Technische commissie exploitatie regio Mechelen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Technische commissie exploitatie regio Mechelen"

Transcriptie

1 1. Technische commissie exploitatie regio Mechelen vergadering nr januari 2016 Aanwezig : Luc Van Put Regiomanager Mechelen Dirk De Grève Hoofd Operaties & Administratie (verslaggever) Braeckmans Stefan Centraal Exploitatie Bureau (punten voor ) Van Boxlaer Kim HR consulente Vervondel Benjamin Afgevaardigde A.C.O.D. (3) Verhaegen Geert Afgevaardigde A.C.O.D. Schodts Steven Afgevaardigde A.C.O.D. Mercier Philippe Afgevaardigde A.C.V. (1) Daniel De Smet Afgevaardigde A.C.V. Nijs Stefaan Afgevaardigde A.C.L.V.B. (2) Oude punten 14/239 Toewijzing diensten reserve-chauffeurs. EXPL Er wordt een nota opgemaakt voor toewijzing diensten aan reserve-agenten. Lange- en middellange termijnplanning wordt nu toegewezen op deelregioniveau. Ook de dag planning wordt op deelregioniveau bekeken. Graag feedback als dit eventueel op stelplaatsniveau dient bekeken te worden. 15/095 Koerdiensten Mechelen: Regelmatig word er gevraagd om pendeldiensten uit te voeren voor de NMBS. Helaas hebben we geen trajecten of kennis waar de stations zijn gelegen. Telkens wordt er wel gemeld dat de NMBS begeleiders dient te voorzien, doch worden we als buschauffeurs aan het lot overgelaten. Is het mogelijk om een map met mogelijke routes aan te maken zodanig we niet meer onnodig en piekerend de weg moeten gaan zoeken, dit meestal in de donkere. Dienst OML Routebeschrijvingen van en naar de NMBS stations bestaande reiswegtrajecten worden opgemaakt. 15/224 De gesplitste reeks: Een negatieve evolutie van diensten die rijprestatie dienen te leveren van uur. Dit is niet de bedoeling van een gesplitste dienst. Zie dienst 227 op woensdag, deze dient om 12u af te lossen, komt te laat aan in Mechelen voor vertrek van 12.50u ( dit was in de oude diensten opgelost maar men veranderd de diensten continu en dan zijn we terug bij af) Moet dan vervolgens naar Herentals, direct naar lier en terug naar Herentals, Deze ritten worden allemaal verstoord door de te late aankomst in Mechelen, de te kleine buffer, De aanpassing aan de diensten ten gevolge van de werken in Itegem. graag dan ook een dringende oplossing voor dit probleem. Het 2 de stuk van dienst 227 hoort eigenlijk in de volle reeks, deze heeft 1 blanco dienst en ook de BB reeks heeft een blanco dienst.

2 2 Waarom dit probleem niet oplossen door het invullen en creëeren van een volle dienst. Analyse van de rijtijden is lopende. Tot op heden stellen we vast dat dit redelijk goed is, doch we constateren meer en meer reizigers. Dit impliceert meer op-en afstapmomenten die uiteraard lichte vertragingen met zich meebrengen. We zoeken intern verder naar een oplossing. Op 23 jan a.s. is er een overleg gepland met de gemeente Hulshout. 15/225 Graag ook een nazicht van de rijtijden op de lijn 510 naar geel. Door steeds te laat te rijden en te krappe buffers komen de mensen 5 of 6 u niet vanachter hun stuurpost, dit is een immens probleem aan het worden en is ook te wijten aan de te krappe buffers te Mechelen ( 11 min) op een traject van 4o km Herentals ) of 52 km ( geel) De situatie is stilaan onhoudbaar en vraagt om drastische maatregelen. Gelieve dan ook de gps gegevens hiervan op te vragen. We kijken dit na. 15/255 Rijtijden op de lijn 510 en de lijn 150 in de spits zijn niet meer haalbaar (gelieve de gps gegevens eens grondig na te kijken) Ceb zal de rijtijdgegevens controleren. 15/256 Lijn 500 halte Kerselaarlaan te Boom richting Antwerpen. Halte is te kort. Achterdeuren van gelede AB staan altijd tegenover geparkeerde auto's. Contact wordt opgenomen met de gemeente. Planning is hier een uitstulpende haltehaven te maken. Dit geschied bij de eerstvolgende wegwerkzaamheden aldaar. 15/258 Problemen opstappende scholieren aan Van Roey instituut. neemt contact op met de school aangaande eventuele begeleiding zoals bv aan het SUI. Lijn 513 dient voor lijn 152 komen te staan. De collega s te Turnhout nemen contact op met de school voor een betere opvolging aan de schoolpoort. 15/263 Parking Grobbendonck: Probleem met hinderend geparkeerde vrachtwagen blijft, De gemeente Grobbendonk wordt gecontacteerd. De politie te Grobbendonk werd gecontacteerd en zal het nodige doen. 15/276 Verlichting achteraan op de stelplaats Heist brandt niet meer daar waar gelede bussen staan. Werd ook al doorgegeven via stelplaatscontroleur. We geven dit probleem door aan de dienst sterkstroom 15/281 Voorstel directie. Optimalisatie van de diensten door bepaalde ritten te verschuiven intra stelplaatsen. Voorstel wordt uitgewerkt en voorgelegd aan alle vakbondsafgevaardigden regio Mechelen, voor opmerkingen en / of aanpassingen. sterstroom expl Voorstel werd digitaal doorgestuurd naar de vakbondsafgevaardigden. Er wordt een extra TCE ingepland aangaande de optimalisatie van de diensten. Extra tce is gepland op 2 feb 2016.

3 3 Nieuwe punten 16/001 Kan de doorstromingsproblematiek op Onze-Lieve-Vrouwlaan in Duffel in de ochtendspits opnieuw in kaart worden gebracht met gps gegevens, dit specifiek voor rit 28 wagenloop 6030 (dienst 53). Vanaf mrt 2016 start de volgende fase werken te Lier? Tunnel gaat open voor doorgaand verkeer. AWV gewest heeft niet alle busbanen als prioriteit opgenomen. Op dienstniveau is er geen probleem. 16/002 P3 dienst 51 moet in de namiddag twee keer van datacassette wisselen. Dit ging recht gezet worden op 30/11/2015, dit is niet gebeurd. Dit wordt opgelost tegen volgende P3 16/003 Het filmbeeld 9116 werkt nog steeds niet op sommige bussen van het type 52xx. Dit werd reeds op 7 december 2015 gemeld. Het ging toen weliswaar om AB Hoe ver staat het met de filmbeeldoplading? Wordt doorgegeven. Volgende oplading maart /004 Kunnen de verkeerslichten op het kruispunt Baalsebaan/Schrieksebaan op knipperstand gezet worden tijdens de wekelijkse markt of evenementen waarbij de marktreisweg van lijn 520 dient gereden te worden. De gemeentedienst ging dit bekijken. (de bekommernis werd reeds aan de gemeente gemeld in dec 2015). Wordt opgevolgd. 16/005 Rijtijden te bonheiden niet haalbaar? Er wordt contact opgenomen met de gemeente Bonheiden aangaande de doorstromingsproblematiek. 16/006 Rijmenam dorp : parkeerverbod aan het kruispunt Kruisstraat / Langedreef. Wordt nagevraagd 16/007 D306 rit 98 rijtijdprobleem : Gps gegevens worden nagekeken alsook de ledige rijtijd Tremelo Mechelen Station. 16/008 Bediening vinneweg lijn 527 is een ramp qua parkeergedrag personenwagens. Deze lijn vertrekt niet altijd vanuit de vinneweg. 16/009 Bediening Daminaanschool. Problematische doorgang voor het OV. Langdurig stilstand door wachtende collega s. we zullen dit navragen en controle ter plaatse sturen ter verificatie van het probleem. 16/010 Bushokje op het dorpsplein te Tremelo. Er is geen schuilmogelijkheid. We geven dit door aan de gemeente. 16/011 Bomen dringend te snoeien? De gemeenten hebben hiervoor een jaarlijks planing. Wss nog even geduld uitoefenen. 16/012 Foto s ter verduidelijking verkeerssituatie te Bonheiden rijmenam Aarschot. Foto s worden overhandigd ter verduidelijking. Wordt vervolgd. 16/013 Lijn 529 lijn 528? Deze blijven zoals voorzien. 16/014 Halte industriepark te Aarschot? Niet voldoende zichtbaar voor onze chauffeurs wegens wildgroei onkruid en bomen. Wordt doorgegeven aan de stad Aarschot.

4 4 16/015 SUI : de vertrekken lopen daar chaotisch. Soms vertrekken we niet op tijd en soms ook veel te vroeg.? Naar onze mening is SUI het schoolvoorbeeld van een goede begeleiding voor de schoolkinderen mbt het OV. 16/016 Aribus te herentals werk niet. Dit werd reeds doorgegeven aan NMBS. De herstelling zal asap uitgevoerd worden. 16/017 Basisbereikbaarheid: De toekomst voor Mechelen? Is er al iets meer gekend? Buiten de info op het intranet is ons niets gekend. 16/018 Op woensdagdiensten in P2 rijden we met dienst 41 een ganse dienst met ritorder 6035 en dienst 36 met ritorder De MDDV diensten in P2 wordt de laatste rit van dienst 41 ritorder 6032 en, dienst 36 rijd dan met ritorder Meestal is dat onmogelijk omdat dienst 41 dikwijls vertraging oploopt en hierdoor dienst 36 niet met de juiste cassette en kaft kan uitrijden. Is het mogelijk om de ritorders van de MDDV diensten in P2 hetzelfde te maken als de woensdagdiensten in P2? We starten dit jaar met unieke rit order nummers. 16/019 Bij minste regenval zijn de haltes in de Jan Devoslei te Antwerpen niet bedienbaar wegens wateroverlast, men kan zelfs de halte niet voorbijrijden of de voetgangers of reizigers zijn nat. Dit werd doorgegeven aan de dienst rioleringen van de stad Antwerpen. 16/020 Perron 40: Rooseveltplaats lijn 500 Antwerpen. Bij het wegrijden uit het perron raakt de onderkant van de bus de borduur wegens putten in het perron. Enkele maanden geleden werd dit ook al doorgegeven. Graag herstel. De verzakkingen werden doorgegeven aan de stad Antwerpen. 16/021 Hoe gaat lijn 500 rijden bij aanvang werken Rooseveltplaats?. De werken starten vanaf 1 maart Het juiste traject zal nog gecommuniceerd worden 16/022 Dienst 102 op Zondag heeft niet voldoende brandstof tot 1.27u omwille dat deze bus van s morgens aan het rijden is. Kan het vertrek van 1.05u er van tussen gehaald worden? Zit niemand op. Deze vraag is niet relevant, gelet op voorgaande beleidsbeslissing aangaande ledig of beladen ritten. 16/023 Schranstraat Terhaegen: Betonnen blok staat daar wreed in de weg om af te draaien, Kan daar een oplossing voor gezocht worden? doet een plaats bezoek. 16/024 Tijdelijke halte op N15 staat op een gevaarlijke plaats. Richting station probleem tijdens de spits met invoegen, en richting buiten is het stoppen op een plaats waar het achterliggend verkeer het helemaal niet verwacht. Zouden al gevaarlijke situaties gebeurt zijn. Er werd afgesproken met de stad Mechelen, dat er een tijdelijke haltepaal zou geplaatst worden. Deze dus verwijderen is niet aan de orde. 16/025 Op de Mechelsesteenweg. richting Liersesteenweg in Heist op-den-berg bij het afrijden van de brug in de bocht naar links staat al weken een lichte vrachtwagen voor de verkeersspiegel geparkeerd wegens werken aan woningen. Deze spiegel is ook dienstdoende voor het zicht in scherpe bocht om bij het buitenrijden van de stelplaats op een veiligere manier op de rijbaan te kunnen komen. Destijds is deze er zelfs nog gekomen op vraag van De Lijn. Wordt doorgegeven aan de politie zone Heist o/berg.

5 5 16/026 Ritten van Geel - Westerlo en Westerlo - Geel (ledig) nog steeds niet aangepast. Is niet haalbaar in 15 minuten. In het systeem werden 24 min voorzien. Waar die 15min vandaan komen weten we niet. We kijken dit na. Dienst 405 wordt nagekeken. 16/027 Kunnen de mobiele tekstkarren niet meer op de aan- en uitrij van bushaltes MECH STAD geplaatst worden? Zo staat er regelmatig één aan de halte Raghenoplein -> Zandpoorvest (halte ). De halte oprijden met een gelede bus is quasi onmogelijk. We bevragen dit aan de politiediensten. Verkeerscommissie stad Mechelen. 16/028 Kan de mededeling "postzak meenemen naar" op het uitrijblad vermeld worden zodat de koerdiensten weten welke diensten welke postzakken moeten meenemen. We maken een overzichtje voor onze koerdiensten. 16/029 In het chauffeurslokaal Mechelen station ontbreken regelmatig SipWellbekers en toiletpapier. De koffieautomaat lekt regelmatig. We geven dit door aan autobar. VI 16/030 Hoe wordt bepaald welke chauffeurs er te vroeg rijden? Is er ook verder nagekeken of er buiten die puntmetingen nog andere dingen opvallen aan die rit. Wordt er rekening gehouden met de vertrek- en aankomsttijden, doorkomst van een voorgaande bus, doorkomst aan een halte bv. 15km verder op het traject, etc. In eerste instantie aan de hand van GPS gegevens die toch sluitend zijn. Analyses van doorkomsten gebeurd op dezelfde basis. 16/031 Kan de GSM van de belbus opnieuw geprogrammeerd worden met de juiste nummers? Telefoonnummers van onder meer OC, permanentiecontroleur, stelplaats Mechelen, belbuscentrale, etc. We geven dit door aan de verantw Lctr stelpl Aarschot en dienst zwakstroom. 16/032 Kan de telefoon van de stelplaats Westerlo opnieuw geprogrammeerd worden met de noodzakelijke nummers. We geven dit door aan de verantw Lctr stelpl Westerlo en dienst zwakstroom. 16/033 Wegens ziekte kreeg een dienst met tbt extra opdracht om ritten te rijden. Aanvang dienst was 20 min voor vertrek vanuit Grobbendonk. Waarom belt men niet even naar betrokken chauffeur om te vragen iets vroeger te beginnen? (Stelplaats heist) soms is planning nu eenmaal niet zo evident. Mocht het ziekteverzuim tijdig aangekondigd worden, zou dit uiteraard voor iedereen aangenamer werken zijn. 16/034 Verlofplanning : graag terug bevestiging naar chauffeur sturen. Wordt opgevolgd PLANNING PLANNING 16/035 Call-center HRDC. Chauffeurs met een dienstnummer van 4 cijfers geraken er niet binnen? Er dient een extra 0 voor het dienstnummer geplaatst te worden. Bv 1592 wordt dan enz 16/036 Data werkgroep PVP Nog niet gekend. 16/037 Geldautomaat te Mechelen heeft tussen Kerst en Nieuwjaar buiten dienst KASDIENST gestaan. Zelfs tot maandag 4 januari. Waarom is deze zolang buiten dienst? Geen idee.

6 6 16/038 Kan er een asbak worden voorzien buiten aan het nieuwe chauffeurslokaal te Mechelen station? Neen. Dit was één van de afspraken met de syndic van het gebouw. 16/039 Het te kort aan juiste voertuigen houdt nog steeds aan. Hierdoor worden zelfs sommige diensten uitgevoerd met citybussen, waardoor er reizigers niet kunnen meerijden op drukke tijden. Er worden asap 3 bussen gehuurd ( Kruger Lier ) met optie tot 5 indien nodig. Vi RM - EXPL 16/040 Nog steeds zijn er soms opstartproblemen met Retibo, Het duurt soms meer dan 10 minuten vooraleer Retibo opstart. Hierdoor rijden de chauffeurs soms te laat buiten. We geven dit door aan de verantw Retibo ( externe firma) Retibo 16/041 Betonnen paal aan de pomp in Rumst, Zou deze ook kunnen verwijderd worden? Dit was al enkele maanden geleden gemeld, Is ook al enkele keren tegen gereden. CPBW CPBW 16/042 Dienst 203: P2 ma-di-do-vr ritten 137 en 198 wisselen met ritten dienst 232. Na aflos is tijd om dienst op te starten en naar Station te rijden vrij kort. Aan het begin en einde van de dienst veranderd niets na switchen van de ritten. We zullen dit bekijken. Dit kan evenwel ten vroegste ingaan 28 mrt e.k. 16/043 Dienst 411 was de bedoeling dat deze een bus zou binnen kunnen brengen op o.c. als die zwembadrit eraf ging. Nu is die zwembadrit eraf en ook is die dienst 25 minuten ingekort. Bijgevolge kunnen ze nog steeds geen bus binnenbrengen. Wordt bekeken. 16/044 Is het mogelijk de P3 diensten te voorzien van de juiste filmbeeldnummers en ook dienst 401 op de uitrit te zetten? Dat is de bedoeling. 16/045 Als nieuwe chauffeurs een routebeschrijving krijgen, kan ze ook nagekeken worden dat deze dan juist zijn? Sommige reiswegbeschrijvingen zijn niet juist of achterhaalt. Blijkbaar ook op het intranet. We kijken dit na. 16/046 Dienst 414 is gereden door de 2 koerdiensten. Dienst 413 schaft men af terwijl deze 2 prioritaire ritten heeft. Graag wat uitleg hoe men tewerk gaat bij het afschaffen van diensten? Het afschaffen van diensten of ritten gebeurd steeds ad hoc met het nodige gezond verstand in de bestaande mogelijkheden op dat eigenste moment. 16/047 AB 5526 rijdt rond met een vervallen keuring sinds nov 2015? We geven dit door aan het OC ter opvolging. Planning OC RM Data volgende TCE Mera: Volgende TCE : 16 feb 2016 : 9u00 : stelplaats Mechelen vergaderzaal : 1 ste verdieping maart mei juni sept okt nov jan 2017

7 7

Technische commissie exploitatie regio Mechelen

Technische commissie exploitatie regio Mechelen 1. Technische commissie oitatie regio Mechelen vergadering nr. 225 1 december 2015 Aanwezig : Daniel Swerts Afdelingshoofd Exploitatie ( 1 ste deel nieuwe punten) Luc Van Put Regiomanager Mechelen Dirk

Nadere informatie

Technische commissie exploitatie regio Mechelen

Technische commissie exploitatie regio Mechelen 1. Technische commissie exploitatie regio Mechelen vergadering nr. 222 23 juni 2015 Aanwezig : Luc Van Put Regiomanager Mechelen Dirk De Grève Hoofd Operaties & Administratie Gerrit Beckers Hoofd Regioplanning

Nadere informatie

Technische commissie exploitatie regio Mechelen

Technische commissie exploitatie regio Mechelen 1. Technische commissie exploitatie regio Mechelen vergadering nr. 219 1 april 2015 Aanwezig : Luc Van Put Regiomanager Mechelen Dirk De Grève Hoofd Operaties & Administratie Gerrit Beckers Hoofd Regioplanning

Nadere informatie

Technische commissie exploitatie regio Mechelen

Technische commissie exploitatie regio Mechelen 1. Technische commissie exploitatie regio Mechelen vergadering nr. 218 17 februari 2015 Aanwezig : Luc Van Put Regiomanager Mechelen Dirk De Grève Hoofd Operaties & Administratie Gerrit Beckers Hoofd Regioplanning

Nadere informatie

Technische commissie exploitatie regio Mechelen

Technische commissie exploitatie regio Mechelen 1. Technische commissie exploitatie regio Mechelen vergadering nr. 223 8 september 2015 Aanwezig : Luc Van Put Regiomanager Mechelen Dirk De Grève Hoofd Operaties & Administratie Braeckmans Stefan Centraal

Nadere informatie

Technische commissie exploitatie Regio Mechelen 29 november

Technische commissie exploitatie Regio Mechelen 29 november Technische commissie exploitatie Regio Mechelen 29 november 2016 ------------------------------------------------------------------- Werkgeversafgevaardigden Peter Vanwallenghem Luc Van Put Dirk De Grève

Nadere informatie

Voorstel kernnet De Lijn (Vervoersregio Mechelen)

Voorstel kernnet De Lijn (Vervoersregio Mechelen) Voorstel kernnet De Lijn (Vervoersregio Mechelen) Overzicht voorstel Kernnet (Vervoersregio Mechelen) 286 - Mechelen Willebroek Boom (vernieuwde lijn, volgt volledig N16 richting Willebroek, geen haltes

Nadere informatie

Nijlen. Het nieuwe aanbod van De Lijn. vanaf 1 september 2012

Nijlen. Het nieuwe aanbod van De Lijn. vanaf 1 september 2012 Nijlen Het nieuwe aanbod van De Lijn vanaf 1 september 2012 Een nieuw busnet voor de regio stadsnet Lier Efficiëntieverhoging Doordat De Lijn moet besparen, wordt de gebiedsevaluatie van de regio stadsnet

Nadere informatie

TECHNISCHE COMMISSIE EXPLOITATIE ANTWERPEN STREEK 1/7/2015 VERSLAG. DE LIJN DE LIJN (verslaggever)

TECHNISCHE COMMISSIE EXPLOITATIE ANTWERPEN STREEK 1/7/2015 VERSLAG. DE LIJN DE LIJN (verslaggever) TECHNISCHE COMMISSIE EXPLOITATIE ANTWERPEN STREEK 1/7/2015 VERSLAG Aanwezig: Elke Van den Bergh Annick Cleeren Peter Van Overvelt Peter Plas Eric Van der Steen Geert Pouliart Rudy Hertsens Benny Eelen

Nadere informatie

regio Turnhout 28 april 2015 VERSLAG Hoofd Operaties & Administratie Medewerker regioplanning (verslag)

regio Turnhout 28 april 2015 VERSLAG Hoofd Operaties & Administratie Medewerker regioplanning (verslag) TCE Regio Turnhout 28 april 2015 VERSLAG Aanwezig: Joël Willems A.C.O.D. Stefaan Wilms A.C.O.D. Davy Vaes A.C.O.D. Marc Bosmans A.C.L.V.B. Guido Verhaegen A.C.V.-OD Marc Luyckx A.C.V.-OD Els Madereel Secretaris

Nadere informatie

MECHELEN Gemeenten en bevolkingscijfer. Vervoergebied Mechelen bevolking

MECHELEN Gemeenten en bevolkingscijfer. Vervoergebied Mechelen bevolking MECHELEN 2.2.01.01 Gemeenten en bevolkingscijfer Vervoergebied Mechelen bevolking. 265.319 231 BONHEIDEN 14.314 237 KEERBERGEN 12.265 232 BOORTMEERBEEK 11.497 238 MECHELEN 76.981 233 DUFFEL 15.957 239

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Normaliter verloopt de dienstverlening morgen weer volgens het boekje.

Normaliter verloopt de dienstverlening morgen weer volgens het boekje. Door een vakbondsactie is de dienstregeling vandaag ernstig verstoord, waarvoor onze excuses. In de tabel hierna vindt u een overzicht van de geplande ritten: - de ritten in het groen worden uitgevoerd

Nadere informatie

Vorselaar. Het nieuwe aanbod van De Lijn. vanaf 1 september 2012

Vorselaar. Het nieuwe aanbod van De Lijn. vanaf 1 september 2012 Vorselaar Het nieuwe aanbod van De Lijn vanaf 1 september 2012 Een nieuw busnet voor de regio Antwerpen - Herentals Efficiëntieverhoging Doordat De Lijn moet besparen, wordt de gebiedsevaluatie van de

Nadere informatie

VERSLAG. TCE REGIO TURNHOUT 14 juni 2011

VERSLAG. TCE REGIO TURNHOUT 14 juni 2011 VERSLAG TCE REGIO TURNHOUT 14 juni 2011 Aanwezig: de heer Luyckx A.C.V. de heer Snoeckx A.C.V. de heer Van Baelen A.C.O.D de heer Willems A.C.O.D. de heer Goos A.C.O.D. de heer Vervoort A.C.L.V.B. de heer

Nadere informatie

TroeF. Ook op internet : VerkeeR

TroeF. Ook op internet :   VerkeeR TroeF VerkeeR Wij vragen om van 16 tot 22 september met de fiets naar de school te komen. In de lagere school is er in deze week extra aandacht voor verkeer. Er volgt een fietsencontrole en er zijn fietsbehendigheidsoefeningen.

Nadere informatie

Editie Bussen van en naar uw halte Heist-op-den-Berg Station

Editie Bussen van en naar uw halte Heist-op-den-Berg Station Editie 07.11.2005 Bussen van en naar uw halte Heist-op-den-Berg Station - 2 - Voorwoord Mevrouw, Mijnheer, Met de bus reizen biedt u tal van voordelen: weg met de stress, tijdens uw rit kan er andere activiteiten

Nadere informatie

2 december 2014 VERSLAG

2 december 2014 VERSLAG -Bus 2010 -Bus 2 december 2014 VERSLAG Aanwezig: ACOD: Dhr. Johri Halid Dhr. J. Maex Dhr. F. Lafosse CCOD: Dhr. M. Van Weert Dhr. G. Cailliau ACLVB: Dhr. T. Van de Ven : Dhr. S. Van Den Abbeele Dhr. F.

Nadere informatie

VERSLAG. TCE REGIO TURNHOUT 20 oktober 2011

VERSLAG. TCE REGIO TURNHOUT 20 oktober 2011 VERSLAG TCE REGIO TURNHOUT 20 oktober 2011 Aanwezig: mevrouw Didden A.C.V. de heer Luyckx A.C.V. de heer Goos A.C.O.D de heer Willems A.C.O.D. de heer Bertels A.C.O.D. de heer Mertens A.C.L.V.B. de heer

Nadere informatie

Actietabel open punten tce regio Turnhout. Afgehandelde punten

Actietabel open punten tce regio Turnhout. Afgehandelde punten Actietabel open punten tce regio Turnhout Legende status Prioriteiten Legende streefdatum Afkortingen 1: Planning Laag KT: Korte Termijn RM: Rollend Materieel 2: Uitvoering Middel MT: middellange termijn

Nadere informatie

Openbaar vervoer in de winter. Griet SIMILON & Luc DANIËLS

Openbaar vervoer in de winter. Griet SIMILON & Luc DANIËLS Openbaar vervoer in de winter Griet SIMILON & Luc DANIËLS Waarom? Reizigers rekenen op het openbaar vervoer Ook tijdens winterdagen Vaak alternatief voor dagelijks verplaatsingsmiddel Autogebruikers laten

Nadere informatie

TCE Regio Turnhout 16 juni 2016 VERSLAG

TCE Regio Turnhout 16 juni 2016 VERSLAG TCE Regio Turnhout 16 juni 2016 VERSLAG Aanwezig: Niels Van der Flaes A.C.O.D. Joel Willems A.C.O.D. Steven Eyssen A.C.O.D. Marc Bosmans A.C.L.V.B. Snoeckx Chris A.C.V.-OD Piedfort Ilse Regiomanager Herman

Nadere informatie

Bulletin van vragen en antwoorden

Bulletin van vragen en antwoorden Bulletin van vragen en antwoorden 8-4 maart 2014 19de jaargang nr. 8 4 maart 2014 ------------------------------------------------------------------------------ In het Bulletin van Vragen en Antwoorden

Nadere informatie

regio Turnhout 19 maart 2015 VERSLAG

regio Turnhout 19 maart 2015 VERSLAG TCE Regio Turnhout 19 maart 2015 VERSLAG Aanwezig: Joël Willems A.C.O.D. Wim Bertels A.C.O.D. Jan Van Baelen A.C.O.D. Dirk Vervoort A.C.L.V.B. Chris Snoeckx A.C.V.-OD Marc Luyckx A.C.V.-OD Els Madereel

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Info deelnemers Aantal deelnemers: 20 6% Vrouw 28% 1% 6% Leerling Ouder Man Leerkracht 94% 67% Ander Meldingen Meldingen

Nadere informatie

regio Turnhout 11 augustus 2015 VERSLAG

regio Turnhout 11 augustus 2015 VERSLAG TCE Regio Turnhout 11 augustus 2015 VERSLAG Aanwezig: Niels Van der Flaes A.C.O.D. Jan Van Baelen A.C.O.D. Stefaan Wilms A.C.O.D. Marc Bosmans A.C.L.V.B. Snoeckx Christiaan A.C.V.-OD Marc Luyckx A.C.V.-OD

Nadere informatie

Wijzigingen dienstregeling 2019 Zuid-Holland Noord

Wijzigingen dienstregeling 2019 Zuid-Holland Noord Wijzigingen dienstregeling 2019 Zuid-Holland Noord Algemeen Op basis van rijtijdanalyses (metingen voorjaar 2018) is het mogelijk dat rijtijden wijzigen en daarmee vertrek- en aankomsttijden. Ook infrastructurele

Nadere informatie

Fiets wijzer. examen. Dienst Preventie Stad Turnhout Politie Regio Turnhout FIETSWIJZER / FIETSEXAMEN

Fiets wijzer. examen. Dienst Preventie Stad Turnhout Politie Regio Turnhout FIETSWIJZER / FIETSEXAMEN Fiets wijzer examen Dienst Preventie Stad Turnhout Politie Regio Turnhout 1 Ik ken de betekenis van deze verkeersborden: voorkennis 2 Ik ken de betekenis van deze verkeersborden: voorkennis 3 Ik kan uitleggen

Nadere informatie

Dienst Preventie Stad Turnhout Politie Regio Turnhout

Dienst Preventie Stad Turnhout Politie Regio Turnhout Dienst Preventie Stad Turnhout Politie Regio Turnhout Wat is het fietsexamen? Het fietsexamen is een praktische proef in het centrum van Turnhout. Je moet kunnen aantonen dat je klaar bent om zelfstandig,

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE WELKOM BIJ...

ONTHAALBROCHURE WELKOM BIJ... ONTHAALBROCHURE WELKOM BIJ.... 1 In deze bundel vind je tips en informatie om de werking van onze onderneming wat beter te leren kennen. VOORSTELLING ONDERNEMING Naam van onze onderneming:.. Straat:..

Nadere informatie

VERSLAG. TCE REGIO TURNHOUT 16 februari 2012

VERSLAG. TCE REGIO TURNHOUT 16 februari 2012 VERSLAG TCE REGIO TURNHOUT 16 februari 2012 Aanwezig: de heer Snoeckx A.C.V. de heer Luyckx A.C.V. de heer Goos A.C.O.D de heer Van Baelen A.C.O.D. de heer Hendrickx A.C.O.D. de heer Vervoort A.C.L.V.B.

Nadere informatie

Artikel 06c gedrag bij in- en uitrijden werkvakken en tijdelijke uitritten en het laden en lossen

Artikel 06c gedrag bij in- en uitrijden werkvakken en tijdelijke uitritten en het laden en lossen Bron: Titel: CROW Artikel 06c gedrag bij in- en uitrijden werkvakken en tijdelijke ten en het laden en lossen Inhoud: 1. Inleiding In de artikelen 'Maatregelen bij in- en uitrijden werkvakken' en 'Maatregelen

Nadere informatie

1. Graag kreeg ik een gedetailleerd overzicht van de toegankelijke haltes per provincie, per gemeente en per lijn.

1. Graag kreeg ik een gedetailleerd overzicht van de toegankelijke haltes per provincie, per gemeente en per lijn. VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN Vraag nr. 20 van 22 november 2006 van JOKE SCHAUVLIEGE Bushaltes De Lijn - Toegankelijkheid Personen met een handicap kunnen volgens de minister maar het openbaar

Nadere informatie

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring Beschrijving route Noorderwijk Start Klavertje Ring Gebruik de achteruitgang van de school. Neem de fietsoversteek en rij naar links. Let op! Op een fietsoversteek heb je geen voorrang, goed uitkijken

Nadere informatie

Ophaaldiensten voor de leerlingen van de Schoolgemeenschap Koninklijk Atheneum Keerbergen

Ophaaldiensten voor de leerlingen van de Schoolgemeenschap Koninklijk Atheneum Keerbergen Ophaaldiensten voor de leerlingen van de Schoolgemeenschap Koninklijk Atheneum Keerbergen SCHOOLJAAR 2014-2015 VERSIE 1.22 I N F O ATHENEUM 015 / 23 49 33 Directie BP 301 Mevr. Van Krieken BP 343 MIDDENSCHOOL

Nadere informatie

Commissie Openbare Werken, Mobiliteit en Stedenbouw

Commissie Openbare Werken, Mobiliteit en Stedenbouw Commissie Openbare Werken, Mobiliteit en Stedenbouw Mondelinge vraag OPSCHRIFT Vergadering van 10 november 2016 Nummer: 2016_MV_00526 Onderwerp: Mondelinge vraag van raadslid Sven Taeldeman: Capaciteit

Nadere informatie

JEUGD. Provincieraadsbesluit van 26 juni 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement 'Gebruik provinciale fuifbussen'

JEUGD. Provincieraadsbesluit van 26 juni 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement 'Gebruik provinciale fuifbussen' 935 JEUGD Provincieraadsbesluit van 26 juni 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement 'Gebruik provinciale fuifbussen' Gelet op het provinciedecreet; De provincieraad van Antwerpen, Overwegende

Nadere informatie

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 7 8 2 3 1 9 6 4 5 KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 1. Kruispunt Douvieweg- Watouplein Knelpunten: - Op het kruispunt staat het doorgaand verkeer heel vaak geblokkeerd aangezien

Nadere informatie

Handleiding. Cliëntenvervoer InteraktContour. Informatie en regels

Handleiding. Cliëntenvervoer InteraktContour. Informatie en regels Handleiding Cliëntenvervoer InteraktContour Informatie en regels Waarom deze handleiding? Connexxion Taxi Services verzorgt het groepsvervoer voor InteraktContour. Dit vervoer is bestemd voor cliënten

Nadere informatie

Willen we dit in Wilrijk?

Willen we dit in Wilrijk? WILRIJK IKEA site 1 Willen we dit in Wilrijk? 2 Of dit? 3 Dagelijks massa auto s en vrachtwagens op de Boomsesteenweg. Sluipverkeer door het Neerland. 4 Het Probleem - Het verkeer van de zijstraten worstelt

Nadere informatie

KPI trendrapportage 2017

KPI trendrapportage 2017 KPI trendrapportage 2017 Over CROW-NDOV CROW-NDOV is een samenwerkingsverband van 15 overheden die het openbaar vervoer aansturen: 12 provincies, 2 metropoolregio s (bus, tram, metro, regiotrein) en het

Nadere informatie

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg Verkeersmemorandum Voorwoord Dit verkeersmemorandum werd opgesteld door vertegenwoordigers van de Ouderraden van de Scholengemeenschap De Kraal, met vestigingen in de Van Bladelstraat, Elststraat, Schaffelkantstraat

Nadere informatie

UITZONDERLIJK VERVOER INHOUD. AFMETINGEN VOERTUIGEN Gewoon wegverkeer. AFMETINGEN VOERTUIGEN Gewoon wegverkeer

UITZONDERLIJK VERVOER INHOUD. AFMETINGEN VOERTUIGEN Gewoon wegverkeer. AFMETINGEN VOERTUIGEN Gewoon wegverkeer Stijn De Sutter 28 april 2013 VAC Anna Bijns Antwerpen Analyse van ontwerp van verkeersinfrastructuur INHOUD Gewoon verkeer Uitzonderlijk verkeer Geometrie Massa Hoogte IS EEN WEG EEN REISWEG? SIMULATIES

Nadere informatie

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring Beschrijving route Noorderwijk Start Klavertje Ring Gebruik de achteruitgang van de school. Neem de fietsoversteek en rij naar links. Let op! Op een fietsoversteek heb je geen voorrang, goed uitkijken

Nadere informatie

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken.

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken. 100082: Welk voorwerp houd je hier boven je hoofd? 1. Een rood voorwerp. 2. Een map. 3. Een voetbal. 100081: Je slaat af naar links. Gebeurt dat hier helemaal veilig? 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet

Nadere informatie

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte)

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte) : : Schoolomgeving Sint-Michiel Aanwezig ig: Op de bijeenkomst van de Gecomove van 31 maart 2017 werd de schoolomgeving van Sint-Michiel besproken. De Gecomove heeft toen volgend advies geformuleerd: De

Nadere informatie

Traject tram en herinrichting openbare ruimte Verloop en planning werken Maatregelen tijdens werfsituatie TRAM 9 IN AANTOCHT

Traject tram en herinrichting openbare ruimte Verloop en planning werken Maatregelen tijdens werfsituatie TRAM 9 IN AANTOCHT Traject tram en herinrichting openbare ruimte Verloop en planning werken Maatregelen tijdens werfsituatie TRAM 9 IN AANTOCHT Traject tram Traject van Simonis tot Romeinse Steenweg Tram in eigen bedding

Nadere informatie

Opritten E314 afgesloten, extra hinder in en rond Leuven

Opritten E314 afgesloten, extra hinder in en rond Leuven Pagina 1 van 5 Lies Guldentops Van: Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant [wegen.vlaamsbrabant=vlaanderen.be@mail91.us2.mcsv.net] namens Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant [wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be]

Nadere informatie

Oefenboek. rijbewijs B

Oefenboek. rijbewijs B Oefenboek rijbewijs B Gevaarherkenning Elk examen/tentamen in dit oefenboek is ingedeeld zoals een theorie-examen bij het CBR. Een examen begint met 25 vragen over gevaarherkenning. Bij deze vragen wordt

Nadere informatie

Vraag (art. 39 Reglement van Orde)

Vraag (art. 39 Reglement van Orde) Kenmerk: 141644 Afdeling: Omgeving en Economie Portefeuillehouder: drs. F.O. van Hulle Vraag (art. 39 Reglement van Orde) de voorzitter van de Raad VRAGEN RAADSLID / FRACTIE: Cees Freeke, 55 terneuzen.

Nadere informatie

Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp

Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Ingenieursbureau D. de Weger Cluster Contactpersoon

Nadere informatie

Simulatie dynamisch busstation

Simulatie dynamisch busstation (Bijdragenr. 45) Simulatie dynamisch busstation Diana Pikkert van de Weijenberg AGV-Movares Marc Stanescu AGV-Movares 1 1. Inleiding Als onderdeel van het project IJsei wordt aan de IJ-zijde van Amsterdam

Nadere informatie

Kosten per jaar Fiets 40 minuten Levert op: 192,70. Openbaar vervoer Bus 35 minuten 42,20 Trein + tram 40 minuten 92,60

Kosten per jaar Fiets 40 minuten Levert op: 192,70. Openbaar vervoer Bus 35 minuten 42,20 Trein + tram 40 minuten 92,60 Naam en adres aanvrager Naam personeelslid Chicagostraat 2 2030 Antwerpen Adres werklocatie Francis Wellesplein 1 2018 Antwerpen Woon-werkafstand rechtstreeks 7,3 km SAMENVATTING Tijd Kosten per jaar Fiets

Nadere informatie

TCE Regio Turnhout 26 januari 2016 VERSLAG. Peter Vanwalleghem Directeur. Hoofd Operaties & Administratie

TCE Regio Turnhout 26 januari 2016 VERSLAG. Peter Vanwalleghem Directeur. Hoofd Operaties & Administratie TCE Regio Turnhout 26 januari 2016 VERSLAG Aanwezig: Niels Van der Flaes A.C.O.D. Joel Willems A.C.O.D. Jan Van Baelen A.C.O.D. Marc Bosmans A.C.L.V.B. Christiaan Snoeckx A.C.V.-OD Marc Luyckx A.C.V.-OD

Nadere informatie

Intro. Doel. Uitgangspunten. Actoren. Concept Gespreksavond Mobiliteit Gooik

Intro. Doel. Uitgangspunten. Actoren. Concept Gespreksavond Mobiliteit Gooik Concept Gespreksavond Mobiliteit Gooik Intro In het kader van het traject Dorpsspiegel dat in Gooik door Samenlevingsopbouw werd opgezet, kwamen een aantal vragen rond mobiliteit naar boven. Samenlevingsopbouw

Nadere informatie

VERSLAG. TCE REGIO TURNHOUT 29 maart 2012

VERSLAG. TCE REGIO TURNHOUT 29 maart 2012 VERSLAG TCE REGIO TURNHOUT 29 maart 2012 Aanwezig: de heer Snoeckx A.C.V. de heer Luyckx A.C.V. de heer Goos A.C.O.D de heer Van Baelen A.C.O.D. de heer Hendrickx A.C.O.D. de heer Vervoort A.C.L.V.B. de

Nadere informatie

Stations en haltes ALIER YBERLAAR YMELKOUWEN YHEIST-OP-DEN-BERG YBOOISCHOT YBEGIJNENDIJK CAARSCHOT. Lijn 16 : Lier - Aarschot.

Stations en haltes ALIER YBERLAAR YMELKOUWEN YHEIST-OP-DEN-BERG YBOOISCHOT YBEGIJNENDIJK CAARSCHOT. Lijn 16 : Lier - Aarschot. nmbs 16 Lijn 16 : Lier - Aarschot Stations en haltes ALIER YBERLAAR YMELKOUWEN YHEIST-OP-DEN-BERG YBOOISCHOT YBEGIJNENDIJK CAARSCHOT Dienstregelingen geldig vanaf 09.12.2018 Uitgave 04.02.2019 ì í è Rijdt

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

Lijn Antwerpen Mechelen Brussel

Lijn Antwerpen Mechelen Brussel Regio Antwerpen - Wijzigingen treinaanbod 9 december 2012 Lijn Antwerpen Mechelen Brussel Vanuit regio Antwerpen naar Brussels Airport Het treinaanbod vanuit de regio Antwerpen naar Brussels Airport wordt

Nadere informatie

Vervoergebied Mechelen

Vervoergebied Mechelen Vervoergebied Vervoergebied bevolking. 226.750 231 BONHEIDEN 14.387 237 KEERBERGEN 12.381 232 BOORTMEERBEEK 11.442 238 MECHELEN 77.480 233 DUFFEL 15.991 239 PUTTE 15.474 234 HEIST-op-den-BERG 38.126 240

Nadere informatie

TCE Regio Turnhout 3 november 2015 VERSLAG. Hoofd Planning Geregeld Vervoer. Hoofd Operaties & Administratie

TCE Regio Turnhout 3 november 2015 VERSLAG. Hoofd Planning Geregeld Vervoer. Hoofd Operaties & Administratie TCE Regio Turnhout 3 november 2015 VERSLAG Aanwezig: Niels Van Der Flaes A.C.O.D. Jan Van Baelen A.C.O.D. Gert Van Giel A.C.O.D. Marc Bosmans A.C.L.V.B. Roel Poels A.C.V.-OD Marc Luyckx A.C.V.-OD Daniel

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam. Met aangepast vervoer naar school

Gemeente Amsterdam. Met aangepast vervoer naar school Gemeente Amsterdam Met aangepast vervoer naar school Inhoudsopgave 3 4 5 6 Aangepast vervoer voor Amsterdamse leerlingen Voorwaarden Op tijd aanvragen De dagelijkse praktijk Wijzigingen in adres en dagen

Nadere informatie

Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden

Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden Tijdens de informatieavond op 10 oktober 2018 is er een aantal vragen naar voren gekomen. Deze hebben we voor u op een rijtje gezet. Per

Nadere informatie

VERSLAG. TCE REGIO TURNHOUT 8 september 2011

VERSLAG. TCE REGIO TURNHOUT 8 september 2011 VERSLAG TCE REGIO TURNHOUT 8 september 2011 Aanwezig: de heer Wilms A.C.V. de heer Snoeckx A.C.V. de heer Van Baelen A.C.O.D de heer Hendrickx A.C.O.D. de heer Van Lommel A.C.O.D. de heer Vervoort A.C.L.V.B.

Nadere informatie

Heraanleg Frans De Schutterlaan Boom. Informatievergadering 3 oktober 2018

Heraanleg Frans De Schutterlaan Boom. Informatievergadering 3 oktober 2018 Heraanleg Frans De Schutterlaan Boom Informatievergadering 3 oktober 2018 1 Inhoud Wie voert de werken uit? Waarom werken? Timing en fasering van de werken Hinder en bereikbaarheid Samenleven op de werf

Nadere informatie

Regio Antwerpen...3 Trams...3 Lijn 2 Hoboken - Linkeroever...3 Lijn 4 Hoboken Sint Pietersvliet...3 Lijn 8 Silsburg Bolivarplaats...

Regio Antwerpen...3 Trams...3 Lijn 2 Hoboken - Linkeroever...3 Lijn 4 Hoboken Sint Pietersvliet...3 Lijn 8 Silsburg Bolivarplaats... Regio Antwerpen...3 Trams...3 Lijn 2 Hoboken - Linkeroever...3 Lijn 4 Hoboken Sint Pietersvliet...3 Lijn 8 Silsburg Bolivarplaats...4 Lijn 9 Linkeroever - Eksterlaar...4 Lijn 11 Eksterlaar - Melkmarkt...5

Nadere informatie

Stand van zaken en planning van de werken

Stand van zaken en planning van de werken Stand van zaken en planning van de werken Projectnummer: 20353A Projectnaam: Collector Tielt-Winge fase 1 Laatste update: 6 december 2016 Duur van de werken Startdatum: 1 juni 2015 Einddatum: zal later

Nadere informatie

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1 NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: niet goed: 13 geen mening: 1 14 12 Fietsproject, een goed project? 13 8 6 4 1 2 0 ja nee geen mening Reden: Positief: - Minder verkeer aan schoolpoort

Nadere informatie

Project K-06-042 Herinrichting N14 fase 2 te Zandhoven

Project K-06-042 Herinrichting N14 fase 2 te Zandhoven Project K-06-042 Herinrichting N14 fase 2 te Zandhoven contactpersonen Bouwheer Medeopdrachtgevers Aannemer Werfleider van de aannemer Agentschap Wegen en Verkeer Anna Bijnsgebouw Lange Kievitstraat 111-113

Nadere informatie

Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013

Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013 Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013 Dit document werd opgesteld op vraag van de dienst mobiliteit van de stad Sint-Niklaas en heeft tot doel de verkeersproblematiek rond

Nadere informatie

VERSLAG. Herwig Dela Ruelle. TCE-Bus 8 december 2015

VERSLAG. Herwig Dela Ruelle. TCE-Bus 8 december 2015 TCE-Bus 8 december 2015 VERSLAG Aanwezig: ACOD: Francis Lafosse Halid Johri Jef Maex CCOD: Glenn Cailliau Marc Van Weert ACLVB: Ronny Van Campen De Lijn: Stefan Van Den Abbeele (RM) Ronald Meysman (Reiswegen

Nadere informatie

Stations en haltes ALIER YBERLAAR YMELKOUWEN YHEIST-OP-DEN-BERG YBOOISCHOT YBEGIJNENDIJK CAARSCHOT. Lijn 16 : Lier - Aarschot.

Stations en haltes ALIER YBERLAAR YMELKOUWEN YHEIST-OP-DEN-BERG YBOOISCHOT YBEGIJNENDIJK CAARSCHOT. Lijn 16 : Lier - Aarschot. nmbs 16 Lijn 16 : Lier - Aarschot Stations en haltes ALIER YBERLAAR YMELKOUWEN YHEIST-OP-DEN-BERG YBOOISCHOT YBEGIJNENDIJK CAARSCHOT Dienstregelingen geldig vanaf 09.12.2018 Uitgave 09.06.2019 ì í è Rijdt

Nadere informatie

Dienstregeling 2012 Regio Noord-Holland Noord

Dienstregeling 2012 Regio Noord-Holland Noord Dienstregeling 2012 Regio Noord-Holland Noord Auteursrecht voorbehouden. Het geheel of gedeeltelijk overnemen of kopiëren van de inhoud van deze dienstregeling is zonder voorafgaande schriftelijke toestemming

Nadere informatie

NETVERKLARING. Bijlage B.4 Opstellen en publiceren van de dienstregelingen INHOUD

NETVERKLARING. Bijlage B.4 Opstellen en publiceren van de dienstregelingen INHOUD NETVERKLARING Bijlage B.4 Opstellen en publiceren van de dienstregelingen INHOUD 1. ALGEMEENHEDEN... 3 1.1. RIJPERIODE... 3 1.2. WEEKKARAKTERISTIEK... 3 1.2.1. Algemeenheden... 3 1.2.2. Betekenis van de

Nadere informatie

Notulen Ouderraadsvergadering maandag 18 februari 2013

Notulen Ouderraadsvergadering maandag 18 februari 2013 Openbare basisschool De Trinoom OUDERRAAD Notulen Ouderraadsvergadering maandag 18 februari 2013 Aanwezig: Anita Thomassen, Barbara Wolff, Bert Hogemans, Edith Keller, Francien Mels (penningmeester), Ingrid

Nadere informatie

N302 LARSERWEG. Groot onderhoud. Maandag 1 juli t/m zaterdag 24 augustus Werkzaamheden. Planning & fasering. INFOBULLETIN juli 2019

N302 LARSERWEG. Groot onderhoud. Maandag 1 juli t/m zaterdag 24 augustus Werkzaamheden. Planning & fasering. INFOBULLETIN juli 2019 INFOBULLETIN juli 2019 Groot onderhoud LARSERWEG Maandag 1 juli t/m zaterdag 24 augustus 2019 In juli en augustus werkt Provincie Flevoland aan de bij Lelystad. De werkzaamheden zijn opgeknipt in meerdere

Nadere informatie

Riolerings- en wegeniswerken Kruisstraat. 21 november 2017

Riolerings- en wegeniswerken Kruisstraat. 21 november 2017 Riolerings- en wegeniswerken Kruisstraat 21 november 2017 Inhoud presentatie Verwelkoming Toelichting bij het ontwerp Toelichting bij de afkoppelingen Toelichting bij de uitvoering Vragen 21/11/2017 Riolerings-

Nadere informatie

TCE Regio Turnhout 16 juni 2015 VERSLAG. Hoofd Operaties & Administratie

TCE Regio Turnhout 16 juni 2015 VERSLAG. Hoofd Operaties & Administratie TCE Regio Turnhout 16 juni 2015 VERSLAG Aanwezig: Joël Willems A.C.O.D. Leysen Patrick A.C.O.D. Bertels Wim A.C.O.D. Marc Bosmans A.C.L.V.B. Snoeckx Christiaan A.C.V.-OD Marc Luyckx A.C.V.-OD Daniel Swerts

Nadere informatie

Groot onderhoud N302 LARSERWEG. Maandag 1 juli t/m zaterdag 24 augustus Werkzaamheden. Planning & fasering. INFOBULLETIN mei 2019

Groot onderhoud N302 LARSERWEG. Maandag 1 juli t/m zaterdag 24 augustus Werkzaamheden. Planning & fasering. INFOBULLETIN mei 2019 INFOBULLETIN mei 2019 Groot onderhoud LARSERWEG Maandag 1 juli t/m zaterdag 24 augustus 2019 In juli en augustus werkt Provincie Flevoland aan de bij Lelystad. De werkzaamheden zijn opgeknipt in meerdere

Nadere informatie

DE SPEELWIJZER Handleiding tot het organiseren van een speelstraat

DE SPEELWIJZER Handleiding tot het organiseren van een speelstraat DE SPEELWIJZER Handleiding tot het organiseren van een speelstraat Deerlijk speelt organisatie speelstraten De nood aan speelruimte van en voor kinderen al garantie voor een optimale ontwikkeling, staat

Nadere informatie

Normaliter verloopt de dienstverlening morgen weer volgens het boekje.

Normaliter verloopt de dienstverlening morgen weer volgens het boekje. Door een vakbondsactie is de dienstregeling vandaag ernstig verstoord, waarvoor onze excuses. In de tabel hierna vindt u een overzicht van de geplande ritten: - de ritten in het geel worden uitgevoerd

Nadere informatie

Octopusplan stap 3 en 4

Octopusplan stap 3 en 4 Octopusplan stap 3 en 4 1. Inleiding...2 2. Vervoerswijze...2 2.1 Statistieken...2 2.2 Woonplaats straal 5 km...3 2.3 Woonplaats straal 2 km...3 3. Schoolroutes...4 3.1 Routes te voet...4 3.2 Routes per

Nadere informatie

ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM

ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM Nr. Vragen/opmerkingen (gebundeld) 1 Er is vanuit nut en noodzaak, geluidsoverlast, benodigde investeringen en mogelijke route Ranum - Tinallinge - Onderdendam bezwaar tegen

Nadere informatie

Snelweg invoegen, inhalen, uitvoegen.

Snelweg invoegen, inhalen, uitvoegen. Het naderen van een autosnelweg. Door goed op te letten op de verkeersborden, wordt al snel duidelijk of je een autosnelweg of een autoweg nadert. Het type weg moet je ruim van te voren herkennen om te

Nadere informatie

Geldig vanaf 6 januari 2013

Geldig vanaf 6 januari 2013 170 Eindhoven Station } Dommelen 171 Eindhoven Station } Valkenswaard } Dommelen 172 Eindhoven Station } Valkenswaard } Luyksgestel 174 Eindhoven Station } Veldhoven } Bergeijk 177 Veldhoven } Valkenswaard

Nadere informatie

1. Er zal gezocht worden naar een mogelijkheid om het oversteken bij het Oranjepad te verbeteren.

1. Er zal gezocht worden naar een mogelijkheid om het oversteken bij het Oranjepad te verbeteren. Definitieve lijst voor Hoornaar Veiliger! 1. Er zal gezocht worden naar een mogelijkheid om het oversteken bij het Oranjepad te verbeteren. Voor het aanleggen van een voetgangersoversteekplaats is een

Nadere informatie

Brug over kruispunt R6/N14 in Mechelen Geplande werken in augustus en september

Brug over kruispunt R6/N14 in Mechelen Geplande werken in augustus en september Brug over kruispunt R6/N14 in Mechelen Geplande werken in augustus en september Met deze digitale nieuwsbrief houdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) je graag op de hoogte over de werken aan het kruispunt

Nadere informatie

Bereikbaarheid van Campus Waas

Bereikbaarheid van Campus Waas Bereikbaarheid van Campus Waas Inhoudsopgave 1.1. Adresgegevens van onze Campus...3 2. Bereikbaarheid met de trein...4 2.1. Bereikbaarheid...4 2.2. Te voet naar de campus...4 2.3. Met de taxi naar de campus...4

Nadere informatie

Herken de haltes van de MIVB (bus, tram of metro) onder de verschillende tekeningen hieronder.

Herken de haltes van de MIVB (bus, tram of metro) onder de verschillende tekeningen hieronder. Herken de haltes van de MIVB (bus, tram of metro) onder de verschillende tekeningen hieronder. (Zet een kruisje in de cirkeltjes). A. B. C. D. E. F. G. H. Je vindt de antwoorden op bladzijde 23. I. Als

Nadere informatie

Verkeerswetgeving. Skateboards

Verkeerswetgeving. Skateboards steppen &skaten Wie graag stept en skate is doorgaans niet geïnteresseerd in de wettelijke regels. Toch kan je maar beter op de hoogte zijn, om je verder volledig uit te kunnen leven. Waar is de plaats

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Een kruispunt. is geen jungle

Een kruispunt. is geen jungle Een kruispunt is geen jungle Bebouwde kommen bevatten allerhande kruispunten waar verschillende types weggebruikers elkaar ontmoeten. Door de drukte en de verscheidenheid van het verkeer is het gevaar

Nadere informatie

1. Hoeveel belbussen werden er afgeschaft in 2014 en 2015 en hoeveel worden er

1. Hoeveel belbussen werden er afgeschaft in 2014 en 2015 en hoeveel worden er SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 87 van KARIN BROUWERS datum: 7 oktober 2016 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Lijn- en belbussen - Afschaffing

Nadere informatie

Meldpunt verkeerslichten gemeente Utrecht

Meldpunt verkeerslichten gemeente Utrecht Meldpunt verkeerslichten gemeente Utrecht Hier Studiedag komt tekst verkeerslichten Jonathan de Vries Hier komt ook tekst Adviseur verkeersmanagement Patricia Stumpel-Vos Adviseur mobiliteitsbeleid Inhoud

Nadere informatie

Behoefte van de reiziger centraal

Behoefte van de reiziger centraal GVB Vervoerplan 2019 voor de dienstregeling van het jaar 2019 Behoefte van de reiziger centraal De start van de Noord/Zuidlijn is 22 juli 2018. We realiseren ons dat op moment van het uitbrengen van Vervoerplan

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij het Verkeersexamen 2014 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard

Nadere informatie

met de treinen van NMBS

met de treinen van NMBS met de treinen van NMBS Agenda Eerste deel Mobiliteit in perspectief Tweede deel Slim naar Antwerpen Derde deel A-GEN Studie Mobiliteit in perspectief DE KLANT De klant staat centraal De klant is uniek

Nadere informatie

Afspraken m.b.t. het vervoer/verplaatsen van leerlingen i.v.m. schoolactiviteiten.

Afspraken m.b.t. het vervoer/verplaatsen van leerlingen i.v.m. schoolactiviteiten. Afspraken m.b.t. het vervoer/verplaatsen van leerlingen i.v.m. schoolactiviteiten. Inleiding: Elk teamlid dat bezig is met een activiteit buiten de school, is verplicht om het opgestelde protocol inzake

Nadere informatie

Advies inzake de herinrichting van de Middelweg MDT (zuidoost)

Advies inzake de herinrichting van de Middelweg MDT (zuidoost) Maart 2016 Geachte gemeente, Na onze adviezen over het noord-west gedeelte van de Middelweg leest u hier ons advies over het laatste gedeelte van de Middelweg in Moordrecht. Het gaat om het gedeelte van

Nadere informatie

Stations en haltes. nmbs.be. Tijdens de week : Antwerpen - Lier - Aarschot - Leuven

Stations en haltes. nmbs.be. Tijdens de week : Antwerpen - Lier - Aarschot - Leuven nmbs.be Tijdens de week : Antwerpen - Lier - Aarschot - Leuven IC-09 Tijdens het weekend: Antwerpen - Lier - Aarschot - Luik-Guillemins Stations en haltes A ANTWERPEN-CENTRAAL ANTWERPEN-BERCHEM LIER HEIST-OP-DEN-BERG

Nadere informatie