw brief van 8 september 2016

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte stadscentrum / hoofdstraat Hoogeveen

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte stadscentrum / hoofdstraat Hoogeveen Kwaliteitsimpuls openbare ruimte stadscentrum / hoofdstraat Hoogeveen Ruimte voor initiatieven Workshop voor inwoners, organisaties en ondernemers: 11 oktober 2017 Diversiteit aan speelplekken aanbrengen,

Nadere informatie

Wagenstraat Voetgangersgebied?

Wagenstraat Voetgangersgebied? Wagenstraat Voetgangersgebied? Rapportage Consultatie Wagenstraat voetgangersgebied Bijlagen Den Haag, oktober 2007 Stichting Chinatown Den Haag / Joost Zonneveld BIJLAGE 1 - RESULTATEN INLOOPBIJEENKOMST

Nadere informatie

1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Wat deed de Dorpsraad in Nieuwjaarsborrel. 1. MFC en Kerk. 2. Bushalte. 3.

1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Wat deed de Dorpsraad in Nieuwjaarsborrel. 1. MFC en Kerk. 2. Bushalte. 3. 25 januari 2019 1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Wat deed de Dorpsraad in 2018 1. MFC en Kerk 2. Bushalte 3. Minibieb 4. Missie en visie 5. Financiën 3. Nieuwjaarsborrel 1. Welkom en opening

Nadere informatie

Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat. Wat komt er aan de orde?

Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat. Wat komt er aan de orde? 24 februari 2016 Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat Wat komt er aan de orde? Opening Wethouder: dhr. W. Van Tilborg Toelichting, dhr. R. Vermeulen Doelstellingen voor het

Nadere informatie

Herinrichting openbare ruimte Westzijde Plan van Aanpak en Programma van eisen

Herinrichting openbare ruimte Westzijde Plan van Aanpak en Programma van eisen Herinrichting openbare ruimte Westzijde Plan van Aanpak en Programma van eisen Deel Vinkenstraat Papenpadsloot Versie 1.4, datum 22 juni 2015 Plan van Aanpak De gemeente Zaanstad is voornemens om in 2017

Nadere informatie

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 Impressie entree Koperwiek - RET Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle

Nadere informatie

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Advies aan de gemeente 12 januari 2015 12 januari 2015 1 Doelen in volgorde van prioriteit 1 Veiligheid 2 Toegankelijkheid 3 Leefbaarheid 12 januari 2015 2 Doel 1: Veiligheid

Nadere informatie

Schetsontwerp Herinrichting Dorpsstraat HARMELEN VLECHTEND LINT

Schetsontwerp Herinrichting Dorpsstraat HARMELEN VLECHTEND LINT Schetsontwerp Herinrichting Dorpsstraat HARMELEN VLECHTEND LINT Bureau B+B stedebouw en landschapsarchitectuur 11 juni 2014 Harmelen kerkplein jaagpad entree landelijke weg langs Leidse Rijn dorpsstraat

Nadere informatie

Verslag. Verkeer, infra en mobiliteit. Herinrichting Kerkstraat Strijen. Datum: Opening

Verslag. Verkeer, infra en mobiliteit. Herinrichting Kerkstraat Strijen. Datum: Opening Verslag Werknummer: Project: Opdrachtgever: Gemeente Strijen Datum: 19-02-2015 aanwezig Zie presentielijst 1. Opening De wethouder opent de avond en heet iedereen welkom. Hij geeft aan dat er een tweetal

Nadere informatie

https://www.facebook.com/wateroverlastweverstraat/ AANPAK WATEROVERLAST PRESENTATIE VOORONTWERP WATEROVERLAST EN HERINRICHTING WEVERSTRAAT

https://www.facebook.com/wateroverlastweverstraat/ AANPAK WATEROVERLAST PRESENTATIE VOORONTWERP WATEROVERLAST EN HERINRICHTING WEVERSTRAAT https://www.facebook.com/wateroverlastweverstraat/ AANPAK WATEROVERLAST PRESENTATIE VOORONTWERP WATEROVERLAST EN HERINRICHTING WEVERSTRAAT PROGRAMMA INTRO PRESENTATIE VOORONTWERP (ROB VAN DER ZON) (BAS

Nadere informatie

Notitie van aanbevelingen Aanbevelingen vanuit de Boxtelse gemeenschap ten bate van het opstellen van een nieuwe Horeca- en Detailhandelsvisie voor

Notitie van aanbevelingen Aanbevelingen vanuit de Boxtelse gemeenschap ten bate van het opstellen van een nieuwe Horeca- en Detailhandelsvisie voor Notitie van aanbevelingen Aanbevelingen vanuit de Boxtelse gemeenschap ten bate van het opstellen van een nieuwe Horeca- en Detailhandelsvisie voor Boxtel 1 Inleiding De voorzitters van de ondernemersverenigingen

Nadere informatie

Ontwerpsessie II herinrichting Kerkstraat

Ontwerpsessie II herinrichting Kerkstraat Ontwerpsessie II herinrichting Kerkstraat Welkom en dank voor uw komst We werken toe naar twee concrete resultaten: Vorige keer: visie op ontwerp van de hele Kerkstraat Vandaag: voorlopig ontwerp voor

Nadere informatie

visie Centrumplan Geldrop Beste mevrouw, mijnheer,

visie Centrumplan Geldrop Beste mevrouw, mijnheer, uw brief ons kenmerk behandeld door Stefan van Bogget doorkiesnr. (040) 289 37 60 Geldrop 26 september 2007 onderwerp Verslag informatieavond integrale visie Centrumplan Geldrop Beste mevrouw, mijnheer,

Nadere informatie

Presentatie resultaten. Klaas Hilverda Landschapsarchitect Ingenieursbureau Den Haag

Presentatie resultaten. Klaas Hilverda Landschapsarchitect Ingenieursbureau Den Haag 1 Presentatie resultaten Klaas Hilverda Landschapsarchitect Ingenieursbureau Den Haag 2 Presentatie resultaten Waarom een nieuw Marktplein? Hoe zijn de resultaten ontstaan? Hoe zien de resultaten er uit?

Nadere informatie

18 juni 2015. Bewonersbijeenkomst Victoriberg

18 juni 2015. Bewonersbijeenkomst Victoriberg 18 juni 2015 Bewonersbijeenkomst Victoriberg Programma 19:30 uur 20:00 uur: Inlopen 20:00 uur 20:15 uur: Welkomswoord wethouder Knapp 20:15 uur 20:30 uur: Presentatie Marcel Luijnenburg 20:30 uur 21:00

Nadere informatie

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 STOMPWIJKSE- WEG Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Inleiding In deze weergave

Nadere informatie

Rode Loper. Nota van Uitgangspunten. 1 3Herinrichting Openbare Ruimte boven de Noord/Zuidlijn in stadsdeel Centrum. Damrak. Dam. Rokin.

Rode Loper. Nota van Uitgangspunten. 1 3Herinrichting Openbare Ruimte boven de Noord/Zuidlijn in stadsdeel Centrum. Damrak. Dam. Rokin. 1 3Herinrichting Openbare Ruimte boven de Noord/Zuidlijn in stadsdeel Centrum Nota van Uitgangspunten Rode Loper Damrak Dam Rokin Muntplein Vijzelstraat Vijzelgracht 1 3Nota van Uitgangspunten Rode Loper

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

Beste leden van de werkgroep herinrichting Nieuwstadt,

Beste leden van de werkgroep herinrichting Nieuwstadt, Beste leden van de werkgroep herinrichting Nieuwstadt, Betreffende de herinrichting van een aantal straten te Nieuwstadt hebben wij op 08.05.2018 met de werkgroep samengezeten en volgt hier het verslag

Nadere informatie

Actualisering parkeerbeleid Grave

Actualisering parkeerbeleid Grave Actualisering parkeerbeleid Grave Beeld plaatsen ter grootte van dit kader Informatieavond 23 maart 2017 2 Agenda Toelichting op proces Ambitie Toelichting op voorgestelde wijzigingen in parkeerbeleid

Nadere informatie

Definitief ontwerp inrichting openbare ruimte centrum Vlijmen. De heer dr. M.G.M. van der Poel

Definitief ontwerp inrichting openbare ruimte centrum Vlijmen. De heer dr. M.G.M. van der Poel Onderwerp Portefeuillehouder Definitief ontwerp inrichting openbare ruimte centrum Vlijmen De heer dr. M.G.M. van der Poel Datum raadsvergadering 16 februari 2016 Samenvatting De gemeente gaat de openbare

Nadere informatie

Verslag. Interactieve avond 1

Verslag. Interactieve avond 1 Verslag Betreft Interactieve avond 1 Opdrachtgever Gemeente Steenbergen Ons kenmerk STB001 Plaats Den Bosch Datum 12 September 2013 Aanwezig Tim Meeuwsen (Kragten) Gertjan Hanckmann (Kragten) Afwezig Dhr.

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Ruimte DSO/2014.1230 RIS 279665 070-353 46 19. 19 december 2014. Agenda Oude Centrum

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Ruimte DSO/2014.1230 RIS 279665 070-353 46 19. 19 december 2014. Agenda Oude Centrum Wethouder van Binnenstad, Stadsontwikkeling en Buitenruimte en Wethouder van Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur B.A. Revis en J. Wijsmuller Gemeente Den Haag De voorzitter van Commissie

Nadere informatie

Herinrichting Astraat definitief inrichtingsplan

Herinrichting Astraat definitief inrichtingsplan Herinrichting Astraat definitief inrichtingsplan Aanpak Astraat Dit plan gaat over de herinrichting van de Astraat, die deel uitmaakt van de westelijke binnenstad. De ov-bussen rijden vanaf 3 september

Nadere informatie

Stakeholdersbijeenkomst 18 april te Lindenberg STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG. Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10

Stakeholdersbijeenkomst 18 april te Lindenberg STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG. Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 18-4-2016 GEMEENTE NIJMEGEN STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 Meest gewaardeerd Veel evenementen die zeer divers zijn (SP Stijn Vat) Grootste wens Meer

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

SCAPINO / DE NIEUWE BRINK VOORLOPIG ONTWERP BOUWPLAN

SCAPINO / DE NIEUWE BRINK VOORLOPIG ONTWERP BOUWPLAN VOORLOPIG ONTWERP BOUWPLAN PROJECT BINNEN HET Programma: 1. Presentatie gemeente Bussum Doel van de avond / Aanleiding / Kader / Acties / Hoe nu verder? 2. Presentatie ontwikkelaar Voorlopig ontwerp bouwplan

Nadere informatie

Fontein Park. Sfeer Extra horeca. Bibliotheek naar Stadshart Lange Nering Oost extra woningen. Intimiteit Extra winkels.

Fontein Park. Sfeer Extra horeca. Bibliotheek naar Stadshart Lange Nering Oost extra woningen. Intimiteit Extra winkels. SENARIO 3 OMPAT ENTRUM In dit scenario is er sprake van een compact centrum tussen Poldertoren en Kettingplein. De Deel blijft voor een groot deel open voor parkeren en evenementen, maar krijgt er extra

Nadere informatie

PROJECTPLAN HERINRICHTING

PROJECTPLAN HERINRICHTING PROJECTPLAN HERINRICHTING Emmen, 7 augustus 2017 Inleiding Het openbare gebied in de omgeving van de basisscholen o.b.s. t Swarte Meer en De Banier, kinderopvang Het Blokje en het dorpshuis de Meerstal

Nadere informatie

Resultaten enquête burgerpanel Bruisend dorpshart Heeze & Verplaatsing AH

Resultaten enquête burgerpanel Bruisend dorpshart Heeze & Verplaatsing AH Resultaten enquête burgerpanel Bruisend dorpshart Heeze & Verplaatsing AH Van 9 tot en met 30 november 205 heeft er een onderzoek plaatsgevonden onder het Heeze- Leende Burgerpanel. Dit onderzoek had als

Nadere informatie

Schouw Warande Oost +

Schouw Warande Oost + Schouw Warande Oost + Schouwroute De Warande Oost +, 21-05-2015 Route: Wierlaan, Pasteurlaan, Boerhaaveplein, Versaliusstraat, van Swietenlaan, Mathijssenstraat, Dr.de Ramlaan via rotonde Dr, de Ramlaan,

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst Hollandsche IJssel 25 september 2016

Bewonersbijeenkomst Hollandsche IJssel 25 september 2016 Bewonersbijeenkomst Hollandsche IJssel 25 september 2016 1 Inleiding Onno de Vries, communicatieadviseur bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet iedereen van harte welkom. Hij vertelt dat de bijeenkomst

Nadere informatie

Brede Zorgschool. wurck. Tiel

Brede Zorgschool. wurck. Tiel wurck architectuur stedenbouw landschap ZORGOMGEVING Het inrichtingsplan voor de buitenruimte van brede zorgschool De Cambier in sluit in drie richtingen aan bij de verschillende karakters van de omgeving.

Nadere informatie

Joost van der Zanden (JZ) Stedenbouwkundige Landschapsarchitect (RH) Adviseur Kosten en Contracten (TK) Verkeerskundig ontwerper

Joost van der Zanden (JZ) Stedenbouwkundige Landschapsarchitect (RH) Adviseur Kosten en Contracten (TK) Verkeerskundig ontwerper Vergadering / project Herinrichting Daalseweg Vergaderstuk nummer / datum vergadering 04 / 12-10-2015 Aanwezig Gemeente Nijmegen (): Harold Klomp (HK) Projectleider Joost van der Zanden (JZ) Stedenbouwkundige

Nadere informatie

Raadsplein besluitvormend. Voorgesteld besluit raad

Raadsplein besluitvormend. Voorgesteld besluit raad Raadsplein besluitvormend Datum 21 maart 2016 onderwerp Gasthuisplein portefeuillehouder Filip van As informant IJsselsteijn, RPH (Ronald) 2699 eenheid/afdeling Ontwikkeling OWP Voorgesteld besluit raad

Nadere informatie

BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST. Definitief / 12 september 2013

BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST. Definitief / 12 september 2013 BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST Definitief / 12 september 2013 Code 135502 / 12-09-13 GEMEENTE OPSTERLAND 135502 / 12-09-13 BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST TOELICHTING INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Programma 1. Het project 2. Voorlopig plan 3. Van der Duyn van Maasdamstraat 4. Van Hogendorpstraat en plein 5. Van Limburg Stirumstraat 6. Werkzaamheden

Nadere informatie

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Stad Antwerpen: Beleidsnota Detailhandel 2013 6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Florerende winkels zijn voor Antwerpen van groot belang. Niet alleen zorgen ze ervoor dat de Antwerpenaar alles

Nadere informatie

Herinrichting Velserduinplein

Herinrichting Velserduinplein INSPRAAKDOCUMENT Herinrichting Velserduinplein gemeente Velsen juni 2017 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Inspraakreacties en standpunten college 3. Conclusie 1. INLEIDING Begin 2016 heeft het college besloten

Nadere informatie

Kort verslag van de vergadering van RTG Ruimte I d.d. 4 oktober 2011 aanvang uur.

Kort verslag van de vergadering van RTG Ruimte I d.d. 4 oktober 2011 aanvang uur. R.T.G. - Ruimte I Kort verslag van de vergadering van RTG Ruimte I d.d. 4 oktober 2011 aanvang 19.00 uur. Aanwezig: Voorzitter: de heer Meerdink Leden RTG: de heren Rots, Navis, Van Duijvenvoorde, Klein

Nadere informatie

Quick wins In de Hoftuin. 12 februari 2014

Quick wins In de Hoftuin. 12 februari 2014 12 februari 2014 Quick wins In de Hoftuin Colofon Gemeente Katwijk Koningin Julianalaan 3 Postbus 589 2220 AN Katwijk ZH Telefoon: 071-4065000 Telefax: 071-4065065 E-mail: info@katwijk.nl Website: www.katwijk.nl

Nadere informatie

visieschets freulebos & Raadhuisplein 24 januari 2017

visieschets freulebos & Raadhuisplein 24 januari 2017 visieschets freulebos & Raadhuisplein 24 januari 2017 sander rombout LANDSCHAPSARCHITECT tuin- en landschapsarchitecten 030 26 44 333 www.copijn.nl Rijksmuseum, Amsterdam BAT- terrein, Zevenaar Hydepark,

Nadere informatie

[UITKOMST ENQUETE SEPTEMBER 2015]

[UITKOMST ENQUETE SEPTEMBER 2015] 2015 Fietsersbond Deventer gst [UITKOMST ENQUETE SEPTEMBER 2015] Aantal respondenten t/m 24 september 2015: 26 leden van de Fietsersbond Deventer e.o. Dit is ongeveer 12 % van het ledenbestand met e-mail.

Nadere informatie

R.H. Heijstee / januari 2017

R.H. Heijstee / januari 2017 Agendapunt commissie: 3.2 steller telefoonnummer email R.H. Heijstee 3695 rick.heijstee@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 113413/126203 26 januari 2017 portefeuillehouder Wethouder

Nadere informatie

THEMA 1 VERKEERSSTROMEN EN OVERSTEEKBAARHEID. Tafel 1, ronde 1

THEMA 1 VERKEERSSTROMEN EN OVERSTEEKBAARHEID. Tafel 1, ronde 1 Tafel 1, ronde 1 Voorstraat als gedeelde ruimte, want het is het beste voor voetgangers en oversteekbaarheid Binnenstadstraat, want veel ruimte voor iedereen. Past bij binnenstadkarakter Mits snelheid

Nadere informatie

Gemeente Nijmegen. Uitvoeringsbijeenkomst herinrichting Van Oldenbarneveltstraat

Gemeente Nijmegen. Uitvoeringsbijeenkomst herinrichting Van Oldenbarneveltstraat Uitvoeringsbijeenkomst herinrichting Van Oldenbarneveltstraat 11-7-2016 Programma Inleiding Harold Klomp Toelichting op het ontwerp Aanpak uitvoering fase - Mattijs Hubers Heijmans Vragen Afsluiting Inleiding

Nadere informatie

BLAUWDRUK KERN KRONENBERG. 20 Oktober 2011, openbare DR-vergadering bij Café Ummenthun

BLAUWDRUK KERN KRONENBERG. 20 Oktober 2011, openbare DR-vergadering bij Café Ummenthun BLAUWDRUK KERN KRONENBERG 20 Oktober 2011, openbare DR-vergadering bij Café Ummenthun Inhoud presentatie blauwdruk Inleiding Presentatie blauwdruk door Mariëlle Kok Overhandiging blauwdruk aan college

Nadere informatie

Ontwerpsessie herinrichting Kerkstraat

Ontwerpsessie herinrichting Kerkstraat Ontwerpsessie herinrichting Kerkstraat Wat gaan we vanavond doen? Samenvatting proces Samenvatting van de uitgangspunten en kaders Samenvatting van de opgehaalde input In groepen aan de slag met 5 thema

Nadere informatie

Ontwikkelkader woonboulevard. Februari 2014

Ontwikkelkader woonboulevard. Februari 2014 Ontwikkelkader woonboulevard Februari 2014 1 Aanleiding, doel en aanpak Historie Onderzoek BRO, 2009 In dit rapport is de (stedelijke) marktruimte voor woondetailhandel onderzocht. Conclusie is dat woondetailhandel

Nadere informatie

Definitief inrichtingsplan Diepstraat Eijsden

Definitief inrichtingsplan Diepstraat Eijsden Definitief inrichtingsplan Diepstraat Eijsden 04 juli 2019 Inhoud Aanleiding inrichtingsplan Diepstraat heel kort Proces tot het definitieve inrichtingsplan Inventarisatie en analyse Inrichtingsplan Visie

Nadere informatie

Enquête Een toegankelijke binnenstad

Enquête Een toegankelijke binnenstad Enquête Een toegankelijke binnenstad Gemeente Montfoort pakt de komende jaren de binnenstad van Montfoort aan. Daarbij is het voornaamste doel de binnenstad toegankelijker te maken voor ouderen en mensen

Nadere informatie

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 1. Inleiding De visie heeft betrekking op het dorpscentrum van Rockanje. Met het dorpscentrum wordt in de eerste plaats bedoeld het Dorpsplein. Dit plein moet

Nadere informatie

VERSLAG Participatiegroep Hogekwartier. Vergaderdatum : 20 juni 2011

VERSLAG Participatiegroep Hogekwartier. Vergaderdatum : 20 juni 2011 VERSLAG Participatiegroep Hogekwartier Vergaderdatum : 20 juni 2011 Aanwezig : Participatiegroep: de heer De Lange, mevrouw Pasman, mevrouw Hoffman, mevrouw Bos, de heer Jansen en de heer Kegel. De Alliantie:

Nadere informatie

Centrumperspectief. Concept. De hoofdlijnen - concept Juli 2016

Centrumperspectief. Concept. De hoofdlijnen - concept Juli 2016 Centrumperspectief Concept De hoofdlijnen - concept Juli 2016 Programma 19.00 19.30 Inloop 19.30 19.35 Welkomstwoord 19.35 20.05 Concept centrumperspectief 20.05 20.20 Ruimte voor verdieping / vragen 20.20

Nadere informatie

Programma van Wensen Herinrichting Middenweg Centrumwaard

Programma van Wensen Herinrichting Middenweg Centrumwaard Programma van Wensen Herinrichting Middenweg Centrumwaard 8 juni 2017 1. Inleiding Programma van Wensen Voor u ligt het Programma van Wensen (PvW) voor de herinrichting van de Middenweg ter hoogte van

Nadere informatie

informatieavond 6 juni 2013 dijkstraat en omgeving Inhoud

informatieavond 6 juni 2013 dijkstraat en omgeving Inhoud informatieavond 6 juni 2013 dijkstraat en omgeving Inhoud Werkgrenzen en context Bestrating: materiaalkeuze Informatievoorziening, entrees winkelgebied en thema-routes Visie Verlichting Binnenstad Reclame-uitingen,

Nadere informatie

Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016

Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016 Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016 Koepoortsweg Deen Mariaschool Terugkoppeling Hoorn-Noord 3 en 11 oktober 2016 Programma 19.15 19.25 uur Toelichting op het

Nadere informatie

Masterplan Centrum stand van zaken. presentatie raad, 5 februari 2015

Masterplan Centrum stand van zaken. presentatie raad, 5 februari 2015 Masterplan Centrum stand van zaken presentatie raad, 5 februari 2015 Inleiding en opzet avond Masterplan Centrum is vastgesteld in januari 2014 kernbegrippen: Brabants, Lommerrijk, Uitnodigend, Hoogwaardig

Nadere informatie

De visie voor de Zandweg

De visie voor de Zandweg Zandweg 2.0 Agenda Aftrap door de wethouder. Presentatie van de visie, uitgangspunten en algemene maatregelen. Uitleg van het shared space concept. Het groenplan. Een animatie van de nieuwe inrichting.

Nadere informatie

Rapport Terras Stationsstraat

Rapport Terras Stationsstraat Rapport Terras Stationsstraat Augustus 2011 Jan Scheele jan.scheele@caesus.nl Algemene informatie enquete Tijdsspan: juli/augustus 2011 Aantal respondenten: 62 Medium: Internet; www.oiw-wyckmaastricht.nl/enquete

Nadere informatie

Binnenstad ruimte voor voetgangers, fiets en consument. Ringstraten

Binnenstad ruimte voor voetgangers, fiets en consument. Ringstraten Binnenstad ruimte voor voetgangers, fiets en consument Ringstraten Agenda 1. Welkom 2. Inleiding wethouder Ben van Hees 3. Aanleiding 4. Raadsbesluit 8 maart 2017 5. Ringstraten worden fietsstraat 6. Hoe

Nadere informatie

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017)

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Op donderdag 7 december heeft de gemeente Dinkelland een werksessie georganiseerd met omwonenden en ondernemers rond de Bisschopsstraat,

Nadere informatie

Koopstromenonderzoek Herinrichting Kerkbuurt-Oost Sliedrecht

Koopstromenonderzoek Herinrichting Kerkbuurt-Oost Sliedrecht Koopstromenonderzoek Herinrichting Kerkbuurt-Oost Sliedrecht Opdrachtgever : Gemeente Sliedrecht Opdrachtnemer : Ruimte in Advies Auteur : Jeroen Langeweg Plaats, datum : Heerlen, 27 juli 2017 Inhoud 1.1

Nadere informatie

De verbinding tussen station en binnenstad

De verbinding tussen station en binnenstad De verbinding tussen station en binnenstad De gemeente Arnhem heeft eind september 2014 een eerste schets gepresenteerd voor de nieuwe inrichting van de verbinding station - binnenstad. Ongeveer 200 bewoners,

Nadere informatie

VISIE OPENBARE RUIMTE VAN STATION TOT BRUG TE WADDINXVEEN. december bal company

VISIE OPENBARE RUIMTE VAN STATION TOT BRUG TE WADDINXVEEN. december bal company VISIE OPENBARE RUIMTE VAN STATION TOT BRUG TE WADDINXVEEN december 2016 bal company INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1 INLEIDING 3 HOOFDSTUK 2 ANALYSE 4 HOOFDSTUK 3 RUIMTELIJKE VISIE 6 HOOFDSTUK 4 EISEN OPENBARE

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN ONTBIJTBIJEENKOMST

PROGRAMMA VAN ONTBIJTBIJEENKOMST 1 PROGRAMMA VAN ONTBIJTBIJEENKOMST Inloop met ontbijtbuffet Welkom Korte toelichting op het project Herstructurering Wieringerwerf Stedenbouwkundige uitganspunten en ambities voor het centrum Kans voor

Nadere informatie

Inspraakreacties. 1 Van Mierlo Schoenen (winkelier)

Inspraakreacties. 1 Van Mierlo Schoenen (winkelier) Inspraakreacties Hieronder staan de diverse inspraakreacties op het gepresenteerde definitieve ontwerp op de inloopmiddag/avond donderdag 25 april 2013. Daarachter staat per inspraakreactie een antwoord

Nadere informatie

September Beeldkwaliteitsplan. Centrum Zeist

September Beeldkwaliteitsplan. Centrum Zeist September 2015 Beeldkwaliteitsplan Beeldkwaliteitsplan Voorwoord 10 september 2015 Voor u ligt het beeldkwaliteitsplan voor het centrum van Zeist. Het beeldkwaliteits plan bevat inspiratiebeelden van hoe

Nadere informatie

Bijeenkomst Gebiedsvisie Landelijk Capelle 7 april 2016

Bijeenkomst Gebiedsvisie Landelijk Capelle 7 april 2016 Bijeenkomst Gebiedsvisie Landelijk Capelle 7 april 2016 Focus voor 2016 ONDERNEMERS KANAALWEG EN BERMWEG GREX 1. WELKOM! Andjela Kraljevic, projectmanager bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet alle

Nadere informatie

Herijking Gebiedsvisie Bussum centrum

Herijking Gebiedsvisie Bussum centrum Herijking Gebiedsvisie Bussum centrum 25 September 2018 Felix Wigman & Tineke Brinkhorst Agenda 19:00 19:10 Welkom & inleiding door wethouder Munneke-Smeets & wethouder Luijten 19:10 19:40 Presentatie

Nadere informatie

Ambitie: Winkelstad PLUS + muziek. Forse investering noodzakelijk! Centrum op de schop!

Ambitie: Winkelstad PLUS + muziek. Forse investering noodzakelijk! Centrum op de schop! Ambitie: Winkelstad PLUS + muziek Goor als winkelhart van de Hof van Twente aangevuld met muzikale elementen: Beeld bepalende elementen (muziekkoepel etc.); Muzikale evenementen (zie Bigband festival);

Nadere informatie

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek Snelfietsroute Arnhem - Wageningen Oosterbeek Programma van de avond Opening door wethouder J. Verstand Voorstelronde Presentatie doel en tracé snelfietsroute door mw. A. Stienstra projectleider Provincie

Nadere informatie

centrumplan vlijmen verslag bewonersavond 22 september 2015

centrumplan vlijmen verslag bewonersavond 22 september 2015 centrumplan vlijmen verslag bewonersavond 22 september 2015 INHOUD randvoorwaarden bestaande situatie structuurontwerp opmerkingen bewoners op structuurontwerp materiaalkeuze bewoners Randvoorwaarden Ontwikkeling

Nadere informatie

Pagina 1. PROGRAMMA VAN WENSEN VERGROENING OVERTOOM FASE 1 Overtoom tussen Nassau/Stadhouderskade en Tweede Constantijn Huygensstraat

Pagina 1. PROGRAMMA VAN WENSEN VERGROENING OVERTOOM FASE 1 Overtoom tussen Nassau/Stadhouderskade en Tweede Constantijn Huygensstraat Pagina 1 PROGRAMMA VAN WENSEN VERGROENING OVERTOOM FASE 1 Overtoom tussen Nassau/Stadhouderskade en Tweede Constantijn Huygensstraat Door: Bewonersvereniging Overtoom (BVO) en werkgroep Overtoomse Kop

Nadere informatie