Verslag OPR vergadering 7 juli 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag OPR vergadering 7 juli 2014"

Transcriptie

1 Verslag OPR vergadering 7 juli Aanwezig: Arjan Breijer, Michelle in den Bosch, Christiaan Potjer, Gijs-Jan Bornebroek, Cathalyne Damen, Marieke Kruidhof, Dominik Westerman (voorzitter), Margreet Drijvers, Tessa Paulides, Yvette Kooij, Peter ter Wee, Judith Dijk (secretaris) Afgemeld: Dorien Boeljon Niet aanwezig: Irma Stam 1. Opening Irma Stam is niet aanwezig. Judith neemt contact op met de MR van de Christoffel. Gijs-Jan is vandaag voor het laatst omdat hij een beleidsfunctie gaat invullen. Om zijn plek in te vullen moeten de MR-en van de delegatiegroep benaderd worden. Als er 1 kandidaat voorgedragen wordt deze in de OPR gezet. Indien er meer kandidaten zijn moeten de MR-en er een van bepalen. Actie_1: Judith neemt contact op met de MR van de Christoffel over de deelname van Irma Stam. Actie_2: Christiaan zoekt de kandidaatstelling van de MR-en uit. Marieke geeft hier feedback op. 2. Notulen accorderen De Notulen zijn goedgekeurd. Arjan stuurt nog een aantal tekstuele wijzigingen. 3. Actie- en besluitenlijst Dominik heeft een mail aan Dick gestuurd met de vragen van de vorige vergadering. De meeste andere punten op de actielijst komen terug op de agenda. Dick vraagt of de OPR ook een begroting maakt voor haar werkbudget. Actie_3: Judith maakt een begrotingsopzet. Dominik zoekt na wat we hier over gezegd hebben in de jaarplanning. 4. Mededelingen & ingekomen stukken De OPR heeft een uitnodiging gekregen voor het WMS congres in het najaar. Dominik wil hier wel heen. Anderen kunnen hier ook heen, kunnen aanmelden. Ook heeft Dominik wat stukken van WMS rondgestuurd ter informatie. De vacatievergoeding wordt besproken. De personeel vergoeding gaat via de scholen. Ouders moeten hiervoor hun bankgegevens doorgeven. In de vergoedingsregeling wordt met de aanwezigheid van personeel op een andere manier om gegaan dan met de aanwezigheid van ouders. Dit wordt op dit moment niet aangepast. Dit moet in het volgende statuut aangepast worden. Het moet dan niet botsen met de cao, of met het statuut. De vacatieregeling wordt goedgekeurd.

2 Besluit_1: De OPR stemt in met de voorliggende vacatievergoedingsregeling 5. Huishoudelijk reglement Margreet licht het concept huishoudelijk reglement wat ze rondgestuurd heeft toe. Dit is de standaard statuut van een OPR. Het stuk over de penningmeester wordt nog toegevoegd, en dat de begroting gemaakt wordt. Marieke vindt het stemmen bij volmacht wel goed, maar men moet zich dan wel realiseren dat je dan de discussie mist. Peter heeft nog wijzigingen toegevoegd. Bij artikel 6.2 heeft hij problemen met de termijn van 2 dagen die genoemd wordt. Artikel heeft hij toegevoegd. Deze staat ook al in het reglement. Dat geldt ook voor artikel 6, die ook in het MR reglement staat. Margreet stelt voor dat ze de artikelen niet toevoegt en artikel 6 eruit haalt. Arjan heeft per mail al een aantal opmerkingen gestuurd. Margreet kan deze opmerkingen verwerken voor zover ze niet over artikel 6 gaan. Christiaan stelt voor om bevoegd gezag te verwijderen in 3.8. De agenda wordt gepubliceerd (niet perse op de website van het bevoegd gezag). Besluit_2: het huishoudelijk reglement is vastgesteld met de besproken wijzigingen. Actie_4: Margreet maakt een nieuwe versie, Judith stuurt deze ook naar Dick. 6. Brief aan achterban Yvette heeft samen met Arjan een voorzet gemaakt voor een brief aan de achterban, en deze ook reeds aangepast aan de reacties van OPR leden. Dominik zou ook een koppeling verwachten naar de werving. De voorliggende brief wordt naar alle MR-en gestuurd, en de wervingsbrief alleen naar MRen waar een vacature is. Dick vraagt zich af of we gedacht hebben aan de betekenis van het woord medezeggenschapsorgaan. Het wordt duidelijker als er inhoudelijk bij genoemd wordt. Besluit_3: De brief aan de achterban wordt met de voorgestelde wijziging goedgekeurd. Actie_5: Wim heeft een lijst met MR-en. Yvette stuurt de brief aan de achterban naar de MR-en. 7. Communicatie plan Er wordt gesproken over het communicatieplan. In eerste instantie of het mogelijk is om een aantal webpagina s op de website van de SPPOH te krijgen. Dick zegt dat het lastig is om hierop te reageren omdat het communicatieplan niet duidelijk is. De vraag die de OPR moet beslissen is of we websites onder SPPOH willen hebben of dat we een eigen website met een eigen domeinnaam maken. Er wordt besloten om de pagina s op de website van de SPPOH te zetten. Besluit_4: de OPR website komt onder de SPPOH website te hangen. Er wordt ook een adres naar de secretaris aangevraagd.

3 Er wordt verder gediscussieerd over de veiligheid en het beheer van de website. De notulen en agenda moeten in ieder geval erop gezet kunnen worden. Als je zelf beheer wilt voeren over de website zou je moeten zorgen dat het wel klopt. Het is wel fijn als de communicatie van SPPOH en OPR overeenstemt. Actie_6: Marieke en Judith spreken daarover met Wim en Dick. Het gewijzigde communicatieplan schuift door naar september. De wijzigingen die voorbereid zijn worden voor de volgende keer op de agenda gezet. Actie_7: Peter past het communicatieplan aan naar aanleiding van de discussie van de vorige keer, stuurt het rond en schrijft een bespreekstuk. 8. Begroting De begroting is in een separate vergadering reeds uitvoerig besproken, zie ook het verslag wat Marieke hierover gemaakt heeft. Michelle kan niets terug vinden over kinderen die dreigen thuis te zitten. Deze worden wel in de reguliere toelichting uitgelegd. Dick meldt dat deze ontwikkeling van daarna is. Deze ontwikkeling is nog niet meegenomen in de begroting. Dominik heeft nog 1 tekstueel punt over kleuters die op het SBO zitten. Bekostiging hiervan is door de directeuren zelf in te zetten. Ze krijgen een bekostiging voor de 4/5 jarigen. De wens van de directeuren was om deze ook in te kunnen zetten voor 6 jarigen. Normaal gesproken zullen de directeuren dit inzetten om de klassen voor het SBO voor de kleuters te verkleinen. Dit kan niet ingezet worden voor de 6 jarigen. 6 jarigen kunnen hier eventueel wel van mee profiteren, bijvoorbeeld als ze in een gezamenlijke klas zitten. Judith vraagt naar de financiering van hoogbegaafden. Zij ziet veel hoogbegaafde kinderen die niet voldoende uitgedaagd worden door de reguliere lesstof, en waar scholen weinig andere opties voor zien dan het kind een of meerdere leerjaren te versnellen. Judith vindt het jammer dat de extra financiering die voor hoogbegaafden beschikbaar gesteld wordt niet gebruikt wordt om deze problematiek ook via de leerstof aan te pakken. Dick stelt dat de financiering niet bedoeld is voor plusklassen, maar wel voor ondersteuning aan deze kinderen. Besluit_5: er wordt ingestemd met de begroting van SPPOH. Naar aanleiding van de begroting stelt Christiaan de vraag waarom de SBO scholen vol lopen. Vanwege de tijd wordt deze vraag doorgeschoven naar de volgende vergadering. 9. Kader arrangeren en indiceren Het gewijzigde kader arrangeren en indiceren is ook op een separate vergadering besproken, zie het verslag van Judith. Arjan vraagt of er nu een andere versie op de site staat of niet. Dit is niet het geval. De reactie van de OPR op het gewijzigde stuk was al positief, en dat is tijdens de aparte vergadering ook al gecommuniceerd naar SPPOH. 10. Agendapunten volgende vergadering

4 De volgende punten komen 6 oktober op de agenda - Q3 smart doelen - OPR begroting - Communicatieplan - Experimenteer regeling groeparrangementen en individuele arrangementen. - Wachtlijst: wat bedoelde we hiermee? o wachtlijsten voor aanmeldingen, o wachtlijsten voor SO scholen, o wachtlijsten voor therapie, o wachtlijsten waardoor kinderen onterecht geweerd kunnen worden. In de oktober vergadering gaan we vaststellen wat we willen bespreken over de wachtlijsten. - Opbrengsten Arrangeren en Indiceren, toelaatbaarheid tot nu toe -> achterban raadpleging - > wie bereid dat voor? o Welke antwoorden willen we weten o Aan wie gaan we die vragen stellen Dit wordt doorgeschoven naar de vergadering van 8 december, wat we eruit willen hebben gaan we in oktober bespreken. 11. Rondvraag Geen rondvraag 12. Sluiting De voorzitter sluit na een overzicht van de opbrengsten de vergadering om 22:03 Besluiten Nummer Besluit_22-01-_1 Besluit_22-01-_2 Besluit_22-01-_3 Besluit_22-01-_4 Besluit_22-01-_5 Besluit Er wordt gewerkt met een actie-en-besluitenlijst De checklist voor instemming ondersteuningsplan wordt na de inhoudelijke behandeling besproken en gebruikt als sluitstuk voor de instemming. Op de volgende vergadering staan de checklist en het WMS congres op de agenda. Dit wordt alleen behandeld als de informatieoverdracht voldoende gevorderd is. Bij voorkeur worden de rollen van voorzitter en secretaris verdeeld tussen delegatiegroepen en geledingen. De notulen worden op de site gezet.

5 Besluit_22-01-_6 Besluit_22-01-_7 Besluit_05-02-_1 Besluit_05-02-_2 Besluit_12-02-_1 Besluit_12-02-_2 Besluit_10-03-_1 Besluit_10-03-_2 Besluit_10-03-_3 Besluit_10-03-_4 Er komt een info-opr adres. iedereen typt zijn vragen in en stuurt deze uiterlijk zondag naar Judith. Judith bundelt de vragen en stuur ze uiterlijk maandag ochtend naar Dick en Wim. Zij reageren hier voor de volgende vergadering op. Dominik Westerman-Dominicus is gekozen als voorzitter van de OPR. Marieke Kruidhof is gekozen als plaatsvervangend voorzitter. De verkiezing van secretaris wordt verschoven naar begin maart. Judith Dijk blijft voorlopig secretaris. de termijn waarop het OP goedgekeurd wordt is 2 jaar. het OP wordt voor een periode van 2 jaar goedgekeurd Vergaderpunten waarbij de OPR graag Wim en Dick aanwezig willen hebben worden aan het begin van de vergadering geroosterd. De zittingstermijn van Dominik, Tessa, Judith, Michelle, Gijs-Jan, Christiaan en Cathalyne is 3 jaar. De zittingstermijn van Marieke, Dorien, Peter, Arjan, Irma, Yvette en de twee vacatures is 5 jaar Judith wordt gekozen tot secretaris voor de rest van het jaar Er wordt geen plv secretaris gekozen. Bij aanwezigheid van de secretaris wordt hier iemand voor aangewezen door de voorzitter. Besluit_10-03-_5 Er wordt in principe op de binckhorstlaan vergaderd. Besluit_19-05-_1 Besluit_19-05-_2 Besluit_19-05-_3 Besluit_07-07-_1 Besluit_07-07-_2 Besluit_07-07-_3 Besluit_07-07-_4 Besluit_07-07-_5 Op de agenda worden de tijden per punt bijgezet Er wordt periodiek een aantal vragen aan de achterban gesteld. De jaarplanning wordt met toevoeging van de experimenteerregelingen vastgesteld. De OPR stemt in met de vacatievergoedingsregeling Het huishoudelijk reglement is vastgesteld met de besproken wijzigingen De brief aan de achterban wordt met de voorgestelde wijziging goedgekeurd. De OPR website komt onder de SPPOH website te hangen. Er wordt ingestemd met de begroting van SPPOH

6 Acties Actie nummer Actie Wie Voor wanneer Actie_05-02-_1A Delen van info graphics waarmee de Dick & Wim April communicatie van SPPOH naar ouders en leerkrachten wordt ingevuld. Actie_05-02-_2 Evalueren van situatie rond wachtlijsten, OPR de criteria die scholen hiervoor hanteren en wat er gebeurt als kinderen op meerdere scholen ingeschreven worden Actie_05-02-_3 Bespreken van de SMART doelen en de OPR formulering hiervan met betrekking tot het ondersteuningsplan Actie_05-02-_7 OPR voorzien van de ontbrekende taakomschrijvingen in het personeelsplan Dick & Wim Zodra ze klaar zijn Actie_07-07-_1 Actie_07-07-_2 contact opnemen met de MR van de Christoffel over de deelname van Irma Stam Uitzoeken kandidaatstelling voor leden van de OPR vanuit de MR-en Judith Juli Christiaan, feedback Marieke September Actie_07-07-_3 Begroting voor de OPR maken Judith Oktober Actie_07-07-_4 Definitieve versie huishoudelijk Margreet Juli reglement maken Actie_07-07-_5 Sturen van de brief aan de achterban Yvette Juli naar MR-en Actie_07-07-_6 Bespreken beheer van OPR website met SPPOH Marieke & Judith Oktober Actie_07-07-_7 Aanpassen en rondmailen communicatieplan, met bespreekstuk Peter Oktober

Verslag OPR vergadering 12 februari 2014

Verslag OPR vergadering 12 februari 2014 Verslag OPR vergadering 12 februari 2014 Aanwezig: Arjan Breijer, Marieke Kruidhof, Dominik Westerman (tijdelijk voorzitter), Michelle in den Bosch, Cathalyne Damen,, Margreet Drijvers, Tessa Paulides,

Nadere informatie

Verslag OPR vergadering 5 februari 2014

Verslag OPR vergadering 5 februari 2014 Verslag OPR vergadering 5 februari 2014 Aanwezig: Peter ter Wee, Arjan Breijer, Marieke Kruidhof, Dominik Westerman (tijdelijk voorzitter), Michelle in den Bosch, Christiaan Potjer, Cathalyne Damen, Margreet

Nadere informatie

Verslag OPR vergadering 22 januari 2014

Verslag OPR vergadering 22 januari 2014 Verslag OPR vergadering 22 januari 2014 Aanwezig: Peter ter Wee, Arjan Breijer, Marieke Kruidhof, Dominik Westerman (tijdelijk voorzitter), Michelle in den Bosch, Christiaan Potjer, Cathalyne Damen, Dorien

Nadere informatie

Bijlage 1_ OPR Vergadering Verslag Datum: 14 juni 2016

Bijlage 1_ OPR Vergadering Verslag Datum: 14 juni 2016 OPR Verslag Datum: 14 juni 2016 Aanwezig: Afwezig Gast(en) Agendapunt 01. Opening Agenda Dominik Dominicus (voorzitter), Tessa Paulides, Wim van Grol (SPPOH), Judith Dijk, Irene Pronk, Margreet Drijvers,

Nadere informatie

Jaarverslag OPR SPPOH schooljaar

Jaarverslag OPR SPPOH schooljaar Jaarverslag OPR SPPOH schooljaar 2015-2016 Hoofddoel van de OPR Het Samenwerkingsverband SPPOH (Stichting Passend Primair Onderwijs Haaglanden) is verantwoordelijk voor het creëren van de optimale context

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR)

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) Jaarverslag 2014 Ondersteuningsplanraad (OPR) Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is de Ondersteuningsplanraad (OPR)? 3. Samenstelling OPR 4. Jaarverslag 2014 1. Inleiding Hier ligt het eerste jaarverslag van de

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015 Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015 Locatie Van Swietenstraat 26, Gouda 1. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering. Er is nog een extra ingezonden stuk binnengekomen.

Nadere informatie

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 21 maart 2018

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 21 maart 2018 GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 21 maart 2018 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Abe Brouns (Plv. vz), Chantal Pijls en Richard de Wilde, Angèle Gubbels en Stephan Gerards en Marc Meulen CvB Ryszard,

Nadere informatie

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven Verslag OPR vergadering d.d. 22 september 2016 CONCEPT 19:30 uur. Locatie: BS De Regenboog, Son en Breugel Aanwezig: dhr. J. Raijmakers Personeelsgeleding

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014. van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke. Jaarverslag Pagina 1

Jaarverslag 2013-2014. van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke. Jaarverslag Pagina 1 Jaarverslag 2013-2014 van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke Jaarverslag Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Wat doet de MR 4 3. Leden van de Medezeggenschapsraad in 2013 2014 6 4.

Nadere informatie

Ondersteuningsplanraad SAMENWERKINGSVERBAND PO28.18

Ondersteuningsplanraad SAMENWERKINGSVERBAND PO28.18 Ondersteuningsplanraad SAMENWERKINGSVERBAND PO28.18 NOTULEN 07-01-2015 19.30-22.00 UUR LINIE 1F TE CAPELLE AAN DENIJSSEL VERGADERING BELEGD DOOR NOTULIST VOORZITTER SECRETARIS AANWEZIG AFWEZIG M.K. MEDEDELINGEN

Nadere informatie

JAARVERSLAG OPR Samenwerkingsverband Voor Passend Basisonderwijs Voorne Putten Rozenburg

JAARVERSLAG OPR Samenwerkingsverband Voor Passend Basisonderwijs Voorne Putten Rozenburg JAARVERSLAG OPR 2014 Samenwerkingsverband Voor Passend Basisonderwijs Voorne Putten Rozenburg Ondersteuningsplanraad Samenwerkingsverband Kindkracht Regio Voorne Putten Rozenburg Vastgesteld op 26-03-2015

Nadere informatie

4 Vakantierooster 2015-2016 De BOV komt met een voorstel. Dit is overgenomen door Kiem. De GMR stemt hiermee in.

4 Vakantierooster 2015-2016 De BOV komt met een voorstel. Dit is overgenomen door Kiem. De GMR stemt hiermee in. Notulen van de GMR-vergadering van 26-02-2015 Aanwezig: Mark Bernards, Debbie Boeijen (secretaris), Trudy van den Elzen, Hans van Geffen (voorzitter), Nicky van den Heuvel, Mariëtte Jansen, Ivo van der

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 30 januari 2012 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Bert van Beek Janneke Hilbrands later Paul

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Peter Kingma (Plv.vz/ ouder), Margriet Reatch, en Titia Woudwijk (lid/ ouder), Alfred Slöetjes (lid/ personeel) Astrid Schoonhoven (lid/personeel),

Nadere informatie

01. Opening / Welkom Chantal opent de vergadering en heet iedereen welkom.

01. Opening / Welkom Chantal opent de vergadering en heet iedereen welkom. Actie en besluitenlijst GMR-vergadering Datum: 25 juni 2018 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Chantal Pijls (voorzitter), Melanie Verbeek, Richard de Wilde, Angèle Gubbels, Marc van der Meulen en Stephan Gerards

Nadere informatie

Artikel 19 Jaarverslag

Artikel 19 Jaarverslag Artikel 19 Jaarverslag De medezeggenschapsraad stelt jaarlijks een verslag van zijn werkzaamheden in het afgelopen jaar vast en zendt dit verslag ter kennisneming aan de schoolleiding, het personeel en

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.30 uur NOTULEN MR -VERGADERING Aanwezig: 9-7-2015 Evelien de Klerk, Melanie van Benthem, Liesbeth

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement medezeggenschapsraad

Huishoudelijk reglement medezeggenschapsraad Inleiding en achtergrond huishoudelijk reglement Voor u ligt het huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van SBO de Boekanier. Met het huishoudelijk reglement worden onderlinge regels en afspraken

Nadere informatie

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure NOTULEN GMR Datum: donderdag 27 maart 2014 Aanvang: 19.30 uur Locatie: It Haskerfjild in Joure Aanwezig: Corrie Cornelder Karien Dijk (voorzitter) Eddy Libbenga Minke Prinsen Aafje Terlaak Poot Elly Vegt

Nadere informatie

Sabine opent eerste vergadering van schooljaar 2014-2015 om 19:37 uur. De financiële verantwoording wordt in de volgende vergadering besproken.

Sabine opent eerste vergadering van schooljaar 2014-2015 om 19:37 uur. De financiële verantwoording wordt in de volgende vergadering besproken. MEDEZEGGENSCHAPSRAAD p/a Kerkstraat 112, 5126 GD Gilze Notulen MR 15-09-2014 Aanwezigen: Sabine Swaans (voorzitter), Cor Diepstraten, Michelle e-mail: mr@debolstergilze.nl Willemse, Jacco Graumans, Daniëlle

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen. Notulen MR vergadering 2 november 2015 Aanwezig: Sanne, Michiel, Annet, Folkert en Marielle. Afwezig: Natascha en Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 15-11-2015 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

uur vooroverleg. Richard stelt zich nog voor. Stukken ter bespreking:

uur vooroverleg. Richard stelt zich nog voor. Stukken ter bespreking: Concept verslag GMR vergadering maandag 5 februari 2018 Margrietschool, Julianadorp Aanwezig: Denise van Bemmel-van Veen (vz), Anne van der Pol, Bartha Schuiling, Richard Peper, Miranda Rommers, Nienke

Nadere informatie

Hoofdstuk 2: Vergaderingen en agenda s 2.1. De medezeggenschapsraad komt tenminste zes keer per schooljaar bijeen of zo veel vaker als noodzakelijk.

Hoofdstuk 2: Vergaderingen en agenda s 2.1. De medezeggenschapsraad komt tenminste zes keer per schooljaar bijeen of zo veel vaker als noodzakelijk. Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van De Regenboog, school voor katholiek basisonderwijs en peuterspeelzaal, te Rotterdam en vastgesteld door de medezeggenschapsraad op 10 november 2014.

Nadere informatie

Werk- en jaarplan. Medezeggenschapsraad. Julianaschool

Werk- en jaarplan. Medezeggenschapsraad. Julianaschool Werk- en jaarplan Medezeggenschapsraad Julianaschool 2013-2014 Inleiding In voorliggend plan blikt de medezeggenschapsraad van de Julianaschool vooruit op de dingen die gaan komen in het cursusjaar 2013/2014.

Nadere informatie

Notulen OPR PassendWijs

Notulen OPR PassendWijs regio Personeelsgeleding Oudergeleding Overbetuwe / Lingewaard Tamara Bulters (voorzitter / PR / nieuwsbrief) Valentien Milder Astrid Peters (penningmeester) vacant Renkum Bianca Thomassen (secretaris

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad (MR) van OBS de Driesprong 2013-2014

Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad (MR) van OBS de Driesprong 2013-2014 Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad (MR) van OBS de Driesprong 2013-2014 Algemeen - De MR van de Driesprong bestaat uit ouders en leerkrachten. Zij vertegenwoordigen de ouders en leerkrachten

Nadere informatie

HHR MR Max Havelaar versie 22 januari 2015

HHR MR Max Havelaar versie 22 januari 2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD van de Max Havelaarschool behorend tot de Stichting Christelijke Onderwijs Delft e.o. Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. De MR-leden 3.1 Aantal leden

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR)

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) Jaarverslag 2015 Ondersteuningsplanraad (OPR) 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is de Ondersteuningsplanraad (OPR)? 3. Samenstelling OPR 4. Jaarverslag 2015 2 1. Inleiding Voor u ligt het tweede jaarverslag

Nadere informatie

Deelraad/MR vergadering 08-03-16; notulen

Deelraad/MR vergadering 08-03-16; notulen Deelraad/MR vergadering 08-03-16; notulen Aanwezig: Remko Zaeijen, Clim Titulaer(deels telefonisch), Gabri Denen, Cindy Simons, Huub Hovens, Bart Titulaer, Ine Hermans, Mirjam Smit en Romana Sturk 1 Agendapunt

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van openbare basisschool De Fontein

Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van openbare basisschool De Fontein Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van openbare basisschool De Fontein Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. MR leden 3 4. Taakomschrijvingen 4 5. Vergaderingen, aanwezigen,

Nadere informatie

notulen 5e MR vergadering schooljaar

notulen 5e MR vergadering schooljaar : 17-04-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 5e MR vergadering schooljaar 2017 2018 aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt (pg), René Zevenbergen

Nadere informatie

Rieke Voorstad (notulist)

Rieke Voorstad (notulist) Notulen MR vergadering (70) te Rotterdam op 15 september 2014 Aanwezig namens ouders: Aanwezig namens leerkrachten: Kim Vlot, Elma Geluk en Suzanne Goudriaan Margreeth Radenborg, Drea Severins en Rieke

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 2 juni 2015

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 2 juni 2015 Notulen vergadering 2 juni 2015 Locatie Dick Bruna school te Waddinxveen 1. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering. Eerst worden de geplande vergaderdata besproken. Een OPR-lid kan niet op

Nadere informatie

Agenda. Agenda OPR Koers VO

Agenda. Agenda OPR Koers VO Agenda OPR Koers VO Datum : 14 november 2013 Tijd : 16.00 uur 17.45 uur Plaats : Bureau Koers VO, Marshallweg 17, Rotterdam Zaal : vergaderzaal 3 Agenda 1. Welkom en mededelingen (5 minuten) 2. Kennismaking

Nadere informatie

Verslag Ondersteuningsplanraad 18 december 2013

Verslag Ondersteuningsplanraad 18 december 2013 Verslag Ondersteuningsplanraad 18 december 2013 Aanwezig OPR: Larry Zilverberg (LZ), Carlos Murillo (CM), Erwin van der Slik (EVS), Esther Smeenk (ES), Roelien van der Woude (RVW), Peter Truijens (PT),

Nadere informatie

Notulen Ondersteuningsplanraad

Notulen Ondersteuningsplanraad Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: 15-01-2019 Aanvangstijd: 19.30 uur Locatie: gebouw SWV: Jean Monnetpark 15 Lid SWV-MT aanwezig: Anja OPR leden aanwezig: Arco, E, Alice, Annet, René, Sylvia, Annelies,

Nadere informatie

Notulen OPR. Dinsdag 21 november uur Locatie: De Driemaster, Werfstraat 10, Dronten

Notulen OPR. Dinsdag 21 november uur Locatie: De Driemaster, Werfstraat 10, Dronten Notulen OPR Dinsdag 21 november 2017 20.00 uur Locatie: De Driemaster, Werfstraat 10, Dronten 1. Opening 20.00 uur; welkom Finette. 2. Vaststellen agenda 20.02 uur 3. Mededelingen/ingekomen stukken 20.05

Nadere informatie

Notulen vergadering MR

Notulen vergadering MR Notulen vergadering MR Datum: 28 maart 2017 Tijd: 20:00 uur Locatie: RKBS Sint Jan, Dongen Aanwezig: Leerkrachten: Iris, Marieke Ouders: Ingrid, Inge (voorzitter), Barbara Vanuit GMR: Mark Wempe Verslag

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2015-2016 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

OPR. Notulen & ABL

OPR. Notulen & ABL Notulen & ABL 25-10-2016 Aanwezig: Dorrit Kuiper, Els Gevers (secretaris en vandaag ook ), Krista Rigtering, Annemieke Steenbergen, Ester Ganzevles & Marieke (notulen laatste keer). Afwezig (m.k.): Wilma

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Schooljaar

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Schooljaar Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Schooljaar 2015-2016 Ondersteuningsplanraad Samenwerkingsverband Kop van Noord Holland Vastgesteld op 14 november 2016 info@swvkopvannoordholland.nl Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Reglement ondersteuningsplanraad SWV Utrecht PO

Reglement ondersteuningsplanraad SWV Utrecht PO Reglement ondersteuningsplanraad SWV Utrecht PO Preambule: Dit OPR-reglement is opgesteld door het bestuur van het samenwerkingsverband Utrecht PO. Er vindt een formeel evaluatiemoment plaats binnen een

Nadere informatie

Stichting Primair Passend Onderwijs Haaglanden, verder SPPOH, overweegt het volgende:

Stichting Primair Passend Onderwijs Haaglanden, verder SPPOH, overweegt het volgende: Regeling bezwaar- en adviescommissie SPPOH Stichting Primair Passend Onderwijs Haaglanden, verder SPPOH, overweegt het volgende: a. SPPOH is belast met het nemen van besluiten inzake de toelaatbaarheid

Nadere informatie

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud. Peter, Wim, Steffi, Koen en Michiel.

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud. Peter, Wim, Steffi, Koen en Michiel. Vergadering M.R. 11-09-2018 MR met directeur Aanwezig: Maud. Peter, Wim, Steffi, Koen en Michiel. 20.00 uur 22.00 uur (P&P) 1 Opening vergadering Peter opent de vergadering. Steffie stelt zich kort voor

Nadere informatie

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering.

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20180305 Datum : 18-03-05 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Leon Rokker, Urminde van Holland,

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Datum: maandag 20 april 2015 Tijdstip: 18.15 uur - 20.30 uur Locatie: De Lichtboei, Kootwijkerbroek Aanwezig: Kees Spee (KS), Alies Hendriksen (AH), Geertje van de Brink (GB) en

Nadere informatie

Verslag GMR vergadering 1 oktober 2018

Verslag GMR vergadering 1 oktober 2018 Verslag GMR vergadering 1 oktober 2018 Aanwezig : Miranda van Dorland, Bartha Schuiling, Miranda Melis, Nienke Lakeman, Leila van den Berg, Anne van der Pol, Mirjam van der Linden, Denise van Veen, Willy

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Notulen OPR-vergadering. Samenwerkingsverband VO Gelderse Vallei d.d. 10 oktober 2018

Notulen OPR-vergadering. Samenwerkingsverband VO Gelderse Vallei d.d. 10 oktober 2018 Notulen OPR-vergadering Samenwerkingsverband VO Gelderse Vallei d.d. 10 oktober 2018 Aanwezig leden OPR: Jan Willem van Hijum (Het Streek Ouder/Leerling), Johan Mulder (Aeres Personeel), Petra van Leijenhorst

Nadere informatie

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven Verslag OPR vergadering d.d. 8 november 2016 19:30 uur. Locatie: Odysseuslaan 2, Eindhoven Aanwezig: dhr. J. Raijmakers dhr. R. van den Hove mevr.

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad

Jaarplan Medezeggenschapsraad Jaarplan 2012 2013 Medezeggenschapsraad Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Samenstelling MR 4 3. Functies en taken 4 4. Bevoegdheden MR 5 5. Werkwijze 5 6. Vergaderdata 2012 2013 5 7. Vaste Agenda

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MR

Huishoudelijk reglement MR Huishoudelijk reglement MR Versie: 1.0 Datum: januari 2012 Inhoudsopgave 0. Introductie...3 1. Taakomschrijvingen...3 2. Wijze van bijeenroepen van vergaderingen...5 3. Wijze van opstellen van de agenda...5

Nadere informatie

a. Verslag : notulen 19 januari wordt goedgekeurd. notulen 1 maart wordt na aanpassing goed gekeurd.

a. Verslag : notulen 19 januari wordt goedgekeurd. notulen 1 maart wordt na aanpassing goed gekeurd. Notulen MR-vergadering dinsdag 29 maart OBS De Kaardebol Aanwezig: Haiko, André, An, Ilse, Janneke, Tim, Corrie, Marga en Yvonne Afwezig: Notulist: Marga 1. Opening/ vaststellen agenda De schoolgids en

Nadere informatie

Vlierpraatjes

Vlierpraatjes Vlierpraatjes 5. 09-11 - 2017 Mededelingen van de school Het Nationaal Schoolontbijt Afgelopen dinsdag hebben we als school deelgenomen aan het Nationaal Schoolontbijt. Het belang van een goed ontbijt

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Reglement Ondersteuningsplanraad Plein 013

Reglement Ondersteuningsplanraad Plein 013 Reglement Ondersteuningsplanraad Plein 013 Preambule: Dit reglement is, op voordracht van de werkgroep Inrichting OPR, opgesteld door het bestuur van het samenwerkingsverband Plein 013. In deze Ondersteuningsplanraad

Nadere informatie

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 14 december 2017 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Abe Brouns (plv. voorzitter), Richard de Wilde, Chantal Pijls, Bram Schloesser, Melanie Verbeek Petra Ozek Daisy

Nadere informatie

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsdeelraad Hendrik Boogaardschool Rode Kruislaan van Stichting Floréo te Maassluis Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. De MR-leden 4. Taken van de

Nadere informatie

Jaarverslag OPR Schooljaar

Jaarverslag OPR Schooljaar Jaarverslag OPR Schooljaar 2015-2016 De Ondersteuningsplanraad De Ondersteuningsplanraad is het medezeggenschapsorgaan van het Samenwerkingsverband. De Ondersteuningsplanraad (hierna: OPR) heeft instemmingsrecht

Nadere informatie

Datum Nummer nr. 1

Datum Nummer nr. 1 MR de Burijn NOTULEN Datum 5-9-2016 Nummer 2016-2017 nr. 1 Aanwezig Michel Wittebrood Marijke Linde Margriet van Twisk Manon Horsthuis Plaats De Burijn Virginia Festner Mireille Lefebre (v.a. 20.00) Afwezig

Nadere informatie

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Aanwezig: Bram Schloesser, Marc van der Meulen, Stephan Gerards, Chantal Pijls, Angèle Gubbels en Ron van Wessel Afwezig: Abe Brouns Gast: Andrew

Nadere informatie

Lonneke heeft zich al een tijde geleden afgemeld als OV lid, blijkt dat de gegevens over de bestuursleden op de website PCS nog niet zijn aangepast,

Lonneke heeft zich al een tijde geleden afgemeld als OV lid, blijkt dat de gegevens over de bestuursleden op de website PCS nog niet zijn aangepast, Onderwerp: Vergadering oudervereniging PCS Datum: 22 januari 2015 Aanwezig: (voorzitter), Archie (penningmeester), Frauke (secretaris), Susan, Yolanda, Melanie, Patricia, Christian, Nicole (bestuursleden),

Nadere informatie

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ]

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ] MR Blinkertschool Soort vergadering MR. Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 13-03-2014 Tijd: 19.30 21.30u Notulist: Anneke Aanwezig:, Lisanne, Anneke Meerkerkstraat 20 6843 MH Arnhem Telefoon 06-53957807

Nadere informatie

Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015

Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015 Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015 Tijd: 19:30 / 20.00 Notulist : Miranda van Haaren Aanwezig: - Visscher - Marc Gouwerok - Pascal Smits - Brenda Potiek - Esther ten Broek - Manon Hille Afwezigen: -

Nadere informatie

Datum: 3 oktober 2016 Aanwezig: Maike Verhoeven (vz), Joost Klerks, Karin v.d. Griendt, Patricia de Folter en Yvonne Wertenbroek

Datum: 3 oktober 2016 Aanwezig: Maike Verhoeven (vz), Joost Klerks, Karin v.d. Griendt, Patricia de Folter en Yvonne Wertenbroek Notulen MR De Vijfhoeven 20161003 Notulen MR De Vijfhoeven Datum: 3 oktober 2016 Aanwezig: Verhoeven (vz), Joost Klerks, Karin v.d. Griendt, Patricia de Folter en Yvonne Wertenbroek ACTIE Einddatum 1 Opening

Nadere informatie

Verzoek om de notulist voortaan te vermelden op de agenda. 6> navragen van zittingstermijn door voorzitter

Verzoek om de notulist voortaan te vermelden op de agenda. 6> navragen van zittingstermijn door voorzitter MR VERGADERING JOZEFSCHOOL Datum: 10 januari 2017 Aanwezig: Elles (mt), Angelica (secr.), Jaco, Mascha, Marleen(vz), Cindy, Jane (notulist). Afwezig met bericht: Richard en Diane sluit zich na de pauze

Nadere informatie

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Montessori Basisschool Roermond Bijeenkomst 9maart 2017 vergadering Aanwezigen: : Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Managementteam: Frits Hoff(directeur), Ton Vromen

Nadere informatie

NOTULEN GOEB LEDENVERGADERING

NOTULEN GOEB LEDENVERGADERING NOTULEN GOEB LEDENVERGADERING Datum: 2 september 2013 Aanvang: 20.10u Einde: 22.10u Locatie: NH Hotel, De Maas 2, Best 1. Opening en vaststelling agenda: Afmeldingen: BOBAH, Batadorp, Best oost & Salderes

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 OPR

Jaarverslag 2016 OPR Jaarverslag 2016 OPR Jaarverslag 2016 OPR SWV Rijn-Gelderse Vallei 1 Inleiding... 3 Samenstelling OPR... 3 Terugblik... 3 Behandelde onderwerpen... 4 Overige aktiviteiten... 5 Begroting en verantwoording...

Nadere informatie

MR JLRendierhof - notulen 9 september 2013

MR JLRendierhof - notulen 9 september 2013 MR JLRendierhof - notulen 9 september 2013 Kristel van Gisbergen Sabine Wolfs Marieke Bergkamp (ziek) Hanneke Tijssen (verlof) Anna-Marie Borgstein (ziek) Annemieke Quik Suzan Karabag Wendy van Lieshout

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Notulen

Medezeggenschapsraad Notulen Medezeggenschapsraad Notulen Notulen MR-vergadering dd: 21 juni 2012 Notulen MR-vergadering Aanwezig: Edwin Drosten, Bianca Lammers, Mark Damming, Kees Pels, Marije Bruning Paschal Vliegen, Tatjana Kiezebrink,

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad 2017-2018 1 / 6 Inhoud H 1 Voorwoord... 3 1.1 De Wet Medezeggenschap op Scholen (WMS)... 3 1.2 MR en leerlingenparticipatie... 3 H 2 Algemeen... 4 2.1 Samenstelling MR...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS HENRI DUNANT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS HENRI DUNANT HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS HENRI DUNANT O.b.s. Henri Dunant Kerkstraat 15 3363BP Sliedrecht Versie: April 2012 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Doelstelling... 2 3. De MR leden 3.1 bezetting...

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum: 16 november 2010 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum: 16 november 2010 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Jellie van Houten (Vice Vz/ personeel), Jannes Hofstra (secr/ personeel), Lottie Kramer- Haarsma (lid/ ouder), Bianca Visser (lid/ personeel), Annie Jaasma Minnema

Nadere informatie

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00 NOTULEN 19 APRIL 2018 19:30 21:00 19:30 VOORZITTER OPENT DE VERGADERING AANWEZIG Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter (notulist), Martin Romeijn, Perre v. Beek, Hans Nuhn, Jeroen Verhoeven, Sander

Nadere informatie

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely.

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely. NOTUEN VERGADERING MR De Firtel Datum: Dinsdag 30 juni 2015 Aanvang: Aanwezig: 19.30 uur Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, inda, Kristel, Claudia en Ely. Afwezig: / Notulen MR en directie 1. Opening/mededelingen

Nadere informatie

MR & Directie: (19: uur)

MR & Directie: (19: uur) NOTULEN MR OVERLEG Datum: 23 juni 2015 Plaats: Personeelskamer Het Spectrum Tijd: 19.30 22.00 uur Uitgenodigd: Afwezig: Adviserend: C. Houkes (Voorzitter), R. Kat (secretaris), C. Burgers, N. Nieuwveld,

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 15 september 2014 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, André Huxkens, Jolanda Colnot, Veronique Schreurs, Josine Neuhof,

Nadere informatie

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website)

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website) datum: 11-01-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 3e MR vergadering schooljaar 2017 2018 (definitief; website) aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt

Nadere informatie

Montessorischool Landsmeer Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Schooljaar

Montessorischool Landsmeer Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Schooljaar Montessorischool Landsmeer Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Schooljaar 2015-2016 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 De missie en visie van de MR... 2 3 Werkwijze MR... 3 4 Notulen... 3 5 Communicatie... 3

Nadere informatie

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Montessori Basisschool Roermond Bijeenkomst 05 juli 2017 vergadering Aanwezigen: : Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Managementteam: Toor Afwezig: OV de bijzige

Nadere informatie

Locatie MR KENTALIS Het Rotsoord bestaande uit vertegenwoordigers van SO, VSO en Ambulante Dienst

Locatie MR KENTALIS Het Rotsoord bestaande uit vertegenwoordigers van SO, VSO en Ambulante Dienst Locatie MR KENTALIS Het Rotsoord bestaande uit vertegenwoordigers van SO, VSO en Ambulante Dienst Vastgestelde notulen: LMR datum: 01-09-2016 Aanwezig: Leonie Bernson, Wessel Hooijmans, Mirjam Floor, Elselyne

Nadere informatie

Jaarplan 2016/2017 MR De Vijf-er versie 1.0 definitief Jaarplan 2016/2017. Medezeggenschapsraad K.B.S. De Vijf-er.

Jaarplan 2016/2017 MR De Vijf-er versie 1.0 definitief Jaarplan 2016/2017. Medezeggenschapsraad K.B.S. De Vijf-er. Jaarplan 2016/2017 Medezeggenschapsraad K.B.S. De Vijf-er Datum: 27-10-2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding en doelstellingen... 2 2. Organisatie... 2 3. Vergaderingen... 2 3.1. Agenda... 2 3.2. Data... 3 4.

Nadere informatie

Jaarverslag MR

Jaarverslag MR Jaarverslag MR 016-017 Rijswijk, 4 oktober 017 0 Inhoud: 1 Inleiding Samenstelling en werkwijze MR.1 Wat doet de MR?. Samenstelling.3 Werkwijze 3 Jaarplanning 3 4 Onderwerpen schooljaar 016-017 4 5 Ervaringen

Nadere informatie

(10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1. concept verslag wijkraad Noordoost

(10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1. concept verslag wijkraad Noordoost (10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1 verslag Dienst Wijken Wijkbureau Noordoost Gemeente Utrecht Postbus 8395 3503 RJ Utrecht Telefoon: 030-286 39 40 Fax: 030-286 39 44 Bijeenkomst:

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD

JAARVERSLAG 2013 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD JAARVERSLAG 2013 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD Utrecht, april 2014 1 INHOUD VOORWOORD. 3 INLEIDING.5 SAMENSTELLING ONDERSTEUNINGSPLANRAAD..6 JAARVERSLAG.7 2 VOORWOORD In dit voorwoord wil ik als voorzitter van

Nadere informatie

Notulen MR vergadering datum: do

Notulen MR vergadering datum: do Notulen MR vergadering datum: do10-12-2015 Aanwezig: Sharon, Natasja, Rebekka, Robert, Linda, Josephine,, Linda, Marjon Afwezig: Saskia Gast: AGENDAPUNT 1. Opening Resultaat Actie 2. Notulen vorige vergadering:

Nadere informatie

Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: Aanvangstijd: uur Leef!, Bogaardslaan 81, Ugchelen Lid SWV-MT aanwezig: Anja

Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: Aanvangstijd: uur Leef!, Bogaardslaan 81, Ugchelen Lid SWV-MT aanwezig: Anja Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: 05-09-2017 Aanvangstijd: 19.30 uur Locatie: Leef!, Bogaardslaan 81, Ugchelen Lid SWV-MT aanwezig: Anja OPR leden aanwezig: Jitske, René, Arco, Emma, Miranda, Mathijs,

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD

JAARVERSLAG 2016 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD JAARVERSLAG 2016 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD Ruben Bloemen Utrecht, augustus 2017 1 INHOUD. INLEIDING 3 SAMENSTELLING ONDERSTEUNINGSPLANRAAD 3 JAARVERSLAG 4 2 INLEIDING Voor u ligt het jaarverslag van de OPR

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. 2018 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Martin Romeijn, Judith Aust, Marie- Thérèse Gillessen, Niek Verbeek, Kees Verspaandonk(notulist),

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Datum: 16 november 2011 Tijd: 20:00 22:00 uur Locatie: docentenkamer Aanwezig: Directie: Teamgeleding: Marije Wildschut Hans van Heusden, Evelien Jongeling,

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD MIDDEN- HOLLAND (PO2814)

MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD MIDDEN- HOLLAND (PO2814) MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD MIDDEN- HOLLAND (PO2814) Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen a. wet: de Wet medezeggenschap op scholen (Stb. 2006, 658); b. bestuur:

Nadere informatie

Algemene informatie Studentenraad Algemene informatie Studentenraad

Algemene informatie Studentenraad Algemene informatie Studentenraad 2013 Summa College Inleiding Sinds maart 2011 is er een studentenraad binnen Summa College. De overheid heeft de mbo scholen (roc s) de opdracht gegeven om een studentenraad op te richten. De studenten

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 18 mei 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha, Ellen en Marielle. Afwezig: --- Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 31 mei 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

Notulen oudercommissie SKIK 8 mei 2018

Notulen oudercommissie SKIK 8 mei 2018 Notulen oudercommissie SKIK 8 mei 2018 KDV Julianalaan Aanwezig: Francois Meijerink, Ans Brouwer-van Hes, Remy van Driel KDV + BSO Brede School Aanwezig: Ingrid Adema-Lenes, Tessa Veenstra, Antje Kadijk-Speelman

Nadere informatie