Voertuigen met verwijderbare opbouw. Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw PGRT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voertuigen met verwijderbare opbouw. Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw PGRT"

Transcriptie

1 Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw worden beschouwd als torsiesoepele constructies. Bij voertuig met verwijderbare opbouw kunnen verschillende lastdragers worden gebruikt voor verschillende transporteisen. Voorbeeld: Laadvloeren Kiepbakken Dumpbakken Betonmixers Tankwagens Scania kan het voertuig in de fabriek voorbereiden voor de opbouw Meer informatie over fabrieksvoorbereidingen vindt u onder In de fabriek aangebrachte optiepakketten. Meer informatie over eisen en aanbevelingen voor de stabiliteit van voertuigen met verwijderbare opbouw die met lastdragers werken vindt u in het document Rolstabiliteit. 06:20-02 Uitgave 11 nl-nl 1 (11)

2 Ontwerp Ontwerp hebben een of andere vorm van beweegbaar deel dat het mogelijk maakt een lastdrager te heffen en op het chassis te plaatsen. Gebruikelijke wisselsystemen zijn: Haakarm Kettingsysteem Lier Voertuig met verwijderbare opbouw met haakarm Voertuig met verwijderbare opbouw met ketting of kabel :20-02 Uitgave 11 nl-nl 2 (11)

3 Veiligheid Veiligheid Belangrijke informatie over het laden bij voertuigen met luchtvering Meer informatie over de aansluiting voor het automatisch legen van luchtbalgen vindt u in het document Chassis laten zakken. BELANGRIJK! De luchtbalgen van de bogie moeten voor het laden worden geleegd. Om overbelasting van de achterste as te voorkomen moet de as tegen de asaanslag aanliggen. Controleer de afstand tussen de as en de asaanslag bij alle achterassen. De controle moet gebeuren op een vlakke ondergrond en tijdens het laden. Zorg ervoor dat de luchtbalgen volledig leeg zijn en controleer of de assen in contact zijn met de asaanslagen op alle achterassen. Het gewicht moet bij het laden gelijkmatig over alle achterassen worden verdeeld. Als het gewicht niet gelijkmatig wordt verdeeld, dan moet de achterste as tegen overbelasting worden beschermd (zie volgende pagina). WAARSCHUWING! Als bij het laden de hele lading door de laatste as wordt gedragen, dan bestaat het risico op beschadigingen Voorbeeld van goede gewichtsverdeling tijdens het laden waarbij alle wielassen tegen hun asaanslagen aanliggen. 06:20-02 Uitgave 11 nl-nl 3 (11)

4 Veiligheid Vulstuk aanbrengen bij niet toegestane gewichtsverdeling bij laden Bij het laden kan de afstand tussen de as en de asaanslag bij de achterste achteras anders zijn dan bij de andere achterassen. Als het verschil aanzienlijk is, moet een vulstuk worden aangebracht tussen elke langsligger en asaanslag (zie afbeelding). Het vulstuk verlicht de belasting van de achterste achteras bij zware ladingen. Bevestig het vulstuk aan de asaanslag met behulp van schroeven met verzonken kop en moeren. De schroefafmetingen moeten gelijk zijn aan die van de originele bevestiging. Bevestig het vulstuk aan het chassis in de bestaande bevestigingsopeningen in de achterste rib. WAARSCHUWING! Het is niet toegestaan bevestigingsopeningen te maken voor vulstukken en asaanslagen in de langsligger. Rijfunctieschakelaar in neutraal bij laden Vulstukken BELANGRIJK! Bij het laden kan het nodig zijn om het motortoerental te verhogen. Zorg daarom dat de rijfunctieschakelaar in de neutrale stand staat. Bij voertuigen met volautomatische Opticruise is een speciale aansluiting van de motortoerentalregeling mogelijk die een verhoogd motortoerental voorkomt als de rijfunctieschakelaar niet in de neutrale stand staat. Meer informatie over het verhogen van het motortoerental bij het leegkiepen vindt u in het document Motortoerentalregeling bij leegkiepen. 06:20-02 Uitgave 11 nl-nl 4 (11)

5 Veiligheid Asaanslag van Scania De asaanslaghoogte H is de afstand vanaf de onderste rand van het chassisframe tot de onderste rand van de asaanslag. Artikelnummer H (mm) ,8 H Asaanslaghoogte :20-02 Uitgave 11 nl-nl 5 (11)

6 De aanbevelingen van Scania bieden de beste totaaloplossing met betrekking tot de volgende factoren: Gevoeligheid voor frametrillingen Lading delen Bestuurderscomfort Hulpchassis aanbrengen De buitenrand van het hulpchassis moet op hetzelfde verticale vlak worden geplaatst als de buitenrand van de langsbalken van het chassisframe. Het ontwerp van de carrosserie voor wisselsystemen met haakarm en hydraulische cilinder vereist echter vaak dat het hulpchassis breder is dan het chassisframe. In dergelijke gevallen moeten de bevestigingen en steunen van het hulpchassis zodanig worden ontworpen dat het contact met het chassisframe optimaal is en dat de krachten van de carrosserie de langsbalken niet aan grote torsiekrachten onderwerpen. Gewoonlijk worden flexibele steunen gebruikt voor het voorste gedeelte van het hulpchassis en vaste steunen voor het achterste gedeelte, te beginnen direct vóór de voorste achterveersteun. Het chassis en de opbouw bewegen zich ten opzichte van elkaar bij het verbuigen en bij grote wegoneffenheden. Het hulpchassis moet op het gehele oppervlak van het chassisframe rusten want de wrijving tussen de oppervlakken dempt frametrillingen. Zorg ervoor dat de voorste steunen de opbouw in zijdelingse richting geleiden. De steunen moeten zodanig ontworpen zijn dat ze de bewegingen in lengterichting mogelijk maken, die tussen de carrosserie en het chassisframe optreden wanneer het chassisframe wordt verbogen. Meer informatie over het ontwerp van hulpchassis vindt u in het document Ontwerp hulpchassis. Meer informatie over het kiezen van de bevestiging voor een specifiek voertuig vindt u in het document Het hulpchassis en de bevestiging kiezen Meer informatie over carrosseriesteunen vindt u in het document Carrosseriebevestiging. 06:20-02 Uitgave 11 nl-nl 6 (11)

7 Afstand tussen de middenlijn van de vooras en de voorste rand van het hulpchassis: Om frametrillingen te dempen, moet het hulpchassis naar voren worden getrokken en zo dicht mogelijk bij de vooras aan het chassisframe worden vastgeklemd. Dit is met name belangrijk bij voertuigen die een vooras met luchtvering hebben. De grootste toegestane afstand tussen de middenlijn van de vooras en de voorste rand van het hulpchassis: Vooras met luchtvering: 600 mm Vooras met bladvering: 800 mm Afstand tussen vooras en voorste steun Vooras met luchtvering: zo ver mogelijk naar voren binnen een bereik van 550 tot 700 mm Vooras met bladvering: zo ver mogelijk naar voren binnen een bereik van 550 tot 875 mm 600 Voorzijde van voertuig met luchtvering of bladvering :20-02 Uitgave 11 nl-nl 7 (11)

8 Voorbeelden van bevestiging De afbeelding toont een voorbeeld van de bevestiging van het hulpchassis op een voertuig met verwijderbare opbouw en haakarm. Afmeting A mag niet groter zijn dan 900 mm A A Voorbeeld van hulpchassisbevestiging 06:20-02 Uitgave 11 nl-nl 8 (11)

9 Plaats van rol De plaats van de rol wordt bepaald door de afstand vanaf de eerste aangedreven achteras tot het midden van de rol (B). De rol moet zo ver mogelijk van de achterkant van het chassisframe worden geplaatst om de belastingen op het chassisframe te verminderen. De aanbevolen maximale afmeting voor de plaats van de rol geldt voor vrachtwagens met een chassis van het type F950, F957 of F958. Zie het schema op de volgende pagina. N.B.: Gebruik geen voertuigen met chassisframe F700 of F800 als voertuig met verwijderbare opbouw om redenen van stevigheid. Plaats van rol t.o.v. eerste aangedreven achteras B :20-02 Uitgave 11 nl-nl 9 (11)

10 De plaats van de rol wordt bepaald door de afstand vanaf de eerste aangedreven achteras tot het midden van de rolas (B). De afmetingen gelden alleen voor de chassis F950, F957 en F958. Chassis Ophanging Aanbevolen afmetingen voor plaats van rol (B) 4x2 A/B Max mm 6x2/4 8x2/4 4x2 Z Max mm (1.730 mm bij goede stabiliteit) 4x4 6x2 A/B Max mm 6x4 6x2*4 8x2*6 8x2 8x4 6x2 Z Max mm 8x2 6x4 Z Max mm met bogieafstand 1.350/1.355 (2.350 mm bij goede stabiliteit) 6x6 8x4 Max mm met bogieafstand 1.445/ x6 8x8 8x4*4 A/B Max mm 10x4*6 voor de rolstabiliteit van voertuigen met verwijderbare opbouw die kiepbewegingen kunnen uitvoeren vindt u in het document Rolstabiliteit. 06:20-02 Uitgave 11 nl-nl 10 (11)

11 Bogieblokkering voor betere stabiliteit Om de stabiliteit bij het laden te verbeteren, kunnen voertuigen met verwijderbare opbouw en tandemstel met bladvering worden uitgerust met hydraulische bogieblokkering: Breng de hydraulische cilinders aan de rechter- en linkerzijde aan zodat de zuigerstang de achterveer zo dicht mogelijk bij het midden van de wielas blokkeert. Breng een waarschuwingslamp op het instrumentenpaneel aan. Deze lamp moet branden wanneer de bogieblokkering actief is Plaats van hydraulische cilinder ten opzichte van veer bij ongeladen voertuigen met verwijderbare opbouw (1) en bij maximale veercompressie (2). 06:20-02 Uitgave 11 nl-nl 11 (11)

Vrachtwagens voor wissellaadbakken. Algemene informatie over vrachtwagens voor wissellaadbakken

Vrachtwagens voor wissellaadbakken. Algemene informatie over vrachtwagens voor wissellaadbakken Algemene informatie over vrachtwagens voor wissellaadbakken Algemene informatie over vrachtwagens voor wissellaadbakken Vrachtwagens voor wissellaadbakken worden gebruikt om snel de lastdrager te kunnen

Nadere informatie

Vrachtwagens met gesloten opbouw. Algemene informatie over vrachtwagens met gesloten opbouw

Vrachtwagens met gesloten opbouw. Algemene informatie over vrachtwagens met gesloten opbouw Algemene informatie over vrachtwagens met gesloten opbouw Algemene informatie over vrachtwagens met gesloten opbouw Een gesloten opbouw wordt gewoonlijk als een torsiestijve constructie beschouwd. Een

Nadere informatie

Opbouw hulpchassis. Algemene informatie. Het hulpchassis kan voor de volgende doeleinden worden gebruikt:

Opbouw hulpchassis. Algemene informatie. Het hulpchassis kan voor de volgende doeleinden worden gebruikt: Het hulpchassis kan voor de volgende doeleinden worden gebruikt: Voor een gelijkmatige verdeling van de lading over het chassisframe Voor speling van de wielen en andere onderdelen die boven het frame

Nadere informatie

Achteroverbouw wijzigen. Algemene informatie over het wijzigen van de achteroverbouw. Aanpassing in de fabriek. Reserveonderdelen

Achteroverbouw wijzigen. Algemene informatie over het wijzigen van de achteroverbouw. Aanpassing in de fabriek. Reserveonderdelen Algemene informatie over het wijzigen van de achteroverbouw Algemene informatie over het wijzigen van de achteroverbouw Aanpassing in de fabriek Een aangepaste achteroverbouw kan in de meeste gevallen

Nadere informatie

Achterste cabine-ophanging verwijderen voor montage van een hulpchassis

Achterste cabine-ophanging verwijderen voor montage van een hulpchassis Algemene informatie Algemene informatie Dit document beschrijft hoe de dwarsbalk op de achterste cabine-ophanging wordt verwijderd, bijvoorbeeld om de montage van het hulpchassis te vergemakkelijken. Veiligheid

Nadere informatie

Krachten en bewegingen. Definities. Torsiesoepele carrosserie

Krachten en bewegingen. Definities. Torsiesoepele carrosserie Algemene informatie over krachten en bewegingen Algemene informatie over krachten en bewegingen Het chassisframe wordt aan krachten in verschillende richtingen blootgesteld afhankelijk van de manier van

Nadere informatie

Aarden en voeding. Aarden op chassisframe BELANGRIJK!

Aarden en voeding. Aarden op chassisframe BELANGRIJK! Voer alle aarding van de carrosserie op het chassisframe uit op de linker langsbalk van het frame. Aarden op de rechter langsbalk van het frame leidt tot spanningsverliezen, omdat de minpool van de accu

Nadere informatie

Gewichtmeters aansluiten in het pneumatisch systeem

Gewichtmeters aansluiten in het pneumatisch systeem Algemeen Algemeen Gewichtsindicatie aan de buitenkant met behulp van gewichtmeters is een eenvoudige manier voor de bestuurder om te zien hoe zwaar het voertuig is beladen. De gewichtmeter is een soort

Nadere informatie

Weeguitrusting. Installatie van weegcellen

Weeguitrusting. Installatie van weegcellen Algemene informatie over weeguitrusting Algemene informatie over weeguitrusting Het wegen van de lading van het voertuig kan op verschillende manieren gebeuren. Dit hangt onder meer af van het gebruik,

Nadere informatie

Berekeningen aslasten. Algemene informatie over berekeningen m.b.t. aslasten

Berekeningen aslasten. Algemene informatie over berekeningen m.b.t. aslasten Algemene informatie over berekeningen m.b.t. aslasten Voor alle typen transportwerk waarbij vrachtwagens worden gebruikt, moet het vrachtwagenchassis van een opbouw worden voorzien. Het doel van de aslastberekeningen

Nadere informatie

Trekkende voertuigen BELANGRIJK!

Trekkende voertuigen BELANGRIJK! Algemene informatie Algemene informatie Trekkende voertuigen zijn bedoeld om een aanhanger te trekken. Voorbeelden van veel gebruikte aanhangers: Boxoplegger Machine-oplegger Volgwagen met kiepbak De instructies

Nadere informatie

Trekkende voertuigen. Aanbevelingen. Wielbasis

Trekkende voertuigen. Aanbevelingen. Wielbasis Algemene informatie over trekkende voertuigen Algemene informatie over trekkende voertuigen Trekkende voertuigen zijn bedoeld voor het trekken van aanhangers en zijn daarom uitgerust met een koppelschotel

Nadere informatie

Chassisframes. Assortiment chassisframes van Scania

Chassisframes. Assortiment chassisframes van Scania Assortiment chassisframes van Scania Het chassisframe bestaat uit 2 framelangsbalken. Assortiment chassisframes van Scania Meer informatie over een specifiek chassis vindt u in de Individuele chassisspecificatie

Nadere informatie

Trekeenheden. Algemene informatie over trekeenheden PGRT

Trekeenheden. Algemene informatie over trekeenheden PGRT Algemene informatie over trekeenheden Algemene informatie over trekeenheden Een trekeenheid is een collectieve term voor een of meer componenten waarmee het voertuig moet zijn uitgerust om een volgwagen

Nadere informatie

Afstand tussen cabine en carrosserie. Algemene informatie

Afstand tussen cabine en carrosserie. Algemene informatie Algemene informatie Er is een minimaal toegestane afstand tussen de cabine en de carrosserie vastgelegd om ervoor te zorgen: Algemene informatie Informatie over de cabinetypeaanduiding vindt u in het document

Nadere informatie

Beperkingen bij werkzaamheden aan het chassis. Algemeen

Beperkingen bij werkzaamheden aan het chassis. Algemeen Algemeen Voor het plannen van carrosseriewerkzaamheden is het van belang in een vroeg stadium te weten welke werkzaamheden wel en niet zijn toegestaan aan een voertuig. Algemeen Dit document beschrijft

Nadere informatie

Motortoerentalregeling tijdens kiepen. Achtergrondinformatie

Motortoerentalregeling tijdens kiepen. Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie Om het manoeuvreren met het voertuig te vergemakkelijken wanneer een haakarm of kiepplatform wordt gebruikt, kan het wenselijk zijn om tijdelijk het motortoerental

Nadere informatie

VN/ECE Reglement nr. 73 zijafscherming

VN/ECE Reglement nr. 73 zijafscherming VN/ECE Reglement nr. 73 zijafscherming VN/ECE Reglement nr. 73 zijafscherming 2.1 2.2 2.3 2.4 R 2,5 min 25 max 150 max 250 min 30 max Buitenzijde laadeenheid 1.3 1.2 3.1 3.2 5.2 Zijaanzicht 2.1 2.2 2.3

Nadere informatie

Centrale elektrische eenheid. Centrale elektrische eenheid

Centrale elektrische eenheid. Centrale elektrische eenheid De centrale elektrische eenheid bevindt zich aan de passagierszijde, onder het opbergvak in het instrumentenpaneel. Open deze als volgt: 1. Open het luik voor het opbergvak in het instrumentenpaneel. Het

Nadere informatie

Componenten voor hydraulische uitrusting. Algemeen. Maatregelen vóór het starten van een nieuw hydraulisch systeem

Componenten voor hydraulische uitrusting. Algemeen. Maatregelen vóór het starten van een nieuw hydraulisch systeem Algemeen Algemeen De volgende componenten voor het bedienen van hydraulische uitrusting kunnen af fabriek worden besteld: De volgende componenten zijn beschikbaar: Bedieningshendel Hydraulische olietank

Nadere informatie

Boutverbindingen. Combinatie van verbindingen op basis van wrijvingskracht

Boutverbindingen. Combinatie van verbindingen op basis van wrijvingskracht Algemene informatie over boutverbindingen Algemene informatie over boutverbindingen Boutverbindingen kunnen worden gemaakt als verbindingen op basis van wrijvingskracht, klemverbindingen of een combinatie

Nadere informatie

Controle van de neerwaartse beweging van de automatische kap bij de WD6

Controle van de neerwaartse beweging van de automatische kap bij de WD6 Controle van de neerwaartse beweging van de automatische kap bij de WD6 1 Controleer of de gasveren en de watercilinders in de juiste tapgaten in het chassis zijn bevestigd, zie ook laatste pagina. 2 Controleer

Nadere informatie

Schakelaars voor carrosseriebouwers. Algemeen

Schakelaars voor carrosseriebouwers. Algemeen Algemeen Algemeen Dit document omvat een overzicht van schakelaars die door carrosseriebouwers gebruikt kunnen worden. Schakelaars en contacthuizen kunnen bij Scania dealers worden besteld. Er zijn ook

Nadere informatie

Lassen aan het chassisraam. Lasplaatsen BELANGRIJK!

Lassen aan het chassisraam. Lasplaatsen BELANGRIJK! Algemeen Algemeen Alle laswerkzaamheden moeten professioneel worden uitgevoerd door getraind personeel. Voorkom lassen aan het chassisraam, want alle lassen leiden tot een verhoging van de breukvorming

Nadere informatie

MONTAGE VAN DE VOORVLEUGEL

MONTAGE VAN DE VOORVLEUGEL MONTAGE VAN DE VOORVLEUGEL TIJDENS DEZE MONTAGESESSIE VOEG JE DE BOUWONDERDELEN VOOR DE ONDERKANT VAN DE NEUS VAN DE RACECARROSSERIE SAMEN. VERVOLGENS MONTEER JE DEZE PROVISORISCH AAN JE RB7. 1 Gereedschap

Nadere informatie

Brandrisico en schade met betrekking tot hete componenten

Brandrisico en schade met betrekking tot hete componenten Hete onderdelen Hete onderdelen WAARSCHUWING! De temperatuur in het uitlaatsysteem van een vrachtwagen kan bij hoge werkbelasting oplopen tot meer dan 500 C. Het plaatsen van carrosserie-uitrusting dicht

Nadere informatie

Wielbasis wijzigen. Algemene informatie over het wijzigen van de wielbasis. Methoden BELANGRIJK!

Wielbasis wijzigen. Algemene informatie over het wijzigen van de wielbasis. Methoden BELANGRIJK! Algemene informatie over het wijzigen van de wielbasis Algemene informatie over het wijzigen van de wielbasis BELANGRIJK! Wijzigen van de wielbasis van een vrachtwagenchassis is van invloed op de eigenschappen

Nadere informatie

Maatbenamingen. Algemeen. BEP-codes

Maatbenamingen. Algemeen. BEP-codes BEP (Bodywork Exchange Parameter) zijn codes die unieke doelen op het voertuig identificeren om de informatieoverdracht tussen de voertuigfabrikant en de carrosseriebouwer te vereenvoudigen. De BEP-codes

Nadere informatie

Zwaailicht. Algemene beschrijving van de werking. Aangebrachte functie activeren

Zwaailicht. Algemene beschrijving van de werking. Aangebrachte functie activeren Algemene beschrijving van de werking Algemene beschrijving van de werking Het zwaailicht kan op verschillende manieren worden aangesloten, afhankelijk van voor welke van de volgende drie klantopties het

Nadere informatie

Uitlaatsysteem aanpassen

Uitlaatsysteem aanpassen Beperkingen bij aanpassen van uitlaatsysteem Beperkingen bij aanpassen van uitlaatsysteem Algemene beperkingen voor alle motortypes en uitlaatsystemen BELANGRIJK! Over het algemeen is het niet toegestaan

Nadere informatie

Versnellingsbak, hybridevoertuig. Verwijderen WAARSCHUWING! Pas op voor hete olie! Draag beschermende handschoenen en een veiligheidsbril.

Versnellingsbak, hybridevoertuig. Verwijderen WAARSCHUWING! Pas op voor hete olie! Draag beschermende handschoenen en een veiligheidsbril. WAARSCHUWING! Pas op voor hete olie! Draag beschermende handschoenen en een veiligheidsbril. N.B.: Sluit de kranen tussen het motorkoelsysteem en het verwarmingssysteem van de bus, omdat anders een grote

Nadere informatie

RICHTLIJN 91/226/EEG. Eisen voor de opspatafschermingssystemen bij bepaalde categorieën motorvoertuigen en aanhangwagens. Eisen v.a.

RICHTLIJN 91/226/EEG. Eisen voor de opspatafschermingssystemen bij bepaalde categorieën motorvoertuigen en aanhangwagens. Eisen v.a. ICHTLIJN 91/226/EEG Eisen voor de opspatafschermingssystemen bij bepaalde categorieën motorvoertuigen en aanhangwagens Eisen v.a. 9 april 2011 Inleiding Op 29 oktober 2010 is richtlijn 91/226/EEG in werking

Nadere informatie

Achterlichten. Uitvoering

Achterlichten. Uitvoering Afhankelijk van de specificatie van het voertuig bij de bestelling, wordt het voertuig geleverd met een van de volgende achterlichten: Neem contact op met een Scania dealer voor meer informatie. Compacte

Nadere informatie

Versnellingsbak verwijderen. Algemeen. Gereedschap. Geldt voor versnellingsbak GR/S/O 875/895/9105/R.

Versnellingsbak verwijderen. Algemeen. Gereedschap. Geldt voor versnellingsbak GR/S/O 875/895/9105/R. Algemeen Algemeen Geldt voor versnellingsbak GR/S/O 875/895/9105/R. Gereedschap Voorbeelden van geschikte gereedschappen van Scania: Artikelnummer Benaming 99 309 Draaigereedschap 99 318 Motorsteun 99

Nadere informatie

Algemene informatie over de console en stekkers van de carrosserie

Algemene informatie over de console en stekkers van de carrosserie Carrosserieconsole en stekkers Carrosserieconsole en stekkers De console is een paneelgedeelte die functioneert als een steun voor stekkers bedoeld voor functies. De stekkers verbinden twee kabelbomen.

Nadere informatie

Versnellingsbak verwijderen. Algemeen. Gereedschap. Geldt voor de versnellingsbak ZF Transmatic. Voorbeelden van geschikte gereedschappen van Scania:

Versnellingsbak verwijderen. Algemeen. Gereedschap. Geldt voor de versnellingsbak ZF Transmatic. Voorbeelden van geschikte gereedschappen van Scania: Algemeen Algemeen Geldt voor de versnellingsbak ZF Transmatic. Gereedschap Voorbeelden van geschikte gereedschappen van Scania: Artikelnummer Benaming 587 496 Voertuiglift 587 33 Versnellingsbakkrik 587

Nadere informatie

Componenten voor hydraulische uitrusting

Componenten voor hydraulische uitrusting Algemene informatie Algemene informatie Een compleet hydraulisch systeem kan af fabriek worden besteld. Het is ook mogelijk om afzonderlijke componenten voor hydraulische uitrusting te bestellen, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Pneumatisch systeem aanpassen. Aanpassings- en ombouwvoorwaarden PGRT BELANGRIJK!

Pneumatisch systeem aanpassen. Aanpassings- en ombouwvoorwaarden PGRT BELANGRIJK! Aanpassings- en ombouwvoorwaarden Aanpassings- en ombouwvoorwaarden BELANGRIJK! De remcircuits mogen niet worden gebruikt voor het aansluiten van extra persluchtketels. Voor ombouw van het remsysteem moet

Nadere informatie

Door een krachtafnemer aangedreven hydraulische systemen

Door een krachtafnemer aangedreven hydraulische systemen Algemene informatie Algemene informatie Dit document beschrijft aan welke vereisten moet worden voldaan tijdens de installatie van en andere werkzaamheden aan een hydraulisch systeem dat wordt aangedreven

Nadere informatie

Centrale elektrische eenheden

Centrale elektrische eenheden Algemeen Algemeen Er zijn vier centrale elektrische eenheden in het voertuig: Beschrijving Aanduiding Locatie Centrale elektrische eenheid Centrale elektrische eenheid opbouw Centrale elektrische eenheid

Nadere informatie

VOC CB3 Opbouwvarianten

VOC CB3 Opbouwvarianten VOC CB3 Opbouwvarianten 4247LKJ6181 COLOFON 2013 Kenteq, Hilversum Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand dan wel

Nadere informatie

AERODYNAMISCHE COMPONENTEN

AERODYNAMISCHE COMPONENTEN AERODYNAMISCHE COMPONENTEN TIJDENS DEZE MONTAGESESSIE VUL JE DE RACECARROSSERIE VAN JE RED BULL RACING RB7 AAN MET ALLERLEI ONDERDELEN EN DIVERSE AERODYNAMISCHE COMPONENTEN. 1 2 3 9 5 10 4 6 11 7 8 14

Nadere informatie

Cabine verwijderen. Gereedschap. Werkinstructie. Voorbeelden van geschikte gereedschappen van Scania:

Cabine verwijderen. Gereedschap. Werkinstructie. Voorbeelden van geschikte gereedschappen van Scania: Gereedschap Gereedschap Voorbeelden van geschikte gereedschappen van Scania: Artikelnummer Benaming 99 242 Hijsgereedschap 99 431 Cabinesteun 1. Open het bovenste frontluik en verwijder de hefboom waarmee

Nadere informatie

Overzicht maten en gewichten in Nederland

Overzicht maten en gewichten in Nederland Overzicht maten en gewichten in Nederland U vindt hier de belangrijkste maten uit hoofdstuk 5 van de Regeling voertuigen 5.18.11-5.18.18 Uitsluitend aan de geldende gepubliceerde Regeling voertuigen kunt

Nadere informatie

Eisen te stellen aan tractie

Eisen te stellen aan tractie Bijlage 2 Eisen te stellen aan tractie A: Eisen voor vrachtauto s (kipper/container) die worden ingezet voor het (nat)zoutstrooien en eventueel sneeuwruimen met brede sneeuwploegen. Voor het (nat)zoutstrooien.

Nadere informatie

Verminderd comfort door trillingen. Basisprincipes. Frequentie. Trilling en amplitude

Verminderd comfort door trillingen. Basisprincipes. Frequentie. Trilling en amplitude Basisprincipes Verminderd comfort is subjectief en moeilijk te meten. De oorzaken van trillingen zijn talrijk en moeilijk te identificeren. De kennis van bepaalde basisprincipes maakt het gemakkelijker

Nadere informatie

Algemene informatie over het pneumatisch systeem

Algemene informatie over het pneumatisch systeem Definities Het is belangrijk de volgende definities en concepten met betrekking tot het pneumatisch systeem van het voertuig te kennen. Persluchtketel Een drukketel met perslucht. Wordt gebruikt in het

Nadere informatie

BEREKENINGEN TEN BEHOEVE VAN DE OPBOUW 2

BEREKENINGEN TEN BEHOEVE VAN DE OPBOUW 2 Inhoud BEREKENINGEN TEN BEHOEVE VAN DE OPBOUW... 2 BEREKENINGSPRINCIPES... 3 LADINGOPTIMALISERING... 6 BEREKENINGSVOORBEELDEN... 7 Voorbeeld 1 4x2 Twee-assige trekker... 7 Voorbeeld 2 6x4 Drie-assige trekker...

Nadere informatie

Brandstofkoeler aansluiten en luchtinlaat koeling verbeteren

Brandstofkoeler aansluiten en luchtinlaat koeling verbeteren Algemene informatie over de behoefte aan een brandstofkoeler Algemene informatie over de behoefte aan een brandstofkoeler Wanneer voertuigen met HPI- en PDE-systemen stationair worden gebruikt met een

Nadere informatie

BELGIE MASSA S EN AFMETINGEN

BELGIE MASSA S EN AFMETINGEN Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs en Logistieke Dienstverleners Fédération Royale Belge des Transporteurs et des Prestataires de Services Logistiques Königlicher belgischer Verband der

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Trekhaak, vast. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Trekhaak, vast. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Instructienr. 31414772 Versie 1.3 Ond. nr. 31454698, 31373543, 31435945 Trekhaak, vast IMG-381926 Volvo Car Corporation Trekhaak, vast- 31414772 - V1.3 Pagina 1 /

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Trekhaak, vast

Installation instructions, accessories. Trekhaak, vast Installation instructions, accessories Instructienr. 31414772 Versie 1.3 Ond. nr. 31454698, 31373543, 31435945 Trekhaak, vast IMG-381926 Volvo Car Corporation Trekhaak, vast- 31414772 - V1.3 Pagina 1 /

Nadere informatie

STIGA VILLA 92 M 107 M

STIGA VILLA 92 M 107 M STIGA VILLA 92 M 107 M 8211-3037-03 1. 2. A C B 3. 4. 5. 6. A+5 A B+5 B 7. 8. 2 9. 10. R L L+R Z X Y 11. 12. W V 3 NEDERLANDS NL SYMBOLEN Op de machine ziet u de volgende symbolen om u eraan te herinneren

Nadere informatie

Activeren van een EK-krachtafnemer via BWS. Algemene informatie. Veiligheidsvoorwaarden. Permanente veiligheidsvoorwaarden

Activeren van een EK-krachtafnemer via BWS. Algemene informatie. Veiligheidsvoorwaarden. Permanente veiligheidsvoorwaarden Algemene informatie Algemene informatie De functie EK-krachtafnemer activeren is bedoeld voor het activeren voor de door het vliegwiel aangedreven krachtafnemer vanaf de bestuurdersplaats en/of vanaf de

Nadere informatie

Regeling rijhoogte. Handmatige rijhoogteregeling. Functies voor rijhoogteregeling via BICT

Regeling rijhoogte. Handmatige rijhoogteregeling. Functies voor rijhoogteregeling via BICT Functies Functies Het is mogelijk om de rijhoogte van voertuigen met luchtvering te verhogen of te verlagen door de hoeveelheid lucht in de luchtbalgen te regelen. De rijhoogteregeling kan bijvoorbeeld

Nadere informatie

Koelvloeistofuitlaat voor externe verwarming. Algemeen

Koelvloeistofuitlaat voor externe verwarming. Algemeen Algemeen Algemeen Koelvloeistof kan worden gebruikt voor het verwarmen van externe elementen. Voorbeelden: gesloten opbouw, kraancabines en gereedschapskisten. Warmte wordt onttrokken aan de stroom in

Nadere informatie

9 Trekkers. Standaard trekker, trekker > PAGINA 312. Lagerverwijderaars > PAGINA 314. Kogelgewrichtstrekker > PAGINA 315

9 Trekkers. Standaard trekker, trekker > PAGINA 312. Lagerverwijderaars > PAGINA 314. Kogelgewrichtstrekker > PAGINA 315 Standaard trekker, trekker > PAGINA 32 Tegensteunen, Slagtrekkers, Lagerverwijderaars > PAGINA 34 Spoorstangeindverwijderaars, Kogelgewrichtstrekker > PAGINA 35 STAHLWILLE 2 Doordacht geconstrueerd, in

Nadere informatie

Carrosserie-interface. Beschrijving. Carrosserie-interface. BCI (Bodywork Communication Interface)

Carrosserie-interface. Beschrijving. Carrosserie-interface. BCI (Bodywork Communication Interface) Beschrijving Beschrijving Carrosserie-interface Het elektrische systeem van Scania voertuigen is gebaseerd op een aantal regeleenheden die onderling communiceren via een gemeenschappelijk netwerk. Om gebruik

Nadere informatie

ZEKEREN VAN MACHINES EN MATERIEEL

ZEKEREN VAN MACHINES EN MATERIEEL ZEKEREN VAN MACHINES EN MATERIEEL Het vastzetten van de machines en materieel is van groot belang voor veilig transport. Als de lading niet goed vast zit ontstaan gemakkelijk ongevallen door losschietende

Nadere informatie

MOTORCODE - CARROSSERIEVERSIE

MOTORCODE - CARROSSERIEVERSIE F I A T D U C A T O 2. 0 M u l t i j e t 2 E u r o 6 MOTORCODE - CARROSSERIEVERSIE Versie Motorcode 250A2000 De volgende carrosserieversiecode en sleutel zijn een voorbeeld dat voor alle carrosserieversiecodes

Nadere informatie

Deze omzendbrief is bestemd voor de overheden die over een brandweerkorps beschikken.

Deze omzendbrief is bestemd voor de overheden die over een brandweerkorps beschikken. MINISTERIËLE OMZENDBRIEF VAN 8 APRIL 2008 BETREFFENDE DE STANDAARDISERING VAN DE CONTAINERSLEDES DIE BESTEMD ZIJN VOOR DE OPENBARE BRANDWEER EN DE CIVIELE BESCHERMING. (B.S. 11.06.2008) Federale Overheidsdienst

Nadere informatie

NOx-sensor verplaatsen. Algemene informatie. NOx-sensor verplaatsen bij andere uitlaatpijpen

NOx-sensor verplaatsen. Algemene informatie. NOx-sensor verplaatsen bij andere uitlaatpijpen Bij voertuigen met het SCR-emissieregelsysteem (Selective Catalytic Reduction) en een verticale uitlaatpijp is het soms nodig om de NOx-sensor te verplaatsen om zo ruimte te maken voor carrosserieonderdelen,

Nadere informatie

Kart Afstellingen. Uit- spoor en toe- spoor

Kart Afstellingen. Uit- spoor en toe- spoor Kart Afstellingen Een goed afgesteld kart chassis is een van de belangrijkste vereisten om snelle tijden te kunnen rijden. Een goede stuurmanskunst, banden met veel grip en een perfect afgestelde motor

Nadere informatie

SCANIA BOUWVOERTUIGEN. Robuust, sterk en flexibel

SCANIA BOUWVOERTUIGEN. Robuust, sterk en flexibel SCANIA BOUWVOERTUIGEN Robuust, sterk en flexibel SCANIA BOUWVOERTUIGEN Klaar voor het zware werk. Op zwaar terrein. Bij Scania stellen we alles in het werk om met onze ervaring en expertise de krachtigste

Nadere informatie

Installatiehandleiding L.412.C.M

Installatiehandleiding L.412.C.M Hulpluchtvering Installatiehandleiding Mercedes Benz Sprinter 408D 416CDI (1995 2006) Volkswagen LT 46 (1995 2006) December 2008 1. Voorwoord Dit set hulpluchtvering is speciaal ontwikkeld voor de Mercedes

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Trekhaak, inklapbaar. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 40

Installation instructions, accessories. Trekhaak, inklapbaar. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 40 Installation instructions, accessories Instructienr. 31408663 Versie 1.4 Ond. nr. 31664221, 31470787 Trekhaak, inklapbaar Volvo Car Corporation Trekhaak, inklapbaar- 31408663 - V1.4 Pagina 1 / 40 Materiaal

Nadere informatie

Op 19 mei 2015 werd de volgende opdracht gegund : Bestek nr. II/MAT/A26-329-13 - Perceel 1 Geldigheid van de opdracht tot 18-05-2019 Hulpdienst van : HAAKARMVOERTUIG ZONDER KRAAN LEVERANCIER: Scania Belgium

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Niveauregeling. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 17

Installation instructions, accessories. Niveauregeling. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 17 Installation instructions, accessories Instructienr. 8685630 Versie 1.1 Ond. nr. 8685627 Niveauregeling Volvo Car Corporation Niveauregeling- 8685630 - V1.1 Pagina 1 / 17 Uitrusting A0000162 A0000161 A0000197

Nadere informatie

---.'fl --_- ==::=E. Kranen. 400 series. 600 t/m 95 series. Fig.213. Fig.215. Fig.214 Fig. 216. Fig. 211. Fig. 212

---.'fl --_- ==::=E. Kranen. 400 series. 600 t/m 95 series. Fig.213. Fig.215. Fig.214 Fig. 216. Fig. 211. Fig. 212 :j'-j1_:4 Kranen De "voertuig-opbouwmatrix" in hoofdstuk 7 geeft een overzicht van de opbouwen die mogelijk zijn op de verschillende voertuigen met verschillende wielbases en verschillende asconf iguraties.

Nadere informatie

HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de voorremmen. VERVANGING VAN EEN REMTROMMEL

HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de voorremmen. VERVANGING VAN EEN REMTROMMEL HANDELING Nr. H78.451-1: Werkzaamheden aan de voorremmen. 1 VERVANGING VAN EEN REMTROMMEL NB: Met ingang van februari 1967, zijn de remtrommels van een ander materiaal gemaakt. Het is noodzakelijk om twee

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Stuurwiel, leer. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Stuurwiel, leer. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Instructienr. 30756608 Versie 1.2 Ond. nr. 30756607, 30756606, 31316446 Stuurwiel, leer IMG-339612 Volvo Car Corporation Stuurwiel, leer- 30756608 - V1.2 Pagina 1

Nadere informatie

Activeren voetplaat volgens EN Functie

Activeren voetplaat volgens EN Functie De functie is een klantoptie voor vuilniswagens met een voetplaat. Als de voetplaat wordt geactiveerd aan de hand van deze beschrijving, beschermt de functie personeel op de voetplaat. De functie voldoet

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Afneembare trekhaak. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 15 D

Installation instructions, accessories. Afneembare trekhaak. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 15 D Installation instructions, accessories Instructienr. 9172295 Versie 1.2 Ond. nr. 30664104, 30664110 Afneembare trekhaak EU D8901067 Volvo Car Corporation Afneembare trekhaak- 9172295 - V1.2 Pagina 1 /

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Gaasbakken

Gebruiksaanwijzing Gaasbakken Gebruiksaanwijzing Gaasbakken Augustus 2013 001_NL Gebruiksvoorschrift F1 F2 F3 Er bestaan drie uitvoeringen gaasbakken. De 4983 heeft een verhoogde bodem. De 4980 en de 4984 hebben een verstevigde bodem

Nadere informatie

STIGA PARK 107 M HD 8211-3042-02

STIGA PARK 107 M HD 8211-3042-02 STIGA PARK 107 M HD 8211-3042-02 S SVENSKA 1 2 3 4 5 7 A B 6 SVENSKA 8 9 X Z S Y W V 10 NEDERLANDS NL SYMBOLEN Op de machine ziet u de volgende symbolen om u eraan te herinneren dat voorzichtigheid en

Nadere informatie

Krachtafnemers voor toepassingen. Algemene informatie

Krachtafnemers voor toepassingen. Algemene informatie Algemene informatie Afhankelijk van de gebruikte carrosserie-uitrusting en systemen kunnen verschillende soorten krachtafnemers worden gebruikt. Dit document geeft voorbeelden van verschillende krachtafnemers

Nadere informatie

Saab. 900 Montagerichtlijn MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault. Ski-/snowboardhouder

Saab. 900 Montagerichtlijn MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault. Ski-/snowboardhouder SCdefault 900 Montagerichtlijn SITdefault Ski-/snowboardhouder MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No.

Nadere informatie

ACHTERVLEUGEL VAN DE RACECARROSSERIE

ACHTERVLEUGEL VAN DE RACECARROSSERIE ACHTERVLEUGEL VAN DE RACECARROSSERIE TIJDENS DEZE MONTAGESESSIE MONTEER JE DE ACHTERVLEUGEL VOOR DE RACECARROSSERIE VAN JE RB7. HIJ IS BIJZONDER STEVIG EN KAN DE BELASTINGEN VAN EEN RC-CAR MOEITELOOS AAN.

Nadere informatie

Opmerkingen. Installatievoorbereiding. De vaatwasmachine aanzetten

Opmerkingen. Installatievoorbereiding. De vaatwasmachine aanzetten 3 Opmerkingen Lees deze handleiding zorgvuldig, voordat u de installatie uitvoert. Dit stelt u in staat, de watertoe- en -afvoeren, evenals de stroomaansluiting te begrijpen en een optimale positie te

Nadere informatie

STIGA PARK 92 M 107 M

STIGA PARK 92 M 107 M STIGA PARK 92 M 107 M 8211-3036-06 1. Park -1993 5. 2. Park -1993 6. 3. Park -1993 7. 4. Park -1993 8. 9. 13. 10. 14. R 11. L 15. Z X A+5 A B+5 B Y W 12. 16. V L+R NL NEDERLANDS SYMBOLEN Op de machine

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Stuurwiel. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden

Installation instructions, accessories. Stuurwiel. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden Installation instructions, accessories Instructienr. Versie 30756984 1.3 Ond. nr. 31401809, 31401808, 31401804, 31401803, 31369837, 31369836, 31369841, 31369835, 31369834, 31369833, 30756617, 30756616,

Nadere informatie

Onderhoud aan accu's. Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING!

Onderhoud aan accu's. Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING! Algemene informatie over onderhoud aan accu's Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING! De accu's bevatten bijtend zuur. De werkzaamheden moeten daarom met de grootste zorg en met geschikte

Nadere informatie

Opties aan buitenzijde van cabine

Opties aan buitenzijde van cabine Verschillende aan de buitenzijde van de cabine aangebrachte opties kunnen worden besteld. De volgende componenten zijn beschikbaar: Dakrails Dakrek Dakspoiler Zijluchtgeleideplaat Luchthoorn Klimaatsysteem

Nadere informatie

Activering krachtafnemer automatische transmissie

Activering krachtafnemer automatische transmissie Functie Functie De functie is bedoeld voor het activeren van de krachtafnemer vanaf de bestuurdersplaats en van buiten de cabine. De krachtafnemer wordt geregeld door de BCI-regeleenheid (communicatie-interface

Nadere informatie

Uitbreidingseenheden installeren. Algemeen. BCI-uitbreidingseenheden

Uitbreidingseenheden installeren. Algemeen. BCI-uitbreidingseenheden Algemeen Algemeen C493 2 190 281 2 204 973 Het BWE-systeem (elektrisch systeem carrosserie) kan worden uitgebreid met uitbreidingseenheden als meer ingangen en uitgangen nodig zijn dan de BCI-regeleenheid

Nadere informatie

Aansluiten van extra contourverlichting. Beschrijving. Activering

Aansluiten van extra contourverlichting. Beschrijving. Activering Beschrijving Beschrijving Contourverlichting kan op verschillende manieren worden aangesloten afhankelijk van het feit of het voertuig af fabriek geleverd is met de voorbereiding hiervoor: Aan alle voertuigen

Nadere informatie

Chassis, assen en velgen overspuiten. Algemene informatie over lakken. Speciale informatie voor gasvoertuigen BELANGRIJK!

Chassis, assen en velgen overspuiten. Algemene informatie over lakken. Speciale informatie voor gasvoertuigen BELANGRIJK! Algemene informatie over lakken Algemene informatie over lakken BELANGRIJK! Scania adviseert om onderdelen die gemaakt zijn van zachte en flexibele materialen, niet te lakken. Voorbeelden hiervan zijn

Nadere informatie

Veel gestelde vragen bij examen E bij B

Veel gestelde vragen bij examen E bij B Veel gestelde vragen bij examen E bij B 0. Waar gaan we mee rijden 1. Hoe kan je laten zien dat we deze aanhangwagen met deze auto mogen trekken? 2. Hoe weet je dat de aanhangwagen geremd is? 3. Volgens

Nadere informatie

MECHRON HEt 4 X 4 werkpaard

MECHRON HEt 4 X 4 werkpaard Kioti Mechron, wat gaan we doen vandaag? MECHRON HET 4 X 4 WERKPAARD Dit is de alleskunner, de Kioti Mechron. Hij staat klaar om je mee te nemen waar jij maar wil. De Mechron is de transporter van een

Nadere informatie

Ombouwen van de LGB Stainz van analoog naar digitaal.

Ombouwen van de LGB Stainz van analoog naar digitaal. Ombouwen van de LGB Stainz van analoog naar digitaal. van analoog naar digitaal, een handleiding die u stap voor stap laat zien dat ook u een lastige loc kunt ombouwen. Waarschijnlijk uw eerste trein liefde.

Nadere informatie

BELGIE MASSA S EN AFMETINGEN

BELGIE MASSA S EN AFMETINGEN Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs en Logistieke Dienstverleners Fédération Royale Belge des Transporteurs et des Prestataires de Services Logistiques Königlicher belgischer Verband der

Nadere informatie

Saab 9-5. 900 Montagerichtlijn MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault.

Saab 9-5. 900 Montagerichtlijn MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault. SCdefault 900 Montagerichtlijn SITdefault Skibox MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces 400

Nadere informatie

Activering EK-krachtafnemer. Algemene informatie

Activering EK-krachtafnemer. Algemene informatie Algemene informatie EK-krachtafnemers worden mechanisch aangedreven door het vliegwiel. Algemene informatie Informatie over hoe krachtafnemers kunnen worden gecombineerd vindt u in het document Krachtafnemercombinaties.

Nadere informatie

Tech Card - TechBot 4 TechBot 4 is een waar genie! Zet een parcours uit en kijk of je hem kunt programmeren om de obstakels te vermijden.

Tech Card - TechBot 4 TechBot 4 is een waar genie! Zet een parcours uit en kijk of je hem kunt programmeren om de obstakels te vermijden. 204.770 Tech Card - TechBot 4 TechBot 4 is een waar genie! Zet een parcours uit en kijk of je hem kunt programmeren om de obstakels te vermijden. Stuklijst: 1 x basis 3 x wiel, ø 50 mm 3 x wiel, ø 30 mm

Nadere informatie

CARROSSERIE LEMEIRE BVBA ( ) VOORSTELLING AANHANGWAGEN KG MET EU-TYPEGOEDKEURING E6*2007/46*0104*00

CARROSSERIE LEMEIRE BVBA ( ) VOORSTELLING AANHANGWAGEN KG MET EU-TYPEGOEDKEURING E6*2007/46*0104*00 (052 47 05 48) VOORSTELLING AANHANGWAGEN 12.000KG MET EU-TYPEGOEDKEURING E6*2007/46*0104*00 Pagina 1 VOORSTELLING AANHANGWAGEN 12.000kg - LEMEIRE R.A.12000 (LAGE VLOER CHASSIS met schijfremmen) e6*2007/46*0104*00

Nadere informatie

A. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN:

A. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN: Zonnerover A. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN: 1. Voortdurende begeleiding en hulp van een volwassene vereist. 2. Bestemd voor kinderen vanaf 8 jaar. 3. Deze set en het eindproduct bevatten kleine onderdelen

Nadere informatie

Chassis, assen en velgen overspuiten. Algemene informatie over lakken. Speciale informatie voor gasvoertuigen BELANGRIJK!

Chassis, assen en velgen overspuiten. Algemene informatie over lakken. Speciale informatie voor gasvoertuigen BELANGRIJK! Algemene informatie over lakken Algemene informatie over lakken BELANGRIJK! Scania adviseert om onderdelen die gemaakt zijn van zachte en flexibele materialen, niet te lakken. Voorbeelden hiervan zijn

Nadere informatie

Koelvloeistofuitlaat voor externe verwarming. Algemeen

Koelvloeistofuitlaat voor externe verwarming. Algemeen Koelvloeistof kan worden gebruikt voor het verwarmen van externe elementen. Voorbeelden: gesloten opbouw, kraancabines en gereedschapskisten. Warmte wordt onttrokken aan de stroom in het cilinderblok en

Nadere informatie

STIGA VILLA 85 M

STIGA VILLA 85 M STIGA VILLA 85 M 8211-3039-01 1. 2. A B 3. 4. 5. 6. 7. 8. 2 R L 9. 10. Z X V W Y 11. 3 NL NEDERLANDS SYMBOLEN Op de machine ziet u de volgende symbolen om u eraan te herinneren dat voorzichtigheid en oplettendheid

Nadere informatie