Mail omzetten van POP naar IMAP. Geschreven door Bert Vos - Oog voor Omgeving Datum: 24 februari 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mail omzetten van POP naar IMAP. Geschreven door Bert Vos - Oog voor Omgeving Datum: 24 februari 2015"

Transcriptie

1 Mail omzetten van POP naar IMAP. Geschreven door Bert Vos - Oog voor Omgeving Datum: 24 februari 2015 Inleiding. Iedereen die tegenwoordig een computer heeft, gebruikt ook wel de . Dit is in de meeste gevallen POP-mail. Dat betekent dat u de mail ophaalt met een mailpakket en na het ophalen van deze mail van uw provider, komen de mailtjes keurig in uw mailbox en worden de mailtjes verwijderd van uw provider s mailserver. Op die manier blijft uw mailbox op de server van uw provider gewoon netjes leeg en kunt u uw eigen mailtjes zelf beheren. Ook de ipad of iphone heeft een mailpakket als app op deze twee apparaten staan. Alleen haalt u de mail ook via POP binnen, maar blijven de mailtjes wel op de server van de provider staan, want anders zou uw PC of Mac de mailtjes niet meer ontvangen. Het nadeel van POP is, dat als uw computer de mailtjes heeft opgehaald, dus van de server verwijderd zijn, krijgt uw ipad of iphone het mailtje niet meer binnen. Dit kunt u natuurlijk ondervangen om bijvoorbeeld de instellingen op uw computer zo in te stellen, dat de mail nog een dag of week op de server blijven staan, zodat u alle tijd heeft, om ook de mailtjes binnen te krijgen op uw ipad of iphone. IMAP. Er is echter ook een hele efficiëntere manier om uw mail binnen te krijgen. U kunt namelijk ook IMAP gebruiken in plaats van POP. Met IMAP blijven alle mailtjes altijd op de server staan als u uw mailtjes op de computer leest of op uw ipad of iphone. U haalt wel de mail op. Dus u download ze wel op uw computer of ipad of iphone maar ze blijven ook netjes op de server staan. Waar u wel op moet letten, dat als u een mailtje verwijderd uit uw inbox, dan wordt ook dit zelfde mailtje verwijderd van de server en dus is dat mailtje ook niet meer te zien op uw ipad of iphone. Wat een zeer groot voordeel is van IMAP ten opzichte van POP, dat u bij het versturen van een mailtje altijd het verstuurde mailtje terug kunt vinden in de verzonden items. Of u nu op een computer werkt of ipad of iphone dat maakt niet uit. Bij POP moet u weten, van welk apparaat u een mailtje hebt verzonden, maar bij IMAP maakt dat dus helemaal niet uit. Het mailtje is altijd te zien op al uw apparaten. Van POP naar IMAP. Heeft u uw computer, ipad of iphone nog niet geconfigureerd met , dan zou ik altijd meteen met IMAP gaan werken en niet meer met POP. Heeft u echter al draaien op uw computer, ipad of iphone, dan kunt u de POP mail veranderen naar IMAP, alleen vergt het wel wat handelingen.

2 In dit document kunt u precies lezen hoe dit in zijn werk gaat. Nog 1 mededeling over dit document. Ik werk alleen met OSX Yosemite en ios Dat wil niet zeggen dat bijvoorbeeld Microsoft Outlook geen IMAP zou ondersteunen, want dat kan namelijk wel, maar omdat ik geen Windows machine meer heb, kan ik dat niet precies uitleggen welke handelingen er precies nodig zijn om deze omzetting te verwezenlijken. Welke stappen zijn er nodig voor het omzetten? Hieronder treft u een lijstje aan, welke handelingen er precies nodig zijn om van begin tot eind deze omzetting goed te laten verlopen. 1. Maak een backup van uw mailbox, zowel op computer als ipad of iphone. 2. Maak een nieuwe mailbox aan, voor het zelfde adres die u via POP binnen haalt. 3.Stop het ophalen van de mail voor uw POP mailbox op uw computer. 4. Verplaats alle mailtjes die in uw POP mailbox staan naar uw nieuwe IMAP mailbox. 5. Controleer of alle mailtjes zijn over gezet. 6. Maak de POP mailbox inactief. Deze 6 punten ga ik nu per item behandelen. 1. Maak een backup van uw computer, ipad of iphone. Maak een backup van uw computer. Dit kan onder andere via TimeMachine. Daarmee worden ook alle mailtjes gebackupt. Maakt u voor het eerst een backup van uw computer, dan kan het wat duren, maar doet u dit al regelmatig, dan duurt deze backup actie niet zo lang. Ik ga in dit document TimeMachine verder niet behandelen. U kunt via itunes een reservekopie maken van uw ipad en iphone. Dit doet u door de ipad of iphone aan te sluiten op uw computer en als itunes automatisch gestart is, gaat u naar uw ipad of iphone wat in uw itunes op uw computer te zien is en klik dan op Maak reservekopie. 2. Maak een nieuwe mailbox aan, die u ook al via POP binnen haalt. U gaat nu een IMAP mailbox aan maken. Zowel OSX Yosemite als ios 8 worden hier de stappen behandeld. OSX Yosemite. Start uw mailpakket op. Kies in het bovenste menu voor Mail en kies daarbinnen voor Voorkeuren. U komt dan in een dialoogvenster terecht. Klik in de knoppenbalk voor Accounts. Klik dan op de knop Nieuw account, wat links onder in dit dialoogvenster staat. Kies dan voor Voeg ander mailaccount toe. Dat staat helemaal onderin het lijstje wat je rechts van het scherm ziet staan en klik vervolgens op Ga door.

3 U komt nu in een venster, waarin u uw naam, adres en wachtwoord moet invoeren. Heeft u dit gedaan, klik dan op Volgende. Nu komt u in een venster, waarin u moet aangeven met welke server u contact wilt maken. Kies voor IMAP (staat standaard al zo ingesteld) en voer dan de naam in van de inkomende mailserver van uw provider. Daaronder moet u uw gebruikersnaam en wachtwoord invoeren. Die staan al ingevuld, maar wellicht moet uw uw gebruikersnaam nog aanpassen, daar krijgt u in dit schermpje nog de gelegenheid voor. Heeft u alles ingevoerd, klikt u op Volgende. Dan krijgt u een schermpje, waarin u de SMTP servernaam kunt invoeren. Dat kan hetzelfde zijn als wat u bij uw POP mailaccount hebt ingevoerd. Heeft u de kloppende gegevens ingevuld, klikt u op Maak aan. ios 8. Binnen ios 8 zit een standaard mail app. Deze app is voor verschillende mailsystemen te gebruiken. Zo ook voor POP en IMAP. Wellicht heeft u uw POP mail al op uw ipad of iphone staan en omdat u graag alle mail wilt over zien, zowel de ingekomen mail als de verstuurde mail is het mooier om IMAP te gaan gebruiken. Doe het volgende om dit voor elkaar te krijgen. Ga naar Instellingen > mail, contacten en Agenda tik op Nieuw account en u komt dan in een lijstje met mailsoorten tegen. Tik dan op Anders. Tik dan op Voeg mailaccount toe. Voer dan de gevraagde gegevens in, zoals uw naam, adres en uw wachtwoord en geef het account ook een naam, zodat u weet dat het om een IMAP mailbox gaat. Ik geef als voorbeeld: naam@provider.nl IMAP. Tik dan vervolgens op Volgende. Dan komt u op een nieuw scherm terecht. Kies daar voor IMAP en vul de bij passende gegevens in. Dus de inkomende- en uitgaande servergegevens en klik vervolgens op Volgende. Daarna komt u in een scherm terecht, waarin u 2 items kunt activeren voor deze mailbox. Dit zijn en Notities. Deze 2 items staan standaard aangevinkt en dus kunt u gewoon op Maak aan tikken. Uw IMAP mailbox is nu klaar voor gebruik.

4 3.Stop het ophalen van de mail voor uw POP mailbox op uw computer. Voordat u uw mail van de POP mailbox naar de IMAP mailbox verplaatst, moet u eerst het binnenhalen met de POP mail uitzetten, anders komen de mailtjes weer opnieuw binnen. Dit hoeft u alleen op uw computer te doen. Doe het volgende. Ga naar uw mailpakket en ga dan naar het bovenste menu naar Postbus en kies dan voor Online status en klik dan op de naam van de POP mailbox die u offline wilt zetten.. 4. Verplaats alle mailtjes die in uw POP mailbox staan naar uw nieuwe IMAP mailbox. Kijk nu naar uw postbussenlijst. Die staat helemaal links van uw mailpakket. Staat deze lijst niet in beeld, kunt u dat via de Favorieten aanzetten door op Postbussen lijst te klikken. Klik dan op de POP mailbox en selecteer dan alle berichten die in deze map staan. Heb je dat gedaan, sleep dan, door middel van de linker muisknop ingedrukt te houden, de mailtjes naar de nieuwe IMAP mailbox. Heeft u veel mailtjes in de POP mailbox staan, kan het even duren voordat alle mailtjes over gezet zijn. Zijn alle mailtjes over gezet, dan moet de POP mailbox leeg zijn 5. Controleer of alle mailtjes zijn over gezet. Om er zeker van te zijn of alle mailtjes naar de nieuwe mailbox zijn verplaatst, moet de POP mailbox leeg zijn, maar ook kunt u het aantal mailtjes wat u in uw POP mailbox had staan, vergelijken met het aantal wat nu in uw IMAP mailbox terecht is gekomen. 6. Maak de POP mailbox inactief. Ga naar het bovenste menu naar Mail en daarbinnen naar Voorkeuren en zoek dan weer de POP mailbox op in het accounttabel en vink dan het vinkje weg uit het vakje wat voor Schakel deze account in en de mailbox is uitgeschakeld. Vanaf nu komen er geen mailtjes meer in de POP mailbox terecht. ipad en iphone handelingen. Heeft u deze 6 handelingen gedaan, kunt u de computer laten voor wat het nu is. De ipad of iphone had u al voorzien van een IMAP mailbox, alleen staat de POP mailbox er nog wel in. Die kunt u nu zonder problemen deactiveren op uw ipad of iphone. Doe daarom het volgende. Ga op uw ipad of iphone naar Instellingen > Mail, Contacten, Agenda en u ziet dan een lijstje met mailboxen staan. Tik op de POP mailbox en zet dit account dan uit door op het schuifje te tikken wat

5 rechts in beeld staat.de mailbox wordt dan niet verwijderd, maar is niet meer direct in beeld te zien als u uw mail app hebt geopend. Zo kunt u altijd nog terug naar een mailtje die toch niet over is gezet naar de IMAP. De verzonden items vanaf de ipad of iphone worden namelijk niet mee verhuisd naar de IMAP mailbox. Als u toch een mailtje wilt lezen die u ooit heeft verstuurd, is het een kwestie van de POP mailbox weer aanzetten en u kunt dan weer meteen bij uw verzonden items op uw ipad of iphone. IMAP mail te zien op alle mailpakketten. Als u de mail app nu opent van uw ipad of iphone en u gaat dan naar de net aangemaakte IMAP mailbox, zult u zien, dat alle mailtjes mooi in beeld staan. Let er wel op, als u nu een mailtje op uw ipad of iphone verwijderd, is dit zelfde mailtje ook verdwenen op uw computer. Dit geldt ook andersom. Dus verwijderd u een mailtje van uw mailpakket op uw computer, is het ook verdwenen op uw ipad en iphone. Conclusie. U zult merken dat het heel prettig werken is met IMAP. Het maakt namelijk niet meer uit vanaf waar u een mailtje verstuurd. Alle mappen binnen uw mailbox zijn op elk apparaat gelijk, dus ook de map Verzonden items. Op die manier hoeft u niet meer na te denken, van waar u een mailtje heeft verstuurd als u die moet terug zoeken. Ik wens u uiteraard veel plezier en succes met deze manier van werken. Groetjes, Bert Vos. tct@oogvooromgeving.nl Website:

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 Status: Productie Versie: v02.00 Publicatie datum: 14-8-2015

Nadere informatie

Handleiding E-mail clients

Handleiding E-mail clients Handleiding E-mail clients Inhoudsopgave Handleiding E-mail clients... 1 1 POP of IMAP... 2 2 Outlook... 2 2.1 Instellen Mailaccount... 2 Stap 1... 2 Stap 2... 2 Stap 3... 3 Stap 4... 3 Stap 5... 3 Stap

Nadere informatie

E-mail instellen in Outlook 2010

E-mail instellen in Outlook 2010 E-mail instellen in Outlook 2010 Benodigde gegevens Je kunt aan de slag met het instellen van je e-mailprogramma zodra je een e-mailadres hebt aangemaakt. Voor het instellen van je e-mailprogramma heb

Nadere informatie

Vul eerst uw naam en e-mailadres in.

Vul eerst uw naam en e-mailadres in. Outlook instellen voor een IMAP e-mail service. Vraag: mijn email-account wordt opgeheven en ik wil alle mail die nu nog op studentenmail staat bewaren. Hoe doe ik dat? U kunt alle mail downloaden op een

Nadere informatie

INHOUD 1. Instructie instellen e-mailaccounts... 1. 2. Uitgangspunten... 1. 3. Beveiliging persoonlijke gegevens... 1

INHOUD 1. Instructie instellen e-mailaccounts... 1. 2. Uitgangspunten... 1. 3. Beveiliging persoonlijke gegevens... 1 INHOUD 1. Instructie instellen e-mailaccounts... 1 2. Uitgangspunten... 1 3. Beveiliging persoonlijke gegevens... 1 4. Stappenplan... 2 a. Open Microsoft Outlook... 2 b. Instellen POP mailbox... 5 c. Instellen

Nadere informatie

Handleiding IMAP Mail op Mac OSX

Handleiding IMAP Mail op Mac OSX Handleiding IMAP Mail op Mac OSX Kinetiek Webtechnologie - Handelstraat 14-6815 CW Arnhem - http://kinetiek.com Handleiding IMAP Mail op Mac OSX blz. 1 2-7-2014 22:57 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1

Nadere informatie

E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8

E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8 E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8 Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt instellen op uw iphone of ipad. Voor deze handleiding is gebruik gemaakt

Nadere informatie

Aan de slag met het adres van je website. Handleiding

Aan de slag met het  adres van je website. Handleiding Aan de slag met het e-mailadres van je website Handleiding Inhoud 03 Webmail instellen 05 Voordat je begint: benodigde gegevens 06 Waarom IMAP? 07 E-mailprogramma s 2 Webmail instellen Je hebt van ons

Nadere informatie

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 Status: Productie Versie: v02.00 Publicatie datum: 9-12-2015

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012

ZN - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 Status: Productie Versie: v03.00 Publicatie datum: 21-4-2017

Nadere informatie

Email instellen. Copyright Starteenwinkel.nl

Email instellen. Copyright Starteenwinkel.nl Email instellen Copyright Starteenwinkel.nl Instaleer een e-mail account in Mac Mail Voordat je aan de slag gaat met deze handleiding, ga eerst na of je het volgende in orde hebt gemaakt: Je hebt een email

Nadere informatie

Handleiding Outlook 2007 instellen

Handleiding Outlook 2007 instellen Handleiding Outlook 2007 instellen Deze handleiding beschrijft de stappen hoe u uw Denit e-mailaccount kunt instellen binnen Microsoft Outlook 2007. Inhoud E-mailaccount Instellen... 2 Berichten op de

Nadere informatie

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam 29-3-2016. Versie 1.5 Auteur : E.Mouws

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam 29-3-2016. Versie 1.5 Auteur : E.Mouws Mail op domeinnaam Instellen in software en apparaten Mail op domeinnaam 29-3-2016 Versie 1.5 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is?... 3 Algemene instellingen... 3 Verschillen tussen IMAP en

Nadere informatie

Mail instellen in Microsoft Outlook Hieronder staat de handleiding voor het instellen van een adres in Microsoft Outlook.

Mail instellen in Microsoft Outlook Hieronder staat de handleiding voor het instellen van een  adres in Microsoft Outlook. Mail instellen in Microsoft Outlook Hieronder staat de handleiding voor het instellen van een e-mailadres in Microsoft Outlook. 1. Open Microsoft Outlook 2. Druk op Bestand en Account toevoegen 3. Vul

Nadere informatie

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam Versie 1.9 Auteur : E.Mouws

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam Versie 1.9 Auteur : E.Mouws Mail op domeinnaam Instellen in software en apparaten Mail op domeinnaam 3-11-2016 Versie 1.9 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is?... 3 Algemene instellingen... 3 Verschillen tussen IMAP en

Nadere informatie

1. In de menubalk gaat u naar het menu 'Extra' en dan 'Accounts'.

1. In de menubalk gaat u naar het menu 'Extra' en dan 'Accounts'. Windows Mail is het mail programma in Windows Vista & windows 7. In Windows XP noemt men het outlook Express. Hoe stelt u Windows mail in? In deze handleiding word u stap voor stap uitgelegd hoe u Windows

Nadere informatie

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail Handleiding Installatie / Configuratie E-mail Heeft u na het lezen van deze handleiding nog vragen? Neem dan contact op met onze telefonische helpdesk op 020 430 90 33 of per email op helpdesk@ezorg.nl.

Nadere informatie

Koppeling met Google. eel. Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl. Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM. Tel.

Koppeling met Google. eel. Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl. Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM. Tel. Koppeling met Google Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Oktober 2013 versie 1.0 pagina 1 van 10 Inhoudsopgave 1 Algemeen...3 2

Nadere informatie

Instellen e-mail. 2004 Holomarcus

Instellen e-mail. 2004 Holomarcus 2004 Holomarcus Voorwoord U heeft een domeinnaam geregistreerd via Holomarcus. En nu wilt u e-mail dat verzonden is naar die domeinnaam kunnen ontvangen, en u wilt e-mail kunnen versturen vanaf dezelfde

Nadere informatie

E-mail instellen - Thunderbird

E-mail instellen - Thunderbird E-mail instellen - Thunderbird Hieronder wordt beschreven hoe u Mozilla Thunderbird in moet stellen om e-mail van de NetMatters-servers te ontvangen en te lezen. Opmerking: De hieronder getoonde schermafbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding Exchange Online-upgrade Versie december 2014

Handleiding Exchange Online-upgrade Versie december 2014 Handleiding Exchange Online-upgrade Versie december 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Mijn Bedrijf Online 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Aanpassen van Outlook op uw computer 4 2.1.1 E-mailbox

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016 Status: Productie Versie: v01.00 Publicatie datum: 28-11-2017

Nadere informatie

Apple Mail e-mailaccount instellen

Apple Mail e-mailaccount instellen instellen Introductie Deze handleiding is geschreven voor Apple Mail versie 3.6 (935/935.3), oudere versies werken grotendeels hetzelfde. Alvorens u een e-mailaccount gaat toevoegen dient u over een aantal

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007 Status: Productie Versie: v02.00 Publicatie datum: 14-8-2015

Nadere informatie

OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN

OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN Als je verschillende e-mailadressen hebt, is het interessant om bij ieder e-mailtje te kunnen kiezen om een van deze adressen als afzender

Nadere informatie

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL RDS (Remote Desktop Services) Inloggen Surf naar https://mail.hvzfluvia.be/owa Druk op enter Dit scherm verschijnt: Vul in het vak domein\gebruiker je log-in gegevens in. Dit

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007 Status: Productie Versie: v03.00 Publicatie datum: 21-4-2017

Nadere informatie

KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb.

KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb. KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb.nl email account Revisie: 07-04-2010 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Mozilla Thunderbird

Nadere informatie

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail Handleiding Installatie / Configuratie E-mail Heeft u na het lezen van deze handleiding nog vragen? Neem dan contact op met onze telefonische helpdesk op 020 430 90 33 of per email op helpdesk@ezorg.nl.

Nadere informatie

Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express

Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express Windows XP en zijn voorgangers hadden als eigen E-mailprogramma Outlook Express. Hoe zit het met Vista? Windows Vista heeft een gewijzigde versie van

Nadere informatie

Instellingen van je e-mail account op binnenvaartonline.be voor Outlook Express

Instellingen van je e-mail account op binnenvaartonline.be voor Outlook Express Instellingen van je e-mail account op binnenvaartonline.be voor Outlook Express 1. Inhoud 1. INHOUD...1 2. E-MAIL ACCOUNTS BEHEREN...1 3. WIZARD INTERNET-VERBINDING...2 3.1. Naam...2 3.2. Internet e-mailadres...3

Nadere informatie

Handleiding . Versie 1.1 december 2017

Handleiding  . Versie 1.1 december 2017 Handleiding e-mail Versie 1.1 december 2017 Versie 1.1. januari 2019 In deze handleiding alles over het instellen van jouw email bij ZazouTotaal In deze handleiding alles over het instellen van jouw email

Nadere informatie

Instellen e-mail voor ONSBRABANTNET

Instellen e-mail voor ONSBRABANTNET Instellen e-mail voor ONSBRABANTNET In het volgende document geef ik aan hoe je Outlook Express (of een ander e-mail systeem op soortgelijke wijze) instelt om te bereiken: 1. dat je binnenkomende mail

Nadere informatie

Microsoft Outlook 2011 voor Mac instellen

Microsoft Outlook 2011 voor Mac instellen Microsoft Outlook 2011 voor Mac instellen Index Stap 1: Controleer of u de laatste versie heeft Stap 2: Voeg uw e-mailaccount toe Stap 3: Voer uw accountinformatie in Stap 4: Voer een naam en beschrijving

Nadere informatie

E-mail accounts. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl

E-mail accounts. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl 1 / 6 E-mail accounts Als uw vereniging een eigen domeinnaam heeft gekoppeld aan e-captain dan bestaat er de mogelijkheid om e-mailadressen te koppelen aan uw domeinnaam vanuit e-captain. U heeft hier

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird

ZN - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird Status: Productie Versie: v02.00 Publicatie datum: 14-8-2015 Auteur:

Nadere informatie

INHOUD 1. Algemeen... 1. 2. Instellen ios voor Office 365... 1. 3. Instellen Android voor Office 365... 5. 4. Instellen in Outlook voor Windows...

INHOUD 1. Algemeen... 1. 2. Instellen ios voor Office 365... 1. 3. Instellen Android voor Office 365... 5. 4. Instellen in Outlook voor Windows... INHOUD 1. Algemeen... 1 2. Instellen ios voor Office 365... 1 3. Instellen Android voor Office 365... 5 4. Instellen in Outlook voor Windows... 8 5. POP/IMAP en SMTP-instellingen... 11 Wijzigingen Datum

Nadere informatie

Je email-programma configureren

Je email-programma configureren Email configureren 1 Je email-programma configureren Om de tweede belangrijke functie van het Internet te kunnen gebruiken moeten we onze email configureren. Er zijn ook hier verschillende programma s

Nadere informatie

Inleiding. De handleiding gaat uit van een Nederlandstalige versie van OS X met de meegeleverde versie van Mail versie 1.3.9 (v619).

Inleiding. De handleiding gaat uit van een Nederlandstalige versie van OS X met de meegeleverde versie van Mail versie 1.3.9 (v619). Inleiding Deze handleiding beschrijft de stappen waarmee u e-mailaccounts kunt configureren in het standaard mail programma van Apple OS X, bijvoorbeeld als u een Mobile Connect Card of Wireless Web gebruikt.

Nadere informatie

Handleiding instellen

Handleiding  instellen Handleiding e-mail instellen 1. E-mail instellen in Android... 2 2. E-mail instellen in Apple ios... 4 3. E-mail instellen in Apple Mail... 7 4. E-mail instellen in Microsoft Outlook 2010... 9 5. E-mail

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 Status: Productie Versie: v03.00 Publicatie datum: 21-4-2017

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird

ZN - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird Status: Productie Versie: v03.00 Publicatie datum: 21-4-2017 Auteur:

Nadere informatie

omgeving Doelgroep: Alle Versie: 1.0 Maurice Lefeu Pagina 1

omgeving Doelgroep: Alle Versie: 1.0 Maurice Lefeu Pagina 1 Outlook 2010 instellen met POP3 (of IMAP) in de Skool omgeving Doelgroep: Alle Versie: 1.0 Auteur: Maurice Lefeu Pagina 1 Werkwijze Volg alle stappen volgens deze handleiding en check alle acties in de

Nadere informatie

Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website

Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website Handleiding Inhoud 03 Basisinformatie e-mail 04 E-mailprogramma's 07 SMTP controleren als u geen e-mails kunt versturen 10 Veranderen van SMTP-poort

Nadere informatie

Handleiding instellen account in Microsoft Outlook 2010

Handleiding instellen  account in Microsoft Outlook 2010 Handleiding instellen e-mailaccount in Microsoft Outlook 2010 Deze handleiding beschrijft de stappen die u dient te nemen om uw e-mailaccount in te stellen in uw Microsoft Outlook 2010. Inhoud E-mailaccount

Nadere informatie

Handleiding e-mail instellen

Handleiding e-mail instellen Handleiding e-mail instellen Inhoudsopgave Inleiding... 1 Outlook Web Access... 2 Mozilla Thunderbird... 3 Account instellen... 3 Beveiliging instellen... 6 Adresboek instellen... 7 Microsoft Outlook 2007...

Nadere informatie

E-mail instellen (POP3/IMAP)

E-mail instellen (POP3/IMAP) E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in Microsoft Outlook Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt toevoegen aan Microsoft Outlook. Voor deze handleiding is gebruik

Nadere informatie

MAIL VAN UW DOMEINNAAM ONTVANGEN

MAIL VAN UW DOMEINNAAM ONTVANGEN MAIL VAN UW DOMEINNAAM ONTVANGEN Microsoft Outlook 2007 Laatste wijziging: 11 oktober 2012 HOUD DE VOLGENDE GEGEVENS BIJ DE HAND o Het betreffende mailadres o Het wachtwoord van dat adres GOED OM TE WETEN

Nadere informatie

Office 365: een beknopte handleiding

Office 365: een beknopte handleiding Office 365: een beknopte handleiding 1. Inloggen op de portal van de school: http://webmail.schoolhulshout.be 2. Hierna kom je op de hoofdpagina van je office365 omgeving. 3. Links in de bovenhoek heb

Nadere informatie

Zoo n Training. I n s p i r e e r j e z e l f!

Zoo n Training. I n s p i r e e r j e z e l f! E-mail Gebruik onderstaande tips om meer uit je e-mail mogelijkheden te halen en om efficiënter en overzichtelijker met je e-mail te werken; 1. Aanmaken van mappen 2. Adressenboek 3. Adressenboek - distributielijst

Nadere informatie

Handleiding Outlook 2003 instellen

Handleiding Outlook 2003 instellen Handleiding Outlook 2003 instellen Deze handleiding beschrijft hoe u Microsoft Outlook 2003 in kunt stellen voor uw Denit e-mailaccount. E-mailaccount instellen... 2 Berichten achterlaten op de server...

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

Stap 1: csv-bestand opslaan U slaat het adresboek van Windows Live Mail als volgt op in een csvbestand:

Stap 1: csv-bestand opslaan U slaat het adresboek van Windows Live Mail als volgt op in een csvbestand: Van Windows Live Mail ( WLM ) overstappen naar Thunderbird: Om gegevens vanuit WLM te gebruiken maak je eerst een z.g.n. CSV bestand aan. Dat is het adressenbestand. Een csv-bestand is een tabel waarin

Nadere informatie

E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE MICROSOFT OUTLOOK E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE - MICROSOFT OUTLOOK - PAGINA 1 / 18

E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE MICROSOFT OUTLOOK E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE - MICROSOFT OUTLOOK - PAGINA 1 / 18 E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE MICROSOFT OUTLOOK E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE - MICROSOFT OUTLOOK - PAGINA 1 / 18 INDEX ALGEMEEN Inleiding. POP3 of IMAP. Benodigde gegevens. STAP 1: Pagina 3 Pagina 4 Pagina

Nadere informatie

Hoe configureer ik mijn iphone om toegang te hebben tot internet en mijn e mails te lezen?

Hoe configureer ik mijn iphone om toegang te hebben tot internet en mijn e mails te lezen? Hoe configureer ik mijn iphone om toegang te hebben tot internet en mijn e mails te lezen? Opmerking: u kunt zich op 2 manieren verbinden met internet: Via het 3G netwerk van mobiele telefonie: nationale

Nadere informatie

Vanaf 13 mei 2013 is de beschikbare ruimte zelfs vergroot naar 15 GB! (Dit betreft Gmail + Google Drive samen)

Vanaf 13 mei 2013 is de beschikbare ruimte zelfs vergroot naar 15 GB! (Dit betreft Gmail + Google Drive samen) Gmail Account maken Waarom zou u een Gmail account willen maken? Daar zijn een aantal redenen voor. De meeste Internetproviders (via wie u op Internet kunt) houden maar een betrekkelijk kleine mailbox

Nadere informatie

Ga in Android naar Instellingen en selecteer vervolgens Accounts en synchronisatie.

Ga in Android naar Instellingen en selecteer vervolgens Accounts en synchronisatie. E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in Android Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt instellen op uw Android telefoon of tablet. Voor deze handleiding is

Nadere informatie

Configuratie Outlook 2000

Configuratie Outlook 2000 Configuratie Outlook 2000 Deze gedetailleerde handleiding zal u helpen om: 4 uw nieuwe Euphony-e-mailadres toegangelijk te maken via Outlook (blz. 1 8) 4 uw bestaande e-mailadres(sen) in Outlook toegankelijk

Nadere informatie

Introductie Algemene instellingen POP3, SMTP, IMAP, wat is het, en wat is aan te raden voor u? Standaard of Secure?...

Introductie Algemene instellingen POP3, SMTP, IMAP, wat is het, en wat is aan te raden voor u? Standaard of Secure?... Introductie In deze handleiding leggen we uit hoe u het beste uit uw e-mail kunt halen met QSIT. Iedereen kan met de duidelijke voorbeelden zijn of haar e-mail op de juiste wijze instellen. De belangrijkste

Nadere informatie

e-mail Welk programma gebruikt u voor het verzenden en ontvangen van uw e-mailberichten?

e-mail Welk programma gebruikt u voor het verzenden en ontvangen van uw e-mailberichten? Sunshine IT Postadres Sunshine IT De Koolmees 8 7671 VP VRIEZENVEEN Via onze website Pagina Contact E-mail (meestal binnen 24 uur antwoord) info@sunshine-it.nl Telefoon (liefst alleen indien dringend)

Nadere informatie

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam Versie 2.1 Auteur : E.Mouws

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam Versie 2.1 Auteur : E.Mouws Mail op domeinnaam Instellen in software en apparaten Mail op domeinnaam 30-09-2017 Versie 2.1 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is?... 3 Algemene instellingen... 3 Verschillen tussen IMAP en

Nadere informatie

Schoolmail. Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig.

Schoolmail. Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig. Schoolmail Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig. Wil je meer uitleg of hulp bij het instellen van de juiste

Nadere informatie

Windows Live Mail Windows 8

Windows Live Mail Windows 8 Windows Live Mail Windows 8 Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima

Nadere informatie

MAIL VAN UW DOMEINNAAM ONTVANGEN

MAIL VAN UW DOMEINNAAM ONTVANGEN MAIL VAN UW DOMEINNAAM ONTVANGEN Microsoft Outlook 2010 Laatste wijziging: 11 oktober 2012 HOUD U DE VOLGENDE GEGEVENS BIJ DE HAND: o Het betreffende mailadres en het wachtwoord van dat adres. GOED OM

Nadere informatie

Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online. Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry

Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online. Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry Netvibes B.V. versie 1.0 E- mail: support@netvibes.nl Telefoon: +31 (0)20-205

Nadere informatie

Zoo n Training. Met (meer) plezier werken!

Zoo n Training. Met (meer) plezier werken! Outlook 2011: E-mail Gebruik onderstaande tips om meer uit je e-mail mogelijkheden te halen en om efficiënter en overzichtelijker met je e-mail te werken; 1. Aanmaken van mappen 2. Adressenboek 3. Adressenboek

Nadere informatie

Outlook 2007-2010 instellen voor gebruik van Exchange (wmail.picto.nl)

Outlook 2007-2010 instellen voor gebruik van Exchange (wmail.picto.nl) Outlook 2007-2010 instellen voor gebruik van Exchange (wmail.picto.nl) Lees eerst de documentatie voor het installeren van het wmail certificaat (Certificaat_installeren.pdf) en voer de daarin vermelde

Nadere informatie

Instructies Apple iphone & ipad icloud accounts Pagina 1

Instructies Apple iphone & ipad icloud accounts Pagina 1 Instructies Apple iphone & ipad icloud accounts Pagina 1 Instructies Apple iphone & ipad icloud Wanneer u icloud voor e-mail gebruikt is het niet mogelijk om de SMTP server te wijzigen; uw icloud instellingen

Nadere informatie

Instellen op Outlook. Stappenplan

Instellen op Outlook. Stappenplan Instellen op Outlook Deze instellingen zijn getest met de Outlook-versie van Microsoft Office Standaard 2013. Als je beschikt over een andere versie kunnen sommige schermafbeeldingen er anders uitzien.

Nadere informatie

Handleiding: Non Personal Mailbox (NPM) instellen op de ipad en iphone Buma/ H&S FSW- September 2012 (concept)

Handleiding: Non Personal Mailbox (NPM) instellen op de ipad en iphone Buma/ H&S FSW- September 2012 (concept) Handleiding: Non Personal Mailbox (NPM) instellen op de ipad en iphone Buma/ H&S FSW- September 2012 (concept) Deze handleiding legt uit hoe een Non Personal Mailbox (NPM) op je ipad en iphone kunt openen

Nadere informatie

Instellingen Apple Mail op MAC OSX 10.5.8 migratie december 2012

Instellingen Apple Mail op MAC OSX 10.5.8 migratie december 2012 Instellingen Apple Mail op MAC OSX 10.5.8 migratie december 2012 Uw mailbox verhuist naar de vernieuwde mail-omgeving van De Persgroep. Daarvoor zijn er op uw computer manuele aanpassingen nodig. We vragen

Nadere informatie

My Vodafone account aanmaken POP-block Uitgaande mail server eigen provider

My Vodafone account aanmaken POP-block Uitgaande mail server eigen provider Inleiding Deze handleiding beschrijft de stappen waarmee u e-mailaccounts kunt configureren in Mozilla Thunderbird, bijvoorbeeld als u een Mobile Connect Card of Wireless Web gebruikt. Bij het maken van

Nadere informatie

Handleiding Hosted Exchange

Handleiding Hosted Exchange Handleiding Hosted Exchange Toelichting In deze handleiding worden verschillende mogelijkheden en instellingen van Hosted Exchange aan u uitgelegd. Bestemming Dit document is bestemd voor klanten van Comvio

Nadere informatie

E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE APPLE MAIL E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE - APPLE MAIL - PAGINA 1 / 13

E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE APPLE MAIL E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE - APPLE MAIL - PAGINA 1 / 13 E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE APPLE MAIL E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE - APPLE MAIL - PAGINA 1 / 13 INDEX ALGEMEEN Inleiding. POP3 of IMAP. Benodigde gegevens. STAP 1: ACCOUNT SETUP Welkom bij Mail. Handmatig

Nadere informatie

1. icloud instellen 13 1.1 icloud op de iphone of ipad... 14 1.2 icloud op de Mac... 16 1.3 Achtergrondinformatie... 19

1. icloud instellen 13 1.1 icloud op de iphone of ipad... 14 1.2 icloud op de Mac... 16 1.3 Achtergrondinformatie... 19 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten...

Nadere informatie

Handleiding Instellen Email Account In Mozilla Thunderbird

Handleiding Instellen Email Account In Mozilla Thunderbird Handleiding Instellen Email Account In Mozilla Thunderbird Deze handleiding is op het volgende van toepassing: Vodafone Mobile Broadband Systeemvereisten: Mozilla Thunderbird Microsoft Windows Xp / Vista

Nadere informatie

Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan de hoofd beheerder.

Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan de hoofd beheerder. Handleiding Gebruik Download Chrome voor de beste compatibiliteit Aanmelden link: http://www.omegabelgium.com/cms/ Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan

Nadere informatie

MedSpace synchronisatie

MedSpace synchronisatie MedSpace synchronisatie INHOUDSOPGAVE Inleiding... 2 1-Synchroniseren met Apple... 4 Synchroniseren via de icloud naar alle gekoppelde Apple apparaten.... 4 Synchroniseren naar enkel een iphone... 6 2-Synchroniseren

Nadere informatie

Instellingen van je account op binnenvaartonline.be voor Outlook 2000

Instellingen van je  account op binnenvaartonline.be voor Outlook 2000 Instellingen van je e-mail account op binnenvaartonline.be voor Outlook 2000 1. Inhoud 1. INHOUD...1 2. E-MAIL ACCOUNTS BEHEREN...1 3. WIZARD INTERNET-VERBINDING...2 3.1. Naam...2 3.2. Internet e-mailadres...3

Nadere informatie

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem

Nadere informatie

1 INHOUDSOPGAVE... 1 2 INSTELLEN ANDROID TOESTEL... 2 3 INSTELLEN IPHONE TOESTEL... 4 4 INSTELLEN NOKIA TOESTEL... 6

1 INHOUDSOPGAVE... 1 2 INSTELLEN ANDROID TOESTEL... 2 3 INSTELLEN IPHONE TOESTEL... 4 4 INSTELLEN NOKIA TOESTEL... 6 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE... 1 2 INSTELLEN ANDROID TOESTEL... 2 3 INSTELLEN IPHONE TOESTEL... 4 4 INSTELLEN NOKIA TOESTEL... 6 5 INSTELLEN WINDOWS MOBILE 5 EN 6 TOESTELLEN... 7 6 AANVULLENDE GEGEVENS:...

Nadere informatie

HANDLEIDING. Telefonica e-mail instellen in Outlook Express. Gemaakt door: Spanjehelpdesk.nl http://www.spanjehelpdesk.nl

HANDLEIDING. Telefonica e-mail instellen in Outlook Express. Gemaakt door: Spanjehelpdesk.nl http://www.spanjehelpdesk.nl HANDLEIDING Telefonica e-mail instellen in Outlook Express Gemaakt door: Spanjehelpdesk.nl http://www.spanjehelpdesk.nl Stap 1: Start het programma Outlook Express. Stap 2: Kies in het menu helemaal bovenaan

Nadere informatie

My Vodafone account aanmaken POP-block Uitgaande mail server eigen provider

My Vodafone account aanmaken POP-block Uitgaande mail server eigen provider Inleiding Deze handleiding beschrijft de stappen waarmee u e-mailaccount kunt configureren in Eudora 6, bijvoorbeeld als u een een Mobile Connect Card of Wireless Web gebruikt. Bij het maken van deze handleiding

Nadere informatie

MEDSPACE SYNCHRONISATIE

MEDSPACE SYNCHRONISATIE MEDSPACE SYNCHRONISATIE INHOUDSOPGAVE Inleiding... 2 1-Synchroniseren met uw iphone... 5 2-Synchroniseren met uw Android toestel... 12 3-Synchroniseren met Outlook... 15 4-Synchroniseren met uw Windows

Nadere informatie

Outlook 2010 tips & trucs

Outlook 2010 tips & trucs Outlook 2010 tips & trucs I N H O U D S O P G A V E 1 Algemeen... 1 1.1 Werkbalk snelle toegang... 1 1.2 Snelle stappen... 1 2 E-mail... 2 2.1 Regels... 2 2.2 CC mail onderscheiden... 2 2.3 Verwijderde

Nadere informatie

E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE MOZILLA THUNDERBIRD. http://www.bit.nl E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE - MOZILLA THUNDERBIRD - PAGINA 1 / 14

E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE MOZILLA THUNDERBIRD. http://www.bit.nl E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE - MOZILLA THUNDERBIRD - PAGINA 1 / 14 E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE MOZILLA THUNDERBIRD http://www.bit.nl E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE - MOZILLA THUNDERBIRD - PAGINA 1 / 14 INDEX ALGEMEEN Inleiding. Pagina 3 POP3 of IMAP. Pagina 4 Benodigde gegevens.

Nadere informatie

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch?

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch? Inhoud Inleiding... 1 Aanmelden bij Office 365... 2 Werken met Office 365 Outlook... 2 Agenda delen... 2 Gedeelde agenda inzien... 2 Gedeelde postbus inzien... 2 Een handtekening instellen... 3 Conversatieweergave

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

KNZB e-mailaccount @zwembond.nl

KNZB e-mailaccount @zwembond.nl KNZB e-mailaccount @zwembond.nl Het KNZB e-mailaccount is het mailaccount voor verenigingen/startgemeenschappen en regio functionarissen aangesloten bij de KNZB. Voor verenigingen en startgemeenschappen

Nadere informatie

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Mywebshop Email configuratie Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Deze handleiding mag gebruikt worden om met behulp van de mywebshop.net infrastructuur een webwinkel/website te bouwen.

Nadere informatie

Handleiding account instellen in Outlook 2013

Handleiding  account instellen in Outlook 2013 Handleiding E-mailaccount instellen in Outlook 2013 Deze handleiding beschrijft de stappen die u dient te nemen om een e-mailaccount in te stellen in Outlook 2013. In deze handleiding dient u de opties

Nadere informatie

Handleiding AndoMail met Zarafa

Handleiding AndoMail met Zarafa Handleiding AndoMail met Zarafa Inhoud AndoLan - Zarafa Webmail (e-mail)...3 1 Webmail met AndoMail...3 1.2 Nieuwe e-mail versturen...4 1.3 Een bijlage toevoegen...6 2 Een e-mailadres opzoeken / adresboek...7

Nadere informatie

Hoe stel ik Mail op Apple Mac OSX in?

Hoe stel ik Mail op Apple Mac OSX in? Hoe stel ik Mail op Apple Mac OSX in? Dit artikel legt uit hoe je een nieuw e-mailaccount aanmaakt in Mac Mail, hoe je wijzigingen aanbrengt in je e-mailaccount en wat een mogelijk probleem kan veroorzaken

Nadere informatie

Filters voor Microsoft Outlook Een handleiding om de automatische meldingen van het nieuwe Mijn RvR het Postvak IN te laten passeren.

Filters voor Microsoft Outlook Een handleiding om de automatische meldingen van het nieuwe Mijn RvR het Postvak IN te laten passeren. Filters voor Microsoft Outlook Een handleiding om de automatische meldingen van het nieuwe Mijn RvR het Postvak IN te laten passeren. Sinds de invoering van het nieuwe Mijn RvR (augustus 2014) worden er

Nadere informatie

Synchronisatie instellingen smartphone. IOS - Iphone 1. Ga naar instellingen 2. Ga naar e-mail, contacten, agenda s. 3. Ga naar nieuwe gegevens, push

Synchronisatie instellingen smartphone. IOS - Iphone 1. Ga naar instellingen 2. Ga naar e-mail, contacten, agenda s. 3. Ga naar nieuwe gegevens, push Instellingen e-mail Op onderstaande manieren kan de e-mail synchronisatie op uw smartphone worden ingesteld, zodat de e-mails tijdig op uw telefoon worden weergegeven. Hierbij wordt uitgegaan van de meest

Nadere informatie

Je eerste mailtjes met een computer

Je eerste mailtjes met een computer Je eerste mailtjes met een computer Het e-mailadres Om te e-mailen hebben jij en jouw correspondent een e-mailadres nodig. Een e-mailadres bestaat steeds uit 2 delen gescheiden door een o Wat vóór @ staat

Nadere informatie

Toegang Educatieve ICT Systemen

Toegang Educatieve ICT Systemen Kenmerk: ICT20070612-03444 Datum: 12 juni 2007 Toegang Educatieve ICT Systemen Beste deelnemer, In de bijgaande brief ontvang je je gebruikersnaam en wachtwoord. Deze heb je nodig om gebruik te kunnen

Nadere informatie

Handleiding. Opties in Outlook Express en aanmaken / wijzigen van een account

Handleiding. Opties in Outlook Express en aanmaken / wijzigen van een account VOIP - SOFTWARE - HARDWARE - INTERNET - CONSULTANCY Handleiding Opties in Outlook Express en aanmaken / wijzigen van een account Soft Solutions Ruijslaan 49 7003 BD Doetinchem Nederland Telefoon : 0314

Nadere informatie

In dit artikel zullen we u uitleggen hoe u uw e-mail in moet stellen in Microsoft Outlook (2013).

In dit artikel zullen we u uitleggen hoe u uw e-mail in moet stellen in Microsoft Outlook (2013). Auteur: Evert Jan Steenvoorden Datum: 23-12-2014 E-mail instellen in Outlook (2013) In dit artikel zullen we u uitleggen hoe u uw e-mail in moet stellen in Microsoft Outlook (2013). Stap 1 Configuratiescherm

Nadere informatie