Trekeenheden. Algemene informatie over trekeenheden PGRT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Trekeenheden. Algemene informatie over trekeenheden PGRT"

Transcriptie

1 Algemene informatie over trekeenheden Algemene informatie over trekeenheden Een trekeenheid is een collectieve term voor een of meer componenten waarmee het voertuig moet zijn uitgerust om een volgwagen te kunnen trekken. Het doel van de trekeenheid is, de trekkracht van het voertuig op de volgwagen over te brengen. Een trekeenheid is gewoonlijk een van de volgende componenten: Draagbalk met volgwagenkoppeling Sleepstang Koppelschotel Meer informatie over trekeenheden vindt u in het document Aanpassingen achterzijde. Meer informatie over koppelschotels vindt u in het document Specificatie van koppelschotels. 08:10-01 Uitgave 5.2 nl-nl 1 (17)

2 Algemene informatie over trekeenheden Een trekeenheid kiezen Selecteer een trekeenheid en neem de drie volgende aspecten in acht: Type volgwagen Brutogewicht volgwagen Bedrijfsomstandigheden Het maximale gewicht van de volgwagen wordt beperkt door een aantal factoren, waaronder: Prestaties volgwagenkoppeling Maximaal treingewicht aanbevolen voor de versnellingsbak en het differentieel onder de specifieke bedrijfsomstandigheden Het aantal assen met parkeerrem 1 Dynamische rijeigenschappen van de voertuigcombinatie Tractie van de voertuigcombinatie 1. Wanneer het aantal assen met parkeerrem het toelaatbare totaal beladen treingewicht beperkt tot minder dan 60 ton, dan wordt dit gespecificeerd op het certificaat van de fabrikant. 08:10-01 Uitgave 5.2 nl-nl 2 (17)

3 Draagbalk met volgwagenkoppeling Draagbalk met volgwagenkoppeling 1 2 Draagbalken Een draagbalk kan op een van de volgende manieren worden aangebracht: 1. Centraal gemonteerd 2. Gedeeltelijk onderliggend 3. Volledig onderliggend en laag onderliggend 4. Aangepast voor korte koppeling De draagbalk wordt afgemeten om de belastingen te weerstaan die voorkomen tijdens bediening van een voertuigcombinatie met D-, D c -, V- en S-waarden die de maximale waarden voor de draagbalk niet overschrijden. Berekenen van de D-, D c -, V- en S-waarden wordt verderop in dit document beschreven. De toegestane combinaties van maximale D-, D c -, V- en S-waarden staan aangegeven op het typeplaatje van de draagbalk. 3 4 BELANGRIJK! Het is niet toegestaan te boren of te lassen in de eindplaten en de draagbalken aangezien deze aan hoge dynamische spanningen worden blootgesteld en het gecertificeerde componenten zijn. N.B.: Het is niet toegestaan het typeplaatje af te dekken of te overlakken. Het certificaat is slechts geldig als de informatie zichtbaar is :10-01 Uitgave 5.2 nl-nl 3 (17)

4 Draagbalk met volgwagenkoppeling Voor het bevestigen van de draagbalk: Volg de instructies van de fabrikant voor het bevestigen van de draagbalk en de eindplaten. Controleer of de overhang achter van de vrachtwagen is aangebracht met het correcte aantal dwarsliggers en de eindbalk. Breng de draagbalk of eindplaten met behulp van boutverbindingen in het chassisframe aan. Als afmeting L groter is dan 100 mm (zie schema), dan moet de achteroverbouw worden versterkt met een X-stang in het subframe of een torsiestijve eindbalk in het chassisframe. N.B.: De draagbalk moet worden gepositioneerd met een opening (minimaal 1 mm) ten opzichte van de chassisframeflens. L H Volgwagenkoppelinghoogte ten opzichte van bovenzijde chassis (H) Meer informatie over de overhang achter vindt u in het document Verstevigingen. 08:10-01 Uitgave 5.2 nl-nl 4 (17)

5 Draagbalk met volgwagenkoppeling Productieperiode voertuig Productielocatie Chassisserienummer Södertälje Zwolle Angers São Bernardo do Campo Positie draagbalk Centraal gemonteerd Gedeeltelijk onderliggend Volledig onderliggend Hoogte, H 167 mm 267 mm 364 mm 420 mm 480 mm Productieperiode voertuig Productielocatie Chassisserienummer Södertälje Zwolle Angers São Bernardo do Campo Positie draagbalk Centraal gemonteerd Hoogte, H 159 mm 08:10-01 Uitgave 5.2 nl-nl 5 (17)

6 Draagbalk met volgwagenkoppeling Positie draagbalk Gedeeltelijk onderliggend Volledig onderliggend Hoogte, H 279 mm 369 mm 08:10-01 Uitgave 5.2 nl-nl 6 (17)

7 Draagbalk met volgwagenkoppeling Volgwagenkoppeling De volgwagenkoppeling wordt net als de draagbalk afgemeten om de belastingen te weerstaan die voorkomen tijdens bediening van een vrachtwagen-/volgwagencombinatie met D-, D c -, V- en S-waarden die de maximale waarden voor de volgwagenkoppeling niet overschrijden. Toegestane combinaties van maximale D-, D c -, V- en S-waarden omvatten de laagste aangegeven waarden voor de volgwagenkoppeling en de draagbalk voor de betreffende D-, D c -, V- en S-waarde Voorbeeld van volgwagenkoppeling. 08:10-01 Uitgave 5.2 nl-nl 7 (17)

8 Sleepstang Sleepstang Sleepstangen kunnen bij vrachtwagens zonder volgwagenkoppeling worden gebruikt voor de volgende doeleinden: Tijdelijk trekken Vastzittend voertuig lostrekken Rangeren van vrachtwagens en volgwagens De sleepstang is gedimensioneerd voor een maximale D- of D c -waarde N.B.: Een sleepstang mag niet als de enige balk aan het frame-uiteinde worden gebruikt. Meer informatie over het aanbrengen van de sleepstang vindt u in het gedeelte Aanpassingen achterzijde. 08:10-01 Uitgave 5.2 nl-nl 8 (17)

9 Aanbrengen van onderliggende draagbalk en onderdoorrijdbeveiliging Aanbrengen van onderliggende draagbalk en onderdoorrijdbeveiliging 1 Onderliggende draagbalken gecombineerd met onderdoorrijdbeveiliging zijn aangebracht voor transport en levering en moeten definitief worden gemonteerd door de carrosseriebouwer. 1. Maak de eindplaten van het frame los. 2. Draai de eindplaten 90º naar beneden. 3. Borg de eindplaten op de correcte afstand van het frame-uiteinde. Zie hieronder voor aanbrengen afhankelijk van het type eindplaat en draagbalk. Maak de eindplaten los en draai deze 90º naar beneden N.B.: De draagbalk wordt definitief gemonteerd, ook als de eindplaten tijdelijk zijn gemonteerd. 3 BELANGRIJK! Alle bouten en moeren moeten worden vervangen tijdens de definitieve montage van de tijdelijk gemonteerde draagbalken, onderdoorrijdbeveiliging en eindbalken. Zorg ervoor het juiste aantal bouten en moeren aan te brengen Borg de eindplaten aan de hand van de instructies. 08:10-01 Uitgave 5.2 nl-nl 9 (17)

10 Aanbrengen van onderliggende draagbalk en onderdoorrijdbeveiliging Eindplaat aanbrengen Productieperiode voertuig Productielocatie Chassisserienummer Södertälje Zwolle Angers São Bernardo do Campo Bij het aanbrengen van een eindplaat geldt het volgende: Aanhaalmoment (M14) 135 ± 20 Nm, aanhalen onder hoek van 60 ± 10 De boutverbindingen moeten bestaan uit 10.9 bouten met volledige schroefdraad en borgmoeren van klasse 10. N.B.: Controleer de montage na km. 1 Lange eindplaat voor montage met DB7A. Gebruik 12 x M14 bouten aan iedere zijde. 2 Korte eindplaat voor montage met DB5A/ DB7A/alleen RUP 3 Lange eindplaat voor montage met DB5A/ DB7A/alleen RUP Gebruik 6 x M14 bouten aan iedere zijde. Gebruik 9 x M14 bouten aan iedere zijde 4 Lange eindplaat voor montage met DB7A. Gebruik 9 x M14 bouten aan iedere zijde Meer informatie over maten vindt u in het document Onderdoorrijdbeveiliging, achter. 08:10-01 Uitgave 5.2 nl-nl 10 (17)

11 Aanbrengen van onderliggende draagbalk en onderdoorrijdbeveiliging Productieperiode voertuig Productielocatie Chassisserienummer Södertälje Zwolle Angers São Bernardo do Campo Bij het aanbrengen van een eindplaat geldt het volgende: Aanhaalmoment (M16) 275 Nm ± 15% De boutverbindingen moeten bestaan uit 10.9 bouten met volledige schroefdraad en borgmoeren van klasse 10. N.B.: Controleer de montage na km Korte eindplaat van Gebruik 4 x M16 bouten aan iedere zijde Scania 2 Lange eindplaat van Gebruik 6 x M16 bouten aan iedere zijde Scania 3 Eindplaatset DB35V Gebruik 8 x M16 bouten aan iedere zijde Breng de bouten aan in de bovenste en onderste rij openingen op de eindplaat. 4 Eindplaatset DB75V Gebruik 10 x M16 bouten aan iedere zijde Breng de bouten aan in de bovenste en onderste rij openingen op de eindplaat :10-01 Uitgave 5.2 nl-nl 11 (17)

12 Aanbrengen van onderliggende draagbalk en onderdoorrijdbeveiliging Technische wettelijke vereisten Het positioneren van de onderdoorrijdbeveiliging wordt gedekt door certificaten die door Scania worden afgeleverd. Voor de geldigheid van deze certificaten wordt de positie van de onderdoorrijdbeveiliging geregeld door bepaalde technische wettelijke vereisten. 08:10-01 Uitgave 5.2 nl-nl 12 (17)

13 Eindbalk Eindbalk Een vrachtwagen met een gedeeltelijk of geheel onderliggende draagbalk of zonder draagbalk kan worden geleverd zonder eindbalk als de carrosseriebouwer een eindbalk moet aanbrengen die niet van Scania is. Als het voertuig moet worden uitgerust met een eindbalk die niet van Scania is, breng deze dan als volgt aan: Bij voertuigen met een volledig of laag onderliggende draagbalk moet het voorste fixeergat 100 mm (bij voertuigen tot en met : 47 mm) voor het eerste fixeergat van de draagbalk liggen. Meer informatie over eindbalken vindt u in het document Aanpassingen achterzijde. N.B.: Voor volledig onderliggende draagbalken kunnen torsiestijve eindbalken worden besteld. Aanbevelingen Bestel een vrachtwagen zonder eindbalk in de volgende gevallen: Als het frame-uiteinde wordt belast met zware ladingen, is een extra stijf frameuiteinde nodig. Breng als onderdeel van de opbouw een verstevigde eindbalk aan in combinatie met een gedeeltelijk of volledig onderliggende draagbalk of zonder draagbalk. Bijvoorbeeld, kiepwagens en houttransporters. Als het frame moet worden ingekort in samenhang met de opbouw Bestel een vrachtwagen met een eindbalk in de volgende gevallen: Als het frame-uiteinde niet wordt belast met zware ladingen. Gecombineerd met een gedeeltelijk of volledig onderliggende draagbalk of zonder draagbalk. De draagbalk werkt als een eindbalk voor centraal gemonteerde draagbalken. Een eindbalk in combinatie met een gedeeltelijk of volledig onderliggende draagbalk :10-01 Uitgave 5.2 nl-nl 13 (17)

14 Eindbalk BELANGRIJK! Breng een eindbalk aan waarvan de afmetingen gelijk zijn aan de afmetingen van de originele eindbalk van Scania of die nog steviger is. Gebeurt dit niet, dan is het certificaat van de draagbalk niet geldig. De originele Scania eindbalk kan af fabriek worden besteld. Neem contact op met een Scania dealer voor meer informatie. Eindbalk Artikelnummer Chassis F950, F957, F Chassis F Frame F Torsiestijve eindbalk Torsiestijve eindbalk. 08:10-01 Uitgave 5.2 nl-nl 14 (17)

15 Belastingswaarden Belastingswaarden De waarden D, D c, V en S zijn ontleend aan de EU-richtlijn 94/20/EC en worden gebruikt bij het dimensioneren van de trekeenheid. Dimensioneren Bij de dimensionering van trekeenheden moet de volledige keten onderdelen die de trekeenheid vormt over D-, D c -, V- en S-waarden beschikken die niet onder de waarden komen die voor de vrachtwagen-/volgwagencombinatie zijn berekend. D-waarde Geldt voor volgwagens met een scharnierende draagbalk: De D-waarde omschrijft een theoretische horizontale referentiekracht voor trekeenheden voor krachten in de lengterichting van het voertuig. De D-waarde geldt voor volgwagens met een scharnierende draagbalk. D=g T R T+R (kn) T R T R g = Maximaal totaalgewicht van trekkend voertuig in ton = Maximum totaalgewicht van volgwagen in ton = Zwaartekracht (9,81 m/s²) 08:10-01 Uitgave 5.2 nl-nl 15 (17)

16 Belastingswaarden D c -waarde Geldt voor volgwagens met starre draagbalk: De D c -waarde omschrijft een theoretische horizontale referentiekracht voor trekeenheden voor krachten in de lengterichting van het voertuig. De D c -waarde geldt voor volgwagens. S D c =g T C T+C (kn) T C T = Het totaal van het maximale totaalgewicht van het trekkende voertuig en de verticale statische maximale belasting die de volgwagen overbrengt op de volgwagenkoppeling (S-waarde) in ton. C = Het totaal van de maximale asdruk van de volgwagen in ton. g = Zwaartekracht (9,81 m/s²) S-waarde Geldt voor volgwagens met starre draagbalk: De S-waarde definieert de verticale statische belasting die de volgwagen onder statische omstandigheden overbrengt op het trekkende voertuig. De S-waarde wordt gemeten aan het verbindingspunt. L m S= A m (ton) L S A = Asdruk in ton m = Afstand tussen middelpunt van assen en zwaartepunt in meter L = Afstand tussen middelpunt van sleepoog en middelpunt van assen in meter 08:10-01 Uitgave 5.2 nl-nl 16 (17)

17 Belastingswaarden V-waarde Geldt voor volgwagens met starre draagbalk: De V-waarde omschrijft een theoretische verticale referentiekracht voor trekeenheden voor krachten in verticale richting. De V-waarde geldt voor de verbinding tussen trekkende voertuigen en volgwagens. L V=a X 2 C L 2 (kn) X = Lengte van laadruimte van volgwagen in meter L = Theoretische lengte van draagbalk in meter C = Het totaal van de maximale asdruk van de volgwagen in ton a = Gelijkwaardige verticale versnelling bij het verbindingspunt (afhankelijk van het veertype van het trekkende voertuig) a 1 = 1,8 m/s² voor vrachtwagens met luchtvering a 2 = 2,4 m/s 2 voor vrachtwagens met bladvering 08:10-01 Uitgave 5.2 nl-nl 17 (17)

Achteroverbouw wijzigen. Algemene informatie over het wijzigen van de achteroverbouw. Aanpassing in de fabriek. Reserveonderdelen

Achteroverbouw wijzigen. Algemene informatie over het wijzigen van de achteroverbouw. Aanpassing in de fabriek. Reserveonderdelen Algemene informatie over het wijzigen van de achteroverbouw Algemene informatie over het wijzigen van de achteroverbouw Aanpassing in de fabriek Een aangepaste achteroverbouw kan in de meeste gevallen

Nadere informatie

Trekkende voertuigen. Aanbevelingen. Wielbasis

Trekkende voertuigen. Aanbevelingen. Wielbasis Algemene informatie over trekkende voertuigen Algemene informatie over trekkende voertuigen Trekkende voertuigen zijn bedoeld voor het trekken van aanhangers en zijn daarom uitgerust met een koppelschotel

Nadere informatie

Trekkende voertuigen BELANGRIJK!

Trekkende voertuigen BELANGRIJK! Algemene informatie Algemene informatie Trekkende voertuigen zijn bedoeld om een aanhanger te trekken. Voorbeelden van veel gebruikte aanhangers: Boxoplegger Machine-oplegger Volgwagen met kiepbak De instructies

Nadere informatie

Achterlichten. Uitvoering

Achterlichten. Uitvoering Afhankelijk van de specificatie van het voertuig bij de bestelling, wordt het voertuig geleverd met een van de volgende achterlichten: Neem contact op met een Scania dealer voor meer informatie. Compacte

Nadere informatie

Extra achterlichten. Algemene informatie over het aansluiten van extra achterlichten. Achterlichten PGRT

Extra achterlichten. Algemene informatie over het aansluiten van extra achterlichten. Achterlichten PGRT 341 722 340 905 341 740 PGRT Algemene informatie over het aansluiten van extra achterlichten Algemene informatie over het aansluiten van extra achterlichten Achterlichten Er zijn 3 achterlichttypen: Compacte

Nadere informatie

Krachten en bewegingen. Definities. Torsiesoepele carrosserie

Krachten en bewegingen. Definities. Torsiesoepele carrosserie Algemene informatie over krachten en bewegingen Algemene informatie over krachten en bewegingen Het chassisframe wordt aan krachten in verschillende richtingen blootgesteld afhankelijk van de manier van

Nadere informatie

Vrachtwagens voor wissellaadbakken. Algemene informatie over vrachtwagens voor wissellaadbakken

Vrachtwagens voor wissellaadbakken. Algemene informatie over vrachtwagens voor wissellaadbakken Algemene informatie over vrachtwagens voor wissellaadbakken Algemene informatie over vrachtwagens voor wissellaadbakken Vrachtwagens voor wissellaadbakken worden gebruikt om snel de lastdrager te kunnen

Nadere informatie

C494 Stekker voor kabelboom van cabine naar frame

C494 Stekker voor kabelboom van cabine naar frame is een 21-pens stekker die de carrosseriebouwer toegang geeft tot een aantal signalen en functies afhankelijk van de voertuigconfiguratie. Informatie over aansluiting van de stekker op de DIN-stekkers

Nadere informatie

Centrale elektrische eenheid. Centrale elektrische eenheid

Centrale elektrische eenheid. Centrale elektrische eenheid De centrale elektrische eenheid bevindt zich aan de passagierszijde, onder het opbergvak in het instrumentenpaneel. Open deze als volgt: 1. Open het luik voor het opbergvak in het instrumentenpaneel. Het

Nadere informatie

Opbouw hulpchassis. Algemene informatie. Het hulpchassis kan voor de volgende doeleinden worden gebruikt:

Opbouw hulpchassis. Algemene informatie. Het hulpchassis kan voor de volgende doeleinden worden gebruikt: Het hulpchassis kan voor de volgende doeleinden worden gebruikt: Voor een gelijkmatige verdeling van de lading over het chassisframe Voor speling van de wielen en andere onderdelen die boven het frame

Nadere informatie

Algemene informatie over de console en stekkers van de carrosserie

Algemene informatie over de console en stekkers van de carrosserie Carrosserieconsole en stekkers Carrosserieconsole en stekkers De console is een paneelgedeelte die functioneert als een steun voor stekkers bedoeld voor functies. De stekkers verbinden twee kabelbomen.

Nadere informatie

Aarden en voeding. Aarden op chassisframe BELANGRIJK!

Aarden en voeding. Aarden op chassisframe BELANGRIJK! Voer alle aarding van de carrosserie op het chassisframe uit op de linker langsbalk van het frame. Aarden op de rechter langsbalk van het frame leidt tot spanningsverliezen, omdat de minpool van de accu

Nadere informatie

Berekeningen aslasten. Algemene informatie over berekeningen m.b.t. aslasten

Berekeningen aslasten. Algemene informatie over berekeningen m.b.t. aslasten Algemene informatie over berekeningen m.b.t. aslasten Voor alle typen transportwerk waarbij vrachtwagens worden gebruikt, moet het vrachtwagenchassis van een opbouw worden voorzien. Het doel van de aslastberekeningen

Nadere informatie

Motortoerentalregeling tijdens kiepen. Achtergrondinformatie

Motortoerentalregeling tijdens kiepen. Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie Om het manoeuvreren met het voertuig te vergemakkelijken wanneer een haakarm of kiepplatform wordt gebruikt, kan het wenselijk zijn om tijdelijk het motortoerental

Nadere informatie

Vrachtwagens met gesloten opbouw. Algemene informatie over vrachtwagens met gesloten opbouw

Vrachtwagens met gesloten opbouw. Algemene informatie over vrachtwagens met gesloten opbouw Algemene informatie over vrachtwagens met gesloten opbouw Algemene informatie over vrachtwagens met gesloten opbouw Een gesloten opbouw wordt gewoonlijk als een torsiestijve constructie beschouwd. Een

Nadere informatie

Zwaailicht. Algemene beschrijving van de werking. Aangebrachte functie activeren

Zwaailicht. Algemene beschrijving van de werking. Aangebrachte functie activeren Algemene beschrijving van de werking Algemene beschrijving van de werking Het zwaailicht kan op verschillende manieren worden aangesloten, afhankelijk van voor welke van de volgende drie klantopties het

Nadere informatie

Uitbreidingseenheden installeren. Algemeen. BCI-uitbreidingseenheden

Uitbreidingseenheden installeren. Algemeen. BCI-uitbreidingseenheden Algemeen Algemeen C493 2 190 281 2 204 973 Het BWE-systeem (elektrisch systeem carrosserie) kan worden uitgebreid met uitbreidingseenheden als meer ingangen en uitgangen nodig zijn dan de BCI-regeleenheid

Nadere informatie

Boutverbindingen. Combinatie van verbindingen op basis van wrijvingskracht

Boutverbindingen. Combinatie van verbindingen op basis van wrijvingskracht Algemene informatie over boutverbindingen Algemene informatie over boutverbindingen Boutverbindingen kunnen worden gemaakt als verbindingen op basis van wrijvingskracht, klemverbindingen of een combinatie

Nadere informatie

Pneumatisch systeem aanpassen. Aanpassings- en ombouwvoorwaarden PGRT BELANGRIJK!

Pneumatisch systeem aanpassen. Aanpassings- en ombouwvoorwaarden PGRT BELANGRIJK! Aanpassings- en ombouwvoorwaarden Aanpassings- en ombouwvoorwaarden BELANGRIJK! De remcircuits mogen niet worden gebruikt voor het aansluiten van extra persluchtketels. Voor ombouw van het remsysteem moet

Nadere informatie

Activeren voetplaat volgens EN Functie

Activeren voetplaat volgens EN Functie De functie is een klantoptie voor vuilniswagens met een voetplaat. Als de voetplaat wordt geactiveerd aan de hand van deze beschrijving, beschermt de functie personeel op de voetplaat. De functie voldoet

Nadere informatie

Voertuigen met verwijderbare opbouw. Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw PGRT

Voertuigen met verwijderbare opbouw. Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw PGRT Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw Algemene informatie over voertuigen met verwijderbare opbouw worden beschouwd als torsiesoepele constructies. Bij voertuig met verwijderbare

Nadere informatie

C489 - Stekker voor standaard functies C489

C489 - Stekker voor standaard functies C489 is een -pens stekker die toegang geeft tot algemene functies in het voertuig. De stekker is bruin en is aangebracht aan de binnenzijde van de carrosseriesteun. 36 37 C34 C493 C59 C449 C447 C494 C34 C60

Nadere informatie

Uitbreidingseenheden installeren. Algemeen. BCI-uitbreidingseenheid. IP-classificatie PGRT

Uitbreidingseenheden installeren. Algemeen. BCI-uitbreidingseenheid. IP-classificatie PGRT 1 4 7 10 13 19 22 25 28 31 34 37 2 38 3 6 9 12 15 21 24 27 30 31 36 39 PGRT Algemeen Algemeen De communicatie tussen het chassis en de carrosserie verloopt via de configureerbare ingangen en uitgangen

Nadere informatie

Aanpassing van Scania componenten en systemen gedekt door certificaten. Algemene informatie

Aanpassing van Scania componenten en systemen gedekt door certificaten. Algemene informatie Algemene informatie Voertuigen en ingebouwde systemen worden gecertificeerd om aan wettelijke vereisten met betrekking tot verkeersveiligheid, milieu-impact enz. te voldoen. Algemene informatie Een component

Nadere informatie

Voorbereiding laadklep

Voorbereiding laadklep Algemene informatie over de voorbereiding Algemene informatie over de voorbereiding Om in de elektrische aansluiting van een laadklep te voorzien, kan de de voorbereidingsset voor de laadklepdraadbundel

Nadere informatie

Activering zoemer op afstand. Beschrijving

Activering zoemer op afstand. Beschrijving Beschrijving Beschrijving De functie Activering zoemer op afstand wordt door de carrosserie-uitrusting gebruikt om de zoemer in het instrumentenpaneel te activeren. Er moet aan de volgende voorwaarde zijn

Nadere informatie

Activering krachtafnemer automatische transmissie

Activering krachtafnemer automatische transmissie Functie Functie De functie is bedoeld voor het activeren van de krachtafnemer vanaf de bestuurdersplaats en van buiten de cabine. De krachtafnemer wordt geregeld door de BCI-regeleenheid (communicatie-interface

Nadere informatie

Aansluiten van extra contourverlichting. Beschrijving. Activering

Aansluiten van extra contourverlichting. Beschrijving. Activering Beschrijving Beschrijving Contourverlichting kan op verschillende manieren worden aangesloten afhankelijk van het feit of het voertuig af fabriek geleverd is met de voorbereiding hiervoor: Aan alle voertuigen

Nadere informatie

Activeren van een EK-krachtafnemer via BWS. Algemene informatie. Veiligheidsvoorwaarden. Permanente veiligheidsvoorwaarden

Activeren van een EK-krachtafnemer via BWS. Algemene informatie. Veiligheidsvoorwaarden. Permanente veiligheidsvoorwaarden Algemene informatie Algemene informatie De functie EK-krachtafnemer activeren is bedoeld voor het activeren voor de door het vliegwiel aangedreven krachtafnemer vanaf de bestuurdersplaats en/of vanaf de

Nadere informatie

Activering van zichtbaarheids- en verlichtingsfuncties op afstand

Activering van zichtbaarheids- en verlichtingsfuncties op afstand Functie Functie De volgende zichtbaarheids- en verlichtingsfuncties kunnen op worden geactiveerd: Meer informatie over verlichting vindt u in de documenten Deactivering van rijverlichting en Wisselend

Nadere informatie

Aanpassen van door Scania gecertificeerde componenten

Aanpassen van door Scania gecertificeerde componenten Algemeen Algemeen Certificering vindt plaats om aan wettelijke vereisten met betrekking tot verkeersveiligheid, milieu-impact enz. te voldoen. Als door Scania gecertificeerde componenten worden aangepast

Nadere informatie

Aansluiting van alarm op voorbereide bekabeling

Aansluiting van alarm op voorbereide bekabeling De alarmregeleenheid heeft aansluitingen die voorbereid af fabriek kunnen worden verkregen om het aansluiten van de volgende functies mogelijk te maken: Bediening van de centrale vergrendeling van de laadruimte

Nadere informatie

Voertuigsnelheid. Beschrijving

Voertuigsnelheid. Beschrijving Beschrijving Beschrijving Bij voertuigen met een tachograaf kan een extra instrument worden aangesloten om de voertuigsnelheid weer te geven. Aansluiting vindt plaats op pen 5 van stekker C7 in de carrosserieconsole.

Nadere informatie

Componenten voor hydraulische uitrusting. Algemeen. Maatregelen vóór het starten van een nieuw hydraulisch systeem

Componenten voor hydraulische uitrusting. Algemeen. Maatregelen vóór het starten van een nieuw hydraulisch systeem Algemeen Algemeen De volgende componenten voor het bedienen van hydraulische uitrusting kunnen af fabriek worden besteld: De volgende componenten zijn beschikbaar: Bedieningshendel Hydraulische olietank

Nadere informatie

Brandrisico en schade met betrekking tot hete componenten

Brandrisico en schade met betrekking tot hete componenten Hete onderdelen Hete onderdelen WAARSCHUWING! De temperatuur in het uitlaatsysteem van een vrachtwagen kan bij hoge werkbelasting oplopen tot meer dan 500 C. Het plaatsen van carrosserie-uitrusting dicht

Nadere informatie

BEREKENINGEN TEN BEHOEVE VAN DE OPBOUW 2

BEREKENINGEN TEN BEHOEVE VAN DE OPBOUW 2 Inhoud BEREKENINGEN TEN BEHOEVE VAN DE OPBOUW... 2 BEREKENINGSPRINCIPES... 3 LADINGOPTIMALISERING... 6 BEREKENINGSVOORBEELDEN... 7 Voorbeeld 1 4x2 Twee-assige trekker... 7 Voorbeeld 2 6x4 Drie-assige trekker...

Nadere informatie

Wettelijke vereisten. Meer informatie over wetten en regelgevingen vindt u in de volgende documenten:

Wettelijke vereisten. Meer informatie over wetten en regelgevingen vindt u in de volgende documenten: Algemene informatie over wetten en regelgevingen De richtlijnen en regelgevingen voor zware voertuigen worden gecoördineerd binnen de EU. Deze worden als wettelijke vereisten toegepast in de EU-lidstaten.

Nadere informatie

Rijwielgedeelte zijspan voor de eerste maal aan de motorfiets koppelen.

Rijwielgedeelte zijspan voor de eerste maal aan de motorfiets koppelen. D. Rijwielgedeelte zijspan voor de eerste maal aan de motorfiets koppelen. Plaats de motorfiets op een vlakke ondergrond en zet de motorfiets op de zijstandaard. Schakel de eerste versnelling in (om te

Nadere informatie

Maximale belasting binnen koppelbereik (Nm) Brandweerwagen, waterpomp X X Brandweerwagen, "water tender"

Maximale belasting binnen koppelbereik (Nm) Brandweerwagen, waterpomp X X Brandweerwagen, water tender Algemene informatie over bestellen Algemene informatie over bestellen Bestel krachtafnemers en elektrische voorbereidingen voor krachtafnemers rechtstreeks bij de fabriek. Achteraf aanbrengen is erg duur.

Nadere informatie

Aansluiten van externe display-instrumenten. Functie PGRT

Aansluiten van externe display-instrumenten. Functie PGRT Functie Functie Gebruikt voor het weergeven en aflezen van voertuiggegevens op display-instrumenten die zich op een andere plaats dan de bestuurdersplaats bevinden. N.B.: De functie kan niet worden gebruikt

Nadere informatie

Achterste cabine-ophanging verwijderen voor montage van een hulpchassis

Achterste cabine-ophanging verwijderen voor montage van een hulpchassis Algemene informatie Algemene informatie Dit document beschrijft hoe de dwarsbalk op de achterste cabine-ophanging wordt verwijderd, bijvoorbeeld om de montage van het hulpchassis te vergemakkelijken. Veiligheid

Nadere informatie

Maatbenamingen. Algemeen. BEP-codes

Maatbenamingen. Algemeen. BEP-codes BEP (Bodywork Exchange Parameter) zijn codes die unieke doelen op het voertuig identificeren om de informatieoverdracht tussen de voertuigfabrikant en de carrosseriebouwer te vereenvoudigen. De BEP-codes

Nadere informatie

Carrosserie-interface. Beschrijving. Carrosserie-interface. BCI (Bodywork Communication Interface)

Carrosserie-interface. Beschrijving. Carrosserie-interface. BCI (Bodywork Communication Interface) Beschrijving Beschrijving Carrosserie-interface Het elektrische systeem van Scania voertuigen is gebaseerd op een aantal regeleenheden die onderling communiceren via een gemeenschappelijk netwerk. Om gebruik

Nadere informatie

C449 - Stekker voor automatische transmissie en volgwagenaansluiting

C449 - Stekker voor automatische transmissie en volgwagenaansluiting Algemene informatie over C449 Algemene informatie over C449 C449 is een 18-pens stekker die toegang geeft tot functies voor de automatische transmissie en volgwagenaansluitingen. Meer informatie over ingangen

Nadere informatie

Overzicht maten en gewichten in Nederland

Overzicht maten en gewichten in Nederland Overzicht maten en gewichten in Nederland U vindt hier de belangrijkste maten uit hoofdstuk 5 van de Regeling voertuigen 5.18.11-5.18.18 Uitsluitend aan de geldende gepubliceerde Regeling voertuigen kunt

Nadere informatie

Ubbink indak bevestigingssysteem voor zonnepanelen

Ubbink indak bevestigingssysteem voor zonnepanelen Ubbink indak bevestigingssysteem voor zonnepanelen Montagevoorschrift Met het universele indak bevestigingssysteem van Ubbink, kan men alle soorten zonnepanelen tussen de dakpannen aanbrengen. Het systeem

Nadere informatie

Componenten voor hydraulische uitrusting

Componenten voor hydraulische uitrusting Algemene informatie Algemene informatie Een compleet hydraulisch systeem kan af fabriek worden besteld. Het is ook mogelijk om afzonderlijke componenten voor hydraulische uitrusting te bestellen, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Een caravan of aanhanger trekken

Een caravan of aanhanger trekken Een cara van of aa nhange r trekken EEN AANHANGER TREKKEN E90953 WAARSCHUWINGEN U mag de maximumgewichten van het voertuig of de aanhanger nooit overschrijden. Als u dit toch doet, kan dit snellere slijtage

Nadere informatie

Versnellingsbak, hybridevoertuig. Verwijderen WAARSCHUWING! Pas op voor hete olie! Draag beschermende handschoenen en een veiligheidsbril.

Versnellingsbak, hybridevoertuig. Verwijderen WAARSCHUWING! Pas op voor hete olie! Draag beschermende handschoenen en een veiligheidsbril. WAARSCHUWING! Pas op voor hete olie! Draag beschermende handschoenen en een veiligheidsbril. N.B.: Sluit de kranen tussen het motorkoelsysteem en het verwarmingssysteem van de bus, omdat anders een grote

Nadere informatie

Brandstofkoeler aansluiten en luchtinlaat koeling verbeteren

Brandstofkoeler aansluiten en luchtinlaat koeling verbeteren Algemene informatie over de behoefte aan een brandstofkoeler Algemene informatie over de behoefte aan een brandstofkoeler Wanneer voertuigen met HPI- en PDE-systemen stationair worden gebruikt met een

Nadere informatie

Wielbasis wijzigen. Algemene informatie over het wijzigen van de wielbasis. Methoden BELANGRIJK!

Wielbasis wijzigen. Algemene informatie over het wijzigen van de wielbasis. Methoden BELANGRIJK! Algemene informatie over het wijzigen van de wielbasis Algemene informatie over het wijzigen van de wielbasis BELANGRIJK! Wijzigen van de wielbasis van een vrachtwagenchassis is van invloed op de eigenschappen

Nadere informatie

Wettelijke vereisten. Raadpleeg het document Typegoedkeuring voor meer informatie.

Wettelijke vereisten. Raadpleeg het document Typegoedkeuring voor meer informatie. Algemene informatie over wetten en regelgevingen Algemene informatie over wetten en regelgevingen In alle landen gelden wettelijke vereisten voor voertuigen die op de openbare weg rijden. Binnen de EU

Nadere informatie

Onderhoud aan accu's. Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING!

Onderhoud aan accu's. Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING! Algemene informatie over onderhoud aan accu's Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING! De accu's bevatten bijtend zuur. De werkzaamheden moeten daarom met de grootste zorg en met geschikte

Nadere informatie

Afstand tussen cabine en carrosserie. Algemene informatie

Afstand tussen cabine en carrosserie. Algemene informatie Algemene informatie Er is een minimaal toegestane afstand tussen de cabine en de carrosserie vastgelegd om ervoor te zorgen: Algemene informatie Informatie over de cabinetypeaanduiding vindt u in het document

Nadere informatie

Montage aan de buitenzijde van de cabine. Algemeen. Gaten en gatmarkeringen. Gaten boren

Montage aan de buitenzijde van de cabine. Algemeen. Gaten en gatmarkeringen. Gaten boren Algemeen Algemeen Dit document beschrijft waar er zich gaten, gatmarkeringen en lasmoeren bevinden aan de buitenzijde van de cabine. Het doel hiervan is de montage van extra accessoires of uitrusting te

Nadere informatie

Chassisframes. Assortiment chassisframes van Scania

Chassisframes. Assortiment chassisframes van Scania Assortiment chassisframes van Scania Het chassisframe bestaat uit 2 framelangsbalken. Assortiment chassisframes van Scania Meer informatie over een specifiek chassis vindt u in de Individuele chassisspecificatie

Nadere informatie

Uitlaatsysteem aanpassen

Uitlaatsysteem aanpassen Beperkingen bij aanpassen van uitlaatsysteem Beperkingen bij aanpassen van uitlaatsysteem Algemene beperkingen voor alle motortypes en uitlaatsystemen BELANGRIJK! Over het algemeen is het niet toegestaan

Nadere informatie

NOx-sensor verplaatsen. Algemene informatie. NOx-sensor verplaatsen bij andere uitlaatpijpen

NOx-sensor verplaatsen. Algemene informatie. NOx-sensor verplaatsen bij andere uitlaatpijpen Bij voertuigen met het SCR-emissieregelsysteem (Selective Catalytic Reduction) en een verticale uitlaatpijp is het soms nodig om de NOx-sensor te verplaatsen om zo ruimte te maken voor carrosserieonderdelen,

Nadere informatie

Bewaakt op afstand activeren van noodstopfunctie

Bewaakt op afstand activeren van noodstopfunctie Benaming Benaming De functie Bewaakt op afstand activeren van noodstopfunctie (motorstop 2) wordt gebruikt om de motor buiten de cabine af te zetten. Dit is een veiligere functie dan Op afstand activeren

Nadere informatie

Deel II : Montagehandleiding Van n Bike model 2018

Deel II : Montagehandleiding Van n Bike model 2018 MONTAGE VAN HET DRAAGSYSTEEM: Deel II : Montagehandleiding Van n Bike model 2018 Montage adapter rechtsboven Opmerking Foto A. Open de doos en leg alle onderdelen overzichtelijk. B. Verwijder voorzichtig

Nadere informatie

Eisen examenvoertuig categorieën C1, C1E, D1 en D1e

Eisen examenvoertuig categorieën C1, C1E, D1 en D1e categorieën C1, C1E, D1 en D1e > automaat Deze voertuigeisen zijn van toepassing op voertuigen die gebruikt worden voor C1, D1, C1E en D1E examens. De examenvoertuigen dienen te voldoen aan de

Nadere informatie

DRAAIDEUR MET ZIJLICHT

DRAAIDEUR MET ZIJLICHT MONTAGEHANDLEIDING DRAAIDEUR MET ZIJLICHT LEES VOORDAT U START MET DE INSTALLATIE EERST DEZE HANDLEIDING GOED DOOR Deze handleiding beschrijft de installatie van de draaideur in de volgende uitvoeringen:

Nadere informatie

Overige opbouwsystemen 7. Inhoud

Overige opbouwsystemen 7. Inhoud Inhoud LAADKRAAN ACHTER CABINE... 2 Montage... 2 Stabiliteit... 3 Voorbeelden van de berekening van de stabiliteitsfactor... 4 HULPFRAME... 6 Bevestiging van laadkraan... 7 VERSTEVIGDE BEVESTIGING VAN

Nadere informatie

Opel Vivaro. Technische specificaties. Uitvoeringen L1H1 L1H2 L2H1 L2H2. Gesloten Bestel Dubbele Cabine Combi Platform Cabine

Opel Vivaro. Technische specificaties. Uitvoeringen L1H1 L1H2 L2H1 L2H2. Gesloten Bestel Dubbele Cabine Combi Platform Cabine Technische specificaties Uitvoeringen L1H1 L1H2 L2H1 L2H2 Gesloten Bestel Dubbele Cabine Combi Platform Cabine Alle gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Publicatiedatum: 22 juni 2015 Opel Vivaro

Nadere informatie

Onderhoud aan accu's. Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING!

Onderhoud aan accu's. Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING! Algemene informatie over onderhoud aan accu's Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING! De accu's vevatten bijtend zuur. De werkzaamheden moeten daarom met de grootste zorg en met geschikte

Nadere informatie

Montage Handleiding Ahrend Essa Slinger-Bureau 200 x 120

Montage Handleiding Ahrend Essa Slinger-Bureau 200 x 120 Montage Handleiding Ahrend Essa Slinger-Bureau 200 x 120 INLEIDING In deze handleiding wordt, aan de hand van foto s en begeleidend schrijven, uitgelegd hoe een Ahrend Essa hoek-bureau met slingersysteem

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING RSS Dakrand valbeveiligingssysteem

GEBRUIKERSHANDLEIDING RSS Dakrand valbeveiligingssysteem Roof Safety Systems BV De Sondert 24 NL-5928 RV Venlo, The Netherlands GEBRUIKERSHANDLEIDING RSS Dakrand valbeveiligingssysteem A Doel van het RSS systeem Volgens lokale en Europese richtlijnen is het

Nadere informatie

Lassen aan het chassisraam. Lasplaatsen BELANGRIJK!

Lassen aan het chassisraam. Lasplaatsen BELANGRIJK! Algemeen Algemeen Alle laswerkzaamheden moeten professioneel worden uitgevoerd door getraind personeel. Voorkom lassen aan het chassisraam, want alle lassen leiden tot een verhoging van de breukvorming

Nadere informatie

RICHTLIJN 91/226/EEG. Eisen voor de opspatafschermingssystemen bij bepaalde categorieën motorvoertuigen en aanhangwagens. Eisen v.a.

RICHTLIJN 91/226/EEG. Eisen voor de opspatafschermingssystemen bij bepaalde categorieën motorvoertuigen en aanhangwagens. Eisen v.a. ICHTLIJN 91/226/EEG Eisen voor de opspatafschermingssystemen bij bepaalde categorieën motorvoertuigen en aanhangwagens Eisen v.a. 9 april 2011 Inleiding Op 29 oktober 2010 is richtlijn 91/226/EEG in werking

Nadere informatie

Eisen examenvoertuig categorieën CDE

Eisen examenvoertuig categorieën CDE Eisen examenvoertuig categorieën E eze voertuigeisen zijn van toepassing op voertuigen die gebruikt worden voor,, E en E examens. e examenvoertuigen dienen te voldoen aan de meest actuele wettelijke eisen

Nadere informatie

Van n Bike draagsysteem

Van n Bike draagsysteem GEBRUIKSAANWIJZING EN MONTAGE HANDLEIDING Van n Bike draagsysteem VAN N BIKE BVBA Kortestraat 12 2980 Zoersel BE 0661.987.683 DEEL I : GEBRUIKSAANWIJZING Van n Bike DRAAGSYSTEEM vanaf model 2018 1. INFORMATIE

Nadere informatie

BELGIE MASSA S EN AFMETINGEN

BELGIE MASSA S EN AFMETINGEN Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs en Logistieke Dienstverleners Fédération Royale Belge des Transporteurs et des Prestataires de Services Logistiques Königlicher belgischer Verband der

Nadere informatie

P Als twee van de drie eenheden P, U of I bekend zijn, dan kan de derde worden berekend aan de hand van de volgende formule (zie de afbeelding):

P Als twee van de drie eenheden P, U of I bekend zijn, dan kan de derde worden berekend aan de hand van de volgende formule (zie de afbeelding): Algemene informatie over stroomverbruik Algemene informatie over stroomverbruik BELANGRIJK! Om beschadiging van de accu te voorkomen, moet de laadcapaciteit van de dynamo worden aangepast aan het stroomverbruik.

Nadere informatie

Schakelaar voor voorste differentieel Workman HDX/HDX-D multifunctionele voertuigen met vierwielaandrijving

Schakelaar voor voorste differentieel Workman HDX/HDX-D multifunctionele voertuigen met vierwielaandrijving Form No. Schakelaar voor voorste differentieel Workman HDX/HDX-D multifunctionele voertuigen met vierwielaandrijving Modelnr.: 121-6337 3378-789 Rev B Installatie-instructies WAARSCHUWING CALIFORNIË Proposition

Nadere informatie

Trekken/slepen TREKKEN/SLEPEN

Trekken/slepen TREKKEN/SLEPEN Trekken/slepen H6518G TREKKEN/SLEPEN Door hun hoge koppel zijn de Land Rover voertuigen in staat om zelfs met zwaar beladen aanhangers soepel weg te rijden. Ook hoeft op hellingen of zwaar terrein minder

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 : PROSTOCKS

HOOFDSTUK 5 : PROSTOCKS HOOFDSTUK 5 : PROSTOCKS A. Chassis Het chassis bestaat uit de volgende delen c.q. moet aan de volgende regels voldoen: 1. Een standaard motorblok of origineel vervangingsonderdeel waarin een standaard

Nadere informatie

Activering werkverlichting. Beschrijving. Algemeen. Drukknop achteraf aanbrengen. Aansluitopties PGRT

Activering werkverlichting. Beschrijving. Algemeen. Drukknop achteraf aanbrengen. Aansluitopties PGRT Beschrijving Beschrijving Algemeen De functie Werkverlichting activeren wordt gebruikt om werklampen in en uit te schakelen. De werklampen kunnen zijn aangebracht op de achterwand van de cabine, op het

Nadere informatie

Grasmand met flexibele bodem 5010-serie maai-eenheden van 56 cm en Reelmaster 3550/5010-H-serie achterste maai-eenheden van 56 cm WAARSCHUWING

Grasmand met flexibele bodem 5010-serie maai-eenheden van 56 cm en Reelmaster 3550/5010-H-serie achterste maai-eenheden van 56 cm WAARSCHUWING Form No. Grasmand met flexibele bodem 5010-serie maai-eenheden van 56 cm en Reelmaster 3550/5010-H-serie achterste maai-eenheden van 56 cm Modelnr.: 03415 Modelnr.: 03416 3413-615 Rev A Installatie-instructies

Nadere informatie

Set voor driewielaandrijving Greensmaster 3150 Modelnr.: 04474

Set voor driewielaandrijving Greensmaster 3150 Modelnr.: 04474 Set voor driewielaandrijving Greensmaster 50 Modelnr.: 07 Form No. 66-8 Rev A Installatie-instructies Het aanwezige wiel verwijderen. Plaats de trekker op een horizontaal vlak en stel de parkeerrem in

Nadere informatie

Deze omzendbrief is bestemd voor de overheden die over een brandweerkorps beschikken.

Deze omzendbrief is bestemd voor de overheden die over een brandweerkorps beschikken. MINISTERIËLE OMZENDBRIEF VAN 8 APRIL 2008 BETREFFENDE DE STANDAARDISERING VAN DE CONTAINERSLEDES DIE BESTEMD ZIJN VOOR DE OPENBARE BRANDWEER EN DE CIVIELE BESCHERMING. (B.S. 11.06.2008) Federale Overheidsdienst

Nadere informatie

C259 - Stekker voor uitgebreide functies C259

C259 - Stekker voor uitgebreide functies C259 is een 21-pens stekker die de carrosseriebouwer toegang geeft tot verschillende signalen en functies via het regelsysteem carrosserie (BWS, Bodywork System). Ook kan de carrosseriebouwer het voertuig aanpassen

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Achterste slipplaat. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden

Installation instructions, accessories. Achterste slipplaat. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden Instructienr. Versie Ond. nr. 9172706 1.2 8670931 Achterste slipplaat R8600909 Pagina 1 / 7 Uitrusting A0000162 A0000163 A0000161 R8600923 Pagina 2 / 7 IMG-213320 Pagina 3 / 7 INLEIDING Lees de hele instructie

Nadere informatie

Installatie handleiding t.b.v. elektrisch remsysteem en hydraulisch remsysteem.

Installatie handleiding t.b.v. elektrisch remsysteem en hydraulisch remsysteem. Installatie handleiding t.b.v. elektrisch remsysteem en hydraulisch remsysteem. Inhoud pakket; 1 vooraf geassembleerde remkast met remregelaar en stroom regelaar hierna vernoemd als BCS (Brake Controle

Nadere informatie

Reglementsaanpassingen cq correcties op reeds gepubliceerd Veiligheids- en Technisch Reglement op 9 december 2013 Wijziging No.01

Reglementsaanpassingen cq correcties op reeds gepubliceerd Veiligheids- en Technisch Reglement op 9 december 2013 Wijziging No.01 Reglementsaanpassingen cq correcties op reeds gepubliceerd Veiligheids- en Technisch Reglement op 9 december 2013 Wijziging No.01 ARTIKEL 253 (pagina 26) is tekening 253-29 weggevallen, hieronder de tekening:

Nadere informatie

JALOUZIËN. Bedienings- en montagehandleiding

JALOUZIËN. Bedienings- en montagehandleiding Bedienings- en montagehandleiding Woord vooraf Deze handleiding geeft inzicht in de werking, de montage en het onderhoud van de door Geha bv geleverde apparaten. U dient zich tijdens plaatsing en montage

Nadere informatie

Handleiding Hijscilinder

Handleiding Hijscilinder Handleiding Hijscilinder Pagina 1 Inhoudsopgave INLEIDING...3 BEDIENEN...4 STORINGEN...8 BIJLAGEN... 12 Pagina 2 Inleiding In deze handleiding wordt het gebruik van de hijscilinder stap voor stap beschreven.

Nadere informatie

Saab. 900 Montagerichtlijn MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault. Ski-/snowboardhouder

Saab. 900 Montagerichtlijn MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault. Ski-/snowboardhouder SCdefault 900 Montagerichtlijn SITdefault Ski-/snowboardhouder MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No.

Nadere informatie

Versnellingsbak verwijderen. Algemeen. Gereedschap. Geldt voor versnellingsbak GR/S/O 875/895/9105/R.

Versnellingsbak verwijderen. Algemeen. Gereedschap. Geldt voor versnellingsbak GR/S/O 875/895/9105/R. Algemeen Algemeen Geldt voor versnellingsbak GR/S/O 875/895/9105/R. Gereedschap Voorbeelden van geschikte gereedschappen van Scania: Artikelnummer Benaming 99 309 Draaigereedschap 99 318 Motorsteun 99

Nadere informatie

Montage van de zijspan carrosserie.

Montage van de zijspan carrosserie. F. Montage van de zijspan carrosserie. Opmerking: indien de bovenschaal nog gespoten/geschilderd moet worden, is het meestal handiger om dit eerst te (laten) doen voordat er verdere montagewerkzaamheden

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING SLUITINGEN

GEBRUIKSAANWIJZING SLUITINGEN GEBRUIKSAANWIJZING SLUITINGEN HANDELMAATSCHAPPIJ VLIERODAM B.V. NIJVERHEIDSWEG 21 POSTBUS 827 3160 AA RHOON 010-5018000 010 5013843 Gebruiksaanwijzing sluitingen: Sluitingen worden gebruikt bij hijswerkzaamheden

Nadere informatie

De onderdelen. Flyball apparaat zelf bouwen 7 maart De onderplaat is 79,6 cm x 30 cm x 1,6 cm en is van een hout plaat

De onderdelen. Flyball apparaat zelf bouwen 7 maart De onderplaat is 79,6 cm x 30 cm x 1,6 cm en is van een hout plaat Flyball apparaat zelf bouwen 7 maart 200 De onderdelen A De onderplaat is 79,6 cm x 30 cm x,6 cm en is van een plaat B 2 De zijkanten van de opbouw van de kast is 58 cm x 20 cm x 0,8 dik C Aantal: Voorkant

Nadere informatie

Weeguitrusting. Installatie van weegcellen

Weeguitrusting. Installatie van weegcellen Algemene informatie over weeguitrusting Algemene informatie over weeguitrusting Het wegen van de lading van het voertuig kan op verschillende manieren gebeuren. Dit hangt onder meer af van het gebruik,

Nadere informatie

TREKKER Bij gebruik van een trekker met oplegger (semi-trailer) is het mogelijk hetzelfde trekkende voertuig voor verschillende transportdoeleinden in

TREKKER Bij gebruik van een trekker met oplegger (semi-trailer) is het mogelijk hetzelfde trekkende voertuig voor verschillende transportdoeleinden in Inhoud TREKKER... 2 ONDERLINGE UITWISSELBRHEID NR ISO 1726... 3 Wendbaarheid... 5 WIELBSIS... 7 POSITIE VN KOPPELSCHOTEL... 8 BEVESTIGING VN KOPPELSCHOTEL... 10 BORGEN VN KOPPELSCHOTEL EN MONTGEPLT...

Nadere informatie

Controleer aan de hand van de stuklijsten of het pakket compleet is! A. De motorfiets voorbereiden en montage van het subframe.

Controleer aan de hand van de stuklijsten of het pakket compleet is! A. De motorfiets voorbereiden en montage van het subframe. Aanbouwhandleiding Tripteq Waarschuwing: wegens het verzinken, kunnen sommige delen scherpe bramen bevatten. We raden u aan het frame en andere delen met werkhandschoenen te hanteren, en allereerst te

Nadere informatie

SCdefault. 9-5 Montagerichtlijn

SCdefault. 9-5 Montagerichtlijn SCdefault 9-5 Montagerichtlijn SITdefault Wielophangingskit MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces

Nadere informatie

Set met hydraulische motor TRX-16 of TRX-20 sleuvengraver

Set met hydraulische motor TRX-16 of TRX-20 sleuvengraver Set met hydraulische motor TRX-16 of TRX-20 sleuvengraver Modelnr.: 131-0667 Form No. 3411-320 Rev A Installatie-instructies WAARSCHUWING CALIFORNIË Proposition 65 Waarschuwing Dit product bevat een chemische

Nadere informatie

6.8 Afmonteren / meerdere rijen onder elkaar

6.8 Afmonteren / meerdere rijen onder elkaar 6.8 Afmonteren / meerdere rijen onder elkaar. Om een aaneengesloten paneelvlak te verkrijgen schuift u de onderliggende zonnepanelen tegen de bovenliggende rij zonnepanelen aan.. Herhaal de stappen van

Nadere informatie

SCdefault. 9-5 Montagerichtlijn

SCdefault. 9-5 Montagerichtlijn SCdefault 9-5 Montagerichtlijn SITdefault (EC 94/20, E4 00 1379) (EC 94/20, E4 00 2485) Trekhaak, vast MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories

Nadere informatie