euzedossier & uitgeverij remmers instructie bij het decaanaccount versie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "euzedossier & uitgeverij remmers instructie bij het decaanaccount versie 03.09.13"

Transcriptie

1 euzedossier instructie bij het decaanaccount versie & uitgeverij remmers

2 Voor vragen, opmerkingen en suggesties bij deze instructie kunt u contact opnemen met: Uitgeverij Remmers Nieuwe Bosscheweg JL Tiburg teefoon e-mai website uitg.remmers@wxs.n

3 inhoud Deze inhoud correspondeert met de rubrieken en de functies zoas die inks op het scherm van het decaanaccount te zien zijn. De rubrieken zijn op de vogende badzijden as trefwoord groen en de functies zijn as trefwoorden bauw. De trefwoorden in zwart verwijzen naar de ainea rechts en zijn een nadere toeichting op onderdeen van de functies. Home Handeidingen 4 Mijn gegevens wijzigen 4 Wachtwoord wijzigen 4 Discaimer 4 Uitoggen 4 Beheer Accounts aanmaken 5 Kassen beheren 6 Opdrachtmeter inrichten 9 Vakcategorieën inrichten 10 havo, vwo, gymnasium 11 Vakcategorieën inrichten vmbo 14 Opdrachten vrijgeven 17 Stamnummers Magister 17 Oude portfoio s 18 Documenten/berichten E-mai mentor(en) 18 E-mai eering(en) 18 Rapporten versturen 18 Archief upoaden 19 Magister koppeing 20 Overzicht eeringen 21 Nasag en Links 21 Web opeidingen persoonstypen PZO 22 agemeen 23 vmbo-mbo 23 profiekeuze 23 LOB in de tweede fase 23

4 4 instructie bij het decaanaccount van keuzedossier decaanaccount Uitgeverij Remmers onderhoudt het contact over de methode keuzedossier via de decaan van de schoo. Het (eerste) decaanaccount wordt geactiveerd door Uitgeverij Remmers. Deze decaan ontvangt per e-mai zijn inogcodes. Zie badzijde 5 bij trefwoord: e-mai inogcodes. Nadat is ingeogd, opent het decaanaccount standaard met het scherm zoas hieronder is afgebeed, waarbij het Overzicht eeringen is geactiveerd. Wanneer geen enkee eering het unieke serienummer van zijn werkboek heeft geactiveerd, is het Overzicht eeringen nog eeg. Home Ae functies in het decaan- en mentoraccount worden geactiveerd door de knoppen die zich inks op het scherm bevinden. Er zijn zeven rubrieken, met daaronder opnieuw knoppen voor de verschiende functies. In deze instructie bij het decaanaccount zijn de rubrieken as trefwoord groen en zijn de functies as trefwoorden van bauw. De zeven rubrieken zijn: Home Beheer Documenten/berichten Overzicht eeringen Nasag en Links Web opeidingen 16 persoonstypen Wanneer een van de zeven rubrieken wordt geactiveerd, wordt die knop oranje en rot een menu uit met de verschiende functies die tot die rubriek behoren. Bijvoorbeed de rubriek Home zoas hiernaast is afgebeed. Handeidingen Mijn gegevens wijzigen Wachtwoord wijzigen Discaimer Uitoggen Onder de knop Handeidingen treft u verschiende documenten aan die u kunt raadpegen of downoaden. Bijvoorbeed deze instructie, de docentenhandeiding, een advies voor de oprachtmeter, een panning of een introductiebrief aan de ouders. Via de knop Mijn gegevens wijzigen kunnen de decaan en mentor zef hun persoonsgegevens aanpassen. Via de knop Wachtwoord wijzigen kunnen de decaan en mentor zef hun wachtwoord veranderen. Onder de knop Discaimer wordt de aansprakeijkheid van de uitgeverij vermed. Veraat het programma bij voorkeur via de knop Uitoggen.

5 instructie bij het decaanaccount van keuzedossier 5 e-mai inogcodes Wanneer een schoo keuzedossier invoert, ontvangt de decaan een e-mai zoas in het voorbeed hieronder. Er is een inogaccount voor u aangemaakt of gewijzigd. Controenummer: Gebruikersnaam: decaan Wachtwoord: Kw5i2HMt Nadat u met bovenstaande inogcodes uw decaanaccount hebt geopend, dient u eerst uw vooretter, naam en aanhef aan te passen. U doet dit via de knop 'Mijn gegevens wijzigen' onder 'Home' inks op het scherm. Beheer Accounts aanmaken Wanneer de knop Beheer wordt geactiveerd, rot een menu uit met de vogende functies: Accounts aanmaken Kassen beheren Opdrachtmeter inrichten Vakcategorieën inrichten Opdrachten vrijgeven Stamnummers Magister Oude portfoio s De decaan kan nu starten en voor een of meer van zijn coega s, zonder tussenkomst van de uitgeverij, zefstandig accounts en kascodes aanmaken en beheren via de rubriek Beheer. Wanneer keuzedossier a eerder is gebruikt, ees dan verder op badzijde 7 bij trefwoord opnieuw accounts aanmaken. Kik onder Beheer op Accounts aanmaken. Er verschijnt een scherm zoas hieronder afgebeed. Kik op Toevoegen. Er verschijnt een scherm zoas hieronder afgebeed. Vu de gevraagde gegevens in. Kik naast Functie voor de gewenste ro: mentor of decaan. Kies een gebruikersnaam van maximaa acht tekens. Kies een wachtwoord van maximaa acht tekens. Dit wachtwoord kan de betreffende coega zef wijzigen. Kik naast Onderwijstype op de versie van keuzedossier die van toepassing is op de betreffende mentor. Kik op Toevoegen en ees verder op badzijde 6.

6 6 instructie bij het decaanaccount van keuzedossier Er wordt automatisch een e-mai naar de betreffende coega verstuurd. mevr. of dhr. De coega moet zef in haar of zijn account, via de knop Mijn gegevens wijzigen onder Home, de aanhef aangeven die van toepassing is. Nadat Toevoegen is geactiveerd (zie vorige afbeeding op badzijde 5) verschijnt het scherm zoas hieronder afgebeed. Kik op Toevoegen om nog een account toe te voegen. Kik op het potoodsymboo om een account te wijzigen of te deactiveren. Kik op het pruenbaksymboo om een account te verwijderen. decaan zef ook mentor In het geva dat u behave as decaan zef ook as mentor een kas begeeidt, kies dan as mentor een andere vooretter bij uw mentoraccount, bijvoorbeed de M van mentor. Laat het Onderwijstype van de decaan op (geen) staan, ook as met meerdere versies van keuzedossier wordt gewerkt. Het is niet van invoed op het functioneren van het decaanaccount. Kassen beheren Via het decaanaccount kunnen de codes van de kassen worden beheerd. Kik onder Beheer op Kassen beheren. Er verschijnt een scherm zoas hieronder afgebeed. Kik op Toevoegen. Nadat Toevoegen is geactiveerd, verschijnt het scherm zoas hieronder afgebeed. Vu in het ved naast Kas: een gewenste kascode in van maximaa acht tekens. Kik op de bovenste knop Toevoegen om op te saan. Er verschijnt een scherm zoas hiernaast op badzijde 7 afgebeed.

7 instructie bij het decaanaccount van keuzedossier 7 vervog kassen beheren Kik op Toevoegen om nog een kascode toe te voegen. Kik op het potoodsymboo om een kascode te wijzigen of te deactiveren. Kik op het pruenbaksymboo om een account te verwijderen. Verwijderen is niet meer mogeijk vanaf het moment dat een eering is gekopped aan een kascode. Echter, door te deactiveren via het potoodsymboo, za de kascode niet meer verschijnen in het uitromenu onder het tabbad mijn persoonsgegevens/wijzigen/kas in het portfoio van de eering. De koppeing tussen mentor en kascode maakt de eering zef tijdens het activeren van zijn portfoio (badzijde 5 van het werkboek). opnieuw accounts aanmaken Wanneer in een vorig schoojaar ook met keuzedossier is gewerkt, zijn de gegevens van het decaanaccount en van de accounts van de mentoren nog aanwezig zoas die actief waren. Deze gegevens moeten worden aangepast aan het nieuwe schoojaar. Kik onder Beheer op Accounts aanmaken. Er verschijnt een scherm zoas hieronder afgebeed met de gegevens van de decaan en de mentoren uit het voorafgaande schoojaar. mentor verwijderen mentor deactiveren Men zou een mentoraccount kunnen verwijderen door op het pruenbaksymboo te kikken, maar het is veiiger om een account te deactiveren. Kik om te deactiveren op het potoodsymboo. Er verschijnt een scherm zoas hieronder afgebeed. Zet het vinkje naast Actief uit. De naam van de betreffende mentor kan daarna niet meer door de eeringen worden aangekikt, omdat die naam niet meer in het uitromenu in het portfoio voorkomt. De gegevens van de betreffende mentor bijven echter we bewaard, bijvoorbeed voor een vogend schoojaar.

8 8 instructie bij het decaanaccount van keuzedossier Voor de versies LOB in de bovenbouw van VMBO LOB in de tweede fase kunnen de mentoren die in een vorig schoojaar eeringen hebben begeeid pas worden gedeactiveerd nadat ae eeringen via hun portfoio de actuee mentor en kascode hebben aangekikt. De stand van zaken is te zien in het Overzicht eeringen in het decaan- en mentoraccount. uitromenu onderwijstype In het uitromenu Onderwijstype wordt aangegeven met weke versie van keuzedossier de eeringen van de betreffende mentor werken. De versie staat aan het begin van een schoojaar standaard op (geen). Er moet aangegeven worden weke versie van toepassing is op de betreffende mentor. Kik naast Onderwijstype om het uitromenu met verschiende versies van keuzedossier te activeren. Kik op de rege met de versie die van toepassing is. Kik op Opsaan. Er wordt automatisch een e-mai naar de betreffende coega verstuurd. Laat het Onderwijstype van de decaan op (geen) staan, ook as met meerdere versies van keuzedossier wordt gewerkt. Het is niet van invoed op het functioneren van een decaanaccount. aanmaken account nieuwe mentor Zie badzijde 5 voor verkarende afbeedingen. Kik onderaan het schema met mentoren op Toevoegen. Vu de gevraagde gegevens in. Kik naast Functie voor de gewenste ro: mentor. Kies een gebruikersnaam van maximaa acht tekens. Kies een wachtwoord van maximaa acht tekens, bijvoorbeed: mentor. Dit wachtwoord kan de betreffende coega zef wijzigen. Kik naast Onderwijstype op de versie die van toepassing is op de betreffende mentor. Kik op Toevoegen. Er wordt automatisch een e-mai naar de betreffende coega verstuurd. mevr. of dhr. De coega moet zef in haar of zijn account, via de knop Mijn gegevens wijzigen onder Home, de aanhef aangeven die van toepassing is.

9 instructie bij het decaanaccount van keuzedossier 9 opnieuw kassen beheren Wanneer in een vorig schoojaar ook met keuzedossier is gewerkt, zijn de kascodes zoas die toen actief waren, nog aanwezig. Deze gegevens moeten worden aangepast aan het nieuwe schoojaar. Kik onder Beheer op Kassen beheren. Er verschijnt een scherm zoas inksonder afgebeed. Kik op het potoodsymboo om te wijzigen of te deactiveren. Er verschijnt een scherm zoas rechtsboven afgebeed. Zet het vinkje naast Actief uit om de kascode te deactiveren. Kik daarna op Opsaan. Kik op Toevoegen om een nieuwe kascode te activeren. Er verschijnt een scherm zoas onderaan op badzijde 6 afgebeed. Lees daar voor verdere instructie. Wanneer er sprake is van meer dan 15 kascodes, dan worden die weergegeven op een vogend scherm. Kik daarvoor op Vogende pagina < >. Opdrachtmeter inrichten Op het beginscherm van het digitaa portfoio van een eering is een zogenoemde opdrachtmeter te zien zoas inks afgebeed. Ae opdrachten staan standaard op 0 (nu). Aeen de decaan kan een waarde aan een opdracht toekennen. Kik onder Beheer op Opdrachtmeter inrichten. Zoek op het scherm dat verschijnt de betreffende versie van keuzedossier op en geef de waarden in die gewenst zijn. Op basis van ervaring geven gebruikers en auteurs van keuzedossier een advies voor deze waarden. Dit advies is te vinden onder de knop Home, vervogens de knop Handeidingen en daarna de rege advies opdrachtmeter bij de versie van keuzedossier die van toepassing is.

10 10 instructie bij het decaanaccount van keuzedossier Vakcategorieën inrichten De functie Vakcategorieën inrichten is met ingang van augustus 2012 een nieuwe functie. Aeen wanneer u de vakcategorieën heeft ingericht, kan de eering de opdrachten maken die hieronder genoemd worden. Med ons direct wanneer de mogeijkheden die nu standaard zijn, voor uw schoo aangepast moeten worden. verpichte vakken en keuzevakken Er zijn verpichte vakken en keuzevakken. Bij verschiende opdrachten wordt de eering gevraagd aan te geven weke vakken voor hem verpicht zijn of weke vakken hij kiest. Bijvoorbeed bij de overgang van eerjaar 2- naar eerjaar 3-vmbo, het definitieve vmbo-eindexamenpakket of de profiekeuze. Omdat de vakken die een schoo aanbiedt kunnen verschien, kan een schoo via de functie 'Vakcategorieën inrichten' aangeven weke vakken verpicht zijn en weke vakken as keuzevak aangemerkt kunnen worden. Zodoende krijgt de eering bij een bepaade opdracht, in het betreffende uitromenu, aeen de vakken te zien die voor zijn schoo geden. opdrachten met vakcategorieën importeren in Magister Het betreft de vogende opdrachten/tabbaden uit de versie: OSB vmbo TL bz. 55, opdracht 6; LOB in de bovenbouw van VMBO vakkenpakket; profiekeuze HAVO/VWO bz. 79, opdracht 4; LOB in de tweede fase mijn profie; Gymnasium bz. 46, opdracht 3. Deze vakgegevens kunnen per eering rechtstreeks vanuit het decaanaccount worden geïmporteerd in Magister. Kik onder Beheer op Vakcategoriën inrichten. Er verschijnt een scherm zoas hieronder afgebeed.

11 instructie bij het decaanaccount van keuzedossier 11 werkwijze vmbo Ga as vogt te werk. Kik aereerst aan wek schootype voor u reevant is. VMBO onderbouw = voor versie OSB vmbo TL VMBO bovenbouw = voor versie oopbaanoriëntatie VMBO HAVO = havo VWO = vwo GYM = gymnasium Lees voor vmbo verder op badzijde 14. havo, vwo, gymnasium Lees hieronder verder voor havo, vwo en gymnasium. Kik in het uitromenu Profie aan weke profie moet worden ingericht. Kik daarna in het uitromenu Vakcategorie aan weke categorie moet worden ngericht. Beschikbare vakken en Geseecteerde vakken Wanneer een vakcategorie wordt gekozen, verschijnt in het kader Beschikbare vakken een ijst met vakken. Ek vak kan verpaatst worden naar het kader Geseecteerde vakken. Indien u graag een vak toegevoegd wit zien in de ijst Beschikbare vakken, moet u dit aan de uitgever kenbaar maken. Kik op het vak dat moet worden verpaatst naar het kader Geseecteerde vakken. Het vak za een donkere achtergrond krijgen. Activeer daarna > om het betreffende vak te verpaatsen. In het kader Geseecteerde vakken is er de mogeijkheid om een vak as verpicht of as keuzevak aan te merken, indien dit voor de vakken in de geseecteerde vakcatogorie reevant is. Wanneer een vak as verpicht is aangemerkt, za dit vak as zodanig worden genoemd op het betreffende tabbad in het portfoio van de eering. Wanneer een vak as keuzevak is aangemerkt, za dit vak verschijnen in het uitromenu op het betreffende tabbad. Door < te activeren wordt het betreffende vak teruggepaatst in het kader Beschikbare vakken.

12 12 instructie bij het decaanaccount van keuzedossier Het aanta vakken die in een vakcategorie gekozen kunnen worden, geeft u aan door dit aanta aan te kikken in het uitromenu. In het portfoio zuen op het betreffende tabbad zovee uitromenu s verschijnen as u heeft aangekikt. Het betreft niet het aanta vakken waaruit gekozen kan worden. Die heeft u a geseecteerd uit de ijst van Beschikbare vakken en verpaatst naar Geseecteerde vakken. Wanneer één vak gekozen kan worden uit twee verschiende vakken dan kikt u het cijfer 1 aan en seecteert u de betreffende twee vakken uit de ijst van Beschikbare vakken. Bijvoorbeed bij het profie C&M, bij de vakcategorie Verpichte profievakken moet 1 moderne vreemde taa gekozen worden uit bijvoorbeed twee. Dat kan Duits en Frans zijn, maar ook andere taen of meer taen indien uw schoo dat aanbiedt. Zijn het meer dan twee taen dan seecteert u dat aanta taen uit Beschikbare vakken. Daarnaast is geschiedenis een verpicht vak hetgeen u heeft aangegeven in het kader Geseecteerde vakken door het as keuzevak aan te merken. Wanneer u de knop Preview activeert krijgt u te zien hoe uw keuzes in het portfoio worden gepresenteerd. Zie de afbeeding hieronder. Opsaan vogend schoojaar Activeer de knop Opsaan om uw keuzes vast te eggen. Het vogend schoojaar kunt aes in één keer overnemen en vostaan met eventuee wijzigingen.

13 instructie bij het decaanaccount van keuzedossier 13 De door u gemaakte keuzes bij de verschiende profieen en vakcategorieën zuen as zodanig verschijnen in het portfoio van de eering. Hieronder het scherm dat verschijnt wanneer de havo- vwoeering het tabbad bz. 79 opdracht 4 activeert. Daaronder het scherm dat verschijnt wanneer de gymnasiumeering tabbad bz. 46 opdracht 33 activeert. voorbeed havo / vwo De vakken die as verpicht zijn aangemerkt, verschijnen in het bauw. De vakken die as keuzevak zijn aangemerkt, verschijnen in het uitromenu. voorbeed gymnasium

14 14 instructie bij het decaanaccount van keuzedossier Vakcategorieën inrichten vmbo Nadat u onder Beheer op Vakcategoriën inrichten heeft gekikt verschijnt een scherm zoas afgebeed op badzijde 10. Ga nu as vogt te werk. Kik aereerst of VM onderbouw (OSB vmbo TL) of VM bovenbouw (oopbaanoriëntatie VMBO) aan. Kies vervogens de sector waarvoor u de vakcategorieën wit inrichten. Wanneer u VM onderbouw (ten behoeve van OSB vmbo TL) aankikt kunt u onder Profie / Sector behave de vier vmbo-sectoren ook kiezen voor vooropig nog geen sector. Dit is van toepassing wanneer op uw schoo aan het einde van eerjaar 2 nog niet voor een sector wordt gekozen maar we verschiende vakken verpicht en ter keuze zijn in eerjaar 3. Kies daarna de vakcategorie die u wit inrichten. Nadat u vooropig nog geen sector heeft geactiveerd kunt u te werk gaan zoas hiernaast en verder beschreven. Op tabbad bz. 55 opdracht 6 zuen dan vanzef de geseecteerde verpichte vakken en de geseecteerde keuzevakken verschijnen die op uw schoo voor eerjaar 3 reevant zijn. Op het scherm zoas hierboven afgebeed, verschijnt in het kader Beschikbare vakken een ijst met vakken. U moet hieruit een keuze maken voor uw schoo. Ek vak kan verpaatst worden naar het kader Geseecteerde vakken. Indien u graag een vak toegevoegd wit zien in de ijst Beschikbare vakken, moet u dit aan de uitgever kenbaar maken. Kik op het vak dat moet worden verpaatst naar het kader Geseecteerde vakken. Het vak za een donkere achtergrond krijgen. Activeer daarna > om het betreffende vak te verpaatsen. In het kader Geseecteerde vakken is er de mogeijkheid om een vak as verpicht of as keuzevak aan te merken, indien dit reevant is voor de vakken in de geseecteerde vakcategorie.. Wanneer een vak as verpicht is aangemerkt, za dit vak as zodanig worden genoemd op het betreffende tabbad in het portfoio van de eering.

15 instructie bij het decaanaccount van keuzedossier 15 vervog Vakcategorieën inrichten vmbo Wanneer een vak as keuzevak is aangemerkt, za dit vak verschijnen in het uitromenu op het betreffende tabbad. Door < te activeren wordt het betreffende vak teruggepaatst in het kader Beschikbare vakken. Het aanta vakken dat in een vakcategorie gekozen kan worden, geeft u aan door dit aanta aan te kikken in het uitromenu. In het portfoio zuen op het betreffende tabbad zovee uitromenu s verschijnen as u heeft aangekikt. Het betreft niet het aanta vakken waaruit gekozen kan worden. Die heeft u a geseecteerd uit de ijst van Beschikbare vakken en verpaatst naar Geseecteerde vakken. Wanneer bijvoorbeed één vak gekozen kan worden uit twee verschiende vakken, dan kikt u het cijfer 1 aan en seecteert u de betreffende twee vakken uit de ijst van Beschikbare vakken. Zijn het meer dan twee vakken waaruit gekozen kan worden, dan seecteert u het aanta uit Beschikbare vakken. Wanneer u de knop Preview activeert, krijgt u te zien hoe uw keuzes in het portfoio worden gepresenteerd. Zie de afbeeding hieronder. Opsaan vogend schoojaar Activeer de knop Opsaan om uw keuzes vast te eggen. Het vogend schoojaar kunt aes in één keer overnemen en vostaan met eventuee wijzigingen.

16 16 instructie bij het decaanaccount van keuzedossier toeichting toevoegen Wanneer het gewenst is om de eeringen een toeichting te geven bij het invuen van het betreffende tabbad (zie het ijstje op badzijde 10), dan kan die toeichting geactiveerd worden op het beginscherm. Kik op de knop Archief (rood pijtje op bz. 15). Er verschijnt een scherm zoas hiernaast is afgebeed. Wanneer [+] wordt geactiveerd, kan een Word-bestand worden geüpoad via de knop Seect en vervogens worden opgesaan via de knop Opsaan. Daarna za de betreffende toeichting worden vermed in het uitromenu. Deze toeichting kan worden geactiveerd zodra een van de vakcategorieën is ingevud en de knop Opsaan wordt geactiveerd. De toeichting za zichtbaar worden in het portfoio van de eering in de groene bak op het betreffende tabbad (zie de afbeeding hieronder). Het is mogeijk om bij eke sector en eke vakcategorie een specifieke toeichting te geven. De door u gemaakte keuzes in de verschiende sectoren en vakcategorieën en eventuee toeichtingen zuen as zodanig verschijnen in het portfoio van de eering. Dat betkent dat, afhankeijk van de door u gemaakte keuzes, voor de versie OSB vmbo TL andere vakken zichtbaar zuen worden dan voor de versie oopbaanoriëntatie VMBO. Hieronder een voorbeed uit de versie oopbaanoriëntatie VMBO, tabbad vakkenpakket. De geseecteerde toeichtingen verschijnen in de groene bak en worden geopend door er op te kikken. De vakken die as verpicht zijn aangemerkt, verschijnen in het rood. De vakken die as keuzevak zijn aangemerkt, verschijnen in het uitromenu.

17 instructie bij het decaanaccount van keuzedossier 17 Opdrachten vrijgeven De vogende opdrachten hebben onderaan het scherm een extra knop: Definitief maken. Het betreft de vogende opdrachten/tabbaden uit de versie: OSB vmbo TL bz. 55, opdracht 6; LOB in de bovenbouw van VMBO vakkenpakket; profiekeuze HAVO/VWO bz. 79, opdracht 4; Gymnasium bz. 46, opdracht 3. Wanneer de eering bij deze opdrachten de knop Definitief maken activeert, is het niet meer mogeijk nog iets te veranderen. Pas nadat de opdracht via het decaanaccount is vrijgegeven, kan de eering correcties aanbrengen. In de opdrachtmeter wordt het vierkantje voor de opdracht groen in paats van oranje. Via het decaanaccount kan een opdrachten weer worden vrijgegeven. Kik onder Beheer op Opdrachten vrijgeven. Er verschijnt een scherm zoas hieronder afgebeed. Kik in de rege van de betreffende eering op opdrachten. De opdrachtmeter van de betreffende eering za verschijnen zoas hieronder is afgebeed. Kik in de rege van de betreffende opdracht op vrijgeven. Het vierkantje in de opdracht wordt weer wit in paats van groen en de eering kan wijzigingen aanbrengen. Wanneer het vierkantje groen is, kan de mentor de opdracht beoordeen zoas wanneer bij andere opdrachten het vierkantje oranje is. Beoordeet de mentor met Nee, dan za er een rood kruisje verschijnen en weet de eering dat hij moet corrigeren. Bij Ja wordt verschijnt een vinkje. (Zie badzijde 18 van de handeiding voor de mentor.) Stamnummers Magister Het is mogeijk om de keuzes die een eering heeft gemaakt rechtstreeks te importeren in Magister. De communicatie tussen keuzedossier en Magister veroopt via het zogenoemde stamnummer van de eering. Ter voorbereiding op de communicatie wordt door midde van de functie Stamnummers Magister het betreffende stamnummer vastgeegd.

18 18 instructie bij het decaanaccount van keuzedossier Oude portfoio s Het is mogeijk om portfoio s van eeringen uit voorgaande schoojaren die in feite niet meer geactiveerd zijn, asnog in te zien. Bijvoorbeed wanneer een mentor uit de bovenbouw of een vervogopeiding om informatie vraagt. Kik onder Beheer op Oude portfoio s. Kies vervogens in het uitromenu dat verschijnt het betreffende schoojaar Er verschijnt een scherm zoas hieronder afgebeed. Zoek de betreffende eering op en kik op Open portfoio. De eeringen worden in afabetische vogorde genoemd. Er worden tien eeringen per scherm genoemd. Door op > te kikken verschijnt het vogende scherm met de vogende tien eeringen. Door op < te kikken verschijnt het vorige scherm met de vorige tien eeringen. Documenten/berichten Wanneer de knop Documenten/berichten wordt geactiveerd rot een menu uit met de vogende functies: E-mai mentor(en) E-mai eering(en) Rapporten versturen Archief upoaden Magister koppeing E-mai mentor(en) Het is mogeijk om rechtstreeks vanuit het decaan- en mentoraccount een of meer mentoren een e-mai te sturen a dan niet met een of meer bijagen. Dat kan een Word-, pdf- of Excebestand zijn. E-mai eering(en) Het is mogeijk om rechtstreeks vanuit het decaan- en mentoraccount een of meer eeringen een e-mai te sturen a dan niet met een of meer bijagen. Dat kan een Word-, pdf- of Excebestand zijn. Rapporten versturen Met de functie Rapporten versturen is het mogeijk om bepaade gegevens uit een eeringportfoio as e-mai te versturen naar bijvoorbeed een bepaade mentor, de beheerder van Magister of een vervogopeiding. Het betreft de vogende rapporten. stageversag uit: vmbo oopbaanoriëntatie Definitief overzicht uit: osb-tl, osb-gl, osb-bb/kb, profiekeuze Doorstroomdossier uit: vmbo oopbaanoriëntatie PZO-uitsag uit: profiekeuze, vmbo oopbaanoriëntatie, ob in de tweede fase Uitstroomdossier uit:ob in de tweede fase

19 instructie bij het decaanaccount van keuzedossier 19 Archief upoaden De decaan en de mentor kunnen vanuit hun account bij een of meer eeringen rechtstreeks een Word-, pdf- en Excebestand upoaden. Dat kan bijvoorbeed een eigen opdracht zijn, informatie over keuzevakken die op uw schoo mogeijk zijn, of een beroepenmarkt die u hebt georganiseerd. Kik onder Documenten/berichten op Archief upoaden. Er verschijnt een scherm zoas hieronder afgebeed. Door het menu kas uit te roen, is het mogeijk om een of meer kassen te seecteren. Door vervogens het menu eering uit te roen, is het mogeijk om een of meer eeringen te seecteren. Kik daarna op Toevoegen. Kik daarna op Seect. Er za een schermpje verschijnen met de mappen van de computer waarop u aan het werk bent. Maak daar uw keuze uit: een Word-bestand; een pdf-bestand; een Exce-bestand; en vu een bestandsnaam in, inks van de knop Opsaan De vogende meding za verschijnen: Het bestand 'uw gekozen bestandsnaam' is opgesagen in het archief van de eering(en). Wanneer een betreffende eering zijn portfoio opent, za de meding verschijnen zoas hiernaast is afgebeed. Pas wanneer de eering het bestand een keer heeft geopend, za de meding niet meer verschijnen. Let op! Het is daarna niet mogeijk om het geopende bestand rechtstreeks te bewerken. Echter, op het scherm van de eering wordt uitgeegd hoe dat we kan gebeuren. Daarna kan het bestand door de decaan of mentor worden ingezien en eventuee beoordeed.

20 20 instructie bij het decaanaccount van keuzedossier Magister koppeing Het is mogeijk om de keuzes die een eering heeft gemaakt rechtstreeks te importeren in Magister. De communicatie tussen keuzedossier en Magister veroopt via het zogenoemde stamnummer van de eering. Ter voorbereiding op de communicatie moet door midde van de functie Stamnummers Magister onder de knop Beheer eerst het stamnummer van de betreffende eeringen worden opgesaan in keuzedossier. Kik onder Documenten/berichten op Magister koppeing. Er verschijnt een scherm zoas hieronder afgebeed. Seecteer via het uitromenu Schoojaar een bepaad schoojaar. Seecteer vervogens via het uitromenu Kas een bepaade kas. Seecteer daarna via het uitromenu Leering ALLE of een bepaade eering. Kik daarna op de knop Toevoegen. Wit u niet ae eeringen in een keer seecteren maar bepaade eeringen, herhaa dan de stappen en voeg steeds een bepaade eering toe. Na het activeren van de knop Toevoegen verschijnt onderstaand scherm. Wanneer het Stamnummer Magister van een eering nog niet in keuzedossier aanwezig is, wordt dit in rood aangegeven met de mededeing: niet aanwezig. Door in de rege met de naam van de eering de knop Verwijderen te activeren worden er van die eering geen gegevens verstuurd naar Magister.

21 instructie bij het decaanaccount van keuzedossier 21 Overzicht eeringen Onder de knop Overzicht eeringen worden de versies van keuzedossier genoemd waarmee op een schoo gewerkt wordt. Van eke eering kan de decaan het portfoio inzien. De decaan is niet gerechtigd de opdrachten te beoordeen, dat kan aeen de mentor van de betreffende eering. Pas nadat een eering zijn portfoio heeft geactiveerd komt zijn naam in het 'Overzicht eeringen' voor. Tot die tijd is het 'Overzicht eeringen' eeg. Ga as vogt te werk om een portfoio in te zien. Kik op Overzicht eeringen Kik vervogens op de versie van keuzedossier waarmee de eering werkt van wie u het portfoio wit inzien. Kik daarna in het uitromenu Mentoren op de naam van de gewenste mentor. Er verschijnt een scherm zoas hieronder afgebeed. opdracht inzien overzicht opdrachten afdrukken gebruikersnamen Kikken op een van de vierkantjes in het Overzicht eeringen brengt de decaan of mentor direct bij de opdracht van de betreffende eering. Kikken op het zwarte vierkantje geeft het beginscherm van de betreffende eering. Kikken op de knop Overzicht opdrachten afdrukken stet een pdf samen met het hierboven afgebeede scherm. Kikken op de knop Gebruikersnamen afdrukken geeft een ijst van ae eeringen met hun kascodes, e-maiadressen en gebruikersnamen. Nasag en Links Kikken op Nasag en Links geeft ae knoppen te zien die bij de verschiende versies van keuzedossier in het portfoio van de eering voorkomen. Begrippen Het betreft een begrippenijst van de woorden die in het werkboek schuingedrukt zijn. Doorstroomrechten Het betreft de eisen die de hbo- en wo-opeidingen steen aan de profieen van havo-, vwo- en gymnasiumeeringen. De overige knoppen worden bij verschiende opdrachten van verschiende versies van keuzedossier geraadpeegd.

22 22 instructie bij het decaanaccount van keuzedossier Web opeidingen Onder de knop Web opeidingen bevinden zich vier inks naar de websites van ae vervogopeidingen in Nederand. Deze knoppen staan ook in het portfoio van de eering. De knoppen verbinden de eeringen direct door met een website die geraadpeegd moet worden bij een bepaade opdracht. Het betreft: WO universiteiten en ander wetenschappeijk onderwijs HBO hogeschoen MBO AOC s en ROC s Overig defensie en poitie 16 persoonstypen Het betreft een beknopte beschrijving van de 16 persoonstypen, zoas de methode keuzedossier die op basis van de typoogie van C.G. Jung onderscheidt. Op basis van deze 16 persoonstypen zijn vijf testen ontwikked die steeds een ander aspect van de persoon van de eering onderzoeken. Deze vijf testen worden het Persoonijkheids Zef PZO Onderzoek genoemd, kortweg PZO. Het PZO wordt aangeboden in de vogende versies. oopbaanoriëntatie vmbo profiekeuze havo/vwo profiekeuze gymnasium ob in de tweede fase Voor een uitgebreide toeichting op de 16 persoonstypen wordt hier verwezen naar de handeiding bij het werkboek van bovengenoemde versies van keuzedossier. Wanneer een van de vier knoppen onder 16 persoonstypen wordt geactiveerd, verschijnt een scherm zoas hieronder is afgebeed.

23 instructie bij het decaanaccount van keuzedossier 23 Door op een van de zestien cijfers te kikken, verschijnt naast het schema een beknopte beschrijving van het betreffende persoonstype. Hieronder een voorbeed van persoonstype 13 onder de knop profiekeuze. agemeen vmbo-mbo profiekeuze Onder de knop agemeen worden kernachtige beschrijvingen van de zestien persoonstypen gegeven ter informatie van decaan en mentor. Deze beschrijvingen worden niet in het portfoio van de eering gepresenteerd. Onder de knop vmbo-mbo worden beschrijvingen gepresenteerd ten behoeve van de vmbo-eeringen. Deze beschrijvingen worden ook in het portfoio van de eering gepresenteerd. Onder de knop profiekeuze worden beschrijvingen gepresenteerd ten behoeve van de havo/vwo-eeringen. Naast een beschrijving wordt ook het vogende genoemd: enkee passende beroepen; enkee passende vaardigheden; enkee passende profieen. Deze beschrijvingen worden ook in het portfoio van de eering gepresenteerd. LOB tweede fase Onder de knop ob tweede fase worden beschrijvingen gepresenteerd ten behoeve van de eeringen in de bovenbouw van havo, vwo en gymnasium. Naast een beschrijving wordt ook het vogende genoemd: passende vervogopeidingen voor hbo; wo. Deze beschrijvingen worden ook in het portfoio van de eering gepresenteerd.

24 24 instructie bij het decaanaccount van keuzedossier Voor vragen, opmerkingen en suggesties bij deze instructie kunt u contact opnemen met: Uitgeverij Remmers Nieuwe Bosscheweg JL Tiburg teefoon e-mai website uitg.remmers@wxs.n

euzedossier & uitgeverij remmers instructie bij het decaanaccount versie

euzedossier & uitgeverij remmers instructie bij het decaanaccount versie euzedossier instructie bij het decaanaccount versie 18.10.16 & uitgeverij remmers Voor vragen, opmerkingen en suggesties bij deze instructie kunt u contact opnemen met: Uitgeverij Remmers Nieuwe Bosscheweg

Nadere informatie

euzedossier & uitgeverij remmers handleiding voor de mentor vmbo loopbaanoriëntatie

euzedossier & uitgeverij remmers handleiding voor de mentor vmbo loopbaanoriëntatie euzedossier handeiding voor de mentor vmbo oopbaanoriëntatie bij de gewijzigde druk 2011 isbn 978-90-6762-114-4 versie november 2015 Sjors van de Hasset Rob Vedhoen & uitgeverij remmers uitgeverij remmers

Nadere informatie

euzedossier & uitgeverij remmers handleiding voor de mentor gymnasium profielkeuze bij de 1e druk, 2012 isbn 978-90-6762-124-3 versie 27.11.

euzedossier & uitgeverij remmers handleiding voor de mentor gymnasium profielkeuze bij de 1e druk, 2012 isbn 978-90-6762-124-3 versie 27.11. euzedossier handeiding voor de mentor gymnasium profiekeuze bij de 1e druk, 2012 isbn 978-90-6762-124-3 versie 27.11.14 Sjors van de Hasset Rob Vedhoen Martin van Essen & uitgeverij remmers uitgeverij

Nadere informatie

BasisBeroeps- en KaderBeroepsgerichte leerweg. versie september 2015. Linda Baselier (auteur) Rob Veldhoen (auteur) Sjors van de Hasselt (redactie)

BasisBeroeps- en KaderBeroepsgerichte leerweg. versie september 2015. Linda Baselier (auteur) Rob Veldhoen (auteur) Sjors van de Hasselt (redactie) euzedossier Handeiding voor de mentor bij Loopbaan Oriëntatie Begeeiding in de onderbouw van het vmbo. BasisBeroeps- en KaderBeroepsgerichte eerweg versie september 2015 Linda Baseier (auteur) Rob Vedhoen

Nadere informatie

ouderparticipatie keuzedossier vmbo osb in de onderbouw Gemengde Leerweg

ouderparticipatie keuzedossier vmbo osb in de onderbouw Gemengde Leerweg euzedossier ouderparticipatie keuzedossier vmbo osb in de onderbouw Gemengde Leerweg Op vijf badzijden in het werkboek wordt de medewerking van de ouders of verzorgers van de eeringen gevraagd. Wanneer

Nadere informatie

loopbaanoriëntatie in de tweede fase van havo/vwo isbn versie ISBN

loopbaanoriëntatie in de tweede fase van havo/vwo isbn versie ISBN euzedossier handeiding voor de mentor bij oopbaanoriëntatie in de tweede fase van havo/vwo isbn 978-90-6762-123-6 versie 21.10.16 ISBN 978-90-6762-123-6 Rob Vedhoen Sjors van de Hasset (redactie) & uitgeverij

Nadere informatie

euzedossier ouderparticipatie keuzedossier havo/vwo profielkeuze

euzedossier ouderparticipatie keuzedossier havo/vwo profielkeuze euzedossier ouderparticipatie keuzedossier havo/vwo profiekeuze Op zes badzijden in het werkboek wordt de medewerking van de ouders of verzorgers van de eeringen gevraagd. Wanneer de werkboeken op schoo

Nadere informatie

euzedossier & uitgeverij remmers vmbo loopbaanoriëntatie Sjors van de Hasselt Rob Veldhoen Dit werkboek is van:

euzedossier & uitgeverij remmers vmbo loopbaanoriëntatie Sjors van de Hasselt Rob Veldhoen Dit werkboek is van: euzedossier vmbo oopbaanoriëntatie Sjors van de Hasset Rob Vedhoen Dit werkboek is van: Voor www.keuzedossier.n is het controenummer van onze schoo: Mijn gebruikersnaam is: & uitgeverij remmers UITGEVERIJ

Nadere informatie

euzedossier & uitgeverij remmers handleiding voor de mentor LOB in de bovenbouw VMBO

euzedossier & uitgeverij remmers handleiding voor de mentor LOB in de bovenbouw VMBO euzedossier handeiding voor de mentor LOB in de bovenbouw VMBO bij de 2 e druk 2016 isbn 978-90-6762-128-1 versie 8 september 2017 Linda Baseier Sjors van de Hasset Rob Vedhoen & uitgeverij remmers uitgeverij

Nadere informatie

euzedossier & uitgeverij remmers handleiding voor de mentor havo/vwo profielkeuze

euzedossier & uitgeverij remmers handleiding voor de mentor havo/vwo profielkeuze euzedossier handeiding voor de mentor havo/vwo profiekeuze bij de 4e druk, 5e opage 2014 isbn 978-90-6762-120-5 versie 21 oktober 16 Sjors van de Hasset Rob Vedhoen & uitgeverij remmers uitgeverij remmers

Nadere informatie

euzedossier & uitgeverij remmers handleiding voor de mentor bij oriëntatie op studie en beroep in de onderbouw van HAVO en VWO

euzedossier & uitgeverij remmers handleiding voor de mentor bij oriëntatie op studie en beroep in de onderbouw van HAVO en VWO euzedossier handeiding voor de mentor bij oriëntatie op studie en beroep in de onderbouw van HAVO en VWO bij de 1e druk 2010, 5e opage 2012 isbn 978-90-6762-110-6 versie 21.10.16 Linda Baseier Sjors van

Nadere informatie

BasisBeroeps- en KaderBeroepsgerichte leerweg. versie oktober Linda Baselier (auteur) Rob Veldhoen (auteur) Sjors van de Hasselt (redactie)

BasisBeroeps- en KaderBeroepsgerichte leerweg. versie oktober Linda Baselier (auteur) Rob Veldhoen (auteur) Sjors van de Hasselt (redactie) euzedossier Handeiding voor de mentor bij Loopbaan Oriëntatie Begeeiding in de onderbouw van het vmbo. BasisBeroeps- en KaderBeroepsgerichte eerweg versie oktober 2016 Linda Baseier (auteur) Rob Vedhoen

Nadere informatie

euzedossier & uitgeverij remmers handleiding voor de mentor gymnasium profielkeuze bij de 1e druk, 2012 isbn versie 21 oktober 2016

euzedossier & uitgeverij remmers handleiding voor de mentor gymnasium profielkeuze bij de 1e druk, 2012 isbn versie 21 oktober 2016 euzedossier handeiding voor de mentor gymnasium profiekeuze bij de 1e druk, 2012 isbn 978-90-6762-124-3 versie 21 oktober 2016 Sjors van de Hasset Rob Vedhoen & uitgeverij remmers uitgeverij remmers 2016

Nadere informatie

euzedossier & uitgeverij remmers Handleiding voor de mentor bij Loopbaan Oriëntatie Begeleiding in de onderbouw van het vmbo.

euzedossier & uitgeverij remmers Handleiding voor de mentor bij Loopbaan Oriëntatie Begeleiding in de onderbouw van het vmbo. euzedossier Handeiding voor de mentor bij Loopbaan Oriëntatie Begeeiding in de onderbouw van het vmbo. Gemengde Leerweg versie 21 oktober 2016 Linda Baseier (auteur) Rob Vedhoen (auteur) Sjors van de Hasset

Nadere informatie

euzedossier & uitgeverij remmers Handleiding voor de mentor bij Loopbaan Oriëntatie Begeleiding in de onderbouw van het vmbo. Theoretische Leerweg

euzedossier & uitgeverij remmers Handleiding voor de mentor bij Loopbaan Oriëntatie Begeleiding in de onderbouw van het vmbo. Theoretische Leerweg euzedossier Handeiding voor de mentor bij Loopbaan Oriëntatie Begeeiding in de onderbouw van het vmbo. Theoretische Leerweg versie 21 oktober 2016 Linda Baseier (auteur) Rob Vedhoen (auteur) Sjors van

Nadere informatie

havo/vwo profielkeuze opdrachten via internet

havo/vwo profielkeuze opdrachten via internet euzedossier havo/vwo profiekeuze opdrachten via internet Op drieëntwintig badzijden in het werkboek is het gebruik van het digitaa portfoio uitdrukkeijk noodzakeijk of gewenst. Wanneer de werkboeken op

Nadere informatie

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008 HET MONTESSORI LYCEUM HERMAN JORDAN

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008 HET MONTESSORI LYCEUM HERMAN JORDAN RAPPORT KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008 HET MONTESSORI LYCEUM HERMAN JORDAN Schoo/insteing/vestiging: Montessori Lyceum Herman Jordan Afdeing: vwo Paats: Zeist BRIN-nummer:

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 Datum: september 2014 Auteur: Intergrip Inhoud 1. VMBO verstrekt inloggegevens DDD aan de leerling... 3 2. Leerling vult Dossier in... 5 2.1 Activeren...

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Handleiding gebruik Mijnschoolinfo Schoolmedewerkers v 29.7.2014 1 Inhoud 1. Activeren van Mijnschoolinfo als ouder... 3 2. Wachtwoord kwijt of wijzigen... 3 2.1 Wachtwoord

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. MijnBankingTools

Gebruikshandleiding. MijnBankingTools Gebruikshandleiding MijnBankingTools Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Leerling administratie

Leerling administratie Leerling administratie Magister 5 Versie: 1-2011 Handleiding Cijfer administratie Als het de eerste keer is dat u Magister gaat opstarten, dan is het beter dat u eerst de handleiding Algemene voorbereidingen

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

euzedossier ouderparticipatie keuzedossier vmbo loopbaanoriëntatie

euzedossier ouderparticipatie keuzedossier vmbo loopbaanoriëntatie euzedossier ouderparticipatie keuzedossier vmbo loopbaanoriëntatie Op acht bladzijden in het werkboek wordt de medewerking van de ouders of verzorgers van de leerlingen gevraagd. Wanneer de werkboeken

Nadere informatie

Windows. Contactgegevens van de klantenservice van ArcSoft Inc.

Windows. Contactgegevens van de klantenservice van ArcSoft Inc. Windows Contactgegevens van de kantenservice van ArcSoft Inc. Noord-Amerika 46601 Fremont Bvd Fremont, CA 94538 Te: 1.510.440.9901 Fax: 1.510.440.1270 Website: www.arcsoft.com E-mai: support@arcsoft.com

Nadere informatie

Aanvragen zelf beleggen zonder advies (voor ondernemers) SNS Zelf Beleggen (Zakelijk)

Aanvragen zelf beleggen zonder advies (voor ondernemers) SNS Zelf Beleggen (Zakelijk) Aanvragen zef beeggen zonder advies (voor ondernemers) SNS Zef Beeggen (Zakeijk) Aeen voedig ingevude formuieren nemen we in behandeing. I Mijn gegevens A Gegevens bedrijf Rechtsnaam Postcode en vestigingspaats

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen leerjaar 2, havo 3 en mavo 4. Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen leerjaar 2, havo 3 en mavo 4. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen leerjaar 2, havo 3 en mavo 4 Ons kenmerk: Hsm/jpo/B-1718.105 Datum: 20 december 2017 Onderwerp: Voorlopig keuzepakket schooljaar 2018-2019 Inlichtingen bij:

Nadere informatie

Handleiding website beheer

Handleiding website beheer Handleiding website beheer Inhoud: Als actief franchisenemer bij CIGO heeft u de mogelijkheid uw eigen website (http://naam.cigo.nl) te beheren. In deze handleiding leggen wij u uit hoe u de verschillende

Nadere informatie

Handleiding Vergaderkamer

Handleiding Vergaderkamer Handleiding Vergaderkamer Auteur: Marketing Datum: 01-10-2014 Versie: 2.0 Aantal bladen: 10 Nummer: 1008 2 P a g i n a Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Operator toegang... 3 3. Aanmaken vergaderkamer... 4 3.1

Nadere informatie

Snelle start handleiding Boom testcentrum ggz

Snelle start handleiding Boom testcentrum ggz Snelle start handleiding Boom testcentrum ggz December 2015 Inhoud 1. Een account aanmaken 2 2. Een locatie toevoegen 4 3. Een medewerker toevoegen 5 4. Wachtwoord aanpassen 7 5. Credits aanschaffen 8

Nadere informatie

Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011

Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011 Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011 Door Philippe Dellaert Acco: Files exchange documentatie - 1/9 1. Inleiding ACCO maakt gebruik van een online systeem om documenten uit te wisselen tussen

Nadere informatie

1 van 7. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van havo 3 en mavo 4

1 van 7. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van havo 3 en mavo 4 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van havo 3 en mavo 4 Ons kenmerk: Knr/Oaea/B-1819.152 Datum: 18 december 2018 Onderwerp: Voorlopig vakkenpakket schooljaar 2019-2020 Inlichtingen bij: 036

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

Webredactie dashboard

Webredactie dashboard Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheermogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Startershandleiding leerkracht

Startershandleiding leerkracht Startershandleiding leerkracht Deze handleiding omschrijft alle basisfunctionaliteiten en hoe deze te gebruiken. Wanneer u voor het eerst Plannex gaat gebruiken, is het verstandig onderstaande punten in

Nadere informatie

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties Handleiding Verenigingen en Organisaties Wij heten u hartelijk welkom bij, het platform waar de verbinding wordt gelegd tussen burgers, instellingen, bedrijven en verenigingen op een eenvoudige en gebruikersvriendelijke

Nadere informatie

Magister 6: Vakkenpakketkeuze

Magister 6: Vakkenpakketkeuze Magister 6: Vakkenpakketkeuze Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Vakkenpakketkeuze 1.1 Inrichting 2 1.2 Studie- en profielkeuze 4 1.3 Vakkenpakketkeuze 4 1.4 Samenvatting 5 Mei 2018 www.magister.nl 1 van 5 Hoofdstuk

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER Inhoudsopgave Introductie Toegangsbeheer Afschermen van een specifieke polis Activeren toegangsbeheer Uw toegang Toegang voor uw medewerkers Medewerkers beheren INTRODUCTIE

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Handleiding Digitaal Doorstroomdossier 1 2016-2017 1 Beste Intergrip gebruiker, Voor u ligt de handleiding voor het Digitaal doorstroomdossier. De werkwijze in het systeem wijst zoveel mogelijk voor zich.

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen

Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen 1 Hoofdmenu... 2 2 Nieuwe Aanvraag... 2 1 Kaart... 3 2 Locatie... 4 3 Aanvrager... 5 4 Opdrachtgever... 5 5 Tijdsbepaling... 5 6 Maatregelen...

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple 1 Inhoud Inhoud 2 Inleiding 3 Inloggen in het CMS 3 Teksten plaatsen/aanpassen 4 Een link aanmaken 4 Gebruikers toevoegen/ verwijderen 5 Werken

Nadere informatie

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Let op: Dit document bestaat uit twee handleidingen: Pagina 2: Handleiding voor de website voor organisators Pagina 14: Uitleg en handleiding voor de

Nadere informatie

1. Klik op de button rechtsboven Extranet en log in met gebruikersnaam en wachtwoord van het hoofdaccount.

1. Klik op de button rechtsboven Extranet en log in met gebruikersnaam en wachtwoord van het hoofdaccount. INSTRUCTIE GEBRUIKERSBEHEER Toevoegen/wijzigen van gebruikersaccounts voor het Extranet van www.europeesche.nl/extranet Versie 1.0 21-10-2015 A. AANMAKEN EXTRA GEBRUIKERS ONDER HET HOOFDACCOUNT Het account

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik Call systeem. Ref. handleidingen/support / handleiding gebruik call systeem

Handleiding voor gebruik Call systeem. Ref. handleidingen/support / handleiding gebruik call systeem Handleiding voor gebruik Call systeem. Ref. handleidingen/support / handleiding gebruik call systeem Aanmelden Aanmelden via: Klik op Helpdesk De eerste keer komt u in het aanmeldscherm: Vul uw gebruikersnaam

Nadere informatie

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Sdu Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoudsopgave Overzicht... 3 Converteren banknummers... 3 Rapport maken...

Nadere informatie

Handleiding Voor Bedrijven

Handleiding Voor Bedrijven Handleiding Voor Bedrijven Versie 1-2017 INHOUDSOPGAVE Inhoud 1. account 3 - Nieuw account aanmaken 2. Inloggen 5 - Op het beheersysteem 3. project 8 - Het aanmaken van een project 3b. project 14 - Biedingen

Nadere informatie

ouderparticipatie LOB bovenbouw VMBO

ouderparticipatie LOB bovenbouw VMBO euzedossier ouderparticipatie LOB bovenbouw VMBO Op elf bladzijden in het werkboek wordt de medewerking van de ouders of verzorgers van de leerlingen gevraagd. Wanneer de werkboeken op school blijven,

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013 Inhoud 1. Inschrijven 2. Oproep zoeken en erop reageren 2.1 Inloggen 2.2 Twee manieren om oproepen te zoeken 2.2.1 Oproep zoeken per rubriek 2.2.2 Oproep

Nadere informatie

1. Inloggen 2. 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3

1. Inloggen 2. 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3 Inhoudsopgave Hoofdstuk Bladzijde 1. Inloggen 2 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3 3. Nieuwsbrieven 4 stap 1: voeg een nieuwsbrief

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

Handleiding Accountants & Boekhouders

Handleiding Accountants & Boekhouders Handleiding Accountants & Boekhouders Inhoud Welkom bij e-boekhouden.nl... 2 1 Inrichten standaard rekeningschema... 3 1.1 Aanpassen standaard rekeningschema... 3 1.2 Importeren standaard rekeningschema...

Nadere informatie

Handleiding MMS accountbeheer MMS. Handleiding voor de Beheerder binnen de bronhoudersorganisatie

Handleiding MMS accountbeheer MMS. Handleiding voor de Beheerder binnen de bronhoudersorganisatie MMS Handleiding voor de Beheerder binnen de bronhoudersorganisatie 1 Document Versie Versie Datum Door Omschrijving 1.0 13-4-2018 André Boom Nieuw 1.1 23-4-2018 André Boom Review door Nielson Domburg verwerkt

Nadere informatie

Securing. World. G4S Cash portal

Securing. World. G4S Cash portal Securing Your World G4S Cash portal Handleiding G4S Cash Portal Via het G4S Cash Portal kunt u zelf online al uw contante geldzaken regelen. Dit kan op elk moment van de dag. U kunt o.a. transporten inplannen

Nadere informatie

HANDLEIDING HEUTINK.NL ACCOUNTBEHEER

HANDLEIDING HEUTINK.NL ACCOUNTBEHEER HANDLEIDING HEUTINK.NL ACCOUNTBEHEER Geachte relatie, Bijgaand vindt u de handleiding accountbeheer. In deze handleiding gaan wij dieper in op het beheren van diverse accounts. Daarnaast kunt u autorisaties

Nadere informatie

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS 01 - WELKOM BIJ QUESTI Welkom bij Questi. Alvorens je opstart, willen we je graag attent maken op enkele zaken. Voor je op de knop inloggen klikt, bekijk je best even de algemene filmpjes onder de knop

Nadere informatie

U kunt de keuze vanaf 13 maart a.s. tot en met 3 april 2017 invoeren. Het portal sluit op 4 april 2017.

U kunt de keuze vanaf 13 maart a.s. tot en met 3 april 2017 invoeren. Het portal sluit op 4 april 2017. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van leerjaar 2, havo 3 en mavo 4 Ons kenmerk: Knr/jpo/B-1617.222 Datum: 13 maart 2017 Onderwerp: Definitief keuzepakket schooljaar 2017-2018 Inlichtingen

Nadere informatie

Handleiding VO-MBO 2013. Handleiding Intergrip

Handleiding VO-MBO 2013. Handleiding Intergrip Handleiding VO-MBO 2013 Handleiding Intergrip Auteur: Helpdesk Intergrip Auteur: Helpdesk Intergrip Contact: 0318-86 00 52 / supervisor@intergrip.nl Contact: 0318-86 00 52 / supervisor@intergrip.nl Versiedatum:

Nadere informatie

Handleiding Subsidieportaal Agentschap SZW 02. Mijn Contactpersonen

Handleiding Subsidieportaal Agentschap SZW 02. Mijn Contactpersonen Handleiding Subsidieportaal Agentschap SZW Welkom bij handleiding subsidieportaal Agentschap SZW In deze handleiding module wordt alleen functionaliteit behandeld voor een tekenbevoegde van een organisatie

Nadere informatie

Handleiding Gebruikersbeheer ROB-Net

Handleiding Gebruikersbeheer ROB-Net Beste ROB-Net gebruiker, Eerder hebben wij u geïnformeerd over het nieuwe eigen inlogportaal van ROB-Net, te vinden op https://login.rob-net.nl. Dit inlogportaal is voor de gebruikers van ROB-Net gratis.

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

Groepsbellen met Beeldbel-App ipad

Groepsbellen met Beeldbel-App ipad Van : Focus Cura Voor : ipad gebruikers groepsbeeldbellen Betreft : Instructie Groepsbellen met de Beeldbel-App op de ipad Datum : 11-09-2014 Om het groepsbellen in gebruik te nemen moeten de volgende

Nadere informatie

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 Inhoudsopgave 1 Enterprise Drive installeren...3 2 Enterprise Drive voor de eerste maal opstarten...3 3 Deelnemen aan Spaces (Een uitnodiging

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

Slachthuisstraat 39. 2033 HC Haarlem 145 500,- k.k. makelaars. haarlem.hiermakelaars.nl

Slachthuisstraat 39. 2033 HC Haarlem 145 500,- k.k. makelaars. haarlem.hiermakelaars.nl makeaars Sachthuisstraat 39 2033 HC Haarem 145 500,- k.k. haarem.hiermakeaars.n Hier Makeaars Houtpein 26 2012 DH Haarem te (023) 5 531 631 haarem@hiermakeaars.n Agemeen Sachthuisstraat 39, 2033 HC Haarem

Nadere informatie

Het invoeren van een voorlopige keuze is voor iedere leerling in leerjaar 2 verplicht. Ook voor leerlingen uit leerjaar 2 met havo potenties.

Het invoeren van een voorlopige keuze is voor iedere leerling in leerjaar 2 verplicht. Ook voor leerlingen uit leerjaar 2 met havo potenties. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van leerjaar 2 Ons kenmerk: Knr/Oaea/B-1819.150 Datum: 18 december 2018 Onderwerp: Voorlopig vakkenpakket schooljaar 2019-2020 Inlichtingen bij: 036 845 23

Nadere informatie

Handleiding Vernieuwd Stagematching Instellingen

Handleiding Vernieuwd Stagematching Instellingen Handleiding Vernieuwd Stagematching Instellingen Inhoud Inloggen en profiel beheren... 2 Locaties en afdelingen aanmaken/wijzigen... 3 Aanmaken van stageplaatsen... 6 Overzichten plaatsen en gematchte

Nadere informatie

Wikiwijs. Hoe metadateer je materiaal in Wikiwijs om hun plaats in een leerlijn vast te leggen? Ruud de Moor Centrum

Wikiwijs. Hoe metadateer je materiaal in Wikiwijs om hun plaats in een leerlijn vast te leggen? Ruud de Moor Centrum Wikiwijs Hoe metadateer je materiaal in Wikiwijs om hun plaats in een leerlijn vast te leggen? Ruud de Moor Centrum Inleiding De in 2006 ingevoerde eindtermen en kerndoelen voor het voortgezet onderwijs

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Factuur. Inhoudsopgave. E-factuur activeren en inloggen. Zoek facturen. Nieuwe E-wub. Te verwerken e-wub.

Gebruikershandleiding E-Factuur. Inhoudsopgave. E-factuur activeren en inloggen. Zoek facturen. Nieuwe E-wub. Te verwerken e-wub. Inhoudsopgave E-factuur activeren en inloggen Zoek facturen Nieuwe E-wub Te verwerken e-wub Status e-wub E-wub per periode E-wub Bulkinvoer E-wub archief Gebruikersbeheer E-flexer 9.0.3 1 E-factuur activeren

Nadere informatie

Inhoud. voorwoord 3. individuele coaching 4. teamtrainingen 7. workshops / intervisie 8. coachings thema s 9. profiel en persoonlijke kleur 10

Inhoud. voorwoord 3. individuele coaching 4. teamtrainingen 7. workshops / intervisie 8. coachings thema s 9. profiel en persoonlijke kleur 10 voorwoord 3 individuee coaching 4 teamtrainingen 7 workshops / intervisie 8 coachings thema s 9 profie en persoonijke keur 10 partners 11 contact 12 Inhoud 2 Voorwoord Persoonijke groei en effectiviteit

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

PunchCMS Handleiding. Versie 2.0 Oktober 2010

PunchCMS Handleiding. Versie 2.0 Oktober 2010 PunchCMS Handleiding Versie 2.0 Oktober 2010 Inhoud Inhoud...2 1 Inloggen...3 2 De gebruikersinterface...4 2.1 Overzicht...4 2.2 Workflow...5 3 Elementen...6 3.1 Aanmaken...6 3.2 Element vullen of aanpassen...7

Nadere informatie

Insula. Centraal. e d. u d. o C a. u s. Insula College

Insula. Centraal. e d. u d. o C a. u s. Insula College christeijke schoengemeenschap voor mavo, havo, atheneum en gymnasium Insua Coege Insua Centraa Insua Coege e g e o C a u s In! k j i e d i u d s Da ocatie Koningstraat, mavo pag. 2-6 ocatie Hamaheirapein,

Nadere informatie

Starten met Plannex - Leerkrachten

Starten met Plannex - Leerkrachten 1. Inloggen Op www.plannex21.nl kun je inloggen. Gebruik hiervoor je gebruikersnaam en wachtwoord. Let op hoofdletters en spaties! 2. Gebruikersrollen a) Gebruiker: Iedereen die met Plannex werkt. Via

Nadere informatie

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen Mijn.PvdA.nl Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen Versie 1.0 Amsterdam, mei 2011 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Handleiding administrator

Handleiding administrator Handleiding administrator september 2016 Handleiding Administrator Als administrator van uw bedrijf, kunt u in de Administrator omgeving de accounts van uw kantoor beheren en rapporten uitdraaien. U vindt

Nadere informatie

Handleiding: in gebruik nemen + instellen accountgegevens ouderportaal Mijnschool.nl

Handleiding: in gebruik nemen + instellen accountgegevens ouderportaal Mijnschool.nl Handleiding: in gebruik nemen + instellen accountgegevens ouderportaal Mijnschool.nl Indien bij ons op school van u als ouders/verzorgers van zowel vader als moeder een email-adres bekend is, heeft u ook

Nadere informatie

BROCHURE Cursus Klantgericht Werken. rendabel. tevreden. trouw. klantgericht. Klantgericht Werken. Sales Force Consulting

BROCHURE Cursus Klantgericht Werken. rendabel. tevreden. trouw. klantgericht. Klantgericht Werken. Sales Force Consulting BROCHURE Cursus Kantgericht Werken rendabe kantgericht tevreden trouw Kantgericht Werken Saes Force Consuting Ineiding De Cursus Kantgericht Werken gaat in eerste instantie over kantgerichtheid. Kort gezegd

Nadere informatie

Internet Explorer 7 (IE7)

Internet Explorer 7 (IE7) Internet Explorer 7 (IE7) 1. HET VENSTER Het venster van Internet Explorer 7 ziet er als volgt uit: Het venster bestaat uit volgende onderdelen: De knoppen Volgende en Vorige. Adresbalk hierin vullen we

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Als deelnemer aan de kunstroute kunt u uw kunstaanbod presenteren op de website van kunst in

Nadere informatie

Snelstart handleiding

Snelstart handleiding Snelstart handleiding Workflow Management Systeem Sufficio Inhoudsopgave Aan de slag: 1. Inloggen 2. Binnenkomst in Sufficio Gebruikersbeheer 3. Gebruikers beheren en toevoegen 4. Rechten toevoegen gebruikers

Nadere informatie

Stagerage Versie 3 zomer 2011

Stagerage Versie 3 zomer 2011 Stagerage Versie 3 zomer 2011 Algemene bewerkingen BlueBased B.V (2011) Auteur: Jeroen IJzerman Inleiding In deze handleiding worden de algemene taken behandeld, die voor alle rollen gelden. De rollen

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor organisators

Handleiding website SVNL voor organisators Handleiding website SVNL voor organisators Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg over hoe u als

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

Handleiding website Stadshof t Hemelryck

Handleiding website Stadshof t Hemelryck Handleiding website Stadshof t Hemelryck Ik wil graag: 1. De computer aanzetten p1 2. Op de website inloggen p2 3. Lid worden van de website p3 4. Navigeren op de website p5 5. Een advertentie plaatsen

Nadere informatie

PROXSYS Spamfilter. Gebruikers Handleiding Quarantine Webinterface. Pagina 1 van 1. Auteur: Marcel van Leur. Datum: 31 oktober 2012. Versie: 2.

PROXSYS Spamfilter. Gebruikers Handleiding Quarantine Webinterface. Pagina 1 van 1. Auteur: Marcel van Leur. Datum: 31 oktober 2012. Versie: 2. 1 PROXSYS Spamfilter Gebruikers Handleiding Quarantine Webinterface Auteur: Marcel van Leur Datum: 31 oktober 2012 Pagina 1 van 1 Versie: 2.0 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding. pagina 3 2 Spamfilter rapport......

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe werkt VOROC?... 3 Inloggen... 3 Wachtwoord... 3 Wachtwoord vergeten?... 3 Profielinstellingen... 4 Persoonsgegevens

Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe werkt VOROC?... 3 Inloggen... 3 Wachtwoord... 3 Wachtwoord vergeten?... 3 Profielinstellingen... 4 Persoonsgegevens Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe werkt VOROC?... 3 Inloggen... 3 Wachtwoord... 3 Wachtwoord vergeten?... 3 Profielinstellingen... 4 Persoonsgegevens invullen/aanpassen... 4 Wachtwoord wijzigen... 4 De

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

Handleiding Magister 6

Handleiding Magister 6 Handleiding Magister 6 Inhoudsopgave Inloggen 3 Instellen wachtwoord 5 Invoeren e-mail adres 5 Beginscherm Magister 6 Aanwezigheid 7 Cijfers 7 Ouderavond 7 Vakkenpakketkeuze leerjaar 2 10 Magister en Meta

Nadere informatie

Handleiding gebruik photo-gallery

Handleiding gebruik photo-gallery Handleiding gebruik photo-gallery Nadat u uw photo-gallery admin wachtwoord heeft ingesteld kunt u op uw fotoboek inloggen op http://www.uwwebsite.nl/photo-gallery/ Mocht u ooit de instellingen en inhoud

Nadere informatie

OneDrive voor bedrijven en scholen

OneDrive voor bedrijven en scholen OneDrive voor bedrijven en scholen V1.0 26 juni 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Eerste aanmelding... 3 Aanmaken van een nieuwe folder... 4 Toevoegen van een document.... 5 1. Het documenten aanmaken

Nadere informatie