GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT. bestemmingsplan HOEK DORPSSTRAAT -LINDENWEG LANGENBOOM

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT. bestemmingsplan HOEK DORPSSTRAAT -LINDENWEG LANGENBOOM"

Transcriptie

1 GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT bestemmingsplan HOEK DORPSSTRAAT -LINDENWEG LANGENBOOM toelichting voorschriften plankaart voorontwerp mei 1993 gew. oktober 1993

2 INHOUD TOELICHTING 1.1 Inleiding Aanleiding Kadastrale situatie Bestaande situatie Ruimtelijke opbouw Langenboom Verkeerskundige aspecten Milieuhygiënische aspecten Waterhuishouding, riolering Ruimtelijke inpassing Financiële uitvoerbaarheid Manier van regelen Procedure 8

3

4 1 1. TOELICHTING 1.1 Inleiding Voorliggende nota betreft een bestemmingsplan in de hoek Dorpstraat Lindenweg in de kern Langenboom, zoals op afbeelding 1.1 aangegeven. Ter plaatse vigeert het bestemmingsplan Buitengebied, zoals dat door de gemeenteraad op is vastgesteld en door Gedeputeerde Staten op goedgekeurd onder nr. G Voorliggend plan behelst de omzetting van de bestemming "agrarisch kernrand gebied" in "woondoeleinden" ten behoeve van de bouw van een vrijstaande dorpswoning. 1.2 Aanleiding De aanleiding voor de herziening vormt het verzoek van de heer Straatman aan het gemeentebestuur tot medewerking aan de bouw van een burgerwoning. De heer Straatman is inwoner van de kern Langenboom.

5

6 2 1.3 Kadastrale situatie De kadastrale situatie is op afbeelding 1.2 weergegeven. Het plangebied omvat het gehele perceel De oppervlakte van de kavel bedraagt 24 are. 1.4 Bestaande situatie Zie ook afbeelding 1.3. Het betreffende perceel ligt op de hoek van de Lindenweg en Dorpsstraat en is thans in gebruik als grasland. Het perceel wordt omgeven door gevarieerde bebouwing bestaande uit onder meer een woonboerderij - gesplitst in twee woningen - aan andere zijde Lindenweg, burgerwoningen aan weerszijden van de Dorpsstraat, een transportbedrijfje aan de overzijde en de (voormalige) boerenbond. Ten westen van de Dorpstraat aan weerszijden van de Lindenweg is sprake van agrarisch gebied - overwegend weiden - een open landschapskarakter.

7

8 3 1.5 Ruimtelijke opbouw Langenboom Afbeelding 1.4 illustreert de ruimtelijke opbouw van Langenboom. Kenmerkend voor de structuur van Langenboom is het langgerekte dorpslint. De driesprong Dorpsstraat, Dominicanenstraat en Dempseystraat vormt het dorpshart. Hier zijn o.a. de kerk, het postkantoor, de bank, enige horecabedrijven en de sportbal gesitueerd. De westzijde van Langenboom kenmerkt zich door een grootschalig, open landschap met een agrarische functie. De oostzijde daarentegen is gesloten. Tussen de overgang van het dorpslint en het oostelijk gelegen dorpsgebied ligt een planmatige woonuitbreiding. Alleen ter plaatse van deze woonuitbreiding is het dorpslint verdicht, voor het overige gedeelte is het dorpslint dun en transparant. Aan de zuidoostzijde van de kern, richting hoofdkern Mill, ligt een ontgrondingsplas, in een omgevend gebied met toenemende recreatieve faciliteiten. Een bestemmingsplan is in voorbereiding voor wonen en werken in zuidoostelijke richting, zoals aangeduid. 1.6 Verkeerskundige aspecten De locatie is te ontsluiten op zowel de Dorpsstraat als de Lindenweg. In paragraaf 1.9 wordt de keuze voor de ontsluiting op de Lindenweg toegelicht. De Dorpsstraat vormt de hoofdas van Langenboom met op dit moment een verkeersintensiteit van ca 1850 mvt/etmaal, en in 2003 ca 2100 mvt/etmaal. Alle bebouwing aan de Dorpsstraat is hierop rechtstreeks ontsloten. De voorgenomen bouw van de woning vormt hierop geen verstoring en is er derhalve verkeerskundig aanvaardbaar. Gezien het bochtige verloop van de Lindenweg moet de grens van de zij- c.q. achtertuin uit deze weg blijven. Mede in verband met de gewenste doorkijk naar het achterliggende landschap is een afstand van 7,5 m tussen wegverharding en tuinhaag gekozen.

9

10 4 1.7 Milieuhygiënische aspecten Geluid Voor de geprojecteerde woning zijn de geluidsbelastingen vanwege de Dorpsstraat en de Lindenweg berekend. De plaats van de woning is bepaald op basis van het geluid en de ruimtelijke omstandigheden, zoals nader in paragraaf 1.9 toegelicht. De geluidssituatie is op onderstaande afbeelding uit het akoestisch onderzoek* weergegeven. Het blijkt dat de 54 d(b)a lijn op ca 20 m en de 52 d(b)a-lijd op ca 30 meter uit de as van de Dorpsstraat ligt. De 53 db(a)-lijn van de Lindenweg ligt op ca 20 m uit de as van die weg. De geprojecteerde nieuwe woning ligt derhalve in de zone tussen 50 en 55 db(a). Voor de bouw ervan zal een ontheffingsprocedure WGH worden gevolgd. Het akoestisch onderzoek is in een apart rapport weergegeven. *rapport -Akoestisch onderzoek woning Dorpsstraat-Lindenweg, Prinssen & Bus, Uden 20 januari 1993

11

12 Milieucirkels De nieuw geprojecteerde woning ligt buiten de stankcirkels en de belemmeringencirkels zoals deze op afbeelding 1.5 zijn weergegeven. Omgevende bedrijvigheid De twee bedrijven aan de overzijde van de Dorpsstraat hebben een hinderwetvergunning. Deze vormt geen belemmering voor de nieuwbouw. Omgekeerd vormt de nieuwbouw geen extra belemmering voor de bedrijfsvoering, omdat de omgevende woningen reeds randvoorwaardenstellend zijn terzake Waterhuishouding, riolering Er zijn geen bijzondere waterhuishoudkundige aspecten in het geding. De woning zal worden aangesloten op het hoofdriool in de Dorpsstraat. 1.9 Ruimtelijke inpassing Afbeelding 1.6 geeft de ruimtelijke inpassing van de nieuwe woning. Ter plaatse van de Lindenweg is een mooi uitzicht op het agrarisch gebied aanwezig. Deze doorkijk moet bewaard blijven. Dit wordt bereikt door de Lindenweg een ruim profiel te geven, zoals in paragraaf 1.6 reeds beschreven is. Tevens is ter plaatse sprake van wat ruimere afstanden tussen de panden in de lintstructuur van de Dorpsstraat. De nieuwe woning is daarom op ca 15 m van de aangrenzende woning gesitueerd. Voorts ligt de woning op ca 20 m uit de as van de Dorpsstraat, overeenkomende met de 54 db(a) lijn. Deze ruimere afstand tot de straat past goed bij de stedebouwkundige situatie. Tezamen met de ernaast gelegen boerderij - die nog verder terug ligt - wordt de Lindenweg mooi ingeleid en de doorkijk naar het buitengebied versterkt. Voorts is gekozen voor een erfontsluiting op de Lindenweg, evenals bij de woonboerderij. Daarmee krijgt de stedebouwkundige hoeksituatie vorm. De ontsluiting op de Lindenweg is ook verkeerstechnisch te prefereren. Voor wat betreft de achterbegrenzing van de tuin is de bestaande perceelsgrens aangehouden. Hiermee wordt de rechtlijnigheid van de bestaande achtergrenzen omgebogen in een "ruimtevormende lijn", die het open landschap beter 'vangt".

13

14 1.10 Financiële uitvoerbaarheid De kosten van de nieuwbouwen de planvoorbereiding komen geheel voor rekening van de initiatiefnemer. Het plan brengt voor de gemeente geen bijzondere kosten met zich mee. Het plan is financieel uitvoerbaar te achten.

15 Manier van regelen Voorgaande ruimtelijke inrichting is vertaald in de twee bestemmingen Woondoeleinden en Groenvoorziening. Woondoeleinden De situering van het bebouwingsvoorstel op afbeelding 1.6 met bebouwingsvlakken is met enige flexibiliteit vastgelegd. Daarbij is onderscheid gemaakt tussen het bebouwingsvlak van de hoofdbebouwing (woning) en de bijgebouwen (garage e.d.). De goot- en nokhoogte bedragen voor de hoofdbebouwing respectievelijk 6 en 9 meter en voor de bijgebouwen 3 en 5,5 meter. Schuine kappen zijn verplicht. Voorts zijn primaire en secundaire bebouwingsgrenzen onderscheiden. In de eerste moet worden gebouwd, de tweede mag niet worden overschreden. Essentieel in het plan is dat de voorgevelbouwgrens en de zijgevel van het bijgebouw als primaire bebouwingsgrens zijn aangegeven. Gezien de beeldbepalende plek mogen B & W bovendien nadere eisen stellen aan dakvorm en gevelindeling. Groenvoorziening De gewenste afstand van de begrenzing van de tuin tot de as van de Lindenweg is veiliggesteld door aan een strook langs de Lindenweg de bestemming groenvoorziening toe te kennen. Binnen deze voorziening zijn de gewenste brede bermen met laanbomen mogelijk, zoals in het principeprofiel aangegeven.

16 Procedure Het bestemmingsplan doorloopt de gebruikelijke procedure. De resultaten hiervan worden achtereenvolgens in deze toelichting vermeld. Procedurestappen tijd 1. Inspraak overeenkomstig gemeentelijke inspraakverordening: mei Overleg ex artikel 10 BRO 1985: mei augustus Ter visie legging: 4. Vaststelling in gemeenteraad 5. Goedkeuring Gedeputeerde Staten Inspraak In het kader van de gemeentelijke inspraakverordening heeft het concept-plan d.d. april 1993 met ingang van 3 mei gedurende twee weken ter inzage gelegen. Op 3 mei is een informatieavond gehouden. Het verslag van de informatieavond is hierna opgenomen. Overigens zijn geen reacties ingekomen. De inspraak heeft geen aanleiding gegeven tot aanpassing van het conceptplan Overleg ex artikel 10 Bro In het kader van het overleg ex artikel 10 Bro is het plan toegezonden aan de provinciale planologische commissie (PPC). De kleine commissie uit de PPC heeft het plan in haar vergadering van 16 augustus 1993 behandeld. Ofschoon de PPC geen voorstander is van de invulling van de open plek, verzet zij zich ook niet tegen het bouwplan, zoals uit de hierna integraal opgenomen adviesnota blijkt. Overigens heeft de KPPC geen opmerkingen.

17

18

19

20

21

22

GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT. bestemmingsplan HOEK PASTOOR JACOBSSTRAAT - LANGE SCHOOLSTRAAT

GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT. bestemmingsplan HOEK PASTOOR JACOBSSTRAAT - LANGE SCHOOLSTRAAT GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT bestemmingsplan HOEK PASTOOR JACOBSSTRAAT - LANGE SCHOOLSTRAAT toelichting voorschriften plankaart voorontwerp augustus 1995 januari 1998 INHOUD TOELICHTING 1. Inleiding 1.1

Nadere informatie

GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT. Bestemmingsplan HOEK LEEUWERIKSTRAAT GENIEWEG

GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT. Bestemmingsplan HOEK LEEUWERIKSTRAAT GENIEWEG GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT Bestemmingsplan HOEK LEEUWERIKSTRAAT GENIEWEG Toelichting Voorschriften Plankaart Eerste concept 10 mei 1991 Voorontwerp mei 1993 Gew. Oktober 1993 INHOUD TOELICHTING Voorwoord

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing bouwplan Kievitsham 9, Kerkdriel

Ruimtelijke onderbouwing bouwplan Kievitsham 9, Kerkdriel Ruimtelijke onderbouwing bouwplan Kievitsham 9, Kerkdriel Aan: Gemeente Maasdriel Van: CroonenBuro5 Betreft: Kievitsham 9, Kerkdriel Datum: 30 november 2015 1 Aanleiding Op 5 juni 2014 is het bestemmingsplan

Nadere informatie

Zienswijzennota Bestemmingsplan Raalte Kern, omgeving de Meerleweg 1

Zienswijzennota Bestemmingsplan Raalte Kern, omgeving de Meerleweg 1 Zienswijzennota Bestemmingsplan Raalte Kern, omgeving de Meerleweg 1 Het ontwerp-bestemmingsplan Raalte Kern, omgeving de Meerleweg heeft gedurende de termijn van 2 september tot en met 14 oktober voor

Nadere informatie

- I - Bijlage Bouwplan

- I - Bijlage Bouwplan TOELICHTING - I - INHOUD TOELICHTING Blz. 1. Inleiding 1.1 2. Algemeen 2.1 2.1 Aanleiding 2.1 2.2 Kadastrale situatie 2.1 2.3 Vigerend bestemmingsplan 2.2 2.4 Bestemmingsplan Buitengebied 1998 2.3 2.5

Nadere informatie

GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT. bestemmingsplan SPORT- EN RECREATIEBEDRIJF. toelichting voorschriften plankaart

GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT. bestemmingsplan SPORT- EN RECREATIEBEDRIJF. toelichting voorschriften plankaart GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT bestemmingsplan SPORT- EN RECREATIEBEDRIJF toelichting voorschriften plankaart voorontwerp mei 1993 april 1996 TOELICHTING 1. Inleiding 1 2. Aanleiding herziening 2 3. Groter

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Burgemeester van Erpstraat 63a, Berghem 2017, pag. 1 van 12 Ruimtelijke onderbouwing Burgemeester van Erpstraat 63a, Berghem 2017 Gemeente Oss, oktober 2017 Ruimtelijke onderbouwing

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Project: Vergroten woning Oudelandseweg 6 te Sint-Maartensdijk September 2010 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Projectbeschrijving 2 3. Vigerend bestemmingsplan 3 4. Omgevingsplan

Nadere informatie

GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT. TOELICHTING op het bestemmingsplan "BEDRIJF DENNENDIJK - LANGENBOOM" VIGEREND BESTEMMINGSPLAN

GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT. TOELICHTING op het bestemmingsplan BEDRIJF DENNENDIJK - LANGENBOOM VIGEREND BESTEMMINGSPLAN GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT TOELICHTING op het bestemmingsplan "BEDRIJF DENNENDIJK - LANGENBOOM" VIGEREND BESTEMMINGSPLAN Het onderhavige bestemmingsplan is een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

TOELICHTING. Boerderijsplitsing aan de Eerselseweg 41 te Knegsel. G.C.M. van de Ven Eerselseweg KL Knegsel. project.

TOELICHTING. Boerderijsplitsing aan de Eerselseweg 41 te Knegsel. G.C.M. van de Ven Eerselseweg KL Knegsel. project. TOELICHTING project opdrachtgever Boerderijsplitsing aan de Eerselseweg 41 te Knegsel G.C.M. van de Ven Eerselseweg 41 5511 KL Knegsel werknummer datum 05409 19 juli 2010 INHOUD 1. INLEIDING pag. 2 1.1.

Nadere informatie

gemeente eijsdervmargraten

gemeente eijsdervmargraten gemeente eijsdervmargraten Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel Nummer: 11IN002555 1. Vermelding onderwerp en beslispunten Voorstel tot vaststelling 'Partiële herziening bestemmingsplan Kern Cadier en Keer

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN JAN SMULDERSSTRAAT 5 A, B, C EN D, VESSEM GEMEENTE EERSEL

BESTEMMINGSPLAN JAN SMULDERSSTRAAT 5 A, B, C EN D, VESSEM GEMEENTE EERSEL BESTEMMINGSPLAN JAN SMULDERSSTRAAT 5 A, B, C EN D, VESSEM GEMEENTE EERSEL Gemeente Eersel Bestemmingsplan Jan Smuldersstraat 5 a, b, c en d, Vessem Toelichting Regels Verbeelding 1:500 projectgegevens:

Nadere informatie

Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro Buitengebied Asten 2008, wijziging Keizersdijk 2

Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro Buitengebied Asten 2008, wijziging Keizersdijk 2 Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro burgemeester en wethouders van A s t e n; gezien het verzoek om medewerking van Crijns Rentmeesters B.V. namens mevrouw Van Bussel-Drieshen voor de splitsing van

Nadere informatie

NOTITIE: Zienswijzen en ambtshalve aanpassingen. Inzake. Bestemmingsplan Bebouwde kom St. Willebrord, Irenestraat ongenummerd, tussen 63 en 69

NOTITIE: Zienswijzen en ambtshalve aanpassingen. Inzake. Bestemmingsplan Bebouwde kom St. Willebrord, Irenestraat ongenummerd, tussen 63 en 69 NOTITIE: Zienswijzen en ambtshalve aanpassingen Inzake Bestemmingsplan Bebouwde kom St. Willebrord, Irenestraat ongenummerd, tussen 63 en 69 Rucphen, 24 mei 2011 2 INHOUD: 1. Procedure 2. Ingediende zienswijze

Nadere informatie

Bestemmingsplan Bovenkamp II Herziening I gemeente Heerde

Bestemmingsplan Bovenkamp II Herziening I gemeente Heerde Bestemmingsplan Bovenkamp II Herziening I gemeente Heerde Bestemmingsplan Bovenkamp II, Herziening I Betreft Status Bovenkamp II Heerde vastgesteld Datum 30 mei 2011 Bovenkamp II, herziening I, vastgesteld,

Nadere informatie

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Het voorontwerp bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 heeft met de bijbehorende stukken met ingang van donderdag 3 oktober 2013 gedurende

Nadere informatie

Nog niet gecontroleerde informatie!

Nog niet gecontroleerde informatie! Nog niet gecontroleerde informatie! Het via doorschakelen beschikbare bestand is nog niet gecontroleerd en wordt zo spoedig mogelijk vervangen of aangevuld. Bij het plan horen bovendien nog: Bijzondere

Nadere informatie

Gemeente Woerden. Toetsing aan de wijzigingsregels Teckop 11 in Kamerik

Gemeente Woerden. Toetsing aan de wijzigingsregels Teckop 11 in Kamerik Gemeente Woerden Toetsing aan de wijzigingsregels Teckop 11 in Kamerik Verantwoording Titel Toetsing aan de wijzigingsregels ten behoeve van het wijzigen van de agrarische bestemming van het perceel Teckop

Nadere informatie

WIJZIGINGSPLAN ZORGBOERDERIJ BROEK 4, MARIAHOUT GEMEENTE LAARBEEK. 2 februari 2016 vastgesteld

WIJZIGINGSPLAN ZORGBOERDERIJ BROEK 4, MARIAHOUT GEMEENTE LAARBEEK. 2 februari 2016 vastgesteld WIJZIGINGSPLAN ZORGBOERDERIJ BROEK 4, MARIAHOUT 2 februari 2016 vastgesteld 52-007 GEMEENTE LAARBEEK 2 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 5 1.1 Algemeen... 5 1.2 Aanleiding en doel... 5 1.3 Plangebied... 6 1.4

Nadere informatie

-BESLUIT BESTEMMINGSPLAN MUNSEL- SELISSEN 1E PARTIELE HERZIENING, ART.3.6 WRO; WIJZIGING DUIT 12. gemeente Boxtel. Vastgesteld: 28 juni 2011

-BESLUIT BESTEMMINGSPLAN MUNSEL- SELISSEN 1E PARTIELE HERZIENING, ART.3.6 WRO; WIJZIGING DUIT 12. gemeente Boxtel. Vastgesteld: 28 juni 2011 -BESLUIT BESTEMMINGSPLAN MUNSEL- SELISSEN 1E PARTIELE HERZIENING, ART.3.6 WRO; WIJZIGING DUIT 12 gemeente Boxtel Vastgesteld: 28 juni 2011 Boxtel, juni 2011 INHOUDSOPGAVE Toelichting 1,2 Voorschriften

Nadere informatie

INLEIDING. 3 BjflO. Hoofdstuk 1

INLEIDING. 3 BjflO. Hoofdstuk 1 INLEIDING De gemeente Drimmelen heeft van de heer Rasenberg het verzoek ontvangen om het rundveehouderijbedrijf aan de Zandstraat 5 te Hooge Zwaluwe te mogen verplaatsen naar een perceel aan de Zonzeelseweg

Nadere informatie

Het ontwerpwijzigingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning liggen gedurende zes weken ter visie met de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen.

Het ontwerpwijzigingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning liggen gedurende zes weken ter visie met de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen. B&W-voorstel Onderwerp: Ontwerpwijzigingsplan Kruisstraat Rosmalen naast nr. 44 1) Status Dit stuk is opgesteld in het kader van de voorbereiding van het wijzigingsplan Kruisstraat Rosmalen naast nr. 44

Nadere informatie

Notitie behandeling zienswijzen ontwerpbestemmingsplan De Zandleij, 7 e herziening (Kuil 5)

Notitie behandeling zienswijzen ontwerpbestemmingsplan De Zandleij, 7 e herziening (Kuil 5) Notitie behandeling zienswijzen ontwerpbestemmingsplan De Zandleij, 7 e herziening (Kuil 5) Het ontwerpbestemmingsplan 'De Zandleij, 7 e herziening (Kuil 5)' heeft van maandag 26 november 2012 tot en met

Nadere informatie

(ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Akenveenweg 1 Tynaarlo

(ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Akenveenweg 1 Tynaarlo (ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Akenveenweg 1 Tynaarlo Gemeente Tynaarlo Maart 2011 Projectgebied Inhoudsopgave 1. Inleiding... 5 2. Huidige en beoogde situatie... 6 2.1 Beschrijving van

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Hollandseweg 19, Someren. Gemeente Someren

Ruimtelijke onderbouwing Hollandseweg 19, Someren. Gemeente Someren Ruimtelijke onderbouwing Hollandseweg 19, Someren Gemeente Someren Opdrachtgever: Projectlocatie: Dhr. N.H.L. Michiels Hollandseweg 19 5712RM Someren Hollandseweg 19, Someren Projectnummer: 16418-001 Datum:

Nadere informatie

15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14

15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14 15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14 Ordito b.v. Postbus 94 5126 ZH Gilze E info@ordito.nl T 0161 801 022 I www.ordito.nl KVK 54 811 554 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Ligging en begrenzing

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H. 1) Status

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H. 1) Status Raadsinformatiebrief Reg.nr. : 8211456 B&W verg. : 20 november 2018 Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H 1) Status Dit stuk wordt u ter informatie aangeboden in het kader

Nadere informatie

Gemeente Leudal. Bestemmingsplan Buitengebied Herziening bouwblok Haelerweg 63a te Horn

Gemeente Leudal. Bestemmingsplan Buitengebied Herziening bouwblok Haelerweg 63a te Horn Gemeente Leudal Bestemmingsplan Buitengebied Herziening bouwblok Haelerweg 63a te Horn Opdrachtgever: Ruimte voor Ruimte Limburg Beheer BV Postbus 5700 6202 MA MAASTRICHT Status: ontwerpplan NL.IMRO.1640.BP10HoHaelerweg63a-ON01

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Fort de Roverweg 15 te Halsteren

Ruimtelijke onderbouwing Fort de Roverweg 15 te Halsteren Gemeente Bergen op Zoom Ruimtelijke onderbouwing Fort de Roverweg 15 te Halsteren Ten behoeve van het verlenen van een omgevingsvergunning Ingevolge artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3 van de Wabo

Nadere informatie

Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5. Gemeente Someren

Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5. Gemeente Someren Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5 Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5 Toelichting Bijlagen Regels Bijlage Verbeelding Schaal 1:1.000 Vastgesteld: 25 september

Nadere informatie

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing 1. INLEIDING 1.1 Aanleiding voor het projectbesluit Op 15 januari 2010 is er een

Nadere informatie

WIJZIGINGSPLAN BUITENGEBIED

WIJZIGINGSPLAN BUITENGEBIED WIJZIGINGSPLAN BUITENGEBIED Bouwplan Rammekensweg 5 Gemeente Vlissingen Ontwerp: 18 april 2018 Vastgesteld: 4 juni 2108 INHOUD TOELICHTING 1. INLEIDING 1.1 Aanleiding 1.2 Ligging plangebied 2. PLANBESCHRIJVING

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing De Kouwe Noord 3, Geffen Gemeente Oss Raadhuislaan 2 5341 GM Oss T: 14 0412 F: 0412 642605 www.oss.nl RUIMTELIJKE ONDERBOUWING De Kouwe Noord 3 te Geffen Februari maart 2016 1

Nadere informatie

Wijzigingsplan Bouwvlak wijziging Veenweg 3 Gemeente Renswoude

Wijzigingsplan Bouwvlak wijziging Veenweg 3 Gemeente Renswoude Wijzigingsplan Bouwvlak wijziging Veenweg 3 Gemeente Renswoude Toelichting NL.IMRO.0339.WZ2013Veenweg3-ow01 / ontwerp Projectnr. BW-13051 / 10 december 2013 Gemeente Renswoude Wijzigingsplan Bouwvlak wijziging

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw van een woning aan Laurens Stommespad 2 te Middelburg

Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw van een woning aan Laurens Stommespad 2 te Middelburg Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw van een woning aan Laurens Stommespad 2 te Middelburg Middelburg, 8 januari 2014 Inhoud 1. Inleiding 2. Locatie en project 2.1 Ligging plangebied 2.2 Geldend bestemmingsplan

Nadere informatie

Ruimte voor Ruimte woning Helvoirtsestraat Helvoirt

Ruimte voor Ruimte woning Helvoirtsestraat Helvoirt 8-7-14 Beeldkwaliteitplan Ruimte voor Ruimte woning Helvoirtsestraat Helvoirt 2 juli 2014 1 Compositie 5 stedenbouw bv Boschstraat 35-37 4811 GB BREDA telefoon: 076-5225262 fax: 076-5213812 internet: email:

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Tiendweg 3

Nota van beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Tiendweg 3 Nota van beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Tiendweg 3 Team Ruimtelijke plannen Juli 2018 1 Nota van beantwoording zienswijzen Het ontwerp bestemmingsplan Tiendweg 3 heeft ter inzage gelegen van

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan.

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan. Aan de Gemeenteraad Raad Status 14 mei 2009 Besluitvormend Onderwerp Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan Punt no. 10 Te besluiten om 1. de voorbereiding/procedure

Nadere informatie

Nota van Inspraak Voorontwerp bestemmingsplan Hoek Graaf van Egmondstraat/Pad van Jongejan

Nota van Inspraak Voorontwerp bestemmingsplan Hoek Graaf van Egmondstraat/Pad van Jongejan Nota van Inspraak Voorontwerp bestemmingsplan Hoek Graaf van Egmondstraat/Pad van Jongejan Vastgesteld door het College van B&W: 18 december 2012 1. Aanleiding De locatie Koninginneweg/C1000 is in de Integrale

Nadere informatie

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Vervanging woning Miedweg 6 Stroobos Ruimtelijke onderbouwing 1. INLEIDING

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Vervanging woning Miedweg 6 Stroobos Ruimtelijke onderbouwing 1. INLEIDING Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Vervanging woning Miedweg 6 Stroobos Ruimtelijke onderbouwing 1. INLEIDING 1.1 Aanleiding voor het projectbesluit Er is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor

Nadere informatie

correctieve herziening bestemmingsplan De Zanderij gemeente Hillegom 10 december 2009 projectnummer 80253

correctieve herziening bestemmingsplan De Zanderij gemeente Hillegom 10 december 2009 projectnummer 80253 correctieve herziening bestemmingsplan De Zanderij gemeente Hillegom 10 december 2009 projectnummer 80253 INHOUD TOELICHTING I 1 I N L E I D I N G 1 2 L I G G I N G P L A N G E B I E D 1 3 W I J Z I G

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 Inleiding

HOOFDSTUK 1 Inleiding HOOFDSTUK 1 Inleiding 1.1 Aanleiding en doel In 2010 is het voormalige perceel Strijbeekseweg 23 te Ulvenhout gesplitst in twee percelen, te weten Strijbeekseweg 23 met daarop een boerderij (rijksmonument),

Nadere informatie

B&W-voorstel. Onderwerp: Ruimtelijke onderbouwing Brugstraat 73C Vinkel (uitbreiding visvijver Slothoeve) 1) Status

B&W-voorstel. Onderwerp: Ruimtelijke onderbouwing Brugstraat 73C Vinkel (uitbreiding visvijver Slothoeve) 1) Status B&W-voorstel Onderwerp: Ruimtelijke onderbouwing Brugstraat 73C Vinkel (uitbreiding visvijver Slothoeve) 1) Status De voorliggende ruimtelijke onderbouwing betreft een concept waarvoor een inspraakprocedure

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad

Aan de leden van de gemeenteraad Raadsvoorstel Raadsvergadering : 15 maart 2006 Agendapunt : 17 Portefeuillehouder : R.J. van der Wekken Afdeling : RenM Behandelend ambt. : J. T. Wesdorp Datum : 28 februari 2006 Onderwerp : Planschadeverzoeken

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 4 1.1 Aanleiding 4 1.2 Ligging en begrenzing plangebied 4 1.3 Vigerende bestemmingsplan 5 2. Bestaande situatie 6 2.1 ruimtelijke

Nadere informatie

GEMEENTE LOCHEM WIJZIGINGSPLAN. Rosmaatsteeg 2 Harfsen

GEMEENTE LOCHEM WIJZIGINGSPLAN. Rosmaatsteeg 2 Harfsen GEMEENTE LOCHEM WIJZIGINGSPLAN Rosmaatsteeg 2 Harfsen (behorend bij het bestemmingsplan Buitengebied Lochem 2010) Opdrachtnummer : 08.197 ID nr. : Datum : april 2012 Versie : 03 Auteurs : mro b.v. Vastgesteld

Nadere informatie

Oude Badweg 60 Eelderwolde

Oude Badweg 60 Eelderwolde Oude Badweg 60 Eelderwolde Projectgebied 2 Inhoudsopgave 2.1 Beschrijving van het projectgebied, huidige situatie... 4 Op het perceel is reeds een recreatiewoning met bijgebouwen aanwezig. De bestaande

Nadere informatie

1. INLEIDING...3 2. BESTAANDE SITUATIE PERCEEL EN OMGEVING...4 3. GEMEENTELIJK BELEID...6 4. DIVERSE TOETSINGSCRITERIA...8 5. JURIDISCHE REGELING...

1. INLEIDING...3 2. BESTAANDE SITUATIE PERCEEL EN OMGEVING...4 3. GEMEENTELIJK BELEID...6 4. DIVERSE TOETSINGSCRITERIA...8 5. JURIDISCHE REGELING... INHOUD BLZ 1. INLEIDING...3 2. BESTAANDE SITUATIE PERCEEL EN OMGEVING...4 3. GEMEENTELIJK BELEID...6 4. DIVERSE TOETSINGSCRITERIA...8 5. JURIDISCHE REGELING...9 018-537 Gemeente Beuningen Verlengde Reekstraat

Nadere informatie

GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK Plan van wijziging Bestemmingsplan Centrum Gendringen, Herziening E- locatie Achterkerspel 40

GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK Plan van wijziging Bestemmingsplan Centrum Gendringen, Herziening E- locatie Achterkerspel 40 GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK Plan van wijziging Bestemmingsplan Centrum Gendringen, Herziening E- locatie Achterkerspel 40 1. Algemeen Het plan van wijziging Bestemmingsplan Centrum Gendringen Herziening

Nadere informatie

Buitengebied e wijziging (Broekhuizerstraat 2 Wehl)

Buitengebied e wijziging (Broekhuizerstraat 2 Wehl) Buitengebied - 2012 3e wijziging (Broekhuizerstraat 2 Wehl) Toelichting Ontwerp Inhoudsopgave T oelichting Hoofdstuk 1 5 Inleiding 7 1.1 Aanleiding en doel 7 1.2 Plangebied 7 1.3 Geldende bestemmingsplannen

Nadere informatie

47003-bkp-v BESTEMMINGSPLAN "WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE" 1 INLEIDING Aanleiding en doel...

47003-bkp-v BESTEMMINGSPLAN WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE 1 INLEIDING Aanleiding en doel... GEMEENTE WOENSDRECHT BESTEMMINGSPLAN "WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE" BIJLAGE 5 bij de TOELICHTING BEELDKWALITEITSPLAN Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 2 1.1 Aanleiding en doel... 2 1.2 Ligging

Nadere informatie

Nieuwerkerk aan den IJssel - project 312 Rijskade. stedenbouwkundige randvoorwaarden 4 maart 2008 project nummer: 71032

Nieuwerkerk aan den IJssel - project 312 Rijskade. stedenbouwkundige randvoorwaarden 4 maart 2008 project nummer: 71032 Nieuwerkerk aan den IJssel - project 312 Rijskade stedenbouwkundige randvoorwaarden 4 maart 2008 project nummer: 71032 Nieuwerkerk aan den IJssel - project 312 Rijskade stedenbouwkundige randvoorwaarden

Nadere informatie

3. Gewenste ontwikkeling Milieu Planbeschrijving Inspraak Voorschriften 7

3. Gewenste ontwikkeling Milieu Planbeschrijving Inspraak Voorschriften 7 TOELICHTING INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Bestaande situatie 3 2.1 Plangebied 3 2.2 Vigerende bestemmingsplan 3 2.3 bestaande situatie 4 3. Gewenste ontwikkeling 4 4. Milieu 4 5. Planbeschrijving 6 6.

Nadere informatie

Voor het bouwen van woningen, aanbouwen, bijgebouwen en bij een en ander behorende andere bouw erken gelden de volgende eisen:

Voor het bouwen van woningen, aanbouwen, bijgebouwen en bij een en ander behorende andere bouw erken gelden de volgende eisen: 6 HOOFDSTUK III BESTEMMINGEN Paragraaf 1 Artikel 4 Wonen Doeleinden De op de plankaart blijkens de daarop voorkomende verklaring als Wonen aangewezen gronden zijn bestemd voor wonen. Daar waar op de plankaart

Nadere informatie

bestemmingsplan Buitengebied reparatie 2011 Kamperen bij de boer toelichting gemeente Gulpen-Wittem

bestemmingsplan Buitengebied reparatie 2011 Kamperen bij de boer toelichting gemeente Gulpen-Wittem bestemmingsplan Buitengebied reparatie 2011 Kamperen bij de boer toelichting gemeente Gulpen-Wittem vastgesteld, 31 mei 2012 status: vastgesteld datum: 31 mei 2012 projectnummer: 101510R.2014 adviseur:

Nadere informatie

Jaartal / nummer Opgenomen in collectie gemeentebladen op 18 november 1998 1998 / 41

Jaartal / nummer Opgenomen in collectie gemeentebladen op 18 november 1998 1998 / 41 Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer Opgenomen in collectie gemeentebladen op 18 november 1998 1998 / 41 Naam Bestemmingsplan Brakkenstein 1985-N (Houtlaan 75 - hoek Kanunnik Mijllinckstraat - wijzigingsplan

Nadere informatie

Hogere waarden Wet geluidhinder ONTWERP-BESLUIT

Hogere waarden Wet geluidhinder ONTWERP-BESLUIT Hogere waarden Wet geluidhinder ONTWERP-BESLUIT ingevolge artikel 110 van de Wet geluidhinder t.b.v. het bestemmingsplan Herontwikkeling locatie Ronerborg, Roden NL.IMRO.1699.2014BP049. Datum besluit :

Nadere informatie

GEMEENTE BUREN. Ruimtelijke onderbouwing Hendriklaan 15 16, Beusichem

GEMEENTE BUREN. Ruimtelijke onderbouwing Hendriklaan 15 16, Beusichem GEMEENTE BUREN Ruimtelijke onderbouwing Hendriklaan 15 16, Beusichem Projectnr. 061-076 / 27 januari 2016 INHOUD BLZ 1 INLEIDING... 3 1.1 Aanleiding en doelstelling... 3 1.2 Plangebied... 4 1.3 Geldend

Nadere informatie

TOELICHTING BESTEMMINGSPLAN KOM NOORD, PARTIËLE HERZIENING LEEMKUUL 8

TOELICHTING BESTEMMINGSPLAN KOM NOORD, PARTIËLE HERZIENING LEEMKUUL 8 Productnr. 154556 Documentnummer: *161637* TOELICHTING BESTEMMINGSPLAN KOM NOORD, PARTIËLE HERZIENING LEEMKUUL 8 Inleiding Op 1 maart 2007 heeft de gemeenteraad van Putten het bestemmingsplan Kom Noord

Nadere informatie

Gemeente Lingewaard. Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness Centre Huissen

Gemeente Lingewaard. Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness Centre Huissen Gemeente Lingewaard Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness Centre Huissen Juli 2011 Gemeente Lingewaard Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness

Nadere informatie

Zuidbroek herziening 2

Zuidbroek herziening 2 Zuidbroek herziening 2 Betreft aanpassing goothoogte aan-, uit- en bijgebouwen bij woningen Status vastgesteld Datum 16 februari 2012 Zuidbroek herziening 2 vastgesteld, 16 februari 2012 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Ontwerp bestemmingsplan Rossum herziening 2016, Burgemeester van Randwijckstraat 21b (BP1142)

Ontwerp bestemmingsplan Rossum herziening 2016, Burgemeester van Randwijckstraat 21b (BP1142) Nota van zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Rossum herziening 2016, Burgemeester van Randwijckstraat 21b (BP1142) Geanonimiseerde versie Beleid & Regie 16 januari 2018 Inleiding Het ontwerp bestemmingsplan

Nadere informatie

In de afgelopen periode heeft initiatiefnemer de plannen nader onderbouwd en een omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing ingediend.

In de afgelopen periode heeft initiatiefnemer de plannen nader onderbouwd en een omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing ingediend. Raadsvergadering: 8 september 2015 Agendapunt: 9 Kenmerk: ADV 15/10205 Datum voorstel: 11-8-2015 Portefeulllehoudert Wethouder B. Jaspers Faijer Informant: de heer R. van der Spek Onderwerp: Appartementencomplex

Nadere informatie

Wijzigingsplan Landgoed De Horst

Wijzigingsplan Landgoed De Horst Gemeente Leusden Wijzigingsplan Landgoed De Horst Nota zienswijzen Maart 2016 Kenmerk 0327-06-N03 Projectnummer 0327-06 Nota zienswijzen Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 2. Ingediende zienswijzen 2 3. Aanpassingen

Nadere informatie

Hogere waarden Wet geluidhinder BESLUIT

Hogere waarden Wet geluidhinder BESLUIT Hogere waarden Wet geluidhinder BESLUIT ingevolge artikel 110 van de Wet geluidhinder t.b.v. het bestemmingsplan Herontwikkeling locatie Ronerborg, Roden NL.IMRO.1699.2014BP049. Datum besluit : 12 april

Nadere informatie

Jachtlustweg 4 te Wijckel

Jachtlustweg 4 te Wijckel 35 e wijzigingsplan ex artikel 3.6 lid 1 onder a Wro van het Bestemmingsplan Buitengebied 2004 van de gemeente Gaasterlân-Sleat Jachtlustweg 4 te Wijckel Inhoudsopgave 0. Inhoudsopgave... 1 1. Inleiding...

Nadere informatie

Bestemmingsplan Zuidhoek, 1e herziening

Bestemmingsplan Zuidhoek, 1e herziening Bestemmingsplan Zuidhoek, 1e herziening 2 Inhoudsopgave Toelichting 5 Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding 1.2 Ligging van het plangebied "Zuidhoek" 1.3 Leeswijzer 7 7 7 8 Hoofdstuk 2 Aanpassingen 2.1

Nadere informatie

Inspraakverslag. Hieronder zal een samenvatting van de reacties en een standpunt daarop worden gegeven.

Inspraakverslag. Hieronder zal een samenvatting van de reacties en een standpunt daarop worden gegeven. Inspraakverslag Het voorontwerp bestemmingsplan Kern Swalmen heeft ter inzage gelegen van 10 maart 2010 tot en met 20 april 2010. Gedurende deze periode is het voorontwerpbestemmingsplan voor overleg toegezonden

Nadere informatie

Presentatie bebouwingsstudie Ontwikkeling nieuwbouw Bovenkerkweg 35a en 37 te Montfoort d.d

Presentatie bebouwingsstudie Ontwikkeling nieuwbouw Bovenkerkweg 35a en 37 te Montfoort d.d Presentatie bebouwingsstudie Ontwikkeling nieuwbouw Bovenkerkweg 35a en 37 te Montfoort d.d. 05-07-2016 1. Aanleiding 2. Plangebied 2.1. Locatie en geschiedenis 2.2. Plangebied in groter verband 2.3. Foto

Nadere informatie

6 Maatschappelijke uitvoerbaarheid

6 Maatschappelijke uitvoerbaarheid 6 Maatschappelijke uitvoerbaarheid 6.1 Inspraak en overleg Het voorontwerp bestemmingsplan "Landgoed de Pirk" voorziet in de juridisch-planologische regeling voor de realisatie van het nieuwe landgoed

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bijlage Overzicht terrein Verbeelding 2/12

Inhoudsopgave. Bijlage Overzicht terrein Verbeelding 2/12 Inhoudsopgave 1 Beeldkwaliteitsplan 1.1 Inleiding 1.2 Ruimtelijke structuur Waarland 1.3 Huidige situatie 1.4 Het plan 1.5 Beeldkwaliteit 1.5.1 Beschrijving 1.5.2 Criteria 1.5.2.1 criteria Welstansdsnota

Nadere informatie

GEMEENTE CRANENDONCK. Stedenbouwkundig en landschappelijk inrichtingsplan Meemortel ong, Budel

GEMEENTE CRANENDONCK. Stedenbouwkundig en landschappelijk inrichtingsplan Meemortel ong, Budel GEMEENTE CRANENDONCK Stedenbouwkundig en landschappelijk inrichtingsplan Meemortel ong, Budel Stedenbouwkundig en landschappelijk inrichtingsplan Meemortel ong Budel Projectnr. 009-036 / januari 2015 INHOUD

Nadere informatie

Bouw van een woning + bijgebouw Achterwei 31 Oudega

Bouw van een woning + bijgebouw Achterwei 31 Oudega Ruimtelijke onderbouwing Bouw van een woning + bijgebouw Achterwei 31 Oudega Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw van een woning + bijgebouw Achterwei 31 te Oudega 1 Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw

Nadere informatie

Bestemmingsplan 1e partiële herziening BP Oosteindsepolder en Warmoeziersweg (caravanstalling Oosteindseweg 155b)

Bestemmingsplan 1e partiële herziening BP Oosteindsepolder en Warmoeziersweg (caravanstalling Oosteindseweg 155b) Bestemmingsplan 1e partiële herziening BP Oosteindsepolder en Warmoeziersweg (caravanstalling Oosteindseweg 155b) 29 juli 2014 ontwerp Gemeente Lansingerland Bestemmingsplan 1e partiële herziening BP

Nadere informatie

Onderstaand is uitsluitend de voor het onderhavige plan relevante regelgeving weergegeven.

Onderstaand is uitsluitend de voor het onderhavige plan relevante regelgeving weergegeven. Betreft : Bijlage 7: Toets aan het bestemmingsplan Locatie : Krite 23-25 te Boornbergum Van : J.M. Miellet, Exlan Datum : Februari 2016 Ter plaatse van het plangebied vigeert het bestemmingsplan Buitengebied

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN PARTIËLE HERZIENING STADHOUDERSPARK VUGHT GEMEENTE VUGHT

BESTEMMINGSPLAN PARTIËLE HERZIENING STADHOUDERSPARK VUGHT GEMEENTE VUGHT BESTEMMINGSPLAN PARTIËLE HERZIENING STADHOUDERSPARK VUGHT GEMEENTE VUGHT Gemeente Vught Bestemmingsplan Partiële herziening Stadhouderspark Vught Toelichting Voorschriften Overzicht deelplankaarten Deelplankaarten

Nadere informatie

GEMEENTE EERSEL. Stedenbouwkundig en landschappelijk inrichtingsplan Hazenpad ong, Eersel

GEMEENTE EERSEL. Stedenbouwkundig en landschappelijk inrichtingsplan Hazenpad ong, Eersel GEMEENTE EERSEL Stedenbouwkundig en landschappelijk inrichtingsplan Hazenpad ong, Eersel Stedenbouwkundig en landschappelijk inrichtingsplan Hazenpad ong Eersel Projectnr. 114-028 / aug 2016 INHOUD 1.

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Bouw zeven garageboxen achter Kerkstraat 18 Voorthuizen

Ruimtelijke onderbouwing. Bouw zeven garageboxen achter Kerkstraat 18 Voorthuizen Ruimtelijke onderbouwing Bouw zeven garageboxen achter Kerkstraat 18 Voorthuizen 1 2 Hoofdstuk 1 1.1 Aanleiding INLEIDING Op 4 maart 2011 is een aanvraag om een omgevingsvergunning binnengekomen voor het

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Foarwei 190 te Kollumerzwaag Kadastrale kaart Foarwei 190 te Kollumerzwaag Verzoek om omgevingsvergunning met daarbij handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening voor het

Nadere informatie

Ontwerp Wijzigingsplan. Ballumerweg 23 te Nes Ameland

Ontwerp Wijzigingsplan. Ballumerweg 23 te Nes Ameland Ontwerp Wijzigingsplan Ballumerweg 23 te Nes Ameland Ontwerp Wijzigingsplan Ballumerweg 23 te Nes Ameland Inhoud Toelichting op wijzigingsplan 1. Beschrijving van het plan 2. Beleidskader 3. Omgevingsaspecten

Nadere informatie

Bijlage 2: Akoestisch onderzoek

Bijlage 2: Akoestisch onderzoek Bijlage 2: Akoestisch onderzoek Memo akoestisch onderzoek woningenbouw Dorpshart Stompetoren 2 Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid tot het bouwen van een aantal woningen. De Wet geluidhinder beschouwt

Nadere informatie

Nota behandeling zienswijzen en ambtelijke aanpassingen (procesnota) bestemmingsplan Aalst, Prins Hendrikstraat naast 3

Nota behandeling zienswijzen en ambtelijke aanpassingen (procesnota) bestemmingsplan Aalst, Prins Hendrikstraat naast 3 Nota behandeling zienswijzen en ambtelijke aanpassingen (procesnota) bestemmingsplan Aalst, Prins Hendrikstraat naast 3 Bestemmingsplan : Aalst, Prins Hendrikstraat naast 3 Datum vaststelling raad : 29

Nadere informatie

Bernhardstraat ongenummerd Rucphen. Schitterend royaal bouwperceel gelegen op korte afstand van de dorpskern groot circa m²

Bernhardstraat ongenummerd Rucphen. Schitterend royaal bouwperceel gelegen op korte afstand van de dorpskern groot circa m² ongenummerd Rucphen Schitterend royaal bouwperceel gelegen op korte afstand van de dorpskern groot circa 1.500 m² Situering Het bouwperceel is landelijk gelegen en op korte afstand van openbare voorzieningen

Nadere informatie

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk DEEL 1: INLEIDING Het voorontwerpbestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk heeft op grond van de

Nadere informatie

Bestemmingsplan Bergse Haven 1eW.jzigingsplan:K«ikindePot

Bestemmingsplan Bergse Haven 1eW.jzigingsplan:K«ikindePot Bestemmingsplan Bergse Haven 1eW.jzigingsplan:K«ikindePot Niet op barcode schrijven!! Gemeente Bergen op Zoom 108-005151 Reg. Datum: 15/02/2008 Eenheid: GRIFF 1.58 Ontwerp 17 September 2007 Vaststelling

Nadere informatie

Skuniadyk 14 te Bakhuizen

Skuniadyk 14 te Bakhuizen 28 e Ontwerp-wijzigingsplan ex artikel 3.6 lid 1 onder a Wro van het Bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Gaasterlân-Sleat Skuniadyk 14 te Bakhuizen G E M E E N T E G A A S T E R L Â N - S L E

Nadere informatie

AANLEIDING ZONES NORMEN WEGVERKEER INTENSITEITEN

AANLEIDING ZONES NORMEN WEGVERKEER INTENSITEITEN Notitie akoestisch onderzoek woonzorgcentrum te Roden Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid tot het bouwen van een woonzorgcentrum. De Wet geluidhinder beschouwt een dergelijk gebouw als een zogenaamd

Nadere informatie

Bestemmingsplan 3e partiële herziening BP Oosteindsepolder en Warmoeziersweg (caravanstalling Warmoeziersweg 2)

Bestemmingsplan 3e partiële herziening BP Oosteindsepolder en Warmoeziersweg (caravanstalling Warmoeziersweg 2) Bestemmingsplan 3e partiële herziening BP Oosteindsepolder en Warmoeziersweg (caravanstalling Warmoeziersweg 2) 29 oktober 2015 Vastgesteld Gemeente Lansingerland Bestemmingsplan 3e partiële herziening

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING RUIMTELIJKE ONDERBOUWING project Oprichten bijgebouw, zwembad en hellingbaan aan de Egyptischedijk 16 te Bladel opdrachtgever Fam. Box-Schepens Egyptischedijk 22 5531 NE Bladel werknummer datum 01414 7

Nadere informatie

Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, wijziging Hagmolenweg 19 Bentelo. Gemeente Hof van Twente.

Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, wijziging Hagmolenweg 19 Bentelo. Gemeente Hof van Twente. 1 Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, wijziging Hagmolenweg 19 Bentelo. Gemeente Hof van Twente. 2 B&W besluit 16 april 2013 Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing 12 woningen aan de Kreukel te Bergen op Zoom

Ruimtelijke onderbouwing 12 woningen aan de Kreukel te Bergen op Zoom Gemeente Bergen op Zoom Ruimtelijke onderbouwing 12 woningen aan de Kreukel te Bergen op Zoom ten behoeve van het verlenen van een omgevingsvergunning ingevolge artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder

Nadere informatie

Middenweg wijzigingsplan ex artikel 3.6 Wro. Status: ontwerp. Gemeente Beemster. ID-code: NL.IMRO Middenweg7wijz-ON01

Middenweg wijzigingsplan ex artikel 3.6 Wro. Status: ontwerp. Gemeente Beemster. ID-code: NL.IMRO Middenweg7wijz-ON01 Middenweg 7-2014 wijzigingsplan ex artikel 3.6 Wro Status: ontwerp Gemeente Beemster ID-code: NL.IMRO.0439.2014Middenweg7wijz-ON01 Procedure: Terinzagelegging ontwerp: Vaststelling door raad: 2 Middenweg

Nadere informatie

GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK Plan van wijziging Buitengebied 2000, herziening 2002 Locatie Marmelhorstweg 2a

GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK Plan van wijziging Buitengebied 2000, herziening 2002 Locatie Marmelhorstweg 2a Aldus vastgesteld door burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek d.d. nr., G.H. Tamminga secretaris J.P.M. Alberse burgemeester GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK Plan van wijziging Buitengebied

Nadere informatie

GEMEENTE WIJCHEN. Landschappelijke inpassing Graafseweg 916 en 916a Wijchen

GEMEENTE WIJCHEN. Landschappelijke inpassing Graafseweg 916 en 916a Wijchen GEMEENTE WIJCHEN Landschappelijke inpassing Graafseweg 916 en 916a Wijchen 1 INLEIDING 1.1 Aanleiding Aanleiding voor het opstellen van het voorliggend landschapsplan voor het perceel Graafseweg 916 te

Nadere informatie

INSPRAAK- EN OVERLEGNOTA Bestemmingsplan Schipsweg, Hattem

INSPRAAK- EN OVERLEGNOTA Bestemmingsplan Schipsweg, Hattem INSPRAAK- EN OVERLEGNOTA Bestemmingsplan Schipsweg, Hattem Het ontwerpbestemmingsplan Schipsweg, Hattem heeft gedurende de termijn van 10 december 2009 tot en met 21 januari 2010 voor een ieder terinzage

Nadere informatie

Kern Klundert 1 e herziening. identificatiecode: datum: status:

Kern Klundert 1 e herziening. identificatiecode: datum: status: Moerdijk Kern Klundert 1 e herziening bestemmingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.1709.kernklundert1eherz-0001 21-01-2009 concept 20-05-2009 ontwerp projectnummer:

Nadere informatie

Zuidbroek herziening 2

Zuidbroek herziening 2 Zuidbroek herziening 2 Betreft aanpassing goothoogte aan-, uit- en bijgebouwen bij woningen Status ontwerp Datum december 2011 Inhoudsopgave Toelichting 3 1 PLANBESCHRIJVING 5 1.1 Inleiding 5 1.2 Aanleiding

Nadere informatie

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 colofon SAB Arnhem B.V. Contactpersoon: Arjan van der Laan bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres:

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Ontwerp bestemmingsplan Splitsing Zandbergen 10 Rosmalen

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Ontwerp bestemmingsplan Splitsing Zandbergen 10 Rosmalen Raadsinformatiebrief Reg.nr. : 7267315 B&W verg. : 20 september 2017 Onderwerp: Ontwerp bestemmingsplan Splitsing Zandbergen 10 Rosmalen 1) Status Dit stuk wordt u ter informatie aangeboden in het kader

Nadere informatie

Herziening Bestemmingsplan Zandhuizen perceel Zandhuizerweg 6 ONTWERP

Herziening Bestemmingsplan Zandhuizen perceel Zandhuizerweg 6 ONTWERP Herziening Bestemmingsplan Zandhuizen perceel Zandhuizerweg 6 ONTWERP Herziening Bestemmingsplan Zandhuizen perceel Zandhuizerweg 6 ONTWERP Inhoud Toelichting Regels Verbeelding 8 april 2011 Projectnummer

Nadere informatie