Vraag en Antwoord. Brondocument en volgnummer. 1 Bestek en G.2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vraag en Antwoord. Brondocument en volgnummer. 1 Bestek 1.2.3 en 1.2.8.1 G.2"

Transcriptie

1 1 Bestek en G.2 Het project loopt over jaar. De methodiek die we moeten hanteren gedurende deze periode, is de methodiek zoals beschreven in de offerte. In onze organisaties wordt deze echter - op basis van ervaring, onderzoek,... - continu gescreend en bijgestuurd. Dienen deze bijsturingen - die ook gevraagd worden in het inschrijvingsformulier in luik G3, samenhang/evaluatie - steeds vooraf besproken te worden met de opdrachtgever? In hoeverre is binnen dit project ruimte voor innovatie? 2 Bestek, Wat is de definitie van 'plaatsbare jongeren'? Wat zijn de mogelijkheden op beroep als de toegeleide kandidaten niet tot die groep behoren? 3 Bestek, en Wanneer worden de niet-gegunden geïnformeerd? Bestek, Kunnen wij ons als aanbieder beperken tot een voorkeur uit twee loten ipv drie? De inschrijvers hebben bij de selectie aangetoond dat ze werken aan permanente kwaliteitsverbetering. In de offerte geeft de aanbieder aan hoe dit zal toegepast worden in het project. Zo lang de verbeteraties betrekking hebben op een verfijning van de beschreven methodiek is geen overleg nodig. Mocht blijken dat de beschreven methodiek fundamenteel moet of kan bijgestuurd worden, dan moet deze aanpassing besproken worden met de opdrachtgever vooraleer kan beslist worden over toepassing binnen deze opdracht. Plaatsbaar betekent dat de jongeren normaal inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt mits de nodige begeleiding. Dit wil zeggen geen nietarbeidsmarktgerichte problematiek hebben en niet in een effectieve werkloosheidsval zitten op het ogenblik van de toeleiding. Indien uit de intake blijkt dat de jongere behoort tot de doelgroep van deze opdracht, zal de trajectbepaler een trajectbepaling opmaken en de jongere doorverwijzen. De trajectbegeleider kan een toegeleide deelnemer niet terugverwijzen (geen weigering van werkzoekenden mogelijk). De opdrachtgever streeft ernaar om de niet-gegunden ten laatste in week 30 (21-25 juli) op de hoogte te brengen. Nee.

2 5 Bestek, In het bestek staat dat de aanbieder in tekent voor één lot en dus maximaal één lot gegund kan worden. En de aanbieder geeft in het inschrijvingsformulier een volgorde op van voorkeur van loten. Ons partnerschap werd weerhouden in de 2e fase. Met ons partnerschap bestrijken wij heel Vlaanderen. Kunnen wij 3 dossiers indienen? OF kunnen we slechts 1 dossier indienen met daarin een opgave van voorkeur van loten? 6 Bestek, Wat bedoelt u precies met de "administratieve bepalingen" waar wij als aanbieder moeten aan voldoen? Liggen deze vast of worden deze tijdens de looptijd van het project nog bijgestuurd? 7 Bestek, c Is het toegelaten ná de toekenning van een lot maar vóór de start van de activiteiten (1 september) een overeenkomst te sluiten met een onderaanneming? 8 Bestek, Wat is de relevantie van een mondelinge toelichting als deze info niet meegenomen wordt in de beoordeling en geen effect heeft op de eindrangschikking? De aanbieder dient één offerte in en geeft daarin een opgave van voorkeur van loten. De aanbieder kan maximaal één lot gegund krijgen. De administratieve vereisten zijn omschreven in punt a van het bestek. Deze kunnen niet meer wijzigen in de loop van het project tenzij de toepasselijke wetgeving op overheidsopdrachten zou wijzigen en deze van toepassing worden op de lopende projecten. Ja. Dit gesprek heeft als doel het technische voorstel aan de hand van de opgesomde subcriteria toe te lichten. Het biedt de opdrachtgever de kans om verduidelijking te vragen mbt de ingediende offertes. 9 Bestek, Wanneer worden de mondelinge toelichtingen gepland? Hoeveel tijd wordt hiervoor uitgetrokken? De mondelinge toelichtingen worden gepland in de eerste helft van juli. Er wordt 1 à anderhalf uur per indiener voorzien.

3 10 Bestek, Gunningscriterium 1 is de prijs, voor 40% van de punten. Hoe gebeurt de weging van die prijs naar punten? Een cijfervoorbeeld : -krijgt de laagste prijs 40 punten, de 2de laagste 35 punten,...? -krijgt de laagste prijs 40 punten en de volgende punten in verhouding met de afwijking op die laagste prijs. bv. laagste = 1000 euro = 40 punten, andere prijs = 999 = 39,75 punten? De laagste offerteprijs krijgt het maximum aantal punten. Voor de puntenbepaling van de andere offerteprijzen worden 3 deelscores berekend. Elke deelscore wordt bekomen door de offerteprijs te vergelijken met telkens een van de volgende referentiepunten: - de laagste offerteprijs voor het perceel, - de richtprijs, - de gemiddelde offerteprijs voor het perceel. Elke deelscore is evenredig met de verhouding van de spanning tussen de opgegeven offerteprijs en de referentiewaarde ten opzicht van de spanning tussen de laagste offerteprijs voor het perceel en de referentiewaarde. Alle deelscores hebben een zelfde gewicht bij de samenstelling van de totale score voor het criterium prijs. De optelling van de deelscores geeft voor elke offerteprijs het aantal punten voor het criterium prijs. 11 Bestek, G Bestek, G.2. "De prijsvergelijking zal voor de aanbieders inclusief BTW gebeuren. De aanbieders vermelden in het inschrijvingsformulier de prijzen exclusief BTW'. Graag een verduidelijking : is er al of niet nog een BTWvoordeel/nadeel tussen btw-plichtige en niet-btw-plichtige indieners? Wat betekent 'een beschrijving van de efficiëntie van de voorgestelde aanpak en methodiek inzake de resultaatgerichtheid'? De prijsvergelijking gebeurt voor alle aanbieders inclusief BTW. De aanbieder dient aan te tonen dat de voorgestelde aanpak en methodiek tot goede resultaten leidt.

4 13 Bestek, G.3. Weging van de sleutelfuncties : gaat vdab uit van Bij de beoordeling zullen de opgegeven sleutelfuncties evenwaardig bepaalde normen rond workload voor de sleutelfuncties? worden beoordeeld, tenzij de aanbieder in het inschrijvingsformulier een Wat is het referentiekader aan de hand waarvan dit weging opgeeft voor de verhouding tussen de sleutelfuncties onderling. criterium wordt beoordeeld? Wat moeten wij wegen in de De inschrijver kan m.a.w. aan de hand van een cijfer het belang van sleutelfuncties? Of hoe moeten wij sleutelfuncties wegen, bepaalde functie in de uitvoering van de opdracht en conform de naar aantal? Niveau? Competenties? beschreven methodiek, meer of minder gewicht geven dan een andere functie. De aanbieder dient zelf aan te geven op basis van welke criteria deze weging werd bepaald. 14 Bestek, G.3 Graag wat meer info over de weging van de verhouding tussen de opgegeven sleutelfuncties. Is het juist dat wij als aanbieder op deze manier de "impact" van een functie op het project kunnen aangeven? Ja. Voor meer info over de weging zie vraag Bestek, Hoe gedetailleerd moet het budget worden opgesteld? De aanbieder dient een globale prijs voor het totaal aantal te starten bemiddelingstrajecten per jaar (exclusief BTW) en de gemiddelde prijs per gestart bemiddelingstraject (exclusief BTW) op te geven. (zie inschrijvingsformulier 4. G.1) De aanbieder dient geen gedetailleerd budget toe te voegen. Zo nodig kan de opdrachtgever, bij abnormale afwijkingen t.o.v. het gemiddelde, bijkomende inlichtingen vragen met betrekking tot de totstandkoming van de prijs. 16 Bestek, Kan u de formule van het variabel gedeelte van de opdrachtprijs even verduidelijken? Is N% steeds gelijk aan 63% of verandert dit naarmate het behaalde uitstroomresultaat? N is steeds gelijk aan de opgelegde uitstroomnorm van 63%. Indien de aanbieder een uistroom naar werk behaalt van 63 % is het volledig variabel gedeelte betaald, zijnde 40% van de globale prijs voor het totaal aantal te starten bemiddelingstrajecten per jaar. Per bijkomend positief traject krijgt de aanbieder een bonus van 200 euro excl. BTW.

5 17 Bestek, Wat betekent 'werkend in cvs'? Zijn dit dezelfde codes als in de tendering curatieve doelgroep? In de tendering curatieve doelgroep is er sprake van een positieve uitstroommeting wanneer de werkzoekende op moment van de meting niet langer als niet-werkende werkzoekende is ingeschreven. In de tender jeugdwerkplan is er een positieve meting als de werkzoekende op moment van de meting wordt gemeten volgens de afspraken binnen de Raad van Bestuur in het kader van de Beheersovereenkomst tussen de VDAB en de Vlaams Regering. De meting gebeurt op basis van de dimona aangiftes bij afsluiting van het traject. 18 Bestek, Op Pagina 14 punt opdrachtprijs is de berekening gebaseerd op een 60/40 verhouding en is de 40% afhankelijk van een positieve uitstroommeting. Vervolgens wordt er gesteld dat een positieve uitstroommeting gelijk is aan een meting als werkend in CVS. Wat kunnen we hieronder verstaan? Kunnen we dit vergelijken met de uitstroom die gemeten wordt in de tender met begeleiding van de curatieve doelgroep van langdurige werkzoekenden, waarbij alles boven code 14 een positieve uitstroom is. Het overzicht in bijlage 9 geeft me daar geen duidelijk antwoord op. Is iemand die op de ziekenkas terecht komt een positieve uitstroom? Is iemand die zich uitschrijft als werkzoekende een positieve uitstroom? Is iemand die uitgeschreven is omwille van studies of sociale redenen een positieve uitstroom? Zie vraag 17.

6 19 Bestek, Jobhunting en jobcoaching zijn verplichte acties in elk traject. In de nota van VDAB rond afsteming jobcoaching derden op praktijk VDAB jobcoaches staat bij 1.definitie/voorwaarden jobcoaching: voorwaarde voor jobcoaching is ook dat de werkgever instemt met de jobcoaching op zijn werkvloer, dat deze zich engageert om constructief mee te werken en zijn verplichtingen inzake onthaal en de aanpassing van de werknemer in de onderneming nakomt. Is Jobcoaching ook verplicht als de werkgever dit niet ziet zitten? Jobcoaching dient vanaf de aanwervingsperiode van de werkzoekende verplicht te worden aangeboden aan elke werkgever. Als de werkgever hier uitdrukkelijk niet wil aan meewerken, dient de aanbieder minimaal de nodige coaching aan te bieden aan de werkzoekende/werknemer.

7 20 Bestek, en definities Als ik het bestek lees heb ik de indruk dat we gebruik kunnen maken van stages. Klopt dit? En kunnen we hier al wat meer info over krijgen? De aanbieder kan gebruik maken van elke stage die gebaseerd is op een wettelijk toegelaten kader. De inleefstage, waarvan sprake in het bestek, is gebaseerd op het Besluit van de Vlaamse regering van 29/06/2007 houdende wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 21 december 1988 houdende de organisatie van de arbeidsbemiddeling en de beroepsopleiding. De inleefstage, ofwel beroepsverkennende stage, is een oriënterende tool, die tijdens de bemiddeling en trajectwerking kan gebruikt worden als de werkzoekende geen duidelijke en/of realistische beroepskeuze heeft. Met de inleefstage verzamelen de werkzoekende en de consulent informatie die ze kunnen gebruiken voor een realistische (her)oriëntatie. Deze stage is bedoeld voor een werkzoekende die: - misschien geïnteresseerd is in een beroep, maar zich geen concreet beeld kan vormen van dit beroep; - geïnteresseerd is in een beroep, maar twijfelt of hij er geschikt voor is; - over voldoende algemene arbeidsattitudes beschikt om de stage tot een goed einde te brengen. De duurtijd van de stage bedraagt minimum drie voltijdse of zes halftijdse en maximum vijf voltijdse of tien halftijdse werkdagen. Een werkzoekende kan maximum dertig dagen beroepsverkennende stages doen. Dit betekent dat een werkzoekende maximum tien verschillende beroepsverkennende stages kan doen. In hetzelfde bedrijf mag de werkzoekende maximum twee beroepsverkennende stages doen op voorwaarde dat het gaat om twee verschillende werkposten of twee verschillende afdelingen. Er is geen financiële vergoeding voor het bedrijf.

8 21 Bestek, en definities Wat is het juridisch statuut van een inleefstage? De inleefstages zijn gebaseerd op het Besluit van de Vlaamse regering van 29/06/2007 houdende wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 21 december 1988 houdende de organisatie van de arbeidsbemiddeling en de beroepsopleiding. 22 Bestek, Wat zijn 'actieve trajectacties'? Dit zijn alle acties in een traject (competentieversterking, beroepsopleiding, ) die verplicht dienen geregistreerd te worden in Dossiermanager/CVS als "stappen naar werk" omdat daar rechten en/of plichten aan verbonden zijn voor de werkzoekende tijdens de actie.

Handleiding beoordeling offertes Trajectbegeleiding van werkzoekenden behorende tot de 4 prioritaire kansengroepen (hoofdactiviteiten A en C)

Handleiding beoordeling offertes Trajectbegeleiding van werkzoekenden behorende tot de 4 prioritaire kansengroepen (hoofdactiviteiten A en C) Handleiding beoordeling offertes Trajectbegeleiding van werkzoekenden behorende tot de 4 prioritaire kansengroepen (hoofdactiviteiten A en C) De beoordeling wordt uitgevoerd per offerte en per perceel.

Nadere informatie

Handleiding beoordeling offertes Competentieversterking van werkzoekenden behorende tot de 4 prioritaire kansengroepen (hoofdactiviteiten B, D en E)

Handleiding beoordeling offertes Competentieversterking van werkzoekenden behorende tot de 4 prioritaire kansengroepen (hoofdactiviteiten B, D en E) Handleiding beoordeling offertes Competentieversterking van werkzoekenden behorende tot de 4 prioritaire kansengroepen (hoofdactiviteiten B, D en E) De beoordeling wordt uitgevoerd per offerte en per perceel.

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bestek 09/10127 na infovergadering van 06/02/2009

Vragen en antwoorden bestek 09/10127 na infovergadering van 06/02/2009 nr verwijzing 1 1.2.5. VDAB geeft aan dat een eis tot het openen van een tweede vestiging per centrumstad tot de mogelijkheden behoort. a) Welke criteria zullen gebruikt worden om deze eis ook effectief

Nadere informatie

Zijn de aantal te begeleiden werkzoekenden per locatie al bekend? Kunnen we ervan uitgaan dat het om de centrumsteden zal gaan?

Zijn de aantal te begeleiden werkzoekenden per locatie al bekend? Kunnen we ervan uitgaan dat het om de centrumsteden zal gaan? Volgnr Datum ontvangst vraag Onderwerp Vraag Antwoord 1 8/06/2016 1.5. Beschrijving van de percelen Zijn de aantal te begeleiden werkzoekenden per locatie al bekend? Kunnen we ervan uitgaan dat het om

Nadere informatie

Naar een grotere marktwerking in het activerend arbeidsmarktbeleid: evaluatie van de trajecttendering voor langdurig werklozen

Naar een grotere marktwerking in het activerend arbeidsmarktbeleid: evaluatie van de trajecttendering voor langdurig werklozen Naar een grotere marktwerking in het activerend arbeidsmarktbeleid: evaluatie van de trajecttendering voor langdurig werklozen Toelichting studiedag WSE 17 december 2008 Stephanie Devisscher en Debbie

Nadere informatie

Proeftuin trajecttendering: een succes?

Proeftuin trajecttendering: een succes? Proeftuin trajecttendering: een succes? De Vlaamse regering koos in overleg met de sociale partners voor een sluitende aanpak, waarbij zowel kortdurige (preventieve aanpak) als langdurige werkzoekenden

Nadere informatie

GESTELDE VRAGEN EN HUN ANTWOORDEN vragen gesteld tot en met 13 september 2010 gepubliceerd op 17 september 2010

GESTELDE VRAGEN EN HUN ANTWOORDEN vragen gesteld tot en met 13 september 2010 gepubliceerd op 17 september 2010 Vlaamse overheid Beleidsdomein Werk en Sociale Economie Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB), publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap met

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 5 juni

Nadere informatie

Leren. Werkervaring & Werkplekleren. 27 november 2012 29-5-2013. Wat is werkplekleren?

Leren. Werkervaring & Werkplekleren. 27 november 2012 29-5-2013. Wat is werkplekleren? Werkervaring & Werkplekleren 27 november 2012 Wat is werkplekleren? Leren Op de werkplek (productieomgeving) Gestructureerd en systematisch (met opleidingsplan) Situatiegebonden maar leidt naar overdraagbare

Nadere informatie

ORIENTERENDE STAGES BEROEPSVERKENNENDE STAGE. Stand van zaken mei 2008

ORIENTERENDE STAGES BEROEPSVERKENNENDE STAGE. Stand van zaken mei 2008 ORIENTERENDE STAGES Stand van zaken mei 2008 BEROEPSVERKENNENDE STAGE De beroepsverkennende stage is bedoeld voor een werkzoekende die - misschien geïnteresseerd is in een beroep, maar zich geen concreet

Nadere informatie

Stappen in het traject TWE-OCMW. Onderstaand stappenplan gaat uit van:

Stappen in het traject TWE-OCMW. Onderstaand stappenplan gaat uit van: Stappen in het traject TWE-OCMW Onderstaand stappenplan gaat uit van: - een art60 7-tewerkstelling met een duurtijd van 1 jaar - en een TWE-traject met maximale duurtijd van 2 jaar - het OCMW van de verblijfplaats

Nadere informatie

Call for ideas: sollicitatiefeedback

Call for ideas: sollicitatiefeedback Call for ideas: sollicitatiefeedback Probleemstelling Een centrale component in de dienstverlening van VDAB is de bemiddeling naar werk. VDAB leidt geschikte kandidaten toe naar werkgevers die hun vacatures

Nadere informatie

OFFERTEAANVRAAG 07/1001, TENDERING INSCHAKELINGSCOACHING

OFFERTEAANVRAAG 07/1001, TENDERING INSCHAKELINGSCOACHING OFFERTEAANVRAAG 07/1001, TENDERING INSCHAKELINGSCOACHING Vraag 1: Kunnen een aantal CBO s in deze aanbesteding een tijdelijke vereniging vormen? Wat met het criterium rechtspersoonlijkheid? In het tenderdossier

Nadere informatie

Vragen en antwoorden in verband met de algemene offerteaanvraag 06/1022:

Vragen en antwoorden in verband met de algemene offerteaanvraag 06/1022: Vragen en antwoorden in verband met de algemene offerteaanvraag 06/1022: Volgens de offerteaanvraag konden geïnteresseerden tot 18 december 2006 per mail vragen overmaken aangaande het bestek en de toekomstige

Nadere informatie

TIJDELIJKE WERKERVARING (TWE) in vogelvlucht doorheen de TWE trajecten voor leefloongerechtigden TWE trajecten voor werkzoekenden Gits 19/02 Bart

TIJDELIJKE WERKERVARING (TWE) in vogelvlucht doorheen de TWE trajecten voor leefloongerechtigden TWE trajecten voor werkzoekenden Gits 19/02 Bart TIJDELIJKE WERKERVARING (TWE) in vogelvlucht doorheen de TWE trajecten voor leefloongerechtigden TWE trajecten voor werkzoekenden Gits 19/02 Bart Pynket netwerkmanager openbare besturen VDAB West Vlaanderen

Nadere informatie

VR DOC.1207/1

VR DOC.1207/1 VR 2016 1011 DOC.1207/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van het besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

3. Start traject TWE = registratie van de werkervaringsovereenkomst (WEO) in MLP

3. Start traject TWE = registratie van de werkervaringsovereenkomst (WEO) in MLP Stappen in het traject TWE-OCMW Onderstaand stappenplan gaat uit van: - een art60 7-tewerkstelling met een duurtijd van 1 jaar - en een TWE-traject met maximale duurtijd van 2 jaar - het OCMW van de verblijfplaats

Nadere informatie

Oproep Werkinleving voor Jongeren WIJ! Infosessie 12 februari 2015

Oproep Werkinleving voor Jongeren WIJ! Infosessie 12 februari 2015 Oproep Werkinleving voor Jongeren WIJ! Infosessie 12 februari 2015 Agenda Waarover gaat de oproep? Doelstellingen van de oproep Doelgroep Verwachte acties Wie kan indienen? Promotoren, partners, lokale

Nadere informatie

Mensen met arbeidsbeperking of gezondheidsproblemen - Trajectbepaling en - begeleiding

Mensen met arbeidsbeperking of gezondheidsproblemen - Trajectbepaling en - begeleiding SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 649 van SABINE VERMEULEN datum: 14 juni 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Mensen met arbeidsbeperking of gezondheidsproblemen - Trajectbepaling

Nadere informatie

Digitalisering startkompas Verkennende nota

Digitalisering startkompas Verkennende nota Digitalisering startkompas Verkennende nota Agentschap Innoveren & Ondernemen Indienen van de offerte uiterlijk op 4 april 2019 bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) in elektronische vorm ter

Nadere informatie

Tijdelijke Werkervaring (TWE)

Tijdelijke Werkervaring (TWE) Tijdelijke Werkervaring (TWE) 31-10-2017 Even kort kaderen HOE IS TWE TOT STAND GEKOMEN? 6 e Staatshervorming: uitbreiding bevoegdheden Gewesten. Alles start met het Vlaams Regeerakkoord van 23 juli 2014

Nadere informatie

- Administratieve bijlage - NL-Petten: de terbeschikkingstelling van uitzendkrachten voor JRC-IET (locatie te Petten)

- Administratieve bijlage - NL-Petten: de terbeschikkingstelling van uitzendkrachten voor JRC-IET (locatie te Petten) Ref. Ares(2014)1829175-04/06/2014 - Administratieve bijlage - NL-Petten: de terbeschikkingstelling van uitzendkrachten voor JRC-IET (locatie te Petten) Aankondiging van een opdracht: 2014/S 105-184206

Nadere informatie

Verslag infovergadering 09/04/2013 - Uitbesteding Outplacement in kader van het SIF

Verslag infovergadering 09/04/2013 - Uitbesteding Outplacement in kader van het SIF Verslag infovergadering 09/04/2013 - Uitbesteding Outplacement in kader van het SIF Overzicht van de ingediende vragen en de antwoorden zoals besproken tijdens de infovergadering. De vragen die tijdens

Nadere informatie

Proces-verbaal van opdrachtverlening

Proces-verbaal van opdrachtverlening Proces-verbaal van opdrachtverlening Titel aanbesteding Banenbemiddelaar Kenmerk aanbesteding Gegevens aanbestedende dienst Gemeente Amstelveen Laan Nieuwer-Amstel 1 1182JR Amstelveen Contactpersoon José

Nadere informatie

1. Hoeveel consulenten van VDAB begeleidden werkzoekenden en dat in de jaren ? Graag totaalaantal consulenten per jaar.

1. Hoeveel consulenten van VDAB begeleidden werkzoekenden en dat in de jaren ? Graag totaalaantal consulenten per jaar. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 684 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 26 juni 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Activering werkzoekenden - Passende dienstbetrekking Sinds

Nadere informatie

Nieuwe regelgeving: plaatsing. Veronique Libbrecht Gent

Nieuwe regelgeving: plaatsing. Veronique Libbrecht Gent Nieuwe regelgeving: plaatsing Veronique Libbrecht 28-03-2013 Gent Situering Nieuwe regelgeving inzake overheidsopdrachten Basiswet: Wet 15 juni 2006 Uitvoeringsbesluiten: KB Plaatsing 15 juli 2011 KB uitvoeringsregels:

Nadere informatie

Infovergadering TENDER INTENSIEF WERKPLEKLEREN (TIW) 28/04/2015

Infovergadering TENDER INTENSIEF WERKPLEKLEREN (TIW) 28/04/2015 Infovergadering TENDER INTENSIEF WERKPLEKLEREN (TIW) 28/04/2015 Agenda Welkom Toelichting project Overzicht gestelde vragen en antwoorden Vragen? Algemeen Kader DE VERNIEUWDE AANPAK INTENSIEF WERKPLEKLEREN

Nadere informatie

Webinar werkplekleren VFU 28 NOVEMBER 2017

Webinar werkplekleren VFU 28 NOVEMBER 2017 28 NOVEMBER 2017 1 2 Op het programma 1. Wat is werkplekleren? Wat is het niet? Wat zijn kwaliteitscriteria van werkplekleren? 2. Wat bestaat er? 3. Wat is interessant voor jou als werkgever? 4. Wat is

Nadere informatie

DEEL III: OFFERTEFORMULIER

DEEL III: OFFERTEFORMULIER 38 DEEL III: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap Facilitair Bedrijf Afdeling Aankoopcentrale en Overheidsopdrachten Boudewijngebouw Boudewijnlaan 30 - bus 35 1000 BRUSSEL Dienst Domein Adres Besteknummer

Nadere informatie

A. ALGEMENE BEGINSELEN IN ZAKE OVERHEIDSOPDRACHTEN

A. ALGEMENE BEGINSELEN IN ZAKE OVERHEIDSOPDRACHTEN Hoofdstuk V GOEDEREN INLEIDING OVERHEIDSOPDRACHTEN BEHEER EN BESCHIKKING VAN GOEDEREN WERKEN AAN GEBOUWEN PREMIES EN SUBSIEDIES SCHENKINGEN, LEGATEN EN STICHTINGEN 2. OVERHEIDSOPDRACHTEN 504. De kerkfabriek

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van artikel 15/2 van het Koninklijk besluit

Nadere informatie

Traject Tijdelijke Werkervaring wordt op de sporen gezet

Traject Tijdelijke Werkervaring wordt op de sporen gezet Traject Tijdelijke Werkervaring wordt op de sporen gezet Met de goedkeuring van het decreet Tijdelijke Werkervaring en de agendering van de eerste uitvoeringsbesluiten op de Vlaamse Regering, worden de

Nadere informatie

Modelbepalingen erkenning van onderaannemers

Modelbepalingen erkenning van onderaannemers Modelbepalingen erkenning van onderaannemers Dit document werd goedgekeurd op het Vlaams Samenwerkingsforum Overheidsopdrachten van 17 maart 2016. Inhoud 1 Beroep op onderaanneming bij overheidsopdrachten:

Nadere informatie

Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Nationale identificatie: Plaats: Antwerpen Postcode:

Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Nationale identificatie: Plaats: Antwerpen Postcode: 1/ 5 BE001 25/02/2016 - BDA nummer: 2016-505894 Standaardformulier 14 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van het koninklijk besluit van 16 mei 2003

Nadere informatie

Innovatie in de Overheidsdienstverlening

Innovatie in de Overheidsdienstverlening Innovatie in de Overheidsdienstverlening Innovatiemanagement in de VDAB F.Leroy Chief Executive Officer Overzicht van de presentatie Waarvoor staat de VDAB? Innovatieve arbeidsmarktconcepten: -Transitionele

Nadere informatie

De wet op de overheidsopdrachten: uitdaging of last?

De wet op de overheidsopdrachten: uitdaging of last? De wet op de overheidsopdrachten: uitdaging of last? Jo Swartenbroekx Hoofdapotheker UZ Antwerpen PUO 4 oktober 2011 Wet op de overheidsopdrachten Wet op overheidsopdrachten is meer dan Europese aanbesteding

Nadere informatie

Overzichtstabel werkplekleervormen

Overzichtstabel werkplekleervormen Overzichtstabel werkplekleervormen 1. Focus op oriëntering Alle niet-werkende werkzoekenden die interesse hebben voor een beroep maar zich geen concreet beeld kunnen vormen van dit beroep en/of twijfelen

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING OPDRACHT TOT EVALUATIE VAN DE ALGEMEEN DIRECTEUR VAN DE POM OOST-VLAANDEREN

ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING OPDRACHT TOT EVALUATIE VAN DE ALGEMEEN DIRECTEUR VAN DE POM OOST-VLAANDEREN ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING OPDRACHT TOT EVALUATIE VAN DE ALGEMEEN DIRECTEUR VAN DE POM OOST-VLAANDEREN ALGEMENE ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN EN VOORWAARDEN VAN EEN OVERHEIDSOPDRACHT VAN

Nadere informatie

Visie- en afsprakennota bij de samenwerkingsovereenkomst tussen de Vlaamse VI (via het NIC), het RIZIV, GTB en de VDAB

Visie- en afsprakennota bij de samenwerkingsovereenkomst tussen de Vlaamse VI (via het NIC), het RIZIV, GTB en de VDAB Samen werken aan werk Visie- en afsprakennota bij de samenwerkingsovereenkomst tussen de Vlaamse VI (via het NIC), het RIZIV, GTB en de VDAB Deze nota bevat de operationele visie en concrete afspraken

Nadere informatie

Taalstages: STAP voor STAP

Taalstages: STAP voor STAP Taalstages: STAP voor STAP Praktijkdag Werkplekleren - donderdag 26/10/2017 door Stefany Tan (teamcoach GTB) & Karen Vanuytrecht (NT2-instructeur VDAB) 1 Wat vooraf ging: STAP 1 & STAP 2 STAP 1? Experiment

Nadere informatie

2. Op maandag 16 december 2013 heeft DPC de Nota van Inlichtingen 1 gepubliceerd.

2. Op maandag 16 december 2013 heeft DPC de Nota van Inlichtingen 1 gepubliceerd. Nota van Inlichtingen 2 Van Dienst Publiek en Communicatie Datum 8 januari 2014 Opdrachtnaam Aanbestedingsnummer Europese aanbesteding Inhuur webredactiecapaciteit TED nummer: 2013/S 223-388432 Ea0029

Nadere informatie

Subsidieoproep voor groepsgericht aanbod opvoedingsondersteuning door vrijwilligers, gericht op gezinnen met kinderen of jongeren met specifieke

Subsidieoproep voor groepsgericht aanbod opvoedingsondersteuning door vrijwilligers, gericht op gezinnen met kinderen of jongeren met specifieke 08/04/2019 Subsidieoproep voor groepsgericht aanbod opvoedingsondersteuning door vrijwilligers, gericht op gezinnen met kinderen of jongeren met specifieke ondersteuningsbehoeften A. Situering In het kader

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 26 maart 2019;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 26 maart 2019; Besluit van de Vlaamse Regering houdende diverse wijzigingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 18 juli 2008 betreffende de professionele integratie van personen met een arbeidshandicap DE VLAAMSE

Nadere informatie

De opdracht werd gepubliceerd op 27 oktober 2016 in het Bulletin der Aanbestedingen nr 275 publicatienummer

De opdracht werd gepubliceerd op 27 oktober 2016 in het Bulletin der Aanbestedingen nr 275 publicatienummer Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20162017-0448 22-12-2016 BIJLAGE Bijlage nr. 1 Gunningsverslag met betrekking tot de open offerteaanvraag voor de studieopdracht voor de opmaak van outputspecificaties

Nadere informatie

Geïntegreerde zorg voor

Geïntegreerde zorg voor Geïntegreerde zorg voor een betere gezondheid Toelichting KB geïntegreerde zorg financiering pilootprojecten Plenaire Sessie Pilootprojecten - 10 februari 2017 Ontwerp KB pilootprojecten geïntegreerde

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1402992 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot de wedstrijd voor projecten rond de Eerste Wereldoorlog

Nadere informatie

BIEDINGSLEIDRAAD VOOR INSCHRIJVING VOOR HET UITBATEN VAN DE CAFETARIA VAN SPORTHAL BERLARE

BIEDINGSLEIDRAAD VOOR INSCHRIJVING VOOR HET UITBATEN VAN DE CAFETARIA VAN SPORTHAL BERLARE BIEDINGSLEIDRAAD VOOR INSCHRIJVING VOOR HET UITBATEN VAN DE CAFETARIA VAN SPORTHAL BERLARE Deze biedingsleidraad wil de procedure verduidelijken waarmee de gemeente Berlare de concessie voor het uitbaten

Nadere informatie

Met een GOB naar werk

Met een GOB naar werk Met een GOB naar werk Katherine Smith Universitair Centrum voor Begeleiding en Opleiding (UCBO) 2009 www.ucbo.be GOB Dienst voor Gespecialiseerde Opleiding, Begeleiding en Bemiddeling doelgroep: personen

Nadere informatie

Werkplekleren BOUW RAAMOVEREENKOMST: WERKPLEKLEREN BOUW LIMBURG

Werkplekleren BOUW RAAMOVEREENKOMST: WERKPLEKLEREN BOUW LIMBURG AANBESTEDING OPDRACHT VDAB RAAMOVEREENKOMST: WERKPLEKLEREN BOUW LIMBURG 1 ALGEMEEN: Samenwerking tussen VDAB Limburg en bouwbedrijven. Algemene offerteaanvraag met besteknummer 2014/ 30025 Open aanbesteding

Nadere informatie

Gunningverslag D Raamovereenkomst Dwaaldetectie

Gunningverslag D Raamovereenkomst Dwaaldetectie Bevoegd orgaan Elektronisch Directiecomité van 23 mei 2016 Opgesteld door Koenraad Bohyn, projectleider Systeembeheer Voorwerp van de opdracht Raamcontract met 1 leverancier voor het leveren en installeren

Nadere informatie

Werken op maat? Werkplekleren natuurlijk!

Werken op maat? Werkplekleren natuurlijk! Werken op maat? Werkplekleren natuurlijk! Provinciale Netwerkdag 6 oktober 2016 1. Wat is werkplekleren? 2 Werkplekleren Organiseren van leeractiviteiten die gericht zijn op het aanleren en toepassen van

Nadere informatie

Werkplekleren P r o v i n ciale N e t werkdag 2 oktober 2 0 1 4

Werkplekleren P r o v i n ciale N e t werkdag 2 oktober 2 0 1 4 Werkplekleren P r o v i n ciale N e t werkdag 2 oktober 2 0 1 4 1. Wat is werkplekleren? 2 Werkplekleren Organiseren van leeractiviteiten die gericht zijn op het aanleren en toepassen van algemene, arbeids-

Nadere informatie

Beperkte offerteaanvraag

Beperkte offerteaanvraag Beperkte offerteaanvraag Besteknr. 08/10001 TENDERING INTENSIEVE BEMIDDELING NAAR WERK (BEMIDDELINGSTRAJECTEN) IN KADER VAN HET JEUGDWERKPLAN Opening van de offertes: Op 16 juni 2008 om 11 uur Adres :

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE DUURZAME ONTWIKKELING EN KLIMAAT PARTICULIEREN

SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE DUURZAME ONTWIKKELING EN KLIMAAT PARTICULIEREN SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE DUURZAME ONTWIKKELING EN KLIMAAT PARTICULIEREN COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie

Nadere informatie

bestek nummer: blad nummer 1/5

bestek nummer: blad nummer 1/5 bestek nummer: 2011 021 01 blad nummer 1/5 OPDRACHTGEVER: OPDRACHT: WZC DE LINDE Lindestraat 16, 9790 Wortegem-Petegem UITBREIDEN BESTAAND WOON- EN ZORGCENTRUM Lindestraat 16, 9790 Wortegem-Petegem PERCEEL

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op xxx;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op xxx; Besluit van de Vlaamse Regering houdende diverse wijzigingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 18 juli 2008 betreffende de professionele integratie van personen met een arbeidshandicap DE VLAAMSE

Nadere informatie

Toelichting: Een aantal bijlagen zijn gewijzigd, deze zijn toegevoegd aan documenten in Tenderned.

Toelichting: Een aantal bijlagen zijn gewijzigd, deze zijn toegevoegd aan documenten in Tenderned. Nota van Inlichtingen SSBU Schoonmaak Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: SSBU Schoonmaak Gemeente Utrecht 13.SSBU.055 Omschrijving: De Stadsschouwburg Utrecht is voornemens een raamovereenkomst

Nadere informatie

Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1

Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1 Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1 infodocument werkgever 2015 Wil je een schoolverlater zonder diploma secundair onderwijs kansen bieden om onze sector te leren kennen

Nadere informatie

Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbestedende Dienst: Gemeente Hilversum Referentie:

Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbestedende Dienst: Gemeente Hilversum Referentie: Nota van Inlichtingen Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbesteding Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbestedende Dienst: Gemeente Hilversum Referentie: 394938 Omschrijving:

Nadere informatie

1/09/ /12/2015

1/09/ /12/2015 Extra tewerkstellingsplaatsen in PC 319.01 voor laatstejaars studenten uit het deeltijds onderwijs 1/09/2014 31/12/2015 BROCHURE VOOR CLW PC 319.01 1. Het project Werken en studeren Situering project Eind

Nadere informatie

Sociale en andere specifieke diensten overheidsopdrachten

Sociale en andere specifieke diensten overheidsopdrachten 1 / 6 BE001 13/07/2017 - BDA nummer: 2017-524016 Standaardformulier 21 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200

Nadere informatie

2. Graag een overzicht van de regionale tenders die werden uitgeschreven in de periode 2011 tot heden met vermelding van

2. Graag een overzicht van de regionale tenders die werden uitgeschreven in de periode 2011 tot heden met vermelding van SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 354 van EMMILY TALPE datum: 29 februari 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Regionaal uitbestedingsbeleid inzake opleiding en

Nadere informatie

FAQ s sociale maribel 329.01

FAQ s sociale maribel 329.01 FAQ s sociale maribel 329.01 Wat moet ik doen om in aanmerking te komen voor subsidies? Je organisatie dient te behoren tot de socioculturele sector van de Vlaamse Gemeenschap (PC 329.01) en minstens 5,5

Nadere informatie

BEOORDELINGSHANDLEIDING BESTEK 09/10127

BEOORDELINGSHANDLEIDING BESTEK 09/10127 BEOORDELINGSHANDLEIDING BESTEK 09/10127 Opstellen van de rangschikking: 1. Per gunningscriterium wrdt een scre tegekend. 2. Vr de gunningscriteria aanpak en methdiek, prfessinaliteitswaarbrgen en kwaliteit

Nadere informatie

Globale evaluatie en aanbevelingen

Globale evaluatie en aanbevelingen Evaluatie van de proeftuin trajecttendering Globale evaluatie en aanbevelingen In opdracht van: VDAB Uitgevoerd door: IDEA Consult: Stephanie Devisscher An Van Pelt Debbie Sanders Brussel, 30 juni 2009

Nadere informatie

Verslag werkgroepen traject VDAB en VVSG deel II : Het traject TWE

Verslag werkgroepen traject VDAB en VVSG deel II : Het traject TWE Verslag werkgroepen traject VDAB en VVSG deel II : Het traject TWE Uit de conceptnota : Het traject TWE heeft als doelstelling competenties en werkervaring op te bouwen binnen een reële arbeidsmarktomgeving,

Nadere informatie

GROEP INTRO VZW OOST-VLAANDEREN VELCRO. Voorstelling jobcoaching binnen de gevangenis Oudenaarde. In samenwerking met

GROEP INTRO VZW OOST-VLAANDEREN VELCRO. Voorstelling jobcoaching binnen de gevangenis Oudenaarde. In samenwerking met VELCRO Voorstelling jobcoaching binnen de gevangenis Oudenaarde In samenwerking met WAT? Intensieve begeleiding om de eigen interesses, mogelijkheden en motivatie realistisch in te schatten Arbeidsbemiddeling

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 4 maart 2016 houdende het

Nadere informatie

Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider

Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider Combo Emonomy Combo Emonomy heeft een lange historie en traditie in methodiekontwikkeling, onderzoek, opleiding, coaching en advies op het gebied van arbeidsontwikkeling,

Nadere informatie

Referentie: Toelichting:

Referentie: Toelichting: Nota van Inlichtingen Projectleider Foodsquad Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Projectleider Foodsquad gemeente 's-hertogenbosch Omschrijving: Het vinden van een ervaren projectleider met

Nadere informatie

OFFERTEFORMULIER. AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016. open aanbesteding

OFFERTEFORMULIER. AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016. open aanbesteding AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016 open aanbesteding OFFERTEFORMULIER Belangrijk: dit offerteformulier dient volledig te worden ingevuld.. Het totaalbedrag (excl.

Nadere informatie

BIEDINGSLEIDRAAD VOOR INSCHRIJVING VOOR HET UITBATEN VAN DE CAFETARIA VAN SPORTHAL OVERMERE

BIEDINGSLEIDRAAD VOOR INSCHRIJVING VOOR HET UITBATEN VAN DE CAFETARIA VAN SPORTHAL OVERMERE BIEDINGSLEIDRAAD VOOR INSCHRIJVING VOOR HET UITBATEN VAN DE CAFETARIA VAN SPORTHAL OVERMERE Deze biedingsleidraad wil de procedure verduidelijken waarmee de gemeente Berlare de concessie voor het uitbaten

Nadere informatie

Provinciale opdracht GTB vzw in het kader van Arbeidszorg budgetjaar 2012

Provinciale opdracht GTB vzw in het kader van Arbeidszorg budgetjaar 2012 Bijlage 10: Provinciale opdracht GTB vzw in het kader van Arbeidszorg budgetjaar 2012 BEPALINGLEN AAN HET PROVINCIEBESTUUR INZAKE DE PROVINCIALE OPDRACHT VAN GTB IN HET KADER VAN ARBEIDSZORG Bepaling 1

Nadere informatie

nr. 574 van YASMINE KHERBACHE datum: 11 mei 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Sanctioneringsbeleid VDAB - Sancties en transmissies

nr. 574 van YASMINE KHERBACHE datum: 11 mei 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Sanctioneringsbeleid VDAB - Sancties en transmissies SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 574 van YASMINE KHERBACHE datum: 11 mei 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Sanctioneringsbeleid VDAB - Sancties en transmissies Op

Nadere informatie

Procedure toewijzing concessie café OC Kasterlee en dienstverlening aan OC Kasterlee

Procedure toewijzing concessie café OC Kasterlee en dienstverlening aan OC Kasterlee Procedure toewijzing concessie café OC Kasterlee en dienstverlening aan OC Kasterlee 1. Voorwerp Dit document regelt de procedure voor de toewijzing van de concessie van het café met zomerterras en de

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER (DEEL II)

INSCHRIJVINGSFORMULIER (DEEL II) INSCHRIJVINGSFORMULIER (DEEL II) A. Controlelijst met betrekking tot de formele voorwaardelijke stukken om tot de procedure toegelaten te worden (zie concessieovereenkomst, pp. 1-2): Controlelijst: OK?

Nadere informatie

COLLOQUIUM GENT, 23 OKTOBER 2014

COLLOQUIUM GENT, 23 OKTOBER 2014 COLLOQUIUM GENT, 23 OKTOBER 2014 1. Cijfers en jongerengarantie 2 September 2014: enkele cijfers Cijfers en jongerengarantie 3 57.374 NWWZ jonger dan 25 jaar op een totaal van 242.084 (23,7%) Cijfers en

Nadere informatie

Nieuw loopbaanakkoord zet de stap naar maatwerk

Nieuw loopbaanakkoord zet de stap naar maatwerk PERSBERICHT VLAAMS MINISTER-PRESIDENT KRIS PEETERS VLAAMS VICE-MINISTER-PRESIDENT INGRID LIETEN VLAAMS MINISTER VAN WERK PHILIPPE MUYTERS SERV-voorzitter KAREL VAN EETVELT SERV-ondervoorzitter ANN VERMORGEN

Nadere informatie

Enkele cijfers Vaststellingen en antwoorden. Focus op. Jobkanaal Diversiteitsplannen Jobcoaching IBO Financiële tewerkstellingsmaatregelen

Enkele cijfers Vaststellingen en antwoorden. Focus op. Jobkanaal Diversiteitsplannen Jobcoaching IBO Financiële tewerkstellingsmaatregelen Kunnen kansengroepen de krapte doen vergeten? Steve Vanhorebeek. Enkele cijfers Vaststellingen en antwoorden Jobkanaal Diversiteitsplannen Jobcoaching IBO Financiële tewerkstellingsmaatregelen Focus op

Nadere informatie

Visie en eindtermen voor jobcoachopleidingen

Visie en eindtermen voor jobcoachopleidingen Visie en eindtermen voor jobcoachopleidingen Versie 1.0 12 april 2012 Inhoudsopgave blz. Voorwoord 2 Algemeen -Visie 3 -Methodiek 4 Intake/assessment 5 Jobfinding 6 Coaching on the job 7 Definitielijst

Nadere informatie

VOORWAARDEN GROEPSAANKOOP MUURISOLATIE 1. ALGEMENE WERKWIJZE. 1.1 Richtlijnen bij het invullen van het prijzenborderel

VOORWAARDEN GROEPSAANKOOP MUURISOLATIE 1. ALGEMENE WERKWIJZE. 1.1 Richtlijnen bij het invullen van het prijzenborderel VOORWAARDEN GROEPSAANKOOP MUURISOLATIE 1. ALGEMENE WERKWIJZE Dit voorjaar organiseert IGEAN samen met 23 gemeenten (Boechout, Borsbeek, Brasschaat, Brecht, Edegem, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kontich, Lint,

Nadere informatie

Richtlijn in kader van controle Loontoelage TWE (versie 26/09/2018)

Richtlijn in kader van controle Loontoelage TWE (versie 26/09/2018) Richtlijn in kader van controle Loontoelage TWE (versie 26/09/2018) Deze richtlijn is opgemaakt met als doel de (aangepaste) controle op de loontoelage te verduidelijken naar de OCMW s toe. Daarnaast geeft

Nadere informatie

TRAINING & OPLEIDING Opleidingen in de lift: + 25% in 2001

TRAINING & OPLEIDING Opleidingen in de lift: + 25% in 2001 TRAINING & OPLEIDING Opleidingen in de lift: + 25% in 2001 Training en opleiding (T&O) van werkzoekenden en werknemers is één van de kerntaken van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding

Nadere informatie

Werkplekarchitect (Tot Uw Dienst vzw) = Bio- promotor Wat: werknemers in een BIO-statuut aanwerven en outsourcen aan BIOwerkplek

Werkplekarchitect (Tot Uw Dienst vzw) = Bio- promotor Wat: werknemers in een BIO-statuut aanwerven en outsourcen aan BIOwerkplek Werkplekarchitect (Tot Uw Dienst vzw) = Bio- promotor Wat: werknemers in een BIO-statuut aanwerven en outsourcen aan BIOwerkplek Doel: ontzorgen werkgever op vlak van administratie en werkgeversverplichtingen

Nadere informatie

Wetgeving op de overheidsopdrachten (WOO) voor dummies

Wetgeving op de overheidsopdrachten (WOO) voor dummies Wetgeving op de overheidsopdrachten (WOO) voor dummies Jo Swartenbroekx Hoofdapotheker UZ Antwerpen PUO 11 maart 2014 WOO: Wet op de overheidsopdrachten Wet op overheidsopdrachten is meer dan Europese

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 21 december 2001 houdende

Nadere informatie

1. Op welke manier wordt deze samenwerking tussen steden/gemeenten, de VDAB en de bouwsector concreet ingevuld?

1. Op welke manier wordt deze samenwerking tussen steden/gemeenten, de VDAB en de bouwsector concreet ingevuld? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 420 van JAN HOFKENS datum: 6 maart 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Samenwerkingsverband BouwKan met bouwsector De bestaande

Nadere informatie

Sociale en andere specifieke diensten overheidsopdrachten

Sociale en andere specifieke diensten overheidsopdrachten 1 / 7 BE001 18/09/2017 - BDA nummer: 2017-528474 Standaardformulier 21 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 001 Milieu. Niet-ingedeelde muziekactiviteit. Reünieparty jeugdhuis Phoenix op 30 november 2012. Toelating. 002 Overheidsopdrachten. Kleine werken

Nadere informatie

Infosessie Capaciteitsopbouw van docenten hoger onderwijs over klimaateducatie. Hendrik Consciencegebouw 13 september om uur

Infosessie Capaciteitsopbouw van docenten hoger onderwijs over klimaateducatie. Hendrik Consciencegebouw 13 september om uur Infosessie Capaciteitsopbouw van docenten hoger onderwijs over klimaateducatie Hendrik Consciencegebouw 13 september om 13.30 uur Overzicht Wie is wie? Ecocampus & departement Onderwijs en Vorming Situering

Nadere informatie

b) Hoeveel werkzoekenden werden in 2016 geïndiceerd door VDAB met indicatie persoon met multiple problemen?

b) Hoeveel werkzoekenden werden in 2016 geïndiceerd door VDAB met indicatie persoon met multiple problemen? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 315 van ROB BEENDERS datum: 20 januari 2017 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE

Nadere informatie

EU beleid inzake overheidsopdrachten - Naar een meer efficiënte Europese aanbestedingsmarkt

EU beleid inzake overheidsopdrachten - Naar een meer efficiënte Europese aanbestedingsmarkt BLOSO 18/04/2011 Afdeling Infrastructuur en Logistiek Contact : jur. Tony Penninckx Tel : 0032 2209 45 78 www.bloso.be Betreft : Europese Commissie COM(2011) - Groenboek betreffende de modernisering van

Nadere informatie

Werkplekleren: leren doen doet leren 6 februari 2012

Werkplekleren: leren doen doet leren 6 februari 2012 Werkplekleren: leren doen doet leren 6 februari 2012 Workshop werkplekleren: opbouw Wat is werkplekleren? Uitgangspunt Waarom werkplekleren? Getuigenissen Wedstrijd Toekomst werkplekleren? Advies SERV

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Telkens graag opgesplitst naar werkzoekenden die een infosessie volgden bij de vakbonden respectievelijk bij VDAB.

Telkens graag opgesplitst naar werkzoekenden die een infosessie volgden bij de vakbonden respectievelijk bij VDAB. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 462 van EMMILY TALPE datum: 15 april 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Oudere werkzoekenden - Activering door VDAB en vakbonden In

Nadere informatie

Oproep Werkzoekenden naar Ondernemerschap. Infosessie 9/04/2015

Oproep Werkzoekenden naar Ondernemerschap. Infosessie 9/04/2015 Oproep Werkzoekenden naar Ondernemerschap Infosessie 9/04/2015 Historiek & Kadering Ondernemen Werkt I II III ( Unizo ) Maatpak Ondernemerschap Maak Werk van je Zaak ( Syntra Limburg in partnerschap andere

Nadere informatie

Hervorming werkplekleren oktober 2018

Hervorming werkplekleren oktober 2018 Hervorming werkplekleren oktober 2018 Doelstelling en inhoud van de hervorming werkplekleren Doelstelling en principes Verschillende producten van werkplekleren Duidelijkheid geven waarom, wanneer, welk

Nadere informatie

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving advies 60.948/1 van 10 februari 2017 over een ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot toekenning van aanwervingsincentives voor langdurig werkzoekenden 2/6 advies

Nadere informatie

De uitkeringsgerechtigden ten laste van de RVA sedert 5 jaar en meer

De uitkeringsgerechtigden ten laste van de RVA sedert 5 jaar en meer De uitkeringsgerechtigden ten laste van de RVA sedert 5 jaar en meer De uitkeringsgerechtigde volledig werklozen - nietwerkende werkzoekenden sedert 5 jaar en meer Gewoonlijk onderzoekt men de werkloosheid

Nadere informatie