Schriftelijke vragen ten behoeve van de Nota van Inlichtingen. Ombouwen van de openbare verlichting naar LED

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schriftelijke vragen ten behoeve van de Nota van Inlichtingen. Ombouwen van de openbare verlichting naar LED"

Transcriptie

1 Schriftelijke vragen ten behoeve van de Nota van Inlichtingen Inkooptraject: Opdrachtgever: Kenmerk: Ombouwen van de openbare verlichting naar LED Gemeente Steenbergen SIW Datum: 8 augustus 2017 Aantal vragen: 50 Bijlagen: 4 Deze Nota van Inlichtingen, behorende bij de Europese openbare aanbestedingsprocedure Ombouwen van de openbare verlichting naar LED van de gemeente Steenbergen met kenmerk SIW005128, bevat de vragen die zijn gesteld door de houders van de aanbestedingsdocumenten, alsmede de antwoorden van de aanbestedende dienst. Tevens kan de aanbestedende dienst door middel van de Nota van Inlichtingen gewijzigde, vervallen of aanvullende informatie met betrekking tot de aanbestedingsprocedure verstrekken. Voorafgaand aan deze Nota van Inlichtingen zijn alle houders van de aanbestedingsdocumenten gevraagd alle mogelijke vragen schriftelijk bij de aanbestedende dienst in te dienen ten behoeve van een transparante en volledige aanbesteding. Deze Nota van Inlichtingen, inclusief bijlagen, is onlosmakelijk verbonden met en maakt integraal onderdeel uit van de aanbestedingsdocumenten. In geval van tegenstrijdigheden tussen het Programma van Eisen (PvE), inclusief bijlagen, en deze Nota van Inlichtingen, inclusief bijlagen, prevaleert de Nota van Inlichtingen, inclusief bijlagen, boven het PvE. Aanbestedende dienst heeft de volgende documenten als bijlagen bij deze Nota van Inlichtingen gevoegd: bijlage Opgave kortingen versie 2; bijlage Lijst met projecten; bestek versie 4 rsx-bestand; bestek versie 4 pdf-bestand. Aanbestedende dienst vermeldt hierbij uitdrukkelijk dat inschrijvers de bij deze Nota van Inlichtingen gevoegde invuldocumenten dienen te hanteren (en ingevuld en rechtsgeldig ondertekend in te dienen bij de inschrijving) op straffe van uitsluiting.

2 Vragen en antwoorden Nr. Betreft Vraag Antwoord 1 Bijlage Opgave kortingen 2 Bijlage Opgave kortingen In dit document moeten we ook een korting opgeven voor Innolumis. Waarom verlangt de AD deze als dit fabricaat niet gevraagd wordt in het bestek? In dit document wordt geschreven over beoordelingswijze en Hierbij moet een keuze gemaakt worden. Waar kunnen we de beoordelingswijze vinden waarop dit gebaseerd moet zijn? Innolumis brengt jaarlijks een prijslijst uit. Mogelijk wordt in de komende jaren een armatuur van dit fabricaat toegevoegd, vandaar. Deze twee alinea s zijn uit het document gehaald en het nieuwe document is bijgevoegd bij deze Nota van Inlichtingen. Aanbestedende dienst vermeldt hierbij dat inschrijvers de bij deze Nota van Inlichtingen gevoegde bijlage Opgave kortingen versie 2 dienen te hanteren (en ingevuld en rechtsgeldig ondertekend in te dienen bij de inschrijving) op straffe van uitsluiting. 3 ARW2016 of ARW2012 In het document Aanbestedingsleidraad houd de AD betreffende de technische bekwaamheid en proces verbaal van de opening de ARW2016 aan, terwijl bij 0.08 contractuele voorwaarden de ARW2012 van toepassing is. Wat moet er worden aangehouden? Er is hier sprake van een kennelijke verschrijving. Aanbestedende dienst verklaart de ARW2016 (geldend per 1 juli 2016) van toepassing op de aanbesteding en de opdracht. 4 Bestekpost 303 Welke lampvoeten moeten worden toegepast bij de diverse lampen? 5 Bepaling deel 3 Lichtmast reclame en feestverlichting. Kan er een post opgenomen worden voor zowel omzetten van de aanwezige reclamebakken alsmede het verwijderen van de aanwezige reclamebakken en/of andere aanhangsels? Vanuit de leverancier Modernista: De volgende voeten worden toegepast: PS-L voet 4p, LS-L voet E27, BS-S voet E40, PS-T voet Gx24 en T8 voet G13. De verwijdering gebeurt in opdracht van en voor kosten van de eigenaar. U als aannemer hoeft dit enkel te melden bij de opdrachtgever. 6 Bestekpost Zij geven aan dat de Essenze onjuist opgenomen in het bestek. In de aankomende NvI zou dit artikel komen te vervallen. Kan de AD dit bevestigen en aanpassen? Deze bestekpost vervalt.

3 7 Bestekpost Bestekpost Vragen vanuit de leverancier. Graag voor het OGR armatuur het volgende aangeven. - Lumenoutput; - Lensoptiek; - RAL kleur (standaard RAL kleuren zijn 9005, 9007 en 7016). Vragen vanuit de leverancier. Graag voor het Brisa armatuur het volgende aangeven. - Lumenoutput; - Lensoptiek; - RAL kleur (standaard RAL kleuren zijn 9005, 9007 en 7016); - Opzet of opschuif. Vragen vanuit de leverancier. Deze bestekpost vervalt. 9 Bestekpost Het COMPACT armatuur is enkel verkrijgbaar in PL-L uitvoering, 18W of 24W. Kan de AD aangeven welke dit moet worden? Hij is wel als led leverbaar. Welke RAL kleur mag hier aangehouden worden, standaard RAL kleur is RAL9005? Vragen vanuit de leverancier. 10 Bestekpost Graag voor Albany LED midi armatuur het volgende aangeven. - Wattage; - Lumenoutput; - Lensoptiek. Vragen vanuit de leverancier Schreder. 11 Bestekpost Graag voor Axia 2 armatuur het volgende aangeven. - Wattage; - Lumenoutput; - Lensoptiek.

4 12 Bestekpost Bestekpost Vragen vanuit de leverancier Philips. Graag voor Urbanstar BDS100 armatuur het volgende aangeven. - Wattage; - Lumenoutput; - Lensoptiek; - RAL kleur. Het gevraagde armatuur (BDS470) is volgens Philips uitgefaseerd en derhalve niet meer leverbaar. Volgens Philips is een mogelijk alternatief de Citycharm Cone of Townguide BDP102. We kiezen hier voor Townguide. Bestekposten zijn hierop aangepast en komt te vervallen. 14 Bestekposten 2010, 2014 en 2015 Kan de AD aangeven wat we hiervoor moeten aanhouden? In deze posten staat dat er ook objectnummers geleverd en aangebracht dienen te worden. In bestekspost 2021 wordt dit nogmaals gevraagd. In de bestekpostgroepen 2010, 2014 en 2015 staat achter het objectnummer een letter i en geen l. Dit is ter informatie. Wat moet er worden aangehouden? In deze post wordt verwezen naar tekening N10_0310_ Bestekpost Posten t/m Deze tekening ontbreekt bij de aanbestedende stukken. Kan de AD deze alsnog verstrekken? Posten t/m , u schrijft hier de te leveren lichtmasten voor van de fabrikant Nedal, hoe zorgt u voor een gelijk level playingfield als er geen mogelijkheid wordt geboden om met een andere leverancier in te schrijven? Het volume aandeel van de mastenfabrikant is significant en de fabrikant kan in theorie bepalen wie het werk gaat maken. Wij verzoeken u om ook de fabrikant SAPA toe te voegen als mogelijke leverancier om marktwerking plaats te laten vinden. Bestekpost is herschreven. De bestekpostengroep 3012 is hierop aangepast.

5 17 Post 3 leveren materialen 18 Post t/m Materialen, u geeft aan dat er wel gelijkwaardige materialen aangeboden mogen worden. Is dit juist? zo ja, wat zijn uw beoordelingscriteria van gelijkwaardigheid? Lumen output Esthetische vormgeving Kwaliteit materialen Kwaliteit coating Kwaliteit lumen/watt verhouding Levensduur Wij verzoeken u om voor elk specifiek onderdeel uw beoordelingscriteria aan alle inschrijvers kenbaar te maken. Een en ander om gelijke inschrijving mogelijk te maken en hiermee een level playingfield te creëren. Post t/m In deze posten geeft u aan aanleveren revisiegegevens, maar er is ook de post Inmeten, verwerken en aanleveren revisiegegevens. Is dit niet dubbel? en kunt u eea verduidelijken Dit is juist. De beoordelingscriteria zijn de criteria genoemd in het bestek en een lichtberekening ter bewijs van de gelijkwaardigheid. De levering van de revisie gebeurt op bestekpost In de andere posten is dit ter informatie vernoemd. Post t/m , t/m en Post t/m , t/m en In de posten t/m , t/m moeten de objectnummers geleverd worden, maar er is ook de post aanbrengen objectnummers in deze post moeten ook de objectnummers geleverd worden. Is dit niet dubbel? en kunt u eea verduidelijken. Levering van de objectnummers geschied op bestekpost Bestekposten zijn hierop aangepast. Deel , indexeringen. 20 Blz. 29 Deel Indexering Wanneer de inschrijver de netwerkkosten mee moet nemen in zijn prijzen per eenheid en wij zijn niet op de hoogte van de te verwachten indexeringen van het netwerkbedrijf, hebben wij een mogelijk risico in het verschil van de door u voorgestelde indexeringsberekening. Wij verzoeken u om de indexering van het netwerkbedrijf alsmede het prijzen van de kosten voor het netwerkbedrijf uit de bestek posten te verwijderen. Indien de tarieven van het netwerkbedrijf worden aangepast tijdens de looptijd van het contract, mogen deze worden verrekend. Dit moet jaarlijks door de aannemer worden gemeld.

6 Post t/m Blz. 25 post t/m U geeft aan in deel dat in deze posten alleen de administratieve aanvraag geprijsd moet worden en de kosten van het netwerkbedrijf niet, deze worden separaat afgerekend rechtstreeks met de gemeente. Is dit correct? Zo nee, kunt u voor alle inschrijvers duidelijk omschrijven wat er in de posten geprijsd moet worden? Nu zijn de posten en deel multi interpretabel en kan zorgen voor hogere of lage prijsniveaus in deze posten. Dit is correct. Wij verzoeken u om een en ander duidelijk te omschrijven. Post Blz. 23 Post Blz. 23 Post Hoeveel Watt systeemvermogen? Nu kan de leverancier geen prijs afgeven Post Hoeveel Watt systeemvermogen? RAL Kleur armatuur? Nu kan de leverancier geen prijs afgeven Bestekpost vervalt. Bestekpost vervalt.

7 24 Blz. 23 Post Blz. 22 Post Blz. 21 post Post Hoeveel Watt systeemvermogen? Nu kan de leverancier geen prijs afgeven RAL Kleur armatuur? Opzet OF opschuif? Post Het COMPACT armatuur is enkel verkrijgbaar in PL-L uitvoering 18W of 24W. Graag opgeven welke uitvoering het moet zijn. Welke RAL kleur armatuur? Nu kan de leverancier geen prijs afgeven Post Hoeveel Watt systeemvermogen en hoeveel ma? Aantal LEDs? RAL Kleur armatuur? Hij is wel als led leverbaar.

8 27 Blz. 21 post Blz. 20 post Blz. 19 post Helder of pond protector? Inclusief Stirrup voor paaltop? Nu kan de leverancier geen prijs afgeven. Post Hoeveel Watt systeemvermogen en hoeveel ma? Aantal LEDs? RAL Kleur armatuur? Nu kan de leverancier geen prijs afgeven. Post Hoeveel Watt systeemvermogen? Nu kan de leverancier geen prijs afgeven. Post Hoeveel Watt systeemvermogen? Leverancier kan nu geen prijs afgeven. We kiezen hier voor Townguide. Bestekposten zijn hierop aangepast en komt te vervallen.

9 30 Blz. 18 post Aanbestedingsdatum Post U verwijst hier naar tekening N10_0310_10 maar deze is niet toegevoegd aan de aanbestedingsdocumenten, wilt u deze alsnog toevoegen? I.vm. aanvraag van de offertes voor de materiaalleveringen bij de verschillende leveranciers is de doorlooptijd, van uw aanvraag tot indiening, zeer kort. Gezien de vakantie periode bij de inschrijvers en de leveranciers (ook leveranciers met algehele bedrijfssluiting van minimaal 2 weken) willen wij u verzoeken om een ieder meer tijd te gunnen voor het maken van een kwalitatieve en marktconforme aanbieding. Wij verzoeken u om de indien datum met minimaal 2 weken uit te stellen. Bestekpost is herschreven. Aanbestedende dienst handhaaft de uiterlijke datum voor ontvangst van de inschrijvingen van 30 augustus 2017, 9.00 uur (middels digitale kluis TenderNed). 32 Bestek blz. 19 bestekpost Het gevraagde armatuur (BDS470) is uitgefaseerd en derhalve niet meer leverbaar? Een mogelijjk alternatief is de Citycharm Cone of Townguide BDP102. Wij vragen u aan te geven welk alternatief er aangeboden dient te worden. We kiezen hier voor Townguide. Bestekposten zijn hierop aangepast en komt te vervallen. Graag ontvangen wij voor het OGR armatuur de volgende gegevens; 33 Bestek Blz. 23 bestekpost Lumenoutput -Lensoptiek Deze bestekpost vervalt. -RAL kleur (standaard RAL kleur 6009) Graag ontvangen wij voor het BRISA armatuur de volgende gegevens: -Lumenoutput 34 Bestek Blz. 23 bestekpost Lensoptiek -RAL kleur (standaard RAL kleuren zijn 9005, 9007 en 7016) -Opzet of opschuif 35 Bestek Blz. 22 bestekpost Het COMPACT armatuur is enkel verkrijgbaar in PL-L uitvoering, 18w of 24w. Graag aangeven welke dit moet worden? Welke RAL kleur mag hier aangehouden worden? Standaard RAL kleur is RAL Hij is wel als led leverbaar.

10 Bestek Blz. 21 bestekpost Bestek Blz. 21 Par Bestek Blz. 21 Par Bestek Blz. 21 Par Bestek Kunt u aangeven voor het Albany armatuur of deze op paaltop komt of hangend aan de mast? Kunt u aangeven per armatuur welke Ral kleur gevraagd wordt van de schreder armaturen? Dit is een paaltop armatuur, zie bestekpost: opzet. Dat zijn de standaard kleuren. Zie bestekpost. Kunt u aangeven per armatuur het aantal leds van de schreder armaturen? Kunt u aangeven per armatuur het type lens van de schreder armaturen? Welke inschrijvingsdocumenten moeten wij indienen om tot een rechtsgeldige inschrijving te komen? De volgende documenten dienen onderdeel uit te maken van de inschrijving: Inschrijvingsbiljet; Inschrijvingsstaat; Uniform Europees Aanbestedingsdocument (UEA); Referentieopgave / geschiktheidsverklaring; Opgave kortingen (zie bijlage Opgave kortingen versie 2); Lichtberekeningen indien inschrijver met een gelijkwaardig materiaal wenst in te schrijven. Voor de bovengenoemde documenten wordt verwezen naar de documenten zoals bijgevoegd bij de aanbestedingstukken en deze Nota van Inlichtingen. Aanbestedende dienst vermeldt hierbij dat inschrijvers het bij deze Nota van Inlichtingen gevoegde inschrijvingsbiljet, de inschrijvingsstaat en de opgave kortingen versie 2 dienen te hanteren (en ingevuld en rechtsgeldig ondertekend in te dienen bij de inschrijving) op straffe van uitsluiting. 41 Bestek Blz. 38 Par Kunt u aangeven hoeveel verkeers-, straatnaam, reclame- en aanwijsborden het hier betreft? Zie bestekpostgroep Bestek Blz. 37 Par Kunt u aangeven hoeveel reclamebakken en/ of andere aanhangsels het hier betreft? De verwijdering gebeurt in opdracht van en voor kosten van de eigenaar. U als aannemer hoeft dit enkel te melden bij de opdrachtgever. 43 Bestek Blz. 34 Par Kunt u de grootte van een deelopdracht geven m.b.t. arbeid? Nee. Dit is een RAW-raamovereenkomst. De bijgevoegde lijst met projecten geeft een indicatie. 44 Bestek Blz. 34 Par Kunt u aangeven wat de verwachte jaaromzet per jaar is? Nee. Dit is een RAW-raamovereenkomst. De bijgevoegde lijst met projecten geeft een indicatie. 45 Bestek Blz. 34 Par Kunt u de gemiddelde omzet van een deelopdracht aangeven? Nee. Dit is een RAW-raamovereenkomst. De bijgevoegde lijst met projecten geeft een indicatie.

11 46 Bestek Blz. 34 Par Kunt u aangeven hoeveel deelopdrachten er per jaar in opdracht gegeven worden en de grootte per deelopdracht? Nee. Dit is een RAW-raamovereenkomst. De bijgevoegde lijst met projecten geeft een indicatie. 47 Bestek Blz. 30 Par Kunt u van de werken een algemeen tijdschema overleggen? De bijgevoegde lijst met projecten geeft een indicatie. 48 Bestek Blz. 19 bestekposten 302 Kunt u bij alle armaturen aangeven hoeveel meter aansluitsnoer er aan gemonteerd dient te worden? De lengte van het snoer moet de lengte van de lichtmast (en uithouder) zijn vermeerderd met één meter. 49 Bestek Blz. 18 bestekpost De tekening van de gietijzeren mast ontbreekt. Kunt u deze toevoegen? Bestekpost is herschreven. 50 Bestek Blz. 6 Par. 3 De bijlage; lijst met projecten ontbreekt kunt u deze toevoegen? Deze is bijgevoegd bij deze Nota van Inlichtingen.

Omschrijving: Het onderhoud van de openbare verlichting voor de gemeenten Geldrop-Mierlo, Nuenen en Son en Breugel.

Omschrijving: Het onderhoud van de openbare verlichting voor de gemeenten Geldrop-Mierlo, Nuenen en Son en Breugel. Nota van Inlichtingen Onderhoud Openbare Verlichting Dommelvallei Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Onderhoud Openbare Verlichting Dommelvallei Bureau Inkoop en Aanbestedingen Zuidoost-Brabant

Nadere informatie

Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien. Nota van inlichtingen

Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien. Nota van inlichtingen Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien Nota van inlichtingen Document: Nota 01 van Inlichtingen/wijzigingen Aanbesteder: Gemeente Haarlemmermeer Procedure: Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien

Nadere informatie

Toelichting: Datum genereren Nota van Inlichtingen: Pagina 1 of 6

Toelichting: Datum genereren Nota van Inlichtingen: Pagina 1 of 6 Nota van Inlichtingen Leveren en vervangen armaturen en lichtmasten gemeente Etten-Leur Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Leveren en vervangen armaturen en lichtmasten gemeente Etten-Leur

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten:

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten: RAW1209-90538 Samenwerkende gemeenten Diemen, Uithoorn, Ouder-Amstel en De Ronde Venen Bladnr. 1 van 12 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten: in samenwerkende

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Raamovereenkomst Onderhoud beplanting

Nota van Inlichtingen Raamovereenkomst Onderhoud beplanting Nota van Inlichtingen Raamovereenkomst Onderhoud beplanting 2016-2019 Aanbesteding Raamovereenkomst Onderhoud beplanting 2016-2019 Aanbestedende Dienst: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Referentie:

Nadere informatie

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden Inschrijvingsleidraad bestek 10-16 Onderhoud asfaltverhardingen 2010 2011 gemeente Leiden voor de aanbesteding van het raamcontract voor het uitvoeren van onderhoud aan asfaltverhardingen binnen de gemeente

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1 2 e Nota van inlichtingen Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart 2017 Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1 Project Europese aanbesteding ICT Deze nota van inlichtingen wordt hiermee integraal onderdeel

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 6. GHG Nota van inlichtingen Bestuursdienst Ommen - Hardenberg NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEK

Bladnr. 1 van 6. GHG Nota van inlichtingen Bestuursdienst Ommen - Hardenberg NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEK Bladnr. 1 van 6 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEK Opdrachtgever: Bestek: Team: Projectleider: College van B & W van de gemeente Hardenberg GHG00316 Openbaar Gebied Infra,geb.

Nadere informatie

Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoorn Referentie: KO-986 (zaaknummer )

Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoorn Referentie: KO-986 (zaaknummer ) Nota van Inlichtingen Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbesteding Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoorn Referentie: KO-986 (zaaknummer 1120524) Omschrijving: Aanbrengen

Nadere informatie

Nota van inlichtingen 3. Europese aanbesteding, openbare procedure, Raamovereenkomst Elementenverharding Groot en Klein Onderhoud.

Nota van inlichtingen 3. Europese aanbesteding, openbare procedure, Raamovereenkomst Elementenverharding Groot en Klein Onderhoud. Gemeente Den Haag Europese aanbesteding, openbare procedure, conform ARW2016 hoofdstuk 2 Raamovereenkomst Elementenverharding Groot en Klein Onderhoud 3 Versie 1.0 Datum 04-04-2017 Referentie 170054 Copyright

Nadere informatie

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal.

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal. B I J L A G E 4 V O O R W A A R D E N A A N O N D E R N E M E R E N I N S C H R I J V I N G E N A L G E M E N E V O O R W A A R D E N B I J H E T I N V U L L E N V A N H E T U E A ( U N I F O R M E U R

Nadere informatie

Onderhoud openbaar groen - Onderdeel Bomen Aanbestedende Dienst: Gemeente Heemskerk Referentie:

Onderhoud openbaar groen - Onderdeel Bomen Aanbestedende Dienst: Gemeente Heemskerk Referentie: Nota van Inlichtingen Onderhoud openbaar groen - Onderdeel Bomen Aanbesteding Onderhoud openbaar groen - Onderdeel Bomen Aanbestedende Dienst: Gemeente Heemskerk Referentie: 2016-03 Omschrijving: Onderhoud

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. Nr. 4. ten behoeve van het project. Levering gevechtslaarzen en toebehoren

Nota van Inlichtingen. Nr. 4. ten behoeve van het project. Levering gevechtslaarzen en toebehoren Nota van Inlichtingen Nr. 4 ten behoeve van het project Levering gevechtslaarzen en toebehoren Project Levering gevechtslaarzen en toebehoren Referentienummer 872.15.1060.H Aankondiging op www.tenderned.nl

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ;

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ; Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: 18830000-6; Juni 2016 De ondergetekenden: De Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Deze zijn in de inventarisatielijst opgenomen (bijlage 8).

Deze zijn in de inventarisatielijst opgenomen (bijlage 8). Nota van Inlichtingen Omvormen Openbare Verlichting Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Omvormen Openbare Verlichting Gemeente Woensdrecht SIW-WOE-RMS-2016-004665 Omschrijving: De gemeente Woensdrecht

Nadere informatie

Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/ Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012

Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/ Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012 Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/2012.0041 Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012 Vraag 1. Offerteaanvraag, pagina 4 Het viel ons op dat u al een eerste

Nadere informatie

Opdrachtgever: gemeente Borger-Odoorn Besteknr.: GG e NOTA VAN INLICHTINGEN d.d

Opdrachtgever: gemeente Borger-Odoorn Besteknr.: GG e NOTA VAN INLICHTINGEN d.d Bladnr. 1 2e Nota van inlichtingen behorende bij bestek en voorwaarden: "": Besteknummer: GG2015-003 Projectnummer MUG: 81197313 Datum: 4 januari 2016 Opgesteld door: Gecontroleerd door: RWi SMe Vrijgegeven

Nadere informatie

Europese aanbesteding leerlingenvervoer gemeente Zevenaar

Europese aanbesteding leerlingenvervoer gemeente Zevenaar 1 e Nota van inlichtingen Europese aanbesteding gemeente (kenmerk 1255) Datum: 26 maart 2015 Nota van Inlichtingen Leerlingenvervoer / 26-3-2015 Inhoudsopgave Dit is de Eerste Nota van Inlichtingen behorende

Nadere informatie

Raamovereenkomst Blusmiddelen Kenmerk 14.GU.098 Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx

Raamovereenkomst Blusmiddelen Kenmerk 14.GU.098 Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx Raamovereenkomst Blusmiddelen Kenmerk 14.GU.098 Gemeente Utrecht en xxx Contractnummer: xxx Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Stadsplateau 1, 3521 AZ

Nadere informatie

2 e NOTA VAN INLICHTINGEN

2 e NOTA VAN INLICHTINGEN 2 e NOTA VAN INLICHTINGEN PROVINCIE FRYSLAN LEVERING & PLAATSING d.d. 9 december 2015 Algemeen: Deze Nota van Inlichtingen maakt een integraal onderdeel uit van de aanbesteding en wordt als aanhangsel

Nadere informatie

Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023

Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023 Nota van Inlichtingen Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbesteding Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023 Omschrijving: Herinrichting

Nadere informatie

Programma van Eisen Inrichting openbare ruimte. 6 Objecten. 6.1 Openbare Verlichting

Programma van Eisen Inrichting openbare ruimte. 6 Objecten. 6.1 Openbare Verlichting Programma van Eisen Inrichting openbare ruimte 6 Objecten 6.1 Openbare Verlichting 6.1.1 Masten Eisen Materiaal, aluminium EN-AW-6060T66 De mast dient te worden voorzien van een glij rail met een lengte

Nadere informatie

Raamovereenkomst ARVODI-2011 inzake Transport en opslag van Media Dragers

Raamovereenkomst ARVODI-2011 inzake Transport en opslag van Media Dragers 1 Raamovereenkomst ARVODI-2011 inzake Transport en opslag van Media Dragers De ondergetekenden: 1. De Staat der Nederlanden, waarvan de zetel is gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd door de

Nadere informatie

Bijlage Q1 Format brief Uitnodiging tot inschrijving

Bijlage Q1 Format brief Uitnodiging tot inschrijving Bijlage Q1 Format brief Uitnodiging tot inschrijving (t.b.v. meervoudig onderhandse procedure) Datum Onderwerp Uitnodiging tot inschrijving Nadere Overeenkomst ten behoeve van

Nadere informatie

EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600

EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600 Nota van Inlichtingen EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbesteding EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600

Nadere informatie

Nee, de opdrachtgever heeft niet een dergelijk contract.

Nee, de opdrachtgever heeft niet een dergelijk contract. Nota van Inlichtingen Onderhoud VRI's Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Onderhoud VRI's Gemeente Meierijstad 2016-GEZ-FWE-00970 Omschrijving: Het onderhoud aan de VRI s valt in een drietal

Nadere informatie

Conceptovereenkomst Arbeidsmatige Activering kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx> Contractnummer:<xxx>

Conceptovereenkomst Arbeidsmatige Activering kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx> Contractnummer:<xxx> Conceptovereenkomst Arbeidsmatige Activering kenmerk 1100152515 Gemeente Utrecht en Contractnummer: Gemeente Utrecht Interne Bedrijven Inkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 2. Wayfinding Bestaand Net

Nota van Inlichtingen 2. Wayfinding Bestaand Net Wayfinding Bestaand Net Documentnummer PWF/OVG/00316 Versie document.01 Status Definitief Datum 18 juni 2015 Inhoudsopgave 1. Mededelingen aanbesteder... 3 2. Verzoeken om inlichtingen... 5 3. Wijzigingen...

Nadere informatie

Wij zullen de raamovereenkomst confform 6.1 PvE aanpassen.

Wij zullen de raamovereenkomst confform 6.1 PvE aanpassen. Nota van Inlichtingen Niet-oncologische orthopedische implantaten heup (nooi-heup) Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Niet-oncologische orthopedische implantaten heup (nooi-heup) Leids Universitair

Nadere informatie

Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen

Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen en Stichting Christelijke Hogeschool Windesheim Publicatienummer [nummer] Dossier D1424 Ingangsdatum [ingangsdatum] Partijen: 1. Stichting Christelijke

Nadere informatie

Annex A) Administratieve Bijlage. Moderniseren van de koelinstallatie in de stockage ruimte van het JRC-IRMM

Annex A) Administratieve Bijlage. Moderniseren van de koelinstallatie in de stockage ruimte van het JRC-IRMM EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT GENERAAL GEMEENSCHAPPELIJK CENTRUM VOOR ONDERZOEK Instituut voor Referentie Materialen en -Metingen (Geel) Annex A) Administratieve Bijlage Moderniseren van de koelinstallatie

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST Aanbrengen en onderhoud Hekwerken. Gemeente Haarlemmermeer. <naam en vestigingsplaats>

RAAMOVEREENKOMST Aanbrengen en onderhoud Hekwerken. Gemeente Haarlemmermeer. <naam en vestigingsplaats> 1 van 6 RAAMOVEREENKOMST Aanbrengen en onderhoud Hekwerken TUSSEN Gemeente Haarlemmermeer en Bestek 15-037 Ref. 2015-117 2 van 6 INHOUDSOPGAVE Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel

Nadere informatie

2. Op maandag 16 december 2013 heeft DPC de Nota van Inlichtingen 1 gepubliceerd.

2. Op maandag 16 december 2013 heeft DPC de Nota van Inlichtingen 1 gepubliceerd. Nota van Inlichtingen 2 Van Dienst Publiek en Communicatie Datum 8 januari 2014 Opdrachtnaam Aanbestedingsnummer Europese aanbesteding Inhuur webredactiecapaciteit TED nummer: 2013/S 223-388432 Ea0029

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst. Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar

Concept raamovereenkomst. Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar Concept raamovereenkomst Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar Contractnummer CONH2015 Raamovereenkomst voor de postbezorging

Nadere informatie

Aanbestedingsleidraad voor de Europese aanbesteding inzake. Vlaggen ( ) ten behoeve van het. Ministerie van Defensie

Aanbestedingsleidraad voor de Europese aanbesteding inzake. Vlaggen ( ) ten behoeve van het. Ministerie van Defensie Nota van Inlichtingen nr. 2 1 van 16 september 2013 Aanbestedingsleidraad voor de Europese aanbesteding inzake Vlaggen (010-110) ten behoeve van het Ministerie van Defensie Nota van Inlichtingen nr.1 van

Nadere informatie

3e NOTA VAN INLICHTINGEN

3e NOTA VAN INLICHTINGEN 3e NOTA VAN INLICHTINGEN Nota van inlichtingen: Aanbestedende dienst: behorende bij de offerteaanvraag Beheer en exploitatie Sport- en ontmoetingscentrum 't Cromwiel" met kenmerk SIW-STE-CNN-2014-2990

Nadere informatie

Raamovereenkomst 'Betonnen rioolbuizen en -putten', kenmerk 14.SW.139. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx

Raamovereenkomst 'Betonnen rioolbuizen en -putten', kenmerk 14.SW.139. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx Raamovereenkomst 'Betonnen rioolbuizen en -putten', kenmerk 14.SW.139 Gemeente Utrecht en xxx Contractnummer: xxx Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Stadsplateau

Nadere informatie

Europese aanbesteding Leveren Bloembollen

Europese aanbesteding Leveren Bloembollen Gemeente Den Haag Versie 1.0 Datum 25 november 2015 Referentie 150150 Copyright Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer Afdeling Inkoop Postbus 12651 2500 DP Den Haag Tel.nr. 06 13 71 63 54 E-mail: aanbesteden@denhaag.nl

Nadere informatie

nota van inlichtingen EA medische hulpmiddelen en investeringsgoederen.xlsx

nota van inlichtingen EA medische hulpmiddelen en investeringsgoederen.xlsx nota van inlichtingen EA medische.xlsx NB: Vanaf 27 juni 2015 kunnen gebruikers van Nederlandse ondernemingen op TenderNed alleen nog inloggen via eherkenning, de digitale standaard voor zakendoen met

Nadere informatie

bestek nummer: blad nummer 1/5

bestek nummer: blad nummer 1/5 bestek nummer: 2011 021 01 blad nummer 1/5 OPDRACHTGEVER: OPDRACHT: WZC DE LINDE Lindestraat 16, 9790 Wortegem-Petegem UITBREIDEN BESTAAND WOON- EN ZORGCENTRUM Lindestraat 16, 9790 Wortegem-Petegem PERCEEL

Nadere informatie

Hierbij treft u aan de beantwoording van de gestelde vragen en/of wijzigingen/aanvullingen naar

Hierbij treft u aan de beantwoording van de gestelde vragen en/of wijzigingen/aanvullingen naar Gemeente Landgraaf iste nota van inlichtingen 1 oktober 2014 Hierbij treft u aan de beantwoording van de gestelde vragen en/of wijzigingen/aanvullingen naar aanleiding van de Europese openbare aanbesteding:

Nadere informatie

OVEREENKOMST. BETREFFENDE DE LEVERING VAN UTP.azM.2014.ICT.JK4.187 / Offertenummer AAN HET ACADEMISCH ZIEKENHUIS MAASTRICHT.

OVEREENKOMST. BETREFFENDE DE LEVERING VAN UTP.azM.2014.ICT.JK4.187 / Offertenummer AAN HET ACADEMISCH ZIEKENHUIS MAASTRICHT. OVEREENKOMST BETREFFENDE DE LEVERING VAN UTP.azM.2014.ICT.JK4.187 / Offertenummer AAN HET ACADEMISCH ZIEKENHUIS MAASTRICHT tussen Het academisch ziekenhuis Maastricht vertegenwoordigd door de heer L.J.H.M.

Nadere informatie

Overeenkomst Tentenbouw Hospitality Grand Départ Utrecht 2015 kenmerk 14.LTU.117. Gemeente Utrecht en xxx

Overeenkomst Tentenbouw Hospitality Grand Départ Utrecht 2015 kenmerk 14.LTU.117. Gemeente Utrecht en xxx Overeenkomst Tentenbouw Hospitality Grand Départ Utrecht 2015 kenmerk 14.LTU.117 Gemeente Utrecht en xxx Bronversie Overeenkomst diensten leveringen 3v1, 20140804 Overeenkomst voor de verhuur, de plaatsing,

Nadere informatie

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T Bijlagen horende bij het Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum Bijlage 1: Checklist; Bijlage 2: Inschrijfbiljet; Bijlage 3: Eigen Verklaring (aparte bijlage) ; Bijlage

Nadere informatie

GUNNINGLEIDRAAD NIET-OPENBARE AANBESTEDING T.B.V. LEVERING INTERIEUR VOOR BISSCHOPPELIJK COLLEGE WEERTCRANENDONCK

GUNNINGLEIDRAAD NIET-OPENBARE AANBESTEDING T.B.V. LEVERING INTERIEUR VOOR BISSCHOPPELIJK COLLEGE WEERTCRANENDONCK GUNNINGLEIDRAAD NIET-OPENBARE AANBESTEDING T.B.V. LEVERING INTERIEUR VOOR BISSCHOPPELIJK COLLEGE WEERTCRANENDONCK COLOFON Opdrachtgever : Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs Project : Levering interieur

Nadere informatie

BIJLAGENBOEK BIJ: OPENBARE AANBESTEDING MEUBILAIR

BIJLAGENBOEK BIJ: OPENBARE AANBESTEDING MEUBILAIR BIJLAGENBOEK BIJ: OPENBARE AANBESTEDING MEUBILAIR EUROPESE OPENBARE AANBESTEDING MEUBILIAR Datum 26 september 2014 Kenmerk Bijlagenboek Betreft Versie Deltion-meubilair-2014 Definitief Pagina 1 van 11

Nadere informatie

1 e Nota van inlichtingen

1 e Nota van inlichtingen ten behoeve van de inschrijving voor de aanbesteding van het bestek 1ste INRICHTINGSBESTEK SCHINVELDSE ES Besteksn: BC3019-101 Door de aanbestedende dienst worden de volgende wijzigingen gemeld: Algemeen:

Nadere informatie

1.5 (Indien van toepassing) Overige deelnemer(s) in het samenwerkingsverband 2 :

1.5 (Indien van toepassing) Overige deelnemer(s) in het samenwerkingsverband 2 : Eigen verklaring onder de Europese aanbestedingsdrempels behorende bij aanbesteding: naam aanbestedende dienst: naam aanbesteding: met referentienummer: 1. Algemene gegevens 1.1 Naam onderneming: 1.2 Gegevens

Nadere informatie

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 1 Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 tussen 1.De Staat der Nederlanden, Ministerie van Defensie gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd

Nadere informatie

Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbestedende Dienst: Gemeente Utrecht Referentie: 16 SB 020

Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbestedende Dienst: Gemeente Utrecht Referentie: 16 SB 020 Nota van Inlichtingen Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbesteding Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbestedende Dienst: Gemeente Utrecht Referentie: 16 SB 020 Omschrijving: De ontwerpwerkzaamheden

Nadere informatie

Servicepunt71-Inkoop Memo

Servicepunt71-Inkoop Memo Servicepunt71-Inkoop Memo Aan Ref.nr. e-mail Belangstellenden DIV-2010-19938.1 aanbestedingen@leiden.nl Onderwerp Datum Nota van inlichtingen aanbesteding Onderhoud groen 20 januari 2011 Geachte dames

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen nummer I Aanbesteding Pool HR-Manager

Nota van Inlichtingen nummer I Aanbesteding Pool HR-Manager Nota van Inlichtingen nummer I Aanbesteding Pool HR-Manager Kenmerk: EA 2B/Pool HR-Manager/OM/2013 Aanbestedende dienst: Openbaar Ministerie Datum: 16-04-2013 versie 1 Nota van Inlichtingen nummer I Pool

Nadere informatie

Raamovereenkomst Toegangsverlening accommodaties UVO kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx> Contractnummer:

Raamovereenkomst Toegangsverlening accommodaties UVO kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx> Contractnummer: Raamovereenkomst Toegangsverlening accommodaties UVO kenmerk 1100014441 Gemeente Utrecht en Contractnummer: 1100014441 Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen nr. 1 van 18 juli en Nota van Inlichtingen nr. 2 van 11 augustus 2016 en Nota van Inlichtingen nr. 3 van 18 augustus 2016

Nota van Inlichtingen nr. 1 van 18 juli en Nota van Inlichtingen nr. 2 van 11 augustus 2016 en Nota van Inlichtingen nr. 3 van 18 augustus 2016 Nota van Inlichtingen nr. 1 van 18 juli en Nota van Inlichtingen nr. 2 van 11 augustus 2016 en Nota van Inlichtingen nr. 3 van 18 augustus 2016 Aanbestedingsleidraad voor de Europese aanbesteding inzake

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Doorgaande route Oudenbosch

Nota van Inlichtingen Doorgaande route Oudenbosch Nota van Inlichtingen Doorgaande route Oudenbosch Datum: 22 december 2016 Aantal vragen: 33 vragen Inleiding Deze Nota van Inlichtingen behorende bij de selectiefase van de Nationaal niet-openbare aanbestedingsprocedure

Nadere informatie

(Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân

(Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân (Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân Perceel 2 ademluchtcilinders en dienstverlening Veiligheidsregio Fryslân EN Versie 0.2

Nadere informatie

Aan alle uitgenodigden

Aan alle uitgenodigden 1 Bijlage 3 Format Uitnodiging tot inschrijving Behorende bij Raamovereenkomst Projectbeheersing Perceel 1 Zaaknr. 31108832 Perceel 2 Zaaknr. 31108833 Perceel 3 Zaaknr. 31108834 Perceel 4 Zaaknr. 31108835

Nadere informatie

Transport van compost

Transport van compost Overeenkomst inzake Transport van compost tussen WATERSCHAP RIJN EN IJSSEL en OPDRACHTNEMER LOGO OPDRACHTNEMER De ondergetekenden: Waterschap Rijn en IJssel, gevestigd te Doetinchem, Liemersweg 2, te dezen

Nadere informatie

Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen

Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen Nota van Inlichtingen Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Havenbedrijf Rotterdam NV Wilhelminakade 909, 3072 AP Rotterdam ( Nederland ) Ter attentie van: Annemagreet Schouten Telefoon: +31

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN. behorende bij aanbesteding AI Maaiveldinrichting KWT

NOTA VAN INLICHTINGEN. behorende bij aanbesteding AI Maaiveldinrichting KWT NOTA VAN INLICHTINGEN behorende bij aanbesteding AI 2016-267 Maaiveldinrichting KWT Deze nota van inlichtingen bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Mededelingen van de Opdrachtgever 2. Wijzigingen van

Nadere informatie

Bijlagen 1 A. tm H. Bij bestek en verzoek om offertes Uitvoerende werkzaamheden Het Energie Gezelschap

Bijlagen 1 A. tm H. Bij bestek en verzoek om offertes Uitvoerende werkzaamheden Het Energie Gezelschap Bijlagen 1 A. tm H. Bij bestek en verzoek om offertes Uitvoerende werkzaamheden Het Energie Gezelschap Verbetering energielabel van woningen van particuliere eigenaren in Eindhoven in het kader van de

Nadere informatie

- Administratieve bijlage - NL-Petten: de terbeschikkingstelling van uitzendkrachten voor JRC-IET (locatie te Petten)

- Administratieve bijlage - NL-Petten: de terbeschikkingstelling van uitzendkrachten voor JRC-IET (locatie te Petten) Ref. Ares(2014)1829175-04/06/2014 - Administratieve bijlage - NL-Petten: de terbeschikkingstelling van uitzendkrachten voor JRC-IET (locatie te Petten) Aankondiging van een opdracht: 2014/S 105-184206

Nadere informatie

Concept Overeenkomst FMIS kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx>

Concept Overeenkomst FMIS kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx> Concept Overeenkomst FMIS kenmerk 1100027898 Gemeente Utrecht en Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht Email concerninkoop@utrecht.nl

Nadere informatie

Advies 527 Samenvatting

Advies 527 Samenvatting Advies 527 Samenvatting De klacht ziet op Europese openbare procedure voor een overheidsopdracht voor de levering van vrachtwagens. In de aanbestedingsstukken is bepaald dat een inschrijving ongeldig is

Nadere informatie

Aanbestedingsleidraad bij de aankondiging, RAW bestek Groenzoom 0.1 Beplanting

Aanbestedingsleidraad bij de aankondiging, RAW bestek Groenzoom 0.1 Beplanting Aanbestedingsleidraad RAW bestek Groenzoom 0.1 Beplanting Versie D1 Datum 9 oktober 2014 Status Definitief Colofon Projectnaam De Groenzoom Projectnummer 2014-6788-01 Projectleiders Contactpersoon Auteurs

Nadere informatie

Advies 308. De te verstrekken gegevens worden getoetst aan de volgende criteria:

Advies 308. De te verstrekken gegevens worden getoetst aan de volgende criteria: Advies 308 1. Feiten 1.1. Beklaagde heeft op 8 oktober 2015 een aankondiging geplaatst voor een nationale openbare aanbesteding voor de infrastructurele reconstructie van een weg. 1.2. In onderdeel 0 (

Nadere informatie

Bedrijfsrestauratieve voorzieningen SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst: Cedris Referentie: , review 7

Bedrijfsrestauratieve voorzieningen SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst: Cedris Referentie: , review 7 Nota van Inlichtingen Bedrijfsrestauratieve voorzieningen SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbesteding Bedrijfsrestauratieve voorzieningen SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst:

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) gemeente 'shertogenbosch 491878990 Wolvenhoek 1, 5211 HH 'shertogenbosch ( Nederland ) Ter attentie van: D.H.J. Speijkers Telephone:

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Gemeenten', GT Print

Aanmeldingsformulier Gemeenten', GT Print Aanmeldingsformulier Gemeenten', GT Print Bijlage: Toelichting op aanmeldingsformulier Gemeenten 1. Aanmelding gemeente Ondergetekende (naam vertegenwoordiger) in de hoedanigheid van (functie vertegenwoordiger)

Nadere informatie

1. OFFERTEAANVRAAG 2. CONTACT EN STELLEN VAN VRAGEN BIJLAGE 6A ALGEMENE AANBESTEDINGSVOORWAARDEN DEEL B EN C DEEL B. Aanbestedingsvoorwaarden

1. OFFERTEAANVRAAG 2. CONTACT EN STELLEN VAN VRAGEN BIJLAGE 6A ALGEMENE AANBESTEDINGSVOORWAARDEN DEEL B EN C DEEL B. Aanbestedingsvoorwaarden BIJLAGE 6A ALGEMENE AANBESTEDINGSVOORWAARDEN DEEL B EN C DEEL B Aanbestedingsvoorwaarden Deze aanbestedingsvoorwaarden zijn van toepassing op deze aanbesteding. 1. Offerteaanvraag 2. Contact en stellen

Nadere informatie

Trapliften gemeente Barneveld, Ede, Scherpenzeel en Wageningen Aanbestedende Dienst: Gemeente Ede Referentie: 35504

Trapliften gemeente Barneveld, Ede, Scherpenzeel en Wageningen Aanbestedende Dienst: Gemeente Ede Referentie: 35504 Nota van Inlichtingen Trapliften gemeente Barneveld, Ede, Scherpenzeel en Wageningen Aanbesteding Trapliften gemeente Barneveld, Ede, Scherpenzeel en Wageningen Aanbestedende Dienst: Gemeente Ede Referentie:

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie Nota van Inlichtingen_1 Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart 2014 Van Veiligheidsregio Haaglanden Perceel 2 Project Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie Deze Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

Omschrijving: Het in stand houden van de openbare verlichting en verkeersregelinstallaties binnen het beheergebied van HHNK

Omschrijving: Het in stand houden van de openbare verlichting en verkeersregelinstallaties binnen het beheergebied van HHNK Nota van Inlichtingen Servicebestek Openbare Verlichting 2014-2016 Aanbesteding Servicebestek Openbare Verlichting 2014-2016 Aanbestedende Dienst: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Referentie:

Nadere informatie

Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten e Nota van Inlichtingen d.d Publicatienummer: 75553

Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten e Nota van Inlichtingen d.d Publicatienummer: 75553 Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten 2016-2019 d.d. 29-10-2015 Publicatienummer: 75553 # Document Paragraaf Citaat Vraag Antwoord 1 NvI Vraag 1 + 2 CAR-UWO + Wij achten het op basis

Nadere informatie

Betreft Eerste Nota van Inlichtingen Datum 21 oktober Van KPO Roosendaal Ref. KQPN/ 2016/110

Betreft Eerste Nota van Inlichtingen Datum 21 oktober Van KPO Roosendaal Ref. KQPN/ 2016/110 Nota van inlichtingen Betreft Eerste Nota van Inlichtingen Datum 21 oktober 2016 Van KPO Roosendaal Ref. KQPN/ 2016/110 Project Europese aanbesteding Onderwijs Leer Pakket Deze nota van inlichtingen wordt

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 2 Jeugdhulp 2016 Achterhoekse Gemeenten

Nota van Inlichtingen 2 Jeugdhulp 2016 Achterhoekse Gemeenten Nota van Inlichtingen 2 Jeugdhulp 2016 Achterhoekse Gemeenten Status: Definitief Datum: 14-10-2015 Nota van Inlichtingen 2 Jeugdhulp 2016 Achterhoekse Gemeenten Erratum Naam # document Bladzijde Paragraaf

Nadere informatie

Kenmerk : Derde nota van inlichtingen aanbesteding digitale werkplek 2013 NHL

Kenmerk : Derde nota van inlichtingen aanbesteding digitale werkplek 2013 NHL MEMO v0 1 an Van : Inschrijvers aanbesteding digitale werkplek 2013 NHL : Chris Boessenkool, inkoper NHL Kenmerk : Derde nota van inlichtingen aanbesteding digitale werkplek 2013 NHL Datum : 15 mei 2013

Nadere informatie

Uitnodiging tot inschrijving

Uitnodiging tot inschrijving Raad van de Europese Unie Secretariaat-generaal Uitnodiging tot inschrijving Aanbesteding UCA-17/009 Gunning via onderhandelingen Huur van een schietbaan Het secretariaat-generaal van de Raad van de Europese

Nadere informatie

Het kan zijn dat gedurende de looptijd van het contract het aantal locaties van de gemeente wijzigt door het afstoten of uitbreiden van locaties.

Het kan zijn dat gedurende de looptijd van het contract het aantal locaties van de gemeente wijzigt door het afstoten of uitbreiden van locaties. Nota van Inlichtingen Blusmiddelen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Blusmiddelen Gemeente Utrecht 14.GU.098 Omschrijving: Het doel van deze aanbesteding is om de brandveiligheid van alle

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs

Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs Opgesteld door: Projectgroep Versie: Definitief Datum: 16 oktober 2014 Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Adviescentrum Aanbestedingen GWG Philip van Nieuwenhuizen MKB Infra Joost Haest Severijn Hulshof advocaten Mark Hofstede CROW

Adviescentrum Aanbestedingen GWG Philip van Nieuwenhuizen MKB Infra Joost Haest Severijn Hulshof advocaten Mark Hofstede CROW Adviescentrum Aanbestedingen GWG Philip van Nieuwenhuizen MKB Infra Joost Haest Severijn Hulshof advocaten Mark Hofstede CROW donderdag 17 januari 2019 12:00 13:00 uur Aanbestedingswet Gids Proportionaliteit

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN

NOTA VAN INLICHTINGEN NOTA VAN INLICHTINGEN 8 december 2014 Bestek Openbare aanbesteding A0- reclamedisplays gemeente s- Hertogenbosch Algemeen: Deze Nota van Inlichtingen maakt een integraal onderdeel uit van de aanbesteding

Nadere informatie

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST ME-EU-15-14

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST ME-EU-15-14 CONCEPT RAAMOVEREENKOMST ME-EU-15-14 Partijen: Perceel 1 / 2 / 3 / 4 / 5 Productgroep: I. de publiekrechtelijke rechtspersoon Academisch Ziekenhuis Leiden (Leids Universitair Medisch Centrum), gevestigd

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen betreffende de openbare Europese aanbesteding Dodehoeklessen basisscholen

Nota van Inlichtingen betreffende de openbare Europese aanbesteding Dodehoeklessen basisscholen Nota van Inlichtingen betreffende de openbare Europese aanbesteding Dodehoeklessen basisscholen 2016-2019 8454 d.d. 1-3-2016 Onderstaand treft u de ontvangen vragen aan m.b.t. bovengenoemde aanbesteding

Nadere informatie

Evaluatie Beleidsuitgangspunten. Openbare Verlichting. Gemeente Geertruidenberg

Evaluatie Beleidsuitgangspunten. Openbare Verlichting. Gemeente Geertruidenberg Evaluatie Beleidsuitgangspunten Openbare Verlichting Gemeente Geertruidenberg Opdrachtgever: Gemeente Geertruidenberg Cluster Beheer en ontwikkeling Openbare Ruimte Nobra Technisch Adviesbureau B.V. Bunderstraat

Nadere informatie

Nota van de op woensdag 28 juni 2006 om 13.00 uur verstrekte inlichtingen betreffende:

Nota van de op woensdag 28 juni 2006 om 13.00 uur verstrekte inlichtingen betreffende: Gemeente Den Haag Nota van inlichtingen Ingenieursbureau Den Haag Nota van de op woensdag 28 juni 2006 om 1.00 uur verstrekte inlichtingen betreffende: Besteknr. 2006.786.051 Dedemsvaartweg lijn 16 Aanvullend

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1. Nationale openbare aanbesteding levering laptops GGD regio Utrecht (GGDrU)

Nota van Inlichtingen 1. Nationale openbare aanbesteding levering laptops GGD regio Utrecht (GGDrU) Nota van Inlichtingen 1 Nationale openbare aanbesteding levering laptops GGD regio Utrecht (GGDrU) Opgesteld door: Projectgroep Versie: 1.0 Datum: 21 maart 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding...

Nadere informatie

Bij vraag vermelden op welk perceel de vraag betrekking heeft. Indien van toepassing.

Bij vraag vermelden op welk perceel de vraag betrekking heeft. Indien van toepassing. Inkoop 2016 Jeugdhulp Midden-Limburg-oost en Midden-Limburg-west Nota van inlichtingen (NvI) 9 juni 2015 Nota van inlichtingen behorend bij de Procedure Inkoop en aanbesteding, (publicatiedatum 27 mei

Nadere informatie

Betreft de verlangde borgsommen en waarborgen conform het gestelde in de UAV Te lezen: -

Betreft de verlangde borgsommen en waarborgen conform het gestelde in de UAV Te lezen: - AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Bevelandseweg 1, 1703 AZ Heerhugowaard ( Nederland ) Ter attentie van: Project Assistentes

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST ZONNEPANEELSYSTEMEN OP HUURWONINGEN IN HAARLEMMERMEER

RAAMOVEREENKOMST ZONNEPANEELSYSTEMEN OP HUURWONINGEN IN HAARLEMMERMEER Bijlage IX Concept Raamovereenkomst Aan onderstaande concept Raamovereenkomst kunnen geen rechten worden ontleend. RAAMOVEREENKOMST ZONNEPANEELSYSTEMEN OP HUURWONINGEN IN HAARLEMMERMEER TUSSEN ZONNEPANELEN

Nadere informatie

Levering en onderhoud van werkplekapparatuur en aanvullende dienstverlening

Levering en onderhoud van werkplekapparatuur en aanvullende dienstverlening A gemeente Eindhoven 5 e Nota van Inlichtingen d.d. 9 juli 2014 Behorende bij offerteaanvraag Levering en onderhoud van werkplekapparatuur en aanvullende dienstverlening Referentienummer : 140602-2300

Nadere informatie

TenderNed Derde Nota van inlichtingen. Europese Aanbesteding Parkeerapparatuur en Parkeermanagementsysteem Gemeente Oss.

TenderNed Derde Nota van inlichtingen. Europese Aanbesteding Parkeerapparatuur en Parkeermanagementsysteem Gemeente Oss. Derde Nota van inlichtingen Europese Aanbesteding Parkeerapparatuur en Parkeermanagementsysteem Gemeente Oss Publicatienummer: TenderNed 59136 Versie: 1.0 Definitief Auteur: A. Vos Datum: 5 maart 2015

Nadere informatie

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord Project: Nieuwbouw en renovatie Naturalis Biodiversity Center te Leiden Kenmerk: NNL1502E007 Onderwerp: nota van inlichtingen 1 Betreffende: selectiefase Datum: 23-3-2015 Nr. Document (selectieleidraad,

Nadere informatie

Selectieleidraad nummer pagina paragraaf vraag antwoord 1 Bijlage II 5.2.a t/m 5.2.c

Selectieleidraad nummer pagina paragraaf vraag antwoord 1 Bijlage II 5.2.a t/m 5.2.c Behoort bij de selectieleidraad met referentienummer LW281-2/14-023.857 d.d. 16 december 2014. De hierna volgende wijzigingen c.q. aanvullingen zijn van kracht als waren zij letterlijk opgenomen in de

Nadere informatie

Overeenkomst (CONCEPT) Europese Aanbesteding Beveiliging en aanverwante dienstverlening

Overeenkomst (CONCEPT) Europese Aanbesteding Beveiliging en aanverwante dienstverlening Overeenkomst (CONCEPT) Europese Aanbesteding Beveiliging en aanverwante dienstverlening Stenden Hogeschool - Vertrouwelijk Contractnummer/kenmerk: De ondergetekenden: Stichting Stenden Hogeschool,

Nadere informatie

Raamovereenkomst Chemicaliën en laboratoriumbenodigdheden. Partijen:

Raamovereenkomst Chemicaliën en laboratoriumbenodigdheden. Partijen: Partijen: De Rijksuniversiteit Groningen, gevestigd aan de Broerstraat 5, 9712 CP te Groningen, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter van het College van Bestuur, prof. dr. S. Poppema,

Nadere informatie

2e Nota van Inlichtingen Europese Aanbesteding CHARM ATMS Roll-out zaaknummer d.d. 30 november 2015

2e Nota van Inlichtingen Europese Aanbesteding CHARM ATMS Roll-out zaaknummer d.d. 30 november 2015 2e Nota van Inlichtingen Europese Aanbesteding CHARM ATMS Roll-out zaaknummer 31107984 d.d. 30 november 2015 Deze 2e nota van inlichtingen (hierna te noemen 2e NvI) bevat de vragen en antwoorden, welke

Nadere informatie

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie.

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie. Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer. Aankondiging van een opdracht. Werken. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 Naam, adressen en contactpunt(en): Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer, Afdeling Inkoop

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen: Raamcontract voertuigen inclusief onderhoud - 4 september 2015

Nota van Inlichtingen: Raamcontract voertuigen inclusief onderhoud - 4 september 2015 Nota van Inlichtingen: Raamcontract voertuigen inclusief onderhoud - 4 september 2015 Vraag 1: Pagina 2. De praktijk leert dat bij inschrijving via aanbesteding er door aanbieders met hoge kortingen en

Nadere informatie